Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Rotvikk

18.11.2022 07:15
Rotvikk

XXX.XXX.164.154

Ahoj, jdu si pro radu, protože po včerejším incidentu už nevíme.., bydlíme v RD, vedle v domě jsou nájemníci. Pořídili si druhého psa, NO a to je něco.
Štěká, jakmile jsme na zahradě nebo dvoře, či stačí jen přijet autem na svůj pozemek, tak štěká jak ....... Kdyby chvíli, kdyby občas, ale je to skoro denně a několikrát. A mě už nebaví opravdu být na zahradě věnovat se třeba naším psům, kteří si ho nevšímají, sekat trávu, nebo prostě tam jen stát a on na mě, nás rafee jak smyslu zbavený.

Mezi námi je pletivo na sloupkach, z naší strany stínící fólie, a bambus - ten po 5 letech odchází, tak že ho chceme měnit a dát další fólie..... Jenomže soused nám nechce umožnit přístup, ani pomoc. Bez něho pomoci to nedáme nemůžeme k plotu, protože ten jeho pacos rafe, dorazí.

Včera jsme byli jen na zahradě hráli si s našimi psi a on si dal tu práci, že vyskočil předníma na pletivoi a dorážel.... Měli jsme tu už i malé dítě v tu chvíli a prostě..... Fakt už to nedávám.

Pes je evidentně agresivní a nevychovaný v tomto směru. Soused tvrdí, že si hledá majetek, že je k tomu vedený.

Ne není, není normální, aby denně stékal na na na přímý sousedy, na děti, lidí kteří denně vidí, chodí kolem.

Nějaký postup ? Když prostě soused nám nechce pomoct nebo umožnit přístup k druhé straně plotu???? Případně co s takovým psem.

18.11.2022 07:34
rapotacka11

XXX.XXX.224.161

Ujišťuji vás, že ani neprůhledný plot nepomůže.
Snad
https://www.ploty-hyl.cz/produkce/ploty-plne/

Rotvikk

18.11.2022 07:51
Rotvikk

XXX.XXX.164.154

Tyhle desky máme všude po zbytek pozemku, jenomže tento plot je společný. Nebo spíš dělal ho souseda táta před xx lety... A je tam víc faktorů proč plot dělat sami nebudeme. Soused do toho nechce dát ani korunu.... A my nebudeme financovat něco, co stejne teď nejde sundat - u plotu je chycené El vedení, sloup.a cdlkcod sorry, jeho nájemník má nepritpusobynbo psa a my máme platit plot 40m?????? Těsně u plotu stromů s kořen, které taky nedá pryc. Navíc do výšky vzhledem k tomu, že jsme níž než on by to byly i s podhrabovou deskou přes 2m.

Jít na Púl, vidět snahu tak ano..... Ale takto ne ,z toho jsme vyrostli, ač před lety při nastěhování jsme takovou tendenci měli

18.11.2022 09:39
assil

XXX.XXX.121.3

Rotvikk napsal(a):
Tyhle desky máme všude po zbytek pozemku, jenomže tento plot je společný. Nebo spíš dělal ho souseda táta před xx lety... A je tam víc faktorů proč plot dělat sami nebudeme. Soused do toho nechce dát ani korunu.... A my nebudeme financovat něco, co stejne teď nejde sundat - u plotu je chycené El vedení, sloup.a cdlkcod sorry, jeho nájemník má nepritpusobynbo psa a my máme platit plot 40m?????? Těsně u plotu stromů s kořen, které taky nedá pryc. Navíc do výšky vzhledem k tomu, že jsme níž než on by to byly i s podhrabovou deskou přes 2m.

Jít na Púl, vidět snahu tak ano..... Ale takto ne ,z toho jsme vyrostli, ač před lety při nastěhování jsme takovou tendenci měli

No ale tak to je, se psem nic nenaděláte, tak si musíte poradit sami. Jsou lidi, co mají ještě druhý neprůhledný plot před společným plotem.

Rotvikk

18.11.2022 11:37
Rotvikk

XXX.XXX.164.154

assil napsal(a):
No ale tak to je, se psem nic nenaděláte, tak si musíte poradit sami. Jsou lidi, co mají ještě druhý neprůhledný plot před společným plotem.

Z naší strany nejde udělat další, kdyby ten původní spadl, což se stane vzhledem ke stavu a stáří, tak vezme i náš. Jsme totiž níže než soused o několik desítek cm. Za další tam máme jehličnany + zahradní domek s pevným základem..zbytek 40m je volných, protože díky jeho stromům tam ani nic neroste.

Problém je nájemníkův pes, ať to řešit on. Beztak z jeho, jejich strany není žádný zájem o zlepšení plotu nebo lepší zabezpečení. Naši psy nic nedělají, neštěkaji na sousedy, na jejich psy..... Prostě nezájem.

My udělali si myslím dost, kromě nového pletiva, tak fólie, přes to bambus a kde to šlo stromky. Stejně.... Pes rafe, stoupne si a čekám jen kdy vletí na hromadu dřeva co má nájemník u plotu a přeskočí k nám. Plot mezi námi je do 180 cm vysoký, fólie 150-160 cm..... Jako neprojde mi normální, aby stékal skoro pokaždý když nás nebo někoho u nás, či naše psy který si třeba jdou jen vyčůrat na své místo Rafal jak magor. Pardon za chyby, ale jsem od včera solidně vytočena.

Dneska šla kolem nějaká větší holčička a' sklapni magore' bylo myslím vystihující naší situaci.....

18.11.2022 11:46
assil

XXX.XXX.121.3

Rotvikk napsal(a):
Z naší strany nejde udělat další, kdyby ten původní spadl, což se stane vzhledem ke stavu a stáří, tak vezme i náš. Jsme totiž níže než soused o několik desítek cm. Za další tam máme jehličnany + zahradní domek s pevným základem..zbytek 40m je volných, protože díky jeho stromům tam ani nic neroste.

Problém je nájemníkův pes, ať to řešit on. Beztak z jeho, jejich strany není žádný zájem o zlepšení plotu nebo lepší zabezpečení. Naši psy nic nedělají, neštěkaji na sousedy, na jejich psy..... Prostě nezájem.

My udělali si myslím dost, kromě nového pletiva, tak fólie, přes to bambus a kde to šlo stromky. Stejně.... Pes rafe, stoupne si a čekám jen kdy vletí na hromadu dřeva co má nájemník u plotu a přeskočí k nám. Plot mezi námi je do 180 cm vysoký, fólie 150-160 cm..... Jako neprojde mi normální, aby stékal skoro pokaždý když nás nebo někoho u nás, či naše psy který si třeba jdou jen vyčůrat na své místo Rafal jak magor. Pardon za chyby, ale jsem od včera solidně vytočena.

Dneska šla kolem nějaká větší holčička a' sklapni magore' bylo myslím vystihující naší situaci.....

Já to chápu, že vás to vytáčí, ale realita prostě je, že na souseda nemáte žádné zákonné páky. Takže buď si to zařídíte nějak sami a nebo to zůstane tak jak to je, když s tím nechce soused nic dělat sám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.11.2022 12:06

assil napsal(a):
Já to chápu, že vás to vytáčí, ale realita prostě je, že na souseda nemáte žádné zákonné páky. Takže buď si to zařídíte nějak sami a nebo to zůstane tak jak to je, když s tím nechce soused nic dělat sám.

Přesně...máte dvě možnosti, buď to snášet se skřípěním zubů a vědomím, že to někdo bude řešit tak max, až to plot nevydrží, pes projde skrz a napadne a zraní někoho z vás lidí. To si pak myslím, že se bude řešit míra zavinění, pokud je plot společný.
A nebo, opět se skřípěním zubů a pocitem nespravedlnosti, zainvestovat a kousek od stávajícího plotu postavit vlastní, bytelný, neprůhledný. Pokud se na vašem pozemku vyskytuje i dítě, tak bych se vybodla na to, čí je to plot a čí je to zodpovědnost, protože když se něco skutečně stane a dítě skončí v nemocnici a nebo hůř, tak je pozdě ukazovat prstem, že za to může soused.

A další věc..pokud jsou sousedi pouze nájemníci, tak většinou jdou opravy za majitelem...takže bych se spíš zkusila obrátit na majitele domu a to jak se stížností na sousedské soužití, tak se součinností na vylepšení stávajícího plotu...ale jestli je nějaký vachrlatý a pes na něj doráží, tak tomu nějaká folie a bambus nepomůžou

Rotvikk

18.11.2022 12:36
Rotvikk

XXX.XXX.164.154

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přesně...máte dvě možnosti, buď to snášet se skřípěním zubů a vědomím, že to někdo bude řešit tak max, až to plot nevydrží, pes projde skrz a napadne a zraní někoho z vás lidí. To si pak myslím, že se bude řešit míra zavinění, pokud je plot společný.
A nebo, opět se skřípěním zubů a pocitem nespravedlnosti, zainvestovat a kousek od stávajícího plotu postavit vlastní, bytelný, neprůhledný. Pokud se na vašem pozemku vyskytuje i dítě, tak bych se vybodla na to, čí je to plot a čí je to zodpovědnost, protože když se něco skutečně stane a dítě skončí v nemocnici a nebo hůř, tak je pozdě ukazovat prstem, že za to může soused.

A další věc..pokud jsou sousedi pouze nájemníci, tak většinou jdou opravy za majitelem...takže bych se spíš zkusila obrátit na majitele domu a to jak se stížností na sousedské soužití, tak se součinností na vylepšení stávajícího plotu...ale jestli je nějaký vachrlatý a pes na něj doráží, tak tomu nějaká folie a bambus nepomůžou

Majitel nic platit a dělat nebude, to nám řekl x krat. Stejně teď nas vodi měsíce za nos, že opraví kompostér, kterým propadává zemina k nám...... Že to udělá, ale nebude to hned.

:)

My opravdu nebudeme za jejich nesocialozaveho psa , který je asi??? agresivní dávat 80 tisíc za plot a stavbu. To už máme spočítané. A takové chování dávno za sebou, kdy jsme dělali blbce.... Ještě budeme dávat podnět a obec, protože chování vadí lidem okolo, aby psa nějak usměrnili, věnovali se mu a učili a dle mého je máslo především na jejich a majitelove hlavě. Oni psem, on nestaranim se o majetek.

To pokud pokouše nás, odnese pes i oni. Pokud pokouše nebo nedej bože nebo víc naše psy..... Hodně to sousedi odnesou, včetně psa, který živý neodejde. Máme kameru na domě, tak že aspoň něco, sledování online. Zprávy kdy jsme chtěli dělat plot půl na půl, nebo alespoň s nějakou domluvou. Bez úspěchu. A opravdu, ač máme, ale co kdybychom neměly takovou dardu na plot, navíc máme peníze kam davat-predelavame dům a ještě pomáháme babi co je bez dědy, sama ....

18.11.2022 12:52

Rotvikk napsal(a):
Majitel nic platit a dělat nebude, to nám řekl x krat. Stejně teď nas vodi měsíce za nos, že opraví kompostér, kterým propadává zemina k nám...... Že to udělá, ale nebude to hned.

:)

My opravdu nebudeme za jejich nesocialozaveho psa , který je asi??? agresivní dávat 80 tisíc za plot a stavbu. To už máme spočítané. A takové chování dávno za sebou, kdy jsme dělali blbce.... Ještě budeme dávat podnět a obec, protože chování vadí lidem okolo, aby psa nějak usměrnili, věnovali se mu a učili a dle mého je máslo především na jejich a majitelove hlavě. Oni psem, on nestaranim se o majetek.

To pokud pokouše nás, odnese pes i oni. Pokud pokouše nebo nedej bože nebo víc naše psy..... Hodně to sousedi odnesou, včetně psa, který živý neodejde. Máme kameru na domě, tak že aspoň něco, sledování online. Zprávy kdy jsme chtěli dělat plot půl na půl, nebo alespoň s nějakou domluvou. Bez úspěchu. A opravdu, ač máme, ale co kdybychom neměly takovou dardu na plot, navíc máme peníze kam davat-predelavame dům a ještě pomáháme babi co je bez dědy, sama ....

Jako s těmi penězi to chápu, nikdo nemá nazbyt a takový plot není zadarmo.
Jako přeju vám, aby došlo ke zlepšení situace.

Ale obecně si myslím, že proti takovým sousedům je to boj s větrnými mlýny.

Rotvikk

18.11.2022 13:10
Rotvikk

XXX.XXX.164.154

Jako s těmi penězi to chápu, nikdo nemá nazbyt a takový plot není zadarmo.
Jako přeju vám, aby došlo ke zlepšení situace.

Ale obecně si myslím, že proti takovým sousedům je to boj s větrnými mlýny.

Víš, kdyby byla třeba snaha a řekl: dobrý zaplatím odvoz původního plotu, suti a třeba i beton. Tak my uděláme zbytek plot + řemeslníky ( máme znamyho co má firmu ). Ale ne, ani to nechce. Nedá prostě ani korunu.

Nájemník nám řekl ať si uděláme plot před plotem..... Těžko viz důvod. Jednou ta získá spadne a máme po plotě a nic si na něm nevezme + další věci jeho kompostér k nám padá, stromy podrývají půdu + tam v okolí nic neroste. A nemůžeme dělat nic. A domluva nulová......

Nájemník furt tvrdi, že pes hlídá, je k tomu vedený aby si bránil svoje. Ale do háje hlídání přece neznamená štěkat na všechny i ty co jen prochází, nejsou ani u plotu, a nebo když jen sedíme na židli, nebo myji auto, sbírám bobky po psech..... To přece není normni

18.11.2022 13:14

U svatýho pitbulla... se s ním musíte kamarádit. Házejte žrádlem.
Pak jde ještě třikrát otevřít vrátka a zavolat odchyt, je to drahé, potom psa zavřou někam/nenajdou/prodají.
Hotovo

18.11.2022 13:26

No susedské vzťahy ... To je ťažká téma - a proste ak niekto nechce a nechce lebo... tak je to na dlhé lakte. Vždy je lepšie skúšať po dobrom - no nie vždy to ide. No čo so psom, ktorý je očividne mierne povedané "magor"? Tvrdenie, že pes stráži je diskutabilné. Strážny pes nevyvreskuje non-stop. Uštekanci blázniví sú frustrovaní chudáci. Jedinou ich zábavou je "kecať" na všetko a všetkých. Viem o čom to je máme dvoch takých dva domy vedľa - a my máme problém prejsť okolo, sedieť u susedy na záhrade ... Buzerujem nášho psa keď ideme okolo - tých chudákov majitelia tiež neriešia - veď predsa strážia... Našťastie plot majú dobrý No ako si viete pomôcť vy ? Každá rada drahá... Prvoplánovo mi napadla myšlienka skúsiť sa s tým psom skamarátiť cez plot... Keď majitelia neriešia... Ale no fakt neviem. potom je už len cesta obecného úradu, polície (rušenie nočného kľudu a pod.) No budete za blbcov a vzťahy ešte zhoršíte

18.11.2022 13:41

Rotvikk napsal(a):
Víš, kdyby byla třeba snaha a řekl: dobrý zaplatím odvoz původního plotu, suti a třeba i beton. Tak my uděláme zbytek plot + řemeslníky ( máme znamyho co má firmu ). Ale ne, ani to nechce. Nedá prostě ani korunu.

Nájemník nám řekl ať si uděláme plot před plotem..... Těžko viz důvod. Jednou ta získá spadne a máme po plotě a nic si na něm nevezme + další věci jeho kompostér k nám padá, stromy podrývají půdu + tam v okolí nic neroste. A nemůžeme dělat nic. A domluva nulová......

Nájemník furt tvrdi, že pes hlídá, je k tomu vedený aby si bránil svoje. Ale do háje hlídání přece neznamená štěkat na všechny i ty co jen prochází, nejsou ani u plotu, a nebo když jen sedíme na židli, nebo myji auto, sbírám bobky po psech..... To přece není normni

No tady vám samozřejmě všichni dáme za pravdu....včera večer moje čuba na něco štěkala asi 10 minut a už na mě manžel volal, na co tam tak dlouho řve a já ti šla utnout....moji psi měli taky tendence skákat na plot, plot sousedčin, protože takhle ještě vidělu na lidi, co procházeli po chodníku..její plot letitej, nebyl v dobrém stavu. I když jsem psům skákání na plot zakazovala a dělo se tak zcela vyjímečně, tak hrozilo, že se jednou vyvalí i s tím plotem sousedce na dvůr....tak jsem postavila na svém pozemku plot nový....

Ale kdybych to neudělala, kdyby moji psi dál na plot skákali, kdybych mým psům dovolila štěkat dle libosti, tak si myslím, že by si sousedi mohli stěžovat tak max na lampárně a výsledek by byl stejnej jako když by si stěžovali na oficiálních místech. Alespoň v tomhle jsem teda pesimista.

A k tomu vypouštění psa, co zmiňuje Megí...to je dle mého o hubu, náhodou je pes magor a někoho venku napadne a jak na pitvoru někdo viděl, že jsem ho pouštěla já a ..,,

Rotvikk

18.11.2022 14:03
Rotvikk

XXX.XXX.164.154

U svatýho pitbulla... se s ním musíte kamarádit. Házejte žrádlem.
Pak jde ještě třikrát otevřít vrátka a zavolat odchyt, je to drahé, potom psa zavřou někam/nenajdou/prodají.
Hotovo

Asi si upadla z vysoký jahody. Krmit ho ? Proč ? Soused nemá, ani zájem se jít seznámit. A my ho budeme krmit ??? Navíc nevím co může nebo nemůže.

A pouštět ? Nejsem blázen.

18.11.2022 14:05
rapotacka11

XXX.XXX.224.161

Opravdu?

18.11.2022 14:41

No popravdě, my vám tady moc nepomůžeme. Lidi jsou dnes na sebe čím dál horší a sousedský vztahy s tím jdou ruku v ruce. Buď to musíte neustále eskalovat na obci, a nebo vám nezbude nic jinýho, než si postavit pořádný bytelný plot. A možný je, že to st. orgány budou řešit, až tam dojde k újmě na zdraví. Tak to prostě v našem státě chodí.

Rotvikk

18.11.2022 15:32
Rotvikk

XXX.XXX.164.154

No susedské vzťahy ... To je ťažká téma - a proste ak niekto nechce a nechce lebo... tak je to na dlhé lakte. Vždy je lepšie skúšať po dobrom - no nie vždy to ide. No čo so psom, ktorý je očividne mierne povedané "magor"? Tvrdenie, že pes stráži je diskutabilné. Strážny pes nevyvreskuje non-stop. Uštekanci blázniví sú frustrovaní chudáci. Jedinou ich zábavou je "kecať" na všetko a všetkých. Viem o čom to je máme dvoch takých dva domy vedľa - a my máme problém prejsť okolo, sedieť u susedy na záhrade ... Buzerujem nášho psa keď ideme okolo - tých chudákov majitelia tiež neriešia - veď predsa strážia... Našťastie plot majú dobrý No ako si viete pomôcť vy ? Každá rada drahá... Prvoplánovo mi napadla myšlienka skúsiť sa s tým psom skamarátiť cez plot... Keď majitelia neriešia... Ale no fakt neviem. potom je už len cesta obecného úradu, polície (rušenie nočného kľudu a pod.) No budete za blbcov a vzťahy ešte zhoršíte

Víš, co my je k životu nepotřebujeme a abysme se tu bali nejenom o sebe, o psy, ale i případně o děti co jdou kolem . ? Soused mi řekl, tak když bude štěkat řekněte (jméno)ticho.

No, nepomohlo to. ani jednou nepřestal.

A sousedův je jedno, že na nás štěká. Sousedka je venku, slyší, vidí. Dokud neřekne, aby přestal, tak neudělá nic. Nás neposlechne, sousedy, naproti přes cestu to samé a vidí je denně několikrát. Poslechne jen sousedy. Tohle je dopadne, ach jo ....... Mě osobně i bylo nepříjemný, kdybych byla na jejich místě, že se můj pes chová takto k okolí. Sousedovi jsem i nabízela záznam z kamery, aby viděl jak ten jeho miláček , občas na nás štěká a jinak je to hlídání nic jiného a že ho zavirat nebude ....... ,

18.11.2022 15:43

Zoufalí lidé dělají zoufalé věci. U nás na vsi zabila chovatelka ovcí sousedova psa palicí. Až vám jednou rupnou nervy, uděláte možná něco podobného.
( Byl to krásný, hodný, čistokrevný pes. Měl jen jednu nectnost - chodil si po vsi a po lesích sám.)

Neregistrovaný uživatel

18.11.2022 15:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.7

Rotvikk napsal(a):
Víš, co my je k životu nepotřebujeme a abysme se tu bali nejenom o sebe, o psy, ale i případně o děti co jdou kolem . ? Soused mi řekl, tak když bude štěkat řekněte (jméno)ticho.

No, nepomohlo to. ani jednou nepřestal.

A sousedův je jedno, že na nás štěká. Sousedka je venku, slyší, vidí. Dokud neřekne, aby přestal, tak neudělá nic. Nás neposlechne, sousedy, naproti přes cestu to samé a vidí je denně několikrát. Poslechne jen sousedy. Tohle je dopadne, ach jo ....... Mě osobně i bylo nepříjemný, kdybych byla na jejich místě, že se můj pes chová takto k okolí. Sousedovi jsem i nabízela záznam z kamery, aby viděl jak ten jeho miláček , občas na nás štěká a jinak je to hlídání nic jiného a že ho zavirat nebude ....... ,

S vama je to těžký. Cokoli zde kdokoli napsal, všechno problem pro vás. No tak si nakakejte. Kdyz to vlastne resit nechcete a jen brecite jaky ste chudinky.

18.11.2022 16:21

Že vy jste naplavenina ?!

18.11.2022 16:34
Varaxi

XXX.XXX.191.78

A tak ten soused je hovězí dobytek, o tom žádná. Randál na zahradě, že se nedá vyjít ven, to chápu, že naštve. Ale prostě možnosti jsou omezené - a pokud si z nich nevyberete, tak se holt nic nezmění.
Jak je ten pes starý? Třeba dřív umře, než dojde na nějaké řešení.

18.11.2022 17:37

Varaxi napsal(a):
A tak ten soused je hovězí dobytek, o tom žádná. Randál na zahradě, že se nedá vyjít ven, to chápu, že naštve. Ale prostě možnosti jsou omezené - a pokud si z nich nevyberete, tak se holt nic nezmění.

Na to bych moc nespoléhala...jeden odejde za duhový most a pořídí jiného a může to být jak přes kopírák.
A úřady?? Co udělají...pes štěká přes den, není to ani rušení nočního klidu.

Moric

18.11.2022 17:58
Moric

XXX.XXX.233.26

Hmm :) Umím si představit co se děje ALE vše se dá vyřešit s úsměvem a hlavně láskou. Z vlastní zkušenosti : chlácholením, dětským piškotem, pochvalou, ranním pozdravem "čau ohavo, zase hulákáš ?" opět piškot a kdykoliv začal ječet, tak zase vlídná domluva a pod. Tato terapie trvala cca 14 dnů a dneska ? Pes už má 12 let, ječí stále ale mě vítá a brečí, když si ho od nás nikdo nevšímá. Takže stěžovat si samozřejmě můžete kdykoliv a kdekoliv pokud Vám to pomůže. Jenomže - jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá. Žádný pes není blbec, aby nevycítil lásku a nebo nenávist.

Rotvikk

21.11.2022 13:29
Rotvikk

XXX.XXX.164.154

To jsme zkusili a žádný úspěch. Mluvili jsme na něj, pískali, nevšímali si ho ( tj do teď ). Pes ječí a dorazí pořád. Akorát se to zhoršuje, a blbý je že se takto chová k k lidem na ulici. Zpravidla když majitele nejsou doma, ve větší míře. Když jsou, je buď ticho a nebo tolik nevysiluje.
Nevím, zda je to tím, že se mu nevěnují nebo má v hlavě vymeteno. Nikdy jsem toto u žádného našeho psa nezažila, to samé přítel.....

Naplavenina? Nastěhovali jsme se, stejně jako sousedi..jen o několik let dříve. A opravdu nebudu financovat společný plot ( přitom postavený sousedem), který je dlouhý a navíc když majitel domu nechce vyjít vůbec vstříc: odstranit původní na své náklady, opravit kompostér který tlačí na plot, stromy, které plot podrývají...... Pokud bysme si postavili plot před plot a ten spadne, nic si na něm nevezmem. A že spadne, dle zidky, která se bortí.....

Snažili jsme se, aby pes neměl na nás vyhled, dík fólií, bambusu, thuje kde to šlo..... Dali jsme nové pletivo. Soused, ani nájemník nemají snahu, domluvu, nic..tak nás jediný napadlo dát ještě jednu fólií, protože přes tu jednu vidí a bambus pomalu odchází ( ty drátky a padá)+ jsme si pořídili kameru kdyby nedej bože.....

Rotvikk

21.11.2022 13:53
Rotvikk

XXX.XXX.164.154

Varaxi napsal(a):

Je mu rok. Jenomže on štěká úplně hystericky, agresivně na kohokoli kdo projde i po ulici, dorazí, skáče na plot ( na náš )a osobně mám strach jak o naše psy, tak když někdo přijde. O sebe ne....

NO v rodině máme a toto nedělal žádný.

21.11.2022 14:13
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Rotvikk napsal(a):
Je mu rok. Jenomže on štěká úplně hystericky, agresivně na kohokoli kdo projde i po ulici, dorazí, skáče na plot ( na náš )a osobně mám strach jak o naše psy, tak když někdo přijde. O sebe ne....

NO v rodině máme a toto nedělal žádný.

My takhle se psem chodíme kolem dvou NO a ty teda taky štěkají jako pominutý, někdy se i trochu poperou. Tuhle naposled byl u nich zrovna jejich majitel, psy napomínal a ještě to komentoval slovy "co ti psi dneska blbnou", asi nemá vůbec představu jak hystericky vyvádí, když on tam není. Podle mě ti NO vždycky takhle agresivně blafou, jiný jsem nikdy nepoznala. A vy toho psa znáte od štěněte a stejně na vás štěká? Já bych to zkusila přes ty pamlsky, i když zrovna NO jsou celkem neúplatní.

21.11.2022 15:19

A napadlo mě něco úplně mimo a vtipnýho, ale asi neproveditelnýho - co tak v tom plotě udělat branku a milého sousedovic psa prostě pouštět k vám? U vás by neřval. Samozřejmě když tam nebudou vaši psi. Třeba by si to tam prohlédl, zkamarádil se s vámi, a pak už by přes plot neměl proč ječet. Případně pokud lze, zkamarádit i s vašimi psy a můžete být na zahradě všichni pospolu v dojemné harmonii.

A nebo můžete na sousední zahradu namířit plašič na zvířata. Něco, co vytváří fakt hnusný nepříjemný zvuk, aby to psovi vadilo. Pěkně to nasměrovat jeho směrem, dát k tomu pohybové čidlo, a nechat pracovat. Třeba by se naučil nepřibližovat k plotu, aspoň. Aneb zvukové emise za zvukové emise.

Rotvikk

21.11.2022 18:19
Rotvikk

XXX.XXX.164.154

Trickyvoo napsal(a):
My takhle se psem chodíme kolem dvou NO a ty teda taky štěkají jako pominutý, někdy se i trochu poperou. Tuhle naposled byl u nich zrovna jejich majitel, psy napomínal a ještě to komentoval slovy "co ti psi dneska blbnou", asi nemá vůbec představu jak hystericky vyvádí, když on tam není. Podle mě ti NO vždycky takhle agresivně blafou, jiný jsem nikdy nepoznala. A vy toho psa znáte od štěněte a stejně na vás štěká? Já bych to zkusila přes ty pamlsky, i když zrovna NO jsou celkem neúplatní.

Ano, známé..bude mu teď tak rok. Nelepší se to, naopak začal skákat na plot. Stačí, abysme třeba přijeli autem na nás dvůr, seděli na zahradě, sekali trávu, nebo třeba tam jen chodili ( i potichu), házeli svý psům míček..... Štěká úplně jak hysterii, agresivní. Sousedi nebo lidí jdou kolem po ulici a je toto samé. Fakt nechápu a nezažila jsem to..... Další soused má taky NO, ten pes štěká normne; někdo projde a zástěka, někdy ani ne. Nás zná taky od malá a nechá se pohladit, vrtí ocasem, čeká, pozná nas.... Kus mají taky dva NO spolu, taky normne stékají když někdo projde, ale to co předvádí ten od našich sousedů to je neúnosný a hlavně plot mezi námi, co je sousedův, je ve špatném stavu a ani on, ani nájemník to nechtějí řešit.

21.11.2022 19:06
kate17

XXX.XXX.135.200

Bohužel máme to podobně, bydlíme v činžáku, vedle je RD, na zahradě mají dva psy, také štěkají jak blázni, majitel je neokřikne. Do toho ještě chová papoušky, kterí řvou v létě od 4:30 na celé kolo - ano, je to pták, kdyby zpívali, ale jeden z nich skřehotá, jako by někdo vrazdil dítě :/ Mít otevřená okna v létě je opravdu za trest a to bydlíme v prvním patře, lidé co bydlí v přízemí jsou na tom ještě hůř

Rotvikk

21.11.2022 19:30
Rotvikk

XXX.XXX.164.154

Promiň, ale tohle beru jen jako nepovedený vtip. Nebudu mu sahat na psa když ne to rapl a nebudu naše psy omezovat, beztak je nemám kam zavřít a navíc oni jsou doma, na svém. Naše jedná fenka nemá ráda cizí zvířata, tak že žádné seznamování nepřichází v úvahu a navíc v tomto případě to vzhledem k chování sousedova psa nehodlám, ani riskovat, že by ty naše přišly k úrazu.
U té naší nás překvapuje a obdivujeme, že na to jaké má vztahy k cizím zvířatům, tak sousedovic psů si vůbec nevšímá ...... Klobouk dolů.

A zvukové rušiče nepřichází v úvahu, skrz naše psy. Nechci jim nijak ubližovat.

Rotvikk

21.11.2022 20:01
Rotvikk

XXX.XXX.164.154

Soused pořád tvrdí, že je to hlídací pes, že má rodokmen, že s ním chodí na výcvik.

Nevím, asi jsem hluchá a slepá, ale nevidím, že by psa brali na procházku, natož na výcvik. Jediné povely někdy po příjezdu z práce: ke mě, zůstaň, aport a stekej.

Neokriknou ho. Až když se ozveme, aby přestal nebo, je to není normální. Jinak ho nechávají být. Já chápu, že nevidí jak se chová když nejsou doma, ale štěká, ač ne tolik i v jejich přítomnost. Nevím, zda dělají, že to neslyší nebo to domu neslyší. Nabídka jsem jim záznamy z kamery, protože soused furt mele nesmysly, že když budeme chodit u plotu tak pes bude štěkat. Jenomže on štěká, ikdyz jsme x metrů od plotu a hlavně jsme na svém. Do háje, to se mám omezovat ????

Myslím si, že vyrovnaný a inteligentní jedinec pozná, zda má hlidat nebo se nic neděje. Nepřijde mi normni, takovéto chování, aby stekal jak magor, navrh už začal skákat na plot. To mi akorát přijde ,že dřív nebo později se něco stane, bohužel. Jenomže, to sousedi nevidí, nechtějí o tom slyšet. Furt tvrdí, že ne to hlídač, je k tomu vedený a že je to super parťák. A že mi jen prudime a otravujem.

Jenomže já nechci, aby se komukoli a hlavně naším psům něco stalo !!!! O mě nejde, my se s přítelem ubranime

Nevím, možná že jsem vadná já nebo my. Případně i sousedi, co bydlí ještě obdum od nás a sami říkají, že pes štěká neúnosné, že to není normální......

21.11.2022 20:08
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

No ono hlavně pes, co rád štěká, tak neprůhledný plot nic neřeší. Tchýňový mají v sousedství psa, který štěká celé dny i noci a přitom mají zahradu objednanou zdí. Pes vidí jen do ulice, kde většinou nikdo nechodí, ale taky ten pes skoro nikdy nejde ven ze zahrady. Jinak třeba jsem byla v ZOO parku a tam řval celou dobu papoušek jako když kdáká slepice. Zoo park měl v sousedství domy a taky to asi nebylo pro ně příjemný. Můžete zkusit nějaké stížnosti někam a být otravná, třeba se k vám někdo přidá a začne to pán řešit.

21.11.2022 20:10
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Jinak kdyby svět byl fér, bylo by to krásný, ale není. Obvykle je jeden soused, který dokáže znepříjemnit život všem okolo a dost často s tím nic moc nejde dělat.

21.11.2022 20:17

Chápu, že si chcete postěžovat. Nicméně veškeré rady výše vypsané zatracujete, nic nejde udělat, změnit. Já bych udělala prostě svůj bytelný plot, který ovčák nepřeskočí. Nemusí to vůbec vyjít na 80 táců, stačí zabetonovat pár sloupků a k tomu přívařit kari sítě, které můžete zapustit i do země, než tohle uhnije, ječicí NO bude pod drnem. Kari sítě se prodávají v různých rozměrech, i ve svahu můžete mít plot víc než 2 m vysoký, kterým se pes neprodere, narozdíl od pletiva je to bytelné ohrazení. 40 metů plotu snad není takový problém. Než být ve stresu, kdy se pes proláme k vám na pozemek.
Se psem se nechcete spřátelit (to by byla dobrá strategie), psovi nechcete dávat žádné pamlsky (hodila bych mu nějaký přírodní calming prostředek, ale to by vás stálo peníze), psa je mi vlastně líto. Roční zvíře, s tím by se dalo pracovat jedna báseň. No nic, vy zase určitě napíšete, že nic nejde, tak hodně zdaru a ať vám vyjde řešení s podnětem na obec.

Neregistrovaný uživatel

21.11.2022 22:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.7

kate17 napsal(a):
Bohužel máme to podobně, bydlíme v činžáku, vedle je RD, na zahradě mají dva psy, také štěkají jak blázni, majitel je neokřikne. Do toho ještě chová papoušky, kterí řvou v létě od 4:30 na celé kolo - ano, je to pták, kdyby zpívali, ale jeden z nich skřehotá, jako by někdo vrazdil dítě :/ Mít otevřená okna v létě je opravdu za trest a to bydlíme v prvním patře, lidé co bydlí v přízemí jsou na tom ještě hůř

A to jim ma zalepit zobáky vteřiňákem nebo co jako?

21.11.2022 22:42
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A to jim ma zalepit zobáky vteřiňákem nebo co jako?

Však taky nic takového nepíše, ale líbit se jí to přece nemusí a může to snad někam na Faunu napsat. Nemyslím, že by soused tímto posteskem utrpěl nějakou újmu. No a když jsem byla děcko a to už jsem tu pakrát psala, tak sousedům celé noci vyl německý ovčák a od nedaleké fabriky hučely větráky. Člověk si zvykne, soused to musel slyšet taky, ale kdo ví, chlapy dost často randál v okolí neruší. Jinak by nemohli tak strašně chrápat a klidně v tom spát .

21.11.2022 23:02
Doron

XXX.XXX.162.30

Co ho to zkusit odnaučit? Sednout si nebo stoupnout k plotu a když udělá malou pauzu v štěkání hodit mu granulí nebo jiný pamlsek s povelem "ticho". Prostě si ho trochu vycvičit přes plot:). Jestli se mu nevěnují,asi by i byl za nějakou pozornost rád...

21.11.2022 23:28
Doron

XXX.XXX.162.30

Také můžete si můžete vyžádat kontrolu z krajské hygienické stanice. Zákonem daná hladina hluku je 40 decibelů, štěkot NO bývá tak dvakrát hlasitější.

21.11.2022 23:48
lupus4

XXX.XXX.205.61

Doron napsal(a):
Také můžete si můžete vyžádat kontrolu z krajské hygienické stanice. Zákonem daná hladina hluku je 40 decibelů, štěkot NO bývá tak dvakrát hlasitější.

OMG....žijete v omylu, totální nesmysl

22.11.2022 01:06
Doron

XXX.XXX.162.30

Může to být zásah do vlastnického práva, kdy soused vytváří imisi ( v tomto případě hluk) větší, než je pro místní poměry obvyklé. A to by ten nepřetržitý štěkot na zahradě být měl. A intenzitu hluku měří hygienická stanice. A to může být podkladem pro sousedkou žalobu.

22.11.2022 01:12
lupus4

XXX.XXX.205.61

. A intenzitu hluku měří hygienická stanice.

neměří, pouze akreditovaná firma

novela zák. v r. 2015

přirozený zvukový projev zvířat - NENÍ hluk a žádné normy na to nejsou

Zák. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých zákonú, ve znění pozdějších předpisů, se hlukem rozumí zvuk, který může být škodlivý pro zdraví a jehož imisní hygienický limit stanoví provádějící předpis.

Za takový hluk se dle paragrafu 30 odstavec 2 hlasový projev zvířete nepovažuje.
Zjednodušeně - v prosinci 2015 proběhla v tomto změna zákona.Tudíš se měření neprovádí jelikož byli zrušeny měřící limity. Měření může provést JEN akreditovaná firma , ale je to o ničem....capišto?

22.11.2022 01:37
Doron

XXX.XXX.162.30

Aha. To jsem tedy zaspala:) Tož v případě, že by nepomohla ani sousedská žaloba, vrátila bych se k svému původnímu návrhu a cizího psíka si ochočila:))To by sousedům vzalo vítr z plachet:)!

22.11.2022 06:42

Doron napsal(a):
Aha. To jsem tedy zaspala:) Tož v případě, že by nepomohla ani sousedská žaloba, vrátila bych se k svému původnímu návrhu a cizího psíka si ochočila:))To by sousedům vzalo vítr z plachet:)!

to už tu padlo několikrát - že v takovém případě je fajn zkusit se se psem dohodnout po dobrém. Často se to povede

Rotvikk

22.11.2022 06:42
Rotvikk

XXX.XXX.6.54

Chápu, že si chcete postěžovat. Nicméně veškeré rady výše vypsané zatracujete, nic nejde udělat, změnit. Já bych udělala prostě svůj bytelný plot, který ovčák nepřeskočí. Nemusí to vůbec vyjít na 80 táců, stačí zabetonovat pár sloupků a k tomu přívařit kari sítě, které můžete zapustit i do země, než tohle uhnije, ječicí NO bude pod drnem. Kari sítě se prodávají v různých rozměrech, i ve svahu můžete mít plot víc než 2 m vysoký, kterým se pes neprodere, narozdíl od pletiva je to bytelné ohrazení. 40 metů plotu snad není takový problém. Než být ve stresu, kdy se pes proláme k vám na pozemek.
Se psem se nechcete spřátelit (to by byla dobrá strategie), psovi nechcete dávat žádné pamlsky (hodila bych mu nějaký přírodní calming prostředek, ale to by vás stálo peníze), psa je mi vlastně líto. Roční zvíře, s tím by se dalo pracovat jedna báseň. No nic, vy zase určitě napíšete, že nic nejde, tak hodně zdaru a ať vám vyjde řešení s podnětem na obec.

My jsme níž než soused, čili je potřeba zídka, protože až ten jeho plot spadne což se dřív nebo později stane, tak všechna hlína jde k nám. Navíc máme tam už thuje, kde se dalo a drží se..... Zahradní domek na první, znamenalo by to obojí odstranit.

Pes štěká když vidí. Ano občas i kolikrát sedne a štěká sám, nikdo jiný. Ale nám nejde do samotné štěkání, ale o bezpečnost, aby si nás a našich psů nevšímal.

22.11.2022 07:08

.....hluboce obdivuji snahu vás všech , ale ať se poradí co se poradí, všechno se zamítne bez odzkoušení....

22.11.2022 08:39
Varaxi

XXX.XXX.191.78

.....hluboce obdivuji snahu vás všech , ale ať se poradí co se poradí, všechno se zamítne bez odzkoušení....

To je sice pravda, ale když se řeklo á, je vhodné říct i bé: V prvé řadě by se měl starat a zajímat majitel psa.
Nikdy bych nedovolila, aby můj pes takto obtěžoval okolí.

22.11.2022 09:12

Varaxi napsal(a):
To je sice pravda, ale když se řeklo á, je vhodné říct i bé: V prvé řadě by se měl starat a zajímat majitel psa.

V ideálním světě by byl majitel psa zodpovědný a minimálně na základě stížnosti souseda by se snažil zjednat nápravu a řešil by to. V reálném světě, kdy ti, co by měli konat, nekonají a kde jde zadavatelce především o bezpečnost, nezbývá nic jiného , než se o tu bezpečnost postarat a to já vidím ve stavbě toho plotu. Je to nespravedlivý, stojí to peníze, ale co jiného mi tu bezpečnost v takové situaci zajistí?

Rotvikk

22.11.2022 09:56
Rotvikk

XXX.XXX.6.54

Promiň, ale opravdu nebudeme financovat plot ( nebo cokoli jiného ) když tzn našli na hlavě má někdo jiný. My problémy neděláme a je otázka času kdy se to vyhroti.....

Na příští rok máme nasmlouvané jiné věci a tudíž peníze máme kam dávat. Nějaký provizorní plot nám nic neřeší - viz to co jsem psala.

22.11.2022 10:01
Varaxi

XXX.XXX.191.78

V ideálním světě by byl majitel psa zodpovědný a minimálně na základě stížnosti souseda by se snažil zjednat nápravu a řešil by to. V reálném světě, kdy ti, co by měli konat, nekonají a kde jde zadavatelce především o bezpečnost, nezbývá nic jiného , než se o tu bezpečnost postarat a to já vidím ve stavbě toho plotu. Je to nespravedlivý, stojí to peníze, ale co jiného mi tu bezpečnost v takové situaci zajistí?

No ano, s tím já souhlasím. Ale je třeba si říct, že to není vina zadavatele, nýbrž majitele.
Plně uznávám, že až bude mít zadavatel zakousnuté psy, bude mu to houby platné. Ale stále platí, že majitel psa se má postarat, aby neobtěžoval, a zajistit si ho proti útěku.

Rotvikk

22.11.2022 10:13
Rotvikk

XXX.XXX.6.54

Varaxi napsal(a):

bereš mi slova z úst: nikdy bych nedovolila, aby můj pes......

Jenomže, sousedům je tu ukradené a navíc, dle nás, nejspíš ani nemají šajn o tom co je opravdu hlídací pes.

22.11.2022 10:14

Varaxi napsal(a):

..souhlasím...

22.11.2022 10:16

Rotvikk napsal(a):
Promiň, ale opravdu nebudeme financovat plot ( nebo cokoli jiného ) když tzn našli na hlavě má někdo jiný. My problémy neděláme a je otázka času kdy se to vyhroti.....

Na příští rok máme nasmlouvané jiné věci a tudíž peníze máme kam dávat. Nějaký provizorní plot nám nic neřeší - viz to co jsem psala.

..ale krom toho plotu tu pro Vás padly i jiné návrhy a ty jste take odmítla....

Rotvikk

22.11.2022 10:35
Rotvikk

XXX.XXX.6.54

..ale krom toho plotu tu pro Vás padly i jiné návrhy a ty jste take odmítla....

Krmit ho ? Seznámit se ? Těžko se k němu přiblížíme, když je agresivní a soused nemá žádnou snahu. Jeho by to mělo napadnou a ne jeho nesmyslné štěkání omlouvat tím, že je to NO a je veden k hlídání svého teritoria.

Asi tu někteří špatně chápou, že jde o štěkání, jen štěkání. Ale to je nám fuk, jenomže ten pes je buď viditelné agresivní nebo to nemá v pořádku v hlavě - jinak by nestekal jak blázen, nedorazel na lidi, které vidí po x te.
Není normni, aby naši psy nemohly být na zahradě; jdou se třeba vyčůrat na své místo a on tam na ně vyletí k plotu a řadě jak cvok, hazeme jim míč a on skočí na plot a řadě, přijedeme autem ke garáži a spusti..... A to jsme metry od plotu. Ale podle souseda to je bránění svého teritoria. To samé když projdou okolo lidí, včetně dětí, vidí každý dne ty samé....

Navíc nevím jak by se zachoval soused kdyby viděl nebo někdo další, že mu něco hazime. - ostatně sorry, neměl by si ho on srovnat ??? A ne aby to bylo zas jen na nás. Tohle dělat můj pes, tak si připadám sama od sebe blbě, natož aby mě někdo musel upozorňovat.

22.11.2022 11:12

Inu pokud máte podezření, že ten pes je nemocný a nedostává se mu náležité péče, nahlaste to na KVS. Ti to zhodnotí oficiální cestou.

Pokud máte podezření, že je ten pes agresivní, a mohl by ublížit, rozhodně o tom informujte obec, předejte záznamy, zavolejte je k dokumentaci stavu zídky atd. Mohli by také zhodnotit dostatečné zabezpečení zvířete - pokud říkáte, že může plot přeskočit díky hromadě dřeva. Sežeňte svědky.

Pokud zídka hrozí zborcením, je možné, že by do toho mohl zasáhnout i stavební úřad a nařídit sousedovi nápravu - pokud je ovšem zadokumentováno, že dotyčný plot je souseda. To byste museli mít někde na smlouvách nebo katastru uvedené, aby to bylo vymahatelné, jinak budete muset opravu hradit společně. A stavební úřad to může nařídit až ve chvíli, kdy je ohroženo zdraví.

Netvrdím, že tyhle postupy budou fungovat (já se v tom nevyznám, to jen tak co mi vypadlo z rukávu), ale dá se to zkusit.

Jak se na náhradu případné budoucí škody bude tvářit správní orgán/soud, až zjistí, že jste o havarijním stavu podezdívky věděli dříve, a nic neudělali, to se lze jen domnívat. Umím si v případě nevyjasněného vlastnictví zídky snadno představit, že by došlo ještě k náhradě škody z vaší strany, a to by byla dobrá ironie.

Rotvikk

22.11.2022 12:01
Rotvikk

XXX.XXX.6.54

Nevím, bylo mi řečeno, že pokud plot stavil kdysi sousedův táta je jeho ( souseda nyní ), bez ohledu na to, že jsme část původního plotu odstranili společně a společně udělali nový. Tak to mi napsala jedna paní k podobné diskuzi, že jí to řekli na úřadě. Ale já osobně se na úřadě neptala. Ze strany PČR nemůžeme nic, tam mi bývalý kolega z dopravky zašel za známým k obchodnímu oddělení a pro ně ne důležité, že plot je. V jakém je stavu není rozhodující. Je dobře, že máme kamery.

Až se něco stane, pes bude u nás můžeme se bránit jakkoli a jeho osud je jasný, pokud napadne na cizím a dostane se na cizí .... To už je problém pak majitele psa.

Ohledně svědků, lidí mluví, řeknou, ale ne jim a někteří jsou i jejich přátelé. Ohledně toto, že pes by trpěl - to ne. Pouze a jen se mu nevěnují a od toho pak možná vyplyva jeho povaha a chování, a nebo taky ne a prostě je takový

22.11.2022 12:06
fikovnice

XXX.XXX.63.221

Že? To už je přímo urputnost iFAUŇÁKů...
A....nic, velké nic!

22.11.2022 12:11

Plot je váš společný, není sousedův. Zkuste se kouknout do občanského zákoníku na "rozhrady", od § 1024 dále.

22.11.2022 12:16
janaa

XXX.XXX.174.242

Zadavatel - mám hektarový pozemek a smečku labradorů. Měli jsme oplocené oplocenkovým pletivem,1,5m, samozřejmě z důvodu úspor. Moji psi neutíkají,plot nepřeskakují, respektují ho jako konec teritoria,pro ně prostě stačí. JENŽE - jednak je v okolí pes, s jehož majitelkou nebyla rozumná domluva, typický samovenčitel (ona plot nemá a pes je přeci svobodná duše a do pár hodin se vždycky vrátí), takže když holky hárají, je to o neustálých kontrolách,jestli nepřišel na návštěvu. S tím bych si ještě poradila, ale jen během léta jsem měla dvakrát konflikt s lidmi, kteří nejen nechali,ale nabádali svoje děti,ať prostrčí ručičky a pejsky si pohladí - bez ohledu na to,že holky hlídají, štěkají,lítají okolo plotu. Jasně,nikdy by děcko nekously záměrně, ale prostrčená děcká haksnička a šest velkých psích řvoucích tlam - může se stát cokoli. A ano,i když to bude vypadat absurdně, neměl by průšvih rodič,ale já. Takže jsme začali budovat plot nový,vysoký, z klasického oplocení. Letos jsme zvládli část od cesty a rohy pozemku. Při rozloze hektaru si dovedete představit finanční náročnost. Ale pokud chci mít klid, nic jiného mi nezbývá

22.11.2022 12:48

Ona totiž paní vlastně vede dialog (hádku) se sousedem. Potřebuje se tady asi jenom vypovídat, když to soused odmítá poslouchat. Proto je v defenzivě. Ona to ani řešit nechce, je to přece problém souseda!

22.11.2022 14:08

"Krmit ho ? Seznámit se ? Těžko se k němu přiblížíme"
Pět tisíc příspěvků zpět je napsané, že to máte dělat z dálky, ne strkat ruce skrz plot.
Takovým jako vy přeji pod stromeček kurz sebeovládání a hlavně dál ode mě a všech dobrých lidí.

Nikdo tomu neodpovídejte, nezaslouží si to.

Neregistrovaný uživatel

22.11.2022 14:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.12

Napřed zadavatel tvrdí že řeší jen psův řev pak zas že je to agresivní bestie co je chce zabít a jak moc se bojí... Sorry ale štěkot nikdo řešit nebude a pes je na pozemku svého majitele takže nikdo nebude řešit to že vy se bojíte protože pes štěká... Což je jeho přirozenost. Není hovno aby smrděl.
Nic nechcete řešit tak si nakakejte a skuhrejte dál. Ono jestli str podobně vyrukovali na souseda nedivim se že vás má na háku. Docela by mne zajímal jeho názor a to čím dál tím víc.

22.11.2022 14:12
lupus4

XXX.XXX.205.61

Když to shrnu :
1) zadavatel nechce NIC dělat
2) soused nechce NIC dělat

takže nebývá než

22.11.2022 15:03

Nejlepší bude, až ten NO skutečně propadne tím plotem, a náhodou se místním psům (nebo páníkům) povede ho zadávit.

A to bude překvapení, jaký to byl cenný elitní plemenný kus, jak dlouhý má rodokmen, a jak je celá rodina zasažena ztrátou nejmilovanějšího člena, že to do smrti smrťoucí všechny traumatizuje. A o tom plotě nevěděli, protože jim to přece nikdo neřekl. A dokažte, že jo.

Juch

Rotvikk

22.11.2022 15:14
Rotvikk

XXX.XXX.6.54

Evidentně někdo nepochopil, že ne zajímá, pokud máte zkušenosti s NO proč, proč a proč se tak chová ??? A jeslti je můj dojem správný - že jednou se něco po....a to po odnese někdo na zdraví.

Plot dělat v nejbližší době nebudeme - ano, teď i trochu kvůli stavactvi, ač jsme dřív vše chtěli vzít na sebe a zafinancovat to. Ale když soused nemá shanu a jen za nemovitost vybírá peníze ( majitele psa jsou tam v nájmu ), tak nevidím důvod proč ze sebe dělat blbce, navíc jak jsem psala - na příští rok máme nějaké plány a finance do čeho dávát.

Jinak dodám - opravdu prý dle zákona je plot toho, kdo ho postavil. Tak nevím, ale ještě s zeptám na stavebním úřadě.

22.11.2022 15:16

Rotvikk napsal(a):

Potom asi nebezpečí, které vám, vaším psům, případně dětem hrozí, nebude tak velké. Kdybyste se opravdu bála o děti, řešení byste našla(třeba mezi zdejšími radami).
Takhle vám vadí, že pes štěká - možná vám to vadí oprávněně. A chcete souseda donutit, aby postavil nový plot. Ale třeba taky nemá peníze nazbyt.

22.11.2022 15:27
Varaxi

XXX.XXX.191.78

Rotvikk napsal(a):
Evidentně někdo nepochopil, že ne zajímá, pokud máte zkušenosti s NO proč, proč a proč se tak chová ??? A jeslti je můj dojem správný - že jednou se něco po....a to po odnese někdo na zdraví.

Plot dělat v nejbližší době nebudeme - ano, teď i trochu kvůli stavactvi, ač jsme dřív vše chtěli vzít na sebe a zafinancovat to. Ale když soused nemá shanu a jen za nemovitost vybírá peníze ( majitele psa jsou tam v nájmu ), tak nevidím důvod proč ze sebe dělat blbce, navíc jak jsem psala - na příští rok máme nějaké plány a finance do čeho dávát.

Jinak dodám - opravdu prý dle zákona je plot toho, kdo ho postavil. Tak nevím, ale ještě s zeptám na stavebním úřadě.

Může být nevychovaný, může být labil, může mít trauma, může to být mladé nejisté jelito, které se štěkotem snaží vypadat velké, silné a neohrožené...
Může se s tím něco dát dělat a nemusí.

22.11.2022 16:01

...ostatně sorry, neměl by si ho on srovnat ??? A ne aby to bylo zas jen na nás. Tohle dělat můj pes, tak si připadám sama od sebe blbě, natož aby mě někdo musel upozorňovat.

Nějak mi tedy uniká smysl založení této diskuze. Vy nic dělat nechcete a vše si má zařídit soused. Tak mu možná pošlete odkaz, ať si počte, jinak důvod fakt nevidím

22.11.2022 16:08
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

...ostatně sorry, neměl by si ho on srovnat ??? A ne aby to bylo zas jen na nás. Tohle dělat můj pes, tak si připadám sama od sebe blbě, natož aby mě někdo musel upozorňovat.

Nějak mi tedy uniká smysl založení této diskuze. Vy nic dělat nechcete a vše si má zařídit soused. Tak mu možná pošlete odkaz, ať si počte, jinak důvod fakt nevidím

Já to z posledního příspěvku pochopila tak, že jí zajímá jestli ten pes není hráblej a jestli nevíme, jaké od něj hrozí nebezpečí. Měla jsem dva uštěkaný psy a oba teda kousli. Jeden pošťačku a jeden trochu moje dítě, když ho otravovala navzdory tomu, že na ní varovně vrčel a zvlášť u toho druhého můžu říct, že kdybych ho nechala na zahradě víc hodin a nekorigovala ho, tak bude štěkat na sousedy jako pominutý, ale nikoho nikdy krom mé neposlušné dcery nekousnul. Hodně psů dělá velké bubu za plotem, ale je to jen to bubu a je lepší si to myslet, protože dost psů reaguje jinak, pokud se jich člověk bojí.

22.11.2022 16:20

To přece nikdo z diskuze neposoudí.

22.11.2022 16:23
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

To přece nikdo z diskuze neposoudí.

To ne no. To kolikrát překvapí samotného majitele, který je přesvědčen, že by to jeho pes nikdy neudělal. No křišťálovou kouli nemáme, možné je všechno.

Rotvikk

22.11.2022 16:30
Rotvikk

XXX.XXX.164.154

"Krmit ho ? Seznámit se ? Těžko se k němu přiblížíme"
Pět tisíc příspěvků zpět je napsané, že to máte dělat z dálky, ne strkat ruce skrz plot.
Takovým jako vy přeji pod stromeček kurz sebeovládání a hlavně dál ode mě a všech dobrých lidí.

Nikdo tomu neodpovídejte, nezaslouží si to.

Jeho názor je, že má rodokmen, že je hlídací a že si prostě hlídá svoje a my nemáme chodit k plotu.

Což jsou kecy protože štěká i když nejsme u plotu nebo když jde někdo po ulici. Prostě jen blbý kecy.

A pro meg - jeden jediný důvod proč my zas a opět bysme měli dělat ty hodný ??? Když soused nemá snahu ?! My na psa mluvili, snažili se jednat tak jak řekl soused , povel + jméno , a nic. Naopak je to horší, tudíž si nevšímáme a zas je to horší ...... Z mojí strany zájem už není. Že sousedova strany není od zacatku, aby přišel, že nás seznámí atd. Nic jen pořád dokola stejný žvásty s prominutím ; rodokmen, hlídací a nejlepší parťák.

Nevím, možná ten pes za to nemůže a dělá to jen proto že se mi nevěnují, ač tvrdí opak. By mě, ale zajímalo kdy podle něj s ním jdou ven, na cvičák když jsou věčné v práci a nebo někde s dětma...... Možna je to chudák pes a takto se ventiluje. Ale má své pány, svoje majitele. My máme taky své psy, kterým se věnujeme jak to jen jde a jdou i třeba koníčky stranou.

Chtěla jen jen radu, zda to řešit přes obec zda s tím má někdo zkušenost. Protože osobně nechci, aby to zaslo dál, že se něco stane ....a nedej bože aby napadl naše psy - upřímně a narovinu pes by už nebyl.

22.11.2022 17:11

lupus4 napsal(a):
Když to shrnu :
1) zadavatel nechce NIC dělat
2) soused nechce NIC dělat

takže nebývá než

No já bych to poupravila....
1. zadavatel nechce NIC dělat, chce aby konal soused a nebo majitel psa ...oprávněně
2. soused ani majitel nechce NIC dělat a nic dělat nebude
3, zadavatel nebude dělat NIC, co by měl řešit soused a nebo majitel psa

Takže zadavatelko, jste naprosto v právu, požadovat nápravu na majiteli plotu, požadovat po majiteli psa, aby si ho řádně zabezpečil, což ani jeden z nich nemají v úmyslu.
Takže zbývá co...stěžovat si na úřadech a doufat, že nařídí nápravu. I kdyby se něco takového povedlo, tak to...myslím si..bude na dlouhý lokte.
Plot je, dle vašeho popisu, ve stavu, kdy reálně hrozí, že se svalí a sousedovic ovčoun projde skrz. Nikomu nic zlého nepřeju a proto nepřeju ani vám, abyste stála třeba nad svým zakouslým psem a litovala, že za ten váš boj za spravedlnost zaplatil životem váš pes. Nevím, jestli by pro vás následně bylo zadostiučiněním, že konečně máte v ruce argument proti sousedovi. To by byl draze zaplacený argument.
A z mého pohledu už je pak úplně jedno, že toho psa třeba zabijete, že soused dostane pokutu, že opraví plot, i kdyby ho zavřeli až zčerná, což se nestane...život by to vašemu pejskovi nevrátilo. Stojí to fakt za to?

Nemusíte odpovídat, to je jen taková otázka k zamyšlení.
Jinak si myslím, že téma diskuze je vyčerpané, co koho napadlo, tak to poradil, mám pocit, že většina toho byla zamítnuta, že tohle ani tamto dělat nemůžete, nechcete.
A já dost pochybuju, že tady někdo poradí něco víc.
Tak hodně štěstí...

22.11.2022 17:15
fikovnice

XXX.XXX.133.55

Rotvikk napsal(a):

Věřila bych stoprocentně "Espiro"!
Stran toho plotu mysím...

22.11.2022 17:58

Rotvikk napsal(a):
Jeho názor je, že má rodokmen, že je hlídací a že si prostě hlídá svoje a my nemáme chodit k plotu.

Což jsou kecy protože štěká i když nejsme u plotu nebo když jde někdo po ulici. Prostě jen blbý kecy.

A pro meg - jeden jediný důvod proč my zas a opět bysme měli dělat ty hodný ??? Když soused nemá snahu ?! My na psa mluvili, snažili se jednat tak jak řekl soused , povel + jméno , a nic. Naopak je to horší, tudíž si nevšímáme a zas je to horší ...... Z mojí strany zájem už není. Že sousedova strany není od zacatku, aby přišel, že nás seznámí atd. Nic jen pořád dokola stejný žvásty s prominutím ; rodokmen, hlídací a nejlepší parťák.

Nevím, možná ten pes za to nemůže a dělá to jen proto že se mi nevěnují, ač tvrdí opak. By mě, ale zajímalo kdy podle něj s ním jdou ven, na cvičák když jsou věčné v práci a nebo někde s dětma...... Možna je to chudák pes a takto se ventiluje. Ale má své pány, svoje majitele. My máme taky své psy, kterým se věnujeme jak to jen jde a jdou i třeba koníčky stranou.

Chtěla jen jen radu, zda to řešit přes obec zda s tím má někdo zkušenost. Protože osobně nechci, aby to zaslo dál, že se něco stane ....a nedej bože aby napadl naše psy - upřímně a narovinu pes by už nebyl.

Co nechápete, ste mu nedali odměnu a chcete něco, no to by byl pes debull. Hodím jídlo, pozdravím, hodím jídlo, jdu domů a tak furt dokola, každý den blíž.
Jak u blbejch na dvorečku, že?

24.11.2022 09:22
assil

XXX.XXX.121.3

Rotvikk napsal(a):

Na obci si stěžovat můžete, případně i vejš na obci s rozšířenou působností, ale reálně to vyšumí, protože ani soused ani pes nedělají nic nezákonného.

24.11.2022 09:54

Cituji z článku :

"Komu rozhrada patří?

NOZ upravil, že rozhrada spadá do společného vlastnictví majitelů sousedících pozemků. Zároveň jim zákon ukládá povinnost dělit se rovnými díly o náklady na údržbu. NOZ se těmito změnami snaží vyhnout případům, kdy zeď existuje odnepaměti a nedá se jednoznačně určit, pod čí vlastnictví spadá. 

Výjimka: případ, kdy má rozhrada dvojitý charakter (jedná se o dva ploty stojící vedle sebe). Tehdy je každý ze sousedů výlučným vlastníkem své rozhrady.

Výjimka: rozhrada není majetkem obou sousedů v případě, kdy ji jeden ze sousedů vybudoval na vlastní náklady. V takovém případě je výlučně jeho a z toho mu plyne povinnost ji udržovat na vlastní náklady. Údržbou se rozumí zachování takového technického stavu, aby plot v případě pádu nezpůsobil škodu na sousedově pozemku.

Zdroj: https://www.ceskestavby.cz/clanky/vse-o-rozhradach-komu-patri-plot-a-co-delat-kdyz-zadny-neni-27877.html

"Evidentně někdo nepochopil, že ne zajímá, pokud máte zkušenosti s NO proč, proč a proč se tak chová ???"
chování to bude normální
chová se tak bžilión psů
dle nátury
a jo, hlídá

24.11.2022 10:23

rozhrada není majetkem obou sousedů v případě, kdy ji jeden ze sousedů vybudoval na vlastní náklady Ale jak to dokážete, když k tomu vy osobně nemáte podklady (důkazy), svědky, atd., a soused pochopitelně v případě problému řekne, že neví o tom, že by to stavěli jeho předci na vlastní náklady?

A do toho by ještě mohlo vstoupit, že sice to mohli předci postavit ze svého, ale třeba po vzájemné dohodě se sousedy, že jim ty náklady budou nějak kompenzovat jako náhradu toho, že se nepodílejí na stavbě, a znovu jsme u společné údržby.

Moc záleží na tom, jak je to přesně formulované - a pokud nebude důkazů o jiné skutečnosti, bude se postupovat podle obecného ustanovení.

24.11.2022 11:54

Mně se tu valí ze svahu kamenná zeď 400 let stará. Tak jsem s Megy vykopala díry (ne moc hluboké, protože si pořád myslím, že je tam starobylé pohřebiště, proto byl domek tak levný), nastrkala tam šutry, beton nebo kdo ví, co to bylo, sloupky, co jsem našla... výměnný obchod oprava notebooku za staré pletivo a dala tam slépky.
Jeden den, další tři dny slepičí dům a nejsem truhlář. Ani zedník. Ani nic.
Když vidím, jací jsou lidé, tak mám ze sebe eště větší radost.
Díky!

Přidejte reakci

Přidat smajlík