Kromě všech už proflaklých. Máte prosím někdo zkušenost s těmito značkami:
(Je to asi poměrně nové, nemůžu dohledat nic moc víc info než to, co píše pán na webu rádce krmiva, ale jestli dobře chápu, on je zároveň distributor, takže ...najde se tady prosím někdo, kdo z toho složení dokáže poznat kvalitu?)
Carna 4 DOG Food
Oven-baked Traditon
Timber Wolf
Ziwi Peak
Pro doplnění info, přecházeli jsme z BARFu na granule, a pořád v tom tak nějak tápu a plácám se.
Psy mám momentálně na Wolfsblutu, ale podle mě jim to nesedí. Bobky velmi řídké, často až kašovité.
Jak dlouho je tak ten čas, než by si "přechod na jiné granule" měl sednout?
Když vidím, že nic moc (na takto častý průjem u psů nejsem zvyklá), mám hned zkoušet další, jinou značku?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli si dobře pamatuji, máte partnera se psy na granulích. Čím krmí on?

Aha, tak modrý Brit asi nechcete.
K Timber Wolf jsem našla tuhle diskuzi a v ní odkazy na další diskuze...
https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/781902/ano-ctete-dobre-zase-granule-timberwolf
Ziwi Peak je strašná pálka 🙊
O prvních dvou značkách jsem zatím neslyšela...
Za sebe, možná špatný nápad, ale možná bych chvíli míchala ten Wolfsblut s veterinární dietou, která jim pomohla. Možná byl přechod moc rychlý.
napsal(a):
Aha, tak modrý Brit asi nechcete.
K Timber Wolf jsem našla tuhle diskuzi a v ní odkazy na další diskuze...
https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/781902/ano-ctete-dobre-zase-granule-timberwolf
Ziwi Peak je strašná pálka 🙊
O prvních dvou značkách jsem zatím neslyšela...
Za sebe, možná špatný nápad, ale možná bych chvíli míchala ten Wolfsblut s veterinární dietou, která jim pomohla. Možná byl přechod moc rychlý.
No, Brit nechci vůbec. Původně jsem nechtěla žádné granule, a dlouho jsem myslela že to na tom syrovým mase dáme... Ale nejsem fanatik, teď už se granulím nebráním, ale pro klid mojí duše jsem chtěla aby, když už žerou amarouny, žrali aspoň KVALITNÍ amarouny. 🙈
Přechod z toho šrotu od Hill'su byl fakt úplně postupný (skoro 4 týdny jsem to míchala), a čím víc bylo kvalitních granulí, tím víc se horšily bobky a tím víc mi to psi začali odmítat žrát. Jsme ve fázi ..čuchnu, odcházím od misky. Vlastně v té stejné fázi, ve které jsem byla, než jsem začala barfovat, každé krmení proces válečného stratéga, jak do psů dostat aspoň trošku žrádla. Krmím z ruky, granulku po granulce. Žerou to částečně zoufalí, jen proto, aby mi udělali radost.
Jsem trošku v pasti, Watsone. 🤪
rapotacka11
napsal(a):
Známá dává Acanu, nevím jakou,
vím jen že nějakou klasiku.
Určitě ne tu "bezobilnou".
Pes je krásný((á).
Ale každému sedne něco jiného.
Nad Acanou jsem taky uvažovala, ale co jsem četla recenze, pak jsem od toho nápadu upustila, protože zas až tak super to prý není.
A stejně tak mi byl vymluven Orijen, že recepturou nebude úplně pro psy, co mají citlivé zažívání, nebo jsou po nějaké prodělané gastro příhodě (že z nich občas mají průjmy i zdraví psi).
Na Orijenu jsem vlastně začínala, když byl ten starší ještě štěňátko. Nežral mi ho. A to byl důvod přechodu na Barf.
No ty první dvě nejsou moc běžný, tam je pak blbý, když je ten jediný e-shop nemá. Ale jinak jsou určitě lepší než Brit.
Timber wolf jsem krmila kdysi a fakt voní dost po bylinkách a hodně psů to nechce. Můj to teda miloval.
Ziwi Peak je kvalita, ale taky draze zaplacená.
Wolfsblut jsem zkoušela s minulým psem i současným a oba po tom zvraceli, takž to už mi nesmí domu.
Teď krmím Wolfs Mountain, dobrý jsou taky třeba Wolf Wilderness nebo Annamaet, Primordial, Nutram co mě tak napadá.
Pokud váháte mezi barfem a granulemi, tak zkuste Haffit.

Já teď krmím wolfsblutem. Přešla jsem k nim přes Eden, Acanu, Tinber wolf. Wolfsblut vyhovuje nejvíc, takže u něj zůstáváme. Střídáme 2-3 receptury. Jestli granule sedí nebo ne poznáte až po několika týdnech. Pro citlivé zažívání si někteří chválí Wolfsblut koninu - to ale u mně nehrozí, protože máme doma i koně ;). Před časem se řešila i kolísající kvalita některých receptur Wolfsblutu, ale měli to být šarže vyrobené v české firmě Wafo (vyrábí i Brit) nebo v Polsku. Kde byl pytel vyroben je na něm uvedené zkratkou státu. Já, abych se tomu vyhla a měla jistotu, že bylo vyrobeno v Německu, kupuji přímo na domovských stánkách www:Wolfsblut.com. Kupodivu to vyjde výrazně levněji i s dopravou ve srovnání s českými e-shopy.

Bělouš má taky citlivé zažívání a už delší dobu asi 3/4 roku je na Marp natural farmland-mají jednoduché složení: máme kachní- Sušené kachní maso, Brambory, Hrášek, Řepné řízky, Drůbeží tuk, Pivovarské kvasnice, Lněné semínko, Minerály, Vitaminy. Tyhle jsou takové chrumkavé a nejsou úplně maličké, může jak střeďák i malý pes.
Dají se kombinovat s monoproteinovými konzervami téže značky
Přeji Vám, ať se to brzy zlepší, řídká točenáda na konci psa je na hlavu 🤦♀️
Ouško4
napsal(a):
Kromě všech už proflaklých. Máte prosím někdo zkušenost s těmito značkami:
(Je to asi poměrně nové, nemůžu dohledat nic moc víc info než to, co píše pán na webu rádce krmiva, ale jestli dobře chápu, on je zároveň distributor, takže ...najde se tady prosím někdo, kdo z toho složení dokáže poznat kvalitu?)
Carna 4 DOG Food
Oven-baked Traditon
Timber Wolf
Ziwi Peak
Pro doplnění info, přecházeli jsme z BARFu na granule, a pořád v tom tak nějak tápu a plácám se.
Psy mám momentálně na Wolfsblutu, ale podle mě jim to nesedí. Bobky velmi řídké, často až kašovité.
Jak dlouho je tak ten čas, než by si "přechod na jiné granule" měl sednout?
Když vidím, že nic moc (na takto častý průjem u psů nejsem zvyklá), mám hned zkoušet další, jinou značku?
A nezkousela jsi Taste of the Wild? Na tom byl nas predchozi pesan a chvilku i Hachi a sedel dobre. Ale je jasny, ze kazdemu psovi bude vyhovovat neco jineho. Nebo treba i jine receptury Wolfsblutu? Jo a taky jsme chvilku meli Brit Fresh a ten byl kupodivu taky dobry. A to same Acana.
Jinak bych se vyhla Yoggies, pokud o nich taky premyslis. Krome toho, ze Hachimu vubec nesedly, tak jsem na ne slysela ted dost hruzy (ze psy na nich dost casto konci na veterine atd.)
A k otazce, sice jsem nezkousela, ale v okoli par lidi krmilo Ziwi Peakem a moc si ho (az na tu cenu) chvalili.
Drzime s Hachim pesti, at najdes neco, co jim konecne bude dlouhodobe sedet!

Jestli granule sedí nebo ne poznáte až po několika týdnech
pes neni kun
z podstaty sveho traveni nepotrebuje dlouhe prechody - pokud je zdravy a krmeni mu sedi.
napsal(a):
Jestli granule sedí nebo ne poznáte až po několika týdnech
pes neni kun
z podstaty sveho traveni nepotrebuje dlouhe prechody - pokud je zdravy a krmeni mu sedi.
Pes sice není kůň a u zdravýho psa opravdu netřeba pomalý přechody...tady je podstatný to pokud je zdravý
Pokud má rozhozený trávení nebo stávající granule nesedly, pak to nějakej čas trvá, než se trávení dá zase do kupy.
Nefunguje to tak, že vyměníte průjmujícímu psu nevyhovující granule a on bude hned další den na těch nových mít stolici jako fík a rázem bude bez potíží.
Než se zklidní žaludek a střevo se osídlí těma správnejma bakteriema, nějakej čas uplyne.
Tady se bavíme o psech, který mají dlouhodobě obtíže a momentálně řidší stolici až průjem.

Koukněte i na Topsteiny. Mému psu se na nich srovnalo krásně kakani - my ale kombinujeme grancle i barf.

Terven
napsal(a):
Pes sice není kůň a u zdravýho psa opravdu netřeba pomalý přechody...tady je podstatný to pokud je zdravý
Pokud má rozhozený trávení nebo stávající granule nesedly, pak to nějakej čas trvá, než se trávení dá zase do kupy.
Nefunguje to tak, že vyměníte průjmujícímu psu nevyhovující granule a on bude hned další den na těch nových mít stolici jako fík a rázem bude bez potíží.
Než se zklidní žaludek a střevo se osídlí těma správnejma bakteriema, nějakej čas uplyne.
Tady se bavíme o psech, který mají dlouhodobě obtíže a momentálně řidší stolici až průjem.
Psi jsou na jednech granclich bez problemu - prujem jim udelal prechod na jine. A delo se to uz od prvniho primichavani.
Nejak nevim, proc cekat nekolik tydnu, jestli se pes nezvykne?

marcelaamax
napsal(a):
Nezkoušela jste se ptát majitelů stejného plemene, čím krmí oni?
I když je to hrozně individuální, tak mám zkušenost, že v rámci plemene se od toho dá tak nějak odpíchnout .
Krmím kraťandu granulemi N&D LG DOG Puppy M/L Lamb & Blueberry a teď bude přecházet na dospěláckou verzi N&D. Sedí perfektně, ale pravda je, že neřešíme žádné zažívací problémy. Granule dostává jako jednu krmnou dávku, druhou dávku má barf.
Myslím si stejně jako Terven (resp. jsem to někde i četla), že úprava zažívání při změně stravy je otázkou spíš týdnů.
napsal(a):
Psi jsou na jednech granclich bez problemu - prujem jim udelal prechod na jine. A delo se to uz od prvniho primichavani.
No, právě, to je to, co nevím.
Jestli ještě čekat, nebo jestli zkusit jiné.
Chápu že než se zažívání srovná a než si to sedne, chvilku to trvá, ale kde je ta hranice jak dlouho čekat (a trápit ty psy něčím, co jim vlastně ani nechutná, i když tady předpokládám, že to bude boj s jakoukoli značkou, thriller s prvky hororu "kterak narvat do psa granule" mám bohužel furt v živé paměti, když byl Gery štěňátko, to jsem jich vyzkoušela snad 15- 20 značek, vlastně téměř všechno co bylo na trhu, za studena lisované, pečené, extrudované, poloměkké ...nežral nic, a to byl tenkrát impuls kdy mě kamarádka přeposlala části knížky Novosádové, my přešli na maso a pes začal konečně žrát normálně).
Víte co je ale strašně divný? Že na tom posraném Hill'su jsou ti psi úplně cajk. Stolice sice objemu na tři lopaty, ale krásně formovaný, neprděli a s chutí (!!) mi to žrali, až miska hroutila.
Přece ale nemůžu krmit psa doživotně šrotem z kukuřice, složení, že kterého mě omejvá a zatmívá se mě před očima za bílého dne. Nebo jo?
Já už fakt nevím.
Jako značek je různě... můžu prostě zkoušet jednu za druhou. Který sednou.
Třeba prostě je to blbá náhoda že zrovna ten Wolfsblut nám nesedl, i když mi to složením přišlo jako dobrá volba.
Jinak většina přátel stejného plemene krmí hodně často Primordial, N&D, Bardog... můžu postupně zkoušet.
napsal(a):
Já teď krmím wolfsblutem. Přešla jsem k nim přes Eden, Acanu, Tinber wolf. Wolfsblut vyhovuje nejvíc, takže u něj zůstáváme. Střídáme 2-3 receptury. Jestli granule sedí nebo ne poznáte až po několika týdnech. Pro citlivé zažívání si někteří chválí Wolfsblut koninu - to ale u mně nehrozí, protože máme doma i koně ;). Před časem se řešila i kolísající kvalita některých receptur Wolfsblutu, ale měli to být šarže vyrobené v české firmě Wafo (vyrábí i Brit) nebo v Polsku. Kde byl pytel vyroben je na něm uvedené zkratkou státu. Já, abych se tomu vyhla a měla jistotu, že bylo vyrobeno v Německu, kupuji přímo na domovských stánkách www:Wolfsblut.com. Kupodivu to vyjde výrazně levněji i s dopravou ve srovnání s českými e-shopy.
Prosím nemůžete mi třeba vyfotit kde přesně je napsána ta značka státu, kde to bylo vyrobeno? Někde u té šarže jak je čárový kód?
Já teď čumím na pytel a nějak to tam nenacházím.
napsal(a):
Jasně, nečekat.
Ale pokud zkusím nějaký další a pes má potíže pořád, rozhodně to neznemená, že nevyhovujou taky - to jsem tím chtěla říct.

Ouško4
napsal(a):
Prosím nemůžete mi třeba vyfotit kde přesně je napsána ta značka státu, kde to bylo vyrobeno? Někde u té šarže jak je čárový kód?
Já teď čumím na pytel a nějak to tam nenacházím.
prvni cisla v carovém kodu
co ktere cislo znamená za stat najdete na netu
https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_k%C3%B3d%C5%AF_zem%C3%AD_GS1

Terven
napsal(a):
Jasně, nečekat.
Ale pokud zkusím nějaký další a pes má potíže pořád, rozhodně to neznemená, že nevyhovujou taky - to jsem tím chtěla říct.
a co to teda znamena?
A nezkousela jsi Taste of the Wild? Na tom byl nas predchozi pesan a chvilku i Hachi a sedel dobre.
Když tohle je fakt těžký. Mým psům sedí z granulí kde co, zkrmila jsem i různé méně kvalitní granule, co jsme někde vyhráli, za normálních situací ani nedodržuju nějaký postupný přechod, prostě jeden den jsou nějaký granule, druhej den klidně jiný, zkrmím takhle i vzorky... a vždycky v pohodě. Ale zrovna TOW neseděly ani jednomu ze psů. Asi jako jediné granule z těch všech značek, které jsme kdy měli - nedržím se jedné značky, střídám to, beru pokaždé jiné (jako nouzovka k masu)...
A neseděly ani předešlému psu, ale tam jsem měla velký problém najít granule, které by sedly. Nevím sice čím to je , ale co takhle vím od známých, když shání granule a nic nesedí, tak většinou sedne právě to, co je ve větší míře ozkoušené u stejného plemene a sedí tam .
A k tomu, že psi nechtějí granule - nezkoušela jste tohle? https://www.spokojenypes.cz/pro-plan-vd-canine-fortiflora-plv-30-x-1-g/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=free-listing&gclid=CjwKCAjwo_KXBhAaEiwA2RZ8hL4EojaOzrfMECobwIEe6p-gbLewOnaFPlt95Hl4WgBYm4NZNssZehoCfjEQAvD_BwE , já tím rozkrmila fenu, už je to teda dááávno, kdy opovrhovala jídlem, ze začátku jako malé štěně, no a stačilo to trochu posypat a baštila. Radila jsem to i majitelům odchovu, a taky pomohlo. Jak se to tím ovoní, tak to štěnda žrala, a postupně se ubíralo a žrala pak i bez toho... I když zase aby to u vás neovlivnilo to, jestli granule sedí nebo ne...
napsal(a):
a co to teda znamena?
Znamená to, že trávení není v cajku a potřebuje se dát do kupy- může za tím být dysmikrobie, chronická gastroenteritida, podrážděná slinivka, cokoliv. To jsou záležitosti, který se nespraví ze dne na den, dost často ani ne z týdne na týden.
Prostě trávicí trakt není v pořádku a proto blbě tráví a aktuální potrava nemusí být na vině.
Terven
napsal(a):
Znamená to, že trávení není v cajku a potřebuje se dát do kupy- může za tím být dysmikrobie, chronická gastroenteritida, podrážděná slinivka, cokoliv. To jsou záležitosti, který se nespraví ze dne na den, dost často ani ne z týdne na týden.
Prostě trávicí trakt není v pořádku a proto blbě tráví a aktuální potrava nemusí být na vině.
No jo, ale pokud na těch Hillsech psi (zažívání) v pohodě byli, tak pravděpodobně na vině ty nové granule budou, ne?
Jako pokud mám psa na mase, má zažívací problémy, nemá trávení v pořádku, přejdu na granule - vet dietu, za 14 dnů se pes srovná, je to ok, přecházím postupně na nové granule, a pes už zase ok není a má průjmy, třeba zas po 14ti dnech, tak tam bych teda logicky řekla, že je to tím, že ty nové granule prostě nesedí.
marcelaamax
napsal(a):
No jo, ale pokud na těch Hillsech psi (zažívání) v pohodě byli, tak pravděpodobně na vině ty nové granule budou, ne?
Jako pokud mám psa na mase, má zažívací problémy, nemá trávení v pořádku, přejdu na granule - vet dietu, za 14 dnů se pes srovná, je to ok, přecházím postupně na nové granule, a pes už zase ok není a má průjmy, třeba zas po 14ti dnech, tak tam bych teda logicky řekla, že je to tím, že ty nové granule prostě nesedí.
Jasný, to jsem psala výše.
Ale chtěla jsem tím říct, že pokud na nějaké nové značce ty problémy budou pokračovat, nemusí to znamenat, že ta značka nesedí.
Bohužel je to většinou tak, že lidi nevydrží s nervama a ty granule obratem vymění taky. Já to dovedu pochopit, je o nervy krmit psa něčím, po čem je mu šoufl...ale obvykle se přesně takhle roztáčí začarovanej kruh, kdy se zjistí, že pes nemůže skoro nic - a že takových vláken už tu bylo.
Ještě mě napadá, že ty Hills, co žrali kluci od Ouška, byly asi low fat, ne?
Pokud vím, tak třeba po zánětech slinivky se z nich přechází na granule s nižším obsahem tuku - to jste mj. měli i vy, ne? Nějaké senior Marpy...
Tak jestli ten Wolfsblut nebyl tučnější, čili moc hrrr přechod...nevím, složení neznám.

A co vrátit ten Hills a prohlásit ho za "přílohu" (krmit kombinovaně granule + maso v lidské kvalitě)...?

Před barfem jsem měla cíťu na trávení, byl štěně. Na první dobrou nesedí? Pryč s nimi, nějaký x týdenní pokus se zvykáním s průjmy, když to vůbec nemusí klapnout a pes bude mít rozsekané trávení, mi přijde jako totální úlet. Taková povídačka, co šíří výrobci granulí. Oven Baked (před osmi lety) sedly, ale nakonec z toho byl bezobilný Marp a Barking Heads. Wolfsblut byl na něj moc aromatický a po čase se moc netvářil. Jinak vyhovovaly všechny a bylo šumák, které jsem zrovna koupila. BTW všechno s relativně nízkými hodnotami tuku a bílkovin. Jo a nesměla tam být stopa kuřete, ačkoliv jinak se jím cpe od rána do večera.
napsal(a):
Před barfem jsem měla cíťu na trávení, byl štěně. Na první dobrou nesedí? Pryč s nimi, nějaký x týdenní pokus se zvykáním s průjmy, když to vůbec nemusí klapnout a pes bude mít rozsekané trávení, mi přijde jako totální úlet. Taková povídačka, co šíří výrobci granulí. Oven Baked (před osmi lety) sedly, ale nakonec z toho byl bezobilný Marp a Barking Heads. Wolfsblut byl na něj moc aromatický a po čase se moc netvářil. Jinak vyhovovaly všechny a bylo šumák, které jsem zrovna koupila. BTW všechno s relativně nízkými hodnotami tuku a bílkovin. Jo a nesměla tam být stopa kuřete, ačkoliv jinak se jím cpe od rána do večera.
Na první dobrou nesedí? Pryč s nimi, nějaký x týdenní pokus se zvykáním s průjmy, když to vůbec nemusí klapnout a pes bude mít rozsekané trávení, mi přijde jako totální úlet.
Má to jeden zádrhel...ke změně granulí se majitelé odhodlávají často právě ve chvíli, kdy pes má problémy, čili více či méně rozsekané trávení.
To potom máloco sedí na první dobrou.

Terven
napsal(a):
Na první dobrou nesedí? Pryč s nimi, nějaký x týdenní pokus se zvykáním s průjmy, když to vůbec nemusí klapnout a pes bude mít rozsekané trávení, mi přijde jako totální úlet.
Má to jeden zádrhel...ke změně granulí se majitelé odhodlávají často právě ve chvíli, kdy pes má problémy, čili více či méně rozsekané trávení.
ne, normalni majitel nasadi psovi dietu a az kdyz je OK, zkusi opatrne nove grancle

napsal(a):
diky. uz jsem si myslela, ze jsem letadlo

Terven
napsal(a):
Já jsem studovala jak vzteklá, co může způsobit problém, co je nejšetrnější, poctivě dekódovala složení a finální výběr zmíněných granulí klapnul na první dobrou. Z minulosti jsem věděla, že na nabušené luštěninové keksy typu Orijen, Acana, Carnilove apod. se stačí jen podívat a letí se srágorkou. Kuře byl jen tip, který jsem si později ověřila na Artemisech, Marpech a ještě něčem slušným s kuřetem (prostě kdo prodával vzorky), ale ta intolerance mu nezpůsobovala zrovna průjem, jen měl bobky měkčí. Jinak bych to neriskovala. Každopádně předtím byl měsíc ze dne na den na barfu, na který se pak vrátil, a bobky ihned jako šutry, což naštěstí s vybranými granulemi pokračovalo.

Ouško4
napsal(a):
Holky, co Isegrim ?
Znáte, krmíte to někdo?
Ziwi Peak je bohužel nad moje finanční možnosti u dvou třicetikilových psů, to bych musela prodat ledvinu nebo začít s prostitucí, to, co jsem myslela že je klasickej pytel (12kg) byla cena za kilo 😂
To jste mne pobavila 🤣 Ziwi Peak asi jen jako luxusní pamlsek, stejně je to moc nabušený na normál krmení, ne?

Šmarjá, to sou granule se zlatem nebo co?

me trosku prekvapilo, ze jste o ne nem vubec uvazovala
"stejně je to moc nabušený na normál krmení, ne?"
tak tohle asi nikdy nikdo z beznych smrtelniku nezjisti
Jake hills maji ted?
Isegrim je OK, pokud psovi sedi kombinace s bramborama. Ale ty hills si myslim, ze jsou postavene na kukurici.

a jen tak btw. isegrim ma velke vypadky ( neni u centralniho dodavatele)

Ouško4
napsal(a):
Holky, co Isegrim ?
Znáte, krmíte to někdo?
Ziwi Peak je bohužel nad moje finanční možnosti u dvou třicetikilových psů, to bych musela prodat ledvinu nebo začít s prostitucí, to, co jsem myslela že je klasickej pytel (12kg) byla cena za kilo 😂
..teď koukala na ten Isegrim a cena za 12kilovy pytel mi připadala až ne tak přemrštěná, pokud je to kvalita...ty konzetvy jsou trochu dražší, ale zase 400 g za cca 60 korun,cpokud je kvalita, tak sem tam proč ne, sama bych si je dala když jsem četla tu nabidku....ještě mrknu na to Ziwi Peak

napsal(a):
..teď koukala na ten Isegrim a cena za 12kilovy pytel mi připadala až ne tak přemrštěná, pokud je to kvalita...ty konzetvy jsou trochu dražší, ale zase 400 g za cca 60 korun,cpokud je kvalita, tak sem tam proč ne, sama bych si je dala když jsem četla tu nabidku....ještě mrknu na to Ziwi Peak
..tak ty ZiwiPeak je fakt darda.....až jsem na to třikrát koukla, zda mně nešáli zrak, čekala jsem tu cenu tak u 12 kilo pytle, ale ne u tak malého množství.....tak holky, která s tim krmi

napsal(a):
..tak ty ZiwiPeak je fakt darda.....až jsem na to třikrát koukla, zda mně nešáli zrak, čekala jsem tu cenu tak u 12 kilo pytle, ale ne u tak malého množství.....tak holky, která s tim krmi
Krmila jsem, fena se držela na mnohem menším dávkování.

napsal(a):
a stacilo ji to, aby se citila syta?
to krmeni ma malo vlakniny

napsal(a):
...a na jak dlouho vám tedy vyšlo kolik kilo na jak velkého psa....

napsal(a):
a stacilo ji to, aby se citila syta?
to krmeni ma malo vlakniny
Ku podivu stačilo, nehubla, byla ve stejně dobré kondici jako na mase. Krmila jsem Ziwipeakem několik měsíců, takže to můžu zhodnotit.

napsal(a):
...a na jak dlouho vám tedy vyšlo kolik kilo na jak velkého psa....
Kupovala jsem, mam pocit, 7kg pytel a pokud si dobre panatuji, vydržel okolo mesice. Samotnou mě udivilo. Brala jsem příchuť s makrelou.

napsal(a):
Kupovala jsem, mam pocit, 7kg pytel a pokud si dobre panatuji, vydržel okolo mesice. Samotnou mě udivilo. Brala jsem příchuť s makrelou.
.....diky za odpověď.....mně se to líbí, asi ještě jednou prostuduju...

Ouško4
napsal(a):
Já si to počítala, a vycházelo mi to, že by mi to kilový balení za 1380,- vyšlo na den a půl. 😂
Tak jako, zase, vraťme se nohama na zem. Nekradu (byť bych ráda) 😂😂
4kg stojí 3790,-

napsal(a):
.....diky za odpověď.....mně se to líbí, asi ještě jednou prostuduju...
Ba ne, teď jsem koukala a brávala jsem 2x4kg plus snad ještě 1kg k tomu. Popletla jsem to s WB.

napsal(a):
Ba ne, teď jsem koukala a brávala jsem 2x4kg plus snad ještě 1kg k tomu. Popletla jsem to s WB.
..no jo, já to znovu připočítává a porovnala s barem na kterým je pes a kočky a asi zůstanu u barfu....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.154
Nechci polemizovat nejsem zkuseny krmivar. Ale muzu vzit stejnou znacku stejnych granuli, 4 prichute a zrat zmetci budou jen jednu. A Jezevcour ted zcela jednoznacne preferuje zverinu, uvoli se i na kralika nebo jehněčí. Ale hovezi, vepřový, nedejbože kuřecí neveme do huby i kdyby měl pojít hladem. Po kurecim (maso povareny ok ale granule nebo konzervy ci pastiky konecna) kdyz uz to do nej dostanu hovna taky horsi. Takze bych se zamerila možná ne přímo na značku ale i příchuťe. Dělá to hodně. Mamino jorci z x znacek zerou tri a vsechny musi byt stejna prichut. Jinak na to hazej bobka.

Ouško4
napsal(a):
I ty "zvýhodněná balení" jsou strašně drahý. Já bych ty 4 kila měla na necelý týden.
To je fakt strašná pálka.
Nebo se holt odstěhovat na NZ
Takhle platíte jednak kvalitu a jednak celý logistický řetězec z druhého konce světa
https://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/ziwipeak/1380059?variantid=1380059.0/-263221&gclid=EAIaIQobChMInsSpvbLQ-QIVC4xoCR2VrwnwEAAYASAAEgLJC_D_BwEhttps://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/ziwipeak/1380059?variantid=1380059.0/-263221&gclid=EAIaIQobChMInsSpvbLQ-QIVC4xoCR2VrwnwEAAYASAAEgLJC_D_BwE
napsal(a):
Nebo se holt odstěhovat na NZ
Takhle platíte jednak kvalitu a jednak celý logistický řetězec z druhého konce světa
https://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/ziwipeak/1380059?variantid=1380059.0/-263221&gclid=EAIaIQobChMInsSpvbLQ-QIVC4xoCR2VrwnwEAAYASAAEgLJC_D_BwEhttps://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/ziwipeak/1380059?variantid=1380059.0/-263221&gclid=EAIaIQobChMInsSpvbLQ-QIVC4xoCR2VrwnwEAAYASAAEgLJC_D_BwE
Koukám, že to ale moc na odbyt nejde. Divné?
eli22
napsal(a):
Koukám, že to ale moc na odbyt nejde. Divné?
No mě by spíš přišlo divný, kdyby to na odbyt šlo.
Jako dovedu si představit, že si to někdo koupí pro dvoukilovou čivavku, která toho sežere šest granulek denně.
Ale krmit tím středně velkýho psa, nedej bože dva (nebo víc 😂), to bych musela být dědička po uhlobaronovi, nebo kápovi nějakýho drogovýho kartelu 😂
Ouško4
napsal(a):
No mě by spíš přišlo divný, kdyby to na odbyt šlo.
Jako dovedu si představit, že si to někdo koupí pro dvoukilovou čivavku, která toho sežere šest granulek denně.
Ale krmit tím středně velkýho psa, nedej bože dva (nebo víc 😂), to bych musela být dědička po uhlobaronovi, nebo kápovi nějakýho drogovýho kartelu 😂
Tak to byl ode mně samozřejmě sarkazmus.

Nehledejte značku a recenze (nic to neříká o těchto konkrétních psech), ale podobné složení
a analýzu, jako mají ty Hill´s. Akorát se vyhnu nejhnusnějším přísadám, jinak neřeším nic.
Kukuřice v extrudovaných granulích = stejně stravitelný cukr jako každý jiný v granulích. Kolem 55 procent to bývalo. Kukuřice a obilí nejsou jedovaté. Moc odpadu? Tak vyměnit za jinou "přílohu", ale ne za tu, po které to nebylo pro majitele úplně veselé...
Wolfsblut existují s rýží a bez obilí. To bude pro strávníky velký rozdíl. Také jsou s 10 g tuku a s 20 g tuku, nemohu proto říct, že WB nesedí.
Ale jsou tak bylinkové, že je někteří psi nechcou, to se nedá nic dělat. Kašlat na to. Timberwolf je to samé, ale nedala bych za to ani haléř, dělá se kdovíkde, Wolfsblut je německá značka, ale dělá se ve VB. Vafo :D dobrý vtip :D by tak nevoněly.
Z toho seznamu nahoře... Ziwipeak nejsou klasické granule. Je to usušené maso s něčím, zbytečné kupovat, na to máme doma sušičku. Oven-baked jsou granule pečené, také ne úplně tradiční.
Carna4 to samé. To znamená, že psi je nemusí dobře trávit. A ten samý trabl budou mít lisované granule, konzervy třeba, moc tučné jídlo, moc vlákniny v jídle, moc bílkovin, určitý druh obilovin nebo masa nebo tuku nebo...
Odpíchněte se od těch, po kterých bylo psům nejlépe.
= podobné sacharidy, podobné množství tuku, bílkovin, nějak tak.
napsal(a):
Nehledejte značku a recenze (nic to neříká o těchto konkrétních psech), ale podobné složení
a analýzu, jako mají ty Hill´s. Akorát se vyhnu nejhnusnějším přísadám, jinak neřeším nic.
Kukuřice v extrudovaných granulích = stejně stravitelný cukr jako každý jiný v granulích. Kolem 55 procent to bývalo. Kukuřice a obilí nejsou jedovaté. Moc odpadu? Tak vyměnit za jinou "přílohu", ale ne za tu, po které to nebylo pro majitele úplně veselé...
Wolfsblut existují s rýží a bez obilí. To bude pro strávníky velký rozdíl. Také jsou s 10 g tuku a s 20 g tuku, nemohu proto říct, že WB nesedí.
Ale jsou tak bylinkové, že je někteří psi nechcou, to se nedá nic dělat. Kašlat na to. Timberwolf je to samé, ale nedala bych za to ani haléř, dělá se kdovíkde, Wolfsblut je německá značka, ale dělá se ve VB. Vafo :D dobrý vtip :D by tak nevoněly.
Z toho seznamu nahoře... Ziwipeak nejsou klasické granule. Je to usušené maso s něčím, zbytečné kupovat, na to máme doma sušičku. Oven-baked jsou granule pečené, také ne úplně tradiční.
Carna4 to samé. To znamená, že psi je nemusí dobře trávit. A ten samý trabl budou mít lisované granule, konzervy třeba, moc tučné jídlo, moc vlákniny v jídle, moc bílkovin, určitý druh obilovin nebo masa nebo tuku nebo...
Odpíchněte se od těch, po kterých bylo psům nejlépe.
= podobné sacharidy, podobné množství tuku, bílkovin, nějak tak.
Megi, smekám klobouk před vašima znalostma.
Co se týče složení a receptur, jsem úplně marná, nepoznám skrytou moučku, nerozeznám tyhlety jinak označený "fujenky živočišného původu".
Děkuji za vaše rady.
A ten samý trabl budou mít lisované granule, konzervy třeba, moc tučné jídlo, moc vlákniny v jídle, moc bílkovin, určitý druh obilovin nebo masa nebo tuku nebo...
Taky asi budu ladit a vychytávat. Většinu času se mi Vikina zdá ouplně zdravá, ba zdravější než kdy dřív. A sotva mi začne hlodat červíček a začnu si myslet, že ta diagnóza byla nejspíš omyl, přesvědčí mě, že břicho ok není a slinivce to trvá než se zrekreuje.
Včera jsem pouštěla po bytě morčata, psi mají do tý části v tu dobu zamezenej přístup, pochopitelně
Když je pak vrátím do klece, psi se nadšeně vrhnou na místo jejich pobytu a zuřivě čichají. Sezobnou nějakej ten bobek no a Vikinu jsem včera přistihla, že si něco schovává v tlamě a byl to kousek řapíkatýho celeru, kterej tam po nich zbyl. Zabavila jsem jí ho, ale nejspíš to nebyl první...pak našla ještě kousek salátu...
Tučný to není, ale vláknina je taky blbě...bylo to večer na ní poznat. Registruju fakt jemný odchylky od normálu. Večer se jí nechtělo ven, ležela do poslední chvíle. Venku bylo příjemně, po dešti. Potkaly jsme dcery kamarádku, kterou Vikina miluje, šla kousek s námi. Vikina běžela, byla nadšená z nečekaný společnosti, ale co chvíli z klusu nebo cvalu zpomalila do kroku, chvíli se šourala a pak zase rozeběhla. Během procházky to rozchodila, návrat domů v pohodě, večeře v pohodě, noc v pohodě, ráno v pohodě.
Ale občas takhle něco nesedne.

"Co se týče složení a receptur, jsem úplně marná, nepoznám skrytou moučku, nerozeznám tyhlety jinak označený "fujenky živočišného původu"."
ouško, netřeba hledat vědu
je třeba vědět, že ve složení se musí udávat suroviny sestupně dle množství
je třeba vědět, že "maso" má cca 70% vody, kterou je nutno odečíst, aby se člověk dostal na reálné množství (a proto i výrobci rádi udávají ve složení "maso", aby mohlo být na prvním místě
je třeba hledat dehydrované maso, sušené
není od věci si všimnout, že ve složení je např. položka hrách, druhá položka hrachový protein, další položka hrachové cosi, další čočka.....prostě rozepsaná surovina na x podsurovin, aby jedna každá měla málo procent ve složení a nebylo tam 40% luštěniny hned na prvním místě - to by se asi moc nelíbilo (stejně tak obiloviny apod.)
moučky se uvádí
a výrobci jsou povinni uvádět to správné složení na balení (taky pozor na někdy básnické překlady), ne na internetových stránkách

Kolik je luštěnin (nebo jiné přílohy): 100 (celý pytel granul) minus protein minus tuk minus vlhkost minus popel.
A pak zjistím, že vlastně žádné granule, kde by polovina nebyla "obilí", neexistují.
Nechci tolik příloh, protože pes má rád živoč. bílkoviny, ne kytičkové. Kuře je kompletní výživově, cca, hrách není, i když ten hrách má třeba 20 % bílkovin. Ale prostě blbých.
Originální stránky raději.
Sestupné pořadí, tolerance 15 % (know how).
Suroviny se píší tak, jak jdou do misky, kde se budou míchat. Před extrudací. Pak mizí ta voda, obilí je stravitelnější, vymyslí se nesmyslný glykem. index a tak.
Čísla v analýze mají též toleranci nahoru dolů, max. 3 stupínky to byly, tuším.
Protože těžko seženu každý měsíc dostatek stejně tlustých kuřat...
Moučka, masový protein, blíže neurčené výrobky a produkty živ. původu, antiox. a konz. povolené EU, cca BHA a BHT a takové ty věci = tomu se zkusit vyhnout.
A jinak... když tohle všecko vím, mi toho na krmení moc nezbyde :-)
Několik značek přesunulo výrobu z VB do Španělska, ceny jsou jak za svíčkovou i tak, myslím, že už nemáme šanci to vůbec sledovat, rozebírat, zjistit.

Kolik je luštěnin (nebo jiné přílohy): 100 (celý pytel granul) minus protein minus tuk minus vlhkost minus popel.
tak zrovna lusteniny obsahuji hodne i bilkovin -takze je jeste problem i se zdrojem bilkoviny pak...
rostlinne nejsou pro psa nejvhodnejsi
napsal(a):
tak zrovna lusteniny obsahuji hodne i bilkovin -takze je jeste problem i se zdrojem bilkoviny pak...
rostlinne nejsou pro psa nejvhodnejsi
O dvě řádky níž megí píše
Nechci tolik příloh, protože pes má rád živoč. bílkoviny, ne kytičkové. Kuře je kompletní výživově, cca, hrách není, i když ten hrách má třeba 20 % bílkovin. Ale prostě blbých.
napsal(a):
A pak zjistím, že vlastně žádné granule, kde by polovina nebyla "obilí", neexistují.
Originální stránky raději.
Sestupné pořadí, tolerance 15 % (know how).
Suroviny se píší tak, jak jdou do misky, kde se budou míchat. Před extrudací. Pak mizí ta voda, obilí je stravitelnější, vymyslí se nesmyslný glykem. index a tak.
Čísla v analýze mají též toleranci nahoru dolů, max. 3 stupínky to byly, tuším.
Protože těžko seženu každý měsíc dostatek stejně tlustých kuřat...
Moučka, masový protein, blíže neurčené výrobky a produkty živ. původu, antiox. a konz. povolené EU, cca BHA a BHT a takové ty věci = tomu se zkusit vyhnout.
A jinak... když tohle všecko vím, mi toho na krmení moc nezbyde :-)
Několik značek přesunulo výrobu z VB do Španělska, ceny jsou jak za svíčkovou i tak, myslím, že už nemáme šanci to vůbec sledovat, rozebírat, zjistit.
A teď mi vysvětlete, jak to, že na tomhle ti psi tak prospívají
https://www.royalcanin.com/cz/dogs/products/vet-products/gastro-intestinal-low-fat-such
ale jo, chápu - ono to "prospívání" nejde hodnotit v tak krátkém časovém horizontu. Většině psů se na tom hlavně uleví, poněvadž se to krmí marodům a majitel pak v euforii rozhlašuje, že zázrak
A nedovedete si představit, jak ty granule páchnou. Už jsem si zvykla, tak to moc neprožívám, ale když jsem je přinesla domů, byla to darda - takhle smaradlavý granule žrala kdysi dávno nebožka a to byly K9 či jaký.
Terven
napsal(a):
A teď mi vysvětlete, jak to, že na tomhle ti psi tak prospívají
https://www.royalcanin.com/cz/dogs/products/vet-products/gastro-intestinal-low-fat-such
ale jo, chápu - ono to "prospívání" nejde hodnotit v tak krátkém časovém horizontu. Většině psů se na tom hlavně uleví, poněvadž se to krmí marodům a majitel pak v euforii rozhlašuje, že zázrak
A nedovedete si představit, jak ty granule páchnou. Už jsem si zvykla, tak to moc neprožívám, ale když jsem je přinesla domů, byla to darda - takhle smaradlavý granule žrala kdysi dávno nebožka a to byly K9 či jaký.
Áááá ...to je úplně stejnej humáč jako ty naše gastro Hill'sy 😂
Ouško4
napsal(a):
Áááá ...to je úplně stejnej humáč jako ty naše gastro Hill'sy 😂
Kupodivu, Kikiny to milujou.
U pinčový se nedivím, ta na kvalitu nehledí a upřednostňuje kvantitu a rychlost dodání
Ještě k tomu máme konzervy, ty milujou snad ještě víc a složení je takový tajemnější
https://www.royalcanin.com/cz/dogs/products/vet-products/gastro-intestinal-low-fat-vlhk
Terven
napsal(a):
Kupodivu, Kikiny to milujou.
U pinčový se nedivím, ta na kvalitu nehledí a upřednostňuje kvantitu a rychlost dodání
Ještě k tomu máme konzervy, ty milujou snad ještě víc a složení je takový tajemnější
https://www.royalcanin.com/cz/dogs/products/vet-products/gastro-intestinal-low-fat-vlhk
Jo, o tom žádná, ono to totiž nějak ochucený bude, protože i naši kluci tohle jediný žerou dobrovolně, až misky hroutí a moje srdce usedá.
Jakýkoli jiný granule obcházejí obloukem se zmučeným pohledem "bacha strychnin". 🙈
Normálně v rámci své zvědavosti jim fakt zkusím večer, jak dojdeme ze stáje, dát trošku toho Brita. Jen mě zajímá, jestli to vezmou do huby.

Ouško4
napsal(a):
Jo, o tom žádná, ono to totiž nějak ochucený bude, protože i naši kluci tohle jediný žerou dobrovolně, až misky hroutí a moje srdce usedá.
Jakýkoli jiný granule obcházejí obloukem se zmučeným pohledem "bacha strychnin". 🙈
Normálně v rámci své zvědavosti jim fakt zkusím večer, jak dojdeme ze stáje, dát trošku toho Brita. Jen mě zajímá, jestli to vezmou do huby.
Byly tu dobré rady. Nechci opakovat, tak zvýrazním "Odpíchněte se od těch, po kterých bylo psům nejlépe.
= podobné sacharidy, podobné množství tuku, bílkovin, nějak tak. " od Megi.
Než nějaké další experimenty hledejte něco s proteiny kolem 20 % a tuky pod 10 %. Wolfsblut, kterým jste krmila, je na tom jak?
napsal(a):
Byly tu dobré rady. Nechci opakovat, tak zvýrazním "Odpíchněte se od těch, po kterých bylo psům nejlépe.
= podobné sacharidy, podobné množství tuku, bílkovin, nějak tak. " od Megi.
Než nějaké další experimenty hledejte něco s proteiny kolem 20 % a tuky pod 10 %. Wolfsblut, kterým jste krmila, je na tom jak?
Wolfsblut je na tom různě, každá příchuť to má jinak a já nakoupila víc příchutí, protože jsem měla předtuchu, že jim to nebude chutnat.
Nejvíc dietní, když to teď studuju, je křepelka, ale ta nemá pod 10%, všechno je to tučnější, něco má o 20%, což by teoreticky vysvětlovalo ty řidší bobky.

Ouško4
napsal(a):
Wolfsblut je na tom různě, každá příchuť to má jinak a já nakoupila víc příchutí, protože jsem měla předtuchu, že jim to nebude chutnat.
Nejvíc dietní, když to teď studuju, je křepelka, ale ta nemá pod 10%, všechno je to tučnější, něco má o 20%, což by teoreticky vysvětlovalo ty řidší bobky.
Jo, tak se nedivte, že i při pomalém přechodu z vet diety mají pesani problémy, jestli mixujete nabušené příchutě do spešl diety. Zkuste najít na přechod něco kolem těch 10 % tuku, znovu dávám tip na Marp senior light. Ten mi vlastně kdysi poradila Megi a velmi ji za to děkuji. Klidně bych se zase vrátila na nějaký čas na Hills a pak začít s novými granulemi, postupně.
napsal(a):
Jo, tak se nedivte, že i při pomalém přechodu z vet diety mají pesani problémy, jestli mixujete nabušené příchutě do spešl diety. Zkuste najít na přechod něco kolem těch 10 % tuku, znovu dávám tip na Marp senior light. Ten mi vlastně kdysi poradila Megi a velmi ji za to děkuji. Klidně bych se zase vrátila na nějaký čas na Hills a pak začít s novými granulemi, postupně.
Děkuju. Vidíte, tohle mě třeba nenapadlo, sledovat ještě obsah tuku.
I když je to fakt logické, tučnější = srajda.
Člověk se furt učí 🙈
Ouško4
napsal(a):
Děkuju. Vidíte, tohle mě třeba nenapadlo, sledovat ještě obsah tuku.
I když je to fakt logické, tučnější = srajda.
Člověk se furt učí 🙈
Bude to tak - jestli jste tu dietu měli taky low fat, jakože asi jo, tak ta je opravdu krutopřísně nízkotučná, takže by to chtělo přejít nejdřív na nějaký odlehčenější...
Pořád mám pocit, že naši čokli jsou na tom s těma vašima tak trochu podobně - třeba jste měli taky trochu štrejchlou slinivku, i když jste náběry měli v cajku. Pokud to není fakt akutní zánět, kdy pes je na umření,. nic moc zvýšenýho být nemusí.
Terven
napsal(a):
Bude to tak - jestli jste tu dietu měli taky low fat, jakože asi jo, tak ta je opravdu krutopřísně nízkotučná, takže by to chtělo přejít nejdřív na nějaký odlehčenější...
Pořád mám pocit, že naši čokli jsou na tom s těma vašima tak trochu podobně - třeba jste měli taky trochu štrejchlou slinivku, i když jste náběry měli v cajku. Pokud to není fakt akutní zánět, kdy pes je na umření,. nic moc zvýšenýho být nemusí.
No vůbec bych se tomu nedivila, prostě "podrážděný pajšl" a ono v důsledku je skoro jedno, co všechno bylo rozhozený, asi to fakt trvá dlouho, než se to srovná.
Takže teď se odpíchnu od čehokoli nízkotučného, teď koukám že i Wolfsblut dělá light koninu, 6,5% tuku.
Naštěstí nemám morální problém koupit jim granule z koníka. Až mě šiml na jízdárně bude zas zvyšovat krevní tlak, nenápadně se mu zmíním, co by mohli mít kluci ráno v misce 😂😂
Já jsem hrozně spokojená s Orijen. ND nebyly žádná sláva, navíc je pes odmítal žrát a radši by umřel hlady, i když jsem to namixovala s konzervou. Orijen si dá i jen tak, cvičí za ně. Hovno krásné, srst krásná. Musela jsem přejít v podstatě ze dne na den, protože vypadal, že hodlá umřít radši hlady. Byla jsem připravena na průjem. No... nedostavil se. Přitom zažívání má celkem citlivé.
Acany krmí sestra a taky velmi spokojená. Její fenka už je babička a žere je s chutí a vypadá mnohem mladší než je.
Takže za mě Orijen i Acana super. :)
Navazuju...sbírám tipy na míň tučný granule, kterýma by se dalo navázat na low fat dietu. Zatím jsem našla
https://www.krmiva-pucalka.cz/granule-pro-kastrovane-feny-a-psy/marp-holistic-turkey-s-l-kruti-senior-light-bez-obilovin-2kg
tam je ten tuk teda hraniční
https://www.krmiva-pucalka.cz/granule-pro-seniory/marp-natural-senior-and-light-s-bilou-rybou-12kg-pamlsky-zdarma
no a tady by vyhovoval tuk, ale moc se mi nelíbí hnědá rejže a matně si vzpomínám, že taky jde o množství proteinů
https://barkingheads.net/produkty-barkingheads/pro-psy/fat-dog-slim

N&D mají verze light - do 3400 kcal.
Wolfsblut taky light i vetline. Essential balance, contour a older.
Bych dala rýži a kousek libovějšího masa a kokosový olej. Třeba.
Nebo rýži, vejce. Tvaroh, ricotu. Zbytek bych řešila doplňky - tekutá vláknina s probiotiky, balancer a tak.
napsal(a):
Nebo rýži, vejce. Tvaroh, ricotu. Zbytek bych řešila doplňky - tekutá vláknina s probiotiky, balancer a tak.
Jo jo, já hlavně vařím
Je mi jasný, že pes potřebuje i tuk, ale zatím jsem si žádnej olej přidat netroufla. Je fakt, že i Šťourač u slinivkářů doporučuje zkusit a dávat dle snášenlivosti.
Maso krůtí, kuřecí, treska, kuřecí žaludky...přílohy brambor, dýně, rejže, oves. vločky. Často dávám vařenou mrkev, někdy syrovej banán.
Zkusila jsem i vařenej bílek a taky ok.
Jen na ty mléčný výrobky jsem opatrná- nízkotučnej tvaroh byl bez problému, po nízkotučným cottage a řeckým jogurtu bez tuku byly nehezký bobky s hlenem.
Díky za tipy na granule, jak bude víc času, prolustruju.
Kontrola dopadla tak, že TLI bylo 38, norma je do 35. Původní hodnota byla 48,5.
Tak prý dobrý a je vidět, že slinivka regeneruje. Nechtěla jsem doktorovi rozhazovat sandál a bylo mi ho líto, takže jsem neřekla, že původní náběr nebyl nalačno, tudíž je možný, že je to de fakto skoro stejný
Ale asi opravdu slinivka regeneruje. Je to poznat hlavně na Vikině

Terven
napsal(a):
Jo jo, já hlavně vařím
Je mi jasný, že pes potřebuje i tuk, ale zatím jsem si žádnej olej přidat netroufla. Je fakt, že i Šťourač u slinivkářů doporučuje zkusit a dávat dle snášenlivosti.
Maso krůtí, kuřecí, treska, kuřecí žaludky...přílohy brambor, dýně, rejže, oves. vločky. Často dávám vařenou mrkev, někdy syrovej banán.
Zkusila jsem i vařenej bílek a taky ok.
Jen na ty mléčný výrobky jsem opatrná- nízkotučnej tvaroh byl bez problému, po nízkotučným cottage a řeckým jogurtu bez tuku byly nehezký bobky s hlenem.
Díky za tipy na granule, jak bude víc času, prolustruju.
Kontrola dopadla tak, že TLI bylo 38, norma je do 35. Původní hodnota byla 48,5.
Tak prý dobrý a je vidět, že slinivka regeneruje. Nechtěla jsem doktorovi rozhazovat sandál a bylo mi ho líto, takže jsem neřekla, že původní náběr nebyl nalačno, tudíž je možný, že je to de fakto skoro stejný
Ale asi opravdu slinivka regeneruje. Je to poznat hlavně na Vikině
Olej se dává po ml k jídlu, kde tuk není. Jako že rýže a něco a kápnout olej.
Dala jsem to vedle do vlákna, ty zelenomodré nadpisy http://dogaware.com/articles/wdjpancreatitis.html
Co jsem četla od Š., je to slovo od slova...
Ono se tam dá proklikat na tabulky a jídelníčky.
Kdo ví, co jste kde vy všichni koupili stejného.
napsal(a):
Olej se dává po ml k jídlu, kde tuk není. Jako že rýže a něco a kápnout olej.
Dala jsem to vedle do vlákna, ty zelenomodré nadpisy http://dogaware.com/articles/wdjpancreatitis.html
Co jsem četla od Š., je to slovo od slova...
Ono se tam dá proklikat na tabulky a jídelníčky.
Kdo ví, co jste kde vy všichni koupili stejného.
Mražený maso 😂😂

:-) :-)
U masa z barfshopu bych se nedivila. Včera na mě vyskočil ceník čehosi, pro lidi je to levnější a kupuji čerstvé.
Kdybych na to chtěla přijít, tak dám psovi suchary a odstátou vodu den dva, přátelské bakterie, žádnou vlákninu a pak každý den pomalu přidávám maso, cukry, tuk. I kdybych měla pomoct vepřovou slinivkou nebo pár tabletami enzymů.... a ani to ne, spíše rozdrtit na prášek.
Možná polévky. Od netučné zeleninové postupně... s tím je určitě méně práce než jak do nemocného žaludku spadne šutr v podobě granule nebo tak. Papiňák, dobré věci zůstanou v polívce.
Vlastně mi granule do toho vůbec nesedí, protože malý pes tráví rychleji než velký a tady se mi nelíbí, že hodně vlákniny působí tak, že potrava zůstane dlouho, navíc nevyužitá, roste v psovi bordel.
Taky krmit třeba 5 10 krát denně.
Jako že nemocný jedinec, zlehka, nehromadit v žaludku hromady a ve střevě.
Malina včera dobrala rybí Orijeen a obě jsme si oddychly. Už jí lezly krkem a nechtěla je. Mám objednanou jinou příchuť. No a dneska jsem jí koupila, a to tu možná i někdo omdlí, granule v DM. V Německu vyhrály v nějakém D-testu. Obsah masa 60 procent a ona to snědla s takovou chutí, ještě obcházela misku, jestli jako nebude nášup. Tak kdo ví, co tam dávají za drogy. Jsem zvědavá, jestli z toho bude mít průjem.
Terven
napsal(a):
Navazuju...sbírám tipy na míň tučný granule, kterýma by se dalo navázat na low fat dietu. Zatím jsem našla
https://www.krmiva-pucalka.cz/granule-pro-kastrovane-feny-a-psy/marp-holistic-turkey-s-l-kruti-senior-light-bez-obilovin-2kg
tam je ten tuk teda hraniční
https://www.krmiva-pucalka.cz/granule-pro-seniory/marp-natural-senior-and-light-s-bilou-rybou-12kg-pamlsky-zdarma
no a tady by vyhovoval tuk, ale moc se mi nelíbí hnědá rejže a matně si vzpomínám, že taky jde o množství proteinů
https://barkingheads.net/produkty-barkingheads/pro-psy/fat-dog-slim
Prechádzam už asi týždeň z hills gastro na wolsfblut lamb and rice, hilsky maju 13,3, wolfsblut 15% tuku. Zatiaľ klopem na drevo, ale vyzerá to dobre.

Trickyvoo
napsal(a):
Malina včera dobrala rybí Orijeen a obě jsme si oddychly. Už jí lezly krkem a nechtěla je. Mám objednanou jinou příchuť. No a dneska jsem jí koupila, a to tu možná i někdo omdlí, granule v DM. V Německu vyhrály v nějakém D-testu. Obsah masa 60 procent a ona to snědla s takovou chutí, ještě obcházela misku, jestli jako nebude nášup. Tak kdo ví, co tam dávají za drogy. Jsem zvědavá, jestli z toho bude mít průjem.
Pozor, 60% čerstvého masa! To je i s obsahem vody😉

Koupila jsem kočičí granule Pure taste - supermarket. Kilo asi 80 korun. Psí nemají tak "dobré" složení. Uvozovky, protože jsem si ještě nepřeložila všecka slova :D ale vypadá to dobře, nevidím zatím rozdíl od nějakých...

Trickyvoo
napsal(a):
To nevím, jak moc špatný jsou. V Německu bodovaly a u Maliny taky. Já jí snad ještě neviděla jíst granule s takovou chutí. Ona to jí stejně rychle jako když jí dám nějaký maso....
tak hoď název granulí, nechť si to můžeme přečíst
megi také, pure taste asi značka nebude, coshida?
nebo lépe složení
napsal(a):
tak hoď název granulí, nechť si to můžeme přečíst
megi také, pure taste asi značka nebude, coshida?
nebo lépe složení
Nebude to tohle?
https://www.lidl.de/p/orlando-pure-taste-hundetrockennahrung-mit-rind-3-x-2-kg/p800002306

čerstvé kuřecí maso 25, kuřecí maso 25, bramborové vločky, bramborová mouka, drůbeží tuk 8, rybí protein 4 MSC, mrkev 4, řepné řízky, drůbeží hydrol. játra 2, minerály, lněné semínko 1, cikorka 1, kvasnice 0.2 (0,05 b-glukany, 0.04 mannanoligosacharidy), yucca 0.019
protein 33, tuk 18, popel 8, vláknina 3, Ca 1.5, P 1.2, omega 3 1, omega 6 2.6 .....1000 mg taurin atd.
To jedno maso je blbost, beru, že tam naházeli, co jim přišlo pod ruku. Ale někde jsem četla, že si to nechali vyrobit bez "éček" na žádost nějakého severského státu... a supermarketově to fakt nevypadá. Cena odpovídá.
Cena v ČR samozřejmě neodpovídá.
Ale tak mě to jen napadlo, že o dost dražší a slavnější granule mají totožné nebo horší složení.
Granule nesmrdí jako zverimex a chutnají psovi aj kočkovi.
89 kilo.

Trickyvoo
napsal(a):
To nevím, jak moc špatný jsou. V Německu bodovaly a u Maliny taky. Já jí snad ještě neviděla jíst granule s takovou chutí. Ona to jí stejně rychle jako když jí dám nějaký maso....
No, složení jsem neviděla. Ale například když dáte dítěti brokolicovou polévku, třeba bude chutnat a sni ji. A pak mu nabídnete třeba nugetky z mekace, sní je s mnohem větší chuti.
Neznamená to nutně, že ho nugetky jednou za čas zabíjí, ale asi chápete pointu, co s dítětem udělá pravidelně brokolice a pravidelně mekac.
Taky jsem znala psa co zboznoval pedigree.Řekla bych že jsou ty levnější sroty nachucene tak, aby chutnaly co nejvíc a evokovaly v majiteli tu chutnost a vhodnost pro jejich psy .
Tim ale rozhodně nechci říct že na svém psu šetříte, nebo ho nevhodně krmite! Jen to byl jiný úhel pohledu na to, proč psu můžou třeba takové granule chutnat. Je třeba koukat ne jen na to jak rychle to zbasti, ale taky jakou pak má (v delším měřítku) srst, kakani, jak je na tom s náladou, energii, celkovou kondici. A klidně můžou prospivat i na levnějších granulích, každé psi tělo je jine

Podle kódu je to vyrobeno v Německu. U konzerv jsem našla, že se dělají ve Švýcarsku, no nevim, nekoupila jsem. Na obale je "žádná přidaná barviva, konzervanty, cukr".
Podle vůně mi nepřijde, že by tam dali něco, co má dělat tu chuť.

ale taky jakou pak má (v delším měřítku) srst, kakani, jak je na tom s náladou, energii, celkovou kondici. A klidně můžou prospivat i na levnějších granulích, každé psi tělo je jine
granule jsou vzdycky sestavene tak, aby se psi leskli a pokud mozno normalne vylucovali
i ty nejlevnejsi hypermarketovky.
problem je skryty - kvalita vstupnich surovin, konzervace, sul atd.
u toho orlanda treba zrova nevidim nikde jak je to konzervovane.
neni to nic, co by pes nemohl zrat - otazka je, jestli to ma zrat dlouhodobe, no...

Asi na to stačí ty vitaminy jako antioxidanty :D áčko, éčko, yucca, céčko. Ten rybí protein (to se teď tak dělá u o dost dražšího krmiva... místo masa a že lepší čísla pak) je určitě konzervovaný nějakým hnusem.
Roční trvanlivost.
Ty N&D zrovna mají masový protein. Píší to v češtině. V AJ na americkém webu není slovo protein. No. Takže.
marcelaamax
napsal(a):
Nebude to tohle?
https://www.lidl.de/p/orlando-pure-taste-hundetrockennahrung-mit-rind-3-x-2-kg/p800002306
Ne, nejsou to tyhle. Dáváte odkaz na granule z Lidlu a ty fakt v DM nekoupíte. Jsou to tyhle:
https://www.dm.cz/dein-bestes-naturverliebt-granule-pro-psy-drubezi-aloe-vera-p4066447120417.html?wt_mc=google.ads_shopping.17823603732..&gclid=CjwKCAjw4JWZBhApEiwAtJUN0NTJHYelS3ySsUWJOY5AlHBoCIszD-byvBgAOgk6yB6gnTmFv-bzTBoCN_YQAvD_BwE
napsal(a):
No, složení jsem neviděla. Ale například když dáte dítěti brokolicovou polévku, třeba bude chutnat a sni ji. A pak mu nabídnete třeba nugetky z mekace, sní je s mnohem větší chuti.
Neznamená to nutně, že ho nugetky jednou za čas zabíjí, ale asi chápete pointu, co s dítětem udělá pravidelně brokolice a pravidelně mekac.
Taky jsem znala psa co zboznoval pedigree.Řekla bych že jsou ty levnější sroty nachucene tak, aby chutnaly co nejvíc a evokovaly v majiteli tu chutnost a vhodnost pro jejich psy .
Tim ale rozhodně nechci říct že na svém psu šetříte, nebo ho nevhodně krmite! Jen to byl jiný úhel pohledu na to, proč psu můžou třeba takové granule chutnat. Je třeba koukat ne jen na to jak rychle to zbasti, ale taky jakou pak má (v delším měřítku) srst, kakani, jak je na tom s náladou, energii, celkovou kondici. A klidně můžou prospivat i na levnějších granulích, každé psi tělo je jine
Přesně vím, kam míříte a je to i možné, že jsou to pro ní nugetky, ale né z mekáče, ale prostě nějakého fastfoodu, kde to umí fakt dobře. Většinou ty levné granule děsně smrdí, ale tyhle mají příjemnou vůni i pro mě. Nicméně na popisu výrobku je, že je "bez přídavku cukru, barviv, aromat, obilovin a dochucovadel".
Tady rovnou kopíruji i složení a kolikrát mají naprosto stejné popisy na granulích vyššího levelu:
čerstvé kuře (60,0 %), bramborový škrob, brambory (sušené 12,5 %), sušená řepná dužina, hrášek (sušený), hydrolyzovaný protein, prášek z čekanky (zdroj inulinu 0,4 %), pivovarské kvasnice (sušené), brusinky (sušené), borůvky (sušené), aronie (sušené), kopřiva (sušená), listy ostružiníku (sušené), řebříček (sušený), fenykl (sušený), kmín (sušený), květy heřmánku (sušené), jmelí (sušené), hořec žlutý (sušený), zeměžluč (sušená), aloe vera (sušená 0,01 %).
Neříkám tím, že bude jíst granule z DM, ale je možné, že je zařadím sem tam do jídelníčku.
Trickyvoo
napsal(a):
Ne, nejsou to tyhle. Dáváte odkaz na granule z Lidlu a ty fakt v DM nekoupíte. Jsou to tyhle:
https://www.dm.cz/dein-bestes-naturverliebt-granule-pro-psy-drubezi-aloe-vera-p4066447120417.html?wt_mc=google.ads_shopping.17823603732..&gclid=CjwKCAjw4JWZBhApEiwAtJUN0NTJHYelS3ySsUWJOY5AlHBoCIszD-byvBgAOgk6yB6gnTmFv-bzTBoCN_YQAvD_BwE
Já myslela ty granule, které psala Megí 😉

napsal(a):
Asi na to stačí ty vitaminy jako antioxidanty :D áčko, éčko, yucca, céčko. Ten rybí protein (to se teď tak dělá u o dost dražšího krmiva... místo masa a že lepší čísla pak) je určitě konzervovaný nějakým hnusem.
Roční trvanlivost.
Ty N&D zrovna mají masový protein. Píší to v češtině. V AJ na americkém webu není slovo protein. No. Takže.
Asi na to stačí ty vitaminy jako antioxidanty
tak doufat samo clovek muze vzdycky
Ty N&D zrovna mají masový protein. Píší to v češtině.
NDcka tohle priznala pred 2-3? lety ?
Po nejake uprave zakona asi? - napsali skutecne slozeni na velkoobchodu. Maso neni ani v te nejvyssi rade.

Je tam maso a masový protein. Moučka ještě pořád ne, ale ten protein je tomu podobný, říkali, že konzervují Naturoxem.
Jsem je přestala kupovat.
Jinak směrnice ES na maso je a náš zákon také (požadavky na maso ČR 2000 rok určitě a ES asi 2000), ale petfood se tím nějak neřídí :D neb my koupíme vše.
Je to kosterní svalstvo s určitým max. tukem a přilehlou tkání. Což nejsou kosti, ale petfood
prostě vezme kuřecí skelety a vyrobí granule.
A v AJ je dovoleno napsat jen "kuře", bez "kuřecí maso".
Angl. salmon, dehydrated salmon,
česky losos (20%), dehydratovaný protein z lososa (20%).
Těch prvních dvacet maso bude.
Tohle se dělá ty dva tři roky u více značek, tak jsem si říkala,
jak se jako liší některé "tim bych psa nekrmila" od drahých.
A podle mě moc ne :-)

Ano, maso je presne definovane.
Ale to, ze v popisu neni uvedeno slovo maso znamena, ze tam kosterni maso proste - neni.
jak se jako liší některé "tim bych psa nekrmila" od drahých.
A podle mě moc ne :-)
na to jsem uz prisla davno.
Kupuju, co je v akci. Davat 140kc za kilo ve velkoobchode za protein proste nebudu

Pro označování v angličtině může být toto označení nahrazeno obecným názvem masa dotyčného
druhu zvířat. (to je ze směrnice, to slovo tam být nemusí).
Ale musí tam být, když protein/moučka, to nemůžu napsat jen "kuře". To je poděl.
Z hlavy teď dvě značky - Fitmin, Belcando (dělají pro více značek, Belcando určitě, i pro nás) - oba tam házejí skelety, ve složení je
"čerstvé drůbeží maso".
Jsem se jich ptala.
Někde jsem taky sebrala tvrzení, že složení má 15% toleranci kvůli ochraně receptu. Čísla v analýze dvě tři jednotky nahoru dolů.
Tak co to vlastně kupujeme?
Já fakt nevím.
Naštěstí to máme jen jako "přílohu".
napsal(a):
Tak na to koukám, tyhle se mi líbí nejvíc :-)
https://essentialfoods.hpf.cz/cs/essential-foods-balance-small
O prodlouženém víkendu jsme byli mimo domov, krmila jsem výhradně RC dietou bez domácího vaření a Vikina v pohodě, fůra energie, břicho nebolelo...ale ty sloní hromady, co z ní padaly

napsal(a):
Pro označování v angličtině může být toto označení nahrazeno obecným názvem masa dotyčného
druhu zvířat. (to je ze směrnice, to slovo tam být nemusí).
Ale musí tam být, když protein/moučka, to nemůžu napsat jen "kuře". To je poděl.
Z hlavy teď dvě značky - Fitmin, Belcando (dělají pro více značek, Belcando určitě, i pro nás) - oba tam házejí skelety, ve složení je
"čerstvé drůbeží maso".
Jsem se jich ptala.
Někde jsem taky sebrala tvrzení, že složení má 15% toleranci kvůli ochraně receptu. Čísla v analýze dvě tři jednotky nahoru dolů.
Já fakt nevím.
Naštěstí to máme jen jako "přílohu".
může být toto označení nahrazeno obecným názvem masa dotyčného
druhu zvířat
ano, muze byt.
jen - kdyby tam bylo neco normalniho - napisou to tam a moc radi
a o to jde...
oba tam házejí skelety, ve složení je
"čerstvé drůbeží maso".
drubezi jako druh zvirete je dalsi varovani
no - maso fakt ne
ale ja vlastne ani nevim, co tu resime Prave jsem nacapala fenu a stene, jak mi nacali v predsini pytel musli pro kone a cpou se tim, az maji boule za usima
Trickyvoo
napsal(a):
Já se hlavně divím, že se tu reší nějaké skelety. Já myslela, že je to pro psa super, když nejí jen svalovinu, ale taky kosti. Skelety jsou snad zdroj vápníku ne? slepice krmené skořápkami mají pak taky téměř nerozbitné vajíčka. Spíš praskne mísa než to vejce .
Skelety nejsou špatně...řeší se tu, jak je to interpretováno ve složení.
Je to pro psa super, jen by to mělo být na obalu napsáno tak, jak to ve skutečnosti je.
veraje

XXX.XXX.168.213
Jak už psali výše Primordial jsou kvalitní granule a dá se dobře vybrat z více druhů masa https://www.aaagranule.cz/znacka/primordial/ Případně doporučím Bohemia Pet Food, který (kromě sušeného barfu) vytvořil pečené granule https://www.aaagranule.cz/clanky-2/nove-unikatni-granulovane-receptury-bohemia-pet-food/
Granulinka

XXX.XXX.102.253
Taky kupuji tyto granule v DM drogerii.
Nejprve jsem zkoušela hodně druhů granulí, protože má pes citlivé trávení. Pak jsem objevila hodnocení granulí v D-testu, zkusila tyto dobře hodnocené a psovi opravdu sedly.

Granulinka
napsal(a):
Taky kupuji tyto granule v DM drogerii.
Nejprve jsem zkoušela hodně druhů granulí, protože má pes citlivé trávení. Pak jsem objevila hodnocení granulí v D-testu, zkusila tyto dobře hodnocené a psovi opravdu sedly.
Jako fakt mají v DM drogerii nejlepší granule?
napsal(a):
Jako fakt mají v DM drogerii nejlepší granule?
No je to záhada, Malině taky sedly dobře, ale přišlo mi, že jí přece nemůžu kupovat tak levné granule, že bych jí určitě šidila. Má barf, konzervy a granule od Orijeenu...no a přišlo mi, že ty z DM jí vlastně chuntaly nejvíc.

Trickyvoo
napsal(a):
No je to záhada, Malině taky sedly dobře, ale přišlo mi, že jí přece nemůžu kupovat tak levné granule, že bych jí určitě šidila. Má barf, konzervy a granule od Orijeenu...no a přišlo mi, že ty z DM jí vlastně chuntaly nejvíc.
Oproti předraženému Orijenu se Vám to jen zdá :-) 100 za kilo je dost - na mě. Tak nějak mám limit, přes co nejede vlak, a např. 150 už bych za granule nedala, jsou to odpadky, když to přeženu.
Ony jsou v pohodě, jako každé jiné... až na ty antioxidanty... jenže teď se strká do všech nějaká ingredience, která už konzervovaná stejně blbě je, takže je to skoro jedno.

Trickyvoo
napsal(a):
Mně taky smažené brambůrky (zvlášť ty s příchutí cibule) chutnají, ale rozhodně netvrdím, že jsou zdravé.
napsal(a):
Mně taky smažené brambůrky (zvlášť ty s příchutí cibule) chutnají, ale rozhodně netvrdím, že jsou zdravé.
Tak asi jo, ale nezaznamenala jsem ani změnu ve vitalitě, nebo stolici, ale neměla bych jí odvahu tím krmit doživotně. I když pes číslo jedna kdovíjakou stravu neměl a dožil se 14-ti let. I když podle německé laboratoře jsou ty granule super.

Ale kometo, přeháníte :) Jsou to běžné granule. Na obale se píše, že ochucovadla, barviva, cukr, ... nepřidali.
Trickyvoo: laboratoře většinou ocení i Pedigree a Royal. Protože laboratoř řeší, jestli tam není moc e.coli, salmonely, té smrtící plísně z obilí, je tam dost proteinu, tuku, vitaminů, ... pro věkovou/zátěžovou kategorii, pro kterou je krmivo určeno.
O kvalitě vstupních surovin a zpracování ty testy asi nejsou, nebo ano?
Někdy se najdou testy, kde řeší i trochu tu kvalitu - aby tam byl opravdu jen jehněčí protein, když to teda je pro alergiky... to jsem našla kdysi... psali tam, že v předepsané vet dietě byl kuřecí protein v jehněčích granulích. Nebo tak nějak, detaily jsem zapomněla.
Ale v Dtestu a něm. testovacích nevímcotojezazařízení by takové granule určitě uspěly.

Já věřím v pestrost.
Krmím různé druhy granulí v cenové relaci +-100Kč/kg, v případě MM i míň, k tomu občas maso, vnitřnosti, masokosti i zbytky z kuchyně. A psi se nám dožívají vysokého věku, tak to beru tak, že jim strava vyhovuje (nebo jenom máme kliku). Fena se dožila 17+1m, pes 17+11m, stejně krmený pes u mamky aktuálně 18+3m a zatím se drží...
Nikdy nikdo neměl zažívací potíže, bobky přiměřené.

napsal(a):
Já věřím v pestrost.
Krmím různé druhy granulí v cenové relaci +-100Kč/kg, v případě MM i míň, k tomu občas maso, vnitřnosti, masokosti i zbytky z kuchyně. A psi se nám dožívají vysokého věku, tak to beru tak, že jim strava vyhovuje (nebo jenom máme kliku). Fena se dožila 17+1m, pes 17+11m, stejně krmený pes u mamky aktuálně 18+3m a zatím se drží...
Nikdy nikdo neměl zažívací potíže, bobky přiměřené.
Víra v pestrost je hezká :)
Byli to malí psi?

napsal(a):
Víra v pestrost je hezká :)
Byli to malí psi?
Ano, malí psi, 8, 7 a 9kg. Všechno kříženci, kluci z útulku, fena průšvih ze dvora 😉