Čivava, krásná čoko fenečka s PP k odběru.

Prodám Čivavu - Čivava, chihuahua, krásné štěňátko čivavy s průkazem původu...
25000 KčCiciva
XXX.XXX.146.26
Dobrý den,
Máme 10ti měsíční štěňátko civavu. Učíme ji vykonávat potřebu na podložku. Krásné už se naučila čůrat, horší je to s kakanim. Někdy je problém ji vůbec chytit ihned když to udělá mimo podložku a posadit ji tam, protože hned prchá, tak možná že se spíš poleka. Ale i když se mne podaří ji vzít a posadit ba podložku, udělá to za pět minut znovu a úplně mimo. Můžete mne poradit jak to řešit. Vím že je třeba trpělivost, ale zdá se mne to už být bezvychodne.
Uživatel s deaktivovaným účtem
“Můžete mne poradit jak to řešit.”
Venčit psa venku. Není normální (běžné), aby zdravý desetiměsíční pes močil a kálel v interiéru.
Ciciva
napsal(a):
Dobrý den,
Máme 10ti měsíční štěňátko civavu. Učíme ji vykonávat potřebu na podložku. Krásné už se naučila čůrat, horší je to s kakanim. Někdy je problém ji vůbec chytit ihned když to udělá mimo podložku a posadit ji tam, protože hned prchá, tak možná že se spíš poleka. Ale i když se mne podaří ji vzít a posadit ba podložku, udělá to za pět minut znovu a úplně mimo. Můžete mne poradit jak to řešit. Vím že je třeba trpělivost, ale zdá se mne to už být bezvychodne.
..pokud si pořizují psa, počítám s tím, že budu mimo jiné pravidelně venčit, pokud ne, psa si nepořizuju....pes učený na podložku se časem stane nečistotným a jako podložku bude brát peřiny, koberce, postele, sedačku, protoze je bude brát za podložku...moc prosím chovejte se k němu jako k normálnímu psu....
Ciciva
XXX.XXX.146.26
Promiňte popletl jsem to. Je to deseti týdenní stenatko
Ciciva
napsal(a):
to na věci nic nemění. je to pes, má nohy, naučí se venčit venku.
Ciciva
napsal(a):
..psa učím na venčení venku od chvile, kdy si ho přinesu domů...
V deseti týdnech měla moje pyrenejka už víc než 10 kilo živé váhy a to už není drobeček..takže podložka tak velká, aby se štěně na podložku umístilo a ještě bylo dost okolo, aby štěně počuchalo a vybralo si místo, kde to pustí...to už je fakt velká plocha. V 16-ti týdnech už má takový mimino 20 kilo a je to už poměrně velké psisko a podložka by musela být ještě větší. A to bude asi ten hlavní důvod proč takové bejkárny, jako je učení na podložku, majitele štěníků velkých plemen nenapadají ...nebo minimálně. Zatímco hodně novopečených majitelů pidipsíků to berou jako standard a nutnost.
No ja som už asi strááášne stará... Pred 40 rokmi fakt ani vo sne nikoho nenapadlo učiť psa robiť potrebu v dome (byte). Aj tých psov v bytoch bolo minimálne - razila sa teória, že pes patrí von (s tou som sa nikdy nestotožnila a presvedčila aj rodičov, že sme mali psa v byte od mojich 6 rokov). Ale prvoradá úloha bola vždy - psa naučiť chodiť na potrebu von! Mačka prirodzene hľadá piesok (alebo niečo čo sa dá hrabať) - preto v byte chodí do mačacieho WC. A pes (či mini alebo maxi) hľadá "vhodné" miesto - najlepšie asi tráva. Doma to nemá a tak robí potom hromádky kde príde. Ak mu ukážeme vhodnejšie miesto von pomerne ľahko a rýchlo sa to naučí - zväčša nám to nikdy netrvalo viac ako dva-tri týždne. Ale učili sme vždy VON. Podložky sú podľa mňa super blbosť a nakoniec sa pes venčí doma všade - začne mu to byť jedno. Iba môj súkromný názor je že venčenie na podložku ide proti prirodzenému chovaniu
Ciciva
napsal(a):
To je jedno. Najděte si předchozích 126 příspěvků, kdy pak lidi řeší, že jim pes močí na koberec, křeslo, postel... Nepochopila jsem, PROČ ji na tu podložku učíte.
Ciciva
XXX.XXX.146.26
Ven ještě nemůže má zatím jen jedno ockovani. Jak bu moct hned půjde. Ale je malinká krátkosrstá civava. To snese i větší mráz?. Jinak co jsem o civavach četl, tak jsem dověděl, že ji stačí jen jedna procházka a jinak klidně může na tu podlozku. Před ní jsme měli také civavku a ta v zime vůbec nechodila ven. A byla šťastná měli jsme ji skoro 15 let, před měsícem jsme ji museli utratit bylo nám smutno a pořídili jsme si novou.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.42.82
Ciciva
napsal(a):
Ven ještě nemůže má zatím jen jedno ockovani. Jak bu moct hned půjde. Ale je malinká krátkosrstá civava. To snese i větší mráz?. Jinak co jsem o civavach četl, tak jsem dověděl, že ji stačí jen jedna procházka a jinak klidně může na tu podlozku. Před ní jsme měli také civavku a ta v zime vůbec nechodila ven. A byla šťastná měli jsme ji skoro 15 let, před měsícem jsme ji museli utratit bylo nám smutno a pořídili jsme si novou.
Ty voe stene vratte a neporizujtr si zadny zvire.
https://m.youtube.com/watch?v=2vOMqjjd1p8
Asi vcelku šťastný PES.
Rronjabutterfly
napsal(a):
https://m.youtube.com/watch?v=2vOMqjjd1p8
Asi vcelku šťastný PES.
Souhlas. Chodím se žížalou na agi a má za parťáky dva motýly a trpasličího pinče. Jsou naprosto úžasní tihle mrňaví borci
Ciciva
napsal(a):
..chudák pes
napsal(a):
Souhlas. Chodím se žížalou na agi a má za parťáky dva motýly a trpasličího pinče. Jsou naprosto úžasní tihle mrňaví borci
..vždyť jsou to normální psi, akorát trochu menší a lehčí no.....
napsal(a):
..vždyť jsou to normální psi, akorát trochu menší a lehčí no.....
Jasně, ale bohužel není moc normální vidět, když se s nimi taky jako s normálním psem zachází. A je s nima zábava - trpaslík se občas splete a místo tunelem běží nahoře po tunelu a nabízí další podobné vychytávky
to akože vonku nemôže potom ani bernardýn - lebo má len jedno očkovanie? Vonku môže - len nie medzi davy a iné psy. A tak ako ľudia - má sa chodiť von za každého počasia - len sa správne obliecť a primerane počasiu skrátiť pobyt vonku. Sa nečudujem, že pri takomto prístupe ku psovi - a áno aj čivava je pes - je práve z čiváv a podobných miniatúr hysterický postrach okolia. Nevybitá energia a nedostatok stimulov zabezpečia iba to, že zo psa je nepredvídateľný neurotik. Ak so psom nechcem chodiť von tak si kúpim plyšáka
Chápu, že v některých lidech je asi stále zakořeněný to, že do ukončenýho očkování pes ven ne, setkávání se psy ne.
Někteří to asi slyší i od chovatele, někteří možná i od veterináře. To pak asi neví, jak se zachovat...
Ale doba pokročila, nemoci můžete donést psovi i na podrážkách bot.
To je prostě život.
Ví se, že socializace je důležitá.
Čapnout pejska, donést ho na míň frekventovaný místo s touhle velikostí není žádný problém.
Ale lidi zapomínaj, že to jsou zvířata a mají svý potřeby ( nejen vyprazdňovací ).
Jasně, majitel jste vy, když nebudete chtít, tak vás nic nepřesvědčí, ale k zamyšlení tu příspěvky jsou, když už nic, tak ty o tom, že pes pak nerozlišuje, kam to hodí...je to pak vaše domácnost a nervy, které to pak můžou odnášet.
Ak so psom nechcem chodiť von tak si kúpim plyšáka
já si donesla kočku
Ciciva
napsal(a):
Chudák zvířata. Četl jste nějaké divné informace. Čivava je pořád PES! Venku vám nezmzrzne. Pokud se bojíte, pořiďte jí obleček.
Tak pro mě za mě, ať si to každej dělá jak chce....jak naučit psa, že má bobana hodit na podložku a ne mimo fakt neporadím. Štěňata mi sice venku čůrala na povel, ale na kakání, to je potřeba trochu pohyb...rozhýbat střeva, počuchat, najít to správné místečko...a tak nějak si to neumím představit na té podložce.
Pes není kočka, co si na bobek vyhrabe důlek a pak zahrabe a tak samozřejmě preferuje místo v bytě, kde lze toto provozovat a to jí dopřejeme na kočičím záchodě, ale pes??
Na jednu stranu chápu, že štěně hladkosrsté čivavy je křehounký drobeček a že mu v mrazu může být zima...na druhou stranu tam nebudu s takovým kulíškem stepovat hodinu....vykonat potřebu a tradá domů. Navlíknu ho do svetříku a nějakej krátkej úsek si může odťapat, než se vykadí...pak klidně do náruče a dom.
Navíc si teda neumím představit, jak dopadne socializace, pokud se půjde ven až na jaře....
Ciciva
napsal(a):
..tenhle režim snese kralik, kočka nebo morče....ne pes s potřebou se vylitat, začuchat a několikrát během procházky vykonat potřebu....ten režim co má u vás je tyranim psa a to vám píšu jako majitelka bývalého jorka a nynějšího motýla...
Ciciva
XXX.XXX.146.26
Žádné týrání to není. Jak jsem psal měli jsme civavku úplně malinkou(jsou různé velikosti). 15 let a byl to spokojený psik. Když byla velká zima vylitala se normálně po bytě. Je normální těmto pejskům může stačit jedna procházka denně. A jinak se vyřadí doma a jsou rádi se svými pány. Dejte si do vyhledávače civava venceni. Četl jsem taky o tom v atlase psu, Žádné divné informace. Dříve jsme měli pudlika z útulku toho jsme samozřejmě normálně vencili. No a potom tu zmiňovanou civavku a užila si s námi radost. Takže Žádné týrání.Zviratka máme rádi.
Ciciva
Samozřejmě to týrání není, zvíře si zvykne - musí si zvyknout
na všechno.
Akorát nechápu, že netušíte, jak něco naučit.
Nikdy jsem nic takového = venčení doma,
nemusela řešit, nenapadlo mě to. Pěkně jsme kmitali,
ve dne v noci.
Mám známou, která má klec bez dveří, pes tam má
podložku, kam "to" někdy udělá - když se oni musí
zdržet v práci. Nikdy jim nic neznečistil, takže to
v pohodě jde.
Samozřejmě je pro psa přirozené, nepodělat si byt, pelech.
Je přirozené, běžet s "tím" ven.
Tak proč to zvířátko, které máte rádi, nevenčíte venku?
Třeba to bude jednodušší než ji učit na podložku.
Třeba bude JEŠTĚ ŠŤASTNĚJŠÍ.
Google "čivava venčení": Kromě článku v Receptáři jsem nenašla jedinou zmínku, že by nepotřebovaly chodit ven. Hned další zdroj se zmiňuje o tom, že naopak za pěkného počasí milují dlouhé procházky (no asi jako všichni psi). Vy svoje znalosti o zvířatech čerpáte z článků v Receptáři?
ja som tiež asi bola v tomto smere nevzdelaná (alebo stará) lebo ja som práve vedela, že čivavy milujú prechádzky - nie nosenie v kabelke. Potrebné je samozrejme zabezpečiť bezpečnosť s ohľadom na jej maličkosť. Práveže som vedela, že čivava je pes, s ktorým sa dá robiť čokoľvek - sú vzhľadom k veľkosti prekvapivo šikovné. Zo dve som videla rekreačne trénovať agility a boli "božské" - tie si to tak užívali, že aj borderky by im mohli závidieť
Ciciva
napsal(a):
Žádné týrání to není. Jak jsem psal měli jsme civavku úplně malinkou(jsou různé velikosti). 15 let a byl to spokojený psik. Když byla velká zima vylitala se normálně po bytě. Je normální těmto pejskům může stačit jedna procházka denně. A jinak se vyřadí doma a jsou rádi se svými pány. Dejte si do vyhledávače civava venceni. Četl jsem taky o tom v atlase psu, Žádné divné informace. Dříve jsme měli pudlika z útulku toho jsme samozřejmě normálně vencili. No a potom tu zmiňovanou civavku a užila si s námi radost. Takže Žádné týrání.Zviratka máme rádi.
Je. Ano, pes to samozřejmě přežije, protože mu nic jiného nezbude. Nemusím si dávat do vyhledávače čivava venčení. Protože vím, že pes potřebuje být venku minimálně třikrát denně. Proto ho nemám.
Odkaz na ten atlas psů by mě teda zajímal. A různé velikosti čivav taky.
Tady prostě spřízněnou duši nenajdete. Doporučuji e-mimino. Tam jsem jednou ze zvědavosti nahlédla a stačilo.
lupus4
napsal(a):
Je normální těmto pejskům může stačit jedna procházka denně.
tj, pokud to vezmete jako ta hladkosrstá čivava , co uťapkala fryšťácký dogtrekk na +80 km, za den a půl úplně v pohodě
Frajerka! Asi měla normálního majitele, předpokládám.
napsal(a):
Frajerka! Asi měla normálního majitele, předpokládám.
No to teda neměla!
Řekněte, jaký normální člověk, by se psem lozil za den a půl 80+ km?!
napsal(a):
No to teda neměla!
Řekněte, jaký normální člověk, by se psem lozil za den a půl 80+ km?!
každej, kdo není línej na krok
já se díky dogtrekkům dostal do míst, kam bych se normálně nepodíval a mimo jiné
takovéhle courání a spaní pod širákem nádherně "utužuje smečku"...
a jste-li kochač, tak jde jen o trochu delší prochajdu ...
tj někteří z toho dělají "extrém", ale v podstatě o nic nejde, zvláště když "knihovny" jsou ideálně co 3 hod
napsal(a):
Je. Ano, pes to samozřejmě přežije, protože mu nic jiného nezbude. Nemusím si dávat do vyhledávače čivava venčení. Protože vím, že pes potřebuje být venku minimálně třikrát denně. Proto ho nemám.
Odkaz na ten atlas psů by mě teda zajímal. A různé velikosti čivav taky.
Tady prostě spřízněnou duši nenajdete. Doporučuji e-mimino. Tam jsem jednou ze zvědavosti nahlédla a stačilo.
..ty různé velikosti je produk množitelů...těm také nevadí kam to stěně jde a že se třeba v zimě se venku neprojde a úderem jara až do podzimu, tak maximálně jednou za den a celý svůj život stráví vencenim na pleně v bytě ...
Když jsem si vloni na začátku března donesla toho mýho trpaslíka, kterej teda vážil asi 1,4 kg, což bude zřejmě víc něž štěně čivavy, ale i tak byl malej, tak mě ani nenapadlo, že by čural doma. Vyfásnul rukáv z mikiny a mazal ven s ostatníma. Jak na zahradu, tak na procházky do lesa.
Ciciva
napsal(a):
.ano od množitelů jsou různé velikosti to máte pravdu, ale pak to nejsou čivavy, ale pouze parodie na toto plemeno....
Ciciva
napsal(a):
No vzhledem k režimu, který jste měli s předchozí čivavkou se nebojím napsat, že máte o 100% víc zkušeností s učením vykonávání malé i velké potřeby na podložku oproti nám tady na fauně....takže z tohoto pohledu jste vy ten zkušený vychovatel a my jsme jen banda, co s tím nemá praktické zkušenosti.
Budete muset pohledat komunitu čivavkářů, kteří jedou ve stejném nebo podobném "plenkovém" režimu jako máte vy a vyptat se na jejich zkušenosti....tady na fauně se asi relevantní rady nedočkáte, protože jsme tady banda lidí, co štěňata vynáší každou chvíli ven a to i v noci za každého počasí..mrzneme v lednu venku jen v pantoflích a kabátě, co jsme na sebe stihli hodit se štěnětem v náručí...pokud to nestihneme a štěně vykoná potřebu doma, tak to bez komentáře uklidíme, venku naopak za vykonání potřeby chválíme. Štěně hned jak se v novém domově rozkouká, tak socializujeme, tím víc intenzivně, pokud se jedná o nejistého neřku-li bázlivého pejska.
Navíc se potom podivujeme, proč to někdo nedělá stejně.
Prostě si nemyslím, že tady dostanete nějakou odpověď, kterou chcete slyšet resp. číst. Naopak spíš to budou reakce, které nechcete slyšet (číst).
napsal(a):
to akože vonku nemôže potom ani bernardýn - lebo má len jedno očkovanie? Vonku môže - len nie medzi davy a iné psy. A tak ako ľudia - má sa chodiť von za každého počasia - len sa správne obliecť a primerane počasiu skrátiť pobyt vonku. Sa nečudujem, že pri takomto prístupe ku psovi - a áno aj čivava je pes - je práve z čiváv a podobných miniatúr hysterický postrach okolia. Nevybitá energia a nedostatok stimulov zabezpečia iba to, že zo psa je nepredvídateľný neurotik. Ak so psom nechcem chodiť von tak si kúpim plyšáka
Kamarád vždy říká "neexistuje špatné počasí, jen špatně vybavený turista, cyklista...." podle toho, co se zrovna podniká.
Trickyvoo
napsal(a):
Kamarád vždy říká "neexistuje špatné počasí, jen špatně vybavený turista, cyklista...." podle toho, co se zrovna podniká.
Jo tak to přednesu té mojí "drsné" pyrenejské holce, co si sice na zimu pořídila nádherné zimní osrstění, ale když je hnusně, tak to raději proválí doma na gauči...
napsal(a):
Jo tak to přednesu té mojí "drsné" pyrenejské holce, co si sice na zimu pořídila nádherné zimní osrstění, ale když je hnusně, tak to raději proválí doma na gauči...
Tak Malina do toho jde, ale když to trvá moc dlouho, tak se začne tvářit "vážně v tomhle musíme chodit?" Zima jí nevadí, ale déšť nemá ráda. To vykoukneme ze dveří, já řeknu "tak co jdeme do toho, nebo to necháme napozději?" Malina koukne ven a otočí se a jde si zpátky lehnout nebo po cestě chodbou ukradne nějakou botu, která potřebuje nějakou úpravu. V tom se teda neshodneme. Nemám pocit, že naše boty potřebují úpravu. Prý tomu nerozumím
Trickyvoo
napsal(a):
Tak Malina do toho jde, ale když to trvá moc dlouho, tak se začne tvářit "vážně v tomhle musíme chodit?" Zima jí nevadí, ale déšť nemá ráda. To vykoukneme ze dveří, já řeknu "tak co jdeme do toho, nebo to necháme napozději?" Malina koukne ven a otočí se a jde si zpátky lehnout nebo po cestě chodbou ukradne nějakou botu, která potřebuje nějakou úpravu. V tom se teda neshodneme. Nemám pocit, že naše boty potřebují úpravu. Prý tomu nerozumím
Tak my to s botama máme vychytanější...co je v botníku, ne zavřeném, přístupné police, tak toho si Matěj nevšímá, jak je něco mimo, tak automaticky bere a odnáší. Takže i mě, chronickou bordelářku, to naučilo uklízet boty do botníku hned jak se zuju a to i křusky, co nosím na zahradu. Ono když bylo ještě počasí na to, aby byl barák celý den otevřený, tak jsem neustále hledala boty po zahradě. V případě oantoflí typu kroksy často nenalezeno a nebo nalezeno ve stavu, kdy už byly nenositelné. To člověka nakonec vycvičí.
napsal(a):
Tak my to s botama máme vychytanější...co je v botníku, ne zavřeném, přístupné police, tak toho si Matěj nevšímá, jak je něco mimo, tak automaticky bere a odnáší. Takže i mě, chronickou bordelářku, to naučilo uklízet boty do botníku hned jak se zuju a to i křusky, co nosím na zahradu. Ono když bylo ještě počasí na to, aby byl barák celý den otevřený, tak jsem neustále hledala boty po zahradě. V případě oantoflí typu kroksy často nenalezeno a nebo nalezeno ve stavu, kdy už byly nenositelné. To člověka nakonec vycvičí.
To je fakt, mě Malina taky učí víc uklízet . A stejně vždycky něco přehlédnu. Tuhle si dcera roztahala panenky a pak si šla dělat něco jiného. Já na Malinu vidím z kuchyně a aniž bych si všimla, že se hnula z místa, vidím, že něco žvýká, je to růžové. Tak letím k ní, vyndám jí z tlamy panenku, ale kde je sakra tělíčko. Tak jsme hledali, porhrábli jsme místo, kde ležela, okolí. Jediná možnost byla, že to musela sníst. Tak odejdu a přemýšlím a podívám se zpět na psa a opět vidím, že má něco růžového v tlamě, tak letím k ní a to už mi teda odmítla vydat, musela jsem opravdu hrábnout do tlamy a zachránit i tělíčko, chyběla jedna nožička. Dcera už je tak zvyklá, že řekla ,že to nevadí, že si bude hrát, že je panenka invalidní a ostatní se oní budou starat.
Kde ale ten pes měl to tělo schované? Skoro jí podezírám, že měla obě části v tlamě.
Trickyvoo
napsal(a):
To je fakt, mě Malina taky učí víc uklízet . A stejně vždycky něco přehlédnu. Tuhle si dcera roztahala panenky a pak si šla dělat něco jiného. Já na Malinu vidím z kuchyně a aniž bych si všimla, že se hnula z místa, vidím, že něco žvýká, je to růžové. Tak letím k ní, vyndám jí z tlamy panenku, ale kde je sakra tělíčko. Tak jsme hledali, porhrábli jsme místo, kde ležela, okolí. Jediná možnost byla, že to musela sníst. Tak odejdu a přemýšlím a podívám se zpět na psa a opět vidím, že má něco růžového v tlamě, tak letím k ní a to už mi teda odmítla vydat, musela jsem opravdu hrábnout do tlamy a zachránit i tělíčko, chyběla jedna nožička. Dcera už je tak zvyklá, že řekla ,že to nevadí, že si bude hrát, že je panenka invalidní a ostatní se oní budou starat.
Kde ale ten pes měl to tělo schované? Skoro jí podezírám, že měla obě části v tlamě.
Malina je prostě Copperfield
Skoro jí podezírám, že měla obě části v tlamě.
No proto vám taky tu hlavu vydala tak ochotně. Věděla, že má za bukem zálohu.
napsal(a):
Jo náš jezevčí dědek, když je deštivo, tak na mě nebo manžela vždycky koukne s výrazem "to myslíš vážně?", venku nasadí masku "jsem ubohý, týraný pejsek", zaryje drápy do chodníku a předstírá balvan.
napsal(a):
Tak proč to zvířátko, které máte rádi, nevenčíte venku?
Třeba to bude jednodušší než ji učit na podložku.
Třeba bude JEŠTĚ ŠŤASTNĚJŠÍ.
Google "čivava venčení": Kromě článku v Receptáři jsem nenašla jedinou zmínku, že by nepotřebovaly chodit ven. Hned další zdroj se zmiňuje o tom, že naopak za pěkného počasí milují dlouhé procházky (no asi jako všichni psi). Vy svoje znalosti o zvířatech čerpáte z článků v Receptáři?
Tak to je sranda. Štěndo trpasličího plemene, které mám v křesle na klíně, Vám dalo čumákem hlas (jsem připojená na tabletu) Taky bych Vám dala plus, ale jsem registrovaná jen jednou.
Civava, já bych Vás chtěla povzbudit:)! Nasaďte kšírky, obleček a berte štěňátko ven. Věřím, že jste hodný člověk, máte psy rád a jste také trochu úzkosný. Kde bydlíte? Ve městě nebo na venkově? Když ho budete brát na vycházky, opravdu bude ještě statnější a možná se naučí i venčit se venku. Co se plen týče, moc poradit nedokážu, snad jen rozmístit jich víc a když se to povede hoodnė chválit a dát pamlsek. A když se to povede venku, chválit jeeešte mnohem víc a dát super pamlsek:))
Doron
napsal(a):
Civava, já bych Vás chtěla povzbudit:)! Nasaďte kšírky, obleček a berte štěňátko ven. Věřím, že jste hodný člověk, máte psy rád a jste také trochu úzkosný. Kde bydlíte? Ve městě nebo na venkově? Když ho budete brát na vycházky, opravdu bude ještě statnější a možná se naučí i venčit se venku. Co se plen týče, moc poradit nedokážu, snad jen rozmístit jich víc a když se to povede hoodnė chválit a dát pamlsek. A když se to povede venku, chválit jeeešte mnohem víc a dát super pamlsek:))
Rozmístění více plen po bytě a chválení za vykonání potřeby...z mého pohledu a bohužel velmi často z pohledu psa je to prostě pro psa jasný signál, že venčit se doma je ok. Pes přitom často nerozlišuje podložku a jiné savé podklady a následně si pak sem majitelé podobně vychovávaných pejsků chodí stěžovat, že pes čůrá na koberec, na gauč, do postele.,no a bobana hodí kamkoliv, kde mu to vyjde.
Lidi prosím mějte rozum a nedělejte v tom pejskům bordel...jednou jste si pořídili osa, i když malého, tak ho prostě venčete venku a tam ho za to chvalte a dávejte odměny, doma se nečůrá a nekaká a tak za to přeci nebudu štěně chválit.
A že je zima? No tak popadnu štěně do náruče, do ruky svetřík, vyběhnu ven a štěně oblíknu venku...za tu chvilinku tam nezmrzne a když si zahrajeme na honěnou, tak se zahřeje pohybem....vždyť tam nemusíte být hodinu v kuse.
A ještě jeden můj postřeh k majitelům čivav obecně. Nikdy jsem neměla čivavu...ale člověk jich docela dost potkává. Bohužel většinou na mě působí jako uječené hysterky,.,nechci spekulovat o důvodech a do jaké míry to mají tito pejsci dané od narození nějakou ne moc pevnou nervovou soustavou...i když myslím, že kdyby na tom majitelé mákli, tak hodně se dá naučit, psa tzv. ochodit v běžných situacích, aby to byla rutina a nebo do jaké míry je to dané zanedbanou socializací a celkovou výchovou. Pak znám pár čivav, které jedou v režimu "normální pes" a ty čivavindy jsou opravdu normální psi a opravdu ze srdce bych přála.všem štěňátkům čivav, aby se dostala právě k takovým páníčkům a užila si opravdový a ten nejlepší psí život.
No, když majitelům nevadí, že psík vykonává potřebu v bytě , jejich věc. Na plenu naučit asi lze ,resp určitě. Psíkovi to neškodí. Ale je škoda, když přichází o možnost být venku ,to jsem se snažila říct, asi neobratně...Jinak si myslím, že pro kočku není pobyt v bytě o nic přirozenější než pro psa a mnohé to zažívají , často samy bez kočičího kámoše:(. Naše Lilliy ( britka s nevlídným kukučem a velmi vlídnou povahou) ven chodí, ale vždycky jen se mnou a se psy ( závislačka) a to jí nebrání doma používat kockolit ( mrcha).Co se povah čivav týká, žádnou v pohodě jsem dlouho neviděla, nedávno mě jedna ve výtahu kousla do nosu( krev nebyla) a jedné slečně v kaváně jsem byla nucena říct, že jí psa zašlápnu ( to bych neudělala:)), jestli nepustí můj kotník:)). Moje teorie je, že zčásti na vině je jejich bojovná povážka a pak je to také špatná socializace, buď je majitelé k pořád drží na ruce nebo je pustí v psím parku a "Vyřiď si to s tím bernardýnem sám". Teď si říkám,, že mít tak malého psíka,to je taky pořádná kynologická výzva:)
Já vám nevím, kočka je přirozeně solitér a loví ze zálohy. Není to běžec na dlouhé tratě, žije skrytě. Tam bych takový zásah do přirozenosti v domácím chovu neviděla. Navíc se jí prostředí dá obohatit do třetího rozměru - kočka šplhá.
Doron
napsal(a):
No, když majitelům nevadí, že psík vykonává potřebu v bytě , jejich věc. Na plenu naučit asi lze ,resp určitě. Psíkovi to neškodí. Ale je škoda, když přichází o možnost být venku ,to jsem se snažila říct, asi neobratně...Jinak si myslím, že pro kočku není pobyt v bytě o nic přirozenější než pro psa a mnohé to zažívají , často samy bez kočičího kámoše:(. Naše Lilliy ( britka s nevlídným kukučem a velmi vlídnou povahou) ven chodí, ale vždycky jen se mnou a se psy ( závislačka) a to jí nebrání doma používat kockolit ( mrcha).Co se povah čivav týká, žádnou v pohodě jsem dlouho neviděla, nedávno mě jedna ve výtahu kousla do nosu( krev nebyla) a jedné slečně v kaváně jsem byla nucena říct, že jí psa zašlápnu ( to bych neudělala:)), jestli nepustí můj kotník:)). Moje teorie je, že zčásti na vině je jejich bojovná povážka a pak je to také špatná socializace, buď je majitelé k pořád drží na ruce nebo je pustí v psím parku a "Vyřiď si to s tím bernardýnem sám". Teď si říkám,, že mít tak malého psíka,to je taky pořádná kynologická výzva:)
Viz výše. Pes pak neodlišuje plenu od koberce nebo gauče.
napsal(a):
Já vám nevím, kočka je přirozeně solitér a loví ze zálohy. Není to běžec na dlouhé tratě, žije skrytě. Tam bych takový zásah do přirozenosti v domácím chovu neviděla. Navíc se jí prostředí dá obohatit do třetího rozměru - kočka šplhá.
Starší kocour třeba ven nikdy nechtěl. Mohla jsem klidně nechat otevřené dveře. Mladší se občas prosmýkne, ale v podstatě mu stačí sběhnout 2 patra, ven mezi tůje a nejpozději za půl hodiny metelí zpátky. Protože doma je teplo a bašta.
Čili souhlas.
A od jara do podzimu mají oba přístup na balkón. Nejoblíbenější činnost je vyhřívání na slunci.
No mačka asi v dome (byte) nemá problém - mačky sú "lenivci". Obehnú si svoje územie a potom už len vylihujú, vyhrievajú sa a driemu. Lovia tiež skryté - vyčkávajú aj hodiny kým sa korisť ukáže a potom len rýchlo vyštartuje. Vychádzajúc z pozorovaní nášho kocúra, ktorý si môže chodiť von a dnu ako sa mu zachce, tak 80 % času trávi chrápajúci doma na gauči. Von sa pýta sám (niekedy ho doslova vyhadzujem ja - keď otravuje pri varení). Teda mačka je myslím doma úplne spokojná, pes ten sa nevie od radosti zmestiť do kože, keď berieme vodítko a ide sa na prechádzku. A ten je zase vonku 80% času (tiež môže trajdať zo záhrady dnu ako sa mu páči). Teda môj skromný názor - pes potrebuje byť von (bez ohľadu na jeho veľkosť)
Ve venkovním chovu koček u mojí známé jsou kočky (venkovanky) ubytované na verandě. 90 % času se povalují na verandě nebo v nejbližším okolí, nejraději na místech s výhledem. A na tu verandu jim dala kočičí záchody a ty mrchy (všechno došlíci zvenku) chodí radši tam než na trávu (se jim tráva blbě hrabe totiž). Jediná vyjímka je čerstvě zrytý a pohrabaný záhon, ten je do druhého dne prohnojený tak, že všechno chcípne
No... a už jsme zase u koček
Ciciva
napsal(a):
Pane Cicivo, píšete, že máte zvířátka rádi........... a přitom toho o nich víte tak žalostně málo. Třeba takovou podstatnou věc, že i pes potřebuje naplnit své potřeby a jednou z nich je poznávat nové podněty, další je možnost komunikovat s jedinci svého druhu, mít přirozený pohyb na čerstvém vzduchu, atd atd. Takže máte sice zvířátka rádi, ale své psy - i když třeba nevědomky týráte, protože jim odpíráte to, co je pro ně přirozené a podstatné. Zkuste se nad tím, prosím, v zájmu svého milovaného psíka zamyslet.
napsal(a):
"Teda mačka je myslím doma úplne spokojná"
teda pokud je to myšleno na tu jednu konkrétní, tak beru
obecně nesmysl
Já si teda myslím, že bych čivavu na podložku naučit dokázala:)! Ale jsem možná stejně namistrovaná, jako když jsem si kdysi myslela, že s kávkazákem budu dělat sportovní kynologii na takový vyšší úrovni a budu s ním chodit na volno po Praze :). Jsem si u chovatelky říkala, to teda nechápu, co s těma psama dělaj, budu jim to muset ukázat, pes jako pes přece:)))))
Přemýšleli jste někdy o tom, jak to dělají lidi se psy při těch příšernejch lockdownech v Číně, když nemůžou vyjít z domu a ani z bytu? To musí být asi masakr..:(
napsal(a):
"Teda mačka je myslím doma úplne spokojná"
teda pokud je to myšleno na tu jednu konkrétní, tak beru
obecně nesmysl
Máte pravdu. Tento kocour ven odmítá. Ale příští kotě budu od mala učit chodit na kšírách na procházky.
Doron
napsal(a):
Já si teda myslím, že bych čivavu na podložku naučit dokázala:)! Ale jsem možná stejně namistrovaná, jako když jsem si kdysi myslela, že s kávkazákem budu dělat sportovní kynologii na takový vyšší úrovni a budu s ním chodit na volno po Praze :). Jsem si u chovatelky říkala, to teda nechápu, co s těma psama dělaj, budu jim to muset ukázat, pes jako pes přece:)))))
Přemýšleli jste někdy o tom, jak to dělají lidi se psy při těch příšernejch lockdownech v Číně, když nemůžou vyjít z domu a ani z bytu? To musí být asi masakr..:(
V Číně jsem byla a ty psy bohužel viděla, on je to pro ně masakr i bez lockdownů...
napsal(a):
V Číně jsem byla a ty psy bohužel viděla, on je to pro ně masakr i bez lockdownů...
Já úplně nesnáším ty videa, kde z těch psů dělají to, co z nic dělají. Číňan by neměl mít v držení žádný zvíře, buďto to sežere a nebo z toho udělá nešťastný cirkusový pimprdle.
O vydrách a opičkách asi psát není nutno. Ten národ není normální.
Zrzavci
napsal(a):
Já úplně nesnáším ty videa, kde z těch psů dělají to, co z nic dělají. Číňan by neměl mít v držení žádný zvíře, buďto to sežere a nebo z toho udělá nešťastný cirkusový pimprdle.
O vydrách a opičkách asi psát není nutno. Ten národ není normální.
Přesně tak, ty cirkusový pimprdle jsme v Šanghaji potkávali na ulicích - a to byli vlastně ti šťastnější, protože se aspoň dostali "ven".
Proti sežrání nic nemám, pokud je zvíře humánně poraženo. Akorát ten výkrm by mohl probíhat v dobrých podmínkách.
Zrzavci
napsal(a):
Humánně? Víte jak se to dělá? Víte jak ti psi žijí?
Však já hovořím obecně. Právě proto, že nevím, jak se to u nich dělá. Proto je tam ta podmínka. Někdo tu psal, že mu vadí, že mají Číňani zvířata, protože je žerou. No tak to by mi teda určitě vadilo nejmíň, víc mi vadí to, že zřejmě před sežráním ta zvířata trpí. To jsem tím chtěla říct.
Jen mi hlavně neříkejte, co se tam děje. Já to vědět NECHCI. Od jisté doby se podobným informacím vyhýbám, jak jen můžu.
napsal(a):
Však já hovořím obecně. Právě proto, že nevím, jak se to u nich dělá. Proto je tam ta podmínka. Někdo tu psal, že mu vadí, že mají Číňani zvířata, protože je žerou. No tak to by mi teda určitě vadilo nejmíň, víc mi vadí to, že zřejmě před sežráním ta zvířata trpí. To jsem tím chtěla říct.
Jen mi hlavně neříkejte, co se tam děje. Já to vědět NECHCI. Od jisté doby se podobným informacím vyhýbám, jak jen můžu.
Nebojte, nebudu. Já totiž mám problém i s tím, že je jedí, natož jak se k nim chovají, je to krutý národ. pro mě určitě.
Zrzavci
napsal(a):
Nebojte, nebudu. Já totiž mám problém i s tím, že je jedí, natož jak se k nim chovají, je to krutý národ. pro mě určitě.
No, oni jsou vůbec ve svém vývoji ještě pořád "jinde". Chovají se ohavně i k lidem, tak zvířata jsou tuplem na chvostu... fujky.
Nikdy jsem v Číně nebyla a ani se nechystám, ale kamarádka tam jezdí pracovně tak dvakrát za rok a říká, že se tam za posledních dvacet let hodně změnilo.Že potkává mnohem víc z našeho pohledu kuktivovanejch lidí. Tak tyhle Číňany jsem měla na mysli ,ty kteří mají psa jako parťáka.. Prostě jsem přemýšlela,jak bych to řešila..Jinak naprostý souhlas, je to krutá země.Zrovna čtu knížku od Etzlera Novinářem v Číně s podtitulem Co jsem to proboha udělal.
- je to krutá země ...
Viděli jste někdo ten film?
https://www.nafilmy.com/vyveste-cervene-lampiony#cely-popis
cit.: Jen mi hlavně neříkejte, co se tam děje. Já to vědět NECHCI. Od jisté doby se podobným informacím vyhýbám, jak jen můžu.
Taky jsem v Číně byla. Vzpomínka na jačí jatka je jednou z těch, které bych ráda z mozku vygumovala, bohužel se mi to asi nepodaří
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.42.82
napsal(a):
No, oni jsou vůbec ve svém vývoji ještě pořád "jinde". Chovají se ohavně i k lidem, tak zvířata jsou tuplem na chvostu... fujky.
Me fasconovaly ty rybky a zelvicky jako klicenky. Zovej tvor ve vose zatavenej do pytlicku... Bych vraždila.
Zrzavci
napsal(a):
Já se obávám, že to není o vývoji, ale o mentalitě národa. Tam to prostě vždy bude.
Hele, nechci je omlouvat, ale většina těch lidí tam žije opravdu jako ve středověku... když vyjedete z těch obrměst na vesnici, tak žijou v chatrčích z jílu se slaměnou střechou a bosí pasáčci ženou prasata po něčem, co by měla být silnice... O obrovské chudobě a hladu nemluvě.
napsal(a):
Hele, nechci je omlouvat, ale většina těch lidí tam žije opravdu jako ve středověku... když vyjedete z těch obrměst na vesnici, tak žijou v chatrčích z jílu se slaměnou střechou a bosí pasáčci ženou prasata po něčem, co by měla být silnice... O obrovské chudobě a hladu nemluvě.
No jo, ale mně prostě přijde, že to tak mají opravdu z podstaty věci, že i kdyby žili všichni v přepychu, tak tenhle rys tam bude vždy, oni se ani ti "civilizovaní" nezamyslí nad tím, jak zvíře vnímá, mají ho stejně jako prostředek a podle mě je to v povaze toho národa, ta tvrdost a krutost.
Zrzavci
napsal(a):
No jo, ale mně prostě přijde, že to tak mají opravdu z podstaty věci, že i kdyby žili všichni v přepychu, tak tenhle rys tam bude vždy, oni se ani ti "civilizovaní" nezamyslí nad tím, jak zvíře vnímá, mají ho stejně jako prostředek a podle mě je to v povaze toho národa, ta tvrdost a krutost.
Jako všechny východní národy včetně Rusů. Aspoň mně to tak připadá. Život člověka, natož zvířete pro ně nic neznamená.
napsal(a):
Jako všechny východní národy včetně Rusů. Aspoň mně to tak připadá. Život člověka, natož zvířete pro ně nic neznamená.
Ano mužik nikdy neměl valnou hodnotu a drží se to tam, jak je vidět stále. I když by se dalo říct, že od dob carský Rusi se zcivilizovali. A vono prt.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Me fasconovaly ty rybky a zelvicky jako klicenky. Zovej tvor ve vose zatavenej do pytlicku... Bych vraždila.
Toto zrovna asi měla na mysli "Buggyra" sem nepsat. Vím, že uhýbat před zlem není dobré, ale já, ani nikdo z nás tady, s tím bohužel nic nenaděláme, tak se přimlouvám za to, aby podrobnosti o trápení zvířat ve státě "pralidí" zde nebyly zveřejňovány.
napsal(a):
V Rusku netuším, jak jsou na tom se zvířaty...
Ale ty množící se "sebevraždy" a "náhlá úmrtí" vysoce postavených politiků nebo vojenských činovníků, hovoří za vše!
Ad kultura - ano, z Ruska vzešlo plno velikánů!
Ale z mého pohledu napadením suverénního státu si Rusové podělali svůj mezinárodní obraz...snad už navždy.
Zrzavci
napsal(a):
A já právě myslím, že to je proto, že mají teprv třeba první, možná druhou generaci, která žije v tom přepychu, ale stejně většina z nich zažila ten středověk a tak prostě žijou stylem po nás potopa, hlavně si co nejvíc urvat a užít.
rapotacka11
napsal(a):
Znáte ruskou kulturu, klasiku?
Nic není jen černý nebo bílý ....
To, že život obyčejného člověka je pro určité vrstvy jako kusovka je fakt, který dokazuje současná válečná situace. Však "Jich mnógo." padne jeden, vezmem další, hodnota života nula.
Na to nemusím znát ruskou klasiku i když něco málo o ní vím, i vzhledem k vlastím kořenům, neb můj děd byl sám majitelem nějakých těch mužíků a před Stalinem vzal vzhledem ke svému původu kramle sem.
napsal(a):
A já právě myslím, že to je proto, že mají teprv třeba první, možná druhou generaci, která žije v tom přepychu, ale stejně většina z nich zažila ten středověk a tak prostě žijou stylem po nás potopa, hlavně si co nejvíc urvat a užít.
Nu, třebas máte pravdu a jednou se to změní, ale měla jsem možnost pracovat s Džiponci a tahle kultura je prostě totál jiná a ta tvrdost a tak nějak absence citů, který zazdívají, tam podle mě bude vždy.
Zrzavci
napsal(a):
Nu, třebas máte pravdu a jednou se to změní, ale měla jsem možnost pracovat s Džiponci a tahle kultura je prostě totál jiná a ta tvrdost a tak nějak absence citů, který zazdívají, tam podle mě bude vždy.
Aj tak možno. Je pravda, že ta kultura tam a vůbec vše, co a jak tam funguje, je pro našince nepochopitelné a hlavně nepřenosné - "jak jsi se měl v tý Číně?!" "no, jak bych to..."
To se prostě kolikrát ani nedá popsat.
No my si asi ani nedokážeme představit život pod tím režimem. I v Číně jsou lidi bojující za lidský práva i za práva zvířat. Jen jakou mají šanci...
A i v tom " civilizovaným " světě se najde dost krutostí, tradic, kterých se lidi nechtějí vzdát, velkochovů, lidí zblblých jakousi módností, kdy je jim jedno, co utrpení stojí za jejich roztomilým štěňátkem a milion jiných věcí.
Rronjabutterfly
napsal(a):
No my si asi ani nedokážeme představit život pod tím režimem. I v Číně jsou lidi bojující za lidský práva i za práva zvířat. Jen jakou mají šanci...
A i v tom " civilizovaným " světě se najde dost krutostí, tradic, kterých se lidi nechtějí vzdát, velkochovů, lidí zblblých jakousi módností, kdy je jim jedno, co utrpení stojí za jejich roztomilým štěňátkem a milion jiných věcí.
Tak ano, s tím se dá souhlasit...
Jen je značný nepoměr těchto skupin Čína vs. západní svět (alespoň se tak domnívám).
napsal(a):
Aj tak možno. Je pravda, že ta kultura tam a vůbec vše, co a jak tam funguje, je pro našince nepochopitelné a hlavně nepřenosné - "jak jsi se měl v tý Číně?!" "no, jak bych to..."
Tomu věřím, že popsat to nejde. Je to úplně jiný svět.
Rronjabutterfly
napsal(a):
Jasně, jasně, že tam tací lidé jsou, to byli vždy a všude už i dávno, jedinci, kteří si vždy na rozdíl od ostatní uvědomovali, že se chováme jako hovádi. Jen tam jich je prostě pomálu a mají jen nepatrnou šanci něco změnit - o to větší mají obdiv, že se snaží.
A že na západě je to leckdy taky prasárna, to je bez debat, i jsem to tu hnedle psala, že jsme jedinej tvor , který tohle dělá. ale zase je to spíš "výjimka" není to pravidlo, je to otočené, než v té Číně a spol. Však nemusí jít člověk nikam do hloubky stačí Emerika, kde psi prodávají jak housku za výlohou - opět mi tu chybí smajlík co se mu udělalo výrazně zle od žaludku.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jo, to jsem viděla. Nebo to měla děcka v takových těch tlustých podpatcích od bot. To nechápu. Vždyť roboryba musí být levnější i mít lepší životnost. O roborybách uvažuju domů do akvárka. Známá je pořizovala pro kluka, kluk šel teď na střední, už ho určitě roboryby nezajímají, mohla bych si k nějakým dopomoci
napsal(a):
Vidím, že nejsem sama s podobnými pocity. Už nikdy bych se tam nechtěla vrátit, necítila jsem se v té společnosti dobře. Měli jsme možnost pobýt pár dní u Tibeťanů - chovatelů jaků, kteří žijí mimo civilizaci na tibetské náhorní plošině. Tam to bylo skvělé, ale ve městech je všude cítit dohled velkého bratra a strach...