Zlatý retriever šteniatka s PP

Prodám Zlatého retrívra - Chovateľská stanica,,Diamond in the heart,, ponúk...
Dohodou
Zdravím,
Máme zlatého retrívra fenku a máme ji celoročně venku. Chtěla bych se zeptat, jak řešíte Silvestr? Ona se strašně samozřejmě boji, většinou vbehne do předsíně baráku a tam si lehne a celá se klepe. Veterinarka nám poradila CBD kapky, které by ji měly uvolnit, že by ty Petardy měla nějak přečkat. Máte prosím nějaké rady, zkušenosti či tipy?
Děkuji
Když Vám tady někdo poradí nějaký přípravek, tak co? Objednáte ho a dojde příští týden. Když Vám někdo poradí, jak pracovat na odstranění strachu z petard, tak to určitě stihnete natrénovat za dva dny.
Super, to Vám holka poděkuje, jak na ni celý rok myslíte, až to vymyslíte dva dny před Silvestrem. 🤦🏻♀️
Jitushka
napsal(a):
Spíš jsme to myslela tak, jestli má někdo zkušenost s těmi CBD kapkami. Navíc některé přípravky jsou asi i k zakoupení v obchodech, takže bych to sjela ještě koupit.
To bych chtěla vidět, kde seženete bachovky na míru a v jakém obchodě seženete violku od Dokonalé lásky.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Měla jsem ovčandu taky venku, ale v životě byly situace, kdy musela být i doma. Po operaci, nebo nemocná, když byly moc mrazy apod. Na silvestra bývala doma pravidelně, protože, jak stárla, začly jí petardy vadit a bála se. Byla vždycky tak spokojená, když byla doma a ani žádné CBD kapky nebyly třeba. Vemte fenu domů, když ještě nebudou tak bouchat, jděte vyvenčit a pak šupky domů na nějaký pelíšek, přidejte zvuk na televizi a nechte ji doma až do druhého dne.
Jitushka
napsal(a):
Zdravím,
Máme zlatého retrívra fenku a máme ji celoročně venku. Chtěla bych se zeptat, jak řešíte Silvestr? Ona se strašně samozřejmě boji, většinou vbehne do předsíně baráku a tam si lehne a celá se klepe. Veterinarka nám poradila CBD kapky, které by ji měly uvolnit, že by ty Petardy měla nějak přečkat. Máte prosím nějaké rady, zkušenosti či tipy?
Děkuji
Proč ji teda v té předsíni nenecháte?
Než na CBD kapky bych se spíš spolehla na nějaké sedativum, když by teda byl fakt problém.
Jitushka
napsal(a):
Spíš jsme to myslela tak, jestli má někdo zkušenost s těmi CBD kapkami. Navíc některé přípravky jsou asi i k zakoupení v obchodech, takže bych to sjela ještě koupit.
Dobrý den, na veterině Vám prodají přípravek k řešení silvestra. CBD kapky u mého psa na stres nějak nefungují, nespoléhejte na ně. Sice můžou zrovna u Vaší fenky zabrat, ale jistotu hledejte spíše na veterině, někde tu děvčata psala, že letos mají k dispozici nějakou novinku!
impact
napsal(a):
To bych chtěla vidět, kde seženete bachovky na míru a v jakém obchodě seženete violku od Dokonalé lásky.
tak CBD kapky v obchodě skutečně jsou
jen by se s jejich podáváním mělo začít 2-3 týdny před, přičemž to dávkování je/může být individuální, to se taky musí vychytat
a to už nestihne zcela jistě
edit: základem je ovšem nemít toho venkovního psa na silvestra venku, ale doma
Přikládám článek s tipy. Jsou tam režimová
opatření i tipy na konkrétní přípravky.
https://psinebojsove.cz/jak-prezit-silvestra/
napsal(a):
tak CBD kapky v obchodě skutečně jsou
jen by se s jejich podáváním mělo začít 2-3 týdny před, přičemž to dávkování je/může být individuální, to se taky musí vychytat
a to už nestihne zcela jistě
edit: základem je ovšem nemít toho venkovního psa na silvestra venku, ale doma
CBD kapky pro psy si koupím i v automatu s trávou.
Mluvila jsem o bachovkách na míru a o přípravcích z DL.
Máte svého psa ráda?
Tak ho vemte domů - nejlépe ještě před první petardou.
Ale nenechávejte ho klepat se o samotě někde na chodbě, vezměte ho tam, kde budete vy, ať vám klidně skočí do postele, na gauč, kamkoliv, kde se bude cítit líp.
Pusťte mu telku a přitulte se k němu.
(tedy doufám, že nejdete ven nikam slavit a že budete na Silvestra existovat jenom pro svého vystresovaného milovaného psa.)
Nenechte ho se s tím stresem vypořádávat samotného.
Pokud máte svého psa ráda?
Co se týká zklidňujících prášků, tak v žádném případě mu nedávejte Sedalin!
(Promiňte, ale jsem na vás naštvaná- z příspěvku jsem vyčetla, že o tomto problému víte a jediné, co jste ochotná pro psa udělat je, že mu otevřete vstupní dveře - do chodby. A max. jet někam něco koupit. Takhle to nefunguje.)
Já už si od včerejška sedím na rukou 🙄
Jenom prostě doufám, že to není tak, že by společenská bytost, jako je GR trávila dlouhý zimní večery někde venku bez svý rodiny. Že jí do toho kotce či kam dávají až když jdou spát...i když to je děsný taky.
GR není pes nonstop na zahradu. Leda by tam lidi žili s ním.
ač Dostála nemusím, tenhle příběh z jeho stránek je poučnej a ten kluk z příběhu má
mé 1000 % sympatie, tak se musí na podobné "tvory"
http://www.psiskolafalco.cz/pribehy.htm#kotec
lupus4
napsal(a):
ač Dostála nemusím, tenhle příběh z jeho stránek je poučnej a ten kluk z příběhu má
mé 1000 % sympatie, tak se musí na podobné "tvory"
http://www.psiskolafalco.cz/pribehy.htm#kotec
Já jsem to nerozklikla, ale vsadím boty, že je to o tom, jak kluk zavřel do kotce holku místo psa ...to jsem četla, to je dobrý
tam si lehne a celá se klepe.
Prosím za ni, nenechte ji aby byla v takovém stresu, že se celá klepe. Vemte ji domů a učte ji bývat i doma. Má to mnoho výhod, všady pak s ní můžete jet, bude se umět chovat někde v penzionu,v cizím prostředí, kam s vámi pojede, mezi lidmi apod... Já jsem tak učila svoji od štěněte, uměla být doma i venku i když to byl N.O. venkovní, na starší roky bývala více doma, starý pes- ne do zimy a to byl medvěd dlouhosrstý. A že byl z ní docela binec, plno chlupů,když bylo venku bláto, její břicho by jste vidět nechtěla. Já jsem na to dost hajsavá, proto měla na střídačku svoje matrace na kterých odpočívala a spala. Jako do postele, to fakt ne.
Máme celý život "venkovní psy",velké a chlupaté.Přesto,když chtěli,byli doma a na Silvestra byli doma ikdyž nechtěli.
Většina našich psů se nijak nebála,ale měli jsme fenku, po níž děti hodily petardu, a ta se bála hodně,ta trávila takřka celý prosinec doma pod stolem a na Silvstra ještě s hlasitým rádiem.Vše zatažené,nic neslyšela a byla klidná.Nynější čuvač,ač se nebojí,ale je to závisláček,nemá rád mokro a sychravo,takže pokud je hnusně,spí na chodbě celé noci a často i dny. Venku bývá s námi a nebo když se mu chce.
Vezměte fenku domů,bude vám vděčná.Nechte ji s vámi nebo tam,kde zvenku nic neuvidí a neuslyší.
rapotacka11
napsal(a):
https://region.rozhlas.cz/psi-psycholog-rudolf-desensky-petardy-a-ohnostroje-psa-nelitujte-jinak-ho-8883066?fbclid=IwAR2qEqySnhRPc7PmllwKJ4qEq1gd1fZlOXwGaZqwgxn1Y1G24nqeEj5YVMw
Já bych k tomuto jen chtěla říct, že existuje dvojí jištění a posiluje/odměňuje se chování, nikoli emoce.
Tery56
napsal(a):
Tohle úplně nesnáším. Pořídit psa, živého tvora a nevzít ho domů. To jí necháváte i v mrazech venku?
Existují psi, kteří ani v mrazech dovnitř, domů, nechtějí. A když je přesvědčíte, aby šli, tak tam vydrží chvíli, a chtějí ven. Venku nespí v boudě, a ne proto, že by nebyla k dispozici.
Píšu o našich již zesnulých kavkazankách, o zesnulé chodce a o současné chodce, která má pouhých sedm měsíců. Tohle naše roztomilé štěňátko je přes den pořád mamce za zadkem, takže je s ní i uvnitř, ale má dilema, protože potřebuje vědět co se děje, potřebuje hlídat venku, takže mamka je dobře vycvičený vrátný. když se jde spát, tak ji mamka skoro každý večer musí přemlouvat, aby šla dovnitř (a to může spát s mamkou - i v posteli), a někdy se to nepodaří, nebo ji mamka musí v noci pustit ven a tak spí venku na kryté verandě na pelíšku položeném na staré matraci. I když je kolem nuly. Ve větších mrazech naštěstí zůstala spát uvnitř. Kavkazanky ale spaly venku v jakýchkoliv mrazech. Boudu ignorovaly. Často spaly na dešti, či se nechaly zasněžit.
napsal(a):
Existují psi, kteří ani v mrazech dovnitř, domů, nechtějí. A když je přesvědčíte, aby šli, tak tam vydrží chvíli, a chtějí ven. Venku nespí v boudě, a ne proto, že by nebyla k dispozici.
Píšu o našich již zesnulých kavkazankách, o zesnulé chodce a o současné chodce, která má pouhých sedm měsíců. Tohle naše roztomilé štěňátko je přes den pořád mamce za zadkem, takže je s ní i uvnitř, ale má dilema, protože potřebuje vědět co se děje, potřebuje hlídat venku, takže mamka je dobře vycvičený vrátný. když se jde spát, tak ji mamka skoro každý večer musí přemlouvat, aby šla dovnitř (a to může spát s mamkou - i v posteli), a někdy se to nepodaří, nebo ji mamka musí v noci pustit ven a tak spí venku na kryté verandě na pelíšku položeném na staré matraci. I když je kolem nuly. Ve větších mrazech naštěstí zůstala spát uvnitř. Kavkazanky ale spaly venku v jakýchkoliv mrazech. Boudu ignorovaly. Často spaly na dešti, či se nechaly zasněžit.
Jasný, prostě vyhovíte psům, to je v pořádku
Bylo to spíš myšleno na lidi, kteří jsou schopni nechat psa venku, ačkoliv by byl radši s nimi
Doron
napsal(a):
Staré zásoby?!?!🤣
Ne na Slovensku se vyrábí.Výrobce Tatranská likérka Kežmarok,původ lihu Česká republika.
Doron
napsal(a):
To by mohl být vtipnej dárek:).
Mají to dobrý?
Po pravdě já nevím,sama to nepiji a ostatní česko -slovenské příbuzenstvo to vysrklo a nestěžovali si.Tak asi ano.
Sice je už po Silvestru ale tohle mi hlava fakt nebere. Byly doby kdy jsem měla psice rozdělený na doma /číňanka,špicka, jorčinka/ a venkovní SAO ovčanda a kříženka. Ony teda i během roku couraly domácí ven, venkovní dom ale na Silvestra to bylo úplně automatický že venkovní byly doma a vlastně stejně tak na štědrý den protože měly pod stromkem taky dárky
Tak my jsme byli doma celý den, venčilo se jen na zahradě a pod dozorem.
Jinak teda musím říct, že se pořád všude skuhrá, jak lidi nemají peníze ani na základní potraviny, ale kdyby jen o Silvestru, ale už od začátku prosince a počítám, že to ještě pár dní potrvá, než se vystřílí všechna munice, vyletí několik tisíc jen tak do luftu a většině národa to přijde úplně v pořádku.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.48.155
napsal(a):
Jinak teda musím říct, že se pořád všude skuhrá, jak lidi nemají peníze ani na základní potraviny, ale kdyby jen o Silvestru, ale už od začátku prosince a počítám, že to ještě pár dní potrvá, než se vystřílí všechna munice, vyletí několik tisíc jen tak do luftu a většině národa to přijde úplně v pořádku.
Tak je snad kzdeho vec na co si setri. Ty na psy. Jinej na ohňostroj. Co je na tom?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak je snad kzdeho vec na co si setri. Ty na psy. Jinej na ohňostroj. Co je na tom?
Jenže moji psi svojí přítomností nikoho neobtěžují, to za prvé, a za druhé, já na ně žádný příspěvky od státu nepotřebuju.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.48.155
napsal(a):
Jenže moji psi svojí přítomností nikoho neobtěžují, to za prvé, a za druhé, já na ně žádný příspěvky od státu nepotřebuju.
A? My si taky udělali ohňostroj a to mam zvirat hafo a prispevky od státu neberu a? Ne neměli jsme petardy. Jen pár kompaktů na světla. Po půlnoci odpáleno a klid. Ptáci to prospali a to včetně obriho hejna anduli ve venkovni voliere. Psi se snazili sezrat chlebicky ze stolu. Toliko k tomu jak moooc to desi. Spusedovo slepice ticho, chrapaly tez. V cely vsi zadnej pes panika, zadna kocka stres, dalsich x volier s papouchama též pohodička. Jestli vono to nebude přístupem majitelů
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A? My si taky udělali ohňostroj a to mam zvirat hafo a prispevky od státu neberu a? Ne neměli jsme petardy. Jen pár kompaktů na světla. Po půlnoci odpáleno a klid. Ptáci to prospali a to včetně obriho hejna anduli ve venkovni voliere. Psi se snazili sezrat chlebicky ze stolu. Toliko k tomu jak moooc to desi. Spusedovo slepice ticho, chrapaly tez. V cely vsi zadnej pes panika, zadna kocka stres, dalsich x volier s papouchama též pohodička. Jestli vono to nebude přístupem majitelů
Diskuze je o petardách a o zvířatech, které to děsí.
To, že vy máte doma klid, neznamená, že to u sousedů nemůže být jinak. Obávám se, že vždycky trochu paušalizujete - vy v klidu = všichni v klidu?
Já tedy žiju na hodně malé vesnici, ale takhle zmapované to tedy ještě nemám - protože jsem včera sousedy fakt neobcházela - vy ano?
Přece to, že zrovna moji psi Silvestr prochrápali, neznamená, že se nemůžu vžít do situace někoho jiného. A mám psy natolik dlouho, že z vlastní zkušenosti vím, že strach z petard nemusí být nutně (a často ani není) vinou chybné výchovy majitelů, nebo špatnou povahou psa. Takhle jednoduché to fakt není.
Co se týká ptáků, tak na FB na mě vyskočilo několik případů uhynulých andulek, dokonce nějaký papoušek :(
(Asi taky chyba ve výchově.)
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ne, přístupem majitelů to nebude. To můžu potvrdit z vlastní zkušenosti.
Obdivuji že víte, jaký dopad to mělo na všechna zvířata v celé vsi...
a u srn a další zvěře to je taky přístupem majitelů
boží toto fakt....
Ale tak není novinkou, že někteří, Leithian nevyjímaje, nevidí dál, než k vlastním dveřím.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.48.155
Takze chcete dalsi zakazy, prikazy. Vono je toho malo? Prej mame svobodu a demokracii. Ja ji teda nevidim. Vy chcete zvirata. Mate je. Jinej ohnostroj. Smorte se s tim. Nebo muzem vratir komunisty kdyz tak touzite po pevnem radu a zakazech
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takze chcete dalsi zakazy, prikazy. Vono je toho malo? Prej mame svobodu a demokracii. Ja ji teda nevidim. Vy chcete zvirata. Mate je. Jinej ohnostroj. Smorte se s tim. Nebo muzem vratir komunisty kdyz tak touzite po pevnem radu a zakazech
To ne, jen trochu ohledu k ostatním - třeba volně žijícím zvířatům.
Naši psi: dva relativně v pohodě, jeden panika.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zákazy nemám ráda. A kdyby měli lidi zdravý rozum a nemysleli jen na svou zábavu, tak bych po zákazu rozhodně nevolala. Jsou věci, bez kterých se nedá žít či se žije špatně, i když mohou ubližovat. A pak jsou věci, bez kterých se dá žit velmi dobře, jsou naprosto zbytné, jen pro zábavu, a ubližují. To jsou ohňostroje a petardy všech druhů. Nejde přece jen o domácí zvířata, která jde víceméně zabezpečit tak, aby si fyzicky neublížila (jak jsou na tom leckdy psychicky tak nějak víme). Jde o divoká zvířata, ptáky, kteří se mrzačí a umírají jen proto, že někdo chce mít pár vteřin či minut zábavu. Já tohle fakt nedokážu pochopit, a už vůbec ne to, že to dělají i lidé, kteří zvířata mají a měli by tedy mít cit a pochopení...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.48.155
napsal(a):
Zákazy nemám ráda. A kdyby měli lidi zdravý rozum a nemysleli jen na svou zábavu, tak bych po zákazu rozhodně nevolala. Jsou věci, bez kterých se nedá žít či se žije špatně, i když mohou ubližovat. A pak jsou věci, bez kterých se dá žit velmi dobře, jsou naprosto zbytné, jen pro zábavu, a ubližují. To jsou ohňostroje a petardy všech druhů. Nejde přece jen o domácí zvířata, která jde víceméně zabezpečit tak, aby si fyzicky neublížila (jak jsou na tom leckdy psychicky tak nějak víme). Jde o divoká zvířata, ptáky, kteří se mrzačí a umírají jen proto, že někdo chce mít pár vteřin či minut zábavu. Já tohle fakt nedokážu pochopit, a už vůbec ne to, že to dělají i lidé, kteří zvířata mají a měli by tedy mít cit a pochopení...
Jidte divoka zvirata vuubec nezazivaji bourky kde kraval i svetla vyjdou nastejno, tezbu harvestorama nebo hony že?
Já jsem k petardám ohleduplná. Kdyby se bouchalo od půlnoci hodinku na přelomu roků... Ok, ať si lidi zablbnou, když je to baví. Tu hodinu přežije domácí i divá zvěř. Když ale něco bouchá od mikuláše do tří králů, čím větší město, tím víc, tak už to vadí. I v našem pidiměstě o 5 000 obyvatelích byly slyšet rány v průběhu celěho prosince, na silvestra po setmění v podstatě souvislá kanonáda až do dvou do rána. A 1. ledna městský ohňostroj, aby toho bouchání a světýlek nebylo málo. Proti Praze to je klidný silvestr.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.48.155
Navic jsem reagovala ne jestli ohnostroje ano ne ale ze je sarah prd po tom za co kdo utrati penize a to ze dotycny skuhra je jen jeji spekulace. A zrovna ona tu sama psala jak to mela financne tezky a pritom musi mit x psu. Takze pokrytectvi. Je to jen jeji volba. Stejne jako toho s ohnostrojem.
Ad.uhynuli papousci. Vsadim na naprostou ignoraci zakladnich opatreni.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.48.155
Jinak zajimave je ze rvou jen pejskari a par konaku. 90% papouskaru je v klidu. Chovatele uplne rvou max mazlíčkari nebo sem tam nejaka zachranna stanice. Zbytek chobatelu at hospodarskych, slepic nebo tech papouchu mlci. Myslivci a lesnici to samy. Cim to asi bude že
U nás letos relativně klid. V průběhu večera jen sporadicky v dálce. A o půlnoci jen cca 10 minut Jeden pes v klidu, druhej trošku nervózní, párkrát si fňuknul, ale neklepal se. U nás letos vůbec nebyli slyšet ty s hvízdavím zvukem, který mu vadí nejvíc.
Co jsem se ale hodně vztekala, když si sousedi udělali ohňostroj v půlce listopadu (měli kolaudačku) a bez varování nám to stříleli přímo nad barák, ožralý jak hovada. Odpalovali to ze suchýho vyššího trávníku, kterej jim "zcela nečekaně" chytnul... Kdyby aspoň předem obešli sousedi v okolí a něco řekli...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jidte divoka zvirata vuubec nezazivaji bourky kde kraval i svetla vyjdou nastejno, tezbu harvestorama nebo hony že?
No vidíte, divoká zvířata to mají už tak dost těžké, bouřka se ovlivnit nedá (ani komunistům se nepodařilo poručit větru a dešti), a těžba dřeva ani lov nejde úplně zrušit. Ale petardy a ohňostroje jsou právě ty zbytné věci, které se dějí pouze pro zábavu.
Ono taky záleží, jak o tom s lidma mluvíte.
Když jen zakazujete, přikazujete , odsuzujete, jdou do odporu.
Vždyť to všichni známe u psů:))
Když poprosíte, vysvětlíte, poděkujete ,máte větší šanci na úspěch.
A je teda fakt, že lidem naši psi taky často vadí , někdo se bojí, někdo to považuje za luxus a drancování Země ( krmení), v tramvaji na mě začala jedna matka křičet, že její dítě má alergii..
Je to holt těžký nějak se porovnat:(
Zákazy moc nefungují, to teď bylo vidět v centru Prahy nebo ulicích Berlína ( tam to byla úplná pouliční válka)
Nejlepší je podle mě o tom normálně s lidma mluvit.
Já na silvestra přemluvila přemluvila sousedovic adolescenty , ať nám nehazejí petardy pod oknem , protože se můj starší pes začal letos poprvé trochu bát.
I když dost opilí, byli vstřícní a až oni budou něco potřebovat, mají to u mě:))
Tak je snad kzdeho vec na co si setri.
Jak z čeho a jak na co, že. Stejně bych byla ráda, kdyby mi někdo vysvětlil, proč ho kravál, rány a světla tak uspokojují.
https://www.reflex.cz/clanek/komentare/116801/od-pristiho-roku-bude-v-kalendari-31-prosinec-konecne-oficialne-svatkem-hnupu.html
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.48.155
napsal(a):
Tak je snad kzdeho vec na co si setri.
Jak z čeho a jak na co, že. Stejně bych byla ráda, kdyby mi někdo vysvětlil, proč ho kravál, rány a světla tak uspokojují.
https://www.reflex.cz/clanek/komentare/116801/od-pristiho-roku-bude-v-kalendari-31-prosinec-konecne-oficialne-svatkem-hnupu.html
Ja zas nechapu jine věci ktere uspokojuji jine lidi a?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jenže o té bouřce zvířata dopředu vědí, o petardách ne.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Navic jsem reagovala ne jestli ohnostroje ano ne ale ze je sarah prd po tom za co kdo utrati penize a to ze dotycny skuhra je jen jeji spekulace. A zrovna ona tu sama psala jak to mela financne tezky a pritom musi mit x psu. Takze pokrytectvi. Je to jen jeji volba. Stejne jako toho s ohnostrojem.
Ad.uhynuli papousci. Vsadim na naprostou ignoraci zakladnich opatreni.
Nikdo tady nepsal, že chce zakazovat, to je zase vaše spekulace. Jen jsem se pozastavila nad tím, jak se tady v jiném vlákně píše, že někde není ani na jídlo. A například příspěvky na bydlení a přídavky na děti se od začátku roku zase zvýšily.
To že vy odpalujete na svojí zahradě neznamená, že tak dělají všichni. Dokonce jsou i takoví ignoranti, co pod vlivem alkoholu mají úplně zatemněnej mozek a schválně střílejí petardy do zahrad sousedům a u útulků. To nejsou moje dohady, to jsou reálně zdokumentovaný situace od mých známých.
Jinak 4 psy jsme měli s manželem společně několik let, nejstarší má letos 13, nejmladší 4 roky. Takže podle vás jsem měla některýho z nich dát do inzerce nebo do útulku, že? Ze svýho odchovu jsem si štěně nenechala, ačkoliv bych ráda.
napsal(a):
Nikdo tady nepsal, že chce zakazovat, to je zase vaše spekulace. Jen jsem se pozastavila nad tím, jak se tady v jiném vlákně píše, že někde není ani na jídlo. A například příspěvky na bydlení a přídavky na děti se od začátku roku zase zvýšily.
To že vy odpalujete na svojí zahradě neznamená, že tak dělají všichni. Dokonce jsou i takoví ignoranti, co pod vlivem alkoholu mají úplně zatemněnej mozek a schválně střílejí petardy do zahrad sousedům a u útulků. To nejsou moje dohady, to jsou reálně zdokumentovaný situace od mých známých.
Jinak 4 psy jsme měli s manželem společně několik let, nejstarší má letos 13, nejmladší 4 roky. Takže podle vás jsem měla některýho z nich dát do inzerce nebo do útulku, že? Ze svýho odchovu jsem si štěně nenechala, ačkoliv bych ráda.
Neobhajuj se, probůh. Kdyby zrovna Leithian neznala tvoji situaci, která u tebe nastala, ale takhle? Hovado to je...nic jiného. A právě ona, jejíž nářky se tu daly číst, jako romány...
Leithian, sociální empatii máte naprosto nulovou. Jste drobet primitiv, ale asi se s tím dá žít. Jen alespoň občas zkuste použít to kulaté vlasaté, co vám zbůhdarma visí na krku, ano?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.48.155
napsal(a):
Neobhajuj se, probůh. Kdyby zrovna Leithian neznala tvoji situaci, která u tebe nastala, ale takhle? Hovado to je...nic jiného. A právě ona, jejíž nářky se tu daly číst, jako romány...
Leithian, sociální empatii máte naprosto nulovou. Jste drobet primitiv, ale asi se s tím dá žít. Jen alespoň občas zkuste použít to kulaté vlasaté, co vám zbůhdarma visí na krku, ano?
Jezis. Me je sumak jak to ma Sarah. Ona se prvni zacala navazet do lidi ze si musej prasknout ohnostroj prestoze maj chudinky hluboko do kapsy a verejne breci a to aniz by to mela cimkoli podlozene. Tak jsem ji jen ukazala druhou stranu zrcadla nic vic. To neni hulvatstvi. Ale kdyz to tak berete prosim. Vy z toho prdite čtverečky.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja zas nechapu jine věci ktere uspokojuji jine lidi a?
Tak tomu věřím, těch věcí bude možná dokonce víc. Ale mohla byste mi, prosím, vysvětlit, co vám konkrétně přinášejí petardy, rány, hluk a barevná světla?
Fatia
napsal(a):
Já jsem k petardám ohleduplná. Kdyby se bouchalo od půlnoci hodinku na přelomu roků... Ok, ať si lidi zablbnou, když je to baví. Tu hodinu přežije domácí i divá zvěř. Když ale něco bouchá od mikuláše do tří králů, čím větší město, tím víc, tak už to vadí. I v našem pidiměstě o 5 000 obyvatelích byly slyšet rány v průběhu celěho prosince, na silvestra po setmění v podstatě souvislá kanonáda až do dvou do rána. A 1. ledna městský ohňostroj, aby toho bouchání a světýlek nebylo málo. Proti Praze to je klidný silvestr.
V Praze to bouchalo už po obědě. Šly jsme se psem navečer a to kolem nás střílelo jak za války. Malina to naštěstí vůbec neřeší jen na větší světelné efekty zírala, ale předešlý pes to nesl těžce. Souhlasím s vámi, kdyby to bylo jen o té půlnoci, tak ještě, ale proč lidi blbnou celý měsíc fakt nechápu. Loni jsem potkala pána a ten měl problém se psem ještě měsíc po Silvestru.
Jinak jsme si říkali, že letos toho bylo v té Praze opravdu víc než předešlé roky. Evidentně na tom lidi nejsou špatně a přetopený být u tchýňových v paneláku snad ani radši nezmiňovat.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co do toho taháte komunismus?
Myslíte si, že v civilizované Evropě to o Silvestra vypadá jako někde na frontě?
Proč myslíte, že se v časných devadesátkách sjížděla celá mladá a neklidná Západní Evropa v Praze? O Silvestra kvůli petardám a po celý rok kvůli neomezenému chlastu?
Protože u nich to nešlo...
(Demokracie není anarchie)
Tak za mě bych klidně tyhle blbý petardy zakázala prodávat. Já mám středoasiatku, nebojí se, ale totálně jí to štve. Soused má NO. O půlnoci jsme byli oba na zahradě se psy a měli toho dost. Dostat tu mojí domů byl nadlidský úkon. Po chvíli toho měla, ale taky dost a sama běžela domů.
5008.
XXX.XXX.228.41
A to že 365 dní v roce plašíte se psama ostatní zvířata, to už je v pořádku?
5008.
napsal(a):
prosím uvést příklady některých zvířat a způsobů, jakými jsou plašena
těch 365 dní v roce
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bouřka je pro zvířata úplně něco jiného než petardy.Jednak ji vycítí daleko dopředu a za druhé je to úplně jiný zvuk.
Vlastní zkušenost.Naše kozy,pokud je bouřka nehnou ani brvou a i klidně přijdou z venku do chlíva nijak se neplaší.
Na Silvestra jim musíme zatemnit ve chlívě okna aby ta světla neviděly a stejně je na nich vidět nervozita.Letos před Štedrým dnem večer hodil někdo petardu kousek od chlíva.Mladá koza se vylekala začala jančit vlítla do žebříku na seno a zranila si zadní nohu.Koza je březí a veterinář jí jezdí píchat injekce proti bolesti a otoku aby koza žrala.
Kozy neplaší ani honci,ani jakékoliv stroje jelikož to je vše za denního světla,ale světlo z petard je děsí.
Ohňostroje miluju, mám psy, co nemají žádnou paniku. Ale osobně bych neměla problém se zákazem prodeje a používání zábavné pyrotechniky. Ono když začnou bouchat všichni najednou, tak je to docela šrumec. A to nemluvíme o tom, že to zdaleka není jen na Silvestra. Bez těch ohňostrojů a petard bych se úplně v klidu obešla.
Tohle ani nebudu komentovat....jasně i mezi pejskaři se najdou ignorantský hovada, jako asi všude, ale myslím, že většina slušných pejskařů nenechá svého psa nahánět zvěř.
A slušný pejskař si opravdu a ze srdce přeje, aby těch neslušných, kteří těm slušným kazí pověst, bylo co nejméně, nejlépe žádný.
Ohňostroj mi nevadil do té doby dokud mi petarda nepřistála na stehně a nepropálila kalhoty. Naštěstí jsem ji stihla z nohy odhodit. Já nikdy petardy neházela. Nebyl to můj koníček. I když zbrojní průkaz mám. Střílím. Ale k něčemu co se obvykle vyrábí v Číně, co většinou zraňuje. Nemám valnou důvěru. Pak jsem petardy a ty blby co je používají celý prosinec a leden. Začala proklínat. Tenkrát náš kříženec No s haskym měl zbytečně stres. Ano věnovala jsem se mu, brala ho domů, nocovala s ním u kotle s rádiem, abych přehlušila petardy. Bohužel šílel z bouřek, a skoro celoročních lovů okolo. Bylo to těžké, u veterináře jsem pro něj dostala i tablety. Naštěstí u psů už to řešit nemusím máme lovečáky, kteří jsou zvyklý. Ale když jsme bydleli v řadovce a v okně nám bouchla petarda tak týden před Vánoci, v pracovní den ve tři ráno. To vyskočíte z postele, kterou máte u okna a nevíte co se děje. Za pár let u mých rodičů, sice na Silvestra. To samé a já uspávala tříměsíční miminko. Zase petarda namířená přímo do okna, nebo chytla faleš? Jo bylo to od pražáků, kterým vadí když zakokrhá kohout, kdáká slepice nebo zaštěká pes. Tak pochybuji o těch lidech, kteří svou bezohledností otravují život zvířatům, dětem, nemocným a starším lidem. Povolila bych to jen na toho Silvestra a na předem určených místech.
Šarina
napsal(a):
Co do toho taháte komunismus?
Myslíte si, že v civilizované Evropě to o Silvestra vypadá jako někde na frontě?
Proč myslíte, že se v časných devadesátkách sjížděla celá mladá a neklidná Západní Evropa v Praze? O Silvestra kvůli petardám a po celý rok kvůli neomezenému chlastu?
Protože u nich to nešlo...
(Demokracie není anarchie)
Bohužel, teď to tam vypadá mnohem hůř než nás.
Například na Silvestra v Berlíně to už opravdu byla opravdová pouliční válka:(
Stříleli petardy po sobě navzájem, po policii, hasičích..
...na Silvestra to Keliš I kočky ustáli I když jsme byli ostřelováni ze všech stran.... včera jsem si říkala bude klid, půjdeme po cyklostezce naší trasu, opak byl pravdou...potkala jsem manželský pár, který navečer s baterka lovil svého psa z potoka, protože spanikařil po petardě....potok I když v Praze, je plný kachen, sem tam volavka, ledňáček..včera i dnes po vybuchlých petardách a ohňostroji I když v dáli, bylo slyšet - šli už jsme za soumraku, jak ty kachny vždycky na vodè po každé ráně panikaři...tak asi tak....
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.41.119
tetrivek
napsal(a):
Ohňostroj mi nevadil do té doby dokud mi petarda nepřistála na stehně a nepropálila kalhoty. Naštěstí jsem ji stihla z nohy odhodit. Já nikdy petardy neházela. Nebyl to můj koníček. I když zbrojní průkaz mám. Střílím. Ale k něčemu co se obvykle vyrábí v Číně, co většinou zraňuje. Nemám valnou důvěru. Pak jsem petardy a ty blby co je používají celý prosinec a leden. Začala proklínat. Tenkrát náš kříženec No s haskym měl zbytečně stres. Ano věnovala jsem se mu, brala ho domů, nocovala s ním u kotle s rádiem, abych přehlušila petardy. Bohužel šílel z bouřek, a skoro celoročních lovů okolo. Bylo to těžké, u veterináře jsem pro něj dostala i tablety. Naštěstí u psů už to řešit nemusím máme lovečáky, kteří jsou zvyklý. Ale když jsme bydleli v řadovce a v okně nám bouchla petarda tak týden před Vánoci, v pracovní den ve tři ráno. To vyskočíte z postele, kterou máte u okna a nevíte co se děje. Za pár let u mých rodičů, sice na Silvestra. To samé a já uspávala tříměsíční miminko. Zase petarda namířená přímo do okna, nebo chytla faleš? Jo bylo to od pražáků, kterým vadí když zakokrhá kohout, kdáká slepice nebo zaštěká pes. Tak pochybuji o těch lidech, kteří svou bezohledností otravují život zvířatům, dětem, nemocným a starším lidem. Povolila bych to jen na toho Silvestra a na předem určených místech.
S tim souhlasím i ja. Jsem jen proti total zakazu.
Letošní řádění petard jsem nějak nepochopila, nejvíce se u nás střílelo na Štědrý den a to má být klid a ticho. Takže zavážení krmelců o štědrém dni ztratilo své kouzlo. Všude i hluboko do lesa byli slyšet rány. To daleko větší klid byl v mrazech začátkem prosince. Naštěstí jsme celkem na samotě, takže ovce, daňci mají na pastvině klid. I ostatní zvířectvo. Ale co mají dělat ostatní lidé, třeba v městské zástavbě? I z vesnic znám lidi, kteří musí bouchat nehledě na denní a roční dobu. Většinou jsou to takový jednoduší lidé. Aby ostatním dokázali že na to mají.
napsal(a):
Je teprve třetího a já už si tu přečetla TOP komentář roku.
Doron
napsal(a):
napsal(a):
To je bohužel, zcela marné přání, milá Espiro. Protože tento jedinec spadá do té kategorie, kdy to kulaté a možná vlasaté dělá pouhopouhý špunt na krku, aby do něj nepršelo. Píše to tady o fňukání, ale samo to pláče, jen se na to sáhne.
https://youtu.be/G3r6NgkAVU0
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.41.119
Zrzavci
napsal(a):
To je bohužel, zcela marné přání, milá Espiro. Protože tento jedinec spadá do té kategorie, kdy to kulaté a možná vlasaté dělá pouhopouhý špunt na krku, aby do něj nepršelo. Píše to tady o fňukání, ale samo to pláče, jen se na to sáhne.
https://youtu.be/G3r6NgkAVU0
Když nejsou argumenty najedeme na urážky? Ale co bych od zdejších diskuteru chtěla. 😂😂😂 To že nechápou psaný text a kontext už jsem zvyklá. Zapomněli jste ještě na psaní sprostých zpráv a bude to komplet holky. 😂
čím víc petard, tím větší retard ...
o čem práskající blbečkové ani netuší, že netuší
https://vtm.zive.cz/clanky/tipnete-si-zamoril-prahu-vic-pozar-vhrensku-nebo-silvestrovsky-ohnostroj/sc-870-a-220048/default.aspx?fbclid=IwAR238rhDSJ9w8fQIOxB7zVaYv59mgDw2lCaoSrrusQQzX2tquxaRWdtTd9c
lupus4
napsal(a):
čím víc petard, tím větší retard ...
o čem práskající blbečkové ani netuší, že netuší
https://vtm.zive.cz/clanky/tipnete-si-zamoril-prahu-vic-pozar-vhrensku-nebo-silvestrovsky-ohnostroj/sc-870-a-220048/default.aspx?fbclid=IwAR238rhDSJ9w8fQIOxB7zVaYv59mgDw2lCaoSrrusQQzX2tquxaRWdtTd9c
Tak v tom mám jasno. Viděla jsem to na vlastní oči, letos bylo nejvíc těch ohňostrojů za těch 10 let, co tam na silvestra jezdím. Jakoby byli lidi po těch dvou covidových letech urvaný z řetězu. Nebo chtěli dokázat, že šetřit nemusí, že na to mají?
No a dneska někdo v jednu odpoledne hodil petardu u nás na sídlišti. Ještěže to Malina neřeší, ale předešlý pes by měl pak pár dní problém jít vůbec na procházku.
ale máme přeci SVOBODU!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vy si tu svobodu a demokracii vysvětlujete trochu pokřiveně. Jste zářným příkladem toho, jak některým jedincům nedochází, že jejich svoboda končí tam, kde začíná svoboda někoho jiného.
Na většině míst nešlo o krátkodobou záležitost, ale o několikahodinovou palbu provázenou světelnými efekty.
Překvapivě to není jen problém pejskařů. Vadí to i rodičům malých dětí, které v tom randálu nemohou spát a bojí se. Vadí to starým a nemocným lidem, kteří na hlasité oslavy nového roku nejsou zvědaví. Vadí to lidem, kteří jdou včas spát, protože jdou ráno do práce - viz já letos. Šla jsem si lehnout před půlnocí, protože ráno vstávám ve 4.30, ale cca do jedný ráno to byla taková palba, že usnout bylo nemožný.
To je teda ta vaše svoboda? A kde je moje svoboda?
Přirovnání k bouřce dost pokulhává. V bouřce se koně běžně pasou na dešti a neřeší. O silvestrovské palbě je to trochu horší.
Doron
napsal(a):
Jojo, teď už to je všude jinej svět...
(Jsem dost často v Paříži a vidět Champs-Élysées rozzmlácenou na kaši, to bylo moc smutné. Tehdy to dělali výtržníci ve žlutých vestách)
Ale v těch devadesátkách to tam fakt bylo jiný.
Terven
napsal(a):
Vy si tu svobodu a demokracii vysvětlujete trochu pokřiveně. Jste zářným příkladem toho, jak některým jedincům nedochází, že jejich svoboda končí tam, kde začíná svoboda někoho jiného.
Na většině míst nešlo o krátkodobou záležitost, ale o několikahodinovou palbu provázenou světelnými efekty.
Překvapivě to není jen problém pejskařů. Vadí to i rodičům malých dětí, které v tom randálu nemohou spát a bojí se. Vadí to starým a nemocným lidem, kteří na hlasité oslavy nového roku nejsou zvědaví. Vadí to lidem, kteří jdou včas spát, protože jdou ráno do práce - viz já letos. Šla jsem si lehnout před půlnocí, protože ráno vstávám ve 4.30, ale cca do jedný ráno to byla taková palba, že usnout bylo nemožný.
Přirovnání k bouřce dost pokulhává. V bouřce se koně běžně pasou na dešti a neřeší. O silvestrovské palbě je to trochu horší.
Překvapivě to není jen problém pejskařů. Vadí to i rodičům malých dětí, které v tom randálu nemohou spát a bojí se.
Mohu potvrdit. Moje dcera od mala nesnáší velký hluk. Před dvěma lety z toho měla úplnou psychózu, loni toho nebylo tolik a blízko, tak jí to nevadilo, ale letos to celkem nečekaně hodně práskalo u baráku, tak to se taky ze začátku parkárt lekla a rozbrečela, pak už si na to zvykla. No a dneska na tom sídlišti jsem to nečekala, tak jsem se lekla, šly jsme s Malinou kousek do toho, Malina jen mírně zvedla hlavu, lekla se míň než já. Jako beru to, že to k tomu Silvestru patří, ale mělo bý to být prostě od půlnoci do půl jedné a konec. Kdo nestihl, ušetří si na příští rok. Žádný nácvik od půlky prosince. Jako když jsme odpoledne na Silvestra šly s Malinou na procházku a kolem to prásklalo, musela jsem myslet na Ukrajinu, že takhle to tam asi vypadá teď, že takhle nějak si představuji začátek války. To asi nejsou ty správné myšlenky, které by člověka měly napadnout, když se něco "slaví".
Terven
napsal(a):
Terven - to takovýmhle jedincům nemáte šanci vysvětlit. To jste si ještě u téhle rádobydiskutující nevšimla?
Jo, moc dobře si pamatuju, jak jsem Silvestra strávila se svým prostředním malým synovcem, pro kterýho jsem v ložnici vybudovala bunkr a on byl celou noc v děsu, protože přesně takovýhle rádobysvobodomyslný sobci dělali na sídláku bordel. Ale.... hlavně se kadíme čtverečky. :D :D Madam má novou terminologii, to je zajímavé, příště to budou kuželky?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když nejsou argumenty najedeme na urážky? Ale co bych od zdejších diskuteru chtěla. 😂😂😂 To že nechápou psaný text a kontext už jsem zvyklá. Zapomněli jste ještě na psaní sprostých zpráv a bude to komplet holky. 😂
S egocentrickým sobcem nemá cenu jinak hovořit. Já vás neurážím, já jen konstatuji holý fakt. O to je to ovšem pak horší teda.
Zrzavci
napsal(a):
Terven - to takovýmhle jedincům nemáte šanci vysvětlit. To jste si ještě u téhle rádobydiskutující nevšimla?
Jo, moc dobře si pamatuju, jak jsem Silvestra strávila se svým prostředním malým synovcem, pro kterýho jsem v ložnici vybudovala bunkr a on byl celou noc v děsu, protože přesně takovýhle rádobysvobodomyslný sobci dělali na sídláku bordel. Ale.... hlavně se kadíme čtverečky. :D :D Madam má novou terminologii, to je zajímavé, příště to budou kuželky?
No jo, všimla...holt, jak jsem stará, tak jsem nepoučitelná...měla jsem potřebu to zkusit
Máte pravdu, kde nic není, ani smrt nebere...
Terven
napsal(a):
No jo, všimla...holt, jak jsem stará, tak jsem nepoučitelná...měla jsem potřebu to zkusit
Máte pravdu, kde nic není, ani smrt nebere...
Však se to pořád opakuje dokola, pokaždý, hnusný seknutí bez empatie a hlavně JÁÁÁ... že já je poslední to ten král taky tehdy nevěděl. Vono to bahno prostě tahá dolů víc a víc
Normálně bych na zábavní pyrotechniku uvalila spotřební daň. 50-100 %.
Pak by si to lidi šmoulili doma, vážili by si toho, sem tam by to někomu fakt ty pazoury urvalo, a byl by klid.
A hlavně by na to neměli haranti.
Včera v CHKO za výběhem koní dva pálili celou baterii petard.
lupus4
napsal(a):
https://spolecnostprozvirata.cz/petice-prodejcum/?fbclid=IwAR2wY1B1JqyOAsUNH-p7yB228ASSbsulPnY1Nw8nb1EjcHLwTBgfafiOJrY
s chutí do toho
jak já jim rozumím, udělala bych to stejný, kdyby to fakt šlo.
Přála bych každýmu petardistovi, aby viděl to, co kdysi já. ¨To vyděšený hejno ptáků, zmatených a už dost vyřízených z toho, jak se pořád vyděšeně zvedali při každý ráně a světelným gejzíru. Jojo, jako ty bouřky, úplně stejný.
Rezzzy
napsal(a):
Já jsem tak ráda, že jsem se z Prahy přestěhovala do hor i dolní, kde se pálí petardy
nejblíže tak 3km od baráku a to jen tu hodinu po půlnoci.
Hele,já bydlím na polosamotě pod horama, a protože máme barák v půli kopce,vesnice je v údolí a za ním se zvedají další kopce, tak každá rána na každém kopci se odrazí čtyřikrát, než utichne. Takže polosamota,ale taky jak ve válečný zóně
janaa
napsal(a):
Hele,já bydlím na polosamotě pod horama, a protože máme barák v půli kopce,vesnice je v údolí a za ním se zvedají další kopce, tak každá rána na každém kopci se odrazí čtyřikrát, než utichne. Takže polosamota,ale taky jak ve válečný zóně
Já jsem ráda, že pražský běsnění už se nás netýká. Jsme na konci vesnice, která je naštěstí normální, takže nic velkýho vlastně až na jednu výjimku šécko o půlnoci. Tou výjimkou jsou pražský Slováci. Vzala jsem psy ven vyvenčit po desátý hodině, abych rovnou i zavolala kocoura. necchi, aby v tom bordelu byl venku a vyděsil se. Mladší ohaříci nic neřeší, u starý bábrdle z útulku, která je u nás od léta jsem nevěděla, jak to bude prožívat. A zrovna když jsem ji vytáhla ven, tak ty kreténi, co přijedou na "chalupu" jednou za uherák nevěděli nic lepšího, než začít házet petardy do ulice. tedy směrem do části naší zahrady. Co to mezi těma barákama dělalo, je jasný. Řvala jsem nevybíravě a tak hlasitě, že i přes ty petardy mě slyšeli a zalezli do baráku. Vypatlanci.
janaa
napsal(a):
To je dost na prd, k nám ty zvuky doléhají jakoby z velké dálky, u nás je to takové podivné celé. Sníh se tady drží do poslední chvilky i když všude kolem je už tráva zelená. Nebo mlha, u nás jasno, a kolem dokola mlhy, ...
Na FB je uvedeno přímo od majitelů zvířat několik infarktů koček a psů, a to se jim stalo doma, ne venku.
Úrazy lidí v MS kraji: U čtyř mužů se jednalo o lehká nebo středně těžká poranění hlavy, u dvanáctiletého chlapce pak zranění prstů horní končetiny a o dva roky starší hoch utrpěl poranění oka a obličeje. Celorepublikovou bilanci jsem nenašla. Mimoto se teď všude možně válí ty zbytky, který po sobě ti ignoranti ani neumějí uklidit.
Našla jsem i fotku, jak to údajně vypadalo v Římě. Možná je to fejk a není to v Římě. Ale těžko to někdo takto naaranžoval, že jo.
napsal(a):
Na FB je uvedeno přímo od majitelů zvířat několik infarktů koček a psů, a to se jim stalo doma, ne venku.
Úrazy lidí v MS kraji: U čtyř mužů se jednalo o lehká nebo středně těžká poranění hlavy, u dvanáctiletého chlapce pak zranění prstů horní končetiny a o dva roky starší hoch utrpěl poranění oka a obličeje. Celorepublikovou bilanci jsem nenašla. Mimoto se teď všude možně válí ty zbytky, který po sobě ti ignoranti ani neumějí uklidit.
Našla jsem i fotku, jak to údajně vypadalo v Římě. Možná je to fejk a není to v Římě. Ale těžko to někdo takto naaranžoval, že jo.
Jojo, kamarádka měla donedávna doma staříka kardiaka a byla vyloženě nadšená z těch svobodomyslných imbecilních petardistů, díky kterým hrozilo, že to se psem každou chvíli flákne díky stresu. Že si nevlezou někam společně a nevodpalujou si to svobodomyslně pod vlastníma zadnicema? pak by mohli bejt spokojený, páč ano, čím víc petard, tím víc retard, jak tu někdo - lupus? - výstině napsal.
Rezzzy
napsal(a):
To je dost na prd, k nám ty zvuky doléhají jakoby z velké dálky, u nás je to takové podivné celé. Sníh se tady drží do poslední chvilky i když všude kolem je už tráva zelená. Nebo mlha, u nás jasno, a kolem dokola mlhy, ...
To máte fajn. Já to tedy naštěstí řešit nemusím, jen jedna čubina má mírnou reakci,protože když jí byly čtyři měsíce v noci v kempu,když jsme seděli venku,nějakej inteligent začal odpalovat petardy kousek od nás (i proto bych to zakázala minimálně přes rok), takže se samozřejmě vyděsila,vyskočila mi do klína,celou mě počůrala,no radost. Já měla strach,že se bude bát střelby,ale naštěstí ne. Petardy řeší,ale nemá paniku, jen si jde zalízt do nějakýho "bezpečnýho" místa domů a je znechucená. Ostatní můžou být klidně i na Silvestra o půlnoci venku a bude jim to putna (ale stejně jsou zavřený v baráku,máme zataženo a puštěnou telku). Ale prostě to nesnáším, ještě prvního dopoledne nebylo na krmítku ani brko, srnky se objevily až druhýho, a samozřejmě den předem, i den potom to se setměním opět začalo bouchat.
janaa
napsal(a):
To máte fajn. Já to tedy naštěstí řešit nemusím, jen jedna čubina má mírnou reakci,protože když jí byly čtyři měsíce v noci v kempu,když jsme seděli venku,nějakej inteligent začal odpalovat petardy kousek od nás (i proto bych to zakázala minimálně přes rok), takže se samozřejmě vyděsila,vyskočila mi do klína,celou mě počůrala,no radost. Já měla strach,že se bude bát střelby,ale naštěstí ne. Petardy řeší,ale nemá paniku, jen si jde zalízt do nějakýho "bezpečnýho" místa domů a je znechucená. Ostatní můžou být klidně i na Silvestra o půlnoci venku a bude jim to putna (ale stejně jsou zavřený v baráku,máme zataženo a puštěnou telku). Ale prostě to nesnáším, ještě prvního dopoledne nebylo na krmítku ani brko, srnky se objevily až druhýho, a samozřejmě den předem, i den potom to se setměním opět začalo bouchat.
Znám takový experty, kteří aby připravili psa na střelbu na OVVR, odpalovali doma na dvorku petardy. A psa si tím úplně dokur.vili, dnes ho nemůžou té paniky zbavit. Takže i když to ti moji teď vůbec neřeší, tak taky jsme zalezlí doma, maximálně cca kolem čtvrté páté naposled vyčůrat na zahradu a pak zalezu, zamknu a fertig.
Nejsem pro úplný zákaz ohňostroje, ale proti petardám, dělobuchům a všemu co dělá jen hluk a nic víc, tak to tedy jsem.
Chápu, že se někomu líbí dívat na ohňostroj a sama se taky ráda podívám, ale co má kdo z toho házet petardy nepochopím. Navíc to často házejí pod nohy psům, lidem, pod kočárky.
Navíc nejde vidět světlo, tak ani nejde trochu se připravit na to, že se něco chystá. Odpalování je velmi rychlé, takže člověk nemá moc šanci reagovat, když mu to někdo hodí pod nohy.
Spíše by bylo fajn nějaké omezení. Zákaz prodeje petard, dělobuchů a ostatní jen v některé dny v roce, či na povolení. Jsem i pro vyšší daň na podobné "srandy". Pokud se nezakážou petardy, tak ať chodí zvýšené množství policistů a napaří podobným existencím s potřebou házet to psům a lidem pod nohy pořádnou pokutu. Pokud to bude dítě, tak napařit pokutu rodičům.
Taky prodej pouze schválených produktů, klidně i pro nějaký kurz na použití, bez kterého se to nebude smět ani prodávat. Ono se ve výsledku uleví i nemocnicím.
....včera odcházím v devět večer od kamarádky z kafe, a jen motýl přede mnou zahnul za roh, ozval se dělobuch, někdo mi ho hodil takrka za paty..druhý ho následoval...tohle už mi hlava nebere vůbec, pes sice nezpanikařil, ale dozvuky být mohou
Pokud člověk, jako živočišnej druh dopustí, aby (pro jeho naprosto zbytnou zábavu a potěšení ) způsoboval jinému živočišnému druhu tohle: https://www.facebook.com/100000006859185/posts/pfbid037kNjXEa2cgQDzDU3BaXfjMsYzey5BTtZqWtinK5etzoUP5WEdvnXgDoqJQiE5iMbl/?app=fbl
zasloužíme si jako lidstvo vymřít. Fakt.
Fotky zkrvavených labutí, mrtvých sražených psů, rozlámaných ptáků, sem nedám, jelikož se mi třepaly ruce, a nedokázala jsem to dorolovat na konec.
Ouško4
napsal(a):
Pokud člověk, jako živočišnej druh dopustí, aby (pro jeho naprosto zbytnou zábavu a potěšení ) způsoboval jinému živočišnému druhu tohle: https://www.facebook.com/100000006859185/posts/pfbid037kNjXEa2cgQDzDU3BaXfjMsYzey5BTtZqWtinK5etzoUP5WEdvnXgDoqJQiE5iMbl/?app=fbl
Fotky zkrvavených labutí, mrtvých sražených psů, rozlámaných ptáků, sem nedám, jelikož se mi třepaly ruce, a nedokázala jsem to dorolovat na konec.
Škoda jen, že těch, co se tohle týká, kteří tohle způsobují - myslím petardisty - tak těch hovad se to netkne ani v nejmenším.
Viděla jsem jen chvilinku, na víc jsem neměla. Už tak se mi doširoka otevřela kudla v kapse. Vždycky, vždycky, když vidím nějakou bytost, která trpí kvůli nějakýmu hovadu, bych onomu hovadu přála navařit úplně tu stejnou polívčičku, jen bych mu ji ještě okořenila, aby si to víc užil.
Ouško4
napsal(a):
Říkám si tak v duchu a copak teď napíše Leithan? Možná má radost, že ten pes kadí jí zmiňovaný čtverečky. Chudák pes. Už včera jsem si uvědomila, že tohle musí být zátěž třeba i pro dědi autistický, malý, kterým se to vysvětlit nedá. Ale koho to zajímá? Ty co to házejí ani v nejmenším protože si nevidí na špičku svýho umatlanýho nosu.
Zrzavci
napsal(a):
Říkám si tak v duchu a copak teď napíše Leithan? Možná má radost, že ten pes kadí jí zmiňovaný čtverečky. Chudák pes. Už včera jsem si uvědomila, že tohle musí být zátěž třeba i pro dědi autistický, malý, kterým se to vysvětlit nedá. Ale koho to zajímá? Ty co to házejí ani v nejmenším protože si nevidí na špičku svýho umatlanýho nosu.
Co napíše? No, včera napsala (a obratem hrdinně smazala) něco takovéhohle: A just si příští rok pořídím na silvestra 10 světelných.
Takže co myslíte? Chytí se za nos?
napsal(a):
Co napíše? No, včera napsala (a obratem hrdinně smazala) něco takovéhohle: A just si příští rok pořídím na silvestra 10 světelných.
Takže co myslíte? Chytí se za nos?
A to je až taková srágorka, že to napíše a obratem smaže? Jehehéé, ještě větší bahno, než jsme mysleli. Inu co k tomu dodati? Kde cokoliv lidského hledati? V bahně je tma a leptavo, tam se špatně hledá. V podstatě chudák vlastně. Lity lity. Člověk bez citů a empatie má dutý veškerý orgány.
Zrzavci
napsal(a):
Škoda jen, že těch, co se tohle týká, kteří tohle způsobují - myslím petardisty - tak těch hovad se to netkne ani v nejmenším.
Viděla jsem jen chvilinku, na víc jsem neměla. Už tak se mi doširoka otevřela kudla v kapse. Vždycky, vždycky, když vidím nějakou bytost, která trpí kvůli nějakýmu hovadu, bych onomu hovadu přála navařit úplně tu stejnou polívčičku, jen bych mu ji ještě okořenila, aby si to víc užil.
Ano, přesně...petardisti si tohle buď vůbec nepřečtou anebo to okomentujou po svým viz ....čoklové obtěžujou štěkotem celoročně, tak ať si jednou za rok užijou" či něco jinýho v podobným duchu....
Tady to pěkně od plic napsal pan Makoň - a jak vidno, nejde jen o čokly
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0XJVBxrMATE5dsy1BsFyVcToXB4VAad9vPtbb6kvrjwJoMpE8ykaoZ8NLa5Gin8YNl&id=100067487480956
Terven
napsal(a):
Ano, přesně...petardisti si tohle buď vůbec nepřečtou anebo to okomentujou po svým viz ....čoklové obtěžujou štěkotem celoročně, tak ať si jednou za rok užijou" či něco jinýho v podobným duchu....
Tady to pěkně od plic napsal pan Makoň - a jak vidno, nejde jen o čokly
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0XJVBxrMATE5dsy1BsFyVcToXB4VAad9vPtbb6kvrjwJoMpE8ykaoZ8NLa5Gin8YNl&id=100067487480956
Pan Makoň si naivně myslel, že jsme se jako společnost posunul - jojoji, to tady nečetl Leithan, to by byla naivita hnedle v kšá.
Ten srnec se stoprocentní jistotou taky kadil čtverečky, když se po nárazu byl schopen jen plazit po předních. Jistě sem Leithan napíše nějaké optimistické dílko, které vzápětí teda zase smaže, aby nás přesvědčila, že jsme hrozný pokakánci, co mají naděláno v pemrzách.
Opět se mi zvedá kufírek z toho, jak mají někteří prvoci nastavené vnímání ke zvířatům a k ostatním bytostem obecně.
.....mně ještě tak napadá co slepečtí psi, když vedou svého pána a bouchne jim to za zády to samé asistenční a další pomahajici psi ani nad tímto neuvažují ti, kdož pěkně práskají od Mikuláše po první týden nového roku...tohle by fakt mělo být trestný...plošný zákaz užití pyrotechniky..kontrola a tučné pokuty pro prodejce těhlech SR.Aček a plně si hradit lékařské ošetření a následnou péči, pokud si to někdo opatří na svou pěst a při odpalovani ho to zraní...ja vím že utopie ale bylo by to krásné....
napsal(a):
.....mně ještě tak napadá co slepečtí psi, když vedou svého pána a bouchne jim to za zády to samé asistenční a další pomahajici psi ani nad tímto neuvažují ti, kdož pěkně práskají od Mikuláše po první týden nového roku...tohle by fakt mělo být trestný...plošný zákaz užití pyrotechniky..kontrola a tučné pokuty pro prodejce těhlech SR.Aček a plně si hradit lékařské ošetření a následnou péči, pokud si to někdo opatří na svou pěst a při odpalovani ho to zraní...ja vím že utopie ale bylo by to krásné....
Prosim Vás, koho zajímá nějakej slepeckej pes a jeho majitel? To byste po tom stádu chtěla už moc.
Hele,trošku se odchýlím. Jasně,i vodící nebo asistenční pes má nárok se leknout,když mu to práskne za zadkem. Ale kdo má FB určitě zaznamenal toho ztracenýho asistenčního pudla (našel se). Co mě zarazilo,tak na profilu společnosti se psalo,jak dirigovali majitele,kdy mají venčit,dvojí jištění, a v diskuzi tam jiní majitelé psů od nich psali,jak je to hrozný,a jak to jejich psi špatně snáší (aspoň jsem to tak pochopila). A to mě teda dostalo,protože selekce na reakci na nárazové zvuky by přeci měla patřit k základům,právě jen proto,že s bouchalama se můžou setkat kdykoli během roku
janaa
napsal(a):
Hele,trošku se odchýlím. Jasně,i vodící nebo asistenční pes má nárok se leknout,když mu to práskne za zadkem. Ale kdo má FB určitě zaznamenal toho ztracenýho asistenčního pudla (našel se). Co mě zarazilo,tak na profilu společnosti se psalo,jak dirigovali majitele,kdy mají venčit,dvojí jištění, a v diskuzi tam jiní majitelé psů od nich psali,jak je to hrozný,a jak to jejich psi špatně snáší (aspoň jsem to tak pochopila). A to mě teda dostalo,protože selekce na reakci na nárazové zvuky by přeci měla patřit k základům,právě jen proto,že s bouchalama se můžou setkat kdykoli během roku
Vím o člověku, kterej na tento výcvik vytahuje psy z útulků -popravdě mi to přijde úplně fláklý na hlavu, protože, tam nemůže tušit, kde co vyleze díky předchozím zážitkům. Viděla jsem jsem psa ve výcviku, který se bál v tramvaji, a v mým bývalým bydlišti měla holčina na vozíku asistenční retrívřici, kterou trénoval ten člověk na obojek, jen to té majitelce jaksi neřekl. a ona se pak divila, že jí feňule tak nějak moc neposlouchá. Takže............ ono není organizace jako organizace.
janaa: tak oni asi mají selekci na nárazové zvuky, ale nikoli na kanonádu. Mj. nám na sídlišti (uvnitř čtvercového bloku) bouchli (ti zmetci) v předvečer silvestra dvě nálože, že se zatřásly zdi.
Můj kocour, který normoš sleduje ohňostroje se zájmem z okna a "chytá" na skle světýlka, mi vlítnul do náruče, že mě málem svalil ze židle.
Já jsem nějakej drsňák, ale po těch výbuších jsem měla takový ten mrazivý pocit v hrudi, infarkt jsem ještě neměla, ale takhle nějak si ho představuju... To proniklo do morku kostí. Vedle v bytě bordera, šikmo pode mnou nějaký pekinéz, ti museli být radostí bez sebe.
Zrzavci
napsal(a):
Vím o člověku, kterej na tento výcvik vytahuje psy z útulků -popravdě mi to přijde úplně fláklý na hlavu, protože, tam nemůže tušit, kde co vyleze díky předchozím zážitkům. Viděla jsem jsem psa ve výcviku, který se bál v tramvaji, a v mým bývalým bydlišti měla holčina na vozíku asistenční retrívřici, kterou trénoval ten člověk na obojek, jen to té majitelce jaksi neřekl. a ona se pak divila, že jí feňule tak nějak moc neposlouchá. Takže............ ono není organizace jako organizace.
Tak rozhodně,já měla z jedné organizace svého prvního labroše,ze kterého úspěšně udělali totální trosku. Vím o těchto organizacích dost, ono to ani u těch nej není žádná procházka růžovým sadem,měla jsem nabídku,abych k nim dala fenu,nikdy bych to žádnému svému odchovu neudělala. Přesto mě tohle zarazilo
napsal(a):
janaa: tak oni asi mají selekci na nárazové zvuky, ale nikoli na kanonádu. Mj. nám na sídlišti (uvnitř čtvercového bloku) bouchli (ti zmetci) v předvečer silvestra dvě nálože, že se zatřásly zdi.
Můj kocour, který normoš sleduje ohňostroje se zájmem z okna a "chytá" na skle světýlka, mi vlítnul do náruče, že mě málem svalil ze židle.
Já jsem nějakej drsňák, ale po těch výbuších jsem měla takový ten mrazivý pocit v hrudi, infarkt jsem ještě neměla, ale takhle nějak si ho představuju... To proniklo do morku kostí. Vedle v bytě bordera, šikmo pode mnou nějaký pekinéz, ti museli být radostí bez sebe.
Jasný,psala jsem,že se leknout můžou,ale prostě si myslím,že i k tý kanonadě by měli být asistenčáci imunní
Tak, jsou to jen zvířata, no. Pokud to není odzkoušené v praxi, že jsou imunní, tak se na to nejde spolehnout. A dál do toho má co mluvit věk, kondice, smyslové vnímání, hormonální rovnováha, to se vše v čase mění.
Třeba to ten pudl tři sezony dával. A teď mu někdo za zadkem odpálil půl muničního skladu. No a od téhle vteřiny z něj může být klidně vyklepaná startka....
janaa
napsal(a):
Tak rozhodně,já měla z jedné organizace svého prvního labroše,ze kterého úspěšně udělali totální trosku. Vím o těchto organizacích dost, ono to ani u těch nej není žádná procházka růžovým sadem,měla jsem nabídku,abych k nim dala fenu,nikdy bych to žádnému svému odchovu neudělala. Přesto mě tohle zarazilo
Jsem ráda, že jste mi potvrdila můj názor. Kdysi jsem se s onímčlověk dostala ohledně tohoto tématu do křížku, přiznám se, že těch psů, kteří takto pracují je mi hodně líto, pro spoustu z těch, kteří je vlastní je to zkrátka kompenzační pomůcka. Psi, kteří hlásí záchvaty atd, ty jsou v plný polní pořád - zas na druhou stranu mají šanci žít normálnější život, než pes u slepce, který ho nepusti z vodítka. A kupř. fena která dělá asistenčního psa u mentálně poškozené, tak ta už je na hranici týrání.
Zrzavci
napsal(a):
Jsem ráda, že jste mi potvrdila můj názor. Kdysi jsem se s onímčlověk dostala ohledně tohoto tématu do křížku, přiznám se, že těch psů, kteří takto pracují je mi hodně líto, pro spoustu z těch, kteří je vlastní je to zkrátka kompenzační pomůcka. Psi, kteří hlásí záchvaty atd, ty jsou v plný polní pořád - zas na druhou stranu mají šanci žít normálnější život, než pes u slepce, který ho nepusti z vodítka. A kupř. fena která dělá asistenčního psa u mentálně poškozené, tak ta už je na hranici týrání.
A kupř. fena která dělá asistenčního psa u mentálně poškozené, tak ta už je na hranici týrání.
Je úžasné, jak moc a s čím mohou psi pomoci. Ale za jakou cenu?
Vím, že jsou tito vodící, asistenční, psi potřeba, bez nich by mnozí potřební měli o hodně těžší život. Ale snad by se měli svěřovat jen těm, u nichž nehrozí týrání...
napsal(a):
A kupř. fena která dělá asistenčního psa u mentálně poškozené, tak ta už je na hranici týrání.
Je úžasné, jak moc a s čím mohou psi pomoci. Ale za jakou cenu?
Vím, že jsou tito vodící, asistenční, psi potřeba, bez nich by mnozí potřební měli o hodně těžší život. Ale snad by se měli svěřovat jen těm, u nichž nehrozí týrání...
No měli, když už jsou za otroky. Já chápu přínos pro člověka, který je handicapovaný, ale nechápu, proč musí kvůli tomu být zároveň handicapované zvíře. když už je společnost takto používá, využívá a zneužívá, měla by mít taky páky, jak jim to kompenzovat. ale je to opět utopie, lidi to nezajímá, lidstvo čistě využívá, cokoliv, kohokoliv. bohužel. Ač mentálně na výši (teda jak kdo, že jo :D ale myslím to obecně) tak je lidstvo tak neskutečně bezohledný, až to bolí.
napsal(a):
Normálně bych na zábavní pyrotechniku uvalila spotřební daň. 50-100 %.
Pak by si to lidi šmoulili doma, vážili by si toho, sem tam by to někomu fakt ty pazoury urvalo, a byl by klid.
A hlavně by na to neměli haranti.
Včera v CHKO za výběhem koní dva pálili celou baterii petard.
Petardy - společně s cigaretami - jsou nejzbytečnější nesmysl na světě.
Neřeknu rachejtle, Silvestr, já proti oslavám Nového roku nic nemám - kdy jindy se má mládež vyblbnout?
Ať si to užijí. Ale ať si to nechají na tu jednu noc, ať to odpalují trochu odpovědně a ať to odpalují na vhodných místech.
Ale petardy? Hezké to není, dělá to randál, smrdí to; žádné pozitivum, jen negativa.
Zrzavci
napsal(a):
Prosim Vás, koho zajímá nějakej slepeckej pes a jeho majitel? To byste po tom stádu chtěla už moc.
..že jo
Zrzavci
napsal(a):
Já si vždycky říkám - takový možnosti máme, takový schopnosti máme a furt jsme hovada. Je to marný prostě. Člověk stagnuje, nelepší se.Místo aby morálně šel do předu, stojí jak blb. Škoda měli bychom na víc.
ludia mučia ,zabijaju ludi,a nie ešte zvierata,je jedno ake
Já si myslím, že je to hodně o informacích. Ne každý je zvídavý a sám se snaží zhodnocovat své chování, hledat si možné dopady... A ti, co vědí, by měli informovat SPRÁVNOU FORMOU ty, co nevědí. Jasně, vždy se najdou tací, co je žádné informace nepřesvědčí, ale je jich minimum.
A je jedno, jestli jde o rachejtle (vliv škodlivých sloučenin uvolněných do životního prostředí, hluk a jeho vliv na domácí i divoká zvířata), krmení zvířat za plotem (já nejsem koňák, nikdy bych koni nenarvala tatranku, ale utrhnout trs trávy vedle ohrady a nabídnout je koni jsem dělala jako dítě i jako dávno dospělá, až před pár lety jsem někde narazila na informaci, proč to nemám dělat), krmení kachen a labutí pečivem (vždyť je to stále braná jako dobrá, výchovná zábava pro rodiče s dětmi! kolik je naučných cedulí na toto téma na pražském nábřeží, ostrovech, u vás u obecního rybníku?), proč je pro zvěř nebezpečné, i když ho v lese prožene bišonek, že nebezpeční zastřelení myslivcem je ta menší část problému.
Tyhle informace ve veřejném prostoru jsou, ale je jich málo a zdaleka se nedostanou ke každým uším. A když už ty informace někdo sděluje, často je to v emocích (vy blb*i, neházejte ty petardy pod nohy mému psovi! mazej od toho výběhu, nejsou to tvoje koně! dej si toho čokla na vodítko, nebo ti ho zastřelím!), kde jaksi informace celkem logicky nedojde až do mozku posluchače, zastaví se opět o zvedmuté emoce.
Varaxi
napsal(a):
Neřeknu rachejtle, Silvestr, já proti oslavám Nového roku nic nemám - kdy jindy se má mládež vyblbnout?
Ať si to užijí. Ale ať si to nechají na tu jednu noc, ať to odpalují trochu odpovědně a ať to odpalují na vhodných místech.
Ale petardy? Hezké to není, dělá to randál, smrdí to; žádné pozitivum, jen negativa.
Souhlasím a k těm zbytečným věcem a nesmyslům bych ráda, mimo téma, vypíchla ještě elektrické koloběžky.
Běžný uživatel, z jakékoli věkové skupiny, frčí bez zvonku a světla, helmy a omladina ještě klidně i se sluchátky a samo po chodníku a nebo na silnici v protisměru v černým oblečení s kapucou na hlavě.
Jsou nebezpeční sobě i druhým a na kole by aspoň dělali něco pro své zdraví a jeli by určitě znatelně pomaleji.
Myslím, že jako přibližovadlo na krátké trasy a v těch správných rukách zodpovědného člověka, je to ještě dobrá věc, ale realita využívání elektrokolobrndy je tomu hodně, neřkuli na míle, vzdálená a je jich už v provozu hodně, u nás ve městě teda rozhodně 😠 a kdo je městský, tak ví, o čem mluvím...
Nejvíc mne na tom štve, že takovým těm nezodpovědným blbům, o kterých píšu výše, nestihnu ani vynadat, jak prosviští..a stihnu se jen leknout. Zatím ke srážce nedošlo 🙄
napsal(a):
Souhlasím a k těm zbytečným věcem a nesmyslům bych ráda, mimo téma, vypíchla ještě elektrické koloběžky.
Běžný uživatel, z jakékoli věkové skupiny, frčí bez zvonku a světla, helmy a omladina ještě klidně i se sluchátky a samo po chodníku a nebo na silnici v protisměru v černým oblečení s kapucou na hlavě.
Jsou nebezpeční sobě i druhým a na kole by aspoň dělali něco pro své zdraví a jeli by určitě znatelně pomaleji.
Myslím, že jako přibližovadlo na krátké trasy a v těch správných rukách zodpovědného člověka, je to ještě dobrá věc, ale realita využívání elektrokolobrndy je tomu hodně, neřkuli na míle, vzdálená a je jich už v provozu hodně, u nás ve městě teda rozhodně 😠 a kdo je městský, tak ví, o čem mluvím...
Nejvíc mne na tom štve, že takovým těm nezodpovědným blbům, o kterých píšu výše, nestihnu ani vynadat, jak prosviští..a stihnu se jen leknout. Zatím ke srážce nedošlo 🙄
to mate pravdu,to je ako sa rozprava na hada,lahnem a idem,tie kolobežky som tiež nepochopil a je to až smiešne
janaa
napsal(a):
Nikdy, nikdy bych tam svůj odchov nedala a může mi kdokoliv tvrdit, jak záslužná práce to je.
Mluvíte mi z duše !
Osvěta je důležitá.Když mají lidé informace, můžou se rozhodnout,jestli chtějí škodit, oni ale většinou ani nevědí, že škodí:(.
Také si myslím, že by se o tom mělo víc mluvit, v médiích, školách , školkách..
Hodně lidí by se chytlo a šířili by to dál.
( Jako třeba s tříděním odpadu, to mě kdysi naučily moje děti)
A jasně, někteří by to dělali pořád, ale už s tím vědomím, že dělají něco špatně.
A přesně, mluvit o tom bez přehnaných emocí.
U zvířat to myslím, používáme všichni : pozitivní motivace, negativní motivace, varování a pak teprve trest:).
S tím má člověk nejlepší výsledky.
U lidí je to stejný..
Já dělám zatím takovou soukromou osvětu a výsledky mám dobrý, zatím teda hlavně u malejch dětí:))
A je taky pravda, že člověk se někdy potřebuje potřebuje pořádně nasr.t:))
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.43.243
Zrzavci
napsal(a):
Jojo, kamarádka měla donedávna doma staříka kardiaka a byla vyloženě nadšená z těch svobodomyslných imbecilních petardistů, díky kterým hrozilo, že to se psem každou chvíli flákne díky stresu. Že si nevlezou někam společně a nevodpalujou si to svobodomyslně pod vlastníma zadnicema? pak by mohli bejt spokojený, páč ano, čím víc petard, tím víc retard, jak tu někdo - lupus? - výstině napsal.
Budte tak laskavi a myslete a zacnete rozlisovat petardy a svetlice. Pokud byste zapnuli mysleni vsimili byste si ze obhajuju ohnostroj cili svetlice a nikoliv petardy cili delbuchy. Boha jeho
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.43.243
Varaxi
napsal(a):
No konečně někdo mysli. Tady pulka osazenstva zapomnela rozlisovat petardy s rachejtlema a sem tudíž pinda co boucha aby vydesila schvalne zvizatka 😂
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Budte tak laskavi a myslete a zacnete rozlisovat petardy a svetlice. Pokud byste zapnuli mysleni vsimili byste si ze obhajuju ohnostroj cili svetlice a nikoliv petardy cili delbuchy. Boha jeho
Proto jste argumentovala bouřkou, harvestory a hony? Aha...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No konečně někdo mysli. Tady pulka osazenstva zapomnela rozlisovat petardy s rachejtlema a sem tudíž pinda co boucha aby vydesila schvalne zvizatka 😂
Fakt jste si myslela, že jste tu jediná, kdo rozlišuje ohňostroje a petardy? Oni to tu rozlišujou všichni, jen holt ten bor.del hážou všechen do jednoho pytle a tak sem tam zamění termín...
Ohňostroje mi vadí jenom o něco málo míň než petardy. Mým psům vadí úplně stejně, možná i víc.
A tipuju, že ptáci a divoká zvířata jsou taky víc vyděšená z ohňostrojů než z bouchání petard. Petardy jsou hnusný, ale není tam ten oslňující optickej efekt.
Ještě bych brala jeden ofiko ohňostroj ve městě nebo obci, ale ty tisíce soukromých, to už je fakt přes čáru.
V době mýho dětství býval ohňostroj pouze v rámci oslav VŘSR, jeden jedinej, odpalovali ho vojáci. Pamatuju se, že hlasitější efekty mi vadily (kroutící se bílí červi) a už tenkrát mi bylo líto vyděšených holubů.
Ještě k těm informacím a osvětě - ono je to stejné jako s jakoukoli jinou osvětou, třeba i politickou.
Lidi se dělí zhruba na tři skupiny - v jedné jsou řvoucí extrémisti, zarytí oponenti ...tam je každá snaha marná, ale naštěstí je jich minimum, ačkoliv jsou hodně slyšet.
Pak jsou lidi, mající jasno a stojící na té správné straně barikády.
A mezi nima je poměrně velká šedá zóna.
To jsou lidi, na které má v každé kampani smysl cílit. Nejsou vyhranění, ale jsou za určitých okolností přístupní argumentům.
V cause silvestrovské oslavy jsou to ti, kteří sice kupujou pyrotechniku, ale není to pro ně nezbytná nutnost. Třeba jsou empatičtí a mají rádi zvířata, jen tak úplně nedomyslí dosah svého počínání, nikdy se hlouběji nezajímali.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ježiš!! No jo!! Pravda, Já zapomněla!! Uplně, pumplně, že ohňostroj je úplně, ale úplně tichá záležitost. Leave in silence!!
jen namátková ukázka
https://www.youtube.com/watch?v=dreCrB-VH2M
Vy jste opravdu ukázkový .........ale to je jedno co.
A když už jsme u toho, jedinec s epilepsií si vystačí i s těma světelnýma efektama, víme? A nemusí to být ani jedinec s epilepsií, stačí člověk se silnýma migrénama.
Aaaaať žijou vohňostrojeéééééééééééééééééé!
Zrzavci
napsal(a):
No jistěě, to nevíte, že při honu často svítí sluníčko?
Nekazte jí ten nesmělý pokus o hození zpátečky.
A mimochodem, to hovado, kterým jsem vás nazvala, Leithian, se vztahovalo k té ubohé prasácké podpásovce, kterou jste směřovala na Sarah, ne k vašim světýlkům.
napsal(a):
A mimochodem, to hovado, kterým jsem vás nazvala, Leithian, se vztahovalo k té ubohé prasácké podpásovce, kterou jste směřovala na Sarah, ne k vašim světýlkům.
Když já jsem toho názoru, že když se něco dělá, tak se to má dělat pořádně
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.43.243
Terven
napsal(a):
Fakt jste si myslela, že jste tu jediná, kdo rozlišuje ohňostroje a petardy? Oni to tu rozlišujou všichni, jen holt ten bor.del hážou všechen do jednoho pytle a tak sem tam zamění termín...
Ohňostroje mi vadí jenom o něco málo míň než petardy. Mým psům vadí úplně stejně, možná i víc.
A tipuju, že ptáci a divoká zvířata jsou taky víc vyděšená z ohňostrojů než z bouchání petard. Petardy jsou hnusný, ale není tam ten oslňující optickej efekt.
Ještě bych brala jeden ofiko ohňostroj ve městě nebo obci, ale ty tisíce soukromých, to už je fakt přes čáru.
V době mýho dětství býval ohňostroj pouze v rámci oslav VŘSR, jeden jedinej, odpalovali ho vojáci. Pamatuju se, že hlasitější efekty mi vadily (kroutící se bílí červi) a už tenkrát mi bylo líto vyděšených holubů.
Velice ráda si ty kompakty svetlic odpustim az obec usporada nejakej jejich byt by to bylo z penez vysbiranych mezi lidmi. Do te doby holt si musim pustit svy.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.43.243
napsal(a):
Ja nehazim zpátečku. Pokud chapete psany text uvidite ode mne pouze obhajobu ohnostroju. A to ze tu vsici melete všecko dohromady za to už nemůžu.
Sarah jsem to hnusne napsala zcela zamerne a umyslne. Nicmene a prosim namahejte si oči ona první se pustila do lidi co si dovoli vypalit si svetlice kdyz si zaroven dovoli rict ze je draho a penez moc nezbyva a to aniz by vuubec tusila jestli to co tvrdi je pravda. Tak jsem ji oplatila stejnou minci kterazto ovsem mela mnohem horsi dopad ci ucinek protoze byla adresovana zcela konkretne. Omlouvat se za tohle nebudu.
Ze jsem tu skuhrala taky? Skuhrala. Ale zaroven jsem nikomu nic nevycitala pokud to nebylo zebrani penez na operaci zvirete od lidi na fb apod.
Ale nepředpokládám to že tu někdo něco doopravdy čte nebo si nedejbože něco pamatuje.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja nehazim zpátečku. Pokud chapete psany text uvidite ode mne pouze obhajobu ohnostroju. A to ze tu vsici melete všecko dohromady za to už nemůžu.
Sarah jsem to hnusne napsala zcela zamerne a umyslne. Nicmene a prosim namahejte si oči ona první se pustila do lidi co si dovoli vypalit si svetlice kdyz si zaroven dovoli rict ze je draho a penez moc nezbyva a to aniz by vuubec tusila jestli to co tvrdi je pravda. Tak jsem ji oplatila stejnou minci kterazto ovsem mela mnohem horsi dopad ci ucinek protoze byla adresovana zcela konkretne. Omlouvat se za tohle nebudu.
Ze jsem tu skuhrala taky? Skuhrala. Ale zaroven jsem nikomu nic nevycitala pokud to nebylo zebrani penez na operaci zvirete od lidi na fb apod.
Ale nepředpokládám to že tu někdo něco doopravdy čte nebo si nedejbože něco pamatuje.
"Sarah jsem to hnusne napsala zcela zamerne a umyslne."
Zrovna "Sarah"!!! Jednak víš moc dobře, jaké neštěstí se jí stalo, a druhak, a to se dá poznat i z diskuzí, "Sarah" je velmi mírný a hodný člověk!
To sis fakt vybrala špatně!!! Znám se se "Sarah" osobně (jak se tu asi také ví), a je skromná a hodná i v osobním a nevirtuálním kontaktu...
Mmch. jediná "Sarah", co vím, měla u sebe dost dlouhou dobu ubytovanou Ukrajinku i se psem! Ty na utečence z války jen kydáš špínu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Právě, že si pamatujeme.
Terven - vidíte to?
Velice ráda si ty kompakty svetlic odpustim az obec usporada nejakej jejich byt by to bylo z penez vysbiranych mezi lidmi. Do te doby holt si musim pustit svy.
Já vám to říkala, že je to marný, tady nepomůže ani to, co moudře navrhovala Fatia a na co já už za ty roky rezignovala. Prostě JÁ musim, musím, a chci a chci a ešče víc než puve (abych tak citovala jednoho bývalýho zdejšího lidskýho odborníka.) Prostě - musí, jsou lidé, kteří ohledů nemaje, nepřemýšlí nad tím, kde si mají ulevit. chápejte.....
https://youtu.be/dy8xJUvH6Eg?t=74
Zrzavci
napsal(a):
Terven - vidíte to?
Já vám to říkala, že je to marný, tady nepomůže ani to, co moudře navrhovala Fatia a na co já už za ty roky rezignovala. Prostě JÁ musim, musím, a chci a chci a ešče víc než puve (abych tak citovala jednoho bývalýho zdejšího lidskýho odborníka.) Prostě - musí, jsou lidé, kteří ohledů nemaje, nepřemýšlí nad tím, kde si mají ulevit. chápejte.....
https://youtu.be/dy8xJUvH6Eg?t=74
Jo jo, vytučnila jste přesně tu chybu v matrixu...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To víte že jo! Pravdu máte Nevomlouvejte se. Neni přece za co ,že jo. Neomalenosti nejni nikdá dost, to už jsme zjistili. A jen si zaskuhrejte i za ty vostatní, co jim to zakazujete. Pořádně, ať to stojí za to, roztočte to. Hlavně vy, to je jasný, to musí každej uznat. To je bez debaty.
fikovnice
napsal(a):
Zrovna "Sarah"!!! Jednak víš moc dobře, jaké neštěstí se jí stalo, a druhak, a to se dá poznat i z diskuzí, "Sarah" je velmi mírný a hodný člověk!
To sis fakt vybrala špatně!!! Znám se se "Sarah" osobně (jak se tu asi také ví), a je skromná a hodná i v osobním a nevirtuálním kontaktu...
Mmch. jediná "Sarah", co vím, měla u sebe dost dlouhou dobu ubytovanou Ukrajinku i se psem! Ty na utečence z války jen kydáš špínu.
Fíkovnice - nějaká Sarah, koho to jako zajímá?? Jak vás tohle mohlo vůbec napadnout. Prooosim Vás.
S tím kydáním - ono kydati špínu je snažší než něco dělati. To je známá věc.
A mimochodem ftipný je, že sama kydá špínu, aniž by věděla, zda to tak skutečně je . Leithan je skutečně veselá kopa, to se jí musí nechat.
fikovnice
napsal(a):
Mmch. jediná "Sarah", co vím, měla u sebe dost dlouhou dobu ubytovanou Ukrajinku i se psem! Ty na utečence z války jen kydáš špínu. --to by som leithian nevyčital,na ukrajincov nadava polovica československa,ako keby tu boli dobrovolne,ale to je naša taka vlastnost,nepomožem,ale aspon si poriadne kopnem
Psohňostoj už tu byl?
https://www.youtube.com/watch?v=FkD9rkQgrw4
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.43.243
fikovnice
napsal(a):
Ja si nezacla nadavat na lidi co si dovoli utratit prachy za neco jinyho jak zvěř. A sorry ukrajincum pomahat odmitam. Pomaha jim dost nase vláda a neziskovek a vseho. Ja si cela leta porizuju ke svy havěti havet nechtenou nemocnou, vadnou a tu zivim a lecim dokud nenajdu nový domov pokud je cajk nebo dokud u mne nedozije. Zuszalo mi z velkych hadu 7 krajt. Z toho jedna se elci z extremne tezkyho zapalu plic a na chov uz nikdy nebude a pokud jo tak ve veku duchodovem, dalsi je po celozivotnich potizich na stejne urovni. Dalsi samec nebyl a nebude chovny neb je k ho vnu. U malejch hadu to mam podobné. Do toho zivim obri hejno papouchu. Takze ne sorry fakt mi nezbejva na sudinky ukrajince kteri bez me pomoci zdechnou. A pomahat jim nebudu neb mam v zive pameti kdyz kolegyne z prace ("jina linka) skuhrala jakej je chudak neb ji segru a kamosku ubytovaly 40km od ni a ona chudinka je ma daleko! To ze by si s nima mohla pronajmout vetsi byt nebo byt happy ze maj kde bejt ji nenapadlo.
Zrovna u nas ve firme je ukrajincu tak tretina provozu. Cili dost krajanu kteri se muzou postarat o sve zname a pribuzne ne?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.43.243
bery25
napsal(a):
Mmch. jediná "Sarah", co vím, měla u sebe dost dlouhou dobu ubytovanou Ukrajinku i se psem! Ty na utečence z války jen kydáš špínu. --to by som leithian nevyčital,na ukrajincov nadava polovica československa,ako keby tu boli dobrovolne,ale to je naša taka vlastnost,nepomožem,ale aspon si poriadne kopnem
Nikdo je nenuti tu bejt. Jestli se jim Česká pomoc zda mala muzou jit jinam.
TO TU NĚKDO JAKO PSAL? ŽE SE JIM NAŠE POMOC ZDÁ MALÁ? JE TO S VÁMI JEŠTĚ HORŠÍ, NEŽ ŽE JSTE SEBESTŘEDNEJ SOBEC. Vám fakt ten koronáč sežral i zbytky šedý kůry mozkový, jinak se to vysvětlit nedá, tohle už je hnus. Fakt odpornej hnus.
Napadáte tu Sarah,a co děláte vy? Osočujete lidi v nouzi vyhnaný válkou, že jim naše pomoc nestačí, aniž by někdo z nich něco z toho řekl. JSTE PROSÍM NORMÁLNÍ, NEBO SE LÉČÍTE?
Zrzavci
napsal(a):
TO TU NĚKDO JAKO PSAL? ŽE SE JIM NAŠE POMOC ZDÁ MALÁ? JE TO S VÁMI JEŠTĚ HORŠÍ, NEŽ ŽE JSTE SEBESTŘEDNEJ SOBEC. Vám fakt ten koronáč sežral i zbytky šedý kůry mozkový, jinak se to vysvětlit nedá, tohle už je hnus. Fakt odpornej hnus.
Napadáte tu Sarah,a co děláte vy? Osočujete lidi v nouzi vyhnaný válkou, že jim naše pomoc nestačí, aniž by někdo z nich něco z toho řekl. JSTE PROSÍM NORMÁLNÍ, NEBO SE LÉČÍTE?
Ale tak leithian se takhle - já, pak dlouho nic, pak moje zvířata a pak už nic až do nekonečna - prezentuje už dlouho, takže když nic jiného, je alespoň konzistentí a člověk ví co může čekat a akorát se tím pobavit, však tohle přesvědčení Nikdo jinej to nemá jako já!!! je fakt někdy celkem k smíchu. A k politování.
assil
napsal(a):
Ale tak leithian se takhle - já, pak dlouho nic, pak moje zvířata a pak už nic až do nekonečna - prezentuje už dlouho, takže když nic jiného, je alespoň konzistentí a člověk ví co může čekat a akorát se tím pobavit, však tohle přesvědčení Nikdo jinej to nemá jako já!!! je fakt někdy celkem k smíchu. A k politování.
Jak jo, to je jasný už i pětiletýmu dítěti, ale napsat tohleto?????? O lidech - kteří utekli před válkou?? Je je opravdu nechutný, hnusný, odporný a chybí tady ten zvracející smajlík, to už není ani za čárou, to je - já nevim.... asi pro něco tak nechtunýho nemám terminologii.
Zrzavci
napsal(a):
Jak jo, to je jasný už i pětiletýmu dítěti, ale napsat tohleto?????? O lidech - kteří utekli před válkou?? Je je opravdu nechutný, hnusný, odporný a chybí tady ten zvracející smajlík, to už není ani za čárou, to je - já nevim.... asi pro něco tak nechtunýho nemám terminologii.
Buďte ráda, že nejste na fb, pokud teda nejste.
Pod jistejma článkama radši vůbec nelezu do komentářů, abych šetřila svoje duševní zdraví.
Ne úplně bystrých, ale o to víc řvoucích lidí bylo asi vždycky dost. Bohužel, díky sociálním sítím jsou víc vidět, což je skličující a činí to dojem, že je jich najednou nějak moc.
Já jsem chtěla napsat, že bych si moc a moc přála, aby tenhle jedinec s nickem Leithan - nebudu psát člověk, protože člověk by měl mít úctu k druhejm - aby se dostala do situace, kdy jedinou pomocnou ruku by jí mohl podat někdo z těch válkou zasaženejch. Aby jí to došlo, aby se nad sebou zastyděla. Pak ale došlo mně, že takovýmuhle čemusi by ani taková životní lekce nedala nic, vůbec nic, protože tam je duto a prázdno. Ani lítost k tomu člověk už teda nemůže mít, takže ruším to svoje předchozí Lity lity z předchozího příspěvku. Zbytečný plýtvání emocí na někoho tohoto ražení.
Terven
napsal(a):
Buďte ráda, že nejste na fb, pokud teda nejste.
Pod jistejma článkama radši vůbec nelezu do komentářů, abych šetřila svoje duševní zdraví.
Ne úplně bystrých, ale o to víc řvoucích lidí bylo asi vždycky dost. Bohužel, díky sociálním sítím jsou víc vidět, což je skličující a činí to dojem, že je jich najednou nějak moc.
Ne nejsem, a doufám, že nikdy nebudu.
Je jen zarážející, že takovouhle zlou povahu - je to ještě vůbec povaha? - může mít někdo ve vlastnictví zvířat. Opravdu nechutný a hnusný. Jak se na sebe takový člověk může podívat ráno do zrcadla? Mně by se zvednul kufr okamžitě.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja si nezacla nadavat na lidi co si dovoli utratit prachy za neco jinyho jak zvěř. A sorry ukrajincum pomahat odmitam. Pomaha jim dost nase vláda a neziskovek a vseho. Ja si cela leta porizuju ke svy havěti havet nechtenou nemocnou, vadnou a tu zivim a lecim dokud nenajdu nový domov pokud je cajk nebo dokud u mne nedozije. Zuszalo mi z velkych hadu 7 krajt. Z toho jedna se elci z extremne tezkyho zapalu plic a na chov uz nikdy nebude a pokud jo tak ve veku duchodovem, dalsi je po celozivotnich potizich na stejne urovni. Dalsi samec nebyl a nebude chovny neb je k ho vnu. U malejch hadu to mam podobné. Do toho zivim obri hejno papouchu. Takze ne sorry fakt mi nezbejva na sudinky ukrajince kteri bez me pomoci zdechnou. A pomahat jim nebudu neb mam v zive pameti kdyz kolegyne z prace ("jina linka) skuhrala jakej je chudak neb ji segru a kamosku ubytovaly 40km od ni a ona chudinka je ma daleko! To ze by si s nima mohla pronajmout vetsi byt nebo byt happy ze maj kde bejt ji nenapadlo.
Zrovna u nas ve firme je ukrajincu tak tretina provozu. Cili dost krajanu kteri se muzou postarat o sve zname a pribuzne ne?
PrdeI - hrnec 👉 prázdná bečka duní nejvíc...
Pěkně jste leithian zkoupaly... Já s ní velmi často také nesouhlasím, ale tohle?
A když jsme u těch Ukrajinců, tak musím říct, že je mi velmi líto, každého, kdo musel, musí, prchat před válkou. Ale myslím, si, že stát i neziskovky pomáhají víc než velkoryse, a to i těm, kteří to nepotřebují, pomoc je příliš plošná.
napsal(a):
Pěkně jste leithian zkoupaly... Já s ní velmi často také nesouhlasím, ale tohle?
A když jsme u těch Ukrajinců, tak musím říct, že je mi velmi líto, každého, kdo musel, musí, prchat před válkou. Ale myslím, si, že stát i neziskovky pomáhají víc než velkoryse, a to i těm, kteří to nepotřebují, pomoc je příliš plošná.
že stát i neziskovky pomáhají víc než velkoryse
tohle přece nikdo nerozporuje, je na každým, zda chce pomoci adresně, nebo vůbec - to je každýho záležitost, a ostatním je do toho kulový, ale napsat, takovejhle canc, že je tady nikdo nenutí být a jestli je jim naše pomoc málo, můžou jít dál........ ehm, to za á vůbec nesouvisí s tématem a za bé, je to jak jsem napsala, nechutný a k lidem, kteří před válkou utíkají neuctivý a hnusný a nechápu absolutně, kde k tomuhle přišla. Já jsem naopak byla u toho, že když jsme pomáhali, byli ti lidé vděční, skromní.
Kdyby nastala situace, že se bude bát vytrčit zadek ze svýho terária, aby jí ho neustřelili, mluvila by jinak.
Sarah napsala svůj názor na to, že přesto, že se všude vykřikuje, jak lidé nemají pomalu ani na jídlo, tak na tuhle ptákovinu se prachy najdou, což prostě pravda je, a ona jí takhle zaflákala svým bahnem? Sarah si jí vůbec nevšímala a tady najednou ochránce všech petardistů mává na hlavou svou kuší a prská svoje hnusy - trapný je to.
edit a jak se do lesa volá, tak se z něj halt ozve, to se nikdo nemůže divit. Jaký si to uděláš, takový to máš.
napsal(a):
Vykoupala se v tom sama.
Srovnávat ohňostroje s honem? Jako really? Ona totiž ta typicky městská zvěř, která nejvíc trpí touto stupidní zábavou, běžně trpí tím, že jim honci pod prdeIí pálí jak o život. Nejvíc honama samozřejmě trpí třeba takový labutě v Praze na náplavce nebo ptáci v městských parcích, typicky umístěných v centrech městě. Tam jsou v středu honů třikrát do roka..
Ale to bych ještě překousla..
Ovšem srovnávat bouřku s ohňostrojem? Tvl to snad nemůže myslet vážně ani ten největší pitoma. Jakože jsou ptáci, potažmo zajíci a jiná zvěř takoví tupci, že nepoznají změnu tlaku, blížící se vlhkost a neví, že maj někam zalízt a dobře se držet větve? Tyvole kolik tisíciletí v tom ta zvěř žije?
Jako soráč, ale při velmi zábavném čtení tohoto tématu mi došlo, proč Jana chová hady. Ona je totiž emočně na úplně stejné úrovni a cokoliv vejš je mimo její chápání.. Což by samo o sobě nebyl problém. Emočně plochých lidí se tu vyskytuje povíc. Ale v momentě, kdy se to spojí s takovou s prominutím zlou povahou, tak pak holt úplně hvězdou kolektivu nebude.
Je smutným faktem, že takové a podobné názory jako leithian, má snad většina lidí. A ať tu napíšete cokoliv, rozčílíte se jakkoliv, po dotyčném, dotyčných, to sjede jako voda po pláštěnce.
Myšlení lidí, kteří ve svém sobectví nejsou ochotni připustit, že by se omezili, se nezmění. Vždycky takoví budou... Nejsmutnější je, že jsou to mnohdy lidi, kteří sami mají zvířata, a kteří jsou jinak úplně normální, ke zvířatům citliví,...
5008.
XXX.XXX.228.41
Chováte se jako komunisti, ta Vaše parta tady. Jenom Vy máte pravdu a kdo si dovolí říct svůj názor bude pověšen. A k té UA, vtrhnout tam kdokoli jinej jak pošuk Putin, tak nikdo nedá ani pětník
5008.
napsal(a):
Chováte se jako komunisti, ta Vaše parta tady. Jenom Vy máte pravdu a kdo si dovolí říct svůj názor bude pověšen. A k té UA, vtrhnout tam kdokoli jinej jak pošuk Putin, tak nikdo nedá ani pětník
No tys to tady všem natřel. Jo a pokud mluvíš ke skupině osob, píše se malé vy.
5008.
XXX.XXX.228.41
impact
napsal(a):
Narozdíl od Tebe vykám, proto Vy. Ale chápu, už se staví šibenice
A jak vlastně funguje takový to, že admin do tématu napíše, prosím diskutující o....
Tady to o....už dva? dny není, někam se to asi schovalo?
Jak se do lesa volá....ozve se tak, jak chci já, ne?
Ne, že mě k tomu někdo nutí?
Než budou zase některé z vás ponižovat zadavatele, nebo přispívající, zkuste si vzpomenout na svoje obhajoby. Někdy to vypadá, že slušnost a empatie platí pro pár vyvolených.
A jak vlastně funguje takový to, že admin do tématu napíše, prosím diskutující o....
A tady v tomto diskuzním vlákně to bylo?
Terven
napsal(a):
Pokud hovoříte ke skupině osob, tak i v případě vykání se píše malé písmeno.
Myslím, že takové pravidlo neexistuje. Pokud chci vyjádřit úctu - jednotlivci, skupině, ...- píši velké písmeno. Totiž existuje pravidlo o psaní zájmen v dopisech, ale ne už mimo dopisy :D
Velké písmeno pro jednotlivce i skupinu zkrátka není chybou (malé také ne). Je to spíše důkaz, že ještě někdo ví, jak se chovat.
napsal(a):
A tady v tomto diskuzním vlákně to bylo?
Já si asi ležím na vedení. Prosím Tě Ali, můžeš mi napsat, o čem je ten příspěvek?
napsal(a):
Myslím, že takové pravidlo neexistuje. Pokud chci vyjádřit úctu - jednotlivci, skupině, ...- píši velké písmeno. Totiž existuje pravidlo o psaní zájmen v dopisech, ale ne už mimo dopisy :D
Velké písmeno pro jednotlivce i skupinu zkrátka není chybou (malé také ne). Je to spíše důkaz, že ještě někdo ví, jak se chovat.
vzhledem k tomu, že vyjádření 5008 má k úctě daleko, nemá tam velké V co dělat
5008.
napsal(a):
Komunisti?
Osobo, kolik Vám je prosím cca let? Jako jestli jste vůbec bolševismus v ČR zažil(a)...? Protože mně Váš příspěvek prostě nedává smysl.
Já si naopak za svým příspěvkem, kde jsem bránila "Sarah" a vyzdvihovala její pomoc ukrajinské paní, stojím.
napsal(a):
Velkým V to, že diskutující označí za komunisty, svoje chování fakt nezachrání.
fikovnice
napsal(a):
Komunisti?
Osobo, kolik Vám je prosím cca let? Jako jestli jste vůbec bolševismus v ČR zažil(a)...? Protože mně Váš příspěvek prostě nedává smysl.
Já si naopak za svým příspěvkem, kde jsem bránila "Sarah" a vyzdvihovala její pomoc ukrajinské paní, stojím.
To bude někdo z Twitteru, tam tenhle narativ (= nesouhlasím s Tebou, tak jsi komunista) jede ve velkém…
(Aby to nevypadalo… já osobně s tím způsobem, jakým byl vyjádřen nesouhlas s Leithian /se kterou sama nesouhlasím/, v souladu také nejsem. Autorky pro mě poněkud šokantních reakcí držím v úctě, ale s tímto způsobem ventilace se neztotožňuji. Myslím, že nesouhlas lze vyjádřit i důstojnější formou, nebo se event. k tématu, které mě triggeruje, nevyjadřovat vůbec.)
fikovnice
napsal(a):
Já si asi ležím na vedení. Prosím Tě Ali, můžeš mi napsat, o čem je ten příspěvek?
Jani, popravdě taky nějak nevím, ke komu byl směřován, já jen reagovala na to, že to tady kontroluje admin a měl nebo snad měl by (?) zakročit.....Ale vcelku taky nechápu, kdo by měl být ten vyvolený.
5008.
XXX.XXX.40.190
impact
napsal(a):
Velkým V to, že diskutující označí za komunisty, svoje chování fakt nezachrání.
Pokud se chceš hádat o písmenka, tak jsem nepsal, že jste komunisti, ale že se tak chováte. Tak se napřed nauč číst než tady začneš vyučovat češtinu.
napsal(a):
Neexistuje...ale asi tak
https://alzbetavintrova.cz/vazim-si-vubec-svych-ctenaru/
5008.
napsal(a):
Pokud se chceš hádat o písmenka, tak jsem nepsal, že jste komunisti, ale že se tak chováte. Tak se napřed nauč číst než tady začneš vyučovat češtinu.
Chybí vám čárka. Když už se bavíme o češtině.
Jo a taky by mě zajímalo, kolik je vám let. Jestli jste ty komunisty vůbec zažil(a).
napsal(a):
To bude někdo z Twitteru, tam tenhle narativ (= nesouhlasím s Tebou, tak jsi komunista) jede ve velkém…
(Aby to nevypadalo… já osobně s tím způsobem, jakým byl vyjádřen nesouhlas s Leithian /se kterou sama nesouhlasím/, v souladu také nejsem. Autorky pro mě poněkud šokantních reakcí držím v úctě, ale s tímto způsobem ventilace se neztotožňuji. Myslím, že nesouhlas lze vyjádřit i důstojnější formou, nebo se event. k tématu, které mě triggeruje, nevyjadřovat vůbec.)
Jenže Odetto, komunikovat důstojnější formou s někým , kdo tady ještě donedávna vulgárně napadal ostatní a posílal je do temných míst a byl obecně hrubý, je házení perel ......dejme tomu do koryta. Nesnáším když se někdo naváží do slušných lidí - a tahle paní se naváží furt do kdekoho, chová se tak nepřijatelně, že nevyjadřovat se vůbec, jak navrhuješ.......pak tací dostanou nebezpečně moc prostoru. A to není dobře. Není dobře aby buranství bobtnalo nad slušností a slušnost stála tiše v koutě.
5008.
napsal(a):
Věřte vážený milý pěttisícosmičko, že kupř. mě osobně, je jedno jakej pošuk by rozpoutal válku, to nerozhoduje o tom, že ti lidé pomoc potřebují. Vaše názory o vás ledacos vypovídají. Nikdo zde nikoho nevěší, trošáneček jste ulítnul, že? A s těma komunistama - ešivá ono to není - podle sebe soudím Tebe?
Zrzavci
napsal(a):
Jenže Odetto, komunikovat důstojnější formou s někým , kdo tady ještě donedávna vulgárně napadal ostatní a posílal je do temných míst a byl obecně hrubý, je házení perel ......dejme tomu do koryta. Nesnáším když se někdo naváží do slušných lidí - a tahle paní se naváží furt do kdekoho, chová se tak nepřijatelně, že nevyjadřovat se vůbec, jak navrhuješ.......pak tací dostanou nebezpečně moc prostoru. A to není dobře. Není dobře aby buranství bobtnalo nad slušností a slušnost stála tiše v koutě.
Respektuju Tvůj názor, ale sama jsem jiná povaha a přijde mi fér být i v tom, že s tímto nesouzním, upřímná.
A Leithian chci jen vzkázat, že i když s ní nesouhlasím, i ji respektuji jako zcela rovnocennou osobnost.
aby to s tím všech objímáním nedopadlo nakonec takhle
https://www.facebook.com/tomio.cz/videos/884993669589452
PS. pitomia fakt nemusím, ale tohle je trefný
impact
napsal(a):
A to je častý omyl. Jazyková příručka říká:
„Tvary osobních a přivlastňovacích zájmen Vy, Vám, Váš píšeme jako vyjádření úcty a zdvořilosti v dopise vždy s velkým počátečním písmenem, ať píšeme jednotlivci, několika osobám, nebo kolektivu.“
Což je tak všechno, co se chystám dodat, neboť jinak s Vaším komentářem souhlasím.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.42.82
Dik Odette. Zatimco ja tu musím resektobat kazdehonnazos byt dle mne sebehlouoejsi muj nazor je automaticky svinarna jsem.krava a kdesi cosi. Ale ulevte si. Aspon nebudete holky prudit jinde kdyz se vyventilujete zde. Zadna z vas az na dve osoby nepochopila ani prvni myšlenku natoz ty dalsi a fakt nejsem v pomocný škole. A pulka z vas co tu pinfa jakej jsem svinak ze nepomaham ukrajine ma sama maslo na hlave tak at laslave drzi usta aspon v tomhle.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dik Odette. Zatimco ja tu musím resektobat kazdehonnazos byt dle mne sebehlouoejsi muj nazor je automaticky svinarna jsem.krava a kdesi cosi. Ale ulevte si. Aspon nebudete holky prudit jinde kdyz se vyventilujete zde. Zadna z vas az na dve osoby nepochopila ani prvni myšlenku natoz ty dalsi a fakt nejsem v pomocný škole. A pulka z vas co tu pinfa jakej jsem svinak ze nepomaham ukrajine ma sama maslo na hlave tak at laslave drzi usta aspon v tomhle.
Tak tomuhle se říká svodka!!!
Jen piš víc a častěji. Člověk si opravdu udělá obrázek.
5008.
XXX.XXX.228.41
napsal(a):
Chybí vám čárka. Když už se bavíme o češtině.
Jo a taky by mě zajímalo, kolik je vám let. Jestli jste ty komunisty vůbec zažil(a).
Tak češtinu začala řešit impact, když jí došly argumenty. Komunisty v ČSSR jsem zažil a pamatuji. A taky si pamatuji kdo řídil ty tanky v r.1968 a několik let nás okupovali, než jsme je vypakovaly zpátky na Ukrajinu. A taky si pamatuji ty skvělé ukrajinské muže co sem po r.1989 posílali jenom ženy, aby tady makaly a posílali jim peníze a když poslaly málo, tak je přijeli seřezat
5008.
XXX.XXX.228.41
Zrzavci
napsal(a):
Věřte vážený milý pěttisícosmičko, že kupř. mě osobně, je jedno jakej pošuk by rozpoutal válku, to nerozhoduje o tom, že ti lidé pomoc potřebují. Vaše názory o vás ledacos vypovídají. Nikdo zde nikoho nevěší, trošáneček jste ulítnul, že? A s těma komunistama - ešivá ono to není - podle sebe soudím Tebe?
Tak pěttisícosmička už nejsem. Jste tady samá dobrá duše a jedna si zaregistrovala moji 5008 asi za odměnu. Tak jsem musel připsat tečku. Tolik k vašim ne-komunistickým praktikám
Doron
napsal(a):
To je teda strašná řežba:((
Je to tady obvyklý, nebo spíš výjimečný?
Já jsem tady nová...
Občas se v každém kolektivu vyčistí vzduch. V tom většinově babském tím tuplem.. S tím si nedělejte hlavu.
Akorát Leithan ho holt čistí trochu častěji, protože úplně není schopna rozlišit, co je ještě normální diskuze a co už je těžce za hranou. A to věřte tomu, že je to ještě hodně slabej odvar toho, jak se umí chovat na fejsbuku. Tam je jak chodící zlo.
Tak jen pro pořádek kopíruju svůj příspěvek, kvůli kterému tady všechno vzniklo:
Je to můj názor, nikomu ho nevnucuju, nikomu nenadávám a už vůbec ne do krav.
Holkám, který se do leithian pustily (jo, asi dost razantně) vadilo, že jsem byla označena za pokrytce, protože jsem si dovolila po smrti manžela nechat si 4 psy.
Že se pak do toho připletla Ukrajina, komunismus a čeština, je už vedlejší, a podle mě to s tím nemá nic společnýho. Chtěla bych jen dodat, že ta moje pomoc paní z Ukrajiny byla spontánní akce, nebylo to nic plánovanýho a nikdy jsem nechtěla, aby to bylo někde vyzdvihovaný, to fakt ne. A kromě toho nebyla jsem na to sama, zapojilo se s podporou i několik (a docela hodně) lidí odsud, jim taky patří dík. Akorát je škoda, že už si to nepřečtou, protože někteří z nich už sem přestali chodit.
Varaxi
napsal(a):
A to je častý omyl. Jazyková příručka říká:
„Tvary osobních a přivlastňovacích zájmen Vy, Vám, Váš píšeme jako vyjádření úcty a zdvořilosti v dopise vždy s velkým počátečním písmenem, ať píšeme jednotlivci, několika osobám, nebo kolektivu.“
Což je tak všechno, co se chystám dodat, neboť jinak s Vaším komentářem souhlasím.
Zajímavé. My jsme se to učili kdysi ve škole jinak. Velké písmeno, když oslovuji skupinu osob, mi nejde z klávesnice ani z ruky.
5008.
napsal(a):
Tak češtinu začala řešit impact, když jí došly argumenty. Komunisty v ČSSR jsem zažil a pamatuji. A taky si pamatuji kdo řídil ty tanky v r.1968 a několik let nás okupovali, než jsme je vypakovaly zpátky na Ukrajinu. A taky si pamatuji ty skvělé ukrajinské muže co sem po r.1989 posílali jenom ženy, aby tady makaly a posílali jim peníze a když poslaly málo, tak je přijeli seřezat
Nepletla bych všechno dohromady. V osmašedesátém neměl nikdo z vojáků bývalé SSSR (ani jiných zúčastněných socialistických států) na výběr, teda měl - buď poslouchat a držet hubu a krok, nebo basa.
5008.
napsal(a):
Tak pěttisícosmička už nejsem. Jste tady samá dobrá duše a jedna si zaregistrovala moji 5008 asi za odměnu. Tak jsem musel připsat tečku. Tolik k vašim ne-komunistickým praktikám
To je riziko, když se nezaregistrujete. Kdyby jo, nikdo vám ho nesebere. A ne, fakt jsem si to číslo nezaregistrovala já.
Jak se vám v 5008 jezdí?
5008.
XXX.XXX.228.41
napsal(a):
To je riziko, když se nezaregistrujete. Kdyby jo, nikdo vám ho nesebere. A ne, fakt jsem si to číslo nezaregistrovala já.
Jak se vám v 5008 jezdí?
Já na to registrování nikdy nebyl, ale zaregistrovat si něčí přezdívku a nepoužívat ji, prostě udělat to jen naschvál……A uhodla, jezdí se dobře😉
5008.
napsal(a):
5008. : tak tohle si fixuj!
každý může říct svůj názor
KAŽDÝ
ne jen leithian, , jejíž, mmch, názory většinou stojí na napadání ostatních uživatelů a kohokoliv dalšího ve vesmíru
čímž, opět mch, hrubě porušuje pravidla tohoto fóra, aniž by to tomuto fóru vadilo, kupodivu
a technická poznámka : jsou i názory, na které je pamatováno v trestním rejstříku
Když už jsme u těch ukrajinců. Ta válka tam je strašná, pro nás nepředstavitelná. Nejvíce to odnesli nevinný a obyčejný lidé. Ale podpora státu tady u nás je nepochopitelná. Ano souhlasím pomáhat potřebným. Ale řeknu Vám co jsem zjistila. Stát by měl pomáhat jen tomu kdo to potřebuje.
V minulém zaměstnání pracovali ukrajinci. Každý měsíc jezdil za majitelem firmy jejich bos. Ten schrábl prachy a jim rozdělil almužnu. Teď po pár letech, ten samý bos. Přijde ke mě, já v jiné práci. Nepozná mě. Přijde i s manželkou. A já jemu,jí a jejich dětem vyplatím každému 5000 na ruku, každý měsíc. Ano mezi klienty vyčnívají jsou luxusně a značkově oblečení, obyčejné lidi přehlíží, honorace. Vím že žijí v luxusu, mají velký dům v lukrativní části města atd. Proč si stát nezjistí kdo příspěvky opravdu potřebuje. Proč se z našich daní podporují takový lidé? To nechápu.....
Víte, co by stálo, zaměstnat další hordu úředníků, aby kontrolovali, kdo příspěvky potřebuje, a kdo ne? A jak zajistit, aby byli objektivní, aby nebrali úplatky, aby byli nevydíratelní, aby... A jak by to vlastně měli kontrolovat? Chodit po adresách trvalého nebo přechodného bydliště? Kontrolovat bankovní účty? Ptát se sousedů?
Je to hezká představa, ale já vám nevím, jak ji shora realizovat.
Máte nápady? MPSV vás jistě rádo zaměstná coby poradkyni. A celý národ vám bude vděčen. Třeba vás fakt napadlo něco, co nikoho z aparátu ne, něco finančně smysluplného, co bude funkční a realizovatelné. Samotnou by mě to moc zajímalo, už jsem nad tím dost přemýšlela, a prostě tak chytrá nejsem, abych to vymyslela.
5008.
XXX.XXX.228.41
napsal(a):
5008. : tak tohle si fixuj!
každý může říct svůj názor
KAŽDÝ
ne jen leithian, , jejíž, mmch, názory většinou stojí na napadání ostatních uživatelů a kohokoliv dalšího ve vesmíru
čímž, opět mch, hrubě porušuje pravidla tohoto fóra, aniž by to tomuto fóru vadilo, kupodivu
a technická poznámka : jsou i názory, na které je pamatováno v trestním rejstříku
O leithian se nestarám a trestní rejstřík mám čistý. Tak nevím co jsi mi tím chtěl říct
Souhlasím že stát podporuje samoživitelky, lidi v nouzi. Tohle jsem zjistila sama díky náhodě. Ne nejsem chytrá abych vymyslela jak by to měl stát kontrolovat. Ale když na těch dokladech je jejich adresa? Jen to konstatuji, dál je mi to jedno ať si to řeší kompetentní osoby. I mě z katastru kontaktovali, že tu kůlnu co máme na zahradě máme na černo. Jo postavil jí můj táta v divokých devadesátkách a já bláhově myslela že je vše v pořádku. Naštěstí mě to stálo jen běhání po úřadech a dost peněz. Ale zachránila jsem jí. Protože tam máme kurník pro slepice a pěkný chlívek na prase.
napsal(a):
Nepletla bych všechno dohromady. V osmašedesátém neměl nikdo z vojáků bývalé SSSR (ani jiných zúčastněných socialistických států) na výběr, teda měl - buď poslouchat a držet hubu a krok, nebo basa.
ale to plati a dvojnasobne o russku aj teraz,spomeniete slovo vojna a šup 15rokov basa, protestovat je už o život
tetrivek
napsal(a):
Souhlasím že stát podporuje samoživitelky, lidi v nouzi. Tohle jsem zjistila sama díky náhodě. Ne nejsem chytrá abych vymyslela jak by to měl stát kontrolovat. Ale když na těch dokladech je jejich adresa? Jen to konstatuji, dál je mi to jedno ať si to řeší kompetentní osoby. I mě z katastru kontaktovali, že tu kůlnu co máme na zahradě máme na černo. Jo postavil jí můj táta v divokých devadesátkách a já bláhově myslela že je vše v pořádku. Naštěstí mě to stálo jen běhání po úřadech a dost peněz. Ale zachránila jsem jí. Protože tam máme kurník pro slepice a pěkný chlívek na prase.
A nebylo to na udání? Protože ze své vlastní zkušenosti vím, že úředníci rozhodně nekontrolují v katastru nebo v mapách či nedejbože přímo osobně na místě, co kde stojí.
bery25
napsal(a):
ale to plati a dvojnasobne o russku aj teraz,spomeniete slovo vojna a šup 15rokov basa, protestovat je už o život
No jistě, ale nechápu vaši poznámku, reagovala jsem na osmašedesátý v kontextu daného příspěvku. Jinak Rusko se píše s velkým písmenem a jedním "s".
napsal(a):
Respektuju Tvůj názor, ale sama jsem jiná povaha a přijde mi fér být i v tom, že s tímto nesouzním, upřímná.
A Leithian chci jen vzkázat, že i když s ní nesouhlasím, i ji respektuji jako zcela rovnocennou osobnost.
V poho Odetto. Já tomu rozumím, a je logický a normální, že jsme každý jiný.
Nemám problém s tím respektovat názory jiných, pokud jsou prezentovány civilizovaně. Ale vždycky, vždycky budu stát proti hulvátství. Stačí se podívat na Leithan následující příspěvek ve 23:37 a hovoří to za vše. Ano souhlasím s tím, že tam pravděpodobně hraje značnou roli alkohol, ale pokud vím, že když se nacamrám stává se ze mě ještě větší hadr, než obvykle, tak se zavřu a nikam nepíšu, dopiju si svoji lahvinku, svalim se a jsem zticha.
A ten ubohej výlev s tím, že jestli se prchajícím lidem před válkou zdá naše pomoc málo, mají táhnout jinam.......co to jako je za nechutnost? Pokud s tím má problém, ať si jde podat stížnost třeba na ministerstvo haraburdí, ale netahá takový hnusy do slušný společnosti. A za tu já furt ještě Ifaunu teda považuju.
Sarah - kašlete na to, nemazejte si boty s někým takovýhodle kalibru. Radši si je umažte od bláta při venčení čoklidůch.
5008.
napsal(a):
Asi vám úplně nerozumím, čím to má přispět do diskuze ale to je tak nějak nepodstatný. Já jsem nepochopila ani ty Vaše ostatní příspěvky. Ne, že bych měla problém s čtením, ale proto, že tady byly ruský vojska v osmašedesátým, tak já nepomůžu ženskejm s dětma prchajícím před válkou, je pro mě prostě ....řekněme podivný. Tím Vás rozhodně nenutím pomáhat, jen nechápu Vaše souvislosti -že vám ti lidé, kteří v současnosti utíkají leží v žaludku, neb současní obyčejní občané mají s 68 společného asi tolik jako já s Papežem.
napsal(a):
No jistě, ale nechápu vaši poznámku, reagovala jsem na osmašedesátý v kontextu daného příspěvku. Jinak Rusko se píše s velkým písmenem a jedním "s".
To je teď IN hlavně na FB, Rusko s malým r a se dvěma s, jakože analogie s SS.
napsal(a):
A nebylo to na udání? Protože ze své vlastní zkušenosti vím, že úředníci rozhodně nekontrolují v katastru nebo v mapách či nedejbože přímo osobně na místě, co kde stojí.
Ne nebylo. Teď nedávno to bylo i ve zprávách v televizi. Za loňský rok katastr přechází na nějakou přesnější digitalizaci a koukají i přesně podle leteckých snímků. Prý mají tak zkontrolovanou pouze malou část republiky. A budou pokračovat. Může to trvat i několik let než to dají dohromady. Přišlo to pomalu naší celé obci. I obecnímu úřadu. Prý tam má být travnatá plocha a oni tam mají chodník. Nejhorší byl ten šibeniční termín, stihnout zařídit geodety, stavební řízení a kolaudaci do dvou měsíců. Abych nedostala pokutu.
tetrivek
napsal(a):
Když už jsme u těch ukrajinců. Ta válka tam je strašná, pro nás nepředstavitelná. Nejvíce to odnesli nevinný a obyčejný lidé. Ale podpora státu tady u nás je nepochopitelná. Ano souhlasím pomáhat potřebným. Ale řeknu Vám co jsem zjistila. Stát by měl pomáhat jen tomu kdo to potřebuje.
V minulém zaměstnání pracovali ukrajinci. Každý měsíc jezdil za majitelem firmy jejich bos. Ten schrábl prachy a jim rozdělil almužnu. Teď po pár letech, ten samý bos. Přijde ke mě, já v jiné práci. Nepozná mě. Přijde i s manželkou. A já jemu,jí a jejich dětem vyplatím každému 5000 na ruku, každý měsíc. Ano mezi klienty vyčnívají jsou luxusně a značkově oblečení, obyčejné lidi přehlíží, honorace. Vím že žijí v luxusu, mají velký dům v lukrativní části města atd. Proč si stát nezjistí kdo příspěvky opravdu potřebuje. Proč se z našich daní podporují takový lidé? To nechápu.....
To je tak vždycky, bohužel, že se s těmi v nouzi sveze kdejaká verbež. Jak to udělat? Třeba vyžadováním doložení dokladu o příchodu do republiky - to mě napadá, jen tak, teď. Jsi tu víc jak rok?Těžko budeš utečenec. blbý bylo, že to bylo a muselo být živelný, kdyby Ti lidé mohli projít nějakou řádnou registrací, měli by doklad a na základě toho dokladu by to byl jediný způsob jak o příspěvek zažádat?
Zrzavci
napsal(a):
To je tak vždycky, bohužel, že se s těmi v nouzi sveze kdejaká verbež. Jak to udělat? Třeba vyžadováním doložení dokladu o příchodu do republiky - to mě napadá, jen tak, teď. Jsi tu víc jak rok?Těžko budeš utečenec. blbý bylo, že to bylo a muselo být živelný, kdyby Ti lidé mohli projít nějakou řádnou registrací, měli by doklad a na základě toho dokladu by to byl jediný způsob jak o příspěvek zažádat?
Ano tihle lidé už mají i českou občanku. Na ní i trvalou adresu stejnou jako na dokladu k vyplacení. Znám je skoro patnáct let, možná už jsou tu i déle. Ne příspěvek neměli na účet, jen na doklad k vyplacení.
napsal(a):
To je teď IN hlavně na FB, Rusko s malým r a se dvěma s, jakože analogie s SS.
Já vím, tak trochu jsem rýpla.
tetrivek
napsal(a):
Ne nebylo. Teď nedávno to bylo i ve zprávách v televizi. Za loňský rok katastr přechází na nějakou přesnější digitalizaci a koukají i přesně podle leteckých snímků. Prý mají tak zkontrolovanou pouze malou část republiky. A budou pokračovat. Může to trvat i několik let než to dají dohromady. Přišlo to pomalu naší celé obci. I obecnímu úřadu. Prý tam má být travnatá plocha a oni tam mají chodník. Nejhorší byl ten šibeniční termín, stihnout zařídit geodety, stavební řízení a kolaudaci do dvou měsíců. Abych nedostala pokutu.
Jo, ať žije digitalizace. Taky jsme se divili, kde je podle ní hranice našich pozemků. Vůbec neodpovídá terénu. A taky to mamku stálo čas a peníze.
tetrivek
napsal(a):
Ano tihle lidé už mají i českou občanku. Na ní i trvalou adresu stejnou jako na dokladu k vyplacení. Znám je skoro patnáct let, možná už jsou tu i déle. Ne příspěvek neměli na účet, jen na doklad k vyplacení.
To je fakt šílený! Ach jo...
Znám např. i vy.ůranýho Čecha, co ze sebe klidně udělal na oko bezďáka a dostává maximum od státu, ale že si stát nepohlídá, že ten člověk má i účet v bance, to je hrozný...chápu, že vypátrat skutečný TP, i když je hlášen na OU, je složitější, ale zjistit u bank účty tak těžké není....
takže nemusíme za takovými příklady chodit daleko, jak vidno....
Jo a Tetrivek, pokutu od katastru byste za nedodržení termínu u ZDŘ nedostala, nebojte 😃 vím to jistě. 😉
napsal(a):
Jo, ať žije digitalizace. Taky jsme se divili, kde je podle ní hranice našich pozemků. Vůbec neodpovídá terénu. A taky to mamku stálo čas a peníze.
To se mi balu moc nezdá....do terénu právě pověření chodí a nestává se to....že by u mamky vyjímka potvrzující pravidlo? Možná? 🤷♀️
Balu, můžete mi napsat SZ, kdybyste něco z KU potřebovala
Zrzavci
napsal(a):
Mně přijde hrozně nešťastný, že nemalá část našich lidí hodnotí charakter celého národa podle sociálně nepřizpůsobivé menšiny. Protože ta menšina je samozřejmě hodně vidět a slyšet.
O slušných lidech nevíte, když se ale cizinec UA národnosti v noci porve v centru města anebo nabourá auto pod vlivem, jsou toho ráno plný média s patřičně hustými komentáři.
Asi bychom neradi, kdyby náš národ někde v cizině hodnotili podle lidí balancujících na hraně zákona a že jich tu taky máme požehnaně.
Ono prostě s vidinou těch problematických, o kterých denně slyšíme a čteme je těžký si uvědomit, že v té zemi taky žijou slušní lidi, vzdělaní, pečující o děti a zvířata...lidi jako my.
napsal(a):
To se mi balu moc nezdá....do terénu právě pověření chodí a nestává se to....že by u mamky vyjímka potvrzující pravidlo? Možná? 🤷♀️
Balu, můžete mi napsat SZ, kdybyste něco z KU potřebovala
Děkuji za nabídku. Jde o to, že hranice pozemku podle digitálního vyměření je jinde než byla podle vyměření - jak to napsat - nedigitálního. Tedy hranice mezi dvěma pozemky - našeho a sousedů vede jinudy... Něco se dá svést na to, že jsou pozemky ve svahu, ale ty hranice jsou neuvěřitelně posunuté. Nechci to tu vypisovat podrobně, se sousedem jsme uzavřeli dohodu o směně části pozemků, abychom to nějak narovnali. Věc je uzavřená.
Jen doufám, že za pár let někdo nepřijde zase s jinou metodou a způsobem vyměřování a nezjistíme, že původní vyměření bylo správně...
napsal(a):
Děkuji za nabídku. Jde o to, že hranice pozemku podle digitálního vyměření je jinde než byla podle vyměření - jak to napsat - nedigitálního. Tedy hranice mezi dvěma pozemky - našeho a sousedů vede jinudy... Něco se dá svést na to, že jsou pozemky ve svahu, ale ty hranice jsou neuvěřitelně posunuté. Nechci to tu vypisovat podrobně, se sousedem jsme uzavřeli dohodu o směně části pozemků, abychom to nějak narovnali. Věc je uzavřená.
Jen doufám, že za pár let někdo nepřijde zase s jinou metodou a způsobem vyměřování a nezjistíme, že původní vyměření bylo správně...
Když ten vklad povolili, tak už je to fertig na furt 😉 napíšu Vám SZ
napsal(a):
taky se mi stalo, po digitalizaci jsem odkupovala od souseda skoro 30 m2, abych nemusela bourat a posouvat plot
aluska
napsal(a):
taky se mi stalo, po digitalizaci jsem odkupovala od souseda skoro 30 m2, abych nemusela bourat a posouvat plot
Stává se to, dřív ty hranice byly zaměřeny v jiném systému, jinou, tehdy dostupnou metodou a ještě dřív pozemkový katastr...taky Tereziánský atd...všechno se vyvíjí, kde se ten pokrok zastaví...😊
Terven
napsal(a):
Mně přijde hrozně nešťastný, že nemalá část našich lidí hodnotí charakter celého národa podle sociálně nepřizpůsobivé menšiny. Protože ta menšina je samozřejmě hodně vidět a slyšet.
O slušných lidech nevíte, když se ale cizinec UA národnosti v noci porve v centru města anebo nabourá auto pod vlivem, jsou toho ráno plný média s patřičně hustými komentáři.
Asi bychom neradi, kdyby náš národ někde v cizině hodnotili podle lidí balancujících na hraně zákona a že jich tu taky máme požehnaně.
Ono prostě s vidinou těch problematických, o kterých denně slyšíme a čteme je těžký si uvědomit, že v té zemi taky žijou slušní lidi, vzdělaní, pečující o děti a zvířata...lidi jako my.
Asi bychom neradi..... no ne asi, ale určitě - pamatujete, jak na nás koukali Němci kvůli kradákům a nepřizpůsobivým, jak jsme se styděli za cedulky ČEŠI NEKRAĎTE v krámech? A teď tady někteří z nás budou dělat hogofogo? hahahááá. Máme - jako národ - stejný másličko dvojku za osmičku na makovici. Bohužel.
Já jsem se po revoluci těšila, jak budu moct bejt konečně hrdá na svůj národ, na svou zem, že teď se ukáže jaký my Češi doopravdy jsme, že budeme moct narovnat záda, žít jako čestný lidi......otec, který mi pro mě a mýho může nabídl zelenou kartu do USA a já ho poslala k šípku, protože teď se přece budou dít věci........ se mi smál, neměla jsem ho za to ráda........tak jako.............. .... jo to se začly dít věci, to je fakt
5008.
XXX.XXX.228.41
Zrzavci
napsal(a):
Asi vám úplně nerozumím, čím to má přispět do diskuze ale to je tak nějak nepodstatný. Já jsem nepochopila ani ty Vaše ostatní příspěvky. Ne, že bych měla problém s čtením, ale proto, že tady byly ruský vojska v osmašedesátým, tak já nepomůžu ženskejm s dětma prchajícím před válkou, je pro mě prostě ....řekněme podivný. Tím Vás rozhodně nenutím pomáhat, jen nechápu Vaše souvislosti -že vám ti lidé, kteří v současnosti utíkají leží v žaludku, neb současní obyčejní občané mají s 68 společného asi tolik jako já s Papežem.
No nevím jak Vám jde to čtení, ale já nikde nepíšu, že se těm ženským s dětmi nemá pomáhat, naopak jsem se jich zastal, těch žen. A věřte tomu nebo ne, ale když k nám dorazil první autobus s UA ženami a dětmi, tak jsem jim jel nakoupit plnej kufr auta několik kartonů přesnídávek, mléka, těstovin a x dalších potravin. A 5008ka má velkej kufr
5008.
napsal(a):
No nevím jak Vám jde to čtení, ale já nikde nepíšu, že se těm ženským s dětmi nemá pomáhat, naopak jsem se jich zastal, těch žen. A věřte tomu nebo ne, ale když k nám dorazil první autobus s UA ženami a dětmi, tak jsem jim jel nakoupit plnej kufr auta několik kartonů přesnídávek, mléka, těstovin a x dalších potravin. A 5008ka má velkej kufr
z tohoto
A k té UA, vtrhnout tam kdokoli jinej jak pošuk Putin, tak nikdo nedá ani pětník
vydedukovat nelze, působí to na čtenáře zcela opačně.
5008.
XXX.XXX.228.41
Zrzavci
napsal(a):
z tohoto
A k té UA, vtrhnout tam kdokoli jinej jak pošuk Putin, tak nikdo nedá ani pětník
vydedukovat nelze, působí to na čtenáře zcela opačně.
Tak jasně, že si vyberete jen tu část citace, která se Vám hodí, ale ani tady nic nepíšu o nepomoci ženám s dětmi
5008.
napsal(a):
Tak jasně, že si vyberete jen tu část citace, která se Vám hodí, ale ani tady nic nepíšu o nepomoci ženám s dětmi
Tak já nevim- dám to sem teda celý, co jsem od Vás tady našla a popravdě:
Tak češtinu začala řešit impact, když jí došly argumenty. Komunisty v ČSSR jsem zažil a pamatuji. A taky si pamatuji kdo řídil ty tanky v r.1968 a několik let nás okupovali, než jsme je vypakovaly zpátky na Ukrajinu. A taky si pamatuji ty skvělé ukrajinské muže co sem po r.1989 posílali jenom ženy, aby tady makaly a posílali jim peníze a když poslaly málo, tak je přijeli seřezat.
Já na to registrování nikdy nebyl, ale zaregistrovat si něčí přezdívku a nepoužívat ji, prostě udělat to jen naschvál……A uhodla, jezdí se dobře
O leithian se nestarám a trestní rejstřík mám čistý. Tak nevím co jsi mi tím chtěl říct
tady taky ani ťuk.
napsal(a):
pre mna sa pise ako som napisal nikto nerobi russku to,čo russko robi svojim susedom,budme radi že to nieje naš sused,aj ked nikto nevie
bery25
napsal(a):
pre mna sa pise ako som napisal nikto nerobi russku to,čo russko robi svojim susedom,budme radi že to nieje naš sused,aj ked nikto nevie
Chápu vaši averzi, ale samotný název státu za to nemůže.
Též jsem ráda, že Rusko není naším sousedem, ani sousedem Slovenska. Bohužel u nás i u vás existují lidé, kteří by si to přáli... a někteří by zašli i dál...
napsal(a):
Chápu vaši averzi, ale samotný název státu za to nemůže.
Též jsem ráda, že Rusko není naším sousedem, ani sousedem Slovenska. Bohužel u nás i u vás existují lidé, kteří by si to přáli... a někteří by zašli i dál...
nazov nie,ale kolko že schvaluje vojnu,v Irane su odvažnejšie ženy,dokažu protestovat,postavit sa,v russku sa tak na facebooku dokažu stažovat,že ich posielaju na smrt.ale čo by pre vodcu nespravili,ano existuju tu blazni ako Blaha,čisty bolševik,ale nebudem si na vianoce kazit den
5008.
XXX.XXX.228.41
Zrzavci
napsal(a):
Tak já nevim- dám to sem teda celý, co jsem od Vás tady našla a popravdě:
Tak češtinu začala řešit impact, když jí došly argumenty. Komunisty v ČSSR jsem zažil a pamatuji. A taky si pamatuji kdo řídil ty tanky v r.1968 a několik let nás okupovali, než jsme je vypakovaly zpátky na Ukrajinu. A taky si pamatuji ty skvělé ukrajinské muže co sem po r.1989 posílali jenom ženy, aby tady makaly a posílali jim peníze a když poslaly málo, tak je přijeli seřezat.
Já na to registrování nikdy nebyl, ale zaregistrovat si něčí přezdívku a nepoužívat ji, prostě udělat to jen naschvál……A uhodla, jezdí se dobře
tady taky ani ťuk.
A kde že je ta věta, že se nemá pomáhat ženám s dětmi ?
5008.
napsal(a):
A kde že je ta věta, že se nemá pomáhat ženám s dětmi ?
Já jsem - myslím - ale nepsala, že říkáte že se nemá pomáhat, psala jsem, že z vašich příspěvků - viz níže se nedá vydedukovat to, že jste oněm ženám pomohl.
Já jsem psala, že
ale proto, že tady byly ruský vojska v osmašedesátým, tak já nepomůžu ženskejm s dětma prchajícím před válkou, je pro mě prostě ....řekněme podivný.
vzhledem k Vámi řečenému -tedy napsanému, pardon, - o šedesátem osmém atd.to vyznívá, jak jsem psala, že vám ti lidé leží v žaludku, jinak netuším, proč jste to tu psal.
bery25
napsal(a):
nazov nie,ale kolko že schvaluje vojnu,v Irane su odvažnejšie ženy,dokažu protestovat,postavit sa,v russku sa tak na facebooku dokažu stažovat,že ich posielaju na smrt.ale čo by pre vodcu nespravili,ano existuju tu blazni ako Blaha,čisty bolševik,ale nebudem si na vianoce kazit den
Ach jo, proč nesmatlat všechno dohromady, že? To je odvahy u klávesnice. Chtěla bych vás vidět, jak jako řadový Rus v Rusku protestujete proti válce s Ukrajinou.
V Rusku je opozice náhodou docela velká. A nejen opozice politická, ale taky názorová.
Jsou tam protesty, jen se prostě vyjadřují jinak, než že by lidé vyšli do ulic. Je to obdoba starého dobrého protektorátu - sabotáže, tutlání, dvojsmyslné vtipy... Je tam dost lidí, kteří chtějí, aby válka skončila, ať už ji vyhraje kdokoli.
Rus neznamená násilník ani hlupák. Jistě tam takoví také jsou, ale to jsou všude na světě.
Doron
napsal(a):
To je teda strašná řežba:((
Je to tady obvyklý, nebo spíš výjimečný?
Já jsem tady nová...
U leithan spíše obvyklé. I když se umí vyjadřovat i slušně a kultivovaně.
Dokonce jsme si vyměnili pár SZ na tohle téma.
Varaxi
napsal(a):
V Rusku je opozice náhodou docela velká. A nejen opozice politická, ale taky názorová.
Jsou tam protesty, jen se prostě vyjadřují jinak, než že by lidé vyšli do ulic. Je to obdoba starého dobrého protektorátu - sabotáže, tutlání, dvojsmyslné vtipy... Je tam dost lidí, kteří chtějí, aby válka skončila, ať už ji vyhraje kdokoli.
Rus neznamená násilník ani hlupák. Jistě tam takoví také jsou, ale to jsou všude na světě.
Je zvláštní, že takhle velký národ se nezvedne a nevzepře, zvlášť, když jsou lidí posílání na smrt a v takovém množství. Já vím, že je držej pod krkem, že propaganda, ale je jich hodně. Já si prostě nedovedu představit, že by můj syn musel odejít do války . Něco jinýho je obrana vlasti, to musí být taky strašný, ale je tam to, že je to obrana, ale takhle posílat na smrt dítě jen proto, že nějakej ychtylóza si něco takovýho vymyslí a přeje............ tolik zmařených životů kvůli nějakýmu paralýzovi.
Zrzavci
napsal(a):
Je zvláštní, že takhle velký národ se nezvedne a nevzepře, zvlášť, když jsou lidí posílání na smrt a v takovém množství. Já vím, že je držej pod krkem, že propaganda, ale je jich hodně. Já si prostě nedovedu představit, že by můj syn musel odejít do války . Něco jinýho je obrana vlasti, to musí být taky strašný, ale je tam to, že je to obrana, ale takhle posílat na smrt dítě jen proto, že nějakej ychtylóza si něco takovýho vymyslí a přeje............ tolik zmařených životů kvůli nějakýmu paralýzovi.
No já myslím, že to zas tak divné není. Spousta Rusů i neruských národů Ruska Putina bere, mnozí ho mají jako modlu, boha. Vždyť ti lidi jsou po generace zvyklí slepě poslouchat, napřed cara, potom další cary - Lenina, Stalina, Chruščova, Brežněva, i když se tak netitulovali, chvilka uvolnění byla jak mžik, a následoval další car, Putin.
napsal(a):
No já myslím, že to zas tak divné není. Spousta Rusů i neruských národů Ruska Putina bere, mnozí ho mají jako modlu, boha. Vždyť ti lidi jsou po generace zvyklí slepě poslouchat, napřed cara, potom další cary - Lenina, Stalina, Chruščova, Brežněva, i když se tak netitulovali, chvilka uvolnění byla jak mžik, a následoval další car, Putin.
Já vím, máte pravdu a taky vím, že by to nebylo jen tak, ale ........jde o tolik lidských mladých životů!
Zrzavci
napsal(a):
Já vím, máte pravdu a taky vím, že by to nebylo jen tak, ale ........jde o tolik lidských mladých životů!
Války byly, jsou a budou. A vždycky v nich umírali, umírají a budou umírat především mladí muži. Jejich velení to bylo, je a bude jedno.
Neuvěřitelné, kam se to tady posunulo od silvestrovských rachejtlí.
5008.
XXX.XXX.228.41
Než tato válka začala, tak nikdo Ukrajinu ani náhodou nechtěl do EU kvůli tomu jak to u nich funguje. Ale jak je možnost porovnat si pinďoury s rusákama tak je najednou všichni chtějí, protože jsou super skvělí
5008.
napsal(a):
Než tato válka začala, tak nikdo Ukrajinu ani náhodou nechtěl do EU kvůli tomu jak to u nich funguje. Ale jak je možnost porovnat si pinďoury s rusákama tak je najednou všichni chtějí, protože jsou super skvělí
tohle tady, myslím, nikdo z nás - resp. žádná z nás neřeší. To je jako kdybyste sousedovi - jehož nějak extrémně neberete, nepomohl, kdyby mu hořelo, nebo shořel byt. nebo já to tak vnímám teda.
napsal(a):
Války byly, jsou a budou. A vždycky v nich umírali, umírají a budou umírat především mladí muži. Jejich velení to bylo, je a bude jedno.
Já vím. No ale to je právě to, kdybychom byly ta mořská hvjézdice, co používá správně mozek /viz vedlejší téma ,pro ty co logicky nechápou můj výkřik do tmy / tak by třebas nebyly.
5008.
napsal(a):
Vy to chápete úplně špatně. Bez ohledu na to, že si o EU nemyslím nic hezkého a pozitivního, je to vedeno snahou pomoci malému státu proti velkému agresorovi. Stejně jako vstup do NATO.
Zrzavci
napsal(a):
Já vím. No ale to je právě to, kdybychom byly ta mořská hvjézdice, co používá správně mozek /viz vedlejší téma ,pro ty co logicky nechápou můj výkřik do tmy / tak by třebas nebyly.
Nevěřte tomu, války, boje, o území, o zdroje, se vedou mezi všemi druhy živočichů.