Jak pomoci pejskovi zvyknout si na nový domov?

Jorkširský teriér
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Veronika123456

19.4.2022 11:51
Veronika123456

XXX.XXX.202.66

Dobrý den. Měli jsme psa jorkšíra, ale museli jsme ho dát pryč. U nových majitelů je teprve dva dny a už mi dali vědět, že je pejsek smutný a nechce jíst, jen sedí u dveří. Chci se zeptat, jestli je to normální a co a jak dělat, aby si pejsemk zvyknul? Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.4.2022 12:04

Ne, já takové dotazy nemůžu číst.

Copak se stalo, že jste museli dát pryč vašeho psa?

K dotazu - pes nevěří, že jste ho zradili, že jste ho opustili. Čeká že si pro něj přijdete. A vy nejdete. Proto je smutný, proto nežere. Ano, je to normální. Chce to čas a citlivý přístup nových majitelů.

19.4.2022 12:26

Náš Drago byl naštěstí takhle nešťastný jen jeden den, díkybohu za to. Teď na mě visí jak klíště. Takže bych ho nedala, i kdyby nevímco.

19.4.2022 13:32
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Chci se zeptat, jestli je to normální a co a jak ...

Ne, není normální zbavovat se psa,
zvláště malého, který nepředstavuje
téměř žádnou zátěž.
(jaký dotaz, taková odpověď)

19.4.2022 14:03
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Veronika123456 napsal(a):
Dobrý den. Měli jsme psa jorkšíra, ale museli jsme ho dát pryč. U nových majitelů je teprve dva dny a už mi dali vědět, že je pejsek smutný a nechce jíst, jen sedí u dveří. Chci se zeptat, jestli je to normální a co a jak dělat, aby si pejsemk zvyknul? Děkuji

Moje prababička tohle udělala dvoum psům. Toho jednoho dala pánovi, co se mu pes hrozně líbil. U pána se pes měl jako v bavlnce, ale stejně sám přišel k nim domů a oni ho znova odvedli do nového domova, pochopil to, chodil je jednou týdně navštívit a sám pak odešel do nového domova, ale v očích už měl vždy hrozný smutek a mého tátu to pronásleduje dodnes a hrozně toho lituje, že si tenkrát nedupnul. Druhý pes byl NO a onemocněl plicní chorobou, tak ho dali k tetě do hor, aby měl lepší vzduch. Pes ho po dvouletech poznal, když šel vesnicí a hrozně po něm skákal a chtěl s ním jít domů, taky toho litoval, že to udělal. No ten váš pes už bude jednou pes, kterého jeho smečka zradila, citlivým přístupem si snad v novém domově zvykne dobře, ale že ho první smečka zradila, to se už nezmění, i kdyby se nová rodina na hlavu stavěla.

19.4.2022 14:17
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Na podzim jsme si vzali tříměsíční štěně křížence. Zvykla si u nás, ale víc jak týden ten pes pořád spal a byl smutný. Na ulici se mi vrhala ke každé paní v péřovém kabátě. Ten totiž nosila její dočasářka a dodnes miluje a běhá k paním přibližného věku a postavy. Je jí 8 měsíců a myslím, že se má u nás dobře. Záleží i na povaze psa. Štěně, co jsme měli před ní, si u nás zvyklo okamžitě, jen na nás bylo hrozně fixováné, protože i ono zažilo zradu z odložení a myslím, že nám začalo věřit až tak v pěti letech, že ho nikde nenecháme a nikam neodvezeme.

Přidejte reakci

Přidat smajlík