Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.6.2022 11:54
turistka

XXX.XXX.245.44

Ono taky moc záleží na konkrétním útulku. Mám zkušenost se dvěma.
Prvního psa jsme brali z městského útulku ve Vsetíně, který spadal pod Technické služby. A ten byl příšerný. Pes měl svůj kotec a k tomu "výběh" o velikosti asi 6 m2. Veškerá péče zřizovatele spočívala v tom, ze jim chlapi ráno dali nažrat a vykydali kotec. Nic víc. Psi byli inzerováni na stránkách města tak zastrčeně, že je skoro nešlo najít. Naštěstí si útulek vzala pod křídla organizace 'Srdcem pro chlupáče', která dosáhla aspoň toho, že je mohli inzerovat na svém FB (vlastní FB stránky útulku město nepovolilo) a na stránkách pesweb.cz + v neděli dopoledne mohli psy chodit venčit dobrovolníci. Hračky nesměli mít, aby si neublížili, nabídnutou dočasnou péči město rovněž odmítlo. Tímto bych organizaci v čele se skvělou paní Monikou chtěla ze srdce poděkovat za péči o tyto doslova zapomenuté psy a za to, že několika z nich našli domov. Se zájemci komunikovali oni, kastraci zařídili a zaplatili oni (město se odmítlo podílet a já jej potřebovala přivézt domů již vykastrovaného - byl to kámoš pro fenu, která jiné feny nesnesla).
A jak tu někdo psal, že Ti psi, kteří nikdy moc lidské pozornosti nezažili, vlastně nedostatkem kontaktu až tak nestrádají... Náš Rony strávil první rok a půl života v kotci u staršího chlapa (v kotci🤔), ten se mu nijak nevěnoval a jen si stěžoval, že je divoký a neposlušný (a tu poslušnost si zjevně podle chování vynucoval bitím). Tak ho strčil do útulku, kde strávil dalších 2,5 roku svého mládí. Nikdo ho nechtěl, protože když už se jednou za čas dostal ven, tak na vodítku strašně táhl (je fakt, že na to, že měl 'jen' 30 kilo, měl páru neskutečnou, měla jsem co dělat, abych ho udržela, a to fakt nejsem tintítko). Nikoho nenapadlo, že 4letý nevyběhaný pes prostě zákonitě tahat bude. Byla to láska na první pohled, hned jsem věděla, že k nám patří. Po jednom dni pobytu doma na zahradě už na procházky chodil na prověšeném vodítku, je chytrý, ohromně učenlivý a klidně by se rozkouskoval, jen aby nám splnil, co nám na očích vidí. A tento pes musel ty 4 roky neuvěřitelně strádat absencí lidské pozornosti, máme ho rok a půl a stále se nenabažil toho, že se může mazlit, je to 30 kilo naprosto oddané, nesmírné lásky, štěstí a radosti ze života

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.6.2022 12:55

turistka napsal(a):
Ono taky moc záleží na konkrétním útulku. Mám zkušenost se dvěma.
Prvního psa jsme brali z městského útulku ve Vsetíně, který spadal pod Technické služby. A ten byl příšerný. Pes měl svůj kotec a k tomu "výběh" o velikosti asi 6 m2. Veškerá péče zřizovatele spočívala v tom, ze jim chlapi ráno dali nažrat a vykydali kotec. Nic víc. Psi byli inzerováni na stránkách města tak zastrčeně, že je skoro nešlo najít. Naštěstí si útulek vzala pod křídla organizace 'Srdcem pro chlupáče', která dosáhla aspoň toho, že je mohli inzerovat na svém FB (vlastní FB stránky útulku město nepovolilo) a na stránkách pesweb.cz + v neděli dopoledne mohli psy chodit venčit dobrovolníci. Hračky nesměli mít, aby si neublížili, nabídnutou dočasnou péči město rovněž odmítlo. Tímto bych organizaci v čele se skvělou paní Monikou chtěla ze srdce poděkovat za péči o tyto doslova zapomenuté psy a za to, že několika z nich našli domov. Se zájemci komunikovali oni, kastraci zařídili a zaplatili oni (město se odmítlo podílet a já jej potřebovala přivézt domů již vykastrovaného - byl to kámoš pro fenu, která jiné feny nesnesla).
A jak tu někdo psal, že Ti psi, kteří nikdy moc lidské pozornosti nezažili, vlastně nedostatkem kontaktu až tak nestrádají... Náš Rony strávil první rok a půl života v kotci u staršího chlapa (v kotci🤔), ten se mu nijak nevěnoval a jen si stěžoval, že je divoký a neposlušný (a tu poslušnost si zjevně podle chování vynucoval bitím). Tak ho strčil do útulku, kde strávil dalších 2,5 roku svého mládí. Nikdo ho nechtěl, protože když už se jednou za čas dostal ven, tak na vodítku strašně táhl (je fakt, že na to, že měl 'jen' 30 kilo, měl páru neskutečnou, měla jsem co dělat, abych ho udržela, a to fakt nejsem tintítko). Nikoho nenapadlo, že 4letý nevyběhaný pes prostě zákonitě tahat bude. Byla to láska na první pohled, hned jsem věděla, že k nám patří. Po jednom dni pobytu doma na zahradě už na procházky chodil na prověšeném vodítku, je chytrý, ohromně učenlivý a klidně by se rozkouskoval, jen aby nám splnil, co nám na očích vidí. A tento pes musel ty 4 roky neuvěřitelně strádat absencí lidské pozornosti, máme ho rok a půl a stále se nenabažil toho, že se může mazlit, je to 30 kilo naprosto oddané, nesmírné lásky, štěstí a radosti ze života

Krásnej pes a inteligence mu kouká z očí 😍

16.6.2022 16:21
turistka

XXX.XXX.245.44

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Krásnej pes a inteligence mu kouká z očí 😍

Děkuji, je to poklad❤️ A víte, co je paradox? Že mně se od začátku exteriérově nelíbil (ačkoliv většina lidí říká, jak je to krásný pes), měl nafocenou krásnou sadu fotografií, v postoji, portrét, ... a já se do něj zamilovala na této fotce. I když přiznávám, že na té výše vložené se moc líbí i mně🥰

16.6.2022 16:43

turistka napsal(a):
Děkuji, je to poklad❤️ A víte, co je paradox? Že mně se od začátku exteriérově nelíbil (ačkoliv většina lidí říká, jak je to krásný pes), měl nafocenou krásnou sadu fotografií, v postoji, portrét, ... a já se do něj zamilovala na této fotce. I když přiznávám, že na té výše vložené se moc líbí i mně🥰

Jo, na tomhle záběru je zase vidět ta oddanost 😉👍

17.6.2022 00:18
fikovnice

XXX.XXX.134.43

turistka napsal(a):

Je krásnej!
A takovej... prostě krásně rostlej, pěknou stavbu těla má a mně se líbí i barva!

17.6.2022 00:59
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

turistka napsal(a):

Taky se mi moc líbí a krásný příběh a doufám, že takové štěstí potká i Toníčka.

Espezetka

19.6.2022 00:29
Espezetka

XXX.XXX.165.33

Chodím pomáhat do jednoho malého útulku. Když jsem tam přišla poprvé, bylo mi všech psů děsně líto. Nejradši bych si je všechny vzala domů. Jenže.. většina z nich se má v útulku lépe, než se měla před tím. Případy, že se k nám dostal pes, který byl opečovávaný a v původním domově milovaný, bych spočítala na jedné ruce. Jsou to psi po zemřelých majitelích, o které se rodina nemohla nebo nechtěla postarat. Tito pejsci ale nacházejí nový domov většinou velmi rychle. Pokud se o ně předchozí majitel dobře staral, bývají bezproblémoví.
Mnohem častěji jsou to ale psi, kteří pochází ze špatných podmínek. Z přemnožené a nesocializované smečky, od seniorů, kteří péči o psa nezvládli, psi kteří žili jen zavření v kotci, v lepším případě na dvorku a nikdy nepoznali svět za plotem.
V útulku je dáváme dohromady. Učíme je důvěřovat lidem. Je to pro ně přestupní stanice k novému a lepšímu životu. Není to domov, ale snažíme se jim pobyt v útulku ze všech sil zpříjemnit. Dáváme je dohromady po psychické a velmi často i zdravotní stránce. Pejsci se venčí na volno po areálu a pokud to jejich povaha dovolí, tak se vytváří venčící skupinky, aby si mohli spolu pohrát. Chodí se s nimi na procházky a na výlety. Sledovat proměnu ustrašeného psa, který nikdy nepoznal pohlazení na psa, který na vás vrtí ocasem a vyžaduje mazlení je něco úžasného. A nejkrásnější je, když pak najde domov a dostáváte zprávy o tom, jak krásný život vede.
Neházejte všechny útulky do jednoho pytle. Nejvzácnější, co můžeme těmto psům věnovat je náš čas. Každé mazlení, pozornost a procházka se počítá a může urychlit nalezení nového domova 🙂

19.6.2022 13:01
fikovnice

XXX.XXX.132.116

Espezetka napsal(a):
Chodím pomáhat do jednoho malého útulku. Když jsem tam přišla poprvé, bylo mi všech psů děsně líto. Nejradši bych si je všechny vzala domů. Jenže.. většina z nich se má v útulku lépe, než se měla před tím. Případy, že se k nám dostal pes, který byl opečovávaný a v původním domově milovaný, bych spočítala na jedné ruce. Jsou to psi po zemřelých majitelích, o které se rodina nemohla nebo nechtěla postarat. Tito pejsci ale nacházejí nový domov většinou velmi rychle. Pokud se o ně předchozí majitel dobře staral, bývají bezproblémoví.
Mnohem častěji jsou to ale psi, kteří pochází ze špatných podmínek. Z přemnožené a nesocializované smečky, od seniorů, kteří péči o psa nezvládli, psi kteří žili jen zavření v kotci, v lepším případě na dvorku a nikdy nepoznali svět za plotem.
V útulku je dáváme dohromady. Učíme je důvěřovat lidem. Je to pro ně přestupní stanice k novému a lepšímu životu. Není to domov, ale snažíme se jim pobyt v útulku ze všech sil zpříjemnit. Dáváme je dohromady po psychické a velmi často i zdravotní stránce. Pejsci se venčí na volno po areálu a pokud to jejich povaha dovolí, tak se vytváří venčící skupinky, aby si mohli spolu pohrát. Chodí se s nimi na procházky a na výlety. Sledovat proměnu ustrašeného psa, který nikdy nepoznal pohlazení na psa, který na vás vrtí ocasem a vyžaduje mazlení je něco úžasného. A nejkrásnější je, když pak najde domov a dostáváte zprávy o tom, jak krásný život vede.
Neházejte všechny útulky do jednoho pytle. Nejvzácnější, co můžeme těmto psům věnovat je náš čas. Každé mazlení, pozornost a procházka se počítá a může urychlit nalezení nového domova 🙂

Nechcete, prosím, písnout o jaký útulek se jedná?
Sháním fakt slušný a seriózní útulek, který se stará i o kočičáky.

19.6.2022 16:31
Lily2

XXX.XXX.133.235

fikovnice napsal(a):

Znám jeden tedy čistě kočičí a opravdu seriózní. Pokud jde o kočičky. :)

19.6.2022 18:08
fikovnice

XXX.XXX.132.114

Lily2 napsal(a):
Znám jeden tedy čistě kočičí a opravdu seriózní. Pokud jde o kočičky. :)

A můžete jej, prosím, napsat - i veřejně?

19.6.2022 21:23
Lily2

XXX.XXX.133.235

fikovnice napsal(a):
A můžete jej, prosím, napsat - i veřejně?

LuckyCats v Brně. Byla jsem tam osobně. Čisto, pořád tam jede myčka, aby kočky měly čisté misky, neustále čistící záchůdky. Nesmrdí to tam. Kočky mají dokonce k dispozici chráněnou terasu. :)

Kočkám se opravdu věnuje a pokud to trošku jde, tak přijímá.

Navíc paní pomáhá kastrovat toulavé kočky a další činnosti kolem toho.

29.6.2022 11:44
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Že by?? Malá jiskřička naděje. Anonym z Twitteru:
Jsem v kontaktu s útulkem, zatím to vázne na zdravotním problému, který Tonda má. Až bude v pořádku, z útulku mi dají vědět, abych tam zajela a zkusila, jestli bychom si spolu rozuměli. Dám pak vědět.

29.6.2022 12:07
fikovnice

XXX.XXX.135.168

GAELLE napsal(a):
Že by?? Malá jiskřička naděje. Anonym z Twitteru:
Jsem v kontaktu s útulkem, zatím to vázne na zdravotním problému, který Tonda má. Až bude v pořádku, z útulku mi dají vědět, abych tam zajela a zkusila, jestli bychom si spolu rozuměli. Dám pak vědět.

29.6.2022 12:13
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Gaelle - TI-CHO! Napište sem, až to bude upečený. Prozatím držet šécky palce.

29.6.2022 12:14
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Zrzavci napsal(a):

Kéž by to už tentokrát konečně vyšlo !!!!

29.6.2022 12:35
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

GAELLE napsal(a):
Kéž by to už tentokrát konečně vyšlo !!!!

vyjde.

29.6.2022 12:35

Zrzavci napsal(a):

Že by???🤫😇

29.6.2022 12:36
aluska

XXX.XXX.197.205

fikovnice napsal(a):

Na kočičáky vím o dobrém malém útulku Kočka v srdci v Týně nad Vltavou. Několik let jsem jim pomáhala. Mají i pár neumístitelných pejsků a o kočičky se starají opravdu moc dobře

29.6.2022 22:23
juhaj

XXX.XXX.164.121

Přidám se z držením palců. Mě je těch zvířat, marně čekající na nový dom9v strašně líto. Toníka jsem ukazovala i manželovi, ale nechce dalšího psa a naše madam by taky nebyla nadšená, je to žárlivka.
Teď mi úplně rozhodil inzerát z ifauna. Kdosi datuje 12- ti letého pejska, Bobíčka po babičce. To mi fakt málem rozbrečelo. Starý pejsek, společník starého člověka a když panička umře, šup se stařeček pryč. Hned jsem si vzpomněla na mojí babičku a jejího Dona, jaký to byl hodný a oddaný společník.
Asi je to běžné, našim sousedům ob dvě taky odkývali děti, jo, pořiďte si ještě pejska, kdyby něco, tak se pistaráme. Když oba asi po třech letech rychle za sebou umřeli, pejsek je nepřežil ani snad o rok.😰

29.6.2022 23:26
fikovnice

XXX.XXX.135.151

aluska napsal(a):
Na kočičáky vím o dobrém malém útulku Kočka v srdci v Týně nad Vltavou. Několik let jsem jim pomáhala. Mají i pár neumístitelných pejsků a o kočičky se starají opravdu moc dobře

Nechci to tu plevelit...
Ale jde mi o to, že bych ráda nějakému dobrému kočičímu útulku věnovala řadu věcí, které moje kočky prakticky nepoužívají a sice nejsou nové, nicméně jsou jako nové a naprosto nepoškozené. Mám tím na mysli různé kukaně, pelíšky, tunely, ale i drobné hračky...
No, a samozřejmě by pro mě bylo fajn, kdyby to bylo v JM kraji...
Ale i tak Vám moc děkuji za tip!

30.6.2022 05:45

fikovnice napsal(a):
Nechci to tu plevelit...
Ale jde mi o to, že bych ráda nějakému dobrému kočičímu útulku věnovala řadu věcí, které moje kočky prakticky nepoužívají a sice nejsou nové, nicméně jsou jako nové a naprosto nepoškozené. Mám tím na mysli různé kukaně, pelíšky, tunely, ale i drobné hračky...

Nebylo by lepší zeptat se na diskuzi o kočkách?

30.6.2022 06:40
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

Sem chodí víc lidí.

30.6.2022 07:19

Nebylo by lepší zeptat se na diskuzi o kočkách?

...tam takřka nikdo nechodí....

30.6.2022 07:22

...tam takřka nikdo nechodí....

No jo, to já nevím. Já chodím jen sem, na psy.

30.6.2022 07:53
libuko

XXX.XXX.47.2

fikovnice napsal(a):
Nechci to tu plevelit...

Utulek Tibet, u Bucovic. Funguji dlouho, podporujeje je hodne lidi, delaji i bazarky a podobne. Kdysy jsme si od nich z depozita brali 2 kotata a podminky dobre, vcetne toho, ze nas nechali kocky kastrovat az trosku dospeli. Za me dobry, fungujici utulek.

30.6.2022 08:48

.....docela mě to mrzí, protože kočky mám také.....

30.6.2022 09:51
fikovnice

XXX.XXX.132.201

"Balu", já dříve víc chodila na "Kočky", ale naše stará dobrá parta se skoro úplně rozpadla, lidé úplně zmizeli, ani o nich nic nevím...
Zde lidi znám - chodím už skoro jen sem, a vím, že jsou zde i kočkaři...
Třeba uspěji i zde.

30.6.2022 09:52
fikovnice

XXX.XXX.132.201

libuko napsal(a):
Utulek Tibet, u Bucovic. Funguji dlouho, podporujeje je hodne lidi, delaji i bazarky a podobne. Kdysy jsme si od nich z depozita brali 2 kotata a podminky dobre, vcetne toho, ze nas nechali kocky kastrovat az trosku dospeli. Za me dobry, fungujici utulek.

O Tibetu vím - ten jediný mě zde z okolí Brna napadal. Tak možná to budou oni, budou-li o takové věci stát. Snad ano...
Děkuji Vám!

30.6.2022 10:05

fikovnice napsal(a):
"Balu", já dříve víc chodila na "Kočky", ale naše stará dobrá parta se skoro úplně rozpadla, lidé úplně zmizeli, ani o nich nic nevím...
Třeba uspěji i zde.

Jasně, já jsem vůbec netušila, jak je to na diskuzích pro jiné druhy zvířat...

30.6.2022 10:05
janaa

XXX.XXX.174.173

Já se na kočku taky ptala tady

30.6.2022 14:25

juhaj napsal(a):
Přidám se z držením palců. Mě je těch zvířat, marně čekající na nový dom9v strašně líto. Toníka jsem ukazovala i manželovi, ale nechce dalšího psa a naše madam by taky nebyla nadšená, je to žárlivka.
Teď mi úplně rozhodil inzerát z ifauna. Kdosi datuje 12- ti letého pejska, Bobíčka po babičce. To mi fakt málem rozbrečelo. Starý pejsek, společník starého člověka a když panička umře, šup se stařeček pryč. Hned jsem si vzpomněla na mojí babičku a jejího Dona, jaký to byl hodný a oddaný společník.
Asi je to běžné, našim sousedům ob dvě taky odkývali děti, jo, pořiďte si ještě pejska, kdyby něco, tak se pistaráme. Když oba asi po třech letech rychle za sebou umřeli, pejsek je nepřežil ani snad o rok.😰

Být v důchodu, tak si pro něj zajedu. I z ČB.

30.6.2022 17:54

fikovnice napsal(a):
Třeba uspěji i zde.

...jo jo, pomalu jsme sem propašovaly kočky a morčata

30.6.2022 18:58
fikovnice

XXX.XXX.63.10

30.6.2022 22:58
Terven

XXX.XXX.110.191

To jsou vaši?
Tak já sem vecpu našeho Cípu
Má vyholenou čelist po léčbě abscesu, tak vypadá trochu zvláštně
Edit. Teď koukám, že nejsme ve Venčení, ale u Toníka...to už je hodně OT, takže omluva.

30.6.2022 23:19

Terven napsal(a):
To jsou vaši?
Edit. Teď koukám, že nejsme ve Venčení, ale u Toníka...to už je hodně OT, takže omluva.

...ano, ano, to je můj vytoužený cuy a jeho stejně starý kamarád peruánec....ten váš je nádherný, ujíždím na tříbarevných a na bílých lysinkách na ňufáku....

1.7.2022 07:26

Terven napsal(a):
To jsou vaši?

Však máme rádi zvířata, ne?

27.7.2022 13:59
vára

XXX.XXX.203.165

GAELLE, Tonda má nový domov!
Snad mu vydrží navždy.

27.7.2022 15:00
Trickyvoo

XXX.XXX.210.83

Tak to jsou skvělé zprávy. Přemýšlím, co za lumpárny Toník provedl. Snad mu to opravdu klapne.

27.7.2022 15:21

Trickyvoo napsal(a):
Tak to jsou skvělé zprávy. Přemýšlím, co za lumpárny Toník provedl. Snad mu to opravdu klapne.

Tak hlavně jim to předvedl hned u předání, tak už snad nehrozí, že by je něčím nemile překvapil, ne?😉

27.7.2022 16:00
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Tak hlavně jim to předvedl hned u předání, tak už snad nehrozí, že by je něčím nemile překvapil, ne?😉

Uvidíme. Snad vědí do čeho jdou. A ještě k tomu naráz dva útulkové psy............

27.7.2022 16:14

GAELLE napsal(a):
Uvidíme. Snad vědí do čeho jdou. A ještě k tomu naráz dva útulkové psy............

Nešli do adopce spolu, jen v jeden den a do podobných podmínek. Snad už to Toníkovi konečně vyjde, držím palce.

27.7.2022 16:16

GAELLE napsal(a):

Gaelle tak vidíš, že se Toník dočkal a hlavně, aby to bylo na pořád a nejlepší domov 🙏🍀🍀🍀mám velikou radost a taky husí kůži....bude to dobrý 👍
Podle čeho soudíš, že si brali hned 2 pejsky? Já myslím, že tu fenku Gemmu si brali ti mladí, co jsou na té další fotce...nebo máš ještě jiné zprávy?

edit: bude to tak, jak píše Chingis. Jinak vyměnila jsem si sms s paní z útulku a psala mmj. toto " Paní za ním dlouho jezdila a brala ho na opravdu dlouhé vycházky, a tak věřím, že u ní v klidu zestárne."
Takže taky věřím, že už to bude domov napořád! 🌷🐾

27.7.2022 18:08
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Gaelle tak vidíš, že se Toník dočkal a hlavně, aby to bylo na pořád a nejlepší domov 🙏🍀🍀🍀mám velikou radost a taky husí kůži....bude to dobrý 👍
Podle čeho soudíš, že si brali hned 2 pejsky? Já myslím, že tu fenku Gemmu si brali ti mladí, co jsou na té další fotce...nebo máš ještě jiné zprávy?

edit: bude to tak, jak píše Chingis. Jinak vyměnila jsem si sms s paní z útulku a psala mmj. toto " Paní za ním dlouho jezdila a brala ho na opravdu dlouhé vycházky, a tak věřím, že u ní v klidu zestárne."
Takže taky věřím, že už to bude domov napořád! 🌷🐾

Aha asi jsem to moc rychle přečetla a pochopila že oba psy si bere jedna rodina.
Tak snad si paní s Toníkem sedne a už u ní zůstane.
Něco jiného je půjčit si psa jen na procházku a něco jiného mít ho doma na stálo.
Snad má pro něj zahradu a vyhovující podmínky.
To víš že mám radost a moc mu to přeju aby měl konečně na stará kolena svoje "doma"
A moc děkuji za info z útulku. Už tam zas budu moct jezdit venčit pejsky

27.7.2022 22:08

GAELLE napsal(a):
Aha asi jsem to moc rychle přečetla a pochopila že oba psy si bere jedna rodina.
Něco jiného je půjčit si psa jen na procházku a něco jiného mít ho doma na stálo.
To víš že mám radost a moc mu to přeju aby měl konečně na stará kolena svoje "doma"

Určitě to vyjde, na fotkách z předání už není vůbec smutný a vypadají oba spokojeně!

28.7.2022 12:11
fikovnice

XXX.XXX.139.21

GAELLE napsal(a):

To je bombastická zpráva!
MOC jsem Toníkovi nový domov přála!!!

28.7.2022 12:19

fikovnice napsal(a):
To je bombastická zpráva!
MOC jsem Toníkovi nový domov přála!!!

Chápu GAELLE - teď je smutná ona. Já taky!
Kromě toho, že jsme rády.

28.7.2022 12:21
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Chápu GAELLE - teď je smutná ona. Já taky!
Kromě toho, že jsme rády.

Já nějak věřím, že je "Gaelle" šťastná . Stalo se to, co si přála. Je potřeba v takovéto situaci upozadit své vlastní chtění. A "Gaelle" sama napsala, že bude teď chodit do toho útulku venčit.
Mmch. mně je ta paní na snímku sympatická. Vypadá tak fortelně , a asi už umí Tondu zvládat v jeho divokosti.

28.7.2022 12:26

fikovnice napsal(a):
Já nějak věřím, že je "Gaelle" šťastná . Stalo se to, co si přála. Je potřeba v takovéto situaci upozadit své vlastní chtění. A "Gaelle" sama napsala, že bude teď chodit do toho útulku venčit.
Mmch. mně je ta paní na snímku sympatická. Vypadá tak fortelně , a asi už umí Tondu zvládat v jeho divokosti.

To nepochopíte. Jasně, že je za Tondu ráda.

28.7.2022 12:37
fikovnice

XXX.XXX.139.21

"Orionko", to si vážně myslíte, že jsem bez citu?

28.7.2022 12:40
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Samozřejmě, že jsem Váš příspěvek pochopila...
Třeba se k tomu "Gaelle" vyjádří, třeba ne.
Mimochodem, existuje i, spíše hypotetická, šance se domluvit na občasné návštěvě u té paní. Ale "Gaelle" nechtěla jitřit Tondovi city ani v tom útulku, tak asi nebude chtít ani tady u té paní. I když nechci psát za ni.

28.7.2022 12:49
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Je to tak. Trochu se to ve mně tluče.
Na jednu stranu jsem ráda, že Tonda konečně odjel z útulku. (Hlavně aby to konečně už bylo napořád).
Na druhou stranu pořád mi chybí a je mi líto ,že jsem si ho nemohla vzít domů já.
Ne nemohla jsem za ním jít ani do útulku a určitě nebudu hledat ani kontaktovat paní.
Když Toník zmizel bylo to strašné, myslela jsem že ho ten blb uspal.
Když nikdo nic nevěděl (ani policie) nechala jsem to plavat a na jednu stranu byla ráda, že nevím co se s ním stalo.
Nijak jsem už pak nepátrala, objevila ho až "Vahine" a poslala mi zprávu.
Nešlo to tam jít a vidět ho. Poznal by mne, vítal a to zklamání pak.
Neunesla bych to ho vidět jak odcházím bez něj.
Asi je to tak lepší.
Dopadlo to dobře, kéž by se dočkali všichni pejsci.
Ano zas tam občas zajdu pejsky vyvenčit a dovézt jim nějaké dobroty a hračky.
Jen se modlím aby nebylo další vrácení a zklamání............
Někdy se vše jeví růžové a skutečnost je pak docela jiná. Jak už jsem psala něco jiného je občasná procházka, něco jiného vzít si psa natrvalo domů.
Držme mu všichni pěsti.

28.7.2022 13:05

GAELLE napsal(a):
Na jednu stranu jsem ráda, že Tonda konečně odjel z útulku. (Hlavně aby to konečně už bylo napořád).
Na druhou stranu pořád mi chybí a je mi líto ,že jsem si ho nemohla vzít domů já.
Ne nemohla jsem za ním jít ani do útulku a určitě nebudu hledat ani kontaktovat paní.
Když nikdo nic nevěděl (ani policie) nechala jsem to plavat a na jednu stranu byla ráda, že nevím co se s ním stalo.
Asi je to tak lepší.
Někdy se vše jeví růžové a skutečnost je pak docela jiná. Jak už jsem psala něco jiného je občasná procházka, něco jiného vzít si psa natrvalo domů.
Držme mu všichni pěsti.

Já bych se nebála. Možná mám na to objektivnější pohled, protože do toho nejsem citově zainteresovaná. Toníka osobně neznám a nemám k němu žádný vztah, ale....nebylo to tak, že by někdo jednoho krásného dne přijel a Tondu si odvezl. Paní za ním byla vícekrát, seznámili se, myslím, že o jeho temperamentu si udělala celkem jasnou představu a pokud se rozhodla, že si ho vezme, tak to pro ní asi není problém.
Jasně, že něco jiného je jezdit za ním na návštěvu a venčit a něco jiného je potom doma. Ale tak to je i když si člověk pořizuje štěně...jedete k chovateli, kde si vyberete krásnou, roztomiloučkou nemotornou kuličku a přiveze te si jí domů a možná, když máte štěstí, tak pár dní máš i hodné štěně...je mezi cizíma, tak si není tak jisté v kramflecích, navíc se projevuje i stezk......no a pak se rozkouká a je z něj ďábel, kterej všechny kouše, dělá loužičky, hromádky, ničí věci.....a taky ho nejedeš vrátit zpátky.

Paní na mě taky působí sympaticky...udatná slovanská žena....myslím, že bude vše ok a že Toník bude mít stabilní a milující domov. Přesně tak, jak jsi si pro něj přála.

28.7.2022 15:55
fikovnice

XXX.XXX.20.198

GAELLE napsal(a):
Asi je to tak lepší.
Držme mu všichni pěsti.

29.7.2022 09:19
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Joj, tak ale to je velmi dobrá zpráva. To mám fakt radost. Hlavní je, aby jim to spolu dobře fungovalo, ale myslím, že po opakovaných návštěvám má nová panička dozajista představu o čem to asi bude a nebylo to ukvapený rozhodnutí. Tak jen houšť s takovýma zprávama.

30.7.2022 12:51
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Jenom OT: Momentálně bych naopak toho citu potřebovala nějak ubrat!
Ono mít nadbytek, neboli přecitlivělost (nejen vůči sobě, ale i vůči druhým) je spíš na prd!

31.7.2022 08:14

Paní na mě taky působí sympaticky...udatná slovanská žena....myslím, že bude vše ok a že Toník bude mít stabilní a milující domov. Přesně tak, jak jsi si pro něj přála.

Třeba paní objeví úžasnost ifauny a ozve se !

29.3.2023 08:47
turistka

XXX.XXX.152.71

https://m.facebook.com/story.php/?story_fbid=pfbid0312S5Phdfxfs4PYpztM9AL5HCU7HRdMpiXhyjvv918Ef5U3Hb8YFwotGVMjF32NNwl&id=100070054755891
Smutné, když se na něj konečně usmálo štěstí, ale díky za to, že aspoň těch 8 posledních měsíců poznal opravdovou lásku a domov🖤

29.3.2023 09:09
assil

XXX.XXX.225.195

turistka napsal(a):
https://m.facebook.com/story.php/?story_fbid=pfbid0312S5Phdfxfs4PYpztM9AL5HCU7HRdMpiXhyjvv918Ef5U3Hb8YFwotGVMjF32NNwl&id=100070054755891
Smutné, když se na něj konečně usmálo štěstí, ale díky za to, že aspoň těch 8 posledních měsíců poznal opravdovou lásku a domov🖤

Bez účtu se nic neukazuje, co tam je?

29.3.2023 09:12

turistka napsal(a):

Je to škoda...konečně si užíval milující domov. Tak zaplať pánbůh za ten čas, který ve svém novém milujícím domově mohl prožít. Zaplať pánbůh, že se našli lidičkové, kteří mu to dopřáli.

29.3.2023 09:14

assil napsal(a):

Dávám screen.

29.3.2023 09:15
turistka

XXX.XXX.152.71

assil napsal(a):

😞

29.3.2023 09:56
fikovnice

XXX.XXX.62.212

Dávám screen.

...tak toto mě právě teď dostalo do stavu slzavého údolí!

29.3.2023 10:09
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tohle není zpráva, kterou by člověk chtěl číst.
Je tady ale aspoň ta hodně pozitivní skutečnost, že dostal šanci mít svůj nový opravdový domov, který si zaslouží každý hafan, že měl svůj měkkoučký pelíšek, pečující ruce a milující srdce, který s ním bylo do tý poslední chvíle. To je přeci hodně, hodně moc.
Tak ať se mu za Duhou lehce běhá.

29.3.2023 10:21
assil

XXX.XXX.225.195

turistka napsal(a):
😞

Díky. To je smutný teda. Ale určitě takhle lepší než kdyby ho to postihlo v útulku.

29.3.2023 10:21

Tohle mě hodně bodlo u srdce a rovzpomínala jsem se opět na Šakala... ta dostala taky jen pět měsíců

29.3.2023 10:29
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tohle mě hodně bodlo u srdce a rovzpomínala jsem se opět na Šakala... ta dostala taky jen pět měsíců

Efe - já to vím, že to bolí a moc, ale kuwa to bylo nejdůležitějších pět měsíců v jejím životě, BYLA ŠČASTNÁ, to bylo to podstatný. Já vím, že v srdci je po ní kráter a že mně se to mluví, ale prostě bylo to hrozně moc krásnýho času, moc moc a moc. Jen to neumíme vnímat tak, jako oni. I Toníček dostal tuhle krásu, moc a moc krásy. Kdyby každej z těch nebohejch čoklidů v útulku dostal takovouhle šanci, už jen tím by bylo líp. A já jsem vděčná každýmu, kdo to dokáže, vzít si starýho psa i s tím rizikem, že........ že nikdy nedostane z našeho pohledu toho tolik, jako štěně. Ale možná oni dostanou víc, než ty štěňata, oni to sosají mnohem intenzivněji.

29.3.2023 10:44

Zrzavci: dyk já vim, ale...

29.3.2023 10:58
fikovnice

XXX.XXX.62.212

Zrzavci napsal(a):
Efe - já to vím, že to bolí a moc, ale kuwa to bylo nejdůležitějších pět měsíců v jejím životě, BYLA ŠČASTNÁ, to bylo to podstatný. Já vím, že v srdci je po ní kráter a že mně se to mluví, ale prostě bylo to hrozně moc krásnýho času, moc moc a moc. Jen to neumíme vnímat tak, jako oni. I Toníček dostal tuhle krásu, moc a moc krásy. Kdyby každej z těch nebohejch čoklidů v útulku dostal takovouhle šanci, už jen tím by bylo líp. A já jsem vděčná každýmu, kdo to dokáže, vzít si starýho psa i s tím rizikem, že........ že nikdy nedostane z našeho pohledu toho tolik, jako štěně. Ale možná oni dostanou víc, než ty štěňata, oni to sosají mnohem intenzivněji.

"Zrzavci", Vy mluvíte podobně jako mluvíval můj táta. Zásadně prznil slova a např. ščastná to bylo jeho výrazivo!

29.3.2023 11:02
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Zrzavci: dyk já vim, ale...

Já taky vím, že víte.... ale napsat to musím, musí si to člověk přečíst, musí to slyšet i od někoho jinýho, než od vnitřního hlasu, páč ten je v tomhle případku slabounkej a není mu tak nějak nasloucháno, protože na to sám nestačí. Je hrozná škoda, že si člověk v takový moment tohle pro tu bolest, která to nedovolí, nedokáže nějak pustit do krve, že ten pes byl ščastlivej a že to je na tom celý to nejpodstatnější.
Nepíšu to jako hlásání pravdy, ale z pohledu hlubokýho pochopení, protože jsem si tím taky prošla a moc ráda bych nějak pomohla, aby ta bolest byla žďabec snesitelnější. Což jako vim, že nejde, ale protože sem tupá jako Taliprd, tak to zkouším furt odznova.

29.3.2023 11:04
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

fikovnice napsal(a):
"Zrzavci", Vy mluvíte podobně jako mluvíval můj táta. Zásadně prznil slova a např. ščastná to bylo jeho výrazivo!

No ponivadž šťastná nejni tak vystihující, je to slabý. Štastná byla, když dostala misku se žrádlem, alee! když si došla vyměnit ovozel byla ščastná, ba přímo ščastlivá.Mám ešče jeden stupeň. Blažej, Blažena. To je prostě vrchol blaha

29.3.2023 11:31

fikovnice napsal(a):

Ščastný je přeci jedno z vyjmenovaných slov po ŠČ - to neznáte bo co??

Klešče
Ješčerka
Ešče
Ščekat
Leščit
Ilonka Ščáková

a termoska.... bo š čajem

29.3.2023 11:32
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Klešče
Ješčerka
Ešče
Ščekat
Leščit
Ilonka Ščáková

A taky ščípnout. Jde o ščípnutí z lásky, ščípu čokle z lásky

29.3.2023 11:33

Zrzavci napsal(a):
Já taky vím, že víte.... ale napsat to musím, musí si to člověk přečíst, musí to slyšet i od někoho jinýho, než od vnitřního hlasu, páč ten je v tomhle případku slabounkej a není mu tak nějak nasloucháno, protože na to sám nestačí. Je hrozná škoda, že si člověk v takový moment tohle pro tu bolest, která to nedovolí, nedokáže nějak pustit do krve, že ten pes byl ščastlivej a že to je na tom celý to nejpodstatnější.
Nepíšu to jako hlásání pravdy, ale z pohledu hlubokýho pochopení, protože jsem si tím taky prošla a moc ráda bych nějak pomohla, aby ta bolest byla žďabec snesitelnější. Což jako vim, že nejde, ale protože sem tupá jako Taliprd, tak to zkouším furt odznova.

A já Vám za to furt děkuji a furt to čtu... ale včera na mě zas vyběhly fotky...ale byla na nich ščastná... a pak taky vídejko, na kterým rvala ovozel přímo ze stromu a to byla nejščastnější...a mně to její ščestí chybí no....

29.3.2023 11:40
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

A já Vám za to furt děkuji a furt to čtu... ale včera na mě zas vyběhly fotky...ale byla na nich ščastná... a pak taky vídejko, na kterým rvala ovozel přímo ze stromu a to byla nejščastnější...a mně to její ščestí chybí no....

Já vím, že chybí. Ale mám ešče jednu teoriji - je skorem taková jako teórie tygra. Musíte ji nechat jít, doopravdy ji pustit, aby byla svobodná a mohla svobodně běhat a rvát ovoce ze stromu. Když tohle uděláte a propustíte jí, tak ona se za čas vrátí.
neřvěte. věřte mi. vrátí se.

když jsem dokázala propustit Ešátora /zašla jsem tehdy do míst, kde jsme spolu hodně cvičili lovečinu a bylo nám tam spolu dobře a v tom výřezu pole/louky jsem v oraništi za podzímního dne zapálila svíčku, vybavila si ho, jak na svý poslední fotce letí ščastně prostorem a řekla jsem mu běž, utíkej, já už to zvládnu, nechci, abys tady byl kvůli mě ( a to si piště, že teď zase řvu, když to píšu, ale opravdu jsem to chtěla, aby byl zase svobodnej,/, tak když jsem tohle dokázala udělat, přišamdrdačil se mi do života Rumoušek, který - jak pravila moje známá, byl od Ešátora označený, protože já jsem tak blbá, že bych ho pro ten smutek nepoznala. A měla pravdu. Opravdu jsou si ve spoustě věcí podobní. Stejně tak teď Bubrdle, to je těžká kopírka předchozí Bubinky.

Tak jí zkuste pustit a nechte to na ní. nebude to hned, obratem, vona tam musí zařídit ešče spoustu věcí, ale přijde to, věřte mi.

29.3.2023 11:42

Klešče
Ješčerka
Ešče
Ščekat
Leščit
Ilonka Ščáková

Ilonka Ščáková, to jste mě dnes teda rozsekala.

29.3.2023 11:59

Zrzavci napsal(a):
Já vím, že chybí. Ale mám ešče jednu teoriji - je skorem taková jako teórie tygra. Musíte ji nechat jít, doopravdy ji pustit, aby byla svobodná a mohla svobodně běhat a rvát ovoce ze stromu. Když tohle uděláte a propustíte jí, tak ona se za čas vrátí.
neřvěte. věřte mi. vrátí se.

když jsem dokázala propustit Ešátora /zašla jsem tehdy do míst, kde jsme spolu hodně cvičili lovečinu a bylo nám tam spolu dobře a v tom výřezu pole/louky jsem v oraništi za podzímního dne zapálila svíčku, vybavila si ho, jak na svý poslední fotce letí ščastně prostorem a řekla jsem mu běž, utíkej, já už to zvládnu, nechci, abys tady byl kvůli mě ( a to si piště, že teď zase řvu, když to píšu, ale opravdu jsem to chtěla, aby byl zase svobodnej,/, tak když jsem tohle dokázala udělat, přišamdrdačil se mi do života Rumoušek, který - jak pravila moje známá, byl od Ešátora označený, protože já jsem tak blbá, že bych ho pro ten smutek nepoznala. A měla pravdu. Opravdu jsou si ve spoustě věcí podobní. Stejně tak teď Bubrdle, to je těžká kopírka předchozí Bubinky.

Tak jí zkuste pustit a nechte to na ní. nebude to hned, obratem, vona tam musí zařídit ešče spoustu věcí, ale přijde to, věřte mi.

To je děs...teď to čtu a brečím jak želva. Člověk si u toho vzpomene na svoje psy, co už odešli do psího nebíčka.....

Klobouk dolů...všechny ty vaše příspěvky tady jsou tak krásně napsaný...líp bych to nevymyslela...

29.3.2023 12:44
fikovnice

XXX.XXX.62.212

Klešče
Ješčerka
Ešče
Ščekat
Leščit
Ilonka Ščáková

"Efe", musím se dovzdělat; ale od táty znám milión jedna výrazů. Třeba dlužit pro něj bylo být dlžna. Ale kdybych zavzpomínala, což teď nemám čas, tak vysypu fakt těch výraziv jeho mluvy strašně moc.
Možná i někdy místo ščasná říkával chčasná, ale to už si přesně nepamatuji.

On totiž citovával jednu naši známou; a ta fakt používala jakýsi česko-slovenský newspeak. Když jí docházely peníze (tehdy se ještě dobíralo), tak říkávala, že je holá...

29.3.2023 12:59

Nezlobte se, ale musíte zrovna v tomto vlákně řešit kraviny?

29.3.2023 13:01
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

To je děs...teď to čtu a brečím jak želva. Člověk si u toho vzpomene na svoje psy, co už odešli do psího nebíčka.....

Klobouk dolů...všechny ty vaše příspěvky tady jsou tak krásně napsaný...líp bych to nevymyslela...

Mně se to taky vždycky vrací s odchodem psů ostatních lidí /pochopitelně ne celýho světa, ale těch co znám, ať už naživo, či takhle/ Přes to, že to letos v listopadu bude deset let, co mi třeba nečekaně odešel Ešátor, dokáže to být pěkně živoučký.

To nepíšu já, to vono něco, to není moje zásluha. Ruce to píšou, kdo jim to diktuje, nevím.

29.3.2023 13:02
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Musíme, myslim, protože ony ty kraviny trošánek pomáhají s tou bolestí. Odlehčí to.

29.3.2023 13:05

No tak každý to asi vidí jinak.

29.3.2023 13:06
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

No tak každý to asi vidí jinak.

Jasný, tak my budeme zticha.
jako myslím, nás , ne jako sebe, že bych si onikala.

29.3.2023 13:31
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Gaelle - pokud sem nahlédnete, a všem, komu osud Toníka nebyl lhostejný - víte, co mi teď došlo , že sem "přišel" jako Toník, velkej smutnej knírač, ale odcházel jako Toník šťastnej knírač. To je přece úplně jiný, než kdyby zůstalo u toho nápisu.

29.3.2023 18:25
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Zrzavci napsal(a):
Gaelle - pokud sem nahlédnete, a všem, komu osud Toníka nebyl lhostejný - víte, co mi teď došlo , že sem "přišel" jako Toník, velkej smutnej knírač, ale odcházel jako Toník šťastnej knírač. To je přece úplně jiný, než kdyby zůstalo u toho nápisu.

Ona už sem "Gaelle" asi nechodí...ale máte recht!
Nevěděla jsem, že 8 měsíců žil v adoptivní rodině. A to je docela dost!
Tak doufám, že odešel nikoli sám, ale obklopen svými lidmi a milován!

29.3.2023 19:07
fikovnice

XXX.XXX.20.198

"Bado", promiňte.

29.3.2023 19:30

Mě se omlouvat nemusíte, jen mi to přišlo takové "kruté", sám jsem na něj pár peněz přispěl a není to dávno, kdy jsem vzpomínal jak se asi má......Snad se měl těch pár měsíců dobře.

29.3.2023 19:34
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Mě se omlouvat nemusíte, jen mi to přišlo takové "kruté", sám jsem na něj pár peněz přispěl a není to dávno, kdy jsem vzpomínal jak se asi má......Snad se měl těch pár měsíců dobře.

Snad ano...kéž by!
Ono je to zde tak, že diskuze plyne, no...
Já k rozvolnění diskuze přispěla, přitom jsem předtím (když jsem si přečetla tu info) pro Toníka zaplakala. Neznala jsem jej, tak jako většina jen odtud. Osud k němu byl opravdu krutý... Snad tedy ty poslední měsíce měl hezké.

29.3.2023 20:05

Je mi moc smutno ze té FB zprávy😪, ale zároveň jsem hrozně ráda, že Toník dostal svůj skvělý domov. Byl šťastný, jak je vidět na fotce od Toníka z jeho domova, kterou mi poslala paní z útulku. A Toník měl dokonce doma i kamarády! 🐶
Těch několik měsíců, které Toníček v takovém báječném domově mohl prožít, je prostě nejvíc 🌷

Na přelomu roku nová mamka Toníka zjistila, že je nemocný, snažila se o jeho léčení, ale tohle prostě přeprat nešlo, bohužel....
Jsem ráda, že jsem mohla Toníka osobně poznat, pohladit ho a podrbkat...on se zase dotkl mého srdce 💕

30.3.2023 15:32
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Je mi moc smutno ze té FB zprávy😪, ale zároveň jsem hrozně ráda, že Toník dostal svůj skvělý domov. Byl šťastný, jak je vidět na fotce od Toníka z jeho domova, kterou mi poslala paní z útulku. A Toník měl dokonce doma i kamarády! 🐶
Těch několik měsíců, které Toníček v takovém báječném domově mohl prožít, je prostě nejvíc 🌷

Na přelomu roku nová mamka Toníka zjistila, že je nemocný, snažila se o jeho léčení, ale tohle prostě přeprat nešlo, bohužel....
Jsem ráda, že jsem mohla Toníka osobně poznat, pohladit ho a podrbkat...on se zase dotkl mého srdce 💕

30.3.2023 15:33
fikovnice

XXX.XXX.20.198

"Vahine", prosím, napište něco hezkého: Znáte více info z té nové Tondovy rodiny? Jak rychle si tam zvykl? Lumpačil? Prostě cokoli, co by pohladilo duši, prosím, písněte.

30.3.2023 16:41

fikovnice napsal(a):
"Vahine", prosím, napište něco hezkého: Znáte více info z té nové Tondovy rodiny? Jak rychle si tam zvykl? Lumpačil? Prostě cokoli, co by pohladilo duši, prosím, písněte.

Fíkovnice, musím Vás trochu zklamat ač nerada a omlouvám se, že můj příspěvek vyzněl zřejmě tak, že vím víc.. nevím bohužel. Znala jsem Toníka nejprve jen z vyprávění Gaelle, kdy jsme si před rokem psaly SZ právě o Toníkovi a když se dostal do útulku, nejprve jsem si napsala do útulku o číslo účtu a poslala jsem Toníčkovi peníze na pytel granulí, že byl velký chlapák cca 50 kilo, tak aby mu dopřáli a pak jsem se tam vydala osobně, abych ho poznala, protože to vlakem nemám tak daleko. Byl stejně veselej a pojevenej jako je bělouš, akorát ve velkém provedení. 🐶 Když viděl, že mám v ruce pytlík s pamlsky, věnoval mi veškerou svou pozornost a když jsem přestala dávat, chtěl zkontrolovat pytlík, je-li opravdu prázdný, přičemž mi položil tlapátka na ramena až se mi malinko podlomily nohy...choval se trochu jako přerostlé štěně, byl rád za pozornost a měl moc rád tu útulkovou paní, protože s ním chodila pravidelně na procházky, což u toho bývalého majitele za poslední roky vůbec neznal. Když dostal vodítko, válel se tam před námi střídavě radostí po zádech a nebo poskakoval jako poník....paní z útulku tenkrát říkala, že se má na Toníčka přijet podívat nějaká paní, to potom nedopadlo, ale začala za ním zanedlouho jezdit jeho budoucí panička a chodila s ním na hodně dlouhé procházky, aby si na ni zvyknul a trvalo to víc dní, možná i týdnů a teprve pak si ho vzala natrvalo domů. To mi paní z útulku psala do smsky, když jsme si psaly. Naposledy jsem se na Toníka ptala toho 6.1., kdy mi paní z útulku poslala mms-tu Toníkovu vysmátou fotku z Vánoc a psala, že Toník se má sice doma báječně, ale zároveň mi napsala, že vyšla najevo (asi okolo Vánoc) ta rakovina a že bojují o uzdravení, ale že to bohužel nevypadá dobře. Neměla jsem nějak sílu to sem do vlákna napsat... a často jsem pak na Toníka myslela a bála se zeptat se na něj paní z útulku znovu...až zde jsem četla tu smutnou zprávu, že Toník odešel za duhový most. Říkala jsem si, že ta veselá fotka z Vánoc s vysmátým Toníkem sem teď patří, aby bylo vidět, že se měl doma dobře, že měl kámoše a že měl rád svou novou paničku, na kterou se asi zrovna v tom záběru smál....zřejmě.....bojovali tedy docela dlouho, když měl rakovinou zasažené všechny uzliny, jak mi psala 6.1. paní z útulku🌷byl to velký bojovník🌷

30.3.2023 19:49
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Tak jestli jsem se celou dobu držela a jen mírně slzela, tak tahle fotka u mě vyvolala vodopád slz. To je prostě nádherný. Zasloužil by si takových vánoc víc, aspoň že měl takové jedny .

31.3.2023 07:00

Trickyvoo napsal(a):
Tak jestli jsem se celou dobu držela a jen mírně slzela, tak tahle fotka u mě vyvolala vodopád slz. To je prostě nádherný. Zasloužil by si takových vánoc víc, aspoň že měl takové jedny .

Ano, máte pravdu, Toník by si zasloužil víc času v nové rodině a stejně tak i naopak nová panička, a to za svůj krásný úmysl udělat Toníka šťastným a nevědouc přitom na jak dlouho.... vzít si z útulku do péče velkého seniora, to tedy před paní klobouk dolů. Stejně tak smekám i před Zrzavci, Efe a dalšími, kteří tak činí. 🌷
Je mi líto Gaelle, raní jí to, až si to tu přečte😒, znala Toníčka velmi dlouho a často mu vařila, když ho navštěvovala za plotem zahrady původního majitele. Toník s Gaelle se měli moc rádi 🌷

Přidejte reakci

Přidat smajlík