Golddust yorkshire terrier

Prodám Jorkširského teriéra - CHS od Moravské Sázavy nabízí dva chlapečky G...
30000 Kč
Dobrý den, zde v diskusích jsem četla něco o kapičkách Respirot, které by měli napomoci štěněti se po porodu lépe nadechnout-mela by se dávat kapicka na jazyk či nosík, ale nemůžu je nikde na internetu najít.
Nevíte nebo neznáte něco takového co by mohlo pomoci?
Poprosím i o odkaz, jak se používá, apod. Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
Z nadpisu jsem vyrozuměla, že sháníte živou vodu 😁😇
Pardon, ale musela jsem...😉
JitkaSvarova
napsal(a):
V pohodě, Nevěděla jsem jak to formulovat 😅, aspoň se na to podívá více lidí a třeba bude někdo vědět
Veterinář by moh bejt ten Jiřík ;-)
Třeba zadavatelka nemá přidušené štěně v rukách, ale na porod feny se zodpovědně chystá.
Ještě dodám : nás třeba vylekala fena, při porodu každé vyklubane štěně kousla do hlavičky, až kviklo a vyfrklo a dýchání si uvolnilo. Než jsme pochopili - vypadalo to na kanibalismus od hlavy.
napsal(a):
Třeba zadavatelka nemá přidušené štěně v rukách, ale na porod feny se zodpovědně chystá.
Děkuji Vám. Ano, chci mít Vše připravené až to přijde. Četla jsem, že to první se rodí většinou mrtvé, protože musí protáhnout cestu ostatním, takže se na to co nejvíce připravují. Budu ráda i za nějaký tip :) . Chováme malé plemeno.
Třeba napíše bodlinka, nebo někdo znalý malých plemen...ale mně se ta zmínka o prvním štěněti zda nelogická. Mrtvé štěně by nedělalo cestu, spíš by porod blokovalo(?). Náš prvorozený byl největší chlapák (střední plemeno)
Viděla jsem teda si jen 3 4 akce,
ale žádné mrtvé štěkanátko tam nebylo, takže jak
se ta živá dostala ven?
To jako vážně?
Ano,první štěně proráží cestu,takže když se to protáhne,může to odnést. Ale určitě to není tak,že většinou první štěně umře.V prvním vrhu jsem to tak měla, v druhém jsem prvního chlapečka rozdýchávala,protože šel zadníma nožkama napřed,zůstal viset a obal už byl prasklý,tak se nadýchal vody,ale za minutu byl v pohodě, u třetího vrhu byl první v pohodě hned....Než na nějaké kapičky je prostě dobré být připravený na rozdýchání štěněte, určitě najdete i videa na youtube, jinak je základ vyklepat ze štěnda vodu, takže hlavou dolů, mlátit do zad (na opatrnost a jemnost tady není místo), a třít froté ručníkem,opravdu drsně (fena taky neolizuje štěně jemně). Kapičky neznám,našla jsem je prodávat ve Francii http://www.pharmanimal.com/catalog/respirot-fl20-p-600.html Je dost možné, že u nás jsou prodejné jen veterinárním lékařům nebo vůbec
napsal(a):
Třeba napíše bodlinka, nebo někdo znalý malých plemen...ale mně se ta zmínka o prvním štěněti zda nelogická. Mrtvé štěně by nedělalo cestu, spíš by porod blokovalo(?). Náš prvorozený byl největší chlapák (střední plemeno)
První štěně otevře porodní cesty, je jedno,zda je mrtvé nebo živé,posouvají ho stahy,ne to štěně samotné. Porod zablokuje,pokud se vzpříčí, a v tu chvíli většinou ještě bývá živé
janaa
napsal(a):
Ano,první štěně proráží cestu,takže když se to protáhne,může to odnést. Ale určitě to není tak,že většinou první štěně umře.V prvním vrhu jsem to tak měla, v druhém jsem prvního chlapečka rozdýchávala,protože šel zadníma nožkama napřed,zůstal viset a obal už byl prasklý,tak se nadýchal vody,ale za minutu byl v pohodě, u třetího vrhu byl první v pohodě hned....Než na nějaké kapičky je prostě dobré být připravený na rozdýchání štěněte, určitě najdete i videa na youtube, jinak je základ vyklepat ze štěnda vodu, takže hlavou dolů, mlátit do zad (na opatrnost a jemnost tady není místo), a třít froté ručníkem,opravdu drsně (fena taky neolizuje štěně jemně). Kapičky neznám,našla jsem je prodávat ve Francii http://www.pharmanimal.com/catalog/respirot-fl20-p-600.html Je dost možné, že u nás jsou prodejné jen veterinárním lékařům nebo vůbec
Hmm, zajímavé - cropropamid! Jinak zakázaná látka ve sportu - stimulant, podobný např. efedrinu, ale i metamfetaminu (= pervitin), či MDMA (= extáze)...
tady pisi, ze ucinna latka je doxapram
https://vetweb.cz/specifika-pece-o-neonatologickeho-a-pediatrickeho-pacienta-2/
vis k tomu nemam, ctu to prvne v zivote, ze se neco takoveho pouziva.
Moje zkušenost je taková, že porod prvního štěněte je skutečně nejobtížnější, ale určitě není pravidlem, že se štěně narodí mrtvé. A přesně jak píše Janaa - raději nastudovat, jak rozdychat štěně po porodu, než se spoléhat na nějaké kapičky. Slyšela jsem i píchání jehlou do čumáku, ale už mi to všechno přijde trochu nepřirozene. Být připravený je určitě důležité, ale není třeba se hned dopředu stresovat mrtvými štěňaty. Hlavně si nastuduje, jaký je normální průběh porodu a jaký patologický a mějte na telefonu veterináře. Držím palce.
napsal(a):
tady pisi, ze ucinna latka je doxapram
https://vetweb.cz/specifika-pece-o-neonatologickeho-a-pediatrickeho-pacienta-2/
vis k tomu nemam, ctu to prvne v zivote, ze se neco takoveho pouziva.
Aha, já na to teď nemám čas - otevřela jsem SPC toho francouzského přípravku a tam na mě vylezl cropropamid.
Každopádně jde o tzv. centrální analeptika - tj. látky, které centrálním mechanismem stimulují mj. dechové centrum v mozku.
JitkaSvarova
napsal(a):
Děkuji Vám. Ano, chci mít Vše připravené až to přijde. Četla jsem, že to první se rodí většinou mrtvé, protože musí protáhnout cestu ostatním, takže se na to co nejvíce připravují. Budu ráda i za nějaký tip :) . Chováme malé plemeno.
Co je to za bl.bost? Že se první štěně rodí mrtvé. Kde jste to četla? Hlavně mějte telefon na veterináře - myslím množné číslo, kteří budou fungovat třeba i v noci.
janaa
napsal(a):
Tak nějak. Případně štěnětem pohupovat nebo umělé dýchání. Respirot volně prodejný asi nebude.
napsal(a):
Co je to za bl.bost? Že se první štěně rodí mrtvé. Kde jste to četla? Hlavně mějte telefon na veterináře - myslím množné číslo, kteří budou fungovat třeba i v noci.
A tak zrovna v tomto případě bych paní trochu bránila - pídí se po všem možném...
Já samozřejmě s tímto zkušenost nemám - mám na mysli s porody štěkanátek, ale "janaa" výše psala, že první štěně protrahovaný porod může odnést...
marushka
napsal(a):
Moje zkušenost je taková, že porod prvního štěněte je skutečně nejobtížnější, ale určitě není pravidlem, že se štěně narodí mrtvé. A přesně jak píše Janaa - raději nastudovat, jak rozdychat štěně po porodu, než se spoléhat na nějaké kapičky. Slyšela jsem i píchání jehlou do čumáku, ale už mi to všechno přijde trochu nepřirozene. Být připravený je určitě důležité, ale není třeba se hned dopředu stresovat mrtvými štěňaty. Hlavně si nastuduje, jaký je normální průběh porodu a jaký patologický a mějte na telefonu veterináře. Držím palce.
Píchnout jehlu do čumáku není nesmysl - je tam akupunkturní bod - uprostřed. Nebo se může zkusit něčím v nose zašťourat, aby se vyvolalo kýchnutí. Tím se může dýchání nastartovat.
fikovnice
napsal(a):
A tak zrovna v tomto případě bych paní trochu bránila - pídí se po všem možném...
Já samozřejmě s tímto zkušenost nemám - mám na mysli s porody štěkanátek, ale "janaa" výše psala, že první štěně protrahovaný porod může odnést...
To samozřejmě může. Stejně tak to můžou odnést i ta ostatní, když první uvízne. Mě jenom nadzvedla informace, že první štěně je většinou mrtvé, aby protáhlo cestu ostatním. To mi jako hodnověrný zdroj nepřipadá.
JitkaSvarova
napsal(a):
Jak říkám, přečetla jsem to v knize, tak mě jen zajímalo jak to opravdu je. Ale jak píši, chci se co nejvíce připravit. Snad bude vše v pořádku.
Jen mě zajímají ty kapičky.
A vlastně - proč jste se nezeptala u svého veterináře? Vždyť jste ho musela navštívit kvůli sonu, abyste věděla, kolik máte čekat štěňat. Nebo ne?
dadu
napsal(a):
Nějaké kapičky existují (existovaly) - před cca dvaceti lety jsem měla císaře u čivavy a tenkrát mi vetka jednomu štěňátku něco kápla pod jazyk na lepší rozdýchání
Možná ten Respirot. Ale to by věděl ošetřující veterinář. Tam bych se ptala jako první. Logicky.
Koukám, že to je veterinární přípravek firmy Novartis. U nás zřejmě nepoužíván...a asi těžko k sehnání.
A jestli Vám to k něčemu bude, tak v ENG zemích se tato směs jmenuje PRETHCAMIDE; stran vet. užití u respirační deprese nicméně je v článku uvedeno, že se používá u telat, hříbat, jehňat a selat :
Prethcamide is composed by a 1:1 mixture of crotethamide ( ethylbutamide) (a-( N'-crotonyl-N'-propyl)-N,N-amino-dimethylbutyramide) and cropropamide (propylbutamide) (a-(N'-cretonyl-N'-ethyl)-N,N-amino-dimethylbutyramide). It is a respiratory analeptic. In veterinary medicine, it is administered as a single dose up to 750 mg/animal (about 10 mg/kg bw) for calves and foals, and about 9 mg/kg bw for lambs and piglets. If there is no response within 30 seconds, the dose
should be repeated at 30 seconds interval; the recommended dose cannot be repeated more than twice. The indications for use of prethcamide are: hypoxia neonatorum, respiratory stimulation during neuroleptic anaesthesia and stimulation of respiration following anaesthesia. In human medicine, it was indicated for the treatment of respiratory insufficiency. The recommended dose ranged from 3.5 to 30 mg/kg bw according to the route of administration (intravenous or oral) and
the age of the patient.
fikovnice
napsal(a):
Koukám, že to je veterinární přípravek firmy Novartis. U nás zřejmě nepoužíván...a asi těžko k sehnání.
A jestli Vám to k něčemu bude, tak v ENG zemích se tato směs jmenuje PRETHCAMIDE; stran vet. užití u respirační deprese nicméně je v článku uvedeno, že se používá u telat, hříbat, jehňat a selat :
Prethcamide is composed by a 1:1 mixture of crotethamide ( ethylbutamide) (a-( N'-crotonyl-N'-propyl)-N,N-amino-dimethylbutyramide) and cropropamide (propylbutamide) (a-(N'-cretonyl-N'-ethyl)-N,N-amino-dimethylbutyramide). It is a respiratory analeptic. In veterinary medicine, it is administered as a single dose up to 750 mg/animal (about 10 mg/kg bw) for calves and foals, and about 9 mg/kg bw for lambs and piglets. If there is no response within 30 seconds, the dose
should be repeated at 30 seconds interval; the recommended dose cannot be repeated more than twice. The indications for use of prethcamide are: hypoxia neonatorum, respiratory stimulation during neuroleptic anaesthesia and stimulation of respiration following anaesthesia. In human medicine, it was indicated for the treatment of respiratory insufficiency. The recommended dose ranged from 3.5 to 30 mg/kg bw according to the route of administration (intravenous or oral) and
the age of the patient.
Odbočím od kapiček : Psi mají Karsivan. Je něco podobného i pro lidi?
Taky taková "živá voda".
napsal(a):
Taky taková "živá voda".
Je... jde o prokrvení.
Použijte klávesy ctrl + f a do políčka vepište "propentofyllin".
Někdo věří jinanu. Jóga. A tak.
http://www.cdzjesenik.cz/ter.kognit.por.ualheimera.pdf
https://www.czech-neuro.cz/content/uploads/2018/03/rusina-1.pdf
napsal(a):
Taky taková "živá voda".
Mamky pes bral po mrtvici Karsivanu a pak mu to vetka změnila na Oxyphyllin, že je to podobné a cenově vychází líp.
Oxyphyllin je určený pro lidi a používá se pro zlepšení prokrvení mozku.
JitkaSvarova
napsal(a):
Zažila jsem několik porodů a nikdy se mi tohle nestalo. Většinou první štěně, alespoň u nás, bylo největší, ale to je vedlejší. Zdá se mi to jako blbost, jakož i ty kapičky.
Tak já nevím, u nás šel porod rychle, já bych ani na nějaké kapičky neměla čas, já těžko stíhala odebírat placentu (vím, nevadí když jich pár fenka zbaští, ale šest jsem zrovna nechtěla), vylévat plodovou vodu z tlamiček, uštípávat pupeční šňůru, ... kapičky bych už nedávala. A opravdu, o tomto produktu slyším poprvé.
napsal(a):
Taky taková "živá voda".
Pokud myslíte něco na "lepší myšlení, paměť, apod.", hodně uznávám piracetam. A je i hojně užíván - po CMP, po úrazech hlavy, po mozk. operacích. Je to nootropikum (noos = mysl). Působí mj. tak, že zlepšuje prokrvení mozku, vychytává volné kyslíkové radikály, zlepšuje využití glukózy mozkem... Jo, a mladí to někdy sjíždějí jako tzv. smart drugs . Ale návykový potenciáln = 0!
napsal(a):
Mamky pes bral po mrtvici Karsivanu a pak mu to vetka změnila na Oxyphyllin, že je to podobné a cenově vychází líp.
Oxyphyllin je určený pro lidi a používá se pro zlepšení prokrvení mozku.
Já jej nemám moc ráda. Je to už hooodně starý preparát a není úplně selektivní. Ale nějaké extra výhrady nemám.
eli22
napsal(a):
Tak já nevím, u nás šel porod rychle, já bych ani na nějaké kapičky neměla čas, já těžko stíhala odebírat placentu (vím, nevadí když jich pár fenka zbaští, ale šest jsem zrovna nechtěla), vylévat plodovou vodu z tlamiček, uštípávat pupeční šňůru, ... kapičky bych už nedávala. A opravdu, o tomto produktu slyším poprvé.
Mně fena sežrala všechny, vůbec jí to nešlo sebrat. Samozřejmě pak něco vyhodila a ze zbytku mám parádně posr.. zahradu.
janaa
napsal(a):
Hele,mě sežraly vždycky všechny placenty, a nikdo se neposr.l
Tak nemyslím tím, že by měla průjem, ale zkrátka víc kadila. Já si nejdřív myslela, že nějaké placenty zůstaly v ní, ale ne, na sonu ani na rtg nic nenašli. Byla prostě hrozně rychlá.
fikovnice
napsal(a):
Pokud myslíte něco na "lepší myšlení, paměť, apod.", hodně uznávám piracetam. A je i hojně užíván - po CMP, po úrazech hlavy, po mozk. operacích. Je to nootropikum (noos = mysl). Působí mj. tak, že zlepšuje prokrvení mozku, vychytává volné kyslíkové radikály, zlepšuje využití glukózy mozkem... Jo, a mladí to někdy sjíždějí jako tzv. smart drugs . Ale návykový potenciáln = 0!
Neberou náhodou piracetam i děti s ADD a ADH? Nebo si to s něčím pletu?
napsal(a):
Tak nemyslím tím, že by měla průjem, ale zkrátka víc kadila. Já si nejdřív myslela, že nějaké placenty zůstaly v ní, ale ne, na sonu ani na rtg nic nenašli. Byla prostě hrozně rychlá.
A všimli jste si, jak jsme se tady pěkně rozdiskutovali a zadavatelka mlčí?
napsal(a):
A všimli jste si, jak jsme se tady pěkně rozdiskutovali a zadavatelka mlčí?
A komu to vadí???🌷
napsal(a):
No, a to byl můj další porodní úkol, a zásadní úkol, počítat vyšlé placenty. Zajisti, aby je všechny fenka nesežrala a ještě je počítat. Do toho ta plodovka,... Chtělo to ještě na tohle asistenta. Jedno štěně vyšlo bez vaku, a už s utrhlou pupeční šňůrou, to mě trochu rozhodilo a nebyla jsem přesvědčená, že v ní jedna nezůstala. Tak raději na veterinu a co myslíte, byla tam????? Byla, ale jen kousek.
Dík všem, co mi poradily a utvrdily mě v tom, že když je Karsivan pro psy, pro lidi taky něco bude.
fikovnice
napsal(a):
Ano, určo je, jestli chcete, můžu Vám poslat celou tabulku všech nootropik a kognitiv...na mail...?
Dík, určitě ne. Tak špatně na tom nejsem. Zatím mi postačuje sudoku :-))
napsal(a):
Dík, určitě ne. Tak špatně na tom nejsem. Zatím mi postačuje sudoku :-))
A mně Hospodský kvíz.