Nenašel by se tu někdo kdo by se toho nešťastného psa ujal?Nebo "nerozhodil sítě" po svých známých?
psa znám osobně je sice velký ale hodný. Původní majitel byl veterinář, nezvládal se o něj starat tak byl odebrán. Chovatel evidentně nic.
Byl chvíli i v dočasce ale pořád se nový páníček nenašel.
Je mi z toho smutno, chodívala jsem ho krmit...........
Já si sama psa dovolit nemůžu jsem ráda že uživím sebe. A všichni víme velký starší pes co obnáší veterina a léky..........
Snad to admin nebude brát jako inzerci.
Úžasný Toník stále bez jediného zájemce.
8 letý kastrovaný velký knírač Tonda hlledá ten nej domov. Doposud neměl příliš štěští a pořád netrpělivě čeká na svůj vysněný domov a pána. Byl by spokojený v domku se zahradou.
Je někdy sice trochu neomalený a svou sílu i temparament umí využít, ale je to hodný, veselý a hravý psík. Rád chodí na vycházky a koupat se. Je snášenlivý s ostatními psy.
Moc za Toníka prosíme, je to skvělý parťák pro život.
https://www.facebook.com/media … Zobrazit víc
Uživatel s deaktivovaným účtem

ta stranka neni dostupna

https://www.facebook.com/page/103876631655783/search/?q=ton%C3%ADk
Toník Poděbrady
ty příspěvky mají stovky sdílení a nic
http://podebradskyutulekharyk.cz/galerie.php
https://www.facebook.com/podebradskyutulekHARYK/videos/a.375529081157202/5393551360669066
GAELLE
napsal(a):
Nenašel by se tu někdo kdo by se toho nešťastného psa ujal?Nebo "nerozhodil sítě" po svých známých?
psa znám osobně je sice velký ale hodný. Původní majitel byl veterinář, nezvládal se o něj starat tak byl odebrán. Chovatel evidentně nic.
Byl chvíli i v dočasce ale pořád se nový páníček nenašel.
Je mi z toho smutno, chodívala jsem ho krmit...........
Já si sama psa dovolit nemůžu jsem ráda že uživím sebe. A všichni víme velký starší pes co obnáší veterina a léky..........
Snad to admin nebude brát jako inzerci.
Úžasný Toník stále bez jediného zájemce.
8 letý kastrovaný velký knírač Tonda hlledá ten nej domov. Doposud neměl příliš štěští a pořád netrpělivě čeká na svůj vysněný domov a pána. Byl by spokojený v domku se zahradou.
Je někdy sice trochu neomalený a svou sílu i temparament umí využít, ale je to hodný, veselý a hravý psík. Rád chodí na vycházky a koupat se. Je snášenlivý s ostatními psy.
Moc za Toníka prosíme, je to skvělý parťák pro život.
https://www.facebook.com/media… Zobrazit víc
Kéž by se našel někdo, kdo by se Toníka ujal! Zaslouží si to!

GAELLE...budu držet Toníkovi moc palečky, aby našel milující domov. Je škoda, že si ho nemůžeš vzít ty, moc bych ti psího parťáka přála a určitě by se s tebou měl jako v psím ráji....tak snad najde podobnou hodnou dušinku jako jsi ty, která ho bude milovat.

Moc mě mrzí, že na Toníka nemám podmínky. Brala bych ho. Ale čtvrté patro bez výtahu a to, že žijí sama a musel by být většinu dne sám doma, mi to nedovolí.
Snad najde pána, co ho bude konečně milovat a vynahradí mu ty ztracené roky v kotci.
napsal(a):
Moc mě mrzí, že na Toníka nemám podmínky. Brala bych ho. Ale čtvrté patro bez výtahu a to, že žijí sama a musel by být většinu dne sám doma, mi to nedovolí.
Snad najde pána, co ho bude konečně milovat a vynahradí mu ty ztracené roky v kotci.
I já bych chtěla nějakému staršímu pesanovi zajistit důstojné stáří... Je to můj velký sen!
Ale jsem v situaci, kdy horkotěžko zvládám kočky, spíš někdy nezvládám...
Tak se prostě uvidí do budoucna...především, jak to bude s mým zdr. stavem, který je neutěšený.
Toník není moje oblíbené plemeno, ale to je úplně fuk...akorát jsem neporozuměla tomu, proč se vrátil z toho březnového pobytu...snad u dočaskářky...? "Gaelle", víš k tomu něco? Četla jsem to na tom odkaze na FB, a v březnu se vše jevilo růžově - když jsem to četla, měla jsem úsměv na tváři - že je snad konečně šťastný!
Bohužel nic nevím. Naposledy jsem ho byla krmit někdy v říjnu. pak jsem tam potkala měšťáky, ptala jsem se na doktora i na psa nevěděli nic. Prý byl pak chvíli tady u nás v Nymburce v záchytném kotci. Ale to jsem nevěděla. Zřejmě ho někdo nahlásil, vždyť jsem o tom i sama uvažovala ale nakonec jsem to neudělala aby se neměl ještě hůř.
Tehdy jsem se bála že ho ten mag*r uspal.
Pak jsem se dozvěděla že je u nějaké dočaskářky v Jičíně, psala jsem si o tom i s "Vahine".
No a najednou je zpátky v útulku v Poděbradech.
On u veterináře v kotci nebyl. Měl k dispozici velkou zahradu, kolem chodí spousta lidí na vlak. Hodně lidí mu nosilo jídlo, děti si s ním přes plot hrály a povídaly. Já taky.
Veterinář býval kdysi dobrý. Bohužel v opilosti způsobil nehodu, zabil autem na přechodu starou paní. Navíc ještě zfalšoval krev.
Chvíli seděl pak se dal na chlast a možná i na drogy.
Velmi špatně chodil (mimo jiné) takže se dobelhal k vrátkům do zahrady a přes plot mu nasypal granule na zem. V kybli měl často vodu zelenou a nebo žádnou.
Nejhorší je že byl víceméně celoročně venku v zimě v dešti.
Bouda rozpadlá, byla mu malá, neměl tam ani deky ani slámu ani nic.Kolkrát lilo a ležel venku v dešti na betonu.
Takže se obávám že to vše se na jeho zdraví velmi podepsalo.
Ale byl vždy přátelský, měl radost že mne vidí, všechno vždy zbaštil jen stejně jako Argovi mu nejely vnitřnosti toho se nedotknul.
Je to krásný velký pes.
Nevím zda by mu nebylo líp u veterináře než v tom útulku. Musí být chudák z toho všeho zmatený. Možná svým způsobem měl toho blázna i rád.
Snad se brzy někdo najde kdo mu dopřeje hezký zbytek života.
nakonec my si Arga taky vzali v jeho 9ti a dožil se krásných 13 let.
"Balu" on by v bytě asi ani nevydržel, celý život žil venku. Je fakt velký a je jak hrom do police. Někdy jsem šla k němu dovnitř a je to fakt tank, člověka by porazil.
Na vycházku jsem ho nikdy nevzala, bála jsem se že ho nezvládnu a netušila jsem co by udělal kdyby se najednou ocitnul venku.

GAELLE
napsal(a):
Bohužel nic nevím. Naposledy jsem ho byla krmit někdy v říjnu. pak jsem tam potkala měšťáky, ptala jsem se na doktora i na psa nevěděli nic. Prý byl pak chvíli tady u nás v Nymburce v záchytném kotci. Ale to jsem nevěděla. Zřejmě ho někdo nahlásil, vždyť jsem o tom i sama uvažovala ale nakonec jsem to neudělala aby se neměl ještě hůř.
Tehdy jsem se bála že ho ten mag*r uspal.
Pak jsem se dozvěděla že je u nějaké dočaskářky v Jičíně, psala jsem si o tom i s "Vahine".
No a najednou je zpátky v útulku v Poděbradech.
On u veterináře v kotci nebyl. Měl k dispozici velkou zahradu, kolem chodí spousta lidí na vlak. Hodně lidí mu nosilo jídlo, děti si s ním přes plot hrály a povídaly. Já taky.
Veterinář býval kdysi dobrý. Bohužel v opilosti způsobil nehodu, zabil autem na přechodu starou paní. Navíc ještě zfalšoval krev.
Chvíli seděl pak se dal na chlast a možná i na drogy.
Velmi špatně chodil (mimo jiné) takže se dobelhal k vrátkům do zahrady a přes plot mu nasypal granule na zem. V kybli měl často vodu zelenou a nebo žádnou.
Nejhorší je že byl víceméně celoročně venku v zimě v dešti.
Bouda rozpadlá, byla mu malá, neměl tam ani deky ani slámu ani nic.Kolkrát lilo a ležel venku v dešti na betonu.
Takže se obávám že to vše se na jeho zdraví velmi podepsalo.
Ale byl vždy přátelský, měl radost že mne vidí, všechno vždy zbaštil jen stejně jako Argovi mu nejely vnitřnosti toho se nedotknul.
Je to krásný velký pes.
Nevím zda by mu nebylo líp u veterináře než v tom útulku. Musí být chudák z toho všeho zmatený. Možná svým způsobem měl toho blázna i rád.
Snad se brzy někdo najde kdo mu dopřeje hezký zbytek života.
nakonec my si Arga taky vzali v jeho 9ti a dožil se krásných 13 let.
"Balu" on by v bytě asi ani nevydržel, celý život žil venku. Je fakt velký a je jak hrom do police. Někdy jsem šla k němu dovnitř a je to fakt tank, člověka by porazil.
Na vycházku jsem ho nikdy nevzala, bála jsem se že ho nezvládnu a netušila jsem co by udělal kdyby se najednou ocitnul venku.
Gaelle, mně se velcí knírači líbí. Kdysi jsem o něm i uvažovala, o černém. Tehdy to nevyšlo, měla jsem středního. Ale časem jsme měla černou ruskou teriérku, takže s velikostí by problém nebyl, jsem zvyklé na velké psy. Na lepší si pes (i člověk) rychle zvykne, tak bych neviděla ani problém v tom bytě, pokud by byl pes čistotný a měl dostatek možnosti pohybu venku. Jenže stárnoucí velký pes a a bydlení v horním patře v domě bez výtahu nejdou k sobě. A to pomíjím to, že by byl hodně sám, což je zbytečné rozebírat.
Snad si ho někdo vezme. Ale má moc handicapů - je velký, není módním plemenem, není sluníčkovým plemenem, je poměrně starý a je předpoklad, že bude potřebovat nákladnější veterinární péči (i když to zdaleka není pravidlo), a není úplně na první pohled líbivý.

Vidím Toníka jako krásného štramáka, i když dříve narozeného a za mně to líbivé plemeno je...ale je to dané i tím, že knírači a jejich kříženci jsou psi mého srdce 💕 a ani neva, že to není bělouš bílý 😉
Toníčka si doufejme páníček nebo panička najde i díky tomuto vláknu 🙏 a zdůraznila bych, že je to kluk s PP...

napsal(a):
Vidím Toníka jako krásného štramáka, i když dříve narozeného a za mně to líbivé plemeno je...ale je to dané i tím, že knírači a jejich kříženci jsou psi mého srdce 💕 a ani neva, že to není bělouš bílý 😉
Toníčka si doufejme páníček nebo panička najde i díky tomuto vláknu 🙏 a zdůraznila bych, že je to kluk s PP...
Pro mě je knírač taky líbivý. Ale pro hodně lidí ne... Na jednu stranu dobře, protože nehrozí, že by se stal módním plemenem se všemi negativy co k tomu patří, ale v případě Toníka to snižuje jeho šance.
Janae.

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Gaelle, mně se velcí knírači líbí. Kdysi jsem o něm i uvažovala, o černém. Tehdy to nevyšlo, měla jsem středního. Ale časem jsme měla černou ruskou teriérku, takže s velikostí by problém nebyl, jsem zvyklé na velké psy. Na lepší si pes (i člověk) rychle zvykne, tak bych neviděla ani problém v tom bytě, pokud by byl pes čistotný a měl dostatek možnosti pohybu venku. Jenže stárnoucí velký pes a a bydlení v horním patře v domě bez výtahu nejdou k sobě. A to pomíjím to, že by byl hodně sám, což je zbytečné rozebírat.
Snad si ho někdo vezme. Ale má moc handicapů - je velký, není módním plemenem, není sluníčkovým plemenem, je poměrně starý a je předpoklad, že bude potřebovat nákladnější veterinární péči (i když to zdaleka není pravidlo), a není úplně na první pohled líbivý.
No, já kamkoli se psinama jdu, tak se všichni otáčí a ptají se mě na plemeno tak krásných psů. Lidi jsou z nich nadšený.
Možná, kdyby se Tonda lépe upravil, měl by více šancí. VK P+S je celkem méně početné plemeno, lidi většinou netuší, že vůbec existuje a Tonda vypadá takto jak celkem nehezký vořech chápu, že rousy a vousy se musely ostříhat, ale proč už mu teda nechali ten ocas a nesnažili se trošku z něj udělat knírače.
Kdyby to bylo před lety, Tondu si vezmeme, chtěli jsem dalšího pepřáka a třetího kníra už ne.
Možná to zkusit na klubu a uvést i chovku, třeba by se chovka chytla za nos a také se trošku zapojila, ale pochybuji, pravděpodobně je jasné kdo Tondu odchoval a tam se nikdo snažit nebude.
Ještě mě napadá, hodně lidí má knírače zafixované jako ostré pracovní psy, což pepřáci prostě nejsou, to jsou spíš rodinní psi. Aj to by chtělo zdůraznit.

Fatia
napsal(a):
To jsem neměla otvírat. On by se k mé Boe tak hodil! I tu zahradu bych pro něj měla. Bohužel taky nemám kapacitu na dva psy, hlavně finanční, ale nejen.
A kdy si pro něj s Boe pojedete?😁😇

Fatia
napsal(a):
To jsem neměla otvírat. On by se k mé Boe tak hodil! I tu zahradu bych pro něj měla. Bohužel taky nemám kapacitu na dva psy, hlavně finanční, ale nejen.
Třeba to ještě uzraje...
Poslala bych Vám příspěveček...už jsem Toníkovi do útulku néco poslala, tak proč ne Vám....když by se BOE líbil? 🌞👍
Fatia
napsal(a):
"Fatio", máte auto???
Mohla bych vypomoct alespoň s transportem...i když to mám přes půl republiky... Znám toho pesana od "Gaelle" a ráda bych mu pomohla!
Jejej. Vy mě normálně lámáte! :D auto mám, to by nebyl problém. Ale já to ve stávající situaci nedám, emoce stranou. Řeším nějaké zdravotní komplikace, do toho měním práci, žiju sama a stačí jeden pes, co ho nemůžu odložit k nikomu na hlídání. Mít dva psy je super, zažila jsem a hrozně jsem si to užívala, Boubinka by měla neskutečnou radost, mít doma parťáka... Ale prostě to nejde. Neuživila bych je, nedej bože, pokud by byl třeba nějaký veterinární zásah většího rozsahu... nevezmu si psa, abych pak musela chodit žebrat o příspěvek na operaci. A Boe není kastrovaná, takže i to by byl problém, i kastrát bude háravku dost řešit... Jsem zvyklá Boe tahat všude sebou, ale většina kamarádů, co má psy, má samce... A to si nejsem vůbec jistá, jak by fungovalo... Nejde to, nejde to, nejde. Nepřemlouvejte mě, mně je to samotné líto.

Fatia
napsal(a):
Jejej. Vy mě normálně lámáte! :D auto mám, to by nebyl problém. Ale já to ve stávající situaci nedám, emoce stranou. Řeším nějaké zdravotní komplikace, do toho měním práci, žiju sama a stačí jeden pes, co ho nemůžu odložit k nikomu na hlídání. Mít dva psy je super, zažila jsem a hrozně jsem si to užívala, Boubinka by měla neskutečnou radost, mít doma parťáka... Ale prostě to nejde. Neuživila bych je, nedej bože, pokud by byl třeba nějaký veterinární zásah většího rozsahu... nevezmu si psa, abych pak musela chodit žebrat o příspěvek na operaci. A Boe není kastrovaná, takže i to by byl problém, i kastrát bude háravku dost řešit... Jsem zvyklá Boe tahat všude sebou, ale většina kamarádů, co má psy, má samce... A to si nejsem vůbec jistá, jak by fungovalo... Nejde to, nejde to, nejde. Nepřemlouvejte mě, mně je to samotné líto.
Chápu, i mě to šrotuje v hlavě, ale rozum říká NE! A srdce by chtělo...

Fatia
napsal(a):
No jasně, že to chápeme....ale víte jak....zkusit se to musí 🌷
Já jsem v tom jako fíkovnice, znám Tondu od GAELLE a snažím se pomoct...

Toník je prý s PP - nevíte někdo z jaké chovky?

Toník je roztomilouš , moc bych mu přála, aby po těch útrapách našel pohodový domov. Škoda, že nemám domek, ale pidi byt. Knírače okukuju odjakživa a navíc jsem vždy chtěla plovacího psa. Všichni psi, kteří dosud prošli mým životem, považovali vodu za toxickou. Fidouš taktéž

napsal(a):
Toník je prý s PP - nevíte někdo z jaké chovky?
Zeptejte se v útulku, když jsem si tam psala o číslo účtu, abych mohla Toníka podpořit, tak mi paní Andělová psala, že chovná stanice už neexistuje a chovatel už nechová. Byl jimi kontaktován. Název chovky mi nepsala.

napsal(a):
Zeptejte se v útulku, když jsem si tam psala o číslo účtu, abych mohla Toníka podpořit, tak mi paní Andělová psala, že chovná stanice už neexistuje a chovatel už nechová. Byl jimi kontaktován. Název chovky mi nepsala.
Díky za info.

Tak jsem zklamaná... paní z útulku moc vstřícná není. Asi by byla, kdybych jí od nějakého psa odpomohla... A to jsem obratem poslala prachy...

napsal(a):
Tak jsem zklamaná... paní z útulku moc vstřícná není. Asi by byla, kdybych jí od nějakého psa odpomohla... A to jsem obratem poslala prachy...
Já si s ní jen psala, tak nevím...jste hodná, že jste tam taky poslala příspěvek🌷
napsal(a):
Chápu, i mě to šrotuje v hlavě, ale rozum říká NE! A srdce by chtělo...
Mám to stejně jako vy a Fatia.
Ne, bohužel to nejde.
Nemám ani na to abych za ním do útulku šla. Psychicky bych to prostě nedala.
On by mne zaručeně poznal, vítal.............a pak to zklamání kdybych opět odešla bez něj.
Je mi z toho na nic.
GAELLE
napsal(a):
Mám to stejně jako vy a Fatia.
Ne, bohužel to nejde.
Nemám ani na to abych za ním do útulku šla. Psychicky bych to prostě nedala.
On by mne zaručeně poznal, vítal.............a pak to zklamání kdybych opět odešla bez něj.
Je mi z toho na nic.
Pavli, a co nějaké ty FB skupiny - mám na mysli přímo něco jako VK v nouzi? Já teda na FB téměř nechodím...ale jestli by nestálo za to to sdílet ještě nějak víc, než je tomu dosud...?
Jinak platí moje nabídka - kdyby se přece jen někdo našel a byl by problém s transportem, tak to můžeme spáchat mým autem. Samozřejmě s tím, že by to muselo být v nějakém vhodném čase, abych neměla výuku, atp.

Nechci plevelit vlákno jiného pejska, ale kdybyste někdo věděl o někom kdo shání malamuta/huskyho, kterému dá co takový pes potřebuje, mám pro něj tip na milionové zvíře povahou...
Fakt, mít víc času a méně psů, nechám si ho. Ale rozum musí vítězit, u mě by se trápil... A nezlobte se že Tonikovi kazim vlákno
fikovnice
napsal(a):
Ještě mě k Toníkovi napadlo, co zkusit obyčejnej Bazoš (nebo podobný inzertní server, vlastně i zde na iFAUNĚ) - s tím, že by se teda případný majitel musel nějak proklepnout... Pořád se tam objevují inzeráty typu "Kdo daruje psa?"
Nemůžu inzerovat psa který není můj a nachází se v útulku.

Asi by mu bylo přece jen líp u původního majitele. Sláva aktivistkám.

napsal(a):
Asi by mu bylo přece jen líp u původního majitele. Sláva aktivistkám.
Myslím, že líp by mu u toho chlapa nebylo...ten už zanedlouho nezvládne základní starost o sebe, natož dát nažrat Toníkovi. Vždyť v útulku má baštu jistou a ven ho taky někdo bere....i koupání si užil, míček mu házeli....to s pánem nezažíval, podle toho, co jsem slyšela....
napsal(a):
Myslím, že líp by mu u toho chlapa nebylo...ten už zanedlouho nezvládne základní starost o sebe, natož dát nažrat Toníkovi. Vždyť v útulku má baštu jistou a ven ho taky někdo bere....i koupání si užil, míček mu házeli....to s pánem nezažíval, podle toho, co jsem slyšela....
Těžko říct. Byl tam zvyklý. Lidi chodili kolem, jídlo mu nosili a bavili se s ním.
Je fakt že venku jsem ho nikdy nepotkávala ještě když jsme měli Arga a k tomu veterináři jsme občas chodili a to ještě nebyl v takovém stavu jako dnes.
No taky jsem občas uvažovala že někam napíšu ale nakonec jsem to neudělala aby se neměl ještě hůř.
Těžko říct jak to vnímá pes. Možná měl ma*ora rád.
Obávám se že v tom útulku zůstane do smrti. Velký a starý pes je neatraktivní "zboží".
Chlap má bývalou manželku a dceru škoda že si ho nevzaly ony.
Je to fakt smutné takový nádherný pes.
Impact díky za inzerci
Gaele - uměla byste Toníkův příběh trochu sepsat? Víte, sestavit příběh, nebo mi to sepsat a já to jako grafoman zkusím zvyprávět. Napadlo mě další místo, kde by se mohl zkusit vystrčit na oči. Na Zvířetník u Ondřeje Neffa. Schází se tam lidi zvířecí, kdysi dávno jsem takhle našla domov jednomu útulkovýmu medvědovi, který se pak měl úplně báječně. Tak třeba se podaří vstoupit znovu do téže řeky.
Staříků v útulku je hodně moc.
Zrzavci
napsal(a):
Gaele - uměla byste Toníkův příběh trochu sepsat? Víte, sestavit příběh, nebo mi to sepsat a já to jako grafoman zkusím zvyprávět. Napadlo mě další místo, kde by se mohl zkusit vystrčit na oči. Na Zvířetník u Ondřeje Neffa. Schází se tam lidi zvířecí, kdysi dávno jsem takhle našla domov jednomu útulkovýmu medvědovi, který se pak měl úplně báječně. Tak třeba se podaří vstoupit znovu do téže řeky.
Napíši večer SZ. A díky moc

Zrzavci
napsal(a):
Voni nejsou ti Zrzavci zrzaví, ale Zlatí a všici 🐕🐕🦺 👩💼👨💼🥇🥇🐾🐾🍀
Skvělý nápad!!

"Obávám se že v tom útulku zůstane do smrti. Velký a starý pes je neatraktivní "zboží"."
Neboj GAELLE, Toník v tom útulku nezůstane, cítím to v kostech 🤗 a když se Zrzavcům podaří vybarvit příběh šedého vlčka, tak se dobrá duše najde🙏...ještě z něj bude Gump č. 2 💕
napsal(a):
"Obávám se že v tom útulku zůstane do smrti. Velký a starý pes je neatraktivní "zboží"."
Neboj GAELLE, Toník v tom útulku nezůstane, cítím to v kostech 🤗 a když se Zrzavcům podaří vybarvit příběh šedého vlčka, tak se dobrá duše najde🙏...ještě z něj bude Gump č. 2 💕
Kéž by. Moc bych mu to přála !! Ona ta úprava srsti taky dělá svoje, on ho občas nechal upravit a byl z něj úplně jiný pes. Totéž býval Argo když jsme oholili letité dredy prokouknul a byl krásný. Snad se dobrá věc podaří. Škoda že nejdou přiložit delší videa jak vždy nadšeně baštil. Zkusím najít aspoň pár fotek.
GAELLE
napsal(a):
Kéž by. Moc bych mu to přála !! Ona ta úprava srsti taky dělá svoje, on ho občas nechal upravit a byl z něj úplně jiný pes. Totéž býval Argo když jsme oholili letité dredy prokouknul a byl krásný. Snad se dobrá věc podaří. Škoda že nejdou přiložit delší videa jak vždy nadšeně baštil. Zkusím najít aspoň pár fotek.
nedalo by se s útulkem domluvit, aby ho nechali upravit a udělali pořádný fotos?

Zrzavci
napsal(a):
nedalo by se s útulkem domluvit, aby ho nechali upravit a udělali pořádný fotos?
To jsem zvědavá... ptala jsem se paní z útulku na jméno chovky, z které Toník je, nebyla moc ochotná, a to jsem napřed po ní chtěla číslo účtu abych poslala příspěvek. Sdělila mi jen, že je z CHS ze Slovenska, která už nechová. A když jsem chtěla vědět jméno CHS, tak napsala, že neví, a že to pro Toníka není důležité. Když jsem napsala, že pro mě ano, že si dohledám rodiče, protože mě to zajímá, tak napsala, že to nemá teď u sebe. A dál nic...
Tak jsem zvědavá, jak by kdo uspěl se žádostí, aby Toníka nechali upravit jako knírače a pořádně nafotit.
Já jsem s paní mluvila - ptala jsem se, zda by ho nemohli otrimovat, říkala, že je ostříhaný, že se možná dívám na starý fotky. FB nemám, tak nevím, koukám jen na stránky útulku, tam moc dobrou úpravu - dle mého nemá.
Jsou na tom FB nějaký jiný fotky? Mám souhlas s použitím do článku, ale ty na útulkových stránkách jsou takový malý.

Zrzavci
napsal(a):
Já jsem s paní mluvila - ptala jsem se, zda by ho nemohli otrimovat, říkala, že je ostříhaný, že se možná dívám na starý fotky. FB nemám, tak nevím, koukám jen na stránky útulku, tam moc dobrou úpravu - dle mého nemá.
Jsou na tom FB nějaký jiný fotky? Mám souhlas s použitím do článku, ale ty na útulkových stránkách jsou takový malý.
Tady je pár fotek a info z FB. Píší tam, že je cca od poloviny března v dočasce.
"Plemenem je Tonda velký knírač. Je to krásný statný pes, který svou velikostí a hlubokým hlasem budí respekt, ale mouše by neublížil, snad jen svou neohrabaností. Je kastrovaný, velmi mazlivý, hravý a poslušný. Umí základní povely. Hrozně rád se přetahuje o hračky nebo aportuje míčky a cvičí. Má rád i dlouhé vycházky a na vodítku chodí krásně v klidu. Je vhodný k fence. Toník miluje lidi a tak chce být pořád s nimi, proto je vhodnější spíše pro aktivní důchodce, nebo pro lidi kteří pracují převážně z domova."
"Byl by spokojený v domku se zahradou.
Je někdy sice trochu neomalený a svou sílu i temparament umí využít, ale je to hodný, veselý a hravý psík. Rád chodí na vycházky a koupat se. Je snášenlivý s ostatními psy."

Gaelle, byl to Hodač, že? To byla kauza... šílená.
Pes se jmenuje Tonny a je z Enel Fenomen.
V1, CAC, RCACIB Interdog Bohemia 2015
Janae.

XXX.XXX.160.6
Zrzavci
napsal(a):
On osmiletý asi nikdy netrimovaný pes nejde moc trimovat.
Ale i strojkem by z něho šel udělat knírač. Stačilo by ho vzít někam do salonu, určitě namítnete, že salony knírače neumí. Neumí, ale bude vypadat lépe než na těch fotkách.
On by jenom stačil projet strojkem krk, zadek a hlavně ocas a hned by to byl jiný pes.

https://www.facebook.com/groups/1108535842589875/user/1295033458/
třeba o tom vůbec neví (teoreticky shoda jmen/dcera)

napsal(a):
Gaelle, byl to Hodač, že? To byla kauza... šílená.
Pes se jmenuje Tonny a je z Enel Fenomen.
V1, CAC, RCACIB Interdog Bohemia 2015
Megi, vy jste kouzelnice! Díky!

Kdyby to teda někoho zajímalo, je to takový blbý článek, ale... zdá se neuvěřitelné, co Gaelle psala, jenže je to tak... a obdržel dva roky.
Mě zajímalo, jestli dál pracuje... a recenze říkají, že ano, vetkom taky, což se mi zdá divné, když podle recenzí dělá opilý... nechápu.
https://isport.blesk.cz/clanek/svet-hvezd-skandaly/68130/srazil-bejblovu-babicku-letela-42-metru-vzduchem.html
napsal(a):
Kdyby to teda někoho zajímalo, je to takový blbý článek, ale... zdá se neuvěřitelné, co Gaelle psala, jenže je to tak... a obdržel dva roky.
Mě zajímalo, jestli dál pracuje... a recenze říkají, že ano, vetkom taky, což se mi zdá divné, když podle recenzí dělá opilý... nechápu.
https://isport.blesk.cz/clanek/svet-hvezd-skandaly/68130/srazil-bejblovu-babicku-letela-42-metru-vzduchem.html
No pracoval no. začli jsme k němu chodit co jsme zdědili Arga a to byla právě doba kdy se na zahradě objevil Tonda. Měl tam tehdy asistentku, ta už má teď svoji ordinaci na Boleslavské.
prý býval dobrý veterinář, bohužel chlast a zřejmě i drogy.
Možná prodělal i nějakou mrtvici nebo jen postižení mozku tím chlastem.
Vůbec nevím zda ještě "ordinuje" a neumím si představit kdo by k němu šel.
Už před 4 roky když nám "uspával" Arga na tom dobře nebyl.
A po té nehodě ještě zfalšoval údajně krev akorát zapomněl že ženy mají estrogen.
Smutný příběh.
napsal(a):
Tady je pár fotek a info z FB. Píší tam, že je cca od poloviny března v dočasce.
"Plemenem je Tonda velký knírač. Je to krásný statný pes, který svou velikostí a hlubokým hlasem budí respekt, ale mouše by neublížil, snad jen svou neohrabaností. Je kastrovaný, velmi mazlivý, hravý a poslušný. Umí základní povely. Hrozně rád se přetahuje o hračky nebo aportuje míčky a cvičí. Má rád i dlouhé vycházky a na vodítku chodí krásně v klidu. Je vhodný k fence. Toník miluje lidi a tak chce být pořád s nimi, proto je vhodnější spíše pro aktivní důchodce, nebo pro lidi kteří pracují převážně z domova."
Je někdy sice trochu neomalený a svou sílu i temparament umí využít, ale je to hodný, veselý a hravý psík. Rád chodí na vycházky a koupat se. Je snášenlivý s ostatními psy."
Moc díky Odetto - jsi zlatá, už to sypu k redaktorce!

Zrzavci
napsal(a):
Moc díky Odetto - jsi zlatá, už to sypu k redaktorce!
Už teď s napětím vyhlížím článek🧐....jsem netrpělivá, já vím no 🤦♀️
každopádně jsem z vlákna a z té naděje, která tu pryští pro Toníka, vyloženě nadšená...spolupráce tu funguje na 💯%👍 je to celé až dojemné🤗🌷
napsal(a):
Ty jo ale na to, že je to pes, který byl celý život na zahradě, bez nějaké péče, zanedbávaný, tak je na tom docela dobře - poslušný, umí základní povely, rád aportuje a cvičí, na vodítku chodí krásně, je snášenlivý se psy... To nezní tak hrozně, to by se nový páníček najít mohl. Držím palce .

marcelaamax
napsal(a):
Ty jo ale na to, že je to pes, který byl celý život na zahradě, bez nějaké péče, zanedbávaný, tak je na tom docela dobře - poslušný, umí základní povely, rád aportuje a cvičí, na vodítku chodí krásně, je snášenlivý se psy... To nezní tak hrozně, to by se nový páníček najít mohl. Držím palce .
Jestli má tituly z výstav, tak asi celý život na zahradě v bídě nestrávil. Tipla bych si, že část života prožil normálně, ale pak zřejmě přišly nějaké problémy majitele, možná i rozvod…? A pak se na psa “zapomnělo”. Nevím o tom nic, ale takhle nějak si to představuju.
A díky @Zrzavci za angažovanost, věřím, že mu to pomůže. Snad se na mě v útulku nebudou zlobit, že jsem sem ty fotky takhle bez svolení vylípla.
napsal(a):
Už teď s napětím vyhlížím článek🧐....jsem netrpělivá, já vím no 🤦♀️
každopádně jsem z vlákna a z té naděje, která tu pryští pro Toníka, vyloženě nadšená...spolupráce tu funguje na 💯%👍 je to celé až dojemné🤗🌷
No tak Vahine, ešče se párkrát vyspinkáte a bude to tu.
V pondělí hnedle to vyjde.
napsal(a):
Jestli má tituly z výstav, tak asi celý život na zahradě v bídě nestrávil. Tipla bych si, že část života prožil normálně, ale pak zřejmě přišly nějaké problémy majitele, možná i rozvod…? A pak se na psa “zapomnělo”. Nevím o tom nic, ale takhle nějak si to představuju.
A díky @Zrzavci za angažovanost, věřím, že mu to pomůže. Snad se na mě v útulku nebudou zlobit, že jsem sem ty fotky takhle bez svolení vylípla.
Ne nebudou, mám pro to svolení.

Zrzavci
napsal(a):
Ne nebudou, mám pro to svolení.
To máš Ty pro článek, ne já sem. :-))
napsal(a):
Ano je to tak. Když ho přivezl nebyl na tom tak špatně, ordinoval, měl i asistentku. Rozvod byl, dokonce tvrdil že ho chtěla manželka otrávit že byl v komatu.
Pak to s ním šlo čím dál víc s kopce, asistentka odešla pořídila si vlastní novou ordinaci nevím zda k němu vůbec pak ještě někdo chodil.
Bohužel museli jsme my když jsme navečer narychlo vezli Arga uspat. Neudělal to dobře podle toho jak jste mi tady pak psaly ale byl empatický a nic za to nechtěl.
Lahví ovšem pak nepohrdnul.
Tvrdil o Tondovi že má speciální výcvik, jednou jsme se tam potkali s paní která ho znala ze cvičáku takže na nějaký opravdu chodil.
I mně si na povel sednul a lehnul.
Dokud žil Argo nechodila jsem za ním tak často ale ty poslední čtyři roky několikrát týdně. A to už se ze zahrady nehnul.
I já se bála vzít ho ven že bych ho nezvládla nedejbože by se mi vytrhnul a něco způsobil nebo ho něco přejelo.
Je to fakt krásný a impozantní pes a doufám že se nový páníček brzy najde.
Ještě jednou díky všem za pomoc.

Ehm. Chovatelka o tom vůbec nevěděla. Už ví. Odchov byl na její stanici, ale ne její.

Zrzavci
napsal(a):
Supr - třeba se nějak zapojí a pomůže. Hodná Meggí - dostane...kávičku vařenou od chytrý houby!
:-) Tak to bude všecko dobrý!

napsal(a):
Ehm. Chovatelka o tom vůbec nevěděla. Už ví. Odchov byl na její stanici, ale ne její.
Jak může být prosím odchov na stanici, ale bez vědomí chovatelky? Nebo jsem to špatně pochopil? 🤔

Zrzavci
napsal(a):
chovatelka nevěděla, co se dál s jejím odchovem dělo.
On to navíc nebyl přímo její odchov, jen zaštiťovala.

napsal(a):
Jak může být prosím odchov na stanici, ale bez vědomí chovatelky? Nebo jsem to špatně pochopil? 🤔
chovatel, který nemá registrovanou chovatelskou stanici může uskutečnit odchov na cizí stanici. Takže jeho fenka u něj bydlící porodí štěňata - a jejich papíry oficiálně zaštítí cizí chovatel. Standardně se to používá třeba tam, kde chtějí výjimečně jeden vrh po své uchovněné fence a nechtějí chovat pravidelně... Často odchovávají na stanici, odkud pochází jejich fenka...

Je to, jak říká Xerxová, já jen říkám,
že ta chovatelská stanice, co tento vrh zaštítila, o tom, že je Toník v útulku, vůbec nevěděla.

napsal(a):
že ta chovatelská stanice, co tento vrh zaštítila, o tom, že je Toník v útulku, vůbec nevěděla.
No… to není úplně dobré…
A jak reagovala? Zapojí se nějak do řešení? Zkontaktuje “opravdovou” chovatelku (nebo chovatele)?
napsal(a):
No tak to tedy koukám co všechno je možné.
A smekám před Megi co vše dokázala zjistit.
Tady nikdo moc nevěřil že má Toníček skutečně PP.
I když na jeho osudu PP nebo BPP nic nemění.

Zapojí.
Vypátrat to nebylo těžké, protože... kolik veterinářů z okolí NYPD srazilo člověka a z místa nehody ujelo...
napsal(a):
Zapojí.
Vypátrat to nebylo těžké, protože... kolik veterinářů z okolí NYPD srazilo člověka a z místa nehody ujelo...
ŽIŠ TO JE SKVĚLÝ!!!
DVĚ TY KAFE TO BUDOU! A NEBUDE JE VAŘIT CHYTRÁ HOUBA, UVAŘIM JE JÁ. Máme výbornou kávičku, nejni vůbec kyselá, čerstvě pražená a pochopitelně následně čerstvě umletá a na pákovým kávovaru robená.
Třebas bude paní chovatelka úspěšná.

Zrzavci
napsal(a):
Mimochodem Megí - velkej klobouk dolů nad tím, co dokážete vypátrat.
Jo a já jsem v tý svý misi bohužel nebyla úspěšná, vše je v pořádku :-( psi na úvazu v pořádku, páč krmení jsou, tak co. že tam není stín, že budky jsou pidibudky, koho to zajímá.
Se dalo čekat, že se na to vykašlou, šmejdi. Takže si z toho nic nedělejte, to je neúspěch českých úředníků. Protože by takhle museli řešit polovinu (možná víc) chovů psů, to je práce. Zlatý kotce. Si ten FB ani nepořizujte, protože tam jak začnete klikat z jednoho profilu na druhý, všichni jsou na tom stejně - psi na úvazu, vyšlapaná kolečka kolem dokola dnes, na věčné časy a nikdy jinak.
napsal(a):
Se dalo čekat, že se na to vykašlou, šmejdi. Takže si z toho nic nedělejte, to je neúspěch českých úředníků. Protože by takhle museli řešit polovinu (možná víc) chovů psů, to je práce. Zlatý kotce. Si ten FB ani nepořizujte, protože tam jak začnete klikat z jednoho profilu na druhý, všichni jsou na tom stejně - psi na úvazu, vyšlapaná kolečka kolem dokola dnes, na věčné časy a nikdy jinak.
Já bych trestala, kdyby mi byla dána ta možnost trestala bych a velmi přísně. Je mi z toho smutno, kdykoliv jedu kolem, což je každý den.

Zrzavci
napsal(a):
Já bych trestala, kdyby mi byla dána ta možnost trestala bych a velmi přísně. Je mi z toho smutno, kdykoliv jedu kolem, což je každý den.
No ono by stačilo pětadvacet rákoskou na holou a vidělo by se...třeba ne hned po prvním výprasku, ale nemyslím, že by těch trestů bylo potřeba nějak moc. Ono když máte rozsekanou zadell a za tři dny někdo přijde a řekne...tak koukám situace se nám nezlepšila, tak si sundejte kaťata a jdeme na to a jestli to nebude příště v pořádku, tak dostanete padesát......
Je to rychlé, nikoho by to administrativně nezatěžovalo a ten účinek by to si myslím mělo.
Ale to bohužel v našem právním státě nejde, nemůžu sedět jako úřednice na Rákoskovém úřadě a čekat, až zazvoní telefon a já řeknu "Dobrý den, tady Rákoskový úřad, Sardullah u telefonu, s čím vám můžu pomoci" a na druhé straně by se ozvalo "Dobrý den, tady Koudelík, chci oznámit, že Josef Novák z Horní Dolní 25 drží psy v hrozných podmínkách..." a já "Tak fajn, zítra už tam něco mám, musím vysvětlit majiteli kraviček, že nemůžou stát po kolena ve hnoji a musí mít dobré papání a vodu, ale tak ve dvě odpoledne bych tam mohla být, nejpozději ve tři"
No a co bych k tomu potřebovala, tak max dva statné asistenty, které by dotyčného přidrželi, kdyby se nechtěl nechat dobrovolně. A při osmihodinové pracovní době si myslím, že v okrese stihnu klidně 8-10 hříšníků denně.
A vyřešeno snadno a rychle.

Myslím, že jste se právě kvalifikovala. Berem.
Střih.

napsal(a):
No ono by stačilo pětadvacet rákoskou na holou a vidělo by se...třeba ne hned po prvním výprasku, ale nemyslím, že by těch trestů bylo potřeba nějak moc. Ono když máte rozsekanou zadell a za tři dny někdo přijde a řekne...tak koukám situace se nám nezlepšila, tak si sundejte kaťata a jdeme na to a jestli to nebude příště v pořádku, tak dostanete padesát......
Je to rychlé, nikoho by to administrativně nezatěžovalo a ten účinek by to si myslím mělo.
Ale to bohužel v našem právním státě nejde, nemůžu sedět jako úřednice na Rákoskovém úřadě a čekat, až zazvoní telefon a já řeknu "Dobrý den, tady Rákoskový úřad, Sardullah u telefonu, s čím vám můžu pomoci" a na druhé straně by se ozvalo "Dobrý den, tady Koudelík, chci oznámit, že Josef Novák z Horní Dolní 25 drží psy v hrozných podmínkách..." a já "Tak fajn, zítra už tam něco mám, musím vysvětlit majiteli kraviček, že nemůžou stát po kolena ve hnoji a musí mít dobré papání a vodu, ale tak ve dvě odpoledne bych tam mohla být, nejpozději ve tři"
No a co bych k tomu potřebovala, tak max dva statné asistenty, které by dotyčného přidrželi, kdyby se nechtěl nechat dobrovolně. A při osmihodinové pracovní době si myslím, že v okrese stihnu klidně 8-10 hříšníků denně.
A vyřešeno snadno a rychle.
Vaše skvělé nápady by bylo dobré vydat knižně a hlavně umožnit uvést do praxe 🥇👍nemá to chybu!

napsal(a):
Vaše skvělé nápady by bylo dobré vydat knižně a hlavně umožnit uvést do praxe 🥇👍nemá to chybu!
No děkuji, ale rákosky už tady byly, jen se prostě přestaly používat....já jsem teda osoba, která je proti fyzickým trestům, ale v některých případech.........

GAELLE
napsal(a):
Nechci nic zakřikknout ale vypadá to že jsem našla zájemce o Toníčka.
Bohužel paní v útulku jí nezvedá telefon, poslala jsem tam zprávu.
Držte všichni pěsti aby to dopadlo !!!
Paní pracuje z domova, má přítele s bytem, les v dosahu. A žije v Německu.
No tak to držím palečky strašně moc, aby to klaplo a aby měl Toníček konečně ten milující a pečující domov, který si zaslouží.

GAELLE
napsal(a):
Doufám že to klapne. Ta paní v útulku teda moc vstřícná není.
Tohle třeba já nechápu...tak snad každej útulek by mohl být rád, když jeho svěřenec najde dobrý domov a čím dřív, tím líp a ne ještě dělat ofuky.
Neříkám, že mají psy rozdávat na počkání každému, ale......

Držím palce, Sardullah to napsala krásně.

rapotacka11
napsal(a):
Lidi ho litují, posílají a posílají ....
Jak to bylo na Bouchalce?
Taky nevydávala.
A v Brně? Podobné.
Ach jo
No tak prd. Prý by štěkal a ničil.
Fakt nevím. Je sice velký, žil posledních pár let jen na zahradě ale kontakt s lidma i dětma měl. V mládí na cvičák chodil, povely ovládá.
není to žádné štěně.
Prý už zájemců bylo víc a všichni odmítnuti že mají nevhodné podmínky.
Nevím co si teda jako ten útulek představuje jako ideál.
Snad tam napíšu ze svého druhého fingovaného účtu a vyplním ten jejich zas*aný dotazník. Na osobní návštěvu nemám bohužel psychiku. Ale nas*aná jsem teda fest.
Uvidíme co ten článek Zrzavců.........kéž by.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.243
"Prý by štěkal a ničil."
Gaelle, to rekl kdo komu? Pani z utulku tem potencialnim zajemcum, aby je odradila?
Pochopila jsem, ze byl v docasce, proc se vlastne vratil do utulku?

No, hlavně, že to ten útulek takto dopředu hned ví, že by se s případnými problémy noví majitelé zela jistě nepopasovali....
Na prvním místě tedy peníze......daleko za obzorem oprávněný zájem psa.
Zvracel by člověk nad takovými praktikami....
Je mi z toho na blití.
To že by štěkal a ničil řekla paní z útulku té mé známé.
přitom nikdo ani nevyzkoušel jak by se v bytě nebo domě choval.
Mám pocit že ze začátku ho taky míval doma, dokonce býval i v ordinaci.
Vždyť ho znám celý jeho život 8 let.
A poslední 4 roky velmi intenzivně i když jen přes plot a občas v zahradě.
V dočasce byl, tam ho myslím objevila Vahine a psala mi to.
Protože já když na podzim zmizel tak jsem myslela že ho doktor uspal.
Bylo mi fakt líp když jsem nevěděla co se s ním stalo.
rapotacka11
napsal(a):
Já jsem měla NO, venkovní odchov.
Na byt si samozřejmě zvykl, ale
chvíli to trvalo.
Proběhl barákem a spěchal ven,
v domě byl neklidný.
Byli jsme doma, děti blbly a lákaly ho do hry,
ale venku se cítil líp.
Tak je mu už 8. Celý život venku v dešti v mrazu.
Možná by naopak ocenil teplý pelíšek někde v chodbě nebo koupelně.
měli jsme NO i pak velkého křížence taky doma. První v koupelně, druhý obyvák a ložnice.
Když to nikdo ani nezkusil.

Nechci malovat čerta na zeď, ale skoro to vypadá, že ho vydat útulek nechce.
Tady jsme měli podobný případ a byl to průser. Na psy platila obec a majiteli útulku se to tuze rentovalo.
Zájemce odrazoval velmi přesvědčivě, tu agresivita, tam utíkání, tadyhle ničení a demolice všeho. Fenu vydával za psa, přidával roky, cokoliv bylo potřeba, aby zájemce vycouval. A když se tak nestalo, prostě je odmítnul.
rapotacka11
napsal(a):
Možná.
Rozhodně to chce čas, seznámení, důvěra ...
Nevím.
Do bytu,
jisté riziko tu je.
Já např. mám barák kvůli psovi
pořád otevřený,
ale na VK nemám finance
a poslední dobou ani nohy.
Být mladší, snad bych do toho šla.
No bohužel ani já nemám na to podmínky. Dům bez pozemku a k tomu částečný invalidní. Podmínky se změnily bohužel.
A osmiletý pes tam se dají čekat zdravotní problémy a všichni víme jak je velký pes nákladný. A Toník je opravdu maxi pes.
Rve mi to srdce ale nejde to ..........

GAELLE
napsal(a):
Je mi z toho na blití.
No já myslela, že třeba byl ten problém v dočasce, že jim třeba pes vyváděl a ničil doma a proto pro něj hledají spíš bydlení ve venkovním režimu.
Je fakt, že někteří psi, kteří jsou zvyklí být venku, tak jsou pak doma nervózní a můžou dost razantně dávat najevo, že chtějí ven, ale....pokud je to jen doměnka na základě toho, že pes žil venku, že to nikdo nezkusil, tak nevím...prostě to je pes od psa, i pes, který žil venku, tak může být naopak vděčný za bydlení doma, kde bude součástí rodiny. A že naopak po prochajdě bude ještě rád, že zalehne doma v blízkosti paničky.
No a i ta separačka, kdy pes štěká a ničí, nemusí být nic divného, když pesan není zvyklý a třeba by nebyl až takový problém ho postupně a v klidu na tu, byť občasnou, samotu doma naučit......
Ono těžko soudit.....ráda bych si myslela, že to paní z útulku dělá jen a jen v Toníkově zájmu, aby nebyl třeba 3x vrácen do útulku, že je problémový, ale co jste popisovaly její přístup, tak nevím....jen doufám, že je to prostě víc psí člověk a že ta komunikace s lidmi nějak vázne.

rapotacka11
napsal(a):
Možná.
Rozhodně to chce čas, seznámení, důvěra ...
Nevím.
Do bytu,
jisté riziko tu je.
Já např. mám barák kvůli psovi
pořád otevřený,
ale na VK nemám finance
a poslední dobou ani nohy.
Být mladší, snad bych do toho šla.
To je škoda, že ani Vy si Toníka nemůžete vzít 😔 možná ho nechtěli dát z útulku tak daleko až do toho Německa? Dělají útulky kontroly?
napsal(a):
Nechci malovat čerta na zeď, ale skoro to vypadá, že ho vydat útulek nechce.
Tady jsme měli podobný případ a byl to průser. Na psy platila obec a majiteli útulku se to tuze rentovalo.
Zájemce odrazoval velmi přesvědčivě, tu agresivita, tam utíkání, tadyhle ničení a demolice všeho. Fenu vydával za psa, přidával roky, cokoliv bylo potřeba, aby zájemce vycouval. A když se tak nestalo, prostě je odmítnul.
Já tam snad napíšu ze svého druhého účtu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.243
A proc se vratil z docasky do utulku, vi to nekdo?

GAELLE
napsal(a):
Je mi z toho na blití.
To si snad dělaj srandu v tom útulku 😡😤

GAELLE
napsal(a):
bohužel ne
už nic neslibuju, víš, že mi to minule nevyšlo, ale zítra tam jedeme zrovna na oběd, děti nám daly penízky k narozkám, tak jestli nebude muž proti návštěvě a pohlídá někde mimo bělouše, bude mi to muset paní vysvětlit osobně 😡😤
napsal(a):
už nic neslibuju, víš, že mi to minule nevyšlo, ale zítra tam jedeme zrovna na oběd, děti nám daly penízky k narozkám, tak jestli nebude muž proti návštěvě a pohlídá někde mimo bělouše, bude mi to muset paní vysvětlit osobně 😡😤
Přeji vše nej k narozkám, určitě si oběd užijete. Kam na něj jdete?
A jsem zvědavá co Ti řekne.
Já tam napsala zatím dotaz proč se vrátil z dočasky zpátky do útulku.
tak uvidíme zda odpoví.
A pohlazení bělouškovi.

Tohle je v PDY normální
Snad něco vymyslí ta chovka, protože ona by mohla mít nějakou páku... snad je zvykem vracet psy co nejblíž
jo, ať ho vytáhne ona a předá novému majiteli /jestli už něco neudělala, nevím/
Zkuste to... fb miriam butykova profil s koněm, knírači a cvičákem

GAELLE
napsal(a):
Poprvé to bylo, protože neustále štěkal a sousedé si stěžovali a po druhé ho nezvládl jejich pes
Toto napsala.
I v popisu na peswebu má informací, že nesnáší samotu a snese se jen s fenami...
napsal(a):
I v popisu na peswebu má informací, že nesnáší samotu a snese se jen s fenami...
Nojo nesnáší samotu. Vždyť byl půl života sám na zahradě. Ale měl povyražení protože kolem opravdu chodí spousta lidí na nádraží a zpátky. A hodně známých se u něj zastavovalo a nosili mňamky a jídlo. Byl na to zvyklý.
A teď chudák v kotci sám a to dvoje vrácení mu asi taky nepřidalo.
No aspoň vidím že to moje rozhodnutí nakonec veterináře neudat bylo asi lepší než to co zažívá teď.

GAELLE
napsal(a):
Nojo nesnáší samotu. Vždyť byl půl života sám na zahradě. Ale měl povyražení protože kolem opravdu chodí spousta lidí na nádraží a zpátky. A hodně známých se u něj zastavovalo a nosili mňamky a jídlo. Byl na to zvyklý.
A teď chudák v kotci sám a to dvoje vrácení mu asi taky nepřidalo.
No aspoň vidím že to moje rozhodnutí nakonec veterináře neudat bylo asi lepší než to co zažívá teď.
Na druhou stranu by se zase jako mladší lépe udával. A v covidovém lockdownu tuplem, to se útulky prakticky vyprázdnily...

napsal(a):
Na druhou stranu by se zase jako mladší lépe udával. A v covidovém lockdownu tuplem, to se útulky prakticky vyprázdnily...
Zase na druhou stranu, jestli Toník nebyl nemocný, byl v dobré výživové kondici.....kdo by ho tomu majiteli odebral???
napsal(a):
Je to tak.
Takový krásný pes. A s papírama. A nikdo ho ku*va nechce.
Před těmi 4 roky když nám odešel Argo tak jsme o tom chvíli uvažovali ale myslím že on by ho tehdy nedal ani neprodal.
A mezitím přítel těžkou nehodu, skončil v práci, rozjednané štěně padlo a kdoví jak to bude všechno dál.
Zkrátka posralo se co mohlo.
Snad se někdo najde, zkouším to dál přes různé známé.
napsal(a):
Zase na druhou stranu, jestli Toník nebyl nemocný, byl v dobré výživové kondici.....kdo by ho tomu majiteli odebral???
Netuším jak k tomu došlo.
Nemocný nebyl, byl spíš vyžraný protože mu každý nosil kde co. A pohyb jen po zahradě.
Můžu poslat ti fotky i videa jak baští.
Holt někdy bohužel neměl v kybli vodu, nebo voda byla zelená.
Někdo kdo chodil kolem už se na to asi nemohl dívat a udal ho.
Já jsem tady taky jednou zadala téma kde jsem řešila jeho srst.
A jednou měl něco s okem to jsme tam poslali paní která u něj dříve dělala asistentku.
On už se asi o něj vůbec nezvládal starat, fakt nevím já ho dlouho neviděla. Myslím veterináře.

Jedná se o městský útulek, ne?
Na psy tedy pak platí nebo alespoň přispívá město.
Řešila bych to tedy možná klidně i s městem s podklady v ruce k předložení - komunikace se zájemci o Toníka, zdejší diskuze apod.
Zeptala bych se, proč město dál přispívá na psa, který už mohl být z útulku dávno u někoho doma, ale z nějakého tajemného důvodu to prostě ze strany útulku není možné.

GAELLE
napsal(a):
Přeji vše nej k narozkám, určitě si oběd užijete. Kam na něj jdete?
A jsem zvědavá co Ti řekne.
Já tam napsala zatím dotaz proč se vrátil z dočasky zpátky do útulku.
tak uvidíme zda odpoví.
A pohlazení bělouškovi.
Děkuju Ti, popravdě si název nepamatuju, ale je to na kolonádě. Musím se dcery zeptat na název restaurace...říkala mi to, ale sklerotik jsem 🤦♀️....mě úplně nejvíc nakrklo, že mě paní přes sms tvrdila, že chovka o Toníkovi ví a a nemá o něj zájem a není to pravda, jak jsem tu četla a našlo by se toho víc...viz teď ta paní zajemkyně, co bydlí v Německu...když pracuje z domova, tak proč by Toník štěkal, když by měl takové podmínky...je to prostě divný a chci to vysvětlit a chci tomu rozumět.
napsal(a):
Děkuju Ti, popravdě si název nepamatuju, ale je to na kolonádě. Musím se dcery zeptat na název restaurace...říkala mi to, ale sklerotik jsem 🤦♀️....mě úplně nejvíc nakrklo, že mě paní přes sms tvrdila, že chovka o Toníkovi ví a a nemá o něj zájem a není to pravda, jak jsem tu četla a našlo by se toho víc...viz teď ta paní zajemkyně, co bydlí v Německu...když pracuje z domova, tak proč by Toník štěkal, když by měl takové podmínky...je to prostě divný a chci to vysvětlit a chci tomu rozumět.
Tak mi to pak napiš klidně v sz. Dobrá je restaurace Náš Hostinec někdy tam zajdu na Plzeň.
hlavně ať se vám tam líbí a chutná.
Hele já fakt nevím. Třeba by si uvnitř opravdu nezvykl, možná je problém právě to Německo. Ano paní pracuje z domova. Ale i tak se musí občas jít ven prostě bez psa.
Zkusím ještě napsat té chovatelce co tady napsala Megi.
nejspíš o tom opravdu vůbec nevěděla.
Fakt mne to trápí, vždyť víš jak jsem ho měla ráda a jak jsem byla z toho v pr*eli když najednou zmizel.

napsal(a):
Tohle je v PDY normální
Snad něco vymyslí ta chovka, protože ona by mohla mít nějakou páku... snad je zvykem vracet psy co nejblíž
jo, ať ho vytáhne ona a předá novému majiteli /jestli už něco neudělala, nevím/
Zkuste to... fb miriam butykova profil s koněm, knírači a cvičákem
To by musel někdo, kdo má fb...
rapotacka11
napsal(a):
Opravdu může být problém
vzít cizího ho do bytu a zavřít dveře ...
Může to nepopírám.
Asi by byl ideál domek se zahradou a volný vstup dovnitř.
Musí se na tom holt pracovat.
Útulek píše vhodný k důchodcům to teda nevím když jsem byla u něj uvnitř v zahradě tak byl jak tank. Takového důchodce by smetl k zemi.
Asi i ty dočaskářky byly tedy vybrané nevhodné? Ty nikdo nelustruje?

Problém být samozřejmě může, ale pokud ten pes nedostane šanci útulek opustit, tak to zájemce nezjistí. Evidentně je důvod nevydání psa pokaždé jiný.
https://www.mesto-podebrady.cz/mestsky-utulek-pro-psy-podebrady-haryk-z-s/d-1027
Nevím, zda v odkazu se jedná o ty dámy/dámu, které podávají tak rozporuplné informace zájemcům o psa, ale klidně bych to zkusila v případě potřeby řešit s někým výš v hierarchii městského úřadu - za dotaz se nic nedá, proč město takto neúčelně utrácí peníze, když pes už mohl někde bydlet?

GAELLE
napsal(a):
Tak mi to pak napiš klidně v sz. Dobrá je restaurace Náš Hostinec někdy tam zajdu na Plzeň.
hlavně ať se vám tam líbí a chutná.
Hele já fakt nevím. Třeba by si uvnitř opravdu nezvykl, možná je problém právě to Německo. Ano paní pracuje z domova. Ale i tak se musí občas jít ven prostě bez psa.
Zkusím ještě napsat té chovatelce co tady napsala Megi.
nejspíš o tom opravdu vůbec nevěděla.
Fakt mne to trápí, vždyť víš jak jsem ho měla ráda a jak jsem byla z toho v pr*eli když najednou zmizel.
Zkus to prosím, nemám fb, napíšu a jestli tam opravdu dorazíme (pěšky, busem a vlakem a pak ještě pěšky najít útulek), Tondu vyfotím a dám sem

napsal(a):
Problém být samozřejmě může, ale pokud ten pes nedostane šanci útulek opustit, tak to zájemce nezjistí. Evidentně je důvod nevydání psa pokaždé jiný.
https://www.mesto-podebrady.cz/mestsky-utulek-pro-psy-podebrady-haryk-z-s/d-1027
Nevím, zda v odkazu se jedná o ty dámy/dámu, které podávají tak rozporuplné informace zájemcům o psa, ale klidně bych to zkusila v případě potřeby řešit s někým výš v hierarchii městského úřadu - za dotaz se nic nedá, proč město takto neúčelně utrácí peníze, když pes už mohl někde bydlet?
Jo, já jsem si psala sms s paní Andělovou, nesmazala jsem je.

Tohle je jedna z sms od paní Andělové z 5.4. 2022:
"Dobrý den, ano Toníček je s PP a samozřejmě chovatel byl kontaktován. Chovná stanice již neexistuje a chovatel nechová. Známe i původního majitele. V tuto chvíli jsou PP to nejmenší, důležité je aby měl domov. Pokud jde tedy o dobro Toníčka, tak věřte, že je dobré se v tom nevrtat.
Děkujeme, snažíme se to Toníkovi co nejvíce zpříjemnit, stejně tak jako ostatním pejskům, ale kotec je kotec a uděláme vše možné, aby každý měl i svého nej pána. S pozdravem Andělová."

Děcka, to je soukromá korespondence.
Jednoduše spojte zájemkyni v Něm. s mateřskou chovkou, oni si psa pak předají
a my budeme dělat, že jsme tu vůbec nebyli.

Dlouhochlupý je hezčí...
Tak ať mu to hlavně dobře dopadně

napsal(a):
No paní tam vystupuje za útulek, osobního tam nic nevidím kromě toho, že mi doporučila se v tom nevrtat...jo, to, co píšete dál, tak to by byl konec přímo pohádkový....
napsal(a):
No já myslela, že třeba byl ten problém v dočasce, že jim třeba pes vyváděl a ničil doma a proto pro něj hledají spíš bydlení ve venkovním režimu.
Je fakt, že někteří psi, kteří jsou zvyklí být venku, tak jsou pak doma nervózní a můžou dost razantně dávat najevo, že chtějí ven, ale....pokud je to jen doměnka na základě toho, že pes žil venku, že to nikdo nezkusil, tak nevím...prostě to je pes od psa, i pes, který žil venku, tak může být naopak vděčný za bydlení doma, kde bude součástí rodiny. A že naopak po prochajdě bude ještě rád, že zalehne doma v blízkosti paničky.
No a i ta separačka, kdy pes štěká a ničí, nemusí být nic divného, když pesan není zvyklý a třeba by nebyl až takový problém ho postupně a v klidu na tu, byť občasnou, samotu doma naučit......
Ono těžko soudit.....ráda bych si myslela, že to paní z útulku dělá jen a jen v Toníkově zájmu, aby nebyl třeba 3x vrácen do útulku, že je problémový, ale co jste popisovaly její přístup, tak nevím....jen doufám, že je to prostě víc psí člověk a že ta komunikace s lidmi nějak vázne.
..pokud je to jen doměnka na základě toho, že pes žil venku, že to nikdo nezkusil, tak nevím..
No, a to je právě ono, třeba to není jen domněnka, třeba se to opravdu zkoušelo a pes to v bytě prostě nezvládá...
Já chápu, že to naštve, když se najde zájemce a útulek řekne, že nemá vhodné podmínky. Ale třeba to neplácají jen tak, třeba ty podmínky opravdu pro toho psa dobré nejsou a nedělalo by to dobrotu.
Ten útulek nějak neznám, ale je tam dost psů, kteří nový domov našli, a je tam i uvedeno, kde ten nový domov mají. A když se na to podíváte, tak většina psů má nový domov v blízkosti Poděbrad, nebo v nějaké dojezdové vzdálenosti... Třeba je problém i to Německo? Třeba chtějí psy nějak kontrolovat?
Přijde mi trošku moc tady na někoho házet obvinění, že vlastně nechtějí, aby ten pes šel do nového domova, když nikdo z nás neví, jak to tam je, co se zkusilo nebo nezkusilo... Jestli už se pes dvakrát do útulku vrátil, tak to úplně bezproblémové asi nebude, a možná jen chtějí jistotu, že se nevrátí potřetí... Plus teda dvakrát do nového domova šel, takže snaha ho umístit tam asi je.

GAELLE
napsal(a):
Reakce je rychlá. Tak snad se zadaří ............
Pekný deň prajem, áno je to psík odo mňa. Už mi jedna pani písala. Určite urobím pre to všetko, aby od tial rýchlo odišiel 😊
Jsi skvělá! 😘 ať to dobře dopadne 🙏
Paní chovatelka by asi koukala, kdyby si přečetla toto vlákno...

GAELLE
napsal(a):
Snad to nakonec dobře dopadne.
Děkuji všem a hlavně Megi za to pátrání.
To teda, Megí je borka, bez ní by se to tolik neposunulo 🥇🌷 👍
a k tomu se těším v pondělí na ten článek zlatých Zrzavcovic...👍je to skvělýý 👍
No a zítra budu mít jen otázky, nic nepovím...😉

marcelaamax
napsal(a):
..pokud je to jen doměnka na základě toho, že pes žil venku, že to nikdo nezkusil, tak nevím..
No, a to je právě ono, třeba to není jen domněnka, třeba se to opravdu zkoušelo a pes to v bytě prostě nezvládá...
Já chápu, že to naštve, když se najde zájemce a útulek řekne, že nemá vhodné podmínky. Ale třeba to neplácají jen tak, třeba ty podmínky opravdu pro toho psa dobré nejsou a nedělalo by to dobrotu.
Ten útulek nějak neznám, ale je tam dost psů, kteří nový domov našli, a je tam i uvedeno, kde ten nový domov mají. A když se na to podíváte, tak většina psů má nový domov v blízkosti Poděbrad, nebo v nějaké dojezdové vzdálenosti... Třeba je problém i to Německo? Třeba chtějí psy nějak kontrolovat?
Přijde mi trošku moc tady na někoho házet obvinění, že vlastně nechtějí, aby ten pes šel do nového domova, když nikdo z nás neví, jak to tam je, co se zkusilo nebo nezkusilo... Jestli už se pes dvakrát do útulku vrátil, tak to úplně bezproblémové asi nebude, a možná jen chtějí jistotu, že se nevrátí potřetí... Plus teda dvakrát do nového domova šel, takže snaha ho umístit tam asi je.
Pokud to tak je, tak ať útulek změní popis psa. Popiší ho jako zlatíčko...a pak je to jinak?
Jestli on spíš nebude problém v té říkance o virtuální adopci.

megi je jenom drzá a vypočítavá (to kafe)

napsal(a):
megi je jenom drzá a vypočítavá (to kafe)
😁 👍
napsal(a):
Pokud to tak je, tak ať útulek změní popis psa. Popiší ho jako zlatíčko...a pak je to jinak?
Oni ale v popisu pisou, ze by byl spokojený v domku se zahradou… Muze být jinak bezproblémový, jen nezvládá byt?
Se psema nevím, pisou, ze je snášenlivý, ale to je vždy individuální. Navíc z toho co tady Vahine (myslím ze ona) zjistovala to vypadá tak, ze neměl problém Tonda s druhým psem, ale druhy pes s nim.

Děvčata, teď pročítám tu celodenní diskuzi. Jste skvělé. Jsem zvědavá, jestli chovatelka něco udělá.
Jak to tak čtu, mám dojem, že jsem Toníkovi udělala medvědí službu tím, že jsem tomu útulku poslala peníze. Do zprávy jsem totiž dala, že je to pro Toníka. A co generuje penízky, toho se nezbavujeme...
Moje zkušenost se psy z kotce do bytu v dospělosti - měla jsem tak postupně dva a ani s jedním nebyl problém ani s hlukem, ani s čistotností ani v celkovém soužití. A to jsem chodila do práce, děcka do školy, takže psi byli část dne sami.
Třeba si jen Toník musí zvyknout, přijmout byt za svůj domov, a třeba to u něj trvá déle, není nejmladší, a třeba v bytě s tím veterinářem zažil něco nepěkného... nebo v dočasce... vyloučit se nedá nic.

Mám známé. NO - celý život kotec + zahrada + procházky. Na stará kolena střídavě uvnitř domu + byt v paneláku. Týden a týden. Bezproblemu.

A nakonec můj odchov pepřový ke mě přišel zpátky v 11 letech. Ze zahrady, výcvikem celkem netknutý, do paneláku. Taky téměř bez problémů.

napsal(a):
Děvčata, teď pročítám tu celodenní diskuzi. Jste skvělé. Jsem zvědavá, jestli chovatelka něco udělá.
Jak to tak čtu, mám dojem, že jsem Toníkovi udělala medvědí službu tím, že jsem tomu útulku poslala peníze. Do zprávy jsem totiž dala, že je to pro Toníka. A co generuje penízky, toho se nezbavujeme...
Moje zkušenost se psy z kotce do bytu v dospělosti - měla jsem tak postupně dva a ani s jedním nebyl problém ani s hlukem, ani s čistotností ani v celkovém soužití. A to jsem chodila do práce, děcka do školy, takže psi byli část dne sami.
Třeba si jen Toník musí zvyknout, přijmout byt za svůj domov, a třeba to u něj trvá déle, není nejmladší, a třeba v bytě s tím veterinářem zažil něco nepěkného... nebo v dočasce... vyloučit se nedá nic.
Balu, já to samé, co Vy a ani mě nenapadlo, že to vlastně může být medvědí služba 🤦♀️
pro Toníka(do zprávy pro příjemce) a bohužel by na něm fakt asi mohli takhle slušně vydělávat...jsem naivka a vůbec jsem tohle nedomyslela....😒
napsal(a):
Balu, já to samé, co Vy a ani mě nenapadlo, že to vlastně může být medvědí služba 🤦♀️
pro Toníka(do zprávy pro příjemce) a bohužel by na něm fakt asi mohli takhle slušně vydělávat...jsem naivka a vůbec jsem tohle nedomyslela....😒
No tak to mne ani nenapadlo že by to tak mohlo opravdu být.
Oni stejně asi za to nakoupí žrádlo a hračky a podělí všechny psy ne?
Já osobně si myslím že by si v bytě zvykl. Měli jsme uvnitř velké psy a nebyl s nima problém.
Jeden vyhozený nalezenec, druhý výchovou a vycházkama nepolíbený.
v závěru dokázal jet busem, vlakem, na lanovce, na policejním člunu, v penzionu se choval kulturně, v bytě zůstával sám bez problémů.
Jsem zvědavá na tu chovatelku, tam si dělám velké naděje.
Kdo ví co bylo za paní ty dočaskářky. Že si s ním nedokázaly poradit.
Je fakt hodný a poslušný, povely zná.
"Vada" je jen ten věk a velikost. Snad se najde milovník obrů který se ho ujme a bude mu rozumět.

Je mi to líto, ale Toníka dnes neuvidím. Nejedeme, mužskému přiotekla pusa po vytržené stoličce...myslel, že se to hojí dobře😒 oběd v Poděbradech odložen.
napsal(a):
Je mi to líto, ale Toníka dnes neuvidím. Nejedeme, mužskému přiotekla pusa po vytržené stoličce...myslel, že se to hojí dobře😒 oběd v Poděbradech odložen.
To nevadí hlavně ať je manžel brzy v pořádku.
Zuby jsou svinstvo. Oběd neuteče a Toník asi taky ne.
napsal(a):
Technická poznámka - Nelze dělat, že jste o tom nediskutovali, vážně. Ifaunu čte neskutečný množství lidí a mě za ty leta přestalo překvapovat, když se mě někdo mimo ifaunu zeptá na něco, co se drbalo tady. A to nejen "veřejnost", ale taky řady kolegů z oboru.

impact
napsal(a):
Technická poznámka - Nelze dělat, že jste o tom nediskutovali, vážně. Ifaunu čte neskutečný množství lidí a mě za ty leta přestalo překvapovat, když se mě někdo mimo ifaunu zeptá na něco, co se drbalo tady. A to nejen "veřejnost", ale taky řady kolegů z oboru.
:-) já vim... dnes jsem o tom náhodou přemýšlela, kolik lidí tu (a na jiných psích atp. fórech) o sobě např. říká docela dost, i když je to fórum veřejně přístupné,
docela děsivý
napsal(a):
Když do inzerátu napíšete, že je pes psychopat, který vám rozbije barák na kaši, zavřete mu dveře k adopci úplně.. Vždycky je lepší to napsat tak nějak rozumně a mít na zhodnocení alespoň nějaké zájemce, než do toho hodit vidle "reálným" popisem..
Jinak obecně do pléna.. Nestojím na straně tohoto útulku, protože s nimi mám poměrně ošklivou zkušenost.
Nicméně je spousta psů, kteří odejdou do adopce a pak se musí vrátit a když se vrátí, jsou z toho v perdeli. To na nich vidíte tu zoufalost. Jak táhnou za lidma, kteří odcházejí od kotce. Jak pes nechápe, proč měl pár dní lásky a pak zase konec. Jak lomcuje mřížemi kotce nebo skáče na branku a zoufale se snaží odejít za rodinou. Je spousta psů, kterým je to u zadele. Ke mě přijedou na návštěvu a hrnou se do baráku, jak kdyby odešli před týdnem. Ale pak jsou psi, které to opravdu zlomí. A vy jste pak ten, který se na to musí dívat a škubat si vlasy, že jste psa zradili a nevybrali mu dobře...
Netvrdím, že tohle nutně musí být ten případ. Jenom nabízím pohled z druhé strany.
No paní z Německa to vzdala. Bude hledat jiného psa. Tady ji útulek od adopce spolehlivě odradil.
Nechápu že tam píšou vhodný pro důchodce. Neumím si představit jak by důchodce Tondu venčil.
Ani my (chlap okolo 100kg) jsme si ho ven netroufli vzít.
Stačí mi vzpomínka jak se mnou cvičil 34 kg Argo když uzřel cizího psa.
A to už jsem ho nikdy neodnaučila.
V Německu v horách jsem ho musela doslova zalehnout protože hrozilo že při kontaktu se psem dojde k úrazu jeho majitelka ve skalnatém terénu.
A Tonda bude mít tak jednou tolik kg.
PS nemyslím si že je Toníček psychopat. Jen ty osoby si k němu nenašly cestu tak ho vrátily. Věřím že se mnou by byl doma a v klidu. Bohužel to prostě nejde.
O to víc to bolí
Gaele určitě si o něm nemyslím, že je psychopat.
Jen prostě vím, co někdy takoví psi dokážou.. Ono je hrozně rozdílný vidět to jenom z jedné strany - zvenku. A reálně v takový podmínkách pracovat. Rozhodně netvrdím, že nejsou útulky, co si drží psy pro prachy. Ale na druhou stranu když máte reálně blázna psa, tak vybalancovat adopci tak, abyste neodrazovala zájemce zbytečně, neselektovala je nesmyslně a současně nezradila psa a nevystavila ho dalšímu zbytečnému návratu do útulku, je teda ku*evsky náročný.
A já, když si vybavím posledně adopci našeho Rampy, bych měla taky velkej problém ho dát do adopce do Německa, protože bych se strašně bála toho, že nastane problém a lidi mi řeknou "pes rozbil barák, okamžitě si pro něho přijeďte, nebo ho dáme do útulku tady v Německu (uvážeme v lese, vyhodíme na ulici, dáme prvnímu na inzerát)".. A víte, co se stane, když se něco podobného stane? Nejen, že zradíte psa. Ale jako bonus Vás pejskaři po celým internetu rozmáznou jako největší bezcitnou ludru, která dá psa komukoliv a chudák pes tak utrpěl další zradu..
Takže opravdu motivace, proč může adopce takového psa drhnout, nemusí být jenom peníze.
impact
napsal(a):
Gaele určitě si o něm nemyslím, že je psychopat.
Jen prostě vím, co někdy takoví psi dokážou.. Ono je hrozně rozdílný vidět to jenom z jedné strany - zvenku. A reálně v takový podmínkách pracovat. Rozhodně netvrdím, že nejsou útulky, co si drží psy pro prachy. Ale na druhou stranu když máte reálně blázna psa, tak vybalancovat adopci tak, abyste neodrazovala zájemce zbytečně, neselektovala je nesmyslně a současně nezradila psa a nevystavila ho dalšímu zbytečnému návratu do útulku, je teda ku*evsky náročný.
A já, když si vybavím posledně adopci našeho Rampy, bych měla taky velkej problém ho dát do adopce do Německa, protože bych se strašně bála toho, že nastane problém a lidi mi řeknou "pes rozbil barák, okamžitě si pro něho přijeďte, nebo ho dáme do útulku tady v Německu (uvážeme v lese, vyhodíme na ulici, dáme prvnímu na inzerát)".. A víte, co se stane, když se něco podobného stane? Nejen, že zradíte psa. Ale jako bonus Vás pejskaři po celým internetu rozmáznou jako největší bezcitnou ludru, která dá psa komukoliv a chudák pes tak utrpěl další zradu..
Takže opravdu motivace, proč může adopce takového psa drhnout, nemusí být jenom peníze.
Já vím, já to chápu že jste to tak nemyslela.
Nemyslím si že by byl Tonda typ ničitele. Nejde jen o Německo, už prý odmítli 3 zájemce.
Myslím že u něj je hlavní problém velikost a pak i věk.
Impact co je v těch dotazníkách a podle čeho vlastně útulek vybere vhodného zájemce?
Je to o jeho věku, rozměru bytu, příjmech, zkušenostech se psy, něco jiného dalšího?
Mám pokušení tam z druhého profilu napsat co by mi asi tak odpověděli?
Nakonec nikdo neví jak vypadám a zda ten email opravdu patří mně.
Celé mne to neskutečně s*re.
GAELLE
napsal(a):
Já vím, já to chápu že jste to tak nemyslela.
Nemyslím si že by byl Tonda typ ničitele. Nejde jen o Německo, už prý odmítli 3 zájemce.
Myslím že u něj je hlavní problém velikost a pak i věk.
Impact co je v těch dotazníkách a podle čeho vlastně útulek vybere vhodného zájemce?
Je to o jeho věku, rozměru bytu, příjmech, zkušenostech se psy, něco jiného dalšího?
Mám pokušení tam z druhého profilu napsat co by mi asi tak odpověděli?
Nakonec nikdo neví jak vypadám a zda ten email opravdu patří mně.
Celé mne to neskutečně s*re.
Co je v dotaznících netuším, protože my máme podmínky adopce jako text. Ale určitě není problém si ho stáhnout či rozkliknout a nakonec ho zavřít a neodeslat.
A jak se vybírají vhodní zájemci? Někdy strašně těžko. Samozřejmě malá, hodná, bezproblémová fenečka nebo štěňátko, tam je to vcelku brnkačka. Lidi napíšou mejl, většinou mají podmínky vhodné, pár si jich pozvete na návštěvu a během procházky víceméně necháte pejska, aby si vybral, kdo je mu nejvíc sympatický. Samozřejmě je potřeba se dívat na vztah lidí ke psovi, jak se k němu chovají, jestli se mu během procházky věnují. Mě třeba vždycky dostane, když štěně na procházce skočí zájemcům na kalhoty a ti odskočej, jak kdyby je uštknul had. Ježiší nešpiň mě!
Ale čím náročnější a komplikovanější pes, tím je výběr těžší prostě. Vezmu třeba příkladem toho našeho Rampu. Cca osmiměsíční, černé, střapaté a poměrně roztomilé štěně. Ale psychoušek, hysterka, socializace minus sto bodů, při spatření cizího psa na ulici se změnil ve zběsilého tygra (přitom u nás byl normálně ve smečce). Ječel tak i na lidi na druhé straně cesty. Blázen prostě. A nebylo možný ho nijak zastavit. To říkám jako člověk, který těch bláznů měl docela hodně a troufám si tvrdit, že blázna psa poznám.
Takže se napíše inzerát. Snažíte se v něm nastínit lidem, že bude se psem práce jako prase a současně se pokoušíte ze psa neudělat totálního trotla, kterýho nikdo nechce. ( https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=71645 ) V inzerátu vyselektujete rodiny s malými dětmi a důchodce. Protože to není malé roztomilé štěňátko. Protože když to neuděláte, budete mít schůzku s padesáti rodinami s malými dětmi a dalšími padesáti důchodci, kteří skončí sto metrů za naším domem, kde Rampa potká první psy za plotem. Bohužel i za tu cenu, že tam někde možná vyselektujete i nějakého zázračného důchodce, který by si s ním třeba poradil. A určitě s tím budete žít celou dobu inzerce, protože na Vás na fb každý den vyskočí deset lidí, kteří Vás sepsují, že jste ludra, co nedá krásně štěňátko k miminku a nebo k babičce, která má sice osmdesát let a je o holi, ale zase by s ním byla celej den doma.
No a pak čekáte a čekáte, jestli se někdo ozve. V nejlepším případě někdo, kdo se co nejvíce blíží Vaší ideální představě zájemců pro toho konkrétního psa. A čím víc se Vaše představy liší od toho, co Vám lidi o sobě napíšou, tím spíš to prostě rovnou zamítnete. A není to z nějakého egoistického důvodu a pocitu moci, že Vy můžete rozhodnout. Je to proto, že máte zodpovědnost. Za psa, za to, aby nebyl znovu zrazený. Máte taky zodpovědnost za ty lidi a nechcete, aby desetiletou holčičku, co vezme pejska na procházku po škole, než dojdou rodiče z práce, pes potahal po sídlišti a přizabil nějakou čivavu. Můžete namítnout, že to už je jejich problém. Ale reálně stejně tu zodpovědnost cítíte. A tlak je na Vás i z pozice veřejnosti, protože nikdo nechce vidět, že máte tak přísný podmínky adopce a stejně se stane, že to nevyjde (I když nebojte, ono Vám zas pár lidí obratem na fejsu opere o hlavu to, že kdybyste neměli tak přísný podmínky adopce a pes by se dal poslat přes převozce na opačný konec republiky, tak vám tam chudák netrčí měsíce...)..
Mě třeba obecně nezáleží na tom, jestli maj zájemci báwo a nebo škocnu. Nebo jestli maj byt malej nebo velkej. Určitě mi ale záleží na věku té rodiny - vzhledem ke konkrétnímu jedinci, záleží mi na zkušenostech - dle povahy konkrétního jedince a hodně se u adopce řídím intuicí. To poslední může znít nejvíc vtipně, ale pro mě osobně je to jeden z nejdůležitějších ukazatelů.
Když Vám přijede na návštěvu family v mega džípu a všichni oblečení jak do divadla a poté, co dojdete za roh na polní cestu na procházku (ač máte v podmínkách uvedeno, že se jde na polní cesty na procházku), tak se všichni zastaví a protáhnou huby, že tam teda nejdou.. Když Vám napíše pár na adopci štěněte z cigánova, o kterým víte, že budou průjmy, stres z přesunu, citlivé zažívání a oni Vám v mejlu vysloveně zdůrazní, že jsou pintlich na pořádek a vše se u nich musí pořád lesknout.. Když Vám napíše dcera, že její 80letí rodiče chtějí štěňátko bígla.. Tak to jsou prostě věci, u kterých víte prakticky s naprostou jistotou, že tady adopce fakt neklapne a dáte přednost zájemcům, kteří se blíží ideální představě (a doufáte, že to vydrží i přes osobní návštěvu...).
Imho zodpovědnost máte i za to, že si na nezávaznou procházku táhnete lidi, co bydlí 300 km daleko. A teď když víte, že je ta adopce odsouzená k záhubě (viz třeba Rampa, co odtáhne 70 letýho dědu do cesty), co uděláte? Zamítnete to rovnou s tím, že se po Vás ty lidi na fejsu povozí, že jste jim nedala ani šanci? Nebo je potáhnete 300 km daleko a pak až to zamítnete s tím, že se po Vás ty lidi veřejně na fejsu lidi, že jste je tam táhla takovej lán cesty a pak jim psa nedala?
Proces adopce psa je vždy tím složitější, čím víc Vám na tom psovi záleží a čím víc se práci snažíte dělat zodpovědně. Ale řeknu Vám Gaelle jedno. V momentě, kdy se mě někdo pokusí podvést, zavře si u mě dveře definitivně a už nikdy s ním o adopci jednat nebudu. Ať jsou úmysly sebečistější, tak začít proces adopce lží nebo podvodem je něco, co bych nikdy nedokázala překročit. A dle názorů kolegů z jiných organizací vím, že je to tak takřka napříč celým tímto oborem...
No, jsem se rozepsala a vlastně ani nevím, jestli jsem odpověděla na Vaši otázku. Jen jak píšu výše - snažím se tomu dát pohled z druhé strany. Aby i veřejnost pochopila, že z druhé strany plotu útulku jsou taky lidi, kteří mají právo mít svoje názory, postoje, zkušenosti, svoji filozofii a svůj lety ověřený způsob práce.

Jojo, dlouhé jak týden před výplatou ...ale přesto už to někdo dokonce i zhudebnil
"....dejte mi moc a do ruky hůl...."
tak trochu Kabát - Buldozerem - pro zájemce
No jo, no - mne jen uvádí opakovaně v úžas, kde ta bytost na straně útulku či spolku (Poděbrady, er er či jiné) apod. bere neochvějnou jistotu, že rozhoduje správně ve smyslu striktně v zájmu toho psa.
Zájemce blíže nezná, nabízeného psa v podstatě taky moc ne, pokud s ním neprožije fejstufejs bok po boku pár měsíců...obdivuhodné sebevědomí a jistota...
Co by za to třeba dali psychologové a psychiatři - jen si tak nechat od pacienta vyplnit dotazníček, projít se s ním po polní cestě a hup - diagnóza je na světě... A to spolu lékař-pacient obvykle dokážou mluvit jazykem, kterému přirozeně rozumějí oba...tak nějak jedné krve, ty i já, což je oproti mezidruhové komunikaci docela ulehčení.
Asi zázrak nebo co
Co se týče Toníčka, tak možná by stálo za úvahu už na něj nepřispívat žádnými penězi... smutné

"mne jen uvádí opakovaně v úžas, kde ta bytost na straně útulku či spolku (Poděbrady, er er či jiné) apod. bere neochvějnou jistotu, že rozhoduje správně ve smyslu striktně v zájmu toho psa."
kde bere R-a-r neochvějnou jistotu, že nějaká bytost na nějaké straně někde vzala neochvějnou jistotu....?
by mě zajímalo......ale zase ne že bych žasla
Já si už během psaní toho textu normálně představovala, jak Saola sedí u monitoru, číhá, až naskočí moje odpověď a pak ji větu po větě pitvá. Fakt.
Bohužel člověk tak emočně plochý, jako jsi ty, nikdy nemůže doopravdy pochopit, o čem mluvím. A já i z velké části chápu, proč ti můj přístup přijde jako čiročirý zázrak. Holt city nejsou obočí. Nemáš, nenakreslíš.
A nevím, jestli si to neuvědomuješ, ale mě tím rozhodně nezprudíš. Mě by naopak přišlo strašně divný, kdybys hned nenaklusala si odflustnout. Ale jedinej, koho tím zprudíš, jsou lidi, kteří se chtějí o této sféře něco dozvědět a pak musí louskat i ty tvoje výkřiky.

Vždyť přece bydlím ve Vaší hlavě, takže vždy po ruce.
Je to na Vás.
Já naopak velmi děkuji za sáhodlouhé vysvětlení.
Ano na tu intuici bych taky sázela nejvíce. Plus to vidět jak se pes a potencionální zájemce k sobě mají.
Kamarádce jsem zakázala aby dál na Toníka peníze posílala.
Podvést já nikoho nechci. Kdybych to dokázala šla bych tam osobně - dříve jsme do útulku v Lysé vozili granule, deky, hračky.
I když jsme tehdy psa měli vždy jsem to obrečela a nejraděj bych si je vzala všechny domů. Prostě deb*l.
V tom Haryku půjčují i psy na venčení jen tak aniž je o ně zájem.
Ale já bych prostě to nedala ho tam vidět, on by se ke mně hlásil,určitě by mne poznal, byl by šťastný a já bych zas zmizela.
To nemůžu udělat jemu a vlastně ani sobě.
Spíš mne zajímaly ty jejich záhadné podmínky proto jsem chtěla napsat z jiného emailu.
Možná toho o něm vím víc než ty dočaskářky a paní Andělová.
I když jsme si jen povídali přes plot a dělali si navzájem trochu radosti.
Dlouhé čtyři roky.
Nechci byt hnusna a opravdu to nemyslim zle, ale on je velky rozdil mit psa doma, nebo ho chodit krmit pres plot :) Kor, kdyz s tim psem chodi ven a pracuji s nim. Jak jsem pochopila, je tam uz nekolik mesicu, takze uz se urcite projevil, coz za plotem nemohl :)
PumaCZ
napsal(a):
Nechci byt hnusna a opravdu to nemyslim zle, ale on je velky rozdil mit psa doma, nebo ho chodit krmit pres plot :) Kor, kdyz s tim psem chodi ven a pracuji s nim. Jak jsem pochopila, je tam uz nekolik mesicu, takze uz se urcite projevil, coz za plotem nemohl :)
No právě proto je mi divné že dvě dočaskářky ho vrátily a čtyři zájemci odmítnuti.
Jaké speciální podmínky tedy musí zájemce o něj mít?
No domů jsme si ho nevzali protože on by ho v té době nejspíš nedal ani neprodal.
A na vycházku jsme se ho báli vzít z obavy že něco způsobí nebo se mu něco stane.

Já chápu, že útulek nebo spolek musí pečlivě zvažovat, komu psa svěří. Ale v tomto případě se mi zdá podezřelé, že nevyhověl nikdo.
napsal(a):
Jojo, dlouhé jak týden před výplatou ...ale přesto už to někdo dokonce i zhudebnil
"....dejte mi moc a do ruky hůl...."
tak trochu Kabát - Buldozerem - pro zájemce
No jo, no - mne jen uvádí opakovaně v úžas, kde ta bytost na straně útulku či spolku (Poděbrady, er er či jiné) apod. bere neochvějnou jistotu, že rozhoduje správně ve smyslu striktně v zájmu toho psa.
Zájemce blíže nezná, nabízeného psa v podstatě taky moc ne, pokud s ním neprožije fejstufejs bok po boku pár měsíců...obdivuhodné sebevědomí a jistota...
Co by za to třeba dali psychologové a psychiatři - jen si tak nechat od pacienta vyplnit dotazníček, projít se s ním po polní cestě a hup - diagnóza je na světě... A to spolu lékař-pacient obvykle dokážou mluvit jazykem, kterému přirozeně rozumějí oba...tak nějak jedné krve, ty i já, což je oproti mezidruhové komunikaci docela ulehčení.
Asi zázrak nebo co
Co se týče Toníčka, tak možná by stálo za úvahu už na něj nepřispívat žádnými penězi... smutné
Tak zrovna my máme psa z Poděbrad a paní mi přišla v pohodě, tedy nevyžadovali návštěvu u nás doma a paní rozhodně nepůsobila, jakože se cítí jako bůh, který vždy rozhodne správně. Naopak, vyprávěla, co všechno už zažila a je to děsivý. Psi jsou jim vraceny kvůli poměrně malicherným důvodům, je o kilo větší, kouše, dělá loužičky, rozkousal něco fakt důležitého a pod. Zase ale lidí potkají poměrně hodně a mají asi i už šanci ty lidi tak nějak lépe odhadnout a jsem přesvědčená, že když předají psa, tak jim to stejně vrtá hlavou, jestli to klaplo a vybrali dobře. Proto, i když paní nic po mě neurguje, jí občas pošlu info o Malině a fotku s něčím, co považuji za zajímavé, aby věděla, že se má u nás Malina dobře.

téma jsem nečetla celé, jen k tomuto, protože mě to trošku trklo do očí :
"on je velky rozdil mit psa doma, nebo ho chodit krmit pres plot :) Kor, kdyz s tim psem chodi ven a pracuji s nim. Jak jsem pochopila, je tam uz nekolik mesicu, takze uz se urcite projevil, coz za plotem nemohl :)"
"No právě proto je mi divné že dvě dočaskářky ho vrátily a čtyři zájemci odmítnuti.
Jaké speciální podmínky tedy musí zájemce o něj mít?"
proč je to právě proto divné?
asi to nebude úplně jednoduchý pes a prostě ho nezvládly
a odmítnuti třeba proto, že to není jednoduchý pes a že potřebuje nějaké podmínky a člověka schopného (zde musím poukázat na jiné téma o "agresivním psu a zoufalé ženě")
i stačí obecně ifauna......
a nechce se, aby pes šel z ruky do ruky
"No domů jsme si ho nevzali protože on by ho v té době nejspíš nedal ani neprodal.
A na vycházku jsme se ho báli vzít z obavy že něco způsobí nebo se mu něco stane."
no vidíš......

Nějak furt nevím... Je to pes, který musel mít nějaký výcvik. výchovu... když s ním veterinář jezdil na výstavy, musel být zvládnutý. Pak sice prožil roky asi jen v zahradě, ale velký knírač nezapomíná. Škoda, že není poblíž, moc mě zajímá, třeba jen na procházku, zjistit jak se chová, jestli by "nepřeskočila jiskra"... ale je to na pytel, když bych si ho v případě, že by přeskočila, nemohla vzít.

GAELLE
napsal(a):
No právě proto je mi divné že dvě dočaskářky ho vrátily a čtyři zájemci odmítnuti.
Jaké speciální podmínky tedy musí zájemce o něj mít?
No domů jsme si ho nevzali protože on by ho v té době nejspíš nedal ani neprodal.
A na vycházku jsme se ho báli vzít z obavy že něco způsobí nebo se mu něco stane.
Gaelle, proč jste se báli ho vzít na procházku? Obojek, vodítko, náhubek, vy jste dva a se zkušeností s velkým psem...
napsal(a):
Gaelle, proč jste se báli ho vzít na procházku? Obojek, vodítko, náhubek, vy jste dva a se zkušeností s velkým psem...
Balu on opravdu na povely reagoval, sednul lehnul.
Házela jsem mu přes plot i tenisák, pustil na povel.
Na cvičák v mládí chodil protože jsme se tam jednou potkali s paní která ho právě ze cvičáku znala. nechodila jsem ho krmit jen já.
I na té výstavě se přece musel nějak chovat.
No po pravdě moje největší noční můra ještě když žil Argo že se mi vytrhne a skočí pod auto. Přítelovi jednou vyběhl ze vrat a zaútočil na malého pejska, chlap ho vzal do náručí a zubem ho poranil. Rána 2x3 mm a měl na to přes známého nemocenskou !!! a požadoval odškodné za zničené oblečení, brýle atd. Byla to lež a skončilo to až u advokáta, nějaké peníze to stálo a dodnes jsme je zpátky nevymohli.
A podruhé paní s malým russelem totéž, té zubem poranil stehno, paní že vše v pohodě, nabízel jí odvézt k lékaři atd. (pes byl samozřejmě očkovaný) vše odmítla a za 14 dní přišla s tím že jí to hnisá a požaduje 30 tis. odškodné. Pes útočil na psy ne na lidi. Přítel to tehdy zaplatil. Psa nám vzhledem k věku už nepojistili.
Pro ty kteří nevěd,í psa jsme si vzali v 9ti kdy měl být utracen. Neznal procházky, psy, hračky, pořádné jídlo, nechodil vůbec ven, byl bit berlí.
Nakonec se naučil jezdit autem, vlakem, busem, byl na lanovce, na policejním člunu, jezdil s náma na dovolené, rád plaval, miloval děti, v hospodě byl hodný. Nechal si ošetřit uši, oči, pinďoura, u veterináře se nebál.
To vše jen do okamžiku než uviděl dalšího psa. A bylo jedno že je to stará fena, hárající fena, štěně.
Takže procházka oči na stopkách (sama s ním jedině na vodítku) a hned dát psa mezi nohy a pevně držet. Měl 35 kg Tonda tipuji 50-60.
Jo a jednou se mi stalo že praskla karabina a Argo se vyřítil na tři malé psy na vodítku. Naštěstí po mém řevu se ke mně vrátil.
Omlouvám se za ten román ale tím se snažím vysvětlit tu obavu - že se nám třeba vytrhne a uteče, že ho něco přejede, že někoho pokouše, že něco způsobí.
Kdoví jestli vůbec měl očkování a byl pojištěný tipuji že ne. Náhubek taky nevím zda vůbec měl.
A když jsem se párkrát dostala dovnitř do zahrady (on mně otevřel) tak byl Toník doslova jak urvaný ze řetězu. V rámci hry mne tahal, kousal a málem porazil. Byl fakt jak rozjetý tank. Když na mne skočil skoro jsem upadla a to mám 70 kg.
I přítel se prostě bál vzít ho ven. Nikdo jsme netušili co po takové době v izolaci venku vyvede.
Asi v době kdy jsme přišli o Arga (2018) jsme na něj měli víc tlačit aby nám ho nechal. Byly mu tehdy krásné 4 roky.
napsal(a):
téma jsem nečetla celé, jen k tomuto, protože mě to trošku trklo do očí :
"on je velky rozdil mit psa doma, nebo ho chodit krmit pres plot :) Kor, kdyz s tim psem chodi ven a pracuji s nim. Jak jsem pochopila, je tam uz nekolik mesicu, takze uz se urcite projevil, coz za plotem nemohl :)"
"No právě proto je mi divné že dvě dočaskářky ho vrátily a čtyři zájemci odmítnuti.
Jaké speciální podmínky tedy musí zájemce o něj mít?"
proč je to právě proto divné?
asi to nebude úplně jednoduchý pes a prostě ho nezvládly
a odmítnuti třeba proto, že to není jednoduchý pes a že potřebuje nějaké podmínky a člověka schopného (zde musím poukázat na jiné téma o "agresivním psu a zoufalé ženě")
i stačí obecně ifauna......
a nechce se, aby pes šel z ruky do ruky
"No domů jsme si ho nevzali protože on by ho v té době nejspíš nedal ani neprodal.
A na vycházku jsme se ho báli vzít z obavy že něco způsobí nebo se mu něco stane."
no vidíš......
Myslím, že je velký rozdíl když něco způsobí váš pes (třeba i pojištěný) a nebo když jdete na procházku se psem PŮJČENÝM o kterém navíc nevíte jak se bude venku chovat.
Kdo by byl zodpovědný za případnou škodu?
Jak bychom se vyrovnali s tím a veterináři vysvětlili že se utrhl a skočil třeba pod auto a zemřel? prostě jsme to neriskli.

GAELLE
napsal(a):
Myslím, že je velký rozdíl když něco způsobí váš pes (třeba i pojištěný) a nebo když jdete na procházku se psem PŮJČENÝM o kterém navíc nevíte jak se bude venku chovat.
Kdo by byl zodpovědný za případnou škodu?
Jak bychom se vyrovnali s tím a veterináři vysvětlili že se utrhl a skočil třeba pod auto a zemřel? prostě jsme to neriskli.
Naprosto chápu, taky bych si to nelajsla...

napsal(a):
Naprosto chápu, taky bych si to nelajsla...
To já jsem dobrodruh, takže jo. Ale jak jsem psala - obojek, vodítko, náhubek... A víra, že bych ho zvládla...
Na jednu stranu se tu řeší nepochopení, ze se pes několikrát vrátil z adopce, nebo ze byl nějaký zájemce odmítnut, když pes je bezproblémový.
Na stranu druhou se tu pes popisuje jako rozjiveny tank, který nemá problém povalit člověka, a kterého se bojíte vzít ven….
Tak já nevím, asi to stojí za zamyšlení….
Navíc teda bych úplně nespoléhala na to, jak se pes choval doma na své zahradě… venku se muže chovat úplně jinak… a to, ze v mladí chodil na cvicak nebo jezdil na výstavy taky nic znamenat nemusí, když pak rostl jak dříví v lese….plus teda znám spoustu psu, kteří na cvicaku skládají zkoušky, ale mimo cvicak v civilizaci nedokážou fungovat….
Nemyslím to špatně, Tondovi přeju, aby co nejdříve našel novy domov. Jen bych ten vyber opravdu nechala na pracovnicích útulku, protože si myslím, ze o tom psovi ví mnohem víc než někdo, kdo ho chodil krmit přes plot na zahradu (a to nic ve zlem)….
napsal(a):
To já jsem dobrodruh, takže jo. Ale jak jsem psala - obojek, vodítko, náhubek... A víra, že bych ho zvládla...
No jste střelec
Já nebýt těch dvou průšvihů asi bych tak pos*aná taky nebyla.
A to skončilo jen placením nikdo nezemřel - ani pes ani lidi.
marcelaamax
napsal(a):
Na jednu stranu se tu řeší nepochopení, ze se pes několikrát vrátil z adopce, nebo ze byl nějaký zájemce odmítnut, když pes je bezproblémový.
Na stranu druhou se tu pes popisuje jako rozjiveny tank, který nemá problém povalit člověka, a kterého se bojíte vzít ven….
Tak já nevím, asi to stojí za zamyšlení….
Navíc teda bych úplně nespoléhala na to, jak se pes choval doma na své zahradě… venku se muže chovat úplně jinak… a to, ze v mladí chodil na cvicak nebo jezdil na výstavy taky nic znamenat nemusí, když pak rostl jak dříví v lese….plus teda znám spoustu psu, kteří na cvicaku skládají zkoušky, ale mimo cvicak v civilizaci nedokážou fungovat….
Nemyslím to špatně, Tondovi přeju, aby co nejdříve našel novy domov. Jen bych ten vyber opravdu nechala na pracovnicích útulku, protože si myslím, ze o tom psovi ví mnohem víc než někdo, kdo ho chodil krmit přes plot na zahradu (a to nic ve zlem)….
Máš pravdu. Už nikoho shánět nebudu. I tady to byl jen pokus co kdyby...............
GAELLE
napsal(a):
Máš pravdu. Už nikoho shánět nebudu. I tady to byl jen pokus co kdyby...............
Ale já neříkám, ze bys nemohla vhodného zájemce najít i Ty, jen bych to finální rozhodnutí nechala na útulku a věřila tomu, ze pokud to neklaplo, tak k tomu asi měli důvod 😉. Ale to je jen můj pohled na věc…
Nijak se to nevylučuje s tím, ze se pes muze někde sdílet nebo “propagovat”.

GAELLE
napsal(a):
No jste střelec
Já nebýt těch dvou průšvihů asi bych tak pos*aná taky nebyla.
A to skončilo jen placením nikdo nezemřel - ani pes ani lidi.
To je respekt a je to zdravý. Je to mnohem lepší než opak, zas tolik se nepodceňujte, s Argem jste taky nějak začala.
Takové ty střelce (nemyslím balu) nemám ráda. Padesátikilový pes a oni neumí ani pořádně držet vodítko a neví, proč pes mává ocasem. A tak si můžu psát v emailech co chci, ale
pak přijdu do toho útulku, jde se ven a
někdo, kdo se v tom pohybuje roky, vidí hned, že jsem měla akorát plnou hubu keců.
marcelaamax
napsal(a):
Ale já neříkám, ze bys nemohla vhodného zájemce najít i Ty, jen bych to finální rozhodnutí nechala na útulku a věřila tomu, ze pokud to neklaplo, tak k tomu asi měli důvod 😉. Ale to je jen můj pohled na věc…
Nijak se to nevylučuje s tím, ze se pes muze někde sdílet nebo “propagovat”.
Po pravdě líp se mi žilo s tím když jsem nevěděla co se s ním stalo a kde je.
prostě ze zahrady zmizel a bylo. Nikdo nevěděl, neměla jsem pátrat.

napsal(a):
Je to taky o zkušenostech. Máme celoživotně malé psy, zatím největší je bígloid s necelými 17kg.
Psa o trojnásobné hmotnosti s tendencí chovat se jako rozjetý tank... to už je na mě moc velká výzva 😇
Možná s předchozí přípravou, chodit s ním pracovat do jeho zahrady a až bychom byli trochu sladění, tak se vší opatrností ven.

napsal(a):
Je to taky o zkušenostech. Máme celoživotně malé psy, zatím největší je bígloid s necelými 17kg.
Psa o trojnásobné hmotnosti s tendencí chovat se jako rozjetý tank... to už je na mě moc velká výzva 😇
Možná s předchozí přípravou, chodit s ním pracovat do jeho zahrady a až bychom byli trochu sladění, tak se vší opatrností ven.
Je pravda, že já to zas moc neumím s malými psy. S velkým dospělým psem jsem se zatím vždycky nějak domluvila.

GAELLE
napsal(a):
Po pravdě líp se mi žilo s tím když jsem nevěděla co se s ním stalo a kde je.
prostě ze zahrady zmizel a bylo. Nikdo nevěděl, neměla jsem pátrat.
To bych neřekla.
Pes je naživu, je o něj postaráno, pracuje se s ním a časem snad najde dobrý domov.
rapotacka11
napsal(a):
Lidi ho litují, posílají a posílají ....
Jak to bylo na Bouchalce?
Taky nevydávala.
A v Brně? Podobné.
Ano, Brno tím bylo proslulé...
Nevím, jak teď, ale když jsem tam byla v minulosti, nesla jsem tam nějaké dárky (krmivo, deky, apod.), a byli na mě hoooodně nepříjemní, chtěla jsem tehdy i vybrat nějakého vořešáka...a prd! Výběr možný jen z katalogu fotek a jen asi ve dva dny v týdnu... Doufám, že se to za tu dobu aspoň trochu změnilo k lepšímu!

fikovnice
napsal(a):
Ano, Brno tím bylo proslulé...
Nevím, jak teď, ale když jsem tam byla v minulosti, nesla jsem tam nějaké dárky (krmivo, deky, apod.), a byli na mě hoooodně nepříjemní, chtěla jsem tehdy i vybrat nějakého vořešáka...a prd! Výběr možný jen z katalogu fotek a jen asi ve dva dny v týdnu... Doufám, že se to za tu dobu aspoň trochu změnilo k lepšímu!
O kterém útulku píšete? O tom, který provozuje městská policie v Komíně? Nebo o tom na Kociánce?

rapotacka11
napsal(a):
B je správně.
Četla jsem příběhy lidí, kteří měli podmínky a zájem
a nepořídili. Zveřejnili to. Je to staršího data.
Tak Kociánka je proslulá ledasčím. Vůbec nemůžu pochopit, že to tam ještě funguje...

GAELLE
napsal(a):
To je pravda. Nejvíc jsem se bála že ho nakonec uspal aby mu ho nesebrali.
Na ten nový domov už mu moc času nezbývá, přece jen je mu už 8.
VK mají prý dožití 12-15let. Takže je teprve kousek za půlkou 😉
GAELLE
napsal(a):
To nikdo neví. Vemte si jen jeho výživu a roky ztravene venku v mrazu a dešti. Velci psi žijí kratší dobu než menší.
Neví, to máte pravdu. Narazila jsem teď na paní, která chová takové ty venkovní vořechy, krmí je ledasčím a tvrdila mi, že její psi mají dožití okolo 17-ti let. Takže venkovní pes s podivnou výživou, ještě neznamená, že je dlouhověkost vyloučena.
GAELLE
napsal(a):
To nikdo neví. Vemte si jen jeho výživu a roky ztravene venku v mrazu a dešti. Velci psi žijí kratší dobu než menší.
Moje nejstarší fena žila prvních pět let v chlívě metr krát metr a jenom rodila štěňata. Když jsem si ji odvezla, bylo to malé, vychrtlé, smradlavé a vystresované nic. Dá-li Bůh, bude mít za necelý měsíc šestnáct let.
Obecně si nemyslím, že by špatná výživa znamenala krátkověkost. Právě proto, že to vidím na těch našich chlívácích. V adopci máme i jednu čerstvě devatenáctiletou a ta si prvnich cca osm let zažila taky hrůzy.. Jasně, jsou to malí pejsci. Ale často pochází z mnohem horšího prostředí, než tenhle pejsek.
Obě mluvíte o malých psech.
I když náš velký kříženec se taky dožil 13. A do 9 žral jen nejlevnější marketovky. Ale netrávil dny a noci v lijáku a v mrazu venku na betoně.
Přece jen je to velký a těžký pes tipuji že mu odejdou klouby.
Nevíme nikdo ani lidi ani psi jak dlouho bude ještě naše svíčka hořet.
Tak dneska na mě vyskočil článek z Neviditelného psa
https://neviditelnypes.lidovky.cz/zviretnik/knirac-hleda-domov.A220522_080159_p_zviretnik_kosa
Tak snad to Toníčkovi pomůže
Zrzavci
napsal(a):
Gaelle a ví se, zda se nějak zapojí původní chovatelka? resp. ta chovatelka, na kterou byl vrh napsán?
Mám v tom hokej nevím která je pravá chovatelka a která jen ta na jejíž jméno chs byl vrh odchován. Na FB v s.zprávě mi paní psala že se postará aby tam Tonda dlouho nebyl.

GAELLE
napsal(a):
Mám v tom hokej nevím která je pravá chovatelka a která jen ta na jejíž jméno chs byl vrh odchován. Na FB v s.zprávě mi paní psala že se postará aby tam Tonda dlouho nebyl.
To ví Megí, která je která....snad to nebyly jen plané řeči, že tamToníka nenechá 🤷♀️
GAELLE
napsal(a):
A vono to je tak nějak buřtik, která z těch chovatelek, hlavně, ale aby konala. Jsem si právě myslela, ešivá je s ní někdo v kontaktu?

Ta Miriam něco má Enel fenomen chovku, na ni to bylo psané, ne odchované,
jí jsem psala dvakrát... Gaelle také...
takže děj se vůle vítekoho... čekala jsem, že už je to vyřešené.

Dnes konečně jsem byla za Toníkem, bohužel nebyl moc prostor si se slečnou? toho nějak víc říct. Toník, jakmile nás uviděl, pomyslel, že půjde na procházku a štěkal a skákal a nebylo slyšet slova. Přivezla jsem Toníkovi pamlsky, tak zbaštil celý pytlík. Pak se chtěl podívat do pytlíku, jestli tam ještě něco nezbylo a přitom si o mne opřel tlapajzny...no nečekala jsem to, jen jsem hekla a vzpomněla si přitom na GAELLE, jak psala, že ji málem porazil...po chvilce se slečna? útulková rozhodla vzít Toníka na procházku a před útulkem jsme se rozloučily, protože to už se rozštěkal náš bělouš, protože si asi myslel, že ho panička vymění? Byl úplně hotovej a Tonda byl hotovej zase z toho, že jde ven. Prý přijde 8.6. vážná zájemkyně o Toníka.

Původní příspěvek jsem psala při čekání na vlak a chtěla bych ještě doplnit, že budu toho 8.6. na Toníka MOC myslet, opravdu nutně potřebuje domů...všimla jsem si, že měl na boku stopy krve a slečna říkala, že je to od toho, jak vehementně mává ocasem, když někoho vidí a bohužel s ním přitom bouchá i do stěny kotce, až mu ocas krvácí...to bylo pro mě nejvíc šokující....takže TONÍKU, AŤ TI TO VE STŘEDU 8.6. FAKT VYJDE 🙏🍀🌷🍀MYSLÍM NA TEBE!!!
Malý Toníkův kolega útulkáč právě ve chvíli, kdy jsem přicházela, šel s celou rodinkou domů, ještě podepisovali smlouvu, slečna je společně vyfotila, naposledy pejska pomazlila....a šel. Za slečnou ještě pískal, bude mu chybět než zapomene na útulek.
Celkový dojem z útulku mám dobrý, na slečně bylo poznat, že má své svěřence ráda a má s nimi hezký vztah...i Toník ji má rád a hezky spolu komunikovali 🐾
napsal(a):
Původní příspěvek jsem psala při čekání na vlak a chtěla bych ještě doplnit, že budu toho 8.6. na Toníka MOC myslet, opravdu nutně potřebuje domů...všimla jsem si, že měl na boku stopy krve a slečna říkala, že je to od toho, jak vehementně mává ocasem, když někoho vidí a bohužel s ním přitom bouchá i do stěny kotce, až mu ocas krvácí...to bylo pro mě nejvíc šokující....takže TONÍKU, AŤ TI TO VE STŘEDU 8.6. FAKT VYJDE 🙏🍀🌷🍀MYSLÍM NA TEBE!!!
Malý Toníkův kolega útulkáč právě ve chvíli, kdy jsem přicházela, šel s celou rodinkou domů, ještě podepisovali smlouvu, slečna je společně vyfotila, naposledy pejska pomazlila....a šel. Za slečnou ještě pískal, bude mu chybět než zapomene na útulek.
Celkový dojem z útulku mám dobrý, na slečně bylo poznat, že má své svěřence ráda a má s nimi hezký vztah...i Toník ji má rád a hezky spolu komunikovali 🐾
Vahine moc děkuji za fotky i zprávy o Toníčkovi.
Útulek sleduju dlouhou dobu, každý den jsou zprávy a fotky jak pejsci odcházejí do nového domova jen Toníček stále zůstává.
I já budu 8.6. moc moc držet pěsti aby našel své "doma" konečně po tom všem.
No jsem ráda že sis vyzkoušela jaké to je když se o člověka opře
A ještě raději že jsem odolala a do útulku nejela. Já bych to setkání prostě psychicky nedala.
On by měl radost, myslel by si že spolu odejdem a pak ..........nic.
Snad ta adopce dopadne a hlavně aby nebyl znovu zas vrácen.

GAELLE
napsal(a):
Vahine moc děkuji za fotky i zprávy o Toníčkovi.
Útulek sleduju dlouhou dobu, každý den jsou zprávy a fotky jak pejsci odcházejí do nového domova jen Toníček stále zůstává.
I já budu 8.6. moc moc držet pěsti aby našel své "doma" konečně po tom všem.
No jsem ráda že sis vyzkoušela jaké to je když se o člověka opře
A ještě raději že jsem odolala a do útulku nejela. Já bych to setkání prostě psychicky nedala.
On by měl radost, myslel by si že spolu odejdem a pak ..........nic.
Snad ta adopce dopadne a hlavně aby nebyl znovu zas vrácen.
Věřím, že to teď vyjde a jsem ráda, že jsem se mohla na poslední chvíli s Toníčkem seznámit. Na svůj věk má v sobě neskutečnou energii a doufám, že ho ještě čeká druhá šťastná polovina jeho života 💕 mít dům se zahradou a kdyby se s běloušem respektovali...je fakt snadné se do Toníka zamilovat 😍 je to rošťák. Cíleně zhubnul kvůli kloubům a nyní prý má 50 kilo. Sluší mu to!
Fakt nevím, jak dnes usnu 🤔 zavřu oči a pod víčky mi bude běhat Toník s běloušem 😇
napsal(a):
Věřím, že to teď vyjde a jsem ráda, že jsem se mohla na poslední chvíli s Toníčkem seznámit. Na svůj věk má v sobě neskutečnou energii a doufám, že ho ještě čeká druhá šťastná polovina jeho života 💕 mít dům se zahradou a kdyby se s běloušem respektovali...je fakt snadné se do Toníka zamilovat 😍 je to rošťák. Cíleně zhubnul kvůli kloubům a nyní prý má 50 kilo. Sluší mu to!
Fakt nevím, jak dnes usnu 🤔 zavřu oči a pod víčky mi bude běhat Toník s běloušem 😇
Ještě by ho měli trochu upravit. Myslím srst.
Jasně že musel zhubnout. Pohybu po zahradě měl poměrně dost ale bohužel lidi mu dávali kde co a on byl žravý. Jídlo byla nejspíš jeho jediná radost.
Kéž ta adopce vyjde !
A hlavně aby ho zas nevrátili. Z toho mám největší strach.
Jsi moc hodná. Děkuji ještě jednou za zprávu a hlavně za fotky.
napsal(a):
"Vahine", to jsou skvělé zprávy! I mě těší, že malý jiný útulkáč našel svoji novou rodinu a přitom pískal za útulkovou slečnou - je to ta nejlepší vizitka dobré péče tam!
Kéž to tedy Toníkovi také vyjde a 8.6. na něj budu také myslet!

GAELLE
napsal(a):
Ještě by ho měli trochu upravit. Myslím srst.
Jasně že musel zhubnout. Pohybu po zahradě měl poměrně dost ale bohužel lidi mu dávali kde co a on byl žravý. Jídlo byla nejspíš jeho jediná radost.
Kéž ta adopce vyjde !
A hlavně aby ho zas nevrátili. Z toho mám největší strach.
Jsi moc hodná. Děkuji ještě jednou za zprávu a hlavně za fotky.
Kdyby byl víc nakrátko, už by měl ten ocas na hadry...takhle, když ho má huňatější, tolik si ho o ten kotec nerozbije.
Snad si ho vezmou a už ho nevrátí, jak píšeš 🙏
Byl by nešťastný....Toník je sice trochu hrom do police, jak přerostlé štěně, ale zároveň je velké dobračisko s křehkou duší🐾
Jsem ráda, že to vyšlo ta návštěva, chtěla jsem ho poznat 🐶
napsal(a):
Kdyby byl víc nakrátko, už by měl ten ocas na hadry...takhle, když ho má huňatější, tolik si ho o ten kotec nerozbije.
Snad si ho vezmou a už ho nevrátí, jak píšeš 🙏
Byl by nešťastný....Toník je sice trochu hrom do police, jak přerostlé štěně, ale zároveň je velké dobračisko s křehkou duší🐾
Jsem ráda, že to vyšlo ta návštěva, chtěla jsem ho poznat 🐶
Ano to jsi ho přesně vystihla. Hromotluk s duší malého štěnátka.
I náš starý kříženec se cpal na klín
Ale Tondu si na klině fakt představit neumím
Kéž by to vyšlo. Pro mne je 8.6. datum mojí svatby. Ale už jsem letos šťastně 30 let rozvedená. Tak snad to Toníčkovi nepřinese smůlu.

turistka
napsal(a):
Nemá prosím někdo zprávu, jak to dopadlo s tou zájemkyní?🙏
Sleduji FB útulku, i když sítě nemám, na něco se dostanu i tak, ale nic nového tam o Toníkovi není. Události a změny tam dávají hned, vím to podle té poslední adopce rodinkou, co je na fotkách z neděle, kdy jsem tam u toho právě byla. Foto tam už ten večer bylo.
V SZ jsem uklidňovala Gaelle, že mohl jít třeba domů jen na zkoušku a nebo z nějakého vážného důvodu paní adopci odložila? 🤷♀️ ale nesebrala jsem odvahu zavolat nebo napsat a zeptat se....sama teď nějaké vážné zdravotní potíže v rodině řeším, tak stát se může ledacos...průšvih je hned, takže proto mne napadlo, že tu návštěvu-adopci paní třeba mohla odložit...
Vy turistko asi nemáte podmínky pro přijetí velkého starouše, co se tváří, že je štěně, že? Ovšem člověk neví na jak dlouho by to bylo no...já vím máte pejsky 2 a novou kobylku, takže na finance i čas je toho až až 🤷♀️
EDIT: paní jsem do útulku napsala a nemám bohužel příznivé zprávy ohledně Toníkovy adopce. Paní zájemkyně nedorazila a za 2 dny prý napsala, že vlastně Toníkovi dát domov nemůže. 😪 😪 je mi to moc líto....ale třeba si to tu přečte někdo, koho Tonda chytí za srdce 💘 a potřebuje zrýt zahradu, ohlídat dům a taky občas rozesmát...🙏
napsal(a):
Sleduji FB útulku, i když sítě nemám, na něco se dostanu i tak, ale nic nového tam o Toníkovi není. Události a změny tam dávají hned, vím to podle té poslední adopce rodinkou, co je na fotkách z neděle, kdy jsem tam u toho právě byla. Foto tam už ten večer bylo.
V SZ jsem uklidňovala Gaelle, že mohl jít třeba domů jen na zkoušku a nebo z nějakého vážného důvodu paní adopci odložila? 🤷♀️ ale nesebrala jsem odvahu zavolat nebo napsat a zeptat se....sama teď nějaké vážné zdravotní potíže v rodině řeším, tak stát se může ledacos...průšvih je hned, takže proto mne napadlo, že tu návštěvu-adopci paní třeba mohla odložit...
Vy turistko asi nemáte podmínky pro přijetí velkého starouše, co se tváří, že je štěně, že? Ovšem člověk neví na jak dlouho by to bylo no...já vím máte pejsky 2 a novou kobylku, takže na finance i čas je toho až až 🤷♀️
EDIT: paní jsem do útulku napsala a nemám bohužel příznivé zprávy ohledně Toníkovy adopce. Paní zájemkyně nedorazila a za 2 dny prý napsala, že vlastně Toníkovi dát domov nemůže. 😪 😪 je mi to moc líto....ale třeba si to tu přečte někdo, koho Tonda chytí za srdce 💘 a potřebuje zrýt zahradu, ohlídat dům a taky občas rozesmát...🙏
No já se taky bohužel na stránky útulku podívala.
A dle očekávání - nic.
Vždy tam dávají fotky když si někdo psy odváží.
Obávám se že kombinace velký (jakože fakt velký) a navíc "starý" pes je vražedná.
Bojím se že v útulku zkejsne.
Je mi z toho moc smutno a bohužel nemohu mu nijak pomoci.
Zkusím ho ještě sdílet na twitteru a na svém FB. Ach jo
tak zatím 30 retvítů jeden zájemce se ptá zda snáší jízdu autem...........netuším zda s ním v tomto směru v dočasce či útulku pracovali.
Znám ho jen z doby kdy přežíval u veterináře na zahradě.
Ale podle našeho vořecha myslím že by si zvykl a byl nadšený.
Vořech v 9 suverenně nastoupil do busu a nic neřešil.Vlak totéž. Do auta se na dvoře doslova hrnul. A neměl problém ani s německou lanovkou a policejním člunem na Labi.
A to do 9 znal jen dvůr a bití, žádné hračky, žádné procházky venku.
Kéž by Tonda poznal taky takový psí život.....

Jestli s Toníkem bývalý majitel absolvoval nějakou výstavu, když byli oba ještě ve formě, tak snad jezdit autem zvyklý byl 🤷♀️ to by snad šlo....
napsal(a):
Jestli s Toníkem bývalý majitel absolvoval nějakou výstavu, když byli oba ještě ve formě, tak snad jezdit autem zvyklý byl 🤷♀️ to by snad šlo....
Tak dříve jezdil veterinář autem. Vždyť nakonec tu paní taky autem srazil
Zda vozil psa fakt nevím.
Pamatuji si když si ho přivezl, chodíval s ním Toník i do ordinace.
Tak další naděje. Uvidíme.
napsal(a):
Vahine, moc ráda bych mu poskytla domov, ale v této chvíli je to nemožné. Máme na zahradě 2 psy, teda spíš psa a povahově složitou feny, takovou smečku bych si vytvořit netroufla. Hovořit o nákladné péči, kterou fena vyžaduje a bude to jen horší, ani nebudu.. A do bytu jsem si na podzim pořídila 11letého gaučáka. Navíc za dalšího psa by mě utratila nejen rodina, ale i sousedé
Ale napadla mě hříšná myšlenka: pokud by u GAELE byl problém jen finanční, co zkusit utvořit společenství, které by náklady na Toníka hradilo?

turistka
napsal(a):
Vahine, moc ráda bych mu poskytla domov, ale v této chvíli je to nemožné. Máme na zahradě 2 psy, teda spíš psa a povahově složitou feny, takovou smečku bych si vytvořit netroufla. Hovořit o nákladné péči, kterou fena vyžaduje a bude to jen horší, ani nebudu.. A do bytu jsem si na podzim pořídila 11letého gaučáka. Navíc za dalšího psa by mě utratila nejen rodina, ale i sousedé
Ale napadla mě hříšná myšlenka: pokud by u GAELE byl problém jen finanční, co zkusit utvořit společenství, které by náklady na Toníka hradilo?
Přesně o takovém nápadu jsme si psaly s GAELLE SZ počátkem dubna, načala jsem tohle téma a taky bych pŕispěla, ale není to bohužel jediný problém, proč to není možné...
Bohužel je to tak. Kdyby to jen trochu šlo dávno bych si ho vzala.
Možná kdybychom tehdy po smrti Arga na veterináře víc tlačili tak to dopadlo. Těžko říct.
Ale na kdyby se nehraje a za ty čtyři roky se bohužel hodně věcí změnilo a to k horšímu. Nebudu to tady vypisovat, není to podstatné.
Ne, nejde to. Nejsou to jen peníze.
A chápu vlastně i ty zájemce že si promítnou v dnešní době náklady na žrádlo a na veterinu u tak velkého psa.
Jdou nahoru potraviny, zvyšují se nájmy, brzy se dostane do problémů většina národa.
A lidi chtějí když už malé skladné psy nejlépe štěnátka.
Nic víc už pro něj udělat nemůžu a dodatečně jsem ráda že jsem veterináře neudala.
Možná by mu na té zahradě bylo líp, znal to tam, lidi za nim chodili, kamarád mi slíbil opravit boudu a chtěla jsem mu koupit do ní dřevitou vlnu loni na podzim.
Moc bych mu přála aby si prožil spokojené stáří někde v teple a s lidma kteří si k němu najdou cestu.
Snad se někdo najde....

Kdyby to útulek akceptoval, možná by byla nejlepší taková společná péče. Že by byl v útulku a přitom za ním pravidelně chodil člověk, který ho mít doma nemůže. Měl by takový režim, jako mívali psi na cvičácích, když tam bývaly kotce na "ustájení" Není to ideál, ale......měl by víc pozornosti od člověka, který by na něj měl víc času.
Ano, bylo by to komplikované, asi by se v tom případě musela vzdát snaha o umístění v rodině.
napsal(a):
Kdyby to útulek akceptoval, možná by byla nejlepší taková společná péče. Že by byl v útulku a přitom za ním pravidelně chodil člověk, který ho mít doma nemůže. Měl by takový režim, jako mívali psi na cvičácích, když tam bývaly kotce na "ustájení" Není to ideál, ale......měl by víc pozornosti od člověka, který by na něj měl víc času.
Ano, bylo by to komplikované, asi by se v tom případě musela vzdát snaha o umístění v rodině.
Blbé je, že ten útulek není v našem městě. V létě se to na kole dá, v zimě je to problém. Od nádraží neskutečná dálka.
Stejně by na to asi nepřistoupili.
A jestli jim tam lidi na něj posílají peníze jako třeba tady Vahine a Balu tak jim to vyhovuje. Nemusí to tak být samozřejmě.
Já na to psychicky nemám abych tam za ním šla.
Po pravdě když zmizel byl to šok ale jsem nepátrala kde je a co se s ním stalo. První myšlenka byla, že ho veterinář uspal aby ho nemusel dát pryč.

GAELLE
napsal(a):
Blbé je, že ten útulek není v našem městě. V létě se to na kole dá, v zimě je to problém. Od nádraží neskutečná dálka.
Stejně by na to asi nepřistoupili.
A jestli jim tam lidi na něj posílají peníze jako třeba tady Vahine a Balu tak jim to vyhovuje. Nemusí to tak být samozřejmě.
Já na to psychicky nemám abych tam za ním šla.
Po pravdě když zmizel byl to šok ale jsem nepátrala kde je a co se s ním stalo. První myšlenka byla, že ho veterinář uspal aby ho nemusel dát pryč.
Já jsem nemyslela nikoho konkrétního. Ale takový režim, že by někdo, kdo nemá podmínky pro psa doma, měl Toníka v útulku. Pochopitelně, musel by to být místní člověk, který by měl útulek "za rohem".
napsal(a):
Já jsem nemyslela nikoho konkrétního. Ale takový režim, že by někdo, kdo nemá podmínky pro psa doma, měl Toníka v útulku. Pochopitelně, musel by to být místní člověk, který by měl útulek "za rohem".
Jo to by bylo asi ideální. Snad se přece jen nakonec někdo najde. A dost mne mrzí ta chovatelka..............

Řada chovatelů se snaží maximálně pomoci svým odchovům - ale přeci si nemůžou "rozbít" vlastní fungující smečku. Nebo již nemá čas a prostor a finance na další krk. A může se opravdu snažit mu domov najít - vždyť vy děláte co můžete a je to taky zatím bez výsledku... Po tolika letech to opravdu není zodpovědnost chovatele... Navíc pokud si pamatuji, ani to nebyl její odchov - její miminko, ale jen odchov na její stanici. A to je taky rozdíl...
S tím souhlas. Ale psala mi na mesengru že udělá vše pro to aby tam dlouho nezůstal.
Tak asi bylo lepší mlčet.
No vidím to černě. Na twitteru je sdílení spousta, jediného vážného zájemce odmítl pro změnu útulek. Možná jich bylo více ale to se nedozvím.
Obřík a ještě má věk. Je to špatný.

GAELLE
napsal(a):
S tím souhlas. Ale psala mi na mesengru že udělá vše pro to aby tam dlouho nezůstal.
Tak asi bylo lepší mlčet.
No vidím to černě. Na twitteru je sdílení spousta, jediného vážného zájemce odmítl pro změnu útulek. Možná jich bylo více ale to se nedozvím.
Obřík a ještě má věk. Je to špatný.
Zlato, netrap se tolik....jestli má Toník najít nový domov, tak ho jednou najde...
Na druhou stranu si ale myslím, že pokud je to dobrý útulek, tak je o Toníčka postaráno, má pravidelně papání, vodu, přístřešek. Sice na pejsky není tolik individuálního času, ale nějaký styk s lidmi má. Nevím, jak útulek, kde je Toník, ale některé útulky mají plac, kde mají pejskové možnost se proběhnout, pohrát s jiným psem nebo chodí dobrovolníci na venčení.
Není to vždycky, že pes v útulku je nej chudák,dokonce...a teď nevím, kde jsem to četla...nějaký pejsek utíkal od nových majitelů zpátky do útulku. Některé pejsky útulek ani k adopci nenabízí, protože pejsek útulek považuje za svůj domov a je tam spokojený.
Jasně útulek je strašný.....třeba pejsek, který byl se svým starým majitelem 24/7 dělali spolu všechno a najednou mu majitel umře nebo musí do domova důchodců a prostě není, kdo by se o pejska postaral a potom pejsek závislák ten pobyt v útulku nese třeba hodně špatně, ale řekla bych z toho, co jsi o Toníčkovi psala, že je to pejsek, který není zvyklý na pozornost svého páníčka, defakto jeho styk s lidmi bylo pozdravení kolemjdoucích. Prostě myslím, že Toník to tak neřeší, že to tak nebere a že se prostě raduje z maličkostí......že to není smutnej pejsek, ležící někde v rohu kotce.
napsal(a):
Zlato, netrap se tolik....jestli má Toník najít nový domov, tak ho jednou najde...
Na druhou stranu si ale myslím, že pokud je to dobrý útulek, tak je o Toníčka postaráno, má pravidelně papání, vodu, přístřešek. Sice na pejsky není tolik individuálního času, ale nějaký styk s lidmi má. Nevím, jak útulek, kde je Toník, ale některé útulky mají plac, kde mají pejskové možnost se proběhnout, pohrát s jiným psem nebo chodí dobrovolníci na venčení.
Není to vždycky, že pes v útulku je nej chudák,dokonce...a teď nevím, kde jsem to četla...nějaký pejsek utíkal od nových majitelů zpátky do útulku. Některé pejsky útulek ani k adopci nenabízí, protože pejsek útulek považuje za svůj domov a je tam spokojený.
Jasně útulek je strašný.....třeba pejsek, který byl se svým starým majitelem 24/7 dělali spolu všechno a najednou mu majitel umře nebo musí do domova důchodců a prostě není, kdo by se o pejska postaral a potom pejsek závislák ten pobyt v útulku nese třeba hodně špatně, ale řekla bych z toho, co jsi o Toníčkovi psala, že je to pejsek, který není zvyklý na pozornost svého páníčka, defakto jeho styk s lidmi bylo pozdravení kolemjdoucích. Prostě myslím, že Toník to tak neřeší, že to tak nebere a že se prostě raduje z maličkostí......že to není smutnej pejsek, ležící někde v rohu kotce.
Moc Ti děkuji za Tvá slova. Snad to tak je.
Ale pořád mne to trápí.
Udělala jsem fakt vše možné i nemožné a zájemce žádný.
A ti co byli tak ty útulek odradil.
Vlastně se ani nedivím, stáhla jsem si ten dotazník a po pravdě nevím co bych tam odpovídala.
A to jsme dva psy měli a ani jeden nebyl od štěnátka a oba měli nějaký problém.
Velšteriérky nepočítám to byly ségry a byly věčně v sobě, jedna byla hodně agresivní.
Nemám ani na to abych se tam za ním jela podívat.
Zaručeně by mne poznal a radoval se že půjde pryč a ...........nic.

GAELLE
napsal(a):
Moc Ti děkuji za Tvá slova. Snad to tak je.
Ale pořád mne to trápí.
Udělala jsem fakt vše možné i nemožné a zájemce žádný.
A ti co byli tak ty útulek odradil.
Vlastně se ani nedivím, stáhla jsem si ten dotazník a po pravdě nevím co bych tam odpovídala.
A to jsme dva psy měli a ani jeden nebyl od štěnátka a oba měli nějaký problém.
Velšteriérky nepočítám to byly ségry a byly věčně v sobě, jedna byla hodně agresivní.
Nemám ani na to abych se tam za ním jela podívat.
Zaručeně by mne poznal a radoval se že půjde pryč a ...........nic.
Nic si z toho nedělej, já do útulku zásadně nechodím, i když jsme třeba přivezli něco pejskům k Ježšku....trhalo by mi srdce, když vím, jak jsou moji psi opečovávaní, milovaní a rozmazlovaní, tak že stejné štěstí nemají ty dobré psí duše v útulku a i kdybych nakrásně třeba jednomu mohla dát nový domov, tak bych zase měla výčitky svědomí, že ten černý pejsek byl taky suer a ten bílý taky a že ty jsem tam nechala....
Nejedu se kouknout ani za Jessinkou a ta ten milující domov má....

napsal(a):
Nic si z toho nedělej, já do útulku zásadně nechodím, i když jsme třeba přivezli něco pejskům k Ježšku....trhalo by mi srdce, když vím, jak jsou moji psi opečovávaní, milovaní a rozmazlovaní, tak že stejné štěstí nemají ty dobré psí duše v útulku a i kdybych nakrásně třeba jednomu mohla dát nový domov, tak bych zase měla výčitky svědomí, že ten černý pejsek byl taky suer a ten bílý taky a že ty jsem tam nechala....
A já si myslím, že byste Jessinku jezdit navštěvovat mohla, pokud by s tím noví majitelé souhlasili. Za ten půlrok už se u nich určitě zabydlela a vaší návštěvou trpět nebude.
Víte, že jsem v podobné situaci, jen naopak. Skončil u nás pejsek od dcery, a to byl dvakrát tak starý, než vaše Jess.
Mladí k nám na návštěvu samozřejmě normálně jezdí, jen napoprvé jsem je požádala o delší interval (2 měsíce). Když přijeli poprvé, měl pes mega radost, že je zase vidí. Když odjížděli poprvé, nemohl se úplně rozhodnout, jestli chce jet s nimi, nebo zůstat u nás, ale jejich odjezd kdovíjak neřešil.
Všechny další návštěvy už proběhly v módu "super, že jste tady" při příjezdu a "hele, sorry, já s vámi nejedu, už bydlím tady" při odjezdu.😁😉

napsal(a):
A já si myslím, že byste Jessinku jezdit navštěvovat mohla, pokud by s tím noví majitelé souhlasili. Za ten půlrok už se u nich určitě zabydlela a vaší návštěvou trpět nebude.
Víte, že jsem v podobné situaci, jen naopak. Skončil u nás pejsek od dcery, a to byl dvakrát tak starý, než vaše Jess.
Mladí k nám na návštěvu samozřejmě normálně jezdí, jen napoprvé jsem je požádala o delší interval (2 měsíce). Když přijeli poprvé, měl pes mega radost, že je zase vidí. Když odjížděli poprvé, nemohl se úplně rozhodnout, jestli chce jet s nimi, nebo zůstat u nás, ale jejich odjezd kdovíjak neřešil.
Všechny další návštěvy už proběhly v módu "super, že jste tady" při příjezdu a "hele, sorry, já s vámi nejedu, už bydlím tady" při odjezdu.😁😉
Jo možná máte pravdu a Jessinka by to už po těch 5,5 měsíci, co je v nové rodině, neřešila, už by byla JEJICH. Ale za prvé se bojím...co když ne a za druhé i kdyby to dala ona, tak já určitě ne.
Edit: na druhou stranu, když se nad tím zamyslím....kdybych dala psa dceři, tak bych asi po nějaké době neměla problém ho navštěvovat a srdce by mi to neutrhlo, ale to proto, že ten pes by byl pořád náš, v naší rodině, jen by nebydlel u mě, ale u dcery.
Ono to na první pohled vypadá jako stejná situace, ale pocitově je to jinak.

napsal(a):
Jo možná máte pravdu a Jessinka by to už po těch 5,5 měsíci, co je v nové rodině, neřešila, už by byla JEJICH. Ale za prvé se bojím...co když ne a za druhé i kdyby to dala ona, tak já určitě ne.
Edit: na druhou stranu, když se nad tím zamyslím....kdybych dala psa dceři, tak bych asi po nějaké době neměla problém ho navštěvovat a srdce by mi to neutrhlo, ale to proto, že ten pes by byl pořád náš, v naší rodině, jen by nebydlel u mě, ale u dcery.
Jo, to chápu. Psala jsem to z pohledu psa. Pro toho UŽ našeho je návštěva původní "maminky" vítaným obohacením programu, nic víc. Žádné trauma se nekoná.
Dceři to pochopitelně líto je. Aspoň teď jezdí častěji, jen nevím, jestli za námi nebo spíš za psem.😂
napsal(a):
No my právě pravidelně do útulku v Lysé jezdili a vozili granule, hračky, deky, piškoty.
I když jsme ještě měli psa pokaždé mi to rvalo srdce a nejraděj bych si je odvedla všechny.
Všechny jsem vždy obešla, každý dostal pamlsek.
V těch Poděbradech psy půjčují na vycházky. Stejně jako Ty tam nemůžu jít.
Nedala bych to.

GAELLE
napsal(a):
No my právě pravidelně do útulku v Lysé jezdili a vozili granule, hračky, deky, piškoty.
I když jsme ještě měli psa pokaždé mi to rvalo srdce a nejraděj bych si je odvedla všechny.
Všechny jsem vždy obešla, každý dostal pamlsek.
V těch Poděbradech psy půjčují na vycházky. Stejně jako Ty tam nemůžu jít.
Nedala bych to.
Do útulků zásadně nechodím a stránky "daruji psa" neprohlížím. Ale před lety jsem se "spletla" a jely jsme před Vánoci odvézt hračky do kojeňáku. Odpoledne, kdy děti měly spát.Jen jedna Nikolka nespala a moje Vánoce nestály za nic.
napsal(a):
Já myslím Jani - dělej to podle toho, jak to cítíš...
Měla bych naprosto stejné obavy, že to nedám já - bulela bych a to bych tomu psovi fakt nepomohla...
Ale myslím, že třeba s odstupem rok a více by mi zvědavost nedala...
napsal(a):
Do útulků zásadně nechodím a stránky "daruji psa" neprohlížím. Ale před lety jsem se "spletla" a jely jsme před Vánoci odvézt hračky do kojeňáku. Odpoledne, kdy děti měly spát.Jen jedna Nikolka nespala a moje Vánoce nestály za nic.
Chystám se odvézt takto plno věcí do útulku/-ů, tedy věcí pro kočky. Moji mají milión hraček, ale bude to pro mě také těžké a popravdě - nechci odjet s další kočkou + řeším, zda oni nějak řeší bezinfekčnost toho, co jim tam přivezu (???). Jen třeba těch kukaní, míčků, udic, atd. co moje kočky mají a nevyužívají je...prostě bych něco z toho ráda darovala.
Btw, kdybyste měl někdo tip na útulek/depozitum v blízkosti Brna, tak budu ráda!
fikovnice
napsal(a):
Chystám se odvézt takto plno věcí do útulku/-ů, tedy věcí pro kočky. Moji mají milión hraček, ale bude to pro mě také těžké a popravdě - nechci odjet s další kočkou + řeším, zda oni nějak řeší bezinfekčnost toho, co jim tam přivezu (???). Jen třeba těch kukaní, míčků, udic, atd. co moje kočky mají a nevyužívají je...prostě bych něco z toho ráda darovala.
Btw, kdybyste měl někdo tip na útulek/depozitum v blízkosti Brna, tak budu ráda!
U nás ve městě je útulek a onehdá jsme došly s dcerou až k jeho branám a dcera chtěla vědět, co to tam je, já že útulek a prý jestli se tam můžeme jít podívat, tak jsem jí řekla, že je blbý tam chodit očumovat, když žádnéhzo pejska aktuálně nesháníme, ale spíš jsem se bála, že by mi to leželo v hlavě a přemýšlela nad nějakým.
S tím chozením do útulků 'jen tak' to mám stejně, nedala bych to. A zrovna včera mě těžce rozhodil můj (již 12 let) manžel, který byl pracovně na Slovensku na čistírně odpadních vod, jejíž součástí je i městská záchytná stanice/útulek. Poslal mi dvě fotky jeho obyvatel dívajících se přímo do fotoaparátu. Tak jsem to důkladně obrečela a pak se ho zeptala, jestli mi to posílá proto, že je odpoledne přiveze domů. Nepochopil, co mě na tom tak rozhodilo
Já navštívila útulek poprvé loni, ve svých 35 letech, a to když jsem tam jela nejdřív pro jednoho a za půl roku pak pro druhého psa. Naštěstí si dnes může člověk vybrat už na internetu a s ostatními psy nepřijde do styku. Rve mi srdce, že nemůžu pomoct dalším, ti dva jsou jako kapka v moři. A to jsem schválně vybrala 2 'těžko udatelné' - jeden byl v útulku 2,5 roku (vydržel tam i nájezdy lidí během pandemie) a druhý 11letý dědek s chromou nohou potřebující operaci...
Gaelle - moje předchozí útulková fena byla v útulku rok, než jsme se našly. Tak se pro Toníka určitě najde nový páníček. Já bych se té návštěvy u něj nebála. Myslím z jeho pohledu, když jste chodila za ním k zahradě, nebo sem, je to jedno. Tady má navíc, řekla bych, mnohem víc interakcí, než měl u původního majitele, přijde mi, že se možná má naopak líp, protože se mu tam ošetřovatelky věnují. Z komunikace, kterou jsme měly ohledně toho článku na mě paní nepůsobila, že ho tam má jako dojnou krávu, naopak jeho inzerci vítala.
Návštěva útulku je nářez, ale jde o to ustát tu první návštěvu, pak si uvědomíte, že ti psi mají začasto to nejhorší za sebou (a je x jedinců, kteří už pak nedají přechod do případnýho novýho domova a berou útulek jako svou jistotu ) - neberu ty nebožáky typu nechtěného dědictví, kteří nechápou, co se stalo s jejich světem. Ale i pro ty, je podle mě důležité, že tam za nimi člověk chodí, že je někdo vezme ven, věnuje se čistě jen jim. Teď jsme díky kovidu na horách v zimě nebyli, ale jinak se vždy stavujeme v útulku Dášenka, kam nejen přivezeme hračky, dobroty atd, ale bereme tam pesany na prochajdu. Tak bych se moc-obecně- přimlouvala za to, najít v sobě odvahu a do útulku zajít to tam těm, kteří nemají domov, zpříjemnit - procházkou, mazlením, hlazením a pozorností. Omlouvám se za agitku, ale nedá mi to.
turistka
napsal(a):
S tím chozením do útulků 'jen tak' to mám stejně, nedala bych to. A zrovna včera mě těžce rozhodil můj (již 12 let) manžel, který byl pracovně na Slovensku na čistírně odpadních vod, jejíž součástí je i městská záchytná stanice/útulek. Poslal mi dvě fotky jeho obyvatel dívajících se přímo do fotoaparátu. Tak jsem to důkladně obrečela a pak se ho zeptala, jestli mi to posílá proto, že je odpoledne přiveze domů. Nepochopil, co mě na tom tak rozhodilo
Já navštívila útulek poprvé loni, ve svých 35 letech, a to když jsem tam jela nejdřív pro jednoho a za půl roku pak pro druhého psa. Naštěstí si dnes může člověk vybrat už na internetu a s ostatními psy nepřijde do styku. Rve mi srdce, že nemůžu pomoct dalším, ti dva jsou jako kapka v moři. A to jsem schválně vybrala 2 'těžko udatelné' - jeden byl v útulku 2,5 roku (vydržel tam i nájezdy lidí během pandemie) a druhý 11letý dědek s chromou nohou potřebující operaci...
Chodila jsem venčit do útulku u nás ve městě asi tři roky, pravidelně téměř každý den místo oběda. Pracovala jsem kousek od útulku. Ze začátku jsem obrečela každého psa, pak jsem si zvykla a brala jsem to, že ti pesani jsou šťastní za hodinovou procházku v parku, jinak jen udělali pár koleček s ošetřovatelkou po dvorku útulku. Jednou se tam dostala jezevčice s čivavákem, paní prý skončila v base. Ze začátku říkali, že je půjčit nesmí. Po čase mi je začali dávat pravidelně a pejsci chodili ven jenom se mnou. Chtěla jsem si jezevčici vzít do adopce. Napřed to nešlo. Tak jsem si nechala poslat lidožravou Slovenu. Po pár měsících najednou by adopce možná byla, ale obou najednou. Bohužel jsem měla doma už 4 psy. Po čase najednou že by mohla jít jezevčice samotná ke mě, ale já mezitím vzala týraného jezevčíka kterého se zbavoval majitel. Pak asi pejsci propadli státu, protože byli k adopci každý zvlášť. Protože byli malincí a moc hodní, našel každý páníčka velice rychle. Dodnes ale na ně vzpomínám......
aluska
napsal(a):
Chodila jsem venčit do útulku u nás ve městě asi tři roky, pravidelně téměř každý den místo oběda. Pracovala jsem kousek od útulku. Ze začátku jsem obrečela každého psa, pak jsem si zvykla a brala jsem to, že ti pesani jsou šťastní za hodinovou procházku v parku, jinak jen udělali pár koleček s ošetřovatelkou po dvorku útulku. Jednou se tam dostala jezevčice s čivavákem, paní prý skončila v base. Ze začátku říkali, že je půjčit nesmí. Po čase mi je začali dávat pravidelně a pejsci chodili ven jenom se mnou. Chtěla jsem si jezevčici vzít do adopce. Napřed to nešlo. Tak jsem si nechala poslat lidožravou Slovenu. Po pár měsících najednou by adopce možná byla, ale obou najednou. Bohužel jsem měla doma už 4 psy. Po čase najednou že by mohla jít jezevčice samotná ke mě, ale já mezitím vzala týraného jezevčíka kterého se zbavoval majitel. Pak asi pejsci propadli státu, protože byli k adopci každý zvlášť. Protože byli malincí a moc hodní, našel každý páníčka velice rychle. Dodnes ale na ně vzpomínám......
Jo přesně- jsou ščastný za tu procházku. A to je to nejmenší, co jim člověk zvenku může dát, když sám nemá možnost si jich půlku nabrat do obýváku. Což nemáme bohužel nikdo.