Jorkšírek s PP FCI k výběru a rezervaci

Prodám Jorkširského teriéra - York - drobná štěňátka obou pohlaví s průkaze...
22000 KčSihafra
XXX.XXX.168.101
Dobrý den,
potřebuji poradit. Zamýšlím poprvé v životě zakoupit pejska - klučíka.
Zajímá mě jediná věc: když chlapec dospěje, začne zvedat nožičku, čůrá stále na plenku, jak je naučený nebo začne občurávat rohy a nábytek?
Celý život chovám fenky čivavky, na plenku spolehlivě celý život.
Upozorňuji rýpaly a samozvané řádily, kteří neznají pozadí a mou situaci, že nepotřebuji rady ohledně toho, jak je to naprosto nepřijatelné čůrat doma na plenku.
Prosim, nemarněte čas, ptám se pouze chovatelů, kteří běžně v domácnosti plenky používají.
Predem díky za slušné a přínosné odpovědi 😃
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ne, takhle to u kluka nejde, musíte tu plínku dát na zeď.
jo, párkrát jsem u takových byla. ochcané všude.
Sihafra
XXX.XXX.168.101
Opět místní diskutující nezklamali😀
Sihafra
napsal(a):
tak se neptejte, když nemáte ráda odpověď
mám obry - tudíž plínky se nás rozhodně netýkají. A navíc mám pocit (a zkušenost), že obři nemají nutnost občurávat kde co... na rozdíl od trpajzlíků. Kolegyně má perfektně vychovaného bívra - a stejně třeba na návštěvě má tendenci zvedat nohu na každý roh. Doma už to z něj "vymlátili" - ale stejně se někdy zapomene. A to plínu doma nemá!!
Sihafra
napsal(a):
Dobrý den,
první moje psané slovo je " nedělejte to ", veliký rozdíl fena a pes. Megi Vám to bobře napsala abyste plenu dala na zeď, má pravdu pes zvedá nohu a neustále značkuje. Proto bodlinka napsala to co napsala, má pravdu, pochcané a označkované vše do výšky čivavy. Mám kulíšy.
Dája
Otázka
XXX.XXX.230.195
https://nakoplast.cz/obchod/psi-zachod-puppy-training-set/?gclid=EAIaIQobChMI1I_p0OuY9gIVA7TVCh1l2g76EAQYByABEgI_l_D_BwE
A co něco takového? Přiznám se, že bych nenechala psa venčit se doma, ale schválně jsem koukala, jak se to teda někde řeší.
Tak já budu za tu hnusnou a zlou, vzhledm k tomu, že se jedná o veřejnou diskuzi podotknu, že nemám-li na nějaké zvíře podmínky, nepořizuji ho.
To ty "čivavky" jako nechodily ven? Jako vůbec? Jaká je kvalita života takového zvířete?
Otázka
XXX.XXX.230.195
napsal(a):
Tak já budu za tu hnusnou a zlou, vzhledm k tomu, že se jedná o veřejnou diskuzi podotknu, že nemám-li na nějaké zvíře podmínky, nepořizuji ho.
To ty "čivavky" jako nechodily ven? Jako vůbec? Jaká je kvalita života takového zvířete?
Rozhodně mizerná.
Sihafra
napsal(a):
jako nerozumím
obě odpovědi jsou sice lakonické, ale pravdivé
ledažeby citované vyjadřovalo upřímné poděkování...ale to asi nebude, nebo jo?
...když sleduju co vše obcůra 3kový papilon když jde pouze na čůrpauzu, tak si to v bytě nedokážu vůbec s plenou představit....
Tak já se jednou snažím a zas špatně :-) když zvedá nohu, tak čůrá nahoru, ne, tak na co bude plínka na zemi. Prostě ten byt obložíte do metru, jako se dávaly gobelíny, pak jednu dobu velká móda palubky a my měli, za trest nebo nevím proč, takové divné jakože sádroomítkové krápníky, dalo se to umývat a to byl ten trest, no tak vy dáte místo těchto hrůz plínky, kdybyste sehnali, tady u nás dělají, s medvídky, tak to bude i hezké :)
prosím, musí být na zemi i svisle
ten rozstřik zasáhne obé
Kolegyně v práci si po několika fenkách pořídila pejska "bolońáčka".
Jak říkala,je od chovatelky naučený na plínku a krásně na ní chodí.No pejsek začal dospívat a značkovat.Nábytek,boty,oblečení,postel.Na radu jiné "chovatelky"ho nechali vykastrovat.Chvíli byl klid,ale pak opět začal značkovat,sem tam hodí bobek na koberec.Sice psa pouští na dvorek,ale značkování doma se nezbavila.
Otázka
XXX.XXX.230.195
Tak třeba něco poradí odborníci v placené sekci.
Plenku nedávejte na zem ani na zeď, ale psovi.......znám dva čivaví kluky, co jako malí chodili na plenku a pak začali čůrat všude, protože se prostě naučili čůrat doma a to i když se s nima ven chodilo a nakonec přišlo i to zvedání nožiček...no tak prostě noxí plínky.
Nevím jestli je to přínosná odpověď, já si o tom obecně myslím svoje.
Sihafra
napsal(a):
Dobrý den,
Zajímá mě jediná věc: když chlapec dospěje, začne zvedat nožičku, čůrá stále na plenku, jak je naučený nebo začne občurávat rohy a nábytek?
Upozorňuji rýpaly a samozvané řádily, kteří neznají pozadí a mou situaci, že nepotřebuji rady ohledně toho, jak je to naprosto nepřijatelné čůrat doma na plenku.
Prosim, nemarněte čas, ptám se pouze chovatelů, kteří běžně v domácnosti plenky používají.
Asi jste chtěla napsat radily. Fakt nejste troll? V každém případě jste tady špatně - ze zdejších chovatelů NIKDO plenu běžně nepoužívá.
Pes je tvor, co má hustě ostré zuby, umí ulovit králíka, prokousnout člověku ruku, rozmnožuje se celkem brzy, je to šelma, predátor... a nosí plínky?
Tak, naše malé miminko, plínku dolů, nakrej tuhle fenu a plínku nahoru.
Končim :D
Ale tak bez legrace, esi je zadavatel/ka nemohoucí, nemůže chodit, chápu. Pak ale mám možnost venčící kamarádky/služby, nebo nemám psy. Myslím, že to i tomu psovi musí vadit, že to cítí ve svém pelechu. Nebo je tak zdebullněný už?
Jedna známá kdysi kamsi na diskuzi psala, že má krysaříka - kluka - naučenýho vyčurat se v nouzi na cíl, což byla nějaká speciální petka. Vím, že se psem normálně ven chodila, i na psí akce, ale brala si ho do práce a v nouzi to prý takhle občas řešila, psala, že nehody s jiným petkama se nestávají. Krysařík je prťavej, ale mně osobně se ta představa stejně nelíbí, navíc se ve značkování realizoval venku, což podle toho, co tazatelka píše, asi není v plánu.
Pár známých to vyřešilo tak, že na plenku umístili keramický květináč,nebo kámen.Taky se prý dají koupit toalety pro psy- samce.. Neodvažuji se nikoho soudit a radit mu jak svého psa má nebo nemá venčit,jen vím, že to má takto zařízené spousta lidí.Pokud nezanedbávají procházky,proč ne.
Pár známých to vyřešilo tak, že na plenku umístili keramický květináč,nebo kámen.Taky se prý dají koupit toalety pro psy- samce.. Neodvažuji se nikoho soudit a radit mu jak svého psa má nebo nemá venčit,jen vím, že to má takto zařízené spousta lidí.Pokud nezanedbávají procházky,proč ne.Jen se obávám, že pokud máte i feny,bude značkovat .
napsal(a):
Ale tak bez legrace, esi je zadavatel/ka nemohoucí, nemůže chodit, chápu. Pak ale mám možnost venčící kamarádky/služby, nebo nemám psy. Myslím, že to i tomu psovi musí vadit, že to cítí ve svém pelechu. Nebo je tak zdebullněný už?
Esi je zadavatelka nemohoucí, a miluje psy, tak pokud je normální a na psech jí záleží, tak by vystačila s jedním jedincem a zůstala by u tý fenky, kde už to má osvědčené. Tady půjde o to spárovat fenku /ky a kučíka, kterej bude pak dělat čůrací grafitti .
Mí
napsal(a):
Pár známých to vyřešilo tak, že na plenku umístili keramický květináč,nebo kámen.Taky se prý dají koupit toalety pro psy- samce.. Neodvažuji se nikoho soudit a radit mu jak svého psa má nebo nemá venčit,jen vím, že to má takto zařízené spousta lidí.Pokud nezanedbávají procházky,proč ne.
Ale tak to si přece odporuje, kdyby nezanedbávali procházky, tak nepotřebují ti lidi mít pro psy doma šutr na plíně...
Já to nějak nemůžu pochopit... když už nutně potřebuji doma nějaké chlupaté zvířátko na mazlení/povídání/přitulení, ale ven s ním chodit nebudu (protože nestíhám/ nechodím/ jsem líná/ nebaví mě to... ) , tak proč si dopr... pořizuju PSA?! jediné PET zvíře, které to venčení fakt potřebuje
Proč si nepořídím třeba kočku, morče, králíka, hada, andulku, rybičky, želvu, potkana, ....prostě tolik možností na mazlíka, se kterým fakt ven nemusím.
Za chvíli budou lidi chovat v paneláku na balkoně koně a v kleci pštrosa
Terapeutka
napsal(a):
Já to nějak nemůžu pochopit... když už nutně potřebuji doma nějaké chlupaté zvířátko na mazlení/povídání/přitulení, ale ven s ním chodit nebudu (protože nestíhám/ nechodím/ jsem líná/ nebaví mě to... ) , tak proč si dopr... pořizuju PSA?! jediné PET zvíře, které to venčení fakt potřebuje
Proč si nepořídím třeba kočku, morče, králíka, hada, andulku, rybičky, želvu, potkana, ....prostě tolik možností na mazlíka, se kterým fakt ven nemusím.
Za chvíli budou lidi chovat v paneláku na balkoně koně a v kleci pštrosa
Proč? No protože JÁ ČLOVĚK CHCI! Tak je dnešní svět nastaven. A nekouká se na potřeby těch jiných živých tvorů, jen na ty svoje.
napsal(a):
Ale tak to si přece odporuje, kdyby nezanedbávali procházky, tak nepotřebují ti lidi mít pro psy doma šutr na plíně...
Jsou to jen dohady a dedukce.Nepíše jak to vlastně má a proč to chce takto a vždy se rozběhne odsuzující debata.To že pes má možnost se vyčůrat doma, nemusí nutně znamenat že se nedostane ven. Jak už jsem psala, pár známých to tak má a psi chodí normálně ven. Jen nemusí 8 hodin držet nohy křížem.
Mí
napsal(a):
Jsou to jen dohady a dedukce.Nepíše jak to vlastně má a proč to chce takto a vždy se rozběhne odsuzující debata.To že pes má možnost se vyčůrat doma, nemusí nutně znamenat že se nedostane ven. Jak už jsem psala, pár známých to tak má a psi chodí normálně ven. Jen nemusí 8 hodin držet nohy křížem.
Ale tak já se klidně přiznám, že venčení psů doma na plínu, šutr, podložku, či kýho výra co, prostě odsuzuji. Je to jen lidská pohodlnost a lhostejnost vůči potřebám toho zvířete. Pokud si pořizuji psa, tak musím řešit i to, aby nebyl zavřený doma deset hodin v kuse a aby ho měl kdo vzít ven.
Opakuji, když nemám na psa podmínky, nepořizuji si ho.
Mí
napsal(a):
No, myslím, že těch 8 hodin je úplně normální u naprostý většiny psů, jejichž páníčci chodí do práce. I ti moji jsou zavření cca 8 hodin a když přijedu, první co je, že mě musí strašně vítat a oblizovat a skákat až na hlavu. Až potom se jdou vyčurat. Tak mi to nepřijde, že by nějak drželi nohy křížem a čekali jen na to až se půjdou vyčůrat....
napsal(a):
tak to pozor
značkování NENÍ o potřebě se vyprázdnit, ale o potřebě se vyjádřit!
značkování je komunikace, sdělení, je to o psychice
"Přésně! Kdyby měli doma velkýho psa, postavěj mu tam kandelábr?"
značkoval mi pastevec
nestavěli jsme kandelábr, ale plíny byly cvaknuty do krajních dvířek komody+pod ní (když nebyl doma člověk)
značkoval bo labil + druhý pes
značkovat přestal, když se psychicky srovnal
a sami doma, tedy bez venčení, byli max. 5 hodin
pastevec se venčil i v noci (když vezmu zimu, neb jinak dveře celou noc otevřené)
edit : pro ilustraci - projel traktor a mladý pyreneják zcela vzrušen běžel hodit značku
napsal(a):
tak to pozor
značkování NENÍ o potřebě se vyprázdnit, ale o potřebě se vyjádřit!
značkování je komunikace, sdělení, je to o psychice
"Přésně! Kdyby měli doma velkýho psa, postavěj mu tam kandelábr?"
značkoval mi pastevec
nestavěli jsme kandelábr, ale plíny byly cvaknuty do krajních dvířek komody+pod ní (když nebyl doma člověk)
značkoval bo labil + druhý pes
značkovat přestal, když se psychicky srovnal
a sami doma, tedy bez venčení, byli max. 5 hodin
pastevec se venčil i v noci (když vezmu zimu, neb jinak dveře celou noc otevřené)
edit : pro ilustraci - projel traktor a mladý pyreneják zcela vzrušen běžel hodit značku
Tak to je peklo, tohle vyřešit je na delší dobu asi ne? Mi stačila ta doba, než jsem germánku zvyklou z kotce dovedla k tomu, že slušná holka chodí ven. To je proti značkování prt zábava. Jak dlouho to trvalo?
Zrzavci
napsal(a):
Tak to je peklo, tohle vyřešit je na delší dobu asi ne? Mi stačila ta doba, než jsem germánku zvyklou z kotce dovedla k tomu, že slušná holka chodí ven. To je proti značkování prt zábava. Jak dlouho to trvalo?
to jsou hluboké vzpomínky
takže velmi hrubý odhad - až tak 2 roky (?)
tohle byl prd mazec, bylo jiné horší......
napsal(a):
Ale tak já se klidně přiznám, že venčení psů doma na plínu, šutr, podložku, či kýho výra co, prostě odsuzuji. Je to jen lidská pohodlnost a lhostejnost vůči potřebám toho zvířete. Pokud si pořizuji psa, tak musím řešit i to, aby nebyl zavřený doma deset hodin v kuse a aby ho měl kdo vzít ven.
Opakuji, když nemám na psa podmínky, nepořizuji si ho.
Souhlasím.
Jenže když už se stane a takový člověk si přesto psa pořídí,potom je pořád lepší když může aspoň na tu plínku. Neboť vėrim, že je pořád plno magorů, kteří dokážou psa ztrestat za to, že nevydržel osm, deset hodin.Jo kdyby lidi před pořízením psa přemýšleli,to by byl pro psy ráj. A to i při výběru plemene.
Sihafra
napsal(a):
Dobrý den,
Zkusit můžete speciální záchod pro psy, ale nedovedu si představit, že ten pes doma pak nečůrá všude. Mám poprvé fenku a ta za dvouhodinové procházku udělá maximálně pět značek, pes minimálně 50. I zahradu si pořád značil, kde mu žádný jiný pes nechodil. Můj pes byl schopen vydržet i 12 hodin bez čůrání. Nemusel, ale když pršelo, tak prostě ven nešel, dokud neměl nohy křížem. Asi bych na vašem místě buď zůstala u osvědčeného a nebo počítala s alternativou, že bude pes nosit doma plíny.
Jinak souhlasím s ostatními, že nevidím jediný rozumný důvod mít psa, kterého nemůžu venčit.