Líheň IO 103 Makro akce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2013 20:26
javurka

XXX.XXX.63.10

Záryby napsal(a):
Zenska jedna blazniva smajlík proc hned rozbijite vejce? ???! Sakra, to nedelam ani ja,kdyz si nejsem jist smajlík urcite ta prosvetlovacka je jedna z nejlepsich, ale cena 590 kc taky neni mala, nevim, zda se Vam vyplati. Tohle jsem fakt nechtel smajlík vy zensky jste moc hrrrrrr smajlík at uz Vas to ani nahodou nenapada hned rozbijet vejce. Sakra smajlík

Protože jsem měla obavy, aby se nekazilo, pak jsem byla zvědavá, jestli jsem to poznala správně, a pak vařím maso pro psy, tak mě hned napadlo využití pro neoplodněné vejce. Bylo to tvrdé ponaučení. KAždopádně prosvětlovačka je objednaná, a teď už jedu jen na jistotu. Kuřátku se omlouvám. Vy za to samozřejmě nemůžete, zvědavost je hrozná věc.

23.2.2013 21:42
Záryby

XXX.XXX.167.120

javurka napsal(a):
Protože jsem měla obavy, aby se nekazilo, pak jsem byla zvědavá, jestli jsem to poznala správně, a pak vařím maso pro psy, tak mě hned napadlo využití pro neoplodněné vejce. Bylo to tvrdé ponaučení. KAždopádně prosvětlovačka je objednaná, a teď už jedu jen na jistotu. Kuřátku se omlouvám. Vy za to samozřejmě nemůžete, zvědavost je hrozná věc.

smajlík ,zenska zvedava, presne jako ta moje smajlík komu porad pises? ?? smajlík ale nikomu, jenom se koukam smajlík

23.2.2013 21:51
Záryby

XXX.XXX.167.120

Tak jsem ji rekl, ze mam venku milenku smajlík

23.2.2013 21:57
ponka1

XXX.XXX.88.99

javurka napsal(a):
Jo, a to srdíčko tlouklo, hroznýsmajlíksmajlík, fakt hrozný, vyhrkly mi slzy. Podělaná baterka, okamžitě objednávám pořádnou prosvětlovačku.

klííííd mě se to stalo před 4 dny,nevěděla jsem jestli jo nebo ne tak jsem se chtěla podívat abych věděla pro příště.Poprvé po letech líhnu pár hnědých vajec.Jinak léta bílá tam je to znát na 5 dnech smajlík Ale počítala jsem s tím.Stejně mě to srdce vždycky dostane.A všiměte si toho oka,přesně jak jsem psala.Jsme to ale prdlouši takhle naříkat nad kuřecím zárodkem,co?smajlík

23.2.2013 21:59
ponka1

XXX.XXX.88.99

ještě dodám,že vejce jakkoliv mrtvá se za 21 dní nezkazí natolik aby vám praskla.To je tam raději nechte smajlík

23.2.2013 22:22
dorm

XXX.XXX.64.242

Záryby napsal(a):
Tak jsem ji rekl, ze mam venku milenku smajlík

kaňouresmajlík

23.2.2013 23:31
beginner

XXX.XXX.244.10

Tak jsem se vrátila z koncertu a koukám smajlík ... milenky smajlík ...a javurka ...já vím, že je to blbý ponaučení, ale zase máme pěknou fotku malého zárodku a každý kdo si to přečte si dá pozóóór smajlík

24.2.2013 15:33
beginner

XXX.XXX.244.10

Dnes večer budu mít líhně zapnuté 8 dnů.
Prosvěcovala jsem vejce a...
v líhni IO je obsah více ve špičce a je dobře poznat, které vejce je oplodněné a které ne. V IO 33 vajec z toho 29 oplodněných.
V líhni Rcom jak se vejce otáčejí naležato každou hodinu, není obsah tak zřetelný a jestli jsou čistá nebo ne, ještě stále nejde na 100% poznat, ale zdá se mi, že z 20 ti vajec ve 3 nic není.
Přendám je do IO a uvidím. Zároveň z IO přendám 3 plná do Rcom smajlík

24.2.2013 15:46
venziva

XXX.XXX.32.1

Proč ta výměna, co tím sledujete?
Jinak blahopřeji k oplozenosti a tedy částečnému úspěchu. smajlík Já už jedu jen s 18-ti vajíčky. zbytek byl neoplozený. Vše se mi drží na stálých hodnotách, tak sem nic nepíšu a čekám, kdo jak dopadne a držím všem palce. Sama jsem zvědavá, jestli vyhodnotíme líheň jako dobrou.

24.2.2013 16:12
Záryby

XXX.XXX.167.120

beginner napsal(a):
Dnes večer budu mít líhně zapnuté 8 dnů.
Prosvěcovala jsem vejce a...
v líhni IO je obsah více ve špičce a je dobře poznat, které vejce je oplodněné a které ne. V IO 33 vajec z toho 29 oplodněných.
V líhni Rcom jak se vejce otáčejí naležato každou hodinu, není obsah tak zřetelný a jestli jsou čistá nebo ne, ještě stále nejde na 100% poznat, ale zdá se mi, že z 20 ti vajec ve 3 nic není.
Přendám je do IO a uvidím. Zároveň z IO přendám 3 plná do Rcom smajlík

To je dost DOBRY smajlík

24.2.2013 16:39
beginner

XXX.XXX.244.10

venziva napsal(a):
Proč ta výměna, co tím sledujete?
Jinak blahopřeji k oplozenosti a tedy částečnému úspěchu. smajlík Já už jedu jen s 18-ti vajíčky. zbytek byl neoplozený. Vše se mi drží na stálých hodnotách, tak sem nic nepíšu a čekám, kdo jak dopadne a držím všem palce. Sama jsem zvědavá, jestli vyhodnotíme líheň jako dobrou.

Zajímá mě Rcom, když v ní bude 20 oplozených vajec, kolik kuřat se vyklube smajlík Minule jsem jí stále otevírala a teď si jí vůbec nevšímám, jen jsem dolila asi 3x vodu.

24.2.2013 16:55
venziva

XXX.XXX.32.1

Zkusila jsem, jak dlouho v IO vydrží voda s plnou nádobkou A. Dolila jsem v pátek večer a dnes ráno už jsem byla na suchu. Takže to je maximálně 1 a půl dne.Takže další poznatek - do této líhně chce každý den nakouknout a doplnit vodu. I když je nádobka A zcela plná, 2 dny nevydrží. (tedy žádné dvoudenní akce v době líhnutí nepřipadají v úvahu smajlíksmajlík).

24.2.2013 16:57
beginner

XXX.XXX.244.10

Záryby napsal(a):
To je dost DOBRY smajlík

Jsem spokojená smajlík Z 50ti kupovaných vajec ?5? neoplodněných. Možná jen 3, protože u dvou se mi zdá, že je kruh smrti, ale ještě je nechci rozbíjet. Všechny špatný vejce nechávám zatím v IO. Ty další 2 úplně čistá jsou z domácího chovu.
Zatím to vypadá, že je líheň IO funkční.... ale ještě zbývá dlouhá doba smajlík

24.2.2013 17:04
danurba

XXX.XXX.54.200

venziva napsal(a):
Zkusila jsem, jak dlouho v IO vydrží voda s plnou nádobkou A. Dolila jsem v pátek večer a dnes ráno už jsem byla na suchu. Takže to je maximálně 1 a půl dne.Takže další poznatek - do této líhně chce každý den nakouknout a doplnit vodu. I když je nádobka A zcela plná, 2 dny nevydrží. (tedy žádné dvoudenní akce v době líhnutí nepřipadají v úvahu smajlíksmajlík).

určitě záleží na vlhkosti v okolním prostředí, kamarádka má líheň doma, byt mají v hodně starém zděném domě dost vlhký a říkala, že tři dny nemusela vodu dolívat vůbec.

24.2.2013 17:05
beginner

XXX.XXX.244.10

venziva< Řešení vlhkosti v IO je zatím opruz. Naleji tam opravdu malinko asi 10 ml vody a vlhkost mi vyletí na 70% i víc a dží na těch 70ti hodinu a něco a pak začne klesat, klesne na cca 38% a tak pořád dokola. Zítra mi snad přijde vlhkoměr s teploměrem, tak budu aspoň vědět, kolik je u vajec smajlík

24.2.2013 17:08
beginner

XXX.XXX.244.10

danurba napsal(a):
určitě záleží na vlhkosti v okolním prostředí, kamarádka má líheň doma, byt mají v hodně starém zděném domě dost vlhký a říkala, že tři dny nemusela vodu dolívat vůbec.

To si také říkám, že je teď dost vlhko. Snad budu mít jasněji, až přijde vlhkoměr smajlík

24.2.2013 18:25
11.11

XXX.XXX.18.32

Holky líhňařský ten vlhkoměr je třeba zkalibrovat .Obali se vlhkým hadrem a měl by ukazovat po několika minutách 100% rafička se nastaví regulačním šroubem je ze zadu hadr namočit a vyždímat

24.2.2013 18:38
Záryby

XXX.XXX.167.120

beginner napsal(a):
Jsem spokojená smajlík Z 50ti kupovaných vajec ?5? neoplodněných. Možná jen 3, protože u dvou se mi zdá, že je kruh smrti, ale ještě je nechci rozbíjet. Všechny špatný vejce nechávám zatím v IO. Ty další 2 úplně čistá jsou z domácího chovu.
Zatím to vypadá, že je líheň IO funkční.... ale ještě zbývá dlouhá doba smajlík

Tady je jasne vydet,ze vejce prodam az kdyz vim, ze je dobra oplozenost smajlík za tu ostudu opravdu nestojim smajlíkR.

24.2.2013 18:45
venziva

XXX.XXX.32.1

beginner napsal(a):
venziva< Řešení vlhkosti v IO je zatím opruz. Naleji tam opravdu malinko asi 10 ml vody a vlhkost mi vyletí na 70% i víc a dží na těch 70ti hodinu a něco a pak začne klesat, klesne na cca 38% a tak pořád dokola. Zítra mi snad přijde vlhkoměr s teploměrem, tak budu aspoň vědět, kolik je u vajec smajlík

Já to úplně vyřešila tou bublinkovou fólií, která plave na hladině vody (viz. moje příspěvky výše). Mám ji zakrytou nejméně ze 3/4 (možná i více) a vlhkost se drží stabilně na 59 - 60% ani nijak nekolísá, dokud je voda. Pokud více zakryju, jde vlhkost dolů. Chce to jen vychytat, jakou plochu zakrýt.
Přidávám foto.

24.2.2013 19:52
fanda62

XXX.XXX.64.242

smajlíksmajlíksmajlíkTchýně pivo uzený nejlepší je studený.Nevím jestli mám brečet,nebo zuřít,přišli jsme z nákupů z Prahy a líhen vypnutá,vytažená prodlužovačka ze zásuvky. Tchýně přišla za dětma a že překvapí rodiče,začala uklízet,luksovat,žehlit. Líhen byla vypnutá 4-5 hodin.Vejce studený .Nasazený 7 a 10 den.Vajíčka,která jsem připravoval do druhé líhně,byla uklizená na balkon,měl jsem je v ložnici,tam prý nemají co dělat.
Zítra budu prohlížet,dá se poznat jestli zárodky žijou nebo ne.Dík za každou radu.

24.2.2013 20:04
dorm

XXX.XXX.64.242

fanda62 napsal(a):
smajlíksmajlíksmajlíkTchýně pivo uzený nejlepší je studený.Nevím jestli mám brečet,nebo zuřít,přišli jsme z nákupů z Prahy a líhen vypnutá,vytažená prodlužovačka ze zásuvky. Tchýně přišla za dětma a že překvapí rodiče,začala uklízet,luksovat,žehlit. Líhen byla vypnutá 4-5 hodin.Vejce studený .Nasazený 7 a 10 den.Vajíčka,která jsem připravoval do druhé líhně,byla uklizená na balkon,měl jsem je v ložnici,tam prý nemají co dělat.
Zítra budu prohlížet,dá se poznat jestli zárodky žijou nebo ne.Dík za každou radu.

normálně jí zapni nemělo by to tak vadit po šestém dnu a tchýni zabíjsmajlík..Co baba šumuje v tvým bytěsmajlík

24.2.2013 20:15
javurka

XXX.XXX.63.10

fanda62 napsal(a):

Nemám moc zkušeností, ale loni seděla kachna na vejcích, šla se asi najíst a napít a vítr jí zabouchl vrátka do výběhu. Přijeli jsme za cca 6 hodin, jak dlouho byla mimo nevíme, ale vejce byla taky studená. A z 18 vajíček se vylíhlo 16 kachňat, a všech 16 se taky dožilo dospělosti. Stalo se to cca 10 den.

24.2.2013 20:26
Záryby

XXX.XXX.167.120

dorm napsal(a):
normálně jí zapni nemělo by to tak vadit po šestém dnu a tchýni zabíjsmajlík..Co baba šumuje v tvým bytěsmajlík

Presne tak, jak pises smajlík ty vado jeste davat tchyni klice od bytu smajlík kdo to kdy videl smajlík tak ta moje vi, ze musi zazvonit a podle nalady otevru smajlík a to bydli cca 400 m ode me smajlík zapnout lihen a snad z toho neco bude

24.2.2013 22:45
beginner

XXX.XXX.244.10

venziva< Moc děkuji za názornou fotku, zítra se do toho hned pustím smajlík

fanda62<
Tak to je na mrtvici, jsem zvědavá jak dopadnete a doufám, že dobře smajlík
U nás se při návštěvě maminky děje něco podobného. Ani se nestačím ohlédnout a už je všechno jinak smajlík

24.2.2013 23:53
javurka

XXX.XXX.63.10

Něco tu nehraje. Teď jsem zjistila, že v nádržce není skoro žádná voda, jen tak po dně a to ještě jen místy. A tamagoči si vesele ukazuje 60%. Když je plná, taky ukazuje kolem 60%, po neděli budu mít vlhkoměr, to jsem na to náramně zvědavá.

25.2.2013 11:42
beginner

XXX.XXX.244.10

javurka< To jsem tedy taky zvědavá, mě už nehraje skoro nic, už mám několik měřidel a každé mi ukazuje něco jiného smajlík

Ohledně vlhkosti to vypadá, že u vajec je ještě o 4% víc než ukazuje IO smajlík

Lidi, tenhle Trixie Reptiland si nikdy nekupujte, je úplně na nic smajlík V Rcom mi ukazuje 41°C a vlhkost asi 35%. Možná, kdybych ho dala do líhně ráno a večer se podívala, tak by něco přesnějšího ukázal, ale na takové šmejdy nemám trpělivost smajlík

25.2.2013 11:43
beginner

XXX.XXX.244.10

Na fotce je údajná teplota u nás doma smajlík

25.2.2013 11:52
marysh

XXX.XXX.114.252

Máte doma krásně teploučko smajlík jen trochu sucho smajlík

25.2.2013 11:58
beginner

XXX.XXX.244.10

marysh napsal(a):
Máte doma krásně teploučko smajlík jen trochu sucho smajlík

Jj a v Rcom už je 42°C a vlhkost taky 30% smajlík

25.2.2013 12:09
ponka1

XXX.XXX.88.99

Mě fascinuje jak pořád řešíte vlhkost smajlík já mám starou líheň 40 let Bioska,tam se voda neleje,líhnu v ní roky.Tak jsem tam dala včera ze zajímavosti vlhkoměr a mám tam 52% , sakra to dřív naši předci uměli vyrobit zázrak,nebo čím to je?smajlík

25.2.2013 12:28
javurka

XXX.XXX.46.90

My neřešíme vlkost, my hlavně řešíme, jestli si to rumunské umyvadlo necucá údaje z prstu. S konečným verdiktem si počkám za 14 dní. Jestli se kuřátka vylíhnout, tak ať si tamagoči ukazuje třeba svatého Petra. Za ty peníze asi nelze čekat zázraky.

25.2.2013 12:52
beginner

XXX.XXX.244.10

ponka1 napsal(a):
Mě fascinuje jak pořád řešíte vlhkost smajlík já mám starou líheň 40 let Bioska,tam se voda neleje,líhnu v ní roky.Tak jsem tam dala včera ze zajímavosti vlhkoměr a mám tam 52% , sakra to dřív naši předci uměli vyrobit zázrak,nebo čím to je?smajlík

Že by to bylo tím, že testujeme plastovou levnou líheň, a že ta vaše i 40 let stará se prodává za dvojnásobek ceny IO103 smajlík

25.2.2013 17:20
beginner

XXX.XXX.244.10

venziva< Ještě jednou děkuji za fotku, protože všechno vyndat a vyfotit, není žádná legrace smajlík
Všechno jsem udělala, ale nefotila jsem, protože čas běžel.

Zároveň s tím shitem vlhkoměrem/teploměrem, co jsem dala fotku výš, jsem objednala toto a vůbec to není špatné smajlík

25.2.2013 17:27
beginner

XXX.XXX.244.10

Kdyby v IO103 spustili čidlo vlhkosti a teploty k vejcům, tak jsem si nemusela nic kupovat nebo alespoň čidla měla delší kablík, abych si je mohla spustit sama smajlík

Přísavka se upevní na víko a čidla si můžete spouštět kam chcete smajlík

25.2.2013 17:31
beginner

XXX.XXX.244.10

čidlo vlhkosti, za ním je vidět čidlo teploty

25.2.2013 17:44
beginner

XXX.XXX.244.10

Není to žádný fofrník, takže když Tamagoči poskakuje chvilku 38.2°C pak skočí 38.8°C a pak třeba 38.5°C, ukazuje stále stejnou teplotu, ta se změní pouze, když se teplota změní trvaleji.
Má také možnost, že ukáže ninimální a maximální teplotu i vlhkost od vynulování. Jestli historii ukazuje spolehlivě zatím nevím.
Měla jsem teď otevřenou líheň, musím počkat než se stabilizuje a pak budu dál fotitsmajlík

stojánek

25.2.2013 18:14
venziva

XXX.XXX.32.1

To jsem zvědavá, jak se vlhkost na tamagoči a tom novém vynálezu bude shodovat. Určitě to napište, ať víme jak na tom jsme. A co bublinka - snížila vlhkost? Asi by tam šel vložit i slabý polystyren nebo cokoli, co plave na vodě. Jen pozor při dolévání, aby voda nezůstala na bublince. Proto vodu doplňuji při sundání vajec a ještě injekční stříkačkou. Vše mám stále konstantní, jen na noc polovinu poklopu přikrývám plínkou, protože teplota mi klesá pod 19 stupňů a pak teplota v líhni klesá na cca 37,4. Ta plína tam udrží 37,6 - 37,7.

25.2.2013 18:34
beginner

XXX.XXX.244.10

venziva napsal(a):
To jsem zvědavá, jak se vlhkost na tamagoči a tom novém vynálezu bude shodovat. Určitě to napište, ať víme jak na tom jsme. A co bublinka - snížila vlhkost? Asi by tam šel vložit i slabý polystyren nebo cokoli, co plave na vodě. Jen pozor při dolévání, aby voda nezůstala na bublince. Proto vodu doplňuji při sundání vajec a ještě injekční stříkačkou. Vše mám stále konstantní, jen na noc polovinu poklopu přikrývám plínkou, protože teplota mi klesá pod 19 stupňů a pak teplota v líhni klesá na cca 37,4. Ta plína tam udrží 37,6 - 37,7.

Ve vlhkosti se +-1% shodují, když otevřu líheň a pak zavřu, reagují úplně stejně. Po ustálení, ukazuje vlhkoměr u vajec buď stejně nebo o 1-2% víc, ale mám čidlo uprostřed vajec, pod vejci bude o malinko víc.
Pokud tedy tamagoči ukazuje vyšší vlhkost než by měla být při inkubaci, je to špatné a měla by se srazit.

25.2.2013 18:45
beginner

XXX.XXX.244.10

Teď jeden údaj, který bude asi na nic.
V místnosti 26°C naměřím uprostřed vajec stálých 37.5°C. Tamagoči každou chvíli skáče 38.2°C, 38.8°C, 38.5°C...

25.2.2013 18:46
beginner

XXX.XXX.244.10

stejná teplota, líheň skočí na jinou

25.2.2013 19:00
beginner

XXX.XXX.244.10

Za chvíli mi přijde miláček z práce, tak až zítra se pokusím srazit teplotu v pokoji a budu trochu měřit smajlík , když tedy píšou v návodu, že teplota pokoje má být 20-25°C.

Já asi dopadnu smajlík Rcom jsem si zkontrolovala na teplotu jenom první den (z touhle jsem ještě od začátku nikdy nelíhla) a teď mám pocit, že jsem si vajíčka trochu přehřála (až dnes jsem jí zkalibrovala)

Zajímalo by mě, jestli má Renda na displeji 37.4°C a v líhni také 37.4°C, abych to s tou dnešní kalibrací zase nepřehnala.

No a to, co se děje s vejci v IO během testů smajlík Snad mi alespoň pár prďolů vyleze smajlíksmajlíksmajlík

25.2.2013 19:03
venziva

XXX.XXX.32.1

Nanic to není. Je to poznatek, že na vejcích je teplota cca o 1 stupeň nižší než ukazuje Tamagoči. Mám to úplně stejně. Teplota v líhni se mění proto, že čidlo teploměru je blízko výhřevného kabelu. Ten spíná cca po 20s na začátku líhnutí a nyní 10 den po 1 minutě vždy na cca 2s. Vejce nejspíš už hřejí, proto se nespíná tak často. Větrák, ale teplotu rozvrství, takže je vše v naprostém pořádku.
Jdu dolít vodu a na základě vašich poznatků přidám ještě kousek bublinky, abych měla vlhkost trochu pod 60%.
Možná to moc rozebíráme a měříme a zbytečně se nervujeme. Manžel tvrdí, že to musí mít spočítané i s tím vzduchem (čehož se bojím já, protože dirky navíc nemám). Jinak by to prý nemohli prodávat. Ale nedá mi to a občas, když jdu kolem, líheň na 2 vteřinky pootevřu, aby se vyvětrala.

25.2.2013 19:06
yetti

XXX.XXX.33.199

beginner napsal(a):
Za chvíli mi přijde miláček z práce, tak až zítra se pokusím srazit teplotu v pokoji a budu trochu měřit smajlík , když tedy píšou v návodu, že teplota pokoje má být 20-25°C.

Já asi dopadnu smajlík Rcom jsem si zkontrolovala na teplotu jenom první den (z touhle jsem ještě od začátku nikdy nelíhla) a teď mám pocit, že jsem si vajíčka trochu přehřála (až dnes jsem jí zkalibrovala)

Zajímalo by mě, jestli má Renda na displeji 37.4°C a v líhni také 37.4°C, abych to s tou dnešní kalibrací zase nepřehnala.

No a to, co se děje s vejci v IO během testů smajlík Snad mi alespoň pár prďolů vyleze smajlíksmajlíksmajlík

RCom je len RCom a porovnavat RCom s niecim daleko horsim je uplne sialenstvo. Na Slovensku plati jedno pekne prislovie. Bolo koze dobre, išla sa na ľad šmýkať. Rozmyslajte...smajlík

25.2.2013 19:26
beginner

XXX.XXX.244.10

yetti napsal(a):
RCom je len RCom a porovnavat RCom s niecim daleko horsim je uplne sialenstvo. Na Slovensku plati jedno pekne prislovie. Bolo koze dobre, išla sa na ľad šmýkať. Rozmyslajte...smajlík

Já vám nerozumím. Nic neporovnávám. Jen jsem napsala, že jsem až dnes udělala kalibraci Rcom, takže jsem zvědavá jak dopadnu smajlík Ten palec nahoru neplatí, jen mi tady chybí samostatný mrkající smajlík smajlík

25.2.2013 19:28
yetti

XXX.XXX.33.199

beginner napsal(a):
Já vám nerozumím. Nic neporovnávám. Jen jsem napsala, že jsem až dnes udělala kalibraci Rcom, takže jsem zvědavá jak dopadnu smajlík Ten palec nahoru neplatí, jen mi tady chybí samostatný mrkající smajlík smajlík

Pokial viem, mate tusim aj RCom... Ci? smajlík

25.2.2013 19:37
venziva

XXX.XXX.32.1

yetti napsal(a):
Pokial viem, mate tusim aj RCom... Ci? smajlík

Ale BEGINNER má RCom pro maminku a ta půjde z domu (jak píše v úvodu) a proto si koupila tu levnou. Přeci jen koupit 2 RCom se trochu prodraží. A protože IO je líheň nová a ještě tu o ní nic není, tak ji společně testujeme a vzájemně si píšeme poznatky, abychom zjistily, kde je zakopaný pes, pokud se líhnutí nepovede. Proto se to tady tak (pro Vás možná zbytečně) řeší. Třeba zrovna BEGINNER zjistí, že i IO je celkem dobrá, že jí stačí a nebo že má šetřit na druhou drahou RCom.

25.2.2013 20:18
dorm

XXX.XXX.64.242

jste na půlce času holky,ničeho se nebojte.Tamagoči už spíná v delších intervalech,tak vejce už hřejí tak zatím inkubace jde jak má.smajlík

25.2.2013 20:33
venziva

XXX.XXX.32.1

dorm napsal(a):
jste na půlce času holky,ničeho se nebojte.Tamagoči už spíná v delších intervalech,tak vejce už hřejí tak zatím inkubace jde jak má.smajlík

Konečně nějaké povzbuzení od zkušeného! smajlík To Vám to ale trvalo. Každý den čekám, že někdo napíše, že to jde dobřesmajlík. Tak jsem ráda, že i podle vás je zatím vše v pořádku.smajlík

26.2.2013 00:36
beginner

XXX.XXX.244.10

Dorm vždycky ví kdy povzbudit, díky smajlík
Je to přesně tak, jak psala venziva smajlík
Možná to moc rozebíráme, měříme, zateplujeme, já dělám díry..., ale nikomu tady nic nevnucujeme, každý má svou líheň a svá vejce a já to dělám, protože mě to baví smajlík
Škoda jen, že jsem neměla tenhle teploměr už od začátku.
Mám v líhni ještě o 10 vajec víc. Byla tady maminka a přivezla nám vejce k jídlu... pak uviděla novou líheň....a zjistila, že je v ní ještě místo smajlík

Další poznatky:
Sundala jsem veškerou izolaci a vyndala i bublinku zpod líhně.
Už asi 2 dny mám ve víku 4 díry.
Teď, když doliji vodu, vlhkost vyskočí nad 60%, ale po půl hodině je už pod 60% a pomalu klesá.
Snažím se snížit teplotu v pokoji, klesla na 25.4°C.
Tamagoči už nepadá na 38.2-38.5 až 38.8°C, ale déle drží na 38.6°C a občas skočí až na 38.9°C . Teplota uprostřed vajec zůstává stejná 37.5-37.6°C.

Zítra bych ještě chtěla změřit, jestli je v celé líhni stejná teplota. Stále mám dojem, že je po stranách tepleji než uprostřed. To by bylo ideální pokud by někdo přidával nová vejce, že by je umístil na teplejší místo u kraje a ty starší na chladnější uprostřed smajlík

26.2.2013 01:41
beginner

XXX.XXX.244.10

Jak dopadl fanda62 ???????????????

26.2.2013 09:01
javurka

XXX.XXX.46.90

Tak už vím, proč se mi teplota na tamagoči pořád drží na 38°C, i když je v pokoji kolem 23°C. Mám ji na stolku vedle dveří do špajzky. A když jsem prosvěcovala a stála u toho delší dobu, začala mi být zima na boku. Zjistila jsem, že okolo dveří ze špajzky fučí ledový vzduch a stěna, která vlastně špajzku odděluje od pokoje, je taky pěkně ledová. Vůbec jsem si toho předtím nevšimla, ani mě to nenapadlo. Tak jsem o stěnu líhně, která je k tomu studeným, opřela dvě vrstvy plat na vajíčka a ejhle, teplota za chvíli vyskočila na 38,5 a od včera se tak i drží. Jen tu vlkost mám pořád 60% a nechce dolů. Zase v návodu 60 uvádějí, tak to nechám být. Mám trošku obavy, že vajíčka měla celou dobu nízkou teplotu. Inu uvidíme.

26.2.2013 09:11
dorm

XXX.XXX.64.242

javurka napsal(a):
Tak už vím, proč se mi teplota na tamagoči pořád drží na 38°C, i když je v pokoji kolem 23°C. Mám ji na stolku vedle dveří do špajzky. A když jsem prosvěcovala a stála u toho delší dobu, začala mi být zima na boku. Zjistila jsem, že okolo dveří ze špajzky fučí ledový vzduch a stěna, která vlastně špajzku odděluje od pokoje, je taky pěkně ledová. Vůbec jsem si toho předtím nevšimla, ani mě to nenapadlo. Tak jsem o stěnu líhně, která je k tomu studeným, opřela dvě vrstvy plat na vajíčka a ejhle, teplota za chvíli vyskočila na 38,5 a od včera se tak i drží. Jen tu vlkost mám pořád 60% a nechce dolů. Zase v návodu 60 uvádějí, tak to nechám být. Mám trošku obavy, že vajíčka měla celou dobu nízkou teplotu. Inu uvidíme.

s toho bych strach neměl.
38 st s větrákem se nic nepokazilo

26.2.2013 10:13
javurka

XXX.XXX.46.90

Děkuji za uklidňující zprávu smajlík. Trošku mě uklidnilo i to rozkleplé kuřátko. Vypadalo, že vývojově je na tom tak jak má být.

26.2.2013 10:29
beginner

XXX.XXX.244.10

javurka< Teplota je v pohoděsmajlík
Pokoj 24°C
Tamagoči déle drží na 38°C, ale občas skočí na 38.2...38.3
Měření na okraji líhně, v místě kde není žádné vejce, čidlo je spuštěno a začíná u vršku vejce a končí zhruba ve výšce 2/3 vejce.
Minimum a maximum za měřenou dobu 37.4°C/37.7°C.

26.2.2013 11:05
beginner

XXX.XXX.244.10

Další poznatky:
Teplota místnosti 24°C.
Střed pod větrákem je chladnější min/max 36.9/37°C
o 0.7°C než na okraji smajlík
Ještě 5 minut po zavření líhně ukazuje 36.2°C
Jdu vrátit zpět izolaci.

26.2.2013 11:36
beginner

XXX.XXX.244.10

Ten chladnější vzduch jde poznat, i když zvednete víko a dáte pod větrák ruku.

Asi je lepší držet teplotu kolem 38.9, protože včera jsem si nebyla jistá zda nějaký rozdíl je, byla to jen malá odchylka a dnes jsem jí chtěla změřit. Jenže jak jsem včera sundala izolaci a dnes teplota spadla na 38-38.2 ten rozdíl už je velký.

Po vrácení izolace jede teplota už nahoru, teď je u středu 37.3°C a tamagoči poskakuje mezi 38.3-38.7.

U vás to může být ale jinak, takže moje měření už asi nemá významsmajlík

26.2.2013 11:50
marvon

XXX.XXX.12.139

Nechci nějak prudit, nebo vám kazit náladu, ale co jsem našel ma tenhle teplo/vlhkoměr
toleranci +-1 °C a +-5%RH.
Takže jestli ukazuje jinak než ten v líhni není se čemu divit.
Za stejnou cenu máte liňovej teploměr http://www.lihne.cz/230-digitalni.html
s přesností +-0.1°C.

26.2.2013 12:22
beginner

XXX.XXX.244.10

marvon napsal(a):
Nechci nějak prudit, nebo vám kazit náladu, ale co jsem našel ma tenhle teplo/vlhkoměr
toleranci +-1 °C a +-5%RH.
Takže jestli ukazuje jinak než ten v líhni není se čemu divit.
Za stejnou cenu máte liňovej teploměr http://www.lihne.cz/230-digitalni.html
s přesností +-0.1°C.

To není prudění, naopak smajlík Byla bych ráda, kdyby si ho někdo, kdo má líheň IO, koupil smajlík
Objednávala jsem seno a bohužel v e-shopu nic jiného, než co jsem koupila, neměli.
Kdyby poštovné nebylo tak drahé, tak bych si koupila něco tam a něco tam, ale leze to do peněz smajlík

26.2.2013 12:26
javurka

XXX.XXX.46.90

Já jsem v pátek objednala na lihne.cz ten digitální černý teploměr s vlhkoměrem. Tak doufám, že to není žádný šmejd. Snad brzy dorazí, změřím a dám info.

26.2.2013 12:49
fanda62

XXX.XXX.64.242

beginner napsal(a):
Jak dopadl fanda62 ???????????????

Zatím nijak,líhen běží dál,vajíčka jsou oplozený,ale jestli se vyvíjí dál to nepoznám. 17, den je dám do vody a uvidím.

26.2.2013 12:56
beginner

XXX.XXX.244.10

marvon< Teploměr jsem před použitím porovnala s líhní Rcom+digitální lékařský teploměr+rtuťový lékařský teploměr.

Trochu jste mě nahlodal a abych měla jistotu, změřila jsem si teplotu pod paží čidlem a dvěma lékařskými digitálními teploměry. Všechny svorně ukázali teplotu 36.3°C.
Můj teploměr/vlhkoměr žádnou odchylku +-1 stupeň nemá smajlík

26.2.2013 13:04
beginner

XXX.XXX.244.10

fanda62 napsal(a):
Zatím nijak,líhen běží dál,vajíčka jsou oplozený,ale jestli se vyvíjí dál to nepoznám. 17, den je dám do vody a uvidím.

Jestli jsou živí, tak by už měli vydávat teplo. Když byste si dal do líhně jedno 100% neoplozené a nechal ho zahřát v líhni a pak porovnal chladnutí, tak by to možná šlo poznat.
Držím palce ať jsou v pořádku smajlík

26.2.2013 13:10
marvon

XXX.XXX.12.139

Nevím, jenom říkam co jsem našel. smajlík Když funguje tak je to jedině dobře smajlík

26.2.2013 13:11
beginner

XXX.XXX.244.10

javurka napsal(a):
Já jsem v pátek objednala na lihne.cz ten digitální černý teploměr s vlhkoměrem. Tak doufám, že to není žádný šmejd. Snad brzy dorazí, změřím a dám info.

To jsem ráda a už se těším na info. smajlík

27.2.2013 01:32
beginner

XXX.XXX.244.10

Když koukám na tepoměr a na tamagoči, řekla bych, že ta nižší teplota co tamagoči ukáže, je teplota ve středu líhně -1°C a ta vyšší co ukazuje je na kraji líhně -1°C.

27.2.2013 01:44
beginner

XXX.XXX.244.10

Zapomněla jsem napsat, že je to teplota na vrcholku vajec. U mě, při teplotě pokoje 26°C a izolaci po stranách a zespodu, je rozdíl mezi vrchem a spodkem přibližně 0.6°C. U chladnější místnosti nebo neodizolované líhně bude rozdíl větší.
Vrtá mi hlavou, proč líheň sama nezvedne teplotu, když spadne teplota v místnosti, když v návodu píší, že třeba při otevření víka by měla vyskočit až na 39.5-41.5°C a to se mi nikdy nestalo smajlík

27.2.2013 16:30
venziva

XXX.XXX.32.1

Zmetekkrtek založil nové vlákno, ale já už bych poznatky z líhnutí v této líhni psala sem, a to proto, aby tu bylo vše pohromadě. Konec konců do konce 1. líhnutí v této líhni nám zbývá + - týden a pak už se tu o tom tak moc diskutovat nebude. A jestli bude někdo chtít poradit, vše se dočte v jednom vláknu a nebude muset pracně vyhledávat informace jinde. Takže za sebe píšu, že já budu své poznatky psát na toto vlákno.
U mě vše beze změn, vejce jsou plná (tmavá) do poloviny, možná do 3/4 - pokud je mám na špičce. Líhnu a prosvěcuji poprvé, tak snad je to dobře.

27.2.2013 18:12
beginner

XXX.XXX.244.10

Aktuální krátké měření bez izolace a hned jí jdu zase vrátit smajlík

27.2.2013 18:43
beginner

XXX.XXX.244.10

Všechno měřím na vecích. Po nějaké době ještě teplota o málo stoupne, ale těch pár míst ve středu je tak na chlazení vajec. Stačí malinko zaizolovat nebo vyšší teplota v místnosti a teplota stoupne v krajní řadě na 38.1-38.2°C a tu drží smajlík

27.2.2013 19:54
venziva

XXX.XXX.32.1

Tak jste mě zvyklala a už také měřím.
Teplota v bytě 21,3 ------ líheň bez vrchní izolace nakraji 37,8
ve středu 37,6

Teploměr pokládám mezi vejce, na vejcích mi nedrží.

Zkuste zalepit přidělané dirky v poklopu a pak změřte. Možná Vám tam způsobují špatnou cirkulaci vzduchu. Nebo ten teplý rychle uniká ven, nevím, nerozumím této fyzice, ale teplý vzduch stoupá a my máme topný kabel nahoře.

27.2.2013 20:12
dorm

XXX.XXX.64.242

pro venzivu
Tyffany v 16letech..bohužel předloni odešla

27.2.2013 20:38
venziva

XXX.XXX.32.1

dorm napsal(a):
pro venzivu
Tyffany v 16letech..bohužel předloni odešla

Ta fotka je perfektní! smajlík Peršanky to je moje velká záliba, ale už mám jen jednu.
Mně můj miláček z profilu odešel loni v létě. Byl to 5-ti kilový kocour, ohromný mazel.
Když se mě kolemjdoucí ptali, co to mám na zahradě za zvířata (viděli hedvábničky), tak jim manžel odpovídal: "Perské kočky křížené se slepicí." Byli i tací, co věřili. smajlík

27.2.2013 22:29
beginner

XXX.XXX.244.10

venziva napsal(a):
Tak jste mě zvyklala a už také měřím.
Teplota v bytě 21,3 ------ líheň bez vrchní izolace nakraji 37,8
ve středu 37,6

Teploměr pokládám mezi vejce, na vejcích mi nedrží.

Zkuste zalepit přidělané dirky v poklopu a pak změřte. Možná Vám tam způsobují špatnou cirkulaci vzduchu. Nebo ten teplý rychle uniká ven, nevím, nerozumím této fyzice, ale teplý vzduch stoupá a my máme topný kabel nahoře.

To bych si nedovolila dávat sem výsledky s dírami smajlík Díry byly zalepené smajlík
Měření byla rychlovka, jen aby bylo vidět stoupání teploty od středu. Určitě by teplota šla ještě výš, kdybych měřila po 15 minutách od zavření poklopu, ale to už si každý musí změřit sám smajlík

27.2.2013 23:43
marcela.s

XXX.XXX.139.43

Tak už mi po líhni (bez jakýchkoliv úprav) běhá 9 kuřat a do rána mají ještě čassmajlík

27.2.2013 23:56
venziva

XXX.XXX.32.1

marcela.s napsal(a):
Tak už mi po líhni (bez jakýchkoliv úprav) běhá 9 kuřat a do rána mají ještě čassmajlík

No tak to je paráda!!!!!!!!!!!!!! Velká gratulace! smajlík
Já chci také smajlík. Už se nemohu dočkat, ale ještě musím vydržet 8 dní. smajlík

Zítra doplňte informace: kolik, z kolika vajec, co jste líhla,........(není povinné, ale potěší)

Měřila jste a hlídala hodnoty na dyspleji? Jestli ano, jak jste na tom byla (aspoň trošinku nás povzbuďte).

28.2.2013 11:37
beginner

XXX.XXX.244.10

marcela.s napsal(a):

Zdravím a velká gratulace smajlík
Můžu se zeptat, to jste jí kupovala ještě před slevou? Při jaké teplotě a vlhkosti jste líhla? Měřila jste teplotu v líhni? Eva

28.2.2013 16:33
marvon

XXX.XXX.98.137

vypada to že je vyzkoušeno smajlík a bez paniky smajlík gratuluju

Paďajs

28.2.2013 17:10
Paďajs

XXX.XXX.197.2

Před týdnem jsem se zde na tomto vláknu dověděl o IO 103, letím do Makra v Liberci a vyprodáno.smajlíkPrý dovezou 27.2.zanechal jsem tedy na sebe kontakt. Cely týden sleduji nové příspěvky a smajlík. Včera jsem ji přivezl smajlík, a byla pouze pro toho kdo si objednal. Hmm. Sestavil zapojil a měřil teplotu. Nejprve lékařským a pak novým digi teploměrem. V líhni bez vajec s plnou vnitřní nádobkou bez úprav : v místnosti 22, na tamagoči 38,6, na kraji líhně 37,5 uprostředka 36,2.

28.2.2013 17:29
venziva

XXX.XXX.32.1

Dokud byla líheň prázdná, tak teplota létala nahoru dolů. Po naplnění vejci se mi teplota ustálila. Teď jsem si četla všechny moje příspěvky a teplotu mám v podstatě po celou dobu stále stejnou. Nemám ani rozdíly v teplotě na kraji a ve středu líhně jako BEGINNER. Jediné, co jsem řešila, byla vlhkost a ta se mi od 5. dne také už drží na stálé hodnotě. Nesmutněte, dejte vejce a uvidíte za 3 týdny. Marcela.S píše, že se jí to líhne. Příští týden se mají kuřata líhnout také FANDOVI, Mně by se mělo líhnout příští týden v pátek. Určitě dám vědět. Tak to tu sledujte a budete moudřejší. Manžel od začátku tvrdí, že líheň není špatně řešená, jen ji chce více hlídat než automat. Při stálé teplotě okolí líhně to jde samo.

28.2.2013 17:35
beginner

XXX.XXX.244.10

marvon napsal(a):
vypada to že je vyzkoušeno smajlík a bez paniky smajlík gratuluju

Já tedy asi s panikou smajlík
No, po přečtení některých diskuzí o líhních, např. Real 49 a o tom, že někomu se nic nevylíhne a někomu ano, protože jsou líhně z výroby jinak nakalibrované....tak nepanikařím, ale měřím.

Po dnešním měření jsem zjistila, že neexistují líhně, které by udržovaly po celé líhni stejnou teplotu. Pracují všechny na úplně stejném principu jen někdy obráceně.
U VŠECH, je rozdíl mezi teplotou na horní straně vejce a dolní straně vejce.
U všech se nastavuje teplota, která je na horní straně vejce, ale SKUTEČNOU inkubační teplotu si každý musí změřit sám smajlík

Např. u líhně bez ventilátoru, když nastavíte nad vejci 40°C a změříte, že pod vejci je 36°C, inkubujete vejce, při pravidelném otáčení, teplotou 38°C. U líhní, které mají větrák, při nastavení teploty nad vejci 38°C a pod vejci naměříte 37°C, inkubujete teplotou 37.5°C. U líhně R-com, když nastavíte teplotu na displeji 37.5°C dole na desce bude 38.1°C, inkubujete teplotou 37.8°C. Vždy si změřte teplotu na spodní straně vajec a vrchní straně vajec (pokud displej ukazuje správně tak teplotu z displeje), sečtěte obě teploty a vydělte dvěmi. To je vaše inkubační teplota.

Závěr: líhně se liší jenom otáčením vajec, počtem větráků, přesností udržování teploty, materiálem, návrhem konstrukce, komfortností zajišťování optimální vlhkosti...

Takže, kdo chce vědět, při jaké teplotě vůbec ty svoje vejce inkubuje, ať nezapomene při koupi líhně koupit i teploměr. Co dáte za teploměr, vrátí se vám v zachráněných vejcích a zdravých kuřatech smajlík

Protože v IO 103 líhnu prvně, výsledek bude asi horší, ale počkejte příště smajlík

28.2.2013 17:38
beginner

XXX.XXX.244.10

Paďajs napsal(a):
Před týdnem jsem se zde na tomto vláknu dověděl o IO 103, letím do Makra v Liberci a vyprodáno.smajlíkPrý dovezou 27.2.zanechal jsem tedy na sebe kontakt. Cely týden sleduji nové příspěvky a smajlík. Včera jsem ji přivezl smajlík, a byla pouze pro toho kdo si objednal. Hmm. Sestavil zapojil a měřil teplotu. Nejprve lékařským a pak novým digi teploměrem. V líhni bez vajec s plnou vnitřní nádobkou bez úprav : v místnosti 22, na tamagoči 38,6, na kraji líhně 37,5 uprostředka 36,2.

Jestli jí nemáte plnou, dejte vejce do stran a nějakým zateplením vyžeňte tamagoči přes 39.

28.2.2013 18:08
beginner

XXX.XXX.244.10

U IO 103 jsem kovové čidlo teploty malinko (o půl milimetru) povytáhla a co nejvíc odklonila od topného kabelu, špička co nejvíc ke středu líhně. Teď mi tamagoči ukazuje skoro stejnou teplotu jaká je na vejcích po stranách s rozdílem cca o 0,2°C.

28.2.2013 20:09
marcela.s

XXX.XXX.139.43

beginner napsal(a):
Zdravím a velká gratulace smajlík
Můžu se zeptat, to jste jí kupovala ještě před slevou? Při jaké teplotě a vlhkosti jste líhla? Měřila jste teplotu v líhni? Eva

Líheň jsme kupovali v akci, jinak by musela stačit ta naše ukrajinskásmajlík. Teplota se držela téměř konstantně na 38,5 s vlhkostí to bylo horší.
Líheň dostala plnou důvěru a teď mi už po odchovně běhá 20 kuřátek a v líhni ještě poslední osychají. Vzhledem k tomu, že jsem do ní nandala na zkoušku jen normální vajíčka na jídlo to považuji za úspěch. Bylo tam hodně neoplodněných, 9 zemřelo během vývoje a 4 během klubání. Tak myslím, že líhnout umí..

28.2.2013 20:24
beginner

XXX.XXX.244.10

marcela.s< Myslím, že je to dobrý výsledek u líhně, o které nikdo nevěděl jak vlastně funguje a určitě z toho, že se vám vylíhli kuřátka, máme radost všichni a je to povzbuzení smajlíksmajlíksmajlík

28.2.2013 20:35
kody

XXX.XXX.93.218

beginner napsal(a):
Já tedy asi s panikou smajlík
No, po přečtení některých diskuzí o líhních, např. Real 49 a o tom, že někomu se nic nevylíhne a někomu ano, protože jsou líhně z výroby jinak nakalibrované....tak nepanikařím, ale měřím.

Po dnešním měření jsem zjistila, že neexistují líhně, které by udržovaly po celé líhni stejnou teplotu. Pracují všechny na úplně stejném principu jen někdy obráceně.
U všech se nastavuje teplota, která je na horní straně vejce, ale SKUTEČNOU inkubační teplotu si každý musí změřit sám smajlík

Např. u líhně bez ventilátoru, když nastavíte nad vejci 40°C a změříte, že pod vejci je 36°C, inkubujete vejce, při pravidelném otáčení, teplotou 38°C. U líhní, které mají větrák, při nastavení teploty nad vejci 38°C a pod vejci naměříte 37°C, inkubujete teplotou 37.5°C. U líhně R-com, když nastavíte teplotu na displeji 37.5°C dole na desce bude 38.1°C, inkubujete teplotou 37.8°C. Vždy si změřte teplotu na spodní straně vajec a vrchní straně vajec (pokud displej ukazuje správně tak teplotu z displeje), sečtěte obě teploty a vydělte dvěmi. To je vaše inkubační teplota.

Závěr: líhně se liší jenom otáčením vajec, počtem větráků, přesností udržování teploty, materiálem, návrhem konstrukce, komfortností zajišťování optimální vlhkosti...

Takže, kdo chce vědět, při jaké teplotě vůbec ty svoje vejce inkubuje, ať nezapomene při koupi líhně koupit i teploměr. Co dáte za teploměr, vrátí se vám v zachráněných vejcích a zdravých kuřatech smajlík

Protože v IO 103 líhnu prvně, výsledek bude asi horší, ale počkejte příště smajlík

Kolik líhní jste proměřila, že píšete takové nesmysly? Já ve své líhni mám stejnou teplotu nad, pod vejcem, napravo i nalevo. To co mi ukazuje termostat (TS-7000), taková je i teplota.
Nebo myslíte, že třeba v Brinsea 190 je nad a pod vejcem rozdílná teplota a v každém patře?

28.2.2013 21:02
beginner

XXX.XXX.244.10

kody napsal(a):
Kolik líhní jste proměřila, že píšete takové nesmysly? Já ve své líhni mám stejnou teplotu nad, pod vejcem, napravo i nalevo. To co mi ukazuje termostat (TS-7000), taková je i teplota.
Nebo myslíte, že třeba v Brinsea 190 je nad a pod vejcem rozdílná teplota a v každém patře?

Protože je tohle vlákno o hobby líhních s jedním patrem s kapacitou kolem 50 vajec, tak to co jsem napsala se týká těchto líhní a ne líhní s několika patry. To je snad jasné, že u líhní s několika patry to bude řešené jinak smajlík

28.2.2013 21:27
dorm

XXX.XXX.64.242

kody: to není nesmysl toto je 3D počítačem na Rcom(odkaz).To řeknou i zkušení konstruktéři,že taková líheň není aby měla všude stejnou teplotu,ale jen idealní
Na obrázku si přečtěte bod a) a pak se podívejte na obrázek 3D na odkazu,mezi nima je rozdíl 60let
.Není důvod někomu říkat že píše nesmysl,když to beginner,také někde vyčetla a ona si to nevymyslela.Ten termostat který máte je systém PID Tento termostat tedy napřiklad nevypne ohřívání až při dosažení 10O% nastavené teploty, ale vypne ohřev těsně před tím a tím nedojde k přetopení líhně, jak se často stává při použití klasického termostatu.Proto stojí ještě o kilo víc než celá tato líheň na vláknu.
Nic ve zlém to jen na vysvětlenou,ale možná jste vyjímka a máte dobrou líheňsmajlík

http://rcom.co.kr/new_site/eng/01_product/product01_26.php

28.2.2013 21:28
yetti

XXX.XXX.33.199

beginner napsal(a):
Protože je tohle vlákno o hobby líhních s jedním patrem s kapacitou kolem 50 vajec, tak to co jsem napsala se týká těchto líhní a ne líhní s několika patry. To je snad jasné, že u líhní s několika patry to bude řešené jinak smajlík

myslim si ze Vas oponent reagoval uplne adekvatne. A myslim si ze by tak po Vasom vyjadreni... citujem...

U všech se nastavuje teplota, která je na horní straně vejce, ale SKUTEČNOU inkubační teplotu si každý musí změřit sám

reagoval kazdy... smajlík

28.2.2013 21:57
kody

XXX.XXX.93.218

dorm napsal(a):
kody: to není nesmysl toto je 3D počítačem na Rcom(odkaz).To řeknou i zkušení konstruktéři,že taková líheň není aby měla všude stejnou teplotu,ale jen idealní
Na obrázku si přečtěte bod a) a pak se podívejte na obrázek 3D na odkazu,mezi nima je rozdíl 60let
.Není důvod někomu říkat že píše nesmysl,když to beginner,také někde vyčetla a ona si to nevymyslela.Ten termostat který máte je systém PID Tento termostat tedy napřiklad nevypne ohřívání až při dosažení 10O% nastavené teploty, ale vypne ohřev těsně před tím a tím nedojde k přetopení líhně, jak se často stává při použití klasického termostatu.Proto stojí ještě o kilo víc než celá tato líheň na vláknu.
Nic ve zlém to jen na vysvětlenou,ale možná jste vyjímka a máte dobrou líheňsmajlík

Promiňte, ale motáte tady hrušky, jablka dohromady. Beginner psala o rozdílných teplotách nad a pod vejci. Nebavili jsme se o tom, že každá líheň má nějaké chladnější místa.
Co to je PID termostat vím. Zmínil jsem ho, protože údaj na termostatu souhlasí s teplotou kolem vejce. Nepotřebuji nic průměrovat a ani přeměřovat dalším teploměrem, i když to samozřejmě pro jistotu taky dělám. Přeměřuji i u tovární RCom.

28.2.2013 22:16
Záryby

XXX.XXX.167.120

dorm napsal(a):

Dobro,Dobro. ........ Vsak ty vis a jeste me volas smajlík jak zkalibrovat teplomer smajlík jj to je problem u kazde lihne a taky zalezi, kde ta lihen je, to tu uz nejednou popsal Marysh a ma pravdu. Nic mene, ja u svej babicky jak merim, tak na hore 37,6 a v dolihni 37,2 a vubec to uz neresim, ale spotreba cca 13 KW za 24 hod je dosti velka, ale hlavne ze se vylihne vse co tam nasadim smajlík R.

M.T.

28.2.2013 22:28
M.T.

XXX.XXX.25.42

Dobrý den,
dá se ještě líheň v Makru zakoupit? Díky za odpověď!
Matyáš

28.2.2013 22:31
beginner

XXX.XXX.244.10

yetti<Přiznávám, že jsem to napsala blbě, vůbec mě nenapadlo, že by to, co se tady píše ve vlákně o levné líhni s jedním platem, někdo mohl vztahovat na líhně s několika patry.

A taky jsem to psala trochu rozčarovaná, protože doteď jsem si myslela, že když nastavím u R-com 20 teplotu 37.8°C, že vejce prohřívám na teplotu 37.8°C +- 0.1°C a ne, že je ve skutečnosti prohřívám na 38 °C, protože pod vejci je 38.5°C.

Vím, že spousta lidí řekne, co řeší, ať se drží návodu, ale já bohužel nejsem ten typ, kterému by řekli sedni a jeď a já sedla a jela a nezajímalo by mě, čím jedu smajlík

28.2.2013 22:31
Záryby

XXX.XXX.167.120

M.T. napsal(a):
Dobrý den,
dá se ještě líheň v Makru zakoupit? Díky za odpověď!
Matyáš

Dobry vecer, na Praze 9 - Makro Černy most, vcera tam jeste byla cca 2 x

28.2.2013 22:37
Záryby

XXX.XXX.167.120

Záryby napsal(a):
Dobry vecer, na Praze 9 - Makro Černy most, vcera tam jeste byla cca 2 x

Ale, musim taky napsat.Nejsem tak bohaty abych musel kupovat levne veci smajlík tot kazdeho vec. Tato lihen bude, dle me propadak roku 2013 smajlík z cela jiste poleti na smejd roku smajlík

28.2.2013 22:53
beginner

XXX.XXX.244.10

dorm napsal(a):

Proč tohle dorm nedal, než jsem udělala díry smajlík...já prosím o další stránkůůů smajlíksmajlík

28.2.2013 22:57
Záryby

XXX.XXX.167.120

A holky, bacha na dolihen? ??Tam je potreba hlavne aspon 2-3 x za den mlzit vlaznou vodou, popripade na mix 1 pol lzice octa na 1/2 L vody. Jinak tu mam na prodej supr mlzic, ktery by mel mit kazdy, kdo ma lihen smajlík za supr cenu 285 kc

1.3.2013 05:31
dorm

XXX.XXX.64.242

Záryby napsal(a):
Dobro,Dobro. ........ Vsak ty vis a jeste me volas smajlík jak zkalibrovat teplomer smajlík jj to je problem u kazde lihne a taky zalezi, kde ta lihen je, to tu uz nejednou popsal Marysh a ma pravdu. Nic mene, ja u svej babicky jak merim, tak na hore 37,6 a v dolihni 37,2 a vubec to uz neresim, ale spotreba cca 13 KW za 24 hod je dosti velka, ale hlavne ze se vylihne vse co tam nasadim smajlík R.

Rendo já jsem volal ,že NEMÁM podle čeho kalibrovat a nastavit termostaty,né JAK?!smajlík.Ty jsi to úplně převrátil!!smajlík Ta modelína nefunguje ani omylemsmajlík
Mám tři kolínkové a mezi nima je rozdíl 2 st.kdyby 0.2 tak neřeším. l.Nemám se podle čeho chytit a nevím který je OK.Když dám lekařský tep.tak budu u skříní pořád otvírat a porovnávat,sklepávat a sám víš jak to dlouho trvá než nahřejou. To nejde!!
Volal jsem Petrovi a pošle mě dig.kalibrační.
Pro kody: žádné hrušky s jabkama,ale reagoval jsem na větu od beginner že neexistuje líheň která má všude stejnou teplotu.
sem ty jablka(PDI) jste zapletl Vy a srovnáváte Brinsea 190 s touto stolnísmajlík a obdivoval bych kdyby i ta 190 měla teplotu stejnou nad první horní lískou a pod třetí dole a na stranách jak píšete .Nevím jakou máte líheň Vy a kde máte čidlo smajlík

1.3.2013 07:55
bobcz

XXX.XXX.3.118

Napsal jsem to už v druhém vlákně této diskuze, ale protože to tam nikdo asi nečet, usuzuju podle toho, že se tu furt dohadujete kolem dokola o tom samém. Tak opakuju zde.
Bohužel, kvalitní teploměr s čídlem Pt100 nebo termočlánkem je dost drahý. Ale jeden přesný teploměr by měl mít každy chovatel a podle něj kontrolovat ty další který používá. Ten přesný nejlépe skleněný pěkně schovávat a používat jen na kontrolu-kalibraci těch pracovních.

Jinak teploměry se dají kontrolovat docela dobrě i doma.
Kalibruje se na 0°C ponořením do ustálené vody s kouskama ledu.
a na 100°C ve vřící vodě.

Pro rychlou kontrolu pokud jste zdravotně v pořádku se dá použít vlastní tělo. V podpaží je normálně 36,6°C. Ale na to pozor dost dlouho trvá než se zde teplota ustálí.

Pokud si zkontrolujete i obyčejný digit. teploměr na teplotu okolo 37-38°C a poznamenáte si na něj odchylku pro tuto teplotu, tak se dalí použít i teploměry s nižší přesností, Jen musíte pak připočítat nebo odečíst naměřenou odchylku.
Pozor - přitomto postupu musí být i teplota okolí přibližně na stejné hodnotě protože všechny elektronické součástky mění své parametry s teplotou.
Ostatně na tom jsou teploměry založené. Součástky s vyšší citlivostí na změnu teploty se pak používají jako čidla.
smajlík

1.3.2013 08:06
marvon

XXX.XXX.12.139

ujasnete si co je nuceny obeh vzduchu, kody ma pravdu, psala jste o vsech lihnich a splacala vsechno dohromady, i vami uvadena lihen real ma rozvrstveni teploty od stredu ke krajum 0.5 stupnu
pouzivam take TS7000 a nemam problemy mit v lihni +-0.2 stupne od nastavene teploty
protoze mam nuceny obeh vzduchu tak je toplota stejna nad vejci, pod vejci, vedle vajec, za vejci a tak dal
zatim je to hobby lihen s jednim patrem na 50 vajec, rozdil je v tom nucenem obehu vzduchu

1.3.2013 09:23
dorm

XXX.XXX.64.242

bobcz... to je právě onosmajlík,každý chovatel by měl mít přesný teploměr! Já mám tři a spoustu jiných,ale rozdíl je v nich na líhnutí moc velkýsmajlík..porovnat vařicí a studenou vodou teploměry které mají stupnici od 35-42 bohužel nejdesmajlík..
Objednal jsem si ty na obrázku po deseti kusech na vyzkoušení..
Holkám se omlouvám za narušení vlákna,ale co člověk to jiný názor a co líheň to jiná teplota..nebo obráceně???smajlíksmajlík

1.3.2013 09:53
Záryby

XXX.XXX.167.120

dorm napsal(a):
Rendo já jsem volal ,že NEMÁM podle čeho kalibrovat a nastavit termostaty,né JAK?!smajlík.Ty jsi to úplně převrátil!!smajlík Ta modelína nefunguje ani omylemsmajlík
Mám tři kolínkové a mezi nima je rozdíl 2 st.kdyby 0.2 tak neřeším. l.Nemám se podle čeho chytit a nevím který je OK.Když dám lekařský tep.tak budu u skříní pořád otvírat a porovnávat,sklepávat a sám víš jak to dlouho trvá než nahřejou. To nejde!!
Volal jsem Petrovi a pošle mě dig.kalibrační.
Pro kody: žádné hrušky s jabkama,ale reagoval jsem na větu od beginner že neexistuje líheň která má všude stejnou teplotu.
sem ty jablka(PDI) jste zapletl Vy a srovnáváte Brinsea 190 s touto stolnísmajlík a obdivoval bych kdyby i ta 190 měla teplotu stejnou nad první horní lískou a pod třetí dole a na stranách jak píšete .Nevím jakou máte líheň Vy a kde máte čidlo smajlík

Dobro, to jsem to ale popleta smajlík

1.3.2013 10:26
beginner

XXX.XXX.244.10

marvon napsal(a):
ujasnete si co je nuceny obeh vzduchu, kody ma pravdu, psala jste o vsech lihnich a splacala vsechno dohromady, i vami uvadena lihen real ma rozvrstveni teploty od stredu ke krajum 0.5 stupnu
pouzivam take TS7000 a nemam problemy mit v lihni +-0.2 stupne od nastavene teploty
protoze mam nuceny obeh vzduchu tak je toplota stejna nad vejci, pod vejci, vedle vajec, za vejci a tak dal
zatim je to hobby lihen s jednim patrem na 50 vajec, rozdil je v tom nucenem obehu vzduchu

Lépe by se vše vysvětlovalo, kdybychom seděli někde u kafe, takhle, když se něco napíše tak stačí slůvko a každý si to vyloží jinak.
To, co tady píši je určeno začátečníkům, kteří si koupí líheň a nevědí, zda mají správnou inkubační teplotu .
Jsem začátečník, koupím si líheň IO 103, Real 49, Rcom, Bioska a další, přečtu si návod, zapnu líheň...nechám prohřát...vložím vejce....nechám prohřát.... všechny tyto líhně mají jinou teplotu nad vejcem a jinou pod vejcem. Všechny tyto líhně, pokud mají displej, ukazují teplotu nad vejcem. Změřím teplotu nad vejcem a pod vejcem, teplotu sečtu a vydělím dvěmi. Pokud má líheň chladnější místa, změřím teplotu nad a pod vejcem na všech těchto místech. Vyšel mi u každého změřeného místa průměr mezi 37.5-38°C ? Pokud ano, líheň je nastavená správně a inkubační teplota je optimální. Malá odchylka nevadí.

Na žádné z malých líhní TS 7000 nenísmajlík Nebo to byl náznak, že si ho máme koupit smajlík

1.3.2013 10:46
venziva

XXX.XXX.32.1

beginner napsal(a):
Lépe by se vše vysvětlovalo, kdybychom seděli někde u kafe, takhle, když se něco napíše tak stačí slůvko a každý si to vyloží jinak.
To, co tady píši je určeno začátečníkům, kteří si koupí líheň a nevědí, zda mají správnou inkubační teplotu .
Jsem začátečník, koupím si líheň IO 103, Real 49, Rcom, Bioska a další, přečtu si návod, zapnu líheň...nechám prohřát...vložím vejce....nechám prohřát.... všechny tyto líhně mají jinou teplotu nad vejcem a jinou pod vejcem. Všechny tyto líhně, pokud mají displej, ukazují teplotu nad vejcem. Změřím teplotu nad vejcem a pod vejcem, teplotu sečtu a vydělím dvěmi. Pokud má líheň chladnější místa, změřím teplotu nad a pod vejcem na všech těchto místech. Vyšel mi u každého změřeného místa průměr mezi 37.5-38°C ? Pokud ano, líheň je nastavená správně a inkubační teplota je optimální. Malá odchylka nevadí.

Na žádné z malých líhní TS 7000 nenísmajlík Nebo to byl náznak, že si ho máme koupit smajlík

JO, jo, s tím kafem už mě to také napadlo, ale jsme daleko od sebe, škoda. Hned bych si přitom od Rendy koupila vejce vlašek a maransek. Mám z loňských 25 vajec 1 vytouženou slepičku a minulý týden konečně začala nést. Sice to jsou nejtmavší vajíčka, co mám ale........a ten fialkový nádech????

1.3.2013 11:00
marvon

XXX.XXX.12.139

nemusite si ho kupovat, ja jsem ho koupil protoze nikde nemeli TS5000, i s nim me lihen s automatickym naklapenim vysla na 2300,-
dnes uz bych si vybral morel, ma za stejnou cenu navic vlhkost, zase bez PID

jinak rada pro zacatecniky co si koupili lihen - prectete si 2x-4x navod, zapomente na vsechny mozne teploty na netu uvadene a ruzne rady prapodivne, krome toho ze budete postupovat podle navodu muzete kontrolne premerit teplotu, uprostred vajec uvadi vsechny zdroje 37.8
21 den jasejte a presunte kurata do odchovny

pokud na tim chcete moc badat navstivte stranky chozadru.wbs.cz
nebo vlakno https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/352313/teorie-lihnuti-nejen-pro-lihnarske-panny-a-panice
ale pridelate si jen starosti, na prvni lihnuti nedavejte vejce za 20,- ale nasbirane na dvorku a drzte se navodu, zjistite ze to funguje, az zjistite co a proc se vam poprvni nevylihlo muzete neco resit

nekde tady je vlakno kde nekdo popisuje jak kupoval po lidech stary biosky z pudy, prej jim v tom nejde lihnout a jak byly zpraseny, dirky dodelany, vetracky, misticky a buh vi co, samozrejme vsechny po vraceni do puvodniho stavu fungovaly
smajlík

1.3.2013 12:34
marysh

XXX.XXX.114.252

O těch starých bioskach z půdy jsem tu psal já a taky jsem jich několik zprovoznil a došlechtil do ideálního stavu ( návod neprozradim ). O dodržování návodů od výrobce jsem tu taky několikrát psal, zbytečně.
Asi bydlím na jiné planetě ale u nás se vaří voda při 97°C - nadmořská výška 500 m.smajlík

1.3.2013 12:52
marvon

XXX.XXX.12.139

marysh napsal(a):
O těch starých bioskach z půdy jsem tu psal já a taky jsem jich několik zprovoznil a došlechtil do ideálního stavu ( návod neprozradim ). O dodržování návodů od výrobce jsem tu taky několikrát psal, zbytečně.
Asi bydlím na jiné planetě ale u nás se vaří voda při 97°C - nadmořská výška 500 m.smajlík

smajlík

1.3.2013 13:22
bobcz

XXX.XXX.3.118

Máte pravdu.
Závislost teploty varu vody na tlaku a nadmořské výšce

výška
[m] tlak vzduchu [kPa] teplota varu [°C]
0.......................100 .....................99,6
100....................98,8....................99,3
200....................97,6....................98,9
500....................94,2....................98,0
1000..................88,6....................96,4
1500..................83,4....................95,0
200....................78,4....................93,6
2500..................73,7....................92,2

Omlouvám se.

ryp1

1.3.2013 13:42
ryp1

XXX.XXX.3.94

Zdravim,mi osobně se osvětčilo kalibrovat teploměr tak,.že si změřim svojí teplotu starym lékařkym teploměrem a pak tim co chci zjistit jeho přesnost a funguje to skvěle protože i teplota je podobná.

1.3.2013 14:48
beginner

XXX.XXX.244.10

marysh napsal(a):

Nic ve zlém, ale taky už jsem tady několikrát psala, že se všichni návodu držíme, četla jsem ho několikrát a řeším tady věci, které se mi podle návodu nedaří nastavit.
Jen málo chovatelů mi tady poradilo, až na výjimky smajlík
Když se řešilo kudy se asi do líhně dostává vzduch, skoro nikdo neporadil, málokdo řekl, že otvory ve víku mohou změnit cirkulaci vzduchu, že ty dolní otvory spíš budou pro odvod CO2, protože ten je těžší a klesá dolů a větrák ho vytlačí ven ..........

Píšeme tady ( asi jen ti, co se nebojí napsat i případný neúspěch) proto, aby ti co si líheň IO 103 koupí, měli méně starostí a případné problémy se řešily rychleji. Vždy je v řešení někdo nejrychlejší a určitě, kdyby tu venziva nenapsala jak vyřešila vlhkost, trvalo by mi správné nastavení déle.
Je ale milé, když si přečtu, že se někomu daří a žádné problémy se svou líhní nemásmajlík

1.3.2013 14:54
beginner

XXX.XXX.244.10

venziva napsal(a):
JO, jo, s tím kafem už mě to také napadlo, ale jsme daleko od sebe, škoda. Hned bych si přitom od Rendy koupila vejce vlašek a maransek. Mám z loňských 25 vajec 1 vytouženou slepičku a minulý týden konečně začala nést. Sice to jsou nejtmavší vajíčka, co mám ale........a ten fialkový nádech????

Škoda té vzdálenosti, jedině, že bychom udělali u Rendy líhňařský zákaznický mejdan, pak by, jet tu dálku, určitě stálo za to smajlík
Vajíčka jsou pěkná a vypadají obrovskysmajlík

1.3.2013 16:12
dorm

XXX.XXX.64.242

venziva napsal(a):

holky kávu u Rendy ??Tsmajlíko bych neriskoval ,oteplilo se a roztála mu na dvorku milenka,tak nemá do čeho píchnoutsmajlík

1.3.2013 16:18
marvon

XXX.XXX.98.137

dorm napsal(a):
bobcz... to je právě onosmajlík,každý chovatel by měl mít přesný teploměr! Já mám tři a spoustu jiných,ale rozdíl je v nich na líhnutí moc velkýsmajlík..porovnat vařicí a studenou vodou teploměry které mají stupnici od 35-42 bohužel nejdesmajlík..
Objednal jsem si ty na obrázku po deseti kusech na vyzkoušení..
Holkám se omlouvám za narušení vlákna,ale co člověk to jiný názor a co líheň to jiná teplota..nebo obráceně???smajlíksmajlík

termostat jsem kontroloval timhle http://www.driml-napajecky.cz/cz/drubez-holubi/teplomery-termostaty/item-14340.html
a timhle http://www.driml-napajecky.cz/cz/drubez-holubi/teplomery-termostaty/item-14341.html
kupodivu ukazuji vsechny 3 stejne +-0.1 stupne, na kontrolu jinejch mist v lihni pouzivam ten digitalni protoze na ten rtutovej nevidim, ten sloupec je jak vlasek a jak se zmeni teplota okamzite pada

1.3.2013 16:27
venziva

XXX.XXX.32.1

dorm napsal(a):
holky kávu u Rendy ??Tsmajlíko bych neriskoval ,oteplilo se a roztála mu na dvorku milenka,tak nemá do čeho píchnoutsmajlík

smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

1.3.2013 16:41
dorm

XXX.XXX.64.242

ryp1 napsal(a):
Zdravim,mi osobně se osvětčilo kalibrovat teploměr tak,.že si změřim svojí teplotu starym lékařkym teploměrem a pak tim co chci zjistit jeho přesnost a funguje to skvěle protože i teplota je podobná.

to jsem dělal dneska a pak s kolínkovým v podpaží jsem se točil před zrcadlem jak idiotsmajlík,protože na něj normálně nevidíte a vyndat ho nemůžete hned je změna hodnoty.No a pak zjistíte,že stejně na to hovno vidíte páč máte brejle v autě.Nakonec přišel kolega tak jsme to zkoušeli obasmajlík a nějak jsme to zprůměrovali.Zítra nasazujem a potřebovali jsme nahřát bednysmajlík a nastavit teplotu podle něčeho.No zatím mám jen spolehlivost přírodní líhně.Zítra od ní prosvítím a uvidím,jestli mám koupit kohoutovi nějaký dífko s péčkem nebo mu ukázat fotku papiňákusmajlík..Dám mu šanci tak tři prosvícenísmajlík

1.3.2013 16:41
venziva

XXX.XXX.32.1

beginner napsal(a):
Nic ve zlém, ale taky už jsem tady několikrát psala, že se všichni návodu držíme, četla jsem ho několikrát a řeším tady věci, které se mi podle návodu nedaří nastavit.
Jen málo chovatelů mi tady poradilo, až na výjimky smajlík
Když se řešilo kudy se asi do líhně dostává vzduch, skoro nikdo neporadil, málokdo řekl, že otvory ve víku mohou změnit cirkulaci vzduchu, že ty dolní otvory spíš budou pro odvod CO2, protože ten je těžší a klesá dolů a větrák ho vytlačí ven ..........

Píšeme tady ( asi jen ti, co se nebojí napsat i případný neúspěch) proto, aby ti co si líheň IO 103 koupí, měli méně starostí a případné problémy se řešily rychleji. Vždy je v řešení někdo nejrychlejší a určitě, kdyby tu venziva nenapsala jak vyřešila vlhkost, trvalo by mi správné nastavení déle.
Je ale milé, když si přečtu, že se někomu daří a žádné problémy se svou líhní nemásmajlík

A ještě jeden postřeh k té bublinkové fólii. Je dobré, když je položena na vodu bublinkami dolů. Pokud se dá obráceně, dostane se při dolévání na plochu mezi bublinky voda a vlhkost je stále vysoká. Já "dolévám" injekční stříkačkou, abych na folii nenalila.

Jinak mám radost, že Vám tato moje zkušenost přispěla k docílení správné vlhkosti.

A k Rendovi na párty bych jela, to už by těch 130 km mělo pořádný důvod a ještě bych spojila příjemné s užitečným. smajlík

1.3.2013 16:51
venziva

XXX.XXX.32.1

dorm napsal(a):
to jsem dělal dneska a pak s kolínkovým v podpaží jsem se točil před zrcadlem jak idiotsmajlík,protože na něj normálně nevidíte a vyndat ho nemůžete hned je změna hodnoty.No a pak zjistíte,že stejně na to hovno vidíte páč máte brejle v autě.Nakonec přišel kolega tak jsme to zkoušeli obasmajlík a nějak jsme to zprůměrovali.Zítra nasazujem a potřebovali jsme nahřát bednysmajlík a nastavit teplotu podle něčeho.No zatím mám jen spolehlivost přírodní líhně.Zítra od ní prosvítím a uvidím,jestli mám koupit kohoutovi nějaký dífko s péčkem nebo mu ukázat fotku papiňákusmajlík..Dám mu šanci tak tři prosvícenísmajlík

Teď jsem se 2x fakt pobavila. A o tom to naše líhnutí je smajlíksmajlík. Až se to za týden vylíhne, budete mi všichni chybět, s kým já si pak budu psát smajlík. Asi budeme muset testovat zase nějakou jinou, nejlépe levnou a ještě lépe nedodělanou líheň, aby bylo více zábavy než teď. smajlík

1.3.2013 17:10
Záryby

XXX.XXX.167.120

dorm napsal(a):

A potom kdo je tu kaňour smajlík si myslis, ze jsem takovej kohout smajlík tahle stala za h..o ,ty vado, celou noc me potom byla zima smajlík

1.3.2013 17:15
Záryby

XXX.XXX.167.120

Dobro, ten forbes se asi zasekl smajlík porad vyhrava smajlík a ja delam zase dalsi odchovnu a dam si hezky smajlík

1.3.2013 17:37
dorm

XXX.XXX.64.242

Záryby napsal(a):
Dobro, ten forbes se asi zasekl smajlík porad vyhrava smajlík a ja delam zase dalsi odchovnu a dam si hezky smajlík

Škoda,že je po záruce aby jsi ho vrátilsmajlík..To jsem se chtěl zeptat jak to v nich jde? a po kolika kusech do odchovny dáváš?
Já se musím k tobě zase vypravit mrknout a zrovna i pro ty austr.
Jel bych tam s holkama,ale nechci ti dělat křenasmajlík stejně máš jen tři hrnky na káfesmajlík

1.3.2013 17:42
beginner

XXX.XXX.244.10

venziva napsal(a):
Teď jsem se 2x fakt pobavila. A o tom to naše líhnutí je smajlíksmajlík. Až se to za týden vylíhne, budete mi všichni chybět, s kým já si pak budu psát smajlík. Asi budeme muset testovat zase nějakou jinou, nejlépe levnou a ještě lépe nedodělanou líheň, aby bylo více zábavy než teď. smajlík

Poprosíme maryshe ať nám půjčí svoje biosky smajlíksmajlík

1.3.2013 17:47
beginner

XXX.XXX.244.10

...a...dorm...to nemám slov....směju se doteď smajlík smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

1.3.2013 17:50
beginner

XXX.XXX.244.10

Paďajs nepíše, tak už mu má líheň asi o.k.

1.3.2013 17:57
dorm

XXX.XXX.64.242

venziva napsal(a):

tak si chytnem nějaký kosáky.....třeba?smajlík
a hned bude o čem

1.3.2013 18:03
Záryby

XXX.XXX.167.120

dorm napsal(a):
Škoda,že je po záruce aby jsi ho vrátilsmajlík..To jsem se chtěl zeptat jak to v nich jde? a po kolika kusech do odchovny dáváš?
Já se musím k tobě zase vypravit mrknout a zrovna i pro ty austr.
Jel bych tam s holkama,ale nechci ti dělat křenasmajlík stejně máš jen tři hrnky na káfesmajlík

Jakyho krena,holky stejne zajimaj pouze vejce smajlík a neboj hrnku je dost. Do odchovny jich davam podle top.desek a velikosti ale od 50 az po 80 kuratek smajlík zrovna dodelavam rosty a potom el instalace,led diody a bude hotovka, v lihni mam uz pres 1200 vajec a tak jsem na to zvedav smajlík

1.3.2013 18:47
dorm

XXX.XXX.64.242

Záryby napsal(a):
Jakyho krena,holky stejne zajimaj pouze vejce smajlík a neboj hrnku je dost. Do odchovny jich davam podle top.desek a velikosti ale od 50 az po 80 kuratek smajlík zrovna dodelavam rosty a potom el instalace,led diody a bude hotovka, v lihni mam uz pres 1200 vajec a tak jsem na to zvedav smajlík

a už máme téma..odchovny!! Pěkně to vše nafoť a postupně přidávej a my to budem přes sklo s holkama komentovat a kolaudovat..s čeho je ten rámeček??To je plast??smajlík

1.3.2013 19:28
Záryby

XXX.XXX.167.120

dorm napsal(a):
a už máme téma..odchovny!! Pěkně to vše nafoť a postupně přidávej a my to budem přes sklo s holkama komentovat a kolaudovat..s čeho je ten rámeček??To je plast??smajlík

Na odchovny uz kaslu, tech uz mam plny zuby smajlík ten ramecek je ze dreva a nasledne ty horni hrany jsou oplechovany pozink plechem, aby se trus moc nedostal na drevo a taky bude lepsi cisteni rostu smajlík

1.3.2013 21:02
beginner

XXX.XXX.244.10

Renda má krásné odchovny smajlíksmajlík Mohu se zeptat z jakého materiálu jsou stěny ?

1.3.2013 21:31
Záryby

XXX.XXX.167.120

beginner napsal(a):
Renda má krásné odchovny smajlíksmajlík Mohu se zeptat z jakého materiálu jsou stěny ?

Je to klasicke lamino smajlík druha odchovna je skoro hotova, kdyz jsem se dotoho pustil, tak to musi taky vypadat, kdyz prijde zakaznik pro kuratka smajlík prijemne prostredi a cistota je pro me moc dulezite a myslim, ze to oceni i zakaznik smajlík

1.3.2013 23:32
venziva

XXX.XXX.32.1

dorm napsal(a):
tak si chytnem nějaký kosáky.....třeba?smajlík
a hned bude o čem

No, to byl také "kšeft". Bylo to strašně časově náročné dokud nezačali sbírat sami, pořád se jen krmilo a krmilo, jen přes noc měli minimálně 6 hodin pauzu. Něco málo to i stálo, protože spotřebu měli velikou. Líhnutí je proti tomu procházka růžovým sadem. Ale určitě toho nelituji, hodně mě to naučilo, bylo krásné sledovat, jak rostou. Nikdy před tím jsem nevěděla, že mládě kosa je kropenaté, že jsou bílí kosi,....
A odchovnu bych také potřebovala. Jen teď budu asi za hlupáka, ale po té mřížce kuřata běhají? A bordel propadává dolů? Co to je za pletivo, jak velká oka?

1.3.2013 23:57
javurka

XXX.XXX.63.10

Konečně mi dorazila pořádná prosvětlovačka, tak jsem neodolala. 4 vajíčka jsem měla označená, protože se mi ve světle mé mikro baterky nezdála. Po prosvětlení jsem jedno zařadila zpět a 3 asi vyřadím, koukněte prosím a poraďte. Takhle vypadá prázdné vajíčko, předpokládám. Je to 15. den.

1.3.2013 23:58
javurka

XXX.XXX.63.10

A toto je ten kruh smrti, jak se tu o něm psalo někde výše?

2.3.2013 00:03
javurka

XXX.XXX.63.10

Ostatní vypadají takto, je to OK? Protože mi přijde, že je v tom vajíčku toho tmavého málo. NA to, že se to má líhnout za 6 dní. Jak rychle kuřátko roste? Jinak u většiny se to vevnitř hýbalo.

2.3.2013 00:50
Záryby

XXX.XXX.167.120

javurka napsal(a):
Ostatní vypadají takto, je to OK? Protože mi přijde, že je v tom vajíčku toho tmavého málo. NA to, že se to má líhnout za 6 dní. Jak rychle kuřátko roste? Jinak u většiny se to vevnitř hýbalo.

No, jak zacit. ... Vsechna vejce jsou prazdna smajlík javurko to se proste stava. A hlavne, kurna, jak to prosvetlujes? ??? Dal jsem uz zde ukazku ne smajlík prosviceni

2.3.2013 00:54
Záryby

XXX.XXX.167.120

Záryby napsal(a):
No, jak zacit. ... Vsechna vejce jsou prazdna smajlík javurko to se proste stava. A hlavne, kurna, jak to prosvetlujes? ??? Dal jsem uz zde ukazku ne smajlík prosviceni

Priste, to delej takhle.....8-10 den smajlík R

2.3.2013 07:13
javurka

XXX.XXX.63.10

Dělala jsem to obráceně, protože pak bych to nemohla vyfotit. V jedné ruce vajíčko, v druhé baterku a kam foťák? A co se to v nich hýbe, když jsou prázdná? Tedy myslím tu poslední fotku, ty první dvě jsou asi jasné.

2.3.2013 09:03
ovecka

XXX.XXX.31.130

To tmavé v posledním vejci je mrtví zárodek v pozdějším stadiu vývoje. Do 5. dne se mrtví zárodek rozplývá na kruh smrti, později, když je větší, tak zůstane takováto tmavá hmota. Dana

2.3.2013 09:09
ovecka

XXX.XXX.31.130

Jinak skvělá diskuze. Kolik poznatků jste si sdělili kvůli jedné úlně obyčejné líhni. Jak se každý snažil, aby líhnul nejlépe a vyšlo mu to. Myslím si, že to je moc fajn. Držím palce, aby to i ostatním vyšlo.
Pro kolegu líhňaře, který se divil, že by v Brinsea líhni mohly být na každém platě jiné teploty - je to možné. Předloni jsem ji kalibrovala nejméně 5 dní a zjistila jsem, že rozdíly mezi lískami jsou 0,2- 0,3°C. Od té doby si dávám tu práci a plata denně přehazuji - točím. Líhnutí se zlepšilo. Už jsem zase na 90-95% z oplozených vajec. Dana

2.3.2013 09:41
Záryby

XXX.XXX.167.120

ovecka napsal(a):
Jinak skvělá diskuze. Kolik poznatků jste si sdělili kvůli jedné úlně obyčejné líhni. Jak se každý snažil, aby líhnul nejlépe a vyšlo mu to. Myslím si, že to je moc fajn. Držím palce, aby to i ostatním vyšlo.
Pro kolegu líhňaře, který se divil, že by v Brinsea líhni mohly být na každém platě jiné teploty - je to možné. Předloni jsem ji kalibrovala nejméně 5 dní a zjistila jsem, že rozdíly mezi lískami jsou 0,2- 0,3°C. Od té doby si dávám tu práci a plata denně přehazuji - točím. Líhnutí se zlepšilo. Už jsem zase na 90-95% z oplozených vajec. Dana

Lihnuti v Brinsee, chytra to pani smajlík no a votom to je, hlavne prehazovat plata smajlík vsak to je i v navodu

2.3.2013 10:52
beginner

XXX.XXX.244.10

Jsem na tom podobně jako javurka smajlík Jestli se mi něco hýbe, to u hnědých vajec Maransek absolutně nepoznám smajlík ale celkově, když vejce prosvítím, rozdíl mezi vejci je veliký. Myslím, že je to zapříčiněno rozdílnou teplotou v líhni. Vlastně první dny jsme řešili jak v líhni zvýšit celkovou teplotu a toho, že i když se teplota zvýší, tak tam zůstanou chladnější místa jsme si všimli až pozdě.
1 místo je absolutně nevhodné= střed líhně, přesně nad výstupkem střední nádržky, tam se vůbec žádné vejce nemůže dát, jedině tak na zchlazení.
Pak už od středu teplota stoupá, ale aby na místech blíž středu byla dobrá inkubační teplota, musí být na kraji nad vejci cca 38.5-38.6°C.
Vejce od krajů přemisťovat směrem ke středu a naopak.

U nás už to nezachráníme, protože jsme na všechno přicházeli postupně a tudíž pozdě, ale kdo teprve začíná líhnout, najděte si nějakou papírovou vyšší krabičku, vystřihněte dole po straně otvor jako když děláte budku pro myš a postavte jí nad tamagoči. Teplota v krabičce nijak zvlášť nestoupá, ale do líhně proudí teplejší vzduch.
Dělala jsem to včera večer po prosvícení a popadla co bylo po ruce, takže žádná krásasmajlík
Krabičku nemám vyzkoušenou...tak to chce sledovat a psát poznatky, ale teplota se mi mírně srovnala.

Na fotce je změřená teplota 1 místo vedle středního chladného místa. Čidlo leží na otáčecí podložce. Téměř ideál, že smajlík ale pozdě smajlík

2.3.2013 10:58
beginner

XXX.XXX.244.10

Díru v krabičce jsem dala na opačnou stranu co je mřížka u elektroniky.
Foto vývoj vejce. Ještě v 15 dnech jsou to mrňousové, třeba nám ještě vyrostou smajlík

2.3.2013 10:59
yetti

XXX.XXX.33.199

ovecka napsal(a):

... osobne, a aj so skusenosti, si myslim ze rozdiel teploty medzi lieskami 0,2 - 0,3°C je prakticky zanedbatelny... smajlík

2.3.2013 11:15
beginner

XXX.XXX.244.10

Ještě jsem se chtěla zeptat ostatních, to jsme tady ještě neřešili, jak se vám zdá hlučnost líhně? 20dB uvedených v návodu mi nesedí. V PC mám 4 větráky a je tišší než líheň s jedním. Co kupuji silent větráky do pc, tak mají většinou 17-20dB a ve zdroji možná bude i hlučnější, nad 20dB. Také slyším, po vypnutí PC, jak líheň malinko rezonuje.

2.3.2013 11:21
beginner

XXX.XXX.244.10

ovecka< Díky za povzbuzení smajlík smajlík

2.3.2013 11:24
Záryby

XXX.XXX.167.120

beginner napsal(a):
Jsem na tom podobně jako javurka smajlík Jestli se mi něco hýbe, to u hnědých vajec Maransek absolutně nepoznám smajlík ale celkově, když vejce prosvítím, rozdíl mezi vejci je veliký. Myslím, že je to zapříčiněno rozdílnou teplotou v líhni. Vlastně první dny jsme řešili jak v líhni zvýšit celkovou teplotu a toho, že i když se teplota zvýší, tak tam zůstanou chladnější místa jsme si všimli až pozdě.
1 místo je absolutně nevhodné= střed líhně, přesně nad výstupkem střední nádržky, tam se vůbec žádné vejce nemůže dát, jedině tak na zchlazení.
Pak už od středu teplota stoupá, ale aby na místech blíž středu byla dobrá inkubační teplota, musí být na kraji nad vejci cca 38.5-38.6°C.

U nás už to nezachráníme, protože jsme na všechno přicházeli postupně a tudíž pozdě, ale kdo teprve začíná líhnout, najděte si nějakou papírovou vyšší krabičku, vystřihněte dole po straně otvor jako když děláte budku pro myš a postavte jí nad tamagoči. Teplota v krabičce nijak zvlášť nestoupá, ale do líhně proudí teplejší vzduch.
Dělala jsem to včera večer po prosvícení a popadla co bylo po ruce, takže žádná krásasmajlík
Krabičku nemám vyzkoušenou...tak to chce sledovat a psát poznatky, ale teplota se mi mírně srovnala.

Na fotce je změřená teplota 1 místo vedle středního chladného místa. Čidlo leží na otáčecí podložce. Téměř ideál, že smajlík ale pozdě smajlík

No, snad to bude Ok. Jinak tu mam skladem 4x lihen Rcom King Suro 20 vse nove, napajecky, atd.

2.3.2013 11:38
kody

XXX.XXX.93.218

ovecka napsal(a):

Kolegyně, špatně čtete. Bavili jsme se o rozdílných teplotách nad a pod vejci. Schválně změřte jaký rozdíl je v Brinsea 190 nad a pod vejci, ne jaký je rozdíl mezi lískami.

2.3.2013 11:52
beginner

XXX.XXX.244.10

Záryby napsal(a):
No, snad to bude Ok. Jinak tu mam skladem 4x lihen Rcom King Suro 20 vse nove, napajecky, atd.

Rendo díky, ale venku svítí sluníčko, za pár dnů určitě ten můj chlap vytáhne crossku a pokud se na ní po úraze udrží, bude potřebovat nové chrániče a spoustu dalších věcí...takže s líhněmi až do podzimu..pauza smajlík

2.3.2013 12:41
ponka1

XXX.XXX.88.99

marysh napsal(a):

Zdravím,nemám tu výše vyfocenou náhodou od vás?smajlík

2.3.2013 12:52
javurka

XXX.XXX.63.10

ovecka napsal(a):
To tmavé v posledním vejci je mrtví zárodek v pozdějším stadiu vývoje. Do 5. dne se mrtví zárodek rozplývá na kruh smrti, později, když je větší, tak zůstane takováto tmavá hmota. Dana

Děkuji za info. Mám tedy asi problém, protože mě se ta tmavá hmota hýbe. Teď se trošku utěším: třeba je to jen špatná fotkasmajlík. Žádné zásahy do líhně jsem nedělala a jela jsem podle jejich návodu. Akorát jsem oproti návodu větrala. Ještě prosím dotaz na zkušenější, u návodu k prosvětlovačce (ta Brinsea výše uváděna), je kreslená velikost vzduchové komůrky, v 15. dnech má zabírat téměř 1/4 vejce. Já mám velikost komůrky o dost menší, mám to nějak řešit? A ještě jednu prosbičku, nemohl byste sem někdo dát fotku, jak vypadá prosvícené vejce v 15. a 18. dnu? Děkuji.

2.3.2013 13:12
javurka

XXX.XXX.63.10

beginner napsal(a):

Teď jsem vyndala vajíčko z toho inkriminovaného místa na výstupkem, změřila tam teplotu a vyšlo mi 34,2 °C a 64%. Vajíčko jsem prosvítila a je tam vidět hmota do cca 2/3 vajíčka, je nepravidelná , místy světlejší a místy tmavší. Chvíli jsme to nechala "ustát" a nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že se to hýbe. Je to možné? Pohyby 15. den? Zkusila jsem teploměr o místo vedle a ukazuje 36,8°C a 58%. Na kraji líhně ukazuje 37,3 a 48. Tamagoči ukazuje 38,4 a 58. Teploměr bude asi pěkný šmejd. Takže bych řekla, že víme to samé, co na začátku, a to velké kulové. Už to asi nebudu řešit, ten týden to nechám doběhnout a uvidím co se vyklube. Stejně to byl jen takový pokus, posbírali jsme vejce na dvorku od hybridek a kohouta neznámého mixu. Teď mi snášejí jak o život kachny, už mám přes 50 vajec. Zatím snášely 3, teď se přidala 4. Asi je začnu vařit psům a příští týden podniknu na zbytku experiment č.2. Na něčem se to naučit musím. smajlík

2.3.2013 13:27
beginner

XXX.XXX.244.10

javurka< Javurko a to jsou měřené teploty ve výšce nad úrovní vejce nebo ve výšce pod vejcem?

2.3.2013 13:36
beginner

XXX.XXX.244.10

Jak se říká, všechno špatné je pro něco dobré, tak zas na druhou stranu, kdybychom vejce v líhni nepřemisťovali a nechali tak jak to je, hned po prvním líhnutí by bylo jasné, podle toho na kterém místě by se klubala zdravá kuřata, které místo a která teplota je nejlepší smajlík

Já už přemisťovala, ale nevím jak venziva, má zatepleno od počátku molitanem smajlík
a odhaduji, že její výsledky mohou být nejlepší smajlík

2.3.2013 13:50
javurka

XXX.XXX.63.10

beginner napsal(a):
javurka< Javurko a to jsou měřené teploty ve výšce nad úrovní vejce nebo ve výšce pod vejcem?

První 2 měření jsou zhruba na středu vajec a poslední je nad vejci.

2.3.2013 13:57
javurka

XXX.XXX.63.10

beginner napsal(a):
Javurko, tady je 18.den

Díky, tak podle tohoto obrázku je ta moje třetí fotka jen blbě vyfocená. Protože mám u všech vajec krásně vidět ty cévy. I u toho na fotce, ale není to tam vidět. Krom těch tří (viz moje první a druhá fotka). Zkusím udělat nějakou fotku v neděli večer, jestli to bude lépe vidět. Ten týden už to nějak vydržím a buď budu příjemně překvapená nebo narazím na tvrdou realitu.

2.3.2013 14:24
paďajs

XXX.XXX.197.2

Píši málo, čtu několikrát denně. IO 103 jsem celou!! zateplil molitanem 2 cm. Mám ji položenou na starém TV stolku a na něm molitan 2 cm a ubrus. Po měření jsem spodní část líhně odizoloval. Nyní držím na tamagoči 39,2 - 39,6 a na digiteploměru 37,9 - 38,1. Čidlo je uprostřed vejce ve druhé řadě od kraje líhně. Vlhkost dle tamagoči 51%. Když klesá doleji 20ml - jednu injekční stříkačku. Víc jak 61% jsem nezaznamenal. A vysledoval jsem jednu věc - když líheň nechám přečuhovat přez stolek cca 1 třetinu aby nespadla teplota klesá. Když jsem s teplotou nízko dám ji na stolek - molitan celou. Je třeba ale počítat s časovým zpožděním. Líhnu poprvé a z vajíček co jsem sebral na dvoře abych se naučil a něco pochopil tak jsem zvědav na 8 den. Přeji všem mnoho úspěchůůůůůů.

2.3.2013 14:32
venziva

XXX.XXX.32.1

beginner napsal(a):
Jak se říká, všechno špatné je pro něco dobré, tak zas na druhou stranu, kdybychom vejce v líhni nepřemisťovali a nechali tak jak to je, hned po prvním líhnutí by bylo jasné, podle toho na kterém místě by se klubala zdravá kuřata, které místo a která teplota je nejlepší smajlík

Já už přemisťovala, ale nevím jak venziva, má zatepleno od počátku molitanem smajlík
a odhaduji, že její výsledky mohou být nejlepší smajlík

To koukám, jaká se zase rozvinula diskuze.
Děvčata, neházejme flintu do žita. Moje vejce prosvícené 13. den vypadalo úplně stejně jako javurky (akorát vzhůru nohama smajlík). Ale prosvicuji jen baterkou od vietnamců a už toho teď moc vidět není. Myslím, že se kuřata vyvíjejí a to proto, že se mi líheň (teplota u vajec) od včera více ohřívá. Vejce tedy nejspíš hřejí a tudíž i žijí? Tedy pokud jim nevadí, že tam u nich je krátkodobě (1-2 hod.) 38,1°C. Říkám si, že pod nima je zase trochu chladněji, tak se to třeba vyrovná.

Jsem čím dál víc přesvědčena, že termostat v líhni není termostat v pravém slova smyslu. Tedy nevypíná na určité teplotě, ale spíš po určité době, kterou mají vyzkoušenou při výrobě. Pokud je v líhni po dolévání vody nižší teplota (protože se líheň vyvětrala), netopí tak dlouho, dokud se líheň nevyhřeje a pak vypne, ale stále zapíná ve stejném intervalu a to vždy jen na dobu 2s.
Vejce celou dobu líhnutí vůbec nepřendavám, mám je pořád na stejném místě, ale i když dávám teploměr na různá místa, nepozoruji velké výkyvy teploty (max. 0,2°C).

Myslím, že moje vzduchová komůrka by také mohla být větší, ale zase nevím, jak velká má být, když je to vše správně.

A co se týče hlučnosti, nedokážu decibely posoudit. Je pravda, že hučí o trochu více než počítač, ale při sledování televize mě to neruší. Kvůli vytápění krbovými kamny máme přes noc otevřené dveře z obýváku do ložnice. Když se na to zaměřím, tak v ložnici líheň slyším, ale určitě nás to vůbec neruší. Nejsem z města a spíme v úplném tichu, takže ta hlučnost mi zas tak hlasitá nepřijde. Ale tady to je asi hodně subjektivní.

Jo a ještě ke spotřebě. Včera to bylo přesně 10 dní, co mám napojený měřák. Takže po 240 hodinách provozu byla spotřeba 6,42 KWh. Rendo, co na to říkáš??? Omlouvám se za tykání,ale můžeš také tykat. smajlík

Fakt jsem napnutá čím dál víc. To líhnutí je dobrá detektivka. smajlík

2.3.2013 14:58
Záryby

XXX.XXX.167.120

venziva napsal(a):
To koukám, jaká se zase rozvinula diskuze.
Děvčata, neházejme flintu do žita. Moje vejce prosvícené 13. den vypadalo úplně stejně jako javurky (akorát vzhůru nohama smajlík). Ale prosvicuji jen baterkou od vietnamců a už toho teď moc vidět není. Myslím, že se kuřata vyvíjejí a to proto, že se mi líheň (teplota u vajec) od včera více ohřívá. Vejce tedy nejspíš hřejí a tudíž i žijí? Tedy pokud jim nevadí, že tam u nich je krátkodobě (1-2 hod.) 38,1°C. Říkám si, že pod nima je zase trochu chladněji, tak se to třeba vyrovná.

Jsem čím dál víc přesvědčena, že termostat v líhni není termostat v pravém slova smyslu. Tedy nevypíná na určité teplotě, ale spíš po určité době, kterou mají vyzkoušenou při výrobě. Pokud je v líhni po dolévání vody nižší teplota (protože se líheň vyvětrala), netopí tak dlouho, dokud se líheň nevyhřeje a pak vypne, ale stále zapíná ve stejném intervalu a to vždy jen na dobu 2s.
Vejce celou dobu líhnutí vůbec nepřendavám, mám je pořád na stejném místě, ale i když dávám teploměr na různá místa, nepozoruji velké výkyvy teploty (max. 0,2°C).

Myslím, že moje vzduchová komůrka by také mohla být větší, ale zase nevím, jak velká má být, když je to vše správně.

A co se týče hlučnosti, nedokážu decibely posoudit. Je pravda, že hučí o trochu více než počítač, ale při sledování televize mě to neruší. Kvůli vytápění krbovými kamny máme přes noc otevřené dveře z obýváku do ložnice. Když se na to zaměřím, tak v ložnici líheň slyším, ale určitě nás to vůbec neruší. Nejsem z města a spíme v úplném tichu, takže ta hlučnost mi zas tak hlasitá nepřijde. Ale tady to je asi hodně subjektivní.

Jo a ještě ke spotřebě. Včera to bylo přesně 10 dní, co mám napojený měřák. Takže po 240 hodinách provozu byla spotřeba 6,42 KWh. Rendo, co na to říkáš??? Omlouvám se za tykání,ale můžeš také tykat. smajlík

Fakt jsem napnutá čím dál víc. To líhnutí je dobrá detektivka. smajlík

Tak ta spotreba je fakt dost dobra smajlík a tise zavidim smajlík ja mam spotrebu kolem 17 kw smajlík ale za 1 den smajlík no a to radsi ani nepocitam odchovny. R

2.3.2013 15:38
beginner

XXX.XXX.244.10

paďajs napsal(a):
Píši málo, čtu několikrát denně. IO 103 jsem celou!! zateplil molitanem 2 cm. Mám ji položenou na starém TV stolku a na něm molitan 2 cm a ubrus. Po měření jsem spodní část líhně odizoloval. Nyní držím na tamagoči 39,2 - 39,6 a na digiteploměru 37,9 - 38,1. Čidlo je uprostřed vejce ve druhé řadě od kraje líhně. Vlhkost dle tamagoči 51%. Když klesá doleji 20ml - jednu injekční stříkačku. Víc jak 61% jsem nezaznamenal. A vysledoval jsem jednu věc - když líheň nechám přečuhovat přez stolek cca 1 třetinu aby nespadla teplota klesá. Když jsem s teplotou nízko dám ji na stolek - molitan celou. Je třeba ale počítat s časovým zpožděním. Líhnu poprvé a z vajíček co jsem sebral na dvoře abych se naučil a něco pochopil tak jsem zvědav na 8 den. Přeji všem mnoho úspěchůůůůůů.

Molitan smajlík Těch 38.1C uprostřed vejce je už na hraně 37.5-38°C optimální teploty, pozor na tu krajní řadu smajlík Těšíme se na další zprávysmajlík

2.3.2013 15:53
beginner

XXX.XXX.244.10

U mě prosvěcování nic moc smajlík Hodně vajec se mi nezdá, ale s mojí baterkou vidím prd, tak nechávám skoro všechno v líhni. Až na úplně jasné, ty vařím natvrdo a kuřice se o ně perou, kanibalové jedni smajlík

2.3.2013 16:30
ovecka

XXX.XXX.31.130

kody napsal(a):
Kolegyně, špatně čtete. Bavili jsme se o rozdílných teplotách nad a pod vejci. Schválně změřte jaký rozdíl je v Brinsea 190 nad a pod vejci, ne jaký je rozdíl mezi lískami.

Pane KODY reagovala jsem na, cituji Vás :

Pokud jem špatně pochopila, že je v každém patře stejná teplota, tak se omlouvám. Ale tak to vyznělo.
Stejně si myslím, že nemáte úplně pravdu. Nad vejci je opravdu vyšší teplota než pod nimi. Nahoře je zárodek, který od 8.-10.dne ,,topí" a dole je vejce chladnější. Budou tedy i teploty lehce rozdílné. Ale bezvýznamně. Dana

2.3.2013 17:30
venziva

XXX.XXX.32.1

Tak už jsem zase v líhni naměřila 38,1. smajlík Je to mezi vajíčky na košíčkách, takže asi v půlce vejce. Je fakt, že minimálně jednou za hodinu přeměřuji teplotu lékařským teploměrem, takže to nikdy není dlouho, ale stejně jsem z toho znervózněla. Kluci, pomoc! Co myslíte, vydrží to dnes už patnáctidenní zárodky kuřat? smajlík Už jsem částečně narušila spodní zateplení. Doma máme 22 stupňů. Vejce nejspíš hřejí a zateplená líheň se nestíhá ochlazovat. Ten termostat je opravdu nastavený, aby spínal v určitém čase a ne při určité teplotě!

2.3.2013 18:05
Záryby

XXX.XXX.167.120

venziva napsal(a):
Tak už jsem zase v líhni naměřila 38,1. smajlík Je to mezi vajíčky na košíčkách, takže asi v půlce vejce. Je fakt, že minimálně jednou za hodinu přeměřuji teplotu lékařským teploměrem, takže to nikdy není dlouho, ale stejně jsem z toho znervózněla. Kluci, pomoc! Co myslíte, vydrží to dnes už patnáctidenní zárodky kuřat? smajlík Už jsem částečně narušila spodní zateplení. Doma máme 22 stupňů. Vejce nejspíš hřejí a zateplená líheň se nestíhá ochlazovat. Ten termostat je opravdu nastavený, aby spínal v určitém čase a ne při určité teplotě!

Ja bych to asi uz moc neresil,myslim taky, ze nez neco zacnou prodavat,tak to asi je odzkousene smajlík moc dotoho uz nezasahovat a pockat tech par dni, ono to nejak dopadne smajlíkja davam dalsi vejce do lihne a taky neni odzkousena, mam novy termostat a kazdy ukazuje jine hodnoty. Jak se rika, kdo si pocka, ten se docka smajlík

2.3.2013 18:52
kody

XXX.XXX.93.218

ovecka napsal(a):
Pane KODY reagovala jsem na, cituji Vás :

Pokud jem špatně pochopila, že je v každém patře stejná teplota, tak se omlouvám. Ale tak to vyznělo.
Stejně si myslím, že nemáte úplně pravdu. Nad vejci je opravdu vyšší teplota než pod nimi. Nahoře je zárodek, který od 8.-10.dne ,,topí" a dole je vejce chladnější. Budou tedy i teploty lehce rozdílné. Ale bezvýznamně. Dana

Asi jste to špatně pochopila. Určitě nemáte v Brinsea 190 na první lísce nad vejcem 38°C a pod vejcem 37°C, v druhé a třetí to samé.
Dnes jsem měřil teplotu V Rcom Suro a teplota centimetr nad vejci i těsně nad podlahou líhně je naprosto stejná. Asi mám vadnou líheň.

2.3.2013 19:13
dorm

XXX.XXX.64.242

BAF!! Hergot co je to tady za bordel,jen tu chvíli nejsem tak se tu projednávají zajímavé věcismajlíksmajlík
Dnes jsem prosvěcoval makroplymutku a kohout má smůlu a štěstí zároveň!!.Je bez péčka a do kuchyně nejde.
8 dobrých jedno hluchésmajlík(víc jak 9 holka neobsedne).
Testík holky:
Která pak vísmajlík....proč se pod kvočnu dává lichý počet vajec??
Samozřejmě Dana nehrajesmajlík....páč to vísmajlík
A pak vám něco řeknu hečsmajlík

2.3.2013 19:30
beginner

XXX.XXX.244.10

dorm napsal(a):
BAF!! Hergot co je to tady za bordel,jen tu chvíli nejsem tak se tu projednávají zajímavé věcismajlíksmajlík
Dnes jsem prosvěcoval makroplymutku a kohout má smůlu a štěstí zároveň!!.Je bez péčka a do kuchyně nejde.
Testík holky:

Protože se vajíčka skládají do tvaru elipsy a toho se lépe dosáhne v lichém počtu. smajlík
Nevím, proč? Co když pod ní dáme 4 vejce, také jedno vyhodí?

2.3.2013 20:10
dorm

XXX.XXX.64.242

beginner napsal(a):
Protože se vajíčka skládají do tvaru elipsy a toho se lépe dosáhne v lichém počtu. smajlík
Nevím, proč? Co když pod ní dáme 4 vejce, také jedno vyhodí?

bingosmajlík...
A teď co jsem chtěl říct...smajlík
já..já to doteď nevěděl pročsmajlíksmajlík ,ale vím že lichý.
Je to kvůli té elipse a prý právě do čtyř to neplatí..i když u ptáků v hnízdě je běžně 6 vajecsmajlík

2.3.2013 20:13
venziva

XXX.XXX.32.1

Vejce jsou pod kvočnou vyskládána do tvaru elipsy. Tohoto tvaru lze snadněji dosáhnout při lichém počtu vajec. Toto jsem teď vygooglovala. smajlík

2.3.2013 20:15
venziva

XXX.XXX.32.1

venziva napsal(a):
Vejce jsou pod kvočnou vyskládána do tvaru elipsy. Tohoto tvaru lze snadněji dosáhnout při lichém počtu vajec. Toto jsem teď vygooglovala. smajlík

Hm, bohužel 3 minuty po vypršení časového limitu. Beginner vyhrává - blahopřeji! smajlík

2.3.2013 20:21
Záryby

XXX.XXX.167.120

dorm napsal(a):
Testík holky:

Protoze kvocna vi, ze neni lihen smajlík a lihen zase vi, ze neni kvocna smajlík a proto se dava do lihne pouze sudy pocet vajec smajlík .Tak a ted do me smajlík. Ty jo,tady je zase zabava smajlík jo a lihne se me taky sami sudy pocet kurat z lihne smajlík kurna, ta lihen je fakt chytrasmajlík

2.3.2013 20:42
beginner

XXX.XXX.244.10

Přijímám gratulace....děkuji....děkujismajlík a tady je malá ukázka co se vám vylíhne z vajíčka od Rendy. Krásná, inteligentní.....Vlaška koroptví....myslela jsem, že se to časem vyrovná, ale stále v chápavosti, odvaze....převyšuje Maransky i nějakou vesnickou směs...prostě mazel smajlík

2.3.2013 20:52
beginner

XXX.XXX.244.10

Doplněk: ne abyste si mysleli, že tady dělám Rendovi reklamu, to tedy né, ale Vlaška mě dostala, tím jaká je. Nikdy jsem slepice neměla a celkem mě to překvapilo smajlík Ještě aby poslouchala na slovo a bude ideální smajlík Už chybí jenom kousek smajlík

2.3.2013 22:03
beginner

XXX.XXX.244.10

Zvedla se mi nálada, asi v 15 vejcích se mi něco hýbe smajlík

2.3.2013 22:28
Záryby

XXX.XXX.167.120

beginner napsal(a):

No, konecne smajlík neboj, neco z toho urcite bude smajlík ja mam u maransek taky problem. Eviku, to chce klidek smajlík

2.3.2013 22:33
Záryby

XXX.XXX.167.120

beginner napsal(a):
Doplněk: ne abyste si mysleli, že tady dělám Rendovi reklamu, to tedy né, ale Vlaška mě dostala, tím jaká je. Nikdy jsem slepice neměla a celkem mě to překvapilo smajlík Ještě aby poslouchala na slovo a bude ideální smajlík Už chybí jenom kousek smajlík

smajlík ja fakt reklamu nepotrebuji smajlík R

2.3.2013 22:41
venziva

XXX.XXX.32.1

beginner napsal(a):

Tak o kolik se zvedla nálada Vám, o tolik klesla mně. Najednou jsem objevila v líhni to hluché místo přesně ve středu. Teplota 37,2. Vejce které tam mám, už přendavat nebudu, označím ho a uvidím, jestli se vylíhne. Vyndala jsem ho a zkoušela jeho teplotu na víčko. Vrch byl znatelně chladnější než spodek, po prosvícení se mi zdálo, že vidím zobáček, pod vzduchovu komůrkou byla vidět i krevní žilka. S líhní už určitě nic dělat nebudu, nechám vše běžet jak to běží. Jak jste poznala, že se Vám kuřata hýbou,?

2.3.2013 23:08
beginner

XXX.XXX.244.10

venziva napsal(a):
Tak o kolik se zvedla nálada Vám, o tolik klesla mně. Najednou jsem objevila v líhni to hluché místo přesně ve středu. Teplota 37,2. Vejce které tam mám, už přendavat nebudu, označím ho a uvidím, jestli se vylíhne. Vyndala jsem ho a zkoušela jeho teplotu na víčko. Vrch byl znatelně chladnější než spodek, po prosvícení se mi zdálo, že vidím zobáček, pod vzduchovu komůrkou byla vidět i krevní žilka. S líhní už určitě nic dělat nebudu, nechám vše běžet jak to běží. Jak jste poznala, že se Vám kuřata hýbou,?

Když přiložím baterku, tak po pár sekundách svícení, vidím reakci na světlo, takový záškub smajlík

Určitě budeme rádi, když někdo středové chladné místo vyzkouší smajlík
Jestli je ve vejci zárodek, tak je možné, že i to místo bude nakonec dobré smajlík

2.3.2013 23:11
beginner

XXX.XXX.244.10

Záryby napsal(a):
smajlík ja fakt reklamu nepotrebuji smajlík R

To je fakt, ale spokojená jsem, to musím napsat smajlík

2.3.2013 23:16
beginner

XXX.XXX.244.10

Záryby napsal(a):
No, konecne smajlík neboj, neco z toho urcite bude smajlík ja mam u maransek taky problem. Eviku, to chce klidek smajlík

Tak půl roku jsem neměla pivo a teď jak mi tady s ním "Renda" třese, dostala jsem na něj chuť smajlíksmajlík

3.3.2013 10:01
dorm

XXX.XXX.64.242

venziva napsal(a):
Hm, bohužel 3 minuty po vypršení časového limitu. Beginner vyhrává - blahopřeji! smajlík

cena útěchy:smajlík

3.3.2013 10:10
Záryby

XXX.XXX.167.120

dorm napsal(a):

Neni na prodej? ?? smajlík

3.3.2013 10:12
venziva

XXX.XXX.32.1

dorm napsal(a):

Díky, díky, po ránu ta nejlepší cenasmajlík.

Mám také dobré zprávy. Včera večer jsem ještě v posteli s manželem svítila do vajec smajlík.
A........hýbala se, dokonce i to v úplném středu co chudák odolává nízké teplotě. Nejspíš je otužilé.smajlík

3.3.2013 10:22
beginner

XXX.XXX.244.10

Čas se krátí, blíží se kritická chvíle, chce to pevné nervy smajlík
Přibližně 18.-19.den, začne mít kuře nedostatek kyslíku, který způsobí křeče a trhavé pohyby při kterých se zobáčkem dostane do vzduchové komůrky. V této době začne dýchat plícemi. Z vajec se může ozývat pípání a kuřata reagují na hlas. Zásoba kyslíku rychle klesá, kuře se dusí, dostane další křeč, při které by měl prorazit zobáčkem skořápku. Při normální poloze k proražení skořápky dochází v oblasti vzduchové komůrky nebo na jejím okraji. Za pomoci nohou a křídel se otáčí a vaječným zubem postupně narušuje skořápku po celém obvodu. Vyklube se smajlík

3.3.2013 10:36
dorm

XXX.XXX.64.242

Záryby napsal(a):
Neni na prodej? ?? smajlík

možná pozdějismajlík
Dodělává si hotelovkusmajlík
Ale mám tady docela slušný ofenzivní kluci s ,,A"čkasmajlíksmajlík
Ale spěchej!! Chce je po mě Romča Abramovičů do Chelseasmajlík

3.3.2013 10:57
beginner

XXX.XXX.244.10

venziva napsal(a):

Mám také dobré zprávy. Včera večer jsem ještě v posteli s manželem svítila do vajec smajlík.
A........hýbala se, dokonce i to v úplném středu co chudák odolává nízké teplotě. Nejspíš je otužilé.smajlík

smajlíksmajlíksmajlík

3.3.2013 11:17
dorm

XXX.XXX.64.242

venziva napsal(a):

tak tohle mě připomíná něco jiného než líheň!!!smajlík
večer v posteli svítěj do vajec,ten uprostřed odolává kvůli nízké teplotěsmajlík(to já taky ,když vylezu ze studené vody je ze mě holčička)
venzivo venzivosmajlík

3.3.2013 11:12
beginner

XXX.XXX.244.10

venziva< ...že nás kluci dokážou pobavit, co smajlíksmajlík
Stále je zima, nezapomeňte na svoje miláčkysmajlík

3.3.2013 11:18
venziva

XXX.XXX.32.1

beginner napsal(a):
Čas se krátí, blíží se kritická chvíle, chce to pevné nervy smajlík
Přibližně 18.-19.den, začne mít kuře nedostatek kyslíku, který způsobí křeče a trhavé pohyby při kterých se zobáčkem dostane do vzduchové komůrky. V této době začne dýchat plícemi. Z vajec se může ozývat pípání a kuřata reagují na hlas. Zásoba kyslíku rychle klesá, kuře se dusí, dostane další křeč, při které by měl prorazit zobáčkem skořápku. Při normální poloze k proražení skořápky dochází v oblasti vzduchové komůrky nebo na jejím okraji. Za pomoci nohou a křídel se otáčí a vaječným zubem postupně narušuje skořápku po celém obvodu. Vyklube se smajlík

Jen mám radost, že se to hýbe, už mi ji zkazíte tím, že se za 2 dny začnou dusit smajlík.
Doufám, že v těch 18-ti vejcích bude aspoň jeden silný jedinec, který přežije.

Každé ráno vchází kohout pyšně do kurníku.. Něžně políbí devět z deseti slípek, ale desáté vytrhne jedno pírko. Tak to jde den za dnem. Po dvou týdnech toho má ale desátá slípka už dost, postaví se kohoutovi do cesty a zlostně na něho
křičí: "Každé ráno políbíš devět mých kolegyň, ale mně pokaždé vytrhneš jedno
pírko! Co to má znamenat?!" Kohout jí tiše zašeptá do ucha: "Tebe chci vidět nahou, bejby."

3.3.2013 11:24
dorm

XXX.XXX.64.242

beginner napsal(a):

už jsme šopovalysmajlík
http://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=en&tl=cs&u=http%3A%2F%2Fwww.mypetchicken.com%2F

3.3.2013 11:35
Záryby

XXX.XXX.167.120

venziva napsal(a):

Tak, ja uz fakt nevim smajlík ale vypada to na hezky vecer smajlík smajlík

3.3.2013 11:38
Záryby

XXX.XXX.167.120

venziva napsal(a):
Jen mám radost, že se to hýbe, už mi ji zkazíte tím, že se za 2 dny začnou dusit smajlík.
Doufám, že v těch 18-ti vejcích bude aspoň jeden silný jedinec, který přežije.

Každé ráno vchází kohout pyšně do kurníku.. Něžně políbí devět z deseti slípek, ale desáté vytrhne jedno pírko. Tak to jde den za dnem. Po dvou týdnech toho má ale desátá slípka už dost, postaví se kohoutovi do cesty a zlostně na něho
křičí: "Každé ráno políbíš devět mých kolegyň, ale mně pokaždé vytrhneš jedno
pírko! Co to má znamenat?!" Kohout jí tiše zašeptá do ucha: "Tebe chci vidět nahou, bejby."

smajlíksmajlík

3.3.2013 11:45
dorm

XXX.XXX.64.242

Záryby napsal(a):
Tak, ja uz fakt nevim smajlík ale vypada to na hezky vecer smajlík smajlík

jdu hledat baterku!!!smajlík
.....nojo,ale pořád jí bolí hlavasmajlík
Tak to necháme zase po indicku...na indysmajlík
jedu se podívát na bedny....Rendo ještě nemám u té jedné skříně hotový dveře(sklenář marodí)smajlík

3.3.2013 11:47
dorm

XXX.XXX.64.242

dorm napsal(a):
jedu se podívát na bedny....Rendo ještě nemám u té jedné skříně hotový dveře(sklenář marodí)smajlík

ale tři už běží..pohled do střívek jedné z nichsmajlík

3.3.2013 11:50
Záryby

XXX.XXX.167.120

dorm napsal(a):

Ty vole? ?? Ty jsi snad celou zimu uklizel smajlík

3.3.2013 11:52
dorm

XXX.XXX.64.242

smajlíksmajlík ty woe ta pánev na tý zdi to je humáčsmajlíksmajlík..pořád se mě pletla tak jsem jí tam pověsilsmajlík...pro nezasvěcené,než je dávám do líhně tak je ochutnáváme na smážu(nejlepší jsou vzácná plemenasmajlík)Pak se mají lidí dočkat kuřat chudácismajlíksmajlík to se nám to debužíruje když nám lidi věřejsmajlíksmajlík

3.3.2013 11:55
dorm

XXX.XXX.64.242

Záryby napsal(a):
Ty vole? ?? Ty jsi snad celou zimu uklizel smajlík

to víš na pořádek jsem já pessmajlíksmajlík

3.3.2013 11:58
marvon

XXX.XXX.98.137

dorm napsal(a):

vidim ze otacite servopohonem, je uplne super, me se podaril sehnat za 300,-
muzete poradit kde jste sehnal ty barevny prolozka na vejce? predpokladam ze jsou plastove..

3.3.2013 12:00
Záryby

XXX.XXX.167.120

dorm napsal(a):
smajlíksmajlík ty woe ta pánev na tý zdi to je humáčsmajlíksmajlík..pořád se mě pletla tak jsem jí tam pověsilsmajlík...pro nezasvěcené,než je dávám do líhně tak je ochutnáváme na smážu(nejlepší jsou vzácná plemenasmajlík)Pak se mají lidí dočkat kuřat chudácismajlíksmajlík to se nám to debužíruje když nám lidi věřejsmajlíksmajlík

Ta panev je dobra smajlík ale ja mam radsi krkovicku smajlík tady to je fakt sami vejce a neco u prostred smajlík

3.3.2013 12:10
dorm

XXX.XXX.64.242

marvon napsal(a):
vidim ze otacite servopohonem, je uplne super, me se podaril sehnat za 300,-
muzete poradit kde jste sehnal ty barevny prolozka na vejce? predpokladam ze jsou plastove..

všechny líhně otáčím servopohonem ale na 220v a i otvírání kurníku,ale musí mít min.8Nm na 4 lísky po padesáti vejcích.V té velké je 20Nm na 1200vajec a má stím co dělatsmajlík.Místo polohovacího relátka mám ty spínačky(mají vše v sobě),jednoduché a rychlé zapojení přes vypínač na srovnání lísek
Ty lísky jsou plastové někde z velkochovu kachen na 20 vajec,ani netuším kde jsem k nim přišel,mám je spoustu let.Kolik jich potřebuješ?

3.3.2013 12:34
Záryby

XXX.XXX.167.120

Tak letos o 1den drive, nez pred rokem smajlík jak ta husa to vi smajlík

3.3.2013 13:41
beginner

XXX.XXX.244.10

marcela.s napsal(a):
Líheň jsme kupovali v akci, jinak by musela stačit ta naše ukrajinskásmajlík. Teplota se držela téměř konstantně na 38,5 s vlhkostí to bylo horší.
Líheň dostala plnou důvěru a teď mi už po odchovně běhá 20 kuřátek a v líhni ještě poslední osychají. Vzhledem k tomu, že jsem do ní nandala na zkoušku jen normální vajíčka na jídlo to považuji za úspěch. Bylo tam hodně neoplodněných, 9 zemřelo během vývoje a 4 během klubání. Tak myslím, že líhnout umí..

Jak se daří kuřátkům? Chtěla jsem se ještě zeptat, byla všechna kuřata po vyklubání zdravá? Byl nějak poznat rozdíl v kuřatech podle toho na jak teplém místě v líhni ležela? Děkuji za odpověď smajlík

3.3.2013 19:39
bobcz

XXX.XXX.174.110

Tak jsem se pokusil ty historické stránky o líhnutí oskenovat. Předtím to bylo jen ofocené mobilem. Tak druhý pokus. Je to fakt zajímavé.
případně pokud to nebude fungovat tak jsem to uložil na
http://www.ulozto.cz/xLAo3uW/radce-162-164-pdf

3.3.2013 20:31
venziva

XXX.XXX.32.1

beginner napsal(a):

Co jim také jiného zbývá. Dnes jsem našla jejich fotku na netu, tak ji vkládám. A už vím, proč mi tak záviděli to prosvěcování vajec. smajlík
Přeji krásný večer! U mě vše beze změn, líheň hučí a hřeje, takže OK.

3.3.2013 21:47
beginner

XXX.XXX.244.10

bobcz< Dost dobrýsmajlík

venziva< smajlík

U mě nic nového, teplota drží uprostřed vajec +- 37.8°C, vlhkost drží +- 50%, občas s vejci dělám škatulata hejbejte se smajlík

3.3.2013 22:25
venziva

XXX.XXX.32.1

beginner napsal(a):
bobcz< Dost dobrýsmajlík

venziva< smajlík

U mě nic nového, teplota drží uprostřed vajec +- 37.8°C, vlhkost drží +- 50%, občas s vejci dělám škatulata hejbejte se smajlík

Ta teplota uprostřed je na tom studeném bodě? Jestli ano, je to zásluha té krabice? Já už s vejci hýbat nebudu. Možná si je ještě nějak popíšu, abych při líhnutí věděla, odkud které vejce bylo.

3.3.2013 22:32
beginner

XXX.XXX.244.10

venziva napsal(a):
Ta teplota uprostřed je na tom studeném bodě? Jestli ano, je to zásluha té krabice? Já už s vejci hýbat nebudu. Možná si je ještě nějak popíšu, abych při líhnutí věděla, odkud které vejce bylo.

Ne, ne na studeném místě nic nemám. 37.8°C mám v druhé řadě od okraje. Krabici nemám, tu používám jenom když větrám pokoj nebo když dlouhodobě spadne teplota v místnosti smajlík Na stěnách mám permanentně bublinku s alu, na víku nic, teplota v pokoji 26°C. Konečně líheň jede jak má smajlík

3.3.2013 22:39
Záryby

XXX.XXX.167.120

venziva napsal(a):
Co jim také jiného zbývá. Dnes jsem našla jejich fotku na netu, tak ji vkládám. A už vím, proč mi tak záviděli to prosvěcování vajec. smajlík
Přeji krásný večer! U mě vše beze změn, líheň hučí a hřeje, takže OK.

smajlík az tak spatne na to nejsme smajlík vid Dobro. Jj me taky huci smajlík jo v lihni precismajlík R

4.3.2013 10:30
ares.n

XXX.XXX.233.81

ahoj. super diskuze. hodně mi pomohlo odtud čerpat informace, ale potřeboval bych poradit kdy dát vajíčka na plato a přestat otáčet. nevím jestli 18 den nebo 19. diky

4.3.2013 11:15
beginner

XXX.XXX.244.10

ares.n napsal(a):
ahoj. super diskuze. hodně mi pomohlo odtud čerpat informace, ale potřeboval bych poradit kdy dát vajíčka na plato a přestat otáčet. nevím jestli 18 den nebo 19. diky

Zkušení chovatelé někdy přestávají otáčet až o den později (19.den), protože dokáží poznat stádium vývoje.
To já nepoznám tak je dám někdy v průběhu 18.dne na plato a přestanu otáčet.
Při minulém líhnutí se mi kuřata začala prorážet do vzduchové mezery a pípat po devatenácti dnech a pěti hodinách po vložení do líhně.
18. den je lepší, 19. den může být už pozdě smajlík

4.3.2013 13:37
venziva

XXX.XXX.212.72

Souhlasím, i v návodu na tuto líheň píší 18. den. U mě to bude zítráááááááááááááááááá.
Pak už s nima ani nehnu a jen budu poslouchat, jestli pípají. Už sháním tlumočníka! smajlík

4.3.2013 13:45
beginner

XXX.XXX.244.10

Dívala jsem se teď na líheň Real a také má rozvrstvení teploty od středu ke krajům 0,5°C.
Takže je to normální a IO funguje jak má smajlík

venziva< Já mám 18.den až ve středu 6.3. smajlík

Myslím, že jsme se móóc snažily, aby vajíčka měla optimální podmínky, tak snad na nás nějaké kuřátko vyjukne smajlíksmajlík

4.3.2013 13:52
tsafrankova

XXX.XXX.180.182

beginner napsal(a):
Zkušení chovatelé někdy přestávají otáčet až o den později (19.den), protože dokáží poznat stádium vývoje.
Při minulém líhnutí se mi kuřata začala prorážet do vzduchové mezery a pípat po devatenácti dnech a pěti hodinách po vložení do líhně.

Ano, skvělá diskuze, sleduji od samého počátku smajlík. A všem držím palce, ať to dobře dopadne smajlík.
Také mám vajíčka v líhni, jen jsem si objednala Cleo těsně před tím, než se tu objevilo toto vlákno.
Při prosvětlování vajec jsem zjistila, že dvě vejce mají vzduchovou bublinu z boku. Sice jsem to ještě nikdy neviděla, ale několikrát jsem to kontrolovala a je to tak. Zárodek uvnitř je živý, u obou. Tak nevím, co s tím. Je mi silně proti srsti vejce vyřadit, když zárodek uvnitř je živý, na druhou stranu je mi jasné, že se to nebohé kuře nebude mít čeho nadechnout. Bože, to je tedy pitomá situace. Takže asi vyřadit, že? smajlík

4.3.2013 13:51
tsafrankova

XXX.XXX.180.182

beginner napsal(a):

Ano, skvělá diskuze, sleduji od samého počátku smajlík. A všem držím palce, ať to dobře dopadne smajlík.
Také mám vajíčka v líhni, jen jsem si objednala Cleo těsně před tím, než se tu objevilo toto vlákno.
Při prosvětlování vajec jsem zjistila, že dvě vejce mají vzduchovou bublinu z boku. Sice jsem to ještě nikdy neviděla, ale několikrát jsem to kontrolovala a je to tak. Zárodek uvnitř je živý, u obou. Tak nevím, co s tím. Je mi silně proti srsti vejce vyndat, když zárodek uvnitř je živý, na druhou stranu je mi jasné, že se to nebohé kuře nebude mít čeho nadechnout. Bože, to je tedy pitomá situace. Takže asi vyřadit, že? smajlík

4.3.2013 13:53
beginner

XXX.XXX.244.10

Dnes už mají vajíčka od mamky 8 dnů, tak jsem sundala veškerou izolaci a teplotu už nechám na líhni, co ze sebe vymáčknesmajlík Drží 1 místo vedle toho studeného středu, uprostřed vejce 37.4°C a to už je dobrý smajlík V pokoji mám 25.4°C.

4.3.2013 13:57
beginner

XXX.XXX.244.10

tsafrankova napsal(a):
Při prosvětlování vajec jsem zjistila, že dvě vejce mají vzduchovou bublinu z boku. Sice jsem to ještě nikdy neviděla, ale několikrát jsem to kontrolovala a je to tak. Zárodek uvnitř je živý, u obou. Tak nevím, co s tím. Je mi silně proti srsti vejce vyndat, když zárodek uvnitř je živý, na druhou stranu je mi jasné, že se to nebohé kuře nebude mít čeho nadechnout. Bože, to je tedy pitomá situace. Takže asi vyřadit, že? smajlík

Vzduchová bublina se před koncem líhnutí zešikmí, aby se do ní mohlo kuře snáz proklovnout. To je normální a hlavně dobré znamenísmajlík Kdyby zůstala rovně, může to být ukazatel, že kuře má špatnou polohu.

4.3.2013 14:34
javurka

XXX.XXX.63.10

venziva napsal(a):
Souhlasím, i v návodu na tuto líheň píší 18. den. U mě to bude zítráááááááááááááááááá.
Pak už s nima ani nehnu a jen budu poslouchat, jestli pípají. Už sháním tlumočníka! smajlík

Já mám taky 18. den zítra smajlík. Ale když jsem viděla obr. dole o velikosti vzduhové bubliny, polilo mě horko. Mám ji na úrovni tak 14. dní smajlík. Co s tím? Je to ještě nějak řešitelné? Třeba snížením vlhkosti, jenže jak, když se teď má naopak zvyšovat. Šoupala jsem celý víkend teploměrem a po okrajích se to zhruba ve středu výšky vejce pohybuje 37.5-37,8 a 54 % (tamagoči 38,5 a 60%) a na studeném místě 37-37,2. Teď to bude adrenalin.

4.3.2013 14:36
tsafrankova

XXX.XXX.180.182

Zešikmení jsem nastudovala, protože toto vlákno je nejen napínavé, ale i velmi poučné smajlík. Jenže ta vzduchová bublina je v polovině vejce. Není to tak, že by byla nahoře a teď se posunula do strany, tedy zešikmila se (to je ale blbý slovo smajlík). Ale pokud ta dvě vejce tam mám nechat, budu jen ráda smajlík. Jo a zapomněla jsem napsat, dnes jsou v líhni 11. den.

4.3.2013 14:52
beginner

XXX.XXX.244.10

tsafrankova napsal(a):
Zešikmení jsem nastudovala, protože toto vlákno je nejen napínavé, ale i velmi poučné smajlík. Jenže ta vzduchová bublina je v polovině vejce. Není to tak, že by byla nahoře a teď se posunula do strany, tedy zešikmila se (to je ale blbý slovo smajlík). Ale pokud ta dvě vejce tam mám nechat, budu jen ráda smajlík. Jo a zapomněla jsem napsat, dnes jsou v líhni 11. den.

To je opravdu nezvyklé smajlík Třeba tady někdo bude vědět jak se to může stát. Já už teď všechna vejce nechávám v líhni, i když si myslím, že něco není v pořádku. Alespoň se nemusím trápit tím, jestli jsem udělala dobře smajlík Dávám pryč jen čistá vejce nebo kde je jasně vidět kruh smrti.

4.3.2013 17:47
tsafrankova

XXX.XXX.180.182

Pokusila jsem se tu vzduchovou bublinu vyfotit

4.3.2013 17:49
tsafrankova

XXX.XXX.180.182

... a ještě naležato. Ale potřebovala bych tři ruce, to zatím ovšem nemám.

4.3.2013 18:09
beginner

XXX.XXX.244.10

Mě to připadá, jako, když ta vejce ležela dlouho naležato na jedné straně. To jsou vaše násadová vejce?

4.3.2013 18:21
venziva

XXX.XXX.32.1

javurka napsal(a):
Já mám taky 18. den zítra smajlík. Ale když jsem viděla obr. dole o velikosti vzduhové bubliny, polilo mě horko. Mám ji na úrovni tak 14. dní smajlík. Co s tím? Je to ještě nějak řešitelné? Třeba snížením vlhkosti, jenže jak, když se teď má naopak zvyšovat. Šoupala jsem celý víkend teploměrem a po okrajích se to zhruba ve středu výšky vejce pohybuje 37.5-37,8 a 54 % (tamagoči 38,5 a 60%) a na studeném místě 37-37,2. Teď to bude adrenalin.

Nevím, na jaký obrázek vzduchové bubliny jste koukala, ale protože nevím, jak má být veliká, tak tohle už neřeším a doufám, že tohle zařídila "Matka příroda". Už výše jsem psala, že bych si ji také představovala o něco větší.

Přesně jsem si popsala každé vejce, abych věděla, kde které leží a které bude mít problém s klubáním nebo se nevyklube vůbec. Přiřadila jsem jim kódy dle řady a místa v řadě:
2/3 = vejce ve druhé řadě (počítáno zleva od otáčecí páčky) na třetím místě (ze strany od otáčecí páčky), 4/5 = 4. řada, 5.sedadlo smajlík. Pokud někdo s vejci nehýbe tak jako já a označí si je stejně, můžeme dělat vyhodnocení líhnivosti na jednotlivých místech (abychom se nenudily, až bude vylíhnuto smajlík).
Kolik má být ta dolíhňová teplota? To jsem v návodu nenašla. Díky!

4.3.2013 18:43
tsafrankova

XXX.XXX.180.182

beginner napsal(a):
Mě to připadá, jako, když ta vejce ležela dlouho naležato na jedné straně. To jsou vaše násadová vejce?

Ne, ne, ta jsou kupovaná od paní, kterou bych z toho skutečně nepodezírala smajlík. Tohle vejce bylo staré 5 dní a to druhé 3 dny než jsem je dala do líhně. Všechna ostatní byla v pořádku, bylo jich celkem 33.

4.3.2013 18:47
javurka

XXX.XXX.63.10

venziva napsal(a):
Nevím, na jaký obrázek vzduchové bubliny jste koukala, ale protože nevím, jak má být veliká, tak tohle už neřeším a doufám, že tohle zařídila "Matka příroda". Už výše jsem psala, že bych si ji také představovala o něco větší.

Přesně jsem si popsala každé vejce, abych věděla, kde které leží a které bude mít problém s klubáním nebo se nevyklube vůbec. Přiřadila jsem jim kódy dle řady a místa v řadě:
2/3 = vejce ve druhé řadě (počítáno zleva od otáčecí páčky) na třetím místě (ze strany od otáčecí páčky), 4/5 = 4. řada, 5.sedadlo smajlík. Pokud někdo s vejci nehýbe tak jako já a označí si je stejně, můžeme dělat vyhodnocení líhnivosti na jednotlivých místech (abychom se nenudily, až bude vylíhnuto smajlík).
Kolik má být ta dolíhňová teplota? To jsem v návodu nenašla. Díky!

NA ten kreslený od Beginner. Někdo tady výše psal, že dolíhňová bude "automaticky" nižší tím, že se vejce vyndají z otáčedla a dají se na mřížku, která je níž. Vejce jsem také nepřehazovala, možná to rozložení sedacích míst taky označím. Budou zajímavá hlavně místa kolem středu, protože po obvodu se mi zdála teplota celkem správná. Teď jsem na jedno vejce ze zvědavosti koukla a jsou znatelně plnější než před 2 dny. Ale jestli se komůrka zešikmuje, to si nejsem jistá. Kdy asi se to začne dít? Hlídal to někdy někdo ze zkušených líhňařů? Děkuji za info.

4.3.2013 18:52
beginner

XXX.XXX.244.10

Holky, já mám taky menší vzduchovou bublinu, než co jsou vejce v Rcom. Tam se mi zase zdá že je bublina moc velká smajlík Půlka vajec mi připadá, že v nich nic neroste nebo roste, ale nejsem to schopná poznat. Utěšuji se, že teprve teď začnou růst jako z vody smajlík Nenervujme se, nějak to dopadne. Když se mi nevyklube nic, budu zklamaná, ale když se mi vyklube alespoň několik zdravých kousků, budu spokojená smajlík
Teplotu také nevím. U Rcom se nastavuje 37.2, ale kolik je to vlastně uprostřed vejce, nemám tušení.
Venzivo, máte můj obdiv a moc se těším na výsledkysmajlík

4.3.2013 19:04
beginner

XXX.XXX.244.10

tsafrankova napsal(a):
Ne, ne, ta jsou kupovaná od paní, kterou bych z toho skutečně nepodezírala smajlík. Tohle vejce bylo staré 5 dní a to druhé 3 dny než jsem je dala do líhně. Všechna ostatní byla v pořádku, bylo jich celkem 33.

Správně bychom měli kontrolovat vejce ještě před vložením do líhně smajlík Trochu to všichni flinkáme, mě to ani nenapadlo smajlík Já měla kupované a některá byla na platu uložena obráceně, bublinou dolů (ne od Rendy). Jiné vysvětlení, než že ležela dlouho naležato mě nenapadá smajlík

4.3.2013 19:27
venziva

XXX.XXX.32.1

javurka napsal(a):
NA ten kreslený od Beginner. Někdo tady výše psal, že dolíhňová bude "automaticky" nižší tím, že se vejce vyndají z otáčedla a dají se na mřížku, která je níž. Vejce jsem také nepřehazovala, možná to rozložení sedacích míst taky označím. Budou zajímavá hlavně místa kolem středu, protože po obvodu se mi zdála teplota celkem správná. Teď jsem na jedno vejce ze zvědavosti koukla a jsou znatelně plnější než před 2 dny. Ale jestli se komůrka zešikmuje, to si nejsem jistá. Kdy asi se to začne dít? Hlídal to někdy někdo ze zkušených líhňařů? Děkuji za info.

Myslím, že v tom kresleném vajíčku je to spíš jen ilustrativní, že se těm rozměrům nedá 100% věřit.
Teplota na té mřížce bude nižší, ale chci tam zase strčt teploměr, tak jen abych věděla. Určitě už to nebudu nijak štelovat, jen zvednu vlhkost. Zítra na vejce do vylíhnutí budu sahat naposled. (A bude to těžké vydržet).
Také jsem dnes ještě koukla na jedno vejce, protože mám najednou na krajích líhně asi až moc teplo (až 38,2). Z poloviny jsem uvolnila spodní zateplení. Vejce už jsem téměř neprosvítila, na to už mi baterka nestačila a ani jsem nebyla již schopná identifikovat pohyb. Od teď už to bude fakt jen překvapení. Manžel líhni věří, já jen tak napůl.

Beginner - není mě za co obdivovat, studnice nápadů jste tady vy! Důležité je, že lidé píší, že jim to naše testování pomáhá a to je vlastně účel, proč to zde vše tak podrobně popisujeme. Mám z této diskuze radost. Jen mě mrzí, že se dnes ještě neozvali kluci. Doufám, že jsem je včerejším vtipem neurazila. smajlík

4.3.2013 20:31
dorm

XXX.XXX.64.242

holky klídek nezmatkujte..jestli je vzduch .bublina taková nebo maková,příroda je mocná čarodějka(i když v líhni):Co se má vylíhnout ať se vylíhne co nemá je to dáno už do vínku od krmení hejna atd.atd.Teploty máte dobré, prosvíceno už také, tak i když jich vypadne přes půlku,tak u některých poprvé a v nové líhni klobouk dolůsmajlík

4.3.2013 21:55
venziva

XXX.XXX.32.1

Už jem zase klidná a přidávám také dobrou stránku o líhnutí. A hlavně tam doporučují používat při líhnutí mimo jiné i ZDRAVÝ SELSKÝ ROZUM:

http://drubez.chovzvirat.com/clanky/umele-lihnuti-drubeze.html

Uklidnili mě tam, že i teplota 38,2°C nemusí vadit a nejspíš nevadí ani 37,4°C. Jo a dolíhňová teplota by měla být cca o 0,2°C nižší. Na těchto stránkách u slepic sice doporučují stejnou jako při líhnutí, no asi se z toho nestřílí. smajlík Jak to v líhni vyjde, tak to bude.

4.3.2013 22:35
Záryby

XXX.XXX.167.120

venziva napsal(a):
Už jem zase klidná a přidávám také dobrou stránku o líhnutí. A hlavně tam doporučují používat při líhnutí mimo jiné i ZDRAVÝ SELSKÝ ROZUM:

http://drubez.chovzvirat.com/clanky/umele-lihnuti-drubeze.html

Uklidnili mě tam, že i teplota 38,2°C nemusí vadit a nejspíš nevadí ani 37,4°C. Jo a dolíhňová teplota by měla být cca o 0,2°C nižší. Na těchto stránkách u slepic sice doporučují stejnou jako při líhnutí, no asi se z toho nestřílí. smajlík Jak to v líhni vyjde, tak to bude.

Porad dokola smajlík v lihni je +0,5 a nebo - 0,5 C vubec nic, dulezita je vlhkost a vymena vzduchu, tot vse. A potom pouze doladit tu dolihen a je to smajlík a to nikdo neprozradi, jak to dela. Naklapeni nas.vajec delam i 3x za den, spravna teplota a vlhkost je na miste smajlík R

4.3.2013 22:51
beginner

XXX.XXX.244.10

Však už jsme klidné smajlík smajlík

4.3.2013 22:57
beginner

XXX.XXX.244.10

Já si tady povídám u PC a než odkliknu příspěvek, Renda už je tady s další vychytávkousmajlíksmajlíksmajlík

5.3.2013 10:27
javurka

XXX.XXX.46.90

Vejce jsou vyndaná z houpačky, teploměr leží na mřížce a ukazuje 37,2°C. Vylila jsem vodu z prostředka a nalila jí do velké nádržky, vlhkost je 72%. V návodu píší 75% a voda jen v nádržce B. Když dám vodu i do A, mám strach, že vyletí někam k 90%. Kolik by tak měla být? Na různých diskuzích jsem našla mezi 70-90 a někdo dokonce ještě mlží. A jak jste holky vyřešily rozmístění vajec po líhni? Měřila jsem teplotu uprostřed nad čudlíkem a tam bylo nějakých 36,8, dala jsem vajíčka spíš po obvodu líhně.

5.3.2013 11:44
beginner

XXX.XXX.244.10

javurka napsal(a):
Vejce jsou vyndaná z houpačky, teploměr leží na mřížce a ukazuje 37,2°C. Vylila jsem vodu z prostředka a nalila jí do velké nádržky, vlhkost je 72%. V návodu píší 75% a voda jen v nádržce B. Když dám vodu i do A, mám strach, že vyletí někam k 90%. Kolik by tak měla být? Na různých diskuzích jsem našla mezi 70-90 a někdo dokonce ještě mlží. A jak jste holky vyřešily rozmístění vajec po líhni? Měřila jsem teplotu uprostřed nad čudlíkem a tam bylo nějakých 36,8, dala jsem vajíčka spíš po obvodu líhně.

Nedělala bych si hlavu smajlík Rozmezí v návodech se udává kvůli tomu, že vejce mají různý tvar pórů ve skořápce a tudíž různou propustnost skrz ni. Abychom mohli určit přesné nastavení vlhkosti, museli bychom před tím než vložíme vejce do líhně, změřit mikroskopicky velikost pórů a podle jejich tvaru spočítat propustnost a určit vhodné nastavení vlhkosti.

Do 18.dne, vlhkostí mezi 45-60% určujeme tlak a tok vlhkých par mezi vnitřkem vejce a vzduchem v líhni. Při nižší vlhkosti je tlak vodních par ve vejci větší než v líhni a vodní páry prostupují Z vejce. Na konci inkubace zvýšíme vlhkost na 70-90% tím zvýšíme tlak vodních par na vyšší hodnotu než je ve vejci a tok vodních par se změní směrem DO vejce, protože je potřeba zvlhčit vaječnou blánu a blanku dělící kuře od vzduchové komůrky. Podle mě by měl být rozdíl mezi vlhkostí při inkubaci a od 18.dne asi 20-25%, aby byla dostatečná změna tlaku vodních par do skořápky a blanka se dostatečně zvlhčila.
Klídek smajlík

5.3.2013 13:04
venziva

XXX.XXX.212.72

javurka napsal(a):

Celý den v práci přemýšlím, jak rozložím vejce po mřížce. Mám jich jen 18, určitě se budou kutálet. Nechám je jak to přijde, ale asi spíš ke kraji.. Vlhkost vytáhnu na minimálně 75% (viz. návod), nebude mi vadit ani 80%. Počítám, že dám vodu do nádržky A a částečně i do B. Budu to dělat večer, tak pak dám vědět. Teplotu, myslím, máte dobrou.

5.3.2013 13:29
javurka

XXX.XXX.46.90

venziva napsal(a):
Celý den v práci přemýšlím, jak rozložím vejce po mřížce. Mám jich jen 18, určitě se budou kutálet. Nechám je jak to přijde, ale asi spíš ke kraji.. Vlhkost vytáhnu na minimálně 75% (viz. návod), nebude mi vadit ani 80%. Počítám, že dám vodu do nádržky A a částečně i do B. Budu to dělat večer, tak pak dám vědět. Teplotu, myslím, máte dobrou.

Já jich mám taky jen nějakých 16-18. Po mřížce se nekutálejí, jak tam jsou ty čtverečky, tak do nich vajíčka krásně zapadnou.

5.3.2013 16:02
beginner

XXX.XXX.244.10

Dnes, 17 den, mám v IO:
17 dnů: 29ks Maransek, 1ks vejce od mamky
9 dnů: 8 ks od mamky
v Rcom je 18ks Maransek

Zítra se stav změní, protože zatím v líhni nechávám i vejce, ve kterých zárodek neroste.

5.3.2013 18:52
beginner

XXX.XXX.244.10

Teda já jsem tááák zvědavá, jak všechno dopadne, úplně cítím jak mi stoupá adrenalin smajlík

5.3.2013 19:32
venziva

XXX.XXX.32.1

Tak to mně stoupá i tlak! Dala jsem vejce na dolíhňovou mřížku. Teplota na krajích je 38°C, uprostřed 36,7°C a mezi je to jak kde. Zkrátka nemohu najít vhodné místo pro vejce smajlík a to to tady už měřím 2 hodiny. Navíc začalo jaro a manžel se otužuje - netopí, protože svítí sluníčko a dnes, když jsem přišla z práce bylo doma 15,8°C. Teď už je 21°C, takže nám to všechno teplotně pěkně lítá. Chlapy fakt zabít!
Z nádržky jsem sundala bublinku a do poloviny plochy velké nádržky nalila vodu. Jsem na 77%.

5.3.2013 20:13
beginner

XXX.XXX.244.10

venziva< Jestli je uvedená teplota na vejcích, je to dobré. Střed bych nechala volný a vejce naskládala do kruhu.

5.3.2013 20:28
dorm

XXX.XXX.64.242

tssss...Chlapy fakt zabít!smajlík.....smajlík

5.3.2013 21:18
venziva

XXX.XXX.32.1

beginner napsal(a):
venziva< Jestli je uvedená teplota na vejcích, je to dobré. Střed bych nechala volný a vejce naskládala do kruhu.

Přesně takto jsem vejce naskládala, drží na té mřížce dobře. Teploměr mám položený také na mřížce, takže teplota je vlastně na dolní straně vejce. Teď v tom kruhu 37,8°C a nemám zateplený vršek. No ještě budu koumat, ale nejspíš nic moc nevykoumám, když teplotu nejde nijak štelovat. Holt to ta vejce budou muset 3 dny vydržet. Jen se obávám toho, co s nima bude zítra zase vyvádět manžel, až nebudu doma. smajlík
Pro DORMA a spol. : To nebylo myšleno na vás, vy jste šikovní kluci! smajlík

5.3.2013 22:20
Záryby

XXX.XXX.167.120

venziva napsal(a):
Přesně takto jsem vejce naskládala, drží na té mřížce dobře. Teploměr mám položený také na mřížce, takže teplota je vlastně na dolní straně vejce. Teď v tom kruhu 37,8°C a nemám zateplený vršek. No ještě budu koumat, ale nejspíš nic moc nevykoumám, když teplotu nejde nijak štelovat. Holt to ta vejce budou muset 3 dny vydržet. Jen se obávám toho, co s nima bude zítra zase vyvádět manžel, až nebudu doma. smajlík
Pro DORMA a spol. : To nebylo myšleno na vás, vy jste šikovní kluci! smajlík

Holky jedny.... smajlík tohle, asi znate. Cim vic se do h...a dloubam, tak tim vic smrdi smajlík , nechte ty vejce uz KURNA bejt, to nemate nic jineho na praci nez se porad hrabat ve vejcichsmajlík pockejte az se Vam kuratka vylihnou a zeptaj se, kdo furt na me sahal? No a potom to prijde smajlík to si potom pokecate spolu a na nas se vykaslete smajlík Tady na teto diskuzi, je fakt zatim sranda smajlík Holky a, moc se omlouvam, ja pouzivam pouze tablet smajlík.RH smajlík

6.3.2013 07:55
venziva

XXX.XXX.212.72

Vajíčka jsou v klidu, vůbec na ně nesahám, jen přehazuji teploměr z místa na místo. Dnes ráno tam stejně bylo 38°C. smajlík Řešila jsem to proto, že mám najednou vyšším teplotu než celých 17 dní předtím. Dnes manžel není doma, tak se zase nebude celé dopoledne topit. Ach, jo. Jestli se něco vyklube, tak mi to bude nadávat, že jsme je přehřívali nebo nedohřívali.
S vlhkostí teď není absolutně žádný problém, držím 77%.
Tak teď už jen budu poslouchat, jestli se začínají ozývat.

6.3.2013 07:58
paďajs

XXX.XXX.197.2

Kruci to je napínavé jak detektivka o půlnoci. U mne beze změn jen už 4 dny otáčím. Jen mne mate to spínání líhně jak tu bylo popsáno. Mě ledka spíná takto: při ustáleném stavu cca po 1,5 vteřině blikne,, když líheň otevřu (dolévám vodu) a přiklopím zasvítí po 1 vteřině i na 2 až 3 vteřiny asi 3x za sebou, pak 5x 1 ku 1 vteřině a následuje ustálený stav.smajlík
Jak u Vás ?

6.3.2013 08:12
venziva

XXX.XXX.212.72

paďajs napsal(a):
Kruci to je napínavé jak detektivka o půlnoci. U mne beze změn jen už 4 dny otáčím. Jen mne mate to spínání líhně jak tu bylo popsáno. Mě ledka spíná takto: při ustáleném stavu cca po 1,5 vteřině blikne,, když líheň otevřu (dolévám vodu) a přiklopím zasvítí po 1 vteřině i na 2 až 3 vteřiny asi 3x za sebou, pak 5x 1 ku 1 vteřině a následuje ustálený stav.smajlík
Jak u Vás ?

To spínání nevidíte na červené kontrolce, které je na tamagoči. To je podle mě jen kontrolka, že to funguje a hřeje. Mně teda bliká stále stejně ve dne i v noci. smajlík
Já spínání vidím na měřiči spotřeby energie, protože si tam mimo jiné můžu nastavit momentální odběr. Když nyní sepne, odebírá cca 112W, na začátku to bylo 126W a když nehřeje, tak to je kolem 14W.

Přidejte reakci

Přidat smajlík