Canonek

XXX.XXX.97.177
Dobrý den, vzali jsme si od známých 4 měsíční sihba inu, dávali ho pryč kvůli kousani, koukal jejich děti a vyjizdel na ne. Kdo ví co mu děti dělali.
My máme problém v podstatě stejný, po 2-3 měsících jsme vykoumali kdy a proč to dělá. Kdykoliv zahlédne jídlo, nebo ho jen uciti třeba v kuchyni tak si sedne na nejvíc naprd místo kde překáží tak jsme se ho naučili odstrčit nebo nenásilně posunout dal od toho ať kouká z jiného místa, dobře to jsme zvládli to nejdůležitější v kuchyni kde to dělal nejvíc, naposled to udělal když jsme seděli venku na u stolu kde bylo nějaký jídlo (ktere jsem úplně vypustil z hlavy ze tam je) a řekl jsem mu aby vyskočil na mě. On na to jídlo čučel asi 3 minuty a kdyz jsem si to uvědomil o co mu jde tak jsem ho chtěl dat dolu, hned jak jsem s nim pohl tak se agresivně po mě ohnal a kousl mě do ruky. Už nevíme co proti tomuhle jídlu dělat, jestli nám někdo řekne at před nim nejime tak to moc nepomohlo.
Druhy problém co s nim máme za problém je kdyz jdeme venku s nim na procházku tak žere kapesniky a proste je sežere, jako malému kdyz to dělal a snažil jsem se mu vysvětlit ze je to fuj i kdyz na to slyší tak jsem mu to sebral tím způsobem ze jsem mu otevřel pusu a tim to haslo, tohle se už teď nedá, několikrát mě pokousal a proste nic nepomáhá. Jist mu dáváme dost na to jak je ještě malý. Přitom je úplně zlatý a poslouchá jen tohle nedokáže pochopit, uz jsme z nej nešťastný. Zase dávat ho pryč někomu jinému tak bude dělat stejný bordel. Budu rad za každou radu, děkuji. 🐕
Dáváte mu dost
a jistě pestrou stravu.
Jak krmíte nezmiňujete.
Vám by to asi stačilo,
malý hladovec má zřejmě jiný názor.
Postarala bych se, aby žral dosyta
a pestře a pak teprve bych vychovávala.
Máte výjimečné - zvláštní plemeno, bude třeba
přizpůsobit tomu výchovu.
Kapesníky?
Psa na vodítku sledovat, nebo zatím,
eventuálně, snesitelný košík .
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/plemeno/siba-inu-shiba-inu
Uživatel s deaktivovaným účtem

Na malinkého psa má prošláplé nožičky, se mi zdá. Fotografie může zkreslovat, ale...
Malý a mladý, dávat častěji jíst. Je mu 6 7 měsíců? Klidně 3x denně jíst. Až se dožere, sám ukáže, že už mu stačí jen 2x, nebo 1x.
To, co venku nemá ze země sbírat, vyměníte za něco společensky přijatelného, nějakou dobrotu. Zjistí, že od páníčka padají samé dobroty, což je dobré pro všechny a všechno.
Trošku to vypadá na lovce. :-) Možná je načase, aby začal něco dělat.
Máte výhodu jak kráva - je na jídlo! Takže můžete cvičit, a to od hned. Máte nejjednodušší odměnu - žrádlo.
Najděte školku, cvičák, pamlsky a je to.
Venku bych nasadila košík, dokud by nepochopil, že se ze země nic nesbírá.
Krmila bych ho častěji, abych měla jistotu, že netrpí hlady.
Doma bych ho naučila na místo a vždy, když by někde překážel nebo si usurpoval jídlo, poslala bych ho na místo. Povel místo zajistím tak, že bude mít couračku pořád i doma a kdyby nechápal, pomocí couračky ho na místo dostanu a pochválím.
Píšete, že je zlatý a poslouchá.
Ale také píšete:
Kdykoliv zahlédne jídlo, nebo ho jen uciti třeba v kuchyni tak si sedne na nejvíc naprd místo kde překáží tak jsme se ho naučili odstrčit nebo nenásilně posunout dal od toho ať kouká z jiného místa
Proč ho odstrkáváte nebo posouváte? Naučte ho povel "místo".
On na to jídlo čučel asi 3 minuty a kdyz jsem si to uvědomil o co mu jde tak jsem ho chtěl dat dolu, hned jak jsem s nim pohl tak se agresivně po mě ohnal a kousl mě do ruky.
Zase, povel místo.
Nemáte jednoduché plemeno a tak si o něm něco načtěte. Co jsem o nich četla, jsou to samostatné nespolupracující jednotky, které člověka k životu vlastně nepotřebují. Myslím, že výchova nebude stejná jako u jiných (spolupracujících) plemen. Zkuste nějakou skupinu milovníků shiba-inu na FB, tam by Vám mohli poradit nejlépe.
napsal(a):
Na malinkého psa má prošláplé nožičky, se mi zdá. Fotografie může zkreslovat, ale...
Malý a mladý, dávat častěji jíst. Je mu 6 7 měsíců? Klidně 3x denně jíst. Až se dožere, sám ukáže, že už mu stačí jen 2x, nebo 1x.
To, co venku nemá ze země sbírat, vyměníte za něco společensky přijatelného, nějakou dobrotu. Zjistí, že od páníčka padají samé dobroty, což je dobré pro všechny a všechno.
Trošku to vypadá na lovce. :-) Možná je načase, aby začal něco dělat.
Máte výhodu jak kráva - je na jídlo! Takže můžete cvičit, a to od hned. Máte nejjednodušší odměnu - žrádlo.
Najděte školku, cvičák, pamlsky a je to.
Neřekla bych, že má prošláplý nožičky...bude to zkreslený fotkou. Takových fotek mám s pinčovou fůru, radši je nikde nezveřejňuju právě proto, že by se toho někdo chytil. Shiba je lehoučkej malej pejsek, na prošlapy trpět nebude.
S tím cvičením a cvičákem opatrně - Fiona má pravdu, je to hodně specifický plemeno, samostatná jednotka....většina jich i přes výcvik a výchovu nikdy neopustí vodítko. Chce to cvičitele, kterej bude respektovat, že shiba je specifická.
Ne, že to vypadá na lovce - shiba JE lovec.
Žraní kapesníků a jiných nepoživatin určitě nesouvisí s málo pestrou stravou - rapotačku nebrat vážně.
Moje pinčová určitě hlady netrpí, stravu má pestrou, přesto by jídlo kradla, kdyby mohla - pinč má kradení jídla v popisu
Venku chtěla luxovat všechno možný i v době, kdy byla plně na barfu a žrala vše včetně drštěk, vnitřností a jiných smradlavých hnusů.

Máte shibu, tak bych se snad ani radši neptala pejskařů obecně. Tohle je úplně jiná liga, potřebuje vlídné zacházení, ale člověk musí být autorita a empatický diplomat, musí psa chápat a být pro něj čitelný. Tihle psi jednají účelově ve svůj prospěch, což většinou nebývá radost ze spokojeného majitele, ale i to se dá využít. Na předních příčkách priorit má evidentně jídlo, tak jeďte nonstop na odměny. Kdeco žere venku většina štěňat, takže holt oči na šťopkách a pokud možno myslet pár sekund před psem. Většinou to do roka věku přejde.
Ideálně si najděte skupinu chovatelů na FB.
Jsem velký přítel " zakrmení", těmhle žravým pejskům dávám dosyta, ne granule, ale nějakou víc objemovou stravu.
Hodně lidí se mnou nesouhlasí, ale já s tím mám dobrou zkušenost.
Vlastně se mi nikdy nestalo, že by se pes pak přežíral nebo byl obézní, možná mám štěstí.
Mám pocit, že psa hodně uklidní, když nemá hlad.
Chce to mít pořád něco v kapse, když pejsek čučí na jídlo na stole, hodíte něco na zem a: " Dolů, to je hodný", nebo co říkáte.:).
Venku, na procházce, bych rozhazovala jídlo, ať si ho hledá, myslím, že o ubrousky by pak ztratil zájem.
A taky mu tím zabavíte hlavičku.
Doron
napsal(a):
Jsem velký přítel " zakrmení", těmhle žravým pejskům dávám dosyta, ne granule, ale nějakou víc objemovou stravu.
Hodně lidí se mnou nesouhlasí, ale já s tím mám dobrou zkušenost.
Vlastně se mi nikdy nestalo, že by se pes pak přežíral nebo byl obézní, možná mám štěstí.
Mám pocit, že psa hodně uklidní, když nemá hlad.
Chce to mít pořád něco v kapse, když pejsek čučí na jídlo na stole, hodíte něco na zem a: " Dolů, to je hodný", nebo co říkáte.:).
Venku, na procházce, bych rozhazovala jídlo, ať si ho hledá, myslím, že o ubrousky by pak ztratil zájem.
A taky mu tím zabavíte hlavičku.
Jestli opravdu praktikujete rozhazování jídla nebo mňamek na procházce, tak jsem ráda, že Vás nepotkávám a neraďte to, prosím, jiným.
Kvůli takovým lidem je spousta ostatních pejskařů neustále ve střehu, protože i ostatní psi cítí a hledají jídlo nebo mňamku a je jedno, jestli tam ještě je nebo už není.
Moje pesy jsou naučené, že se ze země nic nejí, ale jsou to jenom pesy, takže musím být stejně ve střehu nejenom kvůli čuňatům, co odhazují jídlo na zem nebo ho vyhazují z oken, otráveným návnadám, ale i kvůli takovým pejskařům, kteří kolem sebe rozhazují mňamky nebo piškoty, ať už svému psovi nebo všem, kteří se namanou poblíž.
Fiona.Praha
napsal(a):
Jestli opravdu praktikujete rozhazování jídla nebo mňamek na procházce, tak jsem ráda, že Vás nepotkávám a neraďte to, prosím, jiným.
Kvůli takovým lidem je spousta ostatních pejskařů neustále ve střehu, protože i ostatní psi cítí a hledají jídlo nebo mňamku a je jedno, jestli tam ještě je nebo už není.
Moje pesy jsou naučené, že se ze země nic nejí, ale jsou to jenom pesy, takže musím být stejně ve střehu nejenom kvůli čuňatům, co odhazují jídlo na zem nebo ho vyhazují z oken, otráveným návnadám, ale i kvůli takovým pejskařům, kteří kolem sebe rozhazují mňamky nebo piškoty, ať už svému psovi nebo všem, kteří se namanou poblíž.
Ale já co odhodím, to taky psi najdou :).
To je taková hra čmuchací, má to i odbornej název :)).

Terven
napsal(a):
Neřekla bych, že má prošláplý nožičky...bude to zkreslený fotkou. Takových fotek mám s pinčovou fůru, radši je nikde nezveřejňuju právě proto, že by se toho někdo chytil. Shiba je lehoučkej malej pejsek, na prošlapy trpět nebude.
S tím cvičením a cvičákem opatrně - Fiona má pravdu, je to hodně specifický plemeno, samostatná jednotka....většina jich i přes výcvik a výchovu nikdy neopustí vodítko. Chce to cvičitele, kterej bude respektovat, že shiba je specifická.
Ne, že to vypadá na lovce - shiba JE lovec.
Žraní kapesníků a jiných nepoživatin určitě nesouvisí s málo pestrou stravou - rapotačku nebrat vážně.
Moje pinčová určitě hlady netrpí, stravu má pestrou, přesto by jídlo kradla, kdyby mohla - pinč má kradení jídla v popisu
Venku chtěla luxovat všechno možný i v době, kdy byla plně na barfu a žrala vše včetně drštěk, vnitřností a jiných smradlavých hnusů.
Zasypat psa jídlem funguje. Ne že ho nechám ve společnosti celé porcované krávy a pytle granulí, ale... určitě se to zlepší. Sběrač zásobovač může být pořád, ale už ne takový.
Zas tak lehký pes to není na tu výšku, ne? Měl by být mohutnější a svalnatý. Ale tento je mladý.
Někdo jim to bude muset ukázat, jak psa naučit a tohle zmírnit. Ten pes si dělá, co chce, bez ohledu na plemeno.
On to všechno může dělat proto, že shiba prostě lovík je, a i kdyby to shiba nebyl, pes je lovík
a proč by se to nemohlo projevovat takto? Mě napadlo. Že nemá co kde
Já jen chtěla něžně naznačit, že tito lidé netuší, co mají doma, a že by měli zajít někam, kde jim poradí komplexně.

"Máte shibu, tak bych se snad ani radši neptala pejskařů obecně. Tohle je úplně jiná liga, potřebuje vlídné zacházení, ale člověk musí být autorita a empatický diplomat, musí psa chápat a být pro něj čitelný."
a, prosím, co tedy potřebuje ta liga obyčejných psů?
když toto potřebuje ta "jiná" liga?
tento pes potřebuje vedení a člověka-psovoda, který si přečte Šustu.
napsal(a):
Zasypat psa jídlem funguje. Ne že ho nechám ve společnosti celé porcované krávy a pytle granulí, ale... určitě se to zlepší. Sběrač zásobovač může být pořád, ale už ne takový.
Zas tak lehký pes to není na tu výšku, ne? Měl by být mohutnější a svalnatý. Ale tento je mladý.
Někdo jim to bude muset ukázat, jak psa naučit a tohle zmírnit. Ten pes si dělá, co chce, bez ohledu na plemeno.
On to všechno může dělat proto, že shiba prostě lovík je, a i kdyby to shiba nebyl, pes je lovík
a proč by se to nemohlo projevovat takto? Mě napadlo. Že nemá co kde
Já jen chtěla něžně naznačit, že tito lidé netuší, co mají doma, a že by měli zajít někam, kde jim poradí komplexně.
Je to drobek...8- 10 kg, fenky bývají drobnější.
Nepletete si to s akitou?

Terven
napsal(a):
Je to drobek...8- 10 kg, fenky bývají drobnější.
Nepletete si to s akitou?
řekla bych, že má i do 15 kilo a do 40 cm, svalnatý, sice prťavý, ale na tu výšku kus
mít postavu chrta, tak jim tam v horách asi cíp
eště je šikoku, toho jsem ale v životě neviděla a ty větší taky ne
akit znám dost... toto je akita krát pět
https://youtu.be/yCe0LxQfBvg?t=1739
jak to tady majitel popisuje, si spíše myslím, že vůbec neví, co se se psem dělá
jo, s tímto to bude mít složitější (pokud není taková povaha, ten člověk),
ale...
Šustu úplně nepotřebuje, ale nějaký základ
napsal(a):
řekla bych, že má i do 15 kilo a do 40 cm, svalnatý, sice prťavý, ale na tu výšku kus
mít postavu chrta, tak jim tam v horách asi cíp
eště je šikoku, toho jsem ale v životě neviděla a ty větší taky ne
akit znám dost... toto je akita krát pět
https://youtu.be/yCe0LxQfBvg?t=1739
jak to tady majitel popisuje, si spíše myslím, že vůbec neví, co se se psem dělá
jo, s tímto to bude mít složitější (pokud není taková povaha, ten člověk),
ale...
Šustu úplně nepotřebuje, ale nějaký základ
15 kg leda shiba bez pp
Nebo snad větší samec...běžná hmotnost je do těch 10 kg.
Svaly jistě mají, ale nenazvala bych to plemeno svalnatým, jsou to samý chlupy.
Několik jich tu máme v okolí, samý feny a jsou velikostně srovnatelný s mýma fenama...fakt bych neřekla, že kandidátky na prošlapy.
Šiby bývají hodně problematičtí psíci.
Teď mu bude tak osm měsíců, tak počítám, že se brzy začne rvát se psy.
Byl by úspěch, kdyby majitele nekousal, to by se snad naučit, respektive odnaučit dalo.
V kuchyni bych ho odměňovala za to, že leží, kde má, v situaci s tím stolem bych hodila pamlsek na zem, a ubrousky bych vyměňovala za něco jinýho.
Nejíst před ním není řešení.
Teď se mi nedávno stalo, že k mýmu vnoučkovi přiběhla velká fena a vyrvala mu z ruky párek v rohlíku.
Bylo to v davu na masopustu, vůbec jsem nestihla zareagovat:(.
Kluk řval jako tur, já byla docela naštvaná a povídám tý paní, proč tu fenu nenaučí slušnýmu chování , že přece má, koukám, stejně starý dítě, tak jak to jako dělaj doma.
A ona tak zaraženě že neví, že dítě před ní (jako tou fenou) ještě nikdy nejedlo!?!?!
Takže já bych naopak klidně před tím pejskem jedla a dělila bych se s ním.
Jinak mě zaráží kolik lidí má problém s poházenými ubrousky nebo pamlsky, já to tady se psy pořád brázdím a pořád ne a ne na něco narazit :)), asi jiný kraj, jiný mrav..
I když vlastně kecám, na cestě u řeky narážíme na lidské exkrementy bohatě pokryté luxusním toaletním papírem ( vím, kdo to dělá 😬!).
Těch si už psi nevšimnou , to jako zase se mnou nechtějí mít problém .
Terven
napsal(a):
15 kg leda shiba bez pp
Několik jich tu máme v okolí, samý feny a jsou velikostně srovnatelný s mýma fenama...fakt bych neřekla, že kandidátky na prošlapy.
Taky mi z tý fotky přišlo, že má prošlapy.
A vypadá že má velkou hlavu a malý tělo, ale to bude tím, že je to focený seshora.
Taky mě tak někdo vyfotil, a vypadalo to moc dobře :)).

Terven
napsal(a):
15 kg leda shiba bez pp
Váha nerozhoduje, jde o poměr délky a váhy a nestandard je o výšce. Má úplně jinou postavu než pinč např.
Vůbec nevyvracím, že jsou tu většinou do deseti kil, vůbec.
https://www.thejapaneseshibainuclubofgreatbritain.com/about-shibas
Napsala jsem, že foto zkresluje a "se mi zdá".
Víc s tím asi neudělám. :)

No co se týče toho jídla. Obecně bych u takového psa dávala zatím přednost krmení z ruky, aby bylo jasný, že všechno jídlo pochází ode mne.
Já jsem chronický krmič od stolu, od linky....samozřejmě to nebudu doporučovat, protože v obecné rovině to není správné. Často jím společně se svými psy...pokud je jídlo vhodné i pro ně, i kdyby to mělo být pár soust a nebo poslední kousek.
Myslím, že pokud je šibinka na jídlo, tak se tomu dá dost pomoci odměňováním správného chování...pokud je pes motivovatelný na jídlo, tak je to podle mě jedna z nejjednodušších variant odměňování.
Požírání papírových kapesníků a vlastně čehokoliv, co najdu na zemi, tak to mi dělali předchozí psi jako štěňata....byl to děs...samozřejmě jsem učila nic nesbírat, ale zrovna u těch kapesníků mi přijde, že z toho prostě vyrostli.
Bylo zmiňováno, že šiba je jiná liga...za mě se s tím musím ztotožnit. A tu specifičnost té "jiné ligy" já vidím v celkovém přístupu. Já tak nějak dělím psy na PSY a KOČKOPSY....a u těch kočkopsů je z mojí strany větší důraz na to se s ním domluvit na nějakých pravidlech, které budou oběma vyhovovat.
Nevím, jak jinak to popsat. Někteří možná namítnou, že v tom rozdíl není....já mám doma jednoho psa normálního a jednu pasteveckou palici, jednoho psa motivovatelného na pamlsky a ani nemusí být pamlsek stačí pochvala, který pro vás rád cokoliv udělá jen pro to, že máte radost a druhý nemotivovatelný (resp. nepřišla jsem na nic, co bych mohla jako motivaci využít), kterému když dojde trpělivost, tak si dupne a just ne a co budeš teď dělat....no a pak už nemůžu hrát na to MUSÍŠ, ale v našem případě okamžitě musím změnit ten tlak na čubu v přemlouvání "Ginuško, zlato moje, prosím, prosím, smutně koukám....." Je to špatně? No možná jo, možná to jde i jinak, ale mě to funguje nejlíp.
napsal(a):
Váha nerozhoduje, jde o poměr délky a váhy a nestandard je o výšce. Má úplně jinou postavu než pinč např.
Vůbec nevyvracím, že jsou tu většinou do deseti kil, vůbec.
https://www.thejapaneseshibainuclubofgreatbritain.com/about-shibas
Napsala jsem, že foto zkresluje a "se mi zdá".
Víc s tím asi neudělám. :)
Vy jste to zase všechno nastudovala :).
Jsou to moc pěkní pejsci, takoví kompaktní, ale pro mě by to nebylo.
Povahově bysme si nesedli.
Doron
napsal(a):
Ale já co odhodím, to taky psi najdou :).
To je taková hra čmuchací, má to i odbornej název :)).
A ostatní psi to necítí a nehledají?
Aha, tak to asi proto, že je to hra, zřejmě ti nehrající, přijdou v tom místě o čich.
Je jedno, jaký to má název, je to bezohledné vůči ostatním.
Fiona.Praha
napsal(a):
A ostatní psi to necítí a nehledají?
Aha, tak to asi proto, že je to hra, zřejmě ti nehrající, přijdou v tom místě o čich.
Je jedno, jaký to má název, je to bezohledné vůči ostatním.
Doron to myslela tak, že její psi všechno vyžerou, tudíž na místě nezůstane nic, z čeho by ti vaši mohli mít újmu.
Zbyde-li tam pach, netuším, v čem je problém.
Praktikuju podobný věci, jako Doron, a troufám si tvrdit, že po nás nikde nezbyde nic, z čeho by mohl mít jinej pes problém.
Terven
napsal(a):
Doron to myslela tak, že její psi všechno vyžerou, tudíž na místě nezůstane nic, z čeho by ti vaši mohli mít újmu.
Zbyde-li tam pach, netuším, v čem je problém.
Praktikuju podobný věci, jako Doron, a troufám si tvrdit, že po nás nikde nezbyde nic, z čeho by mohl mít jinej pes problém.
Přijde mi to stejně bezohledné jako odhazování kostí.
Ale kost vidím, můžu reagovat dřív, než to pesy zmerčí nebo seberou.
U drobečků kdoví čeho nebo jen pachové stopy se pak divíme (nejenom já, i ostatní pejskaři), co to tam ten pes má?
Něco jiného je rozhazovat si cosi po vlastní zahradě nebo někde na poli, kde není žádná frekvence psů. Ale na sídlišti nebo v lese v Praze? Bezohlednost.

Boha, Doron, plachtu s sebou, plachtu.
Fiona.Praha
napsal(a):
U drobečků kdoví čeho nebo jen pachové stopy se pak divíme (nejenom já, i ostatní pejskaři), co to tam ten pes má?
Něco jiného je rozhazovat si cosi po vlastní zahradě nebo někde na poli, kde není žádná frekvence psů. Ale na sídlišti nebo v lese v Praze? Bezohlednost.
Pokud rozhodím po zemi 20 granulí, který mí psi vyžerou do jedný, fakt vám to přijde stejný, jako rozhazování kostí?
Pachových stop je pro psy všude habaděj i bez pamlsků, který tam kdysi ležely. Moje feny mají čumáky u země imrvére.
Upřímně teda, je mi tisíckrát milejší pachová stopa granule, kterou tu před nedávnem někdo sežral, než pachová stopa potkana nebo hov.na bezdomovce.
Fiona.Praha
napsal(a):
Ty jo, to by mě opravdu ve snu nenapadlo, že by to někomu mohlo vadit.
Říkala jsem si, že možná bydlíte na sídlišti nebo někde v centru, kde je málo prostoru a hodně psů.
U nás je to jiný.
Ani u svých psů nemám zkušenost, že by něco na zemi zoufale hledali, mají jiný zájmy, jsou najedený a navíc vědí, že případný pamlsky mají u mě.
Když vezmou do huby něco co nechci, řeknu jim, ať to pustí, ale ani se to moc nestává.
Odhazuju vždycky jeden kousek syrovýho masa, psi se zabaví a jsou pak i takový jako hrdý a spokojený, že si nalovili :))
Dělám to hlavně, když nemám čas na dlouhou procházku a potřebuju je unavit.
Věřím, že u vás to může být problém, ale já to prostě neznám .., nikdo u nás ani cizím psům pamlsky nenabízí, každej si je syslí pro sebe :).

Jdu, v ruce provázek.
Venčím kostku masa.
Hlavně neztrácet "maso".
Shiba a celkově japonská plemena jsou velmi svá. Jsou to psy tvrdohlavý, kteří když vyhodnotí situaci,že jim nic nepřinese,nic z ní nemají,tak prostě neudělají co po nich chcete a vy se můžete stavět i na hlavu. U těchto plemen musíte mít i naprosto rozdílný přístup výcviku,než u jiných jako třeba ,,pracovních,, psů. U Japonců musíte vše dělat v klidu, pozitivně a hlavně důrazně. To znamená, žádné bití pokud nesplní povel, žádný křik,naopak důraz na splnění povelů v klidu,jinak se vám pejsek kousne a tuplem s ním nehnete. Každý cvik opakovat jen párkrát dokud to pes dělá s radostí,třeba opravdu jen 5x..3x a přestat. Jak se říká přestat v nejlepším. Musíte si uvědomit,že to není plemeno,které bude pořád dokola opakovat povely co mu dáte.Ale klást důraz,když dáte povel aby ho pes dotáhl do konce a ne,že ho v půlce necháte. Hodně poté pochválit a odměnit. Váš pejsek je žravý,což je ohromná výhoda.
Vemte si,že od malinka ho nikdo neučil,že kousat nesmí,že to je špatně. Každé štěně kouše,je to pro něj hra a vaši známí místo aby se mu věnovali a učili ho,že tohle nesmí,že na kousání jsou hračky,ne ruka,tak se ho radši zbavili..
Podle toho co vy popisujete,tak ani vy jste ho tomu neučili. Takže začněte tím,že nastudujete všechny články co o shibe můžete, klidně se spojte s nějakých chovatelem,který bude ochotný vám pomoci. Najděte si nějaký cvičák nejlépe kde mají s Japoncem zkušenosti a ví jak s takovým plemenem jednat,nebo soukromého trenéra se zkušenostmi s Japonci. A začněte psa vychovávat a cvičit úplně od začátku. Protože tento pes nemá absolutně žádnou výchovu. Rozhodně neberte psa na klín u stolu u linky,prostě všude kde je jídlo a ani ho tam nekrmte,jako že tady mu sem tam něco hodím. V budoucnu si tím ušetříte spoustu problémů. Můj pes leží u konferenčního stolku s jídlem a ani ho nenapadne se zvednout a jen tam očichávat,natož něco z něj krást. A je to tím,že je vychovaný,že nesmí protože od mala nikdy u stolu nic nedostal,tak ho ani nenapadne loudit,když se jakkoli s jídlem manipuluje. Při krmení mu strkejte ruku do misky,ať se naučí,že je to normální. Vy jídlo dáváte,vy si ho kdykoli můžete vzít a on nesmí jakkoli nepříjemně,či agresivně zareagovat. Připravte se,že to bude opravdu náročný běh a hodně dlouhý,ale pokud budete opravdu chtít něco dělat,tak to půjde. Pomalu,ale půjde.

No, tak on pes ty lidi div nepošle na pitevnu, a to ani není u své misky,
a mají mu lézt do misky. Výborný nápad. Ne, psovi se jídlo nebere. Je to trapné.
Až mu někdo předvede, co má celý den dělat, na ty věci, co nedělat, mu nezbyde čas.
Mezi "je to speciální plemeno" a neschopností chovat se k psovi jako psovi a vychovat ho a vycvičit
je tak tenká hranice. Ale mezi majiteli nevychovaných psů je to čára tlustá jak sviňa.
Za prvé jsem nepsala nikde,že mu mají lézt do místy v této fázi a za druhé to trapné opravdu není,pak se nestane,že pes na vás bude vrčet,nedej bože po vás vyjíždět,když vezmete jídlo do ruky!! Toho psa nikdy nikdo nevychovával a neukazoval mu co je dobře a co špatně. S tím musí začít. A jak můžete vědět,že pes je malém poslal na pitevnu?? 😂 Že to není jen názor někoho kdo o psech nic neví a hned píše,že je pes agresivní. Může to být i tím,že psa nikdo nikdy neučil,že tohle nesmí,takhle se to nedělá a nemusí být hned agresivní a rvát ruce...

Alexandra, ono to totiž VYZNĚLO tak (a já jsem to tak taky pochopila), že odteď prostě mají psa otravovat u žrádla. Což je samozřejmě nemyslitelné v situaci, kdy je při pomyšlení na jídlo ten pes jakkoli ohrožuje. Protože jakmile oni vystupňují svůj tlak v té situaci, tak on vystupňuje svou reakci (vidím v živých barvách - páník se sklání, pes se ohání, páník má obličej akorát na dosah....). Pokud byste napsala, že mají odbourávat tak dlouho, že nakonec nebude problém ani sáhnout do misky, dávalo by to jiný smysl. Aspoň pro mě. Na druhou stranu, taky nevidím důvod makat psovi do misky, když žere.
Buggyra..slyšela jsem už spousty příhod,že pes třeba ukradl ze stolu žrádlo (kus masa třeba) a když mu to majitel chtěl sebrat,pes začal vrčet a majitele k sobě nepustil dokud to nesežral... Ovšem neznám takové chování u žádného psa,kterému majitel může sáhnout v klidu do misky.. neříkám,že by se mělo psovi sahat do misky při každém žrádle,ale je dobré to psa naučit,že mu tam můžu sáhnou kdykoli budu chtít.

Alexandra LaRosa
napsal(a):
Buggyra..slyšela jsem už spousty příhod,že pes třeba ukradl ze stolu žrádlo (kus masa třeba) a když mu to majitel chtěl sebrat,pes začal vrčet a majitele k sobě nepustil dokud to nesežral... Ovšem neznám takové chování u žádného psa,kterému majitel může sáhnout v klidu do misky.. neříkám,že by se mělo psovi sahat do misky při každém žrádle,ale je dobré to psa naučit,že mu tam můžu sáhnou kdykoli budu chtít.
To je blbost, psům jsem do misek nikdy nesahala a z huby jim můžu vzít cokoliv.

Do misky se jídlo přihazuje, takže pes vidí, že ruka nic nebere a nezačne to brát, že mu něco beru.
Osobně psa učím odmalička "pusť".
Nevím, jak jinak bych ze svěráku, co má Megy místo huby, vytáhla cokoli.
Zadavatel psal, že pes kousl.
Esi je pes útočný, nebo jsou tam útoční všichni,
vůbec nekomentuji.
Je to ve stavu, kdy pes už si své vydupe kousnutím. Tzn. nic neumí a je nevychován.
Přesto si myslím, že není nutné sahat psovi do misky, i když chápu, že je to podle některých krok na té cestě... moje cesta je jiná. Třeba úplně bez té misky. Kdo ví.

napsal(a):
Do misky se jídlo přihazuje, takže pes vidí, že ruka nic nebere a nezačne to brát, že mu něco beru.
Osobně psa učím odmalička "pusť".
Nevím, jak jinak bych ze svěráku, co má Megy místo huby, vytáhla cokoli.
Zadavatel psal, že pes kousl.
Esi je pes útočný, nebo jsou tam útoční všichni,
vůbec nekomentuji.
Je to ve stavu, kdy pes už si své vydupe kousnutím. Tzn. nic neumí a je nevychován.
Přesto si myslím, že není nutné sahat psovi do misky, i když chápu, že je to podle některých krok na té cestě... moje cesta je jiná. Třeba úplně bez té misky. Kdo ví.
Jasně přihodit jo, běžně přihazuju nebo misku rukou přidržuju, ale jen tak jim do nich nehrabu. A velení nikdo přebrat nechce. A že bych to někdy i brala, aby místo mě třeba šel někdo do práce. 😃
Alexandra LaRosa
napsal(a):
Nemusí jim nic chybět. Jen zkouší co si můžou dovolit. Pes vycítil,že je v pozici,kdy může přebrat velení 🤷
a jéje," další krotitel" teoretik
Čím to je, že kradou?
tak po staletí se využívali k lovu a více méně byly naučeny se starat sami o sebe , tak se staraj
Tak kapesník je asi kořist?
Když nenaučím psa pusť, tak já nevím, tak vytáhnu z kapsy párek, zamávám mu s ním před očima a plácnu - Kapesník? Ty truhlo, mám lepší úlovek...?
Vzdělávat sebe, pejska učit a vést a být trpělivej a budovat si s ním vztah a venku ho víc hlídat, převést pozornost na sebe a zamyslet se, jestli má v krmení vše, co potřebuje a....?
Jestli on neodnáší lidský nepochopení.
Rronjabutterfly
napsal(a):
A teda brát psovi žrádlo, proto abych dokázala, ukázala, že teda já jsem velitel nebo co, to mi přijde dehonestující.
Psa mám vést, ne mu velet, jestli jsme parťáci a ještě se můžu spoustu naučit ze života s ním...o sobě.
Já jsem zaznamenala, že jsou dva rozdílné názory. Nemyslím vyloženě brát žrádlo. Ale sahání do misky. Někdo říká ano, někdo ne. Já mohla Flokymu sahat do misky, jak se mi zachtělo. Nijak jsem jej k tomu nevychovávala, ale holt to bylo jeho povahou...a vůbec - on byl obecně nežravec. Ale moct sáhnout psovi do misky, když žere, mi přijde užitečné. Může se tam objevit něco, co by neměl pozřít a tím pádem je možnost mu to z misky uzmout.
Ale jo, to beru.
A mám to stejně, můžu psisku do misky šáhnout, zakecám se s přítelem, nesu psisku véču, pak si uvědomím, jestli to nebylo moc teplý a zkontroluju, něco přidat můžu, vzít špatný ano, ale dělat to z důvodu, že pes tak vidí - já ovládám žrádlo, jsem tedy vůdce, to mi přijde ujetý = neumím to jinak.
Nerváčkovi, co se bojí o každej kousek žvance bych dala prostě dostatečnou dávku a klid na spořádání a hlavně s ním začala pracovat, zajímat se o to, jak s ním pracovat.
Ale je to jen můj názor, pocit, to je fakt.
Miriam33

XXX.XXX.227.2
Přidám se k tomu, že já osobně jsem ráda, že každý můj pes (3 ks) si nechal sáhnout do misky a to v jakékoliv chvíli. První teda nebyl žravý, tak jsem to moc nepraktikovala, ona by potom zhnuseně odešla, že to teda žrát nebude, když se to tolik zkoumá, zato jsme meli velice nacvičené "pusť" a "vem si", protože se to s hnusožroutkou velmi často hodilo. Druhá fena byla jemná šeltina, tam jsem to ocenila taky často, ta zas ze separační úzkosti brakovala koše. No a špicka chudera snášela i lezení do misek od koček a dítěte a já se nemusela bát, že to bude hrotit, když se k té misce dostanou dřív než já. Vynahradilo jí to spousta dobrot co jinak z dítěte dárně padala.
Naopak pes, co ho čas od času hlídáme má obranu misky zafixovanou jako fajn hru. To je děs. Furt má hlavu v misce a vrčí i chňape.
Nicméně, jak moc se dá cvičit šiba, když je to kočkopes, fakt netuším. Kočky se to naučit nedá. Aspoň ty naše
Miriam33
napsal(a):
Přidám se k tomu, že já osobně jsem ráda, že každý můj pes (3 ks) si nechal sáhnout do misky a to v jakékoliv chvíli. První teda nebyl žravý, tak jsem to moc nepraktikovala, ona by potom zhnuseně odešla, že to teda žrát nebude, když se to tolik zkoumá, zato jsme meli velice nacvičené "pusť" a "vem si", protože se to s hnusožroutkou velmi často hodilo. Druhá fena byla jemná šeltina, tam jsem to ocenila taky často, ta zas ze separační úzkosti brakovala koše. No a špicka chudera snášela i lezení do misek od koček a dítěte a já se nemusela bát, že to bude hrotit, když se k té misce dostanou dřív než já. Vynahradilo jí to spousta dobrot co jinak z dítěte dárně padala.
Naopak pes, co ho čas od času hlídáme má obranu misky zafixovanou jako fajn hru. To je děs. Furt má hlavu v misce a vrčí i chňape.
Nicméně, jak moc se dá cvičit šiba, když je to kočkopes, fakt netuším. Kočky se to naučit nedá. Aspoň ty naše
Co nemůžete kočky naučit?
Moje sousedka byla v úžasu, že se moje tři kočky při krmení nijak nervou, "nepřetahují", v poslední době si dokonce dávají přednost!
Její prý vždy vrčely, první něco vytáhla z misky a letěla s tím někam pod postel, atp.
Rronjabutterfly
napsal(a):
Ale jo, to beru.
A mám to stejně, můžu psisku do misky šáhnout, zakecám se s přítelem, nesu psisku véču, pak si uvědomím, jestli to nebylo moc teplý a zkontroluju, něco přidat můžu, vzít špatný ano, ale dělat to z důvodu, že pes tak vidí - já ovládám žrádlo, jsem tedy vůdce, to mi přijde ujetý = neumím to jinak.
Nerváčkovi, co se bojí o každej kousek žvance bych dala prostě dostatečnou dávku a klid na spořádání a hlavně s ním začala pracovat, zajímat se o to, jak s ním pracovat.
Ale je to jen můj názor, pocit, to je fakt.
Tak v tom případě jsme v souhlasu . Mně se ani moc nelíbí takové to žraní na povel:"Teď můžeš jíst!" Věřím, že to mnohdy může být praktické, ale my jsme to prostě nikdy nepotřebovali. Položili jsme misku s jídlem a pes žral...a třeba od jídla odbíhal...a zase se vracel. Věděl, že mu to tam necháme, nevezmeme to pryč (samozřejmě nemám na mysli, že by se mu nechávalo v misce jídlo zkazit ).
Miriam33

XXX.XXX.227.2
fikovnice
napsal(a):
Co nemůžete kočky naučit?
Moje sousedka byla v úžasu, že se moje tři kočky při krmení nijak nervou, "nepřetahují", v poslední době si dokonce dávají přednost!
Její prý vždy vrčely, první něco vytáhla z misky a letěla s tím někam pod postel, atp.
A vy jste je to nějak cíleně učila? Nebo máte pohodářky co mají plnou misku od malička a nemají důvod dělat kolem jídla virvál? Naše kočky taky byly kolem jídla pohodářky...a ty jsme jako děti u jidla rušit nesměly (aby znechuceně neodešly). Jediný problémový zloděj jídla byl kocour nalezený jako kotě ve městě (asi trpěl hladem). Bohužel nevím, jestli to šlo napravit, brzo ho přejelo auto.
Jinak aby takhle pes hlídal veškeré jídlo....asi bych taky přidala na krmení a u takového psa rozhodně nedávala od stolu. Zkusila bych asi naucit na "místo" se psí dobrotou behem lidského jídla. Pokud by to nezvládal, tak zavirat mimo místnost během jídla. Jako oddělila bych psí a lidské jídlo, když to takhle prožívá.
Miriam33
napsal(a):
A vy jste je to nějak cíleně učila? Nebo máte pohodářky co mají plnou misku od malička a nemají důvod dělat kolem jídla virvál? Naše kočky taky byly kolem jídla pohodářky...a ty jsme jako děti u jidla rušit nesměly (aby znechuceně neodešly). Jediný problémový zloděj jídla byl kocour nalezený jako kotě ve městě (asi trpěl hladem). Bohužel nevím, jestli to šlo napravit, brzo ho přejelo auto.
Jinak aby takhle pes hlídal veškeré jídlo....asi bych taky přidala na krmení a u takového psa rozhodně nedávala od stolu. Zkusila bych asi naucit na "místo" se psí dobrotou behem lidského jídla. Pokud by to nezvládal, tak zavirat mimo místnost během jídla. Jako oddělila bych psí a lidské jídlo, když to takhle prožívá.
Ne ne, neučila. Nejstarší je převlečený člověk. Já jej tak vnímám...
Prostřední teď žere jako prokopnutý, ale začali si v současné době s Fidem (to je ten nejstarší) dávat fakt u misky přednost, až je to srandovní...
Samozřejmě často krmívám tak, že šup kus masa jednomu, šup druhému. Jenže prostřední fakt žere neskutečně, takže to zhltne, přesto v klidu počká. No a Elsa - ta je zvědavá ženská, třeba na kapsičky vyloženě doráží, když nandávám, ale pak dá zase přednost Fidovi, anebo - když dávám do jedné misky (větší), tak žerou pospolu. Ale ona je zas víc granulová...
A ano, dá se říct, že jsou vlastně všichni pohodáři!
Jo jo, a přesně jak píšete, ta nejvíc problémová kočka sousedky byla nalezenkyně od popelnic. Pak jí i říkali Popelnice, protože vše zhltala, vrčela, kradla...
Miriam33
napsal(a):
Jo a také je pravda, že u mě kočky hladem netrpí. To si spíš urvu jídlo od huby já...

fikovnice
napsal(a):
Tak v tom případě jsme v souhlasu . Mně se ani moc nelíbí takové to žraní na povel:"Teď můžeš jíst!" Věřím, že to mnohdy může být praktické, ale my jsme to prostě nikdy nepotřebovali. Položili jsme misku s jídlem a pes žral...a třeba od jídla odbíhal...a zase se vracel. Věděl, že mu to tam necháme, nevezmeme to pryč (samozřejmě nemám na mysli, že by se mu nechávalo v misce jídlo zkazit ).
Kéž by to "žraní na povel" fungovalo...dala bych Gině misku s jídlem a zavelela "PAPEJ!!!!" a ona by opravdu začala jíst , ale to je sci-fi.
No a to sahání do misky, tak to je u nás nutnost...teda ne do misky, ale do talíře, z misky to madam pastevecká jíst nebude, přeci není žádnej čokl...no a já jí z toho talíře krmím z ruky. A to ještě kolikrát dělá takový ofuky, než se nechá nakrmit. My už jsme z toho tak na švestku, že se mě třeba syn ptá, jak Ginuška spapala večeři a já řeknu, že snědla jenom půlku (jo aby si někdo nemyslel, že jí nějak přecpávám, tak večerní dávka je 500g masa to je tak to maximum, co jsem do ní schopná nacpat, což si myslím, že na psa, který má víc než 50 kilo opravdu není moc...) a syn se ptá a dělala jsi éro letí (to jakože s jídlem v ruce lítáme jakože letadélko "a úúúž letíme do hangáru k Ginušce" a já na to "nee...dělala jsem ...za tatínka, za maminku..")
My dokonce dáváme každý večer odměnu za to, že se madam najedla dostane vepřový záušek. Takže hned jak dopapá, tak si jde stoupnout k manželovi...jak mi říkáme...do fronty, jakože "hele jak jsem šikovná, já jsem papala, naval odměnu"
K obědu psi dostávají kuřecí křídla, stehna nebo skelety a tam je madam tak půl na půl...tam se dokonce snažíme ten kořistnický pud v ní vzbudit tím, že jí to dáme a když si toho nevšímá, tak děláme, že jí to jdeme sebrat...ale to taky moc nefunguje...prej "tak si to vem, když chceš" a nebo si z toho udělá zábavu, nechá křídlo na zemi, lehne si tak metr od něj a dělá, že ho nechce, ale to je past na Popelku, číhá takhle na Matese, až půjde okolo a bude si myslet, že je to bezprizorní křídlo a bude si ho chtít vzít a v tu chvíli ona řekne "hej, to je moje křřřřřídlo a Metes si teda jde po svých a ta bílá potvora se vrátí na pozici a zase číhá....ale teď už má většinou Smolíčka Pacholíčka, protože i trdlo makový Matýskový pochopilo, že křídlo ležící na zemi si může vzít pouze v případě, že se madam zvedne a odejde od něj.
Nežravej pes je, z mého pohledu, za trest...a já mám momentálně doma dva jídelní specialisty.

Sardullah, to mi přijde jako dokonalý postup, jak si z nežravky udělat ještě větší nežravku :)
Ale jo, co mám teď žravýho psa, tak zírám, jak je s takovým zvířetem spousta věcí jednoduchých.

napsal(a):
Sardullah, to mi přijde jako dokonalý postup, jak si z nežravky udělat ještě větší nežravku :)
Ale jo, co mám teď žravýho psa, tak zírám, jak je s takovým zvířetem spousta věcí jednoduchých.
No tak věřte, že jsem už vyzkoušela všechno...a tohle je jediný způsob, kdy do ní dostanu jídlo třeba 27x do měsíce, co je úspěch....
Tak jasně, mohla bych použít metodu "nechceš, nejez, však on tě hlad donutí", což jsme i párkrát udělala, ale prostě na to nemám nervy, aby mi pes jedl jednou za 3 dny.
Jo jasně, když to někomu řeknu, jak se s čubou crcám, tak si lidi ťukaj na čelo, včetně mojí chovatelky, ta měla ještě donedávna 4 pyrenejský čuby a několik fenek cotonů...do toho třeba 2 vrhy štěňat ročně a další zvířectvo..kozy a tak a kdyby se s každou milostmadam pasteveckou měla takhle crcat....
Na druhou stranu je mi tak nějak u zadele, co si o mě lidi myslí, hlavně, že se Ginuška hezky napapinká
napsal(a):
Kéž by to "žraní na povel" fungovalo...dala bych Gině misku s jídlem a zavelela "PAPEJ!!!!" a ona by opravdu začala jíst , ale to je sci-fi.
No a to sahání do misky, tak to je u nás nutnost...teda ne do misky, ale do talíře, z misky to madam pastevecká jíst nebude, přeci není žádnej čokl...no a já jí z toho talíře krmím z ruky. A to ještě kolikrát dělá takový ofuky, než se nechá nakrmit. My už jsme z toho tak na švestku, že se mě třeba syn ptá, jak Ginuška spapala večeři a já řeknu, že snědla jenom půlku (jo aby si někdo nemyslel, že jí nějak přecpávám, tak večerní dávka je 500g masa to je tak to maximum, co jsem do ní schopná nacpat, což si myslím, že na psa, který má víc než 50 kilo opravdu není moc...) a syn se ptá a dělala jsi éro letí (to jakože s jídlem v ruce lítáme jakože letadélko "a úúúž letíme do hangáru k Ginušce" a já na to "nee...dělala jsem ...za tatínka, za maminku..")
My dokonce dáváme každý večer odměnu za to, že se madam najedla dostane vepřový záušek. Takže hned jak dopapá, tak si jde stoupnout k manželovi...jak mi říkáme...do fronty, jakože "hele jak jsem šikovná, já jsem papala, naval odměnu"
K obědu psi dostávají kuřecí křídla, stehna nebo skelety a tam je madam tak půl na půl...tam se dokonce snažíme ten kořistnický pud v ní vzbudit tím, že jí to dáme a když si toho nevšímá, tak děláme, že jí to jdeme sebrat...ale to taky moc nefunguje...prej "tak si to vem, když chceš" a nebo si z toho udělá zábavu, nechá křídlo na zemi, lehne si tak metr od něj a dělá, že ho nechce, ale to je past na Popelku, číhá takhle na Matese, až půjde okolo a bude si myslet, že je to bezprizorní křídlo a bude si ho chtít vzít a v tu chvíli ona řekne "hej, to je moje křřřřřídlo a Metes si teda jde po svých a ta bílá potvora se vrátí na pozici a zase číhá....ale teď už má většinou Smolíčka Pacholíčka, protože i trdlo makový Matýskový pochopilo, že křídlo ležící na zemi si může vzít pouze v případě, že se madam zvedne a odejde od něj.
Nežravej pes je, z mého pohledu, za trest...a já mám momentálně doma dva jídelní specialisty.
Nehroťte to pastevci byli zvyklí přežívat na minimum, často žily jen z myší co si ulovily. Máme čuvače a taky mě děsilo že nežere a je hubený. Nakonec jsem se smířila s tím že prostě nemá potřebu. Nasypu mu granule a dokud nedožere nic jinýho není.Nejraději ale má vařené ale na to nemám čas. Prostě je hubenější ale viditelně mu to i přes dostatek pohybu nevadí.
Prosím obraťte se na klub chovatelů shiba inu. Je to hodně specifické plemeno a určitě vám neporadí chovatelé normálních psů. Japonci jsou jiní. Max si mužete najít trenéra který má zkušenosti s japonci. Určitě to neřešte cvičákem pokud není opravdu zkušený výcvikář tak vám nepomůžou.
napsal(a):
Jani, snad se neurazíš...a čtu, že je Ti fuk, co si lidi myslí.
Ale "éro letí" mi připomíná tetu, která byla schopná nežravého Flokyho krmit lžičkou...

napsal(a):
Sardullah, hlavně, že to na Ginušku zabírá, ale nasmála jsem se🌞....já si to totiž živě představuju, jak to čtu....
Předchozí bělouš byl taky nežravka a taky jsem ho přemlouvala a dělala mu pomyšlení, takže mám pochopení...ono, když pes nežere 2-3 dny, tak já byla na prášky! Bělouš č.1 dokázal, když nechtěl nic, ležet vedle hromádky piškotů třeba půl dne, než si pak třeba 3 vzal a zbytek si nechal ještě na večer! To byl už velký extrém, protože piškoty za odměnu, miloval vždycky...a když nechtěl nic, tak jsem to zkoušela aspoň s pár piškoty, aby neměl prázdný břicho. A to byl pes, který nevzal vůbec do huby syrový maso, chápete to barfaři? Ani přelitý horkou vodou...muselo být jen do měkka uvařené a do misky jen trochu, aby se nepřežral 🙈
A proto stejně, jako Keriton, jsem ráda, že mám teď utulkáče bělouše č. 2, který sežere vždy a všechno a ještě by si dal navrch něco, na co má alergii nebo to, co je pro pejsky naprosto nepoživatelné!
Možná by si dal, na rozdíl od televizního Bohouška, i ten chleba politý benzínem, ale zkoušet to nebudu 🙈 s běloušem č. 2 by ten film tenkrát prostě nenatočili 😀

fikovnice
napsal(a):
Jani, snad se neurazíš...a čtu, že je Ti fuk, co si lidi myslí.
Ale "éro letí" mi připomíná tetu, která byla schopná nežravého Flokyho krmit lžičkou...
No já krmím kolikrát z vidličky....ze lžíce taky, ale to je takový na prdlačku, jak to Mates začne zkoumat, cože to je a lízne si, tak obsah lžíce je všude. Tam mám ještě mezery ve výchově....jinak naučit psa jíst příborem je základ samozřejmě.
Takhle to vypadá, když dostanou večeři… hovězí kliška. Jeden čumí, jakože vážně?? Tohle mám jíst?? Gině jsem to nacpala do tlamajzny, tak to hned vyplivla a zkoumá, jestli to není otrávený.

napsal(a):
No já krmím kolikrát z vidličky....ze lžíce taky, ale to je takový na prdlačku, jak to Mates začne zkoumat, cože to je a lízne si, tak obsah lžíce je všude. Tam mám ještě mezery ve výchově....jinak naučit psa jíst příborem je základ samozřejmě.
Takhle to vypadá, když dostanou večeři… hovězí kliška. Jeden čumí, jakože vážně?? Tohle mám jíst?? Gině jsem to nacpala do tlamajzny, tak to hned vyplivla a zkoumá, jestli to není otrávený.
No teda...prostřeno na cibuláči a nic? Kdyby věděli, že to bude viset na ifauně, tak by to vyblízali dočista, aby nevypadali, jako fouňové....sežrali to za chvíli nebo vůbec?

napsal(a):
No teda...prostřeno na cibuláči a nic? Kdyby věděli, že to bude viset na ifauně, tak by to vyblízali dočista, aby nevypadali, jako fouňové....sežrali to za chvíli nebo vůbec?
No vždyť jsem psala, že Gina papá zásadně z talíře , z psí misky je to pod její úroveň.
No a hlášení o průběhu večeře...tak Gina to snědla, protože kliška je její top ten jídlo, jen si to prostě musí pořádně rozmyslet (takže si umíte představit, když dostane jídlo, co není top) a Matějíčkovi jsem to nakonec vzala ven na zahradu, protože se občas stane, že doma to nechce, ale na dvorku to sní, tak snědl polovinu. A pak to teda asi za hoďku dojedl.
Takže suma sumárum....včera snědl každý 1 kuřecí křídlo, 1/2 kila masa a cca 100 gramů granulek a to si myslím, že s těma granulema jim hodně fandím....strašně úsporní psi. Nechápu, že Gina není kost a kůže, ale má záda jako stůl a zadek jak pivovarskej valach a teď, jak má furt ještě nasrstěno, tak vypadá trošinku jako tlustoprdka...

napsal(a):
Jé, my se pozvem na večeři, jo? Ginuška bude koukat a nezbude jí vůbec nic.
Miriam33

XXX.XXX.227.2
Ty jo, a já cibulák dávám na stůl jen ve svátky. A pejsové nad tim koukají jak já na chobotnici.

Miriam33
napsal(a):
Ty jo, a já cibulák dávám na stůl jen ve svátky. A pejsové nad tim koukají jak já na chobotnici.
A já do těch hrnků cibulovejch radši ani to kafe moc nevařím, jen vyjímečně, aby se mi nerozbily...no jo, někdo je prostě nad věcí....a je to Matýsek a Ginuška🌷

napsal(a):
Jé, my se pozvem na večeři, jo? Ginuška bude koukat a nezbude jí vůbec nic.
Ginuška tak max bude ráda, že na ní nic nezbyde a hned poběží pro odměnu jakože "hele páníčku, už mám prázdnej talíř"
Na druhou stranu ale, když jsem večeře zrušila s tím, že teda "já na vás kašlu, na to nemám nervy, tak si žerte ty hnusný granule ", tak to zase večer koukaj, kdeže je ta večeře....
No jo no, tak jsem si přes deset let užívala pesany, co moc hezky papkali a byla pro ně radost vařit a vymýšlet, co uvaříme (Jack měl jedinou chybku...nejedl syrové maso) no a teď zase mám totálně pravý opak.
A jestli má někdo doma žravku a říká "to je hrozný, já bych chtěl nežravku"...tak neví o čem mluví a bacha na to, co si přejete
napsal(a):
Ale no tak Sardullah...
Vy se servírujete na cibuláku!
To se pak ale nemůžete divit, copak jsou to nějací chalupáři?!?!
Chce to kvalitní porcelánový servis, ČISTĚ BÍLÝ!, a všechno bude v pořádku 🤣🤣🤣.
napsal(a):
Hele, tak to teda Floky uměl z malé lžičky jíst tak, že na zem nespadl ani drobek. Pak se to hodilo, když se mu dával jitrocelový sirup!

fikovnice
napsal(a):
Hele, tak to teda Floky uměl z malé lžičky jíst tak, že na zem nespadl ani drobek. Pak se to hodilo, když se mu dával jitrocelový sirup!
Berbeři to uměli taky...Jackulíneček byl při krmení lžící..lžičkou...fakt kouzelnej, ale Matýsek jak všechno musí tím blemcákem nejdřív prozkoumat, tak je to marný, je to marný, je to marný....

napsal(a):
Ginuška tak max bude ráda, že na ní nic nezbyde a hned poběží pro odměnu jakože "hele páníčku, už mám prázdnej talíř"
Na druhou stranu ale, když jsem večeře zrušila s tím, že teda "já na vás kašlu, na to nemám nervy, tak si žerte ty hnusný granule ", tak to zase večer koukaj, kdeže je ta večeře....
No jo no, tak jsem si přes deset let užívala pesany, co moc hezky papkali a byla pro ně radost vařit a vymýšlet, co uvaříme (Jack měl jedinou chybku...nejedl syrové maso) no a teď zase mám totálně pravý opak.
A jestli má někdo doma žravku a říká "to je hrozný, já bych chtěl nežravku"...tak neví o čem mluví a bacha na to, co si přejete
Ono má všechno pro a proti. Když venku sežerou každý 💩, taky nejsem nadšená. Ale určitě je lepší žrout, než nežravec, to určitě. 👍

Mno, myslím, že sardullah neustálým nucením do jídla 6 x denně od 2 měs vyrobila z nich nežravce sama, což neustále pokračuje...pastevec po generace nastaven na kus sejra a myši co si nachytá sám ( a navíc čubopes ) je z toho nekonečnýho ťuťu ňuňu papej akorát "votrávenej"
PS. a jelikož je sardullah jedno (správně), co si o tom kdo myslí, tak to napsat můžu

lupus4
napsal(a):
Mno, myslím, že sardullah neustálým nucením do jídla 6 x denně od 2 měs vyrobila z nich nežravce sama, což neustále pokračuje...pastevec po generace nastaven na kus sejra a myši co si nachytá sám ( a navíc čubopes ) je z toho nekonečnýho ťuťu ňuňu papej akorát "votrávenej"
PS. a jelikož je sardullah jedno (správně), co si o tom kdo myslí, tak to napsat můžu
Jo tak 5x denně jsem krmila berbery. To už je doba minulá. V současnosti už jsou to dvě jídla denně a z toho to jedno je kuřecí křídlo, stehno nebo skelet a večer to maso. Jo jasně u pastevce to povětšinou na nějakou žravou kyselinu není… ale teda takový ofuky s jídlem jsem nečekala. Přitom do cca 8-9 měsíců věku jedla hezky.. no a pak už ten růst nebyl tak intenzivní a madam usoudila, že už je velká holka a že už jíst nepotřebuje. 😎
On afgán byl dost podobnej “jedlík” s ním bylo to jídlo taky boj a Gina by si s ním mohla podat packu.
napsal(a):
No vždyť jsem psala, že Gina papá zásadně z talíře , z psí misky je to pod její úroveň.
No a hlášení o průběhu večeře...tak Gina to snědla, protože kliška je její top ten jídlo, jen si to prostě musí pořádně rozmyslet (takže si umíte představit, když dostane jídlo, co není top) a Matějíčkovi jsem to nakonec vzala ven na zahradu, protože se občas stane, že doma to nechce, ale na dvorku to sní, tak snědl polovinu. A pak to teda asi za hoďku dojedl.
Takže suma sumárum....včera snědl každý 1 kuřecí křídlo, 1/2 kila masa a cca 100 gramů granulek a to si myslím, že s těma granulema jim hodně fandím....strašně úsporní psi. Nechápu, že Gina není kost a kůže, ale má záda jako stůl a zadek jak pivovarskej valach a teď, jak má furt ještě nasrstěno, tak vypadá trošinku jako tlustoprdka...
Bude to prostě úspornej metabolismus, geneticky danej.
Podobně jako u koní - vemte si primitivní plemena nebo poníky, kteří tloustnou ze vzduchu, tloustnou i v úplně holém výběhu, stačí, že si sem tam ždíbnou. Zatímco třeba plnokrevník by v takovým režimu chrastil kostma, až by pošel.
Jsou k tomu dokonce i pěkná označení v angličtině - hard keeper a easy keeper. Ten první má rychlej metabolismus, potřebuje vyšší přísun energie. Ten druhej má pomalejší metabolismus a vystačí si s minimem energie.
Vy evidentně inklinujete k medvědům, což je jasně ta druhá skupina ...asi bych to nehrotila, žádnej zdravej tvor dobrovolně nepojde hlady. Asi bych jim fakt zkusila naordinovat hladovku - ta jim určitě neublíží - a pak byste možná zjistila, jaký mají preference.
Někteří lidi mají dle mýho nežravce nikoli z důvodu, že by to ti psi měli v genech. Ale spíš mají blbou nabídku - nic moc granule, který pochopitelně nechtějí. Tak jim majitelé začnou různě přilepšovat, bohužel úplně nevhodně - šunčička, salámek, něco od stolu. Pes už se potom granulí nedotkne tuplem. Měli jsme takový psy v rodině.
U vás to asi nebude tenhle případ. Vaši psi prostě mají v genech vyžití s málem - kůrky chleba namočený v mlíce a sem tam nějaký živočišný zbytky.
Jen holt, vy jste duší krmič - to já taky - a těžce to nesete.
Já na rovinu říkám, že musím mít zvíře, který lze cpát horem dolem, jinak to psychicky nedávám

Třeba by si pastevec dal tu kaši, co jedl tisíce let. To víc psů. Čím větší, venkovní, polehávající pes, tím víc... cukr zahřívá a déle vydrží... Už jsou někde ty granule s myšima? Taky potřebuji. Kvůli šílenému množství vody se myši z louky odstěhovaly, jsou tam jen ti... píská to, je to nazrzlé a tlusté a pes mi to nechce žrát, taky to docela dlouho vraždí.
Jo, to shiba je menší, ten by možná takhle prokrmovat šel. :-)
sardullah, musíte pořídit třetího, menšího... ale to teda já bych se radši okamžitě smířila s tím, že tadyti psi papají málo, protože co s mini psem, aktivní až na půdu, na moji lenivou povahu level 450? He. Hehe.
Kdepak je zadavatel?
Všimli jste si, že se nedokážeme držet tématu déle jak 10 příspěvků?
A když se založí vlákno "ne/krmení masem", tak tam nikdo nic nenapíšem, protože nás to neba. :-)

Nejhorší na tom nejedení je, že vyndám maso z mrazáku na večeři… psi to nesní .. fajn uklidím do lednice a dám jim to druhý den… psi to nesní a třetí den už mám strach, aby to nebylo závadný a tak to vyhodím a rozmražuju další. A pak další věc je, že Gina už je dospělá, tak to nehrotím, ale Mates je ještě ve vývinu, takže na jeho výživu se ještě vybodnout nemúžu.
No ale už dost o těch mých rozmazlencích.

Jsem se pobavila, jak kdo přednáší psům.Musím říci,že jsem nikdy neřešela nežravost psů,pokud vypadali jinak normálně.Já tedy nijak neřešila ani nejedlíky děti nebo vnoučata. Když jsem měla psa a fenu čuvače,tibeťáka a berńáka a fena hárala,tak berńák v kritické dny nežral i 4dny.Ostatní psi něco málo sežrali,ale také 1 za dva dny.To jsem jim vždy dávala granule chceč- nechceš.Třeba tibeťák od 4měsíců žral 2x denně a nynější čuvač také.
Při těchto debatách si vždy vzpomenu na kamarádku která vypravovala,jak byli ve Španělsku v CHS španělských mastinů.Ti byli u stáda ovcí asi 12 psů a majitel je chodil krmit jednou za dva dny.Když se podíváme z jakých podmínek pastevci vyšli,chovali se rostli,tak to museli být skromní psi,co vystačí s málem.

" třetí den už mám strach, aby to nebylo závadný a tak to vyhodím"
třetí (druhý) den to uvařím a pastevec sežere

To zrzavé bude nejspíš norník rudý.
Myši už dneska spíš ve stodolách, domácnostech a u nás ve stáji.
Na poli pak ještě hraboš polní - ten co mu tam sypou ten stutox.

napsal(a):
To zrzavé bude nejspíš norník rudý.
Myši už dneska spíš ve stodolách, domácnostech a u nás ve stáji.
Na poli pak ještě hraboš polní - ten co mu tam sypou ten stutox.
Ano, zrzavý křeček, aha, děkuji. Myši tam byly ještě loni, hodně, někdy jsem musela pesa odtáhnout, přetahoval KD.

Vašeho pesa bych potřebovala u koní
Myšic temnopásých, myší domácích a koňských koblih, co by se do něj vešlo

napsal(a):
" třetí den už mám strach, aby to nebylo závadný a tak to vyhodím"
třetí (druhý) den to uvařím a pastevec sežere
třetí (druhý) den to uvařím a pastevec sežere a pak to vyhodím vařený...zbytečná práce....vyzkoušeno a to několikrát...
Ne, já jsem ráda, že jsme se dopracovali k nějakému systému krmení, který ve většině případů funguje (i když je to pohledem nezúčastněného pozorovatele na palici) a toho se budu držet minimálně do doby až Mates doroste...
Upřímně by pro mě bylo nejjednodušší přejít na granule, ale s těmi mám za prvé osobní problém a za druhé vidím, že to není cesta neboť granule máme taky a pesani jich snědí naprosté minimum....
Na druhou stranu je to večerní krmení takovej rituál...ve své podstatě opravdu přizpůsobený tomu, jak to chtěla ta moje pastevecká potvůrka, takhle si to totiž vymyslela ona a já jí miluju a ona mě a jiné zájmy než psy nemám, tak proč jí nevyhovět...no co, že si lehne na určité místo na gauč a já si k ní sednu a krmíme...a u toho povídám, povzbuzuju, nadávám a chválím...pak se s manželem smějeme, že je Gina fakt hroznej rozmazlenec a madam a mňau-dáma. A to si nebudeme lhát do kapsy, to ona je, protože já jsem rozmazlovací a rozmazluju vše "moje" bez rozdílu, ať jsou to děti a nebo zvěř a dělá mi to dobře na dušičce, i když se na oko zlobím...
Ve své podstatě jsem šťastná jak blecha, že z naprosto nekontaktního štěněte, přes vzdorovitýho nekomunikativního pubescenta, jsme se dopracovaly s Ginou k takovému vztahu, co máme dnes.
napsal(a):
třetí (druhý) den to uvařím a pastevec sežere a pak to vyhodím vařený...zbytečná práce....vyzkoušeno a to několikrát...
Ne, já jsem ráda, že jsme se dopracovali k nějakému systému krmení, který ve většině případů funguje (i když je to pohledem nezúčastněného pozorovatele na palici) a toho se budu držet minimálně do doby až Mates doroste...
Upřímně by pro mě bylo nejjednodušší přejít na granule, ale s těmi mám za prvé osobní problém a za druhé vidím, že to není cesta neboť granule máme taky a pesani jich snědí naprosté minimum....
Na druhou stranu je to večerní krmení takovej rituál...ve své podstatě opravdu přizpůsobený tomu, jak to chtěla ta moje pastevecká potvůrka, takhle si to totiž vymyslela ona a já jí miluju a ona mě a jiné zájmy než psy nemám, tak proč jí nevyhovět...no co, že si lehne na určité místo na gauč a já si k ní sednu a krmíme...a u toho povídám, povzbuzuju, nadávám a chválím...pak se s manželem smějeme, že je Gina fakt hroznej rozmazlenec a madam a mňau-dáma. A to si nebudeme lhát do kapsy, to ona je, protože já jsem rozmazlovací a rozmazluju vše "moje" bez rozdílu, ať jsou to děti a nebo zvěř a dělá mi to dobře na dušičce, i když se na oko zlobím...
Ve své podstatě jsem šťastná jak blecha, že z naprosto nekontaktního štěněte, přes vzdorovitýho nekomunikativního pubescenta, jsme se dopracovaly s Ginou k takovému vztahu, co máme dnes.
Já si to vůbec neumím představit, moje děti i kočky jsou všichni extrémně žraví, pes, či jsme měla, byl dámička, co dostal, vše snědl, ale trvalo mu to dlouho žádné hltání hezky sousto po soustu.
napsal(a):
Ne jako trustoprdka, ale jako dekorativní élektrizující polštář! . To byla boží fotka. A přiznám se, že kdybych nevědíla co je zač, hrozně těžko bych určila plemeno. Páč vlastně ale polštáře žádný plemena nemaj, tak nic