Čivava s PP k rezervaci

Prodám Čivavu - Chs. Full Moon dog (fci) Nabízí k rezervaci krátkosrstou ro...
Dohodou
Zdravím Vás, jsem připravena na bídu, snad i rady, co vyzkoušet... jsem zoufalá a nevím, jak to zkrátit. Mám doma tři psy, ano kluky. Nekastrované.
Moje smečka čítala psů pět (na víkendy jezdí dvě feny od sestry dosud). Pes, který byl alfa (čivava), pak jsem měla fenu (čivavu) - vznikl pes o kterém se nyní bavíme. Ten nedopatřením přes kalhotky zneužil fenku mé sestry a vznikly tři štěňata, již kříženci čivavy a ratlíka. Já mám nyní toho otce a jeho dva syny. Alfa pár jeho rodiče již zesnuli a zdůrazňuji to proto, že si myslím zda nyní nebojují o to, kdo bude alfou nyní. Čivava už stárne, má deset let, slabý šelest na srdci, byl vždy utlačován alfou a držel se v pozadí, nyní u něj stoupá agrese a jeho potomek, ten největší a nejsilnější si to nenechává líbit. Čivava začíná agresivním vrčením a syn se většinou stahuje, ale občas a to právě více často si dovolí a zareaguje, že po něm agresivně vyskočí a zaútočí. Dochází na kousance a tím, že i já už ztrácím nervy, dělám chyby a kousance schytávám v zápalu boje také. Zkoušela jsem je nechat, aby si to "vyříkali", občas se to rychle uklidnilo, zastavit je, držením za ocasy od sebe, dokud se neuklidnili, být dominantní, snažit se odvést pozornost, být klidná, být rozčílená (ne úmyslně). Nyní je to tak, že jsem zoufalá. V tomto bodě jsem nucena je držet oddělené z čehož jsem zoufalá taky. Tři roky spolu normálně fungovali, mají se rádi, venku jsou úplně v pohodě. Chodíme do lesa, na procházky, syn jej olizuje, chce si s ním hrát, ale otec je většinou nevrlý a nechce. Ale pak najednou se změní v úplnou agresi, začne vyvádět, nikdy to nedělal a stupňuje se to. Snažím se ho chránit, vím, že bych ho neměla nosit a zvedat, ale jak je víc a víc pokousaný, tak už mám strach. Nyní má z toho navíc problémy s očima a snažím se ho držet stranou aby se vyléčil. Ničí mě to. Nechci nikoho dávat pryč, objednala jsem CBD olej a ještě nějaké inhalační bylinné kapky na zklidnění. Byla tady onehdy hárající fena, nevšimli jsme si a tehdy to vygradovalo, jinak byly bitky jen občasná vyjímečná záležitost, ale od té doby, jako by jej nenáviděl, nemohl ho cítit, ani vidět. Nemá nad ním šanci, protože je menší, slabší, starší, ale je úplně nepříčetný. Kastrace se bojím, nechci další zákrok, už kvůli šelestu a věku, u mladšího nevím, zda by to mělo smysl. Jestli mi můžete poradit jak bych se měla chovat, co dělat, jestli něco změnit. Ano, jsou to posteloví, gaučoví psi. Ale vždycky věděli co si ke mě můžou a nemůžou dovolit. Nikdy mě samovolně nenapadli, jsou mnohému naučení, jen pohledem pochopí, že dělají něco špatně, chodíme do lesa na volno, poslouchají, jsou zvyklí spolu být odjakživa, ale v těch chvílích vidí rudě a nevnímají mě. Pes se mi mění úplně před očima, nikdy jsem nic takového nezažila. Ještě se bojím zda nemůže být nějak nemocný, zítra to budu konzultovat na veterině. Třeba ten olej nebo něco pomůže. Nevím. Ale budu ráda za případný nový pohled, či zkušenosti. P.S. přijde mi poslední dny, že nosí tak divně ocas, nemá jej klasicky nahoře vzpřímený, ale tak nějak divně skoro zlomený, ohnutý směrem dolů (ne stažený). Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Tohle je samozřejmě vymyšlené na Modré pondělí, protože se nesmí pracovat.
Protože kdo by nechal starého psa nervit se, když stačí psy rozdělit, zvlášť obří model čivava, ale co, ať se rvou, děcka, nakonec se sní navzájem a bude pokoj. Máme pokoj?
A mazejte. Každý do svého pokoje.
Dřív, než se začnou bít. Musim koukat.
Ale až od zítra.
Pokud se bojíte kastrace, zkonzultujte u veterináře Suprelorin.
Ano, spousta lidí, která s ním nikdy nepřišla do kontaktu, teď chytne záchvat paniky. Nicméně já znám kvanta chovatelů, kteří ho úspěšně používají u krycích psů ve smečce, u nichž zrovna neplánují krýt.
Doma si do všech dveří pořiďte branky a psy striktně oddělujte v čase, kdy se jim nemůžete na sto procent věnovat. Jinak na doma všem připnout couračky a "šlapat" po psech, co to jde. Každý náznak, každý přímý pohled, každou myšlenku na bitku musíte okamžitě utnout už v té první pikosekundě. A pak máte šanci, že budou za pár let fungovat..
na.tty
XXX.XXX.6.210
Chodíme do lesa, na procházky, syn jej olizuje, chce si s ním hrát,
ale otec je většinou nevrlý a nechce.
PROČ HO NECHÁTE OTRAVOVAT ?!
Pak najednou se změní v úplnou agresi
TOMU MÁTE VŽDY PŘEDEJÍT !
vím, že bych ho neměla nosit a zvedat, ale
je víc a víc pokousaný
jen tip na kočárek:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/4036253/vyhrez-plotenky-kocarek?a=4036470#a4036470
má problémy s očima
snažím se
NESNAŽIT se !
KONAT !!
ZABRÁNIT !!!
Ničí mě to.
HLAVNĚ TY CHUDÁKY psy.
objednala jsem CBD olej
inhalační bylinné kapky na zklidnění.
SNAD VÁS ZKLIDNÍ .....
Byla tady onehdy hárající fena,
nevšimli jsme si
JSTE V BOHNICÍCH ?
chodíme do lesa na volno,
VODÍTKO !!!
Pes se mi mění úplně před očima
se bojím zda nemůže být nějak nemocný
ZEŠÍLEL ! ?
zítra to budu konzultovat na veterině.
NEVHODNÉ PODMÍNKY DR. NEVYŘEŠÍ
vyšetří aspoň ten ocas ...
do kočáru jen jednoho !
Doron
napsal(a):
Takže , jestli tomu správně rozumím, máte doma čivavu a jeho dva syny?
A čivava se s jedním z těch synů pere?
Určitě se Vám pokusím (e) poradit, ale musíte upřesnit prosím:)!
Ano, je to čivava 10 let a jeho dva synové kříženci čivavy a ratlíka budou mít 4 roky. Čivava by měl nyní být alfa po jeho předchůdci, vykazuje i známky alfy, syn vykazuje známky podřízenosti, ale občas (čím dál častěji) na čím dál víc agresivního alfu zaútočí, což je v tu chvíli v převaze, je větší, silnější a mladší. Konzultovala jsem dnes s veterinářkou. Zavádím CBD olej a ještě přírodní olejíček jako aromaterapii na zklidnění pro mě i pro alfu, který je možná i ovlivněn už nějakými zraněními. Uvědomuji si špatný přístup a čtu si nyní spoustu publikace o hierarchii psů, dosud jsme s tím problém neměli a to už naše smečka sčítala sedm členů, ale alfa samec i alfa samice už bohužel zesnuli a nyní po čase nastal ten problém. Asi vidím i chybu u sebe, jsem podrážděná, vystresovaná, nervozní a nezvládám situaci.
impact
napsal(a):
Ano, spousta lidí, která s ním nikdy nepřišla do kontaktu, teď chytne záchvat paniky. Nicméně já znám kvanta chovatelů, kteří ho úspěšně používají u krycích psů ve smečce, u nichž zrovna neplánují krýt.
Doma si do všech dveří pořiďte branky a psy striktně oddělujte v čase, kdy se jim nemůžete na sto procent věnovat. Jinak na doma všem připnout couračky a "šlapat" po psech, co to jde. Každý náznak, každý přímý pohled, každou myšlenku na bitku musíte okamžitě utnout už v té první pikosekundě. A pak máte šanci, že budou za pár let fungovat..
Jsme asi výjimka, ale u psa mi Suprelorin vůbec nefungoval a vím ještě o jednom psovi odsud (nechci jmenovat, třeba se majitelka ozve), kterému taky ne.
Už delší dobu jsem to chtěla zkusit, přesně jak píšete, abych viděla, co ta kastrace udela, ale neodhodlala jsem se. Zdravotní problém psa to vyřešil za mě a do Suprelorinu jsme šli. Nicméně zdravotní problém se tím nevyresil, a Suprelorin byl úplně bez efektu. Psovi se ani nezmensily kulky, nic. Takže pro mě to byly vyhozené peníze, nakonec to stejne skončilo chirurgickou kastraci, a tím se vyřešil i zdravotní problém.
Tím nechci Suprelorin nijak hanit, věřím, ze s nim mate mnohem více zkušeností, a věřím i, ze ve většině případů funguje. U nás bohužel ne. A co jsem se pak pídila dál, tak jsme nebyli zdaleka jediní.
impact
napsal(a):
Dosud se porvali jen velice zřídka a zdaleka né tak rapidně, většinou jak říkáte jsem bitku ihned zarazila, protože jsem ji vycítila dřív než se stala, ale nyní to absolutně nepostřehnu kolikrát. Není žádná předehra a už jsou v sobě. Ale jde spíš o to, jak to mám utnout, abych to udělala správně? Abych nepodkopávala alfu a nedávala submisivnímu psoví navrch?
rapotacka11
napsal(a):
Chodíme do lesa, na procházky, syn jej olizuje, chce si s ním hrát,
ale otec je většinou nevrlý a nechce.
PROČ HO NECHÁTE OTRAVOVAT ?!
Pak najednou se změní v úplnou agresi
TOMU MÁTE VŽDY PŘEDEJÍT !
vím, že bych ho neměla nosit a zvedat, ale
je víc a víc pokousaný
jen tip na kočárek:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/4036253/vyhrez-plotenky-kocarek?a=4036470#a4036470
má problémy s očima
snažím se
NESNAŽIT se !
KONAT !!
ZABRÁNIT !!!
Ničí mě to.
HLAVNĚ TY CHUDÁKY psy.
objednala jsem CBD olej
inhalační bylinné kapky na zklidnění.
SNAD VÁS ZKLIDNÍ .....
Byla tady onehdy hárající fena,
nevšimli jsme si
JSTE V BOHNICÍCH ?
chodíme do lesa na volno,
VODÍTKO !!!
Pes se mi mění úplně před očima
se bojím zda nemůže být nějak nemocný
ZEŠÍLEL ! ?
zítra to budu konzultovat na veterině.
NEVHODNÉ PODMÍNKY DR. NEVYŘEŠÍ
vyšetří aspoň ten ocas ...
do kočáru jen jednoho !
Moc děkuji za Vaše odsouzení. Neříkám, že jim to dovoluji a že nekonám, jen se snažím nějak podrobně popsat situaci, aby byla srozumitelná. Kdybych k tomu byla lhostejná nežádala bych o radu. Pohřbila jsem psa, který byl starý a nemocný a byl ALFA celé smečky po celou dobu a ano přiznávám emočně mě to VYKOLEJILO. Žádné tyto problémy jsem nikdy nezažila. Psi jsou vycvičení, chodíme do lesa mimo civilizaci, protože jim dávám VOLNOST, nehoní zvěř, přiběhnou na přivolání. ANO, dělám chyby jsem ČLOVĚK a proto jsem tady, proto hledám pomoc kde se dá a každý den pracuji na sobě i se psi aby byli šťastní oni i já, protože jsou pro mě na prvním místě. Jestli Vám to přijde pobuřující směšné, nemusíte mi pomáhat, ale odpusťte si tu aroganci. Děkuji.
A co má tedy pes s ocasem? Jste konzultovala jen něco po tlf?
Hierarchie a samá alfa, zkuste se vymanit z podobných teorií.
Ale jde spíš o to, jak to mám utnout, abych to udělala správně? Abych nepodkopávala alfu a nedávala submisivnímu psoví navrch?
Správné bude dědulku oddělit od těch dvou divočáků.
Vivienne444
napsal(a):
Ano, je to čivava 10 let a jeho dva synové kříženci čivavy a ratlíka budou mít 4 roky. Čivava by měl nyní být alfa po jeho předchůdci, vykazuje i známky alfy, syn vykazuje známky podřízenosti, ale občas (čím dál častěji) na čím dál víc agresivního alfu zaútočí, což je v tu chvíli v převaze, je větší, silnější a mladší. Konzultovala jsem dnes s veterinářkou. Zavádím CBD olej a ještě přírodní olejíček jako aromaterapii na zklidnění pro mě i pro alfu, který je možná i ovlivněn už nějakými zraněními. Uvědomuji si špatný přístup a čtu si nyní spoustu publikace o hierarchii psů, dosud jsme s tím problém neměli a to už naše smečka sčítala sedm členů, ale alfa samec i alfa samice už bohužel zesnuli a nyní po čase nastal ten problém. Asi vidím i chybu u sebe, jsem podrážděná, vystresovaná, nervozní a nezvládám situaci.
Já tady to dělení na alfu a nealfu upřímně moc nechápu.
Žiju ve smečce cca 15+ psů. Leta páně zpátky jsem měla vůdčí pár - psa a fenu - a nikdo si na ně nikdy nedovolil. Ani když už byli opravdu hodně staří. A kdyby si na ně někdo dovolil, tak ode mě dostane lepáka, že se zastaví až v Africe.
Ať nad tím přemýšlím zleva, zprava, zboku i zezadu, tak vidím nejzásadnější problém ve Vás.
Proč mladej pes nerespektuje to, že si NEPŘEJETE, aby startoval do starýho psa? Ta neúcta není podle mě mladej pes kontra starej pes. Podle mě je to v tom, že mladej pes primárně naprosto neuznává Vás.
Dělá si, co chce a napadá koho chce.
A na tom byste měla zapracovat.
Vivienne, já bych se přestala zabývat řeckou abecedou, a začala bych s těmi psy pracovat.
obecně výcvik - zaměstnání
pevný režim
pravidla
rituály
psy naučit a důsledně dodržovat
preventovat = nerozháním rvačku, ale výše uvedeným jí předcházím
opět musím : F. Šusta "Trénink je rozhovor" - krom toho, že vše, co tam je napsáno, je až potřebné znát, je tam i kapitola věnující se rovnováze ve skupině, neboli smečce.
impact
napsal(a):
Já tady to dělení na alfu a nealfu upřímně moc nechápu.
Žiju ve smečce cca 15+ psů. Leta páně zpátky jsem měla vůdčí pár - psa a fenu - a nikdo si na ně nikdy nedovolil. Ani když už byli opravdu hodně staří. A kdyby si na ně někdo dovolil, tak ode mě dostane lepáka, že se zastaví až v Africe.
Ať nad tím přemýšlím zleva, zprava, zboku i zezadu, tak vidím nejzásadnější problém ve Vás.
Proč mladej pes nerespektuje to, že si NEPŘEJETE, aby startoval do starýho psa? Ta neúcta není podle mě mladej pes kontra starej pes. Podle mě je to v tom, že mladej pes primárně naprosto neuznává Vás.
Dělá si, co chce a napadá koho chce.
A na tom byste měla zapracovat.
Moc děkuji za radu. Já jsem také měla alfa pár nejstarších a nikdo si na ně nikdy nedovolil. Já si uvědomuji nedostatky, jen se snažím zjistit jak mám postupovat. Nechci psy separovat, ani dávat pryč, chci ať nadále fungují ve smečce, jak by to mělo být a jsem ochotná na tom pracovat třeba od rána do večera. Neustále se snažím, ale jsem tady, protože chci radu, jak se mám zachovat a jak mám postupovat. Jak mám tedy k mladšímu psu přistupovat, aby si to nedovoloval? Nesmím použít násilí, musím být klidná, jak má pochopit, že to, co dělá je špatně? On si předemnou vždycky lehne na záda a odhalí slabiny, vždycky. I když jej jdu pohladit, podrbat. Když se zlobím, někam si zaleze, ale zase se za mnou hned přikrade. Jak mám prosím postupovat, aby si tak nevyskakoval na toho staršího?
napsal(a):
Vivienne, já bych se přestala zabývat řeckou abecedou, a začala bych s těmi psy pracovat.
obecně výcvik - zaměstnání
pevný režim
pravidla
rituály
psy naučit a důsledně dodržovat
preventovat = nerozháním rvačku, ale výše uvedeným jí předcházím
opět musím : F. Šusta "Trénink je rozhovor" - krom toho, že vše, co tam je napsáno, je až potřebné znát, je tam i kapitola věnující se rovnováze ve skupině, neboli smečce.
Děkuji za tip na četbu. Já potřebuji zjistit jak mám rvačce předcházet a výše uvedeno je, abych psy oddělila, což dělám, když je to nutné, ale chci, aby fungovali ve smečce. A nyní je velmi těžké rvačce předejít, jsou úplně klidní a v pohodě a najednou jsou v sobě a já absolutně nechápu proč.
napsal(a):
A co má tedy pes s ocasem? Jste konzultovala jen něco po tlf?
Hierarchie a samá alfa, zkuste se vymanit z podobných teorií.
Ale jde spíš o to, jak to mám utnout, abych to udělala správně? Abych nepodkopávala alfu a nedávala submisivnímu psoví navrch?
Správné bude dědulku oddělit od těch dvou divočáků.
Je v pořádku.
Ono je to těžko, když mi radí každý něco jiného. Ve smečce hierarchie je důležitá a funguje tak, u nás vždy fungovala, jak říkám smečka čítala sedm psů a vždycky bylo jasné, kdo je nejvýš a kdo naspod a nebyly problémy. Nemám možnost ani srdce psa oddělit a ani bych se jediného z nich nikdy nezbavila. Pracujeme na tom a jsem odhodlaná situaci vyřešit. Jsem tady, protože více hlav více ví a je třeba něco, co mě ještě nenapadlo. Nový úhel pohledu. Nová zkušenost. Dědulka je plně aktivní, veselý a při síle, jen ho mladej s*re a já to musím nějak dát dohromady, protože já jsem tady ten co nese zodpovědnost.
K tomu předcházení rvačkám mj. patří i zamyšlení, kdy a jak se stanou. V jakých místech dochází ke konfliktu? Ve dveřích, u pelechů, blízko misek nebo linky nebo lednice? Jen když jste u toho nebo i když nejste? Který pes je k vám v tu chvíli blíž? V kterou denní dobu se to děje? Před krmením, po krmení, před venčením, po něm? To by mohlo pomoci.
Vivienne444
napsal(a):
Moc děkuji za radu. Já jsem také měla alfa pár nejstarších a nikdo si na ně nikdy nedovolil. Já si uvědomuji nedostatky, jen se snažím zjistit jak mám postupovat. Nechci psy separovat, ani dávat pryč, chci ať nadále fungují ve smečce, jak by to mělo být a jsem ochotná na tom pracovat třeba od rána do večera. Neustále se snažím, ale jsem tady, protože chci radu, jak se mám zachovat a jak mám postupovat. Jak mám tedy k mladšímu psu přistupovat, aby si to nedovoloval? Nesmím použít násilí, musím být klidná, jak má pochopit, že to, co dělá je špatně? On si předemnou vždycky lehne na záda a odhalí slabiny, vždycky. I když jej jdu pohladit, podrbat. Když se zlobím, někam si zaleze, ale zase se za mnou hned přikrade. Jak mám prosím postupovat, aby si tak nevyskakoval na toho staršího?
Kdybych byla na Vašem místě, dala bych agresorovi couračku a jakmile vyjede, chytla bych šňůru, smykem ho vyhodila za dveře a práskla s nimi.
A tak bych ho nechala stát deset minut. Pak bych ho odeslala na místo a nechala ho tam ležet. Žádný, že si zaleze, že se přikrade, že ukazuje bříško. Přišel by o veškerý mazlení, úsměvy, pohlazení, komunikaci, pamlsky, ležení na gauči. Sebrala bych mu všechny výhody a udělala z něj poslední onuci, dokud by si neuvědomil, že doma rozhoduju JÁ.
Bohužel nedokážu posoudit, jestli to Vy dokážete.
Víte, oni často psi reagují na úplně jemné náznaky.
Já třeba teď hlídala zraněnou thajku, kterou se moje máti naštěstí neúspěšně pokusila zabít nepoužíváním vodítka. Skončilo to kolizí s autem, xhodinovým hledáním psa, šitím nohy, která pak natekla, všechno prasklo, kost ven.. No hrůza. Dva týdny jsem jí doma nohu ošetřovala a převazovala. Vše naprosto bez problémů, u nás mezi psy bez problémů, ne úplně příjemné převazování bez problémů. Noha se jakž takž zahojila, tak jsem thajku odvezla zpátky k máti a že jí ukážu, jak má nohu převazovat. Položím fenu a ta sfině rezavá, jak už začmuchala matku za prdelí (která ji má jak další děcko), tak mě normálně chytila zubama za ruku.
Chci tím říct, že dost možná ve Vašem případě neexistuje žádná alfa beta či omega (pokud teda nejste Derek Hale ), ale mladej pes prostě jen cítí, že na něj nemáte. On tam dost možná vidí něco, co Vy děláte a nechápete, že ho tím stavíte do nějaké privilegované pozice. Ale to Vám tady nikdo neřekne, protože monitor. Víte jak.
Buď prostě staršího psa trvale oddělujte, protože on si vážně nezaslouží nějaký hokusy pokusy. A nebo se zaměřte na mladýho a udělejte si s ním pořádek.
PS: Kdo říkal, že nesmíte použít násilí? Víte o tom, že když ve smečce jeden pes točí druhýho, tak se klidně zmydlej? Čímž samozřejmě nepropaguji bití jako takové, protože to nemá žádný výchovný efekt.
to impact
No ona smečka se štěňaty taky většinou nezachází v rukavičkách, vč. matky. Výchova musí bejt.
napsal(a):
to impact
No ona smečka se štěňaty taky většinou nezachází v rukavičkách, vč. matky. Výchova musí bejt.
No však já mám ze včera parádní video, jak má můj stafbul už plný zuby malýho štěněte, protože už byl okousanej ze všech stran. Napřed ho svalil, když nepomohlo, tak ho přehrnul tlapou na záda a "kousl" ho. A když ani to nepomohlo, tak se prostě otočil a zasedl ho, aby se nemohl hýbat. Jsem včera chcala smíchy.
Samozřejmě platí pro zadavatelku to, že nemá smysl mladýho psa ztřískat, když starýho napadne. Ale dát mu naštvaně najevo, že tohle si nebude dovolovat, to by se ve smečce normálně stalo.
A zažila jsem to i se starým pitbullem. Měli jsme doma agresora a když po mě na dvoře vystartoval, tak Mafo slezl ze svýho křesla a přišel se podívat na dvůr, proč tak ječím. Ze dveří obhlídl situaci a s ledovým klidem vzteklounovi skočil na záda a zmlátil ho.
napsal(a):
K tomu předcházení rvačkám mj. patří i zamyšlení, kdy a jak se stanou. V jakých místech dochází ke konfliktu? Ve dveřích, u pelechů, blízko misek nebo linky nebo lednice? Jen když jste u toho nebo i když nejste? Který pes je k vám v tu chvíli blíž? V kterou denní dobu se to děje? Před krmením, po krmení, před venčením, po něm? To by mohlo pomoci.
Děkuji, zkouším všechno sledovat a analyzovat a děláme již pokroky.
lupus4
napsal(a):
Nemám možnost ani srdce psa oddělit
ale nechat x krát porvat jo ?
tak nějak v rozporu...
Tím, že psy oddělím nevyřeším jejich (náš) konflikt. Je to ta nejjednodušší (kromě zbavit se psa) možnost. Já chci pracovat na funkčnosti celé smečky jako celku. Najít problém a vyřešit ho ku spokojenosti všech. Když je oddělím, tak to nevyřeším, naopak už se psi pak nesnesou vůbec. Znám tento případ z vlastní zkušenosti, kde mají psy odděleně zavřené v místnostech a nikdy se nesmí potkat, jinak by se zabili. Ale beru, když se psi nesnesli od prvopočátku, tady byla funkční smečka.
impact
napsal(a):
Kdybych byla na Vašem místě, dala bych agresorovi couračku a jakmile vyjede, chytla bych šňůru, smykem ho vyhodila za dveře a práskla s nimi.
A tak bych ho nechala stát deset minut. Pak bych ho odeslala na místo a nechala ho tam ležet. Žádný, že si zaleze, že se přikrade, že ukazuje bříško. Přišel by o veškerý mazlení, úsměvy, pohlazení, komunikaci, pamlsky, ležení na gauči. Sebrala bych mu všechny výhody a udělala z něj poslední onuci, dokud by si neuvědomil, že doma rozhoduju JÁ.
Bohužel nedokážu posoudit, jestli to Vy dokážete.
Víte, oni často psi reagují na úplně jemné náznaky.
Já třeba teď hlídala zraněnou thajku, kterou se moje máti naštěstí neúspěšně pokusila zabít nepoužíváním vodítka. Skončilo to kolizí s autem, xhodinovým hledáním psa, šitím nohy, která pak natekla, všechno prasklo, kost ven.. No hrůza. Dva týdny jsem jí doma nohu ošetřovala a převazovala. Vše naprosto bez problémů, u nás mezi psy bez problémů, ne úplně příjemné převazování bez problémů. Noha se jakž takž zahojila, tak jsem thajku odvezla zpátky k máti a že jí ukážu, jak má nohu převazovat. Položím fenu a ta sfině rezavá, jak už začmuchala matku za prdelí (která ji má jak další děcko), tak mě normálně chytila zubama za ruku.
Chci tím říct, že dost možná ve Vašem případě neexistuje žádná alfa beta či omega (pokud teda nejste Derek Hale ), ale mladej pes prostě jen cítí, že na něj nemáte. On tam dost možná vidí něco, co Vy děláte a nechápete, že ho tím stavíte do nějaké privilegované pozice. Ale to Vám tady nikdo neřekne, protože monitor. Víte jak.
Buď prostě staršího psa trvale oddělujte, protože on si vážně nezaslouží nějaký hokusy pokusy. A nebo se zaměřte na mladýho a udělejte si s ním pořádek.
PS: Kdo říkal, že nesmíte použít násilí? Víte o tom, že když ve smečce jeden pes točí druhýho, tak se klidně zmydlej? Čímž samozřejmě nepropaguji bití jako takové, protože to nemá žádný výchovný efekt.
Děkuji za postřehy. Ano, je to tak a měla bych se více zaměřit na mladšího, začala jsem intenzivněji pracovat na výcviku a musím být i ráznější jak říkáte v řešení těchto situací. S tím házením za dveře to praktikuji a rozhodně pak nedělám drbání na bříšku.
Největší problém je, že odjakživa je to takový mazánek rodiny, která jezdí na víkendy (otec s sestra), všichni z něj dělají to miminko a i když neustále rázně žádám, aby to nedělali a nechovali se k těm psům takto, ne že já bych se s nimi nemazlila, ale mám hranice. Bohužel rodina to vidí jinak a mají ke psům zcela jiný přístup. Psi sestry jsou naprosto nezvladatelní, nevychovaní, úzkostní, ale bohužel nevysvětlím jim, že potřebují hranice a pravidla a zasahují mi takto i do mé smečky. Vzhledem k nynější situaci plánuji razantně určit pravidla i pro ně a důrazně na nich trvat, ale je to těžké, když vy se snažíte a jiní členové domácnosti, i když jen na víkend to mají na salámu...
impact
napsal(a):
No však já mám ze včera parádní video, jak má můj stafbul už plný zuby malýho štěněte, protože už byl okousanej ze všech stran. Napřed ho svalil, když nepomohlo, tak ho přehrnul tlapou na záda a "kousl" ho. A když ani to nepomohlo, tak se prostě otočil a zasedl ho, aby se nemohl hýbat. Jsem včera chcala smíchy.
Samozřejmě platí pro zadavatelku to, že nemá smysl mladýho psa ztřískat, když starýho napadne. Ale dát mu naštvaně najevo, že tohle si nebude dovolovat, to by se ve smečce normálně stalo.
A zažila jsem to i se starým pitbullem. Měli jsme doma agresora a když po mě na dvoře vystartoval, tak Mafo slezl ze svýho křesla a přišel se podívat na dvůr, proč tak ječím. Ze dveří obhlídl situaci a s ledovým klidem vzteklounovi skočil na záda a zmlátil ho.
Jsou to miláčci. Oni si to umí vyřídit sami, jen kdybychom se jim my do toho nemotali. Ale vracím se k Cesaru Milanovi, jsem kdysi podle jeho principů fungovala a úžasné.
Vivienne444
napsal(a):
Tím, že psy oddělím nevyřeším jejich (náš) konflikt. Je to ta nejjednodušší (kromě zbavit se psa) možnost. Já chci pracovat na funkčnosti celé smečky jako celku. Najít problém a vyřešit ho ku spokojenosti všech. Když je oddělím, tak to nevyřeším, naopak už se psi pak nesnesou vůbec. Znám tento případ z vlastní zkušenosti, kde mají psy odděleně zavřené v místnostech a nikdy se nesmí potkat, jinak by se zabili. Ale beru, když se psi nesnesli od prvopočátku, tady byla funkční smečka.
Prvního agresora jsem si řadila do smečky v únoru 2009. Od té doby jich bylo spousty a byly doby, kdy jsem tu měla dva tři i čtyři psy současně, kteří chtěli zabít psy, případně i mě.
!!!VŽDYCKY!!! jsem agresora oddělovala od ostatních do té doby, než mě PLNĚ RESPEKTOVAL. A až poté jsem ho postupně zařazovala mezi ostatní psy. Až v momentě, kdy jsem si byla naprosto jistá tím, že je je RESPEKT ke mě silnější, než jakákoli touha někoho zmlátit.
Vy máte v hlavě nějaký hloupý mechanismy, který prostě nefungují a výsledek je ten, že máte nefunkční smečku.
Vůbec nechápu, proč máte v hlavě to, že je starý a nemocný čivavák alfa. Alfa se nedědí. Alfa prostě je. A pokud máte aktuálně bordel ve smečce, je jen na Vás, abyste si udělala pořádek a aby Vás VŠICHNI respektovali.
Až tohle pochopíte, bude Vám smečka fungovat.
Vivienne444
napsal(a):
Děkuji za postřehy. Ano, je to tak a měla bych se více zaměřit na mladšího, začala jsem intenzivněji pracovat na výcviku a musím být i ráznější jak říkáte v řešení těchto situací. S tím házením za dveře to praktikuji a rozhodně pak nedělám drbání na bříšku.
Největší problém je, že odjakživa je to takový mazánek rodiny, která jezdí na víkendy (otec s sestra), všichni z něj dělají to miminko a i když neustále rázně žádám, aby to nedělali a nechovali se k těm psům takto, ne že já bych se s nimi nemazlila, ale mám hranice. Bohužel rodina to vidí jinak a mají ke psům zcela jiný přístup. Psi sestry jsou naprosto nezvladatelní, nevychovaní, úzkostní, ale bohužel nevysvětlím jim, že potřebují hranice a pravidla a zasahují mi takto i do mé smečky. Vzhledem k nynější situaci plánuji razantně určit pravidla i pro ně a důrazně na nich trvat, ale je to těžké, když vy se snažíte a jiní členové domácnosti, i když jen na víkend to mají na salámu...
Hm, no tak tohle je ale marný. Mladej jen využívá situace, kterou Vy nejste schopna zvládnout.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.2.168
impact
napsal(a):
CM je debiI. Sorryjako.
To je i Desensky a jako co?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.57.165
impact
napsal(a):
Ty taky a jako co? 🤷🏼♀️
Nemluv na mě prosím tě. Nemám zájem.
Děkuji! 🍀
Hele CM furt dokazal vic jak ty. Že ho nemáš ráda je tvojr věc. Sprostá bejt nemusíš. Jo aha. Ty to jinak k lidem co jedou jinak než ty jiná bejt neumíš. No jooo
fikovnice
napsal(a):
To jako jen mně připadá, že je to vše vymyšlené?
Výše už někdo psal, že (trollové) se živí naším vztekem...
Hele už jsem to tady psala mockrát.. Ale po mých letitých zkušenostech s majiteli a jejich psy (mám na mysli v reále samozřejmě) nemám iluze o tom, co lidi dokážou.
A naprosto vážně věřím tomu, že někomu nedojde, že by měl svýho starýho psa chránit a opečovávat. Ona asi ta touha mít funkční smečku trošku přebíjí reálnej pohled na věc.
i když neustále rázně žádám, aby to nedělali a nechovali se k těm psům takto, ne že já bych se s nimi nemazlila, ale mám hranice. Bohužel rodina to vidí jinak
tak by příbuzní ke mně domů nejezdili, vyřešeno
U mě nemá co dělat člověk, který s mými zvířaty nezachází, jak si představuji já. Pokud k tomu spěje, tak v první řadě prostě s mými zvířaty nezachází. A pokud tomu nejde zabránit, tak u těch zvířat toho člověka prostě nemám. Tak je to jednoduché.
impact
napsal(a):
Hele už jsem to tady psala mockrát.. Ale po mých letitých zkušenostech s majiteli a jejich psy (mám na mysli v reále samozřejmě) nemám iluze o tom, co lidi dokážou.
A naprosto vážně věřím tomu, že někomu nedojde, že by měl svýho starýho psa chránit a opečovávat. Ona asi ta touha mít funkční smečku trošku přebíjí reálnej pohled na věc.
Je mi jasné, že máte milionkrát větší zkušenosti se psy...a je smutné, jak někteří dokáží zvířatům ubližovat. Nechápu to.