Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Chtěl bych se zeptat na Váš názor a zkušenost z doplňků stravy u psa. Jedná se mi o Váš názor na přípravky Lososový olej, Pivovarské kvasnice a popř i jiné . Je to jen klamavá reklama nebo jsou pro psa velkým přínosem?
Děkuji za slušné vyjádření k tématu ať zde nebo SZ. A opravdu mě zajímá vaše zkušenost a né jen nějaké domněnka.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lososový olej nedávám, nějak mně nepřišlo, že by to mělo vliv na kvalitu srsti, jak někdo tvrdí. Resp. si myslím, že stejně poslouží i jiný olej. Pivovarský kvasnice dávám občas, hlavně v létě kvůli odpuzování klíšťat. A myslím si, že nějaký účinek tam bude, když pipetu dávám maximálně 2x do roka. Samozřejmě někdo jiný může mít úplně opačnou zkušenost. Jinak k barfu přidávám Barf Balancer, kelpu (tu taky jen občas, ne pořád) a teď v zimě Canvit Multi. Letos zatím ani jeden pes neměl psincák, ale taky jsme nebyli nikde na hromadné akci, naposled v září.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
napsal(a):
Lososový olej nedávám, nějak mně nepřišlo, že by to mělo vliv na kvalitu srsti, jak někdo tvrdí. Resp. si myslím, že stejně poslouží i jiný olej. Pivovarský kvasnice dávám občas, hlavně v létě kvůli odpuzování klíšťat. A myslím si, že nějaký účinek tam bude, když pipetu dávám maximálně 2x do roka. Samozřejmě někdo jiný může mít úplně opačnou zkušenost. Jinak k barfu přidávám Barf Balancer, kelpu (tu taky jen občas, ne pořád) a teď v zimě Canvit Multi. Letos zatím ani jeden pes neměl psincák, ale taky jsme nebyli nikde na hromadné akci, naposled v září.
Děkuji za Váš názor a na zbytek přípravku Vámi zmíněných se podívám.
a má kvalitní granule Acany
jsou-li to tyto: Čerstvé kuřecí maso (16 %), dehydrované kuře (16 %), celá červená čočka, celý zelený hrách, dehydrovaná krůta (6 %), celá cizrna, čerstvé kuřecí droby (játra, srdce)(4 %), dehydrovaný sleď (4 %), vejce (4 %), syrový platýs (3,5 %), rybí tuk (3 %), kuřecí tuk (3 %), celá zelená čočka, celý žlutý hrách, vláknina z hrášku, hráškový škrob, syrová krůtí játra (0,5 %), sůl, sušená řasa, celá čerstvá dýně, čerstvá celá máslová dýně, čerstvá celá mrkev, celá čerstvá jablka , čerstvé celé hrušky, čerstvá celá cuketa, sušený kořen čekanky, bílkovina mědi, čerstvá kapusta, čerstvý špenát, čerstvé listy tuřínu, čerstvé listy červené řepy, čerstvé brusinky, čerstvé borůvky, čerstvý celý muchovník olšolistý, kurkuma, ostropestřec, kořen lopuchu, levandule, kořen ibišku, šípky.
tak to má velkou kliku, že to dotujete masem, páč v tomhle je převážná část rostlin. bílkovin, které jsou psovi k prdu...
vaše naivita a víra v "suprčuprgrancle" je bezbřehá
zkuste si přečíst povídání MUDr. K. Dvořákové na
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/4009412/granule-pre-steniatka?a=4009500#a4009500
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Děkuji za další názory 🙂
Dřív jsem hodně doplňovala, psisko mělo problémy s trávením, s kůží, nehojící se záležitosti, alergie.
Losový olej, konopný, lněný, brutnákový...i ty kvasnice + bylinky se časem osvědčily. Respektive si to myslím, je možné, že ke srovnání došlo prostě tak nějak.
Momentálně je ve stavu dobrém, když si nevzpomenu, tak holt nepřidám.
Je to asi jako většina věcí individuální.
Ale srst krásnou.
Mínus v kvasnicích jsem viděla v tom, že byl pes doslova bezednej, to je i má osobní zkušenost:)
Oleje krom losového máme v lidské kvalitě a užíváme i my, např. v salátech, tak kdyby nevyhovaly, mohou uplatnění najít i jinde
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Rronjabutterfly
napsal(a):
Dřív jsem hodně doplňovala, psisko mělo problémy s trávením, s kůží, nehojící se záležitosti, alergie.
Losový olej, konopný, lněný, brutnákový...i ty kvasnice + bylinky se časem osvědčily. Respektive si to myslím, je možné, že ke srovnání došlo prostě tak nějak.
Momentálně je ve stavu dobrém, když si nevzpomenu, tak holt nepřidám.
Je to asi jako většina věcí individuální.
Ale srst krásnou.
Mínus v kvasnicích jsem viděla v tom, že byl pes doslova bezednej, to je i má osobní zkušenost:)
Oleje krom losového máme v lidské kvalitě a užíváme i my, např. v salátech, tak kdyby nevyhovaly, mohou uplatnění najít i jinde
Děkuji i za Vaši zkušenost s doplňky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
A jaký jsou tedy výhody těch ostatních olejů které tady zmiňujete > oproti tomu lososovýmu.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A jaký jsou tedy výhody těch ostatních olejů které tady zmiňujete > oproti tomu lososovýmu.
Zjistěte si, jaké vitamíny mmch, dané oleje obsahují a jaký mají vliv na (srst) psa.
Tak ona je otázka,proč chcete oleje dávat. Já jsem zastánce toho,že dospělý zdravý pes, který dostává kvalitní žrádlo obecně doplňky nepotřebuje. Já mám lovečáky,takže v lovecké sezóně,když mají opravdu velkou zátěž,dávám doplňky na klouby,lkarnitin, drinky po zátěži. Ale přes rok nedostávají v zásadě nic,max biotin nebo lněný olej v době největšího línání. I veteráni těch doplňků mají minimum. Mlaďochům dávám přírodní věci na klouby kostru typu kolagen, zvápenatělé mořské řasy. A (ťukám na všechno) psi zůstávají velmi dlouho v pracovní kondici (ještě letos mi skoro dvanáctiletá fena odchodila hony na kachny),přestože se pohybují v pestré psí společnosti, infekční nemoci chytnou velmi zřídkakdy, a když tak je zvládnou s domácím léčením, nemají alergie, kožní problémy, dožívají se vysokého věku, a i na konci mají jaterní i ledvinové testy zcela v normě. A to je mám čistě na mase,bez příloh,doplňků atd
Doron
napsal(a):
Janaa, čistě jen na mase?!?
To by mně taky vyhovovalo.
A čím krmíte, jestli se můžu ptát?
Já teď sbírám pořád nějaké informace o výživě ..
Ano,samozřejmě maso,kosti,vnitřnosti,sem tam dršťky. Základem u nás je mletá krůta (skelety,ořezy,droby) a k tomu střídám hovězí s droby,hovězí s dršťkou,masovou směs od Falca apod. (v jiném režimu mám jen mlaďochy,březí a kojící feny,ty to mají pestřejší,ale vařené přílohy nedávám ani jim). Přílohy nedávám, labíci by byli jako koule, takže max když mi zbyde z vaření trocha těstovin nebo rýže,ale rozděluju mezi osm psů,takže je to zanedbatelné. Ovozel mají,co si na zahradě nasbírají.

janaa
napsal(a):
Ano,samozřejmě maso,kosti,vnitřnosti,sem tam dršťky. Základem u nás je mletá krůta (skelety,ořezy,droby) a k tomu střídám hovězí s droby,hovězí s dršťkou,masovou směs od Falca apod. (v jiném režimu mám jen mlaďochy,březí a kojící feny,ty to mají pestřejší,ale vařené přílohy nedávám ani jim). Přílohy nedávám, labíci by byli jako koule, takže max když mi zbyde z vaření trocha těstovin nebo rýže,ale rozděluju mezi osm psů,takže je to zanedbatelné. Ovozel mají,co si na zahradě nasbírají.
Ale to není čisté maso (jako, že jenom svalovina). Pro mě je to barf.
napsal(a):
Já teda říkám že krmím syrovým masem, ale myslím tím maso, kosti vnitřnosti, šlachy, prostě všechno a nějak pořád zapomínám, že začátečníci si můžou myslet že je to pouze svalovina

aluska
napsal(a):
Já teda říkám že krmím syrovým masem, ale myslím tím maso, kosti vnitřnosti, šlachy, prostě všechno a nějak pořád zapomínám, že začátečníci si můžou myslet že je to pouze svalovina
No jo, ale to může být zavádějící. Pro někoho začínajícího, který si pod tím představí jenom tu flákotu, kterou si sám dává k obědu. Si myslím.
napsal(a):
No jo, ale to může být zavádějící. Pro někoho začínajícího, který si pod tím představí jenom tu flákotu, kterou si sám dává k obědu. Si myslím.
jo, máš pravdu, neuvědomovala jsem si to, mám to zažitý už léta, že krmím masem na rozdíl od granclí

napsal(a):
Však já třeba to chápu jako skelety + ořezy + droby = maso = barf.
janaa
napsal(a):
A vlastně kecám,v době honů mají děvčata velmi často přílohy- knedlíky,chleba,rohlíky,většinou jako přílohu ke guláši nebo svíčkový
to ti moji občas taky, pořád nějaký hloupý lidi sypou po lese pečivo asi pro srnky.....jednou jsem musela odtáhnout psy na vodítkách domů a pak jsem posbírala plnou igelitku navlhlýho starýho pečiva, co tam někdo vysypal...

janaa
napsal(a):
Čistě maso ve smyslu bez příloh a ovoce,zeleniny,výmyslů a doplňků. To je podle mě barf
Aha. Asi se rozcházíme v terminologii. Přesněji řečeno - ano, bez ovozel, doplňků a výmyslů beru. Ale kosti, vnitřnosti, droby a tak pro mě nejsou maso, teda ta čistá svalovina.
Jo a kocoury krmím vlastně stejně.

aluska
napsal(a):
to ti moji občas taky, pořád nějaký hloupý lidi sypou po lese pečivo asi pro srnky.....jednou jsem musela odtáhnout psy na vodítkách domů a pak jsem posbírala plnou igelitku navlhlýho starýho pečiva, co tam někdo vysypal...
Já letos koukala, že už se to lepší, u krmelce v korýtku byly mrkvičky a jabka. Ti moji zvyklí, že tam bývá chleba, se tam hnali a byli zklamaní.

janaa
napsal(a):
A vlastně kecám,v době honů mají děvčata velmi často přílohy- knedlíky,chleba,rohlíky,většinou jako přílohu ke guláši nebo svíčkový
A teď si už rozumíme.
napsal(a):
Já letos koukala, že už se to lepší, u krmelce v korýtku byly mrkvičky a jabka. Ti moji zvyklí, že tam bývá chleba, se tam hnali a byli zklamaní.
jo, šlupky z jablek tu taky máme, jako když někdo udělá štrůdl a zbytky z jablek jde vyhodit do lesa....nechápu, krmelec tu není, zvěř tu není... ale moji hafani nepohrdnou ani ohryzkem z jablka

aluska
napsal(a):
jo, šlupky z jablek tu taky máme, jako když někdo udělá štrůdl a zbytky z jablek jde vyhodit do lesa....nechápu, krmelec tu není, zvěř tu není... ale moji hafani nepohrdnou ani ohryzkem z jablka
No a to je ten barf!
aluska
napsal(a):
Do krmelce nám nosí někdo neustále celé sušené pecny,tak holky si pro ně taky letí a hryžou,zatímco já vyndavám shnilý rajčata, šlupky od brambor a cibule....ty lidi fakt nejsou normální
Aha. Asi se rozcházíme v terminologii. Přesněji řečeno - ano, bez ovozel, doplňků a výmyslů beru. Ale kosti, vnitřnosti, droby a tak pro mě nejsou maso, teda ta čistá svalovina
Tak pro mě zas není maso čistá svalovina. Ale jak píšete,to je terminologie. Každopádně Barf je pro mě označení krmení podle nějakého moderního systémů, a právě zahrnuje i ty, pro mě zbytečné,záležitosti

Tak pro mě zas není maso čistá svalovina. Ale jak píšete,to je terminologie. Každopádně Barf je pro mě označení krmení podle nějakého moderního systémů, a právě zahrnuje i ty, pro mě zbytečné,záležitosti
Tak prostě k tomu přistupuješ individuálně a tak to má bejt. Lidem přece taky každýmu nesedí stejný styl stravování.

aluska
napsal(a):
no já jim to doma dávám taky k masu, protože jim to chutná, kedlubny, mrkev, řepa , cuketa, jablka....ale nějak si nemůžu zvyknout na název barf, říkám tomu syrový se zeleninou
A není to zbytečně dlouhé?
janaa
napsal(a):
Do krmelce nám nosí někdo neustále celé sušené pecny,tak holky si pro ně taky letí a hryžou,zatímco já vyndavám shnilý rajčata, šlupky od brambor a cibule....ty lidi fakt nejsou normální
Aha. Asi se rozcházíme v terminologii. Přesněji řečeno - ano, bez ovozel, doplňků a výmyslů beru. Ale kosti, vnitřnosti, droby a tak pro mě nejsou maso, teda ta čistá svalovina
to by mě trefil šlak, celý pecny chleba. Jezevčouni by to taky hryzali a pak by mi šli domů 4 pecny chleba na krátkých nožičkách

aluska
napsal(a):
je to český
Pravda. To musím uznat.
napsal(a):
Tak prostě k tomu přistupuješ individuálně a tak to má bejt. Lidem přece taky každýmu nesedí stejný styl stravování.
Tak hlavně já krmila "masem" než se něco vůbec označilo barf, a většina jeho dnešních fanatických zastánců by se v té době do krve hádala o dokonalosti granulí

Se jen vratim zpatky k tomu losos oleji.
Jeho problem je, ze je pro zvirata -a tak neni uplne "cisty" - proto casto zpusobuje reakce.
Oleje i pro lidskou potrebu jsou na tom s kvalitou lepe.

lupus4
napsal(a):
a má kvalitní granule Acany
jsou-li to tyto: Čerstvé kuřecí maso (16 %), dehydrované kuře (16 %), celá červená čočka, celý zelený hrách, dehydrovaná krůta (6 %), celá cizrna, čerstvé kuřecí droby (játra, srdce)(4 %), dehydrovaný sleď (4 %), vejce (4 %), syrový platýs (3,5 %), rybí tuk (3 %), kuřecí tuk (3 %), celá zelená čočka, celý žlutý hrách, vláknina z hrášku, hráškový škrob, syrová krůtí játra (0,5 %), sůl, sušená řasa, celá čerstvá dýně, čerstvá celá máslová dýně, čerstvá celá mrkev, celá čerstvá jablka , čerstvé celé hrušky, čerstvá celá cuketa, sušený kořen čekanky, bílkovina mědi, čerstvá kapusta, čerstvý špenát, čerstvé listy tuřínu, čerstvé listy červené řepy, čerstvé brusinky, čerstvé borůvky, čerstvý celý muchovník olšolistý, kurkuma, ostropestřec, kořen lopuchu, levandule, kořen ibišku, šípky.
tak to má velkou kliku, že to dotujete masem, páč v tomhle je převážná část rostlin. bílkovin, které jsou psovi k prdu...
vaše naivita a víra v "suprčuprgrancle" je bezbřehá
zkuste si přečíst povídání MUDr. K. Dvořákové na
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/4009412/granule-pre-steniatka?a=4009500#a4009500
Ale zase- ty kytky jsou tam ve velmi pestrém složení :-))
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Tak se zase tady to téma zvrhlo 😕. A to jsem doufal že jsem tomu tak nestane a uvidím zde podstatné věci a jasně související s tématem. 🤦Takže jdu pročítat tu hromadu odpovědi a hledat jestli tam je nějaká k danému tématu které mě zajímá. Když už jsi dal někdo tu práci se vyjádřit s vlastní zkušenosti a případně radou ať nepřijde v niveč.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak se zase tady to téma zvrhlo 😕. A to jsem doufal že jsem tomu tak nestane a uvidím zde podstatné věci a jasně související s tématem. 🤦Takže jdu pročítat tu hromadu odpovědi a hledat jestli tam je nějaká k danému tématu které mě zajímá. Když už jsi dal někdo tu práci se vyjádřit s vlastní zkušenosti a případně radou ať nepřijde v niveč.
S tím zvrhnutím se musíte smířit. To víte, jsme tady téměř samé ženské, už se nějakou dobu známe a tak se snadno zakecáme.
Holt si musíte ty podstatné informace vyfiltrovat. To je konec konců užitečné umění, nejen na psím vláknu.

Víte, doplňky stravy u psa, to máte jako u člověka. Úplně stejné.
Kdo jí pestrou vyváženou stravu vhodnou pro člověka, k tomu se přiměřeně hýbe, je zdráv, ten je fit a nemusí požívat žádných doplňků.
Kdo je nemocen, hýbe se nepřiměřeně, jí jednostranně, je třeba ve stresu, tomu mohou být doplňky benefitní.
Konkrétní odpovědi se tu dočkáte pouze ve vztahu ke konkrétní krmné dávce, konkrétnímu psovi a konkrétnímu páníčkovi. Nelze zevšeobecňovat.
Spíš řekněte, co máte za psa (plemeno, hmotnost, věk), v jakém je managementu (zátěž) a co mu krmíte. Ti, kteří k tomu budou mít co říci, vám potom poradí, co vám v KD třeba chybí nebo přebývá, případně zda je vhodné upravit režim.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
napsal(a):
Se jen vratim zpatky k tomu losos oleji.
Jeho problem je, ze je pro zvirata -a tak neni uplne "cisty" - proto casto zpusobuje reakce.
Oleje i pro lidskou potrebu jsou na tom s kvalitou lepe.
Děkuji za odpověď. Jestli máte na mysli reakce nežádoucí nejspíš ? Nevíte jak si vedou ty pivovarské kvasnice co se týká reakci na ně u psů ?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kupte si tuhle knížku: https://knihobot.cz/g/51153, tam je všechno podrobně rozebrané.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
napsal(a):
S tím zvrhnutím se musíte smířit. To víte, jsme tady téměř samé ženské, už se nějakou dobu známe a tak se snadno zakecáme.
Holt si musíte ty podstatné informace vyfiltrovat. To je konec konců užitečné umění, nejen na psím vláknu.
Jo je mi bohužel jasné že se s tím nic dělat nedá 😕. Ale určitě to 🤦nelze takhle omluvit vždyť to ten web zcela kazí a je možná proto tam kde je .
Ale já nechci od tématu odcházet ale tohle jsem napsat musel.

Proč by to web kazilo? Je to diskuzní fórum, takže diskuze jako každá jiná. Jiný příchozí třeba bude za tyto informace naopak rád.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
napsal(a):
Kupte si tuhle knížku: https://knihobot.cz/g/51153, tam je všechno podrobně rozebrané.
A tohle mi mělo říct jako co ?? Viz foto po rozklinutí odkazu.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo je mi bohužel jasné že se s tím nic dělat nedá 😕. Ale určitě to 🤦nelze takhle omluvit vždyť to ten web zcela kazí a je možná proto tam kde je .
Asi byste si měl uvědomit, že toto je diskuze. Ne poradna. A diskuze se prostě nějak vyvíjí, a mnohdy zcela uhne od původního tématu.
Nemám dojem, že by se ifauna nějak kazila. Já sem chodím ráda. Přečtu si co chci, vyjádřím se k čemu chci...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A tohle mi mělo říct jako co ?? Viz foto po rozklinutí odkazu.
Asi ji mezitím někdo koupil. Níže máte screenshot.
Nemyslím si,že se to nějak zvrhlo a odbočilo,diskuze stále zůstala na téma žrádlo,což je prostě široké téma, a vy jste položil poměrně široký dotaz na doplňky ke žrádlu. Je to prostě diskuze, to by člověk nemohl reagovat skoro na nic,aby nezabrousil i někam dál.
Jinak k vašemu dotazu,pivovarské kvasnice bývají dobře snášeny, ale psiska po nich rychle tloustnou, takže dávat individuálně. I proto tu padly dotazy, proč chcete oleje, doplňky dávat, ono se těžko konkrétně něco doporučí,když o psovi,kondici,zátěži a krmení nic nevíme. Že Bobík od Terky má krásnou srst po lososáči neznamená, že Fifinka od Pepy se po něm nezačne drbat

I né.
Jen vám v té webové adrese zůstala ta čárka (interpunkční znaménko).
https://knihobot.cz/g/51153
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
janaa
napsal(a):
Nemyslím si,že se to nějak zvrhlo a odbočilo,diskuze stále zůstala na téma žrádlo,což je prostě široké téma, a vy jste položil poměrně široký dotaz na doplňky ke žrádlu. Je to prostě diskuze, to by člověk nemohl reagovat skoro na nic,aby nezabrousil i někam dál.
Jinak k vašemu dotazu,pivovarské kvasnice bývají dobře snášeny, ale psiska po nich rychle tloustnou, takže dávat individuálně. I proto tu padly dotazy, proč chcete oleje, doplňky dávat, ono se těžko konkrétně něco doporučí,když o psovi,kondici,zátěži a krmení nic nevíme. Že Bobík od Terky má krásnou srst po lososáči neznamená, že Fifinka od Pepy se po něm nezačne drbat
Jo tak ten konec vypadá už nadějné a skóre je zatím 1:1. Teď se uvidí kolik se zde najde Bobíku a kolik Fifinek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
janaa
napsal(a):
to ten web zcela kazí a je možná proto tam kde je
nedá mi to,pokud je podle vás zkaženej,a tam kde je,nechápu,proč sem dávat dotaz na diskuzi
A dle mého citace je reakce na konkrétní příspěvek.
Tak nechápu proč ho tahle vytrhávate z kontextu . A ještě se tu najdou tací kteří se vyjádří že příspěvek je kvalitní 🤦.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A dle mého citace je reakce na konkrétní příspěvek.
Tak nechápu proč ho tahle vytrhávate z kontextu . A ještě se tu najdou tací kteří se vyjádří že příspěvek je kvalitní 🤦.
Mno, já bych byla naopak ráda, že se tu dozvím i jiné věci - třeba stran toho masa, barfu, příloh, apod.
A na ten Váš konkrétní dotaz tu zareagovalo dost lidí.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A v čem to ten web kazí? Viz Sarah01 - je to veřejná diskuze, ne odborná přednáška. Jestli se vám to nelíbí, nemusíte sem chodit a založte si vlastní web podle vašich představ.
Jsem si vlastně vzpomněla, zase vám kazíme VAŠE vlákno. To už jste si stěžoval jednou.

No ono taky vlákno nazvané "Dobrý den pejskaři" - fakt jsem neočekávala, že tady bude diskuse o krmivu. Čekala jsem nějaké "hodně štěstí v novém roce, pojďme si povídat" Je dobré, a na to tady tuším kdos upozorňoval (honzapm?), pojmenovat vlákno podle toho, co v něm chci řešit. Pak do něj nepoleze každý, kdo si chce popovídat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
napsal(a):
A v čem to ten web kazí? Viz Sarah01 - je to veřejná diskuze, ne odborná přednáška. Jestli se vám to nelíbí, nemusíte sem chodit a založte si vlastní web podle vašich představ.
Jsem si vlastně vzpomněla, zase vám kazíme VAŠE vlákno. To už jste si stěžoval jednou.
Nevím z jakého důvodu tady posuzujete tam můžu chodit a kam né? Vy jste snad jako někdo víc než jen Kometa? A ano založení tématu je otázka 1 min možná max 2. Takže mě to bude vadit stále v mých tématech že nejdou k věci a odbočuje se v nich.
Ps: Že Vaše působení tady je takové jaké je. To je zcela vaše věc ( komentovat to radši nebudu) . On obrázek si o tom udělá počase každý sám.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím z jakého důvodu tady posuzujete tam můžu chodit a kam né? Vy jste snad jako někdo víc než jen Kometa? A ano založení tématu je otázka 1 min možná max 2. Takže mě to bude vadit stále v mých tématech že nejdou k věci a odbočuje se v nich.
Ps: Že Vaše působení tady je takové jaké je. To je zcela vaše věc ( komentovat to radši nebudu) . On obrázek si o tom udělá počase každý sám.
Á... policie je tady!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
napsal(a):
No ono taky vlákno nazvané "Dobrý den pejskaři" - fakt jsem neočekávala, že tady bude diskuse o krmivu. Čekala jsem nějaké "hodně štěstí v novém roce, pojďme si povídat" Je dobré, a na to tady tuším kdos upozorňoval (honzapm?), pojmenovat vlákno podle toho, co v něm chci řešit. Pak do něj nepoleze každý, kdo si chce popovídat
Ano název byl špatný ale neda se s tím nic dělat .
A ano pejskař označují majitele psů a tak to měl být můj průzkum v řadách majitelů. Né domněnky a informace z druhé ruky. A proč se zde nečte prvotní příspěvek to vážně nevím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
napsal(a):
Á... policie je tady!
A tenhle výkřik je jako co ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Varaxi
napsal(a):
Rozklikněte tu stránku znovu a vymažte tu čárku v odkazu (poslední znak odkazu). Když kliknete na enter, načte se Vám to správně.
Děkuji už mi to tady bylo objasněno. Že mám hledat majitele a recenze od nych v knize Braf.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji už mi to tady bylo objasněno. Že mám hledat majitele a recenze od nych v knize Braf.
Recenze majitelů tam opravdu nenajdete, ale najdete tam podrobně rozepsáno, které výživářské komponenty (mimo jiné i oleje) jsou pro psy (na základě studií a výzkumů, nikoli dojmologie) přínosem a proč.
Díky díky!!
Ani si neumíte představit jaká je to úleva, že bych mohla krmit jen syrovým masem ( pro kometu:):chápu co se tím myslí).
S přílohami (syrové ovoce, zelenina) se trápím já i psi, fakt o to nestojí.
Teda na zahradě si něco občas najdou, hrajou si jablkem třeba a půlku ho sežerou nebo jim doma hodím mrkev na hraní.
Nechala jsem se zastrašit takovým tím, že jim odrovnám ledviny ,laik nikdy nevyváží poměr vápníku a fosforu,budou jim chybět stopové prvky adt..
https://www.pejskarium.cz/barf-mvdr-marketa-reinert-razgova/
Už je to nějakou chvíli, co jsem to poslouchala, ale pokud si správně pamatuju ( jestli ne, a někdo bude poslouchat, tak se omlouvám ), tak tam paní doktorka mluví o tom, že přílohy nejsou nutné, nebo není nutné to s nimi přehánět.
Prostě během nějaké doby zkrmit celé zvíře.
Totéž zmiňuje i o doplňcích, to, co tu bylo psáno, zdravý pes, dobře krmený atd...nejsou nutné, není nutné přehánět.
Zmiňuje preventivní krevní testy - jistota majitele.

Krmím také hlavně masem.Název barf mně prostě nic neříká,jelikož tak krmíme léta.Maso syrové i vařené,všechno možné,takže i kosti ,kůže,tuk,ale klidně dostanou i celého staženého králíka nebo zběžně oškubané kuře i s vnitřnostmi.Jinak se přiživí se slepicemi na kukuřici,s králíky na vojtěškových granulích,občas seberou vejce,dostanou kozí mléko,tvaroh,slepicím ukradnou namočený rohlík nebo chleba.Pokud zbude rýže,brambory,těstoviny,vločky,kroupy,ale i zbytek polévky.
Neznám alergie,průjem,zvracení.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já nic neposuzuji, jenom doporučuji. Jinak se budete pořád rozčilovat, že se ve VAŠICH tématech odbočuje a nejdeme k věci.

napsal(a):
Obávám se, že by to dopadlo stejně.

Rronjabutterfly
napsal(a):
https://www.pejskarium.cz/barf-mvdr-marketa-reinert-razgova/
Už je to nějakou chvíli, co jsem to poslouchala, ale pokud si správně pamatuju ( jestli ne, a někdo bude poslouchat, tak se omlouvám ), tak tam paní doktorka mluví o tom, že přílohy nejsou nutné, nebo není nutné to s nimi přehánět.
Prostě během nějaké doby zkrmit celé zvíře.
Totéž zmiňuje i o doplňcích, to, co tu bylo psáno, zdravý pes, dobře krmený atd...nejsou nutné, není nutné přehánět.
Zmiňuje preventivní krevní testy - jistota majitele.
Já mám dojem, že kdesi jsem slyšela, že ty krevní testy jsou celkem nanic.
Nevěděl by o tom někdo víc?

napsal(a):
Z logiky věci krevní testy ukazují aktuální stav, nikoli dlouhodobý trend.
Sarah,
asi máte na mysli barf testy?
Měla jsem to napsat jinak.
Barf testy zmínila, s tím, že za ní je lepší klasický odběr v rámci preventivního vyšetření.
Co přesně k barftestům říkala, už ale nevím.
Doufám, že moc nekecám.
Jinak nám o nich před lety vetka říkala, že ta možnost tu je, ale nijak jim reklamu nedělala.
napsal(a):
To se týká takových těch věcí alá poměr vápník fosfor apod. Odrazí to stav ten den, nic víc, může to zkreslit i poslední dávka žrádla. Za mě jediné smysluplné je dělat normální krevní testy u veteránů. Jinak u zdravého psa,proč? Kdysi jsem o tom četla nějaký hezký povídání od Štourače,ale nevzpomenu si kde
janaa
napsal(a):
To se týká takových těch věcí alá poměr vápník fosfor apod. Odrazí to stav ten den, nic víc, může to zkreslit i poslední dávka žrádla. Za mě jediné smysluplné je dělat normální krevní testy u veteránů. Jinak u zdravého psa,proč? Kdysi jsem o tom četla nějaký hezký povídání od Štourače,ale nevzpomenu si kde
Doktor Šťourač by se měl naklonovat...taky bych ho potřebovala
napsal(a):
Krmím také hlavně masem.Název barf mně prostě nic neříká,jelikož tak krmíme léta.Maso syrové i vařené,všechno možné,takže i kosti ,kůže,tuk,ale klidně dostanou i celého staženého králíka nebo zběžně oškubané kuře i s vnitřnostmi.Jinak se přiživí se slepicemi na kukuřici,s králíky na vojtěškových granulích,občas seberou vejce,dostanou kozí mléko,tvaroh,slepicím ukradnou namočený rohlík nebo chleba.Pokud zbude rýže,brambory,těstoviny,vločky,kroupy,ale i zbytek polévky.
Neznám alergie,průjem,zvracení.
No já než jsem na stará kolena zjistila, že existuje věda jménem barf, jsem celý život žila v představě, že přílohy se k masu dávají proto, aby se ušetřilo

Terven
napsal(a):
Doktor Šťourač by se měl naklonovat...taky bych ho potřebovala
toho teď otravuju jáááá - ale ne výživou (tu nám dokonale vyložil, když jsme si kupovali před spoustou let Xerdu), ale pohyb... Koneckonců až na Yodu mohl za všechna naše dogata a všem obětavě a s úsměvem dělá "kmotra"
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
napsal(a):
Já nic neposuzuji, jenom doporučuji. Jinak se budete pořád rozčilovat, že se ve VAŠICH tématech odbočuje a nejdeme k věci.
Opravdu není můj život o tom abych se rozčiloval z internetové diskuze. Ale to že mi tady někdo zapleveluje z nudy diskuzi ptám se jako proč ?? A ano prostě bych předpokládal že jsi každý rozklikne diskuzi a vyjádří se k tématu ať už podle prvního příspěvku a nebo nadpisu. A jak píšete né jednou jsem se zde proti tomu ozval! A kolik že tady mám těch odpovědi kolik majitelů psů má ZKUŠENOST s těmito doplňky že? A stejně se to v té hromadě příspěvků bohužel ztratí 😕.
Jirka 54:Taky jsem tady sbírala zkušenosti a můžu Vám udělat "svodku":)
Lidé se tady shodují na tom, že lososový olej spíš ne( když tak spíš jiné zastudena lisované oleje pro lidi), pivovarské kvasnice neuškodí, ale pes po nich bude mít větší chuť k žrádlu ( povzbuzují apetit někdy až moc)
Ani jedno není potřeba, když se krmí syrovým masem s kostmi nebo barfem.

"pivovarské kvasnice neuškodí,"
pokud nemá pes problém s kvasinkami
pokud se nepletu
jinak - obecně - na rozdíl od léků není účinnost doplňků jakkoliv prokazována
takže patrně vždy půjde jen o dojmologii
i když se někdy může blížit jistotě
napsal(a):
toho teď otravuju jáááá - ale ne výživou (tu nám dokonale vyložil, když jsme si kupovali před spoustou let Xerdu), ale pohyb... Koneckonců až na Yodu mohl za všechna naše dogata a všem obětavě a s úsměvem dělá "kmotra"
Aspoň si kvůli jeho článkům kupuju PPČ a v lednovým čísle je s ním rozhovor
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Děkuji za schnutí informací 😉.

Vy jste cizinec nebo jsou to automatický opravy? Nic proti Vám, ale některý chyby neustále opakujete a už to nejde si toho nevšimnout.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
A poděkování patří i adminovi že dodatečně změnil název tématu. A tak diskuze snad nabere ten správný směr.

Terven
napsal(a):
Aspoň si kvůli jeho článkům kupuju PPČ a v lednovým čísle je s ním rozhovor
jen připomínka - píše se bez háčku... je ŠT... Ale jsou zvyklí...

to Jirka
Když vy jste ten dotaz zadal strašně obecně, tak se nedivte, že se to tu tak rozjelo. Měl jste napsat plemeno, věk, zdravotní stav psa, zátěž a čím krmíte, př. uvést konkrétní granule. Vámi jmenovaná aditiva jsou spíš záležitostí normální stravy, nebo se řeší zdravotní stav apod.
Můj pes po problémech s granulemi přešel někdy v pubertě na jídlo. Před pár lety se na trh dostal produkt s možností namíchat si sušenou přílohu podle vlastních požadavků. Takže tam má ty pivovarské kvasnice, ale také různá semínka (oleje), ostrostřelec na játra, ostatní bylinky, detox... Nedostává to pořád, je to jen pojistka. Když je rýže, dýně, zelenina z vývaru aj., tak je z toho příloha. Lososový olej nedávám, protože ty ryby žijí ve stoce, i když je to moře, a chemie má dost ze všeho dalšího. To mu radši občas kápnu svůj supr trupr olivový olej od lokálních producentů. Je mu 9 a podle nej geronto krve je úplně v pořádku. Váš pes je podle všeho na granulích, což je mrtvá hmota doplněná všemi nutnými aditivy, takže pokud nemá zdravotní problém, neřešte to. Všechno potřebné máte v těch keksech. Jestli přemýšlíte o tom, jak dopřát svému psovi to nej, a to primárně z jeho pohledu, tak se podívejte na ten "barf".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
napsal(a):
to Jirka
Když vy jste ten dotaz zadal strašně obecně, tak se nedivte, že se to tu tak rozjelo. Měl jste napsat plemeno, věk, zdravotní stav psa, zátěž a čím krmíte, př. uvést konkrétní granule. Vámi jmenovaná aditiva jsou spíš záležitostí normální stravy, nebo se řeší zdravotní stav apod.
Můj pes po problémech s granulemi přešel někdy v pubertě na jídlo. Před pár lety se na trh dostal produkt s možností namíchat si sušenou přílohu podle vlastních požadavků. Takže tam má ty pivovarské kvasnice, ale také různá semínka (oleje), ostrostřelec na játra, ostatní bylinky, detox... Nedostává to pořád, je to jen pojistka. Když je rýže, dýně, zelenina z vývaru aj., tak je z toho příloha. Lososový olej nedávám, protože ty ryby žijí ve stoce, i když je to moře, a chemie má dost ze všeho dalšího. To mu radši občas kápnu svůj supr trupr olivový olej od lokálních producentů. Je mu 9 a podle nej geronto krve je úplně v pořádku. Váš pes je podle všeho na granulích, což je mrtvá hmota doplněná všemi nutnými aditivy, takže pokud nemá zdravotní problém, neřešte to. Všechno potřebné máte v těch keksech. Jestli přemýšlíte o tom, jak dopřát svému psovi to nej, a to primárně z jeho pohledu, tak se podívejte na ten "barf".
Ano téma je možná obecné ikdyž tam jsou zmíněné hlavně 2 doplňky. Spíš mě zajímalo kolik lidí to používalo (proč přestalo) a nebo třeba používá stále.
A chtěl bych poděkovat za Váš názor byl pro mě přínosem.

"Je mu 9 a podle nej geronto krve je úplně v pořádku."
můj pes byl celý život, do těch 9ti, jen na "mase" bez příloh + granule, žádné doplňky
a v 9ti letech - předoperační vyšetření - vše OK( takové ledviny byly přímo ve středu intervalu)
A mě zase připadá, že se to ani moc nezvrhlo, jako jinde, kde se dojde od téma hrušky k tématu bagr, ale stále se to drží k tématu jídlo, výživa. Já osobně jsem ráda, že se to trochu rozjelo, že doplňky nejsou potřeba, pokud je pes zdráv a že si člověk nemusí lámat hlavu s přílohami, že stačí maso(vím, svalovina, kosti, vnitřnosti, za mě prostě maso). Lososový olej, jak už bylo zmíněno, někomu sedí, někomu ne, ale já bych se ho bála. Z Lassie se vrací si ale pamatuju, že na srst je dobrý lněný olej, tak kdybych měla někdy výstaváka, možná bych ho zkusila. Mám zatím jen kočky, na výstavy je beru, ale žádné doplňky stravy jim taky nedávám, srst mají krásnou, jsou zdravé. Celý den maji granule a několikrát denně maso

Vám povím k tomu lososáku něco, co jsem si vymyslela.
Nebo jsem někde sebrala začátek...
Víte, jak se nemá jíst olej z tresčích jater... protože je moc olejový :D ne, protože vitaminy A, D.
Myslím, že když to koupím v lékárně (užitečná poznámka od petrahei - zverimex ani zadarmo),
budou tam ty vitaminy a např. obsah omega 3 definovány na obale.
Protože nemám zájem o předávkování, nějakou chronickou nemoc, fuj.
Co je rozpustné v tucích, tím se předávkujete.
Přemýšlím... obal od granul nebo krmného masa studujeme jak praštění, ale olej lejeme jen tak,
protože někdo říkal, netušíme, co je v té lahvi odporné plastové průhledné.
To je také zajímavé, je to tuk, ale se skladováním, tmou... si nikdo starosti nedělá.
Účinek na mého psa a kočka: tak moc jim padaly chlupy, že jsem tu lahev prostě musela hodit do popelnice.
Lněný olej a jiné kytkové - super, střídat třeba.
Akorát že v nich není to, proč se kupují rybí oleje. Omega 3 jo, ale my chceme DHA a EPA... a to v kytkách není.
Podle mě pes nepotřebuje moc toho něčeho, co je narvané áčkem a déčkem.
Protože si třeba K umí vyrobit sám, to je pro mě důkaz, že mu nemusím nic cpát,
když jí celou kořist. K je taky k těm tukům.
Déčko nedostává ze sluníčka jako lidé. Jsem kdysi někde četla. A je to logické, má chlupy.
Takže jeho požadavky na déčko nebudou veliké. To se dá ověřit někde v těch NRC papírech.
Ale instinkt mi říká, že to bude úplně malinko.
Na kožich, kůži je důležitý zinek. A ten je opět v mase.
Aby to vše spolu fungovalo, potřebujeme hořčík. A on je dokonce v libovém mase a rybách.
A kvasnice... je po nich hlad :) a z poloviny jsou protein. Je tam hodně béčka,
ale to v mase také.
Takže jsme zpět u celé kořisti.
Nenašla jsem důvod, proč lososový olej dávat, ani kvasnice, ani jiný olej.
Jo, až přijde problém, budou to super pomocníci.
A Jirko, šup, hlas mi dejte, si zasloužim.

napsal(a):
Víte, jak se nemá jíst olej z tresčích jater... protože je moc olejový :D ne, protože vitaminy A, D.
Myslím, že když to koupím v lékárně (užitečná poznámka od petrahei - zverimex ani zadarmo),
Přemýšlím... obal od granul nebo krmného masa studujeme jak praštění, ale olej lejeme jen tak,
To je také zajímavé, je to tuk, ale se skladováním, tmou... si nikdo starosti nedělá.
Účinek na mého psa a kočka: tak moc jim padaly chlupy, že jsem tu lahev prostě musela hodit do popelnice.
Akorát že v nich není to, proč se kupují rybí oleje. Omega 3 jo, ale my chceme DHA a EPA... a to v kytkách není.
Déčko nedostává ze sluníčka jako lidé. Jsem kdysi někde četla. A je to logické, má chlupy.
Takže jeho požadavky na déčko nebudou veliké. To se dá ověřit někde v těch NRC papírech.
Aby to vše spolu fungovalo, potřebujeme hořčík. A on je dokonce v libovém mase a rybách.
ale to v mase také.
Tak ona si zvířata umí vyrobit všechny vitamíny. Výjimkou je člověk a morče.
Ale s tím vitamínem D - to mě nikdy nenapadlo nad tím přemýšlet. Jak to funguje, když skoro všechna zvířata jsou chlupatá. A spousta z nich má noční život.
No, otevřu učebnici biochemie a prokonzultuji s kolegou.

napsal(a):
Tak ona si zvířata umí vyrobit všechny vitamíny. Výjimkou je člověk a morče.
Ale s tím vitamínem D - to mě nikdy nenapadlo nad tím přemýšlet. Jak to funguje, když skoro všechna zvířata jsou chlupatá. A spousta z nich má noční život.
No, otevřu učebnici biochemie a prokonzultuji s kolegou.
Fakt všecky? Já myslela, že pes jenom C a K. Nebo esi myslíte doslovně...
Ale tak se bavíme laicky - člověk D ze sluníčka, pes malinko, spíše k ničemu. Rozdíl oproti kočce, která má také chlupy, ta musí dostat naprosto vše z jídla. Takže.
Si tak nějak myslím, že nadbytek těchto vitaminů je o dost větší problém než nedostatek,
však se furt řeší vápník u psů, to máte z hromady D hned, pak se jde na rozbor krve a člověk kouká, proč tam je tolik Ca... no protože kdybychom se nepatlali v těch miskách a nefotografovali je na insta,
dali psovi radši celou slepici, tak... tak bychom na nesmyslný rozbor ani nechodili, že :-)
Z toho déčka byly nedávno velké problémy, dokonce smrt psů.

napsal(a):
Fakt všecky? Já myslela, že pes jenom C a K. Nebo esi myslíte doslovně...
Ale tak se bavíme laicky - člověk D ze sluníčka, pes malinko, spíše k ničemu. Rozdíl oproti kočce, která má také chlupy, ta musí dostat naprosto vše z jídla. Takže.
Si tak nějak myslím, že nadbytek těchto vitaminů je o dost větší problém než nedostatek,
však se furt řeší vápník u psů, to máte z hromady D hned, pak se jde na rozbor krve a člověk kouká, proč tam je tolik Ca... no protože kdybychom se nepatlali v těch miskách a nefotografovali je na insta,
dali psovi radši celou slepici, tak... tak bychom na nesmyslný rozbor ani nechodili, že :-)
Z toho déčka byly nedávno velké problémy, dokonce smrt psů.
Všechny. Teda ty základní.
Áčko z beta karotenu, B a K vyrábí střevní mikroflóra, C syntetizují játra (to právě člověk a morče neumí, proto můžou být u obou kurděje), D z dehydrocholesterolu (z tuků) za pomocí UV záření (to mě právě zaujalo) a ledvinového hormonu a E je z běžné potravy - za normálních okolností nechybí (s výjimkou mláďat).
U koček je to jinak - mám pocit, že nedokážou syntetizovat vitamín A.
Jo a nadbytek vitamínů (těch lipofilních) je opravdu větší průšvih než nedostatek - konkrétně A a D. To může být i smrtelné. Předávkování E a K se nepopisuje. Myslím, že ani experimentálně se nepotvrdilo.

napsal(a):
Všechny. Teda ty základní.
Áčko z beta karotenu, B a K vyrábí střevní mikroflóra, C syntetizují játra (to právě člověk a morče neumí, proto můžou být u obou kurděje), D z dehydrocholesterolu (z tuků) za pomocí UV záření (to mě právě zaujalo) a ledvinového hormonu a E je z běžné potravy - za normálních okolností nechybí (s výjimkou mláďat).
U koček je to jinak - mám pocit, že nedokážou syntetizovat vitamín A.
Jo a nadbytek vitamínů (těch lipofilních) je opravdu větší průšvih než nedostatek - konkrétně A a D. To může být i smrtelné. Předávkování E a K se nepopisuje. Myslím, že ani experimentálně se nepotvrdilo.
Však říkám, berete to doslovně - co z čeho se vyrábí, ale laicky se bavíme o tom, že člověk má déčko ze sluníčka pomocí reakce v kůži skrz bla bla si nepamatuji názvy na kalcitriol.
7-dehydro...blbost, to říkat nebudu prostě :D
Tzn. člověk musí to déčko přijmout a) v potravě b) ze slunce
Takže si ho vyrobit z ničeho neumí.
Stejně tak pes, doopravdy si vyrobí jen C a K + K2, řeknu teda, že si jich vyrobí dost.
Pak by se nám tu pletly třeba i ty omega 3, o kterých se vypráví, že se umí přeměnit z trapných kytkových na DHA... leda ve snu... účinnost je nula celá nula nic.
Doufám, že už se chápeme :-)
Co psovi musíme dodávat v potravě.
S káčkem byla tady legrace, do granulí a doplňků dávali K3, protože si mysleli, že pes hrozně potřebuje dodávat káčko... a potkani z toho měli nádory ledvin nebo tak něco. Je např. i v Roboranu, který je u nás hojně přehojně využíván.
Tady pro Vás, až se budete nudit, zmiňují i kaloně :D https://academic.oup.com/emph/article/2019/1/221/5556105

Holky, a co kokosák? Na FB ve skupinách o barfu je hrozně moc doporučovanej. Já z něj jako lidskej konzument moc nadšená nejsem, možná tak na palačinky.

napsal(a):
Však říkám, berete to doslovně - co z čeho se vyrábí, ale laicky se bavíme o tom, že člověk má déčko ze sluníčka pomocí reakce v kůži skrz bla bla si nepamatuji názvy na kalcitriol.
7-dehydro...blbost, to říkat nebudu prostě :D
Tzn. člověk musí to déčko přijmout a) v potravě b) ze slunce
Takže si ho vyrobit z ničeho neumí.
Stejně tak pes, doopravdy si vyrobí jen C a K + K2, řeknu teda, že si jich vyrobí dost.
Pak by se nám tu pletly třeba i ty omega 3, o kterých se vypráví, že se umí přeměnit z trapných kytkových na DHA... leda ve snu... účinnost je nula celá nula nic.
Doufám, že už se chápeme :-)
Co psovi musíme dodávat v potravě.
S káčkem byla tady legrace, do granulí a doplňků dávali K3, protože si mysleli, že pes hrozně potřebuje dodávat káčko... a potkani z toho měli nádory ledvin nebo tak něco. Je např. i v Roboranu, který je u nás hojně přehojně využíván.
Tady pro Vás, až se budete nudit, zmiňují i kaloně :D https://academic.oup.com/emph/article/2019/1/221/5556105
V zásadě ano, ale...omlouvám se, jsem puntík. Vitamín D si vyrobit umíme ( z toho 7 - dehydroblbosti ) . Pokud chodíme na slunce. + ten kalcitriol, pamatujete si dobře.
Zvláštní, vitamínem K se údajně předávkovat nedá .Naopak jsem vygůglila, že má účinky protirakovinné - teda u lidí - konkrétně u rakoviny prsu nebo prostaty. Čert aby se v tom vyznal.
Kaloně si přečtu, až na to budu mít intelektuální kapacitu. Což v tuhle večerní dobu nemám. Jsem skřivan. Ale děkuji.

napsal(a):
ale to v mase také.
Teda, já jak to tady čtu, tak žasnu. Pane jo, megi, odkud berete ty znalosti, jak to tak všechno víte. Máte můj obdiv. Plánuju pořídit na jaře štěndo, mám z té výživy dost vítr. Moje předešlá fenka do roka vyrostla na granulích+ mase, ale granule převažovaly. Až po roce jsem začla krmit masem, granule jen občas, no a na mase pak byla po zbytek života až do konce. Přijdu si sem potom k vám pro rady, fakt mám z toho docela trauma, aby vše bylo OK, aby to dobře vyrostlo atd..

napsal(a):
Teda, já jak to tady čtu, tak žasnu. Pane jo, megi, odkud berete ty znalosti, jak to tak všechno víte. Máte můj obdiv. Plánuju pořídit na jaře štěndo, mám z té výživy dost vítr. Moje předešlá fenka do roka vyrostla na granulích+ mase, ale granule převažovaly. Až po roce jsem začla krmit masem, granule jen občas, no a na mase pak byla po zbytek života až do konce. Přijdu si sem potom k vám pro rady, fakt mám z toho docela trauma, aby vše bylo OK, aby to dobře vyrostlo atd..
Ale Vy toho víte dost, to je jenom nervozita nastávající matky :-)
Si pamatuji tyto hlouposti, ale co jsem měla k obědu, netuším, kde mám druhou ponožku, jo a pin ke kartě jsem taky zapomněla.

napsal(a):
V zásadě ano, ale...omlouvám se, jsem puntík. Vitamín D si vyrobit umíme ( z toho 7 - dehydroblbosti ) . Pokud chodíme na slunce. + ten kalcitriol, pamatujete si dobře.
Zvláštní, vitamínem K se údajně předávkovat nedá .Naopak jsem vygůglila, že má účinky protirakovinné - teda u lidí - konkrétně u rakoviny prsu nebo prostaty. Čert aby se v tom vyznal.
Kaloně si přečtu, až na to budu mít intelektuální kapacitu. Což v tuhle večerní dobu nemám. Jsem skřivan. Ale děkuji.
To máte za ty puntíky! K a K3 je velký rozdíl ;-) A další puntík - je to D3 :D Není 3 jako 3, jeden je syntetický, druhý přirozený. A jeden ještě ke všemu není vitamin :D :D
A teď už je to moc složité.
Takže vezmu slepicu aj s vajcem a dám to psovi. A je to. Pat a Mat. Moje taktika.

napsal(a):
To máte za ty puntíky! K a K3 je velký rozdíl ;-) A další puntík - je to D3 :D Není 3 jako 3, jeden je syntetický, druhý přirozený. A jeden ještě ke všemu není vitamin :D :D
A teď už je to moc složité.
Takže vezmu slepicu aj s vajcem a dám to psovi. A je to. Pat a Mat. Moje taktika.
No a to je nejlepší!
Ale namotivovala jste mě k oprášení znalostí. Hodně jsem toho zapomněla.
lupus4
napsal(a):
já si ještě nastuduju ty zelený drštky a tím končím
zelený držky jsou bezva od krávy na pastvě, ale ne od krávy "na siláži", doporučuju je zkrmovat venku
Tak to neseženu:(
Máme fajn řezníka, myslela jsem, že by mi mohl vozit z jatek..
No, tak díky, už nic studovat nemusím 😊

Doron
napsal(a):
Vy jste teda děsný 🤣!
Člověk už najde řešení a uklidní se, že to nejni tak složitý a vy zase přijdete s dalším levelem:)
No nic, já si ještě nastuduju ty zelený drštky a tím končím 😅
Jéžiš, to jsme neměly v úmyslu. Stačí zapojit zdravý selský rozum a na nás se vyprdněte.

lupus4
napsal(a):
ale na jatkách se poráží i krávy chované pastevně, tak proč ne ?
a muzete si vybirat?
drstky jsou odpad - kor u zvirete, co je nekolik dni pred porazkou v ne uplne top kondici.

napsal(a):
a muzete si vybirat?
drstky jsou odpad - kor u zvirete, co je nekolik dni pred porazkou v ne uplne top kondici.
Proč by nemělo být v top kondici? Nebo co tím myslíte?
Beru podle pitevního materiálu, co k nám chodí. Srdce, ledviny nebo pohlavní aparát obalený v tuku. Takže to nejsou žádné vychrtliny.

napsal(a):
Proč by nemělo být v top kondici? Nebo co tím myslíte?
Beru podle pitevního materiálu, co k nám chodí. Srdce, ledviny nebo pohlavní aparát obalený v tuku. Takže to nejsou žádné vychrtliny.
Psala jsem o drstkach, ne o tech zviratech

napsal(a):
Psala jsem o drstkach, ne o tech zviratech
Ale to z té původní věty nevyplynulo.
A proč by teda ty dršťky neměly být v top kondici? To by pak nebyly ani pro lidi, ne?

Doron
napsal(a):
Nevím, jestli ten náš řezník si bude moct vybírat no..
Heled'te, už fakt poslední věc a přestanu s tím žrádlem otravovat:))
Jsou teda ty držky dobrý a důležitý nebo ne?
Za mě ano. Co vím, dost lidí je krmí. Cíleně ty neprané. Určitě ti dotyční odpoví.

napsal(a):
Ale to z té původní věty nevyplynulo.
A proč by teda ty dršťky neměly být v top kondici? To by pak nebyly ani pro lidi, ne?
me jo.
a by me fakt zajimalo, kolik lidi ji zelene drstky ?

lupus4
napsal(a):
já si ještě nastuduju ty zelený drštky a tím končím
zelený držky jsou bezva od krávy na pastvě, ale ne od krávy "na siláži", doporučuju je zkrmovat venku
Dnes se požívá spíš senáž než siláž..

napsal(a):
me jo.
Nikdo. Proto se perou. Ale já pořád nerozumím tomu, proč by neměly být v kondici. Vhodné pro psy.

napsal(a):
me jo.
Tak dršťková polévka se vyrábí úplně běžně.Samozřejmě,že se ty dršťky musí pořádně vyprat.Syrové dršťky pro lidi lze normálně koupit ať už mražené nebo čerstvé.

napsal(a):
Dnes se požívá spíš senáž než siláž..
Jak kde. Silážních jam je vidět pořád dost. Co tak na praxích pozoruji.

napsal(a):
Tak dršťková polévka se vyrábí úplně běžně.Samozřejmě,že se ty dršťky musí pořádně vyprat.Syrové dršťky pro lidi lze normálně koupit ať už mražené nebo čerstvé.
A já ji miluji!

napsal(a):
Nikdo. Proto se perou. Ale já pořád nerozumím tomu, proč by neměly být v kondici. Vhodné pro psy.
Já také ne, my jsme je krmili už před více jak 50 lety.Mně tady přijde,že se z krmení psů normálním krmivem dělá hrozný problém.Nikdy jsem to neřešila,vždy jsme měli velké psy a vždy nejen,že vyrostli,ale i byli zdraví.

napsal(a):
Jak kde. Silážních jam je vidět pořád dost. Co tak na praxích pozoruji.
U nás v okolí je minumum krav na mléko.Silážní jámy byly u starých kravínů a ty už se dávno zrušily a u těch velkých,co tu máme,už nejsou a nebo je nevyužívají.Senáž je pro ně jednodušší.

napsal(a):
Já také ne, my jsme je krmili už před více jak 50 lety.Mně tady přijde,že se z krmení psů normálním krmivem dělá hrozný problém.Nikdy jsem to neřešila,vždy jsme měli velké psy a vždy nejen,že vyrostli,ale i byli zdraví.
Já vím. Proto příspěvkům petrahei nerozumím. Asi nejedeme na stejné vlně.

napsal(a):
U nás v okolí je minumum krav na mléko.Silážní jámy byly u starých kravínů a ty už se dávno zrušily a u těch velkých,co tu máme,už nejsou a nebo je nevyužívají.Senáž je pro ně jednodušší.
Tak u nás se mléčné krávy ještě najdou. Ale souhlas, spousta chovatelů přešla na masňáky.
Doron
napsal(a):
Nevím, jestli ten náš řezník si bude moct vybírat no..
Heled'te, už fakt poslední věc a přestanu s tím žrádlem otravovat:))
Jsou teda ty držky dobrý a důležitý nebo ne?
Tak každý kus (a pak i rozbourané části musí mít svoji identifikaci), ale to by se o to ten váš řezník musel extra zajímat
normálně řezníkovi na porážce nebo bourárně nikdo "nehlásí" co je to za kus ... jestli z pastvy nebo kravína
tak dobrý jsou určitě, ale dá se i bez nich ...
PS. to byste koukala, jak se hlídá např.z jakého ks je ossobuko, jestli mladý býk , nebo stará kráva
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Jo tady je tedy ale debata . 🤦 A některé výroky by se nechali zvěčnit do kamene a udělat z nych tak nesmrtelné 😄.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo tady je tedy ale debata . 🤦 A některé výroky by se nechali zvěčnit do kamene a udělat z nych tak nesmrtelné 😄.
Máte prohozená písmenka - výroky nechaly a z nich.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
napsal(a):
Máte prohozená písmenka - výroky nechaly a z nich.
🤪 ještě že ............

já bych psala ňych to vypadá hezky

Ten člověk píše strašně, to se nedá číst.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Náhodou, byla to dobrá debata!
A Ollie( snad to píšu dobře) Vám to krásně shrnula!
Děkuju všem, co mi dodali odvahu zase krmit normálně ❤️

napsal(a):
Jsou i horší.
Mně spíš přišlo úsměvné, jak se čílí, že zase kazíme JEHO vlákno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
napsal(a):
Jsou i horší.
Mně spíš přišlo úsměvné, jak se čílí, že zase kazíme JEHO vlákno.
Né já se vážně nečílím 😄. Ale pozastavil jsem se nad těma drškama co se zde píše . A nad Vaší prezentaci toho co vidíte v praxi a jak to tedy je s krmením krav 😂.
A nejlepší je jak když k tématu nemáš co říct tak aspoň zkusíš nějaký takový výkřik. Který je velmi důležitý na tomto fóru.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Né já se vážně nečílím 😄. Ale pozastavil jsem se nad těma drškama co se zde píše . A nad Vaší prezentaci toho co vidíte v praxi a jak to tedy je s krmením krav 😂.
A nejlepší je jak když k tématu nemáš co říct tak aspoň zkusíš nějaký takový výkřik. Který je velmi důležitý na tomto fóru.
A jak víte, co je důležité a co ne? Vždyť se tady dobře bavíme, ne? A někteří i ocenili, že si rozšířili obzory. A o to jde.

napsal(a):
Na drůbeži to bylo horší. Některým příspěvkům jsem fakt nerozuměla. Jiné zase byly bezchybné a na úrovni. Trochu schizofrenní.

napsal(a):
OK, zkusim teda posledni napovedu - z ceho je to "zelene" ?
Jak se meni a v zavislosti na cem jeho "kvalita", slozeni?
btw. krmila jste nekdy zelene drstky?
hadam ze ne, protoze asi nikdo z krmicu si ve psi diskuzi o krmeni jimi na drstkovou polivku nevzpomene...
on je rozdil davka ze zimy a z leta, i kus od kusu.
uz jsem to tady psala mockrat - pes to muze, ale zase tak prinosne to teda neni...

napsal(a):
hadam ze ne, protoze asi nikdo z krmicu si ve psi diskuzi o krmeni jimi na drstkovou polivku nevzpomene...
uz jsem to tady psala mockrat - pes to muze, ale zase tak prinosne to teda neni...
Co je to zelené? Obsah bachoru? Zrovna acher píše, že je krmili. A pamatuji si že to psali i jiní. Neprané dršťky. Akorát, že to strašně smrdí. Ale je to už pár let zpátky.
Však se shodneme - pes to může. A já taky. V upravené formě.

napsal(a):
Krmili jsme dršťky i s obsahem,jelikož jsme doma poráželi býky.Což se dnes už nesmí.
Zrovna tak jako se nekrmí jen svalovina,ale i vnitřnosti.
Třeba pes dostane i žaludek z kůzlete,zrovna tak jako sežere střeva z králíka.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den pane Jiří,
nečilte se🤫, ono diskuze na psech je vždy větší sousto oproti terarijní diskuzi a to protože tady je nás o 100% víc diskutujících. Každý něco poradí i navíc a vy si vezmete to co vy uznáte za vhodné.
Dája

napsal(a):
Krmili jsme dršťky i s obsahem,jelikož jsme doma poráželi býky.Což se dnes už nesmí.
Zrovna tak jako se nekrmí jen svalovina,ale i vnitřnosti.
Třeba pes dostane i žaludek z kůzlete,zrovna tak jako sežere střeva z králíka.
Ale domácí porážky jsou přece povolené, ne? Nedávno to tady někdo psal. Samozřejmě si nepamatuji ani sekci, natož vlákno.
Ale byly to tuším 3 kusy ročně, ve věku 12 - 72 měsíců.
napsal(a):
Už jsme se o těch dršťkách bavili...člověk by měl vědět, co od nich čekat. Samozřejmě, není to psí superpotravina nabitá živinama. Ani tam nečekám bylinky v bio kvalitě, o těch to opravdu není.
Je to svalovina žaludku s výživovejma parametrama svaloviny, plus nějaká natrávenina, která je pro psy atraktivní a funguje jako probiotikum - ze stejnýho důvodu jako jsou pro ně atraktivní bobky býložravců. Prostě zpracovaná vláknina tak, jak to psí trávicí trakt neumí.
Pro mě osobně je důležitý i psí senzorický blaho.
Že nejsou v kondici pro krmení psů...to bych řekla, že není žádná část zvířete z velkochovu, ani svalovina, bohužel. To bychom takhle mohli spekulovat prakticky o veškerým krmení pro psy krom toho, který pochází z domácího bio chovu.
Jinak jo, vypadají různě, podle ročního období, způsobu krmení - některý jsou opravdu zelený, jiný spíš do žluta. Mě osobně víc vyhovovaly skopový dršťky z DPM nebo jehněčí od Barona.
Pro kometu - opravdu ty nepraný dršťky pro psy ničím nepřipomínají surovinu na výrobu dršťkový polívky kolikrát je to skoro samá natrávenina a svaloviny žaludku jenom sporadicky.

Terven
napsal(a):
Už jsme se o těch dršťkách bavili...člověk by měl vědět, co od nich čekat. Samozřejmě, není to psí superpotravina nabitá živinama. Ani tam nečekám bylinky v bio kvalitě, o těch to opravdu není.
Je to svalovina žaludku s výživovejma parametrama svaloviny, plus nějaká natrávenina, která je pro psy atraktivní a funguje jako probiotikum - ze stejnýho důvodu jako jsou pro ně atraktivní bobky býložravců. Prostě zpracovaná vláknina tak, jak to psí trávicí trakt neumí.
Že nejsou v kondici pro krmení psů...to bych řekla, že není žádná část zvířete z velkochovu, ani svalovina, bohužel. To bychom takhle mohli spekulovat prakticky o veškerým krmení pro psy krom toho, který pochází z domácího bio chovu.
Jinak jo, vypadají různě, podle ročního období, způsobu krmení - některý jsou opravdu zelený, jiný spíš do žluta. Mě osobně víc vyhovovaly skopový dršťky z DPM nebo jehněčí od Barona.
Pro kometu - opravdu ty nepraný dršťky pro psy ničím nepřipomínají surovinu na výrobu dršťkový polívky kolikrát je to skoro samá natrávenina a svaloviny žaludku jenom sporadicky.
A však to nezpochybňuji. Že dršťky pro psa vypadají jinak než pro lidi. Nebo jsem někde psala opak?

napsal(a):
Ale domácí porážky jsou přece povolené, ne? Nedávno to tady někdo psal. Samozřejmě si nepamatuji ani sekci, natož vlákno.
Ale byly to tuším 3 kusy ročně, ve věku 12 - 72 měsíců.
To ano,ale musí se to písemně hlásit a nevím jestli ještě něco víc.
Momentálně už býky nemáme a posledního jsme nechali porazit na jatkách.

napsal(a):
To ano,ale musí se to písemně hlásit a nevím jestli ještě něco víc.
Momentálně už býky nemáme a posledního jsme nechali porazit na jatkách.
Tak tyhle "obštrukce" úplně neznám. Jenom vím, že to jde.

napsal(a):
Tak tyhle "obštrukce" úplně neznám. Jenom vím, že to jde.
Jak se říká:Dej blbci funkci,vymyslí lejstro.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Terven
napsal(a):
Jo po takovém odpadu ( 🤦 vlastně potravě ) musí jistě pes vrnět blahem . A to jen z důvodu že prostě musí .

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo po takovém odpadu ( 🤦 vlastně potravě ) musí jistě pes vrnět blahem . A to jen z důvodu že prostě musí .
pes vrní blahem nuceně?
jakože se nažere něčeho, co nechce a pak předvede cvik "vrním blahem"
tak je to myšleno?
tak máte někdo psa vycvičeného?
já se přiznám, že tedy ne.......
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je vidět , že "se vyznáte", aneb patříte mezi ty, co ani netuší, že netuší.
Držky mají chabě nahrazovat vnitřnosti kořisti.¨
Vlci i psi , když si něco uloví (např srnu), první co zkonzumují jsou vnitřnosti...

Tak on to není takový odpad.
Dršťky tvoří hladká svalovina. Používají se pro přípravu polévek a dalších pokrmů. Jsou snadno stravitelné. Mají málo purinů a tuků. Naopak jsou zdravým zdrojem vápníku a fosforu.

vy mi dáváte... Já dostala chuť na hustou poctivou držkovku. Já si je snad budu muset koupit a uvařit. Tedy ne ze zelených nepraných...

OT: V konzumaci drštěk má u nás pes velkou konkurenci, mě taky jedou- samozřejmě čísté, zelené bych psovi doma nevařila a ani nekrmila, leda ven...
...i ty čistý , když se vaří, smrdí....ale když na ně u řezníka narazím, koupím po kilech
obzvlášť mám ráda ty se strukturou "plástve" (čepec)
Dršťky psi milují, a u jejich žraní vrní blahem stejně jako u žraní srnčích bobků ani na jedno je netřeba cvičit
Btw dneska jsem říkala,že Cácoře to žrádlo budu psát. Ráno celozrnná houstička, kus tvarohovýho koláče (gulášovka pálila,tak jsem jí Cácorce neobjednala). Dopoledne jedna tatranka pod dohledem (nevím kolik kousků tatranek bokem). K obědu bažantí vývar s patkou okoralýho chlebíčku. No a následně daňčí svíčková a tři knedle. K večeři obvyklá masová dávka a nějaký ty shnilý jabko ze zahrady doplňky nejsou potřeba

janaa
napsal(a):
Dršťky psi milují, a u jejich žraní vrní blahem stejně jako u žraní srnčích bobků ani na jedno je netřeba cvičit
Btw dneska jsem říkala,že Cácoře to žrádlo budu psát. Ráno celozrnná houstička, kus tvarohovýho koláče (gulášovka pálila,tak jsem jí Cácorce neobjednala). Dopoledne jedna tatranka pod dohledem (nevím kolik kousků tatranek bokem). K obědu bažantí vývar s patkou okoralýho chlebíčku. No a následně daňčí svíčková a tři knedle. K večeři obvyklá masová dávka a nějaký ty shnilý jabko ze zahrady doplňky nejsou potřeba
jó - při práci jistě Cácorce vytrávilo... Měla se holka dobře. Yoda momentálně preferuje jako pamlsek babiččiny úplně tvrdé zázvorky...
napsal(a):
jó - při práci jistě Cácorce vytrávilo... Měla se holka dobře. Yoda momentálně preferuje jako pamlsek babiččiny úplně tvrdé zázvorky...
Každému podle chuti holky teď uklízí zpod ptačích krmítek,co vypadne nebo je vyhozeno. Mám nějakou směs,kde je i kukuřice,půlený hrách atd., a někteří ptáčci záškodníci to nechtějí,a vyhazují. A na to číhají labiny. Bys nechtěla vidět ty bobky

já ty bobky dobře znám ... sypu i na zem (kosáci a hrdličky to raději) a občas tam popadají shora drobky lojovek... Takže nalepená drcená kukuřice, drcené ořechy a další ptačí pochutiny projdou traktem beze změny.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je vidět, že se vyznáte.
Proč myslíte, že šelmy načínají větší ulovenou kořist na břiše? Protože a) je tam tenčí kůže a b) se dostanou k trávicímu aparátu s jeho obsahem, který potřebují.

janaa
napsal(a):
Aneb strava má být pestrá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
napsal(a):
Je vidět, že se vyznáte.
Proč myslíte, že šelmy načínají větší ulovenou kořist na břiše? Protože a) je tam tenčí kůže a b) se dostanou k trávicímu aparátu s jeho obsahem, který potřebují.
Jo tak je vidět že mám v sobě skrytí potenciál 😄😂. Když už mi to zde dva lidi napsali.
A ano jako laika je pro mě přínos : Že pes =Vlk.
A že šelmy začínají kořist od břicha protože jedině po čem touží jsou vnitřnosti.
A mohli by jste uvést studie ? Když se bude chtít někdo další vzdělat.
A hlavní je že diskuse žije a neumírá.

Podle mě koušou do břicha nejdřív, protože se tak nejvíc nažerou. Co s nohami, tam nic není.
Už kolikrát jsem chtěla od někoho fotografie, video, kde vlci loví a jestli opravdu tak strašně milují vnitřnosti.
Myslím, že ne.
Na foto jdou oba po svíčkové.
Dršťky; žaludky, je to svalovina a tuk a tím to končí.
Co zvíře žralo a kdy a proč skončilo v misce, to ovlivní, co se tam skrývá. Kvůli natrávenině chemických granulí, kterými krmili krávy, které v životě neviděly sluníčko, to fakt kupovat netřeba.
Dobrý jogurt má taky bakterie...
Kupuji sušené jako pamlsky - skopové, jehněčí. Předpokládám, že se aspoň někde pásly ty ovečky... a mám to vlastně jen svalovinu.
Napadlo už někoho, že v té trávenině z barfshopu může být bakterie nějaká špatná, přemnožená, přemnoží se v psovi; on je nepotřeboval např.,
a proto máte pořád nějaké zánětlivé to... psy?

@Megí, jo, už to tu holky rozebíraly, že jich několik (s tím zánětlivým cosi u psů) krmilo dršťky (tuším, že jehněčí?) od DPM…
A mohli by jste uvést studie ?
proč studie, viděl jsem na vlastní oči
to už mají dávno vyvrženo
Co zvíře žralo a kdy a proč skončilo v misce, to ovlivní, co se tam skrývá. Kvůli natrávenině chemických granulí, kterými krmili krávy, které v životě neviděly sluníčko, to fakt kupovat netřeba.
souhlas
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
lupus4
napsal(a):
A mohli by jste uvést studie ?
proč studie, viděl jsem na vlastní oči
to už mají dávno vyvrženo
souhlas
Jo tak když jste to viděl na vlastní oči tak to je jiná. A co že jste všechno vlastně viděl na ty svoje oči?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
lupus4
napsal(a):
ve výběhu s hedvábničkama to fakt neuvidíte
Proč ve výběhu s Hedvábničkama? Jo tady někdo ač strašně vzdělaný ale odpověď neumí . Proč tomu asi tak bude ?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Proč ve výběhu s Hedvábničkama? Jo tady někdo ač strašně vzdělaný ale odpověď neumí . Proč tomu asi tak bude ?
ntvl, už jsem to tu kdysi psal, hledat ti to nebudu, můžeš sám...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
lupus4
napsal(a):
ntvl, už jsem to tu kdysi psal, hledat ti to nebudu, můžeš sám...
A proč bych to dělal že mám dohledávat info jinde ? Ptám se Vás jasně teď a tady přeci né . Takže výmluvu typu že kdysi dávno a atd.. 😄 Tak stále mi vyplívá že jste jen kecka 🙂. Ale nebojte .....

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A proč bych to dělal že mám dohledávat info jinde ? Ptám se Vás jasně teď a tady přeci né . Takže výmluvu typu že kdysi dávno a atd.. 😄 Tak stále mi vyplívá že jste jen kecka 🙂. Ale nebojte .....
Nejste Vy tak trochu fracek? Vím, že máte poruchu v AS, ale stejně jste fracek.
Šupejte si tady odpovědi zaplatit, my nejsme Vaši otroci
https://www.ifauna.cz/psi/kynologicka-poradna/rozcestnik
Jo a pak, až jim zaplatíte a dostanete odpovědi, tak nám je sem mazejte napsat!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
napsal(a):
Nejste Vy tak trochu fracek? Vím, že máte poruchu v AS, ale stejně jste fracek.
Šupejte si tady odpovědi zaplatit, my nejsme Vaši otroci
https://www.ifauna.cz/psi/kynologicka-poradna/rozcestnik
Jo a pak, až jim zaplatíte a dostanete odpovědi, tak nám je sem mazejte napsat!
No nevím proč to tak paušalizujete ? A Vaše odpovědi mi zde jsou přínosem.
napsal(a):
@Megí, jo, už to tu holky rozebíraly, že jich několik (s tím zánětlivým cosi u psů) krmilo dršťky (tuším, že jehněčí?) od DPM…
Jj, rozebíraly, i já jsem je krmila, ale byly od Barona.
Nicméně, u nás to asi byla lichá domněnka, aktuálně se mi potvrzuje, že feně s IBD vadí hovězí a to dokonce i bio pro lidskou spotřebu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Milý Jirko, je spousta lidských činností o kterých nemám ani páru, další spousta o kterých mám jakési povědomí, další v kterých jsem vcelku informovaný laik,
a jen o pár vím jako profík. V životě by mne nenapadlo napadat někoho jen proto, že o dané věci ví více než já.
Připomínáte mi joudy, co se hádají o něčem, o čemž nemají ani páru, nebo "šachistu" co ví, jak se tahá s figurkami a chtěl by poradit BF jak hrát simultánku na 30 šachovnicích.
A v čem vy jste dobrej ? Jestli to není tajný...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vyplývá.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo tak je vidět že mám v sobě skrytí potenciál 😄😂. Když už mi to zde dva lidi napsali.
A ano jako laika je pro mě přínos : Že pes =Vlk.
A že šelmy začínají kořist od břicha protože jedině po čem touží jsou vnitřnosti.
A mohli by jste uvést studie ? Když se bude chtít někdo další vzdělat.
A hlavní je že diskuse žije a neumírá.
Proč studie? Stačí si trochu zagůglit. Nebo zajít do nejbližší Zoo a pohovořit s ošetřovatelem. Nebo chodit na odborné přednášky. Sledovat přírodovědné filmy - na prima ZOOM jich mají docela dost.
Aspoň já to tak dělám.
napsal(a):
Proč studie? Stačí si trochu zagůglit. Nebo zajít do nejbližší Zoo a pohovořit s ošetřovatelem. Nebo chodit na odborné přednášky. Sledovat přírodovědné filmy - na prima ZOOM jich mají docela dost.
Aspoň já to tak dělám.
stačí se podívat, když vlky krmí celou (např. sraženou zvěří)

Terven
napsal(a):
Jj, rozebíraly, i já jsem je krmila, ale byly od Barona.
Nicméně, u nás to asi byla lichá domněnka, aktuálně se mi potvrzuje, že feně s IBD vadí hovězí a to dokonce i bio pro lidskou spotřebu.
vadí hovězí a to dokonce i bio pro lidskou spotřebu
me spis prekvapuje, ze jste vubec cekala, ze na bio nebude reagovat.
maso je neco jineho, nez bilkoviny namichane z buhvi ceho v granclich
napsal(a):
vadí hovězí a to dokonce i bio pro lidskou spotřebu
me spis prekvapuje, ze jste vubec cekala, ze na bio nebude reagovat.
maso je neco jineho, nez bilkoviny namichane z buhvi ceho v granclich
Já jsem nečekala, že na bio nebude reagovat, jak jste na to přišla?
Jen jsem prostě nevěděla o té nesnášenlivosti hovězího obecně. Vysadila jsem po poradě s vetem kuře a všechny ptáky. Po dobu braní Entizolu logicky žádnej problém nebyl, po vysazení se to začalo vracet do starých kolejí.
Napadlo mě vyřadit ještě hovězí - žrala ho poměrně dost, bio i nebio, pro lidskou spotřebu i z barfshopu, v pamlscích i v granulích. A ejhle - zázrak...potíže zmizely.
Bio jsem zmínila z toho důvodu, že tady bylo podezíráno maso z barfshopů. Fakt ne, že bych si myslela, že alergik na něj nebude reagovat

citace vadi hovezi, i bio - me k tomu vedla
btw. hovezi je nejrozsirenejsi alergen pro psy
Jeste pred par lety nebylo mozne sehnat recepturu grancli s hovezim masem.
Ale doba a moda "krmit pestre" tohle zmenila.
Je otazka, jestli k lepsimu
napsal(a):
citace vadi hovezi, i bio - me k tomu vedla
btw. hovezi je nejrozsirenejsi alergen pro psy
Jeste pred par lety nebylo mozne sehnat recepturu grancli s hovezim masem.
Ale doba a moda "krmit pestre" tohle zmenila.
Je otazka, jestli k lepsimu
To byla fakt jenom reakce na Odettu, že jsme " s tím zánětlivým cosi u psů" krmily dršťky z DPM.
Tak jsem odvětila, že mýmu psovi se zánětlivým cosi vadilo i bio hovězí pro lidskou spotřebu

OK.
Tak zpatky k drstkam. Obecne.
Drstky pro lidskou spotrebu -vyprane - a zelene drztky pro psy/krmeni zvirat - je z podstaty neco tak diametralne odlisne, ze se mi az nechce verit, ze to nekdo dava do jednoho pytle.
Je to odpad.
To, co se deje v zazivani prezvykavcu - to je cela veda. a to prostredi se meni velmi rychle.
A kdyz si predstavim, co se porazi, a ze ty drstky lezi nekde v lete bokem a cekaji na zpracovani - a jo, cekaji
jak to chcete prirovnavat k cerstve koristi? nebo domaci porazce?
Ze probiotika? Mozna prebiotika - a i to jen mozna.
Odpad to je. Plnivo. Nezname kvality.
Nemam absolutne zadny problem, zkrmit porazene zvire beze zbytku. Nema se nic vyhazovat.
Ale nebudu to velebit jako top super food krmeni
Psum je taky davam - mrazene, susene. Ted jsem nakoupila konzervy z nich - a pes je z nich paf -je to pro nej super odmena - miluje to.
ale neudelam mu z toho podstatu KD.

OT: držky se na jatkách hrubě zbaví vnitřku,zvíře je víceméně vytrávené , a jsou pak ve vodní lázni....do té místnosti jsem při exkurzi na jatka na střední jen, pro ukrutný puch, nakoukla...
Moric

XXX.XXX.233.26
Lososový olej - máme opravdu véééélmi dobrou zkušenost. Viditelné zlepšení pohybu u zadních nohou - zřejmě zlepšení kvality chrupavek, no a srst nepochopitelně lesklá - dotaz veteriny - "vy používáte nějaký lak na vlasy či co ?)

napsal(a):
OK.
Tak zpatky k drstkam. Obecne.
Drstky pro lidskou spotrebu -vyprane - a zelene drztky pro psy/krmeni zvirat - je z podstaty neco tak diametralne odlisne, ze se mi az nechce verit, ze to nekdo dava do jednoho pytle.
Je to odpad.
To, co se deje v zazivani prezvykavcu - to je cela veda. a to prostredi se meni velmi rychle.
A kdyz si predstavim, co se porazi, a ze ty drstky lezi nekde v lete bokem a cekaji na zpracovani - a jo, cekaji
jak to chcete prirovnavat k cerstve koristi? nebo domaci porazce?
Ze probiotika? Mozna prebiotika - a i to jen mozna.
Odpad to je. Plnivo. Nezname kvality.
Nemam absolutne zadny problem, zkrmit porazene zvire beze zbytku. Nema se nic vyhazovat.
Ale nebudu to velebit jako top super food krmeni
Psum je taky davam - mrazene, susene. Ted jsem nakoupila konzervy z nich - a pes je z nich paf -je to pro nej super odmena - miluje to.
ale neudelam mu z toho podstatu KD.
Já jsem párkrát ještě předchozí feně koupila zelené držďky, jo, snědla to, ale, že by byla po nich paf, to ne. Pak už jsem je do konce jejího života nebrala, i z důvodu skladování, balila jsem ty porce do několika sáčků a stejně jsem to v mrazáku cítila. Jsem to prostě nedávala,mám moc citlivý nos na pachy a na všechno. Jen jsem se chtěla zeptat, Petrohei, vy máte CC, což je velké plemeno, když štěnda rostly, tak od 4 měsíců výše, dávala jste nějaký kolagen nebo kloubní výživu? Nebo vápník v době přezubování?
Jsem jedna z těch, kteří podezřívali jehněčí drštky jako původce gastritidy u mé feny. Respektive aktuálně jsem kyselá ze všech, i hovězích. Prostě jsou takové nažloutlé a myslím si už nějaký týden, že jsou ze senáže a že to pro psy není fajn. Že 3 psů jeden pekelně prdí a další dva mají výrazně měkčí odpad. A to spotřebuju 1kg za 2 dny pro 3 velké psy!
Moc mě to mrzí, fena mi blbě žere přílohy a tohle byla snadná cesta. V zimě už nekoupím (všechny krávy na siláži a senáže), v létě si to hodně rozmyslím 😞

když štěnda rostly, tak od 4 měsíců výše, dávala jste nějaký kolagen nebo kloubní výživu?
kloubni vyzivu ano, vzdycky jako kuru, ne dlouhodobe. ale asi to bylo pro muj dobry pocit hlavne.
Protoze kdyz prisly problemy v rustu - pourazove asi - stejne nepomohlo nic.
Plnohodnotna KD je zaklad - protoze fakt staci tyden blbe krmit - a na tech nohach je to u tech velkych psu videt. Pro me je nejhorsi dlouhodoby prujem u rostouciho stenete, Varuji vzdycky i odchovy, at se hned ozvou.
U vovcaka nebyl zadny problem, dostal nejake dve baleni kloubky? - kdyz jsem si vzpomnela.
Ale ma pestrou stravu -gracle, maso, kosti, skelety, vajicka, oleje.
Ani usi jsem neresila, kdyz prezuboval, ani nohy - a to je pomerne velky.

Děkuji a jakou kloubku jste dávala? Naše má 3,5 měsíce, ouška už taky krásně stojí, jsem zvědavá při přezubování, jestli neklapnou. Taky má stravu pestrou. Granule dostává Essential beginning large breed, různé druhy masa, kosti hold drtíme kvúli hltání,vajíčka máme domácí svoje, olej dávám kril.Hovínka zatím, co ji máme super pevné kotky, tak snad to tak zůstane.

Holky uz si nepamatuju, co dostavaly, pes-canik mel aptus aptoflex nebo artivit sirup ( i pro kone) -tam byl duvod,
vovcacek a dalsi stenata CC zerou tohle a superfood
https://www.marsestore.cz/vyzivove-doplnky-pro-psy-a-kocky/flexi-plan-junior/

ono je to fakt asi stejne vsechno jen pro dobry pocit. proto nerada pisu konkretni pripravky.
a jo, tp MSM - proto jsem psala ze pro ten aptus byl duvod
od Dromy jsem zkusila ten junior a nedokrmila jsem to. Na moje psy tam byly moc velke davky, blbe se to davalo
napsal(a):
ono je to fakt asi stejne vsechno jen pro dobry pocit. proto nerada pisu konkretni pripravky.
a jo, tp MSM - proto jsem psala ze pro ten aptus byl duvod
od Dromy jsem zkusila ten junior a nedokrmila jsem to. Na moje psy tam byly moc velke davky, blbe se to davalo
Tak určitě. Stejně si myslím,že pokud má pes mít problém,tak ho mít bude, i kdyby do něj člověk ládoval všechno,co může

pokud má pes mít problém, tak ho mít bude
jj. je to tak
lenocka
napsal(a):
Jsem jedna z těch, kteří podezřívali jehněčí drštky jako původce gastritidy u mé feny. Respektive aktuálně jsem kyselá ze všech, i hovězích. Prostě jsou takové nažloutlé a myslím si už nějaký týden, že jsou ze senáže a že to pro psy není fajn. Že 3 psů jeden pekelně prdí a další dva mají výrazně měkčí odpad. A to spotřebuju 1kg za 2 dny pro 3 velké psy!
Moc mě to mrzí, fena mi blbě žere přílohy a tohle byla snadná cesta. V zimě už nekoupím (všechny krávy na siláži a senáže), v létě si to hodně rozmyslím 😞
I moji psi v počátku té naší gastritidy žrali právě jehněčí drštky.
Co odstartovalo ten náš problém, dodnes nevím, ale nic bych nedala za to, že ty drštky na tom měly taky podíl.
Myslím, že zrovna ten žaludek a jeho natrávenej obsah bude strašně náchylnej na udržení kvality,že se to musí hned zamrazit, a ne že to nejde leží, než se to zpracuje (nemám iluze o tom, jak se zpracovává maso, zvlášť mletiny do Barf shopů).
U těch žaludků to bude tak, že jak to jen trošku "zasmrádne" už na natrávenina fermentuje jinak a tomu psovi je z toho zle.
A jako konečný spotřebitel to nepoznáte, protože když smrdí klasický maso, trkne vás to...když smrdí drštky, tak prostě smrdí.

Měla jsem čerstvé vepřové žaludky z družstevní prodejny, čisté, jen trochu žlutavé tekutiny , psina syrové moc nechtěla, vařené už je jí to jedno..........jinak držky hovězí kupuju v krámě pro lidi 100/kg , chutnají....
k doplňkům: teď s psinou berem Boswelii od Dromy (koňské balení) , zázrak čekám do týdne...
Edit: ke krmení senáží a siláží a čekání na letní krmení....krávy se teď krmí jednotnou krmnou dávkou...zima -léto, předchází se kolísání složek mléka...
A ještě jeden edit: si celou dobu myslím, že má pes pohybové problémy a ona jí třeba jen bolí "plíseň" mezi prstama...jako nelíže si to, ale co jsem jí ty nohy prohlížela, má tam červená místečka...občas zvedla venku nohu a nechtěla na ní stoupnout, no ale tu boswelii dojíme...+ CBD ale to má jen psina.
.jinak držky hovězí kupuju v krámě pro lidi 100/kg ,
to je zbytečný, vyprané
tam je cenný právě ten natrávený obsah, ale jen u krav z pastvy , což u všech těch "barfšopů" se neví zdroj, viz
Myslím, že zrovna ten žaludek a jeho natrávenej obsah bude strašně náchylnej na udržení kvality,že se to musí hned zamrazit, a ne že to nejde leží, než se to zpracuje (nemám iluze o tom, jak se zpracovává maso, zvlášť mletiny do Barf shopů).
takže to ztrácí smysl je dávat pokud to není hned od krávy z pastevního chovu, ale to tu zdůrazňuju od samého začátku
lupus4
napsal(a):
.jinak držky hovězí kupuju v krámě pro lidi 100/kg ,
to je zbytečný, vyprané
tam je cenný právě ten natrávený obsah, ale jen u krav z pastvy , což u všech těch "barfšopů" se neví zdroj, viz
takže to ztrácí smysl je dávat pokud to není hned od krávy z pastevního chovu, ale to tu zdůrazňuju od samého začátku
No právě, jenže člověk, i když se to snaží dělat jak nejlíp umí, prostě občas dělá chyby.
Někdy se z nich poučí, někdy se ale dlouze snaží přijít na to, co bylo špatně.
Ne každej má za barákem zdroj hověziny z bio pastevního odchovu.
Ještě k těm dršťkám - běžně se říká, panebože to je smrad, lidi popisují jak jim to po rozmrazení zasrmadilo ledničku, že spoustě lidí se to kvůli tomu smradu ekluje i krájet (nebo na to sahat rukou)...často se říká, že není nic horšího než smrad z nepraných drštěk...
Vím, že vnímání smradu je subjektivní,
ale když jsme doma poráželi ovce, a vyvrhlo se to čerstvý, tak to VŮBEC nesmrdělo. To totiž asi smrdět nemá, kdybych to měla k něčemu přirovnat, tak to spíš vonělo trávou, tak mírně nasládle, jako třeba trošku zapařená senáž.
Podle mě jakmile to začne smrdět, je to normálně jetý. A ne že to tak má být a je to normální.

Ouško4
napsal(a):
No právě, jenže člověk, i když se to snaží dělat jak nejlíp umí, prostě občas dělá chyby.
Někdy se z nich poučí, někdy se ale dlouze snaží přijít na to, co bylo špatně.
Ne každej má za barákem zdroj hověziny z bio pastevního odchovu.
Ještě k těm dršťkám - běžně se říká, panebože to je smrad, lidi popisují jak jim to po rozmrazení zasrmadilo ledničku, že spoustě lidí se to kvůli tomu smradu ekluje i krájet (nebo na to sahat rukou)...často se říká, že není nic horšího než smrad z nepraných drštěk...
Vím, že vnímání smradu je subjektivní,
ale když jsme doma poráželi ovce, a vyvrhlo se to čerstvý, tak to VŮBEC nesmrdělo. To totiž asi smrdět nemá, kdybych to měla k něčemu přirovnat, tak to spíš vonělo trávou, tak mírně nasládle, jako třeba trošku zapařená senáž.
Podle mě jakmile to začne smrdět, je to normálně jetý. A ne že to tak má být a je to normální.
Tak nějak. Nejhorší smrad, který jsem na pitevně zažila, byly zapomenuté dršťky v lednici. A že jsem na leccos zvyklá. Pamatuji si, jak tenkrát po otevření lednice děti zmizely. Ale na jejich obranu musím říct, že se zase statečně vrátily a problém vyřešily. Odtransportovaly materiál do kafilerního boxu. I bez kolíčků na nose.
napsal(a):
Tak nějak. Nejhorší smrad, který jsem na pitevně zažila, byly zapomenuté dršťky v lednici. A že jsem na leccos zvyklá. Pamatuji si, jak tenkrát po otevření lednice děti zmizely. Ale na jejich obranu musím říct, že se zase statečně vrátily a problém vyřešily. Odtransportovaly materiál do kafilerního boxu. I bez kolíčků na nose.
No, a teď si vemte, že to někde na těch jatkách klidně x dní leží, než to někdo zpracuje a namele do těch sáčků pro psy, a pak už třeba jen stačí, že se to někde při transportu trošku rozmrazí, povolí...nebo ani nemusí,
a pak z toho psi blejou.
“Edit: ke krmení senáží a siláží a čekání na letní krmení....krávy se teď krmí jednotnou krmnou dávkou...zima -léto, předchází se kolísání složek mléka...”
To já samozřejmě vím, protože ty krmné dávky sestavuju ;)
Ale týká se to jen dojnic, výkrmu a některých odchovů. BTPM se přeci pasou, to je podstata jejich chovu. Takže ta úvaha až tak mimo není.. Ale jak je odlišit od těch na celoroční TMR? Nelze :/
Kamarádka bere drštky od nějakého barfshopu, je VELMI háklivá na kvalitu krmiv, tak se jí poptám na zdroj..

lenocka
napsal(a):
“Edit: ke krmení senáží a siláží a čekání na letní krmení....krávy se teď krmí jednotnou krmnou dávkou...zima -léto, předchází se kolísání složek mléka...”
To já samozřejmě vím, protože ty krmné dávky sestavuju ;)
Ale týká se to jen dojnic, výkrmu a některých odchovů. BTPM se přeci pasou, to je podstata jejich chovu. Takže ta úvaha až tak mimo není.. Ale jak je odlišit od těch na celoroční TMR? Nelze :/
Kamarádka bere drštky od nějakého barfshopu, je VELMI háklivá na kvalitu krmiv, tak se jí poptám na zdroj..
no a jak budete zjišťovat kam jela zvířata na jatka a kde skončily jejich držky...asi velni těžko, pokud zemědělec, družstvo nemá svojí pořážku a krám...
BTPM jsou převážně na produkci telat a DJ, jistě je nějaká brakace, ale kvůli jedné zelené držce zjišťovat, která to byla kráva? kupte v kráme čisté, je to dobré krmení i bez zeleného obsahu...
lupus....zelený si psina nasbírá od koní a od zajíců a srnek u nás v sadu, tak jí to na těch opraných držkách nechybí a já nemám v kuchyni kolík na nose.

Ouško4
napsal(a):
No, a teď si vemte, že to někde na těch jatkách klidně x dní leží, než to někdo zpracuje a namele do těch sáčků pro psy, a pak už třeba jen stačí, že se to někde při transportu trošku rozmrazí, povolí...nebo ani nemusí,
a pak z toho psi blejou.
..ale to se určitě někde na jatkách v koutě neválí, ale spíš u zpracovatele...
na jatkách jsou držky ve vodě-hroznej puch, vymývají se, jak je to s nepoživatelnýma pro lidskou spotřebu" jestli se kopnou stranu? ale určtě se alespoň částečně na jatkách opracují (se zeptám kamarandy, co dělala vet. dozor)...