HK0

XXX.XXX.63.76
Čím to, že ti plaví jsou takový větší a těžkopádnější, nebo se mi to jen zdá?
HK0
napsal(a):
Čím to, že ti plaví jsou takový větší a těžkopádnější, nebo se mi to jen zdá?
Čím to ? To netuším... Pravda je, že jsou ohromní a těžcí. Jde o nové holuby, které zatím testuji.... Na závodech holoubat, zatím super.
lupus4
napsal(a):
nádhera, co ty "trojičky" ? (rozdělení sirotci ? )
Dík. Né, né.. nejde o sirotky. To měla být "rezerva". Pár vajíček jsem podsadil od závodníků pod chovné. Nakonec se vyklubalo 100% a " rezervy" mi bylo líto už vyhodit. Takový malý experiment. Holobata jsou v pohodě, rodiče se snaží. Tak už zůstanou. Od 16 párů mám 36 holoubat.
raspic
napsal(a):
Děkuji. Bohužel se mi letos zatím nic nedaří. Tak snad se to konečně trochu zlepší.
Nó, ono není vždycky posvícení. To platí v celém chovatelství a chov a závody PH jsou takovou "královskou" disciplínou, stejně, jako u motocyklů MOTO GP. Alespoň pro mne. Když se všechno daří, pak si chovatel myslí, že již všechno zvládnul a že vlastně o nic nejde. Stačí jen prostě odchovat, vyselektovat a přední ceny se hrnou úplně bez problémů a samy. To bývá u většiny chovatelů, kteří zažili úspěch celkem rychle. Každému ten dobrý pocit přeji. Jak říkával starý pan Hanák, člověk musí mít v rezervě starý materiál, zkoušet nový, aby se bylo k čemu vracet. Jeho následovník Ing. Šik to dělal podobně a proto se u něho vyskytovali běžně holubi 15 letí a plodní. Ale to jen na okraj. Přeji vám, aby se vám opět začalo dařit a hlavně, aby jste odhalil podstatu, proč se nedaří.