Jak postupovat, když chci štěňata s PP

Jorkširský teriér
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

HelenaRoss

16.5.2023 13:23
HelenaRoss

XXX.XXX.37.51

Přeji hezký den. Jelikož bohužel nikoho v tomto oboru neznám a zajímají mě i osobní zkušenosti, jdu s dotazem.

Mám 1,5r uchovněnou fenku, krycí pes, kterého jsem vybrala je taktéž uchovněný a mám již svou zaregistrovanou chovatelskou stanici. Takže tyto důležité kroky mám splněny. Určitě počkat až začne fenka hárat, ale mám do té doby neco vyřídit?

Jak prosím postupovat dále? Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.5.2023 13:43

HelenaRoss napsal(a):
Přeji hezký den. Jelikož bohužel nikoho v tomto oboru neznám a zajímají mě i osobní zkušenosti, jdu s dotazem.

Mám 1,5r uchovněnou fenku, krycí pes, kterého jsem vybrala je taktéž uchovněný a mám již svou zaregistrovanou chovatelskou stanici. Takže tyto důležité kroky mám splněny. Určitě počkat až začne fenka hárat, ale mám do té doby neco vyřídit?

Úplně nejjednodušší je obrátit se na Vašeho poradce chovu, který Vám poradí a zároveň vyřídí potřebnou administrativu.

16.5.2023 13:45
assil

XXX.XXX.225.195

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Úplně nejjednodušší je obrátit se na Vašeho poradce chovu, který Vám poradí a zároveň vyřídí potřebnou administrativu.

A to delší dobu před krytím, minimálně se musí vyřídit krycí list.

16.5.2023 13:47

navrhuji podívat se na stránky chovatelského klubu

no na mě vykouklo třeba tohle :

https://www.yorkshire-club.cz/o-chovu

16.5.2023 13:51
Lily2

XXX.XXX.133.234

Váš chovatel vám poradit nemůže? Jinak se obrátit na poradce chovu a podívat se pod kterým klubem budete chtít chovat. Počítám, že jorkšíři budou mít taky dva = ale možná mají jen jeden.

16.5.2023 14:29

maji 3 kluby

Chovat se da jen pod klubem - bud jako clen, nebo jako neclen - ale porad pod nejakym klubem
A vse dalsi se pak odviji od pravidel toho ktereho klubu.

16.5.2023 14:37
MarcyMat

XXX.XXX.119.197

HelenaRoss napsal(a):

Pokud už máte uchovněnou fenku, uchovňovala jste asi už podle pravidel a pod nějakým konkrétním klubem. Pravděpodobně už jste tam i členem? Tam by vám také měli poradit, jaké náležitosti je potřeba dál vyřídit v souvislosti s plánovaným vrhem (krycí list, schválení krycího psa, termíny, do kdy je třeba co nahlásit a zaslat...) - liší se to podle plemen a u plemen zastřešených více kluby bohužel i podle jednotlivých klubů... Ptejte se tam, kde jste členem a kde máte uchovněno...

Přidejte reakci

Přidat smajlík