Štěňata s PP - pejsci Biewer a Goldust

Prodám Jorkširského teriéra - Nabízím volná štěňátka s PP - už jen pejsky -...
Dohodouberuska1234
XXX.XXX.50.151
Jsem už bezdradná, mám dvouletého jorkšíra, od mala je naučen na plenu. Venčí se 4x denně a poslední venčení je kolem 20-21hod a první kolem 7:30. Vždy ráno nacházím hovinka mimo plenu. Snaha o odnauceni byla ale nebyla jsem tak trpělivá, protože je nás v domácnosti více a tak ranní překvápka nikoho netesila po cele chodbě…
Prosím o radu jak odnaučit pejska od pleny.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Plenou jste normalizovala konání potřeby doma, tak se nemůžete divit, že ji pes doma koná. 🤷♀️
Když nevydrží deset a půl hodiny nekonat potřebu, budete muset ten časový interval zkrátit (možná i posunout poslední krmení?). Nicméně možná budete v nevýhodě - nevím, jestli si pes, který se běžně vyprazdňuje doma, řekne, že chce ven. Pokud ne, musíte být proaktivní. Oni ti psi většinou fungují v nějakém +/- pravidelném režimu, který to chce odpozorovat a přizpůsobit se. Já např. vím, že moje štěně mezi 23 a 00 h. 💩, tak prostě nechodím spát v deset (což bych ale samozřejmě ráda, jsem unavený člověk a od devíti zívám). Většinou spí do sedmi, ale třeba zrovna dneska se mu kolem půl třetí ráno chtělo čůrat, tak mě vzbudil a šli jsme. Obvyklé vstávání v sedm to neposunulo, vyvenčil se a teď spí na gauči. Kolem deváté se vzbudí, a dopředu vím, že bude chtít snídani. Prostě i to štěně dodržuje pravidelný režim co se základních potřeb týče, a kolem něj já vytvářím nějaký režim dne (kdy bude trénink, odpočinek, fyzická aktivita).
Uživatel s deaktivovaným účtem
beruska1234
napsal(a):
Jsem už bezdradná, mám dvouletého jorkšíra, od mala je naučen na plenu. Venčí se 4x denně a poslední venčení je kolem 20-21hod a první kolem 7:30. Vždy ráno nacházím hovinka mimo plenu. Snaha o odnauceni byla ale nebyla jsem tak trpělivá, protože je nás v domácnosti více a tak ranní překvápka nikoho netesila po cele chodbě…
Prosím o radu jak odnaučit pejska od pleny.
Viz výše. Plenu sebrat a večerní venčení posunout.
JanaJanaJanaJana
XXX.XXX.27.178
Kdysi jsme vzali domů dvě stejně stará štěňata. Vořecha z útulku zvyklého bez pleny a psa s PP naučeného na plenu.
Vořech se naučil normálně a velmi rychle chodit ven, dokonce na plenu chodit odmítal. Pes s PP z chovky zblble chodil na plenu pořád a i když jsme jí odstranili, tak byl schopný vykadit se v bytě i víc jak v roce.
Čili - plena je totální zlo. Prostě jí odstraňte a zařiďte si časté venčení psa.
A naučte seráno vstávat, alespoň na venčení. Vůbec nechápu, co čekáte, když jde pes v devět a ráno skoro až po 12ti hodinách. Není to stroj, který naprogramujete. Vy jdete taky čůrat v devět a pak až v osm? Jelikož lidi jsou stejní jako psi, dokáží se naučit na vylučovací režim (zeptejte se vozíčkářů).
beruska1234
XXX.XXX.50.151
Děkuji všem za rady a tipy.
Už jsme ho kupovali s tím, že uměl na plenu, ze začátku to bylo pro mě výhodné ji mít doma skrz pracovni vytizenosti, v posledních měsících se situace změnila a tak času je více, timpadem vyzkousim častější venceni i v noci a brzy ráno a plenu odstranit.