Přes časté venčení čůrá i doma

Čivava
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.1.2023 10:02
Bonatis

XXX.XXX.84.135

Dobrý den,prosím o radu,mám pejska čivavy,má 7 měsícu.Vypoustim ho na zahradu snad 10x za den,přesto čůrá doma,nejlépe na sedačku,i když má doma plenu.Pomuze kastrace ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.1.2023 10:08

Bonatis napsal(a):
Dobrý den,prosím o radu,mám pejska čivavy,má 7 měsícu.Vypoustim ho na zahradu snad 10x za den,přesto čůrá doma,nejlépe na sedačku,i když má doma plenu.Pomuze kastrace ?

..pomůže odstranit tu plenu a pak znovu učit jako stěně čůrat venku, to znamená jakmile se bude chystat na vykonání potřeby jit s nim ven, až pochopí....

5.1.2023 10:19
assil

XXX.XXX.225.195

Pes nepozná rozdíl mezi plenou, sedačkou, kobercem atd., pro něj je to hadr jako hadr a na hadr jste ho naučili čůrat, tak to dělá. Kastrace fakt na tuhle vaší chybu nepomůže, pes dělá všechno správně.
Převýchova viz chamelenHugo a počíteje s tím, že to bude trvat dlouho a u těhle pidi psů to už ani někdy stoprocentně odstranit nejde.

5.1.2023 10:22
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Bonatis napsal(a):

Kastrace? Na čůrání? Štěněte v sedmi měsících?
Prosím - nastudujte si nejdříve pečlivě vše ohledně psů. Velkou pozornost pak věnujte hlavně tématice kastrací, kterážto je velmi, velmi - VELMI VELKÝM A NEVRATNÝM ZÁSAHEM do živého organizmu. A pokud pro to není zdravotních důvodů je lépe takto nečinit, neb na svém psu napácháte poměrně velké a nevratné - leckdy i život značně zkracující škody. Zvláště pak kastrace mladého jedince je neskutečná prasárna. Máte-li svého psa rád/ráda, mělo by vám na něm záležet více než na novém mobilu a tak by bylo dobré si pozjišťovat alespoň základní věci, které se k životu se psem váží. Odstraňte plenu, věnujte se psu, jeho nácviku čistotnosti, obecné výchově a taky aspoň částečnému výcviku. U malý pes potřebuje, režim, výchovu, znalost základních povelů, aby mohl žít spokojený život jak on, tak je ho majitel.

Ifauno - budu v duši předpokládat, že je to jen zase další téma k tomu, aby se rozproudila debata - i když asi zbytečným, neb debata celkem proudí, řekla bych, páč pokud by tomu tak nebylo, bylo by to ešče smutnější, než smutný.

5.1.2023 13:26

Bonatis napsal(a):

Ne.

A najdtěte si těch 126 vláken na téma, jak venčit štěně a proč nepoužívat plenu.

Takový dotaz je tady minimálně 3x do týdne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík