Čivava, krásná čoko fenečka s PP k odběru.

Prodám Čivavu - Čivava, chihuahua, krásné štěňátko čivavy s průkazem původu...
25000 KčMichaela26
XXX.XXX.243.132
Dobrý den, obracím se na Vas s otázkou - máte zkušenosti s nějakým ručním pilnikem na drápky (buď ručním a nebo elektrickým? Nejlépe tichým ) mám civavu. A poslední stříhání drapku dopadlo katastrofou, paní mu zadní packy ostrihala až do krve, takže mi čivava začala jančit. A myslím si, že kdyby jsme pak za měsíc zase někam vyrazili už to nebude probíhat tak hladce. Prosím o tipy. Moc děkuji za Váš čas.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Mrkněte na Martinu Vondrákovou (na soc. sítích “Jak na drápky”, trénuje v Brně v JustDog), specializuje se na péči o psí drápky. Z klasických pilníků doporučovala toto: https://www.rajnehtu.cz/pilniky/pilnik-xxl-bily-hrubost-100-180/. Brusky se většinou kupují modelářské (např. Dremel), někdo má i brusku z Lidlu… jestli máte účet na Facebooku, přidejte se do skupiny Jak na drápky, tam najdete nejvíc informací.
Mám brusku od Mosera, pořizovala jsem ho na jednu čubinu,co měla se stříháním problémy. Ale mít čivku,tak normálně opiluju klasickým pilníkem. Protože spoustě psů naopak vadí bruska,i když si jinak stříhání kleštičkama normálně užívají.
Btw ta FB skupina - půlka lidí je tam na hlavu a drápy by u psů snad zrušila úplně oni i ty drápy mají funkci a zastřihovat je tak,že skoro nejsou vidět, je taky na palici...
lupus4
napsal(a):
Btw ta FB skupina - půlka lidí je tam na hlavu
jsem jen v málo psích "skupinách" (SH, Čv, ACD) a na "hlavu" je tam min 80% , většinou Kikiny rozličného věku
vono by místo věčného střihání možná stačilo chodit normálně ven
No to jsem si taky myslela ale. Enemže nevim, kde soudružka dělám chybu. Čokle jsou venku víc než doma. Ovšem v měkkém terénu a páč to nejsou hraboši, tak prostě mají ty drápy fakt dlouhý. U prvního psa jsem nestříhala vůbec, ale to byl pes hodně městský. Dál už se nestačím divit -třeba první ohař -tam jsem taky nestříhala vůbec a ani neučila tím pádem, a pak na jeho starší kolínka...tak osm let cca jsem se nestačila divit a musela stříhat.Ti současný snad choděj na nějakej kurz pěstování drápů, protože fšicí fakt všicí tři je potřebujou stříhat. A za Kikinu se úplně nepovažuju, naopak jsem v tom lempl. Jak je to možný ale, že jim to roste tolikatě?
@janaa To je tak všude, ale recenzí brusek a pilníků tam najde určitě víc než tady.
@Zrzavci Městskému nebožtíkovi to taky rostlo jak blázen, současnému vesničanovi, co chodí převážně do polí, stříhám jen “palečky”, jinak má obroušeno - když stojí na rovné podložce, má drápky nad zemí. A nehrabe. 🤷♀️
napsal(a):
@janaa To je tak všude, ale recenzí brusek a pilníků tam najde určitě víc než tady.
@Zrzavci Městskému nebožtíkovi to taky rostlo jak blázen, současnému vesničanovi, co chodí převážně do polí, stříhám jen “palečky”, jinak má obroušeno - když stojí na rovné podložce, má drápky nad zemí. A nehrabe. 🤷♀️
Ale tak to bezpochyby.
Jinak já mám zkušenost,že jakmile se dává třeba kloubní výživa,tak ty drápy rostou jak o život. Já vždycky musím nejvíc stříhat u veteránů, u kterých začnu dávat kloubku, a u ostatních přes loveckou sezonu,kdy ten kolagen dostávají taky. A je fakt,že ony přes celej rok téměř neudělají krok na betonu nebo asfaltu,ani před barákem nikde nic nemáme
Zrzavci
napsal(a):
No to jsem si taky myslela ale. Enemže nevim, kde soudružka dělám chybu. Čokle jsou venku víc než doma. Ovšem v měkkém terénu a páč to nejsou hraboši, tak prostě mají ty drápy fakt dlouhý. U prvního psa jsem nestříhala vůbec, ale to byl pes hodně městský. Dál už se nestačím divit -třeba první ohař -tam jsem taky nestříhala vůbec a ani neučila tím pádem, a pak na jeho starší kolínka...tak osm let cca jsem se nestačila divit a musela stříhat.Ti současný snad choděj na nějakej kurz pěstování drápů, protože fšicí fakt všicí tři je potřebujou stříhat. A za Kikinu se úplně nepovažuju, naopak jsem v tom lempl. Jak je to možný ale, že jim to roste tolikatě?
taky nevím co dělám špatně, jsem s mýma jezevčounama venku minimálně 3 hodiny každej den a k tomu ještě lezou po zahradě. Chodíme hlavně do lesa, teda po měkkým a drápky stříhat musím....
Michaela26
XXX.XXX.243.132
Děkuju moc za odpovědi. Pečlivě jsem pročetla. A jdu to vše omrknout. Akorát (je to první pes co potřebuje stříhání drapku) když budu pilovat tak směr jako když se střihá?
Máme Oster, ale na činu by klidně stačil nějaký malý modelářský.
to lupus
Dráp na prvním prstu obrousit chůzí zrovna moc nejde.
napsal(a):
Máme Oster, ale na činu by klidně stačil nějaký malý modelářský.
to lupus
Dráp na prvním prstu obrousit chůzí zrovna moc nejde.
pravda
u Vojtíška jsem musel poslední rok taky zastřihávat kleštičkami
https://www.vitakom.cz/osobni-hygiena/klesticky-na-nehty-s-lupou/?utm_source=zbozi.cz&utm_medium=cpc&utm_campaign=seznam&utm_content=WENKO+Kle%c5%a1ti%c4%8dky+na+nehty+s+lupou&utm_term=WENKO+Kle%c5%a1ti%c4%8dky+na+nehty+s+lupou
lupus4
napsal(a):
pravda
u Vojtíška jsem musel poslední rok taky zastřihávat kleštičkami
https://www.vitakom.cz/osobni-hygiena/klesticky-na-nehty-s-lupou/?utm_source=zbozi.cz&utm_medium=cpc&utm_campaign=seznam&utm_content=WENKO+Kle%c5%a1ti%c4%8dky+na+nehty+s+lupou&utm_term=WENKO+Kle%c5%a1ti%c4%8dky+na+nehty+s+lupou
Na kleštičky jsem neměla nervy a přenesla jsem to i na psa. Dva vystreslí joudové, já se u toho tvářila jak u operace mozku a chudák měl tendence ucuknout. S bruskou jsem v klidu a pes má akorát tak nakyslý výraz, zatímco loupe okem po tom kousku smradu za odměnu, takže drápky s bruskou pohoda jazz...
Zrzavci
napsal(a):
Já jsem nikdy psů drápy stříhat nemusela, ani malému lehkému a vždycky akorát koukám jak to lidi řešej. Tak nevím, jestli teda u nás máme nějaký speciální povrchy nebo jak.
assil
napsal(a):
Já jsem nikdy psů drápy stříhat nemusela, ani malému lehkému a vždycky akorát koukám jak to lidi řešej. Tak nevím, jestli teda u nás máme nějaký speciální povrchy nebo jak.
Ani my jsme to nikdy nemuseli řešit. Stačilo přirozené obrušování drápů při běžném pohybu. A to zdaleka všichni nechodili jen po tvrdých površích. Holt velcí psi. Syn jejich fenkám bišonka drápky stříhá. A to jsou pořád někde v pohybu venku.
napsal(a):
Ani my jsme to nikdy nemuseli řešit. Stačilo přirozené obrušování drápů při běžném pohybu. A to zdaleka všichni nechodili jen po tvrdých površích. Holt velcí psi. Syn jejich fenkám bišonka drápky stříhá. A to jsou pořád někde v pohybu venku.
Takhle to fakt nefunguje. Já třeba nemusím stříhat drápy mrňavcům
janaa
napsal(a):
Takhle to fakt nefunguje. Já třeba nemusím stříhat drápy mrňavcům
To je zajímavé. Fakt jsem si myslela, že ti menší, jak jsou lehcí, teda lehké, tak si nestihnou ty drápky obrousit přirozeně. A to holky i hrabou. No, bylo by to jednoduché vysvětlení, že... ale tak to v životě nefunguje.
Já bych řekla, že je to dost individuální. Mám velký psy, režim mají všichni stejný, vitamíny dostávají taky stejný a stejný množství, přesto dvěma drápky stříhat nemusím, dvěma musím.
napsal(a):
To je zajímavé. Fakt jsem si myslela, že ti menší, jak jsou lehcí, teda lehké, tak si nestihnou ty drápky obrousit přirozeně. A to holky i hrabou. No, bylo by to jednoduché vysvětlení, že... ale tak to v životě nefunguje.
Asi fakt ne, můj pes měl 8 kg a stříhala jsem mu drápky jednou když už mu bylo nějak k 15.