Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.3.2023 08:39
JackDee

XXX.XXX.108.8

Dobrý den, prosím o radu. S přítelem jsme se rozhodli jet na dovolenou do Norska. Samozřejmě u s pejskem. Jelo by se autem na vlastní pěst. Spaní se bude dělat v dodávce. Bohužel jsem blázen z toho co jsem našla na internetu co musí pejsek splňovat pro vycestování do Norska. 3 stránky a 3 různé podmínky. Nemá někdo zkušenost co musí pejsek splňovat? Naočkovaný proti vzteklině a odčervený je zhruba měsíc. Děkuji za odpověď 🙂

1.3.2023 09:16
assil

XXX.XXX.225.195

No hlavně co jsem slyšela, Norsko není moc dog friendly a psi tam většinou nikam nesmí a nechtějí je ani moc ubytovat. Bratránek tam jezdí každý rok na ryby, chtěl brát psa s sebou, ale ani v nějaké té opuštěné rybářské chatě to nebylo možný.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.3.2023 10:10

assil napsal(a):
No hlavně co jsem slyšela, Norsko není moc dog friendly a psi tam většinou nikam nesmí a nechtějí je ani moc ubytovat. Bratránek tam jezdí každý rok na ryby, chtěl brát psa s sebou, ale ani v nějaké té opuštěné rybářské chatě to nebylo možný.

Spí v dodávce, ubytování je trápit nebude.
Kempy pro psy OK.

1.3.2023 10:20
JackDee

XXX.XXX.108.8

Odetta: děkuji mockrát 😊

1.3.2023 10:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.24.117

JackDee napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu. S přítelem jsme se rozhodli jet na dovolenou do Norska. Samozřejmě u s pejskem. Jelo by se autem na vlastní pěst. Spaní se bude dělat v dodávce. Bohužel jsem blázen z toho co jsem našla na internetu co musí pejsek splňovat pro vycestování do Norska. 3 stránky a 3 různé podmínky. Nemá někdo zkušenost co musí pejsek splňovat? Naočkovaný proti vzteklině a odčervený je zhruba měsíc. Děkuji za odpověď 🙂

Pro všechny skandinávské země platí pro vstup do země ošetření proti Echinokokóze (odčervení) ne starší než 24 hodin potvrzené v pet pasu od veterináře. Měsíc staré odčervení nestačí.

1.3.2023 10:23
JackDee

XXX.XXX.108.8

assil napsal(a):

My se vůbec nechystáme do žádného kempu, chaty a ani hotelu. Spát, vařit a tak se bude v dodávce. Hlavně prcek je poseroutka takže se od nás ani nehne. V přírodě kde nebou lidé tak bude na vodítku. Mezi lidmi bude v tašce.

1.3.2023 10:24
JackDee

XXX.XXX.108.8

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Pro všechny skandinávské země platí pro vstup do země ošetření proti Echinokokóze (odčervení) ne starší než 24 hodin potvrzené v pet pasu od veterináře. Měsíc staré odčervení nestačí.

S odčervením před odjezdem počítám

1.3.2023 10:54
assil

XXX.XXX.225.195

A tak dík, díky tomuhle vláknu jsem našla tenhle super blog (jo, je tam i Norsko), zas zas mám chvíli co číst https://lesemsepsem.cz/

1.3.2023 13:03

JackDee napsal(a):
S odčervením před odjezdem počítám

pozor - musí tam být hodina aplikace přípravku ... Stejně to má (nebo tedy před pár lety měla) Anglie a vím, jak jsme počítali, kdy podat tablety, abychom se vešli bezpečně do povinného intervalu. A psa před námi ve frontě nevpustili, neb neměli v průkazu potvrzený čas aplikace (nesmí se hned a nesmí se pozdě) - museli na místní veterině zařídit opět odčervení a počkat dalších 24?? hodin... než mohli přejet. A to byli vracející se Britové z dovolené domů... Hádali se hodně... a prodloužilo jim to pobyt ve Francii...
A nevím jak Norové (opravdu to přečtěte, pečlivě přeložte), ale Britové třeba u povinného ošetření proti klíšťatům (myslím, že už povinné není) uznávaly jen vybrané přípravky, které měli uvedeny na oficiálním webu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík