Štěňata východoevropského ovčáka (FB-Alona Aleant)

Prodám Německého ovčáka - Máme krásný vrh tří silných pejsků po spojení:...
DohodouPedro88
XXX.XXX.239.244
Dobrý den,
štěně NO je po ortopedickém ošetření (problém s lokty) a bere Alavis. Narazil jsem na příspěvek, kde někdo ještě přidával hydrolyzovaný kolagen a chválil si to. Zajímalo by mě, jestli to takto praktikuje více chovatelů vč. příp. efektu. (Pro úplnost: Alavis doporučen veterinářem). Díky
Uživatel s deaktivovaným účtem
Hydr. kolagen občas přidávám do krmení i dospělým, štěňatům doporučuju určitě.
Pedro88
XXX.XXX.239.244
napsal(a):
Hydr. kolagen občas přidávám do krmení i dospělým, štěňatům doporučuju určitě.
Avšak to nekombinujete ještě s Alavisem, resp. obdobným přípravkem, že? Mě jde právě o tu kombinaci.
Pedro88
napsal(a):
Avšak to nekombinujete ještě s Alavisem, resp. obdobným přípravkem, že? Mě jde právě o tu kombinaci.
Nekombinuju, já pro Alavis moc nejsem. Ale podle mě tím nic nepokazíte.
Pedro88
napsal(a):
Klidně kombinujte, můžete přidat o bylinky.
Trošku zaplevelím diskusi.
Co znamená laicky "hydrolizovaný"?
Zajímá mne to v souvislosti s kuřecím masem a tukem.
Mám alergickou pesu na kuřecí maso. Studuji složení granulí a kuře je ve velkém množství granulí. Když tam není maso, je tam tuk /někdo schovaný za pojem drůbeží/. Nebo jsou tam hydrolizovaná kuřecí játra nebo hydrolizovaný tuk.
Nechci to na pese zkoušet.
Fiona.Praha
napsal(a):
Mám alergickou pesu na kuřecí maso. Studuji složení granulí a kuře je ve velkém množství granulí. Když tam není maso, je tam tuk /někdo schovaný za pojem drůbeží/. Nebo jsou tam hydrolizovaná kuřecí játra nebo hydrolizovaný tuk.
Hydrolyzovaný. " Lýza" znamená obecně rozložit, rozpustit.
Fiona.Praha
napsal(a):
Tak treba tady:
"Některé technologické postupy, jako je hydrolýza
bílkoviny, však mohou významně alergenní potenci snížit. Příkladem je hypoalergenní mléčná
výživa, která je vyráběna na bázi hydrolyzované bílkoviny a která je přínosem pro děti alergické
na kravské mléko"
napsal(a):
Tak treba tady:
"Některé technologické postupy, jako je hydrolýza
bílkoviny, však mohou významně alergenní potenci snížit. Příkladem je hypoalergenní mléčná
výživa, která je vyráběna na bázi hydrolyzované bílkoviny a která je přínosem pro děti alergické
na kravské mléko"
To je pro mne swahilština :-)
Chápu dobře, že bych hydrolyzované kuřecí v granulích mohla/měla vyzkoušet a pesa by mohla být bez reakce, protože záleží jak moc je citlivá?
U alergie záleží, na jak malé části je to rozložené - rozhydrolyzované :-)
A když tam není "s nízkou molekulární hmotností" nejlépe pod 10 000 daltonů,
nebo esi tam tento údaj vůbec není, tak to není strava s kuřecím vhodná pro alergika na kuře.
Nápis hydrol. mě vůbec nezajímá, ať si ho prodejci vysvětlují, jak chcou, jsou to kecy.
Tuku se vyhýbáme proto, že je to krmivářská surovina a od té prostě čistotu nečekáme, nemyslím si, že je tam jen čistý tuk.
Krmiv je spousta i bez kuřecích součástí, alergici spokojeně fungují s Wolfsblut např.
Fiona.Praha
napsal(a):
Pardón, je vidět, že hydrolýza není mé oblíbené slovo :-)
Nemusí. Ale změníte tím význam slova (viz kynolog a kinolog - odborník přes kino? nebo hipoterapie a hypoterapie jako podléčba - to druhé je v obou případech nesmysl). Viz výše - hydrolyzovaný znamená rozložený a jak píše petrahei, příslušná potravina nebo krmivo už nemusí být alergizující.
napsal(a):
Nemusí. Ale změníte tím význam slova (viz kynolog a kinolog - odborník přes kino? nebo hipoterapie a hypoterapie jako podléčba - to druhé je v obou případech nesmysl). Viz výše - hydrolyzovaný znamená rozložený a jak píše petrahei, příslušná potravina nebo krmivo už nemusí být alergizující.
Viz výše - hydrolyzovaný znamená rozložený a jak píše petrahei, příslušná potravina nebo krmivo už nemusí být alergizující.
To mne zajímá.
Holt mi i/y ulétlo a nemíním se tím dál zabývat. Stane se.
napsal(a):
U alergie záleží, na jak malé části je to rozložené - rozhydrolyzované :-)
A když tam není "s nízkou molekulární hmotností" nejlépe pod 10 000 daltonů,
nebo esi tam tento údaj vůbec není, tak to není strava s kuřecím vhodná pro alergika na kuře.
Nápis hydrol. mě vůbec nezajímá, ať si ho prodejci vysvětlují, jak chcou, jsou to kecy.
Tuku se vyhýbáme proto, že je to krmivářská surovina a od té prostě čistotu nečekáme, nemyslím si, že je tam jen čistý tuk.
Krmiv je spousta i bez kuřecích součástí, alergici spokojeně fungují s Wolfsblut např.
Složení čtu a kuřecímu/drůbežímu všemu se vyhýbám.
Snažím se granule měnit, aby pesa neměla ten dlabanec tak jednotvárný, proto čtu složení a nevěděla jsem, jestli by to pesa mohla nebo ne. Často jsou pro alergiky označeny granule s kuřecím masem nebo tukem.
Občas jí dám jen konzervu nebo paštiku, ale stejně má nejvíc granule.
Fiona.Praha
napsal(a):
Složení čtu a kuřecímu/drůbežímu všemu se vyhýbám.
Snažím se granule měnit, aby pesa neměla ten dlabanec tak jednotvárný, proto čtu složení a nevěděla jsem, jestli by to pesa mohla nebo ne. Často jsou pro alergiky označeny granule s kuřecím masem nebo tukem.
Občas jí dám jen konzervu nebo paštiku, ale stejně má nejvíc granule.
Nedávno tu byla zajímavá úvaha, jestli ti psi (a kočky) nemají rozhašené zažívání právě z toho, že se jim snažíme nabídnout krmení co nejpestřejší.
napsal(a):
Nedávno tu byla zajímavá úvaha, jestli ti psi (a kočky) nemají rozhašené zažívání právě z toho, že se jim snažíme nabídnout krmení co nejpestřejší.
U nás naopak. Když měl jako mrně základ granule, po... se v podstatě z čehokoliv, co dostal vedle. I čistě na keksech to nijak bytelně nedrželo tvar a občas byly cítit anální žlázky. Po přechodu na normální stravu se stal součástí potravinového kolotoče domácnosti a cca z 1/3 dostává to, co zrovna je a je to pro něj vhodné. Stravu má extrémně pestrou a od té doby bobky jako šutry.