Jak řešíte silvestr s venkovním psem?

Zlatý retrívr
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

5008.

6.1.2023 14:23
5008.

XXX.XXX.228.41

Zrzavci napsal(a):
tohle tady, myslím, nikdo z nás - resp. žádná z nás neřeší. To je jako kdybyste sousedovi - jehož nějak extrémně neberete, nepomohl, kdyby mu hořelo, nebo shořel byt. nebo já to tak vnímám teda.

Teď pro změnu čtete mezi řádky, že sousedovi hoří barák a já mu nepomůžu?👍

6.1.2023 14:23
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nevěřte tomu, války, boje, o území, o zdroje, se vedou mezi všemi druhy živočichů.

Vím. Ale ta hvjézdice nejni tak mobilní jako my

6.1.2023 14:24
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

5008. napsal(a):
Teď pro změnu čtete mezi řádky, že sousedovi hoří barák a já mu nepomůžu?👍

Já vám asi nikdy neporozumím, tak to nebudeme šponovat, jo?

6.1.2023 14:25
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Doron napsal(a):
Tady se teď taky vede válka:(

Kdepak , tady se pouze stanovujou hranice slušnýho chování. Jinak se normálně diskutuje.

5008.

6.1.2023 14:48
5008.

XXX.XXX.228.41

Zrzavci napsal(a):
Já vám asi nikdy neporozumím, tak to nebudeme šponovat, jo?

Ok beru

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.1.2023 14:55

Doron napsal(a):
Tady se teď taky vede válka:(

Tady na diskuzi? Ne ne, to je jen výměna názorů.

6.1.2023 15:47

Vy to chápete úplně špatně. Bez ohledu na to, že si o EU nemyslím nic hezkého a pozitivního, je to vedeno snahou pomoci malému státu proti velkému agresorovi. Stejně jako vstup do NATO.

sousedícího státu...jinak by to bylo každýmu u zadeke...teda pokud by se tam nenecházely velké zásoby ropy apod.

6.1.2023 17:16

Nevěřte tomu, války, boje, o území, o zdroje, se vedou mezi všemi druhy živočichů.

To jo, ale žádný si nelikviduje své životní prostředí. Aspoň ne tolik jako my. Si myslím.

7.1.2023 08:41
fikovnice

XXX.XXX.62.49

To bude někdo z Twitteru, tam tenhle narativ (= nesouhlasím s Tebou, tak jsi komunista) jede ve velkém…

(Aby to nevypadalo… já osobně s tím způsobem, jakým byl vyjádřen nesouhlas s Leithian /se kterou sama nesouhlasím/, v souladu také nejsem. Autorky pro mě poněkud šokantních reakcí držím v úctě, ale s tímto způsobem ventilace se neztotožňuji. Myslím, že nesouhlas lze vyjádřit i důstojnější formou, nebo se event. k tématu, které mě triggeruje, nevyjadřovat vůbec.)

Ale ano, "Odetto", já se také s tím úplně neztotožňuji. S tou formou myšleno.
Na druhou stranu ono fakt platí "Na hrubý pytel hrubá záplata".
Víc se k tomu asi nebudu vyjadřovat. Ostatně já jsem s "Leithian" byla i v soukromém styku...a právě proto vůbec nechápu její veřejné vystupování zde. Soukromé její psaní bylo úplně odlišné... Opravdu to nechápu...

7.1.2023 08:45
fikovnice

XXX.XXX.62.49

impact napsal(a):
Ona by hlavně neměla pít..

???

7.1.2023 08:56

fikovnice napsal(a):
Ale ano, "Odetto", já se také s tím úplně neztotožňuji. S tou formou myšleno.
Na druhou stranu ono fakt platí "Na hrubý pytel hrubá záplata".
Víc se k tomu asi nebudu vyjadřovat. Ostatně já jsem s "Leithian" byla i v soukromém styku...a právě proto vůbec nechápu její veřejné vystupování zde. Soukromé její psaní bylo úplně odlišné... Opravdu to nechápu...

Já taky ne. V SZ se vyjadřuje úplně jinak.

A máte ode mě SZ z úplně jiného soudku.

7.1.2023 09:04

" Ostatně já jsem s "Leithian" byla i v soukromém styku...a právě proto vůbec nechápu její veřejné vystupování zde. Soukromé její psaní bylo úplně odlišné... Opravdu to nechápu... "

co je na tom k nepochopení?
je to "staréznámé", že na internetových diskuzích si člověk dovolí více, než v osobním kontaktu
provalí své pravé já

7.1.2023 09:09

" Ostatně já jsem s "Leithian" byla i v soukromém styku...a právě proto vůbec nechápu její veřejné vystupování zde. Soukromé její psaní bylo úplně odlišné... Opravdu to nechápu... "

je to "staréznámé", že na internetových diskuzích si člověk dovolí více, než v osobním kontaktu
provalí své pravé já

Ale ne každý. Většina z nás se tu chová (píše) slušně ne?

Ale leithian je jako Jekyll a Hyde. Protože umí i kultivované příspěvky.

7.1.2023 09:11

"Ale ne každý. Většina z nás se tu chová (píše) slušně ne?"
kometo, a že to třeba bude tím, že slušní skutečně jsou, tě nenapadlo?

7.1.2023 09:14
fikovnice

XXX.XXX.62.49

provalí své pravé já

Noo, bylo to ale o 180 stupňů jiné. Forma, obsah, zde to mnohdy není ani k přečtení - chybí interpunkce, nedopsaná slova, překlepy. Proto to fakt nechápu.
A vlastně i proto "Leithian" nezatracuji. Naštvala mě, že se navezla do "Sarah", a pak už se rozjela skoro do všech.

A...já tedy nevím, snažím se i na veřejné internetové diskuzi vystupovat stejně konzistentně jako v soukromí. Ale chápu, že to tedy zřejmě někteří mají jinak. Nebo se to budu snažit chápat.

7.1.2023 09:16

"Ale ne každý. Většina z nás se tu chová (píše) slušně ne?"
kometo, a že to třeba bude tím, že slušní skutečně jsou, tě nenapadlo?

Samozřejmě napadlo.

Ale leithian jsou opravdu 2 různé osoby. I tady. Na základě dvou naprosto rozdílných příspěvků (myslím obsahem, formou, gramatikou...), které se tu objevily krátce po sobě, jsem ji napsala SZ. Protože mě opravdu zajímalo, proč tomu tak je.

7.1.2023 09:20
fikovnice

XXX.XXX.62.49

Samozřejmě napadlo.

Ale leithian jsou opravdu 2 různé osoby. I tady. Na základě dvou naprosto rozdílných příspěvků (myslím obsahem, formou, gramatikou...), které se tu objevily krátce po sobě, jsem ji napsala SZ. Protože mě opravdu zajímalo, proč tomu tak je.

Také to tak vnímám...
Ty odlišnosti v prezentaci sebe sama (soukromí vs. veřejný prostor) jsou prostě obrovské...
Takže jak jsem psala, "Leithian" nebudu zatracovat a pokud to zde bude číst, tak ji prosím, aby se nad těmi svými veřejnými příspěvky alespoň zamyslela...

7.1.2023 09:21
fikovnice

XXX.XXX.62.49

Samozřejmě napadlo.

No něco naznačovala "impact". Budu doufat, že to je jen spekulace...

7.1.2023 09:25

fikovnice napsal(a):

Přiznám se, že stejné podezření jako impact, mám už delší dobu. Leccos by to vysvětlovalo.

Ale netvrdím, že je tomu tak. Protože to nevím.

7.1.2023 09:26
fikovnice

XXX.XXX.62.49

Přiznám se, že stejné podezření jako impact, mám už delší dobu. Leccos by to vysvětlovalo.

Ale netvrdím, že je tomu tak. Protože to nevím.

To by bylo fakt smutné...

Neregistrovaný uživatel

7.1.2023 09:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.38

fikovnice napsal(a):
Také to tak vnímám...
Ty odlišnosti v prezentaci sebe sama (soukromí vs. veřejný prostor) jsou prostě obrovské...
Takže jak jsem psala, "Leithian" nebudu zatracovat a pokud to zde bude číst, tak ji prosím, aby se nad těmi svými veřejnými příspěvky alespoň zamyslela...

Ve chvíli kdy toto bude platit pro všechny tak ano. Příspěvek sarah se mohl dotknout taky dost lidí a nepřemýšlela nad tím. A já musím jen proto že píšu více rázně? Obsah stejný.
Neupírám jí že je hodná, milá a má to těžké. A obdivuji že zvládá. Ale za tím že ona se sice slušně ale zostra navezla do lidí aniž by kohokoli znala že si dovolí ohňostroj a přitom brečí jak je bez peněz... Za a nikoho takoveho nezná takže nemůže soudit. Za druhé. Je fakt každého věc jestli si šetří na ohňostroj nebo psa. Nelegální to není. A že brečí že je draho? No to brečí skoro všichni. Nelze to ale brát doslovně a smrtelně vážně a čekala bych že zdejší diskutující ví že většina zdejšího skuhrani je spíš řečnický povzdech než vážně míněná stížnost.
Stejně jako se nemluvím Žínce neb mojí babičku nazvala vrahem jen proto že byla komunistka. Nemám za co.
To ovšem neznamená že v jiných souvislostech s nimi sympatizovat mohu nebo je za něco chválit obdivovat. Čekala bych že fikovnice bude tušit, bohužel. Nepochopila ani ona ale nemám nervy každé svoje slovo zde pitvat jak ve škole při zkouškách.
Ale když. Uznávám že někdy ten projev je drsnější. Ale za obsahem si stojím. Vždy. Za formou budiž tam výtky chápu a beru.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2023 09:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.38

fikovnice napsal(a):

Tak jestli fikovnice věříš tomu že chlastám a jsem alkoholik tak jako je to teda hustý. Impact má na mě pifku od kauzy jorkšíři kdy ona ví velke prd jen to co jo sdělily kamarádky a eště špatně. Ale že sis toho ani ty nevšimla. Mazec. Ale jak myslíte. Začíná mi být celý net forum víte kde protože to je jeden pokrytec vedle druhého. Nemám problém se s kýmkoli odsud pobavit osobně. Ale jezdit kvůli tomu přes celou republiku fakt nebudu. Blízko to má snad jen kometa. Kdokoli ze zdejších může přijet a udělat si názor sám. Nebo věřit hovadinám zapšklých lidí. Je to na vás. Mě je to celkem jedno.
Ad interpunkce atd
Kometa i fikovnice důvod znají. Veřejně ho psát nechci. Ani nemůžu.

7.1.2023 09:55

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ve chvíli kdy toto bude platit pro všechny tak ano. Příspěvek sarah se mohl dotknout taky dost lidí a nepřemýšlela nad tím. A já musím jen proto že píšu více rázně? Obsah stejný.
Neupírám jí že je hodná, milá a má to těžké. A obdivuji že zvládá. Ale za tím že ona se sice slušně ale zostra navezla do lidí aniž by kohokoli znala že si dovolí ohňostroj a přitom brečí jak je bez peněz... Za a nikoho takoveho nezná takže nemůže soudit. Za druhé. Je fakt každého věc jestli si šetří na ohňostroj nebo psa. Nelegální to není. A že brečí že je draho? No to brečí skoro všichni. Nelze to ale brát doslovně a smrtelně vážně a čekala bych že zdejší diskutující ví že většina zdejšího skuhrani je spíš řečnický povzdech než vážně míněná stížnost.
Stejně jako se nemluvím Žínce neb mojí babičku nazvala vrahem jen proto že byla komunistka. Nemám za co.
To ovšem neznamená že v jiných souvislostech s nimi sympatizovat mohu nebo je za něco chválit obdivovat. Čekala bych že fikovnice bude tušit, bohužel. Nepochopila ani ona ale nemám nervy každé svoje slovo zde pitvat jak ve škole při zkouškách.
Ale když. Uznávám že někdy ten projev je drsnější. Ale za obsahem si stojím. Vždy. Za formou budiž tam výtky chápu a beru.

..Sarah to ale napsala naprosto všeobecně a je to i můj názor a názor všech okolo mně, že na jednu stranu lidé brečí jak je všechno drahé a na druhou stranu jsou ochotny vypráskat pyrotechnika za tisíce s důsledky o kterých jsme se tady bavili.....a Sarah je neskutečně slušný člověk, který tu pomocnou ruku podá od srdce komukoli ať už je s prominutím v jakýchkoli sra,čkach a klobouk před ní dolů, že po smrti manžela zvládla a zvládá vše aniž by se musela zbavit jediného psa.....

7.1.2023 09:56
fikovnice

XXX.XXX.62.49

Tak jestli fikovnice věříš tomu že chlastám a jsem alkoholik tak jako je to teda hustý. Impact má na mě pifku od kauzy jorkšíři kdy ona ví velke prd jen to co jo sdělily kamarádky a eště špatně. Ale že sis toho ani ty nevšimla. Mazec. Ale jak myslíte. Začíná mi být celý net forum víte kde protože to je jeden pokrytec vedle druhého. Nemám problém se s kýmkoli odsud pobavit osobně. Ale jezdit kvůli tomu přes celou republiku fakt nebudu. Blízko to má snad jen kometa. Kdokoli ze zdejších může přijet a udělat si názor sám. Nebo věřit hovadinám zapšklých lidí. Je to na vás. Mě je to celkem jedno.
Ad interpunkce atd

Nevěřím, přečti si to pořádně. Psala jsem to podmiňovacím způsobem.
Jsem ráda za Tebe, že tomu tak není.

7.1.2023 10:00
fikovnice

XXX.XXX.62.49

..Sarah to ale napsala naprosto všeobecně a je to i můj názor a názor všech okolo mně, že na jednu stranu lidé brečí jak je všechno drahé a na druhou stranu jsou ochotny vypráskat pyrotechnika za tisíce s důsledky o kterých jsme se tady bavili.....a Sarah je neskutečně slušný člověk, který tu pomocnou ruku podá od srdce komukoli ať už je s prominutím v jakýchkoli sra,čkach a klobouk před ní dolů, že po smrti manžela zvládla a zvládá vše aniž by se musela zbavit jediného psa.....

I podle mě to "Sarah" napsala naprosto normálně a nikoli urážlivě vůči komukoli. A to, že ohňostroje (a samozřejmě petardy) nebudou schvalovat lidi, co mají rádi zvířata, je téměř jasné. No, asi nemá cenu to dál pitvat.

7.1.2023 10:59
impact

XXX.XXX.34.146

Ad interpunkce atd

Prosím tě, mě jsou nějací jorci ouplně u zadele. To by na tebe muselo mít skrz to pifku půlka fora, protože to jsi tady tenkrát dostala dobrýho čouda ode všech. 🤦🏻‍♀️ A jestli si myslíš, že jsi tím svým hysterickým pokřikováním něco zmohla nebo někde nechala nějakou šmouhu, tak si dost fandíš. Ale to ty obecně ráda. 🤷🏻‍♀️

Vadí mi, že jsi tak strašně zlá na lidi, kteří ti nic neudělali. S takovými já mám bohužel problém celoživotně. 😇

Co se týče toho psaní pod vlivem? Hm, ono stačí sledovat osu a obsah tvých příspěvků, aby to došlo i blbýmu. A to samozřejmě nejen tady. 🙃

7.1.2023 11:18

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-petarda-v-krakove-splasila-kone-kocar-se-prevrhl-a-tri-lide-se-zranili-40418759

Ono je úplně jedno co to je,jelikož kravál dělá vše a to zvířata děsí,navíc nenormální světo,prskání,pískání ze všech stran,takže zvířata před tím nemají kam utéci.

7.1.2023 11:24

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-petarda-v-krakove-splasila-kone-kocar-se-prevrhl-a-tri-lide-se-zranili-40418759

Ono je úplně jedno co to je,jelikož kravál dělá vše a to zvířata děsí,navíc nenormální světo,prskání,pískání ze všech stran,takže zvířata před tím nemají kam utéci.

..někde výše jsme se bavili o srnci který se tachraňoval, bohužel uhynul...

7.1.2023 11:42

..někde výše jsme se bavili o srnci který se tachraňoval, bohužel uhynul...

U nás se také našel mrtvý srnec po nárazu do plotu u vedlejšího domu.Asi chudák bezhlavě prchal před tím vším hlukem a světly všude okolo.
Bohužel si málokdo uvědomí,že třeba ohńostroj někde na máměstí je přece jen hluk a světlo na jednom místě,ale rachejtle u pomalu každého baráku je něco jiného.Před tím není úniku.

5008.

7.1.2023 14:16
5008.

XXX.XXX.228.41

Mimo jiné chovám i papouchy. Ohňostroje jim bouchaj téměř nad hlavami a ani to s nimi nehne, to stejné když kousek od voliér opékáme buřty. Ale máte vidět ten rachot jak se splaší, když někdo posvítí docela kus od voliér čelovkou, nebo telefonem. Takže, až si v 10 večer nasadíde čelovku na vyvenčení psa, aby se vám nevykadill v obýváku, tak si uvědomte jací jste to ochránci zvířat. Ještě dodatek, v zimně nejsou žádná mláďata co sama uhynou po vyplašení rodičů, narozdíl od jara a léta.

7.1.2023 14:53

5008. napsal(a):
Mimo jiné chovám i papouchy. Ohňostroje jim bouchaj téměř nad hlavami a ani to s nimi nehne, to stejné když kousek od voliér opékáme buřty. Ale máte vidět ten rachot jak se splaší, když někdo posvítí docela kus od voliér čelovkou, nebo telefonem. Takže, až si v 10 večer nasadíde čelovku na vyvenčení psa, aby se vám nevykadill v obýváku, tak si uvědomte jací jste to ochránci zvířat. Ještě dodatek, v zimně nejsou žádná mláďata co sama uhynou po vyplašení rodičů, narozdíl od jara a léta.

..v životě jsem s čelovkou nevěřila....a Vy máte voliery u cesty místo plotu?

5008.

7.1.2023 16:48
5008.

XXX.XXX.228.41

..v životě jsem s čelovkou nevěřila....a Vy máte voliery u cesty místo plotu?

Potkávám i takové co pověsí světýlko i psovi na krk a dnešní led-čelovky dosvítí i 50m a víc. A pro ty méně chápající-osvětlují hlavně venkovní ptáky v keřích a stromech co sedí na vejcích, nebo mladých a do rána se už na hnízdo nedokáží vrátit

7.1.2023 17:27

5008. napsal(a):
Potkávám i takové co pověsí světýlko i psovi na krk a dnešní led-čelovky dosvítí i 50m a víc. A pro ty méně chápající-osvětlují hlavně venkovní ptáky v keřích a stromech co sedí na vejcích, nebo mladých a do rána se už na hnízdo nedokáží vrátit

..no nevím....u nás na vsi nikdo psy nevenci natož s čelovkou, u kamaráda ve městě ve vilové čtvrti jakbysmet.....no a co chodím po cyklostezce v Praze tak tam v zimních měsících sice ano, ale že by tam tou dobou ptáci seděli na vejcich okolo cyklostezky, to asi ne.....jo a vlastně chodím okolo jednoho domu, kde hluboko v zahradě voliery mají, ale ptáci jsou klidní a majitelé si ba nic nestězuji, možná jsou papiuchové zvyklí neb k mim zajíždí I za tmy dost aut na dvůr.....

7.1.2023 18:02
impact

XXX.XXX.34.146

..no nevím....u nás na vsi nikdo psy nevenci natož s čelovkou, u kamaráda ve městě ve vilové čtvrti jakbysmet.....no a co chodím po cyklostezce v Praze tak tam v zimních měsících sice ano, ale že by tam tou dobou ptáci seděli na vejcich okolo cyklostezky, to asi ne.....jo a vlastně chodím okolo jednoho domu, kde hluboko v zahradě voliery mají, ale ptáci jsou klidní a majitelé si ba nic nestězuji, možná jsou papiuchové zvyklí neb k mim zajíždí I za tmy dost aut na dvůr.....

Moji voliéroví papágáji maj čelovku u bidýlka. 🤷🏻‍♀️

5008.

7.1.2023 18:08
5008.

XXX.XXX.228.41

impact napsal(a):

👍

7.1.2023 18:18

impact napsal(a):

....tak to vidíte.....

7.1.2023 18:56
impact

XXX.XXX.34.146

....tak to vidíte.....

Teda.. Doufám, že došlo k pochopení, že ji maj u prdeIe.

7.1.2023 19:10

impact napsal(a):
Teda.. Doufám, že došlo k pochopení, že ji maj u prdeIe.

..ano

8.1.2023 06:30
Dája6

XXX.XXX.236.160

Ad interpunkce atd

Dobrý den paní,
tak když máte blízko ke kometě tož to byste mohla skončit na kafíčko i ke mně, což znamená Havířov a daly bysme řeč. Chtěla bych změnit názor na Vás, že jste fialová kravuška protože se takhle navézt do Sarach....hmm , klobouk dolů a i já si myslím, že první příspěvek byl pod vlivem alkoholu a pak už jste nechtěla ustoupit a jela svoji lajnu.
Tak co kdy bude kafíčko😉?
Dája

8.1.2023 07:11

Dája6 napsal(a):
Dobrý den paní,
tak když máte blízko ke kometě tož to byste mohla skončit na kafíčko i ke mně, což znamená Havířov a daly bysme řeč. Chtěla bych změnit názor na Vás, že jste fialová kravuška protože se takhle navézt do Sarach....hmm , klobouk dolů a i já si myslím, že první příspěvek byl pod vlivem alkoholu a pak už jste nechtěla ustoupit a jela svoji lajnu.
Tak co kdy bude kafíčko😉?
Dája

Ehm... Já jsem sice původem z Karviné, ale po revoluci jsem se odstěhovala do ČB. Takže skočit k vám na kafe jenom tak nejde.

Ale já se na něj třeba jednou zastavím.

8.1.2023 07:31
Dája6

XXX.XXX.236.160

Aha, já stále v tom, že bydlíte tady za rohem. Tak to je dál, ale nevadí pozvání stále platí a nebo ještě jedna možnost na chalupu do Jeseníků to by mohla i Sárach ( pokud a jako obvykle něco nepletu).
Dája

8.1.2023 07:47

Dája6 napsal(a):
Aha, já stále v tom, že bydlíte tady za rohem. Tak to je dál, ale nevadí pozvání stále platí a nebo ještě jedna možnost na chalupu do Jeseníků to by mohla i Sárach ( pokud a jako obvykle něco nepletu).
Dája

Párkrát do roka do svého rodného kraje zavítám, tak vaše pozvání ráda přijímám. A ráda vás poznám.

8.1.2023 08:01
fikovnice

XXX.XXX.61.73

Dája6 napsal(a):
Dája

Jéé, Vy máte novou profilovku!

8.1.2023 08:06

Dája6 napsal(a):
Dája

Ano, jste správně a na kafíčko na chaloupku se ráda zastavím.

8.1.2023 08:08
fikovnice

XXX.XXX.61.73

Ano, jste správně a na kafíčko na chaloupku se ráda zastavím.

Navštívíme spolu "Dáju" v létě? Teda já se teď automaticky pozvala jak k Tobě, tak k "Dáje".

8.1.2023 08:09

fikovnice napsal(a):
Navštívíme spolu "Dáju" v létě? Teda já se teď automaticky pozvala jak k Tobě, tak k "Dáje".

Teď to jenom logisticky zvládnout. Ráda bych poznala všechny baby.

8.1.2023 08:10

fikovnice napsal(a):

Jani, přece víš, že ty můžeš přijet kdykoliv.
Na SZ odepíšu, bude to delší.

8.1.2023 08:12
fikovnice

XXX.XXX.61.73

Jani, přece víš, že ty můžeš přijet kdykoliv.
Na SZ odepíšu, bude to delší.

Už jsem se lekla, že se na mě zlobíš...

8.1.2023 08:13
fikovnice

XXX.XXX.61.73

Já jsem taky pro osobní setkání, však už jsme to zde párkrát plánovali...

8.1.2023 08:54

Jenom nesměle podotýkám, ze dlouhé trasy absolvuji výhradně vlakem, což obnáší 8 - 9 hodin cesty. Neboli pro mě by byl ideální termín jarní či letní prázdniny nebo nějaký prodloužený víkend. S možností přespání.

8.1.2023 08:57

Jenom nesměle podotýkám, ze dlouhé trasy absolvuji výhradně vlakem, což obnáší 8 - 9 hodin cesty. Neboli pro mě by byl ideální termín jarní či letní prázdniny nebo nějaký prodloužený víkend. S možností přespání.

Přespání klidně u mě, není problém.

8.1.2023 08:58

Přespání klidně u mě, není problém.

Dobře, děkuji.

8.1.2023 09:33
Dája6

XXX.XXX.236.160

Klíďo píďo, ale leithian se musí přidat k nám na kafíčko.
Sárach říká Vám něco Jindřichov ve Slezsku? Tak tam máme chaloupku.
Dája

8.1.2023 10:41

Za prvé - nečetla jsem to celé, tak možná, že budu opakovat.....
Je to už několik let, kdy bylo "uzákoněno" - v uvozovkách proto, že nevím jakou formou - zákon, vyhláška celostátní, místní - používání petard a ohňostrojů. Stačilo by (možná), aby moc výkonná, naši strážci veřejného pořádku konali tak jak mají. Zjistěte si, jak je to u vás ve městě, na vsi a vyžadujte dodržování zakona-vyhlášky u vás v místě. A klidně žádejte potrestání viníků tam, kde je znáte.

8.1.2023 11:39

Dája6 napsal(a):
Klíďo píďo, ale leithian se musí přidat k nám na kafíčko.
Sárach říká Vám něco Jindřichov ve Slezsku? Tak tam máme chaloupku.
Dája

Ano, vím, kde to je, i když ode mne ještě cca 50 km.

8.1.2023 12:32
Doron

XXX.XXX.103.229

U nás v okrajové části Prahy, to bylo rozdělené na sekce, kde se smí a kde ne.
Dokonce místostarosta odpoledne na Silvestra rozdával v hospodě mapku a odpovídal na otázky:"Hele, voe, to fakt nevím, proč se tady nesmí, to bude asi kvůli těm stromům".:))
Ale tady je to takové specifické, lidi jsou tu poměrně kultivovaní a přitom se dost znají, takže to tady není anonymní.

V centru Prahy je to peklo, taky hodně cizinců,policie nemá kapacity, to byste musela snad nasadit vojsko, který teda taky nemáme...

Orionka mě přivedla na dobrý nápad , že každý by se měl starat o to místo, kde žije a víc se angažovat.

Tak mě napadlo, že před Vánoci napíšu článek do obecního časopisu a zajdeme do školy a požádáme děti o spolupráci.
Jako, že aspoň něco, když pořád chci dělat tu osvětu..:))

Jo, a ještě to vyhlásíme místním rozhlasem:))) Ale jako fakt.

5008.

8.1.2023 12:43
5008.

XXX.XXX.228.41

Za prvé - nečetla jsem to celé, tak možná, že budu opakovat.....
Je to už několik let, kdy bylo "uzákoněno" - v uvozovkách proto, že nevím jakou formou - zákon, vyhláška celostátní, místní - používání petard a ohňostrojů. Stačilo by (možná), aby moc výkonná, naši strážci veřejného pořádku konali tak jak mají. Zjistěte si, jak je to u vás ve městě, na vsi a vyžadujte dodržování zakona-vyhlášky u vás v místě. A klidně žádejte potrestání viníků tam, kde je znáte.

Tak doufám, že budete taky vyžadovat dodržování vyhlášky o zákazu volného pohybu psů. A nahlašovat případné viníky a žádat jejich potrestání. A taky je teď zákaz pouštění slepic, tak mrkněte k sousedům za plot.

8.1.2023 13:10

5008. napsal(a):
Tak doufám, že budete taky vyžadovat dodržování vyhlášky o zákazu volného pohybu psů. A nahlašovat případné viníky a žádat jejich potrestání. A taky je teď zákaz pouštění slepic, tak mrkněte k sousedům za plot.

Volně pobíhající psy řeším s majiteli, slepice už u nás na vsi nikdo volně nechová. Je tu víc lišek než slepic a klidně si pro slepici sáhnou v pravé poledne.
Ono stačí, když si každý zamete před svým prahem a sáhne si do svědomí.

8.1.2023 13:35
Doron

XXX.XXX.103.229

5008. napsal(a):

Já s Vámi naprosto souhlasím v tom, že po zlém se moc nezmůže ,je to až ta nejkrajnější možnost.
My třeba bydlíme v té sekci, kde se odpalovat smělo a stejně se sousedi zachovali ohleduplně, když jsem je poprosila.
A máte pravdu, venčím navolno, ani vlastně nevím , kde se smí a kde ne, ale zase, snažím se být maximálně ohleduplná.
Policajti v úplným centru Prahy se s mým psem na volno zdraví;)).A druhýho bych tam zase nepustila, protože se ještě neumí chovat.

V Čechách ještě zůstalo hodně zdravého rozumu, jsem za to moc ráda.

5008.

8.1.2023 13:49
5008.

XXX.XXX.228.41

Doron napsal(a):
Já s Vámi naprosto souhlasím v tom, že po zlém se moc nezmůže ,je to až ta nejkrajnější možnost.
My třeba bydlíme v té sekci, kde se odpalovat smělo a stejně se sousedi zachovali ohleduplně, když jsem je poprosila.
A máte pravdu, venčím navolno, ani vlastně nevím , kde se smí a kde ne, ale zase, snažím se být maximálně ohleduplná.
Policajti v úplným centru Prahy se s mým psem na volno zdraví;)).A druhýho bych tam zase nepustila, protože se ještě neumí chovat.

A tak to já venčím taky na volno,, tam kde je to vhodné. Šlo mi o to,že “ Já můžu všechno, ale ostatní strestejte”

8.1.2023 13:55

Doron napsal(a):

No o tom to je...o zdravém rozumu a ohleduplnosti k ostatním.
Třeba, když jsem měla ovčandu, tak ta byla i na volno 100% ovladatelná, ale i tak...pokud jsme byli na místě, kde by asi nebyl problém mít psa na volno, ale bylo víc lidí a třeba i malé děti, tak ne každý se potom cítí komfortně, když se kolem pohybuje NO na volno, tak jsem jí na to vodítko připla...
Uměla chodit spolehlivě u nohy bez vodítka, ale i tak, pokud jsem měla pocit, že se třeba míjíme s lidmi se psem a viděla jsem obavy, třeba v případě menších pejsků, tak zase jen s ohledu na ně, jsem ovčandu připnula.
A naopak pokud mám psa, který přivolání nemá, tak nepouštím...

8.1.2023 14:04

No o tom to je...o zdravém rozumu a ohleduplnosti k ostatním.
Třeba, když jsem měla ovčandu, tak ta byla i na volno 100% ovladatelná, ale i tak...pokud jsme byli na místě, kde by asi nebyl problém mít psa na volno, ale bylo víc lidí a třeba i malé děti, tak ne každý se potom cítí komfortně, když se kolem pohybuje NO na volno, tak jsem jí na to vodítko připla...
Uměla chodit spolehlivě u nohy bez vodítka, ale i tak, pokud jsem měla pocit, že se třeba míjíme s lidmi se psem a viděla jsem obavy, třeba v případě menších pejsků, tak zase jen s ohledu na ně, jsem ovčandu připnula.
A naopak pokud mám psa, který přivolání nemá, tak nepouštím...

Tak nějak. Na vyjížďkách s koněm jsem taky potkávala pejskaře. A většina si psa zavolala a dala na vodítko. A já přešla do kroku, pozdravila a poděkovala. A tak to má být, si myslím.

9.1.2023 20:37
bery25

XXX.XXX.33.251

Ach jo, proč nesmatlat všechno dohromady, že? To je odvahy u klávesnice. Chtěla bych vás vidět, jak jako řadový Rus v Rusku protestujete proti válce s Ukrajinou.

ked ma chcete vidiet,musite prist na vychodne slovensko to už budete mat velmi blizko na ukrajinu a ked sa blaznovi podari,tak aj do russka,a ano,radovy rusi nemaju žiadnu odvahu,len sa nechat poslat na smrť,ved pre vodcu čo by nespravili o vašej odvahe neviem nič a velmi pochybujem ,že vy viete o tej mojej

10.1.2023 13:19
fikovnice

XXX.XXX.62.163

bery25 napsal(a):
ked ma chcete vidiet,musite prist na vychodne slovensko to už budete mat velmi blizko na ukrajinu a ked sa blaznovi podari,tak aj do russka,a ano,radovy rusi nemaju žiadnu odvahu,len sa nechat poslat na smrť,ved pre vodcu čo by nespravili o vašej odvahe neviem nič a velmi pochybujem ,že vy viete o tej mojej

Moje někdejší nejlepší kamarádka je z Prešova. Přátelily jsme se, když studovala v Brně. Když v únoru Rusové napadli UA, nestačila jsem se divit jejím proruským názorům. To není samozřejmě nic proti Vám, jen mi tak naskočila asociace s východním Slovenskem. Kdysi dávno jsme tam i byly dámská parta na dovolence - Domaša, Trebišov...

10.1.2023 15:31
bery25

XXX.XXX.33.251

fikovnice napsal(a):
Moje někdejší nejlepší kamarádka je z Prešova. Přátelily jsme se, když studovala v Brně. Když v únoru Rusové napadli UA, nestačila jsem se divit jejím proruským názorům. To není samozřejmě nic proti Vám, jen mi tak naskočila asociace s východním Slovenskem. Kdysi dávno jsme tam i byly dámská parta na dovolence - Domaša, Trebišov...

domaša ty ši pycha naša na domašu chodim na ryby pravidelne,mam tam chatku,tak mi to vyhovuje,ano,čim bližšie pri ukrajinskych hraniciach tym viac rusofilov,nikdy by mi ani v najhoršom sne nanepadlo,kolko mojich kamaratov a aj blizkych v rodine,schvaluje russku agresiu,a to boli este nedavno najlepsi kamarati,hrali tu futbal, chodili sme k nim lyzovat,pit,no všetko,teraz ich je najlepšie všetkych vyhladit ,vybombardovat

10.1.2023 15:44

bery25 napsal(a):
domaša ty ši pycha naša na domašu chodim na ryby pravidelne,mam tam chatku,tak mi to vyhovuje,ano,čim bližšie pri ukrajinskych hraniciach tym viac rusofilov,nikdy by mi ani v najhoršom sne nanepadlo,kolko mojich kamaratov a aj blizkych v rodine,schvaluje russku agresiu,a to boli este nedavno najlepsi kamarati,hrali tu futbal, chodili sme k nim lyzovat,pit,no všetko,teraz ich je najlepšie všetkych vyhladit ,vybombardovat

Jo? A oč jste pak lepší než oni?

10.1.2023 16:30
bery25

XXX.XXX.33.251

Jo? A oč jste pak lepší než oni?

napisem to este raz,zrozumitelne.......nikdy by mi ani v najhoršom sne nanepadlo,kolko mojich kamaratov a aj blizkych v rodine,schvaluje russku agresiu,a to ukrajinci boli este nedavno najlepsi kamarati,hrali tu futbal, chodili sme k nim lyzovat,pit,no všetko,teraz ich je najlepšie všetkych vyhladit ,vybombardovat

10.1.2023 18:53

Aha, pochopil jsem to jinak 😚

10.1.2023 19:34
bery25

XXX.XXX.33.251

Aha, pochopil jsem to jinak 😚

som si myslel.preto som to opravil jednym slovom

12.1.2023 10:10
fikovnice

XXX.XXX.62.118

bery25 napsal(a):

Všechno je jak na zavolanou!
Právě mi volala ta kamarádka z Prešova... Asi bude mít cestu přes Brno a mohly bychom se pomalu po 30 letech vidět a pokecat! Po telefonu to bylo, jako bychom se rozešly včera...

13.1.2023 06:45
bery25

XXX.XXX.33.251

fikovnice napsal(a):
Všechno je jak na zavolanou!
Právě mi volala ta kamarádka z Prešova... Asi bude mít cestu přes Brno a mohly bychom se pomalu po 30 letech vidět a pokecat! Po telefonu to bylo, jako bychom se rozešly včera...

tak sme to privolali

Přidejte reakci

Přidat smajlík