Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

neverend

10.8.2021 20:58
neverend

XXX.XXX.213.247

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Opakuji. Kurýr ppl mi zítra veze ps5. Milerada ti ho nafotím i s fakturou od tmobilu. Prostě uznej že se pleteš.

To ti tak snadno neprojde..😄😄 Požaduji video se slovy "zdravím celou Ifaunu" a chci vidět alespoň menu. Fotek ti můžu poslat deset i s faktůrou.🙂 Jinak neuvěřím. A neber to tak vážně, já žádné PS5 už nepotřebuji. Synovec zlobí a dostane k vánocům po tlamě od mámy a nic se kupovat nebude.Já mám tím pádem zákaz cokoli kupovat.😄 V sobotu se dozvím co provedl, ale "nasr*ná" byla máma pěkně.😄

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.8.2021 20:58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No já právě jednu dobu v práci s takovým upírem dělala.....tam si myslím, že ani tak nebyl v ohrožení zdravotní stav, ale celkově, že měl problémy v kolektivu, v životě....nepůsobil tak totiž jenom na mě.

Chudák...mladej člověk, všechno před sebou a celý vesmír se proti němu spiknul..... jsem ráda, že už se s ním nemusím vídat a jsem ráda, že když jsem přišla po celém dni totál vyšťavená, tak mě moji pesani zase dostali psychicky do kondice.

Pokud je takový člověk v práci, je to děsný. Většinou, co mám zkušenost, dokážou být ženské pěkné mrchy a dokonce i z pracoviště vyštvat toho, kdo jim vadí. Já to mám naštěstí v pohodě, všichni u nás na oddělení jsou chlapi a normální a slušní. Sice se teď v rámci úspor slučují různá oddělení, ale pořád doufám, že to zůstane tak, jak to je.

10.8.2021 21:02

já bych teda do té práce chodila i kdybych vyhrála ty miliony - vždyť doma to musí být každej den nuda, ne?

Není! Potřebovala bych den, co má 30 hodin. Nebo tak nějak. A kdyby měl 31 hodin, tak si něco najdu, co dělat. Nuda je pro mě cizí slovo :-) ale nestěžuji si, prostě mám furt co dělat, vyrábět, povídat si se psem, česat ho a tak, i se se mnou hádá, že blbě seču trávník.. Někdy se mi nechce dělat vůbec nic, ale nuda fakt není.
Říká se, že když člověk přestane pracovat, začne chřadnout. Zblbne. Onemocní.

10.8.2021 21:06

Varaxi napsal(a):
Já se normálně bojím přiznat, že nevím, co to ps5 je.

A já naopak jásám : Já jsem tak šťastná - nevím, co je PS5 :-)

10.8.2021 21:07

Není! Potřebovala bych den, co má 30 hodin. Nebo tak nějak. A kdyby měl 31 hodin, tak si něco najdu, co dělat. Nuda je pro mě cizí slovo :-) ale nestěžuji si, prostě mám furt co dělat, vyrábět, povídat si se psem, česat ho a tak, i se se mnou hádá, že blbě seču trávník.. Někdy se mi nechce dělat vůbec nic, ale nuda fakt není.

S tím souhlasím. Jak kdysi dávno řekli známí (manželé), už nějakou dobu v důchodu - pořád si držíme 2 koně a běháme kolem nich, protože jinak bychom si mohli rovnou lehnout a přiklopit na sebe víko od rakve.

10.8.2021 21:10
10.8.2021 21:31
Varaxi

XXX.XXX.129.250

já bych teda do té práce chodila i kdybych vyhrála ty miliony - vždyť doma to musí být každej den nuda, ne?

Ne. Kdybych vyhrála miliony a doma byla nuda, tak doma nebudu.
Ale mně by doma nuda nehrozila - pořídila bych si od Inspektorové malinu a měla bych o zábavu postaráno.

10.8.2021 22:02
Moyda

XXX.XXX.147.89

No ale je rozdíl mezi chtít a muset😊. Já kdybych nemusela tak bych chtěla, to je úplně jiná zábava.

10.8.2021 22:05
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Nuda? Já nevím, nudím se opravdu jen, když třeba tři dny po sobě prší. Už mám uklizeno, vyžehleno, třetí den už je nuda Ale to se letos stalo jednou zjara Když chodíte např. do fabriky, kde tsanete k lince, máte pauzu na oběd a na záchod a po 8-12h padla...to je nejspíš taky nuda ne? Taky je to pořád stejné. Sedět v kanclu nejspíš také. V zahradě si to měním. Jeden den pleju v kytkách, druhý den jdu okopat zeleninu, další pak třeba ostříhat jeden z živých plotů, další něco sázím atd.

10.8.2021 22:10
fikovnice

XXX.XXX.134.146

lesnížínka napsal(a):
Jani umřel v neděli 1.8. a měli covid oba, on i stará 80letá máti. Takže dva nakažení. Byli..

Počkej, a nakonec umřeli oba??

10.8.2021 22:12
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No asi tak. Workovi slibuju vyčesat druhý bok už skoro týden. Nějak to nevychází No a on to takticky nepřipomíná je to línání, na to se jde s hřebenem a to nemá vůbec rád

10.8.2021 22:16
fikovnice

XXX.XXX.134.146

Zajímavé, v jaké společnosti se pohybujete.

10.8.2021 22:18

já si to v práci taky měním:D

a pak docela stíhám i to ostatní

i Noru mám vyčesanou

akorát záhon už odkládám jak dlouho, vždycky když je na to čas, tak je sucho a nejde to dělat

10.8.2021 22:21
fikovnice

XXX.XXX.134.146

https://smartmania.cz/playstation-5-uz-nebude-nedostatkovym-zbozim-sony-jich-brzy-vyrobi-14-milionu/

Děti si mají hrát, je to zdravé, důležité pro vývoj.
Akorát jeden klučík si myslel, že je pořád v té hře, a sjel z mostu. Myslel si, že to uřídí jak ve hře. Nebyla to Mafie? Někde o tom psali. A teď si představím, že vezme pušku a jde do školy. Postřílí spolužáky, protože má v rukou přece pušku z hry a ta nic nedělá.

Jo, tady se chlastá, my to totiž umíme a jsme na to vybavení a ne jak v emerice to jejich hnusný třetinkový (víc nedaj) leklý "pivo" a pak se válej v subway (které ani nedokázali dát pod zem). A paní, co mají bohaté muže (kteří chlastají po práci, protože jsou realiťáci apod.), tak ty chlastaj průběžně celý den, hlavně u vaření, že, víno, zapíjej tím Xanax, pak před spaním whiskey, pokud na to mají, ale my jsme ožralové.
Tady se po práci chlastá, protože máme chlast kvalitní a vyděláme si na to, kdežto jinde jít do hospody je svátek. Taky bych chtěla chlastat, speciálně práce s lidmi to vyžaduje. Ale prostě tady se to umí. Tahle zem je zkrátka ráj. Ne... Ráj.

"A paní, co mají bohaté muže (kteří chlastají po práci, protože jsou realiťáci apod.), tak ty chlastaj průběžně celý den, hlavně u vaření, že, víno, zapíjej tím Xanax, pak před spaním whiskey, pokud na to mají, ale my jsme ožralové."

Já nemůžu z těch hlášek , a ještě Xanax do toho...

10.8.2021 22:24
fikovnice

XXX.XXX.134.146

Já, jak lehnu, tak spím. A ráno mám problém vstát. 😂 Nevím, jestli je to tím nízkým tlakem, ale popravdě jsem ráda, že to tak mám. A nemůžu jezdit na dovolenou s lidma, kteří v noci nemůžou spát a budí i mě.

Jéé, tak to spolu asi nikdy na dovolču nepojedeme...

10.8.2021 22:26
fikovnice

XXX.XXX.134.146

neverend napsal(a):
Nooo a ten zmíněný "savý" tvor byl doktor.😄😄😄 To je spodina společnosti i se státním zástupcem, že jo? 😄 Taky jsem předpokládal určitou úroveň a po dvanáctý to bylo úplně jedno jestli sedím někde v hospodě s dělníky nebo pod pergolou s "inteligencí".😄😄 Nakonec jsem se nejvíc bavil s mistrem kuchařem a nasával jsem info o tomto řemesle. 🙂

Pseudologia phantastica...???

10.8.2021 23:47

fikovnice napsal(a):

Nauka o fantastických psech. A pseudolog - odborník na psy. Logicky pak je chorobný lhář fantastickým odborníkem na psí výroky.
Jedničku, prosím. :-)

Rozatonda: díky za upřesnění, takže zajíc a vlk chytali vajíčka.. no ale to teda dělali palačinky! :-) O jídle já vím vše. Teda o žraní. Vajíčko, mouka, mlíko, sůl. První vajíčko přešlo lávku, druhé .. už se těším na ráno, mám borůvkovou marmeládu..

neverend

11.8.2021 00:28
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):

Proč bych lhal? Víte, lidé kteří mi dávají práci holt nemohu odmítnout. 🙂Jsem živnostník a Kolem Kokořína je mnoho známých a vlivných lidí buď tu přímo bydlících, nebo tu mají chalupu.🙂 Jsou to pro mě zákazníci.🙂 Ostatně za údržbu chalupy a drobné opravy by se Vám taky líbilo mít třicet tisíc v zimě a měsíčně,ne? Od celého objektu mám jak klíče, tak kódy samozřejmě. Nikdo nepospíchá a já mám na podkroví spoustu času a klid. V zimě tam nikdo z nich nejezdí a oni jsou rádi že tam někdo je.🙂 Tito lidé v příjmech set tisíc a miliónů měsíčně je pár tisíc jako nic. Platí spolehlivost a ochotu a je jim celkem jedno kolik.🙂Tak holt nějaké ty chlastačky nějak musím vydržet.😄 Občas se holt nejde vymluvit.😄

11.8.2021 07:51

neverend napsal(a):
Proč bych lhal? Víte, lidé kteří mi dávají práci holt nemohu odmítnout. 🙂Jsem živnostník a Kolem Kokořína je mnoho známých a vlivných lidí buď tu přímo bydlících, nebo tu mají chalupu.🙂 Jsou to pro mě zákazníci.🙂 Ostatně za údržbu chalupy a drobné opravy by se Vám taky líbilo mít třicet tisíc v zimě a měsíčně,ne? Od celého objektu mám jak klíče, tak kódy samozřejmě. Nikdo nepospíchá a já mám na podkroví spoustu času a klid. V zimě tam nikdo z nich nejezdí a oni jsou rádi že tam někdo je.🙂 Tito lidé v příjmech set tisíc a miliónů měsíčně je pár tisíc jako nic. Platí spolehlivost a ochotu a je jim celkem jedno kolik.🙂Tak holt nějaké ty chlastačky nějak musím vydržet.😄 Občas se holt nejde vymluvit.😄

.tak já mít peníze a zajištění jako vy, tak se s takovou lůzou zbohatlickou vůbec nezaobiram, natož abych pro ni cokoli pro ukraceni své nudy cinila....

Neregistrovaný uživatel

11.8.2021 08:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183

neverend napsal(a):
To ti tak snadno neprojde..😄😄 Požaduji video se slovy "zdravím celou Ifaunu" a chci vidět alespoň menu. Fotek ti můžu poslat deset i s faktůrou.🙂 Jinak neuvěřím. A neber to tak vážně, já žádné PS5 už nepotřebuji. Synovec zlobí a dostane k vánocům po tlamě od mámy a nic se kupovat nebude.Já mám tím pádem zákaz cokoli kupovat.😄 V sobotu se dozvím co provedl, ale "nasr*ná" byla máma pěkně.😄

A co asi zfalsuju na fotce ps5 s fakturou na ps od tmobilu?? Ses hovado dels vlny a ani neumis priznat kdyz se seknes. To je vic než ubohé.

Neregistrovaný uživatel

11.8.2021 08:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183

.tak já mít peníze a zajištění jako vy, tak se s takovou lůzou zbohatlickou vůbec nezaobiram, natož abych pro ni cokoli pro ukraceni své nudy cinila....

Zas meifiho pohadky jak vse. Konma neohromil, krmenim mrkve taky ne. Ani tatikem v usa co byl tajnej. Ani tim jak ho vsecky zensky z okoli chtej. No tak ted to zkousi takhle. Meifi. My se z toho na pr del faaakt neposadime.

11.8.2021 08:26

Zas meifiho pohadky jak vse. Konma neohromil, krmenim mrkve taky ne. Ani tatikem v usa co byl tajnej. Ani tim jak ho vsecky zensky z okoli chtej. No tak ted to zkousi takhle. Meifi. My se z toho na pr del faaakt neposadime.

..souhlasím....jen se divím, že nás nepotěší fotkami svých údajných psů a prihodami s nimi....

neverend

11.8.2021 14:09
neverend

XXX.XXX.213.247

Kolikrát mi na všechno ještě nalítnete inteligenti?😄😄😄 Bez urážky, ale mně osobně by bylo zcela u zadele jestli mi někdo věří psy,koně či dokonce jen PS5. To ani takovou prkotinu neumíte hodit za hlavu? Vždyť já kolikrát tady taky některým pohádkám co tu vyprávíte nevěřím, ale že by mi vůbec stálo za námahu se o tom dohadovat? Natož s lidmi které neznám a v životě jsem je neviděl?😄 Jste jak děti někdy,fakt.🙂 Psa jsem tu fotil několikrát, koně taky, prachy způsobili slušný rozruch na koních kdysi a tak co tedy mám dělat? Opakuji po dvacáté snad, že na veřejnou diskuzi si může psát kdo chce co chce a jen by se to mělo týkat alespoň trochu tématu. Což rozhodně nedostatky zboží v důsledku covid pandemie jsou.🙂 Opravdu se to netýká jen léků.🙂 Pokud chcete znát můj názor na Vás, tak máte asi málo práce a bylo by třeba přidat abyste se nenudili a neřešili jestli Meifi má psy nebo velblouda.😄

11.8.2021 14:14

Nápodobně, taky nemáte co dělat a řešíte kraviny.

11.8.2021 14:16

neverend napsal(a):
Kolikrát mi na všechno ještě nalítnete inteligenti?😄😄😄 Bez urážky, ale mně osobně by bylo zcela u zadele jestli mi někdo věří psy,koně či dokonce jen PS5. To ani takovou prkotinu neumíte hodit za hlavu? Vždyť já kolikrát tady taky některým pohádkám co tu vyprávíte nevěřím, ale že by mi vůbec stálo za námahu se o tom dohadovat? Natož s lidmi které neznám a v životě jsem je neviděl?😄 Jste jak děti někdy,fakt.🙂 Psa jsem tu fotil několikrát, koně taky, prachy způsobili slušný rozruch na koních kdysi a tak co tedy mám dělat? Opakuji po dvacáté snad, že na veřejnou diskuzi si může psát kdo chce co chce a jen by se to mělo týkat alespoň trochu tématu. Což rozhodně nedostatky zboží v důsledku covid pandemie jsou.🙂 Opravdu se to netýká jen léků.🙂 Pokud chcete znát můj názor na Vás, tak máte asi málo práce a bylo by třeba přidat abyste se nenudili a neřešili jestli Meifi má psy nebo velblouda.😄

..tak pokud vím, tak na koních jste chytnul hysterak a vypadlo z vás, že koně nemáte....to samé tedy časem přijde se psy i fifinami....no a nafotit lze opravdu vše...

11.8.2021 14:16
fikovnice

XXX.XXX.134.123

neverend napsal(a):

A proč tu píšete nepravdy?
Ptám se ze zvědavosti. Mě by to nenapadlo...

11.8.2021 14:27

Bych řekla, že dohadovat se a smát se baronprášilovství je rozdíl.
Ale ono to teda ani není moc k smíchu.
Jo.. co jsem chtěla říct.. každý potřebuje ke spokojenosti něco jiného.
WHO např. vakcíny, které nezaplatila :-)
Ale prý se to v Africe nějak rozbilo nebo co, tak já teda se jedné vzdám. Dvou, dítě taky nedám.
Může mi někdo chytrý sdělit rozdíl mezi vakcínou, co se dává dvakrát, a tou, kde stačí jedna dávka?

11.8.2021 14:42
fikovnice

XXX.XXX.134.123

Bych řekla, že dohadovat se a smát se baronprášilovství je rozdíl.
Ale ono to teda ani není moc k smíchu.
Jo.. co jsem chtěla říct.. každý potřebuje ke spokojenosti něco jiného.
WHO např. vakcíny, které nezaplatila :-)
Ale prý se to v Africe nějak rozbilo nebo co, tak já teda se jedné vzdám. Dvou, dítě taky nedám.
Může mi někdo chytrý sdělit rozdíl mezi vakcínou, co se dává dvakrát, a tou, kde stačí jedna dávka?

Já se baronprášilovství nechci vysmívat. Netuším, co je "Neverend" zač. Proto jsem se ptala, zda zná důvod toho, proč zde píše nepravdy.

neverend

11.8.2021 14:45
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
A proč tu píšete nepravdy?
Ptám se ze zvědavosti. Mě by to nenapadlo...

A jak Vy víte že nepravdy? 🙂 O nedostupnosti elektroniky? Nebo jakou nepravdu? Že nemám psa? Mám a dnes bohužel po operaci. Koně? Koní mám společně s přítelkyní 13.😄

11.8.2021 14:48
fikovnice

XXX.XXX.134.123

neverend napsal(a):
A jak Vy víte že nepravdy? 🙂 O nedostupnosti elektroniky? Nebo jakou nepravdu? Že nemám psa? Mám a dnes bohužel po operaci. Koně? Koní mám společně s přítelkyní 13.😄

"Kolikrát mi na všechno ještě nalítnete inteligenti?"

Ale asi se shodneme, že se zde v podstatě dohadujeme o hounu...

11.8.2021 14:50
fikovnice

XXX.XXX.134.123

neverend napsal(a):

Edit: Abych řekla pravdu, ani nevím, co jste kdy psal na koních. Nevím, že jste "Meifi" a zároveň "Neverend". Jen mi utkvěl Váš papínek - s prominutím...
A ty zkazky byly divné - viz protekce stran testu na koronavirus. Ale je to fakt tak nějak jedno.

11.8.2021 14:53

Ó, lidská bl.bosti, kdyby tě nebylo, tak o čem bych měl psát :-))
To je závěr Ódy na bl.bost. Nechci nikoho urazit ani se ho dotknout, za slovo "bl.bost" můžete dosadit cokoliv odlehčujícího.
Nejvíc by se možná hodilo slovo "prokrastinace".
Někdy " s kým taky líp pokecat". Atd, atp. jak kdo a jak kdy.

11.8.2021 15:00

Já myslela vliv na zdravotní stav toho vycucávaného. I když samozřejmě trpí i ten "upír".

Bože, tak doufám, že mě to zdravotně nepoznamenalo.

Neregistrovaný uživatel

11.8.2021 15:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183

Konkrétně pro Meifiho že se nedá ps5 sehnat.

neverend

11.8.2021 15:02
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
"Kolikrát mi na všechno ještě nalítnete inteligenti?"

Ale asi se shodneme, že se zde v podstatě dohadujeme o hounu...

Ale to jsem myslel v trochu jiném smyslu.🙂 Spíš že se známé firmy opět chytí a hurá na toho haj*la.😄 Stále stejný scénář,Meifi může napsat cokoli a vždy je to špatně.🙂 PS5 jsou totiž plné sklady a prodejci nevědí komu je nacpat. To je sice lež, ale když to je to co chtějí lidé slyšet, tak co bych pro ně neudělal,že?😄 Naštěstí je mi to zcela jedno a kdykoli budu chtít napsat svůj názor, tak ho napíšu. Ovšem nikomu u toho nehodlám nadávat. 🙂

neverend

11.8.2021 15:19
neverend

XXX.XXX.213.247

Konkrétně pro Meifiho že se nedá ps5 sehnat.

No vidíš..🙂 Tak sorry a užij si ho.🙂 A ten model je to jaký? Tedy on ten nový se zatím prodává jen v Japonsku, ale jsem zvědavý kdyby náhodou? 🙂

Neregistrovaný uživatel

11.8.2021 15:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183

neverend napsal(a):
No vidíš..🙂 Tak sorry a užij si ho.🙂 A ten model je to jaký? Tedy on ten nový se zatím prodává jen v Japonsku, ale jsem zvědavý kdyby náhodou? 🙂

Podle čeho se to dá poznat? Zkontroluju.

neverend

11.8.2021 15:35
neverend

XXX.XXX.213.247

Podle čeho se to dá poznat? Zkontroluju.

Tady na spodku konzole.🙂

Neregistrovaný uživatel

11.8.2021 16:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183

A ten starý typ tam má jinak co? Už ho mám na Stojáka na podstavci ale odsroubuju to a mrknu. Na lezato se mi vedle tv nevejde 😭

neverend

11.8.2021 16:05
neverend

XXX.XXX.213.247

A ten starý typ tam má jinak co? Už ho mám na Stojáka na podstavci ale odsroubuju to a mrknu. Na lezato se mi vedle tv nevejde 😭

Ježiš tak si s tím nedělej starosti prosím tě.🙂 Vždyť o nic nejde.

11.8.2021 16:13

fikovnice napsal(a):
Já se baronprášilovství nechci vysmívat. Netuším, co je "Neverend" zač. Proto jsem se ptala, zda zná důvod toho, proč zde píše nepravdy.

Já taky úplně ne, ale svého času působil na koních. Nejdřív meifi, pak neverend (nomen omen). A od té doby jeho příspěvky přeskakuji. Nijak mě neobohatí.

neverend

11.8.2021 16:36
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Edit: Abych řekla pravdu, ani nevím, co jste kdy psal na koních. Nevím, že jste "Meifi" a zároveň "Neverend". Jen mi utkvěl Váš papínek - s prominutím...
A ty zkazky byly divné - viz protekce stran testu na koronavirus. Ale je to fakt tak nějak jedno.

Mě připadá věcí podivných a kdybych neviděl na vlastní oči, neuvěřil bych 🙂 Jen za těch pár let s čím jsem se setkal v rámci firmy a zakázek.. Nevěřila byste.🙂 Tak nějak to vidím z druhé strany. Z té praxe a ne teorie. Fakt byste nevěřila. Teď jak čekám u Belči až se začne probírat, tak poslochám v televizi jak v nějakém táboře dětském měli děti zažívací potíže až na záchranku. Já vím čím to a jak to v podobných zařízeních chodí.🙂 Tam kam já mohu a co vidím,běžný člověk neuvidí. Vím o kontrolách stran hygieny a i o " všimném" které i čističku odpadních vod rázem opraví a lecos dalšího napraví.🙂 Fakt Vám řeknu zvracela byste co lidi nakecaj v televizi a co potom ve skutečnosti činí. 🙂

11.8.2021 17:31

Prosím Vás, toho si nevšímejte :-) starý model je o pár deka těžší - ten máte Vy - než novější model - prodává se tři týdny teď a jen pro vyvolené in Japan, má ozn. CFI-1100B. Co se liší, je teprve na patentovém úřadě, je plánovaný za rok dva (ale tak to není jisté kdy), liší se lepší bezdrátovou technikou (cca jeden čip), označení je CFI-1115A. V současnosti prodávané dva modely se mezi sebou liší tak, že máte (CFI-1015A); nemáte (CFI-1015B) mechaniku. To je celá záhada. Nic novějšího, než máte, mít nemůžete, buďte v klidu. Jsem teda počítala, že se ukážete tak za 14 dní, když máte tohle :-)

11.8.2021 19:03

tak poslochám v televizi jak v nějakém táboře dětském měli děti zažívací potíže až na záchranku. Já vím čím to a jak to v podobných zařízeních chodí.🙂

Tak teď jste nas.ral i mě. Dětských táborů je asi tak 150 druhů, letos přes dotace asi ještě o jeden víc. A vy víte, jak to na nich chodí. Běžte už s těmi svými objevy do háje,
nestrkejte nos do všeho lidského činění a možná budete snesitelný aspoň pro někoho.
Vaší fence přeju rychlé uzdravení bez následků. ( Jen se divím, že se vám probírá doma. Mně po operacích předávali psy komplet probuzené, takže aspoň k autu odcházeli po svých. Jo a jeden pes po inhalační narkoze málem sežral doktora ještě na sále. )
Na jednom zimním výcviku se nám chlapec zeblil při úzkostném dodržení celé hygieny. Nakonec z něj vylezlo, že si přes zákaz dal u vleku buřta. Hrozně to tam chodilo, kdybyste se přišel podívat do kuchyně.....A hygienu jsme měli podplacenou !

11.8.2021 19:06
fikovnice

XXX.XXX.135.88

neverend napsal(a):
Ale to jsem myslel v trochu jiném smyslu.🙂 Spíš že se známé firmy opět chytí a hurá na toho haj*la.😄 Stále stejný scénář,Meifi může napsat cokoli a vždy je to špatně.🙂 PS5 jsou totiž plné sklady a prodejci nevědí komu je nacpat. To je sice lež, ale když to je to co chtějí lidé slyšet, tak co bych pro ně neudělal,že?😄 Naštěstí je mi to zcela jedno a kdykoli budu chtít napsat svůj názor, tak ho napíšu. Ovšem nikomu u toho nehodlám nadávat. 🙂

Ale já Vám nikdy nenadávala. Tedy doufám... Když jsem snad někdy měla mírně ironickou poznámku, snažila jsem se to zmírnit mrkajícím smajlíkem.

neverend

11.8.2021 19:09
neverend

XXX.XXX.231.71

fikovnice napsal(a):
Ale já Vám nikdy nenadávala. Tedy doufám... Když jsem snad někdy měla mírně ironickou poznámku, snažila jsem se to zmírnit mrkajícím smajlíkem.

Já také vůbec nemám na mysli Vás.🙂

11.8.2021 19:13
fikovnice

XXX.XXX.135.88

neverend napsal(a):
Mě připadá věcí podivných a kdybych neviděl na vlastní oči, neuvěřil bych 🙂 Jen za těch pár let s čím jsem se setkal v rámci firmy a zakázek.. Nevěřila byste.🙂 Tak nějak to vidím z druhé strany. Z té praxe a ne teorie. Fakt byste nevěřila. Teď jak čekám u Belči až se začne probírat, tak poslochám v televizi jak v nějakém táboře dětském měli děti zažívací potíže až na záchranku. Já vím čím to a jak to v podobných zařízeních chodí.🙂 Tam kam já mohu a co vidím,běžný člověk neuvidí. Vím o kontrolách stran hygieny a i o " všimném" které i čističku odpadních vod rázem opraví a lecos dalšího napraví.🙂 Fakt Vám řeknu zvracela byste co lidi nakecaj v televizi a co potom ve skutečnosti činí. 🙂

Myslím, že lidi můžete štvát (zda to tak je doopravdy ale nevím) tím, že "do všeho vidíte, všude jste byl, přitom jste supertajný a Váš otec ještě víc". A když jsem Vás párkrát pobídla, abyste svá tvrzení doložil, tak zas jen naprosto vágní odpověď, že je to supertajné, ale že se všichni budeme divit, jak se na nás všechny velmoci domluvily, atd.atd.atd.
A já Vám celkem nedávno psala, že když řeknete A, máte říct i to B.
Anebo máte uvést, že jsou to Vaše domněnky a ne pravda pravdoucí...ale supertajná!

11.8.2021 19:16
fikovnice

XXX.XXX.135.88

neverend napsal(a):
Já také vůbec nemám na mysli Vás.🙂

Tak aspoň že tak.
V tom případě asi myslíte "Leithian", ale i o ní jsem nedávno psala. Vyjadřování dlaždiče (prosím, "Leithian", promiň), ale srdce na pravém místě . Mám ji ráda...
A my zde jsme prostě každý nějak specifický a mám pocit, že o "Leithian" se to tu ví...

Neregistrovaný uživatel

11.8.2021 19:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183

Prosím Vás, toho si nevšímejte :-) starý model je o pár deka těžší - ten máte Vy - než novější model - prodává se tři týdny teď a jen pro vyvolené in Japan, má ozn. CFI-1100B. Co se liší, je teprve na patentovém úřadě, je plánovaný za rok dva (ale tak to není jisté kdy), liší se lepší bezdrátovou technikou (cca jeden čip), označení je CFI-1115A. V současnosti prodávané dva modely se mezi sebou liší tak, že máte (CFI-1015A); nemáte (CFI-1015B) mechaniku. To je celá záhada. Nic novějšího, než máte, mít nemůžete, buďte v klidu. Jsem teda počítala, že se ukážete tak za 14 dní, když máte tohle :-)

Ráda si někdy zahraju ale nejsem magor. Dneska jsem to zapojila. Vyzkoušela jednu hru. Smytec. Az zprovoznim bud dceři nebo rodičům ps4 přetáhnu data a nastavení. Pak si zahraju něco z ps4 her. Jestli zjistím jak je zprovoznit na 5tce. Pokud to nefunguje na principu vraž to tam a hraj.

neverend

11.8.2021 19:35
neverend

XXX.XXX.231.71

tak poslochám v televizi jak v nějakém táboře dětském měli děti zažívací potíže až na záchranku. Já vím čím to a jak to v podobných zařízeních chodí.🙂

Tak teď jste nas.ral i mě. Dětských táborů je asi tak 150 druhů, letos přes dotace asi ještě o jeden víc. A vy víte, jak to na nich chodí. Běžte už s těmi svými objevy do háje,
nestrkejte nos do všeho lidského činění a možná budete snesitelný aspoň pro někoho.
Vaší fence přeju rychlé uzdravení bez následků. ( Jen se divím, že se vám probírá doma. Mně po operacích předávali psy komplet probuzené, takže aspoň k autu odcházeli po svých. Jo a jeden pes po inhalační narkoze málem sežral doktora ještě na sále. )
Na jednom zimním výcviku se nám chlapec zeblil při úzkostném dodržení celé hygieny. Nakonec z něj vylezlo, že si přes zákaz dal u vleku buřta. Hrozně to tam chodilo, kdybyste se přišel podívat do kuchyně.....A hygienu jsme měli podplacenou !

Tak bohužel Orionko, jsem zvyklý říct pravdu a to bez ohledu na to komu. Také jsem zvyklý na pořádek a to ve všem.🙂 Všude to tak zřejmě nechodí, ale to řeknu až to tam uvidím. Do té doby předpokládám tu horší variantu a nežral bych tam.😄 Už jsem viděl i recyklovaný knedlík z loňska.😄 Jinak děkuji za přání brzkého uzdravení mé fenky.🙂 Při operaci přestávala dýchat,tak na kyslík a naštěstí to dala holka moje. Nádor na vnitřní straně stehna a uvidíme co ukáže histologie.😐 Plus tedy odstranění několika menších bulek.

11.8.2021 19:55

neverend napsal(a):
Tak bohužel Orionko, jsem zvyklý říct pravdu a to bez ohledu na to komu. Také jsem zvyklý na pořádek a to ve všem.🙂 Všude to tak zřejmě nechodí, ale to řeknu až to tam uvidím. Do té doby předpokládám tu horší variantu a nežral bych tam.😄 Už jsem viděl i recyklovaný knedlík z loňska.😄 Jinak děkuji za přání brzkého uzdravení mé fenky.🙂 Při operaci přestávala dýchat,tak na kyslík a naštěstí to dala holka moje. Nádor na vnitřní straně stehna a uvidíme co ukáže histologie.😐 Plus tedy odstranění několika menších bulek.

Přeju feňulce brzké uzdravení, rychlou rekonvalescenci a hlavně ať to není ta ošklivá nemoc

11.8.2021 20:04

Tak bohužel Orionko, jsem zvyklý říct pravdu a to bez ohledu na to komu.

Klidně říkejte pravdu. Ale kolik jste těch dětských táborů viděl. Jeden, dva, tři......10. Nebo ten jeden v televizi? Kdo je provozoval? Těžko jste je objížděl cíleně. To byste suploval hygienu, a na to asi prostor nemáte. Tak nešiřte bludy. To jsou bludy a ne pravda.
Vy jste takový Brouk pytlík. Všude jste byl, všechno viděl, od všeho máte klíče.......
A nakonec z věku dětských táborů jste vyrostl, děti asi nemáte, tak nechte dětské tábory žít svým životem. Nikdo vám nenabízí, abyste tam jedl.

11.8.2021 20:18
fikovnice

XXX.XXX.135.88

neverend napsal(a):

A víte, že ten tábor měl najatou na stravování cateringovou firmu, která jídlo zajišťovala a dovážela???
Stačí stafylokoková enterotoxikóza (laicky - ten, kdo připravuje jídlo, má např. zhnisaný prst a nepoužívá rukavice) a problémy se rozjedou do několika málo hodin... A bývá to fičák.
Oproti tomu třeba salmonelová infekce má inkubační dobu delší.
No, a nemluvím už vůbec o virech, letní rotavirové "střevní chřipky" se vyskytují prakticky každou sezónu.

neverend

11.8.2021 20:41
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
A víte, že ten tábor měl najatou na stravování cateringovou firmu, která jídlo zajišťovala a dovážela???
Stačí stafylokoková enterotoxikóza (laicky - ten, kdo připravuje jídlo, má např. zhnisaný prst a nepoužívá rukavice) a problémy se rozjedou do několika málo hodin... A bývá to fičák.
Oproti tomu třeba salmonelová infekce má inkubační dobu delší.
No, a nemluvím už vůbec o virech, letní rotavirové "střevní chřipky" se vyskytují prakticky každou sezónu.

A víte že jsou to prasata třeba? 😄 Fíkovnice, miluju lidi co jen čtou a na vlastní oči viděli kulové.😄 Co jsem viděl, to jsem viděl. Jako dobrý známý správcové tamního tábora fakt vidím i do mrazáků. Vždyť komu myslíte že volají v případě poruch? 🙂 Vše i kolem čističek mám na starosti já. Tedy přesněji naše firma.Nezlobte se na mě, ale nemůžete zvrátit můj názor.🙂 Jsou to dobytkové a samozřejmě v televizi neuvidíte knedlík co už brzy sám odejde.😄 Tušíte vůbec jaké vazby byli na tu cateringovou firmu? Netušíte a vůbec Vás to ani nenapadlo. Napovím, nic není zdarma a zakázky trvalého typu už vůbec ne. Už víte co tím myslím? Vtěchto oblastech si snad nemyslíte že dodavatelsko odběratelské vztahy se vybírají podle kvalit? Že nejste tak naivní,že ne? 🙂

11.8.2021 20:41

Tak bohužel Orionko, jsem zvyklý říct pravdu a to bez ohledu na to komu.

Klidně říkejte pravdu. Ale kolik jste těch dětských táborů viděl. Jeden, dva, tři......10. Nebo ten jeden v televizi? Kdo je provozoval? Těžko jste je objížděl cíleně. To byste suploval hygienu, a na to asi prostor nemáte. Tak nešiřte bludy. To jsou bludy a ne pravda.
Vy jste takový Brouk pytlík. Všude jste byl, všechno viděl, od všeho máte klíče.......
A nakonec z věku dětských táborů jste vyrostl, děti asi nemáte, tak nechte dětské tábory žít svým životem. Nikdo vám nenabízí, abyste tam jedl.

Proč se rozčilovat nad takovým narcisem...

11.8.2021 21:02

Proč se rozčilovat nad takovým narcisem...

Já se nerozčiluju, já jen odkládám výrobu zavařeniny na "až se mi bude chtít" :-)

11.8.2021 21:08

Já se nerozčiluju, já jen odkládám výrobu zavařeniny na "až se mi bude chtít" :-)

jo, já už takhle dva měsíce meju okna

teď už je na to tma

11.8.2021 21:18

Také chci udělat spoustu užitečných věcí, které odkládám, i když výroba zavařeniny mezi nimi není

11.8.2021 21:19

Když je to takové vlákno na 10 tis. o všem možném.....
Je tu někdo z Hradce Králové a okolí ?
Běhají po internetu údajné fotky Labe v Hradci a nějak se mi to nezdá !
( Vždyť už Masaryk říkal - nevěřte všemu, co na internetu najdete )

11.8.2021 23:16

Když je to takové vlákno na 10 tis. o všem možném.....
Je tu někdo z Hradce Králové a okolí ?
Běhají po internetu údajné fotky Labe v Hradci a nějak se mi to nezdá !
( Vždyť už Masaryk říkal - nevěřte všemu, co na internetu najdete )

Chcete vědět, jestli je v Hradci Labe? No je :-) na soutoku s Orlicí labuť napadla psa a šla pověst, že jej křídly domlátila. Nebo to byl labuťák? Bruslili jsme tam někde. Ale ten pes z toho prý fakt nevybruslil. Také se mi to nějak nezdá.
A co se nezdá Vám?

11.8.2021 23:44
fikovnice

XXX.XXX.135.88

neverend napsal(a):
A víte že jsou to prasata třeba? 😄 Fíkovnice, miluju lidi co jen čtou a na vlastní oči viděli kulové.😄 Co jsem viděl, to jsem viděl. Jako dobrý známý správcové tamního tábora fakt vidím i do mrazáků. Vždyť komu myslíte že volají v případě poruch? 🙂 Vše i kolem čističek mám na starosti já. Tedy přesněji naše firma.Nezlobte se na mě, ale nemůžete zvrátit můj názor.🙂 Jsou to dobytkové a samozřejmě v televizi neuvidíte knedlík co už brzy sám odejde.😄 Tušíte vůbec jaké vazby byli na tu cateringovou firmu? Netušíte a vůbec Vás to ani nenapadlo. Napovím, nic není zdarma a zakázky trvalého typu už vůbec ne. Už víte co tím myslím? Vtěchto oblastech si snad nemyslíte že dodavatelsko odběratelské vztahy se vybírají podle kvalit? Že nejste tak naivní,že ne? 🙂

"Neverende", já se právě dozvěděla strašnou zprávu o mém velmi dobrém příteli, jednom z nejbližších. Zítra jej čeká velká operace v MOÚ, jde o v Brně známého lékaře a takového našeho "rodinného" lékaře - VŽDY mi pomohl, když jsem potřebovala, např. u mého velmi těžkého COVIDu to byl on, kdo mi hned druhý den doručil recepty na asi 10 léků a velmi významně se tak podílel na tom, že jsem to přežila. Je mi z té zprávy strašlivě zle, strašlivě. To Vy nemůžete samozřejmě vědět, že mě teď zasáhla tato rána...
...ale promiňte mi to - Vy jste opravdu zahleděný do sebe. Nemám sebemenší náladu teď řešit hygienické zázemí onoho tábora...nicméně Vy opět píšete "Vše i kolem čističek mám na starosti já." Píšete opět, že do tohoto konkrétního problému vidíte...a mě už to nebaví. Nechci se vůči Vám stavět nějak negativisticky, prosím, berte to i jako radu pro Vás. I písemný projev hodně o člověku vypoví.

Přeji Vašemu pesanovi úzdravu a já nevím - možná se neberte tak moc vážně. Třeba je v tomto zakopaný pes. A nezlobte se na mě, že Vám teď možná píšu ostřeji než jindy.

12.8.2021 00:02

Janinko, to jsou hrozné zprávy. Budu na pana Doktora zítra moc myslet, je to hodný člověk. Kéž by ta operace dobře dopadla…

neverend

12.8.2021 00:11
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
"Neverende", já se právě dozvěděla strašnou zprávu o mém velmi dobrém příteli, jednom z nejbližších. Zítra jej čeká velká operace v MOÚ, jde o v Brně známého lékaře a takového našeho "rodinného" lékaře - VŽDY mi pomohl, když jsem potřebovala, např. u mého velmi těžkého COVIDu to byl on, kdo mi hned druhý den doručil recepty na asi 10 léků a velmi významně se tak podílel na tom, že jsem to přežila. Je mi z té zprávy strašlivě zle, strašlivě. To Vy nemůžete samozřejmě vědět, že mě teď zasáhla tato rána...
...ale promiňte mi to - Vy jste opravdu zahleděný do sebe. Nemám sebemenší náladu teď řešit hygienické zázemí onoho tábora...nicméně Vy opět píšete "Vše i kolem čističek mám na starosti já." Píšete opět, že do tohoto konkrétního problému vidíte...a mě už to nebaví. Nechci se vůči Vám stavět nějak negativisticky, prosím, berte to i jako radu pro Vás. I písemný projev hodně o člověku vypoví.

Přeji Vašemu pesanovi úzdravu a já nevím - možná se neberte tak moc vážně. Třeba je v tomto zakopaný pes. A nezlobte se na mě, že Vám teď možná píšu ostřeji než jindy.

To samozřejmě chápu Fíkovnice a moc mě to mrzí s tím lékařem.😐 Moc držím palce Vám i jemu. Já mám bohužel ve vážném stavu zase tetu v nemocnici.😐 Nepovedlo se nějak vyšetření kdy si z plic berou nějakou tkáň či co mi to bratránek tlumočil a ještě k tomu se rozjela infekce dýchacích cest. Stop všem vyšetřením bohužel a teď čeká.. Pořád se neví co to je na těch plicích. Ach jo, taky taková dobrá a hodná duše jako Vy. Držte se Fíkovnice a můj projev písemný neřešte, Česky se už lépe nenaučím.🙂 A už to ani nemá valnou cenu.

12.8.2021 07:28

fikovnice napsal(a):

Janinko držím moc palce aby vše dopadlo jak nejlépe může, ja si teď s mamkou také užila a byla jsem šílená z představy že už tady také nemusí být, ale vše naštěstí dopadlo dobře, věřím, že i u tvého přítele tomu tak bude.....

12.8.2021 08:45

Chcete vědět, jestli je v Hradci Labe? No je :-) na soutoku s Orlicí labuť napadla psa a šla pověst, že jej křídly domlátila. Nebo to byl labuťák? Bruslili jsme tam někde. Ale ten pes z toho prý fakt nevybruslil. Také se mi to nějak nezdá.
A co se nezdá Vám?

Ále už se mi to nechce řešit. Takové pitomé fotky s "táborem lidu". S lidmi ve velké většině zahalenými. Rozloženi na březích Labe v Hradci kolem cyklostezky. Než napíšu odesilateli, že posílá padělky, chtěla jsem si to ověřit.
Zatím mám informaci jen o nutriích, ani bobři snad ještě do Hradce nedorazili.

12.8.2021 10:58

Ále už se mi to nechce řešit. Takové pitomé fotky s "táborem lidu". S lidmi ve velké většině zahalenými. Rozloženi na březích Labe v Hradci kolem cyklostezky. Než napíšu odesilateli, že posílá padělky, chtěla jsem si to ověřit.
Zatím mám informaci jen o nutriích, ani bobři snad ještě do Hradce nedorazili.

To asi záleží, jak ten tábor vypadal, vařili ovci? Chápu ten strach zdejších, ale tohle je docela trapné a hrozné.
Šla jsem po městě se psem, to je zajímavé, vyznávající tuto víru psy berou jako něco špinavého, ale co mě tak jako naštvalo nebo jak to říct,
přicházela jsem k mostu a čím jsem byla blíž, tím víc lidé odskakovali od chodníku a kroutili hlavami. Tak asi padá most.. sebevrah nebo někdo se vzteklinou..
Ne. Byla tam skupinka lidí zahalených, jedna paní v ruce fotoaparát a prosila kolemjdoucí, jestli by je mohli vyfotografovat. Nemohli. Tohle jsou totiž zahalení lidé, oškliví, nebezpeční a tak vůbec.
Tak jsem to udělala já, megý neříkala, že jsou zlí, a ani mi nezabili psa.
Byli to turisté. K vidění na staromáku, nebo kolem šalďáku, ale původem z jiné země.

12.8.2021 11:50
fikovnice

XXX.XXX.132.236

Janinko, to jsou hrozné zprávy. Budu na pana Doktora zítra moc myslet, je to hodný člověk. Kéž by ta operace dobře dopadla…

Milá "Odetto", ani nevím, pokolikáté Ti již děkuji. Já celou noc nespala. Jde opravdu o mého přítele. Nádor, který má, je typický pro kuřáky a alkoholiky. On je absolutní abstinent a nekuřák. Takže mě samozřejmě napadl stres z COVIDu. Je primář oddělení a v době těch špiček mu z oddělení udělali covidárium (sám tomu tak říkal a říkal mi různé příběhy odtud). Nemůžu se vzpamatovat...
Btw, jeho žena je čerstvě po radikální hysterektomii a adnexektomii - kvůli prekanceróze - ale tam to asi dopadne dobře.

12.8.2021 11:52
fikovnice

XXX.XXX.132.236

Janinko držím moc palce aby vše dopadlo jak nejlépe může, ja si teď s mamkou také užila a byla jsem šílená z představy že už tady také nemusí být, ale vše naštěstí dopadlo dobře, věřím, že i u tvého přítele tomu tak bude.....

Evinko, i Tobě moc děkuji. Jsem opravdu na dně. On je strašně hodný člověk, pořád tomu ani nemůžu uvěřit. Ještě kolem 5.h ráno mi psal, ať na něj myslím. Pomodlila jsem se za něj.

12.8.2021 12:02

fikovnice napsal(a):
Evinko, i Tobě moc děkuji. Jsem opravdu na dně. On je strašně hodný člověk, pořád tomu ani nemůžu uvěřit. Ještě kolem 5.h ráno mi psal, ať na něj myslím. Pomodlila jsem se za něj.

..Janinko, ono nezbývá než nechat to na tom nejvyšším, ten rozhodně, vic už nezbývá, než se modlit, dej prosím vědět jak vše dopadlo, jsem v duchu s Tebou, ale pevně věřím, že to dopadne dobře, tyhle lidé tady prostě musí zůstat a on má ještě za úkol být oporou své paní....drz se.. víš to jsou ty chvíle, kdy člověka napadne co kolikrát řeší za bytecné cicoviny...

12.8.2021 12:07
fikovnice

XXX.XXX.132.236

..Janinko, ono nezbývá než nechat to na tom nejvyšším, ten rozhodně, vic už nezbývá, než se modlit, dej prosím vědět jak vše dopadlo, jsem v duchu s Tebou, ale pevně věřím, že to dopadne dobře, tyhle lidé tady prostě musí zůstat a on má ještě za úkol být oporou své paní....drz se.. víš to jsou ty chvíle, kdy člověka napadne co kolikrát řeší za bytecné cicoviny...

Evi, on byl/je i mojí oporou. Nikdy mi neodmítl pomoc!

Ale teď mi psala známá, že je to strašné, a že to má ze stresu z COVIDu. Teď budu ukamenovaná, ale jak jsem nemohla spát, tak už mi šlo hlavou i očkování. Jako lékař první linie byl očkovaný mezi prvními v prosinci 2020 Modernou.

12.8.2021 12:08
fikovnice

XXX.XXX.132.236

Jinak v tomto spravedlnost na světě není...když si vzpomenu jak odcházel můj táta a jak brzy... To byl neskutečně hodný člověk.

12.8.2021 12:14

fikovnice napsal(a):

Ale teď mi psala známá, že je to strašné, a že to má ze stresu z COVIDu. Teď budu ukamenovaná, ale jak jsem nemohla spát, tak už mi šlo hlavou i očkování. Jako lékař první linie byl očkovaný mezi prvními v prosinci 2020 Modernou.

..Jani může to být a nemusí...mohly to být stresy I s jeho paní...

12.8.2021 12:15

fikovnice napsal(a):
Jinak v tomto spravedlnost na světě není...když si vzpomenu jak odcházel můj táta a jak brzy... To byl neskutečně hodný člověk.

...ja vím, ale člověk alespoň takhle musí doufat a věřit.....

neverend

12.8.2021 12:23
neverend

XXX.XXX.213.247

Ach jo.😐 Je mi to opravdu strašně líto s trápením co má Fíkovnice.😒 Kdyby na světě byla spravedlnost, tak zrovna Fíkovnice a podobní lidé asi nebudou ani vědět co to je doktor. Nepotřebovali by ho.😐 Asi být hodný nestačí..

12.8.2021 12:36
fikovnice

XXX.XXX.132.236

neverend napsal(a):
Ach jo.😐 Je mi to opravdu strašně líto s trápením co má Fíkovnice.😒 Kdyby na světě byla spravedlnost, tak zrovna Fíkovnice a podobní lidé asi nebudou ani vědět co to je doktor. Nepotřebovali by ho.😐 Asi být hodný nestačí..

Děkuji "Neverende". Ale nemyslete si, i já dokážu být protivná, atd. Jen mám pocit, že je té zloby na světě již dost, tak se fakt snažím vystupovat umírněně a mám prostě ráda nejen zvířata, ale i lidi.
Ale jak píšu v jiném vlákně, třeba nezvládám odpustit té mojí pseudorodině. A i to je nedobré - neumět odpouštět.

12.8.2021 12:49

fikovnice napsal(a):

https://www.databazeknih.cz/knihy/kdyz-telo-rekne-ne-414297

https://www.databazeknih.cz/zivotopis/gabor-mate-125638

12.8.2021 12:52
fikovnice

XXX.XXX.132.236

Myslím, že telepatie u mě opět bezkonkurenčně funguje . Před chvílí jsem na Vás myslela...

12.8.2021 12:54
fikovnice

XXX.XXX.132.236

I když asi nestíháte přispívat (nebo nechcete...?), pročtete si občas, co je zde nového?

Neregistrovaný uživatel

12.8.2021 12:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183

fikovnice napsal(a):
Milá "Odetto", ani nevím, pokolikáté Ti již děkuji. Já celou noc nespala. Jde opravdu o mého přítele. Nádor, který má, je typický pro kuřáky a alkoholiky. On je absolutní abstinent a nekuřák. Takže mě samozřejmě napadl stres z COVIDu. Je primář oddělení a v době těch špiček mu z oddělení udělali covidárium (sám tomu tak říkal a říkal mi různé příběhy odtud). Nemůžu se vzpamatovat...
Btw, jeho žena je čerstvě po radikální hysterektomii a adnexektomii - kvůli prekanceróze - ale tam to asi dopadne dobře.

Drž se. Držím mu palce a myslím na tebe. Děkuju za podporu jinde. Sice jsem "tvrdak" ale občas to i se mnou mává až moc.
On se z toho dostane. Stopro. Musí.

12.8.2021 13:18
fikovnice

XXX.XXX.132.236

Drž se. Držím mu palce a myslím na tebe. Děkuju za podporu jinde. Sice jsem "tvrdak" ale občas to i se mnou mává až moc.
On se z toho dostane. Stopro. Musí.

Já vím, Ty jsi hodný člověk, proto Tě mám ráda...
Jinak on si to tu číst nebude, jde o nádor jícnu - dost šílená záležitost...s blbou prognózou.

12.8.2021 13:22

fikovnice napsal(a):
Jinak on si to tu číst nebude, jde o nádor jícnu - dost šílená záležitost...s blbou prognózou.

..kriste....

Neregistrovaný uživatel

12.8.2021 13:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183

fikovnice napsal(a):

Silene. Ale kupodivu znam cloveka co tohle prezil. Dokonce si pak poridil kone a maly ustajko. Drzim mu palce a prosím kdyz se na to budes citit napis nam at sem nebo do sz jak to vypada... Myslime na vas.

12.8.2021 13:26
fikovnice

XXX.XXX.132.236

..kriste....

Právě...proto jsem ani nespala, napsal mi to nějak po 23. hodině...
A vem si, že opravdu etiologicky je typická tato svině pro alkoholiky a kuřáky. U něj bezpochyby stres. On mj. neuměl ani nikoho odmítnout...

12.8.2021 13:28
fikovnice

XXX.XXX.132.236

Silene. Ale kupodivu znam cloveka co tohle prezil. Dokonce si pak poridil kone a maly ustajko. Drzim mu palce a prosím kdyz se na to budes citit napis nam at sem nebo do sz jak to vypada... Myslime na vas.

"Leithian", opravdu moc Ti děkuji! A znovu píšu: Vážím si Tě. A vlastně jsem i přišla na chuť tomu Tvému přisprostlému projevu!
Já teď sháním číslo na jeho ženu, mmch. kolegyně z jiné katedry na LF MU.
Protože on bude, předpokládám, teď dlouho neschopný se mobilem ozvat.

12.8.2021 13:30
fikovnice

XXX.XXX.132.236

Jinak, víš o tomto člověku více? Vzali mu, předpokládám, celý jícen a vyřešili to anastomózou...? Jaká je kvalita jeho života?

12.8.2021 13:32
fikovnice

XXX.XXX.132.236

fikovnice napsal(a):
A vem si, že opravdu etiologicky je typická tato svině pro alkoholiky a kuřáky. U něj bezpochyby stres. On mj. neuměl ani nikoho odmítnout...

Edit: A to naše noční psaní - on se mi OMLOUVAL, že mi tentokrát nemůže vyhovět. Byli jsme předdomluveni na nějakém vyšetření. A on mi napíše pár hodin před velkou operací omluvnou sms, nemám slov...

neverend

12.8.2021 14:21
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Děkuji "Neverende". Ale nemyslete si, i já dokážu být protivná, atd. Jen mám pocit, že je té zloby na světě již dost, tak se fakt snažím vystupovat umírněně a mám prostě ráda nejen zvířata, ale i lidi.
Ale jak píšu v jiném vlákně, třeba nezvládám odpustit té mojí pseudorodině. A i to je nedobré - neumět odpouštět.

Mám rád jen lidi co mají rádi zvířata. Ale samozřejmě ne lidi co si to jen myslí,či o tom přesvědčují okolí.🙂 Byť třeba vynikajícím písemným projevem. Několikrát jsem se o tom přesvědčil na koních. Pak jsem se seznámil s mojí nynější přítelkyní a našel v ní člověka který má zvířata opravdu rád. Ale i v případě kdy zvíře už neslouží jako dřív.🙂 Sice pak máme třináct koní, dva psy a několik dalších členů zvířecí říše, ale nikdy nikde jsem nebyl raději než tady.🙂 Na dovolenou zřejmě nepojedeme nikdy, ale tak to nás ani jednoho nijak "netlačí".

12.8.2021 14:30

fikovnice napsal(a):

..vůbec nevím co na to napsat Jani..

12.8.2021 17:09

fikovnice napsal(a):
Myslím, že telepatie u mě opět bezkonkurenčně funguje . Před chvílí jsem na Vás myslela...

Taky na Vás občas myslím, jsem ráda, že jste v pořádku
Občas čtu, i když to o covidu už moc není...
Držte se - ohledně kamaráda, ať mu to v rámci možností vše dobře dopadne.

13.8.2021 14:59
fikovnice

XXX.XXX.132.229

Taky na Vás občas myslím, jsem ráda, že jste v pořádku
Občas čtu, i když to o covidu už moc není...
Držte se - ohledně kamaráda, ať mu to v rámci možností vše dobře dopadne.

Děkuji moc a upřímně!
Pokusím se v dohledné budoucnosti sesmolit SZ!

13.8.2021 15:30
fikovnice

XXX.XXX.132.229

Přátelé,
stalo se tady z toho kecací vlákno o všem možném. Napsal mi teď sms Mirek (ten lékař), že je po operaci!!! Vůbec jsem nečekala, že se ozve tak brzy!
Jinak, mým životem procházejí samí Mirkové, viď kocourku ? (pardon za infantilní výrazivo)

13.8.2021 18:05

fikovnice napsal(a):
Přátelé,
stalo se tady z toho kecací vlákno o všem možném. Napsal mi teď sms Mirek (ten lékař), že je po operaci!!! Vůbec jsem nečekala, že se ozve tak brzy!
Jinak, mým životem procházejí samí Mirkové, viď kocourku ? (pardon za infantilní výrazivo)

Hele Jani a teď je otázkou na koho bylo to "viď kocourku"...to je takové zavádějící

13.8.2021 19:43
fikovnice

XXX.XXX.135.99

Hele Jani a teď je otázkou na koho bylo to "viď kocourku"...to je takové zavádějící

To je mi jasné...ale bez svolení to prostě uvést nemohu!

13.8.2021 19:48
fikovnice

XXX.XXX.135.99

fikovnice napsal(a):

No ale ten lékař to není , i když mi na něm strašně moc záleží, tykáme si a přátelíme se. Známe se snad už desítky let, vždy pomohl mně, pomáhal už i mým rodičům...neuvěřitelně obětavý člověk (ten lékař ).

13.8.2021 21:47
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

fikovnice napsal(a):

Tak je to jasný . Nějaký kocourek/ctitel z fauny z oddělení koček ❤️

14.8.2021 07:56

fikovnice napsal(a):

Tý brďo....tajemná, jak hrad v Karpatech

14.8.2021 11:28
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tý brďo....tajemná, jak hrad v Karpatech

Ježíš, co se divíš, ty by jsi to sem jistě taky nenapsala Proto jsem se nikdy nesnažila to z Janiny vytáhnout, když bude chtít, tak to jistě soukromě písne

14.8.2021 14:21

lesnížínka napsal(a):
Ježíš, co se divíš, ty by jsi to sem jistě taky nenapsala Proto jsem se nikdy nesnažila to z Janiny vytáhnout, když bude chtít, tak to jistě soukromě písne

A to já se to nesnažím vytáhnout....ale uznej, rejpnout si musim

neverend

14.8.2021 14:30
neverend

XXX.XXX.213.247

Mě je vlastně jdno kdo to je, ale hlavně ať je na naší Fíkovnici hodný.🙂 O to vlastně jde vždy především.🙂

14.8.2021 22:05
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

A to já se to nesnažím vytáhnout....ale uznej, rejpnout si musim

Však jo

14.8.2021 22:06
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

neverend napsal(a):
Mě je vlastně jdno kdo to je, ale hlavně ať je na naší Fíkovnici hodný.🙂 O to vlastně jde vždy především.🙂

No, asi tak

15.8.2021 00:38
fikovnice

XXX.XXX.135.233

neverend napsal(a):

Děkuji Vám "Neverende" . O dotyčném psát nechci, ale myslím, že hodný je až moc...

15.8.2021 00:40
fikovnice

XXX.XXX.135.233

RozaTonda-mopsi napsal(a):

15.8.2021 00:43
fikovnice

XXX.XXX.135.233

Jani, dala jsem Ti palec nahoru, ale tak mě napadá, že když má někdo někoho rád, tak oslovení "kocourek" je takové celkem běžné (nebo přinejmenším to není nějak raritní). Ale říkat někomu "Ty můj psíčku..." to by mi přišlo poněkud divné...

15.8.2021 19:17
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

fikovnice napsal(a):
Jani, dala jsem Ti palec nahoru, ale tak mě napadá, že když má někdo někoho rád, tak oslovení "kocourek" je takové celkem běžné (nebo přinejmenším to není nějak raritní). Ale říkat někomu "Ty můj psíčku..." to by mi přišlo poněkud divné...

Asi vlastně joo :-)
Ale když se zahloubam ve vzpomínkách, nikoho jsem kocourku neoslovovala ..
Byť zamilovaní mají různě vychytané zdrobnělinky😁

Z oddělení koček mě napadl jen proto,že ho zde nechceš "prasknout" tak chodí na faunu a na psech moc chlapů není ...
Ale třeba jsem vedle jak ta jedle. Já chodím na fauně jen sem na psy ☺️

Každopádně Vám to Moooc přeji

15.8.2021 20:46

Krásně jste mi nahrály : Nejněžnější oslovení, které jsem zaznamenala bylo "chrobáčik". Ve slonenštině asi běžné, my jsme se tomu moc nasmály/i.

15.8.2021 21:02
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Krásně jste mi nahrály : Nejněžnější oslovení, které jsem zaznamenala bylo "chrobáčik". Ve slonenštině asi běžné, my jsme se tomu moc nasmály/i.

Ano, ve slovenštině je to časté, i ten kocůrik a mačiatko.

15.8.2021 23:22

Slyšela jsem, že existují modely, co říkají svým přítelkyním zásadně "broučku". Všem stejně. Aby neřekl omylem Martině Milado :-)

16.8.2021 00:38

Slyšela jsem, že existují modely, co říkají svým přítelkyním zásadně "broučku". Všem stejně. Aby neřekl omylem Martině Milado :-)

To jste četla v Kunderově Nesmrtelnosti. :-)

16.8.2021 06:41
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Já říkám Kocourku jen synovcům. Oni mě na oplátku říkají teto Kocourko. :)

16.8.2021 08:25

Tak to já mám opravdu mizernou paměť na jména, takže pokud si nejsem jistá, tak prostě říkám všem "zlato...zlatíčko".

Jedinou nevýhodu to má v tom, že kamarádi, co mě opravdu znají to vědí.....takže jakmile někoho oslovím zlato, tak je jim jasné, že co se týče jména mám úplně vymeteno.

16.8.2021 23:16
fikovnice

XXX.XXX.135.195

Milí přátelé,
protože se tu fakt bavíme o všem možném, chci sem napsat, že Pan Doktor (a ta velká písmena si fakt zaslouží) je po těžké operaci, ale komunikuje se mnou formou sms; nový jícen má vytvořený z velké kurvatury žaludku (to jsem zvědavá, zda to systém nevyhodnotí jako sprosté slovo :-)). No, a dva dny po operaci mi nabídl pomoc stran nějakého vyšetření - prostřednictvím jeho syna (též lékaře). Neuvěřitelný Člověk!!!

17.8.2021 08:40

Docela se hrozím toho, co přijde s nástupem studentů na koleje a na VŠ. Očkování je dobrovolné, ale stejně pořád do něj všechny tlačí. Teď už se objevila zpráva, že snad se ta děcka budou muset testovat a platit si to.

17.8.2021 09:09

Nařízení jsou jaksi neefektivní a bezzubá. Já když jedu v neděli ráno vlakem sama ve vagonu, tak roušku mám, podle nařízení.
Ve městě se sejde cca 200 lidí na náměstí ve stanu na slavnostech piva a roušky nemají. Jednak je to přece venku a pak konzumují pivo. Uznávám, že to v roušce jaksi nejde. ( Nakonec stejně tak do hospody - abych vešla, musím mít roušku. Projdu dveřmi a sundám ji. Pivo přece v roušce pít nebudu. )
Už se chystají 3. dávky očkování. Nikdo zatím neví, co s námi udělala ta 1.,2. To jde fakt jenom o peníze farma průmyslu?
Někde jsem četla otázku : Kolik dávek člověk vydrží ?

17.8.2021 10:13

Hele já bych se toho zase až tak nebála...jakože opatření bude moc moc moc.
Je před volbama, tak si myslím, že se naopak bude rozvolňovat.

A snad to nedopadne jako v loni, doufám, že mutace delta bude fakt spíš rýmička a nebo lehká chřipečka, že nebudou plný nemocnice a že všechno zase nepůjde do kopru.
Přestože nejsem žádný odpírač roušek a očkování, tak ale taky čekám, až se zase život vrátí do nějakých normálních kolejí a budeme žít s covidem stejně jako s tou chřipajznou...třeba.

Jinak jsem fakt ráda, že nikam do zahraničí necestuju a nemám děti školou povinné, protože už se v těch nařízeních tak nějak ztrácím....no ono obecně sledovat, co kde platí....neustále se mě někdo ptá "hele nevíš, potřebuju test sem a nebo nevíš, jak je to při návratu z toho a toho zahraničí"
Ve své podstatě jsem ráda, že jsem očkovaná a že nemusím testy řešit....testuju se stejně, ale nemusím si dělat hlavu, jestli mám aktuálně test platný, abych mohla tam a nebo onam.

17.8.2021 10:21

Nařízení jsou jaksi neefektivní a bezzubá. Já když jedu v neděli ráno vlakem sama ve vagonu, tak roušku mám, podle nařízení.
Ve městě se sejde cca 200 lidí na náměstí ve stanu na slavnostech piva a roušky nemají. Jednak je to přece venku a pak konzumují pivo. Uznávám, že to v roušce jaksi nejde. ( Nakonec stejně tak do hospody - abych vešla, musím mít roušku. Projdu dveřmi a sundám ji. Pivo přece v roušce pít nebudu. )
Už se chystají 3. dávky očkování. Nikdo zatím neví, co s námi udělala ta 1.,2. To jde fakt jenom o peníze farma průmyslu?
Někde jsem četla otázku : Kolik dávek člověk vydrží ?

Vůbec je to celý na palici. V supermarketu to má na hubě každej, ale taky jak ve kterém, V Penny to měli všichni včetně prodavaček i na nose, v Bille všichni pod nosem, jedna z pokladních dokonce svačila, takže ji neměla vůbec. V Brně na výstavě v jedné hale tisíce lidí, roušku neměl nikdo, ono to v tom vedru dost dobře ani nebylo možný, já sebou málem sekla i bez ní. A nakonec ve sdělovacích prostředcích se objevují fotky nebo videa politiků, kteří si roušky nasazují až těsně před tv přenosem.

Lidi, kteří se nechali naočkovat, jsou pořád součástí klinické studie, která podle dostupných informací může trvat 10 - 15 let. Pořád je to dobrovolné, ale jsme do toho víceméně všichni tlačeni. Ad testování, je stejně nespolehlivé, ale neočkovaní se testovat musejí, očkovaní ne, přestože můžou být přenašeči. Od začátku, co se testuju, jsem nikdy neměla test pozitivní, ale když jdu do obchodu i bezprostředně po testu, musím mít roušku. Očkovaní, kteří se vrátili ze zahraničí, se testovat nemusejí, ani nemusejí být v karanténě. Známá třeba byla na dovolené ve Slovinsku, v Itálii a na Slovensku, roušku nikde nenosila, nemusela se nikde prokazovat, že je očkovaná, testovat se taky nemusela.

17.8.2021 10:26

Hele já bych se toho zase až tak nebála...jakože opatření bude moc moc moc.
Je před volbama, tak si myslím, že se naopak bude rozvolňovat.

A snad to nedopadne jako v loni, doufám, že mutace delta bude fakt spíš rýmička a nebo lehká chřipečka, že nebudou plný nemocnice a že všechno zase nepůjde do kopru.
Přestože nejsem žádný odpírač roušek a očkování, tak ale taky čekám, až se zase život vrátí do nějakých normálních kolejí a budeme žít s covidem stejně jako s tou chřipajznou...třeba.

Jinak jsem fakt ráda, že nikam do zahraničí necestuju a nemám děti školou povinné, protože už se v těch nařízeních tak nějak ztrácím....no ono obecně sledovat, co kde platí....neustále se mě někdo ptá "hele nevíš, potřebuju test sem a nebo nevíš, jak je to při návratu z toho a toho zahraničí"
Ve své podstatě jsem ráda, že jsem očkovaná a že nemusím testy řešit....testuju se stejně, ale nemusím si dělat hlavu, jestli mám aktuálně test platný, abych mohla tam a nebo onam.

Mně to přijde diskriminační. Testuju se každý pátek, protože pojišťovna mně zaplatí jen jeden test za týden. Ale test platí jen 72 hodin. Takže když potřebuju třeba zrovna na tu výstavu, tak si ten test musím zaplatit. Nikdo ho nechce, jsem vždy negativní, nic mi není, cítím se výborně. Ale musím, protože je to nařízeno.
Jako fakt mně to přijde horší, jak za komunistů. To mně třeba pustili i na nepřístupnej film a řekli mně, ať si sednu někam do kouta.

17.8.2021 10:26
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Nejsem očkovaná, ještě jsem nebyla ani jednou testovaná. Jsem tu jediná? Nějak jsem neměla potřebu..

17.8.2021 10:28
assil

XXX.XXX.225.195

lesnížínka napsal(a):
Nejsem očkovaná, ještě jsem nebyla ani jednou testovaná. Jsem tu jediná? Nějak jsem neměla potřebu..

Asi jo, většina lidí alespoň někam chodí.
Nás teď testovali v práci, očkovaný i neočkovaný, ale tak až zpoplatní ty testy, bude už jen očkování jediná cesta jak vylézt z baráku.

17.8.2021 10:33
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Vůbec je to celý na palici. V supermarketu to má na hubě každej, ale taky jak ve kterém, V Penny to měli všichni včetně prodavaček i na nose, v Bille všichni pod nosem, jedna z pokladních dokonce svačila, takže ji neměla vůbec. V Brně na výstavě v jedné hale tisíce lidí, roušku neměl nikdo, ono to v tom vedru dost dobře ani nebylo možný, já sebou málem sekla i bez ní. A nakonec ve sdělovacích prostředcích se objevují fotky nebo videa politiků, kteří si roušky nasazují až těsně před tv přenosem.

Lidi, kteří se nechali naočkovat, jsou pořád součástí klinické studie, která podle dostupných informací může trvat 10 - 15 let. Pořád je to dobrovolné, ale jsme do toho víceméně všichni tlačeni. Ad testování, je stejně nespolehlivé, ale neočkovaní se testovat musejí, očkovaní ne, přestože můžou být přenašeči. Od začátku, co se testuju, jsem nikdy neměla test pozitivní, ale když jdu do obchodu i bezprostředně po testu, musím mít roušku. Očkovaní, kteří se vrátili ze zahraničí, se testovat nemusejí, ani nemusejí být v karanténě. Známá třeba byla na dovolené ve Slovinsku, v Itálii a na Slovensku, roušku nikde nenosila, nemusela se nikde prokazovat, že je očkovaná, testovat se taky nemusela.

Nenapsala bych to líp 👍 (ten palec nahoru je pro vás, vše ostatní by si ho zasloužilo 👎)

Bohužel neví nikdo nic, je to nové a všechna opatření jsou ve stádiu pokusů.
Děti očkovat nenechám i kdybych jim testy měla platit.

17.8.2021 10:37

jak je to při návratu z toho a toho zahraničí"

Švédsko je pro nás červené, Německo zelené - v pohodě. Do republiky přijíždím z Německa......kdo bude hlásit, že jede ze Švédska a zavře se do karantény?

Ví někdo, jestli je to ošetřené lépe?

17.8.2021 10:42
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

lesnížínka napsal(a):

Asi jediná budete :-)

Já třeba test potřebuji za tátou do domova s pečovatelskou službou, teď jsme byli 2x na dovolené.
Testovali jsme se pravidelně v práci, děti ve škole .
Bavila jsem se se sestrou v DD a loni na podzim tam koronovir měli všichni prý na něj nikdo nezemřel - ale staroušků tam zemřelo mnoho ovšem prý vyloženě seschli na stesk ,když meli půl roku zakázané návštěvy ! Což mě naprosto šokovalo 😔

Děláme si ho i když jdeme do kina, zoo, bazénu, do restaurace.
I když je pravda, že ho nikdy nikde nechtěli - jen na bazénu ano.

Manžel jezdí na rybářské závody a tam ho také vyžadují .

17.8.2021 10:54

lesnížínka napsal(a):

Asi nikam nechodíte, kde je to potřeba. Já povětšinou teda taky sedím doma. Ale měli jsme teď přes léto se psy zkoušky a 4 výstavy a tam prostě test být musel, ačkoliv kontrolovali to jenom na jedné, na ostatních nám jen řekli, že v případě, kdyby přišla kontrola, musíme se prokázat platným negativním testem. Celkem teda pochybuju, že to měli úplně všichni návštěvníci, navíc si nedělám iluze, že kdyby byl někdo pozitivní, tak by tam nejel, když jsem viděla hárající fenu a kašlajícího psa.

17.8.2021 10:57

lesnížínka napsal(a):

taky to tak mám:D

u nás je svět ještě v pořádku

no a organizovaných akcí se opravdu neúčastním.

17.8.2021 10:58
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ne, právě, že nechodím, ani nejezdím. Prostě jsem nebyla nikde, kde by se to vyžadovalo. Zatím. Jdu žehlit no výhodu to má, že můžu bez testu i bez roušky

17.8.2021 11:02

Nenapsala bych to líp 👍 (ten palec nahoru je pro vás, vše ostatní by si ho zasloužilo 👎)

Bohužel neví nikdo nic, je to nové a všechna opatření jsou ve stádiu pokusů.
Děti očkovat nenechám i kdybych jim testy měla platit.

Klukovi je 20, rozhodnout už se může sám, ale zatím se očkovat nechce. Dnes mi řekl, že když kvůli kolejím a škole bude muset, tak půjde. Je mi z toho zle.
Oba starší 33 a 32 let očkovaní jsou a jen kvůli tomu, aby měli klid. Oba ale mají jisté zdravotní problémy, ale to veřejně psát nebudu, jen do SZ.
Pokud se kluk bude muset testovat a nebude to proplácet pojišťovna, tak mně to bude stát měsíčně místo 3000 2x tolik nejmíň. A nejhorší je, že se na tom napakuje zase nějaký milionář. Ale to už je pak jedno, jestli to bude proplácet pojišťovna nebo ne.
Přijde mi to fakt jako cílená likvidace nižší střední třídy.

17.8.2021 11:04

Já osobně si myslím, že i očkovaní by se měli testovat minimálně, když jdou na nějakou hromadnou akci.
Já bych si jako očkovaná sice klidně mohla říct..."co je mi do neočkovaných, že je nakazím, jejich blbost, že se nechtějí očkovat", ale snažím se chovat tak, abych chránila lidi, kteří se očkovat nemohou nechat....jednoho takového mám doma.
Ono je pravda, že očkovaní mohou být přenašeči, o tom žádná. Možná jsou ještě nebezpečnějšími, protože můžou být...alespoň si to myslím...častěji bezpříznakoví než neočkovaní lidé. Ale na druhou stranu si myslím, že pokud nakazí očkovaného, tak je velká pravděpodobnost, že nemoc bude mít lehký průběh, že u neočkovaného je to riziko asi vyšší......no a teď jsme u toho....neustále čtu na diskuzích, jak někteří neočkovaní prohlašují "vy co se bojíte, tak se nechte očkovat, zalezte si domu a noste roušky a nás ostatní nechte žít" a upřímně, já bych to snad i nechala, já se chráním dle svého uvážení a ostaní mi můžou být u (víte čeho) a teď to myslím opravdu bez urážky.

Vím, že jsou testy nepřesné, ale zase si říkám, že nahrazuji kvalitu kvantitou.

17.8.2021 11:13
rapotacka11

XXX.XXX.225.13

lesnížínka napsal(a):

Já se taky hlásím.

17.8.2021 11:18

Já osobně si myslím, že i očkovaní by se měli testovat minimálně, když jdou na nějakou hromadnou akci.
Já bych si jako očkovaná sice klidně mohla říct..."co je mi do neočkovaných, že je nakazím, jejich blbost, že se nechtějí očkovat", ale snažím se chovat tak, abych chránila lidi, kteří se očkovat nemohou nechat....jednoho takového mám doma.
Ono je pravda, že očkovaní mohou být přenašeči, o tom žádná. Možná jsou ještě nebezpečnějšími, protože můžou být...alespoň si to myslím...častěji bezpříznakoví než neočkovaní lidé. Ale na druhou stranu si myslím, že pokud nakazí očkovaného, tak je velká pravděpodobnost, že nemoc bude mít lehký průběh, že u neočkovaného je to riziko asi vyšší......no a teď jsme u toho....neustále čtu na diskuzích, jak někteří neočkovaní prohlašují "vy co se bojíte, tak se nechte očkovat, zalezte si domu a noste roušky a nás ostatní nechte žít" a upřímně, já bych to snad i nechala, já se chráním dle svého uvážení a ostaní mi můžou být u (víte čeho) a teď to myslím opravdu bez urážky.

Vím, že jsou testy nepřesné, ale zase si říkám, že nahrazuji kvalitu kvantitou.

Ano, já vás naprosto chápu. Já tedy skoro žádné diskuze raději nečtu, protože agresívní lidi jsou na obou stranách, neoočkovaní píšou to, co uvádíte, a očkovaní zase, že jsme sobci a ohrožujeme je a že není možné, aby bylo těch lidí, co se očkovat nemohou, víc než 10%. Mělo by to být svobodné rozhodnutí každého z nás. Ano, já se přiznám, že jsem sobec a myslím především na sebe. Proto se očkovat nechci. Ale nevylučuju, že to někdy neudělám.

17.8.2021 11:54

Ano, já vás naprosto chápu. Já tedy skoro žádné diskuze raději nečtu, protože agresívní lidi jsou na obou stranách, neoočkovaní píšou to, co uvádíte, a očkovaní zase, že jsme sobci a ohrožujeme je a že není možné, aby bylo těch lidí, co se očkovat nemohou, víc než 10%. Mělo by to být svobodné rozhodnutí každého z nás. Ano, já se přiznám, že jsem sobec a myslím především na sebe. Proto se očkovat nechci. Ale nevylučuju, že to někdy neudělám.

Já už jsem to psala několikrát....je mi srdečně jedno, jestli se někdo nechá naočkovat a nebo ne...každého věc, pokud to není povinné, tak má každej svojí hlavu a je to čistě na něm.....
Jediné, co by mě na neočkovaných mohlo naštvat, by byla situace, kdy by se virus zase rozšířil masivně a že by to bylo v převážné většině mezi neočkovanými a zase by se zaplnily nemocnice a zase by se všechno zavřelo....a co si budeme povídat, já sobec jsem, takže by mě to štvalo hlavně kvůli tomu, že bych zase přišla o prachy.......ale to už se doufám nestane.

Aby jste si nemyslela...naše rodina taky není "ta očkovaná"...já, dcera a moje mamka jsme, syn nemůže a manžel se bojí, protože zná osobně dva lidi, kteří měli vedlejší účinky po očkování.
Moje nej kamarádka taky očkovaná není...taky se jí do toho nechce...

Opravdu nejsem člověk, co by do toho někoho nutil nebo se pouštěl do nějakých přednášek.
Jak jsem psala....já se zařídila po svém dle svého a jinak ať si každý dělá, co chce.
A kdyby se třeba už mohlo všude bez roušek a mě by se situace nezdála, tak prostě budu nosit trojkovej respirátor...třeba.

17.8.2021 11:58

mě štve ta neskutečná mediální masáž a vyvolává to ve mně takový viscerální odpor, jakože s takovou se teda nenechám očkovat tuplem

ale je to stejně jak takové hypotetické mentální cvičení, protože pokud bych se donutila k nějaké vakcinaci, tak je to tetanovka a ani to se pravděpodobně nestane.

17.8.2021 12:10

mě štve ta neskutečná mediální masáž a vyvolává to ve mně takový viscerální odpor, jakože s takovou se teda nenechám očkovat tuplem

ale je to stejně jak takové hypotetické mentální cvičení, protože pokud bych se donutila k nějaké vakcinaci, tak je to tetanovka a ani to se pravděpodobně nestane.

No, já to právě v poslední době začínám mít tak nějak podobně. A mám to tak vždycky, když mě někdo do něčeho tlačí. Před 18 lety jsem kvůli tlaku na jistou operaci i změnila doktora, předtím i práci.

17.8.2021 12:17
rapotacka11

XXX.XXX.225.13

Je to už starý, ale
není na tom něco?

Chtějí jen naše dobro.
Nenechme si ho vzít.

17.8.2021 12:32

Jsem očkovaná z přesvědčení. Stejně, jako jsem očkovaná proti tomu tetanu a třeba klíšťové encefalitidě, ale nikdy proti chřipce. A taky proto, že už jsem stará a mnoho škody na mě očkování napáchat nemůže. Ale kdybych se měla rozhodovat teď.....nevím, nevím. Bezprostřední vedlejší účinky jsem neměla žádné. Ale dlouhodobě cítím, že blbnu. Asi to bude tím očkováním :-)). Testovaná - ani jednou, nebylo potřeba.
Očkovat děti ( jen proto, aby se mnou mohly na dovolenou ) bych nenechala.

17.8.2021 12:38
GAELLE

XXX.XXX.66.235

rapotacka11 napsal(a):
Já se taky hlásím.

Taky nejsem očkovaná a nebyla jsem na žádném testu nikdy.
Do hospody chodím na zahrádku, akce jen ty co byly venku.
Do barů a do kina jsem nechodila ani před covidem.
Kamarádky co byly na dovolené u moře nikdo na letišti nekontroloval. Ani pasy natož nějaké tečky čtečky.
Očkovaní mohou se nakazit a virus přenášet. Takže naprosto nechápu že mají nějakou "bezinfekčnost".
Je to prostě diskriminace a časem nás prostě donutí všechny.
Ve FR už lékaři a zdravotní personál očko povinné. Bez qr kodu nemohou do kavárny, restaurace, oc, vlaku, busu ..................super ne?

17.8.2021 12:38
fikovnice

XXX.XXX.133.66

Mně také vadí masírka médií. A také to, že všechna dobrovolná očkování (klíšťovka apod.) jsou placená. Asi, kdyby se mělo platit toto očkování, vybodli by se na to už všichni.

A slovenská losovačka dopadla prý nějak neslavně.

17.8.2021 12:39

Jsem očkovaná z přesvědčení. Stejně, jako jsem očkovaná proti tomu tetanu a třeba klíšťové encefalitidě, ale nikdy proti chřipce. A taky proto, že už jsem stará a mnoho škody na mě očkování napáchat nemůže. Ale kdybych se měla rozhodovat teď.....nevím, nevím. Bezprostřední vedlejší účinky jsem neměla žádné. Ale dlouhodobě cítím, že blbnu. Asi to bude tím očkováním :-)). Testovaná - ani jednou, nebylo potřeba.
Očkovat děti ( jen proto, aby se mnou mohly na dovolenou ) bych nenechala.

No právě. A z toho důvodu, že já vždycky mám po všem nežádoucí účinky, potřebuju ještě doplatit hypotéku a živím se hlavou, tak nemůžu zblbnout. :-)

Jinak pro info, jestli někdo znáte Neurol, jednou kdysi dávno mně ho doktor napsal, já si vzala první tabletku a nespala jsem celou noc, mělo to na mě přesně opačný účinky, do rána jsem běhala po sídlišti.

17.8.2021 12:42
fikovnice

XXX.XXX.133.66

No právě. A z toho důvodu, že já vždycky mám po všem nežádoucí účinky, potřebuju ještě doplatit hypotéku a živím se hlavou, tak nemůžu zblbnout. :-)

Jinak pro info, jestli někdo znáte Neurol, jednou kdysi dávno mně ho doktor napsal, já si vzala první tabletku a nespala jsem celou noc, mělo to na mě přesně opačný účinky, do rána jsem běhala po sídlišti.

Paradoxní reakce.
Neurol = Xanax (nedávno zde zmiňovaný "Megi"); většinu lidí tedy seduje...

17.8.2021 13:03
fikovnice

XXX.XXX.133.66

fikovnice napsal(a):
Milí přátelé,
protože se tu fakt bavíme o všem možném, chci sem napsat, že Pan Doktor (a ta velká písmena si fakt zaslouží) je po těžké operaci, ale komunikuje se mnou formou sms; nový jícen má vytvořený z velké kurvatury žaludku (to jsem zvědavá, zda to systém nevyhodnotí jako sprosté slovo :-)). No, a dva dny po operaci mi nabídl pomoc stran nějakého vyšetření - prostřednictvím jeho syna (též lékaře). Neuvěřitelný Člověk!!!

Edit: PET MRI neprokázalo další ložiska ani blízká, ani vzdálená, ani postižení uzlin. Tak snad, snad...

17.8.2021 13:07
fikovnice

XXX.XXX.133.66

Hmm, tak se koukám za včera 210 pozitivně testovaných, ve špitále 59 lidí. Ta čísla jsou malá, ale postupně narůstají...a to je léto.

17.8.2021 13:07

fikovnice napsal(a):
Paradoxní reakce.
Neurol = Xanax (nedávno zde zmiňovaný "Megi"); většinu lidí tedy seduje...

No vidíš, mě ne, od tý doby si jen tak něco nevezmu. Teď si ještě vybavuju, že potom mně ještě napsali Risperdal, žádný zklidnění se nekonalo, nakonec dr. zrušil všechny léky a dal mi jen magnézko. Jímá mě hrůza, jen si na to vzpomenu, jak jsem běhala kolem baráku jak čamrda, abych to ze sebe dostala. Fuj.

17.8.2021 13:13

A také to, že všechna dobrovolná očkování (klíšťovka apod.) jsou placená.

Upřesním : si musíme zaplatit.

17.8.2021 13:32
fikovnice

XXX.XXX.133.66

A také to, že všechna dobrovolná očkování (klíšťovka apod.) jsou placená.

Upřesním : si musíme zaplatit.

Ano, takto jsem to myslela, ale blbě formulovala.

17.8.2021 13:38

fikovnice napsal(a):
Ano, takto jsem to myslela, ale blbě formulovala.

Když jsem si přečetla tu první větu....moje první reakce byla: zas mají v Brně protekci, já si klíšťovku musela zaplatit. Druhá věta to uvedla na pravou míru :-)

17.8.2021 13:39
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Když jsem si přečetla tu první větu....moje první reakce byla: zas mají v Brně protekci, já si klíšťovku musela zaplatit. Druhá věta to uvedla na pravou míru :-)

Mně klíšťovku proplatila pojišťovna v téměř plné výši.

18.8.2021 18:36
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Musím se s vámi podělit o náš dnešní zážitek (písnu ho s prominutím sem,když se tu píše o všem možném a aspoň poskočí fikovnice k 10tis)

Šla jsem na špendlíky a na cestě leželo něco. Myslela jsem,že mrtvý pták a ono to bylo koťátko ještě s pupečníkem a obalem u pupíku. Dychalo ,snažilo se i s tím obalem pohnout,když jsem ho zvedla mnoukalo, chudinka se tak snažilo.

Naložili jsme se se synem a dovezli k vetce,která měla zrovna dneska volno .
No nakonec jsme ho předali do péče kočičího útulku, kde se ho ujali, vyčistili, odstřihli pupečník , dali na vyhřívanou dečku, a největší radost jsem měla ,když s chutí začalo pít mlíčko !!!
Vážilo celých 72 g.
Snad má šanci na přežití a pokud ano, bude naše :-)

Držte mu palce, byť jsem spíš psí máma, kocourek mě chytil za srdíčko

18.8.2021 22:24
fikovnice

XXX.XXX.132.51

Musím se s vámi podělit o náš dnešní zážitek (písnu ho s prominutím sem,když se tu píše o všem možném a aspoň poskočí fikovnice k 10tis)

Šla jsem na špendlíky a na cestě leželo něco. Myslela jsem,že mrtvý pták a ono to bylo koťátko ještě s pupečníkem a obalem u pupíku. Dychalo ,snažilo se i s tím obalem pohnout,když jsem ho zvedla mnoukalo, chudinka se tak snažilo.

No nakonec jsme ho předali do péče kočičího útulku, kde se ho ujali, vyčistili, odstřihli pupečník , dali na vyhřívanou dečku, a největší radost jsem měla ,když s chutí začalo pít mlíčko !!!
Vážilo celých 72 g.

Jani, jsi úžasná, skvělá!
Uvidíš, že nebudeš litovat...kočky jsou též úžasná stvoření. A dej pak fotku, jo?

19.8.2021 07:44
cibulka78

XXX.XXX.107.82

a kde byly kamaradky? bratr s pritelkyni se pred tydnem vratil z řecka ( ostrov kos) a na letisti po nich chteli certifikat o dvojim ockovani ( tecka je nezajimala)

19.8.2021 07:45
cibulka78

XXX.XXX.107.82

pani si kote nenechala, je v utulku

19.8.2021 07:47

cibulka78 napsal(a):

..umíte číst text?

19.8.2021 10:07
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

fikovnice napsal(a):
Uvidíš, že nebudeš litovat...kočky jsou též úžasná stvoření. A dej pak fotku, jo?

Jo, Jani to nejsem .
Byla jsem v tu chvíli docela vykulená, jak jsem najednou VŮBEC nevěděla jak tomu prckovi nejlíp pomoct
Vystresla mě ta pupeční šňůra s placentou

Ale pak pocit, že jsem ho předala do rukou,kde věděli co s ním a byli na to připraveni,byl hrozně ulevny.

Když jsem vecer hledala jak kotě odchovávat ihned po porodu, myslím že člověk co to vidí poprvé v životě a není připraven nemá šanci to zvládnout. Vyhřívaná dečka, speciální mlíčko, masáž bříška, správná teplota, co hoďku/dvě krmení

19.8.2021 10:10
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

cibulka78 napsal(a):

Ano,zatím je v útulku.
Neuměla jsem mu pomoct.

Ale pokud Bůh dá a jakmile bude moct vezmeme si ho domů

Snad naše mopsata nebudou mít problém ,ale jsou hodní.

19.8.2021 10:22
rapotacka11

XXX.XXX.224.35

Budou u vytržení.

19.8.2021 12:23
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

rapotacka11 napsal(a):
Budou u vytržení.

To dají :-)
Nebudou první psi s kočkou v baráku

neverend

19.8.2021 13:38
neverend

XXX.XXX.213.247

Na podzim se toho na nás navalí mnohem víc než je covid. 😐 Co říkáte na uprchlíky z Afghanistanu? Bude jich opravdu hodně jak se dalo očekávat už dřív s odchodem vojsk. A jak se krásně lhalo o stavu tamní armády jste už slyšeli? 🙂 Teoreticky by na papíře měla bez problémů Táliban zválcovat, ale v reálu to bylo zcela opačně. Ještě pořád věříte oficiálním zdrojům informací? Tady se lhalo léta a oficiálně o připravenosti tamní armády. Ve skutečnosti tam proudily obrovské prostředky a reálně byla armáda nebojeschopná. Podle mého byla obrovská chyba aby spojenci Afg opustili. Co na to říkáte Vy?

19.8.2021 13:55

neverend napsal(a):
Na podzim se toho na nás navalí mnohem víc než je covid. 😐 Co říkáte na uprchlíky z Afghanistanu? Bude jich opravdu hodně jak se dalo očekávat už dřív s odchodem vojsk. A jak se krásně lhalo o stavu tamní armády jste už slyšeli? 🙂 Teoreticky by na papíře měla bez problémů Táliban zválcovat, ale v reálu to bylo zcela opačně. Ještě pořád věříte oficiálním zdrojům informací? Tady se lhalo léta a oficiálně o připravenosti tamní armády. Ve skutečnosti tam proudily obrovské prostředky a reálně byla armáda nebojeschopná. Podle mého byla obrovská chyba aby spojenci Afg opustili. Co na to říkáte Vy?

Co to píšete? Copak vy nevidíte, že afghánská armáda nebojovala? Je celkem jedno, jak byla připravená nebo ne, když to vzdali bez boje. Neměli chuť a vůli bojovat.
Nebyla chyba, že spojenci odešli z Afghánu, muselo k tomu dojít. Nelze donekonečna bojovat za někoho, kdo o to nestojí. Špatné je, že Tálibán získal pocit, že zvítězil, a islámské teroristické organizace po celém světě si z něj budou brát příklad. Plus mají teď obrovskou základnu - Afghánistán.

19.8.2021 14:03
Moyda

XXX.XXX.231.181

neverend napsal(a):

Vy jako bývalý účastník misí by jste měl něco vědět o mentalitě těchto národů né? Vás snad překvapilo jak to tam dopadlo? Afgánci ať zůstanou doma a o svoji svobodu se zaslouží sami, jinak mají co chtějí.

19.8.2021 14:35
assil

XXX.XXX.225.195

neverend napsal(a):

Ona ta armáda bojeschopná byla, akorát nebyla bojeochotná. Holt my na západě adorujeme státy a nechceme si připustit, že někde na stát kašlou a kmen je víc. A navíc myslím, že pro většinu Afghánistánu se Tálibánem ani nic moc nemění.

neverend

19.8.2021 14:48
neverend

XXX.XXX.213.247

Jo oni Vám to ještě neřekli? 😄 Já už myslel že víte jak to tam vypadalo ve skutečnosti. Tak diskuze odsonuta na později až dorazí informace i sem.🙂

19.8.2021 14:59

neverend napsal(a):
Jo oni Vám to ještě neřekli? 😄 Já už myslel že víte jak to tam vypadalo ve skutečnosti. Tak diskuze odsonuta na později až dorazí informace i sem.🙂

Copak? Taťka v Nevadě vás zase informoval? Nebo jste tam na skok tajně byl?

neverend

19.8.2021 15:34
neverend

XXX.XXX.213.247

Copak? Taťka v Nevadě vás zase informoval? Nebo jste tam na skok tajně byl?

Kdepak taťka, bohužel oficiální cesta.😐 No to by byla radost zase se stěhovat a všechno a všechny tu nechat. Nikdy jsem se nikde nevázal právě z důvodu těch náhlých "přesunů". Jen teď už jsem myslel že to skončilo. A Vy buďte v následujících měsících opatrní taky. Pokud si i sem přijedou vyřizovat účty, jste v nebezpečí také.Vím moc dobře co dovedou a jaké prostředky jsou k tomu účelu schopni použít.

19.8.2021 16:03

To dají :-)
Nebudou první psi s kočkou v baráku

Mopsle a kočky? Tssss! Za chvíli si bude kočka myslet, že je taky mops, jako náš Pan Bečka, nebojte

19.8.2021 16:06

Začínám si myslet, že meifi je postižen stejnou nemocí, jako jeden náš známý, který si vybudoval protiatomový kryt, kde má neustále čerstvou zásobu potravin na cca tři měsíce (pravidelně obměňuje). A jelikož nemoc evidentně věkem postupuje, tak teď si koupil hrobku a sám si na ní splácává sochu.... Ten nás taky neustále krmí předpovědí, že za tři měsíce bude hůř! Už deset let...

19.8.2021 16:08
rapotacka11

XXX.XXX.224.35

Ten nás taky neustále krmí předpovědí, že za tři měsíce bude hůř! Už deset let...

Kecá.
Už bude jen a jen líp.

neverend

19.8.2021 16:37
neverend

XXX.XXX.213.247

Začínám si myslet, že meifi je postižen stejnou nemocí, jako jeden náš známý, který si vybudoval protiatomový kryt, kde má neustále čerstvou zásobu potravin na cca tři měsíce (pravidelně obměňuje). A jelikož nemoc evidentně věkem postupuje, tak teď si koupil hrobku a sám si na ní splácává sochu.... Ten nás taky neustále krmí předpovědí, že za tři měsíce bude hůř! Už deset let...

Tak takový blázny znám taky dva.😄 Fakt bunkr nevlastním a ani ho nemám v plánu.U mě je ale pozoruhodné, že mi ty predikce vycházejí.🙂 Na koních jste se tomu smáli a najednou bum covid.🙂 Bohužel Vás varovat je fakt zbytečné.😐 Jenže nejsme tady sami a chodí sem lidi i tací, co vůbec nepřispívají do diskuze. Když mi nevěříte, tak je to vaše věc, ale není správně bránit jiným lidem v přístupu k informacím. Nemohu prozradit nic víc o zdrojích informací, ale zkrátka je mám. I o tom Afg jsem měl info, akorát jak blbec jsem tomu nevěřil. Ukázalo se, že ofiko zdroje selhaly. To se Vy snad dozvíte časem a doufám, že Vás budou včas varovat. Já jen omylem předběhl sled událostí tady.

Neregistrovaný uživatel

19.8.2021 16:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.147

neverend napsal(a):
Tak takový blázny znám taky dva.😄 Fakt bunkr nevlastním a ani ho nemám v plánu.U mě je ale pozoruhodné, že mi ty predikce vycházejí.🙂 Na koních jste se tomu smáli a najednou bum covid.🙂 Bohužel Vás varovat je fakt zbytečné.😐 Jenže nejsme tady sami a chodí sem lidi i tací, co vůbec nepřispívají do diskuze. Když mi nevěříte, tak je to vaše věc, ale není správně bránit jiným lidem v přístupu k informacím. Nemohu prozradit nic víc o zdrojích informací, ale zkrátka je mám. I o tom Afg jsem měl info, akorát jak blbec jsem tomu nevěřil. Ukázalo se, že ofiko zdroje selhaly. To se Vy snad dozvíte časem a doufám, že Vás budou včas varovat. Já jen omylem předběhl sled událostí tady.

Jasne vsichni se pretrhnou vykecavat tajnosti zrovna tobe. A teď tu o Karkulce.

19.8.2021 17:06
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Že ju 👍
Jsou i stejně velcí :)

Musím ukázat manželovi vaši fotku, že jich máme moc prý. By máte koukám ještě o jednoho béžáka víc 👍

19.8.2021 17:15
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Věkem to rozhodně postupuje , moje děti mají fyzikarku,která jim vypráví také super věci o zásobě potravin , vody a krytu

Musí to být pro vašeho známého vyčerpávajíci ale, žít v této představě už 10let , a neustále se obávat "něčeho" ...

neverend

19.8.2021 19:27
neverend

XXX.XXX.213.247

Jasne vsichni se pretrhnou vykecavat tajnosti zrovna tobe. A teď tu o Karkulce.

Klidně posloužím, ale to nebudou rádi až to sem nakopčím.😄

19.8.2021 19:44

neverend napsal(a):

..tak schválně....

19.8.2021 19:45

neverend napsal(a):

Kdo nebude rád?

neverend

19.8.2021 20:04
neverend

XXX.XXX.213.247

Jsem myslel že Vy nebudete rádi, ale tak pro velký ohlas rád posloužím.😄😀

Žila jednou jedna hodná a milá dívenka. Všichni ji měli velice rádi a ze všech nejvíce maminka s babičkou. Babička jí ušila červený čepeček a podle něj jí začali říkat Červená Karkulka. Babička bydlela na samotě u lesa, kde široko daleko nebyla žádná jiná chaloupka. Babička se tam starala o lesní zvířátka.

Jednou v létě maminka napekla bábovku, do košíku přidala láhev vína a řekla Karkulce:
„Babička má dneska svátek. Vezmi košík a zanes ho k babičce do chaloupky. Ale jdi rovnou, ať se v lese nezatouláš!“ Karkulka pokývala hlavou a zvesela se vydala na cestu. Cestu si zpříjemnila poskakováním a broukáním si. Brzy se dostala do lesa až došla k malému potůčku. Karkulka neodolala, zula si boty a začala máchat nožky ve studené vodě. V tom se před ní objevil vlk.

„Dobrý den, Karkulko, kampak jdeš?“ zeptal se. Hlas mu skřípal, přestože se snažil mluvit drobounce, aby Karkulku nepolekal. Ale Karkulka se vlka nebála a povídala mu: „Jdu k babičce do chaloupky v lese. Má dnes svátek, a tak jí maminka upekla bábovku.“
„Chceš ochutnat?“ nabízela vlkovi. Ten si přičichl ke košíku a ušklíbl se. „Maso nemáš?“ zeptal se znechuceně.
„Nemám,“ odpovědělo děvčátko.
„No, nevadí, bábovku si nechám k večeři,“ řekl vlk.

V duchu už ale přemýšlel, jak by dostal Karkulku. „A kdepak bydlí tvoje babička?“ „Ty to nevíš?“ divila se Karkulka, „přece v chaloupce za lesem. Půjdeš kousek podle potoka, potom zahneš doprava a už tam budeš.“ „Tak víš co, Karkulko, budeme závodit,“ navrhl vlk. „Ty půjdeš dolů kolem potoka a já proti vodě. Schválně, kdo bude u babičky dřív.“ Karkulka se jen zasmála, popadla košík s bábovkou a vínem a vydala se na cestu. Vlk šel kousek opačným směrem, ale za chvíli skočil do houští a hnal se křovím rovnou na kraj lesa. Za chvilku už stál před babiččinou chaloupkou a klepal na dveře. „Kdopak to je?“ ozvalo se zevnitř. „To jsem já, Karkulka,“ zavolal tiše vlk. Babička se už nemohla vnučky dočkat a otevřela dveře. Vlk se na babičku vrh a spolkl ji. Potom si dal na hlavu její čepec, nasadil si na nos brýle a lehl si do postele. Vzal si babiččinu knížku a dělal, že čte. Karkulka se zatím v lese honila za motýly, sbírala maliny a prozpěvovala si, až konečně došla k chaloupce. Zaklepala na dveře a zevnitř se ozval chraptivý hlas: „Kdopak to ťuká?“ Karkulka se zarazila, ale pak odpověděla: „To jsem já, babičko, vaše Karkulka.“ „Pojď dál, děvenko, je otevřeno.“ Karkulka vešla dovnitř, a když spatřila babičku, podivila se: „Babičko, máte takový divný hlas.“ „I nediv se, děvče, napila jsem se studené vody a teď trochu stůňu.“ Karkulka tedy vyřídila pozdrav od maminky, postavila na stůl košík a šla dát babičce pusu. Ale jak ji uviděla zblízka, vylekala se: „Babičko, vy máte velké uši!“ „To abych tě lépe slyšela.“ „A babičko, vy máte velké oči!“ „To abych tě lépe viděla.“ „Ale babičko, vy máte velké zuby!“ podivila se Karkulka naposled. „To abych tě lépe mohl sníst!“ zařval vlk, vyskočil z postele a Karkulku taky spolkl! Jenže ta dvě veliká sousta ho velmi tížila. Svalil se zpátky do postele a tvrdě usnul.

Za malou chvíli šel kolem chaloupky myslivec, babiččin známý, a uslyšel zevnitř podivné chrápání, a tak se podíval oknem dovnitř. Vidí tam vlka s velikým břichem, jak chrápe v babiččině posteli. Na nic nečekal, vběhl dovnitř a tesákem rozpáral vlkovi břicho. Z něj vyskočila Karkulka, za ní babička, naštěstí obě živé a zdravé. Vlk zatím stále spal jako zabitý. Společně mu nasypali do břicha kamení a znovu ho zašili. Pak se schovali do kouta a čekali, co se bude dít. Vlk se za chvilku vzbudil a zaskuhral: „To mám ale žízeň!“ Dovlekl se ke studni, nahnul se nad ni a kamení ho stáhlo dolů. Žbluňklo to, kamení ho samou tíhou táhlo ke dnu a vlk se utopil. Babička pak pohostila myslivce vínem a bábovkou, najedli se a myslivec Karkulku pro jistotu odvedl domů.

Že už další nechcete? 😄😄

19.8.2021 20:08

Předpověď covidu. Epidemie chodí po sto letech. Obrazně řečeno. Jako stoletá voda.
https://adamasuniversity.ac.in/pandemics-before-covid-19-a-historical-perspective/
Co je jinak, než si myslíme, a samozřejmě si vše myslíme špatně, nikdo neslyšel o druhé straně mince různých "my vám pomůžeme a nevšímejte si toho, že sledujeme něco jiného" akcí. A kudy by z toho vnitrozemí, s hlídanou hranicí, za námi přišli, Afghánci?
Vodovodem?
Kdo by se nudil, to tajemství je v Afghanistan Papers. Pentagon, Irák dtto.

19.8.2021 20:13

neverend - vida, jde to i bez tajností!

19.8.2021 20:14

neverend napsal(a):
Jsem myslel že Vy nebudete rádi, ale tak pro velký ohlas rád posloužím.😄😀

Žila jednou jedna hodná a milá dívenka. Všichni ji měli velice rádi a ze všech nejvíce maminka s babičkou. Babička jí ušila červený čepeček a podle něj jí začali říkat Červená Karkulka. Babička bydlela na samotě u lesa, kde široko daleko nebyla žádná jiná chaloupka. Babička se tam starala o lesní zvířátka.

Jednou v létě maminka napekla bábovku, do košíku přidala láhev vína a řekla Karkulce:
„Babička má dneska svátek. Vezmi košík a zanes ho k babičce do chaloupky. Ale jdi rovnou, ať se v lese nezatouláš!“ Karkulka pokývala hlavou a zvesela se vydala na cestu. Cestu si zpříjemnila poskakováním a broukáním si. Brzy se dostala do lesa až došla k malému potůčku. Karkulka neodolala, zula si boty a začala máchat nožky ve studené vodě. V tom se před ní objevil vlk.

„Dobrý den, Karkulko, kampak jdeš?“ zeptal se. Hlas mu skřípal, přestože se snažil mluvit drobounce, aby Karkulku nepolekal. Ale Karkulka se vlka nebála a povídala mu: „Jdu k babičce do chaloupky v lese. Má dnes svátek, a tak jí maminka upekla bábovku.“
„Chceš ochutnat?“ nabízela vlkovi. Ten si přičichl ke košíku a ušklíbl se. „Maso nemáš?“ zeptal se znechuceně.
„Nemám,“ odpovědělo děvčátko.
„No, nevadí, bábovku si nechám k večeři,“ řekl vlk.

V duchu už ale přemýšlel, jak by dostal Karkulku. „A kdepak bydlí tvoje babička?“ „Ty to nevíš?“ divila se Karkulka, „přece v chaloupce za lesem. Půjdeš kousek podle potoka, potom zahneš doprava a už tam budeš.“ „Tak víš co, Karkulko, budeme závodit,“ navrhl vlk. „Ty půjdeš dolů kolem potoka a já proti vodě. Schválně, kdo bude u babičky dřív.“ Karkulka se jen zasmála, popadla košík s bábovkou a vínem a vydala se na cestu. Vlk šel kousek opačným směrem, ale za chvíli skočil do houští a hnal se křovím rovnou na kraj lesa. Za chvilku už stál před babiččinou chaloupkou a klepal na dveře. „Kdopak to je?“ ozvalo se zevnitř. „To jsem já, Karkulka,“ zavolal tiše vlk. Babička se už nemohla vnučky dočkat a otevřela dveře. Vlk se na babičku vrh a spolkl ji. Potom si dal na hlavu její čepec, nasadil si na nos brýle a lehl si do postele. Vzal si babiččinu knížku a dělal, že čte. Karkulka se zatím v lese honila za motýly, sbírala maliny a prozpěvovala si, až konečně došla k chaloupce. Zaklepala na dveře a zevnitř se ozval chraptivý hlas: „Kdopak to ťuká?“ Karkulka se zarazila, ale pak odpověděla: „To jsem já, babičko, vaše Karkulka.“ „Pojď dál, děvenko, je otevřeno.“ Karkulka vešla dovnitř, a když spatřila babičku, podivila se: „Babičko, máte takový divný hlas.“ „I nediv se, děvče, napila jsem se studené vody a teď trochu stůňu.“ Karkulka tedy vyřídila pozdrav od maminky, postavila na stůl košík a šla dát babičce pusu. Ale jak ji uviděla zblízka, vylekala se: „Babičko, vy máte velké uši!“ „To abych tě lépe slyšela.“ „A babičko, vy máte velké oči!“ „To abych tě lépe viděla.“ „Ale babičko, vy máte velké zuby!“ podivila se Karkulka naposled. „To abych tě lépe mohl sníst!“ zařval vlk, vyskočil z postele a Karkulku taky spolkl! Jenže ta dvě veliká sousta ho velmi tížila. Svalil se zpátky do postele a tvrdě usnul.

Za malou chvíli šel kolem chaloupky myslivec, babiččin známý, a uslyšel zevnitř podivné chrápání, a tak se podíval oknem dovnitř. Vidí tam vlka s velikým břichem, jak chrápe v babiččině posteli. Na nic nečekal, vběhl dovnitř a tesákem rozpáral vlkovi břicho. Z něj vyskočila Karkulka, za ní babička, naštěstí obě živé a zdravé. Vlk zatím stále spal jako zabitý. Společně mu nasypali do břicha kamení a znovu ho zašili. Pak se schovali do kouta a čekali, co se bude dít. Vlk se za chvilku vzbudil a zaskuhral: „To mám ale žízeň!“ Dovlekl se ke studni, nahnul se nad ni a kamení ho stáhlo dolů. Žbluňklo to, kamení ho samou tíhou táhlo ke dnu a vlk se utopil. Babička pak pohostila myslivce vínem a bábovkou, najedli se a myslivec Karkulku pro jistotu odvedl domů.

Že už další nechcete? 😄😄

To je špatné. Minulý čas stíhá přítomný, to se nedělá, fuj, do koše s tím. A furt ho ho ho jak Santa a pak pak pak jak pako.

neverend

19.8.2021 20:48
neverend

XXX.XXX.213.247

Předpověď covidu. Epidemie chodí po sto letech. Obrazně řečeno. Jako stoletá voda.
https://adamasuniversity.ac.in/pandemics-before-covid-19-a-historical-perspective/
Co je jinak, než si myslíme, a samozřejmě si vše myslíme špatně, nikdo neslyšel o druhé straně mince různých "my vám pomůžeme a nevšímejte si toho, že sledujeme něco jiného" akcí. A kudy by z toho vnitrozemí, s hlídanou hranicí, za námi přišli, Afghánci?
Vodovodem?
Kdo by se nudil, to tajemství je v Afghanistan Papers. Pentagon, Irák dtto.

Hele můj legendární tatík jako odborník by se zasmál a myslím Megi, že většina lidí co jsou z oboru.😄 Schválně jestli víte proč? Nedávno jsem zrovna na tohle téma co bylo kdysi měl s tatíkem diskuzi. 🙂 Napovím, týká se to epidemií dnes a srovnávání s minulostí.🙂

Neregistrovaný uživatel

19.8.2021 21:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.147

neverend napsal(a):
Hele můj legendární tatík jako odborník by se zasmál a myslím Megi, že většina lidí co jsou z oboru.😄 Schválně jestli víte proč? Nedávno jsem zrovna na tohle téma co bylo kdysi měl s tatíkem diskuzi. 🙂 Napovím, týká se to epidemií dnes a srovnávání s minulostí.🙂

Meifi. Dej uz s tema vymyslama pokoj. Nikdo ti to tu nezere. U me ses odkopal uz tema hovadinama o vojacich na zahranicnich misích kdysi na koních. A par dalsima detailama kde ti nedocvaklo ze by nekdo z ifaunaku moh mit přehled.. Ale je fakt ze baron Prášil a brouk Pytlík by se od tebe nohli učit....

Neregistrovaný uživatel

19.8.2021 21:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.147

neverend napsal(a):

Udajne mas pritelkyni, dva baraky osa 13 koni. To nemas nic lepsiho na práci nez prudit taky nebo je to imaginární jako skoro vsecko okolo tebe? 🤣😂

19.8.2021 21:30

Ale je fakt ze baron Prášil a brouk Pytlík by se od tebe nohli učit....

19.8.2021 21:35

neverend napsal(a):

Hele a co je mi do toho?

19.8.2021 21:42

Mně se líbí Pan Bečka, že se jmenuje Pan Bečka. Voláte na něj
Pane Bečka, je prostřeno k večeři, pojďte, odnesu vás ke stolu, ukažte, ještě ubrousek.
On se na každé fotografii mračí :-)

19.8.2021 22:17
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Afganistan.................V Arábii jsem kdysi 5 let žila a pracovala. A to byla země kde byla asi polovina křesťanů. Jejich mentalitu my nikdy nikdy nikdy nemáme šanci pochopit.
A na Afganistanu si vylámali kromě amíků zuby i rusáci.
NATO se tam nemělo vůbec angažovat.
Jen můj názor nic víc.
Kolik z překladatelů a "uprchlíků" sloužilo jak NATO tak Talibanu se můžem jen domýšlet.
A snímek z letadla? Opět samí mladí muži. Kdo vidí ženy a děti?
Asi budem ještě pěkně koukat. A nejen my.

19.8.2021 22:28

Čím dál tím víc mi přijde, že svět se zbláznil a celkově to jde tak nějak do kopru.

A proto se nezabývám bejkárnama, které nemám absolutně šanci ovlivnit. Tak si prostě sobecky žiu svým stereotypem a snažím se, aby tento stav byl co nejvíce stabilní a hlavně "carpe diem", protože nevím, co bude zítra.

neverend

19.8.2021 23:29
neverend

XXX.XXX.213.247

Hele a co je mi do toho?

Taky pravda.😄😄

neverend

20.8.2021 00:42
neverend

XXX.XXX.213.247

GAELLE napsal(a):
Afganistan.................V Arábii jsem kdysi 5 let žila a pracovala. A to byla země kde byla asi polovina křesťanů. Jejich mentalitu my nikdy nikdy nikdy nemáme šanci pochopit.
A na Afganistanu si vylámali kromě amíků zuby i rusáci.
NATO se tam nemělo vůbec angažovat.
Jen můj názor nic víc.
Kolik z překladatelů a "uprchlíků" sloužilo jak NATO tak Talibanu se můžem jen domýšlet.
A snímek z letadla? Opět samí mladí muži. Kdo vidí ženy a děti?
Asi budem ještě pěkně koukat. A nejen my.

Přesně tyto obavy mám taky.🙂 Oni všichni se angažují kvůli nerostnému bohatsví a vlivu na oblast. USA se již několikrát přesvědčilo, co znamená ztratit v těchto oblastech vliv.😐 A z toho jde strach ve smyslu vypuknutí dalšího Vietnamu či v horším případě globálnějšího konfliktu. Jenže společnost je správně namasírována a naučena co si má myslet a bohužel věří všemu co se jí nakváká.🙂 Si zvyknou, občas jim vyletí do vzduchu obchoďák pod zadkem, ale i na to si zvyknou.😄 Přeci i USA má dávno vyřešenou otázku rasismu a problémy s "černejma hubama" neexistují.🙂 Tomu snad nikdo nevěří kdo tam žil a přesto oficiálně je vše malováno na multi-kulti nebesa.Víte o znovu sílícím Ku-Klux-Klanu v mnoha státech,ne? Stejně tak se malují na krásno i uprchlíci. Mám strach aby to i tady nedopadlo jako s Francií a poťapanými Němci. Ti asi trpí ještě komplexem po Hitlerovi a nutí je to všem ukazovat humanitu v barevném provedení.😄 Tohle jsou totiž věci ze kterých už není cesty zpět. Francie už prostě jednou za čas zapálí svíčky za oběti, pitomci si popláčou u pomníčku a budou čekat až to zase někdo odskáče. Ve vlastní zemi se bát je hrozná představa.😐

Neregistrovaný uživatel

20.8.2021 00:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.156

neverend napsal(a):
Přesně tyto obavy mám taky.🙂 Oni všichni se angažují kvůli nerostnému bohatsví a vlivu na oblast. USA se již několikrát přesvědčilo, co znamená ztratit v těchto oblastech vliv.😐 A z toho jde strach ve smyslu vypuknutí dalšího Vietnamu či v horším případě globálnějšího konfliktu. Jenže společnost je správně namasírována a naučena co si má myslet a bohužel věří všemu co se jí nakváká.🙂 Si zvyknou, občas jim vyletí do vzduchu obchoďák pod zadkem, ale i na to si zvyknou.😄 Přeci i USA má dávno vyřešenou otázku rasismu a problémy s "černejma hubama" neexistují.🙂 Tomu snad nikdo nevěří kdo tam žil a přesto oficiálně je vše malováno na multi-kulti nebesa.Víte o znovu sílícím Ku-Klux-Klanu v mnoha státech,ne? Stejně tak se malují na krásno i uprchlíci. Mám strach aby to i tady nedopadlo jako s Francií a poťapanými Němci. Ti asi trpí ještě komplexem po Hitlerovi a nutí je to všem ukazovat humanitu v barevném provedení.😄 Tohle jsou totiž věci ze kterých už není cesty zpět. Francie už prostě jednou za čas zapálí svíčky za oběti, pitomci si popláčou u pomníčku a budou čekat až to zase někdo odskáče. Ve vlastní zemi se bát je hrozná představa.😐

A? Děláš jak kdybys byl jedinej kdo to tu vi 😂🤣

20.8.2021 07:19
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Pane Bečka, je prostřeno k večeři, pojďte, odnesu vás ke stolu, ukažte, ještě ubrousek.

Já říkám jedné čtrnáctileté ovčandě babičko a normálně jí i vykám. :) A popřeju jí zdravíčko, když kýchne.
Majitelé jsou ze mě na mrtvici. :)

20.8.2021 08:25

ve Francii nabízí spešl pojištění vozu proti smrti žehem
smutné.......

20.8.2021 09:20

Varaxi napsal(a):
Já říkám jedné čtrnáctileté ovčandě babičko a normálně jí i vykám. :) A popřeju jí zdravíčko, když kýchne.
Majitelé jsou ze mě na mrtvici. :)

To je super, jsem ráda, že to vím, až mě budou navlékat do kazajky, tak řeknu - nechte mě, Varaxi to dělá taky :-) :-)

20.8.2021 09:49
Varaxi

XXX.XXX.150.244

To je super, jsem ráda, že to vím, až mě budou navlékat do kazajky, tak řeknu - nechte mě, Varaxi to dělá taky :-) :-)

Hlavně nezapomeňte zajistit, ať Vás odvezou na psychinu do Kroměříže. Tam se setkáme! Celá Fauna bude pořádat hromadné návštěvy, budem chodit v županu vedle do květné zahrady pozorovat kytičky a motýlky, a když dostanem zmrzlinu, dám Vám svou porci.

20.8.2021 10:30

Varaxi napsal(a):
Hlavně nezapomeňte zajistit, ať Vás odvezou na psychinu do Kroměříže. Tam se setkáme! Celá Fauna bude pořádat hromadné návštěvy, budem chodit v županu vedle do květné zahrady pozorovat kytičky a motýlky, a když dostanem zmrzlinu, dám Vám svou porci.

Esi bude vanilková, tak budeme muset zavřít ještě někoho.

20.8.2021 11:04

Panu Bečkovi by se asi vykat mělo, ale on se hodně zapomíná a podlejzá a to vážené osobnosti nedělají. Ad. nasraný výraz - kdosi ho ftipně přirovnává ke Grumpy Cat a chce ho mít na tričku No, možná na tom nakonec vydělám majlant!

20.8.2021 11:07
Terven

XXX.XXX.110.191

No, já to právě v poslední době začínám mít tak nějak podobně. A mám to tak vždycky, když mě někdo do něčeho tlačí. Před 18 lety jsem kvůli tlaku na jistou operaci i změnila doktora, předtím i práci.

Jsem přesvědčená, že bude-li třetí dávka očkování, ochota lidí nechat se očkovat bude podstatně menší.
Důvodem toho, proč jsem se nechala očkovat, nebyl strach z covidu nebo jen velmi okrajově. Spíš jsem chtěla přispět k té proočkovanosti populace, nechtěla jsem být zdrojem nákazy pro ostatní a hodně mě štvalo týden co týden testování. Plus nějaký ten tlak okolí...
Tyhle důvody ale postupně vezmou za svý - zdrojem nákazy může být i očkovaný, testování výhledově hrozí i u očkovaných.
Plus znám dost lidí, kterým bylo po vakcíně fakt blbě. Vím, že nejde o život a nejsou to ty následky, kterých se obávám. Ale jedna známá prohlásila, že jí po 2. dávce bylo tak zle, že kam se hrabe covid, kterej prodělala též.
Já si nemyslím, že očkování je primárně špatně a k ničemu, ale vadí mi ten nátlak, o jakém psala bodlinka. A co mi vadí opravdu hodně - že jakákoliv pochybnost nebo jakýkoliv názor proti vakcinaci či opatřením, je okamžitě označen jako dezinformace. To si myslím, že je spíš kontraproduktivní a důvěře obyvatelstva to nepřidá.

20.8.2021 11:44

Terven napsal(a):
Jsem přesvědčená, že bude-li třetí dávka očkování, ochota lidí nechat se očkovat bude podstatně menší.
Důvodem toho, proč jsem se nechala očkovat, nebyl strach z covidu nebo jen velmi okrajově. Spíš jsem chtěla přispět k té proočkovanosti populace, nechtěla jsem být zdrojem nákazy pro ostatní a hodně mě štvalo týden co týden testování. Plus nějaký ten tlak okolí...
Tyhle důvody ale postupně vezmou za svý - zdrojem nákazy může být i očkovaný, testování výhledově hrozí i u očkovaných.
Plus znám dost lidí, kterým bylo po vakcíně fakt blbě. Vím, že nejde o život a nejsou to ty následky, kterých se obávám. Ale jedna známá prohlásila, že jí po 2. dávce bylo tak zle, že kam se hrabe covid, kterej prodělala též.
Já si nemyslím, že očkování je primárně špatně a k ničemu, ale vadí mi ten nátlak, o jakém psala bodlinka. A co mi vadí opravdu hodně - že jakákoliv pochybnost nebo jakýkoliv názor proti vakcinaci či opatřením, je okamžitě označen jako dezinformace. To si myslím, že je spíš kontraproduktivní a důvěře obyvatelstva to nepřidá.

Přesně tak. Na FB to docela jede a už se tam do mě obula jedna známá, která má cca 75 let, že my neočkovaní jsme hlupáci. Přitom já si jen slušně dovolila připomenout, že očkování je stále dobrovolné. Prý to děláme schválně jako protest proti vládě. Popravdě je to to poslední, co bych dnes řešila.

20.8.2021 12:55

Ale jedna známá prohlásila, že jí po 2. dávce bylo tak zle, že kam se hrabe covid, kterej prodělala též.

Taky takovo znám. Nějak z logiky ěci mi vyplývá, že ten kdo prodělal s těžím průběhem, neměl by být očkován vůbec. Není to potřeba, protilátky a imunitu má (asi )

20.8.2021 13:13
rapotacka11

XXX.XXX.224.79

Přesně tak. Na FB to docela jede a už se tam do mě obula jedna známá, která má cca 75 let, že my neočkovaní jsme hlupáci. Přitom já si jen slušně dovolila připomenout, že očkování je stále dobrovolné. Prý to děláme schválně jako protest proti vládě. Popravdě je to to poslední, co bych dnes řešila.

Před chvilkou hlásili ve zprávách v rádiu, že v Polsku
bude na podzim nejspíš očkování seniorů povinné.

20.8.2021 13:33
GAELLE

XXX.XXX.66.235

rapotacka11 napsal(a):
Před chvilkou hlásili ve zprávách v rádiu, že v Polsku
bude na podzim nejspíš očkování seniorů povinné.

U nás počítám po volbách bude pro všechny. Nejen pro seniory.

20.8.2021 13:33
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Jo, Jani to nejsem .
Byla jsem v tu chvíli docela vykulená, jak jsem najednou VŮBEC nevěděla jak tomu prckovi nejlíp pomoct
Vystresla mě ta pupeční šňůra s placentou

Ale pak pocit, že jsem ho předala do rukou,kde věděli co s ním a byli na to připraveni,byl hrozně ulevny.

Když jsem vecer hledala jak kotě odchovávat ihned po porodu, myslím že člověk co to vidí poprvé v životě a není připraven nemá šanci to zvládnout. Vyhřívaná dečka, speciální mlíčko, masáž bříška, správná teplota, co hoďku/dvě krmení

Udělala jsi to nejlepší, co jsi v dané chvíli mohla a čeho jsi byla schopná! Jak se prckovi daří?

20.8.2021 13:37
fikovnice

XXX.XXX.134.107

"...teď si koupil hrobku a sám si na ní splácává sochu..."

Černej humor, ale stejně se musím smát!

20.8.2021 13:43
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Čím dál tím víc mi přijde, že svět se zbláznil a celkově to jde tak nějak do kopru.

A proto se nezabývám bejkárnama, které nemám absolutně šanci ovlivnit. Tak si prostě sobecky žiu svým stereotypem a snažím se, aby tento stav byl co nejvíce stabilní a hlavně "carpe diem", protože nevím, co bude zítra.

To já přímo "Carpe dies!" Zítra jedu na další krátkou dovolču...

20.8.2021 13:47
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Ale jedna známá prohlásila, že jí po 2. dávce bylo tak zle, že kam se hrabe covid, kterej prodělala též.

Taky takovo znám. Nějak z logiky ěci mi vyplývá, že ten kdo prodělal s těžím průběhem, neměl by být očkován vůbec. Není to potřeba, protilátky a imunitu má (asi )

Já včera byla podruhé nechat si stanovit protilátky. To první testování nic moc a jak tu víte, průběh COVIDu jsem měla extratěžký. Dám sem vědět výsledky včerejšího odběru...

Každopádně souhlasím s Vámi a nechci se nechat očkovat. I přes event. nízké hladiny pll. věřím, že podruhé by si organismus poradil s nákazou lépe. Zato reakce na očkování by mohla být hodně prudká.

neverend

20.8.2021 15:56
neverend

XXX.XXX.213.247

To zase z toho covidu člověk nesmí být tak "vyplácnutej".😄 Jisto jistě stejně všichni zemřeme a svět pojede bez nás stále dál. Jsem se nechal jak pitoma očkovat a dnes mě málem zabil kolega v práci trámem.😄 Kousek vedle naštěstí.😄 Taky mě může zajet sanitka s covid pacientem a teď vlastně ač očkován, stejně bych zemřel na covid?😄

20.8.2021 18:29
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

fikovnice napsal(a):
Udělala jsi to nejlepší, co jsi v dané chvíli mohla a čeho jsi byla schopná! Jak se prckovi daří?

Špatně se mu daří, nesaje a ubývá na váze ...

20.8.2021 19:09

Špatně se mu daří, nesaje a ubývá na váze ...

To jsou smutné zprávy, tak třeba se to ještě zlomí.

20.8.2021 19:32

Mě vrtá hlavou, kde se tam chuďátko vzalo.( Já vím, řečnická otázka)

20.8.2021 19:42
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Mě vrtá hlavou, kde se tam chuďátko vzalo.( Já vím, řečnická otázka)

Taky jsme přemýšleli, koček je tu všude plno.kousek od té cesty je stavení,kde kočky jsou.
Ale že by šla kočka do trávy rodit kousek od cesty,kde jezdí traktory ? něco ji vyrušilo a tohle tam zapomněla nebo ho nechala,že je vadné .?.

Ale je mi to teda líto, docela jsem se a něj těšila 😔

20.8.2021 19:47

neverend napsal(a):
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/tlak-bezencu-na-hranici-polska-sili-na-pomoc-vyrazilo-tisic-vojaku-40369618

To se rychle dali do pohybu.🙂

Jen zkopírováno :

Vždyť je to úplně do očí bijící! Pokud přicházejí z Běloruska, tak se na hranice posílají vojáci. Pokud je ve velkém vozí neziskovky, tak těm se staví slavobrány. Jsou to přitom pořád jen ti samí, kdo přicházejí. Migranti. Racketeová byla pro ředitele Organizace pro pomoc uprchlíkům Martina Rozumka hrdinka,

neverend

20.8.2021 19:59
neverend

XXX.XXX.213.247

Jen zkopírováno :

Vždyť je to úplně do očí bijící! Pokud přicházejí z Běloruska, tak se na hranice posílají vojáci. Pokud je ve velkém vozí neziskovky, tak těm se staví slavobrány. Jsou to přitom pořád jen ti samí, kdo přicházejí. Migranti. Racketeová byla pro ředitele Organizace pro pomoc uprchlíkům Martina Rozumka hrdinka,

A do Běloruska brzy dorazí další.🙂 Už i z toho Afg.

20.8.2021 20:57

Terven napsal(a):

Píšete mi z duše!

20.8.2021 21:00

fikovnice napsal(a):
Já včera byla podruhé nechat si stanovit protilátky. To první testování nic moc a jak tu víte, průběh COVIDu jsem měla extratěžký. Dám sem vědět výsledky včerejšího odběru...

Každopádně souhlasím s Vámi a nechci se nechat očkovat. I přes event. nízké hladiny pll. věřím, že podruhé by si organismus poradil s nákazou lépe. Zato reakce na očkování by mohla být hodně prudká.

A co buněčná imunita? Ta se protilátkami nepozná, nebo se pletu?

20.8.2021 23:18
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Snad z kostní dřeně myslím

20.8.2021 23:43
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Jinak jako těžký alergik na léky a vakcíny jsem se snažila zjistit co se dá všude možně. Takže očkování třeba na Bulovce na monitorovaném lůžku s premedikací, trvá to 5 hodin (pozorování).
Stejně se mi do toho nechce a mám strach.
Ale oni nás prostě donutí všechny, znemožní nám normální život. Testy prý budou placené, protilátky se uznávat nebudou. A do hospod jen s očkováním......
Bazény, kina, divadla, fesťáky atd.
Ve FR již je očkování pro pracující ve zdravotnictví povinné. Bez covid pasu nelze užít vlak, autobus, jít do kavárny, kina, divadla, dokonce i do NEMOCNICE s vyjímkou emergency.
Denně protesty a demonstrace...

21.8.2021 00:11

fikovnice napsal(a):

...jako - muze mi to byt fuk, ale - kde berete tu jistotu, ze Vas evidentne pochroumany imunitni system veme silu na pripadny dalsi boj s utocnikem?

Proc "pro a proti" - ockovani neproberete se svym lekarem?
Ma na to stejny nazor jako vy?

Proc mate pocit, ze by reakce na ockovani mela byt prudka? Rekl to Vas lekar?

S kazdou bolistkou tu vsechny posilate okamzite k Vetovi (rozum?) + odborna pomoc... Ale kdyz jde o lidske zdravi - jede se dle vestirny a dezinformacich webu. Ne nechapu to...
Ale kazdy sveho stesti strucem...

neverend

21.8.2021 00:36
neverend

XXX.XXX.213.247

GAELLE napsal(a):
Jinak jako těžký alergik na léky a vakcíny jsem se snažila zjistit co se dá všude možně. Takže očkování třeba na Bulovce na monitorovaném lůžku s premedikací, trvá to 5 hodin (pozorování).
Stejně se mi do toho nechce a mám strach.
Ale oni nás prostě donutí všechny, znemožní nám normální život. Testy prý budou placené, protilátky se uznávat nebudou. A do hospod jen s očkováním......
Bazény, kina, divadla, fesťáky atd.
Ve FR již je očkování pro pracující ve zdravotnictví povinné. Bez covid pasu nelze užít vlak, autobus, jít do kavárny, kina, divadla, dokonce i do NEMOCNICE s vyjímkou emergency.
Denně protesty a demonstrace...

Alergik? Již delší dobu díky hračské vášni WOT sleduji jistého streamera na YTB. Novinky ve hře s předstihem a dobré recenze válečných strojů.🙂 To jen tak na úvod. Je to vlastně kluk kolem dvaceti let, ale jeho kanál je celkově na dospělé úrovni a kvalitní. Mluvím o tom právě kvůli té alergii, kde on bohužel také spadá do této skupiny lidí. Je to asi tři týdny co se nechal očkovat. Se svou lékařkou to probral, prý žádný problém a vakcínu dostal. Za dva dny na streamu si stěžoval na známou bolest ruky, která neustupovala. Další den po návštěvě lékařky dostal na to nějaký prášky a mazání. Moc to asi nepomáhalo a další stream už nedohrál. Bolest se rozšířila dál až k hrudníku. Znáte mladý lidi, pořád srandičky až do včera, kdy jeho otec nám všem odběratelům jeho kanálu rozeslal smutnou zprávu.😐 Jeho syn leží v nemocnici v celkem vážném stavu. Lékaři zatím nic nevědí, ale špatně se mu dýchá, bolí ho celá levá strana a teplota u něho kolísá místy k horečce a pak zase k normálu.😐 Osobně ho samozřejmě neznám, ale tak když jsem viděl Váš příspěvek o alergii napadla mě ta souvislost. Dám vědět jak to s ním dopadlo.

21.8.2021 00:39

Poslete link? O koho jde? Resp. - reknu to klidne primo - jak zil, "zdrave" ... fetoval, cvicil? Oc tu jde?
Vite o nem neco vic, nez jen jeho game videa?

21.8.2021 00:58

...jako - muze mi to byt fuk, ale - kde berete tu jistotu, ze Vas evidentne pochroumany imunitni system veme silu na pripadny dalsi boj s utocnikem?

S kazdou bolistkou tu vsechny posilate okamzite k Vetovi (rozum?) + odborna pomoc... Ale kdyz jde o lidske zdravi - jede se dle vestirny a dezinformacich webu. Ne nechapu to...

a jak si myslíte, že fungují vakcíny? pokud někdo nemoc už prodělal, tak má protilátky.

po vakcíně jich fakt nutně nemusí mít víc.

21.8.2021 00:58

Poslete link? O koho jde? Resp. - reknu to klidne primo - jak zil, "zdrave" ... fetoval, cvicil? Oc tu jde?

a jako kdyby fetoval a necvičil, tak je taková reakce v pořádku?

neverend

21.8.2021 01:04
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak tolik o něm zase nevím, ale na steamu jsem prokecali všechno možné. Fet určitě ne a k alkoholu měl stejné výhrady jako já.🙂 Já nevím ten link.. Tohle nám lidem co si koupili členství VIP poslal jeho otec. Veřejně na kanálu nic není a jestli to poslal jeho otec jen nám jako užšímu kruhu přátel, zřejmě si nepřál to sdílet se všemi.😐 Možná když to bude tedy nutné, tak pouze soukromě. Nebo až se vrátí a začne zase streamovat.🙂 Mě to takhle přijde takové nečestné vůči jeho otci.

21.8.2021 01:07

Pokud nekdo nemoc prodela a prezije ji, tak ma jiste nejake protilatky, ale kazdy jeden - je bude mit ruzne...

A ano - myslim si, ze napr. muz 28+, bez zdrave stravy, se sadavym zmestnanim, obezni, bez pohybu... Bude mit 00 nic oproti 50 letemu sportujicimu cloveku, ktery o sebe dba kazdy den - at uz pohybem, ci stravou...

21.8.2021 01:16

Ja se celkove k ockovani ci neockovani vyjadrovat nechci - vim o tom prd, asi tak jako vy.
Je to volba kazdeho.
A byla bych rada, kdyby i do boucna byla...
Restrikce vuci neockovanym mi vadi, stejne jako uplne mimozni info o ockovani.
Proste at si kazdy co dela uzna za vhodne...
Ale - prosim, neplakat pokud nekdo neockovany ...

Neregistrovaný uživatel

21.8.2021 01:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.156

Profi parmen. Takze energetaky, Cola, pivo možná, rozhodne necviceni a zdravej životní styl. Parmeny mam v rodine byt ne profi. To i ja donedavna zika zdrav3jc jak průměrnej pařmen.

21.8.2021 01:23

Profi parmen. Takze energetaky, Cola, pivo možná, rozhodne necviceni a zdravej životní styl. Parmeny mam v rodine byt ne profi. To i ja donedavna zika zdrav3jc jak průměrnej pařmen.

...tak tady asi v poradku...Klasicky ne COVID, ale magor. Nerozumim ani vetu...

neverend

21.8.2021 01:30
neverend

XXX.XXX.213.247

Jsem tedy taky pařmen, ale alkohol jsem měl napsled.. No ani nevím, energeťáku bych se nedotkl ani násadou od lopaty a v životě jsem nekouřil.😄 Jestli se bojové sporty počítají, tak celý život od devíti let.🙂

21.8.2021 01:36

V poho. Uz jen to, ze odpovidate na diskusi celou vetou v 1:41 z Vas dela hrdinu.

neverend

21.8.2021 01:46
neverend

XXX.XXX.213.247

V poho. Uz jen to, ze odpovidate na diskusi celou vetou v 1:41 z Vas dela hrdinu.

To bude to kafe v půl dvanáctý.😄😄 Ve skutečnosti si píšu s jedním známým z domova a tam je asi půl desátý teprve.😁

21.8.2021 01:52

Jo - stredni amerika ma taky jeste pracovni dobu... Tak to proste je :)

21.8.2021 08:15

teda já jsem počítačových her nahrála hodin a hodin

a energetický nápoje jsem nikdy nepila

a vždycky jsem měla psa a spoustu dalších zvířat a trávila jsem dost času venku a nikdy jsem neměla nadváhu a nikdy jsem nekouřila

a ve dvě ráno můžu psát po netu protože mám třeba noční nebo protože jsem přírodním zaměřením sova a můžu být koherentní prostě třeba proto, že jsem celé odpoledne spala

a pořád nevím, jak to souvisí s tím, že teda obézní nezdravý by měl mít reakci NA OČKOVÁNÍ a tak by měl držet hubu a krok

21.8.2021 08:24

Pokud nekdo nemoc prodela a prezije ji, tak ma jiste nejake protilatky, ale kazdy jeden - je bude mit ruzne...

A ano - myslim si, ze napr. muz 28+, bez zdrave stravy, se sadavym zmestnanim, obezni, bez pohybu... Bude mit 00 nic oproti 50 letemu sportujicimu cloveku, ktery o sebe dba kazdy den - at uz pohybem, ci stravou...

když mám slepice a řádí mi v hejnu infekční bronchitida - což je koronavirus - a je jako opravdu hodně rozšířený v asi miliardě různých variant, z nichž ty hlavní si můžu nechat otestovat konkrétně pro představu co teda běhá

a proti IB se drůbež zuřivě vakcinuje - KE ZMÍRNĚNÍ KLINICKÝCH PŘÍZNAKŮ - vakcína nemůže nikdy zabránit infekci nebo šíření viru a nejde jí použít k eradikaci

a mimochodem, IB je virus způsobující záněty dýchacích cest a vejcovodu (a někdy ledvin) a je tam trvalé nosičství ve střevě s možnou budoucí reaktivací u některých rekonvalescentů, kteří jsou pak chvilku bezpříznakovými vylučovateli

o čem jsem to... jo už vím. naočkuju hejno, vezmu si krve pro kontrolu kvality vakcinace, mám nějaké titry a nějaké grafy, jak jsou protilátky rozložené u jednotlivých odebraných zvířat.

no a když mám terénní čelenž a zase beru ty krve abych si to potvrdila, tak postinfekční imunitu poznám podle toho, že je teda brutálně lepší. vyšší průměrné titry a mnohem uniformnější reakce

no a platí to i u neočkovaných zvířat. brala jsem svoje zvířata a tak ze zvědavosti jsem si do žádanky zaškrtla i tu IBV včetně určení variant - a mají miliardu protilátek proti úplně všem testovaným variantám a přitom klinickou bronchitidu jsem nikdy neměla (jediná nemoc v minulosti byla laryngotracheitida, proti které mají mimochodem protilátky všichni taky, včetně těch zvířat, která se toho neúčastnila nebo nebyla na světě)

Neregistrovaný uživatel

21.8.2021 08:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.156

neverend napsal(a):
Jsem tedy taky pařmen, ale alkohol jsem měl napsled.. No ani nevím, energeťáku bych se nedotkl ani násadou od lopaty a v životě jsem nekouřil.😄 Jestli se bojové sporty počítají, tak celý život od devíti let.🙂

Pařmen fakt nejsi. To snzenskou cestovanim a 13 konma psem a firmou nestihas.

21.8.2021 09:57
cibulka78

XXX.XXX.107.82

..umíte číst text?

tenhle prispevek? ctu, ze kote pani zachrankyne predala do kociciho utulku nebo je tam napsane, ze si ho nechala?

Vážilo celých 72 g.

21.8.2021 10:16

cibulka78 napsal(a):
tenhle prispevek? ctu, ze kote pani zachrankyne predala do kociciho utulku nebo je tam napsane, ze si ho nechala?

Vážilo celých 72 g.

..snad má šanci na přežití, pokud ano bude naše...píše paní, to znamená že utulek kotě vypipla, ne každý to umí a oni na to odborně vybavení jsou a paní si pak kotě vezme domů....tak asi tak....

21.8.2021 10:21

neverend napsal(a):
Tak tolik o něm zase nevím, ale na steamu jsem prokecali všechno možné. Fet určitě ne a k alkoholu měl stejné výhrady jako já.🙂 Já nevím ten link.. Tohle nám lidem co si koupili členství VIP poslal jeho otec. Veřejně na kanálu nic není a jestli to poslal jeho otec jen nám jako užšímu kruhu přátel, zřejmě si nepřál to sdílet se všemi.😐 Možná když to bude tedy nutné, tak pouze soukromě. Nebo až se vrátí a začne zase streamovat.🙂 Mě to takhle přijde takové nečestné vůči jeho otci.

Můžete mně napsat do SZ jeho jméno, pod kterým tam je? Syn ho možná bude znát. Jde mně o to, že klukovi je taky 20 a chci, aby věděl, do čeho by v případě očkování šel.

21.8.2021 10:26

A který jsou ty dezinformační weby? Podle čeho a kdo to určuje?

21.8.2021 10:54
cibulka78

XXX.XXX.107.82

GAELLE napsal(a):
Snad z kostní dřeně myslím

test bunecne imunity se provadi z zilni krve... me stal v kvetnu pres 900,- ( nechala jsem si ho delat pred ockovanim), ale da se poridit i levneji nebo na doporuceni lekare zcela bezplatne

21.8.2021 11:09
cibulka78

XXX.XXX.107.82

..snad má šanci na přežití, pokud ano bude naše...píše paní, to znamená že utulek kotě vypipla, ne každý to umí a oni na to odborně vybavení jsou a paní si pak kotě vezme domů....tak asi tak....

tak to se omlouvam, diskutuji na mobilu, pismenka jsou mensi, orientace horsi, vetu o vypiplani a " bude nase" jsem prehlidla...

21.8.2021 11:15

cibulka78 napsal(a):
tak to se omlouvam, diskutuji na mobilu, pismenka jsou mensi, orientace horsi, vetu o vypiplani a " bude nase" jsem prehlidla...

...nic se neděje, stane se....

21.8.2021 11:41

Můžete mně napsat do SZ jeho jméno, pod kterým tam je? Syn ho možná bude znát. Jde mně o to, že klukovi je taky 20 a chci, aby věděl, do čeho by v případě očkování šel.

A nechcete taky nějaké kontakty na ty, kterým po očkování nic nebylo? Těch je mnohonásobně víc... Ať má váš syn ty informace v rovnováze.

21.8.2021 11:50
Moyda

XXX.XXX.168.20

Syn 21, po první dávce bolest kolem vpichu, po druhé vůbec nic 😀👍. Dospělej rozhodl se sám.

21.8.2021 12:11
cibulka78

XXX.XXX.107.82

A nechcete taky nějaké kontakty na ty, kterým po očkování nic nebylo? Těch je mnohonásobně víc... Ať má váš syn ty informace v rovnováze.

mne po prvni vakcine pfizer bolela asi hodinu hlava, straslive me celou noc bolelo lytko prave nohy a leva ruka me bolela a brnela cela (nejen v miste vpichu) tri mesice... druhou vakcinu jsem si nechala bodnout do prave ruky, bolela me v miste vpichu asi hodinu, jinak mi nebylo vubec nic... dulezitou vec mi pred vakcinaci nerekli: clovek se nema fyzicky namahat nejmene 2 dny pred vakcinaci a dva dny po ni ( ale jsem o 20 let starsi nez vas syn)

21.8.2021 12:32
rapotacka11

XXX.XXX.224.79

Těch je všude plno.
Vedlejší účinky jsou zanedbatelné - této zprávy je taky všude plno.

Připadá mi to, jako argument, že inkontinentních fen
po kastraci je jen 1%.
Kastrace - inkontinence není tedy problém.
Pro svět asi ne, ale pokud se mě to týká,
mám ohromný problém.

Kdosi (výš) radil doporučení obvoďáka.
Mohu se jen trpce usmát.

Švagr - prostý člověk - věří autoritám, ležel vloni v nemocnici,
ve vážném stavu s embolií.

Jeho lékařka mu letos s klidem píchla Astru.
Věřil jí.
Skončil v nemocnici s trombózou.
Opět to bylo vážné.

Dám na své pocity a znám své zdraví.
Ano, čtu i "dezinformační" weby a názory porovnávám.
Vadí mi, že ty "lháře" nekonfrontují veřejně, třeba v ČT
s těmi "poctivými" odborníky, kteří by jim to vyvrátili.

neverend

21.8.2021 13:04
neverend

XXX.XXX.231.71

Pařmen fakt nejsi. To snzenskou cestovanim a 13 konma psem a firmou nestihas.

No dnes už pravda tolik ne, ale čas si najdu právě večer a v noci.🙂 Já nikam necestuji krom občas domů k tatíkovi. Odpoledne dorazím ke koním a do sedmé hodiny obstarám své svěřence a vyvětrat psa. Přítelkyni a majitelce stáje v jedné osobě spíš pomůžu než bych na sebe bral jako nějak komplet péči jak o koně,tak o rodinu.🙂 Když je třeba, zaplatím péči o své koně a tři důchodce které mám jako bonus abych už další nesháněl.😄

21.8.2021 13:12

Ne, těch mám dost i v rodině, už jsem psala jinde, že starší syn i dcera očkovaní jsou. A právě proto, že chci, aby se k očkování rozhodl na základě všech informací, i těch negativních, tak bych chtěla, aby právě opravdu byly v rovnováze.
Žádnému děcku jsem do očkování nekecala, ale 20 letý kluk se přece jen těžko rozhoduje, když jsou všude nesmyslné tlaky, přitom očkování je dosud dobrovolné. A opravdu se stále neví, co to s organismem mladého člověka udělá. Starším lidem už to v podstatě může být jedno, když to tak řeknu a spousta jich to taky sama tvrdí.
Ono je to vždycky hodně subjektivní. My třeba máme v rodině úmrtí ve 20 na rakovinu kůže, v 52 na infarkt, v 54 na mrtvici, spolužák manžela v 35 taky infarkt, spolužačka v 58 na roztroušenou sklerózu. Těžko těm blízkým vysvětlíte, že to nebyla nakažlivá choroba, nebolí to míň. Na covid neumřel z našeho blízkého okolí nikdo, přestože ho několik lidí prodělalo, včetně mě.

21.8.2021 13:53
fikovnice

XXX.XXX.135.242

Ne nepozná...

Přidejte reakci

Přidat smajlík