Jorkšírskÿ terier s pp

Prodám Jorkširského teriéra - Pejsek a dvě fenky s pp v dospělosti malé vel...
DohodouMartinka1111
XXX.XXX.32.218
Dobrý den,
máme téměř 13,5letou fenku jorkšíra,kastrovanou,s voperovaným stentem, umělou průdušnicí.Už špatně vidí, slyší.Vcera si urvala křížový vaz na levé zadní.Dneska na vet odběry, plánované vyšetření srdce,rtg,pak operace, předpoklad ceny léčby cca 30tis.Mám smíšené pocity, protože je riziko,zda narkózu přežije, dále i investice není nezanedbatelná,ale asi není jiná možnost?
Děkuji za názor.
janaa
napsal(a):
Neoperovala bych. Takový pes už stejně nelítá,pomalu se projít může i s urvaným vazem,za mě rizika operace,náročnost rekonvalescence v tomhle případě převyšuje benefity z toho plynoucí.
Zeptám se- neměla jsem naštěstí nikdy zkušenost a doufám, že nebudu - stejný by to bylo i u velkého plemene? Myslím tím, že s tím může fungovat i bez operace? nebolí to nějak hrozně? Kdyby náhodou někdy něco, tak aby člověk věděl. dík.
Zrzavci
napsal(a):
Zeptám se- neměla jsem naštěstí nikdy zkušenost a doufám, že nebudu - stejný by to bylo i u velkého plemene? Myslím tím, že s tím může fungovat i bez operace? nebolí to nějak hrozně? Kdyby náhodou někdy něco, tak aby člověk věděl. dík.
No asi to nebude tak hrozný, protože když to vyhledám u lidí, tak ani u nich se to asi pokaždý neoperuje.
Mnoho pacientů po odeznění akutních příznaků vykonává běžné pohybové aktivity prováděné v přímém směru (chůze po rovině, do schodů, jízda na kole, běžkování) bez výraznějších obtíží. Problém nastává při pohybech zahrnující rychlou změnu směru pohybu (basketbal, fotbal, volejbal, lyžování, tenis ..). Pokud je pravděpodobné, že pacient bude chtít tyto sportovní aktivity i nadále vykonávat, je indikováno operativní řešení.
Zrzavci
napsal(a):
Je to nepohodlný,protože to koleno nedrží. Bolí to časem,protože s neoperovaným utrženým vazem se časem rozvine v koleni artroza. Což u starého psa bude tak nebo tak....Jasný, u psa mladýho nebo středního věku vždy operovat,není důvod neopravit,ale u veterána, co už má svoje problémy a jen tak si capká? Vídám veterány,kteří mají vazy "v pořádku",ale těma nohama šmrdolej úplně stejně jak pes s vazem urvaným...A jasně,je to na každým....
Assil, Janaa -díky za konzultaci. Jde mi právě o ty "starý kolínka" , kdy člověk přemýšlí dvakrát víc, zda operovat, nebo ne. Nemám představu, jak bolestivý, omezující, nebo nepohodlný to je a jak si to stojí v porovnání k tý operaci u velkého psa. Taky bych se snažila tomu vyhnout, ale nevěděla jsem právě, abych psu neubližovala, protože u velkýho to může být jiný. Děkuju.
Ad to šmrdlání - Bubrdle, když běží rozhazuje noženkama - všema - do všech světovejch stran . A taky umí plachtit
Zrzavci
napsal(a):
Assil, Janaa -díky za konzultaci. Jde mi právě o ty "starý kolínka" , kdy člověk přemýšlí dvakrát víc, zda operovat, nebo ne. Nemám představu, jak bolestivý, omezující, nebo nepohodlný to je a jak si to stojí v porovnání k tý operaci u velkého psa. Taky bych se snažila tomu vyhnout, ale nevěděla jsem právě, abych psu neubližovala, protože u velkýho to může být jiný. Děkuju.
Ad to šmrdlání - Bubrdle, když běží rozhazuje noženkama - všema - do všech světovejch stran . A taky umí plachtit
Hele, hodně lidí přijde k ortopedovi se psem s artrozou v koleni, a přijde se na to,že pes má urvanej vaz. A po vyptávání se zjistí,že pes před rokem,,dvěma měl krátký období,kdy kulhal,ale pak se zázračně uzdravil,tak se to neřešilo. To koleno se nějak stabilizuje a pes se na tom naučí chodit (samozřejmě nemluvím o psech sporťácích a v zátěži), a začne pajdat,až když se rozvine artroza. Což u starýho psa velkýho plemene prostě bude tak nebo tak. Já prostě od určitého věku bych operovala jen tehdy,když je to nezbytně nutné, a jde o život. A to mluvím o relativně zdravým veteránovi,který má jen neduhy odpovídající věku. Vůbec už ne o psovi,o kterého jde v tomhle konkrétním případě
janaa
napsal(a):
Hele, hodně lidí přijde k ortopedovi se psem s artrozou v koleni, a přijde se na to,že pes má urvanej vaz. A po vyptávání se zjistí,že pes před rokem,,dvěma měl krátký období,kdy kulhal,ale pak se zázračně uzdravil,tak se to neřešilo. To koleno se nějak stabilizuje a pes se na tom naučí chodit (samozřejmě nemluvím o psech sporťácích a v zátěži), a začne pajdat,až když se rozvine artroza. Což u starýho psa velkýho plemene prostě bude tak nebo tak. Já prostě od určitého věku bych operovala jen tehdy,když je to nezbytně nutné, a jde o život. A to mluvím o relativně zdravým veteránovi,který má jen neduhy odpovídající věku. Vůbec už ne o psovi,o kterého jde v tomhle konkrétním případě
Dík. Vnímám to stejně, ale nevěděla bych v tohle případku, jestli nenadělám škodu. A kdyby veterinář třeba - máme rozumnýho naštěstí, ale třebas kdyby přestal ordinovat, nebo tak a já byla u někoho jinýho, tak kdyby mě do toho tlačil, bych věděla zda to je vyloženě nutnost, nebo ne.
Zrzavci
napsal(a):
Nevím, zda je to srovnatelné...ale k mému miliónu nemocí mám řádově roky urvaný meniskus (typ utržení "ucho od koše" = kraje drží). Koleno se mi pravidelně vždy čas od času "kouslo", ale našla jsem grif, aby naskočilo zpět. Teď tak 3 měsíce bolest trvalá...ale spíš tipuji artrózu.
To je jen takové doplnění, že alespoň u lidí se dá žít a CHODIT třeba i s utrženým meniskem.