Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

York1224

19.12.2022 16:16
York1224

XXX.XXX.39.22

Máme štěně malého plemena, skoro 10 týdnů (nás odchov). Od mala vyžaduje péči, měla malou porodní váhu (60g). Dvakrát měla hypoglykémii i přes krmení každé 2-3 hodiny. Teď má váhu 560g. Rodiče mají oba 3kg.

V tomto věku pořád nejí pevnou stravu a ani o ni nemá zájem. Krmíme ji ze stříkačky psím sunarem + trocha energetického nápoje pro psy, vše dle instrukcí lékaře. Byla zkontrolována u 3 různých veterinářů, kromě toho, že je malá, jí prý nic není.

Má někdo podobné zkušenosti a dá nám naději, že začne sama jíst a vyroste?

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.12.2022 17:30

máte vyloučený jaterní shunt, anomálii cévních prstenců, fungují ledviny a štítná žláza?

19.12.2022 18:26
janaa

XXX.XXX.174.242

Měla vůbec alespoň nějaký sací reflex? Nebo to takhle vypadá od samého začátku?

York1224

20.12.2022 07:10
York1224

XXX.XXX.39.22

Sací reflex mělo od mala, i teď se vrhá na struk když jde fena kolem, ale ta už nic nemá. Fena měla po celou dobu málo mléka. První týden štěně pilo více méně bez problému a pak ji začali větší sourozenci odstrkovat a měla méně mléka, a musela se začít takto že stříkačky.

Když ji například dám piškot, tak si jej kouše a žužlá, stejná tak i malý kousek jačí tyčinky, s tím si běhá v tlamičce a žužlá. Ale jídlo bez zajmu.

20.12.2022 08:49
keissa

XXX.XXX.155.174

York1224 napsal(a):
Sací reflex mělo od mala, i teď se vrhá na struk když jde fena kolem, ale ta už nic nemá. Fena měla po celou dobu málo mléka. První týden štěně pilo více méně bez problému a pak ji začali větší sourozenci odstrkovat a měla méně mléka, a musela se začít takto že stříkačky.

Když ji například dám piškot, tak si jej kouše a žužlá, stejná tak i malý kousek jačí tyčinky, s tím si běhá v tlamičce a žužlá. Ale jídlo bez zajmu.

a zkoušely jste trošku naškrábaného syrového masa ,kuřecí ,hovězi .já dávám třítýdením štěnatum z naškrábaneho masa udělam takove mini kuličky které štěnata v podstatě z počáku spíše sají,syrové maso jim většinou voní .
a pokud mate štěně co nechce samo jist tak bych určitě nedávala piškoty ,jačí tyčinky či cokoliv jineho mimo hlavní krmení,on ten pidi pejsek ma v podstatě hodně malou spotřebua pokud si ožužle kousek piškotu nebo čehokoliv jineho tak mu to stačí na pocit nasycenosti.

20.12.2022 08:52
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Viděla jste tento dotaz?

máte vyloučený jaterní shunt,
anomálii cévních prstenců,
fungují ledviny a štítná žláza?

20.12.2022 09:01
janaa

XXX.XXX.174.242

keissa napsal(a):
a zkoušely jste trošku naškrábaného syrového masa ,kuřecí ,hovězi .já dávám třítýdením štěnatum z naškrábaneho masa udělam takove mini kuličky které štěnata v podstatě z počáku spíše sají,syrové maso jim většinou voní .
a pokud mate štěně co nechce samo jist tak bych určitě nedávala piškoty ,jačí tyčinky či cokoliv jineho mimo hlavní krmení,on ten pidi pejsek ma v podstatě hodně malou spotřebua pokud si ožužle kousek piškotu nebo čehokoliv jineho tak mu to stačí na pocit nasycenosti.

Jj,klidně maso naředit kapkou kozího mléka a klidně tím omatlat tlamku zevnitř. Já to neznám,ale vím,že někdo to u nežravých štěňat úspěšně praktikuje,aby začala žrát a pochopila,že k žrádlu není jen mléko.

Jinak viz bodlinka,to,že se štěně jeví zdravé od pohledu,nic neznamená. Snad ty 3 veti provedli opravdová vyšetření

20.12.2022 09:46
keissa

XXX.XXX.155.174

rapotacka11 napsal(a):
Viděla jste tento dotaz?

ano viděla ..
ale mam i vlastní zkušenost a vím že tihle chcípačci strašně málo ji a někdy muže být řešení uplně jednoduche ,problem muže být právě v tom že majitele ..chovatele .. se to snaži furt nějak řešit a cpou do trpaslíka horem dolem jakoukouliv sra ....
štěněti tak v podstatě žraní znechutí a při te velikosti a naběhu na hypoglikemii je to pak začarovaný kruh....

20.12.2022 10:11
Varaxi

XXX.XXX.191.78

keissa napsal(a):
ano viděla ..
ale mam i vlastní zkušenost a vím že tihle chcípačci strašně málo ji a někdy muže být řešení uplně jednoduche ,problem muže být právě v tom že majitele ..chovatele .. se to snaži furt nějak řešit a cpou do trpaslíka horem dolem jakoukouliv sra ....
štěněti tak v podstatě žraní znechutí a při te velikosti a naběhu na hypoglikemii je to pak začarovaný kruh....

Já si myslím, že rapotacččin dotaz byl na zadavatelku, protože ta v odpovědi bodlinku zcela ignorovala.
Tak či tak, vyloučit zdravotní důvod je základ úspěchu.

York1224

20.12.2022 11:49
York1224

XXX.XXX.39.22

rapotacka11 napsal(a):
Viděla jste tento dotaz?

Ano, na veterine vyloučili tyto problémy, byli jsme u 3 různých a všichni tvrdí, že je klinicky zdravá a nejí jen kvůli zatím malé hmotnosti. Ale zase víc hlav víc ví, proto se ptám i tady.

20.12.2022 12:02
keissa

XXX.XXX.155.174

York1224 napsal(a):
Ano, na veterine vyloučili tyto problémy, byli jsme u 3 různých a všichni tvrdí, že je klinicky zdravá a nejí jen kvůli zatím malé hmotnosti. Ale zase víc hlav víc ví, proto se ptám i tady.

jedla vubec někdy nějakou tuhou stravu ,nebo něco jineho než štěněcí mliko ? co vlastně tedy ji , je potřeba napsat vše včetně ruzných pamlsku

York1224

20.12.2022 16:18
York1224

XXX.XXX.39.22

Na poslední návštěvě u veterináře nám řekli, že máme každé 3 hodiny ze stříkačky krmit, směs royal canin psí sunar, Royal Canin high energy nápoj a trocha fitmin puppy kaše. Tuhou stravu jsme měli začít dávat od 500g váhy, nabídnout vždy před krmením ze stříkačky když má "hlad".

Z tuhé stravy zkoušíme Royal Canin starter mousse, Brit care Puppy konzerva najemno, ND starter granule se sunarem z s teplou vodou, suché.

Piškot a jaci tyčinku jsem zkusila, protože jsem chtěla vědět, jestli vůbec je schopná použít tlamičku na kousání, což evidentně umí - samozřejmě to nemá jako hlavní jídlo, zkusila jsem to 2x.

I když sourozenci jedí, ona nemá moc zájem. Zkoušela jsem ji to otřít o tlamičku, dát na horní patro atd, ale vše plive.

20.12.2022 17:53

Hele pokud jste si teda jistí, že to zvíře nemá žádný zásadní zdravotní problém (i když jistota není nikdy, vše se diagnostikovat nedá) proč ho fakt nezkusíte pořádně nakrmit?

Příklad můj kocour Fíček, taky nevážil skoro nic a proti sourozenci byl poloviční. Se sunarem, nějakou kaší, namočenými granulemi nebo nějakou chemickou konzervou bych ale neuspěla, nežral ani tvaroh, ani vajíčko, ale vařené hovězí ano, když se na něj mohl celý den dívat a v klidu si k němu čichat a přemýšlet, kolik si lízne.

A na flašková štěňata já osobně mám na odstav nejlépe vyzkoušené prostě postupné zahušťování mléka mletým hovězím syrovým.

26.12.2022 13:14
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hele pokud jste si teda jistí, že to zvíře nemá žádný zásadní zdravotní problém (i když jistota není nikdy, vše se diagnostikovat nedá) proč ho fakt nezkusíte pořádně nakrmit?

Příklad můj kocour Fíček, taky nevážil skoro nic a proti sourozenci byl poloviční. Se sunarem, nějakou kaší, namočenými granulemi nebo nějakou chemickou konzervou bych ale neuspěla, nežral ani tvaroh, ani vajíčko, ale vařené hovězí ano, když se na něj mohl celý den dívat a v klidu si k němu čichat a přemýšlet, kolik si lízne.

A na flašková štěňata já osobně mám na odstav nejlépe vyzkoušené prostě postupné zahušťování mléka mletým hovězím syrovým.

Se štěndy zkušenost nemám, ale i na nežravé kotě, když už všichni baštili tuhou stravu zabralo syrové maso.

Přidejte reakci

Přidat smajlík