Magibandaska

XXX.XXX.23.105
Dobrý den, dneska jsem na procházce kolem rybníka našla nejspíš husí vejce. Leželo opuštěné na cestě, je neporušené. Je nějaká šance, že ho zvládnu doma vylíhnout? Líheň žádnou nemám, ale chtěla bych se pokusit ho nechat vylíhnout. Dokážete mi nějak poradit, jak na to?
Gazdina

XXX.XXX.12.59
Magibandaska
napsal(a):
Dobrý den, dneska jsem na procházce kolem rybníka našla nejspíš husí vejce. Leželo opuštěné na cestě, je neporušené. Je nějaká šance, že ho zvládnu doma vylíhnout? Líheň žádnou nemám, ale chtěla bych se pokusit ho nechat vylíhnout. Dokážete mi nějak poradit, jak na to?
Odkud jste mohl bych ho dát pod husu
Uživatel s deaktivovaným účtem

Magibandaska
napsal(a):
Sedá mi 2. husa a mám líheň a husy umím líhnout, odkud jste?
Napište potom prosím, kde bude další ohnisko ptačí chřipky. Rád bych měl nějaký čas navíc, abych stihnul odvozit drůbež ke známým.
Všem, kteří jste se nabídnuli, za trest bych Vám dal na vylíhnutí sádrový podkladek! :)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27309286

Hlavně udržovat paniku!
napsal(a):
Hlavně udržovat paniku!
Ano, masmedia vytváří něco, co pravděpodobně nemá se skutečností nic do činění a podnikavci na tom vydělávají a naopak ostaní tratí.... V odkaze je názor odborníka: https://video.aktualne.cz/primarka-hysterie-cechu-nema-obdoby-silenstvi-brzy-opadne-a/r~9d3f73aa5c9e11ea80e60cc47ab5f122/?utm_source=centrumHP&utm_medium=videobox&utm_content=default&utm_term=position-4&utm_campaign=Video

Ano, k čemu jsou veškerá "preventivní" opatření? K přerozdělování peněz daňových poplatníků. Jinak výsledný efekt nula. Ptaci chřipka, stejně jako jiné patogeny už snami stejně zůstane a nezbyde nic jiného, než se s tím vypořádat pomocí evoluce. Akorát se to blbě dotuje..
napsal(a):
Ano, k čemu jsou veškerá "preventivní" opatření? K přerozdělování peněz daňových poplatníků. Jinak výsledný efekt nula. Ptaci chřipka, stejně jako jiné patogeny už snami stejně zůstane a nezbyde nic jiného, než se s tím vypořádat pomocí evoluce. Akorát se to blbě dotuje..
Určitě a platí...
Gazdina

XXX.XXX.148.47
No jo tohle ty nahoře potřebujou, strach, za chvíli se budete bát jíst vejce z vlastního dvorku tak šup si koupit polský a nebo Babišovo ať nemá chudák málo

kury
napsal(a):
COPAk je jen ptačí chřipka.Jsou jiné nemoci drůbeže a do líhně bych nevzal vejce ani od souseda,sám dělám každoročně zdravotní zkoušky na tuberu a puloru ve svém chovu.Velkoichovy mě nezajímají,mám čistokrevný chov.
Naopak mně běhá po zahradě kačena přímo z rybníka (donesená v srpnu, trvale poškozené křídlo) a jsem v klidu. Vrabčáci ujídají bažantům pšenku. Příroda a sekera jsou nejlepší selekce (ačkoli s příp. tuberou je to horší).
Šílet začínám někdy kvůli opatřením, která vymýšlí veterina, víc než ze strachu z nemocí.
napsal(a):
Naopak mně běhá po zahradě kačena přímo z rybníka (donesená v srpnu, trvale poškozené křídlo) a jsem v klidu. Vrabčáci ujídají bažantům pšenku. Příroda a sekera jsou nejlepší selekce (ačkoli s příp. tuberou je to horší).
Šílet začínám někdy kvůli opatřením, která vymýšlí veterina, víc než ze strachu z nemocí.
.Pod toto se podepisuju.
Nemoci tu byly jsou a budou,příroda si poradí.
Jak je jen možné,že to ta drůbež celé ty věky generace po generaci přežila,že?Holt občas něco nevyjde,ale jede se dál .
Nesvéprávným, kterým ještě chybí občanka a rozum doporučujete líhnout vejce z přírody. Uplne prehlidnu původ vejce.. bylo tam jen tak položené. Co to je? V přírodě bývá něco jen tak? Je tam tolik proměnných, že nad tím ani nema cenu přemýšlet.
A jinak, opravdu Vám stojí za to přitáhnout si do chovu nemoc a vědomě ohrozit chov svůj i chovatelů kolem sebe? Vy tomu jdete normálně naproti. Jestli to je divoká husa se dá sehnat za 400Kc k podzimu. Za tohle chcete riskovat?.. A to se Vám ještě musí vylihnout..Není v tom ani troska touhy po vzdělání, rozum vůbec.
Zvíře doma chované není věc a máte jim zajistit ochranu. A je jedno jestli před predátory nebo nemocemi.

Pindy svepravneho vzdělance plné rozumu..Nikdy jste neslyšel o líhnutí vajec z volné přírody? Dělá se to běžně. Napr. u bazantu. Drůbež ve volném chovu nelze udržet ve sterilním prostředí a drůbež zavřenou to neohrožuje. Chovejte drůbež vitální přirozeně rezistentní, místo preventivního podávání medikamentů vyřazuje neduživé kusy, selektuje a nemusíte trpět úzkostí že vám chov něco ofoukne. Vytváření sterilního prostředí je velmi v malochovu je krátkozraké a dříve či později na to každý chov dojede. U svých svěřenců suplujeme v podstatě přírodu, tak to delejme pořádně. Je velmi nepravděpodobné že vejce v této době bude od divokých hus.

přezdívka
napsal(a):
A co když tam to vejce někdo narafičil schválně a je otrávené. Vím, že je to prasárna, ale čas od času se k tomu někdo uchýlí. To vás nenapadlo?
Přesně to mě také napadlo!

ančovička1
napsal(a):
Mě včera snesla husa prvni jarni vejce😀..jaro je tu😀
Moje husy sedí, jedna má 13 vajec pod sebou a 5 v líhni (to jsou ta nasezená od 28.2.), druhá 11 vajec pod sebou a 7 v líhni (od 6.3.) . Jsou tam nejen vejce jejich, ale i cizí (včetně nepříbuzných češek).