Jorkšírek s PP FCI k výběru a rezervaci

Prodám Jorkširského teriéra - York - drobná štěňátka obou pohlaví s průkaze...
22000 KčEmikmarek
XXX.XXX.91.82
Dobry den,
Mam dotaz. Kdyz ma znamy v rodine uz stareho pejska a narodilo se jim miminko ktere po case vykazuje alergickou reakci na psy jak se ma postupovat? Dat psa do utulku? Nemyslim si ze tak stareho psa by si jeste nekdo vzal k adopci.
Dekuji za rady
Z dotazu nevyplývá, jestli pes a alergické dítě žijí v jedné dpmácnosti. Jestli ne, pak prostě do psí domácnosti nebudou chodit s dítětem na návštěvu. Jestli ano, pak: útulek psa nevezme, respektive bude po majiteli chtít náklady na péči o psa. Útulek není odkladiště psů, co se už nehodí svým majitelům. Vůči psovi by to bylo velmi nefér, jednou si psa pořídil, tak je za něj zodpovědný a předpokládám, že ho snad mají i rádi, nebo ne? Řesení útulek by nemělo být ve hře. Mohou pro psa najít jiné páníčky, kteří by se ho ujali (příbuzní, kamarádi...). Mohou doma udělat nějaká režimová opatření, kdy například nebude pes smět do všech prostor doma. Ale opět, myslet by měli nejen na zdraví dítěte, ale i na to, jak to vezme pes.Jsou zodpovědni za tvora, kterého si k sobě připoutali. Taky by bylo dobré zjistit, jestli je dítě alergické a na co přesně.
Pokud žije ve stejné domácnosti. Tak často uklízet, větrat, psa koupat jednou týdně a něměl by mít přístup do mísnosti, kde spí miminko. Ještě jsem narazila na nějaký přípravek, který by se měl vetřít do srsti toho psa a měla by se alergická reakce snížit. Možná je to podvod, ale mě by to zato stálo to vyzkoušet.
Emikmarek
XXX.XXX.91.82
Je to clen domacnosti a uplne presne neznam stav miminka vs pes. Jen jsem se tazal jak by mel kamarad possupovat. To vite ze radeji uprednostni miminko nez psa. Na pivu si me kamarad postezoval ze nevi co s tim psem ze je stary takze si nemyslim ze by ho neaky novy panicek chtel. Utulek byla prvni varianta co ho napadla.
V první řadě nechat otestovat mimino, jestli je to opravdu alergie na psa a ne třeba na roztoče nebo cokoliv dalšího v bytě. Pokud je to opravdu alergie na psa, tak prostě držet psa dál od mimina, v jiné místnosti atd., pokud je pes už starý, tak snad nějakou dobu se to dá vydržet a zorganizovat.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Emikmarek
napsal(a):
Je to clen domacnosti a uplne presne neznam stav miminka vs pes. Jen jsem se tazal jak by mel kamarad possupovat. To vite ze radeji uprednostni miminko nez psa. Na pivu si me kamarad postezoval ze nevi co s tim psem ze je stary takze si nemyslim ze by ho neaky novy panicek chtel. Utulek byla prvni varianta co ho napadla.
Utulek byla prvni varianta co ho napadla.
Já nevím, ale první varianta, co napadne člověka, který teda musí dát svého pejska pryč je...najít mu nový domov.
Většinou se asi poptá v rodině, po známých, dá inzerát, taky třeba zkusí skupinu na FB.
Jako přeci když toho psa miluju a představím si, jak mu bude v útulku??
Emikmarek
XXX.XXX.91.82
napsal(a):
Utulek byla prvni varianta co ho napadla.
Já nevím, ale první varianta, co napadne člověka, který teda musí dát svého pejska pryč je...najít mu nový domov.
Většinou se asi poptá v rodině, po známých, dá inzerát, taky třeba zkusí skupinu na FB.
Jako přeci když toho psa miluju a představím si, jak mu bude v útulku??
Jak rikam. Pes je velmi stary kdyz budu veloce uprimny tak to ma "za par" vy by jte si vzali stareho psa domu dobrovolne?
Emikmarek
napsal(a):
Člen domácnosti se neodkládá do útulku, takže členem domácnosti není.
Stejně jako váš kamarád není evidetně dostatečně zodpovědným majitelem psa, který x roků žil s ním a teď ho pěkně na starý kolínka šoupneme do kotce v útulku.
Víte jak se tomu říká?
Prasárna.
Hlavně, že má čas na to chodit na pivíčko, ale aby to doma ošéfoval tak, aby dlouholetý parťák nemusel o dům dál, to ne, to je moc námahy, pouklízet, vyluxovat,vytřít.. psa vyčesávat, po procházce očistit....... moc práce, moc. Pívo by nestihnul.
Lidi prchající před válkou neváhají s táhnou svoje zvířecí parťáky s sebou a tady v té domácnosti nemají ani tolik úcty ke kámošovi, aby se o něj postarali na stáří.
Škoda, škoda, že tu není ten zvracející smajlík, ten by se mi šiknul.
Emikmarek
napsal(a):
Jak rikam. Pes je velmi stary kdyz budu veloce uprimny tak to ma "za par" vy by jte si vzali stareho psa domu dobrovolne?
V rámci širší rodiny ano, pokud bych pro to měla podmínky.
Ale nejdřív je nutné udělat podrobné testy miminku, aby se vědělo, jestli je alergenem skutečně pes.
Emikmarek
napsal(a):
Budete se divit, jednu takovou psí dámu jsem doma měla. A na rozdíl od vašeho kamaráda jsou na světě lidé, kteří se o psy, ke kterým se majitelé zachovali stejně prasácky jako váš kamarád starají ve velkém, protože lidských šmejdů podobného ražení je bohužel stále dost.
...ja tak nějak na alergie miminek nevěřím...neřeknu batole, které po čtyřech všechno vymete, všechno vezme do pusy...ale miminko, které je vysoko nad zemí v postýlce hygiena dodržována mnohdy nad míru.....pokud je pes ve věku "za pár", tak si myslím že krásně dozije u své rodiny....ještě může být ale taková situace, že nemůžeme mít mimi supluje ho pes, mimi konecně máme, šup se psem pryč.....
Zrzavci
napsal(a):
Bingo.
Ale na pívo, to muší čas bejt dycinky.
No, já mám tak nějak pocit, že to není kamarádův pes...
Emikmarek
XXX.XXX.91.82
To je sice fajn ze tu davate tyhle sve komentare ale kdyz to shrnu sumasumarum tak vlastne nikdo krom 2 lidi poradili skeze testy na miminko a pravidelnejsi uklid domacnosti coz za me palec nahoru. Aspon jsou neaka reseni nez jen utulek. Dekuji a beru tuhle diskuzi ulza ukoncenou
Emikmarek
napsal(a):
Z útulku bych si starého yorka nevzala (nejsem na pidipsy), kdyby mě z tohoto důvodu požádala ségra, blízká kamarádka tak jo. Ale já mám kolem sebe zodpovědné majitele, co milují nejen své děti, ale i psy. Předpokládám, že původní majitel by nabídl občasné venčení jejich pejska a platil by jídlo a veterinu. Ne proto, že já bych neukrmila jednoho pidipsa, ale proto, že oni cítí zodpovědnost za svého psa, přítele, parťáka.
napsal(a):
No, já mám tak nějak pocit, že to není kamarádův pes...
I kdyby to byl pes manželky toho kamaráda, tak snad proboha žijou jako rodina v jedné domácnosti, ne? Jedna rodina znamená, že jsme všichni na jedný lodi i na problémy, ne? POkud ne, tak to není rodina.
Přiznám se, že mě to taky napadlo, ale do domácnosti nikdo nevidíme a umím si představit, že zdravotní problémy miminka plus doporučení doktora, že se má pes dát pryč, vychýlí jazýčky váhy ve psův neprospěch.
Tak jako tak si ale myslím, že by mě tazatelův "kamarád" projevit svému psovi alespoň tolik lásky, aby mu sám našel nějakého nového majitele. Takového, u kterého si bude jist, že se tam pes bude mít dobře. Ne že se ho pokusí nacpat do útulku a tím pro něj celý problém zmizí ze světa.
Zrzavci
napsal(a):
I kdyby to byl pes manželky toho kamaráda, tak snad proboha žijou jako rodina v jedné domácnosti, ne? Jedna rodina znamená, že jsme všichni na jedný lodi i na problémy, ne? POkud ne, tak to není rodina.
Spíš jestli to není přímo pes zadavatele...
A ten blicí smajlík zde skutečně chybí. Nezvládám mimino, tak se zbavím starého psa Protože pes není člen rodiny, je to jen věc, kterou si někdo pořídil a zase ji může kdykoliv kamkoliv odložit,když začne být nepohodlná...
Jakožto dlouholetý alergik považuju tyto výmluvy na alergie a okamžitou nutnost zbavit se zvířete, za bohapustý blábol.
Zrzavci
napsal(a):
Já to myslela jinak.
Dotaz pro jistotu položený tak, jakože se ptám za kamaráda... Myslím, že vlákno založil přímo majitel psa, ale bál se to napsat napřímo. 😉
napsal(a):
A ten blicí smajlík zde skutečně chybí. Nezvládám mimino, tak se zbavím starého psa Protože pes není člen rodiny, je to jen věc, kterou si někdo pořídil a zase ji může kdykoliv kamkoliv odložit,když začne být nepohodlná...
Jakožto dlouholetý alergik považuju tyto výmluvy na alergie a okamžitou nutnost zbavit se zvířete, za bohapustý blábol.
Pravda, takhle mě to nenapadlo, a o to by to bylo ještě horší, neb by majitel psa nebyl schopen ani se pseudoproblému, co problémem není, postavit a schovával by se za kamaráda.
Mám kolem sebe pár lidí, kdy dítě v rodině se zvířetem mělo alergické problémy, nikdo z nich nedal toho psa, kočku do pryč, natož do útulku.
napsal(a):
Já to myslela jinak.
Dotaz pro jistotu položený tak, jakože se ptám za kamaráda... Myslím, že vlákno založil přímo majitel psa, ale bál se to napsat napřímo. 😉
jojo, jak píše Mejvis, teď jsem to pochápla. Takový to přítel má problémy s erekci, co by s tím měl dělat.
napsal(a):
...ja tak nějak na alergie miminek nevěřím...neřeknu batole, které po čtyřech všechno vymete, všechno vezme do pusy...ale miminko, které je vysoko nad zemí v postýlce hygiena dodržována mnohdy nad míru.....pokud je pes ve věku "za pár", tak si myslím že krásně dozije u své rodiny....ještě může být ale taková situace, že nemůžeme mít mimi supluje ho pes, mimi konecně máme, šup se psem pryč.....
Taky o tom dost pochybuji. Naše dítě bylo od dvou a půl let často nemocné, tak ho poslali na alergologii, všechny testy negativní a když jsem se radovala, tak mi řekli, že u takhle malého dítě se ta alergie dá zjistit jen vyjímečně a že stejně mu testy zopakují třeba za rok a to už prostě může být sitauce jiná. Pokud není ta alergie potvrzená, tak mi přijde fakt hodně hnusný zbavit se starého psa, který to má za pár jen kvůli miminku.
Zrzavci
napsal(a):
Člen domácnosti se neodkládá do útulku, takže členem domácnosti není.
Stejně jako váš kamarád není evidetně dostatečně zodpovědným majitelem psa, který x roků žil s ním a teď ho pěkně na starý kolínka šoupneme do kotce v útulku.
Víte jak se tomu říká?
Prasárna.
Hlavně, že má čas na to chodit na pivíčko, ale aby to doma ošéfoval tak, aby dlouholetý parťák nemusel o dům dál, to ne, to je moc námahy, pouklízet, vyluxovat,vytřít.. psa vyčesávat, po procházce očistit....... moc práce, moc. Pívo by nestihnul.
Lidi prchající před válkou neváhají s táhnou svoje zvířecí parťáky s sebou a tady v té domácnosti nemají ani tolik úcty ke kámošovi, aby se o něj postarali na stáří.
Škoda, škoda, že tu není ten zvracející smajlík, ten by se mi šiknul.
Emikmarek
XXX.XXX.91.82
napsal(a):
Opravdu? Ja se jen smeji. Vzivote bych si neporidil maly plemeno. Mam rad boxery a vsechny tyhle plemena okolo s krysama bych vazne nechtel mit nic spolecneho :-D
napsal(a):
Jo, já taky. Málokdy je alergie na psa taková, že alergik nezvládne žít se psem v jedné domácnosti. Co jsem slyšela, tak lidi měli problémy třeba při olizování psem, při důvěrném mazlení apod. Moje dcera měla období, kdy jí svědily ruce, pokud jí je olízala pinčová. Ve snu by nás nenapadlo to řešit jejím vrácením do útulku , mimochodem to odeznělo samo.
Pokud miminko nemá přímo testy z alergologie, velmi pravděpodobně má alergii na něco úplně jiného, pokud je to vůbec alergie.
Ona ta "alergie na psy" ve většině případů není alergií na jejich srst, spíš vadí jejich sliny a popravdě netuším, jak může přijít mimino do kontaktu se slinami psa. Anebo tuším, ale není nic snazšího než tomu zabránit.
Emikmarek
napsal(a):
Mě by spíš zajímalo, co všechno kamarád zkusil, aby pejskovi nový domov našel....a nebo, že si rovnou řekne "starého psa si nikdo nevezme...já si to myslím...tak jedině útulek".
Na FB jsou i skupiny pro pejsky v nouzi a asi by se kamarád divil, kolik lidí je ochotno se postarat o psího důchodce.
Asi tak...nezkusíš..nevíš...
Emikmarek
napsal(a):
Opravdu? Ja se jen smeji. Vzivote bych si neporidil maly plemeno. Mam rad boxery a vsechny tyhle plemena okolo s krysama bych vazne nechtel mit nic spolecneho :-D
S krysama? Zajímavé vyjadřování...
Terven
napsal(a):
Jo, já taky. Málokdy je alergie na psa taková, že alergik nezvládne žít se psem v jedné domácnosti. Co jsem slyšela, tak lidi měli problémy třeba při olizování psem, při důvěrném mazlení apod. Moje dcera měla období, kdy jí svědily ruce, pokud jí je olízala pinčová. Ve snu by nás nenapadlo to řešit jejím vrácením do útulku , mimochodem to odeznělo samo.
Pokud miminko nemá přímo testy z alergologie, velmi pravděpodobně má alergii na něco úplně jiného, pokud je to vůbec alergie.
Ona ta "alergie na psy" ve většině případů není alergií na jejich srst, spíš vadí jejich sliny a popravdě netuším, jak může přijít mimino do kontaktu se slinami psa. Anebo tuším, ale není nic snazšího než tomu zabránit.
No jo, kolik je na netu "roztomilých" videí se psem jak olizuje miminko že? Jak jsem už psala výše, pokud řeší opravdu jen podezření na alergii, tak víc větrat, nenechat olizovat psa dítě, víc uklízet, koupat jednou týdně psa. V topné sezóně může mít dítě rýmu nebo co má za projevy i ze suchého vzduchu doma.
Emikmarek
XXX.XXX.91.82
To:sardullah...
Uprimne nevim co skusil. Rikam byli jsme na pivu kecali jsme a jen tohle z nej vypadlo. Sam nevim jak bych reagoval proto jsem sedl na internet a hledal diskuze a pote me napadlo ze bych skusil jednu zalozit abych slysel nazory a vedel jak pripadne kamaradovi poradit.
To: Mejvis...
ano tohle je muj nazor na male plemena. Komu se to nelibi je mi lito ja jen rekl svuj nazor.
napsal(a):
S krysama? Zajímavé vyjadřování...
Že jo? To bylo první co mě hned napadlo. On pán taky bude mít zajímavej vztah ku zvířatům. Místo aby svému pivnímu přítelíčkovi vysvětlil, jak by to se psy mělo chodit, tak jde vyzjišťovat, co by měl maník udělat, aby se mohl psa elegantně zbavit.
Sama mám velký psy, ale o těch malých nehovořím jako o krysách. Zvláštní, jak jsou ty lidi dneska divný. Buď psy mám rád a nebo nemám.
Emikmarek
napsal(a):
To:sardullah...
Uprimne nevim co skusil. Rikam byli jsme na pivu kecali jsme a jen tohle z nej vypadlo. Sam nevim jak bych reagoval proto jsem sedl na internet a hledal diskuze a pote me napadlo ze bych skusil jednu zalozit abych slysel nazory a vedel jak pripadne kamaradovi poradit.
To: Mejvis...
ano tohle je muj nazor na male plemena. Komu se to nelibi je mi lito ja jen rekl svuj nazor.
Upřímně - kdyby mu na psu záleželo, zkusí cokoliv a nebude se blbě ptát, jak se psa zbavit.
Terven
napsal(a):
Jak píšete Ještě je častá alergie na rozotče, kteří jsou také úplně všude a pochopitelně i v srsti toho psa, případně kočky, morčete, atd...
Jinak si pamatuju, že když se u mne potvrdily alergie (vícero, mimo jiné i ti roztoči), tak alergoložka tenkrát řekla rodičům, ať se zbaví koberců, péřových peřin a všech zvířat (toho času 2 psi, morčata a 4 kočky). Díky bohu rodiče byli normální.
Nu… žiju s alergikem, tak mohu říct, že to přináší zvýšené nároky na nějaký úklidový a režimový management, ale není to nic nezvládnutelného.
Samozřejmě je třeba pravidelně uklízet, v domácnosti vůbec nepoužíváme smeták/koště, a rovnou se vše luxuje. Po luxování se vytírá. Pes nesmí v žádném případě do postele, a i tak poměrně často peru lůžkoviny. Nebožtík nelezl ani na gauč, u budoucího přírůstku je to otevřené, ale pokud si gauč prosadí, tak bude na dece. Čalounění ale také pravidelně čistím.
Alergie u manžela je vázaná primárně na sliny, takže se snažím zařídit, aby nemusel sahat na psí misky, a aby ho pes příliš (nadměrně) neolizoval. Manžel ale se psy normálně funguje, hraje si s nimi, mazlí je, je schopen mě zastoupit v běžné péči (a to i v podávání léků), jen si četněji myje ruce. V čase se projevy alergie zmírňují, neeskaluje to.
Kdyby v mé rodině bylo třeba ujmout se některého ze psů (nebo obecně ze zvířat), všichni (všechna) u nás mají dveře otevřené, a považuji to za samozřejmost (bez podmínek). Aktuálně svému psu hledá nový domov moje kamarádka, a mohu upřímně říct, že kdyby to bylo jen trochu možné (ze strany toho psa), vzali bychom si ho my.
Zadavateli či jeho kamarádovi bych poradila primárně hledat způsoby, jak se k nastalé situaci postavit - zdiagnostikovat tu alergii, udělat opatření v domácnosti atd. Pokud je rozhodnut se psa zbavit a jinou možnost nevidí, je to smutné, ale i tak by měl psovi prokázat alespoň tu poslední službu a najít mu nový domov s adekvátní péčí. Ne starého jorka odložit, byť by to bylo za úplatu, do kotce do útulku. To už je snad přijatelnější využít inzertní kanál a zkušenosti s umisťováním zvířat nějakého útulku/spolku, a než se najde nový majitel, zajistit péči vlastními silami…
napsal(a):
Jak píšete Ještě je častá alergie na rozotče, kteří jsou také úplně všude a pochopitelně i v srsti toho psa, případně kočky, morčete, atd...
Jinak si pamatuju, že když se u mne potvrdily alergie (vícero, mimo jiné i ti roztoči), tak alergoložka tenkrát řekla rodičům, ať se zbaví koberců, péřových peřin a všech zvířat (toho času 2 psi, morčata a 4 kočky). Díky bohu rodiče byli normální.
Ačkoli věda možná tvrdí opak, setkala jsem se s řadou případů, kdy alergie časem zmizela...já si prostě myslím, že většina alergií jde vyléčit, jen holt vám ten postup neporadí na alergologii.
Alergologii mimochodem považuju za dost nešťastnej obor.
Jsem přesvědčená, že je potřeba celostní řešení a velkou roli hraje psychika - stres z odchodu zvířecího kamaráda může dítěti ublížit víc než jeho setrvání v domácnosti.
Samozřejmě tím nemyslím, že pokud se někdo dusí při konzumaci ořechů, že by je měl opakovaně zkoušet jí, zdali to nepřešlo
Zrzavci
napsal(a):
Že jo? To bylo první co mě hned napadlo. On pán taky bude mít zajímavej vztah ku zvířatům. Místo aby svému pivnímu přítelíčkovi vysvětlil, jak by to se psy mělo chodit, tak jde vyzjišťovat, co by měl maník udělat, aby se mohl psa elegantně zbavit.
Sama mám velký psy, ale o těch malých nehovořím jako o krysách. Zvláštní, jak jsou ty lidi dneska divný. Buď psy mám rád a nebo nemám.
Oběma pánům zřejmě chybí byť jen elementární úcta k živým tvorům. Jinak by se jeden neptal, jak se zbavit člena rodiny a druhý se nevyjadřoval tak, jak se vyjadřuje. Inu svůj k svému.
A máte pravdu lidi jsou divní a bojím se, že bude hůř...
Emikmarek
XXX.XXX.91.82
Vsak na zacatku byl dotaz co delat. Ze ho napadl utulek. To jste prekroutili vy ze se ho chce zbavit. Otazka znela jak ma postupovat. Tohle vase prekrouceni informaci je jako se vsim v zivote. Nekdo si prdne a ostatni z toho udelaji atomovku.
Ptal jsem se jak postupovat. Navrhy jsem si ude precetl a predam dale. Zbytek hejtru ignoruji. Jestli si chce neldo lecit komplexy tak na nekom jinym ja za nic nemohu. Jen jsem se slusne zeptal.
Emikmarek
napsal(a):
Já taky nejsem na pidipsy, bojím se, že se svou šikovností je zašlápnu :D ALE: Pokud by se dostal do srabu můj kamarád, jehož dítě by opravdu trpělo a nešlo to vyřešit jinak, postarala bych se o jeho psa a měla ho ráda, vyhradila bych mu čestné místo v posteli a mazlila ho tak, že na nějaké smutnění po původní rodině by nestačil ani pomyslet. Třeba pro začátek na týden dva, aby se ukázalo, jestli problémy miminka opravdu souvisí se psem a zmizí v okamžiku, kdy pes doma nebude. Dát člena rodiny, který se už nehodí, do útulku by nebylo řešení pro mě ani mé kamarády.
Emikmarek
napsal(a):
Dobry den,
Mam dotaz. Kdyz ma znamy v rodine uz stareho pejska a narodilo se jim miminko ktere po case vykazuje alergickou reakci na psy jak se ma postupovat? Dat psa do utulku? Nemyslim si ze tak stareho psa by si jeste nekdo vzal k adopci.
Dekuji za rady
Tak já když nad tím tak přemýšlím....je toto reálný dotaz?? Jakože chlap u piva řekne kámošovi, že psa kvůli miminu bude muset šoupnout do útulku a ten kamarád doma jde, sedne na net a založí diskuzi na toto téma??
Takže jedno je nad slunce jasnější...kamarád s internetem umí...myslím, že se určitě nepovažuje za bezmozka, takže si na ten internet sedne a pokud chce nějak pomoct, tak spíš začne hledat možnosti, jak najít pejskovi nový domov.
Prostě tím pro mě tato diskuze končí....rady už padly a za mě už naprosto nemá smysl se v tom dál patlat.
Emikmarek
napsal(a):
Vsak na zacatku byl dotaz co delat. Ze ho napadl utulek. To jste prekroutili vy ze se ho chce zbavit. Otazka znela jak ma postupovat. Tohle vase prekrouceni informaci je jako se vsim v zivote. Nekdo si prdne a ostatni z toho udelaji atomovku.
Ptal jsem se jak postupovat. Navrhy jsem si ude precetl a predam dale. Zbytek hejtru ignoruji. Jestli si chce neldo lecit komplexy tak na nekom jinym ja za nic nemohu. Jen jsem se slusne zeptal.
Odpověď je jednoduchá. Ať tomu psu najde nový domov. Lze se poptat mezi známými, na FB, mezi chovateli jorkšírů. Když bude chtít, veřím tomu, že má velkou šanci psíkovi domov najít.
Emikmarek
napsal(a):
Ptát se na psím fóru, kde je logické, že se schází milovníci psů, jak se elegantně zbavit psa a ne řešit problém,který vznikl, hledat možná řešení a zkušenosti ostatní, to je jako ptát se na webu pro seniory, jak nejrychlejš mám šoupnout matku do eldéenky.
Emikmarek
napsal(a):
Neexistuje návod nebo předpis, co udělat se psem, který se nehodí. Útulek je jedno z řešení, ale pes tam bude trpět a navíc to nebude levná sranda. Pokud si psa prostě nechtějí nechat, ať mu najdou nový domov, na anonymní inzerát se asi nikdo neozve, takže ať se ptají po rodině a známých. Mezitím režimová opatření, pes nesmí dítě olizovat, nesahat na dítě po té, co jsem sahal na psa, hodně uklízet, často luxovat. A samozřejmě vyšetřit děcko, zda se jedná opravdu o alergii a na co konkrétně. Taky záleží, jak se alergie projevuje. Jestli naskočí vyrážka, když pes mimino olízne nebo se plazí v psím pelechu nebo jestli se dítě dusí jen když pejsek projde stejnou místností.
napsal(a):
Mně to alergolog taky řekl, no potkana jsem nakonec musela dát kamarádce, fakt jsem se už pak dusila. Nemáme koberce, péřové peřiny a závěsy, záclony a jsem skoro bez potíží. U mého dítěte alergoložka jen dala doporučení ohledně toho psa a že máme dát pryč plyšáky. Plyšáky teda často peru a psa jsme taky častěji koupali.
Emikmarek
napsal(a):
Já ano.
Emikmarek
napsal(a):
Co jsme překroutili? Když chce někdo dát psa do útulku, tak se ho de facto zbavuje. Nebo ne?
Na druhou stranu, já znám taky lidi, co sice mají psa, obykle nějakého pidi, ale jinak jsou pejskařinou nepolíbení, že existují nějaký spolky na záchranu psů nebo skupiny na FB netuší a o útulcích ví akorát tak to, že tam jsou psi, které lidi nechtěj, takže věřím tomu, že kdyby se rozhodli toho psa zbavit, tak jako první a asi i jediná možnost je napadne útulek, protože tam přece nosej lidi ty psy, který už nechtěj. Nám to připadá samozřejmý že víme jak tyhle věci fungujou, ale zase fakt jako nějaká všeobecná znalost to není, ani mezi lidma vlastnícíma psa, kteří ovšem nejsou pejskaři. Takže asi pak jedině dobře, když se nějaý takový vlastník psa dozví od kamaráda, že existujou i jiný možnosti a nebude se pak točit jen mezi černým a bílým, nemocný dítě nebo útulek.