Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.130
mužou slepice kukuřici jak často?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.71
furt a furt, tedy když vyhrají nad kačkami v boji o kukuřičné zrno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
furt a furt, tedy když vyhrají nad kačkami v boji o kukuřičné zrno.
ponesou a nezatloustnou?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.25
u nás ji moc nechtějí, ale kačky by se utloukly
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ponesou a nezatloustnou?
ne a ano
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.1
Krmím teď čerstvou kukuřici z pole. Slepice ji milují a jestli trochu přiberou to mi před zimou nevadí a tolik, aby přestaly z tloušťky snášet jí nemám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.96
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nuž origoš zmes pre nosnice má zloženie:41,1% kukurica 31,5% pšenica,18% ex.soja, atd.
takže áno môžu kukuricu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.24
Trošku záleží na plemenu slepic. Například já u hempšírek si kukuřici mohu dovolit dát jen kohoutům na výkrm, ovšem v 6ti měsících mají 3.5 kg. Krmit jí slepicím, tak mám kouli tuku a ne slepice na snášku. A většina výrobců směsí, kteří ji dělají pouze pro malospotřebitele počítají s tím, že se směs přidává jen na přilepšenou, takže celkem na jejím složení až tak nezáleží.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.129
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
z kukuřice vám stloustnou a neponesou. ta je dobrá přidávat do krmení v zimě.pro svou energetickou hodnotu při mrazech.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.37
Naše slepice tu kukuřici ani nechcou
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
z kukuřice vám stloustnou a neponesou. ta je dobrá přidávat do krmení v zimě.pro svou energetickou hodnotu při mrazech.
ještě bych doplnil,že je dobré kukuřici (drcenou) podávat v mrazech těsně před odchodem na hřady,nebo slepicím které jsou v nej krutech zavřené stále...slepice bez pohybu ve spánku snáší mrazy s plným žaludkem v pohodě..To neplatí jen u kukuřice ale i ostatních obilovin a nelépe šrotované nebo drcené,pro lepší a rychlejší zažívání na mrazivé noci ...Při oteplení nebo teď na podzim záleží jaké to je plemeno aby nezarostlo sádlem a jak moc kukuřicí krmíte!! V zimě to je jedno , vydájí hodně energie proti chladu..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.48
Tak to tedy nevím,kde jste si to ověřovala,ale v ČR není gmo soja povolena pěstovat(ani v celé EU).Jenže se dováží,pro evropské země není pěstování soji lukrativní.GMO ve vejcích nechcete,ale chemie a jiné sr---y Vám tam nevadí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.48
Další jedinec,který mění zadané téma(zcela běžné tady na ifauně).Má poslední reakce na Vás,více nebudu odpovídat.Netvrdím,že se u nás GM plodiny nepěstují.Čtěte si po sobě co píšete Psala jste o soji,ta coby GM plodina ne,některé jiné plodiny coby GM ano.Jednotlivé komponenty na výrobu potravin nakupujete?Je to potom téměř stejné,jako zakoupený hotový produkt.Vy máte doma pekařskou pec?Pokud ne,nepečete skutečný chléb,ale jen nějakou náhražku.Nebo chcete poučovat pekaře s téměř 22letou praxí?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.37
Myslím, že původní téma bylo, jestli můžou slepice kukuřici. Já krmím kukuřici v malé míře celou zimu. Slepice mají krásně vybarvené žloutka a po malém množství kukuřice nestloustnou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.216
GM plodiny se v ČR pěstují - např. zrovna ta kukuřice o níž se hovoří , ale GM soja se v ČR nepěstuje!
Těm " sračkám " vy se paní asi nevyhnete! Je zde vidět že jich máte plnou hlavu...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.18
Máme pouze Leghorn a ty netloustnou. Kukuřici jim musíme loupat, jinak ji nezobají.
U vyloupané trvá asi tak týden, než ji začnou zobat, ze začátku ji nechtějí vůbec.
Teď po ní docela jdou. Máme asi sedm beden, takže by jim do mohlo tak do března vystačit.
Pak na ni zapomenou (a venku je zeleno) a na podzim je na ni opět "zaučujeme".
Včera jsem na jednom webu našel loupák na kukuřici, pošeptám to Ježíškovi :).
HonzaPM
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.186.31
bohužel naběhla jste si sama dotaz byl na kukuřici a vy jste dávala přednášku o sr.č .ách tak se nedivte že vám řekl co si myslí a jakou formu volil je jeho věc.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.211
Kukuřice bych se zase tak moc nebála, naše drůbež se jí naučila konzumovat koncem léta, když ještě nebyla zcela dozrálá a naučila se celkem rychle. Teď se stačí ukázat na dvorku s nevyloupanou kukuřicí v ruce a mám kolem sebe pomalu všechny, je to u nás takový komunikační prostředek, husy si dokáží o kukuřici i říct celkem srozumitelně. Pokud máte kuruřici v klasech, tak většina drůbeže si ji dokáže z těch klasů dostat, takže když celé klasy zavěsíte, tak mají o zábavu postaráno, zvláště v době, kdy je to venku pod sněhem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.238
Kukučice je bomba, obrovský potenciál látek, jak energetických, tak bohatých na živiny. Podávám celá zrna spolu s pšenicí, slunečnicí, ovsem a vím, že slépky mají to, co potřebují. Když se řekné slépky nebo slípky, vybaví se mi kapitola z románu Robinson Crusoe, když vařil svou první slepičí polévku, měl už i nádoby a sůl. Tuším, že to byla koroptví. Mám na ni hned chuť, ale svá zvířata nedokážu konzumovat. Miluji své slepice, kropenaté jsou nejhezčí :), jsou tlusťoučké a přitom čilé! Vlastně mám rád všechny a kurník mi voní. Právě holkám stavím pořádný velký, aby měly hodně prostoru a nezblbly. Krásný večer!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.37
Lidičky jak málo stačí ke štěstí Ondra
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.1
Krmím usušenou kukuřici. Manžel mi tvrdí, že bych ji měla namáčet. Já si myslím, že je to slepicím jedno. Kdo z nás má pravdu? Je lpro slepici epší, když se namočí a nechá nabobtnat?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.249
pokud začne klíčit,tak to bude asi jako s naklíčenou pšenicí:spousta vitamínu a minerálních látek
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.18
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Další jedinec,který mění zadané téma(zcela běžné tady na ifauně).Má poslední reakce na Vás,více nebudu odpovídat.Netvrdím,že se u nás GM plodiny nepěstují.Čtěte si po sobě co píšete Psala jste o soji,ta coby GM plodina ne,některé jiné plodiny coby GM ano.Jednotlivé komponenty na výrobu potravin nakupujete?Je to potom téměř stejné,jako zakoupený hotový produkt.Vy máte doma pekařskou pec?Pokud ne,nepečete skutečný chléb,ale jen nějakou náhražku.Nebo chcete poučovat pekaře s téměř 22letou praxí?
Nejsem ten komu odpovídáte, ale tady recept na opravdový chléb, vzhledově se nedá od kupovaného rozeznat, ale ta chuť!!! Jde upéct i v elektrické troubě. Takže upéct jde!!!!!
Domácí chleba
Suroviny:
Voda 365g
Kvásek 200g
Droždí (není nutné) 6g
Olej 16g
Žitná mouka chlebová 200g
Pšeničná mouka chlebová 400g
Sůl 24g
Kmín 4g
Slunečnicové semínko (není nutné) 15g
Lněné semínko (není nutné) 15g
Vše smícháme a vytvoříme těsto, je možné vše navážit a zamíchat v domácí pekárně (doporučuji), vyklopíme na žitnou moukou pomoučněný vál a sválíme do šišky nebo koule podle toho, jakou máme ošatku, dáme do ošatky (je to nutné, jinak upečeme placku, těsto se pomalu roztéká) vyložené papírovými utěrkami. Těsto kyne podle teploty v místnosti, s droždím cca 3 - 4 hodiny, bez droždí 6 – 8 hodin. Do trouby vložíme kastrůlek s vodou, předehřejeme na 250 stupňů, chleba velice opatrně (aby se neudělal brousek) vyklopíme na plech, nejlépe, pokud plech položíme na ošatku a celé otočíme, vložíme do trouby, po 10ti minutách stáhneme teplotu na 160 stupňů a pečeme dalších 50 minut. Vyndaný chleba podložíme na obou stranách vařečkou aby nenavlhla spodní kůrka a necháme chladnout.
Výroba kvásku: Asi 2 lžíce žitné mouky smícháme s vodou na mírně řidší těsto a necháme v teple v místnosti, druhý den přidáme vodu a žitnou mouku, stejné množství jako předešlý den. Toto opakujeme 7 dnů. Už kolem čtvrtého dne uvidíme, že kvásek kyne a je cítit chlebovým vínem. Hotový kvásek dáme do těsta a nádobu se zbytkem kvásku dáme do lednice (v případě že budeme do 4 -5ti dnů péct další chleba, pokud to bude trvat déle, je lepší dát do mrazáku) večer před dalším pečením vyjmeme z mrazáku nebo z lednice přidáme mouku a vodu a to tolik, abychom mněli dost kvásku na pečení a opětné uložení zbytku do lednice nebo mrazáku. Vzhledem ke kynutí kvásku, doporučuji vyšší a užší nádobu, mně se osvědčila nádoba, která se prodává jako součást tyčového mixéru. Vršek nádoby s kváskem přikryjeme papírovou utěrkou a přetáhneme gumičkou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242
mimo mísu... sprostá jste začela být sama,,Mě vadí všechny sračky a všude"
Takové myšlení jestli vám manžel nebo nejaký chudák mužského pohlaví trpí doma,hluboce ho lituji !!!
Mozeček máte geneticky vygumován vy osobo,takže jestli jíte kupované nebo doma dělané sračky,už tím nic nespravíte..je mě Vás líto,, žitný kvásku"
O KUKUŘICI se v moudru říká,že se jí drůbež drůbež přesytí a chodí hladová kolem plných koryt
u výkrmu jateční drůbeže se má podávat v menších dávkách a to spolu s ječmenem,aby samotná nevytvořila řidký málo vydatný tuk
u nosnic a vystavované drůbeže je bohatá na karotén,který má dobrý vliv na barvu,žloutku a běháků,sytost a lesk peří.
naopak pusobí nepříznivě na vystavní lehká plemena se světlím peřím,kterým žloutne krční a sedlový a ocasní závěs..u vlašek a minor žloutnou ušnice
obsahuje stejně tuku jako oves 4-5% a proto se nedoporučuje šrotovat dlouhodobě dopředu kvůli žluknutí!!
Podává se většinou v zimě na noc,aby se zvýšil uhlohydrátový podíl krmné dávky...
U středně těžkých plemen při podávání pozdě na jaře a v létě vyvolává tučnění a kvokavost...
Bílkoviny kukuřice obsahují hojně icoleucinu,avšak málo tryptofanu a lysinu
Ještě moudro píše,že kukuřice špatně uskladněná,stuchne a v okolí klíčků čsto zahnívá. Takto našrotovaná,třeba i neznatelně plesnivá podávaná kuřatům způsobuje u nich značné ztráty