čoko pejsek s PP

Prodám Jorkširského teriéra - nabízím k zamluvení krásného čoko pejska s PP...
25000 KčTerka2306
XXX.XXX.89.68
Zdravím, obracím se na Vás s neobvyklým problémem, které trápí nejenom naši fenečku, ale už i celou rodinu.
Téměř každý ráno je naše fenka po ránu velmi nevrlá. Když ji chceme jen vzít do náruče, nebo i dokonce pohladit, tak vždy hlasitě kňukne, urazí se a jde se někam “zašít”. Následně se třepe. Tady ten stav však přejde, když má dostat své každodenní jídlo a nebo jít ven. Nejprve mě napadlo, jestli ji něco nebolí, ale ona když se probere, tak lítá venku jak střela. Podotýkám, že naši fenečce je 13 let. Nemáte s tím někdo z vás nějaké zkušenosti?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Terka2306
napsal(a):
Zdravím, obracím se na Vás s neobvyklým problémem, které trápí nejenom naši fenečku, ale už i celou rodinu.
Téměř každý ráno je naše fenka po ránu velmi nevrlá. Když ji chceme jen vzít do náruče, nebo i dokonce pohladit, tak vždy hlasitě kňukne, urazí se a jde se někam “zašít”. Následně se třepe. Tady ten stav však přejde, když má dostat své každodenní jídlo a nebo jít ven. Nejprve mě napadlo, jestli ji něco nebolí, ale ona když se probere, tak lítá venku jak střela. Podotýkám, že naši fenečce je 13 let. Nemáte s tím někdo z vás nějaké zkušenosti?
Proč ji berete do náruče nebo hladíte, když jí to vadí? Možná má nějaký zdravotní problém (vzhledem k věku pravděpodobný). Od toho jsou veterináři.
Zrzavci
napsal(a):
Třináct let, starý pes, co takhle potíže pohybového aparátu? Stejně jako starý človek- pak se rozhýbe. Takže veterinář a důkladná prohlídka. uvědomte si, že pes často své potíže nedává najevo.
Tenhle dle popisu dává.
Terka2306
napsal(a):
..navštívila bych urychleně veta....
Terka2306
XXX.XXX.89.68
Dříve jí to nevadilo. Kdyby měla takový problém celý život, tak ji samozřejmě nehladím. Dříve si to i vyžadovala.
Terka2306
napsal(a):
Dříve jí to nevadilo. Kdyby měla takový problém celý život, tak ji samozřejmě nehladím. Dříve si to i vyžadovala.
Vy jste asi nečetla nebo nepochopila naše příspěvky. Co bylo dříve, neplatí. Až vám bude 60 nebo 70 let, taky vás bude taky leccos bolet. A budete po ránu nevrlá.
Takže ten veterinář.
Terka2306
napsal(a):
ano
neboli došlo ke změně v chování u 13ti letého psa
a protože to může být známka zdravotního problému, měl by majitel psa takového psa toho psa nechat vyšetřit odborným pracovníkem, čili veterinářem
Terka2306
napsal(a):
Terko čím starší pes (i člověk) je, tím je křehčejší. Předpokládám, že jste mladá žába a nemáte ani za mák tušení, jak bolí klouby, jak bolí artroza. Když ji berete do náručí, zacházejte s ní jako s velmi starou a křehkou vázou. Mojí šestnáctce stačí, aby zavadila nožkou o lem trika a velmi nahlas mi dá najevo, že jsem nemehlo.
A běžte na veterinu na řádnou gerontoprohlídku. Tu by fenka měla absolvovat minimálně jednou za rok.
Terka2306
XXX.XXX.253.254
impact
napsal(a):
Terko čím starší pes (i člověk) je, tím je křehčejší. Předpokládám, že jste mladá žába a nemáte ani za mák tušení, jak bolí klouby, jak bolí artroza. Když ji berete do náručí, zacházejte s ní jako s velmi starou a křehkou vázou. Mojí šestnáctce stačí, aby zavadila nožkou o lem trika a velmi nahlas mi dá najevo, že jsem nemehlo.
A běžte na veterinu na řádnou gerontoprohlídku. Tu by fenka měla absolvovat minimálně jednou za rok.
Zdravím, tak jsme byli dnes na veterině a klouby a celkově pohybový aparát by měl být v pořádku. Dostali jsme samozřejmě nějaké doplňky stravy na klouby, ale nakonec příčinou toho ranního kňukaní je stařecká demence, což jsem si i myslela.
Já bych to taky tipla na bolest pohybovýho aparátu.
Nevím, jaká vyšetření jí na veterině udělali, ale kupříkladu taková polovyhřezlá plotýnka se pouhým pohmatem - byť důkladným- vůbec nepozná. Ten pes při prohmatání nemusí reagovat nijak. Je to totiž bolest od nervu, která vystřeluje při určitých pohybech. Dost často se ti psi právě krčí nebo třesou, protože tu bolest očekávají, bojí se preventivně na základě předchozí zkušenosti.
A nepozná se ani na RTG.
Dál mě napadá spondylóza, u staršího pejska taky pravděpodobná, ale ta by na RTG asi byla vidět - pokud vám ho dělali.
Pokud vám veterinář fenku vyšetřil jen pohmatem a udělal závěr, že stařecká demence, šla bych jinam. Kňučení při pokusu o dotek není projev stařecké demence.
A 13 let starej jorkšír není až takovej stařík.
Terka2306
napsal(a):
Zdravím, tak jsme byli dnes na veterině a klouby a celkově pohybový aparát by měl být v pořádku. Dostali jsme samozřejmě nějaké doplňky stravy na klouby, ale nakonec příčinou toho ranního kňukaní je stařecká demence, což jsem si i myslela.
By měl být v pořádku. Dělali RTG? Či nějaké jiné vyšetření?