Maďarsky ohař drátosrstý

Prodám Maďarského ohaře krátkosrstého - Na Mezinárodní den žen se v naší c...
Dohodou
Dobrý den,
mám dotaz ohledně prvních měsíců po pořízení štěněte.
S přítelem jsme se rozhodli koupit si štěně maďarského ohaře. S psi jsem vyrůstala od mala (dobrman, jezevčík), ale tohle by měl být první pes, kterého si pořizuji na vlastní triko. Oba jsme velmi aktivní, takže pes s námi bude mít dobré vyžití.
Bydlíme v bytě a já i přítel chodíme samozřejmě do práce, on cca od 7-15 h, já od 9-17 h (po-čt). Moje otázka zní, je lepší štěně ze začátku rovnou učit samotě doma nebo si ho mám brát sebou do práce? Mám takovou možnost, dělám v kanceláři (sama), kde by mělo svůj klid a zázemí a já ho mohla venčit v průběhu dne. Postupem času bychom ale chtěli, aby těch cca 6 hodin doma pes vydržel sám. Nebylo by to tedy pro něho pak více matoucí, když bychom ho na samotu v bytě začali učit až déle?
První týden nebo dva si samozřejmě uděláme volno, abychom se spolu nějak sžili.
Děkuji za odpověď :)
Uživatel s deaktivovaným účtem
"První týden nebo dva si samozřejmě uděláme volno, abychom se spolu nějak sžili."
a budeš ho učit samotě doma
a potom - za mě - ten kancl není špatný nápad, už jen kvůli tomu venčení
a na samotu učit i v tom kanclu, i poté doma
není od věci naučit štěně na nějakou konkrétní podložku (deku, předložku, něco...),co budeš brát s sebou a kterou bude mít štěně naučenou jako "teď člověk odejde....a zase se vrátí"
určitě je dobré mít takový plán připravený
a uvidíš dle štěněte
může to být pohodář, který nebude nic řešit
může to být totální labil s pravou separační úzkostí
a pravděpodobně to bude něco mezi tím.....
Dobrý den,
já jsem měla se štěňátkem první 3 týdny volno, ale už v tu dobu jsem ho nechávala doma samotného, ze začátku na pár minut, postupně jsem prodlužovala z půl hodiny na hodinu, dvě, tři... Do práce si ho mám možnost brát taky, ze začátku tu byl i celý den, pak jsem ho nechala doma třeba na dopoledne, někdy jsem ho odvedla na odpoledne domů. Dnes (je mu 8měs) už vydrží i "celý" den doma, cca od 8 do 15hod. Tak nějak to střídáme, někdy je semnou v práci a někdy doma. A pes v pohodě, zmatený mi nepřijde. Když je doma, tak většinu času prospí, nebo si žužlá hračky. Mám doma kameru, takže občas v práci mrknu jestli je v pohodě.
Já si teda beru dovču minimálně 14 dní, ale zase nemám možnost si sebou brát psa do práce.
U nás je sice povětšinou se štěňaty někdo doma, ale i tak na samotu učíme prakticky hned...resp. jak se štěndo rozkouká. Je to třeba pár okamžiků...jdu na záchod a štěně zůstane chvilku samo (teda už jsem měla i takový experty, co se mnou chodili i na ten záchod ), jdu vynést koš a štěndo zústane tu chvilinku doma. Nebo štěndo vyvenčím, nechám ho doma a já si udělám kafčo a místo toho, abych si ho vypila v teple doma, tak si navlíknu bundošku a jdu si ho vypít na mráz .
Prostě takový chvilky, jak psala hmn...ono každý štěndo je tak nějak jiný. S některým opravdu nutno začít po minutách a dalšího vyvenčíte, odjedete třeba na dvě hoďky a je mu to šumák.
Sabina777
napsal(a):
Dobrý den,
mám dotaz ohledně prvních měsíců po pořízení štěněte.
S přítelem jsme se rozhodli koupit si štěně maďarského ohaře. S psi jsem vyrůstala od mala (dobrman, jezevčík), ale tohle by měl být první pes, kterého si pořizuji na vlastní triko. Oba jsme velmi aktivní, takže pes s námi bude mít dobré vyžití.
Bydlíme v bytě a já i přítel chodíme samozřejmě do práce, on cca od 7-15 h, já od 9-17 h (po-čt). Moje otázka zní, je lepší štěně ze začátku rovnou učit samotě doma nebo si ho mám brát sebou do práce? Mám takovou možnost, dělám v kanceláři (sama), kde by mělo svůj klid a zázemí a já ho mohla venčit v průběhu dne. Postupem času bychom ale chtěli, aby těch cca 6 hodin doma pes vydržel sám. Nebylo by to tedy pro něho pak více matoucí, když bychom ho na samotu v bytě začali učit až déle?
Děkuji za odpověď :)
Za mě naprosto ideální. Takhle jsem to měla u svého prvního vižlíka taky. Nejdřív jsme byli doma na dovče, aby se tam usalašil a zabydlel a posléze se mnou chodil do práce. Myslím, že mu to hodně pomohlo v nácviku na samostatnost, protože tam jsem byla v kanclu taky sama a musela pochopitelně sem tam ten kancl taky opustit, ale taky se hned vrátit. Takže doma ho pár dní zabydlovat, zjistit si, jak se chová, když mu zmizím třeba do vedlejší místnosti atd. Druhý týden postupně navykat po chvilkách na samotu doma a posléze to stejný v práci a zároveň i doma. Tohle je pro mě ideální situace, kterou v současnosti tiše závidím. Ale je pravda, že se třema ohařema už by mi to asi prošlo těžko kdekoliv
Jestli můžu nevyžádanou radu - protože vižlíci jsou moje srdcovka - nepodceňte nácvik základních loveckých dovedností, aby mohl být vižlík všude na volno. Nemusíte myslivcovat a dělat opravdovou lovečinu, ale když dostane základ - což je hlavně vystavování, ovládání se u zvěře, základní lovečáckou poslušnost, bude nejen dobře ovladatelný, ale i spokojený. Není horšího pohledu, než na ohaře celoživotně na vodítku. Ať se vám daří.
napsal(a):
"První týden nebo dva si samozřejmě uděláme volno, abychom se spolu nějak sžili."
a budeš ho učit samotě doma
a potom - za mě - ten kancl není špatný nápad, už jen kvůli tomu venčení
a na samotu učit i v tom kanclu, i poté doma
není od věci naučit štěně na nějakou konkrétní podložku (deku, předložku, něco...),co budeš brát s sebou a kterou bude mít štěně naučenou jako "teď člověk odejde....a zase se vrátí"
určitě je dobré mít takový plán připravený
a uvidíš dle štěněte
může to být pohodář, který nebude nic řešit
může to být totální labil s pravou separační úzkostí
a pravděpodobně to bude něco mezi tím.....
Přesně tak.
Deka je výborný nápad, může se hodit i na cestách, když psa dáte někomu na hlídání atd.., taková kotva.
Brát ho do kanceláře má také samé výhody, bude socializovaný, můžete ho venčit, naučíte ho odpočívat i v rušnějším prostředí.., značka ideál:)!