Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.7.2021 16:13

asimoznaprepper napsal(a):
Celé to "přežití" po apokalipse (dodej dle situace cokoliv od 3-denního výpadku elektřiny po zhroucení právního státu) má řadu zastánců a odpůrců. Někdo tvrdí, že nemá cenu "přežívat", jiní tomu obětují čas, úspory, ...

Takže..."podle chuti každého soudruha".

Na pár dní lze mít zásoby jídla i v paneláku ...

Na delší dobu?

http://www.prepper.cz/

a další odkazy...

Zásoby obilí na 2 roky...to bych chtěla vědět, kdo to má.
Dál nečtu.
To už jsou snad lepší ty funkční zbraně od leithian. A ten kravín. Pak už nikdo nebude řešit, že krávy prdí.

asimoznaprepper

16.7.2021 16:14
asimoznaprepper

XXX.XXX.237.233

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak za barakem kravin, na dvore studna. Par funkcnich zbrani v baraku vcetne kuse. Takze za me zatim dobry 😁

Kráva se sama neupeče a pokud ve studni není pitná voda nebo nejsou k dispozici technologie pro její úpravu..."je to za Vás dobrý?" Studna dobrý, ale vrt...jak z toho dostat vodu, když nejede čerpadlo?

PS: to není snaha o flame + jsme zaběhli celkem daleko v tématu od základního poslání tohoto diskuzního fóra.
Jen se celý život snažím držet zásady, že něž něco dělat na... (nanic, ne zcela dobře...), zkusím se zamyslet a udělat to tak, aby to klaplo, až to budu potřebovat. Ale nebojte, mám v tom mezery a někdy sakra velké

asimoznaprepper

16.7.2021 16:33
asimoznaprepper

XXX.XXX.237.233

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zásoby obilí na 2 roky...to bych chtěla vědět, kdo to má.
Dál nečtu.
To už jsou snad lepší ty funkční zbraně od leithian. A ten kravín. Pak už nikdo nebude řešit, že krávy prdí.

Kdo má doma tolik obilí nevím. Já nevím a netrápí mne to. Vychován k lásce k masu, přesto nepohrdnu brambory, rýží, těstovinami, kuskusem, zeleninou...

Jemná odbočka - jakýsi Jirka se sexy mozkem pronesl, že nás má všechny rád a dbá o nás s dovětkem "kdo z vás na to má"

To nebyla snaha někoho poučovat. Snad pokus o drobné rozšíření obzorů, pokud by čtenář měl zájem. Jak říkáme u nás, take or live it.

Na to obilí byste rozhodně nebyla sama, takže návaznost na jeho ochranu je na místě, jak uvádíte.

Homo homini lupus.

16.7.2021 19:08
fikovnice

XXX.XXX.133.95

asimoznaprepper napsal(a):
Celé to "přežití" po apokalipse (dodej dle situace cokoliv od 3-denního výpadku elektřiny po zhroucení právního státu) má řadu zastánců a odpůrců. Někdo tvrdí, že nemá cenu "přežívat", jiní tomu obětují čas, úspory, ...

Takže..."podle chuti každého soudruha".

Na pár dní lze mít zásoby jídla i v paneláku ...

Na delší dobu?

http://www.prepper.cz/

a další odkazy...

Prosím...když už, tak "po apokalYpse". A ne, nechci Vás tímto urazit, jen mě z toho zabolely oči.

16.7.2021 19:13
fikovnice

XXX.XXX.133.95

neverend napsal(a):
Dnes už na tom nic konspiračního nevidíte, ale kdyby Vám tohle někdo vyprávěl před dvaceti lety, tak si budete klepat na čelo.🙂 Jestli to někdo řídí? K čemu Vám to bude to vědět? Mimo to informace jsou k dispozici a na Vás je jen je roztřídit a opustit dogma "pravdy" vštěpované Vám a většině již od útlého věku.🙂 Hele mě by taky nikdy nenapdlo, že soudruh Stalin byl taková svině a ze začátku si s Hitlerem podepsali i dohodu.🙂 Tedy pokud půjdu do detailů, tak ani dnes nevím jestli zase teď někdo nelže.😀 Prostě jsem zvyklý připouštět mnoho možností a víru přenechám pánbíčkářům. I když nakonec se možná ukáže, že té pravdě o tom vzniku a vývoji na planetě nakonec oni jsou blíž než dnešní "vědátoři".🙂

"Neverende", nechce se mi to dohledávat, ale jsem si téměř jistá, že např. o ozónové díře se vědělo a mluvilo už před těmi 20 lety... A tím pádem o riziku, které to s sebou nese.

O riziku celosvětové pandemie se vědělo též - byla to otázka času, kdy se něco takového stane. Na začátku tohoto předlouhého vlákna jsem psala, že jsem o COVIDu mluvila se šéfovou (celkem známá onkoložka) a ta mi řekla, že v budoucnu očekává mnohem horší pandemii - typu ebola např. Otázka je, zda po COVIDu budou už jednotlivé země (a vůbec celý svět) připraveny na toto nebezpečí...a nebudou se zase šít roušky - jako na jaře 2020.

16.7.2021 20:06
Terven

XXX.XXX.160.10

Blackout, jiné pandemie, terorismus, kriminalita, přírodní katastrofy...dělá to na mě dojem podzimu lidské civilizace a vychází mi z toho, že nejlepší je děkovat za každé nové ráno, radovat se z maličkostí a příliš se tím neděsit.
I když teda - ačkoliv nesnáším hromadění zásob, mohla bych se pro sichr trochu překonat

16.7.2021 20:16

Pěkná kniha na toto téma (jak se připravit na krizi) je Ruka noci podaná. A pěkné na ní je, že jsem ji vůbec nečetla, ale pár lidí z našeho okolí ano, takže nějaké základní principy, jak se připravit, u nás kolují. Hlavně chlapi to rádi řeší a shánějí patřičné vychytávky, které prý případnou krizi pomohou překlenout. Například je prý dobrý mít doma připravenej filtr na vodu a plynovej vařič. A tak.
Konspirační teorie a tajuplné kecy "vím, co vy nevíte" nežeru

16.7.2021 20:36
Terven

XXX.XXX.160.10

O tom filtru na vodu už jsem uvažovala...ale naprosto se v nich neorientuju. Chtěla bych ho mít doma vyloženě jen - kdyby něco - nemá někdo tip?

16.7.2021 21:03

Terven napsal(a):
O tom filtru na vodu už jsem uvažovala...ale naprosto se v nich neorientuju. Chtěla bych ho mít doma vyloženě jen - kdyby něco - nemá někdo tip?

Tohle by prý mělo být OK https://vodni-filtry.heureka.cz/sawyer-sp128-mini-filter/

16.7.2021 21:12
Terven

XXX.XXX.160.10

Tohle by prý mělo být OK https://vodni-filtry.heureka.cz/sawyer-sp128-mini-filter/

Díky

neverend

16.7.2021 21:45
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
"Neverende", nechce se mi to dohledávat, ale jsem si téměř jistá, že např. o ozónové díře se vědělo a mluvilo už před těmi 20 lety... A tím pádem o riziku, které to s sebou nese.

O riziku celosvětové pandemie se vědělo též - byla to otázka času, kdy se něco takového stane. Na začátku tohoto předlouhého vlákna jsem psala, že jsem o COVIDu mluvila se šéfovou (celkem známá onkoložka) a ta mi řekla, že v budoucnu očekává mnohem horší pandemii - typu ebola např. Otázka je, zda po COVIDu budou už jednotlivé země (a vůbec celý svět) připraveny na toto nebezpečí...a nebudou se zase šít roušky - jako na jaře 2020.

Vědělo pár lidí Fíkovnice, ale všichni si z toho dělali spíš srandu místo toho aby konali. A ještě pro jistotu zapojí do konzumní společnosti nejlidnatější země světa. O těch horších pandemiích mluvil i otec.😐 I když na druhou stranu se dá předpokládat, že příroda má mocné zbraně proti přemnožení ať už hlad či třeba nemoci. Čili je to logicky předpokládatelné že udeří tímto směrem.

16.7.2021 22:37
assil

XXX.XXX.121.3

Terven napsal(a):

Sežeňte si filtrační nanošátek, lihový vařič a pár konzerv a máte na chvíli vystaráno i v paneláku. Pak už byste stejně musela pryč, protože panelák by byl za pár dní neobyvatelný. Takže je dobrý mít rozmyšleno kam se přesunout.

16.7.2021 23:00
Terven

XXX.XXX.160.10

assil napsal(a):
Sežeňte si filtrační nanošátek, lihový vařič a pár konzerv a máte na chvíli vystaráno i v paneláku. Pak už byste stejně musela pryč, protože panelák by byl za pár dní neobyvatelný. Takže je dobrý mít rozmyšleno kam se přesunout.

Nanošátek...na vodu?

neverend

17.7.2021 00:18
neverend

XXX.XXX.213.247

No a moje doporučení v případě krizových situací zní jednoduše: Rychle zmizte z dosahu lidí. Podle zkušeností v USA již po pár hodinách dochází k rabování a později k násilí. Stačí hloupý výpadek proudu.Ve městě je ta nejmenší šance i pro zkušené bojovníky natož pak pro amatéry. Ovšem tohle je fikce pouze z filmů a knih možná. Pokud by část planety byla neobyvatelná či neúrodná, tak ten exodus nechci ani vidět.😐 Začala by obrana vlastních zdrojů a území formou ozbrojených konfliktů. Čili střet armád a místní konflikty.

17.7.2021 05:44

Á, koukám že je tu přeladěno na
“všechno je v háji “😀.
Není. V lese rostou houby, borůvky, maliny, ostružiny, příroda se po vydatných deštích zregenerovala. Na zahrádkách a u pěstitelů dozrává spousta ovoce a zeleniny. Je fajn baštit, zavařovat, sušit a být v pohodě. Tím pro sebe uděláte nejvíc. Nenechat si nacpat do hlavy katastrofické scénáře, nepanikařit a používat zdravý selský rozum. Protože jak myslíme, tak žijeme.
A koneckonců. V přírodě existuje princip rovnováhy a tak je to v pořádku.

17.7.2021 10:48
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Á, koukám že je tu přeladěno na
“všechno je v háji “😀.
Není. V lese rostou houby, borůvky, maliny, ostružiny, příroda se po vydatných deštích zregenerovala. Na zahrádkách a u pěstitelů dozrává spousta ovoce a zeleniny. Je fajn baštit, zavařovat, sušit a být v pohodě. Tím pro sebe uděláte nejvíc. Nenechat si nacpat do hlavy katastrofické scénáře, nepanikařit a používat zdravý selský rozum. Protože jak myslíme, tak žijeme.
A koneckonců. V přírodě existuje princip rovnováhy a tak je to v pořádku.

17.7.2021 10:51

V usa rabují takoví ti, co mají od přírody více melaninu a těch zase tady tolik nemáme a co máme, s tím by se dalo snadno vypořádat.

17.7.2021 11:03
fikovnice

XXX.XXX.132.162

V usa rabují takoví ti, co mají od přírody více melaninu a těch zase tady tolik nemáme a co máme, s tím by se dalo snadno vypořádat.

Pravdou je, že jsem někde četla, že na jižní Moravě po tornádu už byly zaznamenány pokusy o rabování! Ruce bych jim na místě sekala!!!

17.7.2021 11:16
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

neverend napsal(a):
No a moje doporučení v případě krizových situací zní jednoduše: Rychle zmizte z dosahu lidí. Podle zkušeností v USA již po pár hodinách dochází k rabování a později k násilí. Stačí hloupý výpadek proudu.Ve městě je ta nejmenší šance i pro zkušené bojovníky natož pak pro amatéry. Ovšem tohle je fikce pouze z filmů a knih možná. Pokud by část planety byla neobyvatelná či neúrodná, tak ten exodus nechci ani vidět.😐 Začala by obrana vlastních zdrojů a území formou ozbrojených konfliktů. Čili střet armád a místní konflikty.

napadá mi: jste s tímto myšlením a informacemi šťastný, cítíte se v klidu a bezpečí - taková ta obyčejná lehkost, štěstí a radost bytí v přítomnem okamžiku?

Vůbec nic ve zlem, každý jsme jiný - ale já bych se asi zbláznila ,kdybych pořád hledala a přemýšlela co se může a nemusí stát, žít ve stále střehu a ohrožení mi přijde strašné

Myslím, že když přijde výpadek elektřiny i na týden/dva,měsíc běžně člověk přežije. Nějaké zásoby jídla a vody má každý, v bytě pod dekou nezmrznete ani bez topení, svíčky, sirky ma asi taky každý, tak i čaj si uvařím venku na kotlíku a ohništi...když přijde epidemie smrtelné nemoci, nebo přiletí ufoni, přijde zemětřesní nebo uragán, potopa světa skoli vás to úplně stejně

A Jestli by to bylo všechno už na vždy -dobře tak vy připraveny tu budete "žít" třeba ještě 10/20 let, když se schovate v jeskyni a postřílete všechny nepřítele, ale k čemu ? Nestála bych o to, když by třeba jen půlka mých příbuzných, známých tohle "štěstí " neměla a já tu zůstala sama,přišla o všechnu radost a štěstí

neverend

17.7.2021 16:35
neverend

XXX.XXX.213.247

RozaTonda-mopsi napsal(a):
napadá mi: jste s tímto myšlením a informacemi šťastný, cítíte se v klidu a bezpečí - taková ta obyčejná lehkost, štěstí a radost bytí v přítomnem okamžiku?

Vůbec nic ve zlem, každý jsme jiný - ale já bych se asi zbláznila ,kdybych pořád hledala a přemýšlela co se může a nemusí stát, žít ve stále střehu a ohrožení mi přijde strašné

Myslím, že když přijde výpadek elektřiny i na týden/dva,měsíc běžně člověk přežije. Nějaké zásoby jídla a vody má každý, v bytě pod dekou nezmrznete ani bez topení, svíčky, sirky ma asi taky každý, tak i čaj si uvařím venku na kotlíku a ohništi...když přijde epidemie smrtelné nemoci, nebo přiletí ufoni, přijde zemětřesní nebo uragán, potopa světa skoli vás to úplně stejně

A Jestli by to bylo všechno už na vždy -dobře tak vy připraveny tu budete "žít" třeba ještě 10/20 let, když se schovate v jeskyni a postřílete všechny nepřítele, ale k čemu ? Nestála bych o to, když by třeba jen půlka mých příbuzných, známých tohle "štěstí " neměla a já tu zůstala sama,přišla o všechnu radost a štěstí

Když mně v životě ostražitost vždy přinesla "ovoce". Ale nechme to být, každý prostě strůjcem osudu svého.🙂

17.7.2021 16:47
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

Ale nechme to být,
každý prostě strůjcem osudu svého.

Hm, tady asi ne ...

17.7.2021 16:55

já bych se teda na apokalypsu nechystala

ale chystá se na nás tiše green deal a pokud to projde, tak bude hůř.

17.7.2021 19:48
boikana

XXX.XXX.64.140

RozaTonda-mopsi napsal(a):

Ja s Vami vlastne uplne souhlasim, jen jedna vec - tvrdi se, ze pri velkem blackoutu, typu cely kontinent/velky stat/apod. se spolecnost zacne rozkladat uz cca po trech dnech. A rozklad spolecnosti uz je ta faze, kdy muze byt pohodlnejsi podstoupit sebevrazdu, nez prezivat za kazdou cenu. Ono kdyby byl blackout jen lokalne tak dobry, pomuze okoli s dodavkami vseho potrebneho i s udrzovanim poradku, ale pokud je to velky, nikdo to neridi, zacne kazdy jet jen na sebe.

A k bodlince - to rabovani o kterem je rec v souvislosti s blackoutem (nebo srovnatelnou katastrofou) nema s jakoukoli rasou ci barvou pleti nic moc spolecneho. Toho se dockate stejne od bileho jak od cerneho... Mozna jen budou jiste socialni vrstvy trochu pruraznejsi a zacnou jako prvni? Ale zbytek kdo na to povahou atd. ma, je urcite rychle dozene.

Doporucuju knizku Vterinu pote, kdo by si chtel udelat blizsi predstavu, jak by to asi vypadalo. Myslim, ze to autor opravdu nastudoval a ukazuje docela realny obrazek.

Neregistrovaný uživatel

17.7.2021 20:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.56

boikana napsal(a):
Ja s Vami vlastne uplne souhlasim, jen jedna vec - tvrdi se, ze pri velkem blackoutu, typu cely kontinent/velky stat/apod. se spolecnost zacne rozkladat uz cca po trech dnech. A rozklad spolecnosti uz je ta faze, kdy muze byt pohodlnejsi podstoupit sebevrazdu, nez prezivat za kazdou cenu. Ono kdyby byl blackout jen lokalne tak dobry, pomuze okoli s dodavkami vseho potrebneho i s udrzovanim poradku, ale pokud je to velky, nikdo to neridi, zacne kazdy jet jen na sebe.

A k bodlince - to rabovani o kterem je rec v souvislosti s blackoutem (nebo srovnatelnou katastrofou) nema s jakoukoli rasou ci barvou pleti nic moc spolecneho. Toho se dockate stejne od bileho jak od cerneho... Mozna jen budou jiste socialni vrstvy trochu pruraznejsi a zacnou jako prvni? Ale zbytek kdo na to povahou atd. ma, je urcite rychle dozene.

Doporucuju knizku Vterinu pote, kdo by si chtel udelat blizsi predstavu, jak by to asi vypadalo. Myslim, ze to autor opravdu nastudoval a ukazuje docela realny obrazek.

Od te mam vsecky tři díly. A kdo chce znát jak jsou lidi mrchy úchylný měl by čas od času přečíst něco od Kinga. Pak zjistí teprv hloubky toho jak lze zmagořit.

17.7.2021 20:59

"Doporucuju knizku Vterinu pote, kdo by si chtel udelat blizsi predstavu, jak by to asi vypadalo. Myslim, ze to autor opravdu nastudoval a ukazuje docela realny obrazek."

Četla jsem několik takových knížek. Pořád je to beletrie a fikce a o tom, jak by to bylo ve skutečnosti, to nevypovídá vůbec nic.

17.7.2021 21:02
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

Orwell se trefil ...

17.7.2021 21:27

Upřímně...mám obavy z budoucnosti. Asi už jsem moc stará, ale přijde mi, že všechno se mění nějak bláznivě rychle.
Mám obavu, že "zlatý věk" pomalu končí a mám obavu, že se ještě dožiju toho, jak budu vzpomínat na to, jak jsem se měla dobře.
Prostě dnešní ekofanatismus mě děsí. Jsem člověk, co je všema deseti pro to, aby jsme zachránili planetu, ale promiňte to, že v Evropě zakážeme auta na naftu a benzín......s tím, že elektroauta taky mají ujlíkovou stopu, ale tak nějak schovanou ve výrobě auta, be výrobě elektřiny...ale to se zřejmě nepočítá...to fakticky nevytrhne.
A že nejsme schopni vyrobit tolik zelené energie, aby stačila na všechno...resp. možná časem bude tak drahá, že bude jen pro vyvolené.
Dokud to nepojmeme globálně, tak v tom nevidím smysl....někde jsem četla, že celosvětově se automobilová doprava podílí na CO2 1%...kolik je z toho Evropa....na tak to tleskám, to fakty vytrhneme.......proč ty prachy, co to nás všechny bude stát raději nevezmeme a nezachráníme deštné pralesy......proč se nazamyslíme, jak ekologičtěji provozovat nákladní lodní dopravu....a hlavně musíme se začít snažit všichni a ne že ty škodliviny, které draze omezíme někde jinde vyprodukují navíc.
Zamysleme se nad tím, jak vyrábět obaly, co se rozloží v nějakém rozumném časovém horizontu a hlavně nebuďme tak konzumní, vyrábějme věci, které vydrží léta letoucí, které se dají opravit a ne při prvním problému vyhodit a koupit nové.

Zároveň ale moje zkušenost žíká, že nemá smysl si něco plánovat dlouho dopředu aneb člověk míné a život mění. Vždycky když všechno vypadalo stabilně a v pohodě a já si třeba řekla "super, když to takhle půjde, tak příští rok......" no a nikdy to nevyšlo, protože se za ten rok událo něco popř. více krát něco, co mi moje plány zhatilo. Ať už to byly finance, zdraví, práce cokoliv. A když už se to nestalo mně, tak se to stalo někomu blízkému a moje plány prostě vylítly komínem.
Naučilo mě to nic neplánovat dlouho dopředu a hlavně užívat si každého dne....prostě bžt ráda na světě, dokud ještě za to svět stojí.
Už jen ta radost, když ráno vstanu, otevřu oči a vidím, postavím se a chodím....jsou lidi, co to štěstí nemají.

Jediné o co mám strach, aby to tak nějak v pohodě doklepaly moje děti.

Takže řeknu jediné carpe diem a díky za každé nové ráno, ono to nějak dopadne, ale já nemám nejmenší čanci to ovlivnit.

A ještě něco...celou dobu mi přišla Greta trochu k smíchu, no a teď mi připadá, že všichni ti ekoaktivistii ve vedení EU jí snad měli za učitelku.

17.7.2021 22:02

Tak mám obavu, potom co se teď stalo v Německu, že ten ekofanatismus nabere obrátky. Ovšem netuším jak pár stovek milionů obyvatel EU chce spasit zeměkouli, i kdyby doma netopili a chodili pouze pěšky.

17.7.2021 22:43

trochu off topic - asi před dvěma lety jsem uvažovala o nákupu téhle mašinky na cesty. Byla jsem z toho zprvu docela nadšená, ale pak jsem kdesi vygooglila nějaké nezávislé hodnocení s fotografiemi, které dokládaly že otvory ve filtru jsou podstatně větší než výrobce deklaruje (brebery prolezou), a taky nějaké studie ze zahraničí kde se používaly skutečně dlouhodobě (snad 3?5? let) v domácnostech snad kdesi v Africe či kde, kde není bezpečná voda a velká sláva to nebyla. Našla jsem i recenzi kdy lidi pili vodu z toho filtru a měli zažívací problémy (jasně, mohli si uhnat jinak, ale...). Pamatuji si že výrobec tehdy deklaroval doživotní záruku, ale neměl to ničím podložené (přišlo mi už podezřelé že garantuje životnost desítek let u technologie která je nová, tím spíš když jsem zjistila že jde o tenounké plastové nanotrubičky mají mít trvanlivost desetiletí a vydržet dle reklamy nepoškozené průchod neskutečného objemu vody - to jako fakt?). Jako asi to něco přefiltruje, ale u takovéhle věci chci fakt jistotu, a dovnitř nevidíte jestli trubičky po pěti letech ještě těsní. Nakonec jsem radši koupila tablety na úpravu vody,mají expiraci deset let a mám tvrdou chemií zaručeno že nic živého v té vodě skutečně nezůstane :). Kdybych hledala filtr na dlouhodobé použití tak se budu držet spíš starého dobrého aktivního uhlí :)

neverend

17.7.2021 22:43
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak mám obavu, potom co se teď stalo v Německu, že ten ekofanatismus nabere obrátky. Ovšem netuším jak pár stovek milionů obyvatel EU chce spasit zeměkouli, i kdyby doma netopili a chodili pouze pěšky.

Dalekosáhlá většina bude dál dělat bordel a EU si akorát zlikviduje hospodářství a zhorší si konkurenceschopnost. Tohle všechno dopadne právě úplně jinak a to opravdu v knihách nelze nalézt. Přemnožené lidstvo je ten problém. Uvidíme jak to mocní tohoto světa vymyslí a vyřeší.🙂 Ovšem s naprostou jistotou plánů je již několik. Fakt nekoukat na filmy jako Cesta a podobný pitomosti. 😀 Kraviny a blbosti pro pobavení tak možná.

18.7.2021 10:19
fikovnice

XXX.XXX.132.4

neverend napsal(a):
Dalekosáhlá většina bude dál dělat bordel a EU si akorát zlikviduje hospodářství a zhorší si konkurenceschopnost. Tohle všechno dopadne právě úplně jinak a to opravdu v knihách nelze nalézt. Přemnožené lidstvo je ten problém. Uvidíme jak to mocní tohoto světa vymyslí a vyřeší.🙂 Ovšem s naprostou jistotou plánů je již několik. Fakt nekoukat na filmy jako Cesta a podobný pitomosti. 😀 Kraviny a blbosti pro pobavení tak možná.

"Neverende", tak sem napište nějaký plán "vedení a mocných", jak naloží s přelidněním. Nebo se domníváte, že třeba COVID, resp. koronavirus SARS-CoV-19 byl vypuštěn, aby zredukoval lidstvo??? To by musel být jinak smrtící virus! I když já osobně jsem o umělosti tohoto viru téměř přesvědčena, tak se kloním k tomu, že jednoduše unikl z laboratoře.

Nebo jaké jsou tedy ty plány "mocných" s přelidněností zatočit? A opět - máte pravdu v tom, že je to velký problém - zdroje na zemi nejsou uzpůsobeny tomu, aby dlouhodobě udržely 8 mld. lidí (a více). Nicméně stejně jako jsem psala výše, ani toto není žádná tajná info, že je nás prostě moc - planeta trpí, zdroje ubývají, příroda úpí... Já sama se přelidnění poměrně děsím, ale nemyslím, že existuje nějaký tajný plán jak ten počet lidí uměle výrazně zredukovat. Ono na to lidstvo dojede samo. Bohužel...

18.7.2021 10:26
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Trochu jsem početla...že vás tohle baví Nehodlám tu filozofovat o nesmrtelnosti brouka, protože mám přízemní starosti s tím, že nebudu mít co žrát, pokud nezaprší...na jihu zase řeší: kéž by už nikdy nepršelo Psa zachraňuju denně před tou výhní a nějaký covid, běženci, přelidněné lidstvo a prdící krávy...mi může být momentálně totálně u pr...

18.7.2021 10:27
Moyda

XXX.XXX.147.89

Fikovnice pěkné řešení měl Daň Brown v Infernu. Nebylo by to zas tak rychlé a muselo by se udělat i něco navíc, ale řešení by to bylo.

18.7.2021 10:30
fikovnice

XXX.XXX.132.4

lesnížínka napsal(a):
Trochu jsem početla...že vás tohle baví Nehodlám tu filozofovat o nesmrtelnosti brouka, protože mám přízemní starosti s tím, že nebudu mít co žrát, pokud nezaprší...na jihu zase řeší: kéž by už nikdy nepršelo Psa zachraňuju denně před tou výhní a nějaký covid, běženci, přelidněné lidstvo a prdící krávy...mi může být momentálně totálně u pr...

No tak nefilozofuj...
V tom je svoboda slova úžasná - každý čteme a event. píšeme to, co nás zajímá.
I na "Kočkách" je tzv. kecací vlákno o všem možném - občas tam zajdu, ale tam zas nestíhám já to vaše závratné tempo přispívání.

18.7.2021 10:31
fikovnice

XXX.XXX.132.4

Moyda napsal(a):
Fikovnice pěkné řešení měl Daň Brown v Infernu. Nebylo by to zas tak rychlé a muselo by se udělat i něco navíc, ale řešení by to bylo.

Nečetla jsem - písnete jaké, prosím?

18.7.2021 10:34

problémem je konzum, spotřeba
v nejširším slova smyslu
jednoho každého z nás

Neregistrovaný uživatel

18.7.2021 11:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.92

fikovnice napsal(a):
Nečetla jsem - písnete jaké, prosím?

Sileny vedec vymyslel jak rozsirit jistou vec. Snad to po změnilo dna ci co nevim uz detaily ale vysledkem bylo rychle nakažení vsech lidi po celem svete a nasledna neplodnost tretiny lidstva. Jednoduche, nenasilne elegantni.

18.7.2021 11:39
Moyda

XXX.XXX.172.75

Leithian mě předběhla, jednoduše a výstižně vysvětlila. Efektivní, ale také by se to mohlo zvrtnout do příběhu služebnice 🤦‍♀️.

18.7.2021 12:00

Sileny vedec vymyslel jak rozsirit jistou vec. Snad to po změnilo dna ci co nevim uz detaily ale vysledkem bylo rychle nakažení vsech lidi po celem svete a nasledna neplodnost tretiny lidstva. Jednoduche, nenasilne elegantni.

Nečetla jsem. Ale podle popisu to vypadá, jako by se už něco takového dělo.
Lidé ve vyspělých zemích rodí děti pozdě, tím je více případů problémů s otěhotněním a neplodností. Když se zadaří, mají 1 - 2 děti. Což je nejobvyklejší i u párů, co neměly problémy s otěhotněním. Hodně lidí ani děti nechce.
V zaostalých zemích - Afrika, Asie, Jižní Amerika - je počet dětí na pár vyšší, někdy i daleko vyšší. Vysoká porodnost bývala kompenzována vysokou dětskou úmrtností a nízkým věkem dožití. Ale díky podpoře vyspělých států, které pumpují zejména do Afriky fůru peněz, díky zdravotní péči poskytované zdarma neziskovkami typu Lékaři bez hranic, díky Unicef a dalším, se dětská úmrtnost snižuje a tím se zvyšuje počet obyvatel zaostalých zemí. A tak se tam pumpuje čím dál víc peněz, protože tyto státy neumí samy zabezpečit dostatek potravy, lékařské péče, a dalších potřeb. Bez pomoci vyspělých států by tam lidi nepřežili. Jak to, že pod koloniální nadvládou tyto státy prosperovaly a dokonce se z kolonií vyvážely potraviny? Že by to bylo tím, že se nenaučili od kolonizátorů hospodařit? Obdělávat půdu? Nebo leností tamních obyvatel, kteří si navykli po osamostatnění z koloniální nadvlády na pomoc někdejších kolonizátorů a jen natahují ruce a bojují v nesmyslných lokálních válkách?

18.7.2021 12:40

Tak si to prohlédněte než to bude zakázané.
https://cs.wikipedia.org/wiki/IQ_and_Global_Inequality

neverend

18.7.2021 14:56
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
"Neverende", tak sem napište nějaký plán "vedení a mocných", jak naloží s přelidněním. Nebo se domníváte, že třeba COVID, resp. koronavirus SARS-CoV-19 byl vypuštěn, aby zredukoval lidstvo??? To by musel být jinak smrtící virus! I když já osobně jsem o umělosti tohoto viru téměř přesvědčena, tak se kloním k tomu, že jednoduše unikl z laboratoře.

Nebo jaké jsou tedy ty plány "mocných" s přelidněností zatočit? A opět - máte pravdu v tom, že je to velký problém - zdroje na zemi nejsou uzpůsobeny tomu, aby dlouhodobě udržely 8 mld. lidí (a více). Nicméně stejně jako jsem psala výše, ani toto není žádná tajná info, že je nás prostě moc - planeta trpí, zdroje ubývají, příroda úpí... Já sama se přelidnění poměrně děsím, ale nemyslím, že existuje nějaký tajný plán jak ten počet lidí uměle výrazně zredukovat. Ono na to lidstvo dojede samo. Bohužel...

Mravencům asi taky ten svět připadá jiný než třeba nám.🙂 Pokud tedy člověk a celá planeta byla někým vyrobena, což tak ve skutečnosti vypadá, tak už musíme přemýšlet ve zcela jiných rovinách a souvislostech. A to samozřejmě znamená i zcela nepředstavitelné možnosti. Tak koneckonců jistý Americký prezident přeci řekl že ještě nenadešel čas ohledně zveřejnění dat o jiné civilizaci. On neřekl že neexistuje.🙂 Jistá svědectví lidí pracujících v A51 jsou dostupná a to i s dokladem že tam skutečně pracovali. Věřte nevěřte, ale něco tam skutečně kolem tohoto tématu být musí. Ovšem jak už jsem řekl, otec by mě zabil.😀

18.7.2021 15:11
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Nečetla jsem. Ale podle popisu to vypadá, jako by se už něco takového dělo.
Lidé ve vyspělých zemích rodí děti pozdě, tím je více případů problémů s otěhotněním a neplodností. Když se zadaří, mají 1 - 2 děti. Což je nejobvyklejší i u párů, co neměly problémy s otěhotněním. Hodně lidí ani děti nechce.
V zaostalých zemích - Afrika, Asie, Jižní Amerika - je počet dětí na pár vyšší, někdy i daleko vyšší. Vysoká porodnost bývala kompenzována vysokou dětskou úmrtností a nízkým věkem dožití. Ale díky podpoře vyspělých států, které pumpují zejména do Afriky fůru peněz, díky zdravotní péči poskytované zdarma neziskovkami typu Lékaři bez hranic, díky Unicef a dalším, se dětská úmrtnost snižuje a tím se zvyšuje počet obyvatel zaostalých zemí. A tak se tam pumpuje čím dál víc peněz, protože tyto státy neumí samy zabezpečit dostatek potravy, lékařské péče, a dalších potřeb. Bez pomoci vyspělých států by tam lidi nepřežili. Jak to, že pod koloniální nadvládou tyto státy prosperovaly a dokonce se z kolonií vyvážely potraviny? Že by to bylo tím, že se nenaučili od kolonizátorů hospodařit? Obdělávat půdu? Nebo leností tamních obyvatel, kteří si navykli po osamostatnění z koloniální nadvlády na pomoc někdejších kolonizátorů a jen natahují ruce a bojují v nesmyslných lokálních válkách?

Balu, uvažovala jsem kdysi stejně. Ale: zkuste denně venku pracovat ve 30-40st. Já to nedávám vůbec. Nevím ani, co děláte, ale člověk, který tráví dny v klimatizovaných prostorech - kancelářích, obchodech, dopravních prostředcích, bytech...si to dovede jen těžko představit. Oni, když už by z nějaké práce venku přilezli domů, zase to bude rozpálená chatrč, není tomu úniku. Já to tu zažívám už několik let po sobě a je to hrůza. Když jsem se zahradou začínala, byla normální léta, s normálníma teplotama, když se to někdy vydrápalo ke třicítce, to už bylo něco. Mezitím pršelo. Teď jen hic, ve dne v noci od kterého si neoodechnete. Dneska u nás hlášeno 24st. No sláva. Jo....kdyby bylo Je skorozataženo, 80%vlhkost nikdo neví z čeho, když tu nekapne a zase 30st

18.7.2021 15:22

lesnížínka napsal(a):
Balu, uvažovala jsem kdysi stejně. Ale: zkuste denně venku pracovat ve 30-40st. Já to nedávám vůbec. Nevím ani, co děláte, ale člověk, který tráví dny v klimatizovaných prostorech - kancelářích, obchodech, dopravních prostředcích, bytech...si to dovede jen těžko představit. Oni, když už by z nějaké práce venku přilezli domů, zase to bude rozpálená chatrč, není tomu úniku. Já to tu zažívám už několik let po sobě a je to hrůza. Když jsem se zahradou začínala, byla normální léta, s normálníma teplotama, když se to někdy vydrápalo ke třicítce, to už bylo něco. Mezitím pršelo. Teď jen hic, ve dne v noci od kterého si neoodechnete. Dneska u nás hlášeno 24st. No sláva. Jo....kdyby bylo Je skorozataženo, 80%vlhkost nikdo neví z čeho, když tu nekapne a zase 30st

to nebude tím... egypťani postavili pyramidy v poušti a černýho když odvezete do mírného pásu, pokud nad ním nestojí někdo s bičem, taky to má tendenci nedělat.

18.7.2021 15:28
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

to nebude tím... egypťani postavili pyramidy v poušti a černýho když odvezete do mírného pásu, pokud nad ním nestojí někdo s bičem, taky to má tendenci nedělat.

A bílí ano? Kteří? Když se kouknu kolem sebe, tak ještě ti, co si pořídili děti, se trochu snaží. Zbytek ani ho.no Takže co? Svázat je a stát nad nima s bičem? Naše vláda dělá přesně totéž, na co se poukazuje v Africe...dává peníze za nic. Teda vlastně za hlasy

18.7.2021 15:44

fikovnice napsal(a):

Zde je vysvětlení.

https://www.protiproud.cz/zdravi/5904-ockovani-mrna-vakcinami-legalni-genocida-jak-zlikvidovat-30-svetove-populace-statistika-ockovani-umiraji-na-covid19-az-osmkrat-casteji-vakcinace-jednoznacne-prispiva-k-sireni-infekce-depopulace-v-primem-prenosu.htm

neverend

18.7.2021 16:15
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
A bílí ano? Kteří? Když se kouknu kolem sebe, tak ještě ti, co si pořídili děti, se trochu snaží. Zbytek ani ho.no Takže co? Svázat je a stát nad nima s bičem? Naše vláda dělá přesně totéž, na co se poukazuje v Africe...dává peníze za nic. Teda vlastně za hlasy

Taky se marně kolem sebe rozhlížím po těch pracujících.😀 Firmu jsme zredukovali na pár starších spolehlivých lidí a holt budou lidi čekat a čekat... S tím vedrem taky naprosto souhlasím a je fakt rozdíl klimatizovaná kancelář a nebo práce třeba tesaře či zedníka. Je fakt, že dnes zručný řemeslník lehce předstihne příjmem většinu těch v kanceláři.🙂

neverend

18.7.2021 16:54
neverend

XXX.XXX.213.247

Zde je vysvětlení.

https://www.protiproud.cz/zdravi/5904-ockovani-mrna-vakcinami-legalni-genocida-jak-zlikvidovat-30-svetove-populace-statistika-ockovani-umiraji-na-covid19-az-osmkrat-casteji-vakcinace-jednoznacne-prispiva-k-sireni-infekce-depopulace-v-primem-prenosu.htm

https://youtu.be/obEWkFyXbEA
Spíš toto.🙂

18.7.2021 17:15

lesnížínka napsal(a):

Nezapomínejte, že černoši v Africe jsou jaksi na tropy či subtropy zvyklí od narození. I v minulosti, v předkoloniálním i koloniální období, pracovali, aby se uživili. Tak z nich nedělejte chudáky. Kdyby podnebí v Africe nebylo k žití, nežili by tam.

18.7.2021 19:24
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Nezapomínejte, že černoši v Africe jsou jaksi na tropy či subtropy zvyklí od narození. I v minulosti, v předkoloniálním i koloniální období, pracovali, aby se uživili. Tak z nich nedělejte chudáky. Kdyby podnebí v Africe nebylo k žití, nežili by tam.

Ale my přece taky pocházíme z Afriky a zatím jsem si nezvykla teda Nežili by tam? To je dobrý fór Já myslím, že když jim to nabídnete, rádi si sbalí kufry Vždyť se sem snaží dostat, celé hordy. Já jsem v klidu, zůstanou v Praze, tu by si moc nepolepšili

18.7.2021 20:19

lesnížínka napsal(a):
Ale my přece taky pocházíme z Afriky a zatím jsem si nezvykla teda Nežili by tam? To je dobrý fór Já myslím, že když jim to nabídnete, rádi si sbalí kufry Vždyť se sem snaží dostat, celé hordy. Já jsem v klidu, zůstanou v Praze, tu by si moc nepolepšili

Ano, zřejmě pocházíme též z Afriky. Jak je to dlouho, co naši předci z Afriky odešli? Nestihli se náhodou za ta tisíciletí přizpůsobit podnebí mírného pásma? Trocha demagogie z vaší strany, což?

Nežili by tam, ano. Možná jsem se pro vás nevyjádřila pochopitelně, nemyslím jen poslední dobu, kdy se hrnou do Evropy, ale daleko delší dobu, jak jsem psala. Kdyby tam nebyly podmínky pro vznik člověka, nevznikl by tam. Zřejmě by vznikl jinde, kde by byly podmínky pro jeho vznik a vývoj lepší. Kdysi byly i v Africe prosperující státy, a ty nevyrostly z ničeho.

18.7.2021 20:21

Zde je vysvětlení.

Protiproud je opravdu seriozní zdroj!

18.7.2021 20:53

lesnížínka napsal(a):

Je vidět, že jste nikdy nepracovala ve fabrice. U nás na provoze je v létě běžně 30 st. a všichni opravdu pracují, a bez klimatizace. V předchozím zaměstnání to bylo totéž, jen to byla textilní továrna a bylo to před 25 lety. A třeba v takové slévárně nebo sklárně, tam je daleko víc stupňů u těch pecí a kupodivu lidi tam taky pracují.
Jinak v té Africe taky není jen zemědělství, ale různý průmysl. Akorát že tam pracuje i dnes spousta bělochů, protože spousta černých je na všechno levá. Jo, snaží se sem dostat, protože chtějí mít to, co máme my. Jen už nevidí, že my si na to musíme vydělat. A na ty jejich dávky taky. Si říkám, kdo na ně bude dělat, až jich tady bude víc než nás.

18.7.2021 21:17

Protiproud je opravdu seriozní zdroj!

A který je podle vás kvalitní? Občas je tam spousta věcí k zamyšlení.

18.7.2021 21:45

A který je podle vás kvalitní? Občas je tam spousta věcí k zamyšlení.

Určitě žádný z těch, které jsou uvedeny v těchto seznamech.

https://www.nfnz.cz/domaci-konspiracni-servery/

https://www.webarchiv.cz/cs/tematicke-kolekce/dezinformacni-weby?page=5

https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_dezinforma%C4%8Dn%C3%ADch_a_prorusk%C3%BDch_web%C5%AF

18.7.2021 21:53
assil

XXX.XXX.121.3

Je vidět, že jste nikdy nepracovala ve fabrice. U nás na provoze je v létě běžně 30 st. a všichni opravdu pracují, a bez klimatizace. V předchozím zaměstnání to bylo totéž, jen to byla textilní továrna a bylo to před 25 lety. A třeba v takové slévárně nebo sklárně, tam je daleko víc stupňů u těch pecí a kupodivu lidi tam taky pracují.
Jinak v té Africe taky není jen zemědělství, ale různý průmysl. Akorát že tam pracuje i dnes spousta bělochů, protože spousta černých je na všechno levá. Jo, snaží se sem dostat, protože chtějí mít to, co máme my. Jen už nevidí, že my si na to musíme vydělat. A na ty jejich dávky taky. Si říkám, kdo na ně bude dělat, až jich tady bude víc než nás.

Ono to totiž není o počasí nebo teplotě, ale o dostupnosti zdrojů, hlavně jídla. Ve valné většině Afriky je (nebo po tisíciletí bylo) jídlo dostupné celoročně a lze ho zístat bez větší námahy, tudíž ti lidé tam nemusí plánovat, myslet na budoucnost a ani se moc námahat, aby přežili. Když přišli lidi do Evropy, tak zjistili, že holt bez celodenní roboty v létě, plánování a myslení na budoucnost nepřežijí zimu a taky ti, kteří to nedělali, tu zimu nepřežili a tím vypadli z evropského genofondu.

neverend

18.7.2021 22:05
neverend

XXX.XXX.213.247

Určitě žádný z těch, které jsou uvedeny v těchto seznamech.

https://www.nfnz.cz/domaci-konspiracni-servery/

https://www.webarchiv.cz/cs/tematicke-kolekce/dezinformacni-weby?page=5

https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_dezinforma%C4%8Dn%C3%ADch_a_prorusk%C3%BDch_web%C5%AF

A kdo určuje co je konspirace? Bylo Rudé Právo tehdy za socialismu seriózní zdroj? Z pohledu režimu tehdy ano a skoro jediný.🙂 Co globální změny klimatu? Když se o tom pomalu začínalo mluvit, tak právě několik těch konspiračních médií bylo mezi prvními kde se dalo něco zjistit. Seriózní zdroje mlčely.😐 Konspirace je spiknutí a teď jde oto čí a proti komu.🙂 Označme všechna svědectví či výpovědi za konspiraci a jsme na vrcholu svobody a demokracie.😀 Občas je pravda bohužel společensky nepřijatelná a stádečko oveček by to mohlo ještě nedej bože donutit myslet. To je nepřípustné!!!😀

18.7.2021 22:21
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Omyl, přesně v takové fabrice já jsem dělala...

18.7.2021 22:24

neverend napsal(a):
A kdo určuje co je konspirace? Bylo Rudé Právo tehdy za socialismu seriózní zdroj? Z pohledu režimu tehdy ano a skoro jediný.🙂 Co globální změny klimatu? Když se o tom pomalu začínalo mluvit, tak právě několik těch konspiračních médií bylo mezi prvními kde se dalo něco zjistit. Seriózní zdroje mlčely.😐 Konspirace je spiknutí a teď jde oto čí a proti komu.🙂 Označme všechna svědectví či výpovědi za konspiraci a jsme na vrcholu svobody a demokracie.😀 Občas je pravda bohužel společensky nepřijatelná a stádečko oveček by to mohlo ještě nedej bože donutit myslet. To je nepřípustné!!!😀

Četl jste někdy něco z těchto webů? Jestli ano, a přesto jste napsal tento příspěvek, pak není co dodat.

Jinak globální změna klimatu je přirozený proces, který tu byl vždy. Klima není a nikdy nebylo neměnné. My a naši rodiče a prarodiče jsme akorát měli štěstí, že jsme žádnou větší změnu klimatu nezažili. Až v podstatě do přelomu století, i když se otepluje pomalu cca od roku 1850. S výkyvy teplých i studených roků a dekád. Oteplování, záplavy, atd. zažila naše planeta x-krát. A i když lidi tehdy nebyli... Změna klimatu je velké politické téma, ve jménu jehož odvrácení se prosazují nesmysly, jako třeba e-mobilita. Jde jen o peníze.

neverend

18.7.2021 23:59
neverend

XXX.XXX.213.247

Četl jste někdy něco z těchto webů? Jestli ano, a přesto jste napsal tento příspěvek, pak není co dodat.

Jinak globální změna klimatu je přirozený proces, který tu byl vždy. Klima není a nikdy nebylo neměnné. My a naši rodiče a prarodiče jsme akorát měli štěstí, že jsme žádnou větší změnu klimatu nezažili. Až v podstatě do přelomu století, i když se otepluje pomalu cca od roku 1850. S výkyvy teplých i studených roků a dekád. Oteplování, záplavy, atd. zažila naše planeta x-krát. A i když lidi tehdy nebyli... Změna klimatu je velké politické téma, ve jménu jehož odvrácení se prosazují nesmysly, jako třeba e-mobilita. Jde jen o peníze.

Balu, vždyť to nikdo nepamatuje jak bylo před třista nebo dokonce tisíci lety. Co je přirozený proces? Vy jste tam byla před těmi stovkami let? 😀 Pokud budeme vycházet z dostupných všeobecných pravd, tak nikdy v historii planety tu nebylo tolik lidí, nikdy před tím tu nebyla tak rozvinutá doprava, letectví a o průmyslu ani nemluvě. Jedno obyčejné auto "vychladí" do okolí za hodinu zhruba stejně jako dvacet přímotopů co máte možná doma.😮 To jen jedno jediné auto.Představte si letadlo co jen na rolování spotřebuje 400 litrů paliva. Pokud tedy v tomto světě opravdu platí fyzikální zákony, pak se žádná energie nikam neztrácí.🙂 Tají ledovce, na Sibiři tepleji než tady... Jediné na čem bych byl ochoten se shodnout s těmi popírači vlivu člověka na změnu klimatu je to, že už je to asi nezvratné.😐 Ale člověk je tím bohužel vinen a brzy za to bude šeredně platit.

19.7.2021 00:21

neverend napsal(a):
Balu, vždyť to nikdo nepamatuje jak bylo před třista nebo dokonce tisíci lety. Co je přirozený proces? Vy jste tam byla před těmi stovkami let? 😀 Pokud budeme vycházet z dostupných všeobecných pravd, tak nikdy v historii planety tu nebylo tolik lidí, nikdy před tím tu nebyla tak rozvinutá doprava, letectví a o průmyslu ani nemluvě. Jedno obyčejné auto "vychladí" do okolí za hodinu zhruba stejně jako dvacet přímotopů co máte možná doma.😮 To jen jedno jediné auto.Představte si letadlo co jen na rolování spotřebuje 400 litrů paliva. Pokud tedy v tomto světě opravdu platí fyzikální zákony, pak se žádná energie nikam neztrácí.🙂 Tají ledovce, na Sibiři tepleji než tady... Jediné na čem bych byl ochoten se shodnout s těmi popírači vlivu člověka na změnu klimatu je to, že už je to asi nezvratné.😐 Ale člověk je tím bohužel vinen a brzy za to bude šeredně platit.

Přečtěte si knihu "Utajené dějiny podnebí" od Jiřího Svobody. Je to zajímavé čtení.

neverend

19.7.2021 01:07
neverend

XXX.XXX.213.247

Přečtěte si knihu "Utajené dějiny podnebí" od Jiřího Svobody. Je to zajímavé čtení.

Na tohle si stačí přečíst poslední zprávu o klimatu. Odhady odborníků byli chybné a to co se děje teď se mělo dít až v roce 2040. Nabralo to na rychlosti a čemu se divit,že? Nejlidnatější země světa začali žít konzumní styl života, dřív vyhrazený jen pro ani ne třetinku světa. Ale lidem je značně nepohodlné si to přiznat a nedej bože se omezovat. Tak se uklidníme že je to vlastně cyklus a my zase můžeme letět na dovču. 🙂 Rus šedesát kilometrů od Berlína, ale my ho porazíme ve velké epochální bitvě.😀 Až když Rus dorazil se všichni přesvědčili že je to p*čovina 10 na devátou.😀 Nikdy Vás tedy nenapadlo že vlády mohou lhát? A koho si k tomu vezmou jako prostředníka je lhostejné.

19.7.2021 07:16

neverend napsal(a):
Na tohle si stačí přečíst poslední zprávu o klimatu. Odhady odborníků byli chybné a to co se děje teď se mělo dít až v roce 2040. Nabralo to na rychlosti a čemu se divit,že? Nejlidnatější země světa začali žít konzumní styl života, dřív vyhrazený jen pro ani ne třetinku světa. Ale lidem je značně nepohodlné si to přiznat a nedej bože se omezovat. Tak se uklidníme že je to vlastně cyklus a my zase můžeme letět na dovču. 🙂 Rus šedesát kilometrů od Berlína, ale my ho porazíme ve velké epochální bitvě.😀 Až když Rus dorazil se všichni přesvědčili že je to p*čovina 10 na devátou.😀 Nikdy Vás tedy nenapadlo že vlády mohou lhát? A koho si k tomu vezmou jako prostředníka je lhostejné.

No tak hlavně, že máte ve všem jasno. Přesto tu knihu doporučuji.

19.7.2021 10:23

neverend napsal(a):

A víte co? Ti, co nejvíc řvou, taky nejvíc využívají vymožeností civilizace.
Jinak omezovat se samozřejmě můžete odsud posud v rámci dostupných možností.

19.7.2021 10:36
fikovnice

XXX.XXX.135.178

Moyda napsal(a):
Leithian mě předběhla, jednoduše a výstižně vysvětlila. Efektivní, ale také by se to mohlo zvrtnout do příběhu služebnice 🤦‍♀️.

Děkuji Vám i "Leithian" za rozšíření obzorů.
Ono sterilita či spíše antikoncepce by se opravdu řešit měla, ale jak, když nejvíce dotčené národy to snad ani řešit nechtějí...?!

19.7.2021 13:29

Tak koukám, že lidem kousek na východ nějaký úklid po sobě neříká už vůbec nic.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/reku-tisu-znecistuji-tisice-tun-odpadku-hrozi-ekologicka-katastrofa-169268

neverend

19.7.2021 14:44
neverend

XXX.XXX.213.247

A víte co? Ti, co nejvíc řvou, taky nejvíc využívají vymožeností civilizace.
Jinak omezovat se samozřejmě můžete odsud posud v rámci dostupných možností.

To je pravda.. Bohužel pak následky budou strašné pro všechny.😐

19.7.2021 22:27

neverend napsal(a):

Koukněte na tohle.

https://www.lidovky.cz/domov/za-zaplavy-nemohl-pouze-bernhard-ale-i-horky-vlhky-vzduch-ze-stredomori-rika-odbornik-mohlo-jit-o-vo.A210719_151521_ln_domov_sed

20.7.2021 08:27

Nikdy Vás tedy nenapadlo že vlády mohou lhát? A koho si k tomu vezmou jako prostředníka je lhostejné.

V televizi ( nevím které, snad ČT 2 ) jde (šel) zajímavý seriál. "Největší lži historie" -
jeden díl o Iráku - vláda si dokonce na to rozšíření a vtlučení do hlav lidí toho o jaderných zbraních, najala nejlepší reklamní agenturu !
Jiný díl o AIDS, kdy ve Francii podávali vědomě hemofylikům ( i dětem ) krevní deriváty s obsahem HIV. Když se to provalilo, tak zbytky přece nevyhodili, ale poslali je do Afriky - humanitární pomoc ! Není to až tak dávná minulost, odpovědné aktéry soudili kolem r. 1997.

A abych nechodila až tak daleko : V době Karibské krize (https://cs.wikipedia.org/wiki/Karibsk%C3%A1_krize ) náš tisk stále dokola psal "na Kubě nejsou žádné sovětské rakety" až se najednou objevila zpráva " sověti stahují z Kuby rakety".

O měnové reformě Zápotockého netřeba psát, to si nikdo z nás nepamatuje.

neverend

20.7.2021 19:13
neverend

XXX.XXX.213.247

Nikdy Vás tedy nenapadlo že vlády mohou lhát? A koho si k tomu vezmou jako prostředníka je lhostejné.

V televizi ( nevím které, snad ČT 2 ) jde (šel) zajímavý seriál. "Největší lži historie" -
jeden díl o Iráku - vláda si dokonce na to rozšíření a vtlučení do hlav lidí toho o jaderných zbraních, najala nejlepší reklamní agenturu !
Jiný díl o AIDS, kdy ve Francii podávali vědomě hemofylikům ( i dětem ) krevní deriváty s obsahem HIV. Když se to provalilo, tak zbytky přece nevyhodili, ale poslali je do Afriky - humanitární pomoc ! Není to až tak dávná minulost, odpovědné aktéry soudili kolem r. 1997.

A abych nechodila až tak daleko : V době Karibské krize (https://cs.wikipedia.org/wiki/Karibsk%C3%A1_krize ) náš tisk stále dokola psal "na Kubě nejsou žádné sovětské rakety" až se najednou objevila zpráva " sověti stahují z Kuby rakety".

O měnové reformě Zápotockého netřeba psát, to si nikdo z nás nepamatuje.

Podle mě toto vše právě souvisí s tou skutečnou vládou světa. Nám obyčejným smrtelníkům připadá rozhodování třeba o lidských životech v počtech tisíců ba i miliónů jako nepředstavitelné a nemyslitelné. Konflikty možná nejsou tak náhodné jak se zdají a nedivil bych se kdyby byly dohodnuté a ve skutečnosti je určitým lidem umožněno zmizet pod rouškou smrti. Všechno to má jeden společný jmenovatel a to udržet počet obyvatel planety v únosných mezích. Tak církev pojmenovala věřící správným termínem ovečky a sama jim byla pastýřem.

20.7.2021 21:22

Konflikty možná nejsou tak náhodné jak se zdají

Konflikty určitě nejsou náhodné a ani se takové snad nezdají. Vždycky jde o peníze, o majetek, o bohatství a moc, o ovládnutí.
Však ono to zprofanované heslo "proletáři všech zemí......" a zatímco proletáře se úspěšně daří rozeštvat, spojili se nám ti mocní.

neverend

21.7.2021 14:20
neverend

XXX.XXX.213.247

Konflikty možná nejsou tak náhodné jak se zdají

Konflikty určitě nejsou náhodné a ani se takové snad nezdají. Vždycky jde o peníze, o majetek, o bohatství a moc, o ovládnutí.
Však ono to zprofanované heslo "proletáři všech zemí......" a zatímco proletáře se úspěšně daří rozeštvat, spojili se nám ti mocní.

Já když byl tehdy v dobách socialismu malinkej chlapeček a moc ještě neuměl číst, tak mi nešlo do hlavy proč v Rudém Právu píšou "Popeláři všech zemí spojte se". 😀 Dokonce jsem se s tím pochlubil i ve škole.😀

21.7.2021 15:46
Zrzavci

XXX.XXX.61.201

neverend napsal(a):
Já když byl tehdy v dobách socialismu malinkej chlapeček a moc ještě neuměl číst, tak mi nešlo do hlavy proč v Rudém Právu píšou "Popeláři všech zemí spojte se". 😀 Dokonce jsem se s tím pochlubil i ve škole.😀

já zase jako pididitè nechápala proč se musí na okno vylepit cedule, že SVATBA POVOLENA. Jako dítě výchované velmi antikomunisticky jsem dospěla k názoru, že komundíra je už takovej šmejd, že rozhoduje o tom komu svatbu povolí😁. Stejně jsem to pojala se Zakázaným krejčovstvím, zakázal ho komzndíra a pro výstrahu to dal na ceduli, aby se ostatní báli 🤣. Napínání děcek mě dost zneklidňovalo😁

neverend

21.7.2021 16:12
neverend

XXX.XXX.213.247

Zrzavci napsal(a):
já zase jako pididitè nechápala proč se musí na okno vylepit cedule, že SVATBA POVOLENA. Jako dítě výchované velmi antikomunisticky jsem dospěla k názoru, že komundíra je už takovej šmejd, že rozhoduje o tom komu svatbu povolí😁. Stejně jsem to pojala se Zakázaným krejčovstvím, zakázal ho komzndíra a pro výstrahu to dal na ceduli, aby se ostatní báli 🤣. Napínání děcek mě dost zneklidňovalo😁

😀😀 Tak jsem nebyl sám koukám.😀

22.7.2021 08:16

Zakázané krejčovství....???? :-))

22.7.2021 08:20
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Zakázané krejčovství....???? :-))

Tipuju zakázkové. :)

22.7.2021 09:32

Varaxi napsal(a):
Tipuju zakázkové. :)

No, to jsem nedůvtipná!

22.7.2021 12:20
fikovnice

XXX.XXX.134.184

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/spor-o-protilatky-prerusta-ve-valku-odborniku-40366816#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=csv44z8inPi-202107220854&dop_id=40366816&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

"Jinými slovy organismus si výšku hladiny protilátek řídí podle potřeby. Pokud se člověk s infekcí nesetkává, může hladina klesnout i pod měřitelné hodnoty. Po prodělání onemocnění ale tělo už umí protilátky znovu vyrobit, kdykoliv se v jeho okolí virus znovu objeví."

Důležitá info a obecně velmi zajímavý článek!

(O peníze jde až na 1. místě...?)

neverend

22.7.2021 14:06
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
"Jinými slovy organismus si výšku hladiny protilátek řídí podle potřeby. Pokud se člověk s infekcí nesetkává, může hladina klesnout i pod měřitelné hodnoty. Po prodělání onemocnění ale tělo už umí protilátky znovu vyrobit, kdykoliv se v jeho okolí virus znovu objeví."

Důležitá info a obecně velmi zajímavý článek!

(O peníze jde až na 1. místě...?)

Tak příležitostí si pořídit imunitu bude brzy dostatek až se ty trumpety vrátí zase z dovolených. 😀

22.7.2021 14:25

A všimli jste si těch článků, co komentují pozitivitu a naočkovanost resp. nenaočkovanost sportovců a jejich servisu na OH v Japonsku?

22.7.2021 15:51
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

A všimli jste si těch článků, co komentují pozitivitu a naočkovanost resp. nenaočkovanost sportovců a jejich servisu na OH v Japonsku?

Ono nestačí, že jsme jak idioti tady v Evropě, ještě vyjedem dělat ostudu do Japonska Vím, že očkování je vzhledem k šíření nemoci k ho.nu, ale poslat tam nenaočkovaného doktora, mi přijde jako vrchol neslušnosti k hostitelské zemi

Neregistrovaný uživatel

22.7.2021 16:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.56

lesnížínka napsal(a):
Ono nestačí, že jsme jak idioti tady v Evropě, ještě vyjedem dělat ostudu do Japonska Vím, že očkování je vzhledem k šíření nemoci k ho.nu, ale poslat tam nenaočkovaného doktora, mi přijde jako vrchol neslušnosti k hostitelské zemi

Vam uz taky z vakcin sibe koukam

22.7.2021 16:44

lesnížínka napsal(a):

A hlavně to podělal těm konkrétním sportovcům, kteří tím přišli o účast na OH👎

22.7.2021 17:19
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Vam uz taky z vakcin sibe koukam

Hele, já nemůžu vystrčit rypák z republiky, páč nejsem očkovaná. Dostáváme tu těžkou masáž, jak očkovaní musíme být a najednou pan doktor nemusí? Taky z nich postupně vypadává, kolik zdravotníků vlastně není?!

Neregistrovaný uživatel

22.7.2021 18:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.56

lesnížínka napsal(a):
Hele, já nemůžu vystrčit rypák z republiky, páč nejsem očkovaná. Dostáváme tu těžkou masáž, jak očkovaní musíme být a najednou pan doktor nemusí? Taky z nich postupně vypadává, kolik zdravotníků vlastně není?!

A ze musite bejt ockovana abyste mohla je kde proboha? Max bambilion testu

22.7.2021 18:43

Já doufám, že se z toho už brzo stane "chřipajzna".

Vlastně nejvíc mě teď štve ten "boj" mezi některými očkovanými a neočkovanými.
Občas rozkliknu diskuze u některých článků na seznamu ohledně očkování a musím říct, že ze strany odpůrců očkování se to tam hemží narážkami, neřku-li urážkami očkovaných lidí, že to jsou Babišovi voliči, ovce a já nevím co ještě a nemluvím o tom, že pomalu obviňují očkované, že ohrožují neočkovanou populaci, protože si dovolili se naočkovat a tudíž jako takoví můžou mít bezpříznakový průběh a covid roznášet mezi neočkoané.

Je mi z toho docela smutno. Na začátku covidu jsem si říkala, že my Češi ať jsme jací jsme, tak se umíme semknout, šily se roušky, starali jsme se o staré lidi, spousta dobrovolníků jim nakupovalo, aby nemuseli do krámu...spolu to zvládneme....o rok později to rozdělilo národ na očkované a neočkované.

Očkovaná jsem, čekala jsem na vakcínu a už hned jak byly zprávy o tom, že bude, jsem doufala, že se na řadu dostanu co nejdřív...a hlavně, že se na řadu dostane co nejdřív moje maminka.
Jediné čím by mě skupina neočkovaných asi naštvala by bylo, kdyby se to nějak masivně rozšířilo mezi neočkovanými, nedej bože by se přehltily nemocnice a zase by se zavřely obchody, čímž bych opět přišla o pár tisícovek z výplaty, což mi pak prostě chybí v rozpočtu.

Ale opravdu je zvláštní, jak od většiny neočkovaných lidí naopak dostanu pomalu přednášku, jak jsem se nechala zmanipulovat od Babiše a jak mají potřebu mi sdělit, že inteligentní člověk se zmanipulovat nenechá a tudíž se nenechá ani očkovat.
Nechápu, proč mají naprosto cizí lidé nejenom tendenci přede mnou obhajovat svoje rozhodnutí, ale dokonce mě defakto nepřímo urážet, že jsem blbá ovce, určitě volička ANO, že defakto nemám svůj rozum, asi i vypadlej mozek, takže v hlavě už jen háček, na kterém visí mícha, protože NORMÁLNÍ člověk by do sebe nenechal ty jedy napíchat.

Upřímně jsem si celou dobu covidovou říkala..."bože, kdy se život vrátí do starých kolejí" a teď si myslím, že už se nevrátí a to nejen kvůli covidu. Což mě jako člověka, který ke své pohodě potřebuje, aby vše plynulo stereotypně v zajetých kolejích, trochu děsí.

22.7.2021 20:24

Já doufám, že se z toho už brzo stane "chřipajzna".

Vlastně nejvíc mě teď štve ten "boj" mezi některými očkovanými a neočkovanými.
Občas rozkliknu diskuze u některých článků na seznamu ohledně očkování a musím říct, že ze strany odpůrců očkování se to tam hemží narážkami, neřku-li urážkami očkovaných lidí, že to jsou Babišovi voliči, ovce a já nevím co ještě a nemluvím o tom, že pomalu obviňují očkované, že ohrožují neočkovanou populaci, protože si dovolili se naočkovat a tudíž jako takoví můžou mít bezpříznakový průběh a covid roznášet mezi neočkoané.

Je mi z toho docela smutno. Na začátku covidu jsem si říkala, že my Češi ať jsme jací jsme, tak se umíme semknout, šily se roušky, starali jsme se o staré lidi, spousta dobrovolníků jim nakupovalo, aby nemuseli do krámu...spolu to zvládneme....o rok později to rozdělilo národ na očkované a neočkované.

Očkovaná jsem, čekala jsem na vakcínu a už hned jak byly zprávy o tom, že bude, jsem doufala, že se na řadu dostanu co nejdřív...a hlavně, že se na řadu dostane co nejdřív moje maminka.
Jediné čím by mě skupina neočkovaných asi naštvala by bylo, kdyby se to nějak masivně rozšířilo mezi neočkovanými, nedej bože by se přehltily nemocnice a zase by se zavřely obchody, čímž bych opět přišla o pár tisícovek z výplaty, což mi pak prostě chybí v rozpočtu.

Ale opravdu je zvláštní, jak od většiny neočkovaných lidí naopak dostanu pomalu přednášku, jak jsem se nechala zmanipulovat od Babiše a jak mají potřebu mi sdělit, že inteligentní člověk se zmanipulovat nenechá a tudíž se nenechá ani očkovat.
Nechápu, proč mají naprosto cizí lidé nejenom tendenci přede mnou obhajovat svoje rozhodnutí, ale dokonce mě defakto nepřímo urážet, že jsem blbá ovce, určitě volička ANO, že defakto nemám svůj rozum, asi i vypadlej mozek, takže v hlavě už jen háček, na kterém visí mícha, protože NORMÁLNÍ člověk by do sebe nenechal ty jedy napíchat.

Upřímně jsem si celou dobu covidovou říkala..."bože, kdy se život vrátí do starých kolejí" a teď si myslím, že už se nevrátí a to nejen kvůli covidu. Což mě jako člověka, který ke své pohodě potřebuje, aby vše plynulo stereotypně v zajetých kolejích, trochu děsí.

Já se zase jako neočkovaná setkávám s nadávkami, jak jsem nezodpovědná vůči ostatním, jsem označovaná za antivaxera a odpírače, přitom nikoho nenapadne, že to ode mne nemusí být žádný truc, ale že k tomu prostě můžu mít třeba zdravotní důvody. Dokonce prý je to moje povinnost vůči státu a vládě se očkovat. Všichni v mým okolí, ať je to rodina nebo kolegové z kanceláře, kromě manžela, očkovaní jsou. Takže to schytávám ze všech stran.
Mně je třeba naprosto úplně fuk, kdo se nechá nebo nenechá očkovat. Není to povinné očkování, tak ať se každý rozhodne sám podle sebe. A nenapadlo by mě ani se na to někoho ptát. Připadá mi to stejné, jak kdybych se někoho zeptala na výši platu. Je to soukromá věc. Zajímavý je, že se nikdo neptá, jestli jsem očkovaná proti klíšťovce nebo rakovině děložního čípku.
Jinak si myslím, že mezi lidma je rozšířeno hodně bludů. On totiž i očkovaný to může roznášet a může mít i pozitivní test. Jenže očkovaný se testovat nemusí. Pochopitelně tohleto všechno potom rozděluje společnost.

22.7.2021 21:12

lesnížínka napsal(a):

Očkovaný se nerovná neinfekční. To je právě to "vtipné".

22.7.2021 21:28
assil

XXX.XXX.121.3

Já se zase jako neočkovaná setkávám s nadávkami, jak jsem nezodpovědná vůči ostatním, jsem označovaná za antivaxera a odpírače, přitom nikoho nenapadne, že to ode mne nemusí být žádný truc, ale že k tomu prostě můžu mít třeba zdravotní důvody. Dokonce prý je to moje povinnost vůči státu a vládě se očkovat. Všichni v mým okolí, ať je to rodina nebo kolegové z kanceláře, kromě manžela, očkovaní jsou. Takže to schytávám ze všech stran.
Mně je třeba naprosto úplně fuk, kdo se nechá nebo nenechá očkovat. Není to povinné očkování, tak ať se každý rozhodne sám podle sebe. A nenapadlo by mě ani se na to někoho ptát. Připadá mi to stejné, jak kdybych se někoho zeptala na výši platu. Je to soukromá věc. Zajímavý je, že se nikdo neptá, jestli jsem očkovaná proti klíšťovce nebo rakovině děložního čípku.
Jinak si myslím, že mezi lidma je rozšířeno hodně bludů. On totiž i očkovaný to může roznášet a může mít i pozitivní test. Jenže očkovaný se testovat nemusí. Pochopitelně tohleto všechno potom rozděluje společnost.

Ona už to dlouho soukromá věc nebude, tak možná do voleb. A srovnávat to s klíšťovkou nebo rakovinou, který nejsou přenosný, je úplně mimo, když tak prosím srovnávat třeba s tuberou.

22.7.2021 21:34

Já ještě pochopím, když někdo nechce vakcínu, která je rychlokvašená, nedokonale testovaná. Ale TBC, nebo ta klíšťová, tetanus.....? Nechápu.

22.7.2021 21:54

assil napsal(a):
Ona už to dlouho soukromá věc nebude, tak možná do voleb. A srovnávat to s klíšťovkou nebo rakovinou, který nejsou přenosný, je úplně mimo, když tak prosím srovnávat třeba s tuberou.

Ale na tu se mně taky nikdo neptá.

Co se ale týká té rakoviny děložního čípku, tam se právě operuje tím, že je to pohlavně přenosný a přesvědčují se i rodiče chlapců, aby je nechali očkovat. Jde tu o papilomaviry, který tu rakovinu můžou způsobit, a ty přenosný jsou.

22.7.2021 22:00
rapotacka11

XXX.XXX.225.13

Já souhlasím.

Vakcínu ano, ale až za deset let
Přiznal, že vakcínu proti koronaviru zatím nedostal. Odmítl, že by se očkování bránil. Zároveň ale prohlásil, že u mRNA vakcín, jako jsou přípravky od firem Pfizer/BioNTech či Moderna vyžaduje desetileté testování.
„Mám k němu pozitivní vztah, pokud prošlo řádným testovacím procesem (u mRNA vakcín zhruba deset let) a má plnohodnotnou registraci (viz příbalový leták Pfizeru),” napsal Voráček.

Líbí se mi i L. Pollert na FB, jeho názory a názory jeho příznivců.

22.7.2021 22:21

Pro mě má očkování proti covidu obrovskou hodnotu v tom, že pokud se nakazím, což je i přes očkování možné, tak nebudu mít těžký průběh a nebezpečí smrti je tím pádem též velmi nízké. Je na každém, aby si vyhodnotil jaké pro a proti má zrovna pro něho. Ale přiznám se, že obavám příliš nerozumím. Každé očkování, které my už bereme jako samozřejmé a prověřené, bylo jednoho krásného dne podáno poprvé. Kdyby se tehdy nenašli lidé, kteří se nechali vakcinovat, tak bychom dodnes umírali na pravé neštovice, záškrt, a další nemoci, proti kterým se běžně očkuje, kolem by bylo plno mrzáčků po prodělané dětské obrně,...

22.7.2021 22:39

Pro mě má očkování proti covidu obrovskou hodnotu v tom, že pokud se nakazím, což je i přes očkování možné, tak nebudu mít těžký průběh a nebezpečí smrti je tím pádem též velmi nízké. Je na každém, aby si vyhodnotil jaké pro a proti má zrovna pro něho. Ale přiznám se, že obavám příliš nerozumím. Každé očkování, které my už bereme jako samozřejmé a prověřené, bylo jednoho krásného dne podáno poprvé. Kdyby se tehdy nenašli lidé, kteří se nechali vakcinovat, tak bychom dodnes umírali na pravé neštovice, záškrt, a další nemoci, proti kterým se běžně očkuje, kolem by bylo plno mrzáčků po prodělané dětské obrně,...

Vždycky je v populaci malé procento lidí, kteří mají vedlejší nežádoucí účinky. Já je mám i po některých lécích. A po očkování proti chřipce jsem je měla taky. Zkrátka vždycky budou lidi, kteří se ze zdravotních důvodů očkovat nemůžou, nikdy nebude proočkovanost 100%.

22.7.2021 22:47

Vždycky je v populaci malé procento lidí, kteří mají vedlejší nežádoucí účinky. Já je mám i po některých lécích. A po očkování proti chřipce jsem je měla taky. Zkrátka vždycky budou lidi, kteří se ze zdravotních důvodů očkovat nemůžou, nikdy nebude proočkovanost 100%.

To nerozporuji. Zdravotní důvody samozřejmě chápu. Ale ty určitě nemá většina odpůrců očkování.

22.7.2021 22:57

To nerozporuji. Zdravotní důvody samozřejmě chápu. Ale ty určitě nemá většina odpůrců očkování.

To určitě ne, netvrdím, že popírači nejsou. A jak píše sardullah, jak se do ní navážejí, to nechápu. Jen já se setkávám s opačným extrémem a příjemný to taky není.

22.7.2021 23:30
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

To určitě ne, netvrdím, že popírači nejsou. A jak píše sardullah, jak se do ní navážejí, to nechápu. Jen já se setkávám s opačným extrémem a příjemný to taky není.

Sama očkovaná nejsem, ani muž. Brácha musí v rámci profese, švagrová proto, že chtěli jet na dovolenou. Mamka a tcháni mají věk, kdy by to nemuselo dobře dopadnout, takže očkovaní jsou stejně, jako obézní švagr. Tím vůbec netvrdím, že já bych to jistojistě přežila, spíš si myslím, že ne, ale je mi to nějak jedno. Lékařky - švagrová a neteř si myslím, že jsou, ale jistě to nevím. Znám tedy lidi očkované, lidi co řekli, že se očkovat v žádném případě nenechají a já jsem někde mezi, nenechám, dokud mi někdo nešlápne na krk, že musím. Můj postoj k doktorům, léčení apod, je tu myslím už všeobecně známý. No ale nikdy by mě nenapadlo na někoho frflat, že se nechal, či nenechal očkovat. Je mi to prostě nějak jedno, každý ať dělá, jak uzná za vhodné. Akorát se poslední dobou ukazuje, že největší hrozbou začínají být očkovaní, kteří na covid sice neumřou, ale vesele ho šíří...

23.7.2021 06:42

S tím druhým extremem se zase nesetkávám já, protože když se mě očkovaný zeptá, jestli jsem očkovaná a já řekn, že jo, tak nemám proč dostat vynadáno.

No vidíte, jak člověk myslí černobíle aneb podle sebe soudím tebe, by mě nenapadlo, že MY OČKOVANÍ, budeme takové hysterky.

23.7.2021 06:56
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Nejsem odpůrce očkování. Nicméně proti kovidu očkovaná nejsem. A v nejbližší době se očkovat ani nenechám. Nemám pro to konkrétní zdravotní důvod.
Já pořád nevidím ta výrazná pozitiva. Na žádné z nich se nedá splolehnout: s kovidem můžu umřít s očkováním i bez, na kovid můžu umřít s očkováním i bez, přenášet to můžu s očkováním i bez, vládní pravidla pro očkované mi připadají nerozumná (testování očkovaných prakticky neexistuje apod.) a kdo se spolehne na to, že se pravidla nezmění, může být (a leckdy byl) dost nemile překvapen.
Chybí mi jistota, záruka. Vím, že bezpečí neexistuje, stejně jako vláda, jejíž nařízení by byla rozumná; ale mít tak alespoň jistotu spolehlivých zdrojů! Když rozkliknu libovolný článek o kovidu, je tam tolik vzájemně si protiřečících informací a doporučení. Kolikrát nejsou schopní se na něčem dohodnout ani velké kapacity v oboru. Já prostě nevím, co je pravda, co je spolehlivé a jak se rozhodnout, co mám dělat. Je pravda, že ten virus je stále relativně nový a docela rychle se vyvíjí, tak třeba to ti doktoři nedělají schválně a nejsou podplacení lobbisty, jen prostě taky netuší.
Paradoxně největší motivací pro očkování proti kovidu se stal příspěvek od bodlinky, která na příkladu Markovy choroby (nemoci slepic ) demonstrovala, co se může s nemocí stát, když se s ní bojuje nedokonalými vakcínami. Což lze (jako v poslední době všechno) vyložit dvěma způsoby: Varování před nedokonalými vakcínami a zejména varování před tím, že by ty vakcíny byly samospásné, ale taky je to varování pro ty, kteří se vakcinovat nedají a jsou ve výrazné menšině (když se to bude chovat jako Marek, tak to nevakcinované zrovna zabije, vakcinovaní budou mít šanci nesrovnatelně vyšší).
Nicméně to, jak je očkování prezentováno, mi vyloženě vadí. Jak je očkování dobré, protože to a to.
Nikdo zatím neví, jestli je očkování dostatečně bezpečné, nikdo zatím neví, jestli skutečně zabere, nikdo zatím neví, jestli z dlouhodobého hlediska nebude kontraproduktivní (jako se stalo u toho Marka), nikdo neví, jestli to očkování bude skutečně ochranou pro ty, kteří se sami očkovat nemohou dát, nikdo neví, jakou má účinnost a jak dlouhou... Prostě to nevíme. Neexistuje obecně objektivně správný postup, musíme volit individuálně. Musíme se každý rozhodnout sám za sebe, co si myslíme, že je pro nás nejlepší, a doufat, že jsme se správně rozhodli. Proto mi v případě kovidu nevadí lidé, kteří jsou z vlastního rozhodnutí naočkovaní, stejně jako mi nevadí lidé z vlastního rozhodnutí nenaočkovaní. Asi pro své rozhodnutí nějaký důvod měli - a jestli je rozumný, není na mě posuzovat.
No a já se ještě nerozhodla. Prostě si počkám a budu doufat, že až se rozhodnu, nebude příliš pozdě.

23.7.2021 07:05

Varaxi, co je v případě očkování "dostatečně bezpečné"?

23.7.2021 07:15

Teď se nebavím o covidu, ale obecně o smyslu očkování proti nemocem...přenosným mezi lidmi......tam si prostě myslím, že smysl má co největší proočkovanost, právě proto, aychom my očkovaní chránili kolektivní imunitou lidi, kteří se očkovat, třeba kvůli těm zdravotním důvodům, nemohou.
Myslím, že potom tzv. kolektivní imunita brání šíření těchto nemocí a tím pádem, když se nemoc nešíří, tak je hodně malá pravděpodobnost, že se neočkovaný člověk někde nakazí.

Ve své podstatě bych taky mohla říct...lidi neblázněte, naočkujte se a konečně začneme normálně žít, konečně to bude JEN chřipka, u které taky nějací lidé skončí v nemocnici, někdo i umře, ale celkově se kvůli pandemii chřipky všechno nezavře, ale........
říct to nemůžu, protože za prvé nemám tucha, jak vakcína proti covidu bude v reálu fungovat, to asi prověří další vlna....pokud budou mít lidi mírný průběh, tak super a pak je samozřejmě otázka, jestli to bude vakcínou nebo jestli konkrétní mutace viru nebude mírnější.
A za druhé, jak já někomu můžu kázat, když se nenechávám očkovat proti chřipce....za prvé proto, že znám i ve své rodině lidi, kteří se naočkovat nechali a sklátilo je to na týden, za druhé proto, že mě naočkují proti nějakému typu chřipky (nebo jak se to jmenuje) a sem nakonec dorazí jiný, proti kterému není vakcína účinná a za třetí se chřipky nebojím, opravdovou chřipku jsem snad naposled měla jako dítě.
A i kdybych jí chytla, tak co....prostě si týden nebo 14 dní poležím, budu lemtat hektolitry horkého čaje s citrónem a žrát paralen.
A může mi stokrát někdo vykládat, že kdby se takhle oočkovali všichni, tak ta chřipka se nebude mít, kde šířit a že chráníme ty slabé, lidi nemocné, pro které to může být fatal.

Takže štvou mě odpírači očkování na covid.....obecně vlastně jo, protože si myslím, že je tu potom možnost žít zase tak nějak normálně. Můžu jim ale já něco vyčítat?? Nemůžu, protože jsem defakto stejná, akorát u jiné vakcíny na jinou nemoc.

Ale jinak obecně bych byla ráda, aby se naočkovalo velké procento populace, protože sama mám doma syna, co se očkovat nemůže a myslím, že v hodně proočkované společnosti by se ta nemoc tolik nešířila....ale je to jen můj čistě laický názor.

23.7.2021 07:26
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Varaxi, co je v případě očkování "dostatečně bezpečné"?

Tak to je individuální. Pro naočkované to zřejmě dostatečně bezpečné je (na to si nestěžuji, je to tak v pořádku). Já stále nemám jistotou, proto váhám.

23.7.2021 07:28
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Teď se nebavím o covidu, ale obecně o smyslu očkování proti nemocem...přenosným mezi lidmi......tam si prostě myslím, že smysl má co největší proočkovanost, právě proto, aychom my očkovaní chránili kolektivní imunitou lidi, kteří se očkovat, třeba kvůli těm zdravotním důvodům, nemohou.
Myslím, že potom tzv. kolektivní imunita brání šíření těchto nemocí a tím pádem, když se nemoc nešíří, tak je hodně malá pravděpodobnost, že se neočkovaný člověk někde nakazí.

Naprosto souhlasím. Až bude proti kovidu vyvinutá vakcína, která kolektivní imunitu dokáže, tak se naočkovat taky dám a bez keců. Výhody zkrátka převáží nad nevýhodami.
Ale současné vakcíny proti kovidu to neumí, protože umožňují očkovaným se nakazit v příliš vysokém procentu případů.

23.7.2021 07:31

Varaxi napsal(a):
Tak to je individuální. Pro naočkované to zřejmě dostatečně bezpečné je (na to si nestěžuji, je to tak v pořádku). Já stále nemám jistotou, proto váhám.

No to jste mi ale nevysvětlila, co to je to "dostatečně bezpečná". Takže co to je?
Když není dostatečně bezpečná, tak v čem je nebezpečná?

23.7.2021 07:31
Varaxi

XXX.XXX.1.226

A může mi stokrát někdo vykládat, že kdby se takhle oočkovali všichni, tak ta chřipka se nebude mít, kde šířit a že chráníme ty slabé, lidi nemocné, pro které to může být fatal.

Chřipku mohou mít a přenášet i zvířata. Prej teda. Pak je pro kolektivní imunitu úplně jedno, jestli jste proti chřipce naočkovaná, pokud nejsou naočkovaní i Vaši psi. A pokud to přenáší divoká zvěř, tak je to pat.
Zajímalo by mě, jak je to s tou koronou. Psi a kočky to mohou dostat, mohou to i přenášet na lidi? Nevíte někdo?

23.7.2021 07:39
Varaxi

XXX.XXX.1.226

No to jste mi ale nevysvětlila, co to je to "dostatečně bezpečná". Takže co to je?
Když není dostatečně bezpečná, tak v čem je nebezpečná?

Psala jsem:
Nikdo zatím neví, jestli je očkování dostatečně bezpečné.
Nevím, jestli je nebezpečné. Ale nevím ani, jestli je bezpečné. V libovolném ohledu.

23.7.2021 07:42

Varaxi napsal(a):
Psala jsem:
Nevím, jestli je nebezpečné. Ale nevím ani, jestli je bezpečné. V libovolném ohledu.

No a já se pořád ptám, co je to "dostatečně bezpečné". Takže nevíte?

23.7.2021 08:06

Varaxi napsal(a):
Psala jsem:

To nevíte u žádné vakcíny. Vždycky bude vakcína pro někoho nebezpečná. Každá. Individuálně. Ale proto přece neodmítneme očkování jako takové.
Nikdy nevíte, jestli se vám na některou vakcínu neobjeví alergie.
Proti TBC se jeden čas přestalo očkovat - a měli jsme ji zpátky. A rezistentní na některá antibiotika.

23.7.2021 08:20
Varaxi

XXX.XXX.1.226

No a já se pořád ptám, co je to "dostatečně bezpečné". Takže nevíte?

Nevím, jestli je dostatečně bezpečná. Co to je, je subjektivní. Co je pro mě přijatelné riziko, pro Vás být nemusí, a naopak. Jak jsem psala, pro ty, co se nechali naočkovat, ta vakcína dostatečně bezpečná je.
Pokud chcete exaktní číslo, naptř. 3% pravděpodobnost trvalých následků je/není dostatečně bezpečné, tak Vás musím sklamat, protože tak život prostě nefunguje.
Je bezpečné přejít silnici bez rozhlédnutí? Statisticky ano. Budu to riskovat? Rozhodně ne, rozhlédnu se. Ale když mi tam vletí dítě za balonem, priority se změní a najednou to dostatečně bezpečné „bude“, protože mi to riziko bude stát za to. Když tam vběhne sousedovic kočka, tak mi to za to stát zase nebude.
Absolutní bezpečnost neexistuje. Prostě si seskládám plusy a mínusy a vidím (nebo taky nevidím).
Co je bezpečné, je nejen individuální, ale stále se mění. Např. kolem roku 1400 byla úmrtnost žen při jednom porodu téměř 18 %. A ženy byly ochotné to podstoupit výměnou za šanci mít dítě. To je teď nemyslitelné prakticky všude ve světě.
Prostě nevím, na co se mě ptáte, resp. jak to kvantifikovat. O možných rizicích se lze dočíst prakticky všude (srážení krve, změny menstruačních cyklů, problémy při očkování člověka již nemocného kovidem a tisíc dalších věcí) a prakticky nikde není udané procento, které by mi řeklo, jaké je riziko, že se s tím problémem budu potýkat. Bez ohledu na to, že některé ty problémy jsou nepochybně hoaxy a další problémy jsou spíše souhrou náhod. Na druhou stranu je též nepochybné, že na všechny vedlejší účinky se ještě nepřišlo.
Dostatečně bezpečné je jako orgasmus. Blbě se to vysvětluje, ale až to přijde, tak to poznáte.

23.7.2021 08:25

Varaxi napsal(a):
Nevím, jestli je dostatečně bezpečná. Co to je, je subjektivní. Co je pro mě přijatelné riziko, pro Vás být nemusí, a naopak. Jak jsem psala, pro ty, co se nechali naočkovat, ta vakcína dostatečně bezpečná je.
Pokud chcete exaktní číslo, naptř. 3% pravděpodobnost trvalých následků je/není dostatečně bezpečné, tak Vás musím sklamat, protože tak život prostě nefunguje.
Je bezpečné přejít silnici bez rozhlédnutí? Statisticky ano. Budu to riskovat? Rozhodně ne, rozhlédnu se. Ale když mi tam vletí dítě za balonem, priority se změní a najednou to dostatečně bezpečné „bude“, protože mi to riziko bude stát za to. Když tam vběhne sousedovic kočka, tak mi to za to stát zase nebude.
Absolutní bezpečnost neexistuje. Prostě si seskládám plusy a mínusy a vidím (nebo taky nevidím).
Co je bezpečné, je nejen individuální, ale stále se mění. Např. kolem roku 1400 byla úmrtnost žen při jednom porodu téměř 18 %. A ženy byly ochotné to podstoupit výměnou za šanci mít dítě. To je teď nemyslitelné prakticky všude ve světě.
Prostě nevím, na co se mě ptáte, resp. jak to kvantifikovat. O možných rizicích se lze dočíst prakticky všude (srážení krve, změny menstruačních cyklů, problémy při očkování člověka již nemocného kovidem a tisíc dalších věcí) a prakticky nikde není udané procento, které by mi řeklo, jaké je riziko, že se s tím problémem budu potýkat. Bez ohledu na to, že některé ty problémy jsou nepochybně hoaxy a další problémy jsou spíše souhrou náhod. Na druhou stranu je též nepochybné, že na všechny vedlejší účinky se ještě nepřišlo.
Dostatečně bezpečné je jako orgasmus. Blbě se to vysvětluje, ale až to přijde, tak to poznáte.

Jako orgasmus? Pobavila jste.
Takže čekáte, až bude očkování dostatečně bezpečné, přičemž nevíte jak vyhodnotit - ani sama pro sebe - tu dostatečnou bezpečnost.

23.7.2021 08:26
Varaxi

XXX.XXX.1.226

To nevíte u žádné vakcíny. Vždycky bude vakcína pro někoho nebezpečná. Každá. Individuálně. Ale proto přece neodmítneme očkování jako takové.
Nikdy nevíte, jestli se vám na některou vakcínu neobjeví alergie.
Proti TBC se jeden čas přestalo očkovat - a měli jsme ji zpátky. A rezistentní na některá antibiotika.

Jak jsem psala, jsem si vědoma, že stoprocentní bezpečí neexistuje. Jde mi o to, aby rizika očkování a jejich pravděpodobnost měly nižší hodnotu než rizika a pravděpodobnost rizik nemoci.
Když dnes odmítnu očkování, zítra se mohu dát naočkovat. Když se jednou naočkovat dám, už to nepůjde vzít zpět.
A ano, když se dám naočkovat pozdě, můžu na to doplatit. Prostě je to výměna - riziko za riziko.
A já prostě nevím, co je lepší. Proto čekám.

23.7.2021 08:26
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Takže čekáte, až bude očkování dostatečně bezpečné, přičemž nevíte jak vyhodnotit - ani sama pro sebe - tu dostatečnou bezpečnost.

Pro sebe to vím. Jen nevím, jak to předat Vám.
A ano, pobavit to mělo. :)

23.7.2021 08:27
Varaxi

XXX.XXX.1.226

rapotacka11 napsal(a):
Je to bezpečné.
Na konci statistiky je jen 94 mrtvých.
https://www.sukl.cz/tydenni-zpravy-o-prijatych-hlasenich-podezreni-na-nezadouci?highlightWords=Umrti%20o%C4%8Dkov%C3%A1n%C3%AD%20covid&fbclid=IwAR1xcBLzyms30Omp8_7R3o9dP9NJti_80-lXGCJxokaidGeWHNFKI4Vc75I

No tak rizika úmrtí se bojím ze všeho nejméně. Jak u kovidu, tak u očkování. Takže zrovna tato informace pro mě není nějak závratně relevantní, což pro mnoho jiných určitě být může. A je to v pořádku.

23.7.2021 08:32
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Čtu to znovu - ne, nečekám, až to bude dostatečně bezpečné. Já se opakuji, ale já nevím, jestli to je dostatečně bezpečné. Třeba je. Třeba není. Já to prostě NEVÍM.
Já čekám, až to budu vědět. Až to bude prověřené. Až budu vědět, že rizika případného kovidu jsou nižší než rizika jistého očkování.

23.7.2021 08:39

"Každé očkování, které my už bereme jako samozřejmé a prověřené, bylo jednoho krásného dne podáno poprvé."

nejde o to poprvé, ale:

"„Mám k němu pozitivní vztah, pokud prošlo řádným testovacím procesem (u mRNA vakcín zhruba deset let) a má plnohodnotnou registraci (viz příbalový leták Pfizeru),” napsal Voráček."

a i vo to de

jinak mne tedy také poněkud irituje zavádějící termín "bezinfekčnost"
a jak se melou o protilátky, jeden hot, druhý čehý
neboli nic nevíme......

23.7.2021 08:53

Psi a kočky to mohou dostat, mohou to i přenášet na lidi? Nevíte někdo?

verte, ze kdyby to prenaseli kocky a psi na lidi, tak uz je nikdo doma nemame....

23.7.2021 09:02

rapotacka11 napsal(a):
Je to bezpečné.
Na konci statistiky je jen 94 mrtvých.
https://www.sukl.cz/tydenni-zpravy-o-prijatych-hlasenich-podezreni-na-nezadouci?highlightWords=Umrti%20o%C4%8Dkov%C3%A1n%C3%AD%20covid&fbclid=IwAR1xcBLzyms30Omp8_7R3o9dP9NJti_80-lXGCJxokaidGeWHNFKI4Vc75I

Statisticky to vypadá dobře. Ale v podstatě je to hodně individuální. Když někomu v rodině umře člověk po očkování, bude tvrdit, že je to nebezpečný. Když někomu v okolí lidi umírali na covid, tak to pro něj samozřejmě bude smrtelná nemoc a nejspíš se právě proto nechá očkovat. Já se zatím nesetkala ani s jedním. I když takových těch story JPP jsem četla nepočítaně.

23.7.2021 09:12

"Takže čekáte, až bude očkování dostatečně bezpečné, přičemž nevíte jak vyhodnotit - ani sama pro sebe - tu dostatečnou bezpečnost"

ani psa nenaockuju bez vysetreni, ze je aktualne zdravy, bez anamnezy.
natoz dite.
to je treba to, co vadi me.

23.7.2021 09:13

Varaxi napsal(a):

Chřipku mohou mít a přenášet i zvířata. Prej teda. Pak je pro kolektivní imunitu úplně jedno, jestli jste proti chřipce naočkovaná, pokud nejsou naočkovaní i Vaši psi. A pokud to přenáší divoká zvěř, tak je to pat.
Zajímalo by mě, jak je to s tou koronou. Psi a kočky to mohou dostat, mohou to i přenášet na lidi? Nevíte někdo?

Slyšela jsem od kolegyně veterinářky, že v této profesi bylo a je minimum makažených. Díky častému kontaktu s malými zvířaty. Čili přirozená imunizace.

23.7.2021 09:14

Psi a kočky to mohou dostat, mohou to i přenášet na lidi? Nevíte někdo?

verte, ze kdyby to prenaseli kocky a psi na lidi, tak uz je nikdo doma nemame....

Nebo naopak. Možná proto, že mám doma 2 kocoury, se mi covid vyhnul. Na rozdíl od poloviny mých kolegů a přátel, se kterými jsem se normálně stýkala.

23.7.2021 09:15

Statisticky to vypadá dobře. Ale v podstatě je to hodně individuální. Když někomu v rodině umře člověk po očkování, bude tvrdit, že je to nebezpečný. Když někomu v okolí lidi umírali na covid, tak to pro něj samozřejmě bude smrtelná nemoc a nejspíš se právě proto nechá očkovat. Já se zatím nesetkala ani s jedním. I když takových těch story JPP jsem četla nepočítaně.

Na covid zemřel můj známý v mém věku. Zůstaly po něm děti ještě školou povinné. Zemřel tchán sestry mé kolegyně, do té doby zdravý chlap. Sestra kamaráda má po prodělaném covidu odrovnané plíce. Zadýchá se po pár slovech, vyjít pár schodů je pro ni téměř nadlidský výkon. Můj švagr má po covidu poškozená játra. Toto není agentura JPP.
Naproti tomu neznám nikoho, kdo by zemřel po očkování. Ale sama jsme měla dost náročnou reakci na první očkování. Na druhé už ne.

23.7.2021 09:16

"Takže čekáte, až bude očkování dostatečně bezpečné, přičemž nevíte jak vyhodnotit - ani sama pro sebe - tu dostatečnou bezpečnost"

ani psa nenaockuju bez vysetreni, ze je aktualne zdravy, bez anamnezy.
natoz dite.
to je treba to, co vadi me.

Ale vždyť se před očkováním můžete nechat vyšetřit.

23.7.2021 09:20

Na covid zemřel můj známý v mém věku. Zůstaly po něm děti ještě školou povinné. Zemřel tchán sestry mé kolegyně, do té doby zdravý chlap. Sestra kamaráda má po prodělaném covidu odrovnané plíce. Zadýchá se po pár slovech, vyjít pár schodů je pro ni téměř nadlidský výkon. Můj švagr má po covidu poškozená játra. Toto není agentura JPP.
Naproti tomu neznám nikoho, kdo by zemřel po očkování. Ale sama jsme měla dost náročnou reakci na první očkování. Na druhé už ne.

Ano, však přesně toto jsem měla na mysli. Statistika je jen statistika, ale když se s tím člověk osobně setká, je to něco jiného. Já jsem covid chytla v nemocnici po operaci, kdy jsem byla dost oslabená, ale následky naštěstí nemám.

23.7.2021 09:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Slyšela jsem od kolegyně veterinářky, že v této profesi bylo a je minimum makažených. Díky častému kontaktu s malými zvířaty. Čili přirozená imunizace.

Mám kamarádku na veterině (plus má doma hromadu zvířat), kovid měla úplně v začátku, když se to "rozjíždělo"... Měli ho pak i její kolegové (ne všichni najednou)...

Když jsem v době kovidové sháněla psí pohotovost, tak 3 ze 4 měli pohotovost zrušenou, kvůli kovidu a tím pádem personálním problémům...

Ale to je jen můj malý vzorek .

Co se týče očkování, tak očkovaná nejsem a ani se očkovat dát nechci, pokud to nebude nutné. Mám svých zdravotních problémů dost a nikdo mi není schopný říct, co by se mnou mohlo udělat očkování, protože to prostě nikdo neví. Bylo mi vysloveně doporučeno se neočkovat. Možná se pletu, ale mám větší strach z reakce na očkování, než z prodělaného kovidu. A ne jen z okamžité reakce, ale i z dlouhodobého hlediska...

23.7.2021 10:11
rapotacka11

XXX.XXX.225.13

Vakcínu je podle odborníků možné aplikovat současně s jakoukoli jinou očkovací látkou včetně vakcíny proti chřipce nebo vakcíny proti lidskému papilomaviru (HPV). Očkování lze provést simultánně, v jeden den, vždy od odlišných aplikačních míst – pravé a levé rameno – nebo s odstupem 14 dnů mezi dávkami jednotlivých vakcín.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/v-otazce-ockovani-deti-proti-covidu-maji-cesti-vakcinologove-s-pediatry-jasno-170070

23.7.2021 10:57

lesnížínka napsal(a):
Sama očkovaná nejsem, ani muž. Brácha musí v rámci profese, švagrová proto, že chtěli jet na dovolenou. Mamka a tcháni mají věk, kdy by to nemuselo dobře dopadnout, takže očkovaní jsou stejně, jako obézní švagr. Tím vůbec netvrdím, že já bych to jistojistě přežila, spíš si myslím, že ne, ale je mi to nějak jedno. Lékařky - švagrová a neteř si myslím, že jsou, ale jistě to nevím. Znám tedy lidi očkované, lidi co řekli, že se očkovat v žádném případě nenechají a já jsem někde mezi, nenechám, dokud mi někdo nešlápne na krk, že musím. Můj postoj k doktorům, léčení apod, je tu myslím už všeobecně známý. No ale nikdy by mě nenapadlo na někoho frflat, že se nechal, či nenechal očkovat. Je mi to prostě nějak jedno, každý ať dělá, jak uzná za vhodné. Akorát se poslední dobou ukazuje, že největší hrozbou začínají být očkovaní, kteří na covid sice neumřou, ale vesele ho šíří...

Já mám docela i obavy, co se zase dotáhne ze zahraničí. Očkovaní si můžou jezdit, jak chtějí. Někteří lidi mně opravdu potvrdili, že se nechávají očkovat jen kvůli tomu, aby mohli vyjet ven, hlavně ti mladší. Abychom zase od podzimu nemuseli sedět povinně doma na zadku.

23.7.2021 11:11

Já mám docela i obavy, co se zase dotáhne ze zahraničí. Očkovaní si můžou jezdit, jak chtějí. Někteří lidi mně opravdu potvrdili, že se nechávají očkovat jen kvůli tomu, aby mohli vyjet ven, hlavně ti mladší. Abychom zase od podzimu nemuseli sedět povinně doma na zadku.

Dost lidí se očkuje i proto, aby nemuseli šaškovat s testy i zde v ČR. Testy do hospody, na koupaliště, atd... Podmínky se každou chvíli mění. S očkováním je to snazší.
Tlak na neočkované, aby se nechali očkovat, bude sílit.

23.7.2021 12:04
fikovnice

XXX.XXX.135.38

Nebo naopak. Možná proto, že mám doma 2 kocoury, se mi covid vyhnul. Na rozdíl od poloviny mých kolegů a přátel, se kterými jsem se normálně stýkala.

...v tom to nebude. Viz můj případ...

neverend

23.7.2021 12:41
neverend

XXX.XXX.213.247

Mám teď čerstvou zkušenost z odběrového místa na Mělníku. Zbytečná starost o prevenci a vakcíny. Můj kolega s příznaky možného covidu byl dnes u lékaře. Tím byl odeslán na test a tam jsme se dozvěděli, že se musí zaregistrovat na odpovídající adrese. Dobrá, je zaregistrován a první volný termín 26.7. To máme dost času aby to roznesl pokud je pozitivní do širého okolí.🙂 Nikdo mu nic neřekl a hotovo dvacet.😀 Tak co si o tom pak myslet.

23.7.2021 13:01

neverend napsal(a):
Mám teď čerstvou zkušenost z odběrového místa na Mělníku. Zbytečná starost o prevenci a vakcíny. Můj kolega s příznaky možného covidu byl dnes u lékaře. Tím byl odeslán na test a tam jsme se dozvěděli, že se musí zaregistrovat na odpovídající adrese. Dobrá, je zaregistrován a první volný termín 26.7. To máme dost času aby to roznesl pokud je pozitivní do širého okolí.🙂 Nikdo mu nic neřekl a hotovo dvacet.😀 Tak co si o tom pak myslet.

Nedostal neschopenku? Nenařídil mu lékař karanténu? Když jsem byla loni ve stejné situaci, měla jsem karanténu až do obdržení výsledku PCR testu.

neverend

23.7.2021 13:08
neverend

XXX.XXX.213.247

Nedostal neschopenku? Nenařídil mu lékař karanténu? Když jsem byla loni ve stejné situaci, měla jsem karanténu až do obdržení výsledku PCR testu.

On je taky OSVČ a tak neschopenku nepotřebuje, ale ani nic o karanténě a vzhledem k rychlosti testů bude v pohodě chodit všude kam se mu zlíbí ještě do pětadvacátého. A my tak spěchali a jeli rovnou do odběrového centra a tam paní úplně v klidu ,že se musíme zaregistrovat a v daný termín se dostavit.🙂 V televizi to vypadá že pro Vás přiletí snad i vrtulník a v praxi nikoho nic ani nezajímá.😀

23.7.2021 13:15

neverend napsal(a):
On je taky OSVČ a tak neschopenku nepotřebuje, ale ani nic o karanténě a vzhledem k rychlosti testů bude v pohodě chodit všude kam se mu zlíbí ještě do pětadvacátého. A my tak spěchali a jeli rovnou do odběrového centra a tam paní úplně v klidu ,že se musíme zaregistrovat a v daný termín se dostavit.🙂 V televizi to vypadá že pro Vás přiletí snad i vrtulník a v praxi nikoho nic ani nezajímá.😀

Ale ono nejde o život. Já jsem na termín testu také čekala. V karanténě. Pokud lékař vašemu kolegovi karanténu nenařídil - a tomu se divím (v ordinaci jste s ním nebyl, že?) - tak by on sám měl být natolik chytrý, nebo spíš ohleduplný, a karanténu dodržet.

23.7.2021 13:18
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Ale ono nejde o život. Já jsem na termín testu také čekala. V karanténě. Pokud lékař vašemu kolegovi karanténu nenařídil - a tomu se divím (v ordinaci jste s ním nebyl, že?) - tak by on sám měl být natolik chytrý, nebo spíš ohleduplný, a karanténu dodržet.

Já v obdobné situaci nešla kamsi do odběrového čehosi, ale normálně na test do nemocnice. Bylo to na počkání (docela dlouhé počkání, ale šlo to).

neverend

23.7.2021 13:36
neverend

XXX.XXX.213.247

Varaxi napsal(a):
Já v obdobné situaci nešla kamsi do odběrového čehosi, ale normálně na test do nemocnice. Bylo to na počkání (docela dlouhé počkání, ale šlo to).

A kdy myslíte že jsme byli? 🙂 V nemocnici a tam je prostě odběrové místo. Nic víc a nic míň. Kolega samozřejmě nikam chodit nebude, ale domů asi musí a tam děti, manželka a maminka která bydlí s nimi. Nemluvím o zakázkách na termín a to samozřejmě bude představovat jak penalizaci, tak všeobecnou nasr*nost zákazníků.😀 A jestli vše nebylo zbytečné se dozví až za dva dny. Tak mě tak jenom napadlo, že pacient odeslaný od lékaře s podezřením na covid by možná mohl být jako upřednostněn. Neřeknu když je to jen preventivní test někoho kdo chce jen jistotu, ale tady v tomto případě by určitá opatrnost s zrychlení procesu bylo na místě.

23.7.2021 14:26

neverend napsal(a):
A kdy myslíte že jsme byli? 🙂 V nemocnici a tam je prostě odběrové místo. Nic víc a nic míň. Kolega samozřejmě nikam chodit nebude, ale domů asi musí a tam děti, manželka a maminka která bydlí s nimi. Nemluvím o zakázkách na termín a to samozřejmě bude představovat jak penalizaci, tak všeobecnou nasr*nost zákazníků.😀 A jestli vše nebylo zbytečné se dozví až za dva dny. Tak mě tak jenom napadlo, že pacient odeslaný od lékaře s podezřením na covid by možná mohl být jako upřednostněn. Neřeknu když je to jen preventivní test někoho kdo chce jen jistotu, ale tady v tomto případě by určitá opatrnost s zrychlení procesu bylo na místě.

Tak to mohl kolega zkusit i na jiných odběrových místech. Stačilo je obtelefonovat, a třeba by ho někde nafofr vzali. Jeho maminka je nejspíš očkovaná. Co by se změnilo, kdyby mu udělali test hned? Kdyby byl pozitivní, měl by nařízenou karanténu doma. Dnes je pátek, pak víkend, netuším, jestli měl o víkendu nasmlouvanou práci, ale vše se dá domluvit, a v pondělí má termín na test. Připadá mi to jako zbytečné vyšilování.

neverend

23.7.2021 15:01
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak to mohl kolega zkusit i na jiných odběrových místech. Stačilo je obtelefonovat, a třeba by ho někde nafofr vzali. Jeho maminka je nejspíš očkovaná. Co by se změnilo, kdyby mu udělali test hned? Kdyby byl pozitivní, měl by nařízenou karanténu doma. Dnes je pátek, pak víkend, netuším, jestli měl o víkendu nasmlouvanou práci, ale vše se dá domluvit, a v pondělí má termín na test. Připadá mi to jako zbytečné vyšilování.

Kéž bych měl tolik času..🙂 Ono u řemeslníků a OSVČ se víkendy fakt moc neřeší a teď je tolik práce, že by se dala rozdávat.🙂 Jinak nám bylo řečeno v nemocnici že je to všude stejné a objednání je nutné. Testem hned by se změnilo mnohé, v případě negativního výsledku se vše vrací k normálu a mnoho problémů odpadá. Jinak kdo je očkovaný určitě neznamená že covid je pro něho pasé.🙂

23.7.2021 15:25

neverend napsal(a):
Kéž bych měl tolik času..🙂 Ono u řemeslníků a OSVČ se víkendy fakt moc neřeší a teď je tolik práce, že by se dala rozdávat.🙂 Jinak nám bylo řečeno v nemocnici že je to všude stejné a objednání je nutné. Testem hned by se změnilo mnohé, v případě negativního výsledku se vše vrací k normálu a mnoho problémů odpadá. Jinak kdo je očkovaný určitě neznamená že covid je pro něho pasé.🙂

Jinak kdo je očkovaný určitě neznamená že covid je pro něho pasé.
Jistě, ale průběh nebude fatální. Proto se očkujeme. A jestliže byl doteď se svou matkou, ženou a dětmi, mohl je, v případě, že je pozitivní, již nakazit. Karanténu, i v případě pozitivity, bude stejně trávit doma.

Tak co s tím? Postěžovat na lampárně?

23.7.2021 15:31

Já jsem upřímně zvědavá, co bude na podzim.......resp. co bude dál.

23.7.2021 15:33

Já jsem upřímně zvědavá, co bude na podzim.......resp. co bude dál.

To asi všichni. Další vlna nás nemine. A delta má mnohem větší virovou nálož, jsem četla.

23.7.2021 16:45

Jistě, ale průběh nebude fatální. Proto se očkujeme. A jestliže byl doteď se svou matkou, ženou a dětmi, mohl je, v případě, že je pozitivní, již nakazit. Karanténu, i v případě pozitivity, bude stejně trávit doma.

a tak už byly i případy, kdy byl i fatální průběh

jinak pokud nebude vynalezená vakcína, která chrání před infekcí a dalším přenosem, což ta současná prostě není, tak o nějaké kolektivní imunitě vzniklé vakcinací se nemůžeme vůbec bavit a veškeré přínosy jsou jen a pouze pro očkovaného, jakože menší riziko toho fatálního průběhu. menší riziko, ne jistota.

23.7.2021 16:52
boikana

XXX.XXX.64.140

neverend napsal(a):

Neverende, pokud ten kamarad ma priznaky, tak proc si pro pana neudela takovy ten samotestovaci test co koupi nekde v kramu (mu koupi pani manzelka, at pripadne neohrozuje tolik lidi v obchode)? Jo, ony nejsou uplne nejpresnejsi, ale pokud uz ma clovek priznaky, tak by pomerne vypovidajici byt mely. Jako ze nesehnal oficialni testovani hned je sice skoda, ale nic noveho. Kdyby mu test vysel pozitivne, tak vi aspon hned, ze to jiste. Pokud negativne, byl by tam co ted - cekal na volny termin...

neverend

23.7.2021 17:11
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak ani ten průběh není zaručen očkování, ale to je fuk. Proč by musel trávit karanténu doma? Mám dva volné domy a už dnes pro jistotu jeden z nich bude obývat. Jinak já už si na ten bordel tady pomalu zvykám a tak služby lampárny asi nevyužiju.😀

23.7.2021 17:21

Aktuálně

Ministerstvo zdravotnictví v nové zprávě uvedlo, že ochrana proti nakažení je nyní po očkování 39procentní, proti vážnému průběhu choroby 91procentní a proti hospitalizaci 88procentní.

V izraelské studii se zřejmě také odráží fakt, že se imunita snižuje s měsíci uplynulými po očkování - lidé naočkovaní v lednu mají podle izraelské studie ochranu před nákazou jenom 16 procent, zatímco u lidí očkovaných v dubnu zůstává na 75 procentech.

takže. no. řekněte to někdo nahlas, konečně.

23.7.2021 17:42
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Ano většina lidí z mého okolí se očkuje jen proto aby mohla do hospody a do zahraničí. Jedna kamarádka přiletěla z Řecka, druhá včera z Bulharska. Na letišti nikdo nic vidět nechtěl, žádný formulář, žádný kod, žádný test. Takže tak. V Bulharsku vše jak před covidem - roušky nikde, všude davy lidí, narvané autobusy, restaurace i bary. I očkovaní se mohou nakazit a vir šířit. A naše olympijská výprava a jejich lékař tak to je bez komentáře.
Já zjišťovala na x místech jak je to s očkováním po alergické reakci na léky a jiné vakciny - nikdo neví. Ani obvoďák, ani internistka, ani alergoložka.
nechala jsem si změřit protilátky - žádné nemám. A fakt věříte že všichni v hospodách jsou očkovaní a testovaní? A jsem zvědavá co bude od září pokud opravdu přestanou testy proplácet (nikdy jsem na žádném nebyla).

neverend

23.7.2021 18:39
neverend

XXX.XXX.213.247

GAELLE napsal(a):
Ano většina lidí z mého okolí se očkuje jen proto aby mohla do hospody a do zahraničí. Jedna kamarádka přiletěla z Řecka, druhá včera z Bulharska. Na letišti nikdo nic vidět nechtěl, žádný formulář, žádný kod, žádný test. Takže tak. V Bulharsku vše jak před covidem - roušky nikde, všude davy lidí, narvané autobusy, restaurace i bary. I očkovaní se mohou nakazit a vir šířit. A naše olympijská výprava a jejich lékař tak to je bez komentáře.
Já zjišťovala na x místech jak je to s očkováním po alergické reakci na léky a jiné vakciny - nikdo neví. Ani obvoďák, ani internistka, ani alergoložka.
nechala jsem si změřit protilátky - žádné nemám. A fakt věříte že všichni v hospodách jsou očkovaní a testovaní? A jsem zvědavá co bude od září pokud opravdu přestanou testy proplácet (nikdy jsem na žádném nebyla).

Nevěřím, přece znám lidi a nejsem natvrdlý.😄 Snad je blázen by věřil v ohleduplnost a zodpovědnost lidí.🙂 Se klepali jak ratlíci aby už už mohli vystrčit tu svou tlustou pr*del někde u moře.😄 Jestli znovu stoupne počet nakažených poté na neúnosnou mez, tak nás fakt potěš koště. Prachy už nejsou a bude následovat propouštění.

23.7.2021 19:21

Aktuálně

Ministerstvo zdravotnictví v nové zprávě uvedlo, že ochrana proti nakažení je nyní po očkování 39procentní, proti vážnému průběhu choroby 91procentní a proti hospitalizaci 88procentní.

V izraelské studii se zřejmě také odráží fakt, že se imunita snižuje s měsíci uplynulými po očkování - lidé naočkovaní v lednu mají podle izraelské studie ochranu před nákazou jenom 16 procent, zatímco u lidí očkovaných v dubnu zůstává na 75 procentech.

proti vážnému průběhu choroby 91procentní a proti hospitalizaci 88procentní.

Za mě dobrý čísla.....pravděpodobnost, že pro mě eventuelně chycenej covid bude "jenom rýmička" se tímto velmi zvyšuje.

u lidí očkovaných v dubnu zůstává na 75 procentech

Tak čekala jsem víc, ale....jsem doočkovaná na konci června, takže dle toho bych měla být na těch 75% teoreticky v září........

Navíc už když se začínalo očkovat, tak jsem počítala s tím, že to bude jako s chřipkou, každoročně a nebo jako je to třeba u klíšťové encefalitidy....3 dávky a pak je to tuším na 3 roky.
Prostě ani na moment mě nenapadlo, že to bude 100% na na věky věků amen.

Ale chápu, že pokud si to někdo myslel, tak teď musí být asi zklamaný.

23.7.2021 20:13

proti vážnému průběhu choroby 91procentní a proti hospitalizaci 88procentní.

Za mě dobrý čísla.....pravděpodobnost, že pro mě eventuelně chycenej covid bude "jenom rýmička" se tímto velmi zvyšuje.

u lidí očkovaných v dubnu zůstává na 75 procentech

Tak čekala jsem víc, ale....jsem doočkovaná na konci června, takže dle toho bych měla být na těch 75% teoreticky v září........

Navíc už když se začínalo očkovat, tak jsem počítala s tím, že to bude jako s chřipkou, každoročně a nebo jako je to třeba u klíšťové encefalitidy....3 dávky a pak je to tuším na 3 roky.
Prostě ani na moment mě nenapadlo, že to bude 100% na na věky věků amen.

Ale chápu, že pokud si to někdo myslel, tak teď musí být asi zklamaný.

75% u očkovaných v dubnu s brutálním poklesem u těch očkovaných v lednu není dobrý. respektive ke kolektivní imunitě je takové očkování prostě silně k prdu a nenamlouvejme si nic dalšího. je to prostě jen ochrana pro zranitelný lidi k prevenci těžkého průběhu, nic dalšího.

a zacházet s tím jako s potvrzením o bezinfekčnosti je bláhovost.

23.7.2021 22:21

75% u očkovaných v dubnu s brutálním poklesem u těch očkovaných v lednu není dobrý. respektive ke kolektivní imunitě je takové očkování prostě silně k prdu a nenamlouvejme si nic dalšího. je to prostě jen ochrana pro zranitelný lidi k prevenci těžkého průběhu, nic dalšího.

a zacházet s tím jako s potvrzením o bezinfekčnosti je bláhovost.

No toť je asi pravda......i když myslím, že je to dost způsobené tím, že ten potvor tak rychle mutuje.....ale tady se nechci pouštět do debat, je to čistě jen můj laický názor.

Co se týče toho, že očkování....zatím....slouží jako potvrzení o bezinfekčnosti, tak pro mě jako očkovanou super věc a to z jednoho prostého důvodu. Já se pořád testuju pravidelně s ohledem na mého syna s hodně sníženou imunitou, i když vím, že ani to není stopro, ale víc toho dělat nemůžu. Ale zárobveň, když se náhodně potkám s kamarádkou...jako třeba dneska...a jdeme si sednout na chvíli na kafíčko, tak nemusím přemýšlet, jestli nemám náhodou test "moc starý"....

S tou bezinfekčností mám spíš takovou obavu, že za prvé počítali s tím, že vakcíny budou podstatně účinnější a riziko přenosu přes očkovaného člověka podstatně menší.....co si budeme povídat, ani antigenní test není jistota. A za druhé možná snaha o to, aby se víc lidí, při vidině, že jim to ulehčí např. cestování, dalo oočkovat.

23.7.2021 22:29
fikovnice

XXX.XXX.134.182

Souhlasím. Netuším, odkud "Neverend" je, ale v Brně se navíc testuje i o víkendu - na den mají snad kolem 50 termínů - měla jsem tam rezervaci pro tetu (v nemocnici).

23.7.2021 22:32
fikovnice

XXX.XXX.134.182

Aktuálně

Ale já to už řekla/napsala. O peníze jde až v 1. řadě...

23.7.2021 22:42
fikovnice

XXX.XXX.134.182

Tak do hospody můžeš normálka, ani jednou po mně nic nechtěli a nemyslím, že kontroly chodí frekventovaně. Navíc to doteď bylo jen na čestné prohlášení. Druhá věc je o osobní zodpovědnosti - aby tam skutečně nešel člověk pozitivní/nakažený a nenakazil xy dalších lidí. I když problematika očkování - viz výše.

23.7.2021 22:42
fikovnice

XXX.XXX.134.182

fikovnice napsal(a):
Tak do hospody můžeš normálka, ani jednou po mně nic nechtěli a nemyslím, že kontroly chodí frekventovaně. Navíc to doteď bylo jen na čestné prohlášení. Druhá věc je o osobní zodpovědnosti - aby tam skutečně nešel člověk pozitivní/nakažený a nenakazil xy dalších lidí. I když problematika očkování - viz výše.

Reakce byla na "Gaelle", opět se mi nevložila citace.

23.7.2021 22:52
GAELLE

XXX.XXX.66.235

fikovnice napsal(a):
Reakce byla na "Gaelle", opět se mi nevložila citace.

Chodím. Ale na zahrádku odpoledne a sama když tam nikdo není. večer a ve společnosti bych to neriskla. Když jsem jela za kamarádkou do Prahy udělala jsem si test doma ze slin. Nejsem kreté*.

neverend

23.7.2021 23:12
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Souhlasím. Netuším, odkud "Neverend" je, ale v Brně se navíc testuje i o víkendu - na den mají snad kolem 50 termínů - měla jsem tam rezervaci pro tetu (v nemocnici).

Neverend se momentálně vyskytuje na Mělnicku.🙂 Copak on jde na test taky v neděli, ale že prostě s příznaky ho v klidu nechají běhat po světě a nic mu vlastně neřekli.🙂 Pro mě jako pro laika by by bylo pochopitelné,aby člověk s příznaky a ještě odeslaný od lékaře měl prostě přednost. Ale už jsem kvůli tomu volal otci a zítra ráno vezu kamaráda do Střešovic.Má tam známé zkrátka.🙂

23.7.2021 23:34

neverend napsal(a):
Neverend se momentálně vyskytuje na Mělnicku.🙂 Copak on jde na test taky v neděli, ale že prostě s příznaky ho v klidu nechají běhat po světě a nic mu vlastně neřekli.🙂 Pro mě jako pro laika by by bylo pochopitelné,aby člověk s příznaky a ještě odeslaný od lékaře měl prostě přednost. Ale už jsem kvůli tomu volal otci a zítra ráno vezu kamaráda do Střešovic.Má tam známé zkrátka.🙂

To je komedie - vy jste volal do USA otci (jestli to teda není celé pohádka s USA a Nevadou), aby zařídil v ČR test vašemu kolegovi?

23.7.2021 23:49

neverend napsal(a):

a zítra ráno vezu kamaráda do Střešovic.Má tam známé zkrátka

24.7.2021 07:50

neverend napsal(a):

Ústřední vojenská - PCR test - taktéž volno 24.7.2021...

24.7.2021 09:46
fikovnice

XXX.XXX.134.13

Hmm, on si z nás tu "Neverend" asi nehorázně utahuje...
Btw, díky mé profesi jsem sehnala PCR test protekčně (nejsem na to nikterak hrdá) velmi záhy po začátku příznaků loni. Ale letos jsou termíny volné, i přes "nápor" kvůli dovoleným.

24.7.2021 10:11

fikovnice napsal(a):
Hmm, on si z nás tu "Neverend" asi nehorázně utahuje...
Btw, díky mé profesi jsem sehnala PCR test protekčně (nejsem na to nikterak hrdá) velmi záhy po začátku příznaků loni. Ale letos jsou termíny volné, i přes "nápor" kvůli dovoleným.

...Jani ostatně jako vždy....navíc tady měl konečně možnost dát na odiv že má dva prázdné baráky...ono je nejlepší se s nim nepouštět do žádné diskuze.....

24.7.2021 10:18
fikovnice

XXX.XXX.134.13

...Jani ostatně jako vždy....navíc tady měl konečně možnost dát na odiv že má dva prázdné baráky...ono je nejlepší se s nim nepouštět do žádné diskuze.....

...asi máš pravdu. Je pro mě poněkud záhadnou osobou (promiňte "Neverende")...

24.7.2021 10:25
rapotacka11

XXX.XXX.225.13

Dva baráky navíc?

Petr Arenberger - to je kosák .
No řekněte, kdo to má?

24.7.2021 14:19

Na koních to zabralo. Proto se přesunul na psy.

24.7.2021 14:30

"Ministerstvo zdravotnictví v nové zprávě uvedlo, že ochrana proti nakažení je nyní po očkování 39procentní, proti vážnému průběhu choroby 91procentní a proti hospitalizaci 88procentní. Firmy Pfizer a BioNTech původně udávaly vyšší než 90procentní účinnost svého přípravku proti nákaze."

jak se k těm číslům dobrali?

24.7.2021 14:39

"Ministerstvo zdravotnictví v nové zprávě uvedlo, že ochrana proti nakažení je nyní po očkování 39procentní, proti vážnému průběhu choroby 91procentní a proti hospitalizaci 88procentní. Firmy Pfizer a BioNTech původně udávaly vyšší než 90procentní účinnost svého přípravku proti nákaze."

jak se k těm číslům dobrali?

to jsou cisla z Izraele..

24.7.2021 14:46

to jsou cisla z Izraele..

vím
ale jak se dobrali k těm procentům
jak se počítá účinnost
jaká jsou vstupní data

24.7.2021 14:59

vím
jak se počítá účinnost
jaká jsou vstupní data

bych řekla , že prostě mají hromadu naočkovaných, tak si dělají čárky, když naočkovaný vyjde pozitivní nebo když je nemocný nebo v nemocnici

24.7.2021 15:03

vím
jak se počítá účinnost
jaká jsou vstupní data

jde to najit na netu.
tady je spis dulezite, ze uz je to na realnych cislech.
ty prvni cisla s 95%ucinnosti zahrnoval 4000 tis. test osob z kterych se nahodne 170 nakazilo.

neverend

24.7.2021 15:58
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
...asi máš pravdu. Je pro mě poněkud záhadnou osobou (promiňte "Neverende")...

Nic se neděje si z toho nic nedělat.😄 Krom srandy tedy.😊 Jinak Fíkovnice, co vím od toho imaginátrního otce v USA, tak dřív než za deset let se žádné výzkumy ohledně covid nedají brát za směrodatné, protože nejsou dávno ukončené. 🙂 A také ty horší scénáře se nezveřejňují. Okolo očkovacích látek je strašná lobby a výrobci se rozhodně nebudou předhánět v uvádění "možných" nežádoucích účinků svých preparátů.🙂 Shrnuto a podtrženo, ví se ještě moc málo na to, aby se dalo říct že vůbec něco víme. 😊 Čili diskuze k prdu i s ministerstvem.🙂 Také nevím proč je v ČR tak zvláštní mít dva domy?😮 Logicky asi se stavební firmou, výsluhou z armády a pár BTC nejsem chudák. Nebo se to tady musí tajit jako dřív za socíku?

Neregistrovaný uživatel

24.7.2021 17:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.56

neverend napsal(a):
Nic se neděje si z toho nic nedělat.😄 Krom srandy tedy.😊 Jinak Fíkovnice, co vím od toho imaginátrního otce v USA, tak dřív než za deset let se žádné výzkumy ohledně covid nedají brát za směrodatné, protože nejsou dávno ukončené. 🙂 A také ty horší scénáře se nezveřejňují. Okolo očkovacích látek je strašná lobby a výrobci se rozhodně nebudou předhánět v uvádění "možných" nežádoucích účinků svých preparátů.🙂 Shrnuto a podtrženo, ví se ještě moc málo na to, aby se dalo říct že vůbec něco víme. 😊 Čili diskuze k prdu i s ministerstvem.🙂 Také nevím proč je v ČR tak zvláštní mít dva domy?😮 Logicky asi se stavební firmou, výsluhou z armády a pár BTC nejsem chudák. Nebo se to tady musí tajit jako dřív za socíku?

Meifi. Tady tim nikoho neohromis. Prosim let zas do usa a dej nam tu svatek. Bylo tu tak hezky

neverend

24.7.2021 18:35
neverend

XXX.XXX.213.247

Bože oni mi to fakt snad závidí? 😄 Tak já mizím protože to tak asi vypadá. Mě to ani nenapadlo s těmi domy že by někdo..😊

24.7.2021 18:49

Okolo očkovacích látek je strašná lobby a výrobci se rozhodně nebudou předhánět v uvádění "možných" nežádoucích účinků svých preparátů.🙂

Tak to je novinka, která je jasná i proměrně inteligentnímu cca 13letému děcku. Nejen kolem očkovacích, ale kolem farm. celkem.

To je takový byznys, že ještě v 80. letech podávali ve Francii i dětem krevní deriváty obsahující i HIV. (Opakuji se, ale byl to pro mě takový šok......)

neverend

24.7.2021 19:21
neverend

XXX.XXX.213.247

Okolo očkovacích látek je strašná lobby a výrobci se rozhodně nebudou předhánět v uvádění "možných" nežádoucích účinků svých preparátů.🙂

Tak to je novinka, která je jasná i proměrně inteligentnímu cca 13letému děcku. Nejen kolem očkovacích, ale kolem farm. celkem.

To je takový byznys, že ještě v 80. letech podávali ve Francii i dětem krevní deriváty obsahující i HIV. (Opakuji se, ale byl to pro mě takový šok......)

Tak potom ale Orionko nechápu, nad čím tu diskutujeme? Stejné je to totiž i s tou účinností..😊 Příliš malý vzorek po příliš krátkou dobu.

24.7.2021 19:23

bych řekla , že prostě mají hromadu naočkovaných, tak si dělají čárky, když naočkovaný vyjde pozitivní nebo když je nemocný nebo v nemocnici

tak izrael ty vakciny dostal vymenou za data - takze asi maji i nejaky sofistikovanejsi zpusob sberu dat - ale, buh vi

24.7.2021 19:48

neverend napsal(a):
Bože oni mi to fakt snad závidí? 😄 Tak já mizím protože to tak asi vypadá. Mě to ani nenapadlo s těmi domy že by někdo..😊

.ale prosím vas, kdekdo má dnes dva domy plus byt, ale nikdo to nedává na odiv tak jako vy, protože kdo opravdu něco má, tak ví že není slušně to pořád někomu strkat pod ňufak, tak jak jste to dělal na koních a nyní tady na psech vy, tak asi tak....

neverend

24.7.2021 20:15
neverend

XXX.XXX.213.247

.ale prosím vas, kdekdo má dnes dva domy plus byt, ale nikdo to nedává na odiv tak jako vy, protože kdo opravdu něco má, tak ví že není slušně to pořád někomu strkat pod ňufak, tak jak jste to dělal na koních a nyní tady na psech vy, tak asi tak....

Čili závist. Myslel jsem si to.

24.7.2021 20:18

neverend napsal(a):

..a proč myslíte že závist, špatně čtěte text.....

24.7.2021 20:21

že je někdo obtěžující tím, že všem okolo neustále připomíná, že "na to má" nemá se závistí nic co dělat.

já mám dům jenom jeden, ale nemám fakt potřebu to komukoliv vyprávět. prostě ho mám.

24.7.2021 20:22

neverend napsal(a):

Nebuďte tak sebestředný.
Jo, nepsal jste náhodou, že mizíte? Nějak se to nepovedlo...

24.7.2021 20:31

A k čemu vám ty domy a byty budou když vás korona sežere 😁

neverend

24.7.2021 20:52
neverend

XXX.XXX.213.247

Můj názor je že závist.😊 Jinak by Vám to bylo jedno a je zajímavé že zrovna toto jste vytrhli z kontextu. Můj příspěvek se domů vůbec netýkal a jen jsem odpověděl, že kamarád nemusí jít domů se strachem že nakazí rodinu když já mám volné prostory. Nakonec byl hospitalizován dnes a covid to nebyl.

24.7.2021 20:52

neverend napsal(a):

Žádná závist. Mám tu sousedku. Má domy tři. Zatím co já si courám se psem, klapu na ifauně, sem tam si po obědě v těch vedrech zdřímnu, sem tam vezmu knížku.....ta paní kmitá mezi svými třemi domy, uřícená, udýchaná, rudá - tu seká, tam musí najmout, hledá řemeslníky - to víte 3 domy......fakt nezávidím !

24.7.2021 20:59
eni

XXX.XXX.88.61

Mně stačí jeden dům, velká zahrada a mám toho dost:-(...švagr má dům, k tomu měl ještě chalupu, ale tu už prodal, neustále jezdil sekat trávu, sekal doma, na chalupě, už nestíhal, tak prodal, místo chalupy koupil byt a bude pronajímat, taky řešení..jo, práce na baráku je. My koupili dům před 28 lety, bylo mi 26 let, majitelům něco přes 60 a prodali ho jen kvůli tomu, že neměli sílu udržovat velkou zahradu..každý svého štěstí strůjcem, někdo v paneláku, jiný v domě..

neverend

24.7.2021 21:09
neverend

XXX.XXX.213.247

Sekat trávu? Proč? Dnes už to není moderní.😊 Včely a další hmyz by určitě hlasovali proti sekání.Řemeslníky nepotřebuji a posloužím si z vlastních zásob. Ani jeden dům bych neměl, ale naskytla se dobrá koupě a proč váhat?Jeden je již zrekonstruován a druhý asi až zase zavřou všechny kvůli covidu.😄 Bude víc času.

24.7.2021 21:36
Terven

XXX.XXX.110.191

neverend napsal(a):
Můj názor je že závist.😊 Jinak by Vám to bylo jedno a je zajímavé že zrovna toto jste vytrhli z kontextu. Můj příspěvek se domů vůbec netýkal a jen jsem odpověděl, že kamarád nemusí jít domů se strachem že nakazí rodinu když já mám volné prostory. Nakonec byl hospitalizován dnes a covid to nebyl.

Jestli někoho chcete podezírat ze závisti, musíte si najít jinou komunitu
Úplně upřímně - pokud já někomu něco závidím, určitě to nejsou hmotné statky - auta, domy, luxusní vybavení, šperky, oblečení...
maximálně závidím přirozený talent k práci s zvířaty, zdravé sebevědomí, hudební sluch, manuální zručnost...
Domy vám tady jistě nikdo nezávidí, ale ono se ne nadarmo říká "podle sebe, soudím tebe"...

neverend

24.7.2021 21:47
neverend

XXX.XXX.213.247

Domy mi tu nikdo nezávidí, ale jsou ústředním motivem současné diskuze. Cítím se jak Babiš s Agrofertem. 😄 On mu ho nikdo nezávidí, ale všichni bojují aby o něj přišel a plní stránky skoro všech novin.😄 Vy jste začali, mě ani ve snu nenapadlo, že domy budou tolik vadit.😊 Oni to vlastně ani domy nejsou v pravém slova smyslu, ale spíš chýše a střechou teče a plot to nemá..😊😊 Už je to dobrý? Tak domy vyřešeny.😀

24.7.2021 21:50
Terven

XXX.XXX.110.191

neverend napsal(a):
Domy mi tu nikdo nezávidí, ale jsou ústředním motivem současné diskuze. Cítím se jak Babiš s Agrofertem. 😄 On mu ho nikdo nezávidí, ale všichni bojují aby o něj přišel a plní stránky skoro všech novin.😄 Vy jste začali, mě ani ve snu nenapadlo, že domy budou tolik vadit.😊 Oni to vlastně ani domy nejsou v pravém slova smyslu, ale spíš chýše a střechou teče a plot to nemá..😊😊 Už je to dobrý? Tak domy vyřešeny.😀

Já jsem si ani nevšimla, že jste někde psal o domech...natož abych vám je záviděla

neverend

24.7.2021 22:03
neverend

XXX.XXX.213.247

Terven napsal(a):
Já jsem si ani nevšimla, že jste někde psal o domech...natož abych vám je záviděla

Pouze to někdo vytrhnul z kontextu jak je tady dobrým zvykem.😊 O domy vůbec nešlo. Zkrátka něco našli jako záminku k teroristickému útoku na chudáka mě,co kvůli nim teď bydlí v chatrči.😄 Ve skutečnosti pořád bydlím u koní a o luxusu tady nemůže být ani řeč. 😊

24.7.2021 22:34

Tak já jsem před pár lety záviděla kamarádce, protože si mohla dovolit držet dvě fríský kobyly. Do tý doby mohla být bohatá jak chtěla, mohla si kupovat luxusní auta, jezdit na exotické dovolené...to se mnou ani nehlo, protože po takovém životním stylu netoužím, ale jak si koupila ty koně, tak to se přiznám, že červíček závisti zahlodal.

No co na to říct..."proč jsem si já nešťastná nevzala Pištu Hufnágla"

Ne že bych jí ty kobyly nepříla, spíš mi bylo líto, že já je mít nemůžu.
Ale zase jsem měla možnost jezdit s nima pomáhat a to je pro mě top, víc než ježdění...jo samozřejmě jsem se svezla taky, ale to, že se s nima můžu "poňufat" to bylo nejvíc.

Takže za mě, ať má někdo deset baráků, budiž mu přáno a ať si je ve zdraví užije.

Já si svoje sny skoro všechny splnila...jako holka jsem byla u koní každej boží den a už 30 let žiju svůj největší sen...život se psy. Zdraví musím zaťukat mi zatím slouží, mám co jíst, kde bydlet.....když to takhle doklepu, tak pohoda.
Jediné, co mi chybí ke štěstí , je bydlení na samotě u lesa, ale co už, na hlavu se kvůli tomu stavět nebudu.

24.7.2021 23:52
GAELLE

XXX.XXX.66.235

tak izrael ty vakciny dostal vymenou za data - takze asi maji i nejaky sofistikovanejsi zpusob sberu dat - ale, buh vi

....

25.7.2021 10:53
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Žádná závist. Mám tu sousedku. Má domy tři. Zatím co já si courám se psem, klapu na ifauně, sem tam si po obědě v těch vedrech zdřímnu, sem tam vezmu knížku.....ta paní kmitá mezi svými třemi domy, uřícená, udýchaná, rudá - tu seká, tam musí najmout, hledá řemeslníky - to víte 3 domy......fakt nezávidím !

Potvrzuji. Mít víc nemovitostí je sice fajn, ale tu starost o ně nepřeji nikomu, kdo k tomu všemu nemá dostatek peněz na údržbu.

25.7.2021 11:09

fikovnice napsal(a):
Potvrzuji. Mít víc nemovitostí je sice fajn, ale tu starost o ně nepřeji nikomu, kdo k tomu všemu nemá dostatek peněz na údržbu.

....to mi povídej..a to i když je ma, ono když je nemovitost na dohled, tak to ještě jde, ale najdi pak někoho, pokud je daleko, kdo se o to bude poctivě starat, i když ho budeš platit, a tím myslím takovou tu základní údržbu jako větrání, sečení a podobně....

neverend

25.7.2021 12:55
neverend

XXX.XXX.213.247

Noo, kdyby někoho velmi obtěžovalo vlastnictví nemovitosti, tak já se klidně objetuji a zbavím ho toho břemene.😄

25.7.2021 13:52

neverend napsal(a):
Noo, kdyby někoho velmi obtěžovalo vlastnictví nemovitosti, tak já se klidně objetuji a zbavím ho toho břemene.😄

Asi jste chtěl napsat obětuji.

25.7.2021 14:37
fikovnice

XXX.XXX.139.21

....to mi povídej..a to i když je ma, ono když je nemovitost na dohled, tak to ještě jde, ale najdi pak někoho, pokud je daleko, kdo se o to bude poctivě starat, i když ho budeš platit, a tím myslím takovou tu základní údržbu jako větrání, sečení a podobně....

Tak přesně tak to mám já...

25.7.2021 14:38
fikovnice

XXX.XXX.139.21

neverend napsal(a):

Mně by stačilo, kdybyste mi tam jezdil sekat trávu...

25.7.2021 16:03
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
Tak přesně tak to mám já...

Vložím se do toho: někomu na domě po rodičích, prarodičích velmi záleží kor, když je to vyloženě rodové sídlo, že Jani? Mám to stejně, ač nic takového nemáme, bylo by mi taky líto, se starého statku zbavit navždy. Někdo, jako moje mamka, musel na smrtelné posteli babči slíbit, že její dům neprodá nikomu cizímu, může ho poslat dál, někomu z příbuzných, ale ne prodat, protože babča si ho postavila vlastníma rukama, aby se mohla vdát a založit rodinu. Do toho umřel taťka, brácha, který měl zůstat na našem baráku žije v Praze, takže mamka dře jak de.il na dvou barákách, se dvěma zahradama
Takže někdy je to dar, takřka danajský

25.7.2021 16:07
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Vedle na diskusi se rozebírá, kdo co je či není tu na koroně jsem předtím dlouho nebyla a tak jsem si uvědomila, že se chodila často Repta čeřit vodu a kdy byla naposledy?? Nebo jsem jen nezachytila?

25.7.2021 16:58

lesnížínka napsal(a):
Vložím se do toho: někomu na domě po rodičích, prarodičích velmi záleží kor, když je to vyloženě rodové sídlo, že Jani? Mám to stejně, ač nic takového nemáme, bylo by mi taky líto, se starého statku zbavit navždy. Někdo, jako moje mamka, musel na smrtelné posteli babči slíbit, že její dům neprodá nikomu cizímu, může ho poslat dál, někomu z příbuzných, ale ne prodat, protože babča si ho postavila vlastníma rukama, aby se mohla vdát a založit rodinu. Do toho umřel taťka, brácha, který měl zůstat na našem baráku žije v Praze, takže mamka dře jak de.il na dvou barákách, se dvěma zahradama

Loni se tu nad námi prodával domek se vším hotovým za 570 tis. Zcela naopak - děti pražáci zdědily a nechtěly, tak to daly takto. Před domem nádherná socha a uvnitř samé dřevo. Musela jsem to ale nechat být, protože mám domy tři :-p to dělám schválně .. dva z toho na Záhoří, to je odkaz babky, nikomu cizímu.. a moje dítě: "có já se o to starat nebudu".. frackovič malej.. kde je espiro, může pes, když už není věc, ale hrozně nadaný tvor, zdědit dům? Je tam i hnojiště a stodola. To by mohlo pomoct.

25.7.2021 20:11

neverend: otec dělá v area 51, že. Vím, že o tom nesmíte mluvit. Tak jen kývněte na severoseverozápad.

neverend

25.7.2021 23:05
neverend

XXX.XXX.213.247

neverend: otec dělá v area 51, že. Vím, že o tom nesmíte mluvit. Tak jen kývněte na severoseverozápad.

Už je půl roku na zaslouženém odpočinku.🙂 Čili teď už můžete být spokojeni, nedělá v A51.😛

26.7.2021 08:08

lesnížínka napsal(a):
Vedle na diskusi se rozebírá, kdo co je či není tu na koroně jsem předtím dlouho nebyla a tak jsem si uvědomila, že se chodila často Repta čeřit vodu a kdy byla naposledy?? Nebo jsem jen nezachytila?

Já si na reptu včera taky vzpomněla. Myslím, že nám nic neuniklo.

26.7.2021 08:11

mi mluví z duše:

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/misto-ockovani-mohou-stacit-protilatky-po-nemoci-tvrdi-imunolog-40367050#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=TdhxE9UoUkZ-202107260545&dop_id=40367050&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Mně taky.

26.7.2021 10:34
fikovnice

XXX.XXX.139.21

lesnížínka napsal(a):

Ano, plně s Tebou souhlasím. Chalupu miluji, ale nezvládám ji...

26.7.2021 10:36

fikovnice napsal(a):
Ano, plně s Tebou souhlasím. Chalupu miluji, ale nezvládám ji...

Jani, a fakt se nechceš domluvit na nějaké pomoci výměnou za nenáročný pobyt nás se psy?

26.7.2021 10:39
fikovnice

XXX.XXX.139.21

mi mluví z duše:

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/misto-ockovani-mohou-stacit-protilatky-po-nemoci-tvrdi-imunolog-40367050#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=TdhxE9UoUkZ-202107260545&dop_id=40367050&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Blbý je, že se mluví o hodnotě 200 jako protektivní (mluvil o tom i Prymula) a tito lidé nebudou muset být očkováni (snad). Já po tak těžkém průběhu měla 187. A to před cca 6 týdny...

26.7.2021 10:44

fikovnice napsal(a):
Blbý je, že se mluví o hodnotě 200 jako protektivní (mluvil o tom i Prymula) a tito lidé nebudou muset být očkováni (snad). Já po tak těžkém průběhu měla 187. A to před cca 6 týdny...

což je v rozporu s tím článkem

26.7.2021 12:50

fikovnice napsal(a):

nikde jsem nenasla, ze by byla urcena nejaka protektivni hranice, ale???
Proto nechteji delat protilatky.

a pry to neni urceno, protoze clovek i s nizkou hladinou protiltek muze byt chranen, neb organismus zacne tvorit protilatky az se znovu potka s infekci

26.7.2021 13:01
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Takže víme, že nic nevíme, očkovat se všichni budeme muset, protože ty vakcíny přece nevyhodíme, i když se pomalu zjišťuje, že začínají být k ničemu.

26.7.2021 13:25

lesnížínka napsal(a):
Takže víme, že nic nevíme, očkovat se všichni budeme muset, protože ty vakcíny přece nevyhodíme, i když se pomalu zjišťuje, že začínají být k ničemu.

Ale dyť nejsou k ničemu :-) musíte si to akorát píchat často :-) vyhnete se možná smrti a infekční budete furt, ale tak jako plné sklady, s tím se něco dělat musí. Si furt stěžujete. Nejdřív nic nemáme, a když máme, tak to nechcete :-) :-)

neverend

26.7.2021 13:39
neverend

XXX.XXX.213.247

Žádné strachy ve Wuhanu už pracují na vylepšené verzi.😄 Zase na druhou stranu vyhlídky jsou pozitivní, místo práce se budeme chodit testovat a očkovat. Na víc už nezbude čas.Koronaviru se nezbavíme, to už je jasné. Vše zkrátka nasvědčuje záměrnému zpomalení ekonomiky a podle mého odhadu je způsob se vyhnutí válce. Ve výsledku totiž budou následky podobné. Z nedostatku surovin a součástí pro průmysl se již hroutí postupně výroba. Je to tady přátelé a klidně se vsadím, že lépe už nebude.🙂

26.7.2021 15:01

"nikde jsem nenasla, ze by byla urcena nejaka protektivni hranice"
jsou úvahy o čísle 200 (Prymula a další) - viz novinky na seznamu

"a pry to neni urceno, protoze clovek i s nizkou hladinou protiltek muze byt chranen, neb organismus zacne tvorit protilatky az se znovu potka s infekci"
a tohle je obsahem článku, na který jsem dávala odkaz výše

26.7.2021 15:07
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

klidně se vsadím, že lépe už nebude.

to ví každý, kdo umí sečíst 3+2 , jen myslím, že není zapotřebí to furt dokola omýlat. Stačí, že to člověk ví.

26.7.2021 15:18

"a pry to neni urceno, protoze clovek i s nizkou hladinou protiltek muze byt chranen, neb organismus zacne tvorit protilatky az se znovu potka s infekci"

tak ja si pockam, az tu hranici urci nekdo jiny nez primula

26.7.2021 15:22
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Zrzavci napsal(a):
klidně se vsadím, že lépe už nebude.

to ví každý, kdo umí sečíst 3+2 , jen myslím, že není zapotřebí to furt dokola omýlat. Stačí, že to člověk ví.

Omlouvám se za hrubku, píšu jak kulomet a tohle je výsledek. Dík kometě za upozornění. Ostuda jsem.

26.7.2021 15:50

Zrzavci napsal(a):
Omlouvám se za hrubku, píšu jak kulomet a tohle je výsledek. Dík kometě za upozornění. Ostuda jsem.

Já bych to tak nechala :-) když to je jak kolovrátek, jak mlýnek, co mlýnek, totální mlýn, furt dokola a furt a furt a ještě když je někdo natvrdlý, tak nebudu psát měkké. Přece :-)

26.7.2021 15:51

Jakou hranici? Už zas zavřeli nebo co?

neverend

26.7.2021 16:15
neverend

XXX.XXX.213.247

Já bych to tak nechala :-) když to je jak kolovrátek, jak mlýnek, co mlýnek, totální mlýn, furt dokola a furt a furt a ještě když je někdo natvrdlý, tak nebudu psát měkké. Přece :-)

A ostatní tu melou dokola zase jinou písničku.🙂 Tak teď babo suď.😄 Jedno je jisté, cokoli tu napíšeme jen zbytečně zabírá prostor na serveru a zálohách.🙂 Nejsme tu jaksi od toho aby se podle nás něco měnilo. Čili si tu tak poblafáváme a opisujeme co kde najdeme na netu a někomu asi vadí, když někdo pěje jinou píseň.😄 Skoro až komické.

26.7.2021 18:36

Hehe. Právě že jo. My jsme celebrity. Když odhlédnu od toho, že když nebudeme psát, ifauna krachne, rozkazy vydávali přesně podle našich vysoce nakažlivých názorů, inteligentních odborných rad a věšteckých komentářů. Ale když se vrátíme na začátek, psali jsme si o:
ach ne, vláda nemá roušky, ušijeme si je sami, nic se nechystá, nic se nám nestane...
ach jo, ministr je xxx, vyměnit,... ach ne, stane se nám všecko...
máte lihový vařič? ach ne, kde ještě nejsou prázdné regály? ach jo, to máme za to, jak se chováme k planetě, zhyneme krutou krůtou, jestli máme agregát, ostatní jen tak
a repta nebo saola se tak bála o mungo fazolky, že mi začala lajkovat komentáře!
:-) a vláda rozvezla mungo fazolky a repta už nepřišla :-(
pak rozvezli roušky, vakcíny, i když jsme si je chtěli spíchnout stejně jako roušky, to nám udělali schválně,
a teď si tohle přečtou a zítra bude
čau lidi, já mám taky psa, tak sem si to přečet, není důvod na paniku a povoluju volné pobíhání v útorok s ponožkami na uších pro vakcinované zajíci.
Koho chcete vyměnit teď? Pište na adresu Jungmannova 16, 11000 Praha 1, nebo volejte řediteli!

neverend

26.7.2021 19:52
neverend

XXX.XXX.213.247

Hehe. Právě že jo. My jsme celebrity. Když odhlédnu od toho, že když nebudeme psát, ifauna krachne, rozkazy vydávali přesně podle našich vysoce nakažlivých názorů, inteligentních odborných rad a věšteckých komentářů. Ale když se vrátíme na začátek, psali jsme si o:
ach ne, vláda nemá roušky, ušijeme si je sami, nic se nechystá, nic se nám nestane...
ach jo, ministr je xxx, vyměnit,... ach ne, stane se nám všecko...
máte lihový vařič? ach ne, kde ještě nejsou prázdné regály? ach jo, to máme za to, jak se chováme k planetě, zhyneme krutou krůtou, jestli máme agregát, ostatní jen tak
a repta nebo saola se tak bála o mungo fazolky, že mi začala lajkovat komentáře!
:-) a vláda rozvezla mungo fazolky a repta už nepřišla :-(
pak rozvezli roušky, vakcíny, i když jsme si je chtěli spíchnout stejně jako roušky, to nám udělali schválně,
a teď si tohle přečtou a zítra bude
čau lidi, já mám taky psa, tak sem si to přečet, není důvod na paniku a povoluju volné pobíhání v útorok s ponožkami na uších pro vakcinované zajíci.
Koho chcete vyměnit teď? Pište na adresu Jungmannova 16, 11000 Praha 1, nebo volejte řediteli!

Proč pořád všichni mají ten pocit, že lihový vařič je ta cesta a záchrana? 😄 Na léta následující se bude vhodné připravit spíš finančně,zbavit se závazků a zkrátka nemyslet si, že bude lépe.🙂 Možná zhodnotit i svou současnou činnost z hlediska udržitelnosti v budoucnu a za zcela jiných podmínek. Prostě hospodu bude velmi rizikové vlastnit z hlediska budoucího vývoje situace když to uvedu jako příklad. Samozřejmě pokud člověk předpokládal tuto situaci s předstihem několika let, je ve zřejmé výhodě proti lidem co tvrdí "nějak bylo,nějak bude". Už tomu rozumíte že nemám na mysli se zakopat někde pod zem s tunou konzerv s tím slavným plynovým vařičem? 😄 To spíš v budoucnu zmizet v čas a vědět zhruba kam.🙂

26.7.2021 21:15
fikovnice

XXX.XXX.133.130

což je v rozporu s tím článkem

Co máš na mysli? Já slyšela, že se hovoří o té hodnotě 200... Nebo co je v rozporu?

26.7.2021 21:16
fikovnice

XXX.XXX.133.130

a pry to neni urceno, protoze clovek i s nizkou hladinou protiltek muze byt chranen, neb organismus zacne tvorit protilatky az se znovu potka s infekci

Ano, s tím jsem v souhlasu!

26.7.2021 21:18
fikovnice

XXX.XXX.133.130

Btw, Vivien či jak se jmenuje si přece nechávala dělat hladiny protilátek. Já to nečetla ani to nemíním hledat, jen mi o tom povídala kámoška. Ale je tu někdo, kdo to četl - o dcerce AB...??? A zdůvodnili to neočkování jen hladinou pll.???

26.7.2021 21:23

fikovnice napsal(a):
Co máš na mysli? Já slyšela, že se hovoří o té hodnotě 200... Nebo co je v rozporu?

vůbec požadavek na nějakou hodnotu

cituji z toho článku (reakce na ten požadavek stanovení protektivní hladiny protilátek) :

"...Ta otázka takto vůbec nestojí, a pokud to takto někdo říká, pak jde o naprosté nepochopení patofyziologie a rozvoje obrany u tohoto onemocnění. Žádnou protektivní hladinu protilátek není třeba zjišťovat. Stačí znát mez pozitivity daného testu; a tu známe.

Pokud virus vnikl do organismu přirozeně přes sliznice, pak lze z pozitivního množství protilátek usoudit, že v těle proběhla komplexní imunitní reakce s buněčnou pomocí, včetně slizniční a systémové. A tudíž nepotřebuji naměřit žádnou přemrštěně vysokou hladinu protilátek. Stačí vědět, že protilátky v séru jsou....."

26.7.2021 21:25
fikovnice

XXX.XXX.133.130

Jo, toto jsi myslela?
Já se onehdá dívala na "Pološero" díl "Malí lidé". Jde o liliputánství, kde pro přiznání invalidity stanovili výšku 120 cm. Kdo má 121 cm, má smolíka, byť třeba trpí závažným onemocněním skeletu. A toho se bojím - že plácnou tady hodnotu třeba ty dvě stovky, já (a kdokoli jiný) může mít třeba 190 a už se bude "muset" nechat očkovat, aby získal výhody očkovaného...

Jinak velmi zajímavě se ke všemu staví hotely a penziony. Zkušenost mám teď ze tří (všechny v ČR). Musela jsem vyplnit lejstro a zaškrtnout jednu z variant: a) jsem očkovaná b) jsem negativně testovaná c) jsem 180 dní po pozitivním testu (prodělaném COVIDu). Takže pro mě zaškrtnutí "céčka". Nicméně dva penziony si vzaly papíry a nazdar a ve třetím (to byl hotel) po odevzdání papíru recepční na mě:"No, a teď mi předložte to potvrzení o prodělaném COVIDu!" Tak jsem jí řekla, že lejstro s sebou mám, nemám problém je předložit, ale že v jiných hotelech/penzionech to na mně nepožadovali... Jen pokrčila rameny, nicméně myslím, že takováto kontrola by měla být záležitostí Hygieny (i když samozřejmě mi nevadilo ten papír předložit).

26.7.2021 21:33
fikovnice

XXX.XXX.133.130

neverend napsal(a):

Prosím Vás, a kdo je tedy ten Váš otec??? Ani toto sem nesmíte napsat? On má přístup k nějakým supertajným informacím? Možná se blbě ptám...ale Vy tu stále operujete a podle mě mlžíte s tajnými informacemi, permanentně zmiňujete tatíka jako významnou persónu...a vsadím se, že řada z nás zde má/měla neméně významné rodiče; jen to nemají potřebu zde sdělovat. Nic ve zlém, ale když už napíšete to "A", tak aby to mělo příslušnou váhu, je vhodné dodat i to "B".

26.7.2021 21:37
fikovnice

XXX.XXX.133.130

vůbec požadavek na nějakou hodnotu

cituji z toho článku (reakce na ten požadavek stanovení protektivní hladiny protilátek) :

"...Ta otázka takto vůbec nestojí, a pokud to takto někdo říká, pak jde o naprosté nepochopení patofyziologie a rozvoje obrany u tohoto onemocnění. Žádnou protektivní hladinu protilátek není třeba zjišťovat. Stačí znát mez pozitivity daného testu; a tu známe.

Pokud virus vnikl do organismu přirozeně přes sliznice, pak lze z pozitivního množství protilátek usoudit, že v těle proběhla komplexní imunitní reakce s buněčnou pomocí, včetně slizniční a systémové. A tudíž nepotřebuji naměřit žádnou přemrštěně vysokou hladinu protilátek. Stačí vědět, že protilátky v séru jsou....."

Děkuji. V podstatě se s tím obsahem článku ztotožňuji.

Ale přesto někde zazněla ta hodnota 200. Jak jsem psala, byla jsem teď na kratičké dovolené, tak tato info jen tak prosvištěla kolem mě, snad Prymula ji řekl...? No, bylo by to fajn, kdyby se po prodělání COVIDu nemuselo očkovat a hlavně, kdyby tito lidé byli fakt chráněni přinejmenším před těžkým průběhem (tím zcela nealtruisticky teď myslím na sebe).

26.7.2021 22:53

fikovnice napsal(a):
Prosím Vás, a kdo je tedy ten Váš otec??? Ani toto sem nesmíte napsat? On má přístup k nějakým supertajným informacím? Možná se blbě ptám...ale Vy tu stále operujete a podle mě mlžíte s tajnými informacemi, permanentně zmiňujete tatíka jako významnou persónu...a vsadím se, že řada z nás zde má/měla neméně významné rodiče; jen to nemají potřebu zde sdělovat. Nic ve zlém, ale když už napíšete to "A", tak aby to mělo příslušnou váhu, je vhodné dodat i to "B".

Já to řeknu. Dělal v area 51. Chápete. USA. Nevada. Chápete.
OMG! A už je v důchodu. I když tito lidé nikdy v důchodu nejsou. Ale on je.
Panebože, jestli bude moje dítě takhle lhát, tak.. tak nevim.
Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli náhodou tu elektrotechniku speciálních jednotek nedělal na MIT. Nebudeme troškařit, no ne? A nakonec se zjistí, že je jedno z dvojčat Celine Dion.
Nebo jí aspoň dělal ten šatník. Má na to aplikaci v telefonu "najdi mi modré lodičky a bílé šaty" a vyjede regál.. to bych chtěla k ledničce :-)

Neregistrovaný uživatel

26.7.2021 23:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183

Já to řeknu. Dělal v area 51. Chápete. USA. Nevada. Chápete.
OMG! A už je v důchodu. I když tito lidé nikdy v důchodu nejsou. Ale on je.
Panebože, jestli bude moje dítě takhle lhát, tak.. tak nevim.
Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli náhodou tu elektrotechniku speciálních jednotek nedělal na MIT. Nebudeme troškařit, no ne? A nakonec se zjistí, že je jedno z dvojčat Celine Dion.
Nebo jí aspoň dělal ten šatník. Má na to aplikaci v telefonu "najdi mi modré lodičky a bílé šaty" a vyjede regál.. to bych chtěla k ledničce :-)

To už by bylo uvěřitelnejsi moje tvrzeni ze jsem mela pristup k nejnovejsim vecem z kybernetiky. To by se aspon malou casti zakladalo na pravdě 😁

26.7.2021 23:44

To už by bylo uvěřitelnejsi moje tvrzeni ze jsem mela pristup k nejnovejsim vecem z kybernetiky. To by se aspon malou casti zakladalo na pravdě 😁

Prosimvás, tady se neví, na co je lihový vařič, a Vy začnete s kybernetikou.
Ale teda při posledním dvoudenním výpadku (zpráva z ČEZ: "čas odstranění poruchy není znám") už mi ten liháč nějak nesedí, jako by byl víc cítit, tak jsem vzala ultra moderní plynový. Made in Lidl. A paráda. Ale tuším, že na něj už neprodávají kartuše :-)
I když.. někteří výrobci se zaručili, že po určitou dobu budou mít k dispozici díly na opravu svých výrobků. Záchrana planety. Zcela jistě tam bude patřit zrovinka můj značkový vařič.
Prej vlastnit hospodu nebude moc chytré. Jé. Já tam přestala chodit v osmnácti :-)
v devatenácti jsem tam přestala pracovat a ve dvaceti jsem začala pěstovat brambory.
A to se ani nemohu pyšnit otcem z Hradce. Jé. Už to dělám zas. Pardon, z Nevady.

neverend

27.7.2021 00:56
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):

Já se přeci chtěl přijet na Vás podívat.🙂 Dozvěděla byste se asi i víc kdo jsem a kdo je můj otec. Ovšem informace kolem jeho práce bohužel jsou strohé i pro mě.🙂 Tuším co tam dělal do nedávna, ale nikdy se mi to nepotvrdilo. Jistě je to pokračování výzkumu započatém ještě ve Hradci. Otec má přístup k velmi utajovaným věcem, ostatně to měl i tady a proto věděl co se chystá tenkrát na listopad už v létě.🙂 Když tak se zeptejte Megi, ta ví o mém otci, o mně a všeobecně o všem zřejmě vše nejlépe. 😄 Třeba Vám poví i co se chystá na podzim..🙂 Já už určitě nic neřeknu.

27.7.2021 05:41

ale no tak, drahoušku

co se chystá na listopad už v létě jsem tušila i já a to mám přístup akorát k internetu

27.7.2021 07:18

ale no tak, drahoušku

co se chystá na listopad už v létě jsem tušila i já a to mám přístup akorát k internetu

Ale on asi myslel jiný listopad. Kde byl tenkrát internet? ( A kde vy ? :-)) )

27.7.2021 08:27

Já myslím, že je to s tím otcem jednoznačné. I malej Lotrando si myslel, že jeho otec dělá ve zlatým dole...

27.7.2021 08:29

Já myslím, že je to s tím otcem jednoznačné. I malej Lotrando si myslel, že jeho otec dělá ve zlatým dole...

..ježíš to jste mně po ránu fakt rozesmála

neverend

27.7.2021 11:35
neverend

XXX.XXX.213.247

😄😄😄 To jsem rád že se to vysvětlilo. Já kvůli Vám hledal co to je Lotrando.😄

30.7.2021 13:24
fikovnice

XXX.XXX.135.174

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/lekarske-spolecnosti-protilatky-covid.A210730_110458_domaci_bakl

"Protilátky úplně nechrání před covidem, nezaručí neinfekčnost, řekla Vašáková"

Tak mám čím dál intenzivnější pocit, že po téměř dvouletém soužití tohoto viru s lidmi se o něm ví velmi pramálo. Vyjde článek, že protilátky budou bezpečně chránit před (re)infekcí, a za dva dny vyjde článek toto popírající.

30.7.2021 16:18
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/lekarske-spolecnosti-protilatky-covid.A210730_110458_domaci_bakl

Tak mám čím dál intenzivnější pocit, že po téměř dvouletém soužití tohoto viru s lidmi se o něm ví velmi pramálo. Vyjde článek, že protilátky budou bezpečně chránit před (re)infekcí, a za dva dny vyjde článek toto popírající.

Jsem na tebe myslela, říkala jsem si: tááák, Janina na to spoléhala a teď je v ři.i

Začíná mi to čím víc připadat ne, že o tom ho.no ví, ale že jde už jen o to proočkovat ty vyrobené drahé vakcíny. Napsat, že protilátky proti nemoci tě neochrání...je totálně postavené na hlavu a v rozporu i s tím očkováním. Já myslela, že se očkuje proto, aby se naučilo tělo tvořit protilátky. Už je to dlouho, co se popisovalo, jak fungujou tyhle super nové a moderní vakcíny a jsem líná to hledat. Víte někdo? Oživte mi to prosím.

30.7.2021 16:42

lesnížínka napsal(a):
Jsem na tebe myslela, říkala jsem si: tááák, Janina na to spoléhala a teď je v ři.i

Začíná mi to čím víc připadat ne, že o tom ho.no ví, ale že jde už jen o to proočkovat ty vyrobené drahé vakcíny. Napsat, že protilátky proti nemoci tě neochrání...je totálně postavené na hlavu a v rozporu i s tím očkováním. Já myslela, že se očkuje proto, aby se naučilo tělo tvořit protilátky. Už je to dlouho, co se popisovalo, jak fungujou tyhle super nové a moderní vakcíny a jsem líná to hledat. Víte někdo? Oživte mi to prosím.

Jak vyrobené, sice jo, ale dyž to drží jako ochrana max půl roku, tak přece musí vyrábět a nakupovat znovu. A kdo komu na to dal peníze. Já vždy koupila Lukavu, Kostravu a Meláka, mám ráda zelenou. I když.. tohle je spíše ruleta. Už to pletu jak vlády.
A dáme to na slunovraty, ať se nám to neplete!
Žádné že "hurá, je tu léto", ale "letní dávka, vezměte si mávátka a šup do fronty"!
Zimní bude zdarma jako dárek pod stromeček.

30.7.2021 17:23
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

https://radiozurnal.rozhlas.cz/jak-funguji-mrna-vakciny-od-pfizeru-a-moderny-bunka-cte-vakcinu-jako-kucharku-8483028

Díky Megííí Takže jestli správně čtu a chápu je to tak. Vakcína naučí tělo vyrábět protilátky proti koronaviru. Tak proč ty blbé kecy o tom, že protilátky nás neochrání?? Celý život na ně spoléhám, ať už proti běžným nemocem a bez očkování vlastně i teď proti téhle potvoře. Celý život jsem v podstatě zdravá a nehodlám na tom nic měnit

neverend

30.7.2021 17:59
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):

A když to říkám já, tak mají ze mě srandu.😄 Nesmyslná debata Fíkovnice, opravdu se ví moc málo na to aby se vůbec vědělo že se něco ví.🙂 Za deset let budeme znát snad víc.

30.7.2021 18:02

Jak vyrobené, sice jo, ale dyž to drží jako ochrana max půl roku, tak přece musí vyrábět a nakupovat znovu. A kdo komu na to dal peníze. Já vždy koupila Lukavu, Kostravu a Meláka, mám ráda zelenou. I když.. tohle je spíše ruleta. Už to pletu jak vlády.
A dáme to na slunovraty, ať se nám to neplete!
Žádné že "hurá, je tu léto", ale "letní dávka, vezměte si mávátka a šup do fronty"!
Zimní bude zdarma jako dárek pod stromeček.

Lukavu, Kostravu a Meláka

No tak moment...tady má někdo stejnou taktiku jako já....když se zadaří tuhle stáj plus čtyři trenéry a mám celou hru v kapse

31.7.2021 08:41

Vyjde článek, že protilátky budou bezpečně chránit před (re)infekcí, a za dva dny vyjde článek toto popírající.

Jestli ono to nebude tím, že do toho kecá každý, kdo má do ......díru. A média se na tom živí. A vždycky najdou někoho jiného.....a sledovanost se drží.
Nedávno jsem četla Totha ( tak se myslím jmenoval ), nevím kde - náhoda. Ten to tam vysvětlil tak hezky, srozumitelně, pochopitelně. Ale stejně nevím, kdo to je a jestli má pravdu.

A stálé zprávy kolik je nakažených ( stejně silně nepřesné číslo ), už mi taky lezou krkem. Je nás 10 mil., tak 195 lidí je snad prkotina.

31.7.2021 09:08

"Nedávno jsem četla Totha ( tak se myslím jmenoval ), nevím kde - náhoda. Ten to tam vysvětlil tak hezky, srozumitelně, pochopitelně. Ale stejně nevím, kdo to je a jestli má pravdu."

není to Thon, imunolog (tak snad o imunitě cosi ví), a odkaz na článek je v tomto vlákně výše ?

31.7.2021 10:00

"Nedávno jsem četla Totha ( tak se myslím jmenoval ), nevím kde - náhoda. Ten to tam vysvětlil tak hezky, srozumitelně, pochopitelně. Ale stejně nevím, kdo to je a jestli má pravdu."

není to Thon, imunolog (tak snad o imunitě cosi ví), a odkaz na článek je v tomto vlákně výše ?

Jo, to je on, ten mi přišel takový nejsrozumitelnější.
( Pro mě holinky jako hodinky, obojí se natahuje )

31.7.2021 10:42
fikovnice

XXX.XXX.132.32

Vyjde článek, že protilátky budou bezpečně chránit před (re)infekcí, a za dva dny vyjde článek toto popírající.

Jestli ono to nebude tím, že do toho kecá každý, kdo má do ......díru. A média se na tom živí. A vždycky najdou někoho jiného.....a sledovanost se drží.
Nedávno jsem četla Totha ( tak se myslím jmenoval ), nevím kde - náhoda. Ten to tam vysvětlil tak hezky, srozumitelně, pochopitelně. Ale stejně nevím, kdo to je a jestli má pravdu.

A stálé zprávy kolik je nakažených ( stejně silně nepřesné číslo ), už mi taky lezou krkem. Je nás 10 mil., tak 195 lidí je snad prkotina.

...asi Vojtěcha Thona (Brno)...?

Edit: Jo, potvrzujete to.

Přidejte reakci

Přidat smajlík