Uživatel s deaktivovaným účtem

napsal(a):
https://www.mix24.cz/ockovani-lide-musi-byt-znovu-testovani-nova-data-odhaluji-ze-chrani-jen-sebe-nikoliv-okoli/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=1X9CicHD0qp-202108010844&dop_id=12821895
Od začátku očkování se uvádělo, že vakcína nechrání zcela před onemocněním, ale před těžkým průběhem a smrtí. Proto se začalo očkovat od nejstarších ročníků, tedy od nejvíce ohrožených. A teď někdo objevil Ameriku?

napsal(a):
Od začátku očkování se uvádělo, že vakcína nechrání zcela před onemocněním, ale před těžkým průběhem a smrtí. Proto se začalo očkovat od nejstarších ročníků, tedy od nejvíce ohrožených. A teď někdo objevil Ameriku?
spíš je to reakce na všechny ty nelogické snahy dát rovnítko mezi očkovaný a neinfekční
napsal(a):
spíš je to reakce na všechny ty nelogické snahy dát rovnítko mezi očkovaný a neinfekční
Ano , ano. Vždyť logika upadá, že očkovaný člověk nemusí podstupovat testy a může všude i přesto , že se už nyní ví, že může být přenašeč budí akorát větší nedůvěru, aspoň u mě
V mém okolí teď je už i hodně naočkovaných děti. Já třeba v tom nevidím vůbec smysl. Když dítě může šířit dál a je pro něj 0,000 prd, že by mělo těžký průběh. Proč ho očkovat?
Jak jste se nakonec rozhodli vy, co tu máte menší děti, vnoučata těch 12+?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Ano , ano. Vždyť logika upadá, že očkovaný člověk nemusí podstupovat testy a může všude i přesto , že se už nyní ví, že může být přenašeč budí akorát větší nedůvěru, aspoň u mě
V mém okolí teď je už i hodně naočkovaných děti. Já třeba v tom nevidím vůbec smysl. Když dítě může šířit dál a je pro něj 0,000 prd, že by mělo těžký průběh. Proč ho očkovat?
Jak jste se nakonec rozhodli vy, co tu máte menší děti, vnoučata těch 12+?
Mam dceru. V prosinci 12. Ockovani jedine přes moji mrtvolu. Jeji tatik je mrtvej takze dikybohu mi nema kdo zneprijemnovat zovot v tomhle rozhodnutí.

napsal(a):
https://www.mix24.cz/ockovani-lide-musi-byt-znovu-testovani-nova-data-odhaluji-ze-chrani-jen-sebe-nikoliv-okoli/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=1X9CicHD0qp-202108010844&dop_id=12821895
Z diskuze pod článkem :
Jaroslav Flegr
To by Izraelci koukali, jaký nesmysl dokáže novinář vyvodit z jejich skvělých dat. Virová nálož u nakažených očkovaných je natolik nízká, že pravděpodobnost, že nakazí někoho dalšího je podstatně nižší než že ho nakazí neočkovaný s hodinu starým negativním antigenním testem.
Nějak mi připadá, že se pořád ví stejné houbeles jako na začátku.
Jen v tom má víc lidí víc peněz.

a jak to ten flegr ví, s tou virovou náloží?
kde na to má zdrojová data? nebo si to jenom myslí?

napsal(a):
a jak to ten flegr ví, s tou virovou náloží?
kde na to má zdrojová data? nebo si to jenom myslí?
Nějak mi připadá, že se pořád ví stejné houbeles jako na začátku.
Jinak ten Flegr byl nick v diskuzi, nevím jestli to byl ten Flégr.

napsal(a):
A to je mi novinka! Takže ten očkovací certifikát si můžu strčit do vzdálených, neobydlených končin. A vlastně se ani nedivím. Ale takhle se lidi k očkování moc motivovat nebudou. Nebo mi něco uniká?
neverend

XXX.XXX.213.247
Myslím, že spousta těch lidí z oboru se akorát snaží se zviditelnit.🙂 Jeden subjektivní názor vedle druhého. Připomíná mi to konference MS o bezpečnosti.😄 Mnoho řečí a pak mají nezacelenou díru jak vrata víc jak deset let. Zkrátka čas ukáže..

se-samotestem-porad-muzete-do-hospody
Jsem si vypůjčila titulek.
Minulý týden jsme se s kamarády chystali do hospody. Nakonec jsme se sešli v soukromí, jedem z nás nebyl očkovaný a testovat se odmítl. Následně jsme byli od dalších kamarádů, kteří navštěvují pravidelně, vysmáti : "nikdo by po vás nic nechtěl" - a to jsme poslouchali z několika stran.
Stejně tak roušky v hospodě - projdu dveřmi s rouškou a sundám ji, brčkem pivo pít nebudu.
Další : Jedna rodina ze vsi projela obytňákem Pobaltí a přes Polsko domů. Podle nich všude tam, jak kdyby žádný covid nebyl a přes naše hranice je nikdo nekontroloval, netestoval, nekaranténoval........
Takže podle mě opatření jsou jen v televizi a na internetu.
napsal(a):
se-samotestem-porad-muzete-do-hospody
Jsem si vypůjčila titulek.
Minulý týden jsme se s kamarády chystali do hospody. Nakonec jsme se sešli v soukromí, jedem z nás nebyl očkovaný a testovat se odmítl. Následně jsme byli od dalších kamarádů, kteří navštěvují pravidelně, vysmáti : "nikdo by po vás nic nechtěl" - a to jsme poslouchali z několika stran.
Stejně tak roušky v hospodě - projdu dveřmi s rouškou a sundám ji, brčkem pivo pít nebudu.
Další : Jedna rodina ze vsi projela obytňákem Pobaltí a přes Polsko domů. Podle nich všude tam, jak kdyby žádný covid nebyl a přes naše hranice je nikdo nekontroloval, netestoval, nekaranténoval........
Takže podle mě opatření jsou jen v televizi a na internetu.
Ale ono to tak je
Minulý týden jsme byli na dovolené v penzionu, prošli hrady, atrakce, i restaurace. Chodíme do kina, na bazény
Měla jsem připravené testy z laboratoře, nikdo je vidět nechtěl.
Prý je oni kontrolovat nemohou, ale případná kontrola už ano.
U toho penzionu mě to překvapilo, protože treba snídaně formou švédských stolů... Společné prostory, jídelna
Jen na hradě Bouzov chtěli roušky v uzavřeném prostředí.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mam dceru. V prosinci 12. Ockovani jedine přes moji mrtvolu. Jeji tatik je mrtvej takze dikybohu mi nema kdo zneprijemnovat zovot v tomhle rozhodnutí.
Naším taky bude v prosinci 13
Tatika mají naštěstí živého a se stejným názorem jako já.
Je prekerka ,kdyz jsou pak jiné názory
Ale udivilo mě kolik dětí je tu už očkovaných,kdyby byla jistota,že jsou po očkování neinfekční pro okolí,tak je to jiná... Ale takhle , uvidíme asi co donese čas ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183
lesnížínka
napsal(a):
Bože kvůli tomu jsi ho zabíjet nemusela, ne?!?
😂 No je to už pár let ale boží reakce😁
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Naším taky bude v prosinci 13
Tatika mají naštěstí živého a se stejným názorem jako já.
Je prekerka ,kdyz jsou pak jiné názory
Ale udivilo mě kolik dětí je tu už očkovaných,kdyby byla jistota,že jsou po očkování neinfekční pro okolí,tak je to jiná... Ale takhle , uvidíme asi co donese čas ...
Nebudu riskovat ze to udela nejakej mrdnik v reprodukci. Proste se neví... A neminim ji timhle oddelat kdyz neni jisty co to udela. Proti ockovani co fakt ochrani a ma smysl bemam nic naopak jsem pro vsema deseti. Ale ne tohle. To nesplnuje de facto nic.

My dnes byli na klubové výstavě v Humpolci a tam potvrzení o testu nebo očkování kontrolovali už před vjezdem na parkoviště. Setkala jsem se s tím úplně poprvé a ještě že jsem to potvrzení měla, protože na dovolené to nekontroloval vůbec nikdo, ani v penzionu ne.
Na koupalištích v Brně kontrolují, v hospodě nebo restauraci jsem se nesetkala ani jednou, a ani na žádném festivalu, nikde na zmíněných ani nikdo nemá roušky. Jediný, kde nosím jsou už jen obchody a MHD. V Rakousku na dovolené nás kontrolovali v každé restauraci či kavárně. Jinak nikde, ani žádné kontroly na hranicích.
A ještě pro zasmání "motivace" pro ty stále nerozhodné. 😛🙈
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/volne-dny-za-ockovani-nejsou-pro-vsechny-priznal-babis-40367799
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nebudu riskovat ze to udela nejakej mrdnik v reprodukci. Proste se neví... A neminim ji timhle oddelat kdyz neni jisty co to udela. Proti ockovani co fakt ochrani a ma smysl bemam nic naopak jsem pro vsema deseti. Ale ne tohle. To nesplnuje de facto nic.
No většina mých známých děti očkovaný má, protože od září se budou testy platit a budou je potřebovat do školy i na kroužky. Při více dětech hodně peněz a hodně času a koordinace. Myslím, že tohle lidí donutí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183
assil
napsal(a):
No většina mých známých děti očkovaný má, protože od září se budou testy platit a budou je potřebovat do školy i na kroužky. Při více dětech hodně peněz a hodně času a koordinace. Myslím, že tohle lidí donutí.
Nemusi bejt testy do práce nemusi do skoly. Se ru jim na to. Jak ji to nekdo neproplati holt bude bez testu i vakciny. Smytec.
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Ale ono to tak je
Minulý týden jsme byli na dovolené v penzionu, prošli hrady, atrakce, i restaurace. Chodíme do kina, na bazény
Měla jsem připravené testy z laboratoře, nikdo je vidět nechtěl.
Prý je oni kontrolovat nemohou, ale případná kontrola už ano.
U toho penzionu mě to překvapilo, protože treba snídaně formou švédských stolů... Společné prostory, jídelna
Jen na hradě Bouzov chtěli roušky v uzavřeném prostředí.
Já, jak jsem psala, mám čerstvou zkušenost ze dvou penziónů (ČR). V prvním stejná zkušenost jako ta Tvoje (doufám, že si pamatuji dobře, že jsme si v minulosti potykaly...? ), vyplnit jakési lejstro a hotovo. Ve druhém též vyplnit lejstro, ale musela jsem pak ještě předložit zprávu z labiny, že jsem v únoru měla COVID. Ale je pravda, že jsem v tom druhém zmiňovaném hotelu byla už před měsícem. Zato wellness teď - úplná pohoda, vše fungovalo na jedničku, snídaně též formou švédských stolů, žádné rozestupy stolů v jídelně, žádné roušky, v bazénu jsme se střídali (ale to proto, že tento penzión právě umožňuje mít bazén jen pro sebe), atd.atd.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemusi bejt testy do práce nemusi do skoly. Se ru jim na to. Jak ji to nekdo neproplati holt bude bez testu i vakciny. Smytec.
Třeba se to ještě změní. Ale jinak byste ji dostala tímto přístupem do pěkného stresu.
Odpor učitelů a nakonec i dětí. To byste jí snad nepřála.
Je to blázinec, nutí do očkování a pak napíší, že očkovaní jsou ještě nebezpečnější, než ti bez očkování.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No jo, ani nemusím vidět nick a je mi jasný, že "mrdnik v reprodukci" musela napsat jedině "Leithian"!

Dost lidí se nechalo očkovat právě, aby nemuseli nic dalšího řešit, nakonec ani roušky, natož nějaké testy a pak se dozvědí, že je to stejně k ničemu, že je na ně pohlíženo stejně jako na neočkované.

napsal(a):
My dnes byli na klubové výstavě v Humpolci a tam potvrzení o testu nebo očkování kontrolovali už před vjezdem na parkoviště. Setkala jsem se s tím úplně poprvé a ještě že jsem to potvrzení měla, protože na dovolené to nekontroloval vůbec nikdo, ani v penzionu ne.
Nainstalujte si do mobilu aplikaci Tečka a budete mít potvrzení o očkování a testech pořád při sobě. Mám ji a i moje mamka.
Andrýsek3
napsal(a):
Na koupalištích v Brně kontrolují, v hospodě nebo restauraci jsem se nesetkala ani jednou, a ani na žádném festivalu, nikde na zmíněných ani nikdo nemá roušky. Jediný, kde nosím jsou už jen obchody a MHD. V Rakousku na dovolené nás kontrolovali v každé restauraci či kavárně. Jinak nikde, ani žádné kontroly na hranicích.
A ještě pro zasmání "motivace" pro ty stále nerozhodné. 😛🙈
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/volne-dny-za-ockovani-nejsou-pro-vsechny-priznal-babis-40367799
Já jela teď v šalině bez roušky, ale to proto, že jsem si ji zapomněla nasadit. Nikdo z cestujících ani řidič mi nic neřekli a já si to uvědomila, až při vystupování.

napsal(a):
Nainstalujte si do mobilu aplikaci Tečka a budete mít potvrzení o očkování a testech pořád při sobě. Mám ji a i moje mamka.
A kdy a proč se necháváte testovat ? Já ještě test na nic nepotřebovala.
napsal(a):
Dost lidí se nechalo očkovat právě, aby nemuseli nic dalšího řešit, nakonec ani roušky, natož nějaké testy a pak se dozvědí, že je to stejně k ničemu, že je na ně pohlíženo stejně jako na neočkované.
Ano, toto je poměrně hrozné...
Snad tedy alespoň bude pravda, že očkování bude chránit před těžkým průběhem nemoci.
Jinak já sama jsem stále na vážkách, za pár dní mi končí "doba hájení". Asi si zase zaplatím stanovení protilátek...

napsal(a):
To přece není pravda.

napsal(a):
A kdy a proč se necháváte testovat ? Já ještě test na nic nepotřebovala.
Já se netestuji. Jsem očkovaná a mám pokoj. Ještě než jsem měla platné očkování, testovala jsem se v práci každý týden. A test byl třeba i do kadeřnictví.
Tak u nás dva dny volna pro očkované státní zaměstnance a na Slovensku bude pro očkované loterie s nejvyšší výhrou 100 tis. Eur!!! To už mi přijde hodně fraškoidní. Slováky asi lockdown nijak ekonomicky nezasáhl - losovat se bude pravidelně...
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ockovani-covid-19-loterie.A210801_195800_zahranicni_kzem

fikovnice
napsal(a):
Někdy (možná více zpátky) mívám pocit, že toto vlákno by se dalo použít k průzkumu volebních preferencí na malém vzorku kovaných iFAUŇÁků...
Vlastně já váhám, jak naložit s očkováním, a volby se blíží a váhám i koho volit (vím jen jistě, koho volit nebudu ).
Taky vím, koho volit nebudu...

Moje první motivace k očkování byla pomoct k vyřešení situace. Teď mám očkování hotový a už to beru jen jako "aspoň mám pohov od všech těch věčných testů".
Aspoň na nějakou dobu.
A užívám si to.
Ale štve mě, že to tak je.

napsal(a):
Moje první motivace k očkování byla pomoct k vyřešení situace. Teď mám očkování hotový a už to beru jen jako "aspoň mám pohov od všech těch věčných testů".
Aspoň na nějakou dobu.
A užívám si to.
Mám to stejně.

napsal(a):
Taky vím, koho volit nebudu...
Koho volit nebudu - to je jednoduché. Horší je otázka : Koho volit?
Znáte to : Koťata se rodí kotěním, kůzlata kozením. No a voli se telením nerodí, ti se rodí.......
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
z FB
Měli bychom si připomínat....
Pokud stát ukládá testy jako povinnost, pak je musí i platit. Lidé nejsou povinni hradit testy, zvláště v případě, kdy jejich smysl (s ohledem na výsledky) je více než diskutabilní.
Kolektivní imunita je sci-fi. Očkovaný člověk je chráněný z 90% proti těžkému průběhu. Vir může dál šířit stejně jako neočkovaný.
A ano lidé se očkují aby měli pokoj od testů. Aby mohli do hospody, fitka, bazénu do ciziny. Aby vyhráli mobil nebo kecky.
Přijde vám normální aby se očkovalo na nádraží !!! vakcínou nedoporučenou pro -60?

napsal(a):
Já byla na testu a několik lidí si tam říkalo, že očkovaní jsou a na testy stejně musí, jak to?

napsal(a):
Já byla na testu a několik lidí si tam říkalo, že očkovaní jsou a na testy stejně musí, jak to?
Možná jim ještě neuběhla ta dvoutýdenní lhůta od druhé dávky?

napsal(a):
Aspoň na nějakou dobu.
A užívám si to.
No, mně to teda přijde hrozný, nechat se očkovat jen proto, abych měla pokoj. A většina lidí v mým okolí to tak má, neznám nikoho, kdo by se nechal očkovat proto, že se bojí kovidu, tedy hlavně těch kolem 30 let věku a mladších.
Jinak v zaměstnání teď aktuálně 2 sebevraždy.

napsal(a):
No, mně to teda přijde hrozný, nechat se očkovat jen proto, abych měla pokoj. A většina lidí v mým okolí to tak má, neznám nikoho, kdo by se nechal očkovat proto, že se bojí kovidu, tedy hlavně těch kolem 30 let věku a mladších.
Jako musím říct, že jsem sice očkovaná, ale nevím, jestli by pro mě dostatečným důvodem pro očkování bylo, že budu mít jednodušší život.
Taky mi to přijde děs.
Na druhou stranu nejsem v situaci, kdy by mě to, že bych byla neočkovaná, nějak omezovalo...........do zahraničí nejezdím. Pokud cestuju, tak tzv. na otočku, protože spát někde jinde než doma je moje noční můra, v průběhu let jsem si na to vypěstovala docela slušnou fóbii.
A nějaký to občasný kafe s kámoškou...většinou se stejně domlouváme den dopředu, tak není problém se nechat otestovat. U nás jsou testovací místa na každým parkovišti před hypermarketem.....dojedu si nakoupit, sfouknu test z jedný vody na čisto a je to.....
Ale chápu, že lidi žijou i jinak než já a že pak to bez očkování může být komplikovanější.

napsal(a):
Jako musím říct, že jsem sice očkovaná, ale nevím, jestli by pro mě dostatečným důvodem pro očkování bylo, že budu mít jednodušší život.
Taky mi to přijde děs.
Na druhou stranu nejsem v situaci, kdy by mě to, že bych byla neočkovaná, nějak omezovalo...........do zahraničí nejezdím. Pokud cestuju, tak tzv. na otočku, protože spát někde jinde než doma je moje noční můra, v průběhu let jsem si na to vypěstovala docela slušnou fóbii.
A nějaký to občasný kafe s kámoškou...většinou se stejně domlouváme den dopředu, tak není problém se nechat otestovat. U nás jsou testovací místa na každým parkovišti před hypermarketem.....dojedu si nakoupit, sfouknu test z jedný vody na čisto a je to.....
Ale chápu, že lidi žijou i jinak než já a že pak to bez očkování může být komplikovanější.
Stalo se mi to hlavně na výcviku a v bližší rodině, že mi lidi řekli, že očkování nevěří, ale že chtějí cestovat a nechce se jim pořád běhat na testy. A to jedna paní z výcviku měla po druhé dávce dost nežádoucích účinků a týden se z toho dostávala a ještě teď mi řekla, že jí pořád není dobře, hlavně psychicky se cítí velmi špatně.
Ono co se týká toho testování, tak mi to přijde docela na hlavu, když antigenní test platí jen 72 hodin, ale další vám pojišťovna proplatí až za 7 dní. Nemám problém se testovat, je to otázka chvilky, i teď na dovolené jsem byla, ale proč si to mám platit, když já test nepotřebuju a zdravotní si platím úplně stejně, jak všichni pracující?
neverend

XXX.XXX.213.247
Jsem očkovaný a kromě 5G antény kterou jsem před tím určitě za krkem neměl a schopnosti promítat google chrome na stěnu levým uchem se pro mě nic nezměnilo.😄 Taky se občas "kousnu" a po aktualizaci restart a jedeme dál.😄
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183
fikovnice
napsal(a):
No jo, ani nemusím vidět nick a je mi jasný, že "mrdnik v reprodukci" musela napsat jedině "Leithian"!
No jo holt vychova starych konaku udělala ve slovníku svoje. Tatove ridici a mechanici tomu uplne nepridali 😂 v pozdějším věku. 😁
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183
fikovnice
napsal(a):
Já myslím, že musela... Píše, že "jen přes její mrtvolu", takže logicky někdo to musel odnést.
"Leithian", promiň černý humor, snad se neurazíš a snad to nejsou pro Tebe zraňující hlášky...
Nejsou. Bohužel jsem kdyz jsme se brali byla psychicky mimo a tak mi uteklo ze je to psychopat. No a kdyz sem se srovnala a doslo to bylo maly pulroku. Baleni kufru par let nervaku protože vyhruzky sebevrazdou par fingovanejch pokusu k tem asi 30 co uz mel atd atd. Zadny aliky. Kdyz svoji blbosti par let zpet umrel. Docela dost se nam vsem ulevilo. Zpetne na jeho adresu nemuzu rict nic peknyho ac bych rada uz kvuli dceri. Sem jen happy ze neni a ze ho mala nezna a od pulroka nevidela nikdy.

napsal(a):
U mě převládla ta první motivace - že skončí to covidové šílenství. Už jsem psala - aby mohly děti do školy a já na Hospodský kvíz. O jednodušší život mi až tak nešlo, na zahraniční dovolené nejezdím, na hromadné sportovní a kulturní akce nechodím.

napsal(a):
U mě převládla ta první motivace - že skončí to covidové šílenství. Už jsem psala - aby mohly děti do školy a já na Hospodský kvíz. O jednodušší život mi až tak nešlo, na zahraniční dovolené nejezdím, na hromadné sportovní a kulturní akce nechodím.
No, podle všeho asi neskončí.

napsal(a):
Však to mě právě nejvíc síří.

napsal(a):
Já mám obavu, že už to neskončí nikdy. Na něco to lidstvo bláznivé skončit musí.

napsal(a):
Já mám obavu, že už to neskončí nikdy. Na něco to lidstvo bláznivé skončit musí.
Já myslela ten cirkus kolem očkování a testování a tak.
Ale jinak máte pravdu, asi by nějaká ta redukce Zemi prospěla a myslím si, že pokud to nebude kovid, tak přijde něco jinýho.

neverend
napsal(a):
Jsem očkovaný a kromě 5G antény kterou jsem před tím určitě za krkem neměl a schopnosti promítat google chrome na stěnu levým uchem se pro mě nic nezměnilo.😄 Taky se občas "kousnu" a po aktualizaci restart a jedeme dál.😄
.....jdu okamžitě reklamovat svojí vakcínu, neboť mi takhle nefungje, ač bych chtěla....mám pfizera, takže pokud dojde na přeočkování, tak bych tentokrát ráda 2x modernu do levého ramene a pro jistotu ještě sputnik, snad se potom ta funkce promítání zlepší....
Defakto souhlasí jen, že se "kousnu", ale tak to není vakcínou, to jsem měla i předtím
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
.....jdu okamžitě reklamovat svojí vakcínu, neboť mi takhle nefungje, ač bych chtěla....mám pfizera, takže pokud dojde na přeočkování, tak bych tentokrát ráda 2x modernu do levého ramene a pro jistotu ještě sputnik, snad se potom ta funkce promítání zlepší....
Defakto souhlasí jen, že se "kousnu", ale tak to není vakcínou, to jsem měla i předtím
To bych reklamoval..😄😄

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/usa-koronavirus-delta-ockovani-vakciny-studie-cdc.A210802_140605_zahranicni_jhr
Očkováno 70% lidí, mezi nakaženými je 76% očkovaných a mezi hospitalizovanými 80% očkovaných, nezemřel nikdo.
Závěr? Z očkovaných nakažených jen 4 skončili v nemocnici, což dokazuje že vakcína dobře chrání proti těžkému průběhu a úmrtí.
už chápu proč nechtějí povinnou maturitu z matematiky.
Jinak report z Mexika, tady covid "skončil" v momentě kdy poslali děti zpět do školy (červen), všichni odhodili roušky, odjeli na prázdniny... a teď tu čísla nakažených prudce stoupají. I v mojí sociální bublině - v práci a lidi okolo psů, několik z nich s těžkým průběhem a bohužel i jedno úmrtí.
Tak nějak se pomalu loučím s plánem jet v nejbližší době do Čech.
napsal(a):
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/usa-koronavirus-delta-ockovani-vakciny-studie-cdc.A210802_140605_zahranicni_jhr
Očkováno 70% lidí, mezi nakaženými je 76% očkovaných a mezi hospitalizovanými 80% očkovaných, nezemřel nikdo.
Závěr? Z očkovaných nakažených jen 4 skončili v nemocnici, což dokazuje že vakcína dobře chrání proti těžkému průběhu a úmrtí.
už chápu proč nechtějí povinnou maturitu z matematiky.
Jinak report z Mexika, tady covid "skončil" v momentě kdy poslali děti zpět do školy (červen), všichni odhodili roušky, odjeli na prázdniny... a teď tu čísla nakažených prudce stoupají. I v mojí sociální bublině - v práci a lidi okolo psů, několik z nich s těžkým průběhem a bohužel i jedno úmrtí.
Tak nějak se pomalu loučím s plánem jet v nejbližší době do Čech.
"...v momentě kdy poslali děti zpět do školy (červen), všichni odhodili roušky, odjeli na prázdniny..."
"Chingis" a jak jsou tedy v Mexiku prázdniny? Děti byly ve škole jen v červnu? Jinak situace je celkově nedobrá. Zdá se mi, že virus už nemá tak silný potenciál pro těžký průběh nemoci (jen když si vzpomenu na ten můj průběh, udělá se mi zle), ale různá opatření tu asi zůstanou už napořád. Čert nám to všem byl dlužen!
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ockovani-covid-19-vyhody.A210802_165745_domaci_kzem?zdroj=zpravodaj_hp
No vida, tak se přece to očkování vyplatí...
V neděli na těžký průběh covidu zemřel jeden 55letý spoluobčan. Dostali ho oba, i se starou matkou, bydlí v jednom domě. Ona zatím dobrý(nejspíš je očkovaná) on (obézní a vše s tím spojené) od počáku nedobrý průběh, který skončil embolií - nebyl hospitalizovaný. Jestli očkovaný netuším, zřejmě tedy ne. Je to třetí úmrtí ve vsi od začátku epidemie, všechno chlapi. Jeden se nakazil od kolegy v práci, druhý po operaci kolene v nemocnici, třetí je tenhle, kde se nakazil zatím nevím. V pátek jsem říkala sousedce, že u nás dlouho už nula a umřel vlastně jen ten jeden. Ona mi upřesnila, že i ten s tím kolenem umřel na covid. No a najednou tenhle poslední.
neverend

XXX.XXX.213.247
Poskytuje dlouhodobou ochranu proti covidu do té doby, než ho znovu chytnete.😄 Mně to legendární otec( no ten co učil Prymulu) vysvětlil celkem jednoduše na příkladu chřipky. Měl jsi chřipku? Ano měl. A měl si jí příští rok znovu? Ano. Tak teď už víš milý synu, jaká je to blbost s tou obranyschopností u covidu.😄 Virus je živý a schopný rychlé mutace. Velmi rychlé..

Tak to bych fakt chtěla vidět toho, kdo má každoročně opravdovou chřipku. Nikoho takovýho neznám. A pokud někdo takový je, tak má imunitu naprosto v háji. Chřipka není rýma a kašel, to si lidi často pletou. Já měla naposled chřipku s horečkama tak před 10 lety.
napsal(a):
Tak to bych fakt chtěla vidět toho, kdo má každoročně opravdovou chřipku. Nikoho takovýho neznám. A pokud někdo takový je, tak má imunitu naprosto v háji. Chřipka není rýma a kašel, to si lidi často pletou. Já měla naposled chřipku s horečkama tak před 10 lety.
Taky nikoho takovýho neznám...
Nejsem odborník, ale doktorka mi tehdy říkala, že většinou na 5let pak člověk imunitu nějakou má.
Opravdu hnusnou chřipku jsem měla tak před 6ti lety a předtím už ani nepamatuju. Tak mi těch 5let sedělo :-)

napsal(a):
Já před 25 lety. A že jsem v kontaktu s prskajícími dětmi z půlky republiky. A covid se mi taky vyhnul - ťuk ťuk.

napsal(a):
Já před 25 lety. A že jsem v kontaktu s prskajícími dětmi z půlky republiky. A covid se mi taky vyhnul - ťuk ťuk.
Tak to máte imunitu super. Takhle to prý často mívají doktoři obvoďáci, schytaji to z první linie a pak vydrží všechno.
Já to vždycky nejvíc schytala po návratu z rodičovské do práce. Jak jsem asi byla povětšinou v zimě s dítětem skoro pořád doma a nechodila moc mezi lidi, tak pak na mě skočilo kdeco.

já jsem si prý všechno vybrala v jeslích
ale to si nepamatuju, takže vzpomínku na žádnou infekční nemoc nemám. teda párkrát jsem měla rýmu. v době, kdy to ještě nebyl příznak kovidu :D:D
neverend

XXX.XXX.213.247
Pardon, já zapomněl že na iFauně se chřipka a jiná virová onemocnění nešíří.😄

Tak možná to bude ta slavná mužská rýmička.

Tak já chřipku měla naposledy před cca 25-ti lety.
neverend

XXX.XXX.213.247
Andrýsek3
napsal(a):
Spíš jako každej druhej říkáte klasickému nachlazení chřipka.
To možná ano, ale nachlazení nechytnete od souseda, který se z toho nemohl dostat i přes pomoc lékařů víc jak měsíc. 🙂 Jsem si to taky odležel a to téměř každý koho znám..🙂 Stačí pohledat roky před covidem ohledně epidemií virových onemocnění a osvěžit paměť.🙂
neverend
napsal(a):
To možná ano, ale nachlazení nechytnete od souseda, který se z toho nemohl dostat i přes pomoc lékařů víc jak měsíc. 🙂 Jsem si to taky odležel a to téměř každý koho znám..🙂 Stačí pohledat roky před covidem ohledně epidemií virových onemocnění a osvěžit paměť.🙂
To jo, ale ani většina virových epidemií není klasická chřipka. To jen lidi rádi používají. Stejně jako holky, si i já myslím a mám i ověřeno, že opravdovou chřipku člověk chytne jednou za život, dobrá, možná ,,jednou za 10let". Moje mamka měla někdy před 35 rokama, já před skoro 20. Vlastně do té doby a pak poté, jsem nebyla nikdy nemocná, než jen tu rýmičku, taktéž mamka. Jo a taky je zajímavé, že ani ode mě, ani od ní, to nikdo z našich blízkých nechytnul, bez jakéhokoliv omezování. Kde ji tehdy vzala mamka netuším, já jsem ji chytla v letadle(či letišti) při dlouhém letu.

Tak chřipkový epidemie bývávaly každoročně, to ano, ale rozhodně to neznamenalo, že by chřipkou onemocněl každý člověk každoročně. Před 20 lety v únoru, když jsem byla v porodnici naposledy, tak taky nebyly kvůli chřipkové epidemii povolené návštěvy, protože to zrovna řádilo, já ale neonemocněla. A obyčejné rýmě chřipka fakt neříkám. Stejně jak ostatní tady.

OMG. Tyhle chytrosti omílají od dob sars-cov2 všecky internety, nejvíc mě na těch 10,5 milionech epidemiologů rozesmívá, jak to k chřipce přirovnávají, že to teda nic neni, přitom chřipečka je dost nebezpečná nemoc, ne, moc se postiženým pomoct nedá, chřipka se nedá léčit; léčí se příznaky, takže když je někdo "náchylný na horečky" a hned to letí ke čtyřicítce; má chatrnou imunitu a rozumu také moc nepobral, tak to má blbé, ATB ne, jsou antivirotika, ale musí se dát VČAS, tzn. ne za 14 dní, proto také na ni; komplikace, umírá tolik lidí, výhoda je "vyžrala jsem si to v jeslích", ale to už se dnes moc neděje, neb maminky jsou vyšinuté, že by dítě mohlo mít rýmičku, takže se dítě necvičí a pak to takhle vypadá.
Tohle se na základce nebere?
A jak člověk zjistí, že má chřipku? Máme doma všichni v šuplíčku s příbory i PCR test a všici to umíme :-) a doktoři přece každého v ordinaci testují :D leda houby.
V roce 2009 přiběhla prasečí chřipka (z Mexika, myslím) a lze se dočíst, že FN HK otestovala cca 500 lidí, 20 jich skončilo na ventilátoru a 8 skončilo zcela.
TOHLE byla chřipka.

napsal(a):
OMG. Tyhle chytrosti omílají od dob sars-cov2 všecky internety, nejvíc mě na těch 10,5 milionech epidemiologů rozesmívá, jak to k chřipce přirovnávají, že to teda nic neni, přitom chřipečka je dost nebezpečná nemoc, ne, moc se postiženým pomoct nedá, chřipka se nedá léčit; léčí se příznaky, takže když je někdo "náchylný na horečky" a hned to letí ke čtyřicítce; má chatrnou imunitu a rozumu také moc nepobral, tak to má blbé, ATB ne, jsou antivirotika, ale musí se dát VČAS, tzn. ne za 14 dní, proto také na ni; komplikace, umírá tolik lidí, výhoda je "vyžrala jsem si to v jeslích", ale to už se dnes moc neděje, neb maminky jsou vyšinuté, že by dítě mohlo mít rýmičku, takže se dítě necvičí a pak to takhle vypadá.
Tohle se na základce nebere?
A jak člověk zjistí, že má chřipku? Máme doma všichni v šuplíčku s příbory i PCR test a všici to umíme :-) a doktoři přece každého v ordinaci testují :D leda houby.
V roce 2009 přiběhla prasečí chřipka (z Mexika, myslím) a lze se dočíst, že FN HK otestovala cca 500 lidí, 20 jich skončilo na ventilátoru a 8 skončilo zcela.
TOHLE byla chřipka.
Já si nemyslím, že vysoké horečky jsou známkou chatrné imunity, spíš naopak. Čtyřicítky jsem měla právě před těmi cca 25 lety. A zvládla jsem to.

napsal(a):
Já si nemyslím, že vysoké horečky jsou známkou chatrné imunity, spíš naopak. Čtyřicítky jsem měla právě před těmi cca 25 lety. A zvládla jsem to.
Ale nezvládne to ten, co má imunitu jak lískovka na meruňky. Někdo chytí "rýmu", cokoli a kdekoli a hned je z toho průšvih, což je zajímavé, u nás třeba horečky nejsou, nevím proč, nejsem doktor, prostě nemám horečku, ale o dobré/zlé obraně to nesvědčí nejspíš. Jo, horečka je obranná reakce na množení bordelu, je to naše zbraň.. máte pravdu, to jsem zas dala středník někam do blba, ale proč někdo horečky nemá a přežije? Na to bych musela chodit do školy ještě deset let a to se mi nechce, napište to sem! :)
PS: z těch pěti stovek bylo asi 120 prokázaných.
napsal(a):
Ale nezvládne to ten, co má imunitu jak lískovka na meruňky. Někdo chytí "rýmu", cokoli a kdekoli a hned je z toho průšvih, což je zajímavé, u nás třeba horečky nejsou, nevím proč, nejsem doktor, prostě nemám horečku, ale o dobré/zlé obraně to nesvědčí nejspíš. Jo, horečka je obranná reakce na množení bordelu, je to naše zbraň.. máte pravdu, to jsem zas dala středník někam do blba, ale proč někdo horečky nemá a přežije? Na to bych musela chodit do školy ještě deset let a to se mi nechce, napište to sem! :)
Protože imunita není jen o horečce, záleží jakou virovou nálož člověk dostane a jak dlouho trvá než imunitní systém zareaguje a tudíž jak se to stihne pomnožit v těle. Malou virovou nálož imunitní systém když rychle zareaguje v pohodě zlikviduje i bez vysoké horečky.
Já na horečky taky netrpím, chřipku jsem měla jednou v životě a s ní horečku přes 40.
No a moje padesátiletá kolegyně zemřela před pár lety s chřipkou dá se říct, chřipka jí poničila srdce, tak šla na operaci a umřela na nemocniční infekci.
neverend

XXX.XXX.213.247
Prostě nikdo neměl chřipku a hotovo..😄
http://medicina.cz/clanky/10551/34/Bilance-chripkove-sezony-2014-15-v-cR/

napsal(a):
Nevím. Možná proto, že horečka není jediný obranný mechanismus a její nedostatek se dá vykompenzovat. Jedna moje kamarádka taky na horečky nikdy netrpěla a infekce se jí vyhýbaly. Má přes 60.

neverend
napsal(a):
Prostě nikdo neměl chřipku a hotovo..😄
http://medicina.cz/clanky/10551/34/Bilance-chripkove-sezony-2014-15-v-cR/
A četl jste to?
Vždyť tam se píše, že na přelomu toho roku 2014/2015 v ČR vyhledalo ošetření z důvodu respiračních onemocnění něco přes milion lidí (nejen kvůli chřipce, ale i kvůli obyčejnému kašli nebo rýmě). Celkový počet obyvatel ČR v té době byl 10,5 milionu. Z toho tedy jasně nevyplývá, že má chřipku každoročně každý obyvatel ČR.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
A četl jste to?
Vždyť tam se píše, že na přelomu toho roku 2014/2015 v ČR vyhledalo ošetření z důvodu respiračních onemocnění něco přes milion lidí (nejen kvůli chřipce, ale i kvůli obyčejnému kašli nebo rýmě). Celkový počet obyvatel ČR v té době byl 10,5 milionu. Z toho tedy jasně nevyplývá, že má chřipku každoročně každý obyvatel ČR.
Tak píše se tam tedy o respiračních onemocněních vč. chřipky. 🙂A teď mi řekněte, jak to od mého obvoďáka dorazilo ke vstupům ke zmíněné statistice.🙂 Měl jsem chřipku, či snad jen respirační onemocnění? Nikdo nic netestoval samozřejmě. Tedy mohlo být ve skutečnosti mnohem víc pacientů s virózou a záleží co tam lékař dle příznaků odhadl. A když už jsme u té všemocné statistiky, tak kolik lidí vůbec nešlo k lékaři? Ovšem tady to pomalu vypadalo, jako když si tu virózu skoro vymýšlejí.😄 Mrkněte ještě na následné roky a ubezpečuji Vás, že mnoho lidí mělo virózu znovu další rok. Méně číst a víc vnímat okolí.🙂Já např. byl i očkovaný a bylo mi to platné jak mrtvému zimník.😄 Někdy mi opravdu připadá, že buď já nebo někteří z Vás obýváme jinou planetu.😄

Nevím, jak se dělají vstupy do statistik, mně se nikdo nikdy na nic nedotazoval a jestli něco někam odesílá můj obvoďák, netuším. A je mně to fakt jedno, protože já statistiky nečtu. Kromě toho celkově ten článek vyznívá jako masírka, aby se lidi nechali očkovat proti chřipce.

"Někdy mi opravdu připadá, že buď já nebo někteří z Vás obýváme jinou planetu."
V to doufám.
Z těchto nesmyslů už je celkem jasné, že pravdě je blíže Keriton, protože
očkování se každoročně obměňuje podle předpovědi, kam asi chřipečka domutuje, tudíž mohu onemocnět i přes očkování, ale pravděpodobně nezemřu. A tak nějak to bude s Covid, cca neumřu, ale na všechny odrůdy to fungovat nemusí; ne zcela - a to zcela určitě. Vakcína nebo co to je chřipková je ale na houby, protože z ní mohu chřipku dostat, nebo to bylo něco jiného?
Jestli někdo řekne, že z toho dostanu virózu, tak.. žíš, tak se zeptám tatínka, ne..
a ten vám vyhlásí válku. Na téhle planetě.
Konec legrace.. neverend, jen to děláte, nebo to jako vážně?
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
"Někdy mi opravdu připadá, že buď já nebo někteří z Vás obýváme jinou planetu."
V to doufám.
Z těchto nesmyslů už je celkem jasné, že pravdě je blíže Keriton, protože
očkování se každoročně obměňuje podle předpovědi, kam asi chřipečka domutuje, tudíž mohu onemocnět i přes očkování, ale pravděpodobně nezemřu. A tak nějak to bude s Covid, cca neumřu, ale na všechny odrůdy to fungovat nemusí; ne zcela - a to zcela určitě. Vakcína nebo co to je chřipková je ale na houby, protože z ní mohu chřipku dostat, nebo to bylo něco jiného?
Jestli někdo řekne, že z toho dostanu virózu, tak.. žíš, tak se zeptám tatínka, ne..
a ten vám vyhlásí válku. Na téhle planetě.
Konec legrace.. neverend, jen to děláte, nebo to jako vážně?
Jděte raději něco užitečného dělat.😄

Neverende, a to máte jen jednoho tatínka nebo kolik jich vlastně je?

assil
napsal(a):
Protože imunita není jen o horečce, záleží jakou virovou nálož člověk dostane a jak dlouho trvá než imunitní systém zareaguje a tudíž jak se to stihne pomnožit v těle. Malou virovou nálož imunitní systém když rychle zareaguje v pohodě zlikviduje i bez vysoké horečky.
Já na horečky taky netrpím, chřipku jsem měla jednou v životě a s ní horečku přes 40.
No a moje padesátiletá kolegyně zemřela před pár lety s chřipkou dá se říct, chřipka jí poničila srdce, tak šla na operaci a umřela na nemocniční infekci.
Když dostanu větší dávku a mám dobrou imunitu, poradí si s tím a nemusím mít horečku, takže to s tou dobrou imunitou teda souvisí.
Podle toho, co píšete. Bordel se množí, když nezareagoval jiný obranář než horečka.
Jo?
Ta přijde, až když jsou všici obranáři .. neschopní obrany.
Jo?
Ona horečka je nebezpečná, teda asi pro někoho, srdce, si myslím, nevím, když se nedaří srazit, ale nevím, kteří to jsou ti předobranáři, jestli je lepší mít horečku chvíli ..
Ale tak celkově mi vychází, že kdo je od přírody (prase jako já a nemoci ve školce a atp.) "odolný", tu horečku nebude úplně potřebovat, nastavil se od mala na něco jiného?

neverend
napsal(a):
Jděte raději něco užitečného dělat.😄
Raději než co např.? Dnes už jsem stihla s megý ulovit jednu myš, promoknout jak myš, peče se kuře, protože myš sežrána na louce, poskládala jsem jeden laptopový vrak, jeden mobilní vrak, vzala jsem nějakého vtipného psa k jeho páníčkům, vyměnila dvě svítidla - na wc a v dílně - a dala polovinu podlahy do dětského pokoje, teď se najíme, dodělám ten pokoj a v noci si vezmu knížku k opravě a v pět vstávat, přijde Kocourek domů a nemůže projít tím otevřeným oknem, musí jiným a musím otevřít já.
A to je moje dovolená.
Akorát tady si to kazím, samé nemoci, jdu, pokračujte :-)
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Neverende, a to máte jen jednoho tatínka nebo kolik jich vlastně je?
Víte, jen matka je jistá.😄 S určitostí nemohu říct nic, ale asi mám jen toho jednoho.😄
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Raději než co např.? Dnes už jsem stihla s megý ulovit jednu myš, promoknout jak myš, peče se kuře, protože myš sežrána na louce, poskládala jsem jeden laptopový vrak, jeden mobilní vrak, vzala jsem nějakého vtipného psa k jeho páníčkům, vyměnila dvě svítidla - na wc a v dílně - a dala polovinu podlahy do dětského pokoje, teď se najíme, dodělám ten pokoj a v noci si vezmu knížku k opravě a v pět vstávat, přijde Kocourek domů a nemůže projít tím otevřeným oknem, musí jiným a musím otevřít já.
A to je moje dovolená.
Akorát tady si to kazím, samé nemoci, jdu, pokračujte :-)
Aspoň někdo v té republice ještě dělá..😄 Nebojte se, tady nic chytit nemůžete.🙂 Všichni neprůstřelná imunita a poslední chřipku ještě z dob kdy byl Šemík hříbě.😄
lesnížínka
napsal(a):
To jo, ale ani většina virových epidemií není klasická chřipka. To jen lidi rádi používají. Stejně jako holky, si i já myslím a mám i ověřeno, že opravdovou chřipku člověk chytne jednou za život, dobrá, možná ,,jednou za 10let". Moje mamka měla někdy před 35 rokama, já před skoro 20. Vlastně do té doby a pak poté, jsem nebyla nikdy nemocná, než jen tu rýmičku, taktéž mamka. Jo a taky je zajímavé, že ani ode mě, ani od ní, to nikdo z našich blízkých nechytnul, bez jakéhokoliv omezování. Kde ji tehdy vzala mamka netuším, já jsem ji chytla v letadle(či letišti) při dlouhém letu.
Já se přiznám, že jsem se znovu promořovala s mýma dětma,když začaly chodit do školky
Co si přinesly jsem měla do týdne taky . A to jsem do té doby nemarodila.
Asi jsou ve školce agresivnější viry nebo jako bezdětná jsem s těmito nepřišla do styku
neverend
napsal(a):
Aspoň někdo v té republice ještě dělá..😄 Nebojte se, tady nic chytit nemůžete.🙂 Všichni neprůstřelná imunita a poslední chřipku ještě z dob kdy byl Šemík hříbě.😄
A víte proč? Já stále venku v zahradě, zbytek venku se psy, v zimě, v létě, v každém počasí - tam se rodí ta neprůstřelná imunita,,,tu v kanclu nevybudujete(to není narážka na vás, myšleno všeobecně)
Chřipkové statistiky...to nemá smysl číst, to je fraška, kdo je tak asi posbírá..ta data? Obvoďáci? Takoví jak máme my, že jim nadiktujete co vám je i s tím, co vám na to mají napsat? Ti pak nahlásí, že jste měl chřipku, když jste to přece říkal? Pochybuju a už to někdy někde padlo. Kdo má vážně chřipku, k žádnému doktoru nedojde, minimálně první dva dny, kdy o sobě neví
neverend

XXX.XXX.213.247
lesnížínka
napsal(a):
A víte proč? Já stále venku v zahradě, zbytek venku se psy, v zimě, v létě, v každém počasí - tam se rodí ta neprůstřelná imunita,,,tu v kanclu nevybudujete(to není narážka na vás, myšleno všeobecně)
Chřipkové statistiky...to nemá smysl číst, to je fraška, kdo je tak asi posbírá..ta data? Obvoďáci? Takoví jak máme my, že jim nadiktujete co vám je i s tím, co vám na to mají napsat? Ti pak nahlásí, že jste měl chřipku, když jste to přece říkal? Pochybuju a už to někdy někde padlo. Kdo má vážně chřipku, k žádnému doktoru nedojde, minimálně první dva dny, kdy o sobě neví
Kancl to bude asi kancelář? Tak to na mě asi opravdu nebylo.😄 Jinak pravda že statistika je věda pro výpočet mnoha reálných výsledků v jeden nesmyslný, ale patřičně vyhovující výsledek 😄 Vždyť proto právě reaguji pouze na situaci z mého okolí a tam kolem roku 2016 kosila chřipka mé lidi v okolí jednoho za druhým. Čili fakt se nenachladil jeden od druhého.😄
neverend
napsal(a):
Kancl to bude asi kancelář? Tak to na mě asi opravdu nebylo.😄 Jinak pravda že statistika je věda pro výpočet mnoha reálných výsledků v jeden nesmyslný, ale patřičně vyhovující výsledek 😄 Vždyť proto právě reaguji pouze na situaci z mého okolí a tam kolem roku 2016 kosila chřipka mé lidi v okolí jednoho za druhým. Čili fakt se nenachladil jeden od druhého.😄
Ale jestli to byla ,,ta chřipka", by snad dokázalo jedině nějaké laboratorní vyšetření a na tom zřejmě nikdo nebyl. Takže se tomu řeklo chřipka, ale bylo to prostě nějaké respirační a ještě vysoce nakažlivé onemocnění. Chřipka asi tak nakažlivá není, když ji od mamky nikdo z nás nechytil a ode mě po letech taky ne.
neverend

XXX.XXX.213.247
lesnížínka
napsal(a):
Ale jestli to byla ,,ta chřipka", by snad dokázalo jedině nějaké laboratorní vyšetření a na tom zřejmě nikdo nebyl. Takže se tomu řeklo chřipka, ale bylo to prostě nějaké respirační a ještě vysoce nakažlivé onemocnění. Chřipka asi tak nakažlivá není, když ji od mamky nikdo z nás nechytil a ode mě po letech taky ne.
Dle lékaře který měl plnou čekárnu podobných případů viróza. Čili nemoc způsobená virem, obecně chřipka.🙂

neverend
napsal(a):
Dle lékaře který měl plnou čekárnu podobných případů viróza. Čili nemoc způsobená virem, obecně chřipka.🙂
Chřipka je virové onemocnění, ale ne každá viróza je chřipka. Shodneme se?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183
napsal(a):
To po meifim ktery ma tatinka supermana a sam je stejnej nemuzes chtit chapat 😂

fikovnice
napsal(a):
"...v momentě kdy poslali děti zpět do školy (červen), všichni odhodili roušky, odjeli na prázdniny..."
"Chingis" a jak jsou tedy v Mexiku prázdniny? Děti byly ve škole jen v červnu? Jinak situace je celkově nedobrá. Zdá se mi, že virus už nemá tak silný potenciál pro těžký průběh nemoci (jen když si vzpomenu na ten můj průběh, udělá se mi zle), ale různá opatření tu asi zůstanou už napořád. Čert nám to všem byl dlužen!
Tady mají letní prázdniny jen 4-6 týdnů, každá škola si to řídí podle sebe, většinou škola končí v půlce července a zpátky jdou v druhé polovině srpna. Uvolňovalo se postupně během května a června, takže většina dětí šla doskoky plus mínus na měsíc před prázdninami. Já to popravdě moc nesledovala, že covid "skončil" jsem zjistila až když jsem ráno šla do obchodu a všichni na mě koukali jak na debila, neb jsem tam byla jediná v roušce.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To po meifim ktery ma tatinka supermana a sam je stejnej nemuzes chtit chapat 😂
Jo, tatínek mnoha tváří a identit. 🤣
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Shodneme, ale pokud se na tuto problematiku podíváte trochu s rozumem, tak zjistíte, že je plná slov jako "může ale nemusí", "bývá" a mnoho dalších "zaručených" rozdílů mezi virózou a chřipkou.🙂 Zdánlivá viróza může být chřipkou a naopak.

chřipka = nemoc způsobená orthomyxoviry
nic jinýho není chřipka

Proč to prozrazujete :-)
Wiki říká, že kromě těch virů, co se jmenují jako ti, co chodí do práce na Instagram, je tam např. Isavirus, co napadá lososy,
a to mají ti, co jich je plná čekárna, jakmile přijde na podzim počasí angličák. Sychravo = Anglie = chřipka. Ale není to chřipka, je to viróza lososí. Jestli táhnou lososi sem a ne odsud, to není jisté. Myslela jsem, že Severní moře je na severu. No.
A pak tam je viróza vší. A už se škrábu, jen to čtu Jaký rozdíl je mezi mořskou vší a suchozemskou vší? Ta suchozemská má flu a ta mořská virózu, že jo?
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
chřipka = nemoc způsobená orthomyxoviry
nic jinýho není chřipka
Ale tady přeci šlo o rozpoznání amatéry nikoli obdefinici 🙂

neverend
napsal(a):
Ale tady přeci šlo o rozpoznání amatéry nikoli obdefinici 🙂
amatér nepozpozná
amatér pak žije v představě, že každý má každý rok chřipku
napsal(a):
Proč to prozrazujete :-)
Wiki říká, že kromě těch virů, co se jmenují jako ti, co chodí do práce na Instagram, je tam např. Isavirus, co napadá lososy,
a to mají ti, co jich je plná čekárna, jakmile přijde na podzim počasí angličák. Sychravo = Anglie = chřipka. Ale není to chřipka, je to viróza lososí. Jestli táhnou lososi sem a ne odsud, to není jisté. Myslela jsem, že Severní moře je na severu. No.
A pak tam je viróza vší. A už se škrábu, jen to čtu Jaký rozdíl je mezi mořskou vší a suchozemskou vší? Ta suchozemská má flu a ta mořská virózu, že jo?
...tak lososí isavirus jsem si musela dostudovat...
Způsobuje lososí anémii - dle mnou načtených info.
A skutečně patří do rodiny orthomyxovirů.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
amatér nepozpozná
amatér pak žije v představě, že každý má každý rok chřipku
A nebo opačně,že?🙂

Jo, že chřipka žije v představě, že má každej rok amatéra...
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Jo, že chřipka žije v představě, že má každej rok amatéra...
A představa žije s amatérem a oba dostanou brzy chřipku.😄

já stejně nechápu, co máš s tou chřipkou
proč ti přijde tak neuvěřitelný, že jí prostě někdo nemá
hele já žiju na střední moravě už dva roky a ani tady nemám obvoďáka, protože prostě není potřeba
a vlastně ani nevím, kde mám kartu, protože od doby, co jsem si převedla kartu z dětskýho jsem tam byla jednou, aby mi předepsal atb na zánět močových cest, přišla jsem s diagnózou i s návrhem léčby, jen jsem chtěla ušetřit za ty atb a od té doby se ten doktor různě odstěhoval a v ordinaci se jich pár vystřídalo a tak
ten zánět močových cest jsem měla v roce 2014

A tohle znáte ? Muž ulehne. Jeho žena řekne " má rýmu ". On to ale vidí obráceně - tu pravopis. chybu si odmyslete.

WHO vyhlásila, že další dávku ne? Ale to se nedělá tohleto, člověk si zvykne a oni mu to seberou? Asi nechcou, abychom byli závislí. Mám je ráda.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
já stejně nechápu, co máš s tou chřipkou
proč ti přijde tak neuvěřitelný, že jí prostě někdo nemá
hele já žiju na střední moravě už dva roky a ani tady nemám obvoďáka, protože prostě není potřeba
a vlastně ani nevím, kde mám kartu, protože od doby, co jsem si převedla kartu z dětskýho jsem tam byla jednou, aby mi předepsal atb na zánět močových cest, přišla jsem s diagnózou i s návrhem léčby, jen jsem chtěla ušetřit za ty atb a od té doby se ten doktor různě odstěhoval a v ordinaci se jich pár vystřídalo a tak
ten zánět močových cest jsem měla v roce 2014
Bodlinko, mně je to v podstatě jedno s tou chřipkou.😄 Moje teta byla taky toho názoru že lékaře nepotřebuje a dlouhá léta tam nebyla. Bohužel asi před měsícem obtíže s kašlem a bolest levé ruky celkem silná a neustupující. Nakonec tedy k lékaři a za tři dny už hospitalizace na onkologii.😐 Bohužel plíce a zasažené víc než je asi zvládnutelné. V pondělí se mělo sejít několik odborníků kolem toho nálezu. Bratranec mi slíbil že zavolá co a jak a nevolá..😐 Nevím co s ní je.. Občas prostě je dobré asi k lékaři zajít a zrovna tak třeba k zubnímu. Zdraví máš jen jedno a bez něj seš víš kde..🙂

no a kdyby ta teta k lékaři chodila, jak přesně by bez jakýchkoliv příznaků vznikla indikace k vyšetření na onkologii?
nijak.
neverend
napsal(a):
Bodlinko, mně je to v podstatě jedno s tou chřipkou.😄 Moje teta byla taky toho názoru že lékaře nepotřebuje a dlouhá léta tam nebyla. Bohužel asi před měsícem obtíže s kašlem a bolest levé ruky celkem silná a neustupující. Nakonec tedy k lékaři a za tři dny už hospitalizace na onkologii.😐 Bohužel plíce a zasažené víc než je asi zvládnutelné. V pondělí se mělo sejít několik odborníků kolem toho nálezu. Bratranec mi slíbil že zavolá co a jak a nevolá..😐 Nevím co s ní je.. Občas prostě je dobré asi k lékaři zajít a zrovna tak třeba k zubnímu. Zdraví máš jen jedno a bez něj seš víš kde..🙂
Ale tam přece nemáte šanci, že když jen tak přijdete na zběžnou kontrolu, že vám kromě cukru a vysokého tlaku něco najdou Neznám vůbec nikoho, co by to tak bylo. Zato znám x lidí(včetně mého pro změnu strýce) kteří šli k doktorovi se zjevným problémem a nenašli jim nic. Samozřejmě to všechno pak byla rakovina a na všechno pozdě, ale tak to bohužel je. Preventivní prohlídky? To jsou akorát tak kecy pro pojišťovnu...

Nemocného člověka je mi líto.
Příznaky.. ony třeba byly, malinký kašel večer už pár týdnů, támhle tohle a tamto, dr. by si něco spojil možná, by to také ale musel člověk lékaři říct. Já když potkám doktora, často, chodí tudy domů, furt se ptá, jak se máte, nechybí vám něco, bolí vás něco.. já už mám připraveno "nic mi není!!!!" a do ordinace nechodím, neb on by něco 100% našel :-) anebo jednou za víc let, když jsem naproti u zubaře a tento vyleze a "tak pojďte k nám přece", no určitě, běžim, nemůžu, mám tady psa, chudák na mě čeká u schodů, mějte se :-)
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
WHO vyhlásila, že další dávku ne? Ale to se nedělá tohleto, člověk si zvykne a oni mu to seberou? Asi nechcou, abychom byli závislí. Mám je ráda.
Třeba mají hlad a proto melou nesmysly jednou tak a podruhé jinak.😄 Skoro jako můj radar na předpověď počasí. To je taky přesnost jak hodinky, ale vietnamský.😄
neverend
napsal(a):
Třeba mají hlad a proto melou nesmysly jednou tak a podruhé jinak.😄 Skoro jako můj radar na předpověď počasí. To je taky přesnost jak hodinky, ale vietnamský.😄
Počasí mi nepřipomínejte, u nás to není o hodiny, ale o dny, to by nezvládly ani ty vietnamské hodinky U nás hlásili ochlazení od pátku. Pak, že až od pondělí, ve čvrtek to vrátili na pátek a je...dneska - až ve středu To je přímo superpřesnost Že by trefili déšť...to už by nás tu ani nenapadlo
neverend

XXX.XXX.213.247
lesnížínka
napsal(a):
Počasí mi nepřipomínejte, u nás to není o hodiny, ale o dny, to by nezvládly ani ty vietnamské hodinky U nás hlásili ochlazení od pátku. Pak, že až od pondělí, ve čvrtek to vrátili na pátek a je...dneska - až ve středu To je přímo superpřesnost Že by trefili déšť...to už by nás tu ani nenapadlo
Stejný u nás 😄 Od osmé ráno posouvali déšť po dvou hodinách až nakonec v noci jasno a bez deště.😄 Ropuchy.😄

napsal(a):
jestli to není tím, že chtějí vakcíny přesměrovat tam, kde nejsou, zato kovidu je tam až až

lesnížínka
napsal(a):
Ani dnes u vás nic? U nás leje celej den.
napsal(a):
Ani dnes u vás nic? U nás leje celej den.
Ano, ano, u nás pršelo! Jsem šťastná jak blecha. Ráno tam bylo 15mm a ještě trochu pršelo, takže snad 16 by to mohlo být, to už snad něco zaleje, na kytky to stačí a trochu doufám, že alespoň na ty rododendrony by to mohlo stačit. Leje bych tomu neřekla teď jsem se vrátila s kočkama z veteriny a mokrá fakt nejsem, pár kapek na tričku, co jsem s nima přecházela k autu a od auta.
neverend

XXX.XXX.213.247
lesnížínka
napsal(a):
Ano, ano, u nás pršelo! Jsem šťastná jak blecha. Ráno tam bylo 15mm a ještě trochu pršelo, takže snad 16 by to mohlo být, to už snad něco zaleje, na kytky to stačí a trochu doufám, že alespoň na ty rododendrony by to mohlo stačit. Leje bych tomu neřekla teď jsem se vrátila s kočkama z veteriny a mokrá fakt nejsem, pár kapek na tričku, co jsem s nima přecházela k autu a od auta.
U nás teď leje jako z konve, teplota 13 stupňů dle teploměru.🙂 Radar hlásí oblačno 18 stupňů a mrholení.😄 Tak netrefí ani jak je natož jak bude.😄
neverend
napsal(a):
U nás teď leje jako z konve, teplota 13 stupňů dle teploměru.🙂 Radar hlásí oblačno 18 stupňů a mrholení.😄 Tak netrefí ani jak je natož jak bude.😄
Teď pršelo zase hodně ale je pořád 21st Kočka má něco s okem, dostala jsem ji na veterinu a prý snad to bude dobré, přeočkovali jsme alespoň základní vakcinaci, aby nepropadnula, když FELVka není a prší....až na Olympiádu, kde bohužel jsem dnes spokojenost sama

Taky bych tu chtěla mít 21°. Uvažuju, že zatopím ( kdybych se nestyděla, že mi bude kouřit z komína, když mladý otužilý soused chodí v tričku - přece je léto ! )

U nás je 13. Doufám, že nějaký teplo ještě bude, těch 21 by mně stačilo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.95
napsal(a):
Taky bych tu chtěla mít 21°. Uvažuju, že zatopím ( kdybych se nestyděla, že mi bude kouřit z komína, když mladý otužilý soused chodí v tričku - přece je léto ! )
U nas taky bida ale me staci otevřít dvere do hadarny a mam teploucko 😁
neverend

XXX.XXX.213.247
rapotacka11
napsal(a):
https://rumble.com/vkqzhz-v-rakousk-televizi-vakcna-je-nejvt-fake-news-fraka-kter-byla-lidem-v-21.-st.html?fbclid=IwAR3aMoB0s2HFHu1ETkJR1nwYswtm5E6YppLXa96qDVgtNP3DsGKo-_dkurQ
Lidé potřebují naději..🙂 O tom je to celé. Tornáda si ospravedlní tím že už tu kdysi bylo a uklidní se.🙂 Doufám že po Slovensku už je to i hloupým jasné, že výskyt bude častý a příroda se neptá na to co si myslíme.😐 Covid už snad ani neřešit. O tom se pravdu stejně nedozvíme a postupně časem se snad informace a i vakcíny budou zlepšovat. Potom teprve bude možné učinit nějaké závěry.
neverend
napsal(a):
Lidé potřebují naději..🙂 O tom je to celé. Tornáda si ospravedlní tím že už tu kdysi bylo a uklidní se.🙂 Doufám že po Slovensku už je to i hloupým jasné, že výskyt bude častý a příroda se neptá na to co si myslíme.😐 Covid už snad ani neřešit. O tom se pravdu stejně nedozvíme a postupně časem se snad informace a i vakcíny budou zlepšovat. Potom teprve bude možné učinit nějaké závěry.
...a stejně zde docílíme těch 10 000 příspěvků...i díky Vám!
neverend
napsal(a):
Jinak jakou pravdu o COVIDu? Mám pocit, že téměř všem je jasné, že virus utekl z labiny. A to, že se svět bojí Číně udělit nějaké sankce...to se ani nedivím.
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
Jinak jakou pravdu o COVIDu? Mám pocit, že téměř všem je jasné, že virus utekl z labiny. A to, že se svět bojí Číně udělit nějaké sankce...to se ani nedivím.
Jenže o tom se smí jen šeptat a oficiálně nic. Ono tahle síť může být daleko složitější než nás může napadnout. Čína je pouze místem. Kdo a kde za tím ve skutečnosti stojí nám zůstane zahaleno. Teď se sankce udělují pouze Rusku. To jsou ti špatní.🙂 Manipulace je holt dnes už věda a funguje výborně.🙂 Vzpomene někdo jestli se Američani někoho ptali před napadením Iráku? Nebo snad tam nalezli ty slibované jaderné zbraně? Sejde z očí sejde z mysli.🙂 Média jsou mocná a proto je nezbytné je držet na své straně.🙂
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
...a stejně zde docílíme těch 10 000 příspěvků...i díky Vám!
A to se vyplatí..😄

fikovnice
napsal(a):
Z americké labiny v Číně ?
Nechtěla jsem to psát, protože si nepamatuju zdroj. Bylo to nejspíš na Seznamu někde, nějaký doktor, či virolog to psal, vím tak akorát, že chlap to byl Psal tam o tom, že korona?viry jsou ze všech virů nejmíň dokonalé, neustále se musí replikovat(to už nevím kvůli čemu musí) a že každou replikací se oslabují, protože jsou na to z nějakého důvodu blbé Tím pádem, brzy zahubí samy sebe. Takže není to, jak nás tady pořád straší, že by se replikací zdokonalovaly, proto ani ty delty, které jsou sice nakažlivější, už nejsou tak úderné v tom škodění Vím, že ty šikovnější tady, by to našly. Něco se mi mate, že to nebyl Čech, nebo to byl Čech, co tu není

lesnížínka
napsal(a):
Nechtěla jsem to psát, protože si nepamatuju zdroj. Bylo to nejspíš na Seznamu někde, nějaký doktor, či virolog to psal, vím tak akorát, že chlap to byl Psal tam o tom, že korona?viry jsou ze všech virů nejmíň dokonalé, neustále se musí replikovat(to už nevím kvůli čemu musí) a že každou replikací se oslabují, protože jsou na to z nějakého důvodu blbé Tím pádem, brzy zahubí samy sebe. Takže není to, jak nás tady pořád straší, že by se replikací zdokonalovaly, proto ani ty delty, které jsou sice nakažlivější, už nejsou tak úderné v tom škodění Vím, že ty šikovnější tady, by to našly. Něco se mi mate, že to nebyl Čech, nebo to byl Čech, co tu není
A to Vám se tam někde ztratila rekombinace :-)
Virus se replikuje a ten proces zastaví léky, ne? On je nějaký sebevražedný virus?

napsal(a):
42 domečků v jedné provincii
https://www.pharmaceutical-technology.com/comment/coronavirus-epicentre-hubei/
https://www.pharmaceutical-technology.com/projects/jhl-biotech-manufacturing-facility-wuhan/
etc
lesnížínka
napsal(a):
Hele, přesně, ale opravdu přesně toto říkala Peková...
A také říkala, že COVID do vánoc zmizí a tento koronavirus skutečně oslabí sebe sama tak, že ztratí potenciál vyvolat nějaké onemocnění. Říkala to v létě r. 2020. A zapomněla dodat, do kterých Vánoc...
Rozhovor je někde dohledání, já jej zhlédla na YT.
napsal(a):
To nevím "Orionko". Ale jsem přesvědčena, že zeměpisně to bylo v Číně. Kdo ten prů-ser zavinil, tak to nevím - o tom je určitě mnoho teorií a řada z nich je konspiračních.
Tak se asi shodneme na tom, že virus unikl z laboratoře...?

Jak to bylo?
Třeba tak, že pokusný netopýr( nakažený ) se vysmekl laborantovi z ruky přesně ve chvíli, kdy otvírané dveře způsobily průvan, ten otevřel okno a netopýr frnk a byl pryč.
Konspirací je něurekom a jedna praví, že do Wuchanu přestěhovali laboratoř z Ameriky.
lesnížínka
napsal(a):
Jo a to, že jde o RNA virus a jeho přenos je tak snadný (kapénkový), ale virulence se spíše snižuje (pokud tedy nebude donekonečna mutovat v agresivnější formy), považuji za průšvih. V tom smyslu, že tu prostě s tímto virem už budeme žít navždy. Otázka je, jaká opatření se do budoucna budou dělat, jak restriktivně a represívně vůči lidem budou postupovat jednotlivé vlády...a už je z toho politikum. A z toho se dá vytřískat hodně. Bohužel...
napsal(a):
Jak to bylo?
Třeba tak, že pokusný netopýr( nakažený ) se vysmekl laborantovi z ruky přesně ve chvíli, kdy otvírané dveře způsobily průvan, ten otevřel okno a netopýr frnk a byl pryč.
Konspirací je něurekom a jedna praví, že do Wuchanu přestěhovali laboratoř z Ameriky.
No ano, naprosto souhlasím, že konspirací je přehršel...
Ale i z Vašeho příspěvku čtu, že se domníváte, že jde o virus uměle vyrobený a uniklý z laboratoře... To je i můj názor, jakkoli se můžu mýlit. Pravdu se stejně "obyčejný" člověk nikdy nedozví, v tom má "Neverend" recht.

....přehršel... hezké české slovo :-)

Hm, a těžko rozlišit, co je konspirace a co ne.

A k čemu nám bude, že to budeme vědět? Abychom se měli na koho vztekat :-)
Dnes někdo říkal, že delta (co já vím, nesleduji to, možná to byla omega už)
je už jiný virus.
V loňských vánocích se Peková spletla, ale jinak na cokoli se jí zeptali, vysvětlila jednoduše, rychle, smysluplně, že jsem tomu i já rozuměla :-) A říkala, že když u mě bydlí virus z modré skupiny, tak ke mně nepřijde virus ze zelené skupiny, že už se nevejde. A letos to vyvědčili vědci, si představte :-)

fikovnice
napsal(a):
Jo jo, také se mi líbí. A zajímavé je, že jsem poměrně dlouho se domnívala o jeho významu pravý opak!
Jak že objem dvou nožiček? :-) Tady se říká přehršle.
Ale jo, mně se její rozhovory též líbily a vysvětlování také, navíc má pěknou modulaci hlasu, a tak.
Ale neměla uvádět tak explicitně termín konce řádění koronaviru. Nicméně chápu, že po bitvě je každý generál. I zde se dá najít, jak jsme ji zde chválili, jiní zase Flégra, další Hela, atd. atd.
A mně přijde, že se pořád o tom viru ví málo, nebo teda o očkovacích látkách přinejmenším. Nebo je to záměr vyrobit vakcínu, která umožňuje nákazu...? Ale to jsem už zase v rovině spekulací.

fikovnice
napsal(a):
Tady obojí - přehršel i přehršle. A myslela jsem si, že význam je prostě "málo".
Edit: A koukám teď, že přehršel je hovorově, správně je přehršle.
vsak to je malo?
Ještě k mutacím: vybavuji si, že někde na začátku tohoto vlákna, tj. někdy na začátku roku 2020 jsem psala já (a asi i "Bodlinka"), že jeden kmen koronavirů způsobuje u koček FIP. Infekční peritonitidu! Kdyby zmutoval tady ten SARS do takovéto podoby, tak to by byl tedy fičák. Naštěstí toto nehrozí. Teda snad.

fikovnice
napsal(a):
Tady obojí - přehršel i přehršle. A myslela jsem si, že význam je prostě "málo".
Edit: A koukám teď, že přehršel je hovorově, správně je přehršle.
Slovník spisovného našeho jazyka říká, že přehršel se užívá méně, ne že je to výraz nespisovný.
A významy má dva, záleží, jestli trvám na původním, protože bych z jiného nemohla spát :-) nebo se smířím s tím současným. Je to menší množství - jen to, co naberete do spojených dlaní. Je to větší než špetka a to, co by se za nehet vešlo, ale pořád tak jako málo.
Jenže lidé to začali používat naopak a tak to chápeme i dnes.
Takže jste si to nemyslela špatně.
Původně - do dlaní.
Dnes - kvůli matoucí předponě, která říká "převelice hodně moc, překrásný, převeliký, přes, přepadlo to, přeteklo, přes míru, přes hrstičky přepadlo něco" jsme si zvykli ten výraz užívati ve smyslu "hodně". V opačném.
Hustý!
:-)
napsal(a):
Slovník spisovného našeho jazyka říká, že přehršel se užívá méně, ne že je to výraz nespisovný.
A významy má dva, záleží, jestli trvám na původním, protože bych z jiného nemohla spát :-) nebo se smířím s tím současným. Je to menší množství - jen to, co naberete do spojených dlaní. Je to větší než špetka a to, co by se za nehet vešlo, ale pořád tak jako málo.
Jenže lidé to začali používat naopak a tak to chápeme i dnes.
Takže jste si to nemyslela špatně.
Původně - do dlaní.
Dnes - kvůli matoucí předponě, která říká "převelice hodně moc, překrásný, převeliký, přes, přepadlo to, přeteklo, přes míru, přes hrstičky přepadlo něco" jsme si zvykli ten výraz užívati ve smyslu "hodně". V opačném.
Hustý!
:-)
No vida, tak je to vysvětleno "Megi"!
Ale jsem z toho kapánek jelen!

fikovnice
napsal(a):
Já teda chápu význam přehršle - jako že hodně.
No, asi kouknu posléze do slovníku.
Chápete ho takto jako že správně v dnešní době. Cca poslední půlstoletí :D
Ale správně je "málo". Jednotky objemu: za nehet, špetka, do dlaní (přehršel, přehršle).
Další level je vědro :D
Dobrou noc vinšuju :-)
napsal(a):
Chápete ho takto jako že správně v dnešní době. Cca poslední půlstoletí :D
Ale správně je "málo". Jednotky objemu: za nehet, špetka, do dlaní (přehršel, přehršle).
Další level je vědro :D
Dobrou noc vinšuju :-)
Dobrou, dobrou!
Já jdu dumat nad vědrem! Nejlépe by se možná ale dumalo nad vědrem piva!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.157
Me ted nepotesila gyndarka. Prvne po x letech neni k sehnani depoprovera (injakcni anti baby) no sem nas... Na max. Takze zas prasky jak u bl becku na dvorecku.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/francie-covid-19-pozitivni-retrivr.A210804_144315_zahranicni_kzem
A pod článkem v diskuzi je tento vtip :
"Sedí tři myslivci v hospodě a chválí své psy. První říká: „Minule jsem vyšel na hon a zjistil jsem, že jsem zapomněl náboje. Dal jsem psovi očuchat pušku a on mi je donesl z domu. „Já jsem si jednou zapomněl pušku, vypráví druhý. „Dal jsem svému psovi očuchat náboje a on mi ji donesl. Nakonec se dostane ke slovu třetí: „To všechno nic není. My jsme se jednou šli koupat a manželka si zapomněla plavky. Dal jsem ji psovi očuchat na příslušných místech a za chvíli dotáhnul souseda za koule!"
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Me ted nepotesila gyndarka. Prvne po x letech neni k sehnani depoprovera (injakcni anti baby) no sem nas... Na max. Takze zas prasky jak u bl becku na dvorecku.
Dívám se Ti teď na výpadky léků. Jako náhrada by měla být dostupná SAYANA. Též dlouhodobá HAK, v injekční suspenzi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183
fikovnice
napsal(a):
Dívám se Ti teď na výpadky léků. Jako náhrada by měla být dostupná SAYANA. Též dlouhodobá HAK, v injekční suspenzi.
No. Popravde uvazuju o podvazani vaječníků tak to ted na kontrole s doktorkou proberu a uvidime.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No. Popravde uvazuju o podvazani vaječníků tak to ted na kontrole s doktorkou proberu a uvidime.
Můžete si nechat zavést tělísko s hormony. Třeba Mirenu. Na pět let byste měla pokoj, třeba i od menstruace (můj případ). Dnes už není jen Mirena, jsou další a gynekolog by vám jistě poradil to nejvhodnější.

napsal(a):
Můžete si nechat zavést tělísko s hormony. Třeba Mirenu. Na pět let byste měla pokoj, třeba i od menstruace (můj případ). Dnes už není jen Mirena, jsou další a gynekolog by vám jistě poradil to nejvhodnější.
Otázka je, jak to kdo snese. Já už bych to nechtěla.

napsal(a):
Otázka je, jak to kdo snese. Já už bych to nechtěla.
No jistě. Já jsem byla spokojená.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.157
napsal(a):
No jistě. Já jsem byla spokojená.
Ja nemuzu. Ne kvůli zdraví ale. Nechci to rozpitvavat😁

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja nemuzu. Ne kvůli zdraví ale. Nechci to rozpitvavat😁
Jasně. Taky to nechci rozpitvávat.
neverend

XXX.XXX.213.247
Ono je nedostatek skoro všeho. Dnes ve stavebninách jsem bláhově předpokládal skladem pokrývačskou maltu.😄 Sháním PS5 pro synovce a tak někdy možná vánoce na objednávku, ale ani to není jisté. Už ani zbraně skoro nejsou.😄 Jsem chtěl koupit větrovku pro základní výcvik synovce ve střelbě a ono dočasně nedostupné.🙂 Z léků jsem měl problém sehnat akorát Detralex pro mamču.🙂 A ještě vlastně Condrosulf 800.

Ještě že máme ty eshopy, co mi ty věci dovezou až domů. PS5 je na ebay mraky, Německo má stejnou záruku jako my, ebay.com a vybrat německého prodejce, do tří dnů je to doma, dtto Amazon.de, ale ten je nějaký předražený poslední dobou.
Condrosulf se dá 400mg v eshopech.. hele a dál mě to moc neba :-) :-)
Anebo jo.. místo Detralexu jde Diozen.
Sorry, že nemám nic k tématu, myslela jsem, že je tu další vtip
a nic :-)
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Ještě že máme ty eshopy, co mi ty věci dovezou až domů. PS5 je na ebay mraky, Německo má stejnou záruku jako my, ebay.com a vybrat německého prodejce, do tří dnů je to doma, dtto Amazon.de, ale ten je nějaký předražený poslední dobou.
Condrosulf se dá 400mg v eshopech.. hele a dál mě to moc neba :-) :-)
Anebo jo.. místo Detralexu jde Diozen.
Sorry, že nemám nic k tématu, myslela jsem, že je tu další vtip
a nic :-)
Megi, PS5 je naprostý nedostatek všude a e-shopy nevijímaje. Na ebay nekoupíte nový PS5, ale zásoby z minulého roku od překupníků. Tyto kusy bohužel trpí na ovladače pokud víte.🙂 Na Amazonu je PS5 dočasně nedostupný stejně jako všude. Condrosulf je ve variantě 800mg na recept a nakonec se povedlo sehnat, ale zkrátka je to mnohem horší se k něčemu dnes dostat. O to šlo v mém příspěvku. Už se mně kolikrát stalo, že eshop má na stránkách skladem a ve skutečnosti nemá a pak volá či píše.🙂 Nedávno takhle díly na auto. Potvrzená objednávka a za tři dny mi píšou, že bohužel zboží dodavatel nepotvrdil.😐 Čili ona teorie se od praxe někdy dost liší.

Mně se to stalo i s granulema. Objednala jsem Wolfsblut a druhý den mi volá prodejce, že nejsou, ale může mi nabídnout nějakou novinku s hmyzem, která se zatím prodává jen v DE. 😂

Zlatí psi, co umí chytat hraboše. Ale i hrabošů je prý letos málo.

Ale houby, nevrend, je to tisíc eur, ale Cstech to normálně do pár dní dodá, jinde jsou disc i digital, mraky.. dokonce německý Kaufland má tři za 798 eur a prodává pro další eshopy a ti je mají také, no běžte jim říct, že jsou to překupníci :D Vtip je tam, že ebay, amazon, allegro,... to jsou i firmy, někde převážně, ne jen soukromí podvodníci jako na aukru. Koupím od "dáme vám invoice" na ebay o 8 litrů levněji než .. jako ale to ten amazon přehání :D ovladače mi mohou být ukradené, akorát řeším stát kvůli dph a clu, sony mi pošle krabici, dám tam vadné věci, on mi pošle nové. Hledáte problémy, kde nejsou, tam se není o čem bavit, stačí zvednout telefon - máte, odešlete dnes, jo, čau. Jo, spousta věcí je nedostupná, ale kdybych fakt chtěla, seženu, když máme ty internety a neomezená volání.
To mě děsně točí, jak mi někdo volá a mele a mele, já na to nemám čas a dostanu migrénu. Pěkně zpět kredit a minutu za 15 :-) a vytáčenej internet :-) :-) bych tady pak nepsala krávoviny, že. Ale nemocný s chřipkou by museli koukat na Novu, to jim teda nepřeju, tak nic.
A už nemůžu psát, protože fikovnice by projela ten desetitisící příspěvek a .. :-) :-)
Hraboši nejsou, megý chytila jen asi 5 nebo deset a Kocourek také jen takhle,
ale s těmi Wolfsblut je to vtipné :D asi mají plný sklad luxusních hmyzích k ničemu granul.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Mně se to stalo i s granulema. Objednala jsem Wolfsblut a druhý den mi volá prodejce, že nejsou, ale může mi nabídnout nějakou novinku s hmyzem, která se zatím prodává jen v DE. 😂
Mně i přišlo nedávno bohužel i jiné zboží než bylo bjednáno. Samozřejmě šlo to poslat zpět, ale bohužel znovu zabalit, na PPL bodu předat a čekat na peníze, protože správné zboží právě skladem nebylo.Zkrátka vyžaduje to čas a toho já moc nemám v poslední době. Vždyť ještě teď jsem v práci..😄
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183
neverend
napsal(a):
Megi, PS5 je naprostý nedostatek všude a e-shopy nevijímaje. Na ebay nekoupíte nový PS5, ale zásoby z minulého roku od překupníků. Tyto kusy bohužel trpí na ovladače pokud víte.🙂 Na Amazonu je PS5 dočasně nedostupný stejně jako všude. Condrosulf je ve variantě 800mg na recept a nakonec se povedlo sehnat, ale zkrátka je to mnohem horší se k něčemu dnes dostat. O to šlo v mém příspěvku. Už se mně kolikrát stalo, že eshop má na stránkách skladem a ve skutečnosti nemá a pak volá či píše.🙂 Nedávno takhle díly na auto. Potvrzená objednávka a za tři dny mi píšou, že bohužel zboží dodavatel nepotvrdil.😐 Čili ona teorie se od praxe někdy dost liší.
Ja si teď objednala na tmobilu ps5 i s dvema ovladacema. Prijde v úterý 😁

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Za kolik? Tam jinde dávají aj hru :D jednu :D všude je PS5, jenom na Mělníku nemaj :-)
A v Nevadě :D
Sorry nevrend, já si nemůžu pomoct :D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183
napsal(a):
Za kolik? Tam jinde dávají aj hru :D jednu :D všude je PS5, jenom na Mělníku nemaj :-)
A v Nevadě :D
Sorry nevrend, já si nemůžu pomoct :D
Megi psala jsem tady soukromou zprávu.

No a koukla jsem na allegro a opět - všeho maj.. levně a výběr ovladačů, her, sad s milionem věcí + snickers a redbull. To je taktika :D
Tak jestli někdo chce, tak já to tam koupím, vozí mi od nich GLS druhý den, a prodám vám to tady o 5 10 dráž? A tu snickers si ale nechám.
Hele, covid už skoro neexistuje, na seznamu jim ubývají úmrtí, takže teď se těch hraček začnou lidi zbavovat. Jestli ovšem za ten rok a 3/4 nechytli jeskynní nemoc.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
No a koukla jsem na allegro a opět - všeho maj.. levně a výběr ovladačů, her, sad s milionem věcí + snickers a redbull. To je taktika :D
Tak jestli někdo chce, tak já to tam koupím, vozí mi od nich GLS druhý den, a prodám vám to tady o 5 10 dráž? A tu snickers si ale nechám.
Hele, covid už skoro neexistuje, na seznamu jim ubývají úmrtí, takže teď se těch hraček začnou lidi zbavovat. Jestli ovšem za ten rok a 3/4 nechytli jeskynní nemoc.
Alegro je polské Aukro. Díky nechci.🙂 Pořád starý model. Megi prostě ani Alza nezná termín dodání z důvodů celosvětové nedostupnosti a všichni ti obchodníci z bazarů opravdu prodávají starý model a nikdy si nemůžete být jistá co dorazí domů. 🙂 V Nevadě bych třeba i sehnal, ale tady by byl bohužel k nepoužití. Vy snad víte proč,ne? 🙂
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To ti tak žeru..😄😄

neverend
napsal(a):
To ti tak žeru..😄😄
No tak T-mobile a tmobile je rozdíl, že, dá se tam koupit s i bez dph. Jaký nový model, jako ten, co ani ne tři týdny prodávají v Japonsku, jo :-) jediný rozdíl je váha, jinak u klasiky ovladač a mechanika, lehčí model se neliší žádnou součástkou uvnitř :-) jenže to není EU distribuce.
Allegro není aukro. Aukro je plné cz podvodníků - běžných "občanů". Na allegru je každá druhá PL firma. Tady je bazar, tam je obchodní dům.
Jak se ten nový model jmenuje? CFI-1 a dál? Hrozně mě to zajímá. Napište to sem, hned ráno to začnu prodávat a rouška zdarma.
napsal(a):
Ale houby, nevrend, je to tisíc eur, ale Cstech to normálně do pár dní dodá, jinde jsou disc i digital, mraky.. dokonce německý Kaufland má tři za 798 eur a prodává pro další eshopy a ti je mají také, no běžte jim říct, že jsou to překupníci :D Vtip je tam, že ebay, amazon, allegro,... to jsou i firmy, někde převážně, ne jen soukromí podvodníci jako na aukru. Koupím od "dáme vám invoice" na ebay o 8 litrů levněji než .. jako ale to ten amazon přehání :D ovladače mi mohou být ukradené, akorát řeším stát kvůli dph a clu, sony mi pošle krabici, dám tam vadné věci, on mi pošle nové. Hledáte problémy, kde nejsou, tam se není o čem bavit, stačí zvednout telefon - máte, odešlete dnes, jo, čau. Jo, spousta věcí je nedostupná, ale kdybych fakt chtěla, seženu, když máme ty internety a neomezená volání.
To mě děsně točí, jak mi někdo volá a mele a mele, já na to nemám čas a dostanu migrénu. Pěkně zpět kredit a minutu za 15 :-) a vytáčenej internet :-) :-) bych tady pak nepsala krávoviny, že. Ale nemocný s chřipkou by museli koukat na Novu, to jim teda nepřeju, tak nic.
A už nemůžu psát, protože fikovnice by projela ten desetitisící příspěvek a .. :-) :-)
Hraboši nejsou, megý chytila jen asi 5 nebo deset a Kocourek také jen takhle,
ale s těmi Wolfsblut je to vtipné :D asi mají plný sklad luxusních hmyzích k ničemu granul.
"A už nemůžu psát, protože fikovnice by projela ten desetitisící příspěvek a .. :-) :-)"
Naopak, jen pište a pište...zatím!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jinak podvázání se už dnes nedělá, vejcovody se uzavřou elektrokauterem. Ale to je fuk - výsledek je tentýž... Ale já bych do toho nešla...nicméně je to jen můj osobní názor, Tobě nic nevymlouvám.

fikovnice
napsal(a):
"Lesnížínko", jestli se tu objevíš, písni prosím, kdy umřel ten Váš soused na COVID. Teď někdy to bylo, že? Chtěla bych kouknout na stránky MZd, nějak jejich číslům přestávám věřit...
Taky tomu nerozumím. Nedávno se objevila na Novinkách zpráva, že všichni uváděné oběti nezemřely na covid a že je třeba to statisticky přepočítat. Dnes jsou všude zase zprávy, že obětí bylo údajně na celém světě nejmíň dvakrát tolik. Nějak si z nás dělají blázny.
Jinak MZ uvádí aktuálně 48 hospitalizovaných.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183
Takže speciálně pro Meifiho kretej tu vymejsli jednu pohádku za druhou a nikdy nic není schopen doložit. Pravda. Dnes přišla sms že ps5 dorazí zítra.. Jediné za co se omluvim že je to o den později a má to jeden ovladač a hru. Je to v cz lokaci (má to český menu). Zítra ti sem fláknu foto. Ano v běžné prodeji ho T-mobile nemá jen k prodlužování smluv na pevný internet.

Varaxi
napsal(a):
Já se normálně bojím přiznat, že nevím, co to ps5 je.
..ja také ne...

PlayStation 5. Taková krávovina pro děti, nebo když nemáte knížky.
Její předchůdce: střílení kachen pistolí u televize a pak skočil ten buldok a brečel :-)
To jsem uměla. Náhodou. Mario už ne.
A ještě před tím byla hra do ruk, byl tam Vlk a zajíc, chytali palačinky? Určitě s azbukou, takže název nevím. Vyšší level byl Tetris :D
Varaxi
napsal(a):
Já se normálně bojím přiznat, že nevím, co to ps5 je.
Já nad tím taky přemýšlela,než mi to docvaklo !
A to má syn PS4 a nedávno s manželem na PS5 koukali v krámě
Ale v souvislosti s faunou jsem myslela, že to bude nějaké jídlo pro psy . Že se tu probírá PlayStation mi docvaklo, až když psaly holky o ovladači
napsal(a):
PlayStation 5. Taková krávovina pro děti, nebo když nemáte knížky.
Její předchůdce: střílení kachen pistolí u televize a pak skočil ten buldok a brečel :-)
To jsem uměla. Náhodou. Mario už ne.
A ještě před tím byla hra do ruk, byl tam Vlk a zajíc, chytali palačinky? Určitě s azbukou, takže název nevím. Vyšší level byl Tetris :D
Já mám čtečku, sedm let starý mobil, počítač a notebook, který jsem nezapla tak tři roky. Moje dětské hry skončily u tamagoči. Takové vymoženosti jako PS jsem sice viděla, ale mělo to moc tlačítek na ovladačích. Myslím, že jsem na tom kdysi hrála nějakou střílečku, ale nedokázala jsem jít ani rovně, takže...
Pětiletý synovec nějakou takovou věc má, nevím, jestli to je zrovna PS, prostě je to taková televize s ovladači. Umí s tím teda mnohem líp než já, a to ani neumí číst.
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Já nad tím taky přemýšlela,než mi to docvaklo !
A to má syn PS4 a nedávno s manželem na PS5 koukali v krámě
Ale v souvislosti s faunou jsem myslela, že to bude nějaké jídlo pro psy . Že se tu probírá PlayStation mi docvaklo, až když psaly holky o ovladači
Já napřed myslela, že to je PSŘ, akorát autor držel shift, když psal to Ř, tak vzniklo PS5. Nevím sice, co je PSŘ, ale nějak mi to nevadilo. Až leithian, která píše všchno malým, mě přiměla se zamyslet.

Varaxi
napsal(a):
Já mám čtečku, sedm let starý mobil, počítač a notebook, který jsem nezapla tak tři roky. Moje dětské hry skončily u tamagoči. Takové vymoženosti jako PS jsem sice viděla, ale mělo to moc tlačítek na ovladačích. Myslím, že jsem na tom kdysi hrála nějakou střílečku, ale nedokázala jsem jít ani rovně, takže...
Pětiletý synovec nějakou takovou věc má, nevím, jestli to je zrovna PS, prostě je to taková televize s ovladači. Umí s tím teda mnohem líp než já, a to ani neumí číst.
:-) :-) Tamagoči byl dobrej, jen pár knoflíků, to šlo, ale stejně mi chcíp nějak rychle.
Jako na co mi je digitální pes? Požadoval injekci a já chtěla psa živého v živé životní velikosti. Stalo se, co se stát muselo. Zabila jsem ho.

"Nevím sice, co je PSŘ, ale nějak mi to nevadilo."
PS: Psího srdce řád. To dá rozum. A nebo Pozor, stůj, řidiči. To je hra, jako byla kdysi Pošta, papírová.
napsal(a):
:-) :-) Tamagoči byl dobrej, jen pár knoflíků, to šlo, ale stejně mi chcíp nějak rychle.
Jako na co mi je digitální pes? Požadoval injekci a já chtěla psa živého v živé životní velikosti. Stalo se, co se stát muselo. Zabila jsem ho.
Já měla dinosaura. Většinou mi utekl. :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183
Heh, jako nezapinám to často ale skvěle se na tom ventilujou nervy z práce, chlapa nebo zvířat... Pustim si zombie mlátičku a to je vám taková lahoda pak ty zombiky klackem rozmlátit na kašičku 😂
Ale vážně. Zapnu to stěží párkrát za měsíc. Ale mám to jako relax když jsem na knížky moc utahaná. 😁

PS5 vím, co je, ale ten krám mi nesmí do baráku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183
napsal(a):
PS5 vím, co je, ale ten krám mi nesmí do baráku.
Nejsem paran kterej by nad tim prosedel tejden a mezi námi. Lepsi slusna hra než večer prosezenej v hospode napr. Ale chapu ze ne kazdej to ma rad. Jako se vsim. Kazdej mame neco. Jen u me se tluče těch zájmu vic. Este ze havet toho pobere nejvic😂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183
neverend
napsal(a):
To ti tak žeru..😄😄
Zejtra čekám omluvu. Barone Prášile 🙂
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zejtra čekám omluvu. Barone Prášile 🙂
Určitě.😄 Sony nemá ani pro redaktory herních časopisů a tobě to nadělí hned v T-mobile.😄 Doporučuji si nejdřív něco o tom přečíst a pak tlachat na netu.🙂 Alza, CZC a další fóra jistě poslouží jako zdroj info. Je tam zajímavé počtení o té dostupnosti.🙂Notabene fakt všeobecně známá věc v obci pařanské.😄 Ovšem na druhou stranu není moc kam spěchat s PS5, protože na to stejně nejsou žádné hry co by výkon využili. Bohužel i to je nedostatkové zboží a vývoj titulů se zpožďuje a zpožďuje. Stejné je to i s grafikami do compů. Tam je na vině jak covid, tak těžaři. Když už něco ke koupi i je, tak za opravdu těžký peníz. Myslím tím výkonné grafiky. Slabší co jsou na hry skoro nepoužitelné sem tam ještě jsou, ale také samozřejmě za mnohem vyšší ceny.
fikovnice
napsal(a):
"Lesnížínko", jestli se tu objevíš, písni prosím, kdy umřel ten Váš soused na COVID. Teď někdy to bylo, že? Chtěla bych kouknout na stránky MZd, nějak jejich číslům přestávám věřit...
Jani umřel v neděli 1.8. a měli covid oba, on i stará 80letá máti. Takže dva nakažení. Byli..
neverend

XXX.XXX.213.247
Pro nehráče a dříve narozené, takhle dnes vypadají hry.🙂 Znám hodně lidí co před zakoupením řádného "železa" tvrdilo jaké jsou hry blbosti pro děti.😄 Později se jejich názor zcela změnil. 🙂
https://youtu.be/wQlxN49jn6Y
neverend
napsal(a):
Pro nehráče a dříve narozené, takhle dnes vypadají hry.🙂 Znám hodně lidí co před zakoupením řádného "železa" tvrdilo jaké jsou hry blbosti pro děti.😄 Později se jejich názor zcela změnil. 🙂
https://youtu.be/wQlxN49jn6Y
bez obav, vím, jak vypadají dnešní hry, někdy jsem koukala na ten pořad, jak nové hry představují. Nijak cíleně, spíše náhodou, ani už nevím, jak se to jmenuje. Občas i různě po NETu zmínky o nových hrách, když třeba nějaké problémy atd. Ale hrála jsem v dobách krále klacka hry do zmrtvění a vím, že jsem pařan a závislák a proto je tohle jedna ze zakázaných neřestí. A na to vážně nemám čas stačí, že tady a na zahradníkách trávím moře času

to není o tom, jak vypadají
stejně je to všechno už jen graficky vylepšený to, co jsem dávno hrála kdysi
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183
Takze meifi vi opět zase vsecko nejlíp. Takže ten kurýr co mi dneska volal lhal, v tmobilu lhali. Lzou vsichni krome svateho Meifiho. Aha😂😂😂😂😂😂 jen proto ze ty sis čet něco na netu... Mazec.

Mně je naprosto jedno, jak hry vypadají, nemám na to čas tak, jak žínka. A i kdybych měla, bylo by mně ho líto takhle prošustrovat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183
napsal(a):
Mně je naprosto jedno, jak hry vypadají, nemám na to čas tak, jak žínka. A i kdybych měla, bylo by mně ho líto takhle prošustrovat.
Ja to hraju výhradně po nocich kdy nemůžu zabrat ale jsem moc ko na čtení. Což je párkrát do měsíce max.

Pro mě jsou hry naprostou ztrátou času.
neverend

XXX.XXX.213.247
lesnížínka
napsal(a):
bez obav, vím, jak vypadají dnešní hry, někdy jsem koukala na ten pořad, jak nové hry představují. Nijak cíleně, spíše náhodou, ani už nevím, jak se to jmenuje. Občas i různě po NETu zmínky o nových hrách, když třeba nějaké problémy atd. Ale hrála jsem v dobách krále klacka hry do zmrtvění a vím, že jsem pařan a závislák a proto je tohle jedna ze zakázaných neřestí. A na to vážně nemám čas stačí, že tady a na zahradníkách trávím moře času
Jsou daleko horší neřesti.🙂 Chlastá tu snad každý a ještě si to ospravedlňují oslavami a akcemi.😄 Vážně jsem snad ještě nepotkal člověka, co by v sobotu večer nebyl minimálně přiožralý.😄Já nikam nemusím ani courat a ani tam zase chlastat.😄Nedávno mě pobavil jeden známý mé přítelkyně jak jí mluvil do duše kvůli kouření a přitom byl jak likérka před explozí.😄 To jsem jen tak odbočil. Jinak když se večer nudím, tak zapnu svůj silný herní počítač a mám o zábavu postaráno. V dobách mé aktivní služby patřil PS3 nebo PS4 k povinné výbavě skoro každého vojáka.🙂 Likvidace teroristů na nečisto s gamepadem v ruce.😄😄

neverend
napsal(a):
Jsou daleko horší neřesti.🙂 Chlastá tu snad každý a ještě si to ospravedlňují oslavami a akcemi.😄 Vážně jsem snad ještě nepotkal člověka, co by v sobotu večer nebyl minimálně přiožralý.😄Já nikam nemusím ani courat a ani tam zase chlastat.😄Nedávno mě pobavil jeden známý mé přítelkyně jak jí mluvil do duše kvůli kouření a přitom byl jak likérka před explozí.😄 To jsem jen tak odbočil. Jinak když se večer nudím, tak zapnu svůj silný herní počítač a mám o zábavu postaráno. V dobách mé aktivní služby patřil PS3 nebo PS4 k povinné výbavě skoro každého vojáka.🙂 Likvidace teroristů na nečisto s gamepadem v ruce.😄😄
Zajímavé, v jaké společnosti se pohybujete.
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takze meifi vi opět zase vsecko nejlíp. Takže ten kurýr co mi dneska volal lhal, v tmobilu lhali. Lzou vsichni krome svateho Meifiho. Aha😂😂😂😂😂😂 jen proto ze ty sis čet něco na netu... Mazec.
Jani prosím tě, přečti si toto když mně nevěříš,ano?
https://doupe.zive.cz/clanek/dostupnost-ps5-se-letos-nezlepsi-konzole-bude-tezko-k-sehnani-i-pristi-rok
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183
neverend
napsal(a):
Jani prosím tě, přečti si toto když mně nevěříš,ano?
https://doupe.zive.cz/clanek/dostupnost-ps5-se-letos-nezlepsi-konzole-bude-tezko-k-sehnani-i-pristi-rok
Fajn až ti sem flaknu fotku tak doufám uznáš že jsi mimo. Aspoň v jednom případě z mnoha. Nevíš jak dlouho to maj na skladě. Jak dlouho to nabízejí ani kolik toho je a že běžne na webu to nevidis ale zjistíš jen nahodou na prodejně. Ježíš tmobile neni zaprdeny český czc který je každýmu u zadku.

no, jestli do drahoušku nebude tím, že se v sobotu večer pohybuješ tam, kam chodí sobotní ožralové:D
mně třeba v sobotu večer mimo můj dům potkáš fakt málokdy, takže netušíš, jestli jsem vožralá nebo střízlivá
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Zajímavé, v jaké společnosti se pohybujete.
Nooo a ten zmíněný "savý" tvor byl doktor.😄😄😄 To je spodina společnosti i se státním zástupcem, že jo? 😄 Taky jsem předpokládal určitou úroveň a po dvanáctý to bylo úplně jedno jestli sedím někde v hospodě s dělníky nebo pod pergolou s "inteligencí".😄😄 Nakonec jsem se nejvíc bavil s mistrem kuchařem a nasával jsem info o tomto řemesle. 🙂

https://smartmania.cz/playstation-5-uz-nebude-nedostatkovym-zbozim-sony-jich-brzy-vyrobi-14-milionu/
Děti si mají hrát, je to zdravé, důležité pro vývoj.
Akorát jeden klučík si myslel, že je pořád v té hře, a sjel z mostu. Myslel si, že to uřídí jak ve hře. Nebyla to Mafie? Někde o tom psali. A teď si představím, že vezme pušku a jde do školy. Postřílí spolužáky, protože má v rukou přece pušku z hry a ta nic nedělá.
Jo, tady se chlastá, my to totiž umíme a jsme na to vybavení a ne jak v emerice to jejich hnusný třetinkový (víc nedaj) leklý "pivo" a pak se válej v subway (které ani nedokázali dát pod zem). A paní, co mají bohaté muže (kteří chlastají po práci, protože jsou realiťáci apod.), tak ty chlastaj průběžně celý den, hlavně u vaření, že, víno, zapíjej tím Xanax, pak před spaním whiskey, pokud na to mají, ale my jsme ožralové.
Tady se po práci chlastá, protože máme chlast kvalitní a vyděláme si na to, kdežto jinde jít do hospody je svátek. Taky bych chtěla chlastat, speciálně práce s lidmi to vyžaduje. Ale prostě tady se to umí. Tahle zem je zkrátka ráj. Ne... Ráj.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja to hraju výhradně po nocich kdy nemůžu zabrat ale jsem moc ko na čtení. Což je párkrát do měsíce max.
Já, jak lehnu, tak spím. A ráno mám problém vstát. 😂 Nevím, jestli je to tím nízkým tlakem, ale popravdě jsem ráda, že to tak mám. A nemůžu jezdit na dovolenou s lidma, kteří v noci nemůžou spát a budí i mě.

neverend
napsal(a):
Nooo a ten zmíněný "savý" tvor byl doktor.😄😄😄 To je spodina společnosti i se státním zástupcem, že jo? 😄 Taky jsem předpokládal určitou úroveň a po dvanáctý to bylo úplně jedno jestli sedím někde v hospodě s dělníky nebo pod pergolou s "inteligencí".😄😄 Nakonec jsem se nejvíc bavil s mistrem kuchařem a nasával jsem info o tomto řemesle. 🙂
Sice jsem přesvědčená, že jste pohádķář jak vyšitý, ale i tak si dovolím obecnou radu - stýkejte se s lidmi, kteří vám vyhovují a nebudete si muset pořád stěžovat. To platí ať jste kde jste.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Sice jsem přesvědčená, že jste pohádķář jak vyšitý, ale i tak si dovolím obecnou radu - stýkejte se s lidmi, kteří vám vyhovují a nebudete si muset pořád stěžovat. To platí ať jste kde jste.
Proto chodím sem. 😄😄
napsal(a):
Ale já ho v tomto chápu. Někdy bohužel máte i ,,povinnost" se bavit z lidma, kteří vám vůbec nesedí, o tom bych mohla vyprávět dlouho.
Ne jen v sobotu, ale každý večer jsem doma...taky padám na hubu. Ale byla bych i kdybych nepadala. Nekouřím, nepiju. Neřest? Našla by se tůze ráda žeru A nadávám jak dlaždič Ne, ten by se červenal

neverend
napsal(a):
Proto chodím sem. 😄😄
Že ale nikdy nepišete nic o psech. Vlastně ani nevím, jaký máte a jestli vůbec máte.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
https://smartmania.cz/playstation-5-uz-nebude-nedostatkovym-zbozim-sony-jich-brzy-vyrobi-14-milionu/
Děti si mají hrát, je to zdravé, důležité pro vývoj.
Akorát jeden klučík si myslel, že je pořád v té hře, a sjel z mostu. Myslel si, že to uřídí jak ve hře. Nebyla to Mafie? Někde o tom psali. A teď si představím, že vezme pušku a jde do školy. Postřílí spolužáky, protože má v rukou přece pušku z hry a ta nic nedělá.
Jo, tady se chlastá, my to totiž umíme a jsme na to vybavení a ne jak v emerice to jejich hnusný třetinkový (víc nedaj) leklý "pivo" a pak se válej v subway (které ani nedokázali dát pod zem). A paní, co mají bohaté muže (kteří chlastají po práci, protože jsou realiťáci apod.), tak ty chlastaj průběžně celý den, hlavně u vaření, že, víno, zapíjej tím Xanax, pak před spaním whiskey, pokud na to mají, ale my jsme ožralové.
Tady se po práci chlastá, protože máme chlast kvalitní a vyděláme si na to, kdežto jinde jít do hospody je svátek. Taky bych chtěla chlastat, speciálně práce s lidmi to vyžaduje. Ale prostě tady se to umí. Tahle zem je zkrátka ráj. Ne... Ráj.
Noo, tohle psal nedávno MS u Xbox SX a dopadlo to tak, že skladem nebyl a není dál.😄😄 Nesmysl, výroba čipů vázne, ale k uchlácholení Megi to zřejmě stačí.😄
My chlastáme, ale oni taky.😄 Tak to už je v pořádku a jako dostatečný argument k ospravedlnění své neřesti.😄 Co na tom, že víc už pijí snad jen Litevci? 😄 Mimochodem tady se fakt neválejí ožralové a bezdomovci u Tesca.😄
V USA po sobě střílíme normálně hned na potkání.😄 Bohužel je to smutná daň za právo se bránit a bránit i své blízké či majetek. To tady bohužel zloděje musíte pohostit a omluvit se že nemáte bohužel dost hotovosti u sebe.😄 Přijďte zítra, já vyberu.😄

lesnížínka
napsal(a):
Ale já ho v tomto chápu. Někdy bohužel máte i ,,povinnost" se bavit z lidma, kteří vám vůbec nesedí, o tom bych mohla vyprávět dlouho.
Ne jen v sobotu, ale každý večer jsem doma...taky padám na hubu. Ale byla bych i kdybych nepadala. Nekouřím, nepiju. Neřest? Našla by se tůze ráda žeru A nadávám jak dlaždič Ne, ten by se červenal
Tohle já už nedělám, na to je život krátkej. Když mně někdo nesedí, odcházím a už se s ním nikdy nepotkám. A nejhorší jsou takoví, co vám ještě jak se říká ubírají energii nebo otravují život. A vy se uvnitř dusíte. Ne ne, to mně za to nestojí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183
neverend
napsal(a):
Proto chodím sem. 😄😄
Tady tě ale nikdo rád nemá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183
neverend
napsal(a):
Noo, tohle psal nedávno MS u Xbox SX a dopadlo to tak, že skladem nebyl a není dál.😄😄 Nesmysl, výroba čipů vázne, ale k uchlácholení Megi to zřejmě stačí.😄
My chlastáme, ale oni taky.😄 Tak to už je v pořádku a jako dostatečný argument k ospravedlnění své neřesti.😄 Co na tom, že víc už pijí snad jen Litevci? 😄 Mimochodem tady se fakt neválejí ožralové a bezdomovci u Tesca.😄
V USA po sobě střílíme normálně hned na potkání.😄 Bohužel je to smutná daň za právo se bránit a bránit i své blízké či majetek. To tady bohužel zloděje musíte pohostit a omluvit se že nemáte bohužel dost hotovosti u sebe.😄 Přijďte zítra, já vyberu.😄
Opakuji. Kurýr ppl mi zítra veze ps5. Milerada ti ho nafotím i s fakturou od tmobilu. Prostě uznej že se pleteš.

napsal(a):
Tohle já už nedělám, na to je život krátkej. Když mně někdo nesedí, odcházím a už se s ním nikdy nepotkám. A nejhorší jsou takoví, co vám ještě jak se říká ubírají energii nebo otravují život. A vy se uvnitř dusíte. Ne ne, to mně za to nestojí.
Bože chraň mě od emocionálních upírů.....zažila jsem a nevěřila jsem, jak takový člověk defakto nenápadně vyšťaví i takového nenapravitelně veselého člověka a optimistu jako jsem já.
Já mu to dokonce řekla, že je to děs, že je normální vysavač energie......odpověď "a čím tě vysávám".........co mu má člověk říct..."vším"
Mám to jako vy....život je krátkej, tak se snažím dělat vše proto, aby mi v něm bylo příjemně.
Jedinou nepříjemnost, co se mi nedaří eleminovat je zaměstnání......zatím jsem ještě euromiliony nevyhrála, tak tam holt musim.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Opakuji. Kurýr ppl mi zítra veze ps5. Milerada ti ho nafotím i s fakturou od tmobilu. Prostě uznej že se pleteš.
Nevíte označení toho nového modelu? Nechce prozradit. A už jsem dnes mohla být bohatá. Mi nikdo nepřeje.
A se připravte, že to označí za starý model. Ale co je ten nový? :-)

napsal(a):
Bože chraň mě od emocionálních upírů.....zažila jsem a nevěřila jsem, jak takový člověk defakto nenápadně vyšťaví i takového nenapravitelně veselého člověka a optimistu jako jsem já.
Já mu to dokonce řekla, že je to děs, že je normální vysavač energie......odpověď "a čím tě vysávám".........co mu má člověk říct..."vším"
Mám to jako vy....život je krátkej, tak se snažím dělat vše proto, aby mi v něm bylo příjemně.
Jedinou nepříjemnost, co se mi nedaří eleminovat je zaměstnání......zatím jsem ještě euromiliony nevyhrála, tak tam holt musim.
Moje řeč. Já si dokonce myslím, že to má i negativní vliv na zdravotní stav. Takže fakt se tomu braním, co to jde a těmhle lidem se vyhýbám.
Já do zaměstnání zatím taky musím. Ale zatím je to pořád dobrý, jeden den v týdnu fyzicky v práci, zbytek homeoffice. Můj šéf má taky dost časově náročnýho koníčka, je rybář, takže mám trošku výhodu a to pejskařstvi chápe. A doufám tajně a optimisticky, že to vydrží hodně dlouho tenhle stav.

"Jedinou nepříjemnost, co se mi nedaří eleminovat je zaměstnání.."
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183
napsal(a):
Nevíte označení toho nového modelu? Nechce prozradit. A už jsem dnes mohla být bohatá. Mi nikdo nepřeje.
A se připravte, že to označí za starý model. Ale co je ten nový? :-)
Nevím jaky model. Jen že to má menu v cz jednu hru a pravda mylka. Jen jeden ten lepší ovladač. Dle infa na prodejně od vedoucího je maj jen v katalogu papirovem. Je mozno je zakoupit jen k prodlouženi nebo uzavreni nove smlouvy na pevný internet. A co řekl nejsou v nabídce dlouho a jsem jedna z mála co po něm skočila. Buhvi jak a kdy jim je naskladnili. Když meifi prozradí podle ceho poznám starou a novou verzi ráda to zkontroluju a pak sem fláknu.
My ho chtěli pod stromeček. Vím že nikde není. Takže když mi řekli na prodejně že na hlavním skladu ho maj bylo to jasný. Brala sem to hned.
Předtím jsem chtěla nový telefon. Huawei. P40pro neměli. Hlídala jsem. Najednou pic byl na skladě. Během dvou dnů vyprodán.
Když to tak vezmu vsecko co doma mám je podobnýma náhodama. Ať mamky psiska kdy jsem jí z 5 psů sehnala 4.nebo drtivá většina mých hadů.

napsal(a):
Moje řeč. Já si dokonce myslím, že to má i negativní vliv na zdravotní stav. Takže fakt se tomu braním, co to jde a těmhle lidem se vyhýbám.
Já do zaměstnání zatím taky musím. Ale zatím je to pořád dobrý, jeden den v týdnu fyzicky v práci, zbytek homeoffice. Můj šéf má taky dost časově náročnýho koníčka, je rybář, takže mám trošku výhodu a to pejskařstvi chápe. A doufám tajně a optimisticky, že to vydrží hodně dlouho tenhle stav.
Samozřejmě to má vliv na zdravotní stav. A taky se takovým lidem vyhýbám. V práci máme naštěstí skvělý kolektiv.
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím jaky model. Jen že to má menu v cz jednu hru a pravda mylka. Jen jeden ten lepší ovladač. Dle infa na prodejně od vedoucího je maj jen v katalogu papirovem. Je mozno je zakoupit jen k prodlouženi nebo uzavreni nove smlouvy na pevný internet. A co řekl nejsou v nabídce dlouho a jsem jedna z mála co po něm skočila. Buhvi jak a kdy jim je naskladnili. Když meifi prozradí podle ceho poznám starou a novou verzi ráda to zkontroluju a pak sem fláknu.
My ho chtěli pod stromeček. Vím že nikde není. Takže když mi řekli na prodejně že na hlavním skladu ho maj bylo to jasný. Brala sem to hned.
Předtím jsem chtěla nový telefon. Huawei. P40pro neměli. Hlídala jsem. Najednou pic byl na skladě. Během dvou dnů vyprodán.
Když to tak vezmu vsecko co doma mám je podobnýma náhodama. Ať mamky psiska kdy jsem jí z 5 psů sehnala 4.nebo drtivá většina mých hadů.
CFI-1100B je nová revize.

napsal(a):
Samozřejmě to má vliv na zdravotní stav. A taky se takovým lidem vyhýbám. V práci máme naštěstí skvělý kolektiv.
No já právě jednu dobu v práci s takovým upírem dělala.....tam si myslím, že ani tak nebyl v ohrožení zdravotní stav, ale celkově, že měl problémy v kolektivu, v životě....nepůsobil tak totiž jenom na mě.
Chudák...mladej člověk, všechno před sebou a celý vesmír se proti němu spiknul..... jsem ráda, že už se s ním nemusím vídat a jsem ráda, že když jsem přišla po celém dni totál vyšťavená, tak mě moji pesani zase dostali psychicky do kondice.

neverend
napsal(a):
CFI-1100B je nová revize.
To je ta "japonská", jste si ten odkaz mohl otevřít včera :-) liší se pouze váhou a jedním šroubkem; je to "slim" a je k dispozici skrz "loterii" už celé tři týdny, tak to je jasné, že toho máme plné sklady :-)
Další rev., která něco opravdu mění, je CFI-1115A, má jinou bezdr. věcičku. Super.
Má to jen jeden háček.. ještě se neprodává, nikde, teprve v květnu si to Sony zareg.
Počítám ale, že si pro tu lehčí a pro tu, co ještě není, zaletíte na otočku, ne? Dejte pak foto, prosííím!

já bych teda do té práce chodila i kdybych vyhrála ty miliony - vždyť doma to musí být každej den nuda, ne?

napsal(a):
No já právě jednu dobu v práci s takovým upírem dělala.....tam si myslím, že ani tak nebyl v ohrožení zdravotní stav, ale celkově, že měl problémy v kolektivu, v životě....nepůsobil tak totiž jenom na mě.
Chudák...mladej člověk, všechno před sebou a celý vesmír se proti němu spiknul..... jsem ráda, že už se s ním nemusím vídat a jsem ráda, že když jsem přišla po celém dni totál vyšťavená, tak mě moji pesani zase dostali psychicky do kondice.
Já myslela vliv na zdravotní stav toho vycucávaného. I když samozřejmě trpí i ten "upír".