Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.5.2021 10:01

chtěl tady vyprovokovat diskuzi. Úplně nesmyslnou.

Máte pravdu. A já mu na to skočila :-((. To je tím, že já bych tam na dovolenou jela hned. Neviděla jsem třeba Leningrad a už ho v téhle pokakané době neuvidím.

12.5.2021 10:02

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No vidíte - a o Čechách ani zmínka! A zato Amíci by k nám moc chtěli a Vondra s Kocábem je vytrvale zvou.

No, na mě žádní novináři vliv nemají. A o těch základnách je to běžně dostupná informace napříč internetem, to si může každý zjistit. Já jsem svůj názor nezměnila, nechci tady žádnou armádu. Stejně si spousta lidí myslí, že náš NATO zachrání, kdyby něco, když jsme členem. Opravdu zbytečný tady rozdmýchávat nějaké obavy.

12.5.2021 10:07

Mně je fuk, kde má kdo základny. Zajímá mě spíše, do čeho se montuje.
Expandovat. Jo, tak proto je u hranic s Ukrajinou přes sto tisíc vojáků a vřele tím vytáčí amíky. A zas.. my jsme za rohem.
Kde co dobrého ty jejich (západu i východu) návštěvy udělaly? Vždy ukončily válku.
Ale boje jsou tam dál a celé ty oblasti jsou po generace v šíleném stavu.
Ať se každý stará sám o sebe.
Bývalé území je to proto, že to je území někoho jiného.
Jako by mi do obýváku lezl soused.
A minule, když jsem šla pro konzervy, tak tam skoro žádné nebyly.
Jdu pro sušené maso.

12.5.2021 10:08

nás NATO zachrání

12.5.2021 10:14

Mně je fuk, kde má kdo základny. Zajímá mě spíše, do čeho se montuje.
Expandovat. Jo, tak proto je u hranic s Ukrajinou přes sto tisíc vojáků a vřele tím vytáčí amíky. A zas.. my jsme za rohem.
Kde co dobrého ty jejich (západu i východu) návštěvy udělaly? Vždy ukončily válku.
Ale boje jsou tam dál a celé ty oblasti jsou po generace v šíleném stavu.
Ať se každý stará sám o sebe.
Bývalé území je to proto, že to je území někoho jiného.
Jako by mi do obýváku lezl soused.
A minule, když jsem šla pro konzervy, tak tam skoro žádné nebyly.
Jdu pro sušené maso.

No vidíte, a proto to tady vypadá, jak to vypadá, když tady má zájmy jak východ, tak západ.

Megí a abychom byli k tématu, už jste očkovaná? Zatím to vypadá, že jsem sama, kdo ne.

12.5.2021 10:17
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Taky nejsem očkovaná. A ani se nechystám. Ale já pro to skutečně nemám důvod - v práci OK, do zahraničí se nechystám, do kin a divadel nechodím; do zoo a knihoven mě snad pustí i bez očkování, víc mě celkem nezajímá.

12.5.2021 10:40

No vidíte, a proto to tady vypadá, jak to vypadá, když tady má zájmy jak východ, tak západ.

Megí a abychom byli k tématu, už jste očkovaná? Zatím to vypadá, že jsem sama, kdo ne.

Nejsem.. protože je mi málo :-) A nedělám v žádné firmě. Dělám u megý :-) A ta říká, že už mi nic nepomůže.
Furt váhám. Chápu kolektivní imunitu. A chápu kolektivní vinu.
Zatím nikam moc nechodím, jen se psem na kopec a zpět, ale je tu dítě, teda
ona už prý není dítě (a nemusí mě poslouchat), které chodí na základku, takže bych asi měla.. ale pro děti vakcína není, ne? Tak jaký to má smysl..
A až v září (jestli mezitím zase nezruší školství) dítě odejde na školu, tak už to nějak postrádá smysl. U mě.
Největší zádrhel vidím v tom, že jsou nějaké vážné vedlejší účinky - ne do budoucna, tam se nebojím, ale třeba vedlejší účinek SMRT mi přijde jako veliký šutr na misku vah s nápisem minus.
Narovinu říkám, že pokud by se děti už očkovat mohly, tak své nenechám. Psa také ne. A Kocourek až zjistí, o čem přemýšlím, tak mě pokouše. Že prý proč si dělat vrásky, jaký on je krásný.. :-)

12.5.2021 10:43
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já jsem obecně pro očkování. Tetanus, borelioza (encefalitida? já nikdy nevím, která ta klíštěcí nemoc to je), to běžné očkování mám.
Ale koronavirus? Já nevím. Pořád mi připadají ta rizika menší spíš ve prospěch neočkování.

12.5.2021 10:51

Encefalitida .. vždy koukám na plusy a minusy.. a klíštěcí nemoci teda také neměly nějaké super výsledky.. ale furt lepší než umřít skrz vakcínu Astra.. ježiš ještě takové pěkné jméno.

12.5.2021 10:53

Varaxi napsal(a):
Já jsem obecně pro očkování. Tetanus, borelioza (encefalitida? já nikdy nevím, která ta klíštěcí nemoc to je), to běžné očkování mám.
Ale koronavirus? Já nevím. Pořád mi připadají ta rizika menší spíš ve prospěch neočkování.

U lidí se očkuje proti encefalitidě a u psů proti borelióze. To taky nemám, ale vzhledem k věku už uvažuju, že jo.

12.5.2021 10:57

Encefalitida .. vždy koukám na plusy a minusy.. a klíštěcí nemoci teda také neměly nějaké super výsledky.. ale furt lepší než umřít skrz vakcínu Astra.. ježiš ještě takové pěkné jméno.

Včera jsem četla, že na SK očkování touto vakcínou zrušili kvůli úmrtí ženy 47 let. Nevěděla, že má poruchu srážlivosti krve. Kdoví, co máme za poruchu a nevíme o tom.

12.5.2021 10:59
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já chodím do lesa často, dřív prakticky denně. Mít dvanáct, patnáct klíšťat za rok bylo normální. Po očkování jsem mívala jedno, dvě, někdy taky žádné. Funguje to jako prevence proti klíšťatům, což je milý bonus.
Borelku jsem měla jako malá. Stačilo mi to. Řekla jsem si, že tu encefalitidu nepotřebuju, že nemusím mít všechno. Problémy s očkováním nikdy žádné s jednou výjimkou, očkování proti chřipce. Nebylo mi po tom dobře, fakt ne.
Prý ta protichřipková a protikoronavirová vakcína má stejný základ. Tak mám o důvod víc do toho nejít. Navíc to očkování proti koroně je fakt bez záruk. Nikdo neví, jak přesně dlouho účinkuje, kolik očkovaných může být přenašečů, kolik jich to může chytnout... A navazují se na to ty věci, které někdo rozhodne - jestli bude třeba pro očkované negativní test a jaký, když budou někam chtít jít, jestli musejí do karantény, když někdo v jejich okolí onemocní, atd. To jsou věci, které jsou dnes rozhodnuté tak a zítra můžou být jinak. A nechat se naočkovat s vidinou, že PCR a karanténa test už nikdy nebude, a oni to pak za týden změní... Fakt ne.
Ale tak uvidíme. Já neříkám žádné definitivní NE! Já říkám, že zatím teda rozhodně ne a dál se uvidí.

12.5.2021 11:08

Podobnost s chřipkou by byla fakt na houby. Ségra ve VB říká, že lidé v okolí leží po očkování stejně jako s chřipkou a je z toho totálně zblbnutá, že se nikdy nenechá, takže sem už asi nikdy nepřijede, no tak zbyde víc jahod na mě, no.
Ne, nevím, co jim tam dali, ale popis teda hrůza a některé ty lidi znám a jsou to mladí lidé, člověk, který třeba byl nemocný jednou v životě s angínou a očkování ho poslalo do nemocnice..
Beru to jako u psů - očkovat se může zdravé zvíře. A já si zdravá nepřijdu.
Skrz hlavu teda určitě ne.
Kdyby byla vakcína, že to pak nechytím, nebo nemohu přenášet a neumřu, tak super.

12.5.2021 11:20

assil napsal(a):
Jak to poznáte? Teď jsem si registrovala termín, na místě kde používají dvě vakcíny, nabízelo mi to jen 3 dny a teda info o tom, čím se v tyto dny očkuje, tam nebylo. Takže jo, píchnou mi, co budou mít zrovna po ruce. Vadí mi to. A vadí mi, že na druhý termín se člověk ani nemůže vybrat jinou hodinu nebo nějaký den +-, protože fakt za další měsíc se mi už ten termín první dávky nehodí.

Slibovali to v instrukcích k registrací, ale v praxi to ověřené nemám, jsme registrovaní na místě, kde očkují pouze Pfizer.

12.5.2021 11:29
lupus4

XXX.XXX.205.61

Taky nejsem a ani nehodlám...v pá mizím na Šumavu ...

Kdyby byla vakcína, že to pak nechytím, nebo nemohu přenášet...

tak pak ano, ale zatím...

PS. navíc ?lidí neví, zda neprodělali bezpříznakově...
a kriterium "očkování" je na houno....kriteriem by měla být hladina protilátek
a navíc vyrábění občanů "druhé kategorie" mi je silně proti mysli

neverend

12.5.2021 13:07
neverend

XXX.XXX.213.247

Máte pravdu. A já mu na to skočila :-((. To je tím, že já bych tam na dovolenou jela hned. Neviděla jsem třeba Leningrad a už ho v téhle pokakané době neuvidím.

Vůbec jim nevěřte, já opravdu chtěl jet do Ruska.🙂 Náš bývalý starosta tam byl již několikrát a samé pozitivní ohlasy. Nějaké Řecko mi může víte co.?😀 Vždyť tam bude v létě půlka české republiky.😀 Tak na Pražáky se můžu jet podívat do zoo( Praha) a to mám blíž.😀Tedy ona v Řecku ta polovina Čechů nebude, jen si to myslí. Já osobně bych s obavami pohlížel spíš na západ jako potencionální nebezpečí. Konkrétně třeba Francie naplňuje mé předpoklady o kterých jsme tady ale již mockrát diskutovali.😐 Ve Vrběticích se nejedná o útok na Českou republiku a její občany, ale bohužel o dodávky zbraní na Ukrajinu ve kterém je namočených víc obchodníků se smrtí. Rusové jen přerušili dodávku zbraní pro své nepřátele. A teď se to lidem musí správně politicky vysvětlit.🙂 Zapomíná se však na to, že tohle by udělala každá velmoc a vůbec se mi nelíbí zbytečné zvyšování napětí v Evropě.😐 Tady zkrátka buď selhalo naše voj. zpravodajství a nebo je to záměr.

12.5.2021 14:40
K...

XXX.XXX.115.203

Kdyby byla vakcína, že to pak nechytím, nebo nemohu přenášet...

Podle studií z Izraele je po druhé dávce Pfizeru ochrana před asymptomatickým průběhem 91%, před 97% proti průběhu s příznaky, 97% proti průběhu vyžadujícím hospitalizaci, a také 97% proti umrtí.

To mi nijak málo nepřipadá, žádná vakcína vám nezaručí 100% ochranu.

Např. zde: https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00947-8/fulltext

12.5.2021 15:49

Tak já už mám termín....jdu v úterý ráno.

PS: ale např. můj manžel, přesto, že se mohl registrovat přede mnou zatím s očkováním váhá. Spíš se přiklání k tomu, že očkování raději nee.

12.5.2021 16:22

Tak já už mám termín....jdu v úterý ráno.

PS: ale např. můj manžel, přesto, že se mohl registrovat přede mnou zatím s očkováním váhá. Spíš se přiklání k tomu, že očkování raději nee.

Gratuluji.
Manžel se třeba odhodlá, až uvidí, že jste to zvládla vy.

My už jsme po "ďobanci", nebylo to ani cítit, jak mají tenoučké jehly. Zatím se s námi nic neděje.

12.5.2021 16:54

Gratuluji.
Manžel se třeba odhodlá, až uvidí, že jste to zvládla vy.

My už jsme po "ďobanci", nebylo to ani cítit, jak mají tenoučké jehly. Zatím se s námi nic neděje.

Tak jako já rozhodně nebudu manžela přemlouvat...sama to nemám ráda, tak to nedělám jiným.

Manžela k očkování donutí případně jeden jediný důvod a to, že by mu to usnadnilo jako očkovanému život.
U něj to není strach z očkování, ale obecně nechuť navštěvovat zdravotnická zařízení všeho druhu.

12.5.2021 17:12
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Naše rodina už je taky naočkovana skoro celá. Já a oboje prarodiče komplet, taťka po první dávce, mamka zaregistrovana a brácha čeká až bude moct přijít na řadu. :)

12.5.2021 18:13
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Moje mamka je naočkována komplet (moderna), táta (Pfizer)
Tchýně jedna dávka (Pfizer) a jednu dávku má i tchán (Astra)

My s manželem zatím nemáme nárok ... Manžel zatím váhá, já půjdu hlavně kvůli kolektivní imunitě

Jinak ,že bych si mohla vybrat dávku už při registraci jsem nikde nezanamenala. Ale jistě se zeptat můžete a odmítnout případně aplikaci na místě taky ... Ale třeba u nas obvodní lékaři maji Astru nebo Johnson..
V areálu Zahrady Čech očkují z 90% Pfizer a výjimečně Modernu.

12.5.2021 18:20

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Moje mamka je naočkována komplet (moderna), táta (Pfizer)
Tchýně jedna dávka (Pfizer) a jednu dávku má i tchán (Astra)

My s manželem zatím nemáme nárok ... Manžel zatím váhá, já půjdu hlavně kvůli kolektivní imunitě

Jinak ,že bych si mohla vybrat dávku už při registraci jsem nikde nezanamenala. Ale jistě se zeptat můžete a odmítnout případně aplikaci na místě taky ... Ale třeba u nas obvodní lékaři maji Astru nebo Johnson..
V areálu Zahrady Čech očkují z 90% Pfizer a výjimečně Modernu.

Já co mám informace od lidí, které naočkovali u nás v očkovacím centru....tak Pfizer a nebo Moderna....

Moje mamka je už komplet a měla modernu.

12.5.2021 18:44

neverend napsal(a):
Vůbec jim nevěřte, já opravdu chtěl jet do Ruska.🙂 Náš bývalý starosta tam byl již několikrát a samé pozitivní ohlasy. Nějaké Řecko mi může víte co.?😀 Vždyť tam bude v létě půlka české republiky.😀 Tak na Pražáky se můžu jet podívat do zoo( Praha) a to mám blíž.😀Tedy ona v Řecku ta polovina Čechů nebude, jen si to myslí. Já osobně bych s obavami pohlížel spíš na západ jako potencionální nebezpečí. Konkrétně třeba Francie naplňuje mé předpoklady o kterých jsme tady ale již mockrát diskutovali.😐 Ve Vrběticích se nejedná o útok na Českou republiku a její občany, ale bohužel o dodávky zbraní na Ukrajinu ve kterém je namočených víc obchodníků se smrtí. Rusové jen přerušili dodávku zbraní pro své nepřátele. A teď se to lidem musí správně politicky vysvětlit.🙂 Zapomíná se však na to, že tohle by udělala každá velmoc a vůbec se mi nelíbí zbytečné zvyšování napětí v Evropě.😐 Tady zkrátka buď selhalo naše voj. zpravodajství a nebo je to záměr.

Kdyby naše vojenské zpravodajství pracovalo tak jak má ( a Koudelka si zasloužil povýšení na generála), tak by k žádnému výbuchu ve Vrběticích nedošlo. Naši voj. zpravodajci by totiž věděli, kdo a co tam skladuje a nelegální dodávky zbraní kamkoliv by dávno přerušilo. Stejně tak by vědělo, že po našem území se pohybují jakýsi Pat a Mat ( jestli tu byli ), věděli by, že mají něco nekalého za lubem a překazili by jim to.
Takhle holt máme vojenské zpravodajce na dvě věci, stejně jako armádu.
Určitě by si měla armáda dohlídnout na to, aby muničáky, když už jsou v soukromých rukách, byly řádně zabezpečené, aby tam místní nechodili na houby, děti si tam nehrály na vojáky a recidivisté nekradli zbraně.

12.5.2021 18:48

A abych se vrátila k tématu - jsem očkovaná Pfizrem, nežádoucí reakce na očkování žádné. Astrou bych se očkovat nenechala.
Zpravidla Pfizerem očkují centra a Astrou a Modernou obvoďáci.

13.5.2021 07:13
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Já co mám informace od lidí, které naočkovali u nás v očkovacím centru....tak Pfizer a nebo Moderna....

Moje mamka je už komplet a měla modernu.

Ano, bude to tak i u nás. Na Zahradě Čech je očkovací centrum pod nemocnicí Ústí nad Labem a tam mají Pfizer a Modernu.

Obvoďaci dlouhé čekací lhůty a Astru a Johnson

13.5.2021 07:57

A abych se vrátila k tématu - jsem očkovaná Pfizrem, nežádoucí reakce na očkování žádné. Astrou bych se očkovat nenechala.
Zpravidla Pfizerem očkují centra a Astrou a Modernou obvoďáci.

U nás v ČB ne. Všichni jsme šli do stejného očkovacího centra, jedni měli Pfizera, jiní Astru. V rámci objektivity - i po Pfizerovi bylo některým blbě (po Astře, co vím, všem).

13.5.2021 07:59

U nás v ČB ne. Všichni jsme šli do stejného očkovacího centra, jedni měli Pfizera, jiní Astru. V rámci objektivity - i po Pfizerovi bylo některým blbě (po Astře, co vím, všem).

A jako zdravotník, myslíte si, že by aspoň nějaká reakce měla být, nebo je lepší, když není žádná?

13.5.2021 08:27

A jako zdravotník, myslíte si, že by aspoň nějaká reakce měla být, nebo je lepší, když není žádná?

Nejsem imunolog, ale myslím, že na tom nezáleží. Objektivní by bylo nechat si zjistit hladinu protilátek. Ale stejně tady hraje roli i přirozená buněčná imunita - viz bezpříznakoví nosiči. Je to prostě "složitý".

13.5.2021 08:51

Nejsem imunolog, ale myslím, že na tom nezáleží. Objektivní by bylo nechat si zjistit hladinu protilátek. Ale stejně tady hraje roli i přirozená buněčná imunita - viz bezpříznakoví nosiči. Je to prostě "složitý".

Chápu. Docela právě ty různý reakce sleduju a samozřejmě jako nezdravotník se v tom moc nevyznám. Například pán s diagnózou POEMS u obou dávek reakce bouřlivé, vyšší horečky asi 3 dny. Dcera 31 let, zdravá a sportující, asi 3 dny bolest ruky v místě vpichu. Naopak starší ročníky od 75 let výš reakce naprosto žádná. Každopádně já, pokud se očkovat nakonec budu muset, si nejdřív nechám zjistit ty protilátky.

13.5.2021 11:13
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Chápu. Docela právě ty různý reakce sleduju a samozřejmě jako nezdravotník se v tom moc nevyznám. Například pán s diagnózou POEMS u obou dávek reakce bouřlivé, vyšší horečky asi 3 dny. Dcera 31 let, zdravá a sportující, asi 3 dny bolest ruky v místě vpichu. Naopak starší ročníky od 75 let výš reakce naprosto žádná. Každopádně já, pokud se očkovat nakonec budu muset, si nejdřív nechám zjistit ty protilátky.

Mám kolem sebe už dost naočkoványch - různé vakcíny , věková hranice 40-80 let. Všichni měli jen bolest po vpichu ...

Jen pan učitel 47let po druhé dávce Astry 3dny ležel (příznaky jako viróza)

13.5.2021 12:23
13.5.2021 12:28
assil

XXX.XXX.121.3

Mám kolem sebe už dost naočkoványch - různé vakcíny , věková hranice 40-80 let. Všichni měli jen bolest po vpichu ...

Jen pan učitel 47let po druhé dávce Astry 3dny ležel (příznaky jako viróza)

Taky mám kolem dost očkovaných a většina dost brutál následky.

13.5.2021 12:30

Oni se v názorech neshodnou ani zdravotníci, že jo. Nechat si zjistit protilátky je dobrý nápad.

13.5.2021 12:33
assil

XXX.XXX.121.3

Oni se v názorech neshodnou ani zdravotníci, že jo. Nechat si zjistit protilátky je dobrý nápad.

Někde jsem četla, že to nezávisí na protilátkách, ale na síle imunitního systému, kdo má silný imunitní systém, bude mít větší příznaky po očkování a proto že starším lidem po očkování většinou nic není, mají už imunitní systém oslabený.

13.5.2021 13:14
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Co to je ADE syndrom?

neverend

13.5.2021 13:38
neverend

XXX.XXX.213.247

Kdyby naše vojenské zpravodajství pracovalo tak jak má ( a Koudelka si zasloužil povýšení na generála), tak by k žádnému výbuchu ve Vrběticích nedošlo. Naši voj. zpravodajci by totiž věděli, kdo a co tam skladuje a nelegální dodávky zbraní kamkoliv by dávno přerušilo. Stejně tak by vědělo, že po našem území se pohybují jakýsi Pat a Mat ( jestli tu byli ), věděli by, že mají něco nekalého za lubem a překazili by jim to.
Takhle holt máme vojenské zpravodajce na dvě věci, stejně jako armádu.
Určitě by si měla armáda dohlídnout na to, aby muničáky, když už jsou v soukromých rukách, byly řádně zabezpečené, aby tam místní nechodili na houby, děti si tam nehrály na vojáky a recidivisté nekradli zbraně.

Nemám co dodat.🙂

13.5.2021 13:44

assil napsal(a):
Někde jsem četla, že to nezávisí na protilátkách, ale na síle imunitního systému, kdo má silný imunitní systém, bude mít větší příznaky po očkování a proto že starším lidem po očkování většinou nic není, mají už imunitní systém oslabený.

To jsem od některých zdravotníků slyšela taky, ale většina lidí si to pochvaluje, když je reakce nulová, jsou rádi, že to zvládli, a věří tomu, že jsou chráněni.
A mohla byste specifikovat ty následky po očkování prosím? Pro mě je důležitý mít co nejvíc informací. Díky.

13.5.2021 13:50

To jsem od některých zdravotníků slyšela taky, ale většina lidí si to pochvaluje, když je reakce nulová, jsou rádi, že to zvládli, a věří tomu, že jsou chráněni.
A mohla byste specifikovat ty následky po očkování prosím? Pro mě je důležitý mít co nejvíc informací. Díky.

Přihodím zkušenosti mého očkovaného okolí. Vyšší ročníky (70+) byly bez reakcí, až na bolest místa vpichu, po druhé dávce výraznou. Akorát jedna paní v této věkové kategorii cca týden po druhé dávce očkování vezli rychlou do nemocnice. Byla dušná, v teplotách. Pokud vím, je v pořádku.

V nižších ročnících (zdravotníci 40+) u některých po druhé dávce třídenní "viróza" s příznaky covidu. Všechno odeznělo bez nutnosti lékařského řešení. Po první dávce všechno o. k.

13.5.2021 13:57

V mém okolí jsem žádnou bouřlivou reakci na očkování nezaznamenala. Vesměs jen bolest ruky druhý den, u někoho druhý den únava, u jednoho člověka zimnice. Někdo úplně bez reakce.

13.5.2021 14:00

rapotacka11 napsal(a):
Co to je ADE syndrom?

Zkráceně řečeno, očkování naopak průběh nemoci Covid zesiluje.
Manipulátoři.cz ale uvádějí, že je to dezinformace Aeronetu a nějakého doktora Vavrečky. Výrobci vakcín prý deklarují, že jejich vakcína zabrání těžkému průběhu onemocnění. Nevím no, ať si z toho každej vezme, co sám uzná za vhodné, že.

13.5.2021 15:02

U některých kolegů a příbuzných horečka, zimnice, únava, bolet kloubů. Někteří po 1. dávce, někteří po druhé. Nic dramatického, prostě zůstali den, dva doma.

13.5.2021 15:31
assil

XXX.XXX.121.3

U mých známých a z rodiny bez ohledu na věk menšina akorát bolest ruky, případně druhý den trochu únava, většina druhý den vysoká horečka, zimnice, bolest hlavy a celého člověka, prostě klasická echt chřipka kdy je člověk rád, že se doplazí na záchod. Ale až na jednu výjimku fakt jen jeden den, pak už OK. Jako nic moc, žádný jiný očkování s takovouhle reakcí neznám.

13.5.2021 16:15

My jsme zatím jen po 1. dávce, Pfizer, manžel mírná bolest ruky, já ani to ne. Možná, když cíleně pomačkám pravou a levou, tak tam malý rozdíl v citlivosti je, ale kdybych to nezkoumala, nepoznám nic.
Uvidíme po 2. dávce, to prý bývá reakce výraznější.

13.5.2021 16:43
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Včera jsem četla, že na SK očkování touto vakcínou zrušili kvůli úmrtí ženy 47 let. Nevěděla, že má poruchu srážlivosti krve. Kdoví, co máme za poruchu a nevíme o tom.

Kdoví, co máme za poruchu a nevíme o tom.

Přesně tak. Mám také poruchu srážlivosti krve a zjistilo se to teprve nedávno a vlastně docela náhodou. Dělali mi nějaký test už před lety, když se v rodině vyskytla Leidenská mutace, jenže to dělali jen na tu konkrétní jednu mutaci, a tu zrovna nemám. Teď mi dělali kvůli jiným zdravotním problémům hoodně podrobné genetické testy a tam teprve se to zjistilo. Navíc se zjistilo, že to mám v homozygotní formě a zdědila jsem to od obou rodičů. Kteří doteď nevěděli taky nic. Jsem teď sledovaná, píchám si léky na ředění krve a budou se sledovat nějaké hodnoty a bude se to kontrolovat...

Očkovat se dát nechci. Vzhledem k tomu co píšu výš, a taky proto, že mám imunitní onemocnění a nikdo mi není schopný říct, co s tím (a se mnou) to očkování udělá.. A pak taky plánuji rodinu..

Jinak z rodiny jsou zatím očkovaní prarodiče, dva v pohodě, u jedné se krátce po očkování vyskytl zdravotní problém, který trvá doteď, není jisté jestli to je z očkování, ale napadlo nás to jako první...

13.5.2021 19:32

Já i manžel máme leidena, očkovaní jsme oba....ja Pfizerem on Modernou.Já ale ředím , manžel ne. Nemá s tím problémy, já se neustále srážím...flebotrombozy, PE.
Jedna dcera je homozygot, druhá nemá test.

13.5.2021 20:40

My jsme zatím jen po 1. dávce, Pfizer, manžel mírná bolest ruky, já ani to ne. Možná, když cíleně pomačkám pravou a levou, tak tam malý rozdíl v citlivosti je, ale kdybych to nezkoumala, nepoznám nic.
Uvidíme po 2. dávce, to prý bývá reakce výraznější.

U mně nebyla. Jenom bolest ruky.

13.5.2021 21:21

Sarah01: manžel měl po druhé dávce Moderny druhý den zimnici, teplotu, celkově byl jako při chřipce, bolest kloubů....třetí den už šmejdil v lednici, takže se tím pádem uzdravil...
Já po Pfizeru jen bolest ruky, která je jako při očkování chřipky.

13.5.2021 21:26
fikovnice

XXX.XXX.133.83

U lidí se očkuje proti encefalitidě a u psů proti borelióze. To taky nemám, ale vzhledem k věku už uvažuju, že jo.

Psi se dají očkovat proti borelce? To jsem netušila, děkuji za nové info!

13.5.2021 21:29
fikovnice

XXX.XXX.133.83

assil napsal(a):
U mých známých a z rodiny bez ohledu na věk menšina akorát bolest ruky, případně druhý den trochu únava, většina druhý den vysoká horečka, zimnice, bolest hlavy a celého člověka, prostě klasická echt chřipka kdy je člověk rád, že se doplazí na záchod. Ale až na jednu výjimku fakt jen jeden den, pak už OK. Jako nic moc, žádný jiný očkování s takovouhle reakcí neznám.

I chřipka toto dokáže udělat. Znám takové případy...
Jinak já netuším, co dělat... Imrvére se testovat se mi nechce. Jet na dovolenou chci. A očkování se vzhledem k tomu hrůznému průběhu COVIDu u mě bojím... Zapeklitá situace!
Ale snad budou brát v potaz právě i prodělaný COVID - mám na mysli ta různá podmiňování - např. návštěvy hospody, apod.

13.5.2021 21:51
assil

XXX.XXX.121.3

fikovnice napsal(a):
Jinak já netuším, co dělat... Imrvére se testovat se mi nechce. Jet na dovolenou chci. A očkování se vzhledem k tomu hrůznému průběhu COVIDu u mě bojím... Zapeklitá situace!
Ale snad budou brát v potaz právě i prodělaný COVID - mám na mysli ta různá podmiňování - např. návštěvy hospody, apod.

Prodělaný covid se v potaz bere, stačí mít potvrzení, teď platí 3 měsíce, ale chtějí to prodloužit na 6 měsíců.

13.5.2021 21:54

assil napsal(a):
Prodělaný covid se v potaz bere, stačí mít potvrzení, teď platí 3 měsíce, ale chtějí to prodloužit na 6 měsíců.

A očkování má platnost jak? Když to ještě nemohli otestovat.. já jen že to, esi budou mít vůbec kdy a čím každoročně ..

14.5.2021 08:29

fikovnice napsal(a):

Ano, dají.

14.5.2021 08:30

assil napsal(a):

Zrovna dneska ráno to říkali.

14.5.2021 08:36

fikovnice napsal(a):

Jojo, Jani, už několik let, nabízel nám to veterinář už pro prvního psa tuším před 20 lety. Ale neočkujeme, jednak je vakcína dost drahá a musí se přeočkovat každým rokem a pak raději se soustředím na ochranu, děláme to vlastně pořád, že denně psy prohlížím a vyčesávám. Letos jsem dala pipetu Advantix a jsem moc spokojená, zatím jsem našla jen na nejmladší feňuli jedno přisáté klíště.

neverend

15.5.2021 01:37
neverend

XXX.XXX.213.247

Teď mi to připomělo spíš míchanou zmrzlinu.😀 Dva kopečky Pfitzeru a jeden Moderny.😀 Ježiš Vám bude blbě.😅

15.5.2021 07:00

A co teprv Petrohrad!

15.5.2021 07:03

fikovnice napsal(a):

Janinko,xto už se ockuje poměrně dlouho....my klistovku, psi borelku....

15.5.2021 07:15

...ja už obě dávky Pfizeru ..po prvni dávce bolest akorát v místě vpichu, ale průjmy a po druhe dávce bolest ruky dost citelna a průjmy ještě horší, jinak v pohodě....

15.5.2021 07:15

fikovnice napsal(a):

Jistě, už asi dvacet let. Na výběr jsou vakcíny zahraniční a naše z Biovety. Ta vznikla ve spolupráci s Ústavem biologie obratlovců AV ČR se sídlem v Brně, je tedy "dimenzovaná" na středoevropské kmeny borrelií.

15.5.2021 07:21

Jsem očkovaná Pfizerem, zatím první dávkou. Reakce byla až za 32 hodin, a to zvracení, průjem, zimnice, trvající cca 6 hodin. Nic dramatického. Jsem ráda, že budu očkovaná, těšila jsem se na to. I když třeba onemocnění úplně nezabrání, tak mi stojí za to vyhlídka na lehký průběh.

15.5.2021 08:00
Dája6

XXX.XXX.39.115

Tak u nás manžel očkován Pfizerem, průběh po očkování nic, klid, ani nevěděl, že má i druhou dávku. I když průběh covidu šílený a protilátky před očkováním 8,2 něco tak vakcíny dobrý.
Já Moderna a obě dávky v pohodě ani ruka nebolela, prostě nic, klidek. Covid prodělaný bezpříznakový, oba dva 60ročník.
Babičky a dědečkové všichni v pohodě, mladší ročníky (sestry) měli problémy někdo lehčí a někdo těžší, jeto tak 50 na 50.
Dája

15.5.2021 08:39
Terven

XXX.XXX.110.191

assil napsal(a):

Nechala jsem se očkovat s prodlevou a tak trochu se skřípěním zubů, nicméně musím konstatovat, že krom bolesti ruky 1-2 dny jsem neměla žádnou reakci a stejně tak to měla většina lidí v mém okolí. Jedinou trochu horší reakci měla kolegyně, která je alergik, jinak osobně neznám nikoho, komu by bylo tak, že by se nedoplazil na záchod.
A i kdyby, tak si myslím, že reakce tohoto typu po očkování není důvod ke zneklidnění, je logická a pochopitelná. I děti či zvířata mívají po vakcinacích horečku nebo celkové příznaky.
To, čeho bych se u vakcíny obávala, jsou spíš dlouhodobější nežádoucí účinky v řádu měsíců až let - autoimunitní a jiné. Tak doufejme, že ne.

15.5.2021 10:49

Rodiče 80+ mají už za sebou obě dávky Pfizer(únor, březen), oba zatím bez jakýkoliv problémů, bolest, teplota po očkování, nic. Já i manžel 14 dní po 1. dávce Pfizer, zatím nic OK, cítíme se normálně, akorát po tom vpichu bolelo maličko rameno ten den do večera, ale ani se nedá o bolesti mluvit. To byl pro mě 100x horší ten vpich(nesnáším jehly, už jen pohled v TV, mi dělá zle). Tak snad to bude dobré i po 2. dávce. Korona se nám zatím doposud vyhla

15.5.2021 11:59
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

U nás oboje prarodiče i taťka bez jakýkoliv problémů po očkování. Já po obou dávkách 2 dny zimnice, bolest kloubů, svalů, teplota, 3 dny silná bolest ruky, nemohla jsem ji ani zvednout nebo na ni spát. Druhá dávka byla horší. I v mém okolí mladší lidé stejný průběh jak já, starší téměř žádný.

15.5.2021 18:31
fikovnice

XXX.XXX.134.132

https://www.businessinfo.cz/clanky/nemecko-koronavirus/

V Německu se podle mých info situace poněkud horší, už zase zavírají mateřské školy, apod. Info mám z oblasti kolem Stuttgartu.

15.5.2021 19:45

No, na sociálních sítích mají někteří lidi z rozvolňování panickou hrůzu. A předpovídají, že v srpnu tady bude další vlna. Někteří se naopak těší na zahraniční dovolenou nebo aspoň na to, jak si dají na zahrádce pivo.

15.5.2021 20:07
fikovnice

XXX.XXX.134.132

No, na sociálních sítích mají někteří lidi z rozvolňování panickou hrůzu. A předpovídají, že v srpnu tady bude další vlna. Někteří se naopak těší na zahraniční dovolenou nebo aspoň na to, jak si dají na zahrádce pivo.

Já osobně rozvolňování velmi vítám. Online výuku rozhodně nepovažuji za plnohodnotnou. A o sociální izolaci lidí ani nemluvím...
Pravda je, že tak nějak spoléhám, že snad podruhé neonemocním, a pokud jo, že by to nemělo tak šílený průběh...
Ale třeba ta moje kamarádka, která se celou dobu tak šíleně bojí, tak už mě byla navštívit....ale šla pěšky - že ve výtahu by se mohla nakazit! Takže oni s manželem jsou zase lidi, co rozvolňování nechtějí. Dokonce stále nejezdí MHD.

15.5.2021 20:15

fikovnice napsal(a):
Já osobně rozvolňování velmi vítám. Online výuku rozhodně nepovažuji za plnohodnotnou. A o sociální izolaci lidí ani nemluvím...
Pravda je, že tak nějak spoléhám, že snad podruhé neonemocním, a pokud jo, že by to nemělo tak šílený průběh...
Ale třeba ta moje kamarádka, která se celou dobu tak šíleně bojí, tak už mě byla navštívit....ale šla pěšky - že ve výtahu by se mohla nakazit! Takže oni s manželem jsou zase lidi, co rozvolňování nechtějí. Dokonce stále nejezdí MHD.

Tak to už je snad nějaká paranoia, myslím tu kamarádku. Vždyť je to už na palici sedět pořád doma a nedivím se, že když se udělalo teplo, lidi houfně vylezli ven. Taky už mě to doma nebaví, i když ven chodím, spíš teda do přírody, ale člověk by už rád mezi lidi. Už jezdíme každou neděli cvičit a doufám, že i zkoušky a výstavy se budou konat a uvidím se se známými, které jsme skoro rok neviděli. A taky doufám, že bude stačit test, protože očkovat se zatím nemám v úmyslu.

15.5.2021 21:16

fikovnice napsal(a):

Jo, nejhorší je smrt z vyděšení. Já celou dobu poctivě nosím náhubek do vnitřních prostor včetně MHD s výjimkou školy, když tam nebyly děti. Jinak jsem ho neměla a nemám. Takže přiznávám, že u koní a při několika setkáních s kamarády ne.

Neregistrovaný uživatel

15.5.2021 21:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.254

Já si dneska užila výlet do knihkupectví pro objednávku spojený s couráním mezi regály. To mi chybělo 😁
No tak sem místo knížek za 1000 z objednávky odcházela s třema taškama za 6tis 🤣 no jo holt abstinence dělá divy 🤣

15.5.2021 22:28

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já si dneska užila výlet do knihkupectví pro objednávku spojený s couráním mezi regály. To mi chybělo 😁
No tak sem místo knížek za 1000 z objednávky odcházela s třema taškama za 6tis 🤣 no jo holt abstinence dělá divy 🤣

Já ty knížky poslední 2 roky nějak nestíhám....doma mám čtyři, co jsem si koupila během těch dvou let, nepřečtené...jsem dovolenkovej čtenář...v létě si vezmu dovču a pokud je počasí, tak se první 3 dny válím u bazénu, popíjím mojito a čtu....no a poslední dva roky mi to nějak nevychází.......a letos to teda taky nevidím moc růžově

Neregistrovaný uživatel

15.5.2021 23:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.254

Já ty knížky poslední 2 roky nějak nestíhám....doma mám čtyři, co jsem si koupila během těch dvou let, nepřečtené...jsem dovolenkovej čtenář...v létě si vezmu dovču a pokud je počasí, tak se první 3 dny válím u bazénu, popíjím mojito a čtu....no a poslední dva roky mi to nějak nevychází.......a letos to teda taky nevidím moc růžově

Tak ja se ke cteni dostanu malokdy. Ale třeba To nebo Svědectví od Kinga. Jeden díl Hry o trůny. To sem schopna když už se uvelebim s knizkou dat za nejakych 8 9 hodin. Vetsinou jedu přes noc. Taky jinak se ke cteni moc nedostanu ale kdyz davam to rychle takže se to kompenzuje 😁

16.5.2021 07:24

Tak ja se ke cteni dostanu malokdy. Ale třeba To nebo Svědectví od Kinga. Jeden díl Hry o trůny. To sem schopna když už se uvelebim s knizkou dat za nejakych 8 9 hodin. Vetsinou jedu přes noc. Taky jinak se ke cteni moc nedostanu ale kdyz davam to rychle takže se to kompenzuje 😁

Tak na Kinga musím mít fakt klid....jako přelouskala jsem od něj i Nespavost, což už je celkem bichle.....mám ještě asi další 3 knížky od něj....taky přečtený a dobrý, ale neumím si představit, že bych se k nim ještě někdy vrátila.
To třeba knížky od Dicka Francise přečtu tak jednou za pět let všechny znova.

Naposled jsem četla knížku Hadrový panák - Daniel Cole .....jako dějově super, ale strašně špatně se mi to četlo....nebyla jsem schopná si tak nějak v mysli udělat obrázek postav, což se mi teda ještě nestalo......no dočetla jsem, protože mi to nedalo a byla jsem zvědavá, jak to dopadne, ale byla to fuška.

16.5.2021 09:41

..u Dobrovského mají akci 5 + 1, kdy zaplatíte tu nejdražší a zbytek mate zadarmo, první kolo mám za sebou, dnes jdu do druhého,....

16.5.2021 09:44

..u Dobrovského mají akci 5 + 1, kdy zaplatíte tu nejdražší a zbytek mate zadarmo, první kolo mám za sebou, dnes jdu do druhého,....

..tak už ne...

16.5.2021 10:02

Tak na Kinga musím mít fakt klid....jako přelouskala jsem od něj i Nespavost, což už je celkem bichle.....mám ještě asi další 3 knížky od něj....taky přečtený a dobrý, ale neumím si představit, že bych se k nim ještě někdy vrátila.
To třeba knížky od Dicka Francise přečtu tak jednou za pět let všechny znova.

Naposled jsem četla knížku Hadrový panák - Daniel Cole .....jako dějově super, ale strašně špatně se mi to četlo....nebyla jsem schopná si tak nějak v mysli udělat obrázek postav, což se mi teda ještě nestalo......no dočetla jsem, protože mi to nedalo a byla jsem zvědavá, jak to dopadne, ale byla to fuška.

Kinga miluju, zkuste Robert Bryndza nebo Stieg Larsson...

Neregistrovaný uživatel

16.5.2021 12:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.30

O tom vim ale nemaj ten styl a autory co ctu v tomhle bohužel

Neregistrovaný uživatel

16.5.2021 12:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.30

King je skvělej. Ale ty jeho bichle a ne kazdej to dava. I ty konce nekonce 😁

16.5.2021 12:33

King je skvělej. Ale ty jeho bichle a ne kazdej to dava. I ty konce nekonce 😁

..ja ho miluju....

Neregistrovaný uživatel

16.5.2021 12:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.254

..ja ho miluju....

Ja ho mam komplet co vyslo v češtině. A par věci v cj co ofiko nevysly... A tesim se ted na dalsi serii starych povidek co tu nikdo nezna😊

16.5.2021 12:59
fikovnice

XXX.XXX.135.138

Tak to už je snad nějaká paranoia, myslím tu kamarádku. Vždyť je to už na palici sedět pořád doma a nedivím se, že když se udělalo teplo, lidi houfně vylezli ven. Taky už mě to doma nebaví, i když ven chodím, spíš teda do přírody, ale člověk by už rád mezi lidi. Už jezdíme každou neděli cvičit a doufám, že i zkoušky a výstavy se budou konat a uvidím se se známými, které jsme skoro rok neviděli. A taky doufám, že bude stačit test, protože očkovat se zatím nemám v úmyslu.

Souhlasím s Tebou!
jen co mám info k těm testům - nakoupili jich strašně moc a teď to prostě potřebují prodat... To mi vadí. Test např. do kadeřnictví - slyšela jsem názory, že si dotyčná koupí jeden test, otestuje se, vyfotí s datem, pak datum lihem smaže a za 3 týdny použije tentýž test...

16.5.2021 19:08

Taky mám nakoupeno.

Neregistrovaný uživatel

16.5.2021 20:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.254

Třetina knihovničky. Pravá část je až na dvě knihy samý King (nebo King junior)

16.5.2021 20:26

Třetina knihovničky. Pravá část je až na dvě knihy samý King (nebo King junior)

..moje knihovny plus jedna s odbornou literaturou ze školy tu jsem nafotila, ty ostatní tri po dost brutalní redukci v první vlně corony...Kinga vlastním par kousků, většinou jsem četla půjcovaneho po lidech.....ta třetí je od stropu po zem....

16.5.2021 20:29

Jednou, jednou, až si poskládám knihovnu, jednou sem dám taky fotografii!
Žádný King tam není. Nemám ráda "to je nejlepší, to je klasika, to si musíš přečíst". Tak přesně proto to nečtu. Čtu jen samé inteligencí překypující tituly typu "Nepropadejte panice". Bude Ručníkový den. Něco si stopnete a pojedete pryč od covidu, hledat pivo nového plemene do paralelního vesmíru a tak.

16.5.2021 20:36

Já stále čekám, kdy už přijedou ty bagry...

16.5.2021 20:44

Nepropadejte panice ! Panice jsme nepropadali, když jsme jeli dlouhou noční cestu autem - čtené knížky jsou fajn společník. Pes spí... a my se smějeme celou noc...
Poslední velké cestování bylo s vnoučaty - takže jízda přes den a ty dvě opravdu dlouhé cesty jsme jeli na Harryho Pottera - Lábus jedničku načetl skvěle.

16.5.2021 21:01

Já stále čekám, kdy už přijedou ty bagry...

Něco mi uniklo?
Dnes jsem viděla docela nudný film. Kromě jedné chvíle:
"To bylo kňučení? Kňučíš - nejíš. Já to klidně vyhodím."

16.5.2021 21:01

Jednou, jednou, až si poskládám knihovnu, jednou sem dám taky fotografii!
Žádný King tam není. Nemám ráda "to je nejlepší, to je klasika, to si musíš přečíst". Tak přesně proto to nečtu. Čtu jen samé inteligencí překypující tituly typu "Nepropadejte panice". Bude Ručníkový den. Něco si stopnete a pojedete pryč od covidu, hledat pivo nového plemene do paralelního vesmíru a tak.

..no já hodně knížek mam na doporučení a málokdy jsem zklamana, jsou to tituly, které by mně nikdy nenapadlo vzít druky a ejhle poslechla jsem a byla velmi příjemně prekvapená....mam úžasnou paní knihkupectvích, která mne zna a vi co e mi líbí a tak mi vždycky nechává bokem, je to fajn, ale dost to leze do peněz....

16.5.2021 21:08

..no já hodně knížek mam na doporučení a málokdy jsem zklamana, jsou to tituly, které by mně nikdy nenapadlo vzít druky a ejhle poslechla jsem a byla velmi příjemně prekvapená....mam úžasnou paní knihkupectvích, která mne zna a vi co e mi líbí a tak mi vždycky nechává bokem, je to fajn, ale dost to leze do peněz....

Kupuji staré. Třeba databazeknih, mujantikvariat a tak. Pro mě - čím starší, tím líp, mně se ten starý papír líbí. Ale někdo to nenávidí, no.

16.5.2021 21:10

Něco mi uniklo?
Dnes jsem viděla docela nudný film. Kromě jedné chvíle:
"To bylo kňučení? Kňučíš - nejíš. Já to klidně vyhodím."

Vy vytahujete Ručníkový den a nevíte jaké bagry, jo? 😱😅

16.5.2021 21:25

Vy vytahujete Ručníkový den a nevíte jaké bagry, jo? 😱😅

Hladový.. já myslela, jestli to má něco s koronavirem, tak ne, dobře :-)

neverend

16.5.2021 21:34
neverend

XXX.XXX.213.247

Četba zpomaluje šíření Koronaviru. Totiž čtenáři sedí doma a necouraj po hospodách a "kulturních akcích".😀😀

16.5.2021 21:43

Kupuji staré. Třeba databazeknih, mujantikvariat a tak. Pro mě - čím starší, tím líp, mně se ten starý papír líbí. Ale někdo to nenávidí, no.

..mam i z antikvariátu, tituly které jsem kdysi četla, milovala a už se prostě nedaly jinde sehnat....

17.5.2021 08:21

..mam i z antikvariátu, tituly které jsem kdysi četla, milovala a už se prostě nedaly jinde sehnat....

Tak já antikvariáty na internetu sjíždím pravidelně....hlavně kvůli knížkám, co jsem kdysi měla a někam se v průběhu věků ztratily, půjčily, nevrátily.
A hlavně teda pohádkový knížky mého dětství....už je teda nečtu, ale tak nějak jsem ráda když je mám....

17.5.2021 09:08

Tak já antikvariáty na internetu sjíždím pravidelně....hlavně kvůli knížkám, co jsem kdysi měla a někam se v průběhu věků ztratily, půjčily, nevrátily.
A hlavně teda pohádkový knížky mého dětství....už je teda nečtu, ale tak nějak jsem ráda když je mám....

....ja takhle pro vnuka...

17.5.2021 09:23
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já mám nejstarší knihu asi 120 let starou kuchařku. O tom, jak upéct v peci takové to prase s jablkem v tlamě a tak. Báječná věc. Autor kuchtičce tyká, automaticky předpokládá, že je to žena, normálně jí rozkazuje, počítá s minimálně patnácti strávníky (čeleď, žejo), upozorňuje na to, že vejce jsou cenná komodita a kuchtička se musí dovolit u hospodyně před jejich užitím, u mléka se píše, jestli se dá nahradit kozím... A opravdu polovina sladkých receptů začíná - Připrav si hroudu másla. Druhá půlka sladkých receptů začíná - K ruce si dej hroudu másla.
U masných receptů se píšou požadavky na maso, tj. třeba libové maso, ale nenapíšou, že třeba vepřová pečeně nebo králičí, prostě libové, co je zrovna po ruce, případně co zrovna dospělo jateční hmotnosti.
Hodně se tam maso konzervuje. Je tam spousta receptů, jak nasolit půlku prasete s jablky, jak nasolit půlku prasete s kmínem, jak naložit půlku prasete do zelí, jak půlku prasete zavařit (je to jako paštika, prostě se to vaří tak dlouho, až se maso rozpadne, pak se nacpe do varných sklenic a zahorka zavíčkuje), jak prase naložit do ledu do sklepa...
Nesmírně zajímavé čtivo. Ale fakt.

17.5.2021 13:38
assil

XXX.XXX.121.3

Varaxi napsal(a):
Já mám nejstarší knihu asi 120 let starou kuchařku. O tom, jak upéct v peci takové to prase s jablkem v tlamě a tak. Báječná věc. Autor kuchtičce tyká, automaticky předpokládá, že je to žena, normálně jí rozkazuje, počítá s minimálně patnácti strávníky (čeleď, žejo), upozorňuje na to, že vejce jsou cenná komodita a kuchtička se musí dovolit u hospodyně před jejich užitím, u mléka se píše, jestli se dá nahradit kozím... A opravdu polovina sladkých receptů začíná - Připrav si hroudu másla. Druhá půlka sladkých receptů začíná - K ruce si dej hroudu másla.
U masných receptů se píšou požadavky na maso, tj. třeba libové maso, ale nenapíšou, že třeba vepřová pečeně nebo králičí, prostě libové, co je zrovna po ruce, případně co zrovna dospělo jateční hmotnosti.
Hodně se tam maso konzervuje. Je tam spousta receptů, jak nasolit půlku prasete s jablky, jak nasolit půlku prasete s kmínem, jak naložit půlku prasete do zelí, jak půlku prasete zavařit (je to jako paštika, prostě se to vaří tak dlouho, až se maso rozpadne, pak se nacpe do varných sklenic a zahorka zavíčkuje), jak prase naložit do ledu do sklepa...
Nesmírně zajímavé čtivo. Ale fakt.

Taky mám ráda takový knížky, to si schovejte, po blackoutu se to bude hodit.
Já mám tak akorát asi 110 let starý psí atlas, s tím si budu moct tak akorát zatopit.

18.5.2021 10:04

fikovnice napsal(a):

Ty testy za tu dovolenou stojí, nenechte se odradit. Cestujeme letos od jara hodně, protože jsme k tomu po všem, co se tady od loňska děje, nějak dospěli a potřebovali si od toho odpočinout a na testy, jako součást všedního dne jako na všechno v této době, si postupně zvykáme. My Covid neměli, 50, očkovaní nejsme, testy tedy potřebujeme ve většině států. Ale dá se to. Naposled autem Chorvatsko, antigen tam i zpět, kontroly na českých hranicích žádné, tranzit přes ostatní státy jen na občanku, testy vidět nechtěli.
Chorvati kontrolovali test, nutný mezinárodní certifikát.
Podobné platí pro cestu Řecko, Albánie.
V Chorvatsku otevřené všechny obchody, restaurace, kadeřnictví, trhy. Dodržuje se nošení roušek ve vnitřních prostorech, rozestupy, ale žádná křeč, vše na pohodu, nikdo nebrblá, do restaurace můžete bez testu a omezení.
Letecky na Baleáry, tam chtějí pcr a zpět antigen, tam kontrolují platnost certifikátu 72 hodin.
Není to tak hrozné.Ceny testů postupně klesají, už se dají i PCR pro samoplátce pořídit rozumně, včetně certifikátu.
Tak přeji všem krásné dny.

18.5.2021 13:12

Mám "Rok v naší kuchyni" 1949. Ale radši bych ten psí atlas.
The book of Eli praví, že .. je to docela zajímavě nudný film. Těsně před koncem jsem zjistila, že už jsem ho kdysi viděla. Hraje tam moc pěkná, ale ne moc trvanlivá, bezchlupá kočka. Plemeno je kočka.

18.5.2021 15:23
assil

XXX.XXX.121.3

Mám "Rok v naší kuchyni" 1949. Ale radši bych ten psí atlas.
The book of Eli praví, že .. je to docela zajímavě nudný film. Těsně před koncem jsem zjistila, že už jsem ho kdysi viděla. Hraje tam moc pěkná, ale ne moc trvanlivá, bezchlupá kočka. Plemeno je kočka.

Občas je ještě ke koupi https://www.antikvariaty.cz/index.php?action=ShowImages&id=533453

18.5.2021 15:57

assil napsal(a):
Občas je ještě ke koupi https://www.antikvariaty.cz/index.php?action=ShowImages&id=533453

Moc pěkné, díky. Ty obrázky.. např. smečka anglických dogg :) a drsnosrstý krysař chlévní.
Podle úryvků zde je to parádní knížka!
https://neviditelnypes.lidovky.cz/zviretnik/plemena-psu-chov-osetrovani-historie.A180708_141856_p_zviretnik_kosa

neverend

18.5.2021 20:17
neverend

XXX.XXX.231.71

18.5.2021 20:28
Už nechovatel

XXX.XXX.222.199

Pandemie nebo lež? youtube.

18.5.2021 21:34
fikovnice

XXX.XXX.135.62

Ty testy za tu dovolenou stojí, nenechte se odradit. Cestujeme letos od jara hodně, protože jsme k tomu po všem, co se tady od loňska děje, nějak dospěli a potřebovali si od toho odpočinout a na testy, jako součást všedního dne jako na všechno v této době, si postupně zvykáme. My Covid neměli, 50, očkovaní nejsme, testy tedy potřebujeme ve většině států. Ale dá se to. Naposled autem Chorvatsko, antigen tam i zpět, kontroly na českých hranicích žádné, tranzit přes ostatní státy jen na občanku, testy vidět nechtěli.
Chorvati kontrolovali test, nutný mezinárodní certifikát.
Podobné platí pro cestu Řecko, Albánie.
V Chorvatsku otevřené všechny obchody, restaurace, kadeřnictví, trhy. Dodržuje se nošení roušek ve vnitřních prostorech, rozestupy, ale žádná křeč, vše na pohodu, nikdo nebrblá, do restaurace můžete bez testu a omezení.
Letecky na Baleáry, tam chtějí pcr a zpět antigen, tam kontrolují platnost certifikátu 72 hodin.
Není to tak hrozné.Ceny testů postupně klesají, už se dají i PCR pro samoplátce pořídit rozumně, včetně certifikátu.
Tak přeji všem krásné dny.

Dnes jsem dala už nějaké dotazy na ubytko - teda jen po Česku. Ale to neva...
A platnost "hájení" po COVIDu snad prodlouží na těch 180 dní.

18.5.2021 22:04
assil

XXX.XXX.121.3

fikovnice napsal(a):

Dnes jsem dala už nějaké dotazy na ubytko - teda jen po Česku. Ale to neva...
A platnost "hájení" po COVIDu snad prodlouží na těch 180 dní.

Už je prodlouženo
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ministr-meni-pravidla-boje-s-covidem-dle-studie-hraje-u-imunity-roli-vek-154458

wolflover

19.5.2021 10:29
wolflover

XXX.XXX.159.4

opravdu čína na tom nemůže být špatně protože tam jsou i svobodní novináři a ti by to řekly, nejspíš to dělá do zásoby nevim

19.5.2021 10:46

Tak včera ráno jsem byla na očkování...pfizer....a mimo bolesti ruky v oblasti v pichu, pokud na to místo vyvinu tlak, je to v poho.

29.5.2021 10:28
fikovnice

XXX.XXX.134.29

Musím se vypsat z předvčerejšího zážitku. Měla jsem asi hodinu pauzu mezi dvěma výukami. A již dlouho jsem chtěla kolegyni koupit kytku. Za to, že v době mého vážného COVIDu se jednou nečekaně objevila za mými dveřmi s obří kabelou plnou nejrůznějšího nákupu, a myslela i na moje kočičáky. Nákup to byl odhadem za tisícovku a nic si za to ode mě nevzala...
No, tak jsem teda zašla do květinářství, přede mnou stará paní, kterou stále hladila a chlácholila cca třicátnice - asi vnučka. Slova:"To zvládneme, uvidíš, pomůžu Ti, neboj se...." + nákup DVOU rudých růží! Tedy na pohřeb...
Pak odešly a na řadu jsem přišla já. Začala jsem květinářce povídat, že potřebuji nějakou kytici pro kamarádku a že nevím zatím jakou. Prodavačka se ptala, k jaké příležitosti, tak jsem řekla cca větu:"Protože mi pomohla v době, kdy jsem měla velmi těžký průběh COVIDu." Vtom se v obchodě objevila ona mladá dáma, co byla přede mnou, strašně plakala a násilím mi rozevřela dlaň. Do ní mi dala dvoustovku se slovy:"Prosím, dejte to té své kamarádce nebo za ty peníze kupte tu kytici. Víte, my jdeme právě na pohřeb strýčka, co umřel na COVID..." Marně jsem se bránila, že si peníze nevezmu, nepřipustila diskuzi a uplakaná chvatně odešla. Zůstala jsem jak opařená a jak stárnu, tak mě čím dál víc věci dojímají, takže i mně slzička ukápla. V obchodě nastalo ticho, prodavačky řekly, že je to také vzalo...
Dvoustovkou jsem kytici neplatila, kamarádka peníze nechce a řekla mi, ať za ně koupím kytku mojí mamince na hrob... Já mám ale ty peníze stále v peněžence stranou a hodím je asi někam na charitní účely.
Tak jsem to jen ze sebe potřebovala dostat, pořád ještě umírají lidé na tuto nemoc, která umí udělat opravdu i velmi závažný průběh...s fatálním koncem.

29.5.2021 12:08
Moyda

XXX.XXX.147.89

Fikovnice, normálně jste mě rozplakal.

29.5.2021 12:47

Já si vždycky říkám, proč ta svině sedla na tak hodný lidi, proč ne na ty, kteří by si to často zasloužili.

29.5.2021 16:31
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já si vždycky říkám, proč ta svině sedla na tak hodný lidi, proč ne na ty, kteří by si to často zasloužili.

To není bohužel jen u covidu

4.6.2021 21:57
fikovnice

XXX.XXX.133.144

Všechny srdečně zdravím!
Slíbila jsem, že písnu hladinu mých IgG pll.
Tak mi dnes dorazily...a hodnota je 186 AU/ml. Jako pozitivní bere laboratoř, kde jsem byla, hodnoty větší nebo rovno 15. Takže asi dobrý ve smyslu, že nemá teď smysl uvažovat o očkování.... Ale mluvila jsem s jejich dr. a ta mi řekla, že mají paní s hodnotou kolem 10.000. Prodělala těžký COVID a navíc se (dle mě zbytečně brzy) nechala očkovat. Já popravdě u sebe čekala ještě trochu vyšší hladinu vzhledem k tíži onemocnění, ale zaplaťpánbu za těch 186...

5.6.2021 09:38
Moyda

XXX.XXX.147.89

fikovnice napsal(a):
Všechny srdečně zdravím!
Slíbila jsem, že písnu hladinu mých IgG pll.
Tak mi dnes dorazily...a hodnota je 186 AU/ml. Jako pozitivní bere laboratoř, kde jsem byla, hodnoty větší nebo rovno 15. Takže asi dobrý ve smyslu, že nemá teď smysl uvažovat o očkování.... Ale mluvila jsem s jejich dr. a ta mi řekla, že mají paní s hodnotou kolem 10.000. Prodělala těžký COVID a navíc se (dle mě zbytečně brzy) nechala očkovat. Já popravdě u sebe čekala ještě trochu vyšší hladinu vzhledem k tíži onemocnění, ale zaplaťpánbu za těch 186...

Jà byla tři měsíce po prodělání a měla hodnotu 8 000 AU/ml, tak to zkusím zas za tři měsíce a podle toho se nechám očkovat. Syn byl včera s kamarádem na očkování ve Francii, jeho bolela jen ruka v okolí vpichu, ale kamarád asi pět minut po aplikaci sebou seknul. Po probrani ok, tak uvidíme jak na tom bude dnes, kluci se chystali do práce🙈.

5.6.2021 10:35
evra

XXX.XXX.253.60

Mám také 3 měsíce po prodělání koronaviru. Hladina protilátek je 1188,70 AU/ml.
Doporučeno nechat si udělat protilátky zase za 3 měsíce. Protilátky mně nejsou nic platné, protože jsem nebyla na PCR testu. Takže oficiální potvrzení o prodělání nemoci mně nikdo nedá, protože jsem nebyla oficiálně testovaná. Je to postavené úpnlě na hlavu.

5.6.2021 10:41
Moyda

XXX.XXX.147.89

evra napsal(a):
Mám také 3 měsíce po prodělání koronaviru. Hladina protilátek je 1188,70 AU/ml.
Doporučeno nechat si udělat protilátky zase za 3 měsíce. Protilátky mně nejsou nic platné, protože jsem nebyla na PCR testu. Takže oficiální potvrzení o prodělání nemoci mně nikdo nedá, protože jsem nebyla oficiálně testovaná. Je to postavené úpnlě na hlavu.

Tak snad by se to mělo měnit, někde o tom žvatlali že když to jde v Německu tak by bylo blbé aby to nešlo i u nás.

5.6.2021 11:29
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Jdu se taky vypsat, tak strašně jsem se bála o své rodiče, aby nechytli covid, abychom jim ho tam nezanesli.

Tata leží druhý měsíc na LDN, kdy není schopný sám ničeho ... Rozbortila se mu páteř...

A v pondělí mi zemřela mamka na zástavu srdíčka :-(
2 týdny před tím, jsme zjistili, že se jí vrátila rakovina do kostí.... Bolelo ji už snad vše a chřadla nám před očima.
Vím, že pro ni tato rychlá smrt byla milosrdná... v neděli večer jsme ji odvezli do nemocnice, v pondělí v 11:30 jsem s ní ještě "mluvila", již mluvit dobře nemohla a ve 12h zemřela...vím, že ji je lépe ❤️
Jen se my, musíme vyrovnat s tou ztratou a hroznou bolesti, prázdnotou...

Tento rok je opravdu velmi, velmi náročný. Preji silu všem

5.6.2021 11:51

Jdu se taky vypsat, tak strašně jsem se bála o své rodiče, aby nechytli covid, abychom jim ho tam nezanesli.

Tata leží druhý měsíc na LDN, kdy není schopný sám ničeho ... Rozbortila se mu páteř...

2 týdny před tím, jsme zjistili, že se jí vrátila rakovina do kostí.... Bolelo ji už snad vše a chřadla nám před očima.
Vím, že pro ni tato rychlá smrt byla milosrdná... v neděli večer jsme ji odvezli do nemocnice, v pondělí v 11:30 jsem s ní ještě "mluvila", již mluvit dobře nemohla a ve 12h zemřela...vím, že ji je lépe ❤️

Je mi to strašně líto. Upřímnou soustrast.

Držte se. Hodně sil vám i tatínkovi.

5.6.2021 12:24

Bože, tak to je mi opravdu líto....
Držte se, mám podobné zkušenosti s manželovými rodiči, akorát ne tak brzo po sobě, ale vím jak je to strašné.....

5.6.2021 12:52
evra

XXX.XXX.253.60

Upřímnou soustrast, pro Vaši maminku to bylo vysvobození. Není nic horšího, než se dívat jak se váš blízký trápí a vy mu nemůžete pomoct.
Držte se, přeji hodně sil.

5.6.2021 14:00

..přijměte prosím hlubokou soustrast je mi to moc lito, nicméně i když je pro Vas tato ztráta velmi kruta, pro Vaši maminku je tento odcho vykoupení z pekla útrap....můj tatínek měl ve finálním konci meta všude , včetně článků prstů na nohou, než ty bolestí byly nezvladatelné, padnul do kómatu diky vlastním jatrům, která už nezvládla chemoterapii, měl nedožitých 58 let.....držte se prosim

5.6.2021 15:57
fikovnice

XXX.XXX.133.144

Panebože, to je strašné!
Prosím, přijmi moji upřímnou soustrast; moc na Tebe myslím, opravdu moc!

5.6.2021 16:05
fikovnice

XXX.XXX.133.144

Sice důležitost teď zaniká v té neskutečně smutné a bolestné zprávě od "RozaTonda-mopsi", ale "Moydo" a "Evro", vy máte skutečně hladinu IgG pll. v řádu tisícovek??? Mně o té jedné paní, co má 10.000 po kombinaci COVIDu a očkování lékařka referovala jako absolutně raritní...

Každopádně teď tyto informace zcela "převálcovala" ta neskutečně smutná zpráva od "RozaTonda-mopsi".
Myslím, že všichni zdejší přispěvovatelé jsou teď s Tebou a hlavně Ti moc přeji (přejeme), abys tu snad nejsmutnější věc na světě (a to je, když umře rodič nebo dítě) zvládla! Z mých zkušeností pomůže jenom čas...a to ve smyslu otupení té hrozné bolesti.

5.6.2021 16:09
fikovnice

XXX.XXX.133.144

Ještě jedna věc. Já se netajím tím, že jsem onemocněla spondylodiscitidou - tedy těžkým bakteriálním zánětem páteře, v důsledku čehož se mi páteř zbortila. Pokud bys chtěla třeba nějakou informaci, určitě se ozvi formou SZ (pokud tedy má tatínek zrovna tuto sviňskou a odpornou nemoc).

Neregistrovaný uživatel

5.6.2021 17:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.142

Drzte se. Je mi to hrozne lito. Víc se snad napsat nedá.... 😢

5.6.2021 18:27
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Rozo je mi to moc líto
Přeji hodně sil.................

5.6.2021 19:24

Roza, upřímnou soustrast.
tohle je šílená nálož......

5.6.2021 19:27

Je mně líto, co prožíváte, upřímnou soustrast.

6.6.2021 09:36
evra

XXX.XXX.253.60

Pro Fikovnici
Ano opravdu mám hladinu protilátek IgG 1188,70 AU/ml. Krev zpracována v nemocnici u Sv. Anny v Brně. Onemocněla jsem začátkem února. Hodnota protilátek je po 3 měsících.

6.6.2021 11:07
fikovnice

XXX.XXX.133.144

evra napsal(a):
Pro Fikovnici
Ano opravdu mám hladinu protilátek IgG 1188,70 AU/ml. Krev zpracována v nemocnici u Sv. Anny v Brně. Onemocněla jsem začátkem února. Hodnota protilátek je po 3 měsících.

Děkuji moc za info. Onemocněly jsme ve stejné době, já 8.2.....
Pll. mám dělané v labině Medila... Hmm, to se můj imunitní systém teda moc nevytáhl...
Ještě snad dotaz: i ve FN USA jde o placenou službu, že? Nebo jste měla odběr na žádanku?

6.6.2021 11:59
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Děkuji všem moc., Opravdu. Podpora všech, dává velkou sílu

Chameleon Hugo - ano,přesně tato představa mi dává klid v srdci,. Zemřít musí každý a mamka si vždy přála zemřít rychle na srdíčko...
Vašemu tatínkovi bylo velmi málo :-( mojí mamce šlo na 79let... Jejich úloha se zde naplnila a mají svoji úlohu zase někde jinde ❤️

6.6.2021 12:04

Chameleon Hugo - ano,přesně tato představa mi dává klid v srdci,. Zemřít musí každý a mamka si vždy přála zemřít rychle na srdíčko...
Vašemu tatínkovi bylo velmi málo :-( mojí mamce šlo na 79let... Jejich úloha se zde naplnila a mají svoji úlohu zase někde jinde ❤️

.....ano ...držte se a opatrujte....

6.6.2021 12:05
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
Pll. mám dělané v labině Medila... Hmm, to se můj imunitní systém teda moc nevytáhl...
Ještě snad dotaz: i ve FN USA jde o placenou službu, že? Nebo jste měla odběr na žádanku?

Jani, ale ty jsi brala pokud si pamatuju kortikoidy, takže jsi si imunitu cíleně tlumila, tak se nediv.

6.6.2021 12:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Rozo, teď to čtu To je teda hrůza, co jste dostala naloženo. Je mi moc líto, co vás potkalo a ještě čeká. Přeju moc sil a už jen samé hezké věci

6.6.2021 12:12
fikovnice

XXX.XXX.133.144

lesnížínka napsal(a):
Jani, ale ty jsi brala pokud si pamatuju kortikoidy, takže jsi si imunitu cíleně tlumila, tak se nediv.

Popravdě brala/nebrala, ne nějak extra dlouho. Moc se mi do nich nechtělo...a stáhla jsem je rychleji než by bylo záhodno!
Ale i tak mi v labině teď řekli, že stovkové hodnoty jsou OK. No a v plánu je nechat si udělat dynamiku pll., takže tak za dvě měsíce plánuji další odběr.

6.6.2021 12:15
fikovnice

XXX.XXX.133.144

Jani, já jsem také přesvědčena, že úloha Tvé maminky je teď někde jinde! Např. moje maminka je mým andělem strážným...třebaže jistě řada lidí to bude brát jako nesmysl. Já ne a věřím, že máš teď hlídání a pomoc pojištěnou seshora Tvojí maminkou!

6.6.2021 12:53

Ach ty maminky. Ani nechci pomyslet až to přijde.
Mojí mamce je přes osmdesát a když začne vést takové ty pohřební řeči, tak jí říkám "Chraň tě ruka páně mi umřít..nemáš nárok...ještě minimálně 15 let dáš. Nejdřív mě opustí Sára a nechá mě tady na tom světě jako sirotu bědnou a pak bys mi odešla ještě ty. Kdo mi bude kupovat čokoládový Mikuláše a dávat čokošku na den dětí, když už nebudu ničí dítě...aha??"
Ale hrozně se bojim, protože v tomhle věku se může stát cokoliv a je konec.

Samozřejmě je to v nadsázce. Mám rodinu, nezůstanu sama, ale moje maminka je jediná bytost na světě, která by za mě i dýchala, kdyby bylo potřeba a ze Sáry (vím, že je to blbé srovnání) jsem ten pocit měla taky.
Jasně mám děti, ale to je něco jiného...za ty bych zase dýchala já.

Je to hrozný....

6.6.2021 17:16

Mojí mamce je přes osmdesát a když začne vést takové ty pohřební řeči, tak jí říkám "Chraň tě ruka páně mi umřít..nemáš nárok...ještě minimálně 15 let dáš. Nejdřív mě opustí Sára a nechá mě tady na tom světě jako sirotu bědnou a pak bys mi odešla ještě ty. Kdo mi bude kupovat čokoládový Mikuláše a dávat čokošku na den dětí, když už nebudu ničí dítě...aha??"

Samozřejmě je to v nadsázce. Mám rodinu, nezůstanu sama, ale moje maminka je jediná bytost na světě, která by za mě i dýchala, kdyby bylo potřeba a ze Sáry (vím, že je to blbé srovnání) jsem ten pocit měla taky.

Je to hrozný....

..když odešel tatínek bylo to strašně, ale maminku si nedokážu a ni nechci představit, vůbec nevím co budu dělat, ona je ta bezpodmínečná láska, s tou odejdou všechny jistoty a nic už nebude jako dřív...zatím je velmi vitální, ale také už ma svůj věk....

6.6.2021 19:50

Ženský, nerouhejte se a buďte pozitivní, ať si nepřivoláte průšvih !! Přeju vám, ať tu vaše maminky jsou ještě mnoho let.

6.6.2021 20:05

Ženský, nerouhejte se a buďte pozitivní, ať si nepřivoláte průšvih !! Přeju vám, ať tu vaše maminky jsou ještě mnoho let.

...to ne, to tak nějak vyplynulo, děkuji Orionko

6.6.2021 22:13

7.6.2021 10:56

Také se připojuji ke kondolencím, je to těžké přicházet o nejbližší. Je mi to moc líto.
Ale i když duše bolí, rozum vám říká správně, že už byl čas a proběhlo to podle maminčina přání. Když už to musí být, tak aspoň rychle.

Mně umřel táta loni na jaře, taky srdíčko, ale bojoval ještě 16 dní. Nejhorší na tom nebylo to, že odešel, ale že na to byl v nemocnici sám. Byla první vlna covidu, ještě se úplně nevědělo, co s tím, a tak byly zakázány veškeré návštěvy v nemocnicích. Mohli jsme jen telefonovat, když to šlo. Dodneška nás trápí, že byl sám.

7.6.2021 15:23
evra

XXX.XXX.253.60

fikovnice napsal(a):

Ano, ve FN USA jde o placenou službu.

7.6.2021 23:02
fikovnice

XXX.XXX.133.133

Je to hrozný....

Ano, maminka za dítě položí život...
I kdyby odešla ve svých 100 letech, pro její "dítě" je to pořád málo a život je pak už navždy prázdnější...
Važte si svých rodičů, já bych teď mnoho svých odmlouvání a nedobrého chování vzala zpět!

8.6.2021 07:16
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Také se připojuji ke kondolencím, je to těžké přicházet o nejbližší. Je mi to moc líto.
Ale i když duše bolí, rozum vám říká správně, že už byl čas a proběhlo to podle maminčina přání. Když už to musí být, tak aspoň rychle.

Mně umřel táta loni na jaře, taky srdíčko, ale bojoval ještě 16 dní. Nejhorší na tom nebylo to, že odešel, ale že na to byl v nemocnici sám. Byla první vlna covidu, ještě se úplně nevědělo, co s tím, a tak byly zakázány veškeré návštěvy v nemocnicích. Mohli jsme jen telefonovat, když to šlo. Dodneška nás trápí, že byl sám.

Ano, rozum i srdce ví,.. duše bolí, potřebuje čas..
Nechtěla bych se dívat jak mamku rakovina pomalu zabíjí a sobecky si přát,aby tu byla ještě rok v bolestech.
Stačilo mi se dívat dva týdny jak ji bolí kosti, přestává být soběstačná,.. Vše se odehrálo, tak strašně rychle. Ze soběstačné a spokojené osoby během pár dní nemohoucí a trápící se...

Chápu,že vás trápí, že byl taťka sám, taky pořád přemýšlím, zda jsem nemohla udělat něco vic, nebýt s ní častěji.... Jezdila jsem 2x denně, vozila všemožné dobrůtky ,aby něco snědla... Nechtěla jíst, ven, k nám ..nic..
jak se říká, když přijde čas a osud se naplní, jsme my lidi i věda krátcí ..

Stejně tak, jako když zasáhla korona , lidstvo bylo na kolenou.... vše je tak, jak má být

23.6.2021 08:36

Lidi, jdu si pro radu. Mám dneska přeočkování 2. dávkou Pfizeru, ale od včerejšího večera na mě něco leze. Nejspíš jen rýma, dcera ji dotáhla že školy. Ještě se pro jistotu otestuju, ale dcera vyšla opakovaně jako negativní, navíc už covid prodělala, tak by ho ani donést neměla. A ve třídě byli všichni negativní i včera ráno, kdyby se tam vyskytoval covid, zachytilo by se něco třeba u spolužáků.
Volala jsem na očkovací místo, tam řekli, že pokud nejsou vysloveně horečky, tak normálně očkují a termín neposouvají. Já ale horečky nemívám prakticky nikdy, maximálně zvýšenou teplotu při chřipce....

Co si o tom myslíte?
Ideální stav to není, ale vysloveně kontraindikace k očkování taky ne.
Neřešil jste to někdo?

23.6.2021 09:31
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

Zrovna včera jsem četla, že s tím budou něco dělat.
Víc lidí než se počítalo,
na druhou dávku nepřijde
z podobných i jiných důvodů.
Opravdu jsem to přelítla očima - nezajímalo mě to.
Ani nevím, kde to psali.
Nepsali o postizích. Budou vycházet lidem vstříc.
Kdybych se necítila úplně v pořádku, nešla bych
a včas tam zavolala.
(problém bych neumenšovala, spíš trochu zveličila)

23.6.2021 09:51

rapotacka11 napsal(a):
Zrovna včera jsem četla, že s tím budou něco dělat.
Víc lidí než se počítalo,
na druhou dávku nepřijde
z podobných i jiných důvodů.
Opravdu jsem to přelítla očima - nezajímalo mě to.
Ani nevím, kde to psali.
Nepsali o postizích. Budou vycházet lidem vstříc.
Kdybych se necítila úplně v pořádku, nešla bych
a včas tam zavolala.
(problém bych neumenšovala, spíš trochu zveličila)

No, jenže já už jsem tam volala a popsala to pravdivě.

Hodně lidí udává jako důvod nachlazení, ale ve skutečnosti jim nic není, jen chtějí odjet na dovolenou. Protože dovolená se jako důvod k posunutí 2. dávky očkování neuznává...

To ale není můj případ, dřepím doma.😉

23.6.2021 11:37
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

No, jenže já už jsem tam volala a popsala to pravdivě.

Hodně lidí udává jako důvod nachlazení, ale ve skutečnosti jim nic není, jen chtějí odjet na dovolenou. Protože dovolená se jako důvod k posunutí 2. dávky očkování neuznává...

To ale není můj případ, dřepím doma.😉

Nešla bych .
Taťkovi druhou dávku nedali, protože měl zánět v noze. A říkali , že přeočkování do 60ti dnu nevadí.
To bylo tedy už v únoru...
Když půjdete příští týden nic se nestane..

Zavolala bych a domluvila se.

23.6.2021 12:02

Nešla bych .
Taťkovi druhou dávku nedali, protože měl zánět v noze. A říkali , že přeočkování do 60ti dnu nevadí.
To bylo tedy už v únoru...
Když půjdete příští týden nic se nestane..

Zavolala bych a domluvila se.

Zánět v těle je ale jiná situace. To je bakterie.
Já mám počínající rýmu a na dceři vidím, že je po 3 dnech prakticky už skoro zdravá.

Já už jsem tam právě volala hned ráno a bylo mi řečeno, že lidi s mírným průběhem nachlazení normálně očkují.

23.6.2021 12:56

U nás je prý jediným omluvitelným důvodem absence na druhém termínu očkování hospitalizace.

23.6.2021 13:40
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Zánět v těle je ale jiná situace. To je bakterie.
Já mám počínající rýmu a na dceři vidím, že je po 3 dnech prakticky už skoro zdravá.

Já už jsem tam právě volala hned ráno a bylo mi řečeno, že lidi s mírným průběhem nachlazení normálně očkují.

To určitě je jiná situace, ale nevadilo přeočkování do 65ti dnů.
Takže já bych týden počkala, běžně se neočkuje při nachlazení a nyní řeči , že to nevadí u tohoto očkování mě nepřijde rozumné ... Tělo je oslabené

23.6.2021 13:40
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

U nás je prý jediným omluvitelným důvodem absence na druhém termínu očkování hospitalizace.

Tak to je tedy "fajn"

23.6.2021 13:45

Tak to jsou u nás ještě benevolentní 😁

Zavolala jsem tam podruhé a přemluvila je k posunutí termínu na příští týden. Ale bylo to náročné, hráli jsme chvíli přetlačovanou, nechtěli na to přistoupit jen na základě telefonátu. Prý, ať přijedu, že mě posoudí jejich lékař. Jak při odvodu. 😁🤣
Vážně logika. Pojedu tam půl hodiny, posedím nakřapaná s ostatními adepty na očkování v malé čekárně, a to jen proto, abych doložila vlastním tělem, že na mě fakt něco leze.🧐
Musela jsem jim slíbit, že donesu aspoň lejstro od praktika, aby si ho mohli založit do dokumentace. Teprve pak konečně vzali na vědomí, že si tu virózu nevymýšlím.
Asi to mají těžké a lidi to na ně zkouší všelijak.

23.6.2021 16:54
eni

XXX.XXX.88.61

Manžel šel na druhou dávku Pfizerem taky nachlazený, prý to nevadí.

23.6.2021 17:00
eni

XXX.XXX.88.61

Jinak k očkování: manžel i já máme obě dávky Pfizeru, manžel téměř bez potíží, jen slabá bolest ruky asi 2 dny po 1. i 2. dávce. Já po 1. dávce chvilku nevolnost ( ihned po naočkování, musela jsem si vzít prášek a chvilku poležet u sestřičky v ordinaci ), potom menší bolest ruky asi 2 dny, únava...po 2. dávce ihned po naočkování taky nevolnost, již jsem ale neležela, jen seděla v chodbě s doprovodem...doma únava, v noci trochu horkost, opět chvíli nevolnost, celý druhý den bolest ruky již větší, větší únava, celý den jsem prospala, 3. den už skoro dobrý, trochu nateklý sval kolem ramene.

23.6.2021 17:02
eni

XXX.XXX.88.61

A ještě otec s přítelkyní ( 81 a 82 let ) - taky Pfizer, téměř bez obtíží, ona trochu bolest ruky po 2. dávce, táta chvíli divno a sucho v ústech po očkování...

4.7.2021 20:43

Tak dneska jsem slušně jednu zákaznici požádala, aby si nasadila respirátor, když se začala rozčilovat, tak jsem jí řekla, že to není můj osobní výmysl, jak jí zkomplikovat život, ale vládní nařízení, které jsme my jako provozovatel maloobchodní prodejny povinni dodržovat a ostatní zákazníci také respirátory mají a bylo mi agresivně sděleno, že tohle už nějaký soud smetl ze stolu a že jsem ovce, co se určitě i nechala očkovat, tak čeho se bojím, když jsem tak úžasně chráněná vakcínou a něco o koblize...to jsem nepochopila a odešla středem s tím, že teda u MĚ žádnej kšeft neudělá.
To fakt člověku zvedne náladu obzvlášť, když já jsem tam v respirátru celej den, prodavači v tom fyzicky musí pracovat a ona přijde na chvíli si nasadí a pak zase vyjde ven a sundá.
Ještěže většina je takových, co to chápu sice jako nutné zlo, sice si třeba postěžují, ale alespoň mi nenadávají.
Baba mi teda pěkně zkazila den.
I když s tou ovcí měla pravdu...pořád Ginušce šeptám do ouška, že je pastevecká psice a já jsem její ovečka, tak mě musí chránit a minule jsme spucly dvě koblihy...takže vlastně i s nima měla ta jedubaba pravdu. , ale jak to mohla vědět nevím...třeba je čarodějnice a má doma křišťálovou kouli.

Neregistrovaný uživatel

5.7.2021 00:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.214

Tak dneska jsem slušně jednu zákaznici požádala, aby si nasadila respirátor, když se začala rozčilovat, tak jsem jí řekla, že to není můj osobní výmysl, jak jí zkomplikovat život, ale vládní nařízení, které jsme my jako provozovatel maloobchodní prodejny povinni dodržovat a ostatní zákazníci také respirátory mají a bylo mi agresivně sděleno, že tohle už nějaký soud smetl ze stolu a že jsem ovce, co se určitě i nechala očkovat, tak čeho se bojím, když jsem tak úžasně chráněná vakcínou a něco o koblize...to jsem nepochopila a odešla středem s tím, že teda u MĚ žádnej kšeft neudělá.
To fakt člověku zvedne náladu obzvlášť, když já jsem tam v respirátru celej den, prodavači v tom fyzicky musí pracovat a ona přijde na chvíli si nasadí a pak zase vyjde ven a sundá.
Ještěže většina je takových, co to chápu sice jako nutné zlo, sice si třeba postěžují, ale alespoň mi nenadávají.
Baba mi teda pěkně zkazila den.
I když s tou ovcí měla pravdu...pořád Ginušce šeptám do ouška, že je pastevecká psice a já jsem její ovečka, tak mě musí chránit a minule jsme spucly dvě koblihy...takže vlastně i s nima měla ta jedubaba pravdu. , ale jak to mohla vědět nevím...třeba je čarodějnice a má doma křišťálovou kouli.

Jako ja si to nasazuju jen do obchoďáku s hlidacema. Dneska burza tera. Prodejci bwz roušek. Zbytek bud mel pod nebo napul zerdi nekdo normalka. Nikdo to nehrotil a vsem nam bylo fajn.

5.7.2021 01:47

Jako ja si to nasazuju jen do obchoďáku s hlidacema. Dneska burza tera. Prodejci bwz roušek. Zbytek bud mel pod nebo napul zerdi nekdo normalka. Nikdo to nehrotil a vsem nam bylo fajn.

Tak já to taky nehrotim, ale za prvé se musím držet instrukcí zaměstnavatele aneb koho chleba jíš toho píseň zpívej.....ten hlídač jsem já...moje zodpovědnost a můžu si o tom myslet co chci. Aý budu mít pokyn "ať si lidi choděj jak chtěj, každý zodpovídá za sebe, tak mi to bude šumák. Očkovaná jsem, i tak si dělám pravidelný testy kvůli synovi, protože on se očkovat nemůže a imuntu má takřka na nule a kdybych se echt chtěla chránit, tak si vezmu trojkovej respirátor a bylo by.
Taky nejsem nadšená z toho, že to musím mít celej den na tlamě... ..

Ve své podstatě mě nezkazilo den, že si paní nechtěla nasadit respitátor, ale že na mojí více než slušnou prosbu a žádost reagovala tak agresivně.....jako kdybychom byli jediný obchod v ČR, kam se musí respirátor nosit. Myslím, že pokud chodí normálně nakupovat třeba do supermarketu, tak tam jí taky bez respirátoru nepustí.

Ake to je jedno.......ono takoví lidi se vždycky najdou a byli i před covidem, kdy žádné roušky a respirátory nebyli.

6.7.2021 18:11

Lidi, kdo jste byli na zjištění protilátek, je k tomu potřeba nějaké doporučení? A odběr je z prstu, nebo ze žíly?

Chtěla bych nechat otestovat dceru, měla bezpříznakový covid v prosinci. Zvažujeme očkování, je 12+, ale tintítko. Pokud by měla dostatek protilátek, radši bych u ní ještě počkala.

6.7.2021 19:38
boikana

XXX.XXX.64.140

Lidi, kdo jste byli na zjištění protilátek, je k tomu potřeba nějaké doporučení? A odběr je z prstu, nebo ze žíly?

Chtěla bych nechat otestovat dceru, měla bezpříznakový covid v prosinci. Zvažujeme očkování, je 12+, ale tintítko. Pokud by měla dostatek protilátek, radši bych u ní ještě počkala.

Odpoved na otazku neznam, ale pokud mate ucet na facebooku, pridejte se do skupiny Pacienti s covidem a polozte dotaz tam, verim, ze tam se sejde odpovedi xy.

Jen poznamka k zamysleni: pisete, ze je dcera tintitko (a vyzniva mi to jako duvod, proc vahate), ale vetsinu ockovani absolvovala uz jako miminko, takze jeste daleko daleko mensi, nez jen "tintitko".

Osobne si myslim, ze i u zdravych deti rizika nasledku prodelani covidu vyrazne prevysuji riziko moznych (zavaznych) nezadoucich ucinku ockovani, ale to je samozrejme kazdeho rozhodnuti. Kazdopadne udelat protilatky je asi dobry plan, ale pokud je bude mit a vysoke, tak by to pak chtelo pravidelne pretestovavat a sledovat, zda neklesaji. A to mi spis prijde jednodussi absolvovat ockovani i tak (po konzultaci s lekarem ohledne tech protilatek).

Ono se kolem toho ockovani a vedlejsich ucinku dela takovy humbuk, ze se clovek boji, i kdyz na posledni "bezne" ockovani sel v klidu a ani ho nenapadlo uvazovat, co se asi stane. Taky jsem se vlastne bala, co to "se mnou udela", i kdyz jsem mlada a zdrava. No a neudelalo to nic, citlivost v miste vpichu pri doteku dva dny, posledni odber krve me to misto vpichu bolelo vic a dele...

6.7.2021 19:50
fikovnice

XXX.XXX.133.52

Odběr je ze žilní krve a co vím, tak na samoplátcovství. Byla jsem cca před měsícem...

6.7.2021 20:01

boikana napsal(a):
Odpoved na otazku neznam, ale pokud mate ucet na facebooku, pridejte se do skupiny Pacienti s covidem a polozte dotaz tam, verim, ze tam se sejde odpovedi xy.

Jen poznamka k zamysleni: pisete, ze je dcera tintitko (a vyzniva mi to jako duvod, proc vahate), ale vetsinu ockovani absolvovala uz jako miminko, takze jeste daleko daleko mensi, nez jen "tintitko".

Osobne si myslim, ze i u zdravych deti rizika nasledku prodelani covidu vyrazne prevysuji riziko moznych (zavaznych) nezadoucich ucinku ockovani, ale to je samozrejme kazdeho rozhodnuti. Kazdopadne udelat protilatky je asi dobry plan, ale pokud je bude mit a vysoke, tak by to pak chtelo pravidelne pretestovavat a sledovat, zda neklesaji. A to mi spis prijde jednodussi absolvovat ockovani i tak (po konzultaci s lekarem ohledne tech protilatek).

Ono se kolem toho ockovani a vedlejsich ucinku dela takovy humbuk, ze se clovek boji, i kdyz na posledni "bezne" ockovani sel v klidu a ani ho nenapadlo uvazovat, co se asi stane. Taky jsem se vlastne bala, co to "se mnou udela", i kdyz jsem mlada a zdrava. No a neudelalo to nic, citlivost v miste vpichu pri doteku dva dny, posledni odber krve me to misto vpichu bolelo vic a dele...

Jenže jde o dítě. Se také o své bojím. A to není tintítko a není tomu 12. Mám problém s tím, že na dětech ty vakcíny nejsou nějak vyzkoušené. Vím, jako miminko dostane podobných věcí hodně a docela i rychle za sebou, jenže to jsou desetiletí prověřené věci. Ani se neobávám reakce teď hned. Ale.
O sebe se nebojím, ale dát to dítěti je něco jiného.

6.7.2021 20:31

Jenže jde o dítě. Se také o své bojím. A to není tintítko a není tomu 12. Mám problém s tím, že na dětech ty vakcíny nejsou nějak vyzkoušené. Vím, jako miminko dostane podobných věcí hodně a docela i rychle za sebou, jenže to jsou desetiletí prověřené věci. Ani se neobávám reakce teď hned. Ale.

Přesně tak.

Navíc děti 12+ dostávají stejnou dávku očkovací látky, jako dospělí. Ona je na spodní věkové hranici, ale hmotností odpovídá spíš 10letému dítěti. Proto ta zmínka o tintítku.
Pokud by měla dostatek protilátek, radši bych počkala, až bude schváleno i očkování mladších/menších dětí.

6.7.2021 21:41

Jen můj laický pohled : Pokud by měla dost protilátek, určitě bych očkování odložila.
Třeba proto, že pak protilátky po očkování "dýl vydrží"........

6.7.2021 21:45

A když se vrátím k rouškám : Tak se nám včera v uzavřeném prostoru návštěvníci málem poprali. Ti s rouškama vyžadovali roušky i od těch neukázněných, žádali nástup ochranky - žádná tam není......a bude hůř.

6.7.2021 22:32

A já se bojím i o sebe. Přece jen mám nějaké zdravotní problémy, beru nějaké léky a prostě se bojím do sebe teď dávat něco navíc. Myslím si, že u nepovinných očkování by to mělo svobodným rozhodnutím každého, jestli ano nebo ne. Nejsem odmítač, ale ta masírka mě popravdě už dost štve. Poslední týden mě nejvíc dostal názor, že stát se o mě stará a já bych mu to tím očkováním měla oplatit, je to moje občanská povinnost. Zajímavé je, že se nikdo nestará o to, jestli jsem očkovaná třeba proti tuberkulóze nebo proti černému kašli.

6.7.2021 22:48
eni

XXX.XXX.88.61

Sarah, chápu Vás, rozhodněte se, jak to cítíte. Taky jsem se bála očkování, ale zvládla jsem to nakonec bez větších problémů.
Ad respirátory - nedávná moje zkušenost: byla jsem na krátké dovolené, se synem a s malými vnoučaty ( jela jsem jako náhradník, moc se mi nechtělo právě kvůli covidu ). V penzionu všichni bez respirátorů a bez roušek, kromě kuchaře, ten ho měl pod nosem...jedna pomocnice v kuchyni, ze Slovenska jako jediná nosila poctivě respirátor. Já jsem v něm šla do herničky, nikdo kromě mě ho neměl, tak jsem ho poté také sundala...ale měla jsem blbý pocit...druhý den do herničky přiběhla uklizečka a prosila, ať si všichni nasadíme respirátory, přijela kontrola z hygieny. Tak všichni poctivě nasadili na tlamu, kontrola proběhla během 20 minut, vše v pořádku, personál si oddechl a jelo se dál opět všichni bez..Ani se nedivím už té situaci, co tady už rok a půl je, někteří lidi jsou fakt neskuteční..
Já respirátor nosím všude tam, kde je víc lidí...tady jsem ho na té dovče tedy už pak taky nenosila, do herničky jsem už nelezla, seděla jsem radši na chodbě. Další příklad - příbuzní přiletěli z Egypta a ani netušili, že by měli jít do nějaké karantény...po mém upozornění na to jen odpověděli - já jsem to moc nestudovala, nevím..Pak se nedivme, co tady máme:-(

6.7.2021 23:13

eni napsal(a):
Sarah, chápu Vás, rozhodněte se, jak to cítíte. Taky jsem se bála očkování, ale zvládla jsem to nakonec bez větších problémů.
Ad respirátory - nedávná moje zkušenost: byla jsem na krátké dovolené, se synem a s malými vnoučaty ( jela jsem jako náhradník, moc se mi nechtělo právě kvůli covidu ). V penzionu všichni bez respirátorů a bez roušek, kromě kuchaře, ten ho měl pod nosem...jedna pomocnice v kuchyni, ze Slovenska jako jediná nosila poctivě respirátor. Já jsem v něm šla do herničky, nikdo kromě mě ho neměl, tak jsem ho poté také sundala...ale měla jsem blbý pocit...druhý den do herničky přiběhla uklizečka a prosila, ať si všichni nasadíme respirátory, přijela kontrola z hygieny. Tak všichni poctivě nasadili na tlamu, kontrola proběhla během 20 minut, vše v pořádku, personál si oddechl a jelo se dál opět všichni bez..Ani se nedivím už té situaci, co tady už rok a půl je, někteří lidi jsou fakt neskuteční..
Já respirátor nosím všude tam, kde je víc lidí...tady jsem ho na té dovče tedy už pak taky nenosila, do herničky jsem už nelezla, seděla jsem radši na chodbě. Další příklad - příbuzní přiletěli z Egypta a ani netušili, že by měli jít do nějaké karantény...po mém upozornění na to jen odpověděli - já jsem to moc nestudovala, nevím..Pak se nedivme, co tady máme:-(

Nevím no, svět se hodně změnil. Lidi, o kterých jsem si myslela, že jsou přátelé, už jimi nejsou. Tak nějak se ukázalo, že peníze jsou víc. Neměla jsem problém nosit respirátory, ale tak nějak člověk počítal s tím, že je to dočasně. Více než rok jsem poctivě dřepěla doma, teď už se mně nechce.

7.7.2021 09:53
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

z FB
Včera jsem se natřel opalovacím krémem,
abych ochránil ostatní před spálením.

7.7.2021 10:03

rapotacka11 napsal(a):
z FB
Včera jsem se natřel opalovacím krémem,
abych ochránil ostatní před spálením.

Hlavu si měl hlavně natřít, mele z úpalu.
Myslíte, že obrna a záškrt se vzali za ruce a odešli, protože jsme je pěkně poprosili?

7.7.2021 11:51
fikovnice

XXX.XXX.133.52

Tak jsem zvědavá kdy a zda vůbec toto vlákno dosáhne 10 000 příspěvků. Pokud náhodou ano, prosím, rezervuji si ten desetitisící...

7.7.2021 12:34

Myslíte, že obrna a záškrt se vzali za ruce a odešli, protože jsme je pěkně poprosili?

z principu věci

pokud vyrobili vakcínu, která nedokáže ochránit před infekcí - nedokáže, to je prokázáno, teď třeba viz izrael - a chrání jen před těžkým průběhem, tak s takovou vakcínou je nemožné dosáhnout kolektivní imunity, virus může dál kolovat v populaci, naivní jedinec se může nakazit i od očkovaného, že je ten druhý očkovaný ho nijak nechrání, takže...

a leaky vakcíny akorát dělají víte co? směřují evoluci viru k větší virulenci. viz třeba vakcinace proti markově nemoci.

7.7.2021 12:45

z principu věci

pokud vyrobili vakcínu, která nedokáže ochránit před infekcí - nedokáže, to je prokázáno, teď třeba viz izrael - a chrání jen před těžkým průběhem, tak s takovou vakcínou je nemožné dosáhnout kolektivní imunity, virus může dál kolovat v populaci, naivní jedinec se může nakazit i od očkovaného, že je ten druhý očkovaný ho nijak nechrání, takže...

a leaky vakcíny akorát dělají víte co? směřují evoluci viru k větší virulenci. viz třeba vakcinace proti markově nemoci.

Je pak divné, že tomu vůbec mohou říkat vakcína. Když má být účinná a neškodná. A je dítě tvor s vyzrálou imunitou na tohle? Na tohle, o čem víme asi akorát, že teda je to docela asi jen na to, že očkovaný asi neumře?

7.7.2021 12:55

Je pak divné, že tomu vůbec mohou říkat vakcína. Když má být účinná a neškodná. A je dítě tvor s vyzrálou imunitou na tohle? Na tohle, o čem víme asi akorát, že teda je to docela asi jen na to, že očkovaný asi neumře?

ale tak vakcína to je

a že očkovaný neumře je taky výsledek

akorát se při takovém výsledku nelze zaklínat kolektivní imunitou

no a ta evoluce k virulenci je nepříjemným vedlejším účinkem, protože prostě taková vakcína umožní kolování i virů, které by neočkovaného velice rychle zahlušili

to se stalo s tím markem, teď už jsou vvvvvvvv a já nevím kolik v kmeny (původně virulentní, jedno v, pak už to nestačilo, tak vv a teď se jen přídávají v) které prostě způsobí normálního marka i u vakcinované drůbeže

a nevakcinovanou prostě rovnou akutně zabijou

7.7.2021 12:58
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

Proč?
Udělal jen experiment.
Asi jako "oni s experimentální vakcínou".
Vakcínou?

https://www.facebook.com/elkasatrofeosdelosombres/videos/521378129063476

10.7.2021 10:36
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

https://www.youtube.com/watch?v=mvDSWKnV3lk

10.7.2021 11:47
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Že očkovaný nakonec neumře....jen jestli je to zásluha vakcíny a ne náhodou toho, že ti, co měli na covid umřít, už všichni dávno umřeli...

Pokud nebudou vakcínu ,,inovovat" podle toho, jak se mění covid stejně, jako se každoročně měnila vakcína proti chřipce, bude za pár měsíců úplně k ho.nu Jak se ukazuje třeba v tom Izraeli..
Jenže teď se vyrobily obr zásoby této vakcíny, tak se to musí prodat

10.7.2021 12:20
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Mám naprosto stejný nazor,dětem bude 13 let
A neobávam se reakce teď hned, ale toho co zjistí za rok/dva/deset že může způsobovat.
Protože vyzkoušená není, navíc mi čím dál víc přestává dávat smysl.

A to jsem na začátku byla se svým názorem,že vakcína super věc pomalu jediná,

10.7.2021 12:35
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

Od začátku mi vadily ty manévry kolem.

neverend

14.7.2021 02:01
neverend

XXX.XXX.213.247

Já mám bohužel jen špatné zprávy o budoucím vývoji jak covidu, tak i krize. Ale vzhledem k tomu, že lidé slyší jen co slyšet chtějí a věří jen tomu čemu věřit chtějí, tak příjemnou asi poslední dovolenou.😀

14.7.2021 10:09
fikovnice

XXX.XXX.134.87

neverend napsal(a):
Já mám bohužel jen špatné zprávy o budoucím vývoji jak covidu, tak i krize. Ale vzhledem k tomu, že lidé slyší jen co slyšet chtějí a věří jen tomu čemu věřit chtějí, tak příjemnou asi poslední dovolenou.😀

A kde ty zprávy berete? ;-)

14.7.2021 10:10
Terven

XXX.XXX.110.191

fikovnice napsal(a):
A kde ty zprávy berete? ;-)

To je tajný

14.7.2021 10:16
fikovnice

XXX.XXX.134.87

Terven napsal(a):
To je tajný

...asi jo . Jéé, už mi naskočily emotikony. Navíc "Neverend" (ale i já a Vy) posouváme vlákno k magické desetitisícovce!

14.7.2021 11:45
evra

XXX.XXX.252.77

neverend napsal(a):

A co kdyby jste se s námi o ně trochu podělil, nebo aspoň nastínil?

14.7.2021 11:48

evra napsal(a):

..a o co když je to zase takové placnuti do vody..známe už...vyplatí se nereagovat.....

14.7.2021 12:27

evra napsal(a):

On nesmí ani naznačovat.

neverend

14.7.2021 14:34
neverend

XXX.XXX.70.83

evra napsal(a):

Jo a budu zase akorát za pitomce.😀 Kdo by mi ještě před pár týdny věřil že bude tornádo v ČR? 😐 Čili bude mi teď někdo věřit že nebylo poslední? První následky změn klimatu jsou tu.Mimo to ve Francii se schyluje k obrovskému průšvihu. Následek zhoubné politiky celé EU.😐Před pár lety už jsem to na koních kdysi naznačoval a akorát si z toho dělali srandu. Kdo by si tehdy dovedl jen představit omezení co dnes už bereme jako běžné?Akorát pár vnímavých lidí si snad všimlo, že scénář co jsem kdysi naznačoval se plní.

14.7.2021 15:29

neverend napsal(a):
Jo a budu zase akorát za pitomce.😀 Kdo by mi ještě před pár týdny věřil že bude tornádo v ČR? 😐 Čili bude mi teď někdo věřit že nebylo poslední? První následky změn klimatu jsou tu.Mimo to ve Francii se schyluje k obrovskému průšvihu. Následek zhoubné politiky celé EU.😐Před pár lety už jsem to na koních kdysi naznačoval a akorát si z toho dělali srandu. Kdo by si tehdy dovedl jen představit omezení co dnes už bereme jako běžné?Akorát pár vnímavých lidí si snad všimlo, že scénář co jsem kdysi naznačoval se plní.

Tak tornádo mě nepřekvapilo, ono to v Čechách zas není tak ojedinělý úkaz...v obci pár kilometrů od nás to před pár lety pobralo nějaký střechy.
Mě teda jen překvapila síla.....že to ty domy tak pobořilo.
Upřímně už přestanu říkat, že kdyby v Americe nestavěli domy z "papundeklu", ale poctivý cihláky, tak by to tam neměli rozbitý.
Omyl...takhle to mají alespoň rychle uklizené trosky a rychle postavené nové domy.

14.7.2021 19:26

neverend napsal(a):

Tornáda v ČR občas jsou, jen tohle bylo zatím nejničivější. A určitě jste netušil, kde bude, ani přesně kdy bude. To nevěděli ani odborníci.
Že se ve Francii a dalších zemích, kde přijímali velkoryse migranty, schyluje k průšvihu, bylo jasné už ve chvíli, kdy migranty začali přijímat, cca v roce 2012. Mohli jsme ale jen žasnout a pozorovat začátek konce Evropy jak ji známe. Nic víc. Proto jsem moc ráda, že vláda naší země není a nebyla promigrantská, a že tento postoj hájí v EU, za což dostává dost za uši.
A covid? Dřív nebo později se pandemie čekala. Omezení asi nikdo nebereme jako běžné, ale jako nutné zlo.

Nebo si připadáte jako věštec? Něco jako Nostradamus?

14.7.2021 19:33

Tak k tornádu mi přišly nějaké odkazy. Přiznám se, že jsem je neotvírala. Nějaké podezřelé USA letadlo v tu dobu lítalo nad Hodonínskem. Nepochopila jsem, jestli vyvolalo tornádo, nebo do něj naopak něco rozprašovalo. Třeba se tím někdo zabaví :

https://www.youtube.com/watch?v=GF4ZX7iU5Ug&t=18s)
https://flightaware.com/live/flight/RCH805/history/20210524/1536Z

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/boure-ponicila-stebno-na-lounsku-meteorologove-nevylucuji-dalsi-tornado-40364442
I tam to letadlo letělo.

14.7.2021 19:43

Tak k tornádu mi přišly nějaké odkazy. Přiznám se, že jsem je neotvírala. Nějaké podezřelé USA letadlo v tu dobu lítalo nad Hodonínskem. Nepochopila jsem, jestli vyvolalo tornádo, nebo do něj naopak něco rozprašovalo. Třeba se tím někdo zabaví :

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/boure-ponicila-stebno-na-lounsku-meteorologove-nevylucuji-dalsi-tornado-40364442
I tam to letadlo letělo.

Doufám, že nevěříte tomu, že nějaké letadlo vyvolalo tornádo. To byste se zařadila po bok Ilony Csákové, ta zase věří, že nad Brnem shazovali z letadla virus covidu.

14.7.2021 20:03
Moyda

XXX.XXX.147.89

I tam to letadlo letělo.

To byl neverend😂

14.7.2021 20:06

to jako to letadlo mělo velikou silnou vrtuli, kterou roztočilo tornádo, nebo jak si to představujete?

tornádo je vlastně docela zajímavý úkaz, teda ona celá supercela je zajímavý úkaz. supercela je vlastně jedno z největších shromáždění energie, kterého je zemská atmosféra schopná. je to vlastně hodně velký vysoký bouřkový mrak, podstatou je vzestupný proud - teplý vzduch vstoupá vzhůru. pokud je rozdíl teplot v různých vrstvách atmosféry dostatečně velký a povrch země dostatečně ohřátý, vzestupný proud má velkou sílu a dosahuje hodně vysoko. pokud zároveň panují podmínky střihu větru, tak ten střih dokáže ten vzestupný proud roztočit kolem své osy no a taková velká rotující bouře je ta supercela.

no a protože je v ní obsaženo opravdu hodně síly, umí různé zajímavé věci, třeba z ní může vypadávat - doslova vypadne - masa studeného vzduchu, která se rozstříkne po zemi jako vichřice. protože má sílu a stoupá vysoko, kde je velká zima, umí vytvořit velikánské kroupy no a občas se podaří i to tornádo, to je vlastně hodně zdivočelý vzestupný proud.

důvod, proč v česku tornáda nebývají častá je prostě ten, že se tady obvykle netvoří supercely. ono aby byla ta energie dost vysoká, většinou to potřebuje dvě vzdušné masy, nahoře zimu, dole horko, dost prostoru k rozmachu, prostě nejsme v minesotě.

ale letadlo.... kurňa. ta supercela má vrchol třeba ve 20 km výšce. Průměr samotného vzestupného proudu může být kilometry. letadlo... může divně létat akorát proto, že kdyby vletělo do toho střihu větru nebo do těch krup, tak je to sebevražda pilota.

14.7.2021 20:35
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

.A určitě jste netušil, kde bude, ani přesně kdy bude.
To nevěděli ani odborníci.

Lovci bouří z Liberecka psali, že na to upozorňovali.

neverend

14.7.2021 20:37
neverend

XXX.XXX.213.247

Moyda napsal(a):
To byl neverend😂

Nebyl, ten už je dávno pryč.😀😀😀

14.7.2021 20:53

rapotacka11 napsal(a):
.A určitě jste netušil, kde bude, ani přesně kdy bude.
To nevěděli ani odborníci.

Lovci bouří z Liberecka psali, že na to upozorňovali.

no, lovci bouřek koukají na meteoradary a ona je vidět ta supercela. ta je vidět. a lovec bouřek jede, protože supercela je přesně to, co oni loví, vypadá to krásně na fotkách.

ale tornádo z toho fakt nebývá pravidelně, jen menšina supercel udělá tornádo a navíc tornádo může být velké nebo malé, krátce nebo dlouho trvající a to už se předpovědět opravdu nedá. to je jako kdyby náhodný větrný vír.

14.7.2021 20:55

Tak tornáda se tady občas objevovala už dřív, i když ne tak ničivá. Pamatuju se na rok 2013 v Krnově, hodně domů přišlo o střechu a byl taky poškozen kus lesa.

14.7.2021 21:19

Doufám, že nevěříte tomu, že nějaké letadlo vyvolalo tornádo. To byste se zařadila po bok Ilony Csákové, ta zase věří, že nad Brnem shazovali z letadla virus covidu.

Opakuji se :
Tak k tornádu mi přišly nějaké odkazy. Přiznám se, že jsem je neotvírala.

Třeba se tím někdo zabaví

14.7.2021 22:08
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

HAARP
https://search.seznam.cz/?q=haarp&oq=haarp&aq=-1&sourceid=szn-HP&sgId=Tm9uZSAxNjI2MjkzMTk2LjMwMA%3D%3D&hpplaceholder=Zkuste+vyhledat+%22co+s+sebou+na+vodu%22

14.7.2021 22:27

rapotacka11 napsal(a):
HAARP
https://search.seznam.cz/?q=haarp&oq=haarp&aq=-1&sourceid=szn-HP&sgId=Tm9uZSAxNjI2MjkzMTk2LjMwMA%3D%3D&hpplaceholder=Zkuste+vyhledat+%22co+s+sebou+na+vodu%22

K tomu snad ani není co dodat. Vlastně jo, tohle - netušila jsem, že jste milovník konspiračních teorií.

14.7.2021 22:39
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

Milovník?

14.7.2021 22:48

rapotacka11 napsal(a):
Milovník?

A ne snad?

14.7.2021 22:52
assil

XXX.XXX.121.3

K tomu snad ani není co dodat. Vlastně jo, tohle - netušila jsem, že jste milovník konspiračních teorií.

Kdo by nekonspiroval, když nám Američani poslední dobou posílají tak krásně bouřky jen v noci? Však takový konspirace jsou dobrý a mohlo by to zůstat.
Jinak covid vidím jako první kolečko salámu a myslím, že proti tomu co bude se máme dneska ještě dobře i s covidem.

14.7.2021 22:54
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

Čtu všechno.
Někdy jsou to "horory, konspirace", realita.
Teď jsem četla zvrácený horor ve dvou větách.
Zemřela mladá maminka, z ničeho nic, náhle.
Nevím nic bližšího, pak dám vědět proč ... nekonspiruji.

14.7.2021 23:05

rapotacka11 napsal(a):
Čtu všechno.
Někdy jsou to "horory, konspirace", realita.
Teď jsem četla zvrácený horor ve dvou větách.
Zemřela mladá maminka, z ničeho nic, náhle.
Nevím nic bližšího, pak dám vědět proč ... nekonspiruji.

Klidně čtěte, ale proč to dáváte sem? I bez toho se na každého valí z různých zdrojů nejrůznější teorie, tak proč to zde zahlcovat konspiračkami, jestliže v ně nevěříte?

Edit: než jsem dopsala příspěvek, doplnila jste svůj původní o poslední tři věty.

neverend

15.7.2021 00:43
neverend

XXX.XXX.213.247

Teorie jsou konspirační a pak ty co bereme jako pravdivé, protože nám to někdo řekl.🙂 Darwinova teorie, teorie velkého třesku a mnoho dalších.. To jsou všeobecné lži o vzniku světa, vývoji života a přitom větší ptákovinu jsem v životě nečetl.😀 Je to jako kdyby výbuchem vysoké pece vznikly funkční hodinky.😀 Některé Americké univerzity dokonce odmítaly vyučovat tyto bláboly, leč bylo jim to zakázáno..🙂 Na druhou stranu mnoho lidí se snažilo už říct své zážitky např. když sloužili pro skutečné pány tohoto světa, či o kontaktu s cizí civilizací a kdo jim to uvěří? Je to dobře zařízené když svatá pravda je jen ta moje a ostatní jsou konspirační teorie a blázni. Jsme z opic a víc se o to nestarejte.😀 Ve skutečnosti nejsme nic jiného než biostroje a ty lepší modely mají i mozek.😀

15.7.2021 06:04

neverend napsal(a):
Teorie jsou konspirační a pak ty co bereme jako pravdivé, protože nám to někdo řekl.🙂 Darwinova teorie, teorie velkého třesku a mnoho dalších.. To jsou všeobecné lži o vzniku světa, vývoji života a přitom větší ptákovinu jsem v životě nečetl.😀 Je to jako kdyby výbuchem vysoké pece vznikly funkční hodinky.😀 Některé Americké univerzity dokonce odmítaly vyučovat tyto bláboly, leč bylo jim to zakázáno..🙂 Na druhou stranu mnoho lidí se snažilo už říct své zážitky např. když sloužili pro skutečné pány tohoto světa, či o kontaktu s cizí civilizací a kdo jim to uvěří? Je to dobře zařízené když svatá pravda je jen ta moje a ostatní jsou konspirační teorie a blázni. Jsme z opic a víc se o to nestarejte.😀 Ve skutečnosti nejsme nic jiného než biostroje a ty lepší modely mají i mozek.😀

Jo, takže film Matrix je podle skutečnosti a vy jste přesvědčen, že jste ten lepší model. Vás je tady škoda.

neverend

15.7.2021 13:44
neverend

XXX.XXX.213.247

Jo, takže film Matrix je podle skutečnosti a vy jste přesvědčen, že jste ten lepší model. Vás je tady škoda.

To sice nejsem, ale poslední období jsem trávil v Nevadě kde otec pracuje.🙂 Bohužel veřejně o tom mluvit nemohu, protože ten by mě zabil.😀 Myslím ale, že nebude trvat dlouho a alespoň části pravdy se dozvíte. Prý se blíží čas určitých odtajnění.🙂

15.7.2021 13:55

Odtajněte to raději, až tu nebudu.

neverend

15.7.2021 16:20
neverend

XXX.XXX.213.247

Odtajněte to raději, až tu nebudu.

Já nic odtajňovat nebudu.😀 Ovšem už teď vím, že nás ten smích brzy přejde.😐

Neregistrovaný uživatel

15.7.2021 17:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.138

Ty voe už je to tu zas🤣🤣🤣🤣🤣🤣

neverend

15.7.2021 18:16
neverend

XXX.XXX.213.247

Ty voe už je to tu zas🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Ty voe není to tu zas, ale ještě pořád.😀😀

15.7.2021 18:31

Ufoni jsou tady, já si to hned myslel.Nebo Ilumináti. Nebo budou aktivovány čipy u naočkovaných.
Ale teď vážně. Fakt by mne zajímalo alespoň z jakého směru má ta změna přijít.

neverend

15.7.2021 20:09
neverend

XXX.XXX.213.247

Ufoni jsou tady, já si to hned myslel.Nebo Ilumináti. Nebo budou aktivovány čipy u naočkovaných.
Ale teď vážně. Fakt by mne zajímalo alespoň z jakého směru má ta změna přijít.

Trochu vnímavosti a zjistíte, že už ty změny dávno začaly.🙂

15.7.2021 20:26

Tak jsem asi natvrdlý. Krom toho že svět se vprdel obrací.

neverend

15.7.2021 20:37
neverend

XXX.XXX.213.247

Nejste natvrdlý, ale tak poslední zpráva o klimatických změnách nás posunula vlastně až do roku 2040. To co se původně počítalo až na toto období se děje už nyní. Čímž se zhruba v příští dekádě máme opravdu na co těšit. A nedostatky začnou místní konflikty a možná i globálního charakteru Boj o suroviny je naprosto jistý,akorát nevím jestli to bude v pondělí nebo až ve středu.😀 Včera jsem byl kupovat OSB desky a nejen že nejsou, ale cena asi trojnásobná.🙂 Železo to samé a další suroviny a výrobky jsou drahé a nedostatkové. Fakt si nemyslíte že za to může covid, že ne?🙂

15.7.2021 21:16

Krom toho že svět se vprdel obrací.

No mám stejnej pocit.

15.7.2021 21:23
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

Kam pudem ?
Na východ?
Tam to zavřou ...

neverend

15.7.2021 21:45
neverend

XXX.XXX.213.247

rapotacka11 napsal(a):
Kam pudem ?
Na východ?
Tam to zavřou ...

Bojím se, že před tímhle se nedá utéct.😐 Vím že v jistých oblastech USA budou záplavy v podstatě každý druhý den. Ostatně to není již nic tajného.Což bude katastrofa a v jiných částech světa to nebude o moc jiné. Když Vás nespláchne voda, tak zase díky suchu a neúrodě zemřete pomalu hlady. Asi jsme si zvykli až moc přizpůsobovat okolí sobě a svému pohodlí. Karta se obrací a okolí se nyní budeme muset přizpůsobit my.🙂 Holt nejhorší nemoc na světě se jmenuje důvěra a víra za níž už zaplatilo životem mnoho lidí v minulosti. Čili kdo věří v náhlé zlepšení či mu připadají události posledních let normální ať zůstane.🙂 Ovšem v případě že se ukážou ty konspirační teorie pravdivé, bude už pozdě a nikam se nikdo už nehne.

15.7.2021 21:56
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
Nejste natvrdlý, ale tak poslední zpráva o klimatických změnách nás posunula vlastně až do roku 2040. To co se původně počítalo až na toto období se děje už nyní. Čímž se zhruba v příští dekádě máme opravdu na co těšit. A nedostatky začnou místní konflikty a možná i globálního charakteru Boj o suroviny je naprosto jistý,akorát nevím jestli to bude v pondělí nebo až ve středu.😀 Včera jsem byl kupovat OSB desky a nejen že nejsou, ale cena asi trojnásobná.🙂 Železo to samé a další suroviny a výrobky jsou drahé a nedostatkové. Fakt si nemyslíte že za to může covid, že ne?🙂

Cukr Greta nezabrala, musel přijít bič. Nejsou ani blbý myčky na nádobí, kupovala jsem jednu nedávno a byl to boj.

16.7.2021 11:12
fikovnice

XXX.XXX.132.19

neverend napsal(a):
Bojím se, že před tímhle se nedá utéct.😐 Vím že v jistých oblastech USA budou záplavy v podstatě každý druhý den. Ostatně to není již nic tajného.Což bude katastrofa a v jiných částech světa to nebude o moc jiné. Když Vás nespláchne voda, tak zase díky suchu a neúrodě zemřete pomalu hlady. Asi jsme si zvykli až moc přizpůsobovat okolí sobě a svému pohodlí. Karta se obrací a okolí se nyní budeme muset přizpůsobit my.🙂 Holt nejhorší nemoc na světě se jmenuje důvěra a víra za níž už zaplatilo životem mnoho lidí v minulosti. Čili kdo věří v náhlé zlepšení či mu připadají události posledních let normální ať zůstane.🙂 Ovšem v případě že se ukážou ty konspirační teorie pravdivé, bude už pozdě a nikam se nikdo už nehne.

Tak, že jsou a budou klimatické změny, není žádná konspirační teorie. Změny klimatu se dějí a tím pádem budou častější záplavy (viz teď třeba Německo), silné bouřky, sucha,... Ale na tom nevidím nic konspiračního a už vůbec ne supertajného. Lidí je na planetě moc, migrace je také nežádoucí jev....jenže Vy se zřejmě domníváte, že to vše je někým řízeno, ne?

16.7.2021 12:42

fikovnice napsal(a):
Tak, že jsou a budou klimatické změny, není žádná konspirační teorie. Změny klimatu se dějí a tím pádem budou častější záplavy (viz teď třeba Německo), silné bouřky, sucha,... Ale na tom nevidím nic konspiračního a už vůbec ne supertajného. Lidí je na planetě moc, migrace je také nežádoucí jev....jenže Vy se zřejmě domníváte, že to vše je někým řízeno, ne?

Kápla jsi na to. Teď z něj ještě dostat, kdo točí tím termostatem.😁

16.7.2021 12:45
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Kápla jsi na to. Teď z něj ještě dostat, kdo točí tím termostatem.😁

Máldr, nebo Skalyjová?

16.7.2021 13:19

Změny klimatu se dějí, ale to co dělá přemnožený člověk planetě (splodiny, rabování nerostného bohatství a zase splodiny a chemie,plasty,odpad, kácení lesů,pralesů......) tak tohle v minulosti nebylo. Jo a krávy moc prdí, už to řeší v Bruselu.

Představte si blackout tak na dva tři dny stačí. V ten moment vám vytečou narvané mražáky s barfem a začnou se kazit, nepoteče voda, nepůjde topení a to ani plynové, nepůjde kanalizace, začne úplavice ,žloutenka a já navím co ještě. Budou zavřenéj Lidl s Kauflandem. Nikam nepojedete, protože nebudete mít benzín a nepůjde facebook a ani mobil.
A tohle zase není až tak nereálný scénář. A EU svou energetickou politikou tomuhle jde přímo vstříc.

16.7.2021 13:27

Změny klimatu se dějí, ale to co dělá přemnožený člověk planetě (splodiny, rabování nerostného bohatství a zase splodiny a chemie,plasty,odpad, kácení lesů,pralesů......) tak tohle v minulosti nebylo. Jo a krávy moc prdí, už to řeší v Bruselu.

Představte si blackout tak na dva tři dny stačí. V ten moment vám vytečou narvané mražáky s barfem a začnou se kazit, nepoteče voda, nepůjde topení a to ani plynové, nepůjde kanalizace, začne úplavice ,žloutenka a já navím co ještě. Budou zavřenéj Lidl s Kauflandem. Nikam nepojedete, protože nebudete mít benzín a nepůjde facebook a ani mobil.
A tohle zase není až tak nereálný scénář. A EU svou energetickou politikou tomuhle jde přímo vstříc.

Není nereálný, ale nestrašte. Už jsem se tak nějak naučila žít ze dne na den, ačkoliv dřív jsem s tím měla problém a plánovala jsem nejmíň půl roku dopředu. A už jsem se smířila i s tím, že do Dolomit v nebližší době nepojedu. Teď jen vím, že v srpnu máme 4 výstavy, řeším testování a víc slyšet nechci. V rámci duševního zdraví. Ano, možná strkám hlavu do písku, ale krávy stejně prdět budou a s tím ostatním taky nic nenadělám.

16.7.2021 13:41

Ale tohle není o strašení, to je jen o zamyšlení. To že před nějakým problémem zavřu oči, nebo uteču tak tím nic nevyřeším, on nezmizne.

Zkuste si přečíst a není to konspirace, ono to je myšleno vážně.

https://www.protiproud.cz/politika/5907-europarlament-pracuje-jak-na-prdici-kravy-tyranim-zvirat-k-lepsimu-svetu-stravovaci-smernice-pro-obcany-eu-bojovat-za-mir-dokud-nezustane-kamen-na-kameni-konecnym-cilem-hladomor-pirati-se-jiste-vynasnazi.htm

16.7.2021 13:44

Ale tohle není o strašení, to je jen o zamyšlení. To že před nějakým problémem zavřu oči, nebo uteču tak tím nic nevyřeším, on nezmizne.

https://www.protiproud.cz/politika/5907-europarlament-pracuje-jak-na-prdici-kravy-tyranim-zvirat-k-lepsimu-svetu-stravovaci-smernice-pro-obcany-eu-bojovat-za-mir-dokud-nezustane-kamen-na-kameni-konecnym-cilem-hladomor-pirati-se-jiste-vynasnazi.htm

Ježíš, fakt ne, tohohle jsem četla fakt fůru a já dělám, co můžu. A nezlobte se, ale přednášky lidem na vesnici fakt dělat nebudu. O to už jsem byla několikrát požádána a nechci.

16.7.2021 13:54
Terven

XXX.XXX.110.191

Jasný, no...jenomže já konkrétně se nad takovými věcmi zamýšlím víc než je zdrávo - a hodně z nás tady to má podobně. Takže pro nás už je čtení tohoto zbytečným sebemrskačstvím a důvodem k ještě větší úzkosti a obavám. Není to zavírání očí před problémem...on kupodivu nezmizne ani když se jím budu užírat od rána do večera.
Naopak lidi, kteří by si podobný věci číst měli, si je nikdy nepřečtou.

16.7.2021 14:00

Kdo je připraven není překvapen.
A ti, které nic nezajímá, vše je blbost a konspirace, tak ti se budou hroutit jako první až to příjde, a ono to jednou příjde.

16.7.2021 14:13

Kdo je připraven není překvapen.
A ti, které nic nezajímá, vše je blbost a konspirace, tak ti se budou hroutit jako první až to příjde, a ono to jednou příjde.

Není to tom, že nás nic nezajímá. A taky netvrdím, že to nepřijde. Ale až to přijde, tak to přijde, pak to budu řešit. Nebo co vy si představujete, že máme dělat? Já když aktivistům řekla, že dělám, co můžu, byli na mě dost nepříjemní. Prý nedělám dost. Přitom mě neznají a nevědí, co vlastně dělám. Pokud ale chci někoho přesvědčit o tom, že může dělat víc, tak takhle se to nedělá, víte.

neverend

16.7.2021 14:46
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):

Dnes už na tom nic konspiračního nevidíte, ale kdyby Vám tohle někdo vyprávěl před dvaceti lety, tak si budete klepat na čelo.🙂 Jestli to někdo řídí? K čemu Vám to bude to vědět? Mimo to informace jsou k dispozici a na Vás je jen je roztřídit a opustit dogma "pravdy" vštěpované Vám a většině již od útlého věku.🙂 Hele mě by taky nikdy nenapdlo, že soudruh Stalin byl taková svině a ze začátku si s Hitlerem podepsali i dohodu.🙂 Tedy pokud půjdu do detailů, tak ani dnes nevím jestli zase teď někdo nelže.😀 Prostě jsem zvyklý připouštět mnoho možností a víru přenechám pánbíčkářům. I když nakonec se možná ukáže, že té pravdě o tom vzniku a vývoji na planetě nakonec oni jsou blíž než dnešní "vědátoři".🙂

16.7.2021 14:51

Není to tom, že nás nic nezajímá. A taky netvrdím, že to nepřijde. Ale až to přijde, tak to přijde, pak to budu řešit. Nebo co vy si představujete, že máme dělat? Já když aktivistům řekla, že dělám, co můžu, byli na mě dost nepříjemní. Prý nedělám dost. Přitom mě neznají a nevědí, co vlastně dělám. Pokud ale chci někoho přesvědčit o tom, že může dělat víc, tak takhle se to nedělá, víte.

Na aktivisty se vykašlete a vůbec s nimi nediskutujte.

16.7.2021 14:51

Můj názor je, že blackout není žádné sci-fi.....že to může reálně nastat.

16.7.2021 14:52

Tak kdyby mně někdo před 20 lety řekl, že budeme nosit náhubky a všechno bude zakázaný, taky bych nevěřila.
Jinak jo, info, kdo to řídí a co si vymysleli vědátoři, je mi v podstatě k prdu. K životu to nepotřebuju.

16.7.2021 15:06
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

Tak kdyby mně někdo před 20 lety řekl ...

Já často vzpomínám, jak nám na základce učitel
vyprávěl, jak v Americe běží v TV každou chvilku
reklama (i ve filmu! ) .
Další věc, kterou jsme nechápali a smáli jsme se tomu,
že si lidi kupují čistou vodu ( ) v lahvích.
A máme to tady taky.

16.7.2021 15:12
assil

XXX.XXX.121.3

Na aktivisty se vykašlat a prostě zamyslet se a připravit se, velice jednoduše - nepůjde xx dní proud, musím mít pitnou vodu, jídlo a mít si ho kde ohřát, teplo. Jak to zařídit?
Řešit to až když blackout nastane je pozdě.

16.7.2021 15:14

Na aktivisty se vykašlete a vůbec s nimi nediskutujte.

Už nediskutuju. Byla to známá a když jsem jí taktně naznačila, že akce Animal Rebellion (nebo možná Extinction Rebellion, už nevím) nemají na vesnici žádný vliv, tak byla docela nepříčetná. Takže už nediskutuju. Ať si dělají, co uznají za vhodné. A naivně si myslí, že spasí svět.

16.7.2021 15:18

assil napsal(a):
Na aktivisty se vykašlat a prostě zamyslet se a připravit se, velice jednoduše - nepůjde xx dní proud, musím mít pitnou vodu, jídlo a mít si ho kde ohřát, teplo. Jak to zařídit?
Řešit to až když blackout nastane je pozdě.

Jenže to dopředu ve městě v paneláku asi moc řešit nejde. Na vesnicích jsou lidi přece jen trochu odolnější a s lesčím si umí poradit. Ale i tak je to stejně jen dočasné řešení, si myslím.

Neregistrovaný uživatel

16.7.2021 15:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.56

Tak za barakem kravin, na dvore studna. Par funkcnich zbrani v baraku vcetne kuse. Takze za me zatim dobry 😁

asimoznaprepper

16.7.2021 15:57
asimoznaprepper

XXX.XXX.237.233

Celé to "přežití" po apokalipse (dodej dle situace cokoliv od 3-denního výpadku elektřiny po zhroucení právního státu) má řadu zastánců a odpůrců. Někdo tvrdí, že nemá cenu "přežívat", jiní tomu obětují čas, úspory, ...

Takže..."podle chuti každého soudruha".

Na pár dní lze mít zásoby jídla i v paneláku ...

Na delší dobu?

http://www.prepper.cz/

a další odkazy...

Přidejte reakci

Přidat smajlík