Německý ovčák štěnata

Prodám Německého ovčáka - Německý ovčák štěňata - Mero v.Pallas Athene -HD/...
20000 KčUživatel s deaktivovaným účtem
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Pyrenejka 90 %? Dobrý. Mně se jednou podařilo odvolat joudu z dráhy od střapce se staffíkem, nějaký záchvat demence (mé, chtěla jsem ho vyfotit a jen zaklekla vodítko, protože normálně při čekání na cizí GO jen lehce trhne). Na xtý pokus po cca 50 m, ale i tak jsem na něj byla hrdá. I tak to beru jako přivolání nula. Buď 100 % nebo nic.
Pro ty, kdo nechají své psy jen tak z plezíru startovat za divokými zvířaty - pokud chci svému psovi dopřát lov, tak slušní lidé k tomu volí coursing nebo ovál.
90% není dobrý, je to naprdlačku a znamená to, že jí na volno pustit nemůžu. Nebo takhle 90% je dobrý, pokud se to dá rozdělit na prostředí, jakože na prázdné louce, kde mám přehled, tak to by šlo, to jí přivolám vždycky. Jsem zvyklá mít oči na stopkách, s afgánem to ani jinak nešlo, musela jsem vidět až za roh, obzvlášť v místech, kde bylo vidět široko daleko a byl přehled, ale šlo to, když jsem si pohlídala, že každého psa uvidím dřív, protože chrťáka jsem sice bez problémů odvolala od zajíce, co mu vyskočil z křoví před nosem, ale pes, to byl jinej level. On vlastně i za tím zajícem vyrazil spíš asi v domění, jestli to není pejsek nebo obecně kámoš na hraní. Často jsem ani nemusela volat, protože jakmile zjistil svůj omyl, tak ho zajíc přestal zajímat, protože když neměl zajíc velký náskok, což neměl, když mu vyskočil před nosem, tak ho na pár metrech defakto předběhnul a jakože "jééé, to je zajíc " ...a už sám začal točit oblouk ke mně.
Naštěstí to byl pes, který by neublížil mouše, takže i když našel zaječí mláďátko, tak ho jenom očuchal. No jako chrt byl v tomto vadnej, ale v praxi na prochajdy to bylo zlatý.
Ale Gina....těch 90% znamená, že 9x na zavolání přijde a podesáté odkluše do západu slunce, protože jí třeba zaujalo křoví na obzoru", 90% u ní znamená, že 9x přijde, protože vlastně o nic nejde a podesáté ne, protože můj povel je irelevantní pokud se rozhodne jít něco zkontrolovat. Naposledy se rozhodla, že si půjde zaběhat s paní, co běžela po cestě na druhé straně louky. Ještěže není typ, co by běžce honila, ale běží souběžně třeba 10 metrů od toho člověka, takže se dotyčný ani nebojí...prostě jen okolo běží pes, co si ho nevšímá. No a pak jsme načaly další desítku, takže když jsem doběhla asi na padesát metrů, kdy už si madam čuchala křovíčko, já na nervy, za mnou klusal malej Mates, takže jsem ani nemohla běžet extra rychle a volám na ní, tak přiklusala s úsměvem a výrazem ...."Kde jste tak dlouho??"
Takže sice velký pokrok z naprosto nekontaktního štěněte, co se nikdy nedrželo máminy sukně a nikdy nadšeně nepřiběhlo k paničce, na volno zkraje chodila jen proto, že se držela Jacka, ale výsledek je stejně na houby s octem. Prostě u Giny je naprosto jedno, jestli má přivolání na 90% a nebo na nula nula prd, je na volno nevypustitelná. A 100% ona nebude mít nikdy. Ale mě to nevadí, s tím jsem tak nějak i počítala, že prostě nebude moci chodit na volno. A Gině to taky neva, prochajdy si užívá i na vodítku a vylítá se holt s Matesem na zahradě.
Možná, že ani chyba není v Gině, ale je to možná moje neschopnost.
Terven
napsal(a):
Ano, pes běžel 30 metrů, ale byl navolno, bezprizorní a Aliza naprosto nemohla ovlivnit, jestli poběží 30 nebo 300 metrů. O to tu šlo....že prostě pes navolno bez vlivu majitele pronásleduje srnu.
A jak se vám tu mnozí včetně mě snaží namluvit, i 30 metrů několikrát za den je stres jako kráva. Nejde o metry, ale o strach o život.
A že přijdou vlci a srny budou umírat tak jako tak, to má dle vás jako ospravedlňovat volně lovící psy v lese?
Ten vlk bude lovit proto, aby přežil, aby přežila jeho mláďata. Naši rozcapení gaučoví mazlíci přežijou i bez toho.
A ty příklady různých zhovadilostí, na který poukazujete -viz pytlák apod. - to je sice hezký, ale netuším, jak to souvisí.
Pytlák s tím nesouvisí. Jen jsem si na to vzpomněla a hlavně, já to nevím, zda to pytlák byl, třeba to byl myslivec a lovil si maso na svátky.
Já nějak mám pocit, že tu všechny sejřím, ale já tu celou dobu neříkám, že je v pořádku, že pes honí srny po lese. Já jen říkám a přišlo mi, že jsme si to snad ujasnily, že není v pořádku hned nadávat a nic nevysvětlit a pak teprve přišlo to vysvětlování.
Na zhovadilosti poukazuji proto,že před Faunou jsem nedostávala seriózní informace od lidí, kterým bych to mohla bez problému věřit. Poukazovala jsem na to, že lidi, co se tvářili jako ochránci, jim zas o ty srny tak nejde, spíš o to zastřílet si. Zrzavci se podivila, proč to teda nevím, když už mám třetího psa. Proto jsem napsala, že na počtu nezáleží, protože u prvního psa mě to nemuselo zajímat vůbec, i když jsem se teda dozvěděla, že mi ho zastřelí, i když nic nehoní. U dvojky mě to teda zajímat mohlo, ale nakonec jsem prostě ho začala vodit všude na vodítku, protože ani po dvou letech zdánlivé 100% poslušnosti neodolal a vrhl se mi za zvířetem, což jsem uvedla i proto, že prostě když pes už začne honit, tak ani dva roky abstinence a vzoráctví ho nepředělají. Nakonec jsem četla článek, kde u myslivců na zkouškách selhala dobrá půlka zkoušených psů a věřím, že měli dost natrénováno. Psala jsem, že je lepší to psu nikdy nedovolit, protože to už tu psal i někdo jiný, jak ochutná ten pocit, už to nelze vzít zpět. Taky jsem psala, že se můžou stát i nepříjemnosti tomu psovi.
Zajímalo mě, jak je reálné, že se vůbec stane to, aby se opravdu ta srna uštvala. To už tu příběhy padly, že reálné to je. Neptala jsem se, ale proto, abych zítra šla a vypustila Malinu na srnku a napsala všem svým kámoškám, že holky na netu psaly, že vlastně konkrétní případ neznají a ať taky vypustí psy.
napsal(a):
90% není dobrý, je to naprdlačku a znamená to, že jí na volno pustit nemůžu. Nebo takhle 90% je dobrý, pokud se to dá rozdělit na prostředí, jakože na prázdné louce, kde mám přehled, tak to by šlo, to jí přivolám vždycky. Jsem zvyklá mít oči na stopkách, s afgánem to ani jinak nešlo, musela jsem vidět až za roh, obzvlášť v místech, kde bylo vidět široko daleko a byl přehled, ale šlo to, když jsem si pohlídala, že každého psa uvidím dřív, protože chrťáka jsem sice bez problémů odvolala od zajíce, co mu vyskočil z křoví před nosem, ale pes, to byl jinej level. On vlastně i za tím zajícem vyrazil spíš asi v domění, jestli to není pejsek nebo obecně kámoš na hraní. Často jsem ani nemusela volat, protože jakmile zjistil svůj omyl, tak ho zajíc přestal zajímat, protože když neměl zajíc velký náskok, což neměl, když mu vyskočil před nosem, tak ho na pár metrech defakto předběhnul a jakože "jééé, to je zajíc " ...a už sám začal točit oblouk ke mně.
Naštěstí to byl pes, který by neublížil mouše, takže i když našel zaječí mláďátko, tak ho jenom očuchal. No jako chrt byl v tomto vadnej, ale v praxi na prochajdy to bylo zlatý.
Ale Gina....těch 90% znamená, že 9x na zavolání přijde a podesáté odkluše do západu slunce, protože jí třeba zaujalo křoví na obzoru", 90% u ní znamená, že 9x přijde, protože vlastně o nic nejde a podesáté ne, protože můj povel je irelevantní pokud se rozhodne jít něco zkontrolovat. Naposledy se rozhodla, že si půjde zaběhat s paní, co běžela po cestě na druhé straně louky. Ještěže není typ, co by běžce honila, ale běží souběžně třeba 10 metrů od toho člověka, takže se dotyčný ani nebojí...prostě jen okolo běží pes, co si ho nevšímá. No a pak jsme načaly další desítku, takže když jsem doběhla asi na padesát metrů, kdy už si madam čuchala křovíčko, já na nervy, za mnou klusal malej Mates, takže jsem ani nemohla běžet extra rychle a volám na ní, tak přiklusala s úsměvem a výrazem ...."Kde jste tak dlouho??"
Takže sice velký pokrok z naprosto nekontaktního štěněte, co se nikdy nedrželo máminy sukně a nikdy nadšeně nepřiběhlo k paničce, na volno zkraje chodila jen proto, že se držela Jacka, ale výsledek je stejně na houby s octem. Prostě u Giny je naprosto jedno, jestli má přivolání na 90% a nebo na nula nula prd, je na volno nevypustitelná. A 100% ona nebude mít nikdy. Ale mě to nevadí, s tím jsem tak nějak i počítala, že prostě nebude moci chodit na volno. A Gině to taky neva, prochajdy si užívá i na vodítku a vylítá se holt s Matesem na zahradě.
no to je jak Nora, no. Nora na volno je naprosto skvělý, ovladatelný pes, který se na povel vrátí od zvedlého bažanta a pak najednou spustí program "teď na tebe s.ru ale neboj časem se vrátím" a je to. Nemám na to nervy a taky nepouštím. A ničemu to nevadí, je to jen o zvyku.
psa mám na volno většinově
a bez přivolání
sodoma gomora to je
napsal(a):
a bez přivolání
sodoma gomora to je
takových lidí bohužel je
"nebojte se, on je hodnej!"
napsal(a):
Podobné to bylo se samojedem. Devětkrát přišel a jednou ne. Chodil proto na dlouhém vodítku. Ale jemu to nevadilo. V něm byla touha jít, běžet, stále dál a dál, a nejspokojenější byl, když jsme hltali kilometry. S žádným jiným psem jsem toho tolik nenachodila. A na volno se proběhl na zahradě s kavkazankou a choďačkou.
Alizo, držím Vám palce a nemyslím si, že nějaké emoční období z Vás nutně dělá člověka, který musí psa dávat hnedle pryč. Lehce tuším, že Váš "problém" bude trochu jiný, než vztah ze psem. Jestli je to vztah s přítelem (ráno jste v pohodě a večer často zničená či podrážděná), jestli má dluhy (často píšete, že si něco nemůžete finančně dovolit, což u dvou pracujících lidí bez dětí bydlící u rodiny je zvláštní), každopádně si myslím, si že toho máte naloženo v životě více, než tušíme. To musíte vědět sama a zřejmě se to kombinuje s Vašim osudem v dětství, kdy se dneska snažíte zvýšit sebevědomí a mám pocit, že to děláte tak, že chcete mít věci plně pod kontrolou a plně dokonalé. Dokonalého psa, dokonalého přítele, dokonalé bydlení, dokonalé vztahy. Tak věci ale nefungují pro nikoho, možná byste mohla zvolnit v těchto předpokladech, brát věci více takové, jaké jsou a trochu si sama oddechnout. Čekáte pochvalu alespoň za něco, co děláte ve svém životě ke zvýšení sebevědomí, ale té se nedostává a na Ifauně už vůbec ne. Místní sprdunk, kdy pes buď nikdy nevyběhne za zvěří nebo jste otřesná majitelka a psa jste nevychovala čtete jakože neexistuje nic mezi tím a berete si to k srdci, jakože že jste "opět" selhala, ale když se pak začtete do vícero příspěvků, zjistíte, že velká část lidí prostě tohle přivolání také nemá 100% a proto vodí psi na vodítku, takže existují kompromisy mezi dokonalostí a ohleduplností. Přítel dělá pro psa velké prd, ale ten ho bezmezně miluje, zatímco vy se můžete sedřít a nevidíte stejnou vděčnost. Aniž bych chtěl polidšťovat, tak to má v reálu většina žen, co se může zbláznit při výchově dětí a pak přijde tatínek z práce a děti vřeští radostí, nevděčníci, kdy jim naposledy vypral nebo uvařil. My chlapy máme možná větší svaly a v reálu jste silnější vy ženské, proto rodíte vy a proto uneste více naloženo. Vaše fenka měla velmi pravděpodobně falešku, vy jste opět analyzovala nad míru, co zase děláte špatně, fenka analyzovala Vás, co jako děláte a z ničeho nic jsou z toho napjaté situace. Jestli máte možnost vypadnout na dva tři dny si někde pročistit hlavu, zkuste to a pak se budete opět těšit na tu dvojku, co máte doma, každopádně bych po návratu trochu zvolnil a pokud máte a musíte opravdu nějaké palčivé problémy vyřešit, nezaměřujte se na všechny najednou a jděte na to postupně. Malé splněné krůčky zvedají sebevědomí lépe než velké nesplněné cíle.
molok
napsal(a):
Alizo, držím Vám palce a nemyslím si, že nějaké emoční období z Vás nutně dělá člověka, který musí psa dávat hnedle pryč. Lehce tuším, že Váš "problém" bude trochu jiný, než vztah ze psem. Jestli je to vztah s přítelem (ráno jste v pohodě a večer často zničená či podrážděná), jestli má dluhy (často píšete, že si něco nemůžete finančně dovolit, což u dvou pracujících lidí bez dětí bydlící u rodiny je zvláštní), každopádně si myslím, si že toho máte naloženo v životě více, než tušíme. To musíte vědět sama a zřejmě se to kombinuje s Vašim osudem v dětství, kdy se dneska snažíte zvýšit sebevědomí a mám pocit, že to děláte tak, že chcete mít věci plně pod kontrolou a plně dokonalé. Dokonalého psa, dokonalého přítele, dokonalé bydlení, dokonalé vztahy. Tak věci ale nefungují pro nikoho, možná byste mohla zvolnit v těchto předpokladech, brát věci více takové, jaké jsou a trochu si sama oddechnout. Čekáte pochvalu alespoň za něco, co děláte ve svém životě ke zvýšení sebevědomí, ale té se nedostává a na Ifauně už vůbec ne. Místní sprdunk, kdy pes buď nikdy nevyběhne za zvěří nebo jste otřesná majitelka a psa jste nevychovala čtete jakože neexistuje nic mezi tím a berete si to k srdci, jakože že jste "opět" selhala, ale když se pak začtete do vícero příspěvků, zjistíte, že velká část lidí prostě tohle přivolání také nemá 100% a proto vodí psi na vodítku, takže existují kompromisy mezi dokonalostí a ohleduplností. Přítel dělá pro psa velké prd, ale ten ho bezmezně miluje, zatímco vy se můžete sedřít a nevidíte stejnou vděčnost. Aniž bych chtěl polidšťovat, tak to má v reálu většina žen, co se může zbláznit při výchově dětí a pak přijde tatínek z práce a děti vřeští radostí, nevděčníci, kdy jim naposledy vypral nebo uvařil. My chlapy máme možná větší svaly a v reálu jste silnější vy ženské, proto rodíte vy a proto uneste více naloženo. Vaše fenka měla velmi pravděpodobně falešku, vy jste opět analyzovala nad míru, co zase děláte špatně, fenka analyzovala Vás, co jako děláte a z ničeho nic jsou z toho napjaté situace. Jestli máte možnost vypadnout na dva tři dny si někde pročistit hlavu, zkuste to a pak se budete opět těšit na tu dvojku, co máte doma, každopádně bych po návratu trochu zvolnil a pokud máte a musíte opravdu nějaké palčivé problémy vyřešit, nezaměřujte se na všechny najednou a jděte na to postupně. Malé splněné krůčky zvedají sebevědomí lépe než velké nesplněné cíle.
napsal(a):
a bez přivolání
sodoma gomora to je
No tak afgán defakto přivolání neměl taky...resp. když vyrazil za zajícem, tak se sice na hvízdnutí obloukem vracel, ale tak nějak ne přímo ke mně, ale někam do mé blízkosti...jakože tam zrovna chtěl běžet, aby to náhodou nevypadalo, že poslechl. Ale ten se po nějakém prvním vyběhání...euforii, že jsem ho pustila držel v mé blízkosti a spolehlivě fungoval povel "čekej" a pak jsem měla krátký časový úsek ho drapnout za obojek.
Gina má rádius kolem dvaceti metrů...myslím, že by měla i víc, ale stopovačka má dvacet metrů, tak má smůlu. A nějaký čekej?? No tak to na mě přes rameno ucedí "Já počkám až na konci" a kluše dál.
Já se nebojím, že by utekla...myslím, že by někde počkala a nebo by se pak sama vrátila, ale prostě nelze jí nechat, aby si pobíhala někde daleko ode mne. Prostě je to jak kdyby najednou ztratila spojení.
Prostě jak kdyby mi došly baterky v ovladači. Do té doby přijde na zavolání, počká, když jí řeknu, směr mění dle toho, kam řeknu "Ginuš, tudy jdeme" nebo když se rozběhne a měla by doběhnout na konec stopovačky, tak volám "Ginuš brzdi" a ona teda změní směr a vezme to obloukem kolem mě...jako koník na lonži.
Ale pak jí někdo vymění a nejenže absolutně nereaguje na přivolání, na zastavení, ale ještě je schopná se z konce stopovačky přiloudat ke mně, tak aby si stopovačku povolila, takže nemám šanci chytnout stopku tak, aby byla napnutá a vyrazí...to už stopku musím držet, protože by zdrhla i s ní, ale defakto mi nezbývá než držet konec a modlit se, až doběhne na konec, tak abych to škubnutí ve zdraví přežila. A když se jí to nepovede, tak se znovu vrací a zkusí to klidně ještě jednou.
Takže na jednu stranu vopruz...na druhou stranu jsem pyšná, že něco takového vymyslí, že jí napadne, že když pořádně škubne, tak by mohla být volná a vymyslí, jak to udělat, aby škubnout mohla.
Takže se přiznám, že už ani tu stopovačku nepoužívám, je to prostě o zdraví a Matěje pustím a jeho vodítkem "nastavím" to Ginino, aby teda měla nějaký prostor na to svoje čenichání.
Ale na druhou stranu musím říct, že z "divokého nekomunikativního zvířete" jsme ve fázi, kdy je to velmi slušně ovladatelná psí dáma, která si až na pár vyjímek, kdy nemá den...nebo spíš naopak...má svůj den, ale to si upřímně myslím, že je to spíš věkem, že takových dnů rapidně ubývá a že třeba za rok, za dva, už žádné nebudou.
""nebojte se, on je hodnej!""
takovou nehoráznost bych o svém psu z pusy nevypustila
Ale o "ruseni" zvere psy mam svoje predstavy - ne ty dojmy, co se pise, rika
vsak - kdo to tu nechava vyhanet psy srnky z luk pred secenim, aby je zachranil ?
Tak například mě z mými třemi psy pravidelně oslovuje myslivecká stráž, abychom chodili před sečením po loukách. (Že to jsou naše louky, v tom nehraje roli, spíš, že vědí, že naši psi nejsou magoři a odvolám je). Pochopitelně tyto procházky podnikám s očima navrch hlavy a fakt si psy plídám..
Z lítání psů po honitbě bez dozoru (jakože: ať se proběhne) mám osypky. Mně se to stalo jednou, kdysi dávno u mladé rozjuchané feny, která zmizela v lese a několik minut jsou o ní nevěděla, byl to naprosto příšerný pocit. A to i přesto, že u nás na horách jí nehrozilo žádné auto - prostě to není fér vůči zvířatům, co mají v tom lese domov.
Jinak naše myslivecká stráž je super, vždycky se snaží se s majiteli domluvit, a to i u notorických lovičů, u kterých bych už třeba i já měla problém s tolerancí.