Zdravím vás Pánové, má letošní posila tak uvidíme, v ruce něco úžasného.
Uživatel s deaktivovaným účtem

OstarekL
napsal(a):
Zdravím vás Pánové, má letošní posila tak uvidíme, v ruce něco úžasného.
Ahoj, tak tomu se říká posila od mistra všech mistrů! Gino letos ''vyžral'' co se dalo v KBDB!
https://www.pipa.be/en/newsandarticles/reports/gino-clicque-wevelgem-be-has-excellent-season-and-wins-numerous-national-ace

jo012810
napsal(a):
Konečně jsem se podíval na profil nemonvh a fotka tmavého kapráče "593" mne přímo fascinuje. Určitě je a byl platný....
593 jsem měl letos v chovu poprvé. Byl tam určitý problém. HE 666 také nová v chovu jej odmítala a nenesla. Proto odchov s jinou HE byl až pozdní a holoubata jsem vytratil - 2ks. Jinak holub choval na Slovensku a je to Org. Polášek, Verhellen.

Borci tak zítra anebo ještě dnes večer se sejdeme pod smrkem!

Potkali se pod smrkem, aneb v Novém městě pod Smrkem. A bylo to tam hodně příjemné, jen ta cesta byla trochu o hu..bu, ale s tím se nedalo moc dělat......
Z leva: př. Baštrňák, mistr Štětina a pan drobný Němec....

s mým jedním z vůbec nejlepších kamarádů a mistrem nad mistry Štefanem Štefančíkem..

napsal(a):
s mým jedním z vůbec nejlepších kamarádů a mistrem nad mistry Štefanem Štefančíkem..

Štefan Štefančík rozdával rozhovory Polským internetovým médiím, jakožto trojnásobný účastník olympiád, vítěz regionu sever, několikanásobný mistr dvou OS a dále vítěz KT a ST časopisu Letu zdar na to měl jediný z nás asi nárok. Byla u toho neskutečná legrace!

Není o čem diskutovat. Petr chová výkonné a krásné holuby. Žádné z jeho holoubat nedostalo pod 93b, gratuluji!

Krásné čisté prostředí, a výstava byla spojena s propagační výstavou včelařů, super!
Vstupné 20kč, málem jsem upadnul na záda, v Tetíně to bylo 150,- ......

Takto jsem v neděli vytunil základní směsku od jedné polské firmy. Je třeba myslet na to, že stále ještě dopeřujeme a nedá se to ošidit....

Včerejší koupání, +0,5 st, velká radost z deště a koupačky ze strany holoubků, já umíral po 5-ti hodinách čištění zimou, tak jsem si musel zatopit....

napsal(a):
Včerejší koupání, +0,5 st, velká radost z deště a koupačky ze strany holoubků, já umíral po 5-ti hodinách čištění zimou, tak jsem si musel zatopit....

A nakonec věnec od kamarádky, tímto popřeji všem přátelům chovatelům krásný advent!
napsal(a):
Potkali se pod smrkem, aneb v Novém městě pod Smrkem. A bylo to tam hodně příjemné, jen ta cesta byla trochu o hu..bu, ale s tím se nedalo moc dělat......
Z leva: př. Baštrňák, mistr Štětina a pan drobný Němec....
Co dodat.Martin už vše vychvalil.Prostě krasně stravena sobota.Kamaradi a holubi.Přidam foto holubiček,ktere jdou na CV Lysa n.L.1 eso holoubě, 3 eso holoubě a zaroven nejhezči mlada holubička vystavy.

raspic
napsal(a):
Co dodat.Martin už vše vychvalil.Prostě krasně stravena sobota.Kamaradi a holubi.Přidam foto holubiček,ktere jdou na CV Lysa n.L.1 eso holoubě, 3 eso holoubě a zaroven nejhezči mlada holubička vystavy.
Trochu jsme Tě se Štefanem probírali cestou zpět, tak pokud to podržíš v tomto stavu a tempu tak do dvou let jsi u vás federální generální mistr!

https://www.youtube.com/watch?v=M7YkoMmQudw&feature=youtu.be
tady prosím Ryszardowo video z výstavy.....

Dnes jsem trusoskrabal.cz a na prácizapomel.cz. Tudíz zítra bude v práci zadarjebanic.cz. Vkládejte prosím nějaké fotky z holubníků. Holubi jsou nyní krásní....
napsal(a):
Dnes jsem trusoskrabal.cz a na prácizapomel.cz. Tudíz zítra bude v práci zadarjebanic.cz. Vkládejte prosím nějaké fotky z holubníků. Holubi jsou nyní krásní....
Když vkládat tak tedy vkládám.

Abych je měl stejně krásné jako Ty, tak již dva dny jim doma vařím müsli s jogurtem kefírem a oregánem. Akorát to finále jsem nevyfotil.......

Petr na holubníku a my jsme si v neděli vyrazili 650km do Wehdenu na návštěvu a pro posily. Navštívili jsme x-násobné mistry regionu sever, rodinu Duetsch. Návštěva byla super, holubi parádní. Počasí ale bídné a ta otočka 1300km byla také výživná.

napsal(a):
Petr na holubníku a my jsme si v neděli vyrazili 650km do Wehdenu na návštěvu a pro posily. Navštívili jsme x-násobné mistry regionu sever, rodinu Duetsch. Návštěva byla super, holubi parádní. Počasí ale bídné a ta otočka 1300km byla také výživná.
napsal(a):
Opravdoví holubářští nadšenci!!

raspic
napsal(a):
Opravdoví holubářští nadšenci!!
Letos je to hodně náročný podzim. Spousta kilometrů a hodně nových zážitků

Co jestřáb ? Bere ?

napsal(a):
Co jestřáb ? Bere ?
Zdravím Jakube! Od září nepouštím závodní holuby, ale byly tady ještě zbytky budapeště a posledního sežral minulý čtvrtek.
M.

Zdravím .
Mě sežral modrou pruhovou straku PH v neděli . To je naposled co jsem pouštěl .

Vypuštění holoubků při uctění památky 300000 zavražděných Číňanů za 2 S.V.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/japonci-v-nankingu-zabili-300-000-lidi-20-000-zen-bylo-znasilneno-cina-si-pripomina-tragicke-vyroci-62562?dop-ab-variant=&seq-no=1&source=hp

Již z fotek je vidět, že chovatelé poštovních holubů jsou zdaleka na vyšší úrovni než všechny kluby holubů jiných plemen. To prostředí, světlo a klece ve výši očí , informace o holubovi,rodokmen apod. to je u staváků či pštrosů úplná bída, přestože oni hodnotí barvy,lesky,svity a pak vystavují v šeru kravínů a hal se zářivkami.
ˇUroveň výstavy i holubů parádní - dejte to na staváčkářská vlákna a pštrosy na vysočině....ať se poučí, jak má vypadat výstava !
díky
gary
napsal(a):
Již z fotek je vidět, že chovatelé poštovních holubů jsou zdaleka na vyšší úrovni než všechny kluby holubů jiných plemen. To prostředí, světlo a klece ve výši očí , informace o holubovi,rodokmen apod. to je u staváků či pštrosů úplná bída, přestože oni hodnotí barvy,lesky,svity a pak vystavují v šeru kravínů a hal se zářivkami.
ˇUroveň výstavy i holubů parádní - dejte to na staváčkářská vlákna a pštrosy na vysočině....ať se poučí, jak má vypadat výstava !
díky
Promiňte mi že vám sem lezu na vlákno když nejsem pošťáčkář. Pane gary nemůžete srovnávat holuba poštovního s užitkovým. Holub poštovní je inteligent a hlavně je to závodník. Ale např Mp je holub který váží 750 g a ulítne tak ani ne 200 metrů. Jak píšete u výstavních holubů se hodnotí lesk a svit atd....... . A pořád mě přijde lepší mít holuba v Hale kde nezmokne natož venku viz. Vlčí Habřina. V ten den pršelo a kdybi nebyli v hale tak jsou zmoklý jak slepice a ani by nešli posoudit. Ovšem musíme brát v potaz že taky pošťák stojí trošku více peněz než ČS,MP atd.. Vedle ve vesnici je pán který má asi 5-6 párů ze sloventska za jednoho holuba dal 150 000 ovšem krása a ušlechtilost holuba poštovního je krásná a jestli je na tomto vlákně někdo Miloslav tak mu přeji hodně štěstí zdraví a hlavně hodně chovatelských úspěchů. Ještě jedou se omlouvám. M. Stehno

jo012810
napsal(a):
Díky za fotky. Pěkná výstava v pěkném prostředí. Na fotkách mne zaujali "modráciů v klecích 154 a 155....
Zdravím. Nerad a málo fotím. Modráci jsou chovní holubi mistra Juliuse Droppy. Pogratuloval jsem mu, neb letos obhájil mistra KUDT a to se hodně cení. Jeho holubi se mi také líbili.
Tak na shledanou 29.12. v Holubicích na vyhodnocení KUDT a tradiční žranici.
M.

gary
napsal(a):
díky
Zdravím, domnívám se, že všichni kdo sem na faunu chodí se podívají do všech vláken. Výstavy chovatelů PH jsou většinou na vysoké úrovni a to jak po stránce servisu pro holoubky, tak pro nás pro chovatele. Trochu jsem nepochopil to, co tu napsal myslím Bohouš Potůček či někdo jiný a to to, že v Kolíně se krmili holubi sypáním zrna pod holuby. Tato výstava je třídenní, tedy Kolín. Pokud by toto udělal někdo z pořadatelů mým holubům, potom by již nikdy moje holoubky na takovéto akci neviděl. Dále nechápu, že toto může přehlédnout veterinární dozor. Potom se nemůže nikdo divit, že si někteří chovatelé rádi odvezou holuby domů třeba v sobotu v 15h. Myslím si, že to těm holubům stačilo, takovýto šlendriján a chovatelé budou rádi, že si domů nepřivezou zoologickou zahradu v podobě několika druhů bakterií a virů.
M.
napsal(a):
Zdravím, domnívám se, že všichni kdo sem na faunu chodí se podívají do všech vláken. Výstavy chovatelů PH jsou většinou na vysoké úrovni a to jak po stránce servisu pro holoubky, tak pro nás pro chovatele. Trochu jsem nepochopil to, co tu napsal myslím Bohouš Potůček či někdo jiný a to to, že v Kolíně se krmili holubi sypáním zrna pod holuby. Tato výstava je třídenní, tedy Kolín. Pokud by toto udělal někdo z pořadatelů mým holubům, potom by již nikdy moje holoubky na takovéto akci neviděl. Dále nechápu, že toto může přehlédnout veterinární dozor. Potom se nemůže nikdo divit, že si někteří chovatelé rádi odvezou holuby domů třeba v sobotu v 15h. Myslím si, že to těm holubům stačilo, takovýto šlendriján a chovatelé budou rádi, že si domů nepřivezou zoologickou zahradu v podobě několika druhů bakterií a virů.
M.
Moji holubi doma z výstavy Kolín,zdá se vám že vypadají nemocný ?

cajzek
napsal(a):
Moji holubi doma z výstavy Kolín,zdá se vám že vypadají nemocný ?
Zdravím, nevím co se po mně tímto dotazem vlastně chce. Nepřipadají mi nemocní a pokud vám Kolín vyhovuje a líbí se vám, tak je to super. Mně se v Kolíně nelíbí prostory, ošetření holubů, doba trvání výstavy. To je asi v celku vše. Proto bych tam nikdy nic nedal.
M.N.

Toto vše je dnešní den ve volieře- samci

Slyšeli jste včera navečer ten praskot v éteru? Tak to nám praskala břicha na vyhodnocení KUDT v Holubicích. Kdo nepřijel, opět prohloupil.
M.

pepakacko
napsal(a):
Mám ten samy problém jsem přímo u lesa od konce září mam 80 holubu barevných postaku ve voliere nepoustel jsem je,35 cernych a modrych jsem nechal volne pustenych do dnešního dne jich jestřáb vzal 8 většinou mlade postaky chovni 2-3 leti drží mam tu 4leteho holuba mestaka jako holoube mi ho bratr privez z Českých Budějovic chytil ho na náměstí a to je profesor toho nema sanci jestrab dostat mam po něm s postovni holubicku 8 holubu všichni perfektní letci a vzhledove jsou to pošťáci.
Dobrý večer . Můžete vložit foto toho měštáka a těch jeho potomků ?

pepakacko
napsal(a):
Mám ten samy problém jsem přímo u lesa od konce září mam 80 holubu barevných postaku ve voliere nepoustel jsem je,35 cernych a modrych jsem nechal volne pustenych do dnešního dne jich jestřáb vzal 8 většinou mlade postaky chovni 2-3 leti drží mam tu 4leteho holuba mestaka jako holoube mi ho bratr privez z Českých Budějovic chytil ho na náměstí a to je profesor toho nema sanci jestrab dostat mam po něm s postovni holubicku 8 holubu všichni perfektní letci a vzhledove jsou to pošťáci.
I já mám jednoho městského jak říkáte profesora doma . Je z náměstí Vysoké Mýto . skvěle lítá mám ho v páru se žlutou holubicí PH .

napsal(a):
Dobrý večer . Můžete vložit foto toho měštáka a těch jeho potomků ?
Zdravím, nevím, komu je tato reakce určena, ale nevšiml jsem si za celou existenci tohoto vlákna, že by někdo ze zdejších diskutérů lovil holuby na náměstí a pářil to do svých holubů. Ale jelikož je dnes silvestr, tak se to dá pochopit. Krásný nový rok.
Martin

Na foto moj najstarší "chlapec", o 3 mesiace oslávime 20 rokov!
Všetko dobré v novom roku a veľa zdaru všetkým chovateľom poštových holubov prajem!

DanielK
napsal(a):
Všetko dobré v novom roku a veľa zdaru všetkým chovateľom poštových holubov prajem!
Gratuluju Vám i Vašemu chlapci. Je krásné vidět že někdo v chovu podrží i takto staré zvíře i když někdy už to není třeba rentabilní, a taky jak dlouho je schopný se dožít ,,obyčejný´´ holub. Vím že je takových lidí víc a tímto se jich nechci dotknout. Já osobně nechávám dožít moje nejoblíběnější kusy chovné drůbeže takže sem tam mi tu pobíhá pořádná babka slepice nebo dědek kohout. Nejstarší jsem měl kvočnu minorku která ještě v 9ti letech 2x ročně kvokala-dožila se 11let.
Prostě paráda

DanielK
napsal(a):
Zdravím Danieli!
mám prosím dotaz. Je tento veterán krve Delbár od pan Szabo ze Slovenska? Děkuji za případnou odpověď.
P.S. Doufám jsem neskomolil jméno chovatele.. Szabo / Sabó.
M.N.
Taky 20leý supersenior...od př.Pěrky z Dolní Němčí - CZ 654 99 0249 ! Loni dal 3 pěkné odchovy - jako dnešní pštrosi !!!
B
I
U
Dobry den.
Z otcovej strany stara linka p. Pelecha z Bratislavy. Matka Robert Venus x Juhasz.
Tieto holuby lietaju 25 rokov prvu ligu u p. Pelecha ... a ja ich tiez parim na to najlepsie co doma mam.
Cielom je udrzat tuto linku do buducnosti.
3271 bol v sezone 2018 uz neplodny, ale este verim, ze sa cosi podari v r. 2019 ... a keby aj nie, je to PAN HOLUB a pri takychto jedincoch horespominana rentabilita je uplne mimo argumentov.
Dnes jsem byl v Lysé n.L. a mimo králíky, drůbež a okrasné holuby jsem si pečlivě prošel i vystavené holuby. Co z holubů se mi líbilo je na https://kshk.rajce.idnes.cz/CV_CMSCHPH_Lysa_nad_Labem_11.1.2019/, včetně výsledků soutěže OS. I kyž pana Kubáčka neznám, po shlédnutí a porovnání holubů vím, proč je generálním mistrem.... Čím jsem byl trochu zaskočen, bylo umístění holubů. Jen vybraní byli v klecích na kozičkách ve výši očí a ostatní na kozičkách ČSCH.javascript:;

zdebari
napsal(a):
Ve dvaceti letech málo?
Většina předních chovatelů mor. pštrosů moderního typu přiznává při diskuzi, že od špičkových párů mají 2-3 holoubata ročně, ale některé bývá pěkné.Potom se těžko vybírá kvalita pro reprodukci , když není /plodnost/ z čeho...Dnes mi to potvrdil i špičkový chovatel červených a černých MP v Lysé, s nímž jste tam i vy mluvil u klece č. 1191 .Pokud máte pěkné odchovy u modrých, MP, tak buďte rád, abyste na to později smutně nevzpomínal...
sorry - platí pro M.Stehno...

jo012810
napsal(a):
Dnes jsem byl v Lysé n.L. a mimo králíky, drůbež a okrasné holuby jsem si pečlivě prošel i vystavené holuby. Co z holubů se mi líbilo je na https://kshk.rajce.idnes.cz/CV_CMSCHPH_Lysa_nad_Labem_11.1.2019/, včetně výsledků soutěže OS. I kyž pana Kubáčka neznám, po shlédnutí a porovnání holubů vím, proč je generálním mistrem.... Čím jsem byl trochu zaskočen, bylo umístění holubů. Jen vybraní byli v klecích na kozičkách ve výši očí a ostatní na kozičkách ČSCH.javascript:;
Zdravím! Při dvou ošetřovatelích u pana Kubáčka by bylo docela špatně nebojovat o generálního. To již pak jedině 3 ošetřovatele. Je to jen můj názor.
M.
napsal(a):
Zdravím! Při dvou ošetřovatelích u pana Kubáčka by bylo docela špatně nebojovat o generálního. To již pak jedině 3 ošetřovatele. Je to jen můj názor.
M.
Jak jsem psal, neznám pana Kubáčka stejně tak dnes již neznám mnoho chovatelů, kteří zde vystavovali. Já jsem si neprohlížel jména, ani rodokmeny u nabízených holubů(a zde mne žádné zvíře nestálo za fotku), ale jen zvířata. To že mne zaujali výrazní jedinci a k nim jsem vyfotil i výstavní karty se jmény, bylo hlavně pro ty, kdož tam nebyli. Stejně tak jsem vyfotil pořadí OS, aby se každý zamyslel nad celým závodním činěním kolem PH. Vždyť 30 OS na tak málo chovatelů a naše území je nesmysl, který sice umožňuje mít více mistrů OS atd., ale koeficietnty a konkurence???

jo012810
napsal(a):
Jak jsem psal, neznám pana Kubáčka stejně tak dnes již neznám mnoho chovatelů, kteří zde vystavovali. Já jsem si neprohlížel jména, ani rodokmeny u nabízených holubů(a zde mne žádné zvíře nestálo za fotku), ale jen zvířata. To že mne zaujali výrazní jedinci a k nim jsem vyfotil i výstavní karty se jmény, bylo hlavně pro ty, kdož tam nebyli. Stejně tak jsem vyfotil pořadí OS, aby se každý zamyslel nad celým závodním činěním kolem PH. Vždyť 30 OS na tak málo chovatelů a naše území je nesmysl, který sice umožňuje mít více mistrů OS atd., ale koeficietnty a konkurence???
Doufám a bojuji za to abych si snad ještě někdy zaletěl třeba v takové konkurenci, jako letí pan Kubáček a ne z 200km za konkurence 500 holubů. Škoda že kvůli tomu budou muset padat hlavy a něco zanikne aby něco nového mohlo vzniknout. Těch 30 OS je již naprosto tristní stav.
M.

Již se nám to blíží, kdo pojedete fanatici???
http://postovniholub.cz/index.php/news-detail/id-36-olympiada-poznan.html

napsal(a):
https://www.deine-tierwelt.de/kleinanzeigen/viaggiatore-italiano-a83600369/
pro Kouťáka......
https://www.deine-tierwelt.de/kleinanzeigen/felsentauben-urform-der-haustauben-a83534077/
vidím poprvé v životě .......
Martine díky.
U těch holubů s obrovským ozobím si hned vzpomenu na kariera,ale když se to někomu líbí,tak proč ne.Vyšlechtit lze všechno.
Holubi skalní,to je ovšem jiná.Vím,že je v cizině několik chovatelů chová a jsou krásní.Je to prostě holub,možná prapředek všech holubů a hlavně nezmatlanej "šlechtitelstvím".Mám o čem přemýšlet a jaro rozhodne.Musíme to spolu probrat.Zdeněk
Zdravím vás Pánové, když všichni něco předělávají tak mi to taky nedalo a musel jsem vdovcům předělat předky cel aby měli taky trochu toho soukromí.
Ale mým hlavním plánem před sezónou bylo kompletní předělání voliéry před holubníkem. Všichni víme že v našem sportu hraje roli každá vteřina kterou holub prosedí na střeše, a tak i já jsem byl kolikrát nervózní než některý ze závodníků sletí s voliéry dolů k vletu a přejde přes anténu ( hlavně při těžkém závodě), tak jsem se rozhodl voliéru snížit a vlety udělat dá se říci pár kroků po přistání. Ještě chybí dodělat samotné vlety ale to je už maličkost.

Olympiáda je za námi. Bylo to fajn a bylo toho již moc během konce loňského a počátkem letošního roku. Nic jsem nefotil, tak přikládám pouze link od pana Krajčíka.
http://www.postoveholuby.sk/diskusia/tema/23458/36-olympiada-ph-poznan-2019

Tento článek jsem okopíroval ze stránek SZCHPH, kde jej vyvěsil př. Milan Blahovský. Velmi se mi líbí a o to více, že velmi uznávám př. Ad Schaerlaeckens. Prosím počtěte si..
Autor: Ad Schaerlaeckens
Chovatelé se čas od času zajímají, které faktory jsou v našem sportu nejdůležitější, aby se dostavily úspěchy v závodech. Zároveň s tímto srovnávají následující kritéria:
- role chovatele
- role dobrého holubníku
- role krmení, doplňků a léků
- role holubů
Někteří říkají: „Kvalita holubů je nejdůležitějším faktorem v cestě stát se úspěšným závodníkem, dále je to holubník a na konec jistou roli hraje sám chovatel.“ Jiní vám řeknou: „Úspěch z 50% závisí na holubníku, z 20% na samotných holubech atd.“
Já osobně si myslím, že role chovatele je tou rozhodující! Mistři „mají sport v prstech“, jak říkají v Holandsku. Co tím myslí je to, že někteří lidé mají pro holuby vrozený cit. Ostatní se to i přes jejich velké úsilí nikdy nenaučí. Proč si myslím, že úloha chovatele je tou rozhodující? Dobrý chovatel se postará o to, aby měl kvalitní holubník a v něm měl dobré holuby. Ví jak se o ně nejlépe postarat, má věci pod kontrolou. Sám holubník ani holubi nejsou schopni mít věci pod kontrolou. Holubník se vám přeci nepostará o zajištění kvalitních holubů. Holubi si také sami neupraví klima na holubníku k lepšímu. Chovatel je ten, který se o to musí postarat.
Když je holubář dobrý, tak ví jak důležité je mít dobré holuby a ví kde a jak je získat. Mnoho lidí se diví, jak někteří chovatelé mohou být při výběru posil pro svůj chov tak úspěšní, zatímco další tak často propadnou.
Jak jednat a kde vzít dobré holuby? To je věc k hlubšímu zamyšlení.
CHOVATEL
Bavme se o holubaření v Belgii a v Holandsku, kam sahají kořeny tohoto sportu. Stále se zde holubaří ve velké konkurenci a je nepravděpodobné, že by úspěšní chovatelé v těchto zemích dělali věci špatně. Takže bychom se od nich mohli něco naučit. Pojďme začít důležitým bodem.
Přístup k tomu, jakým způsobem se snažíme zkvalitnit svůj chov, je to, co odlišuje jednotlivé chovatele. Velice záleží na tom kdo jste a jací jste. Jsou pro vás peníze problémem? Další otázka, která se nabízí: V jaké jste pozici? Jste již mistrem nebo ne?
BOHATÍ
Lidé, u kterých peníze nehrají žádnou roli, často kupují esa samotná, nebo jejich potomky. Díky penězům se dostali na privilegované pozice, které jim dávají šanci být úspěšnými. Pouze šanci, ne jistotu. Naštěstí si nikdy nemohou být jistí! Kdyby tomu tak nebylo a bylo by to tak jednoduché, za pár let by byli mistry pouze boháči. Je mnoho případů, kdy bohatí chovatelé beznadějně selhali. Nakoupili super holuby, ale jen to samotné z nich mistry neudělalo. Zářný příklad z Holandska. Byl zde jeden Američan, který utratil jmění nejen za provinční, ale i za národní esa a vítěze velkých závodů. Pro jeho plány potřeboval zazářit v Holandsku. Postavil velký a drahý holubník a do něj pořídil ty zmiňovaná esa a s jejich odchovy chtěl závodit. Kolegové z klubu byli, mírně řečeno, z počátku nervózní. „Závodit proti holoubatům ze všech těch es? Bude to vůbec regulérní?“ Někteří z nich se cítili poraženi dříve než začaly závody. Pak nastala chvíle, kdy zmiňovaný Američan, s potomky svých super drahých es začal závodit. Hádejte co se stalo? Kromě pár náhodných úspěchů nedokázal vůbec nic. Byl totálně poražen kolegy z klubu. Chovatelé, kteří do koupě holubů téměř neinvestovali, jej poráželi týden co týden až tak, že byl všem jen pro smích. Takže zde vidíte, že boháči si sice mohou koupit co chtějí, ale mistra to z nich automaticky neudělá!
MISTŘI
Mimo boháčů je zde další, menší a speciální kategorie chovatelů: Mistři. Ti také jednají odlišně v případech, v porovnání s průměrnými chovateli, když se pokoušejí zkvalitnit své chovy. Často mají dobré kontakty a mění si holuby s ostatními šampióny. Nebo si je mezi sebou na určité období půjčují k odchovu. Vezměte si Houbena a Verbruggena. Ti si spolu vyměnili po jednom holubovi a oba byli s jejich odchovy velice úspěšní! Stejný příběh se píše v případě Engels a Van Hove-Uytterhoeven. Byli úspěšní s holuby, které si mezi sebou vyměnili, peníze v tomto obchodě nebyly… Mistrům, kteří chtějí posílit své chovy, stačí přinést jen velmi málo posil, protože sami mají špičkové holuby. Nicméně většina holubářů není ani bohatá a ani nejsou mistry. Co jim poradit? Kde vzít dobré holuby? Jít k superhvězdám našeho sportu? Jistě že ne!
OMYL
Superhvězdy můžeme rozdělit do 2 skupin:
1. Chovatelé, kteří se díky jejich obchodnímu umu stali velmi známými v zahraničí. Tito chovatelé, ačkoliv na závodech v jejich zemi neznamenají vůbec nic, pochopili jak „důležitý“ je rodokmen a kmen. Když si ještě zajistí podporu médií a odborných časopisů, tak… K překvapení dalších holubářů jsou tito lidé schopni prodávat holuby jako horké koláče. Jsou to často holubi s úžasnými rodokmeny, ale to je tak vše. „Proč si ti cizinci místo rodokmenů raději neprostudují výsledkové listiny“, diví se kolegové. Vypadá to tak, že pro kupující nejsou výsledky až tak důležité, ale rodokmen a kmen očividně jsou! V Holandsku a Belgii říkají: „Tihle cizinci kupují jen kus papíru (rodokmen) od těchto pánů „nikdo“ a holuba dostanou jako závdavek.“ Belgičané a Holanďané se zdravým selským rozumem už dávno pochopili, že se nevyplatí tyto takzvané „prodavače rodokmenů“ za účelem koupě dobrého holuba kontaktovat.
Ale jak už jsem řekl, jsou dvě skupiny slavných jmen.
2. Do této skupiny řadím chovatele, kteří si svůj věhlas zasluhují. Myslím tím jména opravdových superhvězd jako Toye, Engels, Dobbelaere, De Vooght, Bolle, v d Wegen a další. Tito dlouhodobě dosahují skvělých výsledků a to by bez výborných holubů nešlo. Nestali se známými za hranicemi tím, že by podpláceli novináře nebo díky mazané propagandě… Problémem obyčejného evropského chovatele je, že holoubata u těchto opravdových šampiónů stojí nemalé peníze. Tím že je po jejich holubech obrovská poptávka, přímou úměrou rostou i ceny jejich holubů. Jinými slovy, tito chovatelé by byli skvělou volbou k nákupu posil, kdyby tyto nebyly pro obyčejné lidi příliš drahé. Dobrou zprávou pro vás může být, že nejenom oni mají dobré holuby!
RADA 1
První rada obyčejnému chovateli, který nemá peněz nazbyt: „Zapomeňte na velká jména a oslavné články v médiích. Jak v Holandsku, tak i v Belgii se objevuje mnoho falešných zpráv o falešných šampiónech. Proč by to tak nemohlo být i v dalších zemích?
Co byste měli dělat? Spojte se s chovatelem z vašeho okolí, který vás týden co týden poráží v závodech. Znáte velice dobře jeho výsledky, jelikož se běžně porovnáváte na závodech a zřejmě se budete znát i osobně. Ta poslední věc je důležitá. Být šampiónem je jedna věc, ale být čestný co se týká prodeje holubů je věc druhá. Když se dívám na potenciálního kupce, který v ruce studuje oči holuba, sem tam si říkávám: „Spíš než studovat oči holuba bys měl studovat oči chovatele!“
Naštěstí většina chovatelů je poctivá a podvodníci jsou v menšině. A pokud není chovatel, kterého jste si vybrali hlupák, tak vám pomůže. Proč? Protože chytrý chovatel si uvědomuje, že šampiónem může být pouze tak dlouho, dokud bude mít koho porážet. Pokud se totiž poražení chovatelé z neustálých neúspěchů rozhodnout s chovem skoncovat, tak vítězové budou jako králové, ale bez království. V našem sportu je to jako v kterémkoliv jiném – bez poražených nejsou vítězové! Tak je to jednoduché.
Další důvod proč mít holuby od svého úspěšnějšího kolegy holubáře je ten, že si dobře uvědomuje to, že vás bude znovu a znovu vídávat i potom co s ním uzavřete obchod.
Pakliže holubi, které vám on sám prodal nejsou tak dobří jak říkal, bude muset s tím pocitem žít až do konce svého života, a tuto skutečnost mu bude připomínat třeba jen pohled do vašich očí.
RADA 2
Pro cizince, kteří chtějí nakoupit holoubata v Belgii a Holandsku, je v neposlední řadě velmi důležité načasování období, ve kterém chcete nakupovat. Nejlepší období pro nákup je léto, nebo podzim. V těchto zemích se s holoubaty závodí od června do srpna a každý úspěšný chovatel se v první řadě musí postarat sám o sebe – nachovat si ta nejlepší holoubata z první a druhé líhně, aby s nimi potom v tomto období mohl úspěšně závodit. Velkou chybou je chtít kupovat holoubata z prvních líhní – těžko dostanete ta z nejlepších párů! Ti „super šampióni“, kteří tvrdí že prodávají potomky z nejlepších párů v únoru nebo březnu, nejsou „super šampióni“ ale „super lháři“. Takže rada zní: pořizujte si pozdnější holoubata! Jak jsem řekl, nejlepší cestou k posílení chovu pro ŠAMPIONY, je každoroční posílení o pár holubů. Pokud si jich totiž přinesou mnoho, mohlo by se stát že jejich výborní holubi by mohli být opomíjeni. Pokud ale dobré holuby nevlastníte, je lepší jich pořídit více najednou – levnější holuby od chovatele z vašeho okolí, který vás poráží!
PŘÍKLADY
Věřte mi, mnoho chovatelů se stalo opravdovými mistry dodržením způsobů, které jsem vyjmenoval. Někteří z nich se dokonce stali světově známými! William Geerts je jedním z nich. Bydlel poblíž chovatele jménem Fons Jacobs. Byl to starý muž, o kterém předtím nikdo neslyšel. Závodil pouze na krátkých a středních tratích. Když se Geerts oženil a stěhoval se do místa nynějšího bydliště – Schilde, vzal si od svého přítele Fonse téměř zdarma jednu snůšku vajec, protože věděl, co v těch holubech je. O dva roky později (1978) byl postrachem Union Antwerpen. Geertsovo jméno se šířilo světem jako oheň, ale o starém dobrém Fonske Jacobsi, od kterého tito holubi pocházeli, nemluvil vůbec nikdo.
Dalším příkladem může být Gommaire Verbruggen a jeho slavný „As“. Stál slušné peníze, ale chovatel, který mu jeho „As“ prodal (Maurice v d Velden), získal jeho rodiče od neznámého 80-ti letého chovatele.
Já samotný bydlím 5 minut od města, kde žil zesnulý Gust Hofkens. V 70. letech byl neporazitelný, ale opět neznámý. Známým se stal až později, téměř před jeho smrtí, nejslavnějším až po smrti. Komické na tom všem je, že v té době už neměl téměř žádné dobré holuby! Chytrá liška Jan Grondelaars, přišel pro holuby k Hofkensovi v době, kdy jeho výsledky byli vynikající, ale přesto byl ještě téměř neznámý (a levný!). Byli to hlavně potomci Hofkensů, kteří Grondelaarse proslavili!
A KMEN NYNÍ?
Kmen je nesmysl.
Kmen je nástroj makléřů prodávajících vzdušné zámky.
Kmen je bublina.
Kmen je vlajka, která musí přikrýt bezcenný náklad.
Kmen je slovo, které kompenzuje nedostatek kvality.
Mnoho Američanů, Japonců, Tchajwanců, kteří navštívili Belgii a Holandsko, už o tom vědí. Během mnoha návštěv „šampiónů“ si uvědomili, že jim byly dlouhou dobu vymývány mozky. Bývalo to v dobách, kdy pár lidí mělo obrovskou moc. Ale časy se mění.
Takže drazí chovatelé, pokud nejste bohatí, nezoufejte! Můžete být úspěšnější než oni. Je to jen o trochu těžší. Ve vaší pozici musíte být chytřejší a svou chytrostí tak dokážete vykompenzovat nedostatek peněz. Je spousta chovatelů, kteří se drželi výše uvedených způsobů a tak se i přes nedostatek peněz dokázali stát mistry.
V tomto sportu nemusíte být mladí abyste vyhráli. Nemusíte být muž, atlet ani vědec. A rozhodně nemusíte být bohatí!
Musíte pouze čelit čisté pravdě, nevěřit všemu co vám je řečeno nebo napsáno. Mějte oči otevřené a cit pro holuby! To je ta věc, která dělá holubaření tak unikátním a zábavným koníčkem? Hodně štěstí.

bohumil62
napsal(a):
Tak tohle je dle mého názoru krásný výklad - přesný popis - realita, měli by si to přečíst všichni holubáři.
Jiří Zloch Kroměříž
Ad napsal mnoho skvělých článků, upřímných a pravdivých. Jsem velmi rád, že jsem měl tu možnost vidět a držet v ruce i jeho originální holoubky a dále jejich potomky, kteří výborně letí u několika mých přátel.
Zdravím všechny, toto vlákno se mi moc líbí ,ale hlavně aktivita pana Němce.
Také bych se rád podělil s fotem našich svěřenců. Přece jenom se tady najdou
dobří chovatelé kteří jsou tak trochu blázni. Je dobře že se toto vlákno udržuje.Bob

argi
napsal(a):
Zdravím všechny, toto vlákno se mi moc líbí ,ale hlavně aktivita pana Němce.
Také bych se rád podělil s fotem našich svěřenců. Přece jenom se tady najdou
dobří chovatelé kteří jsou tak trochu blázni. Je dobře že se toto vlákno udržuje.Bob
Zdravím nového přispěvatele! Tak se nám nestyď představit a napsat něco o sobě, kde letíš a tak. Jinak děkuji za slova chvály, skoro se červenám. Můj sobotní výkon můžete všichni zhodnotit viz fotky.
Krásný den přeje
Martin

Zdravím Vás,já až tak nový nejsem, ale zas tak často nepíšu.No, fotky holubů jsou mého syna který létá za OS Pardubice a já jsem jeho otec.Fotky si dělá můj syn Tomáš K. sám a já mu pomáhám v této tvrdé honbě za úspěchy.Tady na vlákno píši poněvadž na holubářských stránkách to je někdy jak se říká o hubu.Tam někdo něco napíše a hned se na něj vrhnou jako vosy.Na fauně přeci je to konstrůktývnější a může chovatel pomoci nebo si nechat pomoci.A o to by mělo jít mezi kamarády a pomoci novým a mladým chovatelů. U Vás vidím pane Němec velké nadšení velkou touhu bojovat za PH a to je dobře.Mi taky pomáháme novým a mladým jinak nás bude ubývat.Máte také pěkné bojovníky jen tak dál.Kvasnica
U Martina to už začalo!!! Tak Martine,at se ti podaří odchovat co nejvíce supermanů.
argi
napsal(a):
Tohoto holoubka jsme dostali od kamaráda do chovu byl 1/290hol. 740 km. 2014, 4/5021hol. 740km 2014 Morava. 56/429hol. 740km 2015 pak měl něco s křídlem tak šel do chovu.To jsou staré linky Torekens ,Sinbartl.
Nechci se přít, ale řekl bych, že p. Torekens by se k němu nehlásil..Ale to není důležité. Rodokmeny jsou jedna věc a vlastní krásné svíře s výsledky je věc druhá a rozhodně důležitější.

raspic
napsal(a):
U Martina to už začalo!!! Tak Martine,at se ti podaří odchovat co nejvíce supermanů.
Ahoj!
Pokud budou mít stejnou chuť do sexu jako páníček, tak to podle mne půjde dobře
Zdravím do zasněžené Raspenavy.
M.

argi
napsal(a):
Zdravím Vás,já až tak nový nejsem, ale zas tak často nepíšu.No, fotky holubů jsou mého syna který létá za OS Pardubice a já jsem jeho otec.Fotky si dělá můj syn Tomáš K. sám a já mu pomáhám v této tvrdé honbě za úspěchy.Tady na vlákno píši poněvadž na holubářských stránkách to je někdy jak se říká o hubu.Tam někdo něco napíše a hned se na něj vrhnou jako vosy.Na fauně přeci je to konstrůktývnější a může chovatel pomoci nebo si nechat pomoci.A o to by mělo jít mezi kamarády a pomoci novým a mladým chovatelů. U Vás vidím pane Němec velké nadšení velkou touhu bojovat za PH a to je dobře.Mi taky pomáháme novým a mladým jinak nás bude ubývat.Máte také pěkné bojovníky jen tak dál.Kvasnica
Zdravím pane Kvasnico! Super že jste se přidal. Dnes domnívám se máme dva směry v chovatelství. Jeden se jmenuje byznys směr a druhý je ještě stále to přátelství. A jak říkám, pokud ode mne něco chceš a dá bůh a jsi dobrý člověk, tak tady to máš a hlavně létej jako o život.
Letu zdar!
napsal(a):
Zdravím pane Kvasnico! Super že jste se přidal. Dnes domnívám se máme dva směry v chovatelství. Jeden se jmenuje byznys směr a druhý je ještě stále to přátelství. A jak říkám, pokud ode mne něco chceš a dá bůh a jsi dobrý člověk, tak tady to máš a hlavně létej jako o život.
Letu zdar!
Jsem rád, že mezi mladými se začíná i ten směr, který byl "normální", t.j. přátelsví stejně postižených a trochu furianství a hecování. To byly vždy závody PH....A tomuto směru stále fandím a snad se postupně prosadí i proti penězům a chov a závody PH budou úžasnou volnočasovou zábavou. A třeba vziknou i nová místa chovatelů na mapě, jako byla např. Peruc...

jo012810
napsal(a):
Jsem rád, že mezi mladými se začíná i ten směr, který byl "normální", t.j. přátelsví stejně postižených a trochu furianství a hecování. To byly vždy závody PH....A tomuto směru stále fandím a snad se postupně prosadí i proti penězům a chov a závody PH budou úžasnou volnočasovou zábavou. A třeba vziknou i nová místa chovatelů na mapě, jako byla např. Peruc...
Nyní je to již jenom o tom, jak k sobě bude přistupovat ta mladší a produktivní generace chovatelů. Jak se mezi sebou k sobě budeme chovat a kam budeme schopni náš koníček nasměrovat. Toto píši bohužel z toho důvodu, že pokud vidím, jak přemýšlí a chovají se mnozí staří bardi v našem sportu, chce se mi z toho občas zvracet. To není stařecká demence či něco omluvitelného, to je prostě čistá zvrácenost těchto lidí. A že jich mezi námi je hodně moc je nad míru jasné a viditelné.

argi
napsal(a):
Tohoto holoubka jsme dostali od kamaráda do chovu byl 1/290hol. 740 km. 2014, 4/5021hol. 740km 2014 Morava. 56/429hol. 740km 2015 pak měl něco s křídlem tak šel do chovu.To jsou staré linky Torekens ,Sinbartl.
Ovšem pan Simbartl ano, tam tito červení a plaví holubi byli dosti zastoupeni, pokud se nepletu....
Zdravím,tato linie z opravdu už vzdálených holubů si chovatel může myslet že je to tak.My ,ale si zakládáme na holubech kteří už něco dokázali a pak doufáme že z nich ty potomkové se ukážou. To je ale dlouhá práce to jistě znáte a vovovo tom to je.Musím zase souhlasit s panem Němcem že někteří dřívěji narozených nám mladším to znepříjemnují mi se,ale nedáme.Toto není koníček který může člověk jen tak stále začínat.Hlavně že se volá stále pro nový chovatele,ale pokud jim to nebude létat aby dělali procenta.Přitom je potřeba kokurence to je totiž motor chovatelství.
Foto z olympiady Poznan 19.

argi
napsal(a):
Zdravím,tato linie z opravdu už vzdálených holubů si chovatel může myslet že je to tak.My ,ale si zakládáme na holubech kteří už něco dokázali a pak doufáme že z nich ty potomkové se ukážou. To je ale dlouhá práce to jistě znáte a vovovo tom to je.Musím zase souhlasit s panem Němcem že někteří dřívěji narozených nám mladším to znepříjemnují mi se,ale nedáme.Toto není koníček který může člověk jen tak stále začínat.Hlavně že se volá stále pro nový chovatele,ale pokud jim to nebude létat aby dělali procenta.Přitom je potřeba kokurence to je totiž motor chovatelství.
Foto z olympiady Poznan 19.
zdravím!
nás teď o víkendu čeká ještě poslední družební akce. Přijede k nám na návštěvu př. Daniel Hrbáč z Krásného Pole a tak budeme vrkat a pojídat kance i vepře
O tomto je především chovatelství, to když se doma potkáš s klukem co bydlí 480km daleko a poholubaříte si.
Přeji krásný den.
M.
Zdravím přátelé a přidávám pár fotek z dnešního páření. Prozatím zapářeno celkem 20 chovných párů, jak jste na tom letos vy?
pigeon0002
napsal(a):
Zdravím přátelé a přidávám pár fotek z dnešního páření. Prozatím zapářeno celkem 20 chovných párů, jak jste na tom letos vy?
Zdravím všechny, u mě to nastane až příští týden, ještě dolazuji sestavení chovných párů, ale závodníci se dnes po zimním odpočinku trochu protáhli.

Holubáři, holubníky a kančí kýta Návštěva Danka ze soboty, 09.02. 2019

napsal(a):
Holubáři, holubníky a kančí kýta Návštěva Danka ze soboty, 09.02. 2019
A ještě dodatek... kdybyste někdo potřeboval fakt super chovného holuba od Dana Hrbáče, tak je v Praze na nádraží. Dal jsem mu na holubníku 2HE a 1H a bohužel se mu na hlaváku propadla krabička a desetiletý pardál je bohužel v tahu.
M.
Úpadek doby - to si vždy říkám, když vidím nádherné holubníky , ale nikde žádné holuby na střeše nebo nedejbože ve vzduchu. To stejné mi připadalo, když jsem přejížděl z Belgie do Francie a nikde ani holub - jen zavřené výlety zahradních holubníků a v nich nějací vězni svědomí - pták, který k životu potřebuje let a létat nesmí... dekadence chovatelství. Nakonec i já sám mám teď holuby zavřené a pouštím je jen po poledni kvůli dravcům...ale snad již zima skončí a pak hurá holubi na ven !

gary
napsal(a):
Úpadek doby - to si vždy říkám, když vidím nádherné holubníky , ale nikde žádné holuby na střeše nebo nedejbože ve vzduchu. To stejné mi připadalo, když jsem přejížděl z Belgie do Francie a nikde ani holub - jen zavřené výlety zahradních holubníků a v nich nějací vězni svědomí - pták, který k životu potřebuje let a létat nesmí... dekadence chovatelství. Nakonec i já sám mám teď holuby zavřené a pouštím je jen po poledni kvůli dravcům...ale snad již zima skončí a pak hurá holubi na ven !
Vážený příteli
vše je dnes úplně jinak a možná trochu složitější, mnohem složitější než dříve. A čím dříve to člověk pochopí, tím lépe se s tím srovná a pokud chce, najde si svojí cestu. Cestu nejlepší vlastní vnitřní pohody a nejlepší péče o svá zvířata a o tyto jde především. Nemá smysl se zabývat tím, jak to bylo, ale hlavně tím, jak to bude a aby vůbec něco bylo.
Pečujte, chovejte a dělejte vše nejlépe, jak to umíte.
Letu zdar!

raspic
napsal(a):
Tak letos poprvé venku.
Ahoj všem! Nádherné je máš kámo. Já jsem o víkendu zapářil vdovce. Rozhodl jsem se letos pro mokrou metodu.

napsal(a):
Ahoj všem! Nádherné je máš kámo. Já jsem o víkendu zapářil vdovce. Rozhodl jsem se letos pro mokrou metodu.
Čau všichni.I mě čeká o víkendu párování.A to komplet-chovní i závodníci.Mokrá metoda též.Závodníci my odchovají 1.líhen od chovných.Konečně se zacíná zase něco dít !!
Zdravím všechny, u mně už to o víkendu teplé počasí vše odstartovalo.
zapářeno nejprve chovné oddělení kde je 13 párů. Každý pár má k dispozici velký budník ve kterém jsou zavřeni až do nasednutí, ještě před nasednutím jsou páry každý den po jednom, někdy i po více párech (většinou takových kteří nebyli spolu a nehrozí jejich návrat ke starým partnerům) vypouštěni ven z budníku.
No a po chovných následovali závodníci kde mi až tak nezáleží co se s čím spáruje a jsou tedy všichni najednou vpuštěni do oddělení a to teprve nastává ten správný hukot. I když letos jsem udělal vyjímku a některým starším samcům jsem holubici přiřadil.
Začínám letos prvním rokem PH. Mám k dispozici 17 chovných párů, a již jsou první holoubata venku z budníku.

Roman8175
napsal(a):
Začínám letos prvním rokem PH. Mám k dispozici 17 chovných párů, a již jsou první holoubata venku z budníku.
Zdravím příteli chovateli! Vypadá tu u Tebe velmi dobře. Jsem rád, že se k naší malé komunitě na fauně přidávají stále další nadšenci.
M.N.
Romane,mas ktasne holuby a cisto v holubniku.To je zaklad uspechu.Tak ti drzim palce at se ti dari a PH ti delaji jen radost.Petr
Díky všem za podporu. Holuby chovám od svých mladých let ale až nyní mě zlákalo jít do chovu PH. Holuby jsem získal po starším chovateli který s chovem ze zdravotních důvodů končil. Některé jsem nakoupil od chovatelů z Čech Moravy a Slovenska, a některé mám zapůjčené od místního chovatele. Tak jsem zvědav co z toho zůstane.

Toto je o holubech ročníku 2017...? Nepřijde mě to... Podkud není ,tak bych ji nazval PH 2019...

Jaká je asi klíčivost zrní v těch krásných pytlech - před lety mi říkal jeden zkušený pošťáčkář , že když to testoval, že se nedostal nad 10% klíčivost , tzn., že ty krásná čištěná zrna v těch směsích byla stará, a to zrní bylo avitaminozní !
Takže Bůh ví....? Netestoval to někdov poslední době ?
gary
napsal(a):
Jaká je asi klíčivost zrní v těch krásných pytlech - před lety mi říkal jeden zkušený pošťáčkář , že když to testoval, že se nedostal nad 10% klíčivost , tzn., že ty krásná čištěná zrna v těch směsích byla stará, a to zrní bylo avitaminozní !
Myslím,že Martin tento test prováděl a výsledek na klíčivost dopadla super i na plísně s porovnáním mnohem dražších značek.Proto "levne" Polsko.Snad se Martin ozve sám.

gary
napsal(a):
Ahoj!
no jasně že jsem to testoval. Můj kamarád má trochu více peněz než já a tak jsem se dostal k několika druhům směsí od renomovaných značek. Vanrobayes, Verselle Laga, Beyers. Z těchto tří nejdražších renomovaných značek nám vyšla jako jediná dobře ta základní celoroční od Bayerse. Versele i Vanrobayes propadli úplně. Superdieta tady klíčila snad 5%, katastrofa, ostatní druhy co jsme měli tak okolo 30%, ovšem po několika málo dnech zrno doslova sežrala plíseň. Proto jsem ač nerad, přistoupil na výstavě severu ke koupi dvou druhů směsi od Elpol Polska. A hle, ono to klíčilo fakt super a za polovinu peněz. Navíc toto krmivo neobsahuje ty enzymy, což úplně nenávidím. Otevřeš pytel a za tři dny je to zrní láklé. Nevím, na co tam ty enzymy dávají. Tudíž závěrem, to krmivo co jsem koupil, tak jsem koupil s důvěrou a cca po půlročním rozhodování.
M.N.
Tak nemonvh mi tu loni dal cenné rady do začátku ( za což dík ), další jsem pobral v MS jehož jsem se stal členem. Chlapi mi už loni dali k chovu holuby do začátku, těm jsem dal k dispozici jeden holubník po okrasách, který se tímto stal chovným oddělením. Nyní tam je kolem deseti párů, z nichž tam pak zůstanou jen nejcennější chovné kusy které nelze pustit, původem např. Mácha, Slováček, Hrozen. Nu a zbytek, + slíbená jarní holoubata půjdou na zahradu do nového, se třemi oddíly aby bylo místo i na odstav holoubat. Jen ještě máknout a rychle ho dokončit, než mi při těchto slunných dnech rozbijí stávající holubník, jak by šli na hnízda.. :-)
Ahoj.Tak mám také zaparovano.Až na pár párů,které stále zlobí, ostatní ok.Prolety a volnost jsem ukončil, po ztrátě nejlepšího ročaka. Každý rok to samé. Nadšení střídá nasr..a bezmocnost. Koncak z první foto už doletěl.Foceno krátce před. ..

raspic
napsal(a):
Ahoj.Tak mám také zaparovano.Až na pár párů,které stále zlobí, ostatní ok.Prolety a volnost jsem ukončil, po ztrátě nejlepšího ročaka. Každý rok to samé. Nadšení střídá nasr..a bezmocnost. Koncak z první foto už doletěl.Foceno krátce před. ..
Volali jsme si dnes ve 13:54. Víš, že mne hodně štvala ta holubice od Duetsche co ji sundal v úterý. No dnes jsem úplně rozčarovaný. Dnes ne jen ta jedna Herbotska ale i ten holoubek od Joachima Reuttera, co včera tomu šikovnému a vzácnému jestřábovi tak brilantně uniknul. Tudíž ho sundala ta krahulice, co zalovila hodinu po tom jestřábím samci. Oba holubi samozřejmě prolétaní a i s čipy. 4x vypuštěno a mínus 3ks.
napsal(a):
Volali jsme si dnes ve 13:54. Víš, že mne hodně štvala ta holubice od Duetsche co ji sundal v úterý. No dnes jsem úplně rozčarovaný. Dnes ne jen ta jedna Herbotska ale i ten holoubek od Joachima Reuttera, co včera tomu šikovnému a vzácnému jestřábovi tak brilantně uniknul. Tudíž ho sundala ta krahulice, co zalovila hodinu po tom jestřábím samci. Oba holubi samozřejmě prolétaní a i s čipy. 4x vypuštěno a mínus 3ks.
A bude hůř...Ochránci jsou dobře placení a tak brzy budeme sami utíkat před mírumilovnými medvědy a vyhýbat se lovícím smečkám vlků....
A jak člověk dokáže zasahovat do přírody a chránit vrcholného predátora. Mám to za humny a dobře znám. Jak místní myslivce-dobrovolní neplacení, tak tkzv. ochranáře z CHKO Broumovsko-dobře placení.
https://www.novinky.cz/domaci/498923-vlci-zdecimovali-unikatni-stado-muflonu.html
jo012810
napsal(a):
A jak člověk dokáže zasahovat do přírody a chránit vrcholného predátora. Mám to za humny a dobře znám. Jak místní myslivce-dobrovolní neplacení, tak tkzv. ochranáře z CHKO Broumovsko-dobře placení.
https://www.novinky.cz/domaci/498923-vlci-zdecimovali-unikatni-stado-muflonu.html
Čím je nepůvodní druh - uměle vysazený muflon (mimo nesmyslných "trofejí") přírodě broumovska prospěšný ? děkuji za fundovanou odpověď.
omlovám se za OT.

lupus4
napsal(a):
Čím je nepůvodní druh - uměle vysazený muflon (mimo nesmyslných "trofejí") přírodě broumovska prospěšný ? děkuji za fundovanou odpověď.
omlovám se za OT.
Ahoj Vendo a pane Berane!
dejte muflona na vlákno muflon. Já to také četl. Také se zde již nechci vyjadřovat ke stavu původního jestřába a nutnosti řešení ochrany našich chovů. Je to stejná sr..č..a jako ti vlci, musíme se o tyto problémy postarat sami za sebe, bez legislativní podpory.
M.
lupus4
napsal(a):
omlovám se za OT.
A čím je prospěsný vlk, když tu nebyl cca 200 let? Vlk je zvíře, které potřebuje velké teritorium, ale v současné ČR, takové teritorium prostě není, stejně tak zde není teritorium pro medvěda. Zde nejsou neobydlená a nebo sporadicky obydlená území, jako třeba v některých částech Španělska a jinde. Jakmile člověk začal obhospodařovat krajinu je za ní zodpovědný. V tom článku si někdo nestěžuje na vlka jako takového, ale na jeho četnost s ohledem na možnosti krajiny a jeho vlastnosti, které rozhodně nejsou původní. T.j. ztratil ostražitost, stejně, jako např. jestřáb lesní, který dnes je ptákem i v městské zástavbě. Není to o tom, že by predátoři do přírody nepatřili, ale o proporcionalitě a s tím souvisí i jejich ostražitost před člověkem. Ale o tom jsem psal mnohokrát a stejně "pomazaní" ochránci o tom nechtějí slyšet...Je to stejné, jako bych si pořídil na 1 ha pastvin 10 krav a divil bych se, že prorazí ohradu a půjdou se pás k sousedovi.....
tak naposled a navrhuju pokud chcete diskutovat o predátorech (třeba vlcích) vlákno na ovcích - vlci na broumovsku
k čemu je muflon jsem se nedozvěděl...což se dalo čekat
k čemu je vlk - redukce přemnožené vysoké, srnčí i černé zvěře, (která díky osvícené "myslivosti" je v neúnosných stavech již xx desetiletí...)to jen k té vaší "osvícené proporcionalitě"
zastoupení vlčí kořisti je všeobecně známé (cca 60% vysoká, 20% srnčí, skoro 20% černá, min procent hlodavci , ovce ani ne celé %) tak se už konečně vzpamatujte
vlčí smečce stačí 500km2, což vypadá velkolepě, ale je to jen malej obdélníček 50 x 10 km

raspic
napsal(a):
TAK.PO USPĚŠNÉM ZAPAROVANI VYPADAJÍ LETKY NĚKTERÝCH BITKARU TAKTO:
Ty jsi ale trhač! A já šlapač
Kup si tohoto:
https://auctions.pipa.be/en/auction/2019-03-joel-verschoot-be
napsal(a):
Ty jsi ale trhač! A já šlapač
Kup si tohoto:
https://auctions.pipa.be/en/auction/2019-03-joel-verschoot-be
Sice jazyku nerozumím, ale čís číla umím a domyslím si. To potvrzuje to co stále říkám. Na špičkového holuba našinec těžko dosáhne, ale zdarma od kamáráda mohu dostat minimálně to, co se v dražbách krvavě platí... U mladých holubů jde většinou jen o nákup "rodokmenu"....

jo012810
napsal(a):
Sice jazyku nerozumím, ale čís číla umím a domyslím si. To potvrzuje to co stále říkám. Na špičkového holuba našinec těžko dosáhne, ale zdarma od kamáráda mohu dostat minimálně to, co se v dražbách krvavě platí... U mladých holubů jde většinou jen o nákup "rodokmenu"....
Zdravím! To je sice pravda, ale bez určité investice se prostě ke kvalitním holubům nedostanete. Pokud již nějaké máte, potom můžete s kamarády vesele šmelit. Přesto a právě proto bych kamarádovi nikdy nedal nic, čím bych mu alespoň teoreticky nepomohl a nenechal jej trápit s nějakým šmejdem, kterým si zaplevelí chov a ztratí tím jen čas.
Roman8175
napsal(a):
Při průměrné mzdě nad 100tis. v Belgii, si ty holuby musí patřičně ohodnotit.
Kdyby se spočítalo,.kolik synů,dcer,bratrů,polobratrů atd. různých těch šampionů se od revoluce dovezlo a prodalo na různých aukcích asi bychom se divili-..-a kdeže ve výsledkových listinách je či jejich potomky najdeme ? Není lepší investice než toto ? - je to jen víra a naděje,riziko neúspěchu stejné jako u sázení...vždyť ani u lidí neplatí, že geniální otec s IQ 150 bude mít syna se stejným IQ - spíše má defektního a naopak. Kdo má peněz nazbyt, musí je nějak utratit....a o tom to je !

gary
napsal(a):
Kdyby se spočítalo,.kolik synů,dcer,bratrů,polobratrů atd. různých těch šampionů se od revoluce dovezlo a prodalo na různých aukcích asi bychom se divili-..-a kdeže ve výsledkových listinách je či jejich potomky najdeme ? Není lepší investice než toto ? - je to jen víra a naděje,riziko neúspěchu stejné jako u sázení...vždyť ani u lidí neplatí, že geniální otec s IQ 150 bude mít syna se stejným IQ - spíše má defektního a naopak. Kdo má peněz nazbyt, musí je nějak utratit....a o tom to je !
V podstatě svatá pravda. Ovšem pokud ničemu nevěřím, nezaložím žádný chov a o tom to je. Kdo se bojí rizika neúspěchu, nechť chová křepelky či něco jiného pro jistý užitek.

Po delším zvažování a smrti mého ovladače Speedy Bricon jdu do tohoto krasavce:
https://www.freewebstore.org/topigeon/product/balicek1

napsal(a):
Po delším zvažování a smrti mého ovladače Speedy Bricon jdu do tohoto krasavce:
https://www.freewebstore.org/topigeon/product/balicek1
Ještě malinká změna, dám si to s čtyřpolovou anténou, ať mám úplně největší radost.
https://www.freewebstore.org/topigeon/product/balicek2
Tak jsem to dlouho nevydržel. Než začalo chc..Už zase pokouším štěstí.
Pri pozorování holubů mi na střechu sedly tyto krásky. Pote sletly na řeku. Komu asi uletely?Z fota asi není poznat- kačenky mandarinske .

raspic
napsal(a):
A cena stale stoupa.Armando ,vydela svemu majiteli slusny balik.
Ahoj!
nový rekord. Nejsem ovšem přesvědčen, že toto by mělo být to rekordní zvíře. Slovenskému vítězi kategorie E nabídli za jeho šampiona 10.000,- EUR. To se mi zdá neporovnatelné. Ale vzhledem k tomu, že nás mají Belgáni a celá západní Evropa za bandu podvodníků a šašků se tomu ani nedivím, no nic.....
napsal(a):
Ahoj!
nový rekord. Nejsem ovšem přesvědčen, že toto by mělo být to rekordní zvíře. Slovenskému vítězi kategorie E nabídli za jeho šampiona 10.000,- EUR. To se mi zdá neporovnatelné. Ale vzhledem k tomu, že nás mají Belgáni a celá západní Evropa za bandu podvodníků a šašků se tomu ani nedivím, no nic.....
Spíše bych řekl, že za chudé příbuzné a to nejen v holubaření....

napsal(a):
Ahoj!
Svým způsobem si za to můžeme sami... Nabídnou nám pár EUR (10 000 EURO v porovnání s cenama které jsou u nich se jinak nazvat nedá...) , my potom okamžitě skočíme a ještě si myslíme kolik nám nedali...

napsal(a):
Svým způsobem si za to můžeme sami... Nabídnou nám pár EUR (10 000 EURO v porovnání s cenama které jsou u nich se jinak nazvat nedá...) , my potom okamžitě skočíme a ještě si myslíme kolik nám nedali...
Ne svým způsobem! můžeme si za to sami!!! Stačí se podívat do inzerce...

raspic
napsal(a):
Další :
Máš nadherné holuby a jak škrábou

Roman8175
napsal(a):
Holubník pro holoubata hotový.
Máš to super, opravdu pěkné a praktické

napsal(a):
je libo jahoďáka?
Paráda 😉
napsal(a):
je libo jahoďáka?
Kde se všechny ty barvy a vzorky u nynějších PH posháněly? Pokud byly PH ještě ve výzbroji ČSR a poté i nějakou dobu pod Svazarmem, barevnost byla v modré řadě a částečně v červené....Nejsem expert přes genetiku barev, ale domnívám se, že všechny ty barvy nevznikly jen mutací...

jo012810
napsal(a):
Kde se všechny ty barvy a vzorky u nynějších PH posháněly? Pokud byly PH ještě ve výzbroji ČSR a poté i nějakou dobu pod Svazarmem, barevnost byla v modré řadě a částečně v červené....Nejsem expert přes genetiku barev, ale domnívám se, že všechny ty barvy nevznikly jen mutací...
Zdravím pane Berane! Tak abych Vás úplně načnul, tak toto je odchov po vdovcích z páření nejlepší na nejlepší. A pak se v tom vyznejte Mám dva jahodové bratry a tento synek je jediný v této barvě po otci. Ostatní jsou blond, ale v modré řadě-barvě.

Dnešní menu.Vlastní míchanice a tolik zahrádkáři nenáviděný ptačinec.No a krátký prolet.Taky chovná voliera kterou PH zdědili po okrasných.

Letu zdar!
letová sezona přišla velmi rychle, ani jsme se nenadáli.
- včera soukromý trénink na 40km
- dnes to samé
- zítra první společný trénink s OS na 80km ze Sokolova
Holubi jsou již nyní nakošovaní v dodávce. Poprvé nocují v koši. Považuji to za důležitý psychologický trénink. V příštích X týdnech je čeká stále stejný kolotoč. Chovná sezona u mne dá se říci v polovině. 40ks mláďat odstavených, dnes poprvé některá venku. Dalších 30ks sedí na miskách a stále se to líhne.
Přeji všem dobré dolety a přikládám pár fotek. Mladé na fotkách jsou potomci holubů od Gerharda a Petry Duetsch. Vypadají super a stále mi rozvazují tkaničky na botách.
M.

napsal(a):
Letu zdar!
letová sezona přišla velmi rychle, ani jsme se nenadáli.
- včera soukromý trénink na 40km
- dnes to samé
- zítra první společný trénink s OS na 80km ze Sokolova
Holubi jsou již nyní nakošovaní v dodávce. Poprvé nocují v koši. Považuji to za důležitý psychologický trénink. V příštích X týdnech je čeká stále stejný kolotoč. Chovná sezona u mne dá se říci v polovině. 40ks mláďat odstavených, dnes poprvé některá venku. Dalších 30ks sedí na miskách a stále se to líhne.
Přeji všem dobré dolety a přikládám pár fotek. Mladé na fotkách jsou potomci holubů od Gerharda a Petry Duetsch. Vypadají super a stále mi rozvazují tkaničky na botách.
M.
Pěkné fotky a okomentování zahájení tréninků. Jen bych chtěl uvést moji letitou zkušenost s trénováním na závody. Možná se někomu bude hodit, či si může jen vyzkoušet a nebo rovnou zapomenout. U trénování-přípravy na závody jsou důležité dvě disciplíny. Nabrání svalové pružné hmoty, zavedení dynamického stereotipu a příprava "psychologická". Nabrání svalové hmoty a zavedení dynamického stereotipu závisí na skladbě, způsobu krmení a metodě závodění. Vše se může odehrávat cvičnými prodlužujícími se lety kolem holubníku a nebo vyvážením holubů na stále větší vzdálenosti(soukromně, či např. s OS). Druhá část je připravit holuby na přepravu se všemi záludnostmi při závodech. Prováděl jsem ji již od holoubat v době, kdy již "vyhodily" druhou letku. Prvním krokem byla selekce na výdrž hladovění a žíznění. Zavřená v místnosti odkud neviděla ven a zde pobyla minimálně 2 dny bez vody a žrádla. V ruce jsem zhodnotil úbytek svalové hmoty a celkovou kondici. Ti slabší se vyřadili. zbytek jsem dal zpět do jejich oddělení k vodě a velmi lehce nakrmil. Poté jsem se snažil třífázovým krmným cyklem uvést holoubata do "formy", nakošoval je nechal přes noc v garáži a ráno je vyvezl za vesnici, kde byla vypuštěna a domů se vracela k plnému krmítku. A průběžně hodnotil úbytky a rychlost regenerace. Toto jsem opakoval vícekrát. Postupně začnula holoubata polařit a tak jsem odlétal holouběcí sezónu. Aby chtěla zalézat, čekal je doma pamlsek a to i při tréninkách. Takže většinou nebyla potíž se ztrátou drahocenného času. Připrava starších závodníků probíhala obdobně. Pokud jsem měl čas, tak i v týdnu jsem je vyvážel na trénink( a tomu odpovídal i způsob krmení). Pokud jsem neměl čas, pak muselo stačit úprava krmné dávky. Vše pochopitelně vždy podléhalo analýze po závodě a přizpůsobovalo se momentální potřebě.

Halvně ne takto, ti již asi dolétali, je mi jich líto a těch zvířat.....
https://www.tvkosice.sk/video/5cc149f34526ca56819153e3?fbclid=IwAR2U_D6X6ABNAcfV9rwGx-oAK2IKmhOkOh_lfR4YbFf_8C-8ZaVga6fXBLg

jo012810
napsal(a):
Paráda...A víkend je jž závodní!!! A´T se daří celou sezonu.
Zdravím! Víkend jsme odpískali. Amberg 1 se poletí 08.05.2019 a Amberg 2 nemáme zatím náhradní termín. Prognoza počasí je všelijaká, hlavní je chladno. Nechci pouštět holuby hned na první závod do 2st. celsia a do sněhodešťových přeháněk.
Letu zdar!
napsal(a):
Zdravím! Víkend jsme odpískali. Amberg 1 se poletí 08.05.2019 a Amberg 2 nemáme zatím náhradní termín. Prognoza počasí je všelijaká, hlavní je chladno. Nechci pouštět holuby hned na první závod do 2st. celsia a do sněhodešťových přeháněk.
Letu zdar!
Také zdravím. U nás též zrušeno.Počasí zatím nepřeje. Snad 8.5.to vypukne.
raspic
napsal(a):
Také zdravím. U nás též zrušeno.Počasí zatím nepřeje. Snad 8.5.to vypukne.
Jo, jo..od dob přepravy PH na závody kamiónama a možností předpovědí počasí, se již selektují PH na rychnost při optimálním počasí. To není povzdech, ale skutečnost. Takže asi se začne závodit až po Medardovi...
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/po-zbytek-kvetna-ceka-cesko-nezvykle-chladne-pocasi-v-noci-m/r~ae98899c6e6b11e9819e0cc47ab5f122/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=default&utm_term=position-2&utm_campaign=Aktualne
napsal(a):
Letu zdar!
OS Praha, Tachov-1 letíme, snad počasí klapne.

pigeon0002
napsal(a):
OS Praha, Tachov-1 letíme, snad počasí klapne.
Petr Bartejs hlásil, že má všechno doma. Dával 27ks He.
M.
Zdravím vás Pánové, jak pokračuje sezóna u vás po několika závodech, sleduji Martina i Petra takže u nich to vím ale co vy ostatní pochlubte se.
U mě osobně nejlepší začátek sezóny jaký jsem kdy měl, několik změn v chovu, zminimalizování závodního týmu, přechod na klasické vdovství a nedělat si s tím velkou hlavu a hlavně se bavit, je mi jasné že sezóna není u konce a jak rychle člověk vystoupá tak ještě rychleji padá ale tím já se nějak netrapím, co bude to bude. Začátek sezóny tvořil tým 20 klasických vdovců, k dnešnímu dni jich mám na holubníku 15, a když se podíváte do výsledků zjistíte že se dá držet krok i s těmi kdo mají mnohem více holubů. Všichni zde na fóru mě znají jen pod přezdívkou KOKINO ale ve výsledcích mě najdete pod mým pravým jménem
Lukáš Ostarek, tímto zdravím všechny a LETU ZDAR
http://postovniholub.cz/files/contaodemo/media/vysledky/2019/os2.php?os=opava
OstarekL
napsal(a):
Zdravím vás Pánové, jak pokračuje sezóna u vás po několika závodech, sleduji Martina i Petra takže u nich to vím ale co vy ostatní pochlubte se.
U mě osobně nejlepší začátek sezóny jaký jsem kdy měl, několik změn v chovu, zminimalizování závodního týmu, přechod na klasické vdovství a nedělat si s tím velkou hlavu a hlavně se bavit, je mi jasné že sezóna není u konce a jak rychle člověk vystoupá tak ještě rychleji padá ale tím já se nějak netrapím, co bude to bude. Začátek sezóny tvořil tým 20 klasických vdovců, k dnešnímu dni jich mám na holubníku 15, a když se podíváte do výsledků zjistíte že se dá držet krok i s těmi kdo mají mnohem více holubů. Všichni zde na fóru mě znají jen pod přezdívkou KOKINO ale ve výsledcích mě najdete pod mým pravým jménem
Skutečně pěkné závodění a vysoká úspěšnost p. Ostarek. Jen tak dál. Když si prohlížím jednotlivé závodní plány a výsledky OS (bohužel již jen jako fanda), pak se ptám, proč členská základna si odsouhlasuje tak vysoký počet mistrů do mistrovství OS. Tím vlasně již před sezónou odbourává konkurenci chovatelů s menšími stavy holubů. 7 mistrů a to např. z 20 nutně zúží konkurenci oproti 3 či 5 mistrům ze stejného počtu....

OstarekL
napsal(a):
Ahoj Luky!
dnes jsem zrovna prohlížel výsledky Opavy, jedeš jako blázen. Já jsem letošní sezonu starých ukončil. Důvody zde nebudu šířit, je jich mnoho. Momentálně nemám na to, abych holuby připravil a letěl s nimi. Poztrácel jsem vše, co mi v loni dělalo radost, ale i to je bohužel realita.
LETU Zdar!
OstarekL
napsal(a):
Držím palce !!! Opravdu dost dobrý začátek.

OstarekL
napsal(a):
Ahoj Luky!
gratuluji k té Krajkové, parádní výsledek, jen tak dále.
M.
raspic
napsal(a):
Přidám se k Martinovi.Velká gratulace.Lukáše neznám, ale před výkonem jeho holubů smekám !!!
Zdravím Vás chlapi a děkuji, sice vím že určitě s ostatními chovateli v naší OS krok neudržím ale polevovat určitě nebudu a budu se snažit bavit se až do konce. Ale jak už jsem někde psal, nejde mi o to abych byl mistrem OS a honil se za body, nebude mi vadit i kdybych skončil třeba 30 ale jde mi o to abych měl vysoko holuba v některé z kategorií.
OstarekL
napsal(a):
Zdravím Vás chlapi a děkuji, sice vím že určitě s ostatními chovateli v naší OS krok neudržím ale polevovat určitě nebudu a budu se snažit bavit se až do konce. Ale jak už jsem někde psal, nejde mi o to abych byl mistrem OS a honil se za body, nebude mi vadit i kdybych skončil třeba 30 ale jde mi o to abych měl vysoko holuba v některé z kategorií.
A foto těch adeptů, by nebylo?

raspic
napsal(a):
Velky uspech maleho muze.http://www.holubar.org/vysledky/2019/!cechy/KUDT01.TXT

Gratuluji Petře! Opět krásný výsledek z náročného závodu!
http://www.pigeon-auction.cz/online_vysledky/cs_chph/index.php?zavod_id=20190204
Dík.První den závodu v čechách 33. holubů. Nad 800 km jen 3.To vypovídá vše. Výhra 3000 korun a pohar (2.místo v druhém pasmu),je malá náplast za takové ztráty. Takže velká radost a zárověň zklamání. Ale s tím jsem do toho šel. Asi začínám meknout.Je mi líto těch všech závodníků kteří uz nikdy neodrazí.Bylo to hodně tvrdé.

raspic
napsal(a):
Dík.První den závodu v čechách 33. holubů. Nad 800 km jen 3.To vypovídá vše. Výhra 3000 korun a pohar (2.místo v druhém pasmu),je malá náplast za takové ztráty. Takže velká radost a zárověň zklamání. Ale s tím jsem do toho šel. Asi začínám meknout.Je mi líto těch všech závodníků kteří uz nikdy neodrazí.Bylo to hodně tvrdé.
Tak to se dalo čekat, že to bude na nic závod, to si již musí každý rozmyslet sám, co nasadí a co ne. Jen mě udivuje, že v Německu bylo zakázáno startovat, převážet zvířata a my se tam stejně se..e..me a nic nerespektujeme. Jasně, v Belgii bylo chladněji to je fakt, ale i závody na 400km byly tvrdé a těžké, no co už.
M.
raspic
napsal(a):
Ahoj
Tak je doma 6/11.Dobří holubi se vracejí už neplatí . Vracejí se jen ti nejlepší. Snad poslední osmistovka bude lehčí.
raspic
napsal(a):
Ahoj
Tak je doma 6/11.Dobří holubi se vracejí už neplatí . Vracejí se jen ti nejlepší. Snad poslední osmistovka bude lehčí.
Určitě se vracejí jen ti nejlepší a skuteční pošťáci. Sice je pěkné mít vítěze, ale všichni kteří se vrátí domů ze závodu nad 750 km, bývali velmi ceněni....

jo012810
napsal(a):
Určitě se vracejí jen ti nejlepší a skuteční pošťáci. Sice je pěkné mít vítěze, ale všichni kteří se vrátí domů ze závodu nad 750 km, bývali velmi ceněni....
Dobrý den přátelé!
holubi co se příkladně po dva roky statečně vrací a neumístí ani prd ze 150 - 750km jsou dobří do polévky. Jsou to jen zabírači prostoru pro jiné nadějné holuby. Jiná věc je samozřejmě, pokud můžeš mít ustájených 200 závodníků a ti vraceči tam mohou přežívat a nenarušují systém jak vdovský, tak třeba přirozenou metodu. Pokud držíš 60 závodníků, tak tito holubi nemají na holubníku co dělat a to včetně jejich rodičů.
M.
napsal(a):
Dobrý den přátelé!
holubi co se příkladně po dva roky statečně vrací a neumístí ani prd ze 150 - 750km jsou dobří do polévky. Jsou to jen zabírači prostoru pro jiné nadějné holuby. Jiná věc je samozřejmě, pokud můžeš mít ustájených 200 závodníků a ti vraceči tam mohou přežívat a nenarušují systém jak vdovský, tak třeba přirozenou metodu. Pokud držíš 60 závodníků, tak tito holubi nemají na holubníku co dělat a to včetně jejich rodičů.
M.
Uvedl jsem jen svůj názor a zkušenost(cca 30 let), když jsem ještě mohl (ze zdravotních důvodů) choval PH. Věděl jsem, že pokud se holub jen vrací (z tratí nad 750 km), tak má velkou lásku k svému domovu a dokáže se o sebe postarat a to je to, co v dnešních chovech většinou chybí. Bylo na mě, abych jej správně motivoval, aby třeba i zvítězil...Chov PH je běh na dlouhou trať(zvláště dálkaři) a o těch byl můj příspěvek. Každý má svůj "systém" a nikomu nechci vnucovat své zkušenosti, neboť každý musí zvažovat, co ve svých podmínkách je pro něho prioritou.

jo012810
napsal(a):
Uvedl jsem jen svůj názor a zkušenost(cca 30 let), když jsem ještě mohl (ze zdravotních důvodů) choval PH. Věděl jsem, že pokud se holub jen vrací (z tratí nad 750 km), tak má velkou lásku k svému domovu a dokáže se o sebe postarat a to je to, co v dnešních chovech většinou chybí. Bylo na mě, abych jej správně motivoval, aby třeba i zvítězil...Chov PH je běh na dlouhou trať(zvláště dálkaři) a o těch byl můj příspěvek. Každý má svůj "systém" a nikomu nechci vnucovat své zkušenosti, neboť každý musí zvažovat, co ve svých podmínkách je pro něho prioritou.
Dobrý den!
ano, Váš názor respektuji. Problém je v tom, že za Vaší a potažmo i mojí éry v začátcích se příkladně letěl Aachen, Lille, Oostende, Troyes a Le Havre,Le Mans. takže v této paletě závodů bylo jak a kam toho holuba připravit. Pokud dnes holub přijde pěšky ze dvou Knokke, tudíž jediných dvou DT v našem uskupení KUDT, tak potom je takový holub k čemu? Celý rok jste jej živil a připravoval na to, aby udělal tyto dvě trati a on se na Vás vyprdnul. Tudíž ho můžete s láskou opečovávat další rok a čekat na zázrak, který stejně nepřijde. Za Vašich let trval závod z Bělehradu i týden, to chápu, ale nyní pokud je první a druhý den doma z 800km cca polovina holubů, tak potom asi tito pěšáci ztrácejí své kouzlo. Má zkušenost je taková, že pokud holub neletí dobře krátké a střední trati, potom na DT se s ním žádný zázrak nestane a čekat, že Vám bude vyhrávat je nesmysl. Doplním to pouze tím, že stále mluvím o holubovi s potenciálem na DT, nikoliv středotraťových holubech, o kterých si pouze myslíme, že by mohli tu DT za lepších podmínek utáhnout.
napsal(a):
Dobrý den!
ano, Váš názor respektuji. Problém je v tom, že za Vaší a potažmo i mojí éry v začátcích se příkladně letěl Aachen, Lille, Oostende, Troyes a Le Havre,Le Mans. takže v této paletě závodů bylo jak a kam toho holuba připravit. Pokud dnes holub přijde pěšky ze dvou Knokke, tudíž jediných dvou DT v našem uskupení KUDT, tak potom je takový holub k čemu? Celý rok jste jej živil a připravoval na to, aby udělal tyto dvě trati a on se na Vás vyprdnul. Tudíž ho můžete s láskou opečovávat další rok a čekat na zázrak, který stejně nepřijde. Za Vašich let trval závod z Bělehradu i týden, to chápu, ale nyní pokud je první a druhý den doma z 800km cca polovina holubů, tak potom asi tito pěšáci ztrácejí své kouzlo. Má zkušenost je taková, že pokud holub neletí dobře krátké a střední trati, potom na DT se s ním žádný zázrak nestane a čekat, že Vám bude vyhrávat je nesmysl. Doplním to pouze tím, že stále mluvím o holubovi s potenciálem na DT, nikoliv středotraťových holubech, o kterých si pouze myslíme, že by mohli tu DT za lepších podmínek utáhnout.
Tak to je.Součastné závody jsou někde jinde.Většina z nás má tzv. Universaly.A tam je opravdu velký odpad na DT.Pro dva opravdové dlouhotratove zavody nema smysl držet mnoho let specialisti, kteří mohou také neuspet. Prostě nasadim ty pomalé plus něco co ma slušně nalitano.Buď a nebo.Navíc jsem se právě dozvěděl ze Eschweiler je zrušen pro nepřízeň počasí. Tak jak máš vychovávat spolehlivé a tvrdé holuby.Ono není s kým závodit. Většina raději holuby tzv.ušetří. Všichni visí týden na netu a zkoumá každý mracek a smět větru a podle toho nasadí spíše NENASADI !!!!Asi tak to dnes funguje

raspic
napsal(a):
Tak to je.Součastné závody jsou někde jinde.Většina z nás má tzv. Universaly.A tam je opravdu velký odpad na DT.Pro dva opravdové dlouhotratove zavody nema smysl držet mnoho let specialisti, kteří mohou také neuspet. Prostě nasadim ty pomalé plus něco co ma slušně nalitano.Buď a nebo.Navíc jsem se právě dozvěděl ze Eschweiler je zrušen pro nepřízeň počasí. Tak jak máš vychovávat spolehlivé a tvrdé holuby.Ono není s kým závodit. Většina raději holuby tzv.ušetří. Všichni visí týden na netu a zkoumá každý mracek a smět větru a podle toho nasadí spíše NENASADI !!!!Asi tak to dnes funguje
Ahoj!
ano, ano Eschweiler je zrušen. Máš sice pravdu, ale při nynějším stavu závodníků na holubnících by tento závod nasadilo 20 lidí. Všichni jsou bez holubů. Já nyní řeším s Lidicemi a Louny ten Erlangen. Sobotu to určitě nepůjdeme, buď start v neděli, nebo pondělí.
Letu zdar!
M.
napsal(a):
Ahoj!
ano, ano Eschweiler je zrušen. Máš sice pravdu, ale při nynějším stavu závodníků na holubnících by tento závod nasadilo 20 lidí. Všichni jsou bez holubů. Já nyní řeším s Lidicemi a Louny ten Erlangen. Sobotu to určitě nepůjdeme, buď start v neděli, nebo pondělí.
Letu zdar!
M.
Vsichni jsou bez holubu a proc asi.Protoze pro jejich chemicke holuby _zavodici za idealnich podminek jeste navynalezli(nastesti) tabletky proti ztratam.Hned by zase sypali!!!!

raspic
napsal(a):
Vsichni jsou bez holubu a proc asi.Protoze pro jejich chemicke holuby _zavodici za idealnich podminek jeste navynalezli(nastesti) tabletky proti ztratam.Hned by zase sypali!!!!
Je potřeba to nasypat, pondělí modrá pilulka, úterý zelená, středa růžová, pak čtvrtek dvě hnědé a v pátek jedna zlatá. Nikdo nechápe že také musí použít škrabku-je jedno jakou má barvu, ale to ty děláš- s tou škrabkou, takže asi tak no
napsal(a):
Je potřeba to nasypat, pondělí modrá pilulka, úterý zelená, středa růžová, pak čtvrtek dvě hnědé a v pátek jedna zlatá. Nikdo nechápe že také musí použít škrabku-je jedno jakou má barvu, ale to ty děláš- s tou škrabkou, takže asi tak no
Prehozenim dvou barev a pruser je na svete.Pokut mam v hlave n.....tak radeji nedam nic.

raspic
napsal(a):
Opvavdu jsem hodne vytocenej.Tak se omlouvam za pravopis.
Nebuď! Praha se pokákla i na tom minulém Thionville a nešli to vůbec, bo na prvním Eschweileru dostali někteří mistři hodně přes prsty, tak se nediv, lobby je lobby...
jo012810
napsal(a):
A foto těch adeptů, by nebylo?
Zdravím vás Pánové, tak tady je foto adeptů kteří i na metu nejvyšší také dosáhli.
raspic
napsal(a):
Ahoj.Jsou to výkonní krasavci.Těm by to slušelo i na mém holubníku.Taky bych potřeboval pár takových"Ostárků".Gratulace !!!
Tady je foto ještě "518" ten zvládl letos 14 umístění a ve výkonu skončil na 4.místě. Dnes když jsme jej fotil a kontroloval mu křídlo tak jsem zjistil že má vyhozenou teprve třetí letku, takže skoro plné křídlo.

OndraŘ
napsal(a):
Zdravím. Poradíte někdo kde koupit krmné směsi pro holuby KAMPOL za rozumné ceny. Dík za info Ondra
Ahoj!
nevím odkud jsi ale doporučuji př. Ing Honsu. Cena super, výběr dobrý. Pan Honsa je z Prahy Suchdola.
Martin
napsal(a):
Ahoj!
nevím odkud jsi ale doporučuji př. Ing Honsu. Cena super, výběr dobrý. Pan Honsa je z Prahy Suchdola.
Martin
Dík za info. S panem Honsou už jsem mluvil ale bohužel jsem až od Uh. Hradiště a doprava na takovou dálku je až od min. 1 tuny. Zkusím ještě někoho k sobě aby jsme to množství naplnili. Ještě jednou dík Ondra

Krasny trenink...

....