Jorkšírskÿ terier s pp

Prodám Jorkširského teriéra - Pejsek a dvě fenky s pp v dospělosti malé vel...
DohodouDobrý den,moc Vás prosím o radu, zda je něco možné udělat pro obnovení a znovu nárůstu vlasů našeho 9mes pejska. Nechali jsme ho ostříhat,ale bohužel jsme nevěděli,ze když se vezme strojkem,tak mu srst prý nikdy už nedoroste. Prosím Vás,nemůžu se s tím smířit,pejsek se stydí a my taky,ze jsme něco takového dopustili. Poradíte nějakou kosmetiku,doplňky stravy a jestli je to vůbec možné,ale vlas dorostl do původních 10cm ve vysoké kvalitě? A jak dlouho toto muže trvat? Moc Vám děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Slunecnice1922
napsal(a):
Dobrý den,moc Vás prosím o radu, zda je něco možné udělat pro obnovení a znovu nárůstu vlasů našeho 9mes pejska. Nechali jsme ho ostříhat,ale bohužel jsme nevěděli,ze když se vezme strojkem,tak mu srst prý nikdy už nedoroste. Prosím Vás,nemůžu se s tím smířit,pejsek se stydí a my taky,ze jsme něco takového dopustili. Poradíte nějakou kosmetiku,doplňky stravy a jestli je to vůbec možné,ale vlas dorostl do původních 10cm ve vysoké kvalitě? A jak dlouho toto muže trvat? Moc Vám děkuji.
Pes se nestydí, tomu je to šumák.
Slunecnice1922
napsal(a):
Dobrý den,moc Vás prosím o radu, zda je něco možné udělat pro obnovení a znovu nárůstu vlasů našeho 9mes pejska. Nechali jsme ho ostříhat,ale bohužel jsme nevěděli,ze když se vezme strojkem,tak mu srst prý nikdy už nedoroste. Prosím Vás,nemůžu se s tím smířit,pejsek se stydí a my taky,ze jsme něco takového dopustili. Poradíte nějakou kosmetiku,doplňky stravy a jestli je to vůbec možné,ale vlas dorostl do původních 10cm ve vysoké kvalitě? A jak dlouho toto muže trvat? Moc Vám děkuji.
A proč by se nemohl stříhat strojkem? Jak jinak byste ho chtěli ostříhat?
impact
napsal(a):
Nevím, jak teda jorkšír, ale některý plemena se zásadně strojkem stříhat nesmějí, ničí se tím srst. Jenže dnes může mít psí salon kdejakej jouda, co tomu vůbec nerozumí.
napsal(a):
Nevím, jak teda jorkšír, ale některý plemena se zásadně strojkem stříhat nesmějí, ničí se tím srst. Jenže dnes může mít psí salon kdejakej jouda, co tomu vůbec nerozumí.
Prave a z toho mám strach. Bylo nám řečeno,ze už mu srst nikdy takhle nedoroste,ale to až po oholeni.
Slunecnice1922
napsal(a):
Prave a z toho mám strach. Bylo nám řečeno,ze už mu srst nikdy takhle nedoroste,ale to až po oholeni.
A to vám řekli v tom salonu?
Na to snad měli upozornit před stříháním. Teda holením.
napsal(a):
Tomu já rozumím, protože se to týká speciálně jack russellů. Kdejakej jouda ty hrubosrstý vezme strojkem a trimovací srst zničí. Jenže to je trimovací srst - ta stará a odumřelá se musí vytrhat.
Ale jork má "vlasy" a ty se fakt trimovat nedají. Úplně normálně se stříhají. Proto nechápu tu paniku..
impact
napsal(a):
Na druhé straně - proč by se měl stříhat? Viz standard.
impact
napsal(a):
Tomu já rozumím, protože se to týká speciálně jack russellů. Kdejakej jouda ty hrubosrstý vezme strojkem a trimovací srst zničí. Jenže to je trimovací srst - ta stará a odumřelá se musí vytrhat.
Ale jork má "vlasy" a ty se fakt trimovat nedají. Úplně normálně se stříhají. Proto nechápu tu paniku..
Jasně, stříhají nůžkama, ne strojkem.
GR totéž a vlasy nemá. Trvá pak víc než 3 roky, než se ta srst dostane zpátky do kondice.
Píšou to i na x stránkách chovek jorků..
http://www.cassiepia.com/czech/salon/jejenjeden.html
impact
napsal(a):
Stříhají se úplně normálně strojkem a úplně normálně pak zarostou..
Jorkšíři? Tak tím líp, paní zadavatelka může být aspoň v klidu.
Já mám kurz jen na stříhání GR, trimovací hřeben taky občas používám, když je podsady moc, hlavně na hřbetě. Ale strojek vůbec, jen nůžky, a právě, aby nevznikly zuby, používají se kadeřnické efilačky jednostranné i oboustranné.
V klidu, mám mix shih tzu, strojkem je stříhaná pravidelně a srst normálně dorůstá.
To, co píšete, se týká srsti trimovací, jak píše impact...tu mají třeba knírači nebo ti JRT.
Mimochodem, moc si neumím představit, čím jiným vzít psa nakrátko...nůžkama se srst leda zastřihuje.
napsal(a):
Protože jejich výstavní srst je značně nepraktická pro normální život psa, tj. vycházky do přírody v každém počasi, lítání v lese, v mokru....
Tady se čas od času brojí proti stříhání dlouhosrstých plemen. S dodatkem, proč si je lidi pořizují, když je obratem nechávají stříhat.
Pořizují si je možná proto, že chtěli malé společenské plemeno a ta jsou téměř všechna dlouhosrstá, pokud člověk nechce placatku.
A k tomu stříhání - samotní chovatelé s velikou úlevou nechávají ostříhat psy, kteří ukončili výstavní kariéru.
Přečtěte si odkaz od impact, je od chovatelky jorků. To samé jsem četla od chovatelky shih tzu - vysloveně napsala o jistém psu, že má teď sportobní střih a konečne může žít jako pes.
Krom nepraktičnosti v přírodě je tu ještě jedna "drobnost" a v odkazu od impact se taky zmiňuje. Počůraná dlouhá srst děsně smrdí. Vikina je teď už prakticky v režimu krátkosrsťáka, ale když jsem jí nechávala víc zarúst, bylo to cítit a znamenalo to sprchovat zadek několikrát denně.
Terven
napsal(a):
Protože jejich výstavní srst je značně nepraktická pro normální život psa, tj. vycházky do přírody v každém počasi, lítání v lese, v mokru....
Tady se čas od času brojí proti stříhání dlouhosrstých plemen. S dodatkem, proč si je lidi pořizují, když je obratem nechávají stříhat.
Pořizují si je možná proto, že chtěli malé společenské plemeno a ta jsou téměř všechna dlouhosrstá, pokud člověk nechce placatku.
A k tomu stříhání - samotní chovatelé s velikou úlevou nechávají ostříhat psy, kteří ukončili výstavní kariéru.
Přečtěte si odkaz od impact, je od chovatelky jorků. To samé jsem četla od chovatelky shih tzu - vysloveně napsala o jistém psu, že má teď sportobní střih a konečne může žít jako pes.
Krom nepraktičnosti v přírodě je tu ještě jedna "drobnost" a v odkazu od impact se taky zmiňuje. Počůraná dlouhá srst děsně smrdí. Vikina je teď už prakticky v režimu krátkosrsťáka, ale když jsem jí nechávala víc zarúst, bylo to cítit a znamenalo to sprchovat zadek několikrát denně.
Smrdí úplně k zblití.. Já brala pár psů z jedné množky a jeden z nich je taky takovej vlasatej mix jorka. Smrděl mi z něj celej barák, jak měl srst nasáklou chcankama. Dala jsem tomu šanci pár dní pořádných koupelí a když mě i pak po příchodu z práce pokaždé při otevření dveří baráku doliskal smrad chcanek, šel prostě dohola.
Zajímavý ale je, že ostatní krátkosrstí psi ze stejné množky nesmrděli vůbec. Jen ty "vlasy".
Terven
napsal(a):
..ja měla jorkovou v srsti a nezapáchala,...chodila do nemocnice na canis, takže by mi to řekli, naopak moc se jim líbila v srsti a byla velmi mazlená pacienty jejich návstevami a personálem, což by se snraďochem asi nebylo....moje mamca je velmi úzkostliva na čistotu a ta by mi to vycetla jako první....lítala se mnou všude I v přírodě a nebylo to tak strašný, s kvalitním hřebenem se to dalo zvládnout....koupala jsem ji tedy každý týden....ostrihala jsem ji až tehdy, když u nás zanedbany trávník porost jakýmsi pseudoobilim a já po každé vycházce nebo čůr pauze vyčesávala kvantum osin a to bylo po jejím desátém roce....už nikdy nebyla tak krásná jako když byla v srsti....
napsal(a):
..ja měla jorkovou v srsti a nezapáchala,...chodila do nemocnice na canis, takže by mi to řekli, naopak moc se jim líbila v srsti a byla velmi mazlená pacienty jejich návstevami a personálem, což by se snraďochem asi nebylo....moje mamca je velmi úzkostliva na čistotu a ta by mi to vycetla jako první....lítala se mnou všude I v přírodě a nebylo to tak strašný, s kvalitním hřebenem se to dalo zvládnout....koupala jsem ji tedy každý týden....ostrihala jsem ji až tehdy, když u nás zanedbany trávník porost jakýmsi pseudoobilim a já po každé vycházce nebo čůr pauze vyčesávala kvantum osin a to bylo po jejím desátém roce....už nikdy nebyla tak krásná jako když byla v srsti....
já myslím, že je to i kus od kusu. Naše úzkostně čistotná kolegyně mívala vždy kavalírky. A jedna kavalířice byla prostě smraďoch. Zdravotně o.k., udržovaná stejně jako její předchůdci (i následovníci)... a smrděla.
Jinak potkávali jsme smečku výstavních pudlů (bylo jich snad deset - malý a střední různých barev) a to byli psi do nepohody. Ano - mívali zagumičkované ofiny a uši - ale i v srsti lítali lesem, loukou... a navíc děsně řádili - inu smečka veselých psisek.
Takže jde to - ale chápu, že pohodlnější než balíčkovat a gumičkovat a fénovat... je alespoň na starší kolena použít sportovní krátké střehy i u plemen, kde se to nenosí. Pepova teta chovala bobtaily - a po uchovnění stříhala na krátko. Takový hezký vysochaný medvěd z nich byl
napsal(a):
protože to tak vyhovuje psu?
protože srst dle standardu nemá - pro psa - žádnou pozitivní funkci?
napsal(a):
Strojkem se nemají stříhat psi kteří se trimují.Nebojte,srst časem doroste.Chovatelé jorkšírů mají péči o srst vychytanou ,tak zkuste najít nějakou skupinu.
napsal(a):
já myslím, že je to i kus od kusu. Naše úzkostně čistotná kolegyně mívala vždy kavalírky. A jedna kavalířice byla prostě smraďoch. Zdravotně o.k., udržovaná stejně jako její předchůdci (i následovníci)... a smrděla.
Jinak potkávali jsme smečku výstavních pudlů (bylo jich snad deset - malý a střední různých barev) a to byli psi do nepohody. Ano - mívali zagumičkované ofiny a uši - ale i v srsti lítali lesem, loukou... a navíc děsně řádili - inu smečka veselých psisek.
Takže jde to - ale chápu, že pohodlnější než balíčkovat a gumičkovat a fénovat... je alespoň na starší kolena použít sportovní krátké střehy i u plemen, kde se to nenosí. Pepova teta chovala bobtaily - a po uchovnění stříhala na krátko. Takový hezký vysochaný medvěd z nich byl
..ja jsem nebalíčkovala, srst měla až k tlapkám, zbytek si obrousila, takže jsem ji jenom vystřihávala ouška a zkracovala culik....
Mí
napsal(a):
Strojkem se nemají stříhat psi kteří se trimují.Nebojte,srst časem doroste.Chovatelé jorkšírů mají péči o srst vychytanou ,tak zkuste najít nějakou skupinu.
Já? Proč? Já to nepotřebuju, já jorky nemám.
napsal(a):
Takhle...ono to nesmrdělo na dálku a už vůhrc ne, že by byl načichlý byt nebo tak něco. Ale prostě pokud si v posteli lehla vedle mý hlavy, tak ta moč byla cítit.
On je to taky asi kus od kusu, každá fena je jinak stavěná, jiným stylem čůrá...Vikina zvedá nohu jako pes.
Koupat jednou týdně...no, celou šamponem jí beru jen když se v něčem vyválí.
Ale podvozek musím spláchnout minimàlně jednou denně, čím delší chlupy, tím je to horší a v mokrým počasí zejména.
Nechodí po cestách, lítá po polích a v tràvě, hrabe díry. Tečou z ní potoky špíny.
Chodí tady lidi se psama v srsti, i do lesa, ale ti vedle nich ťapou po cestičce
impact
napsal(a):
Tak jasný. Ale ne každej majitel je ochotnej se crcat s krásnou výstavní srstí. A fakt ostříhaný jork zase zaroste. Stejně jako člověk. 🤷🏻♀️
Já teda nejsem žádná odbornice...ale také si říkám, proč by srst neměla dorůst...
Možná to vezme nějaký čas, ale nechápu, proč by zase nedorostla do původního stavu.
Terven
napsal(a):
Takhle...ono to nesmrdělo na dálku a už vůhrc ne, že by byl načichlý byt nebo tak něco. Ale prostě pokud si v posteli lehla vedle mý hlavy, tak ta moč byla cítit.
On je to taky asi kus od kusu, každá fena je jinak stavěná, jiným stylem čůrá...Vikina zvedá nohu jako pes.
Koupat jednou týdně...no, celou šamponem jí beru jen když se v něčem vyválí.
Ale podvozek musím spláchnout minimàlně jednou denně, čím delší chlupy, tím je to horší a v mokrým počasí zejména.
Nechodí po cestách, lítá po polích a v tràvě, hrabe díry. Tečou z ní potoky špíny.
Chodí tady lidi se psama v srsti, i do lesa, ale ti vedle nich ťapou po cestičce
...tak ono je ti fakt asi fena od feny ..no naše torpédo lítala po lese, plavalo, chtělo běhat I u kola, tak jsme ji to chvilku dopřáli než jsem ji vřiskajici nacpala do košíku na kole....byla to moc fajn psice
Já pravé také nejsem,ale ze prej když se jednou ten vlas takhle shodí,už nikdy nebude mít tu kvalitu co měl. Je pravda,ze jak všichni píšete o pachu moči,tak to bylo opravdu hodně zlé… chudinka pachnul a já jsem hodně citlivá na nos,takže byl i 3x denně ve vaně s podvozkem. Asi na tom něco bude,ze vlasy těchto pejsků smrdí víc než chlupy s podsadou. My si chvíli mysleli,jestli jeho moč není nějak víc agresivní 😄 tak se obrnime trpělivostí,koupili jsme už svetr a plastenku a pokusíme se zvládnout zimu. Protože je teda místy opravdu strašně holej 🙈 děkuji Vám za reakce všem.
Dobrý den,
zadavatelko nebojte se Vašemu pejskovy srst pěkně doroste a to dost rychle.
Ohledně sjetí psa strojkem, který má být dlouho srsty není vůbec pěkné. Pes který je akční, není nemocný a ani senior měl by mít srst delší, aby bylo poznat copak je to za pejska. Pokud pejsek onemocní není divu a pokud je z množky tak taky ano sjedu, upravím a snažím se ho udržet aspoň mít napůl srst ) nemusí mít výstavní).
Pes který žije v normální domácnosti, je klasicky opečovávan tak nesmdí močí. Mám dva měla jsem i tři a nikdy opravdu nikdy nesmrděli močí ( chodíme taky na canisky každý den).
Dája
Dája6
napsal(a):
Dobrý den,
zadavatelko nebojte se Vašemu pejskovy srst pěkně doroste a to dost rychle.
Ohledně sjetí psa strojkem, který má být dlouho srsty není vůbec pěkné. Pes který je akční, není nemocný a ani senior měl by mít srst delší, aby bylo poznat copak je to za pejska. Pokud pejsek onemocní není divu a pokud je z množky tak taky ano sjedu, upravím a snažím se ho udržet aspoň mít napůl srst ) nemusí mít výstavní).
Pes který žije v normální domácnosti, je klasicky opečovávan tak nesmdí močí. Mám dva měla jsem i tři a nikdy opravdu nikdy nesmrděli močí ( chodíme taky na canisky každý den).
Dája
To bych se ohradila, normální domácnost možná nejsme 😀 ale opečovávaná moje fena rozhodně je. Není to o nějakém zanedbání, že by pes žil ve špíně.
Chlupy si zasáhne močí po jediným venčení a cítit je to hned. Ono když člověk nemá psa v posteli a nečuchá mu tudíž přímo k zadku, tak to nemusí vůbec cítit. A psi - samci přecejen čůrají trochu jinak.
Buďte si jistá, že 90% lidí nepozná copak je to za pejska ani když je v srsti. A pro psa je pohodlnější sportovmí střih.
Terven
napsal(a):
To bych se ohradila, normální domácnost možná nejsme 😀 ale opečovávaná moje fena rozhodně je. Není to o nějakém zanedbání, že by pes žil ve špíně.
Chlupy si zasáhne močí po jediným venčení a cítit je to hned. Ono když člověk nemá psa v posteli a nečuchá mu tudíž přímo k zadku, tak to nemusí vůbec cítit. A psi - samci přecejen čůrají trochu jinak.
Buďte si jistá, že 90% lidí nepozná copak je to za pejska ani když je v srsti. A pro psa je pohodlnější sportovmí střih.
Dneska mě v noci vzbudila Máňa, jak se mi zavrtěla v náručí. Přecejen jí už pomale táhne na sedmnáct, tak je s ní člověk tak nějak víc ve střehu. A ta kráva nebeská si normálně sedla, zívla si, nechutně si prdla a odešla spát na druhou stranu postele. Tak to jen taková vsuvka k tomu čichání k zadku.
Terven
napsal(a):
Dobrý den,
ohrazovat se můžete jak chcete, já Vám věřím, že vaší pejskové máji nadstandardní péči 👍.
U nás žije páni co měla Labutěnku a samozřejmě sjížděla strojkem. Já jsem ji přesvědčovala, aby nechala alespoň půlku délky, no nic paní holila dál. Pejsek zemřel a pořídila si další Labutěnku s PP. Přišla na veterinu a jen tak slovem se zmínila, že bude zase holit, no a vykládala mi, že dostala takovou sodu od veta k tomu školení proč zásadně nestřihat na hooodně krátko. Tak ji říkám, že co jsem ji celou dobu vysvětlovala? Ale ne to se neposlouchá až vet vysvětlit.
Ohledně stříhání se my dvě neshodneme, ale to nevadí. Kdybych potřebovala poradit ohledně Barfování beru Vás jako odborníka.
Jo a ještě ohledně močí, stačí pořádně upravit srst tam dole a nic nesmrdí ani u feneček a může mít delší srst.
Lidičky na 90% už poznávají i plemena psů. Má zkušenost.
Dája
Dája6
napsal(a):
Dobrý den,
ohrazovat se můžete jak chcete, já Vám věřím, že vaší pejskové máji nadstandardní péči 👍.
U nás žije páni co měla Labutěnku a samozřejmě sjížděla strojkem. Já jsem ji přesvědčovala, aby nechala alespoň půlku délky, no nic paní holila dál. Pejsek zemřel a pořídila si další Labutěnku s PP. Přišla na veterinu a jen tak slovem se zmínila, že bude zase holit, no a vykládala mi, že dostala takovou sodu od veta k tomu školení proč zásadně nestřihat na hooodně krátko. Tak ji říkám, že co jsem ji celou dobu vysvětlovala? Ale ne to se neposlouchá až vet vysvětlit.
Ohledně stříhání se my dvě neshodneme, ale to nevadí. Kdybych potřebovala poradit ohledně Barfování beru Vás jako odborníka.
Jo a ještě ohledně močí, stačí pořádně upravit srst tam dole a nic nesmrdí ani u feneček a může mít delší srst.
Dája
Ohledně barfování já určitě nebudu ta pravá zvláště ve světle posledních událostí
Zato si celkem stojím za tím, že stříhat by se neměla pouze ta původní funkční srst s podsadou, kterou mají třeba NO, špicové, šeltie..prostě všichni ti línající polo a dlouhosrsťáci.
Vyšlechtěná stále dorůstající srst pro psa žádný zdravotní význam nemá, nechá-li se dlouhá. Nemá ani žádné izolační vlastnosti typu "v létě chladí, v zimě hřeje"
Samozřejmě, oholení až na kůži už je většinou blbě, pokud k tomu není nějaký speciální důvod.
Ale sportovní střih nakrátko fakt ničemu neškodí ba naopak. Když pominu pohodlí majitele, je to příjemnější i pro psa. Ony takový větvičky motající se do dlouhých chlupů pěkně tahají, zvláště mezi nožkama. Urousaný mokrý podvozek studí, srst se dreduje, zapařuje.
Odpadá časté koupání, které pro psí kůži není nic moc. Odpadá česání, které si dost psů tak úplně neužívá.
To asi chodím jinudy
mě se imrvére lidi ptají, jestli je Vikina havaňák, už jsem slyšela i tipy jako černej maltézák, knírač apod.
A já osobně, ač se považuju celkem za znalce plemen, tak na všechny ty havaňáky, boloňáky, maltézáky, bišony apod. jsem asi chyběla
Terven
napsal(a):
Ohledně barfování já určitě nebudu ta pravá zvláště ve světle posledních událostí
Zato si celkem stojím za tím, že stříhat by se neměla pouze ta původní funkční srst s podsadou, kterou mají třeba NO, špicové, šeltie..prostě všichni ti línající polo a dlouhosrsťáci.
Vyšlechtěná stále dorůstající srst pro psa žádný zdravotní význam nemá, nechá-li se dlouhá. Nemá ani žádné izolační vlastnosti typu "v létě chladí, v zimě hřeje"
Samozřejmě, oholení až na kůži už je většinou blbě, pokud k tomu není nějaký speciální důvod.
Ale sportovní střih nakrátko fakt ničemu neškodí ba naopak. Když pominu pohodlí majitele, je to příjemnější i pro psa. Ony takový větvičky motající se do dlouhých chlupů pěkně tahají, zvláště mezi nožkama. Urousaný mokrý podvozek studí, srst se dreduje, zapařuje.
Odpadá časté koupání, které pro psí kůži není nic moc. Odpadá česání, které si dost psů tak úplně neužívá.
To asi chodím jinudy
mě se imrvére lidi ptají, jestli je Vikina havaňák, už jsem slyšela i tipy jako černej maltézák, knírač apod.
A já osobně, ač se považuju celkem za znalce plemen, tak na všechny ty havaňáky, boloňáky, maltézáky, bišony apod. jsem asi chyběla
Jojo, to já jsem taky chyběla, poznám kulový, pro mě je to prostě "smeták".
A to jsme maltézáka měli a havaňák je v rodině.
Ach jo, tady je zas bludu :(
Striham uz hezkych par let hezkou radku plemen. A tedy obecne:
Psi s dratovitou srsti se nestrihaji strojkem nikdy! Trimuji se. Patri tam vetsina dratovatych terieru, kniraci, CF a podobne. Holit strojkem lze jen partie kde trimovat nelze (hrdlo, slabiny, ...), ale i tak je lepsi prostrimovat pred oholenim. Pokud se dratak oholi, roste nove srst mekci, ztraci svou "dratovatost" a blednou barvy. Ale s velkou trpelivosti lze i u nekolikrat oholeneho drataka dosahnout postupnym trimovanim opetovneho zlepseni srsti na puvodni kvalitu. Jen to sakra dlouho trva a je to desna piplacka.
Psi s vlasovou srsti lze holit dle libosti. Kor plemena jako je pudl nebo bison (jasne) a plemena jako je york, maltez atd. Tato plemena maji vlasovitou srst bez podsady a dorusta uplne normalne do puvodni delky i stavu. Nekterym az moc rychle :D Znama napriklad mela afgana, ktereho po ukonceni vystavni kariery obrala v tele na 1,5 cm a nohy na prijatelnych 10-15cm. Za 4 roky mohl jit znovu na vystavu, uplne bez problemu.
Ohledne konkretne GR - i ty lze ostrihat strojkem a srst doroste v pohode, beze zmen. Bezne se u hodne zarostlych psu sjede pred vystavni upravou krk masinou a pak se dorovna efilackama. Vatovitost nebo zmena struktury souvisi spis se spatnou peci o srst celkove, nebo se spatnym genetickym zakladem. Nejcasteji se ale projevi po kastraci diky hormonum.
Co je u psu s dvojslozkovou srsti problem pri holeni je to, ze v lete paradoxne pusobi jako izolant od vedra. Takze kdyz psa typu GR ojedu v lete masinou na pudla abych mu ulevila, paradoxne mu uskodim. Samozrejme se nebavime o pripadech, kdy ma oholeni nejaky zdravotni duvod - viz. treba nase Happynka. Ale to jsou vyjimecne pripady.
Druha vec je ale samozrejme kvalita strihu. Ja osobne tecu ze psu ostrihanych na prani majitele do stylu "kastanove zviratko" - to je strih "telo nechte delsi, at mu neni zima a nohy vemte nakratko, aby nenosil bordel". Fakt ze pes pak vypada jak koko...t je vedlejsi. Tohle ja nestriham, proste ze zasady.
"Ach jo, tady je zas bludu"
arosek, tedy s prominutím
"tady" je vše, co píšeš dále.......to stejné
mě by nikdy nenapadlo, kdybych to nezažila... jak se z krásného upraveného minipsíka může stát "stařeček a kulhající troska" během 24 hodin...
To mi před několika lety telefonovala sousedka, že u ní před vrátky leží klepající se asi sražený pejsek. A co já s tím (ona je zcela nepsí). I vyrazila jsem před vrátka a opravdu. Maličké, mokré, klepající se zvířátko, které skoro nemohlo chodit, napadalo na jednu stranu. Zabalila jsem jorka (dle mě starý nemocný) do dečky, zavolala útulek (mám dobrou zkušenost) a čekala. Brzy dorazila paní z útulku, a překvapila mě, jak zvířátku nadávala... ve smyslu "ty zmetku, panička tě hledala celou noc, no ty vypadáš... " a já se dozvěděla, že zhruba přesně před 24 hodinama zdrhnul za háravkou v lesoparku tento psík paničce, která nebydlí až tak daleko od nás. Upravený mladý zdravý jork. Nezvládnul se vrátit domů, chytil ho večerní déšť a relativně chladná zima. Svázal se kuličkama lopuchů (ty způsobily, že skoro nemohl chodit), chlad mu sebral zásobu energie a malé tělíčko nemělo z čeho brát. Dostal nějakou energetickou pastu a svištěl do útulku, že tam mají kontakt na jeho paničku. A že z něj po vytahání větviček a bodláků a po vyspání zase bude ten dlouhovlasý elegán, co panička dodala jako fotku ke "hledá se"...
Terven
napsal(a):
Taky souhlasím s tím, co arosek píše a marně hledám ty bludy.
Krom toho jedinýho původního, že stříhat strojkem je špatně.
Me nekde na zacatku zarazilo ze po ostrihani "naroste vatovita srst" u psu spodsadou. A jeste nekolik takovych perlicek, jako ze GR nikdy strojkem a pod.
Ale je fakt, ze jsem to projizdela letem svetem, po dvou probdelych nocich a v kofeinovem deliriu :D
arosek
napsal(a):
Me nekde na zacatku zarazilo ze po ostrihani "naroste vatovita srst" u psu spodsadou. A jeste nekolik takovych perlicek, jako ze GR nikdy strojkem a pod.
Ale je fakt, ze jsem to projizdela letem svetem, po dvou probdelych nocich a v kofeinovem deliriu :D
Jo, to asi máte pravdu...
arosek
napsal(a):
Jani, prošla jsem seminářem u Zuzky T. a mám to od ní, nevymyslela jsem si to. Ale hádat se nebudu, ať si každej stříhá, jak chce. Já to v pohodě nůžkama zvládnu.
On je taky rozdíl stříhat smetanovýho goldena nebo zlatýho goldena.
impact
napsal(a):
Dneska mě v noci vzbudila Máňa, jak se mi zavrtěla v náručí. Přecejen jí už pomale táhne na sedmnáct, tak je s ní člověk tak nějak víc ve střehu. A ta kráva nebeská si normálně sedla, zívla si, nechutně si prdla a odešla spát na druhou stranu postele. Tak to jen taková vsuvka k tomu čichání k zadku.
Tak u nás to bývávalo naopak...
arosek
napsal(a):
To s tou podsadou není žádná "perlička" . Podsada roste rychleji než ta svrchní srst, proto na začátku pes jakoby "zvatovatí"- porotože je vidět právě jenom ta podsada.
Podsada se mnohem více cuchá, chytá se do ní bordel, špiní, je matná - nehezká atd, proto nešťastní majitelé pak psa stříhají stále dokola- , situace s tím nijak nelepší, svrchní srst nemá šanci vyrůst a určitě jí to neprospívá.