Animal Clinic - Bílá Hora Praha 6

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.11.2022 11:02
..Daniela..

XXX.XXX.154.254

Dobrý den, ráda bych se s Vámi podělila o zkušenost s Animal Clinic, která se stala v létě. Hospitalizovali nám v podvečer pejska, který byl v ohrožení života ( pyometra ) a bylo mi sděleno, že pokud by mi dali fenku přes noc domů, mohlo by to pro ni být životu ohrožující. Paní doktorka mě ujistila, že bude přes noc kontrolovaná a operace proběhne druhý den. Bohužel došlo k velmi závažné situaci a fenka si o kotec ulámala 22 zubů. Podotýkám, že je to pes velmi klidné povahy. A když jsem se na konzultaci a možnosti řešení co dál, nekompromisně zeptala paní doktorky, kdo fenku v noci hlídal, bylo mi řečeno, že tam nikdo tu noc nebyl. Naprosto nepochopitelné a závažné, jak se tohle může stát a při představě, že pokud měla zavedenou kanylu, hospitalizaci ani nemusela přežít.
Postavení majitele kliniky na celou událost, je velmi smutné, otřesné a závažné, nehledě na to, že nejdříve tvrdil, že fenku sám v noci hlídal, ale z fcb stránek bylo jasné, že v tu dobu byl na školení v cizině. A dopředu jsem věděla od paní doktorky, že tam tu noc nikdo nebyl. Následně jí chtěl zuby vytrhat. Sice na vlastní náklady, ale materiál, anestezii bych prý musela zaplatit. A když jsem řekla, že na klinice, kterou mi doporučila při konzultaci paní doktorka z Animal Clinic ( jelikož stomatoložka, která provádí tyto zákroky tam momentálně, neordinovala ) jí zuby zachrání tak nebylo možné se domluvit na kompenzaci nebo alespoň částečné, která v tu chvíli byla nic proti závažnosti a stavu fenky, která nemohla vzhledem k bolesti jíst ani pít.. Pokud někdo dělá veterinární péči pouze na byznys tak jsem se přesvědčila, že je to právě tato klinika.
Na jiné klinice fenka podstoupila zákrok a všechny zuby ji zachránili. Pro informaci, kterou mi pan doktor ( majitel kliniky ) řekl je to, že klinika nově zařadí k podpisu veškerý souhlas s hospitalizací mazlíčků.
Musela jsem se s Vámi podělit o tuto strašnou zkušenost..kdyby někdo tuto kliniku zvažoval a musel pejska dát k hospitalizaci.
Jsem ohromně šťastná, že fenka tuto strašnou zkušenost přežila, ale ne u každého zvířátka by to tak mohlo dopadnout. Bohužel pak pravdu se člověk nedozví..
Hodně zdraví všem zvířátkům!!!

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.11.2022 11:31

..Daniela.. napsal(a):
Dobrý den, ráda bych se s Vámi podělila o zkušenost s Animal Clinic, která se stala v létě. Hospitalizovali nám v podvečer pejska, který byl v ohrožení života ( pyometra ) a bylo mi sděleno, že pokud by mi dali fenku přes noc domů, mohlo by to pro ni být životu ohrožující. Paní doktorka mě ujistila, že bude přes noc kontrolovaná a operace proběhne druhý den. Bohužel došlo k velmi závažné situaci a fenka si o kotec ulámala 22 zubů. Podotýkám, že je to pes velmi klidné povahy. A když jsem se na konzultaci a možnosti řešení co dál, nekompromisně zeptala paní doktorky, kdo fenku v noci hlídal, bylo mi řečeno, že tam nikdo tu noc nebyl. Naprosto nepochopitelné a závažné, jak se tohle může stát a při představě, že pokud měla zavedenou kanylu, hospitalizaci ani nemusela přežít.
Postavení majitele kliniky na celou událost, je velmi smutné, otřesné a závažné, nehledě na to, že nejdříve tvrdil, že fenku sám v noci hlídal, ale z fcb stránek bylo jasné, že v tu dobu byl na školení v cizině. A dopředu jsem věděla od paní doktorky, že tam tu noc nikdo nebyl. Následně jí chtěl zuby vytrhat. Sice na vlastní náklady, ale materiál, anestezii bych prý musela zaplatit. A když jsem řekla, že na klinice, kterou mi doporučila při konzultaci paní doktorka z Animal Clinic ( jelikož stomatoložka, která provádí tyto zákroky tam momentálně, neordinovala ) jí zuby zachrání tak nebylo možné se domluvit na kompenzaci nebo alespoň částečné, která v tu chvíli byla nic proti závažnosti a stavu fenky, která nemohla vzhledem k bolesti jíst ani pít.. Pokud někdo dělá veterinární péči pouze na byznys tak jsem se přesvědčila, že je to právě tato klinika.
Na jiné klinice fenka podstoupila zákrok a všechny zuby ji zachránili. Pro informaci, kterou mi pan doktor ( majitel kliniky ) řekl je to, že klinika nově zařadí k podpisu veškerý souhlas s hospitalizací mazlíčků.
Musela jsem se s Vámi podělit o tuto strašnou zkušenost..kdyby někdo tuto kliniku zvažoval a musel pejska dát k hospitalizaci.
Jsem ohromně šťastná, že fenka tuto strašnou zkušenost přežila, ale ne u každého zvířátka by to tak mohlo dopadnout. Bohužel pak pravdu se člověk nedozví..
Hodně zdraví všem zvířátkům!!!

Promiňte, ale nerozumím.

1) Nevím proč píšete tady a ne na psy.
2) Proč píšete až teď, když se to stalo v létě.
3) Nevěřím, že pyometru ohrožující život by neoperovali hned.
4) Ulámání 22 zubů se mi nezdá též (tj. 12 řezáků, 4 špičáky, takže zbývají nějaké premoláry nebo moláry). A jejich následnou záchranu.

17.11.2022 11:48

víte, na hospitu je to tak,

že lidi nejsou roboti a v noci samozřejmě spí. máte tam monitory na infuzní pumpy, máte tam sestry, co chodí pravidelně každých pár hodin podle rozpisu aplikovat, přitom vymění třeba deky,

ale pokud je tam rabiát, co si vyláme zuby o kotec, je to smutné, ale asi se s tím nedá celkem nic.

naštěstí psů magorů je málo. a proti paničkám asi slouží ten reverz.

17.11.2022 20:40

pokud je tam rabiát, co si vyláme zuby o kotec

vylamat si skoro vsechny zuby se psovi nepovede za nekolik kousnuti, zabere to docela dost casu a neni u toho tichy jako myska.

a sorry jako, ale hospitalizovany pes nema byt hodiny bez dozoru - tecka. Proto je hospitalizovany. Tak tu sluzbu nenabidnu, kdyz ji nemam zajistenou.

i kdyby ten pes byl magor - bylo by normalni v noci volat majiteli, at si dojede, ze pes nici kotec.

17.11.2022 20:43

tak v tom případě nenechávejte psa na hospitalizaci nikde, protože prostě nikde tam nesedí nikdo pořád.

prostě ne.

i když budete vy v nemocnici, nebude u vás někdo pořád.

17.11.2022 20:53

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
tak v tom případě nenechávejte psa na hospitalizaci nikde, protože prostě nikde tam nesedí nikdo pořád.

prostě ne.

sorry, ale nesouhlasim....
to neni o tom, ze na toho psa nekdo kouka 24/7
to je o tom, ze ten pes byl naprosto bez kontroly mnoho hodin

a lamani zubu o mrize vas vzbudi na docela dost velkou vzdalenost

oni veti nejsou jediny , co se staraji o cizi zvirata a maji za ne odpovednost.

17.11.2022 21:01

sorry, ale nesouhlasim....
to neni o tom, ze na toho psa nekdo kouka 24/7
to je o tom, ze ten pes byl naprosto bez kontroly mnoho hodin

a lamani zubu o mrize vas vzbudi na docela dost velkou vzdalenost

oni veti nejsou jediny , co se staraji o cizi zvirata a maji za ne odpovednost.

tak nevím, jakou máte představu o personálu nemocnice během noci, ale je to tak, že je tam doktor a sestra. slovy jedna. možná dvě.

ale když budou tihle tři zrovna dělat torzi nebo císař nebo podobnou noční lahůdku, tak prostě nemůžou zároveň koukat na pejsky na hospitu

a dobře šílený pes si zuby poškodí hodně rychle. zase asi nevěřme zadavatelce, že si jich dvacet vytrhal, když to šlo opravit.

17.11.2022 21:10

pro me uz je problem pes na hospitu - v kotci.
a ze tam nikdo nebyl.

a je jedno, kolik zubu a jak si poskodil. neudelal to za minutu a potichu.
i pes magor.

varianty, co se vsechno muze dit pri pohotovosti je hezke popisovat - ale proste to v poradku neni.

a ano - nekde muze byt i hur....
presto to neni OK

17.11.2022 21:37

neudělal,

ale prostě v noci nemáte člověka, co by tam u pejsáčků seděl. nikde. vůbec nikde.

protože to by nikdo nezaplatil.

pokud je problém samotná idea hospitu, pak je alternativa nechat psa asi uhynout doma.

17.11.2022 21:38

prostě ne.

Ale já mám v nemocnici zvonek. Využitelný i pro druhého. Vlastní zkušenost. Čímž nezpochybňuji vaše názory. Se kterými v zásadě souhlasím.

17.11.2022 21:44

Ale já mám v nemocnici zvonek. Využitelný i pro druhého. Vlastní zkušenost. Čímž nezpochybňuji vaše názory. Se kterými v zásadě souhlasím.

njn. tak psi a kočky na ten zvonek moc neumí

a prostě ve veterinární nemocnici máte v noci dva, max tři lidi, kteří si tam nepijí kávu, ale starají se o dorazivší akutní či méně akutní pacienty. z té logiky vyplývá, že nemohou neustále hledět na hospitalizovaná zvířata. k tomu se vyhradí člověk jedině když je na tom hospitu fakt něco už urgent, třeba křečující pacient.

17.11.2022 21:45

neudělal,

ale prostě v noci nemáte člověka, co by tam u pejsáčků seděl. nikde. vůbec nikde.

pokud je problém samotná idea hospitu, pak je alternativa nechat psa asi uhynout doma.

nemusi u nich sedet - muze klidne spat.
lamani zubu o mrize - uslysi.
ale to uz jsem psala....

hospitalizace psu uplne normalne funguje.
nedelejte z toho zase takove sci-fi.

17.11.2022 21:46

njn. tak psi a kočky na ten zvonek moc neumí

a prostě ve veterinární nemocnici máte v noci dva, max tři lidi, kteří si tam nepijí kávu, ale starají se o dorazivší akutní či méně akutní pacienty. z té logiky vyplývá, že nemohou neustále hledět na hospitalizovaná zvířata. k tomu se vyhradí člověk jedině když je na tom hospitu fakt něco už urgent, třeba křečující pacient.

Dyť jo.

17.11.2022 21:46

nemusi u nich sedet - muze klidne spat.
lamani zubu o mrize - uslysi.
ale to uz jsem psala....

hospitalizace psu uplne normalne funguje.
nedelejte z toho zase takove sci-fi.

ale oni ti lidi tam nespí...

to se tady pokouším vysvětlit. že když na sále děláte torzi, tak nespíte a zároveň nehlídáte zvířata na hospitu.

ano, hospitalizace normálně funguje. takhle, jak říkám. mám to tak nějak z nulté ruky.

17.11.2022 21:56
Terven

XXX.XXX.110.191

neudělal,

Tak pokud psa nechám někde hospitalizovanýho přes noc (a není to úplně zadarmo), logicky předpokládám, že je to z důvodu, že potřebuje péči, kterou já mu doma nejsem schopná poskytnout.
Jakej smysl pak má ta hospitalizace, když zadavatelce sdělili, že tu noc tam nikdo nebyl?
Každej trochu rozumnej majitel by si toho psa doma ohlídal líp.

ale pokud je tam rabiát, co si vyláme zuby o kotec, je to smutné, ale asi se s tím nedá celkem nic.
Smutný je hlavně to, že veterinář nazve zvíře, který jedná ve strachu a v panice, rabiátem.

17.11.2022 21:58

takhle, jak říkám. mám to tak nějak z nulté ruky

vsak ja to taky nemam jen vyctene.

17.11.2022 22:25

Terven napsal(a):
Tak pokud psa nechám někde hospitalizovanýho přes noc (a není to úplně zadarmo), logicky předpokládám, že je to z důvodu, že potřebuje péči, kterou já mu doma nejsem schopná poskytnout.
Jakej smysl pak má ta hospitalizace, když zadavatelce sdělili, že tu noc tam nikdo nebyl?
Každej trochu rozumnej majitel by si toho psa doma ohlídal líp.

Smutný je hlavně to, že veterinář nazve zvíře, který jedná ve strachu a v panice, rabiátem.

tak hospitalizace ale není o nějakém "hlídání", je to spíš o podávání léčiv v intervalech či lékových formách, které doma nelze zajistit, případně o dostupnosti intervence, kdyby byla potřeba.

ale to neznamená 24/7 přítomnost někoho u zvířete, protože to prostě personálně nelze.

17.11.2022 22:33
Terven

XXX.XXX.110.191

tak hospitalizace ale není o nějakém "hlídání", je to spíš o podávání léčiv v intervalech či lékových formách, které doma nelze zajistit, případně o dostupnosti intervence, kdyby byla potřeba.

ale to neznamená 24/7 přítomnost někoho u zvířete, protože to prostě personálně nelze.

případně o dostupnosti intervence, kdyby byla potřeba.

a jak se zjistí, že je potřeba intervence, když tam nikdo není tak dlouhou dobu, že si pes stihne vylámat většinu zubů?
Nejsem spadlá z višně a je mi jasný, že nikdo nesedí na židličce vedle kotce nonstop. Ale tak nějak bych předpokládala, že na ty psy někdo minimálně jednou za hodinu koukne podle závažnosti stavu a že několik hodin šílející zvíře neunikne pozornosti.

17.11.2022 22:35

no, normálně koukne.

nedokážu fakt zhodnotit, jak moc v případě zadavatelky nekoukali, ale taky nevíme, jak moc si ty zuby olámala.

prostě asi to beru z obou stran, protože klient má v tomhle pravdu jen někdy. někdy třeba vůbec.

18.11.2022 07:01
kate17

XXX.XXX.211.70

víte, na hospitu je to tak,

že lidi nejsou roboti a v noci samozřejmě spí. máte tam monitory na infuzní pumpy, máte tam sestry, co chodí pravidelně každých pár hodin podle rozpisu aplikovat, přitom vymění třeba deky,

naštěstí psů magorů je málo. a proti paničkám asi slouží ten reverz.

To jako vážně?
Ne, lidé nejsou roboti a v noci spí - to ANO. Ovšem pokud mám noční službu, asi bych spát neměla, že? Co se týká náhlé operace v noci - asi by to mělo být pokryto jako v nemocnici a ne že sestra z hospitalizace jde na sál.
Pokud by mi na veterině řekli, že moje zvíže potřebuje hospitalizaci, chápala bych to tak, že je nutno ho léčit a sledovat. A to, že tam celou noc nikdo nebyl - to je nepřpustné.
Já osobně mám s Animal Clinic výborné zkušenosti, ovšem to ještě neznamená, že se tohle nemohlo stát.

18.11.2022 07:05
kate17

XXX.XXX.211.70

Terven napsal(a):
případně o dostupnosti intervence, kdyby byla potřeba.

a jak se zjistí, že je potřeba intervence, když tam nikdo není tak dlouhou dobu, že si pes stihne vylámat většinu zubů?
Nejsem spadlá z višně a je mi jasný, že nikdo nesedí na židličce vedle kotce nonstop. Ale tak nějak bych předpokládala, že na ty psy někdo minimálně jednou za hodinu koukne podle závažnosti stavu a že několik hodin šílející zvíře neunikne pozornosti.

Ano, vidím to stejně. Neříkám, že musí sedět u psa, který klidně spí, celou noc na židli, ale alespon jednou za čas zkontolovat...Myslím si, že hospitalizace u zvířat není jen kvůli sledování, ale hlavně kvůli léčení ( podání léků, infuzí ) a pokud by zvířeti kapala celou noc infuze mimo žílu, může to mít fatální nísledky.

18.11.2022 08:23

kate17 napsal(a):
Ano, vidím to stejně. Neříkám, že musí sedět u psa, který klidně spí, celou noc na židli, ale alespon jednou za čas zkontolovat...Myslím si, že hospitalizace u zvířat není jen kvůli sledování, ale hlavně kvůli léčení ( podání léků, infuzí ) a pokud by zvířeti kapala celou noc infuze mimo žílu, může to mít fatální nísledky.

A zadavatelka se odmlčela...

18.11.2022 08:25

zadavatelka to davala na vice mist - je to i na FB, kde se k tomu diskutovalo.

Jeste doplnim - nemam ve zvyku se vyjadrovat, kdyz clovek nezna pohled obou stran.

Nicmene bagatelizace opravdu neni na miste.
At uz to bylo jakkoliv -ve vysledku je pes -teda fena asi - bez zubu za vet "dozoru".

18.11.2022 08:41

No to je teda hrozný 😔, moje představa o těchto situacích na veterinárních klinikách, se značně liší od toho, co píše bodlinka a doposud jsem nemusela, díky Bohu, těchto "služeb" využít a taky doufám, že to s žádným psem nebudeme potřebovat. A kdyby, tak udělám maximum, abych nikde psa přes noc nemusela nechat a když už by to teda bylo fakt nezbytné a nezvládla bych to doma, pak si už teď musím zjistit info, kde bych psa v nouzi nejvyšší případně nechala, kde bych věděla bezpečně, že mi psa někdo v noci přepíchne a několikrát zkontroluje, dá mu vodu, léky, protože tahle sdělená realita od zdroje, je na mne moc!! 👎

18.11.2022 09:52
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Já mám naštěstí s hospitalizací několik zkušeností na FVL v Brně, a všechny dobré.
Pokud vím, tak na normálních hospitech se problémovým psům dávají léky na zklidnění, volá se majiteli apod.
Když jsem na škole měla po operaci na hospitalizci Belive a nešlo jí medikovat skrz tu leptospirózu a potřebovali, aby byla v co největší pohodě a nevyrvala si kanylu, tak mě s ní nechali celou noc v konzultační místnosti a ještě mi sami nabídli objednání pizzy s dovozem ...

Asi jiný kraj, jiný mrav🤔

18.11.2022 10:30

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Já mám naštěstí s hospitalizací několik zkušeností na FVL v Brně, a všechny dobré.
Pokud vím, tak na normálních hospitech se problémovým psům dávají léky na zklidnění, volá se majiteli apod.
Když jsem na škole měla po operaci na hospitalizci Belive a nešlo jí medikovat skrz tu leptospirózu a potřebovali, aby byla v co největší pohodě a nevyrvala si kanylu, tak mě s ní nechali celou noc v konzultační místnosti a ještě mi sami nabídli objednání pizzy s dovozem ...

Asi jiný kraj, jiný mrav🤔

no tak vidíte, neměli tam nikoho, tak jste tam byla vy.

zrovna z VFU pochází moje první praxe v tomto duchu a tam je to úplně stejné jako kdekoliv jinde. Prostě nejsou tam ti lidi.

A když se dělá jiný případ, tak prostě v tu dobu na hospitu nikdo není.

18.11.2022 10:31

No to je teda hrozný 😔, moje představa o těchto situacích na veterinárních klinikách, se značně liší od toho, co píše bodlinka a doposud jsem nemusela, díky Bohu, těchto "služeb" využít a taky doufám, že to s žádným psem nebudeme potřebovat. A kdyby, tak udělám maximum, abych nikde psa přes noc nemusela nechat a když už by to teda bylo fakt nezbytné a nezvládla bych to doma, pak si už teď musím zjistit info, kde bych psa v nouzi nejvyšší případně nechala, kde bych věděla bezpečně, že mi psa někdo v noci přepíchne a několikrát zkontroluje, dá mu vodu, léky, protože tahle sdělená realita od zdroje, je na mne moc!! 👎

tak ano, přepíchne, několikrát zkontroluje, vymění deku, vyvenčí.

ALE NĚKOLIKRÁT.

ne prostě pořád.

18.11.2022 10:48
kate17

XXX.XXX.211.70

Odmlčela - tak třeba sem nechodí 3x za hodinu.
Nicméně můj názor ( od reality se evidentně hodně liší ) je ten, že pokud zvíře potřebuje hospitalizaci - je ve vážném stavu.
Co si budeme povídat, veterinární medicína je jiná, než humání a spoustu případů, se kterými by byli lidé hospitalizováni, zvířata zvladnou v domácím prostředí.
Pouze na pozorování bych svého psa či kočičku nikde nenechala a to už jen z důvodu, že majitel je nejlepší pozorovatel. Svoje zvíře zná dokonale a přesně ví, kdy se něco děje. To, co jinému přijde zvláštní, nebo problém - může být u daného jedince normální chování. A tím se dostávám k tomu, že pokud je zvíře hospitalizováno, je jeho stav natolik závážný, že kontrolu potřebuje. Odbornou kontrolu, podání léčiv atd...a to nelze bez jakéhokoli dohledu, nebo se pletu? A to, že dostane léky na utlumení...ty potom mohou zakrýt příznaky. Tím nemám na mysli zanícenou nohu, nebo stav po operaci zlomeniny - tam pokud je jasná diagnoza a zvíře potřebuje být v klidu, je to na místě. Ovšem sledování stavu, dejme tomu břicha - zda operovat či nikoli - tam bych si dávala velký pozor.
Jak jsem již psala, já mám s Animal Clinic výborné zkušenosti, ovšem kdyby se mi stala tato zkušenost, asi bych to nenechala jen tak! A ať už si pejsek vylomil / poranil / jeden zub, nebo zubů 20, stát by se to nemělo. A už vůbec né na klinice, která není nejlevnější - tudíž na personál by neměl být problém.

18.11.2022 10:55
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

no tak vidíte, neměli tam nikoho, tak jste tam byla vy.

zrovna z VFU pochází moje první praxe v tomto duchu a tam je to úplně stejné jako kdekoliv jinde. Prostě nejsou tam ti lidi.

A když se dělá jiný případ, tak prostě v tu dobu na hospitu nikdo není.

Ano, v tu chvíli šli na sál, ale už to, že nebyl problém hodit věšák s kapačkou i krví (dostala i transfúzi) do jiné místnosti a jít to i přes moji přítomnost několikrát za noc zkontrolovat ..., vypovídá o trochu jiném přístupu.
Jinak jsem tam měla psy hospitalizované mnohokrát a pokaždé se mi vrátili v slušném stavu nebo mi rovnou povolili vzít si psa s infuzemi domů s tím, že kdyby něco, tak hned přijdu zpět. Ale já mám plemeno, které extrémně špatně snáší jakoukoliv manipulaci bez přítomnosti svého majitele a je na něj hodně fixované.

18.11.2022 10:57
kate17

XXX.XXX.211.70

ALE NĚKOLIKRÁT.

ne prostě pořád.

I kdyby několikrát, pořád lepší než vůbec. A pokud přijde poprvé a vidí, že je problém - asi by se měla vrátit častěji, ne?

18.11.2022 10:58

Ano, v tu chvíli šli na sál, ale už to, že nebyl problém hodit věšák s kapačkou i krví (dostala i transfúzi) do jiné místnosti a jít to i přes moji přítomnost několikrát za noc zkontrolovat ..., vypovídá o trochu jiném přístupu.
Jinak jsem tam měla psy hospitalizované mnohokrát a pokaždé se mi vrátili v slušném stavu nebo mi rovnou povolili vzít si psa s infuzemi domů s tím, že kdyby něco, tak hned přijdu zpět. Ale já mám plemeno, které extrémně špatně snáší jakoukoliv manipulaci bez přítomnosti svého majitele a je na něj hodně fixované.

tak většinou se to podaří :)

vrátit psa v lepším stavu, než přijel. to je koneckonců cíl. že se to někdy nezdaří ale není úplně důvod čmárat po klinice po celém netu, na to jsem asi háklivá (protože hoď kamenem, kdo nikdy atd.)

jo, když zvíře potřebuje neustálou pozornost, tak jí dostane. to už jsem taky psala.

ale takoví ti probuzení po operaci, nebo ti, co "jen" kapou, na ty se prostě koukne co pár hodin podle rozpisu léků.

18.11.2022 10:59

kate17 napsal(a):
I kdyby několikrát, pořád lepší než vůbec. A pokud přijde poprvé a vidí, že je problém - asi by se měla vrátit častěji, ne?

když to jde...

ale ještě jednou zopakuju, že personál v noci na klinice opravdu obvykle NESPÍ.

ale řeší jiné pacienty.

Neregistrovaný uživatel

18.11.2022 11:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.7

ALE NĚKOLIKRÁT.

ne prostě pořád.

Ano několikrát. Ne 1x za celou noc. Za druhé vysvětli prosím všem zaměstnavatelům včetně fabrik že v noci lidi spí a tudíž když maj noční směnu můžou spát taky. Tebe bych za veta nechtěla protože pro tebe tuna běžných věcí na spoustě veterin je strašnej vopruz a problem. A sorry nevěřím že operovalo celou noc v kuse aby tam někdo nemoh zaběhnout. Kdyby tam ta fena zdechla tak co? Daj od toho ruce pryč a ty jim to ještě pochválíš?

18.11.2022 11:07
kate17

XXX.XXX.211.70

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ano několikrát. Ne 1x za celou noc. Za druhé vysvětli prosím všem zaměstnavatelům včetně fabrik že v noci lidi spí a tudíž když maj noční směnu můžou spát taky. Tebe bych za veta nechtěla protože pro tebe tuna běžných věcí na spoustě veterin je strašnej vopruz a problem. A sorry nevěřím že operovalo celou noc v kuse aby tam někdo nemoh zaběhnout. Kdyby tam ta fena zdechla tak co? Daj od toho ruce pryč a ty jim to ještě pochválíš?

Jako jo, no. Beru to jako selhání lidí. I kdyby na krásně operovali celou noc - vedí, že mají pacienty na hospitalizaci a mají se zařídit! Zavolat někomu z domova...To, že mají zvíře na hospit, jsou za něj v tu dobu zodpovědní - tečka. Svého psa by takhle určo dorasit nenechali, že?

18.11.2022 11:10

víš, pro tebe je zase strašněj vopruz a problém hromada věcí, který zase nechápu já, takže pokud mě nemáš ráda, věř, že je to vzájemné :D

a nijak nehájím, co se stalo, je to v kategorii toho, co by se veterináři stát nemělo. ale zase jsem naučená, že co tapetuje klient po netu je leckdy velmi odlišné od toho, co se stalo ve skutečnosti. tak to prostě bývá.

no a zaměstnavatelům není potřeba nic vysvětlovat, ani na veterině se v noci nespí, ale to je asi zbytečný tady vysvětlovat, vzhledem ke kolovrátku.

a klidně se může operovat celou noc v kuse, někdy je to fakt fičák, že byste se vy dělníci posrali

18.11.2022 11:23

daniela - Nuž skúsenosť teda nič moc . No na druhej strane myslím, že si prácu veterinárov veľmi "idealizujeme". Na svojich miláčikov sme samozrejme citliví a čakáme, že to tak budú mať všetci. No veterina je drina - a ešte k tomu totálne nevďačná. Každý vníma iba stránku pacienta ... A všade sú ľudia a ľudia. Nočné na klinikách nemá kto robiť - nikto to nezaplatí. Preto túto službu má len málokto. Na veterinách je štandardný počet pracovníkov ( a aj to často menej ako by bolo potrebné - choroby, dovolenky atď) 24 hodín denne 7 dní v týždni nedokáže slúžiť nikto. Neviem čo sa stalo, že tento pes si vylámal zuby - no aj pes "kludnej" povahy sa dokáže dostať do afektu. A stačí na to, že ostane sám bez pána v cudzom prostredí. Toto teda mali na klinike vidieť ... Dosť nepochopiteľne, pre mňa, ju tam nechávali na noc, keď operovať mali až na druhý deň. No ale ako vravím sú ľudia a ľudia - aj na veterinách ide o peniaze... Ja osobne som žiadneho psa na klinike nikdy nenechala - aj parvo sme zvládali s dochádzaním, aj pyometru, aj torziu žalúdka, aj operáciu kolena (kríženec nemeckej dogy). Vždy u veterinára iba to čo bolo absolútne nutné - následná starostlivosť doma - vždy lepšia ako u cudzích. A keby niečo vedeli sme sa tam dostať späť, prípadne zavolať vet. pohotovosť. No asi nie som štandardná vzorka ... Ja som to proste takto mala v hlave nastanené vždy - pes je môj a ja sa musím starať ( v dobrom i zlom) No a teraz dcéra robí veterinárku a utvrdzuje ma v tomto mojom náhľade - keďže trochu viac viem o tej druhej strane (veterinárov). Nie je reálne možné, aby sa postarali tak ako si to ľudia predstavujú. Vedia pomôcť medicínsky no opateru už musí zabezpečiť majiteľ - na to nemajú kapacity, čas a ani možnosti. A v podstate ich každé zviera "nenávidí" lebo mu robia zle

18.11.2022 11:43

Řeknu to blbě, ale... zaplatím nemalou částku za to, že je pes v nemocnici.
Když nemají zaměstnance, nemohou nabízet pobyt v nemocnici.
Neřešit psa mohu doma zdarma, že.
Za zavření do klece jsem nezaplatila.
Stačí říct - nemáme dost lidí, jeďte tam a tam, čau.

18.11.2022 11:47

Řeknu to blbě, ale... zaplatím nemalou částku za to, že je pes v nemocnici.
Když nemají zaměstnance, nemohou nabízet pobyt v nemocnici.
Neřešit psa mohu doma zdarma, že.
Za zavření do klece jsem nezaplatila.
Stačí říct - nemáme dost lidí, jeďte tam a tam, čau.

opravdu?

už teď se lidi hroutí, že "nikde" není noční pohotovost.

no a tím pádem tam, kde ještě je, tam není človíček navíc speciálně pro hospit.

ta informace jeďte tam a tam je v tom případě jeďte si do...

prostě tak to je. až budou lidi ochotní platit opravdu hodně, pak možná může být na veterině normální rozpis služeb s noční směnou a stejný počet personálu bez ohledu na denní dobu. jako v té fabrice, třeba.

18.11.2022 12:02

opravdu?

prostě tak to je. až budou lidi ochotní platit opravdu hodně, pak možná může být na veterině normální rozpis služeb s noční směnou a stejný počet personálu bez ohledu na denní dobu. jako v té fabrice, třeba.

No to radši ani nemluvit, za jaké ceny co děláme... ale já se dohaduji předem. Brečím až pak.

Kolik to je to hodně? Máme ceny standard (zavření do klece) a nadstandard (noční služba dokonce i u klecí)?
Zákazník by myslel, že by teda dostal na výběr, ale on vybral ani ne nejlevnější kliniku, takže to nečekal... o tom to je.
Tak jste nám teď všem řekla, jak to je doopravdy, díky.
Jako vážně

18.11.2022 12:04
Terven

XXX.XXX.103.178

když to jde...

ale ještě jednou zopakuju, že personál v noci na klinice opravdu obvykle NESPÍ.

ale řeší jiné pacienty.

Počkat, včera v 11.48 jste napsala, že lidi na hospitu nejsou roboti a v noci samozřejmě spí....tak jak je to? Byl to vtip?

18.11.2022 12:05

No to radši ani nemluvit, za jaké ceny co děláme... ale já se dohaduji předem. Brečím až pak.

Kolik to je to hodně? Máme ceny standard (zavření do klece) a nadstandard (noční služba dokonce i u klecí)?
Zákazník by myslel, že by teda dostal na výběr, ale on vybral ani ne nejlevnější kliniku, takže to nečekal... o tom to je.
Tak jste nám teď všem řekla, jak to je doopravdy, díky.
Jako vážně

hodně je tolik, aby to zaplatilo ty lidi navíc. a to je hodně, když si to spočítáte, kolik stojí kvalifikovaný člověk, kterého tam můžete samotného nechat, v hrubém se všemi odvody. to rozpočítejte na těch několik nočních pacientů - v noci obvykle nechodí očkování a uši, takové ty věci, co jsou rychlé a co si na sebe snadno vydělají, ale průšvihy na x hodin.

obecný problém veterinární praxe malých zvířat je obrovský nepoměr mezi tím, co si klient myslí, že platí (hodně) a tím, co za to ve skutečnosti platí. Jsou tam obrovské fixní náklady, leasingy na všechny hračky, co jsou k dispozici, kdyby náhodou a personál z toho moc peněz nemá, na tom se škrtí co to dá. Kolikrát babka pláče, že z důchodu nemá na tohle a tamto a ta mladá doktorka má na výplatnici míň peněz než ona.

Neregistrovaný uživatel

18.11.2022 12:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.7

opravdu?

Tak ten hospit nemaj nabízet. Protože jinak já osobně to beru tak že vědomě ohrožují ty zvířecí pacienty tam. Jednoduchý... Já taky nenabízím to co nemam.
Jinak já bych chtěla vidět veta zas u pásu no. Asi by se taky divil.
Každý povolání má něco. Před vetama co se snaží smekám. A nemusej bejt levní ani k dispozici nonstop. Stačí aby dělali pořádně to co zvládají a stíhají. Nic víc.

18.11.2022 12:10

Terven napsal(a):
Počkat, včera v 11.48 jste napsala, že lidi na hospitu nejsou roboti a v noci samozřejmě spí....tak jak je to? Byl to vtip?

no, někdy se stane, že doktor chvilku spí. sestra nespí, protože bere telefony a chodí na ten hospit. pravidelně. v takové situaci je bordel na hospitu slyšet a je kapacita jej řešit.

když se hromadí noční případy, pak nespí ani jeden a hospit je na druhé koleji. někdy je třetí člověk, ale to je spíš speciální věc když se ví, že něco bude, nebo když je na hospitu někdo, kdo opravdu potřebuje, aby tam někdo byl pořád, ale to není pořád.

zároveň ale platí, že lidi nejsou roboti a chyby se určitě stát můžou. asi podstata mého sdělení je tady, že pokud se vám to nelíbí a chcete aby pejsáček nebyl ani chviličku sám, budete tam s ním muset být osobně, nebo si ho vemte domů nebo prostě cokoliv, na veterině to zajistit nelze.

A tapetování internetu negativními recenzemi, na to jsem alergická.

18.11.2022 12:12

Tak ten hospit nemaj nabízet. Protože jinak já osobně to beru tak že vědomě ohrožují ty zvířecí pacienty tam. Jednoduchý... Já taky nenabízím to co nemam.
Jinak já bych chtěla vidět veta zas u pásu no. Asi by se taky divil.
Každý povolání má něco. Před vetama co se snaží smekám. A nemusej bejt levní ani k dispozici nonstop. Stačí aby dělali pořádně to co zvládají a stíhají. Nic víc.

Vet musí být levný a k dispozici nonstop, protože je to přece poslání, ne?

Ne, připadá mi to legrační diskuze taky v kontextu těch, kde se řeší, jaktože ty lemry neordinují v noci. Veterinář se nezavděčí.

18.11.2022 12:26

kate17 napsal(a):
Odmlčela - tak třeba sem nechodí 3x za hodinu.
Nicméně můj názor ( od reality se evidentně hodně liší ) je ten, že pokud zvíře potřebuje hospitalizaci - je ve vážném stavu.
Co si budeme povídat, veterinární medicína je jiná, než humání a spoustu případů, se kterými by byli lidé hospitalizováni, zvířata zvladnou v domácím prostředí.
Pouze na pozorování bych svého psa či kočičku nikde nenechala a to už jen z důvodu, že majitel je nejlepší pozorovatel. Svoje zvíře zná dokonale a přesně ví, kdy se něco děje. To, co jinému přijde zvláštní, nebo problém - může být u daného jedince normální chování. A tím se dostávám k tomu, že pokud je zvíře hospitalizováno, je jeho stav natolik závážný, že kontrolu potřebuje. Odbornou kontrolu, podání léčiv atd...a to nelze bez jakéhokoli dohledu, nebo se pletu? A to, že dostane léky na utlumení...ty potom mohou zakrýt příznaky. Tím nemám na mysli zanícenou nohu, nebo stav po operaci zlomeniny - tam pokud je jasná diagnoza a zvíře potřebuje být v klidu, je to na místě. Ovšem sledování stavu, dejme tomu břicha - zda operovat či nikoli - tam bych si dávala velký pozor.
Jak jsem již psala, já mám s Animal Clinic výborné zkušenosti, ovšem kdyby se mi stala tato zkušenost, asi bych to nenechala jen tak! A ať už si pejsek vylomil / poranil / jeden zub, nebo zubů 20, stát by se to nemělo. A už vůbec né na klinice, která není nejlevnější - tudíž na personál by neměl být problém.

Nemusí 3x za hodinu. Vložila příspěvek včera 11 02. To je už víc než 24 hodin. Možná chtěla jenom vyprovokovat diskuzi.

18.11.2022 12:35
Terven

XXX.XXX.103.178

no, někdy se stane, že doktor chvilku spí. sestra nespí, protože bere telefony a chodí na ten hospit. pravidelně. v takové situaci je bordel na hospitu slyšet a je kapacita jej řešit.

když se hromadí noční případy, pak nespí ani jeden a hospit je na druhé koleji. někdy je třetí člověk, ale to je spíš speciální věc když se ví, že něco bude, nebo když je na hospitu někdo, kdo opravdu potřebuje, aby tam někdo byl pořád, ale to není pořád.

zároveň ale platí, že lidi nejsou roboti a chyby se určitě stát můžou. asi podstata mého sdělení je tady, že pokud se vám to nelíbí a chcete aby pejsáček nebyl ani chviličku sám, budete tam s ním muset být osobně, nebo si ho vemte domů nebo prostě cokoliv, na veterině to zajistit nelze.

Už si připadám jako blázen, ale opakuju, nepotřebuju, aby pejsáček nebyl ani chviličku sám. Jen bych ráda, aby dozor byl aspoň takovej, že se nepŕihodí zbytečnej malér a zvíře se mi nevrátí v horším stavu než když jsem ho tam nechávala.
Chápu, že vás popuzujou negativní recenze, bohužel je to tak, že zdaleka ne všechny jsou vylhané.
Být tam se zvířetem osobně...hm...z toho bude personál určitě urvanej. Kolega chtěl hospitalizovanýho kocoura jenom vidět a byl rázně vypakován.

18.11.2022 12:35

O tu negativni recezi jste se ted postarala predevsim vy, ne zadavatelka dotazu.

A me je uprimne lito vsech tech vetu a ordinaci, kde se o hospitalizovana zvirata normalne staraji - jste jejich praci - jednim smahem - splachla do zachodu.

18.11.2022 12:45
impact

XXX.XXX.17.89

Hlavní důvod toho, proč bych psa nikdy nenechala přes noc hospitalizovaného, je ten, že tam s nima stejně nikdo v noci není.

Věřím tomu, že na velkých klinikách v Praze či Brně může být takový provoz, že tam někdo sedí fakt celou noc a čumí na klece, případně tam vedle sedí sestra a čte si. Nicméně napříč celou republikou to fakt není běžný. V devět, max v deset se zhasne a dojde se až ráno na šest, sedm hodin. Zvířata dostanou diáky a dobrou broučci.

18.11.2022 13:01
lupus4

XXX.XXX.205.61

Hlavní důvod toho, proč bych psa nikdy nenechala přes noc hospitalizovaného, je ten, že tam s nima stejně nikdo v noci není.

tak to já taky, pokud není ve stavu, že nevnímá...
pokud vnímá - jsem s ním, protože psychika "opuštěného psa" se na něm podepíše rozhodně víc, než + toho, že se na něj 2x za noc dojde kouknout někdo cizí

18.11.2022 13:09

Jenže bylo řečeno, že tam psa má nechat, jinak bude v ohrožení života. Neumím si představit, že mi doktor toto řekne, nebo že pes potřebuje toto a tamto, a já vezmu psa domů. Zas si nehrajme na...

bodlinka: samozřejmě vím, kolik to vybavení stojí, jak dlouho se splácí, já to vše chápu, vím, jaké jsou lidé různé a vím, jak se dělá zadarmo a za 2 Kč na hodinu...
tato diskuze je o tom, že laik teda "ježiši, jo, jasně, nechte ji tady, to bez diskuze"... a pak co.

18.11.2022 13:15
lupus4

XXX.XXX.205.61

Neumím si představit, že mi doktor toto řekne, nebo že pes potřebuje toto a tamto, a já vezmu psa domů. Zas si nehrajme na..

nehraju... a nevezmu , ale budu tam s ním...

18.11.2022 13:25

lupus4 napsal(a):
Neumím si představit, že mi doktor toto řekne, nebo že pes potřebuje toto a tamto, a já vezmu psa domů. Zas si nehrajme na..

nehraju... a nevezmu , ale budu tam s ním...

Pokud vás tam nechají. To asi není samozřejmé, si myslím.

18.11.2022 13:32
lupus4

XXX.XXX.205.61

k těm co chodím, by nechali ...a rádi

18.11.2022 13:34
Terven

XXX.XXX.103.178

Pokud vás tam nechají. To asi není samozřejmé, si myslím.

Jednak...a druhá věc je, že u nás zatím nelze čerpat OČR na zvířata a někteří majitelé překvapivě i chodí do práce. Nebo mají doma jiná zvířata, případně i děti, o které se musejí starat.

18.11.2022 13:39
lupus4

XXX.XXX.205.61

Terven napsal(a):
Jednak...a druhá věc je, že u nás zatím nelze čerpat OČR na zvířata a někteří majitelé překvapivě i chodí do práce. Nebo mají doma jiná zvířata, případně i děti, o které se musejí starat.

mno, já nikde netvrdím, že je to standardní postup, jen a pouze, jak bych postupoval já...

18.11.2022 14:01

O tu negativni recezi jste se ted postarala predevsim vy, ne zadavatelka dotazu.

A me je uprimne lito vsech tech vetu a ordinaci, kde se o hospitalizovana zvirata normalne staraji - jste jejich praci - jednim smahem - splachla do zachodu.

normálně starají?

troufám si říct, že mám docela dobrý vzorek nemocnic a klinik, co nabízí noční hospitalizaci a nikde teda speciálně člověka, co si čte na hospitu, nemají. prostě jeden doktor, jedna sestra, výjimečně dvě sestry a s tím děláte noční provoz s akutními pacienty.

to je normální starání. že se může stát průser? může. většinou se nestává.

dokážu se postarat třeba o Noru (jednou tetanus, jednou torze) lépe? Ano. Je to prostě tak. Tetanus v nemocnici nefungoval vůbec a torze v nezbytně nutném rozsahu. Tak to prostě je. Můžete s tím nesouhlasit, ale to je realita.

18.11.2022 17:29

lupus4 napsal(a):
k těm co chodím, by nechali ...a rádi

Máte štěstí.

18.11.2022 21:00
Lily2

XXX.XXX.133.234

Tak zase se to dá řešit i kamerou se zvukem, aby mohly řešit akutní případy, třeba když si pes láme zuby o klec. Stojí to pár korun. Můžou to mít na obrazovce na sále.

Můžu si najmout jen nějaký dozor, který bude jen kontrolovat a starat se o žrádlo a vodu. Když bude problém, tak zavolá veterináře.

A ano. Pokud nejsem schopná zajistit, že to zvíře mám pod kontrolou, tak na to mám klienta upozornit. Kdybych věděla, že se o zvíře postarám lépe jak veterinář, tak si ho vezmu domů a nebudu platit za to, že se vyspí bez dozoru v kleci mimo domov.

Pokud se majitel kliniky skutečně přiznal, že ten den tam NIKDO nebyl celou noc, tak to prostě za mě průser je. Neočekávám, že moje zvíře bude pod kontrolou nonstop, ale očekávám, že dostane lepší péči jak doma. Což pobyt v kleci bez dozoru prostě není.

18.11.2022 23:18
..Daniela..

XXX.XXX.98.208

Ráda bych ještě řekla pár slov k případu. Kliniku jsme navštěvovali a měli dobrou zkušenost proto jsme si říkali, kde jinde by fenka mohla být v nejlepších rukou. Jen jsme tam fenku neměli nikdy hospitalizovanou. Nerozuměla jsem vůbec důvodu hospitalizace, když bydlíme kousek od kliniky. Ale když Vám někdo řekne, že je zvíře v ohrožení života, musí být pod jejich odbornou kontrolou do operace, bude hlídaná, bude o ni dobře postaráno a vzít si jí domů by nemusela přežít.. Tak jsem bohužel uvěřila a nikdy by mě nenapadlo, že to na takové klinice může být jinak. Bohužel jsem byla naivní a výčitky mě stále neopustily.
Myslím, že mnoho majitelů by pochopilo, že je to vážná věc a opravdu potřebuje odbornou péči a být pod dohledem. Jinak opravdu nechápu důvod hospitalizace a platbu za ni. Celou noc na klinice nikdo nebyl a psa Vám hospitalizují, jako proč?? Hospitalizovat zvíře v takovém stavu a nechat ho celou noc zavřené v kleci? Dle mého je to na hranici s týráním. A majitel kliniky Vám řekne, že ji noc po operaci sám hlídal, když byla hospitalizovaná před operací a na sociálním účtu sdělil, že je na jiném kontinentě? A lékařka na klinice Vám řekne, že tam tu noc nikdo nebyl??Tam došlo k jasnému selhání kliniky. Bohužel velmi smutné je postavení se k případu od majitele/lékaře kliniky. Arogantní jednání a velmi nepříjemná komunikace. A to jsme se snažili komunikovat v klidu, ale bohužel bez úspěchu. Byla jsem v šoku, jaký člověk se stará o zvířátka.
Skvělá a dokonalá profesionálka - veterinární lékařka na jiné klinice nám sdělila, že to co viděla u naší fenky trvalo opravdu dlouho dobu než si takhle ublížila. A jaký stres musela zažít?
Tímto že jsem tuto děsivou zkušenost zažila jsem měla potřebu Vám říci a upozornit, co se může stát a byli jste opatrní komu zvířátka dáváte do péče. Ale spousta z Vás je a jsem také ráda, že mi někteří rozumíte.
Nesmírně si vážím Opravdových veterinárních pracovníků, lékařů, kteří se nám s láskou starají o naše miláčky a vím, že jich je mezi námi stále dost!

19.11.2022 07:23
kate17

XXX.XXX.135.200

Nemusí 3x za hodinu. Vložila příspěvek včera 11 02. To je už víc než 24 hodin. Možná chtěla jenom vyprovokovat diskuzi.

Nemyslím si, že chtěla vyprovokovat diskuzi - zkrátka napsala svou zkušenost. Kvůli tomu sem nemusí pak chodit x krát za den ...

19.11.2022 07:33
kate17

XXX.XXX.135.200

Vet musí být levný a k dispozici nonstop, protože je to přece poslání, ne?

Ne, připadá mi to legrační diskuze taky v kontextu těch, kde se řeší, jaktože ty lemry neordinují v noci. Veterinář se nezavděčí.

Ne, nemusí být levný...stačí když bude svědomitý a empatický - není to práce s květinami, ale se zvířaty a jejich majiteli - a světe div se, majitelé jsou většinou laici a také mají o svá zvířata strach!
Lemry neordinují v noci - to jako vážně?? O tom snad tady ani nikdo nepsal - pokud vím, řeší se situace, kdy pejsek nebyl pod kontrolou/ dozorem/ Je až neskutečný, jak nekteří lidé rádi odvádí diskuzi úplně mimo mísu.

19.11.2022 07:53
impact

XXX.XXX.17.89

kate17 napsal(a):
Ne, nemusí být levný...stačí když bude svědomitý a empatický - není to práce s květinami, ale se zvířaty a jejich majiteli - a světe div se, majitelé jsou většinou laici a také mají o svá zvířata strach!
Lemry neordinují v noci - to jako vážně?? O tom snad tady ani nikdo nepsal - pokud vím, řeší se situace, kdy pejsek nebyl pod kontrolou/ dozorem/ Je až neskutečný, jak nekteří lidé rádi odvádí diskuzi úplně mimo mísu.

Kéž by měli majitelé zvířat tolik svědomitosti a empatie, kolik vyžadují po veterinářích. 🤦🏻‍♀️

19.11.2022 08:22

S úžasem čtu tuhle diskuzi a hlavně neuvěřitelné reakce paní veterinářky. Ono je známé, že doktor na doktora nežaluje, ale co je moc, to je moc. Poněkud to přeháníte paní doktorko. U veterináře platím nemalé částky, tak jako každý z nás. Nikdo mě ostatně nenutil si zvířata pořídit a dělám to dobrovolně. ALE za kvalitní služby. Pod tím pojmem si nepředstavuji zavřít mého psa do malé klece, nechat ho bez DOZORU a ještě to vydávat za běžnou praxi. To je praxe hodná energetických a jiných šmejdů. Nevěřím, že kdyby vaši klienti o tom věděli, byli ochotní nemalé částky za tvz hospitalizace hradit. Dozor u zvířat může v dnešní době zabezpečit kamerový systém a nebo i méně nebo vůbec kvalifikovaný hlídač za pár korun, který v případě problému, zavolá veterináře. Nebo nemá veterina tuhle službu nabízet, je to stejně podvod.
Mimochodem, pokud tady dojímáte řečmi o malém finančním ohodnocení a zároveń, cituji, ,,dělňasům" předhazujete, že si vůbec nedokážou váš zápřah představit, co tak seknout s prodělečnou veterinou a jít makat někam do fabriky na tři směny, to se jistě vyplatí.

19.11.2022 08:55
hn..

XXX.XXX.71.71

nedá mi to ---1x jsem nechala psa přes víkend hospitalizovaného. Už to víckrát neudělám. I kdyby měl zemřít. Šlo o mladou fenku se selháním ledvin. Potřebovala hodně pít a hodně močit. Po dvou nocích strávených na veterině jsem si ji přebírala skoro mrtvou, dehydratovanou, nebyla schopna chuze. Nemužu to dokázat, ale myslím, že dostala vodu tak možná první den a pak tam přes víkend nikdo nebyl. Kreatinin při příjmu měla kolem 5OO, pak doma 9OO. Ještě se mi ji podařilo doma zachránit, žila pak asi rok.

19.11.2022 10:09
kate17

XXX.XXX.135.200

impact napsal(a):
Kéž by měli majitelé zvířat tolik svědomitosti a empatie, kolik vyžadují po veterinářích. 🤦🏻‍♀️

Tak jasně že se najdou i majitelé, co nejsou svědomití a empatičtí...
ALE! Práce na veterině je práce se zvířaty a lidmi / majiteli / a pokud jsem asociál, nebudu tu práci dělat, že?

19.11.2022 11:28

kate17 napsal(a):
ALE! Práce na veterině je práce se zvířaty a lidmi / majiteli / a pokud jsem asociál, nebudu tu práci dělat, že?

Ono se může časem jednat i o známky vyhoření při takové práci, jakou je medicína obecně, a to dříve než v jiných profesích, protože chyba má nedozírné následky, vždycky jde o život člověka nebo tedy zvířete...prostě v obecné rovině...já, když udělám chybu v systému, ve kterém pracuju, tak je to blbý, ale já si ji následně opravím a klienty o tom vyrozumím, ale pro ty doktory je to velká zodpovědnost, stres, průšvih. Druhá otázka je se k tomu postavit čelem že ano, a to se na té klinice zadavatelky bohužel nestalo.
Pro mě je fakt celá diskuze poučením, že co budu moct, zajistím při problému psovi doma, zkusím eventuelně být s ním na veterině nebo si zavolám zvířeci pohotovost-záchranku domů a fertig!

impact to myslela jinak, ale to určitě víte...ale Vám se to hodilo otočit to...

19.11.2022 11:44
Petra7

XXX.XXX.135.200

Ono se může časem jednat i o známky vyhoření při takové práci, jakou je medicína obecně, a to dříve než v jiných profesích, protože chyba má nedozírné následky, vždycky jde o život člověka nebo tedy zvířete...prostě v obecné rovině...já, když udělám chybu v systému, ve kterém pracuju, tak je to blbý, ale já si ji následně opravím a klienty o tom vyrozumím, ale pro ty doktory je to velká zodpovědnost, stres, průšvih. Druhá otázka je se k tomu postavit čelem že ano, a to se na té klinice zadavatelky bohužel nestalo.
Pro mě je fakt celá diskuze poučením, že co budu moct, zajistím při problému psovi doma, zkusím eventuelně být s ním na veterině nebo si zavolám zvířeci pohotovost-záchranku domů a fertig!

impact to myslela jinak, ale to určitě víte...ale Vám se to hodilo otočit to...

Ano, mohou to být známky vyhoření.
Ovšem nikdo z nás nechce, aby se o nás, nebo o naše zvířata staral vyhořelý doktor. To opravdu zavání průšvihem.
A asi mě nezajímá, že toho mají moc. To není důvod k tomu, aby svoji práci dělali špatně.
Ale máte pravdu, tenhle příspěvek je ponaučení.

19.11.2022 11:48

pro mě taky. opět jsem si připomněla, proč jsem šťastná u té drůbeže.

a proč více než polovina mého ročníku z oboru už odešla, na mateřskou či jinam, i mimo obor.

19.11.2022 12:03
janaa

XXX.XXX.174.242

Pokud tam opravdu nikdo nebyl,tak je to prostě nehoráznost. A ano,i to se na klinikách,které normálně drží pohotovost stává. Ale pokud to věděli,tak si tam přeci zvíře nemají nechávat a spoléhat se na to,že to těch x hodin vydrží. Takhle to na mě působí,že chtěli jen rejžovat na hospitalizaci (ostatně u zvířete s pyometrou,kterou plánují operovat až druhý den,nevidím důvod fenu nezaléčit a nepustit domů, pokud by to byla opravdu akutka,kdy jde o hodiny,tak by jí operovali přeci hned). Taky se mi stalo,že jsem jela na kliniku s fenou na probatorní břišní operaci, bohužel mi řekli,že v noci tam výjimečně nikdo nebude,takže vet jen do desíti a pak od šesti ráno. Takže jsme se domluvili,že si fenu odvezu domů,doma jí dám kapačku, a ráno v šest budeme opět na klinice. Bohužel k tomu už nedošlo,fenu jsme neprobírali kvůli diagnoze z narkozy. Ale prostě mě na to hned upozornili. Ono kdyby si fena zadavatelky neomlátila zuby,tak by se to nikdo nedozvěděl. Takže pak logicky člověka napadá,jestli je to běžná praxe,nebo to byla náhoda

19.11.2022 13:15
impact

XXX.XXX.17.89

kate17 napsal(a):

No však taky to pak nedělají a mají recht.

To, že je veterinářů obecně málo, jsou často operace na delší čekací dobu a sehnat pohotovost rovná se takřka zázraku je jen důsledek toho, že musí chudáci dělat s lidma.

19.11.2022 13:26
kate17

XXX.XXX.135.200

impact napsal(a):
No však taky to pak nedělají a mají recht.

To, že je veterinářů obecně málo, jsou často operace na delší čekací dobu a sehnat pohotovost rovná se takřka zázraku je jen důsledek toho, že musí chudáci dělat s lidma.

Nemyslím si, že by veterináři byli chudáci. A dokonce bych neřekla, že je veterinářů málo. V našem 60 tis. meště je veterinárních ordinací dostatek ä řekla bych, že některé z nich jsou na dobré úrovni.
Hospitalizaci přes noc sice nenabízí, myslím, ani jedna, ale tak pokud je to potřeba - dojedu se svým mazlíkem i do vetsí vzdálenosti.
Když někdo bydlí v zapadlé vesnici daleko od civilizace, asi musí počítat s tím, že tam veterinu nemá, ale zárovň tam nemá ani jiné služby.
Chudáci, že musí dělat s lidma?? Aha. Víjm, že to není jednoduché - ALE - je to jejich volba, nikdo je nenutí to dělat. Takže pokud to chci dělat špatně, nemám to dělat vůbec!

19.11.2022 13:29

Vetové dlouhodobě vedou ve statistikách sebevražd.

19.11.2022 13:32
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Vetové dlouhodobě vedou ve statistikách sebevražd.

Máte odkaz?

19.11.2022 13:39
19.11.2022 13:41
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

https://www.google.com/search?q=suicide+veterinarians&oq=suicide+vete&aqs=chrome.1.69i57j0i19i512l5j0i19i22i30l4.10798j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

https://www.google.com/search?q=sebevra%C5%BEdy+veterin%C3%A1%C5%99%C5%AF&oq=sebevra%C5%BEdy+vete&aqs=chrome.1.69i57j0i512j0i22i30.4788j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Díky. To je zajímavý. Kdoví, jestli takový psychický problémy mají i doktoři pro lidi.....

19.11.2022 13:42

Práce s lidmi je sebevražedná.
Veterináři to mají dvakrát blbé, protože zvířata nemluví.
Můj pes mluví, samozřejmě.
Kdyby ten pes měl pojištění jako lidé a chodil k lékaři sám, bylo by to lepší.
Ale já když něco neumím, nemám, tak lidi pošlu jinam. Přiznám si to. Mohu si navymýšlet cokoli, on málokdo ví, z čeho jaký veterinární a počítačový servis skládá cenu... ale mně se pak blbě spí, vlastně to vůbec neumím. Jo, zahynu na slušnost.
bodlinka to ale říká dobře - uznala, že toto ne, a šla dělat jinam, já se nedivím

19.11.2022 13:44

Huskyjanina napsal(a):
Máte odkaz?

Tady máte odkaz na studii, data sbírali přes třicet let.

https://avmajournals.avma.org/view/journals/javma/254/1/javma.254.1.104.xml

19.11.2022 13:47

Huskyjanina napsal(a):
Díky. To je zajímavý. Kdoví, jestli takový psychický problémy mají i doktoři pro lidi.....

možná ano,

ale humánní doktor má oproti veterinářovi opravdu hodně výhod. a není to o tom, že člověk může říct, co ho bolí, to je fakt detail a beztak, to by vám řekl dr. house, podle toho, co kecá člověk, se stejně diagnóza dělat nedá, protože spoustu věcí třeba neřekne, nechce říct, řekne jinak.

takže. humánní doktor má mnohem větší, no, autoritu. u humáníka je normál, že se čeká týdny nebo měsíce na vyšetření a lidi šoupou nohama a drží hubu, u veterináře ječí že není prostor ten den. je normál, čekají na výsledky čehokoliv hodiny a dny, u veterináře je problém počkat v čekárně než se stočí krev nebo moč. spoustu věcí prostě u veterináře je problém a v humánu ne, bude to asi tím, že lidi mají pocit, že když to platí, že mají NÁÁÁROK

no a s tím placením je to tak, že všechny fixní náklady nebo náklady na léky nebo na materiál jsou na úrovni západního světa, tzn. vysoké, a jediné, na čem se dá ušetřit, je plat personálu.

takže prostě je to špinavá, mizerně placená práce, kde si na vás ještě každou chvíli (no ono těch idiotů není moc, ale pamatujete si je dlouho) ještě někdo otevírá hubu.

19.11.2022 13:49

no a pak jde o ta zvířata, která z podstaty věci máte rádi a pak se furt s někým dohadujete, jestli toho chudáka už teda není lepší utratit, případně jestli tomuhle fakt nechtějí zachránit život, případně jestli není dobrý nápad "starat" se o něj jinak nebo lépe, a to všechno musíte naznačovat, nemůžete dotyčnýmu říct, že je xxx a že byste mu to zvíře na fleku sebrali.

19.11.2022 15:41

kate17 napsal(a):
Nemyslím si, že by veterináři byli chudáci. A dokonce bych neřekla, že je veterinářů málo. V našem 60 tis. meště je veterinárních ordinací dostatek ä řekla bych, že některé z nich jsou na dobré úrovni.
Hospitalizaci přes noc sice nenabízí, myslím, ani jedna, ale tak pokud je to potřeba - dojedu se svým mazlíkem i do vetsí vzdálenosti.
Když někdo bydlí v zapadlé vesnici daleko od civilizace, asi musí počítat s tím, že tam veterinu nemá, ale zárovň tam nemá ani jiné služby.
Chudáci, že musí dělat s lidma?? Aha. Víjm, že to není jednoduché - ALE - je to jejich volba, nikdo je nenutí to dělat. Takže pokud to chci dělat špatně, nemám to dělat vůbec!

Jenže to ti veterináři zjistí až ex post. Že budou dělat spíš s lidmi než se zvířaty. Mám praktikující kolegyně a všechny si k nám do školy chodí odpočinout.

19.11.2022 15:50

no a pak jde o ta zvířata, která z podstaty věci máte rádi a pak se furt s někým dohadujete, jestli toho chudáka už teda není lepší utratit, případně jestli tomuhle fakt nechtějí zachránit život, případně jestli není dobrý nápad "starat" se o něj jinak nebo lépe, a to všechno musíte naznačovat, nemůžete dotyčnýmu říct, že je xxx a že byste mu to zvíře na fleku sebrali.

Tak tak. Pitvali jsem psa, u kterého majitelé nejdřív lhali, jak dlouho zvrací - prý týden, pak tedy neochotně přiznali, že už týdny tři. A bylo jim líto peněz za operaci, tak ho nechali utratit. Přitom jenom sežraný míček. I děti prohlásily, že majitel byl teda pěkný škrt.

19.11.2022 16:01
kate17

XXX.XXX.135.200

možná ano,

ale humánní doktor má oproti veterinářovi opravdu hodně výhod. a není to o tom, že člověk může říct, co ho bolí, to je fakt detail a beztak, to by vám řekl dr. house, podle toho, co kecá člověk, se stejně diagnóza dělat nedá, protože spoustu věcí třeba neřekne, nechce říct, řekne jinak.

takže. humánní doktor má mnohem větší, no, autoritu. u humáníka je normál, že se čeká týdny nebo měsíce na vyšetření a lidi šoupou nohama a drží hubu, u veterináře ječí že není prostor ten den. je normál, čekají na výsledky čehokoliv hodiny a dny, u veterináře je problém počkat v čekárně než se stočí krev nebo moč. spoustu věcí prostě u veterináře je problém a v humánu ne, bude to asi tím, že lidi mají pocit, že když to platí, že mají NÁÁÁROK

no a s tím placením je to tak, že všechny fixní náklady nebo náklady na léky nebo na materiál jsou na úrovni západního světa, tzn. vysoké, a jediné, na čem se dá ušetřit, je plat personálu.

takže prostě je to špinavá, mizerně placená práce, kde si na vás ještě každou chvíli (no ono těch idiotů není moc, ale pamatujete si je dlouho) ještě někdo otevírá hubu.

Víte je spousta zaměstnání, které jsou psychicky náročné.
Já jsem za poslední 3/4 roku se svým psem na veterině každý měsíc minimálně 2x. Střídala jsem Prahu s naším okresním 60tis městem. Ani jednou jsem se tam nesetkala s nějakým problémem, ani osobně, ani jsem neviděla lidi, co by byli arogantní a že čekali kolirkát hodně dlouho. Neříkám, že se to neděje, ale z osobní zkušenosti za poslední dobu jsem to neviděla...A to vozím na veterinu ještě mamku, co má morčata a potkany, takže zkušeností z veteriny mám mraky.
A není pravda, že lidé u humánního lékaře čekají týdny nebo měsíce na vyšetření. Zkuste si zajít sednout na jeden den někam do čekárny na emergency, pokud v nemocnici je, nebo na chirurgickou či interní ambulanci - to se budete teprve divit! Lidé zneužívají pohotovostní služby, záchranky a ještě řvou, že si platí zdravotní a mají na to nárok...Pracuji v tom, tudíž to není jedna paní povídala! Je to práce s lidmi, věděla jsem to, takže to tak musím brát a v momentě, kdy mi to přeroste přes hlavu - odejdu.

A pokud je to pro vás mizerná a špatně placená práce - zkratka ji nedělejte, bude to lepsí pro vás i pro vaše klienty.

19.11.2022 16:04
kate17

XXX.XXX.135.200

Jenže to ti veterináři zjistí až ex post. Že budou dělat spíš s lidmi než se zvířaty. Mám praktikující kolegyně a všechny si k nám do školy chodí odpočinout.

Já to chápu, ale tak v čem je problém?
Pokud na to nemám, zkrátka to nedělám. On člověk, kterého práce nebaví, ji nedělá nejlíp a to zrovna v medicíně není ideální.

19.11.2022 16:24

taky to katko už nedělám

a tenhle nápad mělo už dávno předemnou hromadu mých přátel a známých a ti, co to pořád dělají, mají nápad se na to vyprdnou každou chvíli

a spoustu jich to dělá jen proto, že třeba v té oblasti není za ně náhrada a jim je těch zvířat fakt líto

no a pak brečíte, na netu, že není nikde pohotovost a tak, no není, protože jí nemá kdo dělat.

a mladí po škole dneska, ti se vůbec nepředřou ani na začátku, dobře dělají. nezavděčíte se totiž.

19.11.2022 16:46
Fatia

XXX.XXX.205.210

taky to katko už nedělám

a tenhle nápad mělo už dávno předemnou hromadu mých přátel a známých a ti, co to pořád dělají, mají nápad se na to vyprdnou každou chvíli

a spoustu jich to dělá jen proto, že třeba v té oblasti není za ně náhrada a jim je těch zvířat fakt líto

no a pak brečíte, na netu, že není nikde pohotovost a tak, no není, protože jí nemá kdo dělat.

a mladí po škole dneska, ti se vůbec nepředřou ani na začátku, dobře dělají. nezavděčíte se totiž.

tahle diskuze přeci není o tom, jestli někde je či není pohotovost. Je o tom, že když deklaruji, že pohotovost a hospitalizaci psa poskytuji, musí být pro psa zajištěno bezpečné místo. Dle informací zakladatelky to nebylo tak, že pro samé akutní případy nebyl člověk, co by na psa občas kouknul, prostě tam nebyl nikdo, jako fyzicky nebyl, zamkli a odešli a psa tam nechali bez dozoru. I kdyby psa nechali v psím hotelu, nesmí se psovi stát taková újma, natožpak na veterině.

19.11.2022 17:52
impact

XXX.XXX.17.89

kate17 napsal(a):
Víte je spousta zaměstnání, které jsou psychicky náročné.
Já jsem za poslední 3/4 roku se svým psem na veterině každý měsíc minimálně 2x. Střídala jsem Prahu s naším okresním 60tis městem. Ani jednou jsem se tam nesetkala s nějakým problémem, ani osobně, ani jsem neviděla lidi, co by byli arogantní a že čekali kolirkát hodně dlouho. Neříkám, že se to neděje, ale z osobní zkušenosti za poslední dobu jsem to neviděla...A to vozím na veterinu ještě mamku, co má morčata a potkany, takže zkušeností z veteriny mám mraky.
A není pravda, že lidé u humánního lékaře čekají týdny nebo měsíce na vyšetření. Zkuste si zajít sednout na jeden den někam do čekárny na emergency, pokud v nemocnici je, nebo na chirurgickou či interní ambulanci - to se budete teprve divit! Lidé zneužívají pohotovostní služby, záchranky a ještě řvou, že si platí zdravotní a mají na to nárok...Pracuji v tom, tudíž to není jedna paní povídala! Je to práce s lidmi, věděla jsem to, takže to tak musím brát a v momentě, kdy mi to přeroste přes hlavu - odejdu.

A pokud je to pro vás mizerná a špatně placená práce - zkratka ji nedělejte, bude to lepsí pro vás i pro vaše klienty.

Je to sice jako do dubu, ale přesto si neodpustím.

Z osobní zkušenosti jste to neviděla, protože evidentně neznáte dobře žádného veterináře natolik, abyste to vidět mohla.

Moje veterinářka je zlatej a obětavej člověk a je to jedna z mých nejbližších osob. A z toho, co si klienti dovolí, i mě kolikrát lezou vlasy dolů.

Naštěstí já veterinář nejsem. Dobila bych to totiž na hromadu všechno.

19.11.2022 18:25

kate17 napsal(a):
Já to chápu, ale tak v čem je problém?
Pokud na to nemám, zkrátka to nedělám. On člověk, kterého práce nebaví, ji nedělá nejlíp a to zrovna v medicíně není ideální.

Viz bodlinka. Prostě to nedělají. A nabízí se otázka, proč? Ale to jsme zase na začátku.

19.11.2022 19:25

protoze si zvolili obor, co jim nevyhovuje?

zase v tom nehledejme jinotaje...

19.11.2022 19:59

protoze si zvolili obor, co jim nevyhovuje?

zase v tom nehledejme jinotaje...

v těch sedmnácti, když si člověk volí obor, mu určitý věci zůstávají utajeny

19.11.2022 20:05

v těch sedmnácti, když si člověk volí obor, mu určitý věci zůstávají utajeny

to je pravda -ona ta laska ke zviratum proste bud je nebo neni

19.11.2022 20:13

Jak to myslíte, petrahei?

Praxe je někdy hodně daleko od ideálu, co se týče lásky ke zvířatům a prvotní vize, jak jim člověk bude pomáhat a lépe rozumět ku prospěchu obou druhů...
Znám přírodovědkyni, která zkoumala čichové schopnosti pěvců. Byla to její poslední práce - protože jaksi nepřenesla přes srdce, že když chce zkoumat čich, je třeba některé ze zbylých smyslů odstranit.

19.11.2022 20:19

to je pravda -ona ta laska ke zviratum proste bud je nebo neni

láska ke zvířatům fakt není ten problém. tam nevznikají žádné konflikty

problém je v tom, že nikdo už vám neřekne, že to není práce se zvířaty, ale práce s nekonečnými zástupy blbců. teda aspoň v praxi malých zvířat.

19.11.2022 20:34
kate17

XXX.XXX.211.70

problém je v tom, že nikdo už vám neřekne, že to není práce se zvířaty, ale práce s nekonečnými zástupy blbců. teda aspoň v praxi malých zvířat.

Ale to je i humánní medicína. A kdyby všichni lékaři vyhořeli, že se jim několikrát za den poštěstí narazit na potížistu, asi by neměl kdo pracovat.
Práce s lidmi je nejhorší ze všech. Kolikrát si říkám, že bych nejraději pracovala v ZOO a vynášela slonům bobky - jenže to bych si nevydělala, takže zůstávám kde jsem, snažím se přenést přes ty potížisty a snažím se dělat práci tak, jako bych se vždy starala o někoho z rodiny. Až to nebudu dávat, zkrátka odejdu...Možnost volby má každý, jen si musí ujistit priority...

19.11.2022 20:37
kate17

XXX.XXX.211.70

impact napsal(a):
Je to sice jako do dubu, ale přesto si neodpustím.

Z osobní zkušenosti jste to neviděla, protože evidentně neznáte dobře žádného veterináře natolik, abyste to vidět mohla.

Moje veterinářka je zlatej a obětavej člověk a je to jedna z mých nejbližších osob. A z toho, co si klienti dovolí, i mě kolikrát lezou vlasy dolů.

Naštěstí já veterinář nejsem. Dobila bych to totiž na hromadu všechno.

Neznám žádného veterináře důvěrne, ovšem zkušeností mám dost. Zato znám důvěrně mraky humánních lékařů a věřte, že tam to také není žádná legrace.

19.11.2022 21:07

Clovek by vam i veril - kdyby nebylo vasich vyjadreni starych ani ne 48 hodin.
Aneb - pes, co si vymlati zuby na veterine pri hospitalizaci - proste neni problem blbeho majitele.
ne a ne a ne...

Na to nema vliv ani vek, ani skola, ani majitele psa, ani praxe veta, ani penize nutne na zajisteni vet praxe - to je v nastaveni kazdeho cloveka. Co u nej prevazi.

I kdyz si v 17 ti vyberete obor - porad mate pak moznost volby.
Bud se zacnete chovat jako hovado, nebo jdete radsi mimo obor -a dalsi - dalsi zustane v oboru a zachova si empatii se zviraty. I ve velkochovech...i v ordinaci...

19.11.2022 21:11

Clovek by vam i veril - kdyby nebylo vasich vyjadreni starych ani ne 48 hodin.
Aneb - pes, co si vymlati zuby na veterine pri hospitalizaci - proste neni problem blbeho majitele.
ne a ne a ne...

Na to nema vliv ani vek, ani skola, ani majitele psa, ani praxe veta, ani penize nutne na zajisteni vet praxe - to je v nastaveni kazdeho cloveka. Co u nej prevazi.

I kdyz si v 17 ti vyberete obor - porad mate pak moznost volby.
Bud se zacnete chovat jako hovado, nebo jdete radsi mimo obor -a dalsi - dalsi zustane v oboru a zachova si empatii se zviraty. I ve velkochovech...i v ordinaci...

za všemi svými vyjádřeními si stojím. asi to shrnu. nevíme, co přesně se stalo a jsem odpůrce pomlouvání jakékoliv ordinace online, protože prostě ne vždy je to tak, jak to prezentuje klient a druhá strana se zde vyjádřit nemůže

no a druhá věc, úplně odlišná, jsou ti blbí majitelé. ono totiž je to trochu vidět i tady na fauně - kolikrát jsou tady vlákna, že by třeba člověk chtěl věřit, že je to jen troll. bohužel ale přesně takové věci člověk v ordinaci řeší naživo a skrytá kamera tam nikde není.

dvě odlišné věci. společný bod je snad jen v tom, že kvůli těm blbcům to chce dělat málo lidí a tím pádem je málo lidí a tím pádem nemáte speciálního člověka vyhrazeného pro hospit.

19.11.2022 21:21

za všemi svými vyjádřeními si stojím

vsak stujte.
svuj postoj jste predvedla
jen neskodte vetum, co delaji hospitalizaci normalne, funkcne - na to pravo nemate.
Ze je jich par?
Jo je...
Ale i diky vam jsou ted na stejne hromade s tema, co jim na zviratech nezalezi .

20.11.2022 03:35
impact

XXX.XXX.17.89

kate17 napsal(a):
Neznám žádného veterináře důvěrne, ovšem zkušeností mám dost. Zato znám důvěrně mraky humánních lékařů a věřte, že tam to také není žádná legrace.

Pěkný argumentační faul.

20.11.2022 07:32
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.51.126

impact napsal(a):
Pěkný argumentační faul.

Já znám veterinární prostředí velmi důvěrně, protože v něm odmala žiju (jak na malých tak na velkých zvířatech) a i když jsou lidi často idioti, tak musím říct, že veti kolem mě jsou pořád slušní, empatičtí lidé, kterým na těch pacientech záleží i když dělají praxi desítky let.

... a pak je mnoho těch druhých, kteří ordinují v režimu "zaplať a táhni" a jediná motivace je z majitele vystříkat co nejvíc peněz - to jsou ti, co očkují Rabisin za 900 a na cestu ještě vnutí majiteli granule s podobnou vysokohorskou přirážkou s tím, že to je prevence proti DKK, kterou bez nich pes zaručeně bude mít a podobný bláboly...

20.11.2022 07:35

kate17 napsal(a):
Ale to je i humánní medicína. A kdyby všichni lékaři vyhořeli, že se jim několikrát za den poštěstí narazit na potížistu, asi by neměl kdo pracovat.
Práce s lidmi je nejhorší ze všech. Kolikrát si říkám, že bych nejraději pracovala v ZOO a vynášela slonům bobky - jenže to bych si nevydělala, takže zůstávám kde jsem, snažím se přenést přes ty potížisty a snažím se dělat práci tak, jako bych se vždy starala o někoho z rodiny. Až to nebudu dávat, zkrátka odejdu...Možnost volby má každý, jen si musí ujistit priority...

Však oni taky často vyhoří. Nebo začnou pít. Nebo obojí.

20.11.2022 08:16

....mam stejného veterináře už víc jak 15 let, chodím k němu se všemi zvířaty...diagnostik výborný, zrovna tak operátér... ...pokud už se nejedná o léčbu, ale prodlužování utrpení, sám navrhne uspání zvířete, přičemž jedna velmi citlivě jak se zvířetem, tak s jeho majitelem, když jsme byly s kamarádkou uspávat její číču a kanaradka váhala, provedl všechna možná vyšetření, vše zdůvodnil, vysvětlil, dal kamarádce čas se rozloučit a uspal ji na jejim klině, pak podal kamarádce vodu, nechal ji s mrtvou kočičkou rozloučit.....posílám k němu všechny své známé, kteří nejsou spokojeni se svými vety a vždy velká spokojenost hak s výkonem, tak s cenou....stále si doplňuje vybavení své ordinace....ceny bych řekla má ve srovnání s ostatními velmi slušné..a nechava mně u mych zvířat při všech zakrocich..doufám, že mi ještě léta vydrží

20.11.2022 08:19
impact

XXX.XXX.17.89

Já znám veterinární prostředí velmi důvěrně, protože v něm odmala žiju (jak na malých tak na velkých zvířatech) a i když jsou lidi často idioti, tak musím říct, že veti kolem mě jsou pořád slušní, empatičtí lidé, kterým na těch pacientech záleží i když dělají praxi desítky let.

... a pak je mnoho těch druhých, kteří ordinují v režimu "zaplať a táhni" a jediná motivace je z majitele vystříkat co nejvíc peněz - to jsou ti, co očkují Rabisin za 900 a na cestu ještě vnutí majiteli granule s podobnou vysokohorskou přirážkou s tím, že to je prevence proti DKK, kterou bez nich pes zaručeně bude mít a podobný bláboly...

To je odpověď k tomu, že kate17 často sedává v ordinaci a nezaznamenala, že by se klienti chovali jako idio ti?

20.11.2022 08:33
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

impact napsal(a):
To je odpověď k tomu, že kate17 často sedává v ordinaci a nezaznamenala, že by se klienti chovali jako idio ti?

To je odpověď k tomu, že to znám i z druhé strany, vím co lidi dokážou vymyslet, ale přesto jsou veterináři, co se ani po letech v praxi nemění ve strupy, kterým už je to všechno jedno a o pacienty se opravdu starají.

20.11.2022 10:06
impact

XXX.XXX.17.89

To je odpověď k tomu, že to znám i z druhé strany, vím co lidi dokážou vymyslet, ale přesto jsou veterináři, co se ani po letech v praxi nemění ve strupy, kterým už je to všechno jedno a o pacienty se opravdu starají.

Pořád nechápu souvislost s mým komentářem. Nemluvila jsem o veterinářích. Mluvila jsem o klientech a o tom, že kate17 nezná ty lidi z druhé strany a tak si může naivně ze sezení v čekárně myslet, že se nic takovýho neděje. 🤷🏻‍♀️

20.11.2022 10:32
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

impact napsal(a):
Pořád nechápu souvislost s mým komentářem. Nemluvila jsem o veterinářích. Mluvila jsem o klientech a o tom, že kate17 nezná ty lidi z druhé strany a tak si může naivně ze sezení v čekárně myslet, že se nic takovýho neděje. 🤷🏻‍♀️

Prezentovala jste to, jakože je běžná praxe, že veti to mají na salámu a je to tak správně, jen to v čekárně z pohledu klienta není vidět...

K tomu se vztahovala moje reakce a dál už je asi zbytečné se o tom handrkovat.

20.11.2022 11:14
kate17

XXX.XXX.135.200

impact napsal(a):

Proboha
Za prvé, nevysedávám v ordinacích veteriny z nudy - skoro to tak od vás vyznělo. Mám těžce nemocného pejska, déle mám holou kočku, moje matka morčata, potkany, kočku - tudíž se na veterinu dostanu velmi často a letos díky pejskovi nekolikrát do měsíce.
Jak jsem již psala, jen za letošní ro, co jsem byla na veterině alespon 20x ( Praha a naše okresní město ), jsem nezaznamenala v čekárně arogantní majitele...a také jsem psala, že to neznamená, že se to neděje! Ovšem z mých mnoha a mnoha návštěv to nebylo ani jednou a to ani v ordinaci, ono je do ordinace celkem slyšet.
Neříkám, že lidé jsou vždy milí a příjemní...Ale pokud si někdo stěžuje, že to je špinavá a mizerně placená práce, nemusí ji přeci dělat. Ona každá práce s lidmi má svoje, prodavačky také čelí různým atakám licí, stejně tak pracovnící v bance...a tak bych mohla pokračovat dál.
Pokud zkrátka nemám na to, abych svou práci dělala dobře, nedělám ji vůbec.

20.11.2022 11:18
kate17

XXX.XXX.135.200

impact napsal(a):

Já to samozřejmě moc dobře vím, jak se lidé chovají. Jen jsem to na veterině nezažila, asi to nebude tak časté jako u humánního lékaře.
Pracuju na urgentu, pracuji s lidmi...Na druhou stranu, až to nebudu zvládat, najdu si jinou práci a nebudu si stěžovat, že jsem chudák. Věděla jsem to, že práce s lidmi je složitá a myslím, že stejné jako ve špitále to je i na veterině...Už si rozumíme?

20.11.2022 11:23

můžu svou práci dělat, Kateřino, dobře, a přitom si myslet, že je špinavá a špatně placená. Ono se to nevylučuje.

20.11.2022 11:59
kate17

XXX.XXX.135.200

můžu svou práci dělat, Kateřino, dobře, a přitom si myslet, že je špinavá a špatně placená. Ono se to nevylučuje.

Ano, to se nevylučuje, ale z vašich příspěvků mám pocit, že jste vyhořelá.
Nicméně to už jsme daleko od původního příspěvku, nerada bych v této, pro mě již bezpředmětné, diskuzi pokračovala.
Mějte se fajn.

20.11.2022 12:14

kate17 napsal(a):
Nicméně to už jsme daleko od původního příspěvku, nerada bych v této, pro mě již bezpředmětné, diskuzi pokračovala.
Mějte se fajn.

Bodlinka není vyhořelá, jenom (občas brutálně) upřímná. A to v dnešní hyperkorektní době ne každý unese.

20.11.2022 13:43
impact

XXX.XXX.17.89

Prezentovala jste to, jakože je běžná praxe, že veti to mají na salámu a je to tak správně, jen to v čekárně z pohledu klienta není vidět...

K tomu se vztahovala moje reakce a dál už je asi zbytečné se o tom handrkovat.

No lol.

Doporučuji přečíst si diskuzi ještě jednou a trošku lépe vnímat psaný text.

20.11.2022 13:46
impact

XXX.XXX.17.89

kate17 napsal(a):
Proboha
Za prvé, nevysedávám v ordinacích veteriny z nudy - skoro to tak od vás vyznělo. Mám těžce nemocného pejska, déle mám holou kočku, moje matka morčata, potkany, kočku - tudíž se na veterinu dostanu velmi často a letos díky pejskovi nekolikrát do měsíce.
Jak jsem již psala, jen za letošní ro, co jsem byla na veterině alespon 20x ( Praha a naše okresní město ), jsem nezaznamenala v čekárně arogantní majitele...a také jsem psala, že to neznamená, že se to neděje! Ovšem z mých mnoha a mnoha návštěv to nebylo ani jednou a to ani v ordinaci, ono je do ordinace celkem slyšet.
Neříkám, že lidé jsou vždy milí a příjemní...Ale pokud si někdo stěžuje, že to je špinavá a mizerně placená práce, nemusí ji přeci dělat. Ona každá práce s lidmi má svoje, prodavačky také čelí různým atakám licí, stejně tak pracovnící v bance...a tak bych mohla pokračovat dál.
Pokud zkrátka nemám na to, abych svou práci dělala dobře, nedělám ji vůbec.

Jestli si potřebujete popovídat o svých problémech, zkuste si pozvat nějakou kamarádku na kafe. Já jsem na veterině dvacetkrát do měsíce a taky nad tím nebrečím.

20.11.2022 14:14

kate17 napsal(a):
Mějte se fajn.

..no mám takový dojem, že kdyby byla Bodlinka vyhořelá tak tady dennodenně a dozblbnutí
zadarmo a ochotnè neradi všem, co maji se svými chlupači zdravotní problémy....zrovna tak je ochotná na kočkách a dalších sekcich zde na ifauně....a ano, někdy je bolestně upřímná, ale možná to majitele daného zvířete konecně probere a začne se svým zviřetem něco dělat.....

20.11.2022 14:23
kate17

XXX.XXX.135.200

impact napsal(a):
Jestli si potřebujete popovídat o svých problémech, zkuste si pozvat nějakou kamarádku na kafe. Já jsem na veterině dvacetkrát do měsíce a taky nad tím nebrečím.

Já tady brečím, že jsem často na veterině ??? Skutečně?
Reagovala jsem pouze na to, že jsem na veterině dost často za poslední rok a nesetkala jsem se tam ani jednou s arogantním přístupem klientů...
Víte, ono se tady probíralo, jak je práce na veterině těžká, mizerně placená a špinavá a do toho ty lidi...TAK JSEM POUZE NAPSALA SVOJE ZKUŠENOSTI - nechápu, jak v tom můžete vidět mé plakání

20.11.2022 15:45
rapotacka11

XXX.XXX.224.161

Takové zkušenosti má snad každý.
Známí pejskaři z okolí i já.
Jsou výborní veti
i mizerní a to doslova. A lidský doktoři to samý.

Jen blázen si myslí, že potká Herriota
a nebo seriálovýho dr. jako z "Modrý kód".

20.11.2022 19:31
fikovnice

XXX.XXX.20.198

..no mám takový dojem, že kdyby byla Bodlinka vyhořelá tak tady dennodenně a dozblbnutí
zadarmo a ochotnè neradi všem, co maji se svými chlupači zdravotní problémy....zrovna tak je ochotná na kočkách a dalších sekcich zde na ifauně....a ano, někdy je bolestně upřímná, ale možná to majitele daného zvířete konecně probere a začne se svým zviřetem něco dělat.....

Já myslím, že jako vždy - bude pravda někde uprostřed.
Potřebovali bychom znát vyjádření druhé strany. Pokud se případ stal přesně tak, jak jej zadavatelka popisuje, tak postup tamních lékařů a majitele kliniky hrubě odsuzuji!
A ne, nemůže/NESMÍ se toto stát v humánní medicíně - že na noční budou pacienti bez monitorace - jakékoli - osobní, kamerový systém, atd. Pokud někdo ví, že se to tak někde děje, budu vděčná za bližší info.
V tomto případě pro mě není nějaká profesní soudržnost důležitá. Zároveň asi tuším, že má "Bodlinka" hafo zkušeností s problematickými páníky...a to se vyjadřuji velmi eufemisticky a mírně.

20.11.2022 19:35
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Jo a ještě dotaz na zadavatelku: Pokud byl stav (pyometra) tak závažný a přímo zvíře ohrožující na životě, tak nebyla urgentní operace z vitální indikace? Pokud by personálně nemohli tuto provést, neodeslali vás na jinou kliniku? V Praze jich je přece povícero.

20.11.2022 19:43
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Bodlinka není vyhořelá, jenom (občas brutálně) upřímná. A to v dnešní hyperkorektní době ne každý unese.

Ještě k tomuto: Já se dokonce na "Bodlinku" v minulosti obrátila s nějakým vet problémem telefonicky (představila jsem se nickem odtud )....a poradila mi! Možná si to už ani nebude pamatovat...

To, že některé výrazy a možná i názory "Bodlinky" jsou občas přes čáru, beru čistě jako svůj problém (to prosím nesouvisí teď s touto diskuzí) - holt nejsme uniformní. A jsme na internetové diskuzi...

A poslední věc: Udělala bych maximum pro to, abych v případě nutnosti mohla být se svým zvířetem hospitalizovaná (je mi ale jasné, že to prostě ne vždy jde - z obou stran; kdybych ale mohla já a klinika to odmítla, pokusila bych se najít takovou, kde by mi to dovolili).

20.11.2022 21:03

fikovnice napsal(a):
Já myslím, že jako vždy - bude pravda někde uprostřed.
Potřebovali bychom znát vyjádření druhé strany. Pokud se případ stal přesně tak, jak jej zadavatelka popisuje, tak postup tamních lékařů a majitele kliniky hrubě odsuzuji!
A ne, nemůže/NESMÍ se toto stát v humánní medicíně - že na noční budou pacienti bez monitorace - jakékoli - osobní, kamerový systém, atd. Pokud někdo ví, že se to tak někde děje, budu vděčná za bližší info.
V tomto případě pro mě není nějaká profesní soudržnost důležitá. Zároveň asi tuším, že má "Bodlinka" hafo zkušeností s problematickými páníky...a to se vyjadřuji velmi eufemisticky a mírně.

.....člověk fakt nemůže soudit, pokud nezná obě strany.....píšu jenom vlastní zkušenost...
.

21.11.2022 11:21

fikovnice napsal(a):
Jo a ještě dotaz na zadavatelku: Pokud byl stav (pyometra) tak závažný a přímo zvíře ohrožující na životě, tak nebyla urgentní operace z vitální indikace? Pokud by personálně nemohli tuto provést, neodeslali vás na jinou kliniku? V Praze jich je přece povícero.

Ptala jsem se na totéž a odpovědi se nedočkala.

21.11.2022 19:22
impact

XXX.XXX.17.89

Si tu jen něco odložím..

Pisatele znám, jeho psi jsou bíglové.

21.11.2022 19:45
Fatia

XXX.XXX.205.210

Impact, z fleku tu mohu vysypat situace, kdy jsou na ránu prodavačky a kdy zákazníci, kdy se hovadsky chová úředník a kdy ten, co po úřadu něco chce, kdy se chová jako dobytek klient sociální služby a kdy poskytovatel takové služby, kdy se učitelka chová nespravedlivě a kdy rodič chce po učitelce nesmyslné věci... Lidi pitomci existují na všech frontách, takže ano, veterináři se jistě setkávají s klienty pitomci, stejně tak se majitelé zvířat setkávají s pitomci veterináři. Jeden nebo druhý příklad nic neříká o tom, jací jsou klienti či veterináři obecně. Kdo je pitomec ve vámi vloženém příběhu je celkem jasné, kdo je to v příběhu zakladatelky, už není tak jednoznačné. Pokud zakladatelka říká celý příběh a já nemám důvod nevěřit, veterina pochybyla. Bez znalostí konkrétního příběhů je celkem přes čáru tvrdit, že při tomto veterinárním ošetření proběhlo vše v pořádku a zakladetlka lže.

21.11.2022 19:50
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

impact napsal(a):
Si tu jen něco odložím..

Pisatele znám, jeho psi jsou bíglové.

Jo, to je ukázka majitele uplnyho dementa, ale pořád to neberu jako omluvu toho, že si někde vezmou prachy za hospitalizaci a na všechno se vykašlou...

21.11.2022 20:17
Terven

XXX.XXX.110.191

Fatia napsal(a):
Impact, z fleku tu mohu vysypat situace, kdy jsou na ránu prodavačky a kdy zákazníci, kdy se hovadsky chová úředník a kdy ten, co po úřadu něco chce, kdy se chová jako dobytek klient sociální služby a kdy poskytovatel takové služby, kdy se učitelka chová nespravedlivě a kdy rodič chce po učitelce nesmyslné věci... Lidi pitomci existují na všech frontách, takže ano, veterináři se jistě setkávají s klienty pitomci, stejně tak se majitelé zvířat setkávají s pitomci veterináři. Jeden nebo druhý příklad nic neříká o tom, jací jsou klienti či veterináři obecně. Kdo je pitomec ve vámi vloženém příběhu je celkem jasné, kdo je to v příběhu zakladatelky, už není tak jednoznačné. Pokud zakladatelka říká celý příběh a já nemám důvod nevěřit, veterina pochybyla. Bez znalostí konkrétního příběhů je celkem přes čáru tvrdit, že při tomto veterinárním ošetření proběhlo vše v pořádku a zakladetlka lže.

To jste napsala hezky

21.11.2022 21:20
impact

XXX.XXX.17.89

Fatia napsal(a):

Prosím kde konkrétně jsem tvrdila, že při zadavatelčině ošetření vše proběhlo v pořádku a ona lže? Nebo tomu asi nerozumím.

21.11.2022 21:24
impact

XXX.XXX.17.89

Jo, to je ukázka majitele uplnyho dementa, ale pořád to neberu jako omluvu toho, že si někde vezmou prachy za hospitalizaci a na všechno se vykašlou...

Jo, tak to jsme zase na začátku. Z Vašeho obviňování mám pořád nějaký divný pocit, že jsem snad omlouvala či schvalovala to, co se stalo zadavatelce. A upřímně vážně nerozumím tomu, proč mě tady kvůli tomu pořád dokola napadáte.

Nicméně pokud jste si to, že jsem psala, že lidi umí být taky pěkní de menti a že někdy svoji vetku vážně lituji, vyložila takto, tak bohužel zcela mylně.

Vážně nemůžu za třetí světovou, za hladomor v Africe, za covid a kupodivu nemůžu ani za to, že jsou klienti i veterináři někdy de menti. Tak už si to prosím srovnejte. Díky.

21.11.2022 22:27
Fatia

XXX.XXX.205.210

reagovala jsem na tebe, protože jsi reagovala poslední v diskuzi a poslala jsi příklad skutečně mimořádně hloupého chování klienta vůči veterináři. Opakovaně jsi tu psala, že chudáci veterináři, musejí jednat s lidmi a to často hloupými lidmi. S lidmi, i těmi hloupými, jedná kde kdo. Prodavačka, instalatér, právník, úředník, učitelka, doktor. To, jak hloupý je klient/zákazník, nijak nesnižuje nároky na profesionalitu služby, kterou si zákazník/klient platí. A protože jsme v tématu o vylámaných zubech zakladatelky psa, logicky tvé vyjádření o chudácích veterinářích a hloupých klientech padá i na ni, i když v tomhle případě na hloupého klienta nic přímo neukazuje. Ale uznávám, asi jsem se měla vrátit třeba k vyjádření Bodlinky, která na první dobrou vidí v psovi nevyrovnaného potížistu, jeho majitele za mstícího vejlupka a veterináře za chudáka, kterému se děje křivda.

21.11.2022 22:52
impact

XXX.XXX.17.89

Fatio ok, zbytečně jsem to vztáhla na sebe.

Akorát té prodavačce nikdo nevolá v sobotu večer, co mu to prodala ve středu za prášek a jak to má kočka užívat.

Původně jsem to myslela jen jako ukázku hlouposti některých klientů. Nebylo potřeba se na mě sesypat a znovu opakovat stokrát řečené.

22.11.2022 01:07
Fatia

XXX.XXX.205.210

impact napsal(a):
Fatio ok, zbytečně jsem to vztáhla na sebe.

Akorát té prodavačce nikdo nevolá v sobotu večer, co mu to prodala ve středu za prášek a jak to má kočka užívat.

Původně jsem to myslela jen jako ukázku hlouposti některých klientů. Nebylo potřeba se na mě sesypat a znovu opakovat stokrát řečené.

Hele to by ses divila. Nějakou dobu jsem byla prodavačka, zaměstnanec... A někteří zákazníci považovali za normální vejít do krámu minutu po zavíračce a divit se, že s nimi nebudu teď půl hodiny zkoušet zboží, volat v dobách lockdownu a předpokládat, že jim prodám zboží ze zavřenémho krámu (no tak mladá pani, nějak to uděláme, budu předstírat, že jsem vaše sestra), volat v 10 večer (to jest 2 hodiny po zavíračce a divit se, že zpět jsem mu volala až další den v otevírací době (ale já jsem včera potřeboval vědět, jestli na prodejně máte...). Lidi jsou prostě různí, ale většina jich je fajn :)

22.11.2022 07:52
impact

XXX.XXX.17.89

Fatia napsal(a):
Hele to by ses divila. Nějakou dobu jsem byla prodavačka, zaměstnanec... A někteří zákazníci považovali za normální vejít do krámu minutu po zavíračce a divit se, že s nimi nebudu teď půl hodiny zkoušet zboží, volat v dobách lockdownu a předpokládat, že jim prodám zboží ze zavřenémho krámu (no tak mladá pani, nějak to uděláme, budu předstírat, že jsem vaše sestra), volat v 10 večer (to jest 2 hodiny po zavíračce a divit se, že zpět jsem mu volala až další den v otevírací době (ale já jsem včera potřeboval vědět, jestli na prodejně máte...). Lidi jsou prostě různí, ale většina jich je fajn :)

Po deseti letech v hospodě nedivila.

A taky jsem v rámci zachování zdravého rozumu odešla.

24.11.2022 09:27

impact napsal(a):
Po deseti letech v hospodě nedivila.

A taky jsem v rámci zachování zdravého rozumu odešla.

Aspoň vidíte, že každé povolání má svoje.

24.11.2022 09:38

Tak jsem to nedočetla, je to pořád dokola.
K jednomu veterináři chodím 34 let. Dnes je to 80ti letý pán a ordinaci převzali "děti".
Věděli dobře, co to obnáší. Dnešní paní veterinářku jsem vídala v ordinaci už jako 10ti letou, kdy po škole sedala v ordinaci. Když jí bylo asi 15, tak nám na Štědrý den šila kouslou fenu, protože táta vedle operoval a máma dělala salát.
Historek o prudičích majitelích jsem za tu dobu taky vyslechla a zažila v čekárně dost.
Asi je to zvlášť psychicky odolná rodina. A to co vydělají jim na živobytí stačí :-)

Problém nastává tam, kde se začínají "bouchat kačky" a dostane se to na první místo!!
Protože přece "ten ajťák sedí na zadku a má víc než já".

Staňte se Turkem nebo Kellnerem a budete mít úplně nejvíc. A ani nebudete muset hospitalizovat psy.

24.11.2022 09:39

A hlavně všem holčičkám, co chtějí jít studovat veterinu, řekněte, že to není hraní si se zvířátky !!

24.11.2022 09:43

A když se vrátím k zadavatelce :
Jestli klinika věděla, že tam v noci nikdo nebude, jednoznačně neměla nabízet hospitalizaci. Ti majitelé neřekli "my ji domů nechcem, nechte si ji tady"

A míchat do toho ostatní kliniky a jak mají málo lidí a málo peněz a.......je úplně bezpředmětné.

24.11.2022 16:39

Tak jsem to nedočetla, je to pořád dokola.
K jednomu veterináři chodím 34 let. Dnes je to 80ti letý pán a ordinaci převzali "děti".
Věděli dobře, co to obnáší. Dnešní paní veterinářku jsem vídala v ordinaci už jako 10ti letou, kdy po škole sedala v ordinaci. Když jí bylo asi 15, tak nám na Štědrý den šila kouslou fenu, protože táta vedle operoval a máma dělala salát.
Historek o prudičích majitelích jsem za tu dobu taky vyslechla a zažila v čekárně dost.
Asi je to zvlášť psychicky odolná rodina. A to co vydělají jim na živobytí stačí :-)

Problém nastává tam, kde se začínají "bouchat kačky" a dostane se to na první místo!!
Protože přece "ten ajťák sedí na zadku a má víc než já".

Staňte se Turkem nebo Kellnerem a budete mít úplně nejvíc. A ani nebudete muset hospitalizovat psy.

ona v té ordinaci po škole nesedala - ona v ní "makala" a nasávala zkušenosti - byla neskutečně šikovná (a stále je). Naše dogy jinam nechodily.

24.11.2022 16:46

ona v té ordinaci po škole nesedala - ona v ní "makala" a nasávala zkušenosti - byla neskutečně šikovná (a stále je). Naše dogy jinam nechodily.

Však píšu, že už v 15 šila :-).

Přidejte reakci

Přidat smajlík