Čivava, krásná čoko fenečka s PP k odběru.

Prodám Čivavu - Čivava, chihuahua, krásné štěňátko čivavy s průkazem původu...
25000 KčAhoj, mám doma momentálně skoro 3 měsíční štěně (nar. 17.3.2022) a v osmi týdnech mu sestouplo jedno varle a čekáme ještě na to druhé jestli sestoupí. Je tam ještě šance? Četla jsem, že malá plemena až do půl roku je čas? Plus se chci zeptat, veterinář říkal o kastraci do 2 let, ale já jsem slyšela, že se může odstranit jen to jedno varle v břiše. Je to pravda? Psa si uhlídám, jako všechny (3) před ním. Díky za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem
no je to kryptorchid, no.
prostě tak. a k čemu mu nechávat jednu kouli.
Mí
napsal(a):
Ano, dá se to takto udělat,ale pes by neměl mit možnost se rozmnožovat.Za mě, vykastrovat.
Píšou, že chovat nebudou.
Ona ta kastrace nese některá rizika, ne že ne. Stejně tak nese rizika nekastrovat.
Varle v břiše je potenciální zdravotní problém, to tam prostě zůstat nemůže. Ale dál je to otázka. Chce to uvážit pro a proti.
miky1234567
napsal(a):
Ahoj, mám doma momentálně skoro 3 měsíční štěně (nar. 17.3.2022) a v osmi týdnech mu sestouplo jedno varle a čekáme ještě na to druhé jestli sestoupí. Je tam ještě šance? Četla jsem, že malá plemena až do půl roku je čas? Plus se chci zeptat, veterinář říkal o kastraci do 2 let, ale já jsem slyšela, že se může odstranit jen to jedno varle v břiše. Je to pravda? Psa si uhlídám, jako všechny (3) před ním. Díky za odpovědi.
Ne, už nesestoupí. Ano, dá se odstranit jen to kryptorchidní varle.
lilymax
napsal(a):
Přidám se k dotazu, abych zbytečně nedělala nové vlákno:
Pes, oboustranný krypťák, v kolika byste kastrovali?
Vetem doporučeno už v 9 měsících, ale mě se to zdá prostě strašně brzo. Díky
U toho krypťáka, pokud varlata nejdou stáhnout dolů, tak mi přijde otálení jako zbytečné riziko.
Takže jo, poslechla bych radu veterináře, dává mi to smysl.
Varaxi
napsal(a):
U toho krypťáka, pokud varlata nejdou stáhnout dolů, tak mi přijde otálení jako zbytečné riziko.
Takže jo, poslechla bych radu veterináře, dává mi to smysl.
Mně přijde 9 měsíců taky brzo. Počkala bych. Ale je tam risk zhoubného bujení. Je to na vás.
lilymax
napsal(a):
Přidám se k dotazu, abych zbytečně nedělala nové vlákno:
Pes, oboustranný krypťák, v kolika byste kastrovali?
Vetem doporučeno už v 9 měsících, ale mě se to zdá prostě strašně brzo. Díky
co je to za plemeno? něco malého už v pohodě může. u velkého psa bych zkusila vydržet aspoň do roka a půl.
napsal(a):
co je to za plemeno? něco malého už v pohodě může. u velkého psa bych zkusila vydržet aspoň do roka a půl.
"Bodlinko", když jste teď zde, jak se stavíte k velmi časným kastracím koček...? Tj., když chci koupit kočku s PP na mazla, tak kotě chovatelé chtějí prodat již kastrované... Já to u Elsy ukecávala a protahovala...už nevím přesně, na cca 8 měsíců, možná 9 měsíců - ale do té doby jsem měla v CHS zadržený PP.
fikovnice
napsal(a):
"Bodlinko", když jste teď zde, jak se stavíte k velmi časným kastracím koček...? Tj., když chci koupit kočku s PP na mazla, tak kotě chovatelé chtějí prodat již kastrované... Já to u Elsy ukecávala a protahovala...už nevím přesně, na cca 8 měsíců, možná 9 měsíců - ale do té doby jsem měla v CHS zadržený PP.
Sice nejsem Bodlinka, ale taky mám doma papírového kocoura. Byl koupený "na mazla" s podmínkou kastrace. S chovatelkou normální dohoda, šel asi v roce, všechno proběhlo v klidu. Papíry mi vlastně poslala ještě před tím než šel na kastraci, takže i normální lidi se najdou.
I když vím, že se to běžně dělá, kastrovat kotě je mi prostě nějak proti srsti. Ale vím, že se někde uvádí, že u kočky lepší dříve.
lilymax
napsal(a):
Sice nejsem Bodlinka, ale taky mám doma papírového kocoura. Byl koupený "na mazla" s podmínkou kastrace. S chovatelkou normální dohoda, šel asi v roce, všechno proběhlo v klidu. Papíry mi vlastně poslala ještě před tím než šel na kastraci, takže i normální lidi se najdou.
I když vím, že se to běžně dělá, kastrovat kotě je mi prostě nějak proti srsti. Ale vím, že se někde uvádí, že u kočky lepší dříve.
Já jsem se "svojí" chovatelkou také spokojená, jsme přítelkyně na FCB, občas si písneme...
Možná měla nějaké blbé zkušenosti a ze začátku se bála mi věřit (že budu na Else vyrábět koťata), a proto mi PP zadržela. Jinak je její chování OK. Jo, a také jsem samozřejmě proti kastrování malých koťat!
fikovnice
napsal(a):
Já jsem se "svojí" chovatelkou také spokojená, jsme přítelkyně na FCB, občas si písneme...
Možná měla nějaké blbé zkušenosti a ze začátku se bála mi věřit (že budu na Else vyrábět koťata), a proto mi PP zadržela. Jinak je její chování OK. Jo, a také jsem samozřejmě proti kastrování malých koťat!
Běžně se kastrují 5měsíční kočky. Venkovní, protože ty už můžou zabřeznout. A zvládají to dobře. Rozhodně je to lepší varianta než produkce bezprizorních koťat. Která u mě končí na pitevním stole.
assil
napsal(a):
Tohle teď řeší v rodině, jezdí se psem k Lázničkovi, doporučeno vyndat pouze varle v břiše, druhé nechat pokud bude OK a to v roce, prej že když se to nechá dýl, může už to v břiše dělat neplechu. Ale je to menší pes, 20 kg, u větších jsou možná ty lhůty jinak.
Tak u jednostranného kryptorchida je rozhodování snažší.
assil
napsal(a):
No ono zrovna u tohohle psa se zdá, že ani to druhé sestouplé varle nebude OK, ale detailně se to bude zkoumat a řešit až v tom roce, psovi je zatím 5 měsíců.
Tak to jsem váš příspěvek nepochopila. Píšete - doporučeno vyndat pouze varle v břiše. To druhé je teda kde?
napsal(a):
Tak to jsem váš příspěvek nepochopila. Píšete - doporučeno vyndat pouze varle v břiše. To druhé je teda kde?
Me to prijde docela jasne.
Chteji kastrovat psa ted jednostrane - odstranit to varle v brise.
Druhe nechat az do dospelosti psa a pak se rozhodnout, jestli se dokastruje uplne, protoze ani tohle v. nevypada zdrave.
napsal(a):
Druhé je tam kde má být, ale nevypadá OK, protože je mnohem menší než má být. Zkoumat sonem atd. se to bude až v roce a pak se buď vezmou obě nebo jen jedno z břicha. Nevím, asi pak nějak zjistí, jestli to sestouplé je funkční nebo ne, detaily neznám, není to můj pes.
napsal(a):
Me to prijde docela jasne.
Chteji kastrovat psa ted jednostrane - odstranit to varle v brise.
Druhe nechat az do dospelosti psa a pak se rozhodnout, jestli se dokastruje uplne, protoze ani tohle v. nevypada zdrave.
Ne, i to v břiše až v roce, ale o moc dýl už by prý čekat neměli, ale dřív to u Lázničky taky nedoporučují.
assil
napsal(a):
Druhé je tam kde má být, ale nevypadá OK, protože je mnohem menší než má být. Zkoumat sonem atd. se to bude až v roce a pak se buď vezmou obě nebo jen jedno z břicha. Nevím, asi pak nějak zjistí, jestli to sestouplé je funkční nebo ne, detaily neznám, není to můj pes.
Pětiměsíční štěňata obvykle nemají kulky velké jak bejk..
assil
napsal(a):
Aha. Ale teď zase nerozumím - jestli je to sestouplé funkční? Jako hypoplazie? A v čem by to vadilo? Ano, vím, že to není váš pes. Jenom mě to zaujalo.
napsal(a):
Aha. Ale teď zase nerozumím - jestli je to sestouplé funkční? Jako hypoplazie? A v čem by to vadilo? Ano, vím, že to není váš pes. Jenom mě to zaujalo.
Musela jsem si najít, co je hypoplazie, ale asi jo, prostě prý je nějaký zakrslý, takže nemusí být funkční, ale bude se to zkoumat až v roce logicky, teda jestli si to asi majitelé nerozmyslí a nedají ho rovnou pryč bez nějakého zkoumání. V čem by to vadilo nevím a myslím, že se majitelé ani takhle detailně neptali.