BO Malinois s PP

Prodám Belgického ovčáka Malinoise - Jsem BO Malinois s PP, mé jméno j...
Dohodou
Dobrý den, je mi 13 let a mám psa BOM. Má 3 měsíce a zajimalo by me jestli je možné ze me chrání🤣když jde druhy pejsek a jde ke me a já si ho dam jakoby “ mezi nohy” tak když sel ke me pitbull, stoupnul si předemně a stekal… přitom se hrozne moc bál ( v jednu chvíli sel za me ale když se ten pes přiblížil, hned běžel predemne (asi 4 den co jsme ho měli doma) a nenechá ke me přijít žádného psa ( jenom naše, a malé psi) vždy po psovi buď vyjede nebo jen štěká.
Co si mám o tom myslet ?🖤
S pozdravem
Lucie
Uživatel s deaktivovaným účtem
je to zvíře agresivní ze strachu. nepodporovat, naopak, musíte s tím pracovat.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ať už se jedná o pokus obrany nebo nejistotu, strach, tak je s tím potřeba něco dělat, protože když si představím dospělého reaktivního BOM v kombinaci s tŕináctiletým dítětem, tak mi to trochu zavání průšvihem.
Štěně by se mělo socializovat s bezpečnými přátelskými psy a učit ho, co má v takové situaci dělat...že to nemusí řešit, že to řešení situace je na mě jako na páníčkovi. Já jako páníček držím nevhodné psy štěněti od těla a naopak řídím seznamování s vhodnými psy. Štěně by nemělo mít ani na okamžik pocit, že páníček je bezradný a že musí konat ono. Otázkou je, zda takové situace zvládneš když je ti 13.
Navíc si nemyslím, že BOM je pes úplně vhodný pro začátečníky.