Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Naty777

22.3.2023 02:25
Naty777

XXX.XXX.92.195

Zdravím, měla bych dotaz.
V roce 2024 na jaro, bych si chtěla pořídit zlatého retrívra. Až za rok, abych za tu dobu vybrala správnou CHS a nakoupila vše podstatné.
Jediný problém je, že jsem nastoupila na další střední a v roce 2024 budu v druháku.
a časový plán mám takový- Ráno kolem 5 běhám (v případě pejska procházka delší)
pak v 7 jedu do školy a tam jsem do 15:00. Mamka je z práce doma ve 12 a tak by si u mě vyzvedla pejska a věnovala by se mu, než dojdu domů. Problém je, že 3x týdně musím do práce a to bych byla doma až v 21:00-22:00. Samozřejmě pak procházka hraní si apod. Pejsek by byl sám tedy 6-7 hodin denně.
V dny bez práce bych s ním jezdila autem do lesů na přehrady apod. a tam by se socializoval a zároveň unavil. Samozřejmě čas by se našel i na cvičák, ale bohužel do práce musím, abych mohla pejskovi vše kupovat xd
Ještě mě napadlo, psíka vždy po cestě do školy dát na hlídání kamarádce a po škole k němu rychle na hodinku zajet, aby věděl, že jsem ho neopustila. To hlídání by šlo, ale ne pokaždé.
Tak mě zajímá Váš názor. Děkuji moc

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.3.2023 06:00

Naty777 napsal(a):
Zdravím, měla bych dotaz.
V roce 2024 na jaro, bych si chtěla pořídit zlatého retrívra. Až za rok, abych za tu dobu vybrala správnou CHS a nakoupila vše podstatné.
Jediný problém je, že jsem nastoupila na další střední a v roce 2024 budu v druháku.
a časový plán mám takový- Ráno kolem 5 běhám (v případě pejska procházka delší)
pak v 7 jedu do školy a tam jsem do 15:00. Mamka je z práce doma ve 12 a tak by si u mě vyzvedla pejska a věnovala by se mu, než dojdu domů. Problém je, že 3x týdně musím do práce a to bych byla doma až v 21:00-22:00. Samozřejmě pak procházka hraní si apod. Pejsek by byl sám tedy 6-7 hodin denně.
V dny bez práce bych s ním jezdila autem do lesů na přehrady apod. a tam by se socializoval a zároveň unavil. Samozřejmě čas by se našel i na cvičák, ale bohužel do práce musím, abych mohla pejskovi vše kupovat xd
Ještě mě napadlo, psíka vždy po cestě do školy dát na hlídání kamarádce a po škole k němu rychle na hodinku zajet, aby věděl, že jsem ho neopustila. To hlídání by šlo, ale ne pokaždé.
Tak mě zajímá Váš názor. Děkuji moc

Naty, já bych radila počkat, až budete mít na pejska víc času. Věnovat se mu 3x týdně až v 21 - 22 je fakt pozdě a to už by pes měl spíš odpočívat. Beru to podle těch svých. A mohla byste být i zklamaná, když se mu bude víc věnovat maminka (i když tedy netuším, kolik je jí let a jaký má potenciál) a pejsek si vytvoří pevnější vztah spíš s ní, než s vámi.
Já toužila jen a jen po svým psovi od cca 18 let a splnilo se mi to až po výchově tří dětí a po hledání, jaký plemeno vůbec bude pro mě vhodný, tedy až před padesátkou.

22.3.2023 06:45
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

bych chtěla zlatého retrívra
ráno kolem 5 běhám
v 7 - 15 škola

MAMKA ..... (budu obtěžovat !!!)
je z práce doma ve 12 psovi by se věnovala
3x týdně musím do práce do 22:00.
pak procházka hraní
jezdila bych s ním do lesů na přehrady
čas by se našel i na cvičák
bohužel do práce musím
Ještě mě napadlo, psíka dát na hlídání
KAMARÁDCE ..... (budu obtěžovat !!!)
po škole k němu rychle na hodinku zajet
hlídání by šlo, ale ne pokaždé.

Tak kde je problém?
Jistě to nedopadne jako:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/4033732/prosim-o-radu?a=4033909#a4033909

22.3.2023 07:56

S tou brigádou je to špatně. Kdybys nechodila do práce, tak bez problému. Tak choď do práce ten rok, přes léto ještě klofneš nějakou brigádu, peníze si schovej na nějaký větší nečekaný výdaj, a zařiď si takovou brigádu, než pořídíš štěně, abys byla k dispozici v myslitelné doby. Třeba brigádu na víkend, která bude ve stejný čas jako škola. A v létě nebo o každých dalších prázdninách můžeš brigádničit v době školy třeba každý den, viď. Psovi nebude vadit, že nejezdíte o víkendech na výlety. Psovi bude vadit, pokud bude mít nepravidelný režim ze dne na den.

22.3.2023 08:02

takže psa si pořizuje maminka
budete chodit venčit
v čem je problém

22.3.2023 08:26
Fiona.Praha

XXX.XXX.69.123

Nerozumím tomu, proč chcete psa stěhovat jako balík.
Plánujete veškerý čas mimo školu a práci věnovat psovi.
Nevím kolik Vám je, ale to se nebudete učit, lenošit, randit, chodit do kina nebo kamkoliv jinam? Chcete opravdu lítat do školy a ze školy, z práce a do práce, pro psa a se psem? Takhle lítají matky samoživitelky s malými dětmi. To chcete zažít dobrovolně se psem? Proč? Nechápu.
Nebylo by lepší počkat?

22.3.2023 08:27
22.3.2023 10:09
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Chtěla bych si pořídit zlatou rybku. Nemám ale akvárko, měla bych ji ve sklenici vod okurek a vždycky když bych šla do školy, odnesla bych ji v pytliku do akvárka k mamce, která by se jí věnovala, čistila by jí akvárko, krmila by jí. Až bych přišla večer domů, stavila bych se pro rybku u mamky a v pytliku ji zase odnesla do tý sklenice vod okurek. Rybce bych se večer tak hoďku věnovala a o víkendu jí vzala do aquaparku.
Co myslíte?
Je to blbej nápad nebo dobrej nápad?

22.3.2023 12:04
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Já jsme si prvního psa pořídila taky na škole, do toho brigáda, ale já si naštěstí směny v práci mohla diktovat podle sebe, rodiče museli venčit max 1x za měsíc, šlo to chtěla jsme to. Občas jsme kuřáka jak hadr na holi, se psem, do školy, se psem, na brigádu, se psem, ...ale jak už jsme psala, mohla jsme si to tak nastavit abych stíhala i psa a nebyla jsme tam každý den. Jo a na rande jedině se psem, do parku, lesa, ...nebyl problém, mě to teda v ničem neomezovalo, ale zase pořídit psa s tím, že bych musela někoho pravidelně otravovat aby se mi o osa postaral, do toho bych nešla

22.3.2023 12:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.40.31

Zrzavci napsal(a):
Chtěla bych si pořídit zlatou rybku. Nemám ale akvárko, měla bych ji ve sklenici vod okurek a vždycky když bych šla do školy, odnesla bych ji v pytliku do akvárka k mamce, která by se jí věnovala, čistila by jí akvárko, krmila by jí. Až bych přišla večer domů, stavila bych se pro rybku u mamky a v pytliku ji zase odnesla do tý sklenice vod okurek. Rybce bych se večer tak hoďku věnovala a o víkendu jí vzala do aquaparku.
Co myslíte?
Je to blbej nápad nebo dobrej nápad?

Ty to vždycky umíš vyšperkovat😂👍

22.3.2023 13:39
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Ty to vždycky umíš vyšperkovat😂👍

Léta praxe na Ifauně ve společnosti naprosto idiotských dotazů.
Mě by zajímalo sakra, kde je ta krize, když si kde kdo furt pořizuje čokle, aniž by na to měl podmínky.

uf stihla jsem tu hrubici opravit

23.3.2023 12:04
Mí

XXX.XXX.71.23

Zrzavci napsal(a):
Léta praxe na Ifauně ve společnosti naprosto idiotských dotazů.
Mě by zajímalo sakra, kde je ta krize, když si kde kdo furt pořizuje čokle, aniž by na to měl podmínky.

uf stihla jsem tu hrubici opravit

A ještě ke všemu retrívra...

23.3.2023 13:23

Mí napsal(a):
A ještě ke všemu retrívra...

No, čemu se divíte, když v poslední době je toto plemeno prezentováno jako plyšák na gauč.

23.3.2023 16:58
Lily2

XXX.XXX.248.37

Pokud ten pes bude u mámy a vy se mu budete jezdit věnovat, tak proč ne. Takový rodinný pes, který bude mít dost pozornosti, pokud se mu máma bude věnovat a bude s ním i chodit ven.

Zlatý retrívr je pes, který obecně miluje lidi, tak vás bude milovat obě. V tomhle režimu proč ne.

Pokud bydlíte sama a pes by měl být celé dny doma sám, tak jsem spíše proti.

23.3.2023 17:14

Lily2 napsal(a):
Pokud ten pes bude u mámy a vy se mu budete jezdit věnovat, tak proč ne. Takový rodinný pes, který bude mít dost pozornosti, pokud se mu máma bude věnovat a bude s ním i chodit ven.

Zlatý retrívr je pes, který obecně miluje lidi, tak vás bude milovat obě. V tomhle režimu proč ne.

Pokud bydlíte sama a pes by měl být celé dny doma sám, tak jsem spíše proti.

Záleží na tom, jak moc se mu bude věnovat. I golden může dopadnout blbě.

23.3.2023 19:40
Lily2

XXX.XXX.248.37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Záleží na tom, jak moc se mu bude věnovat. I golden může dopadnout blbě.

Jasně proto píšu, že máma se mu bude věnovat, bude s ním chodit na procházky a dcera s ním může několikrát týdně dělat nějakou větší aktivitu a věnovat se třeba více aktivněji, když si přeje psa. :)

Natkaaaaa_____

24.3.2023 01:42
Natkaaaaa_____

XXX.XXX.44.96

Tady někdo nepochopil… pejska si pořizují já ne Mamka mám byt nad mamkou a tak mi řekla že v době kdy budu ve škole nebo naopak v práci s pejskem klidně bude 😇
Nechápu proč by pes neměl dostatek pohybu apod bude semnou chodit běhat bydlíme u lesa kde máme velkou zahradu a navíc jezdím každý víkend autem na túry tudíž by psík jel semnou

24.3.2023 07:09

Tak tady asi už není co radit, když jste vlastně rozhodnutá.

24.3.2023 07:14
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Tady někdo nepochopil…

Evidentně.

24.3.2023 07:43
odberryho

XXX.XXX.161.34

Natkaaaaa_____ napsal(a):
Tady někdo nepochopil… pejska si pořizují já ne Mamka mám byt nad mamkou a tak mi řekla že v době kdy budu ve škole nebo naopak v práci s pejskem klidně bude 😇
Nechápu proč by pes neměl dostatek pohybu apod bude semnou chodit běhat bydlíme u lesa kde máme velkou zahradu a navíc jezdím každý víkend autem na túry tudíž by psík jel semnou

Aby psík neskončil trvale na té zahradě. Ono to není jen o příjemných procházkách za slunečného dne. Většinu času nemáme zlatého, ale polomáčeného.

To, jak si to člověk hezky vysní obvykle realitě zhusta nevypovídá. Zkušenosti se psy máte? Alespoň maminka?

24.3.2023 07:49
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Mít psa nemůže být žádná věda.
Mamka s ním ( KLIDNĚ ) bude.

24.3.2023 08:04
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

rapotacka11 napsal(a):
Tady někdo nepochopil…

Evidentně.

Tak tohle jste Rapoťačko geniálně zasekla!! Líp to vystihnout nejde, kam se na Vás hrabu se svou zlatou rybkou

24.3.2023 08:12

mamka se psem souhlasí, souhlasí se spolupéčí a bydlí pod zadavatelkou
to je situace takřka ideál
pokud bude pes povahově tzv. "normální", normálně vychovatelný/vycvičitelný, ženy to zvládnou (myšleno obě) a venčení a aktivity se psem budou radostí a ne utrpením
a třeba budou kynologicky zdatné a zvládnou i nějakou tu horší povahovou variantu

"Mamka s ním ( KLIDNĚ ) bude."
konkrétně moje maminka těžce nesla, i obrečela, když jsme se odstěhovali a ona přišla o jeho dopolední venčení
byl to její miláček

vždy, když přijde někdo - jsem sám, chci si pořídit psa - tak jako první je - máš venčiče?
tak tady zadavateka má......

24.3.2023 11:01

jen takove malicke OT pod carou...
co bude stene delat ten rok, rok a pul nez dospeje a bude se moci plne zatezovat - kdyz vy budete rano behat a o vikendech budete na turach?

24.3.2023 11:14
arosek

XXX.XXX.168.60

Tady nekdo nepochopil, ze pes neni plysak na hrani, ktereho odlozite do skrine, kdyz se vam zrovna nehodi.

Prvniho GR jsem si poridila kdyz mi bylo 16. Ve druhaku na stredni. Jo rezim jak popisujete - rano vstat o hodinu driv, dojit se psem, ze skoly hned domu a se psem, cele odpoledne se venovat psovi. Vikendy se psem, rande se psem, zadne kino, zadne kafe s kamoskama, zadne toulky s kamarady ... vse jen se psem.
Jenze ja mela vyhodu, ze jsem trikrat tydne nemusela do noci strasit v praci a ze moje mamka byla v te dobe doma na ID. Takze pes mel full servis.

Za me je u vas spatne hlavne to trikrat tydne do noci v praci. Stridava pece kdy si ho napul budete podavat s mamkou zas takovy problem neni, to pes da v pohode (pokud to teda da mamka). Ale prave to je ta otazka - trikrat tydne do noci, tedy vic jak pulku tydne ho bude mit na krku ona. Ve stenecim veku to znamena minimalne 3x krmit a kazdych par hodin ven aby se naucil cistotnosti, v puberte to znamena prezit jeho naladicky a venku ho trochu cepovat, v dospelosti pak minimalne jednu dlouhou prochazku odpoledne ... protoze v deset vecer uz se vam pes na nejaky toulky prirodou vykasle a myslim ze ani vy nebudete mit naladu v zime a desti behat nekde po lese do pulnoci.

Fakt to mamka da? Fakt je s tim srozumena? Nebylo by lepsi bud pockat po skole, nebo si najit praci, kde nebudete muset drepet do noci?

24.3.2023 11:20
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Za me je u vas spatne hlavne to trikrat tydne do noci v praci. Stridava pece kdy si ho napul budete podavat s mamkou zas takovy problem neni, to pes da v pohode (pokud to teda da mamka). Ale prave to je ta otazka - trikrat tydne do noci, tedy vic jak pulku tydne ho bude mit na krku ona. Ve stenecim veku to znamena minimalne 3x krmit a kazdych par hodin ven aby se naucil cistotnosti, v puberte to znamena prezit jeho naladicky a venku ho trochu cepovat, v dospelosti pak minimalne jednu dlouhou prochazku odpoledne ... protoze v deset vecer uz se vam pes na nejaky toulky prirodou vykasle a myslim ze ani vy nebudete mit naladu v zime a desti behat nekde po lese do pulnoci.

přesně tak, tohle je to, co mi na tom neladí, když to řeknu taktně.

24.3.2023 11:56
Lily2

XXX.XXX.248.37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
mamka se psem souhlasí, souhlasí se spolupéčí a bydlí pod zadavatelkou
pokud bude pes povahově tzv. "normální", normálně vychovatelný/vycvičitelný, ženy to zvládnou (myšleno obě) a venčení a aktivity se psem budou radostí a ne utrpením
a třeba budou kynologicky zdatné a zvládnou i nějakou tu horší povahovou variantu

"Mamka s ním ( KLIDNĚ ) bude."
konkrétně moje maminka těžce nesla, i obrečela, když jsme se odstěhovali a ona přišla o jeho dopolední venčení
byl to její miláček

vždy, když přijde někdo - jsem sám, chci si pořídit psa - tak jako první je - máš venčiče?
tak tady zadavateka má......

Za mě by to byl ok režim, kdyby třikrát týdně v podstatě nebyla doma. To by pak měl pes zůstávat celou dobu s mámou, se kterou navíc bude každý den v týdnu se venčit...

Já se tu vždy zastávám, když si chce někdo pořídit psa a je sám (sama tak psa mám), ale v režimu, že každý den jsem klasicky 8 hodin pryč a plus ještě k tomu 3x týdně jsem pryč do noci... to už mi přijde fakt přes čáru.

Ale jako jo, pokud jak říkám si ho máma vezme pokaždé k sobě a bude s ním, než přijde zakladatelka domů, tak proč ne. Jen je to už spíše rodinný pes a člověk musí mít jistotu, že to mámu nepřestane bavit. 3x týdně do noci pryč je fakt hodně...

24.3.2023 17:28
Rezzzy

XXX.XXX.195.114

Jako asi by to šlo, ale já osobně bych si psa nepořídila, kdybych věděla, že se mi o něj několikrát do týdne bude muset starat někdo jiný

24.3.2023 17:39
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

mamka se psem souhlasí,
souhlasí se spolupéčí a bydlí pod zadavatelkou

Tak nevím, nač se zadavatelka ptala.
Neodpověděla, jaké má zkušenosti.
To neva, zkušenosti získá
a pes se bude mít jak v ráji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík