Pejsek

Prodám Jorkširského teriéra - Nabízím pejska po výstavních rodičích z malé...
25000 Kč
Hezký den, mám 12 let starého chlapečka yorka. Trápí nás toho víc, ale urgent je aktuální bolest zad, kdy nám nejsou schopni zcela říct co. Přišel si sednout a začal křičet, pak jančil, což po bolesti mívá... večer jsme zjistili, že jsou to asi záda. Na pohotovosti v chůzi v klidu, pak tedy asi že krční. Že může mít pouze poskočení ploténky a vrácení, jen že bolí ten otok té skříplé tkáně, nebo to vyhřezlo. Každopádně hodně leží, doma na zemi nic, co by klouzalo, chvilku nechtěl jíst, teď už se i rád nají a pití chodíme dávat ručně. Dali nám prášky na bolest a léčbu - gabapentin, tramal, novalgin... Venku je absolutně bez bolesti. Vylučuje jako normálně. V náručí nekřičí.
Kvíkne bolestí když třeba po delším ležení vstane z pelíšku, ale je to teď nejvíc dvakrát, třikrát za den. Včera přišel i k nám a byl veselejší. Otázka je, máte s tímhle někdo zkušenost? Jak to vypadá, když je to s tou plotýnkou špatný?
Naše vet s tím moc nic nechce a odkazují nás na Vetino Jaggy. Ale máme problém s anestezií, kvůli vysokým hodnotám ledvin, kdy náš vet tuto variantu vylučuje...
Můžu mu nějak pomoct? Trhá mi srdce tohle štěstí na nožičkách takhle vidět a nevědět, jak mu pomoct víc...
Uživatel s deaktivovaným účtem
Tak mu udělejte RTG bez narkozy, dělala jsem to tak u všech mopslí. Bez diagnozy jinak težko radit.
MiSr
napsal(a):
Na Jaggy chtějí rovnou MRI, což bez toho nejde, chtějí anestezii celkovou :/ U nás říkají, že je lepsí to řešit rovnou tam, ale prostě mi něco říká, že to ještě nemusí být tak strašné... Ta anestezie je totiž ekvivalent pro odchod a to neunesu.
Takže raději dáte na své domněnky, než se poradit s opravdovými odborníky?
Jinou nám ani běžně nedávají, ale nechtěli mu dát už ani tu. Měl jít na operaci vazů a tu vyloučili, stejně jako třeba jen čištění zoubečků... je to taková těžká situace.
Dělám vše pro to, aby jsme hodnoty snížili a mohlo se dít, ale to mezidobí Nicméně 29. 4. stejně jako kontrola, proběhne to meření.
napsal(a):
Tak mu udělejte RTG bez narkozy, dělala jsem to tak u všech mopslí. Bez diagnozy jinak težko radit.
Jde-li o plotýnku, RTG je bohužel o ničem. Posunutí většinou neodhalí, zobrazí leda úplný průšvih, což je kompletní výhřez, ale to už je pes většinou v takovém stavu, že není pochyb.
Někteří veterináři dokonce v případě bolesti zad jsou proti rentgenování - obvykle se prý najde nález, který není příčinou obtíží, zvláště u starších psů, např. spondylóza. A posunutá plotýnka si dál žije svým životem, aniž by byla odhalena.
To víte, že ne. Jen se snažím v tom mezidobí ke kontrole zkusit co se dá. Naše klinika říká, že až za těch deset dní. Konkrétně říkají, v případě dalších komplikací... ty díky Bohu nemáme, naopak, ale chtěla jsem se něco dozvědět tady, protože sem tam mají místní uživatelé zkušenosti podobné... Samozřejmě, že pokud to půjde, podstoupíme to, ale nechci, resp. nechtěla jsem sedět se založenýma rukama deset dní...
Terven
napsal(a):
Jde-li o plotýnku, RTG je bohužel o ničem. Posunutí většinou neodhalí, zobrazí leda úplný průšvih, což je kompletní výhřez, ale to už je pes většinou v takovém stavu, že není pochyb.
Někteří veterináři dokonce v případě bolesti zad jsou proti rentgenování - obvykle se prý najde nález, který není příčinou obtíží, zvláště u starších psů, např. spondylóza. A posunutá plotýnka si dál žije svým životem, aniž by byla odhalena.
Mě nehraje ta pohyblivost, venku je na pohled v pořádku a doma jako když mi ho vymění. Já vím, že je opatrný, že ví, že to bolelo, ale sem tam jakoby zapomene... tak si myslím a spíše tak doufám, že jde o to momentální skřípnutí. Paní doktorka říkala, že ta oteklá tkáň bolí déle... každopádně píchla injekci, nasadila léky a ve zhoršení Prahu. Nejít o ten risk, jsme v Praze už druhý den.
Každopádně (pokud Vám to doktorka neřekla) držte psíka v teple, můžete i aplikovat suché teplo přímo na ta záda. Pozor na ofouknutí.
Možná zcela mimo, ale něco podobného měla loni naše ohařka. Někdy kvíkala bolestí v leže, někdy v sedu, jindy při doteku na hlavu/ucho… Vyklubal se z toho syndrom mrtvého ocasu, bolestivost byla veliká. Zvládli jsme, ocas se úplně “opravil” až za delší dobu. Nicméně ze začátku to vypadalo dost vážně i záhadně najednou.
Zadavatelko nemohl prochladnout, blbě se nastydnout? Tohle počasí poslední 2 týdny je velmi zrádné..
lenocka
napsal(a):
Možná zcela mimo, ale něco podobného měla loni naše ohařka. Někdy kvíkala bolestí v leže, někdy v sedu, jindy při doteku na hlavu/ucho… Vyklubal se z toho syndrom mrtvého ocasu, bolestivost byla veliká. Zvládli jsme, ocas se úplně “opravil” až za delší dobu. Nicméně ze začátku to vypadalo dost vážně i záhadně najednou.
Zadavatelko nemohl prochladnout, blbě se nastydnout? Tohle počasí poslední 2 týdny je velmi zrádné..
To určitě mohl, i když teď chodil 14 dní na procházky jen krátké, určitě mohl. Počasí je opravdu zrádné a je to york, tedy od té země je to vždycky horší.
Kéž bychom se z toho také tak dostali , v podstatě to kvíknutí má také tak... že sama nikdy nevím kdy to bylo špatně...
Každopádně držíme v teple a suchu.