čivava dlouhosrstá s PP fenka

Prodám Čivavu - Chovatelská stanice nabízí k odběru od 5.4. fenečku čivavy...
22000 KčSokys150
XXX.XXX.97.189
Máme doma 3 měsíční stěně. Chodíme s nim denně ven tak 5. Většinou se ale stane, že venku se nevyprázdni. Jakmile ovšem přijdeme domů vyčůrá se tam. A další problém je ten, že se venku vzteká a knučí a nechce jít dál😤. Všechny tyhle dva problémy se dějí, když s nim ven jdeme buď jen já a nebo přítel. Když ven chodíme všichni 3, tak jde hezky a vyprázdní se.
Budu ráda za radu, děkuji☺️
Sokys150
napsal(a):
Máme doma 3 měsíční stěně. Chodíme s nim denně ven tak 5. Většinou se ale stane, že venku se nevyprázdni. Jakmile ovšem přijdeme domů vyčůrá se tam. A další problém je ten, že se venku vzteká a knučí a nechce jít dál😤. Všechny tyhle dva problémy se dějí, když s nim ven jdeme buď jen já a nebo přítel. Když ven chodíme všichni 3, tak jde hezky a vyprázdní se.
Dobrý den.
Prosím Vás, zkuste si to zde zadat do vyhledávače - takových diskuzí je zde milión pět!
A je to jednoduché - na vycházce holt budete tak dlouho, dokud se nevyprázdní! Třeba dvě hodiny a déle. Po vyprázdnění chválit, chválit a chválit.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Sokys150
napsal(a):
Měli jste už někdy psa nebo je to váš první?
Můžu vás ubezpečit, že je to naprosto normální. To štěně je nepopsaný list papíru, tak jako dítě, naučit všechno ho musíte vy. A chce to hodně trpělivosti.
No a hlavně ............ta pětka - pokud to znamená, že jdete 5x............tak jako to je velmi nedostatečný. Se štěnětem se běhá furt. Jak se vzbudí, jak se nají, jak se rozřádí při hře. Furt. Štěně sleduju a jak se chystá přičupnout, drapnu ho a už jsem venku. V tu dobu toho doma moc neuděláte. Malé dítě se taky bez práce a snahy rodičů hned tak plíny nezbaví. princip je stejný. Mláděti se věnuju naplno.
Zrzavci
napsal(a):
No a hlavně ............ta pětka - pokud to znamená, že jdete 5x............tak jako to je velmi nedostatečný. Se štěnětem se běhá furt. Jak se vzbudí, jak se nají, jak se rozřádí při hře. Furt. Štěně sleduju a jak se chystá přičupnout, drapnu ho a už jsem venku. V tu dobu toho doma moc neuděláte. Malé dítě se taky bez práce a snahy rodičů hned tak plíny nezbaví. princip je stejný. Mláděti se věnuju naplno.
jo jo, my chodili asi 25 x
Zrzavci
napsal(a):
A jo takhlec :-) , já myslela, že máte odpozorováno.
Za pět venčení, bych dala dva dny zamčenýho záchodu majiteli.
tak někdy příště budu dělat čárky v noci kdykoliv se zavrtěl, ráno hned jak jsem votevřela voko, pak před kanclem, pak pohrát, napapat, vyčůrat, spinkat, vyčůrat, pohrát, vyčůrat, napapat, vyspinkat, vyčůrat, pohrát, napapat, vyčůrat, vyspinkat, vyčůrat a šup do auta a tradá domů, hned na zahradu se smečkou, na prochajdu atd.....
aluska
napsal(a):
tak někdy příště budu dělat čárky v noci kdykoliv se zavrtěl, ráno hned jak jsem votevřela voko, pak před kanclem, pak pohrát, napapat, vyčůrat, spinkat, vyčůrat, pohrát, vyčůrat, napapat, vyspinkat, vyčůrat, pohrát, napapat, vyčůrat, vyspinkat, vyčůrat a šup do auta a tradá domů, hned na zahradu se smečkou, na prochajdu atd.....
tak tak - tady mě těch pět venčení překvapilo. Yoda už je odrostlý štěník (za 10 dnů mu bude pět měsíců), ale čůrá rozhodně častěji, než pětkrát. Vydrží celou noc (jasně - psí ledviny v klidu pracují jinak než v pohybu), ale jakmile řádí a blbne - je jak průtokáč... Ale je zlatý - už víc jak 14 dní je doma sucho
Myslím, že to, že se štěndo nevyprázdní venku, ale až po příchodu domů, není primárně tím, že se s ním jde 5x denně, ale s tím, co psal Lupus, že se vyprázdní tam, kde se cítí bezpečně...to jest až doma.
Ráda bych se přidala k těm, co napíšou....buďte s ním venku tak dlouho, dokud se nevyprázdní, ale z vlastní zkušenosti s pyrenejkou jsem vypozorovala jeden paradox, že sice štěněti nefungují dokonale svěrače, proto taky člověk musí štěně popadnout a letět s ním hned ven, nazout nějaký pantofle, nějakej svetr do ruky, ten si oblíknu až štěndo venku postavím a tradááá. Že než bych se normálně obula a oblíkla, tak užven chodit nemusím, protože bude pozdě.
Ale jakmile byla pyrenejka na cizím území....mimo zahradu....tak to čůrání prostě udržela až domů na zahradu a opravdu dlouho trvalo, než se venku mimo zahradu vyčůrala a to teda opravdu na trasách, které jsme chodily takřka denně.
Sokys150
XXX.XXX.97.189
Nevím, co děláte vy🙂 ale já i přítel chodíme do práce a snažíme se co nejvíce být s pejskem venku. Kdybych s nim chodila 25x ven, jaký vy tak to bych pak asi musela i venku spát. Takže si to nedokážu ani představit😉
Sokys150
napsal(a):
Nevím, co děláte vy🙂 ale já i přítel chodíme do práce a snažíme se co nejvíce být s pejskem venku. Kdybych s nim chodila 25x ven, jaký vy tak to bych pak asi musela i venku spát. Takže si to nedokážu ani představit😉
No my to asi pořítáme jinak....s tříměsíčním štěnětem jdu kolikrát jen v noci ven třeba 3x...4x. Přes den je to opravdu po každém hraní, po každém spaní, po každém jídle.
5x?? Takže pro mě je třeba taky venčení štěněte 5x denně sci-fi. Přijde mi, že spíš chodíme milionkrát denně...po každém jídle, po každém hraní, po každém spaní a taky před každám spánkem.
Nebo ono to není milionkrát, ale tak v průměru 8x přes den určitě.
Ale zpět k tématu....vydržte, některá štěňata mají opravdu problém se vyprazdňovat venku, moc se jim do toho nechce. Ano člověka by šlak trefil, protože trdluje se štěnětem takovou dobu venku a nic a hned jak vleze doma do dveří, tak to tam štěně vypustí.
Prostě pokud nemá problém se venku vyprázdnit, když jdete i s přítelem, tak choďte co nejvíc spolu a udělejte z toho rutinu, jakmile štěně přičapne, tak řekněte třeba "čůůůrandá, no to je hodné štěně"...pochvala, odměna. Podobným způsobem se dá většina štěňat naučit čůrat na povel.
Doma z loužičky nedělejte kovbojku.
Prostě si myslím, že to chce čas......a z vaší strany prostě trpělivost.
Vážně všichni (hlavně pracující mimo domov) venčíte štěňata 20x denně? Já teda nevím, kolikrát jsem se štěňaty chodila ven, nikdy jsem to nepočítala. V noci stačilo se všemi jednou, od 2 měsíců, a pak po každém probuzení, žrádle, hře, napití - jak už tu někdo psal, jenže venku jsem většinou byli delší čas, tudíž jako venčit 20krát bych fakt nestíhala....
Když vezmu v potaz, že je člověk třeba od 6 do 14 hod v práci, tak vyvenčí ráno před prací (1x), pak když přijde tak se jde ven na delší dobu, dejme tomu do 16 (2x), pak štěndo spinká, a v 17:30 se jde zase ven (3x), vrátíme se třeba v 18:30 a pak se jde ve 20:30 (4x), před spaním kolem 23 (5x), no a jednou v noci a je to 6x.... Když budu brát v potaz, že jsem s tím štěndem venku ještě delší intervaly, než jsem psala já, tak mi fakt 5x nepřijde jako scifi . Jo jasně, je to jiné, když je člověk se štěndem doma celý den, to se lítá pořád, ale když je v práci, tak to tak nějak asi bude.... S fenou jsem byla do roka doma, takže s tou jsem lítala opravdu pořád, ale když byl štěně pes, tak jsem chodila do práce, sice na 6 hodin, s možností ho jednou vyvenčit, ale chodila.... No a když jsem odpoledne přijela z práce, tak jsme byli venku klidně 4 hodiny v kuse, před spaním zase trošku delší procházka... fakt nevím, jak bych stihla 25x venčit . Jako nic proti, ale někdy mi to tady opravdu přijde přehnané....
Dobrý den Marcelko,
jako 25x je moc, ale já jsem doma a já opravdu ze štěnětem co půl, co hodinu, co dvě hodiny lítala. V noci spal semnou v posteli, tak že do pelíšku se nečura, ale ráno ve 4hod. to začlo na novo. Je pravda, že tři týdny au nás klid. Bydlím prozatím v paneláku.
Jdeto, ale človíček musí být doma.
Dája
Však říkám, že je něco jiného, když je člověk celý den doma... to nepočítám kolikrát i dospělé psy pustím na zahradu (nicméně ne proto, že by to bylo nutné)....
Ale když vezmu takový nějaký režim, že 8 hodin je "noc", 8 hodin je člověk v práci, tak ze dne zbývá 8 hodin - a jít se štěndem během 8 hodin 5krát ho vyvenčit, to mi nepřijde jako nějaké tyranství... A to beru v potaz čistě jen venčení... když k tomu přidám, že každé to venčení bude třeba 15 minut, plus minimálně jedno bude třeba hodinové, když beru fakt to minimum, tak vám to přijde jako málo? Vždyť ono to pak bude vycházet, že se venčí cca každou hodinu.... No a pak když jsou třeba ta venčení ještě delší...plus štěně hodně spí... fakt nevím, kam bych narvala 20 venčení
Sardullah třeba píše, že venčí 8x za den cca - což je asi bráno za celý den, když je někdo doma... No a když si pak tu dobu zkrátíte o 8 hodin, kdy je člověk v práci, a mínus 3 venčení, tak to přece žádná tragédie není ...
Jo, ale to se zase dostáváme k tomu, že člověk, který chodí na 8 hodin do práce, by neměl mít psa
marcelaamax
napsal(a):
Však říkám, že je něco jiného, když je člověk celý den doma... to nepočítám kolikrát i dospělé psy pustím na zahradu (nicméně ne proto, že by to bylo nutné)....
Ale když vezmu takový nějaký režim, že 8 hodin je "noc", 8 hodin je člověk v práci, tak ze dne zbývá 8 hodin - a jít se štěndem během 8 hodin 5krát ho vyvenčit, to mi nepřijde jako nějaké tyranství... A to beru v potaz čistě jen venčení... když k tomu přidám, že každé to venčení bude třeba 15 minut, plus minimálně jedno bude třeba hodinové, když beru fakt to minimum, tak vám to přijde jako málo? Vždyť ono to pak bude vycházet, že se venčí cca každou hodinu.... No a pak když jsou třeba ta venčení ještě delší...plus štěně hodně spí... fakt nevím, kam bych narvala 20 venčení
Sardullah třeba píše, že venčí 8x za den cca - což je asi bráno za celý den, když je někdo doma... No a když si pak tu dobu zkrátíte o 8 hodin, kdy je člověk v práci, a mínus 3 venčení, tak to přece žádná tragédie není ...
Jo, ale to se zase dostáváme k tomu, že člověk, který chodí na 8 hodin do práce, by neměl mít psa
Saefullah venčí hodněkrát denně, protože Saedullah si to může dovolit....pokud má volno, tak není co řešit, pokud je v práci, tak je doma její psí chůva-syn.
Sardullah má psy 30 let a nikdy nebyla v situaci, kdy má malé štěně a to musí být doma 8 hodin samo. I když chodila do práce, tak nastoupili do služby děda s babičkou a i dospělého psa přišli třeba 2x během doby, kdy jsem byla v práci vyvenčit...posedět s ním na zahradě.
Já se teda přiznám, ře si neumím představit, že bych měla štěně, měla 14 dní dovolenou a pak čus bus bambus...jdu do práce a štěně je 8 hodin doma samo a čert vem nějaký loužičky a hromádky co by štěně během mé nepřítomnosti vyrobilo, ale já krmím štěně 5x denně. A další věc je denní cyklus štěněte. Dospělej pes si lehne a den prakticky prochrápe. Ale štěně, tam se ty fáze střídají rychleji.
Jako vím, že lidi chodí do práce a že většina psů...štěňat...vyroste v rodině, kde se prostě do práce chodí a štěně je pak přes den samo doma, ale upřímně teda řeknu, že nevím, jestli bych si v takovém případě psa vůbec pořizovala. A teď to opravdu není žádné rýpání, jen si to prostě neumím představit.
Co tu myslím nezaznělo, tak i venku se pro štěně musí prostor na venčení trochu vybrat. Dám mu na klidném místě prostor, přerušit hry, bez psů v okolí, kteří by strhávali pozornost štěněte, bez svištějících cyklistů a ne vedle dětského hřiště... Prostě aby mělo čas a prostor začít myslet na čurání, což vyžaduje trochu nudu, dát mu klid. Mluvím tedy o venčení ve veřejném prostoru, ne na vlastní zahradě, ale i tam to trochu platí.
napsal(a):
Saefullah venčí hodněkrát denně, protože Saedullah si to může dovolit....pokud má volno, tak není co řešit, pokud je v práci, tak je doma její psí chůva-syn.
Sardullah má psy 30 let a nikdy nebyla v situaci, kdy má malé štěně a to musí být doma 8 hodin samo. I když chodila do práce, tak nastoupili do služby děda s babičkou a i dospělého psa přišli třeba 2x během doby, kdy jsem byla v práci vyvenčit...posedět s ním na zahradě.
Já se teda přiznám, ře si neumím představit, že bych měla štěně, měla 14 dní dovolenou a pak čus bus bambus...jdu do práce a štěně je 8 hodin doma samo a čert vem nějaký loužičky a hromádky co by štěně během mé nepřítomnosti vyrobilo, ale já krmím štěně 5x denně. A další věc je denní cyklus štěněte. Dospělej pes si lehne a den prakticky prochrápe. Ale štěně, tam se ty fáze střídají rychleji.
Jako vím, že lidi chodí do práce a že většina psů...štěňat...vyroste v rodině, kde se prostě do práce chodí a štěně je pak přes den samo doma, ale upřímně teda řeknu, že nevím, jestli bych si v takovém případě psa vůbec pořizovala. A teď to opravdu není žádné rýpání, jen si to prostě neumím představit.
Malou chviličku jsem přemýšlela jaké že to máš nové příbuzné "Saefullah" a "Saedullah"...
fikovnice
napsal(a):
Malou chviličku jsem přemýšlela jaké že to máš nové příbuzné "Saefullah" a "Saedullah"...
Hele teď jsem to otevřela, čtu to po sobě a málem jsem smíchy omdlela....jo holka, takhle to vypadá, když datluju v noci potmě a bez brejlí.
Drax
XXX.XXX.91.14
Ahoj, štěně 6 měsíců, od cca 4 měsíce čůrál jenom venku oma ani ťuk, vydržel celou noc posledni venčení okolo 21.h pak až ve 5 h ráno. V pohodě, když jsme v praci (děláme na směny takze štěně je doma samo asi 1x týdne priblizne 5hodin.), taky vydržel bez nehody. Teď ma 6 měsíců a začal curat doma, klidne načurá i do pelechu, v noci chodime znova i 2x za noc, presto se vycura i doma, i hromadku udělá. I do postele se mi uz vyčůral.
nemůže mít zánět ?? Nechala bych moč vyšetřit na veterině...
napsal(a):
nemůže mít zánět ?? Nechala bych moč vyšetřit na veterině...
No já taky....Mates má 5 měsíců, doma loužičku neudělal už ani nepamatuju a kdyby s tím teď začal, tak první, co bych udělala je vyloučit zdravotní problém.
Drax
XXX.XXX.91.14
Diky, na veterinu samozřejmě zajdem 😊