Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

SamuelGordon

5.8.2022 23:32
SamuelGordon

XXX.XXX.8.115

Dobrý den, otec má doma od malička psa : německý ovčák křížený s československým vlčákem. Psovi bude letos na Vánoce 9 let. Před pár dny začal bez důvodu útočit přímo na otce aniž by mu byl dán důvod. Psa nikdy neuhodil a vychovával ho jako své dítě. Otec i my ostatní začínáme mít ze psa strach. Volali jsme na některé převýchovy ale všude nám bylo řečeno že agresivního psa si nikdo nevezme. Víme že má pes streptokoky v nose kteří mu postupují dále do hlavy a po vyšetření před cca 3 měsíci podezření na nádor na plicích jsme se obrátili na veterináře zda by to mohlo být vyvoláno (agrese) bolestí psa a zda by nám ho mohl nechat raději uspat aby se vše neeskalovalo a netrápil se i pes nám bylo sděleno že nikoliv : protože pes který několikrát napadne člověka není i přes své zdravotní problémy určen k utrácení.

Ale přitom zákon umožňuje utrácení psa na popud majitele který se při agresi psa bojí jak o svůj tak jiný život právě pro možnost eskalace agresivity pokud nenajde jiné řešení. Takže pokud jsem byl odmítnut ho umístit na převýchovu že ho nikdo nechce když je agresivní a napadá a ani útulky ho nechtějí mohu nechat psa utratit a měl by mi veterináře vyjít vstříc?

Nehejtujte mě zde prosím ale spíše poraďte co dělat. Opravdu by jsem byl velice nerad aby došlo třeba i nechtěně ze strany psa k velmi vážnému život ohrožujícímu útoku a já bych s tím musel žít že jsem něco neudělal včas. Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.8.2022 23:43

asi to chce příčetného veterináře.

6.8.2022 06:27
impact

XXX.XXX.50.188

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
asi to chce příčetného veterináře.

S tím rozhodně souhlasím.

Nicméně bych přihlédla i k tomu, že nám zde zadavatel nemusí servírovat celou/úplnou pravdu.

6.8.2022 06:58

impact napsal(a):
S tím rozhodně souhlasím.

Nicméně bych přihlédla i k tomu, že nám zde zadavatel nemusí servírovat celou/úplnou pravdu.

samozřejmě,

ale pes, který napadá lidi z důvodu bolesti nebo nějakého jiného patologického procesu musí být léčen a pokud to nejde, je to důvod k eutanazii.

SamuelGordon

6.8.2022 07:06
SamuelGordon

XXX.XXX.11.178

Proč hned myslíte že člověk lže? Již několikrát jsem si zde všiml že se zde napadají lidé ze lži aniž by to měli podloženo?

6.8.2022 07:25

SamuelGordon napsal(a):
Proč hned myslíte že člověk lže? Již několikrát jsem si zde všiml že se zde napadají lidé ze lži aniž by to měli podloženo?

Neberte si to osobně. Už tady nějaký pátek chodím a vím, že jsou tu všelijací zadavatelé. Ti upřímní a ti druzí - ze kterých leze pravda po malinkých kousíčkách. A nakonec, když si znovu přečtete jejich vlákno, vidíte obrat o 180 stupňů.

Takže už jsme obezřetní a někdy nepříjemní.

SamuelGordon

6.8.2022 07:39
SamuelGordon

XXX.XXX.11.178

Jde o to že jsme již zoufalí. Pes toto nikdy nedělal a nyní když naposledy otci skočil na záda a nebo když seděl tak šel přes záda rovnou po krku tak máme opravdu strach. Navíc s otcem bydlí pes sám doma a o to je větší strach že by mohl dostat tento ,,skrat" v noci když spí a pak se člověk nedokáže rychle bránit jako přes den.

Chápu vás že jste obezřetní to je samozřejmostí jen mi přijde divné žádat vás o rady a nemyslet to vážně.

6.8.2022 07:44

SamuelGordon napsal(a):
Jde o to že jsme již zoufalí. Pes toto nikdy nedělal a nyní když naposledy otci skočil na záda a nebo když seděl tak šel přes záda rovnou po krku tak máme opravdu strach. Navíc s otcem bydlí pes sám doma a o to je větší strach že by mohl dostat tento ,,skrat" v noci když spí a pak se člověk nedokáže rychle bránit jako přes den.

Chápu vás že jste obezřetní to je samozřejmostí jen mi přijde divné žádat vás o rady a nemyslet to vážně.

to je tady normální. a není to o tom, nemyslet to vážně, jde o to, že lidi mají tendenci překrucovat pravdu tak, aby si tady mohli přijít jen pro potvrzení - jakože pes už se vlastně nehodí, tak se nevýznamný incident zveličí natolik, aby z toho vylezl nebezpečný nemocný pes a není jiná možnost než jeho zabití.

takže si sáhněte do svědomí jak to je a pokud je to tak, jak říkáte, tak to chce toho příčetného veterináře.

pokud to tak není, tak se nedivte, že vás ten váš odmítl.

SamuelGordon

6.8.2022 07:56
SamuelGordon

XXX.XXX.11.178

Aha již vám zcela rozumím.

Jde o to že pokud by byla jiná možnost tak bychom byly pro všemi deseti. Je u nás od malička a tak je již členem rodiny. Ale když nám opravdu 3 lidé na převýchovu řekli že si prostě k sobě agresivního a nemocného psa nevezmou co máme dělat?

Sám veterinář řekl že z důvodu zdraví může vše dále eskalovat do větších rozměrů ale když pes párkrát (nyní párkrát do týdne) napadne není to etické ho uspávat.

Takže mě hlavně zajímá kdo ponese odpovědnost za to když opravdu zaútočí hodně? Já ikdyž jsem na to upozornil a chtěl tomu zabránit a nebo veterinář který o tom věděl a neposlechl obavy o zdraví člověka?

6.8.2022 07:58
impact

XXX.XXX.50.188

Odpovědnost ponese majitel psa.

SamuelGordon

6.8.2022 08:12
SamuelGordon

XXX.XXX.11.178

Dobře děkuji za odpověď.
A poradíte tedy co by jste dělali vy když by váš pes dělal toto a nikdo ho na převýchovu nechtěl a i veterinář by vám řekl že pes bude horší ale řešit to nebude?
A jestliže je radou příčetný veterinář pak by mě zajímalo který to je když nezná celkovou anamnézu psa? A asi se mi moc nechce každého objíždět se zdravotní dokumentací protože už nyní je to dost psychicky náročné.

6.8.2022 08:34

"A poradíte tedy co by jste dělali vy když by váš pes dělal toto a nikdo ho na převýchovu nechtěl a i veterinář by vám řekl že pes bude horší ale řešit to nebude?"

1. převýchova pomůže na výchovný problém, ne zdravotní. Pokud by to bylo ne/výchovou, pak bych si to pořešila sama

2. pokud je příčina zdravotní, pak to musí řešit veterinář. Buď léčbou, včetně (nebo jen) léčby bolesti, v případě neléčitelného stavu se špatnou prognózou utracením.

"A asi se mi moc nechce každého objíždět se zdravotní dokumentací protože už nyní je to dost psychicky náročné."
tahle věta je pro mne nepřijatelná
buď to řešit chci nebo ne
a v dnešní době není problém dokumentaci naskenovat/nafotit a rozeslat po celém světě ze židle od počítače

6.8.2022 08:35
impact

XXX.XXX.50.188

Jak konkrétně si představujete tu převýchovu agrese, způsobenou bolestí kvůli nádoru? Jakože ten, kdo si osa vezme, řekne nádoru lehni a neotravuj?

Tak snad je pes buď převychovatelnej a Vy tím pádem lžete, že je to na utracení. A nebo je na utracení a Vy se darováním psa snažíte zbavit odpovědnosti.

Jo ale když se nechce.. No, to je mnohem horší, jak když to vážně nejde. Tak prostě čekejte, ono to nějak dopadne.

6.8.2022 08:35

Tak se třeba zkuste domluvit s nějakým známým myslivcem ať psa zastřelí, psa pak pohřběte na zahradě a máte pokoj. Dřív se to tak dělalo...

6.8.2022 08:49
turistka

XXX.XXX.92.8

Tak napište, odkud jste, třeba Vám tu někdo poradí dobrého veterináře.

SamuelGordon

6.8.2022 11:29
SamuelGordon

XXX.XXX.12.215

Jsme od Plzně. Veterinářům jsme volali asi 5 ti i z jiných krajů a všichni chtějí psa nejdříve vidět osobně a nestačí jim vidět pouze dokumentaci. Každá cesta pro psa sem a zase zpět plus vyšetření jsou pro něj taky dost stresující.
A kdyby jsme pro psa nechtěli to nejlepší tak bychom asi neobvolávali všechny a nepsali i sem o rady od lidí kteří by mohli poradit.

6.8.2022 11:45
hn..

XXX.XXX.71.71

ale v tomhle vám nikdo cizí nepomůže. Píšete, že má streptokoka v nose a před 3 měsíci bylo podezření na nádor plic. Podle mě má ten pes nárok na vyšetření a pokud se nádor potvrdí, pak se uspání dá jistě zvažovat. Ale co když žádný nádor nemá? Z vašeho dotazu to jasné není.

6.8.2022 11:47
turistka

XXX.XXX.92.8

SamuelGordon napsal(a):
Jsme od Plzně. Veterinářům jsme volali asi 5 ti i z jiných krajů a všichni chtějí psa nejdříve vidět osobně a nestačí jim vidět pouze dokumentaci. Každá cesta pro psa sem a zase zpět plus vyšetření jsou pro něj taky dost stresující.
A kdyby jsme pro psa nechtěli to nejlepší tak bychom asi neobvolávali všechny a nepsali i sem o rady od lidí kteří by mohli poradit.

Troufám si říct, že žádný lékař nebude pacienta léčit na dálku, jen na základě dokumentace vytvořené někým jiným. Pokud tedy chcete pro psa to nejlepší řešení a zároveň chcete předejít fatálnímu napadení, řídila bych se radou 'balu'...

SamuelGordon

6.8.2022 11:52
SamuelGordon

XXX.XXX.12.215

Jelikož je pes velký stresař byl uspán kvůli rentgenu těch plic a sami jsme souhlasili s tím že ho tak brzy po jednom uspání nechceme přispávat takhle brzy znovu. Jenže za ty 3 měsíce začal dosti napadat a tak jsme začali řešit co dál místo dalších vyšetření takhle brzy když víme jaký je nervóza.
Každopádně nám bylo doporučeno vyšetření nosu a hlavy. A možná nás budete odsuzovat více ale nemáme 100 000,- na vyšetření a léčbu která prý možná ani nepomůže.
Již nyní nás léčba od začátku co začali potíže stála 70 000,-. Chápu že jsou to jen peníze ale jistě chápete že ne každý má tolik peněz.
(Teď jistě budu číst o tom že peníze neřešit takže jen do mě)

6.8.2022 12:04

SamuelGordon napsal(a):
Jelikož je pes velký stresař byl uspán kvůli rentgenu těch plic a sami jsme souhlasili s tím že ho tak brzy po jednom uspání nechceme přispávat takhle brzy znovu. Jenže za ty 3 měsíce začal dosti napadat a tak jsme začali řešit co dál místo dalších vyšetření takhle brzy když víme jaký je nervóza.
Každopádně nám bylo doporučeno vyšetření nosu a hlavy. A možná nás budete odsuzovat více ale nemáme 100 000,- na vyšetření a léčbu která prý možná ani nepomůže.
Již nyní nás léčba od začátku co začali potíže stála 70 000,-. Chápu že jsou to jen peníze ale jistě chápete že ne každý má tolik peněz.

Mám pro vás pochopení, i když jsem já sama ani má rodina nemuseli něco takového řešit. Chápu, že se teď vy i váš otec bojíte, a strach do vzájemného vztahu se psem nepatří.
Doufám, myslím si, že rozumný veterinář velkého devítiletého psa, který není zdráv, a který napadá vlastního pána, uspí, ať už je příčina napadání jakákoliv.

6.8.2022 12:05
impact

XXX.XXX.50.188

Mě by upřímně zajímalo, jakou radu očekáváte.

Psa vám nikdo nevezme, to je jasný. Agresivních psů jsou fronty a každej normální záchranář si radši otočí třicet psů za rok, než se zadrbat jedním agresorem. Je potřeba si uvědomit, že NENÍ nikoho povinnost vám od psa pomáhat.

I kdybyste na krásno našel útulek, co ho vezme, stejně budete muset zaplatit.

Váš veterinář ho neutratí a na jinou veterinu s ním nepojedete, protože se vám nechce, pes je stresař, nemáte peníze, nechcete ho takhle brzy po předešlém vyšetření uspávat (mmch. pes se seduje a to není narkoza).

Tak já fakt nevím, čeho byste se tady chtěl dobrat. 🤔

6.8.2022 12:25
turistka

XXX.XXX.92.8

SamuelGordon napsal(a):

I já mám pro Vás zčásti pochopení. Ale... co se tady vlastně chcete dočíst? Bylo tu navrženo několik racionálních řešení a víc už jich není. Máte 3 možnosti:
1. nechat události plynout a čekat, co se (ne)stane - to sám nechcete, protože se obáváte o bezpečí všech okolo
2. zjistit jeho skutečný zdravotní stav, jeho důsledky, možnosti řešení - nechcete psa stresovat vyšetřením
3. nechat psa humánně usmrtit - viz známý myslivec, případně zkuste nějakého 'pojízdného' veterináře pro hospodářská zvířata (krávy, prasata), a kteří očkují lidem králíky (i psy) na dvorku. Ti většinou nebývají tak 'útlocitní' a psa Vám po sdělení, jak je nebezpečí, bez řečí uspí.

Píšete, že psa nechcete stresovat dalším vyšetřením, ale uvědomujete si, že jeho špatný zdravotní stav ho zřejmě stresuje o moc víc, proto zřejmě taky útočí? Ať už má bolesti či nějaké problémy 'v hlavě', trpí každou minutu. Chápu, že ne každý má zvláště v této době 100 tisíc na nejistou léčbu psa, ale pokud to tak máte, nenechte ho dál trpět ajednejte okamžitě - viz bod č. 3.

SamuelGordon

6.8.2022 12:25
SamuelGordon

XXX.XXX.12.215

impact napsal(a):
Mě by upřímně zajímalo, jakou radu očekáváte.

Psa vám nikdo nevezme, to je jasný. Agresivních psů jsou fronty a každej normální záchranář si radši otočí třicet psů za rok, než se zadrbat jedním agresorem. Je potřeba si uvědomit, že NENÍ nikoho povinnost vám od psa pomáhat.

I kdybyste na krásno našel útulek, co ho vezme, stejně budete muset zaplatit.

Váš veterinář ho neutratí a na jinou veterinu s ním nepojedete, protože se vám nechce, pes je stresař, nemáte peníze, nechcete ho takhle brzy po předešlém vyšetření uspávat (mmch. pes se seduje a to není narkoza).

Tak já fakt nevím, čeho byste se tady chtěl dobrat. 🤔

Nepsal jsem že se mi jinam přímo nechce ale pokud by jste zažívali za poslední dobu že psa převezete k veterináři a pes pak na vás kouká že by vás nejraději snědl za to že jste ho někam vzali mimo domov. To že nemáme peníze? Kolik lidí znáte kteří mají možnost zaplatit cca 200 000,- za léčbu psa která nemusí ani pomoci?
A omlouvám se že nevím že se pes seduje a ne uspává.

6.8.2022 12:34
Trickyvoo

XXX.XXX.210.83

SamuelGordon napsal(a):
Nepsal jsem že se mi jinam přímo nechce ale pokud by jste zažívali za poslední dobu že psa převezete k veterináři a pes pak na vás kouká že by vás nejraději snědl za to že jste ho někam vzali mimo domov. To že nemáme peníze? Kolik lidí znáte kteří mají možnost zaplatit cca 200 000,- za léčbu psa která nemusí ani pomoci?
A omlouvám se že nevím že se pes seduje a ne uspává.

Promiňte, že jsem to přehlédla, ale jakou léčbu máte na mysli? Já tu vyčetla z vašich příspěvků, že ještě nevíte, co mu je.

6.8.2022 12:39

jen tak bez vyšetření vám psa nikde neuspí, na to veterináři znají příliš mnoho případů, kdy "zdravotní problém" je ve stejném ranku jako alergie v rodině nebo stěhování.

6.8.2022 12:41
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.41.163

SamuelGordon napsal(a):

A to čekáte, že Vám ho někdo uspí on-line?

Pokud je na tom pes tak bídně jak píšete,tak vet nemá důvod jej neuspat, pokud ho uvidí.

SamuelGordon

6.8.2022 12:45
SamuelGordon

XXX.XXX.12.215

Léčbu víme ohledně těch streptokoků že by se mu musel rozříznout čenich a vyškrábat ale nezaručují že se vše nevrátí. Takto vypadal pes v zimě a teď přes léto je to trochu lepší.
Je nám ho líto a je nám jasné že to nedělá vše vědomě. Ale asi ten myslivec bude jediné řešení pokud nebude jiné.

6.8.2022 13:04
impact

XXX.XXX.50.188

Takže rozříznout a vyčistit čenich stojí 200K? A ten nádor na plicích ho nijak neohrožuje?

Začínám mít tušení, že to bude přesně tak, jak jsem psala v prvním komentáři. On se nakonec vždycky každej odkope.

SamuelGordon

6.8.2022 13:15
SamuelGordon

XXX.XXX.12.215

Operace prý 140K a další peníze za následnou péči protože se musí provést na speciální klinice v Praze. A není to o tom že by jsme se chtěli psa jen tak z rozmaru zbavit. Jen nás překvapil náš veterinář že když vše začalo tak tvrdil že když bude eskalace chování tak nezbývá než utratit a když eskalace nastává tak říká že by nebylo etické psa utrácet že když občas napadne není důvod.

6.8.2022 13:25
manitschka

XXX.XXX.5.209

SamuelGordon napsal(a):
Operace prý 140K a další peníze za následnou péči protože se musí provést na speciální klinice v Praze. A není to o tom že by jsme se chtěli psa jen tak z rozmaru zbavit. Jen nás překvapil náš veterinář že když vše začalo tak tvrdil že když bude eskalace chování tak nezbývá než utratit a když eskalace nastává tak říká že by nebylo etické psa utrácet že když občas napadne není důvod.

Můžete přiblížit jaká operace na jaké klinice, prosím? Například operace koně včetně hospitalizace a dopravy na kliniku v Mnichově a zpět mě stála 80K, tak by mě moc zajímalo, co je tohle za specialitu. Když jsem pracovala jako sálová sestra na veterině, tak se třeba ty dražší ortopedické operace u velkých psů pohybovaly kolem 30K. Se omlouvám, ale já vám to teda moc nevěřím.

SamuelGordon

6.8.2022 14:35
SamuelGordon

XXX.XXX.12.215

Bohužel tyto informace máme od veterináře a říkal že kdyby jsme se pro operaci rozhodli tak nám poté předá všechny potřebné materiály ale jak nám řekli cenu tak jsme kvůli naší finanční situaci ani dále nepátrali když zatím pomáhali zmírňovat otoky a praskliny na čenichu jiné metody které si můžeme dovolit.

Ale když čtu co píšete přemýšlím zda z nás spíše nechce dostat více peněz když říkala že se vše platí u ní a pes se poté převáží na kliniku a zpět.

6.8.2022 17:57
Trickyvoo

XXX.XXX.210.83

SamuelGordon napsal(a):
Bohužel tyto informace máme od veterináře a říkal že kdyby jsme se pro operaci rozhodli tak nám poté předá všechny potřebné materiály ale jak nám řekli cenu tak jsme kvůli naší finanční situaci ani dále nepátrali když zatím pomáhali zmírňovat otoky a praskliny na čenichu jiné metody které si můžeme dovolit.

Ale když čtu co píšete přemýšlím zda z nás spíše nechce dostat více peněz když říkala že se vše platí u ní a pes se poté převáží na kliniku a zpět.

Zkuste asi jiného veterináře. To jsou ceny, jak za chemoterapii. Mně se ta suma prostě nezdá a jaký převoz do Prahy. To je pes a ne slon, ten snad nepotřebuje speciální přepravu.

6.8.2022 21:54

manitschka napsal(a):
Můžete přiblížit jaká operace na jaké klinice, prosím? Například operace koně včetně hospitalizace a dopravy na kliniku v Mnichově a zpět mě stála 80K, tak by mě moc zajímalo, co je tohle za specialitu. Když jsem pracovala jako sálová sestra na veterině, tak se třeba ty dražší ortopedické operace u velkých psů pohybovaly kolem 30K. Se omlouvám, ale já vám to teda moc nevěřím.

tak se třeba ty dražší ortopedické operace u velkých psů pohybovaly kolem 30K

to uz davno neni pravda

6.8.2022 22:02
manitschka

XXX.XXX.5.209

tak se třeba ty dražší ortopedické operace u velkých psů pohybovaly kolem 30K

to uz davno neni pravda

Jasně, ale o tom diskuze teď není, ne? :-) Vím že mohou být i mnohem dražší, nicméně i levnější. A 30K už podle mě není málo peněz, za sebe to pořád považuju za dražší operaci.

6.8.2022 22:12

Pro mě je představa rozřezaného čumáku tak hrozná.....A rozřezat čumák a zjistit, že agrese má původ v mozku? Že celé to trápení bylo na nic?
Asi bych taky uvažovala o uspání.
A měl by ho uspat veterinář. Psa, kterého nikdo nechce a rodina se ho bojí? Má skončit v kleci s rozmláceným čumákem?
Někdy mi přijde, že racionální řešení je humánnější.

6.8.2022 22:16

manitschka napsal(a):
Jasně, ale o tom diskuze teď není, ne? :-) Vím že mohou být i mnohem dražší, nicméně i levnější. A 30K už podle mě není málo peněz, za sebe to pořád považuju za dražší operaci.

tak ja asi vubec nechapu, o cem tahle diskuze ma byt
co se presne hleda za "reseni" ?
asi agresivni, ale nemocny pes bez presne diagnozy na diskuzi?
to asi nema reseni.

ale pokud jde o castky za operace - tak verim tomu, ze 30 tis stacit nemusi. A to bych pred par lety taky nenapsala...

6.8.2022 23:18

tak tady snad nejde o částky za operace

ale o prostou nějakou diagnostiku.

mmch ten čumák na mě působí spíš jako autoimunitní proces a biopsie desítky tisíc opravdu nestojí.

7.8.2022 08:13

na mě působí spíš jako autoimunitní proces

to bylo prvni, co me napadlo, kdyz jsme cetla NO a nos.
chybi tady diagnoza.

7.8.2022 08:22

na mě působí spíš jako autoimunitní proces

to bylo prvni, co me napadlo, kdyz jsme cetla NO a nos.
chybi tady diagnoza.

Diagnóza je asi jasná. Velký agresivní pes, kterého se rodina bojí a nikdo ho nechce.
(Otázka je, jak se k tomu staví starý pán - majitel a otec zadavatele dotazu. Možná diskuze měla potvrdit nutnost uspání psa pro něj. Takové "vidíš všichni říkají, že je nebezpečný")

artx

7.8.2022 08:23
artx

XXX.XXX.230.164

Je to starý pes, který je nemocný a začal být agresivní. Prostě by ho měl veterinář na žádost majitelů uspat. Nikdo by neměl nechat zvíře trpět a pokud majitel nemá na drahá vyšetření peníze a to se bude stávat čím dál častěji, nezbývá doufat že narazí na veterináře, který má rozum a nevidí jen svoji peněženku.

7.8.2022 08:42
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Třeba nějaký venkovský ...

7.8.2022 08:54

na vánoce mu bude 9, to bych za "starý" neoznačovala
nemocný - patrně chybí ta diagnóza

SamuelGordon

7.8.2022 09:31
SamuelGordon

XXX.XXX.8.55

Otec se k tomu vždy stavěl tak že pokud se nic vážného nestalo tak se to dá. Ale minule co mu šel i po krku tak sám uznal že je to moc obzvláště pokud by to mělo eskalovat.

Náš ,, venkovský " veterinář odmítl se i jen na psa přijet podívat když mu začalo to s nosem a mi byly bez auta že prý k něčemu takovému nebude přece ani vyjíždět (má to 10 km , odvedli bychom ho ale v tu dobu mu hrozně tekla krev z čenichu a nebyl určen pro přenos)

Proto jsme si i našli jiného který to řešil všechny tyto zdravotní problémy a i sám mluvil o eutanazii. Nyní když se pes opravdu zhoršuje tak eutanazii odmítá pro nehumánní.

Diagnosa je pouze ta co víme my a co jsem psal: streptokok v čenichu který přechází postupně do hlavy a před 3 měsíci rentgen podle kterého možný nádor na plicích který by se musel potvrdit po dalším rentgenu cca po půl roce od prvního aby pes nebyl přispáván znovu v brzké době a bylo vidět zda se zvětšil či to bylo něco jiného. A ano spíše tady ta diskuze byla o tom zjistit zda se dá něco pro psa dělat jiného než ho nechat utratit. Umístit ho někomu kdo by měl ty možnosti (finanční a zázemí aby se pes dostal do pořádku) nebo když je na tom opravdu takhle tak ho raději nechat uspat a netrápit ho když by vše jen mohlo o chvíli později být znovu.
Nevím jak jinak to napsat takže se předem omlouvám zda to nedává smysl.

7.8.2022 09:39
fikovnice

XXX.XXX.236.134

SamuelGordon napsal(a):
Otec se k tomu vždy stavěl tak že pokud se nic vážného nestalo tak se to dá. Ale minule co mu šel i po krku tak sám uznal že je to moc obzvláště pokud by to mělo eskalovat.

Náš ,, venkovský " veterinář odmítl se i jen na psa přijet podívat když mu začalo to s nosem a mi byly bez auta že prý k něčemu takovému nebude přece ani vyjíždět (má to 10 km , odvedli bychom ho ale v tu dobu mu hrozně tekla krev z čenichu a nebyl určen pro přenos)

Proto jsme si i našli jiného který to řešil všechny tyto zdravotní problémy a i sám mluvil o eutanazii. Nyní když se pes opravdu zhoršuje tak eutanazii odmítá pro nehumánní.

Diagnosa je pouze ta co víme my a co jsem psal: streptokok v čenichu který přechází postupně do hlavy a před 3 měsíci rentgen podle kterého možný nádor na plicích který by se musel potvrdit po dalším rentgenu cca po půl roce od prvního aby pes nebyl přispáván znovu v brzké době a bylo vidět zda se zvětšil či to bylo něco jiného. A ano spíše tady ta diskuze byla o tom zjistit zda se dá něco pro psa dělat jiného než ho nechat utratit. Umístit ho někomu kdo by měl ty možnosti (finanční a zázemí aby se pes dostal do pořádku) nebo když je na tom opravdu takhle tak ho raději nechat uspat a netrápit ho když by vše jen mohlo o chvíli později být znovu.
Nevím jak jinak to napsat takže se předem omlouvám zda to nedává smysl.

"streptokok v čenichu který přechází postupně do hlavy..."

Už jen tato dg. je zpochybnitelná! Jaké vyšetření toto potvrdilo??

Každopádně nezpochybňuji Vaše rozhodnutí, je-li pes jasně, opravdu jasně, k euthanázii indikován. Já na Vašem místě bych ale zřejmě chtěla názor dvou nezávislých vetů, resp. vyšetření a dg. od dvou vetů.

7.8.2022 09:49

fikovnice napsal(a):
"streptokok v čenichu který přechází postupně do hlavy..."

Už jen tato dg. je zpochybnitelná! Jaké vyšetření toto potvrdilo??

Každopádně nezpochybňuji Vaše rozhodnutí, je-li pes jasně, opravdu jasně, k euthanázii indikován. Já na Vašem místě bych ale zřejmě chtěla názor dvou nezávislých vetů, resp. vyšetření a dg. od dvou vetů.

A co bude platné další vyšetření? "Od nosu to není a stejně mě chce sežrat!" Mám obavu, že potom to ten kotec jistí. A krmit ho budou vidlemi, protože bude stále horší.

7.8.2022 10:13
fikovnice

XXX.XXX.236.134

A co bude platné další vyšetření? "Od nosu to není a stejně mě chce sežrat!" Mám obavu, že potom to ten kotec jistí. A krmit ho budou vidlemi, protože bude stále horší.

Já nevím, já nějak intuitivně cítím, že ten pes nemusí být ještě zralý na eutanázii (třeba se ale mýlím, to je klidně možné).
Spíš jsem chtěla zpochybnit "streptokoka lezoucího do hlavy". Snad metastázy v mozku při nádorovém postižení ano. Anebo bolesti při nějakém/jakémkoli zdravotním problému...

Každopádně v tuto chvíli, jak to chápu já, pes nemá stanovenou žádnou diagnózu. Ani ten plicní tumor není potvrzen.

Pokud je pes vysoce agresivní, může ohrozit třeba i děti, no tak pak asi nebude zbytí, než jej uspat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík