Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.12.2021 19:04

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Já teď dočítám a tohle mě zaujalo :
Fikovnice píše:
"Ptali, řekla jsem, že se cítím zdravotně špatně..."

A přesto tě naočkovali? Mě kvůli nachlazení na klíšťovku nenaočkovali .
Stejně tak dětská doktorka děti před každým očkováním řádně poslechla, prohlídla krk a i kdyby měla dečka jen rýmu, tak je prostě neočkuje

Když se člověk fakt cítí špatně, tak by snad na očkování vůbec neměl jít sám od sebe, a přeobjednat se.

17.12.2021 19:14

U nás - synovi v pondělí vyšel dvakrát antigen pozitivně, a měl typické příznaky covidu - bolest hlavy, v krku, zdálo se mu, že ztrácí čich. V úterý na PCR, ve středu pozitivní výsledek. Ale ty příznaky vymizely, je mu fajn. Je očkovaný dvěma dávkami pfizeru, někdy v létě. Já jsem se s ním potkala v sobotu, a protože jsme měli včera firemní akci, konzultoval jsem situaci s mojí praktickou lékařkou, a ta mě odeslala na PCR test. Nejdřív 5 dnů od rizikového kontaktu, tak ve středu. Ještě ve středu výsledek - negativní. Jsem očkovaná dvěma dávkami pfizeru, druhou jsem měla v polovině června. Synova partnerka, taktéž očkovaná, je negativní.

17.12.2021 21:21
assil

XXX.XXX.121.3

Fikovnice píše:

Stejně tak dětská doktorka děti před každým očkováním řádně poslechla, prohlídla krk a i kdyby měla dečka jen rýmu, tak je prostě neočkuje

Covid se očkuje i s nachlazením, jediná kontraindikace je covid.

17.12.2021 21:29

assil napsal(a):

Já jsem posouvala 2. dávku kvůli viróze, ale to mi bylo celkově blbě.

17.12.2021 21:39
Šarina

XXX.XXX.200.119

assil napsal(a):

Já bych s nachlazením na žádné očkování nešla.
Ani psa s jakýmikoliv zdravotními problémy bych nenechala očkovat.
A je mi jedno, co by mi kdo zrovna tvrdil.
Jsem ze staré školy a takto mi to celý život říkali.
V té normální době.

18.12.2021 09:14
fikovnice

XXX.XXX.132.152

Fikovnice píše:

Jo jo, souhlasím s "Ir.mou", že by mě vůbec těžko kdy naočkovali... I proto jsem sháněla tu KI. Když jsem zjistila, že asi nepochodím, tak jsem prostě udělala rozhodnutí . Dr. v očko centru se do toho moc jít nechtělo, chtěl, abych přišla do nemocnice. Nicméně já nemám Modernu (jak se tu někdo ptal), já opravdu chtěla Janssena a ten byl jen v očko centru. Takto jsem to i zdůvodnila dr. tam. Jinak neměla jsem žádnou celkovou reakci , jinak možná trochu překvapivě mě až dnes začala bolet ta ruka. Ale je to samozřejmě k vydržení!

18.12.2021 10:12

Zajímavé je, kolik lidí má teď angínu. Sleduji to teda od září. Oni hrají lodě nebo tak něco. Fandím angíně.

18.12.2021 11:27

fikovnice napsal(a):
Jo jo, souhlasím s "Ir.mou", že by mě vůbec těžko kdy naočkovali... I proto jsem sháněla tu KI. Když jsem zjistila, že asi nepochodím, tak jsem prostě udělala rozhodnutí . Dr. v očko centru se do toho moc jít nechtělo, chtěl, abych přišla do nemocnice. Nicméně já nemám Modernu (jak se tu někdo ptal), já opravdu chtěla Janssena a ten byl jen v očko centru. Takto jsem to i zdůvodnila dr. tam. Jinak neměla jsem žádnou celkovou reakci , jinak možná trochu překvapivě mě až dnes začala bolet ta ruka. Ale je to samozřejmě k vydržení!

Janssena? Půl roku tu očkování probíráte ze všech možných i nemožných úhlů, a pak si vyberete vakcínu, která má nejkratší účinnost a nejhorší výsledky co se nežádoucích reakci týká. Nechapu. U vás, která se tu prezentujete jako lékařka...

18.12.2021 11:33

Protože to je jen jedna dávka, takže můžu dřív do kina :-)
Já vim, úplně nevyžádaný komentář :D ale náš dr. tím chtěl tady taky očkovat, náhle si to rozmyslel a objednal Modernu.
Tam se mi líbí akorát ten japonský most a lekníny.

18.12.2021 12:00

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Janssena? Půl roku tu očkování probíráte ze všech možných i nemožných úhlů, a pak si vyberete vakcínu, která má nejkratší účinnost a nejhorší výsledky co se nežádoucích reakci týká. Nechapu. U vás, která se tu prezentujete jako lékařka...

ale tak logicky

jansen je vakcína pro lidi, kterým je úplně jedno nějaká účinnost ale potřebují co nejrychleji a s co nejmenším sraním to potvrzení.

18.12.2021 12:02

Protože to je jen jedna dávka, takže můžu dřív do kina :-)
Já vim, úplně nevyžádaný komentář :D ale náš dr. tím chtěl tady taky očkovat, náhle si to rozmyslel a objednal Modernu.
Tam se mi líbí akorát ten japonský most a lekníny.

je impresionismus už moderna?

18.12.2021 12:15

ale tak logicky

jansen je vakcína pro lidi, kterým je úplně jedno nějaká účinnost ale potřebují co nejrychleji a s co nejmenším sraním to potvrzení.

bodlinko, já to chápu. Ale fíkovnice se hodně bála reakce na očkování a nežádoucích účinků. A u Janssena je ten výskyt nejčastější.

18.12.2021 12:37

bodlinko, já to chápu. Ale fíkovnice se hodně bála reakce na očkování a nežádoucích účinků. A u Janssena je ten výskyt nejčastější.

Naštěstí to proběhlo bez velké reakce, aspoň v krátkodobém pohledu.

Výběr vakcíny komentovat nebudu, každý vybírá podle jiných kritérií.

18.12.2021 13:17

je impresionismus už moderna?

Ne nutně. Je "druh" impres. Ony se kryjí, myslím, záleží, esi u toho mostu fakt byl a v kterém roce :-) Ale esi se bavíme o vakcíně, tak to je určitě impres. Jakože "zbytek si domyslete". Mě se na to radši neptat, mně se čmáranice ne/líbí a z Lůvru by mě vyrazili.

18.12.2021 13:20

Jenže v restauracích a ubytovacích zařízeních vám první dávku u Pfizera a Moderny neuznají, jen Janssena. A ještě nedávno jste tady psaly, že je v pořádku i tento důvod, aby se lidi nechali očkovat, že aspoň nějak se docílí vysoké proočkovanosti. Teď už vadí i toto. Proč teda ten Janssen je vůbec k dispozici?

18.12.2021 13:27
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

ale tak logicky

Myslím , že přesná definice, proč volila fikovnice janssen

+ To není mRNA

18.12.2021 13:29

+ To není mRNA

Takže to je bez čipu?

18.12.2021 13:31

Dája6 napsal(a):
Tak já 2x Moderna a 1x Pfizer, manžel 3x Pfizer. Oba bez problému a to máme oba 62let a k tomu prodělaný covid před rokem.
Dája

U nás já i manžel 3x Pfizer, moji rodiče 85,86 taky 3x Pfizer a všíchni naprosto bez problémů. Koronu u nás neměl nikdo, zatím. Je teda fakt, že já jsem neměla nikdy v životě chřipku. Nevím, co je. Trpěla jsem dříve na angíny, ale stačílo vzít 2 dny ATB a bylo po angíně. Tak snad to tak zůstane.

18.12.2021 13:32

Jenže v restauracích a ubytovacích zařízeních vám první dávku u Pfizera a Moderny neuznají, jen Janssena. A ještě nedávno jste tady psaly, že je v pořádku i tento důvod, aby se lidi nechali očkovat, že aspoň nějak se docílí vysoké proočkovanosti. Teď už vadí i toto. Proč teda ten Janssen je vůbec k dispozici?

Proč teda ten Janssen je vůbec k dispozici?

To by mě taky zajímalo. Neměla bych proti němu nic, kdybych nečetla nebo neslyšela, že je vlastně z dostupných vakcín nejhorší. Nejkratší účinnost, nejvíc nežádoucích reakcí. U moderny, astry i pfizeru jsou sice dvě dávky - základní - ale mají delší účinnost. Po janssenu je nutné přeočkování pfizerem (nevím, jestli i modernou), a lze už po dvou měsících.

18.12.2021 13:32

Takže to je bez čipu?

18.12.2021 13:37

Já na tom nepochopila hlavně to, že když se ze zdravotních důvodů očkovat nemůžu, tak ať to stojí za to, dám si tu nejhorší vakcínu.
Ale já jsem nechápavá, no, mě si nevšímejte.

To, že když u mě bydlí jeden vir, tak nepřijde druhý vir, to o bakteriích asi platit nebude, co? Anebo dá se nějak rozeznat, jestli je angína dílo bakterie/viru?

18.12.2021 13:39

Když čtu mRNA, tak se mi to v hlavě okamžitě mění na mRSA. Já to prostě nedám nikdy.

18.12.2021 13:45
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Takže to je bez čipu?

Samozřejmě, že je to bez čipu. Čipy se do očkování nedávají. Ty konspirační teorie mi už lezou krkem!
Každý, kdo má všech pět pohromadě, ví, že čipy se dávají do vody.

18.12.2021 13:49

Já na tom nepochopila hlavně to, že když se ze zdravotních důvodů očkovat nemůžu, tak ať to stojí za to, dám si tu nejhorší vakcínu.
Ale já jsem nechápavá, no, mě si nevšímejte.

To, že když u mě bydlí jeden vir, tak nepřijde druhý vir, to o bakteriích asi platit nebude, co? Anebo dá se nějak rozeznat, jestli je angína dílo bakterie/viru?

virům je úplně jedno, kdo už tam bydlí

a umí takové super věci jako superinfekce a pak si třeba vymění kus genomu

jako třeba tenhleten co to je nakonec za politicky korektní písmenko. omikron

tentononc omikron má ve svým genu pro spike protein sekvenci, která je úplnou náhodou úplně totožná se sekvencí co má ve spike proteinu lidskej koronavirus co způsobuje rýmu.

18.12.2021 13:55
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

tentononc omikron má ve svým genu pro spike protein sekvenci, která je úplnou náhodou úplně totožná se sekvencí co má ve spike proteinu lidskej koronavirus co způsobuje rýmu.

Ten poslední odstavec prosím vysvětlit, tedy hlavně: a z toho plyne?

18.12.2021 13:57
Varaxi

XXX.XXX.129.250

lesnížínka napsal(a):

Hádám, že to s jistotou nikdo neví. Ale něco to možná napovídá.

18.12.2021 13:58
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Holky, zdá se mi to, nebo nikde nebyla dlouho Sardullah? Ráno jsem přemýšlela nad svým bílým psem v tom blacku, co tu máme a bleskly mi Sardullah holky...že jsem dlouho nic nečetla Je s ní někdo teďka v kontaktu?

18.12.2021 14:00

lesnížínka napsal(a):

plyne z toho akorát to, že je pověra že virus nepůjde tam, jde už je jiný virus, je jim to fakt jedno.

18.12.2021 14:04

Ale měli by po první dávce rozočkovaným uznávat PCR test. A k dispozici na pojišťovnu jich je 5 měsíčně.

18.12.2021 14:09

"omikron má ve svým genu pro spike protein sekvenci, která je úplnou náhodou úplně totožná se sekvencí co má ve spike proteinu lidskej koronavirus co způsobuje rýmu."

Máte zdroj? To mě dost zajímá.

18.12.2021 14:14
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Ale měli by po první dávce rozočkovaným uznávat PCR test. A k dispozici na pojišťovnu jich je 5 měsíčně.

Jo jo, to by pravé mělo fungovat i v tom hotelu. Kamarádka takto po první dávce + PCR chodila všude tak jako by byla očkovaná.. Dostala taky QR kód.
To jsme tu ale nedávno už také psali.

18.12.2021 14:20

Andrýsek3 napsal(a):
Jo jo, to by pravé mělo fungovat i v tom hotelu. Kamarádka takto po první dávce + PCR chodila všude tak jako by byla očkovaná.. Dostala taky QR kód.
To jsme tu ale nedávno už také psali.

Jenže jak kde, někde test nestačí. Bohužel. A někde ani nemáte šanci se na ten PCR test objednat. A někde ani na druhou dávku očkování. Kluk je očkovaný první dávkou 19.11., na druhou nepřišla SMS a když jsme volali na 1221, tak prostě nejsou termíny. Já to ještě stihla, jdu 3.1. a to jsem měla tu první 3.12. Asi ten systém nějak nechápu.

18.12.2021 14:21

lesnížínka napsal(a):

Mně z toho plyne, že je to laboratorní k.rva.

18.12.2021 14:22

"omikron má ve svým genu pro spike protein sekvenci, která je úplnou náhodou úplně totožná se sekvencí co má ve spike proteinu lidskej koronavirus co způsobuje rýmu."

Máte zdroj? To mě dost zajímá.

https://osf.io/f7txy/

18.12.2021 14:26

Omikron vznikl v těle někoho, kdo měl něco + sarscov2?
To on si tak může vymýšlet u každého člověka něco jiného třeba? A co zvířata, pořád nejsou zdroj nákazy?
A já jdu pryč, vlastně nechci nic vědět.

18.12.2021 14:33

Varaxi napsal(a):
Samozřejmě, že je to bez čipu. Čipy se do očkování nedávají. Ty konspirační teorie mi už lezou krkem!

😀😀😀😆

18.12.2021 14:37

Díky. To vysvětluje náhlý vznik tolika změn naráz.

18.12.2021 14:39

To on si tak může vymýšlet u každého člověka něco jiného třeba? A co zvířata, pořád nejsou zdroj nákazy?

Ne něco + sarscov, ale jiný (běžný) koronavirus +sarscov.

18.12.2021 14:47

jo, on si může vymýšlet u každého člověka něco jiného. u většiny na to má málo času, protože zdravý imunitní systém ho tak do 14 dní zničí. ale ne u všech lidí a čím déle je v těle tím víc času je na různé srandy. jako mutace a nebo takovéhle rekombinace s jakýmkoliv jiným vhodným virem, kterého potká ve stejné buňce.

u drůbeže je koronavirů velká hromada kmenů, z nichž mnohé jsou geograficky odlišné a v různých oblastech jsou různé a může být kmen, který se vyskytuje třeba jen v jedné drůbežárně.

podstata FIP u koček je právě taková de novo mutace která vede ke změně tropismu viru

prasata mívávala koronavirový těžký zánět střev, hromadně to likvidovalo selata jako nebezpečná nákaza, než zmutoval, změnil tropismus na respirační výrazně méně nebezpečný ale nakažlivější a od té doby je klid

18.12.2021 15:24

Takže když se budem chovat jak prasata, tak ok :-)

18.12.2021 15:24
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Jenže jak kde, někde test nestačí. Bohužel. A někde ani nemáte šanci se na ten PCR test objednat. A někde ani na druhou dávku očkování. Kluk je očkovaný první dávkou 19.11., na druhou nepřišla SMS a když jsme volali na 1221, tak prostě nejsou termíny. Já to ještě stihla, jdu 3.1. a to jsem měla tu první 3.12. Asi ten systém nějak nechápu.

Jak jak kde? To nezávisí na konkrétním hotelu nebo restauraci. Ty podmínky jsou stejné, vydané vládou. Povolenku mají očkování a pak dále výjimky jako jsou děti, rozočkovaní a kontraindikace, kterým stačí test.

18.12.2021 15:55

Andrýsek3 napsal(a):
Jak jak kde? To nezávisí na konkrétním hotelu nebo restauraci. Ty podmínky jsou stejné, vydané vládou. Povolenku mají očkování a pak dále výjimky jako jsou děti, rozočkovaní a kontraindikace, kterým stačí test.

Podmínky vydané vládou jsou stejné, ale každý si je může vykládat jinak a taky to tak je.

18.12.2021 16:12

Podmínky vydané vládou jsou stejné, ale každý si je může vykládat jinak a taky to tak je.

No to nemůže.

18.12.2021 16:22

Tak mám termín na třetí dávku a jdu na Silvestra ráno.....mám 2x pfizera a teď to vypadá, že bude asi taky pfizer...raději bych modernu, prý je kombinace vakcín lepší, ale ve své podstatě je to asi jedno.

18.12.2021 16:58

Tak mám termín na třetí dávku a jdu na Silvestra ráno.....mám 2x pfizera a teď to vypadá, že bude asi taky pfizer...raději bych modernu, prý je kombinace vakcín lepší, ale ve své podstatě je to asi jedno.

Taky to tak budeme mít, Modernu u nás nikde nemají. Na termín teprve čekáme, ještě nepřišel PIN2

18.12.2021 17:01

No to nemůže.

Nemůžou opatření ignorovat nebo zmírňovat, ale zpřísnit je sami od sebe asi mohou.

18.12.2021 17:11

Taky to tak budeme mít, Modernu u nás nikde nemají. Na termín teprve čekáme, ještě nepřišel PIN2

Tak to mě přišla včera sms, že už se mohu registrovat na třetí dávku, tak jsem se zaregistrovala a PIN2 přišel za necelou hoďku a termínů hafec.

18.12.2021 18:34

Tak to mě přišla včera sms, že už se mohu registrovat na třetí dávku, tak jsem se zaregistrovala a PIN2 přišel za necelou hoďku a termínů hafec.

U nás jsou všude fronty. Přímo ve městě je to zasekané zcela, tak si popojdeme do sousedního městečka, kde bychom snad měli přijít na řadu dřív.

18.12.2021 18:38
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Hele, tak dobrý, už se našla!
Stejně to bylo s mamkou. Zaratila PIN2, tak jsem jí vyřizovala novou rezervaci, to trvalo pár hodin, pak hned poslali termíny, vlastně to bylo v pátek a od pondělí si mohla vybrat z x termínů každý den. Jely jsme hned to pondělí, má 3x Pfizera.

18.12.2021 20:02

lesnížínka napsal(a):
Stejně to bylo s mamkou. Zaratila PIN2, tak jsem jí vyřizovala novou rezervaci, to trvalo pár hodin, pak hned poslali termíny, vlastně to bylo v pátek a od pondělí si mohla vybrat z x termínů každý den. Jely jsme hned to pondělí, má 3x Pfizera.

Taky bych si to ráda odbyla třeba teď mezi svátky, kdyby náhodou byla nějaká reakce. Ale kdoví co nečekám, poprvé jen půldenní únava, podruhé navečer 37,1 a ráno už dobrý.

18.12.2021 20:10

Tak když to tady tak čtu, tak tam v pondělí znova volám a nenechám se odbýt. Když už mladej na tu první dávku šel, tak na té druhé co nejdřív budu prostě trvat.

18.12.2021 20:17
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Takže to je bez čipu?

Jj, megi bohužel vakcíny hrazené pojišťovnou jsou bez čipů všechny ..

Ale nezoufejte, když si připlatite 690,- za kvalitnější můžete mít s čipem (je to teď novinka 😘)

18.12.2021 20:42

lesnížínka napsal(a):

Aha, tak já ani nevím, že jsem se ztratila......

Jo s těma termínama to u nás podobně, ale já byla po druhý dávce taková ospalá, vlastně jsem na etapy prochrápala celej den a protože teď už mimo vánočních svátků nevychází dva dny volna (rezerva, kdybych měla nějakou větší reakci), tak jsem zvolila ten Silvestr.

Jinak s tou únavou po očkování to bylo náhodou super....asi kdybych musela, tak normálně funguju, ale takhle dobře už jsem si dlouho neodpočinula, tak si teď říkám, že jsem neměla volit termín ráno, ale nějakej večerní, že bych třeba i dobře spala v noci.
I když včera jsem usnula celkem obstojně kolem jedný v noci, bohužel kolem půl čtvrtý se mi před barákem začali dost nahlas debatovat nějaký kluci, což teda nevím jestli by mě vzbudilo, ale bohužel to vzbudilo Jessinu, co spí se mnou v posteli, takže zablafala takovým způsobem, že se mi málem rafla pumpa, potvora, když chce, tak má hlas jak zvon...to bylo probuzeníčko ....a než se mi zase povedlo usnout, tak bylo skoro ráno.

18.12.2021 20:47

Tak když to tady tak čtu, tak tam v pondělí znova volám a nenechám se odbýt. Když už mladej na tu první dávku šel, tak na té druhé co nejdřív budu prostě trvat.

Jestli si dobře pamatuju, pak větší odstup mezi 1. a 2. dávkou vyvolává lepší imunitní odpověď.

18.12.2021 20:53
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Vy jste nedostali termín na druhou dávku hned při registraci na první ?

Já když objednavala rodiče i tchyni s tchánem automaticky naskočil termín druhé dávky -na hodinu přesně po třech týdnech od první dávky ...

Na druhou dávku se už nikdo znovu neregistroval - takže SMS s dalším kodem už nepřijde

18.12.2021 21:13

Já když objednavala rodiče i tchyni s tchánem automaticky naskočil termín druhé dávky -na hodinu přesně po třech týdnech od první dávky ...

Na druhou dávku se už nikdo znovu neregistroval - takže SMS s dalším kodem už nepřijde

Měli jsme to stejně....teda vlastně všichni očkovaní, co znám...resp. už při registraci první dávky jsem měla vygenerovaný termín té druhé, ale ten nám stejně pozměnili v očkovacím centru.
Prostě dostali jsme první dávku a toho a toho dne přijdete na druhou.

18.12.2021 22:10

Ne, syn byl na první dávce v nemocnici v Pardubicích, kde studuje a termín na druhou opravdu nedostal. I když se dívám na očko.uzis, tak to tam fakt nemá. SMS mu dosud nepřišla, dnes jsme tam volali a prý máme být trpěliví, mají toho moc.

18.12.2021 22:11

Jestli si dobře pamatuju, pak větší odstup mezi 1. a 2. dávkou vyvolává lepší imunitní odpověď.

Ale jak větší? Do kdy to platí, aby pak ta první byla platná? Já už v tom mám fakt chaos.

18.12.2021 22:24
fikovnice

XXX.XXX.132.152

https://www.youtube.com/watch?v=4oEjh9Jq7KU

...cca 42. minuta (od 41:28) - pro ty, kdo chtějí naslouchat i jiným než mainstreamovým názorům...

18.12.2021 22:32
fikovnice

XXX.XXX.132.152

+ To není mRNA

+ naposlouchání mnoha různých rozhovorů + načtení dostupných info + rozhovor v očkocentru s lékařem + nějaké konzultace + profesor Beran (výše) - člověk, kterému věřím .

18.12.2021 22:46
fikovnice

XXX.XXX.132.152

Ale jak větší? Do kdy to platí, aby pak ta první byla platná? Já už v tom mám fakt chaos.

https://www.mzcr.cz/wp-content/uploads/2021/12/platnost_certifikatu_12-2021.pdf

A moc Tě zdravím!

18.12.2021 22:50
fikovnice

XXX.XXX.132.152

Prof. MUDr. Jiří Beran, CSc.:

"Od roku 1994 se zabývá klinickým vývojem očkovacích látek, především pak proti chřipce, lymeské borelióze, klíšťové meningoencefalitidě, virové hepatitidě A, břišnímu tyfu, streptokokovým, meningokokovým nákazám, RS viru a virové hepatitidě B. V oblasti intervenčních sérologických přehledů a studií s očkovacími látkami (provedl jich asi kolem 50 s cca celkem zařazenými 40 000 osobami) za posledních 25 let nemá v ČR konkurenci a patří v této oblasti mezi nejvíce citované evropské lékaře ve světě."

18.12.2021 22:50
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Má Pfizer ?

Řešili jsme to s tátou a řekli nám druhá dávka max. 42 dní u vakcíny Pfizer/BioNTech

Je to,ale info z března. Zda s terminama ještě hýbali nevím 🤔

18.12.2021 22:56
fikovnice

XXX.XXX.132.152

Má Pfizer ?

Řešili jsme to s tátou a řekli nám druhá dávka max. 42 dní u vakcíny Pfizer/BioNTech

Je to,ale info z března. Zda s terminama ještě hýbali nevím 🤔

Toto teď visí na stránkách MZd u Comirnaty:

Ideální interval mezi 1. a 2. dávkou je 21 dní. Možné rozmezí pro aplikaci 2. dávky je 19. – 23. den, tj. minus 2 až plus 2 dny.

SPC Comirnaty má uvedeno toto:

Druhou dávku se doporučuje podat 3 týdny po první dávce.

18.12.2021 23:03
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

fikovnice napsal(a):
Toto teď visí na stránkách MZd u Comirnaty:

Ideální interval mezi 1. a 2. dávkou je 21 dní. Možné rozmezí pro aplikaci 2. dávky je 19. – 23. den, tj. minus 2 až plus 2 dny.

SPC Comirnaty má uvedeno toto:

Druhou dávku se doporučuje podat 3 týdny po první dávce.

Mělo by to tak být .

Ale Sarah psala, že její jsyn by na 1.davce už 19.11. a nemůže se dostat na termín pro druhou dávku. !

To už teď má rozestup měsíc .. 🤔

My resili s tátou, že nemohl dostat druhou dávku po těch 21ti dnech, protože se mu udělal zánět v noze ... Musel být přeléčen ATB ,a Dr. Říkala že max je 42 dní. Ale nestihl ani těch 42 dní, takže pak nikdo nevěděl a už mu tu druhou nedali vůbec. Až teď dostal druhou,když se začalo očkovat třetí dávkou.

18.12.2021 23:03

Myslím, že asi do 60 nebo 65 dnů. Já byla očkovaná v době, kdy byl standardní odstup mezi dávkami 42 dnů, ale v době termínu 2. dávky jsem chytla nějakou virózu, tak se mi to ještě o 12 dní posunulo. V očko centru říkali, že dobrý, že se to ještě do limitu vleze i s rezervou.

18.12.2021 23:11
fikovnice

XXX.XXX.132.152

Mělo by to tak být .

Ale Sarah psala, že její jsyn by na 1.davce už 19.11. a nemůže se dostat na termín pro druhou dávku. !

To už teď má rozestup měsíc .. 🤔

My resili s tátou, že nemohl dostat druhou dávku po těch 21ti dnech, protože se mu udělal zánět v noze ... Musel být přeléčen ATB ,a Dr. Říkala že max je 42 dní. Ale nestihl ani těch 42 dní, takže pak nikdo nevěděl a už mu tu druhou nedali vůbec. Až teď dostal druhou,když se začalo očkovat třetí dávkou.

Aha, já to blbě četla, díky za upřesnění...

18.12.2021 23:28

Možná se to zas změnilo, ale tohle se o imunitní odpovědi při různých odstupech dávek psalo v létě:
https://www.barrandov.tv/rubriky/zpravy/zahranicni/idealni-rozestup-mezi-davkami-vakciny-pfizer-je-osm-tydnu-tvrdi-britsti-vedci_16586.html

18.12.2021 23:38
fikovnice

XXX.XXX.132.152

Pro "Balu":
"Po janssenu je nutné přeočkování pfizerem (nevím, jestli i modernou), a lze už po dvou měsících."

Nikoli. Je to, pokud vím, jen doporučení EMA. Janssen je stále vedený jako jednodávkový. Prodělání nemoci + jedna dávka vakcíny = asi 30 x vyšší ochrana proti reinfekci! (samotná nemoc 13 x vyšší ochrana + 1 dávka vakcíny 2 x vyšší ochrana; další přeočkování se lidem po prodělání COVIDu nedoporučuje )

18.12.2021 23:56

fikovnice napsal(a):
Pro "Balu":
"Po janssenu je nutné přeočkování pfizerem (nevím, jestli i modernou), a lze už po dvou měsících."

Nikoli. Je to, pokud vím, jen doporučení EMA. Janssen je stále vedený jako jednodávkový. Prodělání nemoci + jedna dávka vakcíny = asi 30 x vyšší ochrana proti reinfekci! (samotná nemoc 13 x vyšší ochrana + 1 dávka vakcíny 2 x vyšší ochrana; další přeočkování se lidem po prodělání COVIDu nedoporučuje )

Snad máte pravdu. Takhle to pro vás dává smysl.

19.12.2021 00:11

Varaxi napsal(a):

Ale kdeže! Do vody se přeci přidává lithium. :-))

19.12.2021 08:08

fikovnice napsal(a):
Prof. MUDr. Jiří Beran, CSc.:

"Od roku 1994 se zabývá klinickým vývojem očkovacích látek, především pak proti chřipce, lymeské borelióze, klíšťové meningoencefalitidě, virové hepatitidě A, břišnímu tyfu, streptokokovým, meningokokovým nákazám, RS viru a virové hepatitidě B. V oblasti intervenčních sérologických přehledů a studií s očkovacími látkami (provedl jich asi kolem 50 s cca celkem zařazenými 40 000 osobami) za posledních 25 let nemá v ČR konkurenci a patří v této oblasti mezi nejvíce citované evropské lékaře ve světě."

Pokračování, zdroj wikipedie:

V roce 2020 se nakazil novým typem koronaviru a prodělal onemocnění covidem-19. Publikoval pak, že sebe i svého syna léčil pomocí léku Isoprinosin (inosin pranobex).[6][7][8] Ministerstvo zdravotnictví na podzim téhož roku uvedlo na webových stránkách věnovaných pandemii této nemoci, že dezinformační weby přebírají „výrazné výroky a silná prohlášení“ některých veřejných osobností a odborníků a používají je pro podporu svých dezinformací či konspiračních teorií. Jako příklad takových osobností uvedlo Berana a také bývalého prezidenta Václava Klause.[9][10] Oba se proti tomu ohradili.[9][11] Jeho publikaci, která měla dokladovat klinickou efektivitu isoprinosinu, kritizoval Český klub skeptiků Sisyfos jako silně problematickou z hlediska metodologických chyb i etických pochybení při realizaci samotné studie. Zejména poukazoval na chybnou analýzu dat, retrospektivní schválení etickou komisí a absenci schválení intervenční studie Státním ústavem pro kontrolu léčiv.[12]

V červenci 2021 obdržel od Českého klubu skeptiků Sisyfos speciální Bludný balvan (tzv. Bludný koviďák) v mimořádné covidové kategorii jednotlivců za rok 2020 „za obohacení epidemiologie a medicíny založené na důkazech o nástroje založené na vnuknutí.“.

19.12.2021 08:37

balu : A?

19.12.2021 08:40

balu : A?

K A jsem dodala B. Myslím, že je důležité jak to A, tak to B.

19.12.2021 08:54

aha, takže jen aby řeč nestála........?

19.12.2021 09:56

aha, takže jen aby řeč nestála........?

Ne. Aby byla informace ucelená.

19.12.2021 10:44

Ne. Aby byla informace ucelená.

Pocity občanského sdružení Sysifos jsou relevantní ?

A země je pořád placatá….

19.12.2021 11:31

no však, aby řeč nestála.....

19.12.2021 12:10

Všimli jste si někdo, že už několik let máme zavřené obchody na Štědrý den odpolko a další den celý a že nám je teď nově (aby nás ochránil od covidu asi nebo nevim) zavřel nový ... ten.. pán... nevím jméno, někdo nevýznamný...?

19.12.2021 12:27

Ale kdeže! Do vody se přeci přidává lithium. :-))

Co tajíte? :-) já myslela, že tam normálně je... proto piju vodu.

19.12.2021 12:28

Pocity občanského sdružení Sysifos jsou relevantní ?

A země je pořád placatá….

A četla jste, co bylo prof. MUDr. Beranovi vytýkáno v jeho studii a možnost se vyjádřit k tomu měl a neudělal to. Nejde o pocity , ale o hmatatelná data, která chybí.
jaké měl nebo možná i stále má nározy na kovid?(nelze onemocnět opakovaně, nelze se nakazit dvěma viry-to už se tu probíralo) že umí udělat vakcínu neznamená automaticky, že rozumí "pandemiím"...

19.12.2021 12:33
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Tak mně nakonec přišel PIN2 taky rychle a jdu 3.1. Na třetí dávku. Mohla bych i před Vánoci nebo Silvestrem, ale to chci být fit. 😝 jinak 2x Moderna, teď bude Pfizer, Moderna je málokde.
Jinak mě to osobně taky už nebaví a rozčiluje, jsem ochotná se naočkovat ještě jednou v létě něčím, co už by snad mohlo fungovat delší čas (a pak klidně jednou za rok, dva). Nerada bych se dostala do situace, kdy se budeme očkovat každé 3 měsíce jako na Slovensku. Doufejme, že celý covid bude brzy pryč.
A zrovna se učím další Vánoční koledy na piano, hrajete někdo na něco? 🎄

19.12.2021 12:36
19.12.2021 13:08
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

https://youtu.be/39xq5AATMp4

Super

Krasne to prosvítilo tohle vlákno ❤️

19.12.2021 14:13

A četla jste, co bylo prof. MUDr. Beranovi vytýkáno v jeho studii a možnost se vyjádřit k tomu měl a neudělal to. Nejde o pocity , ale o hmatatelná data, která chybí.
jaké měl nebo možná i stále má nározy na kovid?(nelze onemocnět opakovaně, nelze se nakazit dvěma viry-to už se tu probíralo) že umí udělat vakcínu neznamená automaticky, že rozumí "pandemiím"...

Ano, jestli myslíte to sarkastické a velmi vědecké vyjádření klubu Sysifos nebo rozborku Zdravotnického deníku.

19.12.2021 14:18

Andrýsek3 napsal(a):
Tak mně nakonec přišel PIN2 taky rychle a jdu 3.1. Na třetí dávku. Mohla bych i před Vánoci nebo Silvestrem, ale to chci být fit. 😝 jinak 2x Moderna, teď bude Pfizer, Moderna je málokde.
Jinak mě to osobně taky už nebaví a rozčiluje, jsem ochotná se naočkovat ještě jednou v létě něčím, co už by snad mohlo fungovat delší čas (a pak klidně jednou za rok, dva). Nerada bych se dostala do situace, kdy se budeme očkovat každé 3 měsíce jako na Slovensku. Doufejme, že celý covid bude brzy pryč.

na ty tři měsíce se teda připravte.

protože prostě jinak to pravděpodobně nebude. budete se očkovat pořád dokola jako trotli dokud vás to bude bavit.

19.12.2021 14:29
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Každý 3 měsíce?
To ne, to tedy ne!
Takhle to bude!
A všichni!
https://www.facebook.com/photo/?fbid=797949244496401&set=a.157512478540084

19.12.2021 14:34

Je náš ministr nebo čí?
Podle něj je povinné očkování některých skupin lidí technický průlom do metodiky Světové zdravotnické organizace. „Tady musí být jasná shoda Evropské unie, jak u dospělé populace postupovat,“ uvedl.
Unie koupila miliardy a miliardy a hrozně moc dávek, někomu to napíchat musej, no.
Tady jsou 4 měsíce a monokl. látky nefungují
https://blisty.cz/art/106205-stanovisko-k-variante-omikron.html
Poradce propustil, všecko propustil, bordel zůstal.
Ale zavřel obchody na Štědrý den večer, takže cajk.

19.12.2021 14:37

na ty tři měsíce se teda připravte.

protože prostě jinak to pravděpodobně nebude. budete se očkovat pořád dokola jako trotli dokud vás to bude bavit.

No ne, spousta lidí se bude muset očkovat povinně, nebo si najít jinou práci. A tady legrace končí. Věřím, že co řekne WHO nebo EU o půlnoci, Váleček v 0.01 prohlásí za svaté.
Už bych teda šla... Můžu bez očkování vůbec někam?

19.12.2021 14:38

Kde je ta studie? Já to prostuduji.

19.12.2021 14:39

Je náš ministr nebo čí?
Podle něj je povinné očkování některých skupin lidí technický průlom do metodiky Světové zdravotnické organizace. „Tady musí být jasná shoda Evropské unie, jak u dospělé populace postupovat,“ uvedl.
Unie koupila miliardy a miliardy a hrozně moc dávek, někomu to napíchat musej, no.
Tady jsou 4 měsíce a monokl. látky nefungují
https://blisty.cz/art/106205-stanovisko-k-variante-omikron.html
Poradce propustil, všecko propustil, bordel zůstal.
Ale zavřel obchody na Štědrý den večer, takže cajk.

Jojo, zase se bude čekat na průšvih.
Nepoučíme a nepoučíme...

19.12.2021 14:46

No ne, spousta lidí se bude muset očkovat povinně, nebo si najít jinou práci. A tady legrace končí. Věřím, že co řekne WHO nebo EU o půlnoci, Váleček v 0.01 prohlásí za svaté.

je možné přinutit všechny, aby se nechali očkovat 4x do roka?

jak dlouho to bude chtít dělat i ten nejposlušnější občan, který bude upřímně věřit, že ty vakcíny fungují?

19.12.2021 14:46

jak dlouho to bude chtít dělat i ten nejposlušnější občan, který bude upřímně věřit, že ty vakcíny fungují?

19.12.2021 15:28

https://www.sisyfos.cz/clanek/1520-zlaty-bludny-kovidak-v-mimoradne-covid-kategorii-jednotlivcu-za-rok-2020-jiri-beran

https://www.sisyfos.cz/clanek/1503-stanovisko-ceskeho-klubu-skeptiku-sisyfos-k-publikaci-beran-j-et-al-pathogens-2020-9-12-1055

https://www.sisyfos.cz/clanek/1501-posouzeni-publikace-inosine-pranobex-significantly-decreased-the-case-fatality-rate-among-pcr-positive-elderly-with-sars-cov-2-at-three-nursing-homes-in-the-czech-republic-beran-j-et-al-pathogens-2020 + odkaz na studii

Dík. Dyť tam ten spolek vytýká blbosti. Zcela správně autoři napsali "myslíme si". Oni ze Sys. asi nikdy nečetli žádnou jinou studii :-) spíše bych se styděla a šla se zahrabat, než tohle zveřejnit.
Není ohledně sarscov2 vše experimentální? A někdo u očkování experimentální vakcínou podepisuje inf. souhlas? Leda houby.
Myslí si někdo, že dr. naskákali do domova důchodců a rvali je tím bez souhlasu?
Ten lék není žádná novinka a na podporu imunity prostě funguje. Nedali jim nic nového a nevyzkoušeného. Vybrat sanatoria atp. byl dobrý nápad, protože tam je zdravotní stav sledovaný doopravdy, určitě to nedali nikomu, kdo to nemůže.
Aspoň to má v příbalovém letáku "Léčba přípravkem v těhotenství nebo v období kojení je možná pouze na výslovné doporučení lékaře." ... zatímco u vakcín se tím nikdo neobtěžoval. Ale tak on neobjevil Ameriku, akorát nečekal na nějaké papíry a to je problém.
Vlády rozdávají toxické respirátory a tady je hrozný problém tohle, co je už dávno vyzkoušené. Ne, problém je ten autor.
Ale že nelze opakovaně onemocnět atp. jsou názory hodné blbechka, ne lékaře, tím si to vše shodil a já takové lidi poslouchat nebudu. Jako... bych se bála si tam zajít i pro recept, místo aby si teď lékaři, politici,... dávali na veřejnosti pozor, co z huby vypustí, kdákají takové krávoviny, tady už se nedá věřit absolutně nikomu, já už se ptám jen svého psa.

19.12.2021 16:52

rapotacka11 napsal(a):
Zakážou nám i ohřívat se na sluníčku?

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-domaci-pohoda-u-zapaleneho-krbu-skodi-planete-vic-nez-moderni-nakladak-183836#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=sAR6Sbefpxu-202112190307&dop_id=183836&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

:-) :-) jo, jo, moderní náklaďák totiž jezdí na vodu, z jeho výroby planeta vůbec netrpí a nemá zfalšované emise..... musíme topit elektrikou. Tou, co máme nejdražší, co má značku ČEZ. To je ta, co se vyrábí v naší jaderné elektrárně, kterou prodáváme na západ a kterou si poté kupujeme zpět za kdovíjestline stonásobek. O nic jiného tu nejde. Netopím petflaškama, uhlím, hadrama, topím čistým dřívím... esi tohle nějaký "nemám s elektřinou a eu nic společného" uskuteční a pak budou chodit kontrolovat, tak pouštím psa.
Co jsem to chtěla... jo - u nás na to můžou zapomenout.
prej "bude rozdávat dotace ve výši 2000 eur, aby lidi podpořila ve výměně kamen a krbů na dřevo."
To jsou dvě zálohy na elektriku :D
Filtr a naučit se lepšímu spalování, to tam třeba někoho nenapadlo, že :-)

19.12.2021 17:01

nakakat. je jasný, že člověk, kterej nezmrzne ani když je blackout je nepřítel státu, ale krbáčů se nevzdám a plán jak řešit vytápění v budoucnosti jsou normální kachlová kamna.

19.12.2021 17:18
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

A jak se s tím teda podle vás vypořádat, co dělat?
Čekám, že tak jako tak to budu mít nejdříve na jaře povinné. Pokud se seknu, já, vy, celá republika, tak se nezmění stejně nic.
Někteří z nás nemohou ani nechtějí žít izolovaně, chtějí dělat to, co dřív. Vím, že mnoho z vás to ani téměř nijak neovlivňuje (nemuseli jste ani na jeden test, nepotřebujete očkování), ale třeba mě osobně hodně. Pokud teda teď nemluvíme o vakcíně ze zdravotního hlediska, ale jako povolence pro běžný život.
Ten vlak už je tak rozjetý, že zastaví to už jedině konec pandemie.

19.12.2021 17:27

Andrýsek3 napsal(a):
Čekám, že tak jako tak to budu mít nejdříve na jaře povinné. Pokud se seknu, já, vy, celá republika, tak se nezmění stejně nic.
Někteří z nás nemohou ani nechtějí žít izolovaně, chtějí dělat to, co dřív. Vím, že mnoho z vás to ani téměř nijak neovlivňuje (nemuseli jste ani na jeden test, nepotřebujete očkování), ale třeba mě osobně hodně. Pokud teda teď nemluvíme o vakcíně ze zdravotního hlediska, ale jako povolence pro běžný život.

ale KONEC PANDEMIE NEBUDE.

Nebude. On ten koronavirus nikam už nikdy nezmizí.

V podstatě seknout se je jediný způsob, jak to zastavit.

19.12.2021 17:34
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

ale KONEC PANDEMIE NEBUDE.

Nebude. On ten koronavirus nikam už nikdy nezmizí.

V podstatě seknout se je jediný způsob, jak to zastavit.

Takže řešením je, aby se většina lidí na celém světě nenechala očkovat?
To si ještě počkáme. :)

19.12.2021 17:37

Andrýsek3 napsal(a):
Takže řešením je, aby se většina lidí na celém světě nenechala očkovat?
To si ještě počkáme. :)

nevím, co je řešením, ale současné řešení - naočkujeme x procent lidí a zmizí to - nefunguje a není důvod se domnívat, že v budoucnu fungovat bude nebo začne.

prostě ty vakcíny na tohle nemají sílu, nedokáží to. tak max možná s nějakou pravděpodobností u hodně napíchanýho člověka po pár měsíců sníží riziko spojené s infekcí. to je všechno

no a tím pádem pokud přijmete status quo - buď naočkovaný 4x do roka nebo tě nikam nepustíme - tak ho přijímáte na neurčito. nafurt.

19.12.2021 17:41
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

nevím, co je řešením, ale současné řešení - naočkujeme x procent lidí a zmizí to - nefunguje a není důvod se domnívat, že v budoucnu fungovat bude nebo začne.

prostě ty vakcíny na tohle nemají sílu, nedokáží to. tak max možná s nějakou pravděpodobností u hodně napíchanýho člověka po pár měsíců sníží riziko spojené s infekcí. to je všechno

no a tím pádem pokud přijmete status quo - buď naočkovaný 4x do roka nebo tě nikam nepustíme - tak ho přijímáte na neurčito. nafurt.

Zajímavý a jak moc bláhové je teda se domnívat, že věda je na takové úrovni, že se vyvine vakcína, která by zvládla vydržet aspoň rok. Jako říkám, že každý tři měsíce se do konce života očkovat nebudu. 1x ročně bych to zvládla, psy taky očkujeme každý rok. U koček se taky dá očkovat na ten jejich FIP covid a dá se s tím takto fungovat celý život nebo ne?

19.12.2021 17:51
lupus4

XXX.XXX.205.61

Nejzdravější populace (čehokoli) je jen tam, kde probíhá přísná přírodní selekce....
což se v lidské populaci již díky pokroku v medicíně min 50 - 100 let neděje, ba přímo naopak

19.12.2021 17:52

Andrýsek3 napsal(a):
Zajímavý a jak moc bláhové je teda se domnívat, že věda je na takové úrovni, že se vyvine vakcína, která by zvládla vydržet aspoň rok. Jako říkám, že každý tři měsíce se do konce života očkovat nebudu. 1x ročně bych to zvládla, psy taky očkujeme každý rok. U koček se taky dá očkovat na ten jejich FIP covid a dá se s tím takto fungovat celý život nebo ne?

No já myslím, že je to typem vakciny....oslabený vir, nějaký toxin z viru nebo kus genomové sekvence...ke každému typu je jiná imunitní odpověď a její délka.

19.12.2021 18:03

No já myslím, že je to typem vakciny....oslabený vir, nějaký toxin z viru nebo kus genomové sekvence...ke každému typu je jiná imunitní odpověď a její délka.

Já myslím, že vakcíny ke konci pandemie povedou. Ale ne tak, že by ho vymazaly z povrchu zemského samy o sobě.

Uvažuju tak, že vakcíny umožní většině lidí prodělat covid relativně bezpečně. A pak znovu a znovu... Až se z něj nakonec stane ta "chřipka"

Alternativou je přímé promoření s prakticky podobným výsledkem, jak navrhuje Bodlinka... ale to s sebou nese mnohem více obětí a lidí s trvalými následky.

19.12.2021 18:06

Andrýsek3 napsal(a):

no zrovna u koček vakcína proti FIP nebyla funkční do té míry, že už se dávno nedělá.

prostě to nefungovalo.

a já jsem skeptik. v podstatě jediná koronavirová infekce, proti které očkování nějak funguje je střevní koronaviróza psů, ale to je nemoc natolik nepodstatná že těžko říct jestli ta vakcinace vůbec k něčemu je

jinak proti podstatným koronavirovým nemocem se vakcinuje jen drůbež a zatím mají lidské vakcíny stejné limity jako ta drůbeží:

nechrání proti infekci ani přenosu, jen snižuje intenzitu klinických příznaků
zkřížená imunita mezi jednotlivými variantami je různá a taky třeba žádná
délka trvání imunity je tak šest neděl max, takže ty slepice se opravdu očkují pořád dokola od vylíhnutí až do vyskladnění

19.12.2021 18:08

Andrýsek3 napsal(a):

No zatím to nefunguje. Už jsem to psala - nechala jsem se naočkovat dvakrát, slibovali kolektivní imunitu a certifikát do 2025 (což je samo o sobě podezřelé). Pak zkrátili na 9 měsíců, teď už uvažují o 6. Taky se nechci očkovat 4x do roka.

19.12.2021 18:09

Já myslím, že vakcíny ke konci pandemie povedou. Ale ne tak, že by ho vymazaly z povrchu zemského samy o sobě.

Uvažuju tak, že vakcíny umožní většině lidí prodělat covid relativně bezpečně. A pak znovu a znovu... Až se z něj nakonec stane ta "chřipka"

Alternativou je přímé promoření s prakticky podobným výsledkem, jak navrhuje Bodlinka... ale to s sebou nese mnohem více obětí a lidí s trvalými následky.

jasný,

ale současné pojetí té věci - očkovací certifikáty, které zčervenají když nepůjdete na jakoukoliv x-tou dávku - tohle přece vůbec neřeší.

ten očkovací certifikát zčervená i člověku, co má protilátek až na půdu a nějaký covid u něj způsobí maximálně rýmu (a bude fungovat jako booster).

takže tímhle způsobem se z něj žádná chřipka nestane. nebo možná stane, ale nikoho to nebude zajímat, protože se budou počítat jen vyočkovaný dávky.

19.12.2021 18:14

No ona ta opravdová chřipka taky není sranda...většina z nás má virozy, nachlazení, říkáme tomu chřipajzna, ale ona to ta opravdová mnohokrát nebude.
My v práci byly po několik let jednou ročně na chřipku dobrovolně očkovaní ....byl to tenkrát hit, nabízelo se to obvzlášť důchodcům v soc. zařizeních, kde když to někdo donese, tak to jede a ztrát-.umrtí jsou opravdu větší než při kovidu.

19.12.2021 19:13

No ona ta opravdová chřipka taky není sranda...většina z nás má virozy, nachlazení, říkáme tomu chřipajzna, ale ona to ta opravdová mnohokrát nebude.
My v práci byly po několik let jednou ročně na chřipku dobrovolně očkovaní ....byl to tenkrát hit, nabízelo se to obvzlášť důchodcům v soc. zařizeních, kde když to někdo donese, tak to jede a ztrát-.umrtí jsou opravdu větší než při kovidu.

Proto jsem ji dala do uvozovek, nemyslela jsem pravou chřipku, ale jakože "chřipku" 😉

19.12.2021 19:32
GAELLE

XXX.XXX.66.235

fakt úmrtí vyšší než pri covidu? I před ! očkováním?

19.12.2021 20:12
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Andrýsek3 napsal(a):

Já si myslím, že to tak nějak přejde samo. Plno lidí bude očkovanejch a čím dál víc neočkovanejch lidí bude promořenejch a v podstatě stoupaj i promořený očkovaný, takže lidi budou mít přirozený protilátky. Takže tělo už se bude mít jak bránit. Ale jak dlouho tohle bude trvat. Ještě rok....dva? Já teda očkovaná nejsem, protože jsem v říjnu měla ještě hodně vysoký protilátky a dám si je změřit ještě teď v lednu. Tak uvidim.

19.12.2021 20:20
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Líbí se mi to úplně na konec od 1:16 :10
Bude to povinné a budeme si to platit?
https://www.facebook.com/zakonybohatstvi.cz/videos/659959095183756

19.12.2021 20:26
Terven

XXX.XXX.110.191

lupus4 napsal(a):
Nejzdravější populace (čehokoli) je jen tam, kde probíhá přísná přírodní selekce....
což se v lidské populaci již díky pokroku v medicíně min 50 - 100 let neděje, ba přímo naopak

To samozřejmě jo.
Ale háček vidím v tom, že člověk se sice může domnívat, že právě on je ten silnější kousek (já si to o sobě taky myslím), ale s jistotou to neví nikdo. Protože některé ty silnější kousky - nestonající sportující a štíhlí lidé v bezva kondici už covidu podlehli. Já vím hned o několika...
A mezi těmi slabšími kousky mám přátele, který bych tu ráda měla dál a kdybych sama byla ten slabej kousek, chtěla bych tu strašit co nejdýl...a vsadím boty, že vy taky.
Prostě se tak nějak nikdo nechceme stát obětí tý přísný přírodní selekce

19.12.2021 20:35
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Si vemte jaké mají problémy lidé s rozmnožováním už teď, podstupují umělá oplodnění, porody císařskými řezy. A přesto pokud bych mohla mít děti jen s pomocí ivf, tak na něj běžím okamžitě. I když by to mělo znamenat, že budu ten slabý jedinec, který by se tedy ani rozmnožovat neměl. Myslím, že dobrovolně by si tu selekci nikdo nepřál. A to je tak jeden příklad z milionu, který by ani nestal život přímo mě, stačí pokračovat porodem.

19.12.2021 20:38

"A přesto pokud bych mohla mít děti jen s pomocí ivf, tak na něj běžím okamžitě."

Já ne.

19.12.2021 20:40

Huskyjanina napsal(a):
Já si myslím, že to tak nějak přejde samo. Plno lidí bude očkovanejch a čím dál víc neočkovanejch lidí bude promořenejch a v podstatě stoupaj i promořený očkovaný, takže lidi budou mít přirozený protilátky. Takže tělo už se bude mít jak bránit. Ale jak dlouho tohle bude trvat. Ještě rok....dva? Já teda očkovaná nejsem, protože jsem v říjnu měla ještě hodně vysoký protilátky a dám si je změřit ještě teď v lednu. Tak uvidim.

Moje dcera covid chytla podruhé navzdory protilátkám stanoveným na konci září na >250U/ml

Ale "něco" to udělalo. První den jí šíleně vyletěla teplota až na 40, 6°C, pak už byl průběh velmi mírný, prakticky jako rýma bez teplot, od 5. dne bez příznaků.

Holčička, od které se nakazila při 20 minutách společného nakupování dárků navzdory tomu, že obě měly nasazený respirátor, je stále ještě nemocná. U ní to byla první infekce a je jí 11, takže nebyla ani očkovaná a už má teploty 4. týdnem!!!
Nevím, co to holky chytly za mutaci, ale evidentně nějakou mrchu, co u naší prorazila protilátky a druhá se s tím pere takhle dlouho...

19.12.2021 20:46

"A přesto pokud bych mohla mít děti jen s pomocí ivf, tak na něj běžím okamžitě."

Já ne.

Někdy to nemusí být slabé kusy. Mám kamarádku, které se s manželem nedařilo otěhotnět, prošli kolečkem podrobných vyšetření a oba naprosto zdraví... Problém byl v její alergii na jeho sperma. Prostě její tělo stihlo všechny spermie pozabíjet dřív, než dorazily k vajíčku 🙊.
Dnes mají zdravá, již dospělá dvojčata z IVF.

19.12.2021 20:54
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Moje dcera covid chytla podruhé navzdory protilátkám stanoveným na konci září na >250U/ml

Ale "něco" to udělalo. První den jí šíleně vyletěla teplota až na 40, 6°C, pak už byl průběh velmi mírný, prakticky jako rýma bez teplot, od 5. dne bez příznaků.

Holčička, od které se nakazila při 20 minutách společného nakupování dárků navzdory tomu, že obě měly nasazený respirátor, je stále ještě nemocná. U ní to byla první infekce a je jí 11, takže nebyla ani očkovaná a už má teploty 4. týdnem!!!
Nevím, co to holky chytly za mutaci, ale evidentně nějakou mrchu, co u naší prorazila protilátky a druhá se s tím pere takhle dlouho...

A tohle je to, co si myslím. Ne, že to nemůžu dostat, ale že díky těm protilatkam by mohl bejt ten průběh mírnější. No a tělo pak má protilátky z nejnovější mutace. A takhle to půjde, až se organismus bude účinně bránit. Mimochodem dcera seděla dva dny vedle spoluzacek, které byly nakazeny, ani od jedné to nedostala.

19.12.2021 20:57
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Já ne.

V pořádku :) bude vás tu takových víc.

19.12.2021 21:20

Huskyjanina napsal(a):
A tohle je to, co si myslím. Ne, že to nemůžu dostat, ale že díky těm protilatkam by mohl bejt ten průběh mírnější. No a tělo pak má protilátky z nejnovější mutace. A takhle to půjde, až se organismus bude účinně bránit. Mimochodem dcera seděla dva dny vedle spoluzacek, které byly nakazeny, ani od jedné to nedostala.

Naše dcera měla v průběhu podzimu taky několik rizikových kontaktů, jednou taky přímo spolužačka, se kterou sedí, a nikdy nic.
Až teď během 20 minut navzdory respirátorům...
Divné 🤔

19.12.2021 22:15

Zrovna nám přišel PIN2 a jdeme na 3. dávku už v úterý. V nabídce bylo jen úterý, středa a čtvrtek. Tak radši co nejdřív, než těsně před Štědrým dnem.

19.12.2021 22:33

Varaxi napsal(a):

A tenhle znáte: Z psychiatrické léčebny propouštějí pana Nováka. Byl tam, protože si myslel, že je žížala. Při odchodu několikrát odpoví -"nejsem žížala, jsem Novák......"
Vyjde a za minutu je zpátky - "já vím, jsem Novák, nejsem žížala, ale ten kos to neví"

20.12.2021 10:59
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Naše dcera měla v průběhu podzimu taky několik rizikových kontaktů, jednou taky přímo spolužačka, se kterou sedí, a nikdy nic.
Až teď během 20 minut navzdory respirátorům...
Divné 🤔

Ale ak si vysvětlit neočkované lidí, kteří se s covidem setkali prvně a prodělají ho bezpříznakově? Jak jejich tělo mohlo vědět co s ním ?

Nebo naopak neočkované členy jedne domácnosti , kteří ho nechytly a to se nijak nechranily, manželé spolu spali celou noc v jedné posteli? A že těch případů kolem sebe mám.

Pak jsou očkování, kteří stejně skončí v nemocnici ?

Je to prostě divné celé 🤔

20.12.2021 11:06
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Cmkdxz jsem tu pořídila s fyzikou chtěla jsem veřejne poděkovat
REPTE a KERITON
Za vysvětlení 🌷🌷🌷

Děti zvládly a od nich pochopily na 2 a 1 ❤️

20.12.2021 11:07

Ale ak si vysvětlit neočkované lidí, kteří se s covidem setkali prvně a prodělají ho bezpříznakově? Jak jejich tělo mohlo vědět co s ním ?

Nebo naopak neočkované členy jedne domácnosti , kteří ho nechytly a to se nijak nechranily, manželé spolu spali celou noc v jedné posteli? A že těch případů kolem sebe mám.

A jak vysvětlit případ, že poprvé to člověk prodělá bezpříznakově/mírně a podruhé ho covid zabije??

Spousta otázek, málo odpovědí 🤔

20.12.2021 11:19

Dost lidí mi říkalo, že se v domácnosti nakazil chlap, ne ženská, my jste totiž odolnější :-)
Nemůže být pomoc to, že se člověk s koronaviry setkával celý život, i když trochu jinými? Ta chřipka se také mění. Já vím, že psí a prasečí nebo čí koronavir asi takhle mezidruhově necestuje, ale
řekněte to tomu netopýrovi :-)

20.12.2021 11:39
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Dost lidí mi říkalo, že se v domácnosti nakazil chlap, ne ženská, my jste totiž odolnější :-)
Nemůže být pomoc to, že se člověk s koronaviry setkával celý život, i když trochu jinými? Ta chřipka se také mění. Já vím, že psí a prasečí nebo čí koronavir asi takhle mezidruhově necestuje, ale
řekněte to tomu netopýrovi :-)

Taky si to myslím, s tím ženská-chlap, doteď tu byl v těžkém stavu či umřel vždycky chlap Ale poslední úmrtí u nás na koronáč: dva manželé, 70níci, neočkovaní. Umřela paní. Pán umře bohužel za pár týdnů, uřezali mu jednu nohu rovnou, druhou prý už také. Mezitím byl asi 14dní doma Asi jde hodně i o ty neduhy kolem, co kdo měl doteď. Já vůbec, ale vůbec nevěřím tomu: umřel mladý, sportovec, nic mu doteď nebylo. Pak se sice dozvíme, že sportovec už to pár let není a posledních 5let proseděl v hospodě. Nebo sice sportuje, ale od dětství je alergik a na antihistaminikách. Či astmatik, což je u covidu dost problém. Nebo má(měl) skrytou vadu srdce, na kterou umře hodně ,,zdravých" sportovců i bez covidu. Vadné ledviny, o kterých plno lidí taky vůbec neví...u covidu velký problém. Cukrovka, o které sice lidi ví, ale ne už jejich okolí a má ji prostě teď moc mladých lidí. Atd...

20.12.2021 13:37
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Jsem pro, aby si neočkovaní hradili péči. Budu hledat cestu, říká
zrůda Výborný

20.12.2021 15:15

lesnížínka napsal(a):
Taky si to myslím, s tím ženská-chlap, doteď tu byl v těžkém stavu či umřel vždycky chlap Ale poslední úmrtí u nás na koronáč: dva manželé, 70níci, neočkovaní. Umřela paní. Pán umře bohužel za pár týdnů, uřezali mu jednu nohu rovnou, druhou prý už také. Mezitím byl asi 14dní doma Asi jde hodně i o ty neduhy kolem, co kdo měl doteď. Já vůbec, ale vůbec nevěřím tomu: umřel mladý, sportovec, nic mu doteď nebylo. Pak se sice dozvíme, že sportovec už to pár let není a posledních 5let proseděl v hospodě. Nebo sice sportuje, ale od dětství je alergik a na antihistaminikách. Či astmatik, což je u covidu dost problém. Nebo má(měl) skrytou vadu srdce, na kterou umře hodně ,,zdravých" sportovců i bez covidu. Vadné ledviny, o kterých plno lidí taky vůbec neví...u covidu velký problém. Cukrovka, o které sice lidi ví, ale ne už jejich okolí a má ji prostě teď moc mladých lidí. Atd...

Já tomu věřím. Ne že nikdo neměl žádné neobjevené trable, ale takové nemoci prostě existují. Zkuste svůj názor říct v roce 1919. Všichni byli vadní? Nebo byli právě dosti zdraví?

20.12.2021 15:19
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já tomu věřím. Ne že nikdo neměl žádné neobjevené trable, ale takové nemoci prostě existují. Zkuste svůj názor říct v roce 1919. Všichni byli vadní? Nebo byli právě dosti zdraví?

Megííí, já jsem teď vaši reakci vůbec nepochopila Kam tím míříte? Jakový názor v roce 1919? Fakt si asi stojím na vedení

20.12.2021 15:21
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

rapotacka11 napsal(a):
Jsem pro, aby si neočkovaní hradili péči. Budu hledat cestu, říká
zrůda Výborný

Jo, jo, taky alkoholici, kuřáci, feťáci, lidi s BMI nad 30 atd...Souhlasím

20.12.2021 15:21

lesnížínka napsal(a):
Megííí, já jsem teď vaši reakci vůbec nepochopila Kam tím míříte? Jakový názor v roce 1919? Fakt si asi stojím na vedení

Šp. chřipka

20.12.2021 15:31
assil

XXX.XXX.121.3

Víceméně všichni byli vadní po právě proběhlé několikaleté válce.

20.12.2021 15:41

assil napsal(a):
Víceméně všichni byli vadní po právě proběhlé několikaleté válce.

Ale ne... já myslela, že šlo o přehnanou reakci imun. systému.

20.12.2021 18:53

Takový zajímavý zprávy dneska, se sekli u děcek a nová vakcína... ale kde je ta Valneva? Novavax je prý objednaný 350 tis., Valneva kolik? Hodila jsem si korunou a to mi řeklo, že inaktivovaný vir bude nejlepší. To by mělo být Valneva. Gaelle všecko ví, kde bude?
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirus-deti-v-nemecku-omylem-dostaly-spatnou-vakcinu-183946
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirus-dalsi-vakcina-pro-eu-ema-doporucila-ockovani-od-novavaxu-183953

20.12.2021 19:34

Nevíte někdo, kam se zas poděla fikovnice? Už jsem jí tu pár dní neviděla, ani na WhatsAppu není...

20.12.2021 20:02
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Takový zajímavý zprávy dneska, se sekli u děcek a nová vakcína... ale kde je ta Valneva? Novavax je prý objednaný 350 tis., Valneva kolik? Hodila jsem si korunou a to mi řeklo, že inaktivovaný vir bude nejlepší. To by mělo být Valneva. Gaelle všecko ví, kde bude?
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirus-deti-v-nemecku-omylem-dostaly-spatnou-vakcinu-183946
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirus-dalsi-vakcina-pro-eu-ema-doporucila-ockovani-od-novavaxu-183953

https://www.brusselstimes.com/belgium/192682/belgium-orders-new-novavax-vaccine-for-people-allergic-to-pfizer-or-moderna
zatím Novavax
Valneva prý u nás nejdříve duben. Uvidíme zda nebude někde kolem...
Toto je k Novavaxu
Mezi nejčastější vedlejší účinky, které se objevily po vakcinaci, patřila citlivost v místě injekce (75 %), bolest v místě injekce (62 %), únava (53 %), myalgie (bolesti svalů) (51 %), bolest hlavy (50 %), malátnost (41 %), artralgie (bolesti kloubů) (24 %) a pocit na zvracení nebo zvracení (15 %). Nežádoucí účinky byly obvykle mírné až střední závažnosti.

Celkově byl výskyt nežádoucích účinků vyšší u mladších věkových skupin. Mezi nežádoucí účinky patřila hlavně citlivost v místě injekce, bolest v místě injekce, únava, myalgie, bolest hlavy, malátnost, artralgie a pocit na zvracení nebo zvracení. Výskyt byl vyšší u dospělých ve věku 18 až 65 let než u lidí ve věku 65 let a starších.

20.12.2021 20:11
Valérie22

XXX.XXX.94.101

GAELLE napsal(a):
https://www.brusselstimes.com/belgium/192682/belgium-orders-new-novavax-vaccine-for-people-allergic-to-pfizer-or-moderna
zatím Novavax
Valneva prý u nás nejdříve duben. Uvidíme zda nebude někde kolem...
Toto je k Novavaxu
Mezi nejčastější vedlejší účinky, které se objevily po vakcinaci, patřila citlivost v místě injekce (75 %), bolest v místě injekce (62 %), únava (53 %), myalgie (bolesti svalů) (51 %), bolest hlavy (50 %), malátnost (41 %), artralgie (bolesti kloubů) (24 %) a pocit na zvracení nebo zvracení (15 %). Nežádoucí účinky byly obvykle mírné až střední závažnosti.

Celkově byl výskyt nežádoucích účinků vyšší u mladších věkových skupin. Mezi nežádoucí účinky patřila hlavně citlivost v místě injekce, bolest v místě injekce, únava, myalgie, bolest hlavy, malátnost, artralgie a pocit na zvracení nebo zvracení. Výskyt byl vyšší u dospělých ve věku 18 až 65 let než u lidí ve věku 65 let a starších.

Novavax dle Wikipedie dostal od nadace Billa G. 89 000 000 dolarů. Všude uvádějí, že je výrobce vakcín, ale na jejich stánkách (přeloženo googlem) ještě žádná z jejich vakcín nebyla schválená.
Spoustu věcí ukončili. Proto jim nevěřím. Nikdy nic a najednou vakcína na covid.
Když kliknete na barevný čtvereček u výrobku, tak se Vám rozbalí popis a vždy, že je testováno.

https://www-novavax-com.translate.goog/our-pipeline?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc

Valneva údajně není pro ČR objednána a asi ani nebude. Podepisovala jsem petici, že ji v ČR chceme, ale zatím bohužel, prý je dostatek jiných vakcín.

20.12.2021 20:12
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Nevíte někdo, kam se zas poděla fikovnice? Už jsem jí tu pár dní neviděla, ani na WhatsAppu není...

Urco trajdá po hospodách, večírcích , barech, kinech,výstavách, aby dohnala vše co měla doteď zakázané

A na nás ani nevzdechne , nevěrnice 😁

20.12.2021 20:36
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Valérie22 napsal(a):
Novavax dle Wikipedie dostal od nadace Billa G. 89 000 000 dolarů. Všude uvádějí, že je výrobce vakcín, ale na jejich stánkách (přeloženo googlem) ještě žádná z jejich vakcín nebyla schválená.
Spoustu věcí ukončili. Proto jim nevěřím. Nikdy nic a najednou vakcína na covid.
Když kliknete na barevný čtvereček u výrobku, tak se Vám rozbalí popis a vždy, že je testováno.

https://www-novavax-com.translate.goog/our-pipeline?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc

Valneva údajně není pro ČR objednána a asi ani nebude. Podepisovala jsem petici, že ji v ČR chceme, ale zatím bohužel, prý je dostatek jiných vakcín.

Taky jsem podepisovala petici. Jistě bude v okolních zemích tak si tam zajedeme. A možná bude i tady.

20.12.2021 20:38
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Urco trajdá po hospodách, večírcích , barech, kinech,výstavách, aby dohnala vše co měla doteď zakázané

A na nás ani nevzdechne , nevěrnice 😁

No doufám že s ní ta vakcína neflákla. Hodně lidí mělo po ní problémy.

20.12.2021 20:47
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

GAELLE napsal(a):

Nestrašte....
Jen nemá určitě čas 🙏

20.12.2021 20:51
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Nestrašte....
Jen nemá určitě čas 🙏

Taky doufám. I když to řádění je až 14 dní po dávce ne? Do té doby stejně asi test. Netuším. Tak snad se ozve.

20.12.2021 20:54

GAELLE napsal(a):

No právě...
Ale zas byla vybavená i Fraxiparinem, k tomu se každý hned tak nedostane.

20.12.2021 21:24

Valérie22 napsal(a):

No já nevim, ale Gates rozdal asi hodně peněz i jiným :-) nebo že by sem narval ty čipy? CEPI jim dali 388 milionů dolarů. To je zas Gates :-) ale dělali něco už u mers... Pfizer dostal od G. taky dost. Filtr "vývoj vakcín"
https://www.gatesfoundation.org/about/committed-grants?division=Global%20Health&topic=Vaccine%20Development
A že dosud nic? Tak něco rozdělaného mají a teď záleží, kdo je na co sponzoruje a kdo se na to nechal utáhnout, třeba tam dostali nějaké dobré vědce. Co já vím.
Ale je mi to jedno, no, radši bych něco normálnějšího. Až na jaře? Achjo. Když ono je možné, že nebude nikdy... furt tady leží nějaké nasmlouvané věci a to se musí dodržet, jinak určitě parádní pokuta... a i kdyby... tak tahle vláda nemá vlastní rozum, ale EU "rozum". Takže nic. Tak třeba Slovensko. Ale tam vládne zmatkovič.

20.12.2021 22:11
GAELLE

XXX.XXX.66.235

20.12.2021 22:42
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Doufám.
https://cnn.iprima.cz/rizika-prevysuji-prinosy-sukl-nedoporucuje-ockovani-vektorovymi-vakcinami-53679?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=VMhDDgobFyG-202112202102&dop_id=14623793

No právě ........

21.12.2021 01:45
GAELLE

XXX.XXX.66.235

ČT24
Šéf WHO: Varianta koronaviru omikron se šíří rychleji než delta a infikuje i očkované a uzdravené z covidu-19. V příštím roce musí pandemie skončit.
6:13 odp. · 20. 12. 2021·TweetDeck

tak to je zajímavé..........a Flegr už zas děsí

21.12.2021 08:59
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

z FB

1 % ovládá svět.
4 % jsou jejich loutky.
90% spí.
5 % je vzhůru a ví - snaží se těch 90 % probudit.
1 % použije 4 % loutek, aby zabránily 5 % v probuzení
zbývajících 90 %.
Nechápeš co říkám?
SPI DÁL...

21.12.2021 10:58
Dasvo

XXX.XXX.101.144

Andrýsek3 napsal(a):

Modernu má spousta praktiků! Zkuste se zeptat ve svém okolí přímo praktických lékařů a nepátrejte jen v očkovacích centrech a na té hromadné lince.

21.12.2021 12:00
21.12.2021 12:09
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Poslední zpráva o účinnosti a míchání vakcín. Je to takřka jedno, co si napícháte, důležité je mít všechny tři dávky. Proti Omikronu je účinnost dvou dávek čehokoli takřka nulová, třetí dávkou je rázem ochrana 80%. Chápete to někdo?

21.12.2021 12:19

lesnížínka napsal(a):
Poslední zpráva o účinnosti a míchání vakcín. Je to takřka jedno, co si napícháte, důležité je mít všechny tři dávky. Proti Omikronu je účinnost dvou dávek čehokoli takřka nulová, třetí dávkou je rázem ochrana 80%. Chápete to někdo?

Podle mě to u omikronu mohli vyzkoušet leda tak ve snu, ale už mě to vlastně vůbec nezajímá.
Mám ale krásný obrázek :-)

21.12.2021 12:45

Dasvo napsal(a):
Modernu má spousta praktiků! Zkuste se zeptat ve svém okolí přímo praktických lékařů a nepátrejte jen v očkovacích centrech a na té hromadné lince.

Pro Andrýska a další...
Našla jsem i databázi, zadejte filtry pro kraj a okres a vyjede vám tabulka včetně typů vakcín a kontaktů
Našla jsem to pozdě, tak pro nás už to neřeším, jdeme dneska odpoledne na 3. Pfizer 😉
https://ockovani.opendatalab.cz/praktici

21.12.2021 12:51

lesnížínka napsal(a):

Ano, kdo má víc jak 6 měsíců po 2.dávce očkování, má imunitu už tak slabou, že na omikron nestačí. Přeočkováním se to zase skokem navýší.

Kdo je očkovaný až teď a má čerstvě po 2. dávce, je chráněný taky😉

21.12.2021 12:54

Fikovnice pořád nic...

Neozvala se někomu? Mám z toho nějaký blbý pocit.

21.12.2021 13:09

Fikovnice pořád nic...

Pročítala jsem příspěvky, naposled tu byla 18. 12.

A někdo se deaktivoval, nevím kdo.

21.12.2021 13:23
Dasvo

XXX.XXX.101.144

Ano, kdo má víc jak 6 měsíců po 2.dávce očkování, má imunitu už tak slabou, že na omikron nestačí. Přeočkováním se to zase skokem navýší.

Omikron je zcela nová varianta viru, úplně jiný typ. Zatím proti němu žádná vakcína není. Věřit tomu, že stodvacetosm dávek vakcíny proti starému typu viru (který tady notabene už víc než rok vůbec není) zabere na omikron, je - nezlobte se na mě - dost naivní.

21.12.2021 13:28
fikovnice

XXX.XXX.132.201

Snad máte pravdu. Takhle to pro vás dává smysl.

21.12.2021 13:35

fikovnice napsal(a):

Uf, tak už můžeme být klidnější.

21.12.2021 13:42
fikovnice

XXX.XXX.132.201

Tady jsem...
Napíšu narovinu - poměrně dost hrůzný propad - kvůli Vánocům, ale i jiným věcem - prostě není mi dobře - na duši...

21.12.2021 13:44
fikovnice

XXX.XXX.132.201

Děvčata, děkuji za Vaši starost - opět . Fakt došlo k poměrně děsivému propadu = nefungování.

Nebudu tady veřejně psát, co vše k tomu vedlo...ale prostě se snažím teď nějak sesbírat síly a jít dál...

21.12.2021 13:45

Poslední souvětí - kdo roznáší takové lži?
Všude slyším nějaká čísla... ale je to jako kdyby všichni prostě jen opakovali, co někde psali, ale zajímá někoho zdroj těch čísel? Dyť je to celé blbost!
Ty zdroje jsou blbost, jsou to novinové články, sami představitelé výzkumných ústavů a států říkají, že se ještě neví a jen si myslí, ale tady jsou s tím všichni hotoví, dvě dávky, tři dávky, osm teček a jsme v pohodě.
No nejste. Ta data jsou kecy, jsou pro nás nepoužitelná, jsou stará měsíce a roky, je to jako se očkovat proti angíně vakcínou na chřipku a ještě k tomu z roku 95.

fikovnice napsal(a):
Děvčata, děkuji za Vaši starost - opět . Fakt došlo k poměrně děsivému propadu = nefungování.

Nebudu tady veřejně psát, co vše k tomu vedlo...ale prostě se snažím teď nějak sesbírat síly a jít dál...

Ani nevíš, jak tě chápu. Nezůstávej, pokud můžeš, sama.

fikovnice

XXX.XXX.132.201

Fikovnice pořád nic...

"Ir.mo", promiň + jakože "fungování" mobilu, který nahodím max. na pár desítek sekund...
Děkuji Ti za Tvoji starostlivost a starost!

21.12.2021 13:49
fikovnice

XXX.XXX.132.201

Navíc mě vyloženě DEPTÁ čím dál tím větší rozpolcenost společnosti. Nevím, jak vy, ale já ji opravdu vnímám. I třeba v té mojí pseudorodině. Hanlivá označení oboustranně - antivaxeři vs. ovce (to jsou ale výrazy spíše z internetu). Psala dříve "petrahei" - že není legrace to, co se děje. To rozdělení lidí... Když k tomu připočtu nějaké své osobní problémy, je vymalováno!

21.12.2021 13:51
fikovnice

XXX.XXX.132.201

Ani nevíš, jak tě chápu. Nezůstávej, pokud můžeš, sama.

Vím Ali, že jsi zde asi jedna z mála, která kvůli svému osobnímu zážitku, má v tomto smyslu stoprocentní empatii. Vypadá to, že na Vánoce opravdu sama budu... A posledních cca 5 dní jsem sama byla...a výsledek...

21.12.2021 13:51

Kolem tady toho se motá tolik odborníků, ale chrlí samé nesmysly, jak kdyby vylezli ze zvláštní školy! Jeden vedle druhého. A to jsou lékaři, vědci, virologové (to slovo mi připomíná toho z Arabely, co měl na hlavě netopýra... Vigo!) a dovolí si z huby vypustit něco jako "třetí dávka stačí", i když ty lidi po třetí dávce ještě ani nestihli testovat, nestihli zjistit následky, nic, nebo ta kravina, že není možné se dvakrát nakazit, to jsou normálně nebezpečné výroky, co tohle je????

21.12.2021 13:56
fikovnice

XXX.XXX.132.201

Já se zde už nebudu vymezovat vůči některým lidem - chci ctít jejich názory na očkování, a PLNĚ respektuji ty, co se CHTĚJÍ nechat očkovat i ty, co se očkovat NECHTĚJÍ! Jen jsem to teď v rychlosti prolítla...a mám radost (konečně!), že už se přece jen objevují i názory pochybující (pozor, vůbec nepíšu, vůči čemu), ale je fajn, když fakt lidi začali studovat to, co je dostupné. A všímám si, že opravdu už nedominují ty mainstreamové názory.

Nikoho k ničemu nepřesvědčuji, nikomu nic nenutím, jsem ráda, že lidé sami začali vyhledávat informace, které prostě jsou dostupné. Někdy je obtíž je najít (i v dnešní době funguje cenzura!), ale opravdu jsou!

21.12.2021 13:59
assil

XXX.XXX.121.3

Kolem tady toho se motá tolik odborníků, ale chrlí samé nesmysly, jak kdyby vylezli ze zvláštní školy! Jeden vedle druhého. A to jsou lékaři, vědci, virologové (to slovo mi připomíná toho z Arabely, co měl na hlavě netopýra... Vigo!) a dovolí si z huby vypustit něco jako "třetí dávka stačí", i když ty lidi po třetí dávce ještě ani nestihli testovat, nestihli zjistit následky, nic, nebo ta kravina, že není možné se dvakrát nakazit, to jsou normálně nebezpečné výroky, co tohle je????

No jsou to kupecké počty. Nakoupila nám Uršula kolik dávek? Kolik je obyvatel EU? Kolik dávek to vychází na osobu? Jestli si někdo myslí, že to skončí 3. dávkou, tak je naivní, přece to nevyhoděj.

21.12.2021 14:03

assil napsal(a):
No jsou to kupecké počty. Nakoupila nám Uršula kolik dávek? Kolik je obyvatel EU? Kolik dávek to vychází na osobu? Jestli si někdo myslí, že to skončí 3. dávkou, tak je naivní, přece to nevyhoděj.

Jo, to je jasné, jsem říkala... ale já to nechápu, někdo řekl nějaké procento a lidé tomu věří? Jen tak? Slevu v Tescu si ověří a nutnost vpíchnutí kdovíčeho ne? Konec.

21.12.2021 14:06
lupus4

XXX.XXX.205.61

fikovnice napsal(a):
Já se zde už nebudu vymezovat vůči některým lidem - chci ctít jejich názory na očkování, a PLNĚ respektuji ty, co se CHTĚJÍ nechat očkovat i ty, co se očkovat NECHTĚJÍ! Jen jsem to teď v rychlosti prolítla...a mám radost (konečně!), že už se přece jen objevují i názory pochybující (pozor, vůbec nepíšu, vůči čemu), ale je fajn, když fakt lidi začali studovat to, co je dostupné. A všímám si, že opravdu už nedominují ty mainstreamové názory.

Nikoho k ničemu nepřesvědčuji, nikomu nic nenutím, jsem ráda, že lidé sami začali vyhledávat informace, které prostě jsou dostupné. Někdy je obtíž je najít (i v dnešní době funguje cenzura!), ale opravdu jsou!

21.12.2021 14:18

Dasvo napsal(a):
Omikron je zcela nová varianta viru, úplně jiný typ. Zatím proti němu žádná vakcína není. Věřit tomu, že stodvacetosm dávek vakcíny proti starému typu viru (který tady notabene už víc než rok vůbec není) zabere na omikron, je - nezlobte se na mě - dost naivní.

Naivní je myslet si, že je celej úplně novej. Ano, na spike je hodně mutací, ale značná část zůstala stejná, tu imunita rozpozná. Neschová se před ní úplně.

21.12.2021 14:22

fikovnice napsal(a):
"Ir.mo", promiň + jakože "fungování" mobilu, který nahodím max. na pár desítek sekund...
Děkuji Ti za Tvoji starostlivost a starost!

Hlavně, že jsi v pořádku, tedy aspoň fyzicky.🌷

21.12.2021 14:30

Vypadá to, že na Vánoce opravdu sama budu...

Fíkovnice.....Vánoce jsou dny, jako každé jiné. I když lidi z nich pro svoji víru udělali něco výjimečného - a bylo to krásné. Dnes, když už je z toho akorát kolotoč nákupů, spotřeby....a stresu......Berte to tak, že jsou to dny jako každé jiné, jen máte delší volno, užijte si ho, odpočiňte si. Lidí, kteří jsou sami, je spousta, někteří k tomu mají existenční problémy, někteří musí do práce. Je to otázka úhlu pohledu. Tak zvolte ten pozitivní. ( Ale třeba jsem málo empatická )

21.12.2021 14:31
fikovnice

XXX.XXX.132.201

Ano, jestli myslíte to sarkastické a velmi vědecké vyjádření klubu Sysifos nebo rozborku Zdravotnického deníku.

"Kotys", zdravím Vás srdečně!
Již delší dobu máte ode mě SZ, teď jsem koukla a zatím jste ji neotevřela. Od "Ir.my" vím, že SZ se snad na telefonu zobrazují buď nějak špatně nebo vůbec...

21.12.2021 14:36
fikovnice

XXX.XXX.132.201

Vypadá to, že na Vánoce opravdu sama budu...

Fíkovnice.....Vánoce jsou dny, jako každé jiné. I když lidi z nich pro svoji víru udělali něco výjimečného - a bylo to krásné. Dnes, když už je z toho akorát kolotoč nákupů, spotřeby....a stresu......Berte to tak, že jsou to dny jako každé jiné, jen máte delší volno, užijte si ho, odpočiňte si. Lidí, kteří jsou sami, je spousta, někteří k tomu mají existenční problémy, někteří musí do práce. Je to otázka úhlu pohledu. Tak zvolte ten pozitivní. ( Ale třeba jsem málo empatická )

"Orionko", já to beru tak, že každý máme nějaké vstupní "hodnoty", zkušenosti, zážitky, povahové nastavení a vím já co všechno, co nás formuje. Já jsem 49 let sama o Vánocích nebyla a ctím takové to, že o Vánocích by člověk neměl být sám... Mám nějaké nabídky - takže není to tak, že jsem jak kůl v plotě. Pro mě je prosinec nejhorší měsíc v životě a Vánoce to ještě potencují... Určitě Vás neviním z toho, že jste málo empatická, ale zatím je to pro mě těžko představitelné (být sama)...ale právě přišla zpráva od sestřenice, že pokud se nedomluvím s tetou (jako že vysoce pravděpodobně nedomluvím), mohu být u ní. Předtím bylo téměř jasné, že budu u těch mých přátel, ale předávají si postupně COVID, takže toto by asi nebylo rozumné... 14 dní od mé vakcinace uplyne 30.12.

21.12.2021 14:42
fikovnice

XXX.XXX.132.201

lupus4 napsal(a):

Tak to je pravda pravdoucí!
Mnoho informací také není dobře. Ale zaplaťpánbůh, že přístup k těm info dnes je (ano, hlavně prostřednictvím internetu), byť - a to je strašně smutné - některé jsou skutečně cenzurovány. Nejsou vulgární, nejsou napadající, "jen" jdou právě proti mainstreamu. A fakt jsem si nemyslela, že se dožiju toho, že takovéto články či videa se budou např. z YT mazat . Poslouchala jsem nějaký rozhovor a tam dotyční ze strachu ze smazání, už hovoří o COVIDu jen jako o nemoci "C", používají výrazy "jestli TO dotyčný má či nemá" (myšleno očkování)...a to je pro mě signál jednak smutný, druhak nebezpečný.

21.12.2021 15:12
fikovnice

XXX.XXX.132.201

Ale něco bych se zde přece jen k očkování zeptala ;-).

Platnost certifikátu po očkování naskočí 14. den po očko. V očko centru jsem se ptala, jak se to bere, zda den očkování je 1. den - odpověď byla ANO. Byla jsem na očko 16.12., na prstech rukou jsem nejméně 5x počítala :-), že v tom případě je 14. den 29.12. ALE - dle očkocentra to bude až 30.12. Takže není pravda, že den očkování je den JEDNA?

21.12.2021 15:24
assil

XXX.XXX.121.3

Kdyby to někoho zajímalo, tak celkem polopatické vysvětlení výroby mRNA vakcíny.
Dlouhý a v agnlině, ale lze přepnout na slovenštinu, čeština nefunguje.
https://berthub.eu/articles/posts/reverse-engineering-source-code-of-the-biontech-pfizer-vaccine/

21.12.2021 15:25
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):

A já chtěla napsat, jestli už nejsi v tom penzionu kdesi...

21.12.2021 15:26

assil napsal(a):
Kdyby to někoho zajímalo, tak celkem polopatické vysvětlení výroby mRNA vakcíny.
Dlouhý a v agnlině, ale lze přepnout na slovenštinu, čeština nefunguje.
https://berthub.eu/articles/posts/reverse-engineering-source-code-of-the-biontech-pfizer-vaccine/

nezajímá mě celkem, jak se to vyrábí, zajímalo by mě třeba, jestli se ví, kde všude se to pak exprimuje. očividně ne jen v místě vpichu, tak jde všude?

21.12.2021 15:31
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
Navíc mě vyloženě DEPTÁ čím dál tím větší rozpolcenost společnosti. Nevím, jak vy, ale já ji opravdu vnímám. I třeba v té mojí pseudorodině. Hanlivá označení oboustranně - antivaxeři vs. ovce (to jsou ale výrazy spíše z internetu). Psala dříve "petrahei" - že není legrace to, co se děje. To rozdělení lidí... Když k tomu připočtu nějaké své osobní problémy, je vymalováno!

Jani, asi žiješ v blbé bublině. Nemůžeš za to, vím. Ale já ve své bublině necítím vůbec žádný problém. Normálně se sousedů zeptám, jestli jsou očkovaní, ne ze zvědavosti či jakéhokoliv nátlaku na ně, ale proto, abych je náhodou neohrozila, nemůžu přece vědět, jestli už nejsem nakažená. Sdělíme si to, klidně to rozeberem, ale absolutně jsem od nikoho neslyšela, že by s tím měl problém, na žádnou stranu.

21.12.2021 15:32

fikovnice napsal(a):
"Orionko", já to beru tak, že každý máme nějaké vstupní "hodnoty", zkušenosti, zážitky, povahové nastavení a vím já co všechno, co nás formuje. Já jsem 49 let sama o Vánocích nebyla a ctím takové to, že o Vánocích by člověk neměl být sám... Mám nějaké nabídky - takže není to tak, že jsem jak kůl v plotě. Pro mě je prosinec nejhorší měsíc v životě a Vánoce to ještě potencují... Určitě Vás neviním z toho, že jste málo empatická, ale zatím je to pro mě těžko představitelné (být sama)...ale právě přišla zpráva od sestřenice, že pokud se nedomluvím s tetou (jako že vysoce pravděpodobně nedomluvím), mohu být u ní. Předtím bylo téměř jasné, že budu u těch mých přátel, ale předávají si postupně COVID, takže toto by asi nebylo rozumné... 14 dní od mé vakcinace uplyne 30.12.

To, že by člověk o Vánocích neměl být sám, je naposlouchané klišé.
Opravdu věříte tomu, že celý rok můžete žít bez problémů a výčitek sama, ale o Vánocích se musíte družit, abyste nebyla za černou ovci z pohledu ostatních?
Pokud ano, tak je to jen vaše víra v tuto "pravdu" - ta "pravda" je ale jen naprogramována ve vaší mysli.
Nejste přece jakkoliv méněcenná jen proto, že Vánoce trávíte sama.
Kdyby tohle řekl někdo o některé z vašich přítelkyň, poklepala byste si na čelo nad jeho přitroublým uvažováním - ale když se to týká vás, hluboce tomu věříte tak, že jste nešťastná. No, samozřejmě, že je to hloupost

Druhá věc, která vás možná nicméně trochu raní - nikde není psáno, že člověk má automaticky nárok na to být šťastný a že je normální ve smyslu správné litovat se a být ublížený, pokud to tak není. Nic takového neexistuje.
Podívejte se na celou situaci z opačného úhlu pohledu - jste relativně zdravá, soběstačná, samostatně fungující vysokoškolsky vzdělaná žena s "novým" autíčkem svého srdce, která dobře zvládla očkování a má před sebou minimálně tři sváteční dny volna - času jen pro sebe.

21.12.2021 15:38

Myslím, že Fikovnice nepodléhá tlaku a očekávání okolí, ale čistě lidsky - v pro ni náročném období roku - touží po společnosti a rozptýlení. A já jí moc přeju, aby se jí to splnilo.

21.12.2021 15:39
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Opravdu věříte tomu, že celý rok můžete žít bez problémů a výčitek sama, ale o Vánocích se musíte družit, abyste nebyla za černou ovci z pohledu ostatních?
Pokud ano, tak je to jen vaše víra v tuto "pravdu" - ta "pravda" je ale jen naprogramována ve vaší mysli.
Kdyby tohle řekl někdo o některé z vašich přítelkyň, poklepala byste si na čelo nad jeho přitroublým uvažováním - ale když se to týká vás, hluboce tomu věříte tak, že jste nešťastná. No, samozřejmě, že je to hloupost

Druhá věc, která vás možná nicméně trochu raní - nikde není psáno, že člověk má automaticky nárok na to být šťastný a že je normální ve smyslu správné litovat se a být ublížený, pokud to tak není. Nic takového neexistuje.
Podívejte se na celou situaci z opačného úhlu pohledu - jste relativně zdravá, soběstačná, samostatně fungující vysokoškolsky vzdělaná žena s "novým" autíčkem svého srdce, která dobře zvládla očkování a má před sebou minimálně tři sváteční dny volna - času jen pro sebe.

Výborně napsáno

21.12.2021 15:45
lupus4

XXX.XXX.205.61

jste relativně zdravá, soběstačná, samostatně fungující vysokoškolsky vzdělaná žena s "novým" autíčkem svého srdce, která dobře zvládla očkování a má před sebou minimálně tři sváteční dny volna - času jen pro sebe.

přesně tak + kocouři

míň hekat a se litovat a naopak si užít jeden z krásných zimních večerů a dělat jen to na co mám chuť

21.12.2021 15:50
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Budou vůbec půlnoční?

21.12.2021 16:12
fikovnice

XXX.XXX.132.201

"Repto":
- relativně zdravá opravdu nejsem
- pro někoho jsou ta klišé důležitá a já osobně bych si určitě "nepoklepala na čelo nad jeho přitroublým uvažováním" - fakt ne a důrazně říkám, že ne - akceptujme, že se v tomto neshodneme, že máme každá jiné uvažování a nedehonestujme někoho nálepkováním "přitroublého uvažování"...není to podle mě vhodné
- ad nárok na šťastný život - jasně, že nikde není psáno, že člověk má nějakou záruku v tomto...ale věřte, že když se roky táhnou problémy (a nemám teď na mysli nic, co by bylo a priori zaviněno mým vlastním nastavením), tak je to nesmírně vyčerpávající.

Takže se vlastně v tomto Vašem příspěvku neshodneme prakticky v ničem...ale to nevadí .

21.12.2021 16:14
fikovnice

XXX.XXX.132.201

Myslím, že Fikovnice nepodléhá tlaku a očekávání okolí, ale čistě lidsky - v pro ni náročném období roku - touží po společnosti a rozptýlení. A já jí moc přeju, aby se jí to splnilo.

Asi tak, moc Ti milá "Odetto" děkuji a věřím a myslím, že se to splní!

21.12.2021 16:17

rapotacka11 napsal(a):
Budou vůbec půlnoční?

Jak kde a jak kdy?
U nás byla už tuto neděli Rybova mše vánoční. Někde jsou mše na Štědrý den dokonce 2, odpolední zpívaná a pak ve 22. hod. Asi leckde předchází zákazu ( Jejda, co já už všechno pamatuju :-( )
Někde bude určitě i opravdová Půlnoční. Ale třeba budou legitimovat všechny, co si troufnou ( Jejda, co já už všechno pamatuju :-( )

21.12.2021 16:20
fikovnice

XXX.XXX.132.201

lupus4 napsal(a):
jste relativně zdravá, soběstačná, samostatně fungující vysokoškolsky vzdělaná žena s "novým" autíčkem svého srdce, která dobře zvládla očkování a má před sebou minimálně tři sváteční dny volna - času jen pro sebe.

přesně tak + kocouři

míň hekat a se litovat a naopak si užít jeden z krásných zimních večerů a dělat jen to na co mám chuť

Nebudu se k tomu už dále vyjadřovat, ale nikde jsem výše nepsala, co se v mém životě teď událo - prosím, respektujme se vzájemně!

Slova o "přitroublém uvažování", "hekání", atd. nepomůžou vůbec ničemu - ani momentálnímu stavu dotyčného, ani mezilidským vztahům. Bylo by nesmírně fajn akceptovat to, že každý z nás jsme v něčem jedineční, že jsou mezi námi rozdíly...dané čímkoli.

K některým příspěvkům výše (toto se Tebe asi netýká):"Sytý hladovému nevěří." Neboli, apel na empatii - zkusit si aspoň na chvíli představit, co asi zažívá ten druhý (z info, které jsou k dispozici). Odvěká pravda, která zůstane pravdou, ani kdybychom se na hlavu stavěli!

21.12.2021 16:23
fikovnice

XXX.XXX.132.201

lesnížínka napsal(a):
Výborně napsáno

Vlastně ještě jeden dotaz: Stále zde píšeš, že nepřežiješ, až Ti odejde Worka. Jak bys trávila Vánoce, kdyby Ti třeba týden před Št. dnem umřel? Pokud fakt veselením se a radostí z toho, že máš dny volna...tak moje nastavení je jiné.

21.12.2021 16:28

Ještě se k tomu vrátím - v rovině obecné. ( Fíkovnice promine, teď už to není o ní )
Dost lidí tohle všude opakované, dejme tomu klišé, učiní nešťastnými. A tak staroušci pláčí, zatímco jiný den by si v pohodě usnuli u televize. A úplně zbytečně. A přitom v 50% má jediný cíl - prodat, vydělat !
Pamatuju, že Štědrý den byl normální pracovní den. Jen nás šéf pustil vpoledne domů.
A nikdo se tenkrát kvůli vánocům nezadlužil a nepropadl do dluhové pasti.

21.12.2021 16:32

fikovnice napsal(a):
Vlastně ještě jeden dotaz: Stále zde píšeš, že nepřežiješ, až Ti odejde Worka. Jak bys trávila Vánoce, kdyby Ti třeba týden před Št. dnem umřel? Pokud fakt veselením se a radostí z toho, že máš dny volna...tak moje nastavení je jiné.

To není moc fér.
Každá mince má dvě strany. A podle mě má tři.
Nedívám se na to, co nemám, ale na to, co mám. Nic jiného mě nikdy nikam neposunulo. Když teda nepočítám do ... víte kam :-)
Někdy mám okolo sebe 20 lidí, ale cítím se sama. V mém případě třeba se tohle nikdy nestane, když mám u sebe psa nebo kočku, krávu, prase, myš.
Někdo je sám opravdu. Ale ne proto, že by neměl žádné příbuzné nebo kamarády. A někdo není sám, i když tráví Vánoce venku a bez lidí. Dobře, většinou má psa. Ale ne vždy. To "sám" není v počtu.
Nic jiného se Vám tady nikdo říct nesnaží.

21.12.2021 16:36
lupus4

XXX.XXX.205.61

tož trocha poezie (nikoho nezabije)

Chci vědět, jestli můžete vidět krásu, i když to není hezké každý den. A pokud můžete získat svůj vlastní život z jeho přítomnosti.

Chci vědět, jestli dokážete žít s neúspěchem, vaším i mým, a stále stát na okraji jezera a křičet na stříbro úplňku: "Ano."

Nezajímá mě, kde, co nebo s kým jste studovali. Chci vědět, co vás udržuje zevnitř, když všechno ostatní odpadne.

Chci vědět, jestli můžete být sami se sebou a jestli se vám opravdu líbí společnost, kterou udržujete v prázdných okamžicích.

21.12.2021 16:37
fikovnice

XXX.XXX.132.201

Ještě se k tomu vrátím - v rovině obecné. ( Fíkovnice promine, teď už to není o ní )
Dost lidí tohle všude opakované, dejme tomu klišé, učiní nešťastnými. A tak staroušci pláčí, zatímco jiný den by si v pohodě usnuli u televize. A úplně zbytečně. A přitom v 50% má jediný cíl - prodat, vydělat !
Pamatuju, že Štědrý den byl normální pracovní den. Jen nás šéf pustil vpoledne domů.
A nikdo se tenkrát kvůli vánocům nezadlužil a nepropadl do dluhové pasti.

Z obecného hlediska tomu tak skutečně může být.
Ale lidé nejsou roboti. Ten, kdo tráví Vánoce sám, tak je na to holt zvyklý (to stejné lze napsat o Silvestru).
Ale právě proto, že lidé nejsou roboti, tak jsou mezi lidmi i tací, které samota ve vánočním období zraňuje (a nemusí to zdaleka být jen tím, že jsou zrovna Vánoce...nicméně pro nic za nic se asi neapeluje na příbuzné, aby právě v tyto dny nezapomínali na své blízké s návštěvou třeba v DD, a vůbec hospitalizované třeba v nemocnicích).

A teď to také píšu obecně: Vyzývám k respektování každého jednotlivce v jeho osobním a osobnostním nastavení, zkusme alespoň trochu - lze-li to - pustit k sobě do duše empatii. Zkusme vzájemnou toleranci, která - zdá se mi - ve společnosti stále více chybí.

21.12.2021 16:38

rapotacka11 napsal(a):
Budou vůbec půlnoční?

Teď teda nevím jístě, ale kostely ještě pořád nejsou hospody :-) a i ty už mohou mít večer otevřeno? Nevím.
Ale neslyšela jsem, že by z kostela vyhazovali nadpočet, nebo že by se bohoslužby zdvojovaly. Na Štědrý den se dělají dvě určitě - ráno/odpoledne a v noci.
A vláda pravila, že zákazy začnou až po Silvestru? Už nevím. To se nedá stíhat sledovat.
Ale sněží!

21.12.2021 16:43
fikovnice

XXX.XXX.132.201

Ad "lesnížínka" - opět prosím o respekt. Z mého příspěvku měl především vyčuhovat můj VLASTNÍ osobní názor a postoj - formované skutečnými událostmi, které se staly MNĚ, nikoli vám zde. Nic víc, nic míň.

A zapomínat třeba na ty, co jsme ztratili, je pro mě prostě neakceptovatelné. Pokud to má někdo jinak, tak to tak má, to je realita. Každý jsme jiný, chválabohu!

21.12.2021 16:54

Zkusme vzájemnou toleranci
To není o toleranci, ani o empatii. Já se snažím vysvětlit tady ( třeba ne vám, ale případné jiné osamělé návštěvnici ), že vánoce nejsou důvodem k tomu, smutnit více než kdy jindy!
A každý jedinec, starší dejme tomu 15ti let, už měl někdy vánoce tím pokakaným nahoru. Ani nechci na některé vzpomínat, to bych mohla upadnout do hodně chmurné nálady......A přitom Slunce už je od 17 hodin na cestě k nám!!!

21.12.2021 17:00

A když historky....
Pečete někdo utopence, potápky, podvodnice....?
Dávají se kynout do vody. Pochopitelně do studené. Když jsme je se sestrou pekly poprvé samy, usoudily jsme "rozhodně do teplé, každé těsto přece kyne na teple".
Těsto jsme po době určené ke kynutí vylovily z vody cedníkem, nechaly v utěrce vykapat a nakonec z toho cukroví bylo.
( Jo, holt tenkrát nebyl internet, kde se najde všechno. I když všechno nemusí být pravda - to věděl už Masaryk )

21.12.2021 17:00
fikovnice

XXX.XXX.132.201

Zkusme vzájemnou toleranci
To není o toleranci, ani o empatii. Já se snažím vysvětlit tady ( třeba ne vám, ale případné jiné osamělé návštěvnici ), že vánoce nejsou důvodem k tomu, smutnit více než kdy jindy!
A každý jedinec, starší dejme tomu 15ti let, už měl někdy vánoce tím pokakaným nahoru. Ani nechci na některé vzpomínat, to bych mohla upadnout do hodně chmurné nálady......A přitom Slunce už je od 17 hodin na cestě k nám!!!

"...vánoce nejsou důvodem k tomu, smutnit více než kdy jindy!"

Mrzí mě, že stále nechápete (nebo nechcete chápat?), že jsou lidé, jejichž vnímání tohoto času je jiné (ať už z jakéhokoli důvodu). Já toleruji, že pro Vás jsou to dny jako každé jiné. Tak prosím TOLERUJTE i jiný názor než je ten Váš. Nikdo, opakuji nikdo, nemá patent na to, jak to má být, kde je pravda, jak se má kdo cítit, atd., ale právě proto jsem psala, že by bylo fajn zapojit právě tu empatii a tolerovat názorovou pluralitu.

21.12.2021 17:06

fikovnice napsal(a):
"...vánoce nejsou důvodem k tomu, smutnit více než kdy jindy!"

Mrzí mě, že stále nechápete (nebo nechcete chápat?), že jsou lidé, jejichž vnímání tohoto času je jiné (ať už z jakéhokoli důvodu). Já toleruji, že pro Vás jsou to dny jako každé jiné. Tak prosím TOLERUJTE i jiný názor než je ten Váš. Nikdo, opakuji nikdo, nemá patent na to, jak to má být, kde je pravda, jak se má kdo cítit, atd., ale právě proto jsem psala, že by bylo fajn zapojit právě tu empatii a tolerovat názorovou pluralitu.

Fíkovnice, určitě prominete, že můj vámi citovaný příspěvěk, už nebyl o vás a pro vás.
Vaše vidění světa vám rozhodně neberu a neupírám.
( Ale než být na vánoce s příbuznými, které celý rok nemusím - to bych si radši ve své samotě pustila Anděla páně. Ale není to o Fíkovnici - je to čistě obecná rovina )

21.12.2021 17:09

Ale sněží!

Však to pozítří roztaje !! :-))

21.12.2021 17:25
GAELLE

XXX.XXX.66.235

fikovnice napsal(a):
Vím Ali, že jsi zde asi jedna z mála, která kvůli svému osobnímu zážitku, má v tomto smyslu stoprocentní empatii. Vypadá to, že na Vánoce opravdu sama budu... A posledních cca 5 dní jsem sama byla...a výsledek...

Nezoufej. Jsem sama 22. vánoce a žiju.
Člověk si zvykne. Ono ostatně nic jiného ani nezbývá.
Zas je "výhoda" že člověk neřeší dárky, shon, stres, nic nemusí.
Většinou všichni odpadnou, spousta rodin se pohádá.............
Letos budou řešit pod stromkem očkování a zhádají se víc než obvykle.
Drž se. Nikdy není tak zle aby nemohlo být hůř.
Dokud ještě žijem je všechno OK.

21.12.2021 17:29

"Letos budou řešit pod stromkem očkování a zhádají se víc než obvykle."

21.12.2021 17:36

fikovnice napsal(a):
Ale něco bych se zde přece jen k očkování zeptala ;-).

Platnost certifikátu po očkování naskočí 14. den po očko. V očko centru jsem se ptala, jak se to bere, zda den očkování je 1. den - odpověď byla ANO. Byla jsem na očko 16.12., na prstech rukou jsem nejméně 5x počítala :-), že v tom případě je 14. den 29.12. ALE - dle očkocentra to bude až 30.12. Takže není pravda, že den očkování je den JEDNA?

Den očkování je den JEDNA, 14 dní máš vyrábět protilátky a od 15. dne ti platí certifikát.

Takže pro tebe to opravdu vychází na 30.12.2021😉

21.12.2021 17:37
fikovnice

XXX.XXX.132.201

Fíkovnice, určitě prominete, že můj vámi citovaný příspěvěk, už nebyl o vás a pro vás.
Vaše vidění světa vám rozhodně neberu a neupírám.
( Ale než být na vánoce s příbuznými, které celý rok nemusím - to bych si radši ve své samotě pustila Anděla páně. Ale není to o Fíkovnici - je to čistě obecná rovina )

Ano, ale já to také psala v obecné rovině...

Sociální sítě jsou svým způsobem zhouba . Mám na mysli to, že si člověk udělá o některých lidech svůj názor a po čase zjistí, že je všechno jinak...a v reálu to může být ještě úplně jinak (a toto zase "Orionko" není o Vás - myslím, že Vás znám - a Vy mě - již dostatečně dlouho ).
No, ale třeba i toto zjištění může být užitečné - jednoduše se od těch lidí (některých) odprostit...

21.12.2021 17:38
fikovnice

XXX.XXX.132.201

Den očkování je den JEDNA, 14 dní máš vyrábět protilátky a od 15. dne ti platí certifikát.

Takže pro tebe to opravdu vychází na 30.12.2021😉

Děkuji . A vidíš, toto mi v očko centru takto jasně neřekli...

21.12.2021 17:39

Tak to jsem teda netušila, co tady poznámkou, aby Janina nezůstávala na Vánoce sama, rozpoutám.
Psala jsem to proto, že ji znám, aspoň si tedy myslím. Kdybych věděla, že je samotářka, tak to psát nebudu. Každý jsme jiný. Těžko člověk, který byl celé roky na Vánoce s rodinou, bude naráz radostně sám. A vůbec to není o dárcích

21.12.2021 17:49
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Tak to jsem teda netušila, co tady poznámkou, aby Janina nezůstávala na Vánoce sama, rozpoutám.
Psala jsem to proto, že ji znám, aspoň si tedy myslím. Kdybych věděla, že je samotářka, tak to psát nebudu. Každý jsme jiný. Těžko člověk, který byl celé roky na Vánoce s rodinou, bude naráz radostně sám. A vůbec to není o dárcích

No někdy to tak prostě je že je člověk sám a není to jeho volba.
Zkraje mne kamarádky zvaly, nikdy jsem nikam nešla.
Nikdo není radostně sám.
Ale dá se na to zvyknout a vytvořit si své nové rituály.
Je to jen jeden den, jeden večer.
Jsou horší věci než být na vánoce sám.
Bylo hodně let na hotelu kdy jsem měla noční a byla v práci, v práci jsou strojvedoucí, lékaři, řidiči.
Někdo je v nemocnici, někdo na svátky zemře.
Je to prostě život, musí ho člověk brát tak jak přichází.
Každý svého štěstí strůjcem.
přeji krásné vánoce vám všem. Hlavně zdraví.

21.12.2021 17:52
Andrýsek3

XXX.XXX.41.241

Pro Andrýska a další...
Našla jsem i databázi, zadejte filtry pro kraj a okres a vyjede vám tabulka včetně typů vakcín a kontaktů
Našla jsem to pozdě, tak pro nás už to neřeším, jdeme dneska odpoledne na 3. Pfizer 😉
https://ockovani.opendatalab.cz/praktici

Děkuji, já tu Modernu zas tak nutně nepotřebuji, koukla jsem, jestli ji mají tam kam chci jít, jinak beru Pfizer. V Brně jinak dostupná byla na jiném místě, ale mám to dál.

21.12.2021 17:52
fikovnice

XXX.XXX.132.201

Alenko, ani já to netušila...proto výše píšu, že se člověk v některých lidech zde může ukrutně mýlit...

Snad se na mě dotyčná osoba nebude zlobit, že to zde napíšu (v žádném případě bych ji však nikdy nejmenovala), ale před chvílí mě velmi mile překvapila telefonátem, z něhož jsem vnímala podporu v mých názorech!

A ano, obrovskou roli hraje nastavení člověka. Pokud je člověk samotář a je zvyklý trávit svátky sám, tak to pro něj prostě není novum (a jsou tu tací). Pokud je člověk společenský tvor, tak to má prostě jinak, a pokud z nějakého důvodu je pro něj (před)vánoční období těžké, tak to má tuplem jinak. Nezbývá než si pomyslet něco o ... , názory, s nimiž člověk hluboce a niterně nesouhlasí, opomíjet a jít dál - svojí cestou a svým způsobem!

21.12.2021 17:54
fikovnice

XXX.XXX.132.201

Edit: To jsi - dle mého soudu - nerozpoutala Ty (vím, kterou poznámku máš na mysli a rozhodně v tom názoru nejsi/nejsme samy).

21.12.2021 17:57

21.12.2021 18:00

fikovnice napsal(a):
Z obecného hlediska tomu tak skutečně může být.
Ale lidé nejsou roboti. Ten, kdo tráví Vánoce sám, tak je na to holt zvyklý (to stejné lze napsat o Silvestru).
Ale právě proto, že lidé nejsou roboti, tak jsou mezi lidmi i tací, které samota ve vánočním období zraňuje (a nemusí to zdaleka být jen tím, že jsou zrovna Vánoce...nicméně pro nic za nic se asi neapeluje na příbuzné, aby právě v tyto dny nezapomínali na své blízké s návštěvou třeba v DD, a vůbec hospitalizované třeba v nemocnicích).

A teď to také píšu obecně: Vyzývám k respektování každého jednotlivce v jeho osobním a osobnostním nastavení, zkusme alespoň trochu - lze-li to - pustit k sobě do duše empatii. Zkusme vzájemnou toleranci, která - zdá se mi - ve společnosti stále více chybí.

Myslím, že jsi ten příspěvek nepochopila. Já v něm čtu snahu ukázat ti, že máš věci, že kterých můžeš mít radost. A i kdybys nakonec zůstala na Vánoce sama, i tak se na tom dají najít pozitiva.

Soustřeďovat se na to, co nemám je devastační. Pro každého bez výjimky.

Četla jsi někdy Polyannu od Eleanor H. Porter?
Krásný příběh o umění radovat se navzdory těžkostem...

21.12.2021 18:11

fikovnice napsal(a):
Děkuji . A vidíš, toto mi v očko centru takto jasně neřekli...

My jsme se před chvílí vrátili z očkování a velmi mile mě překvapil přístup sester i doktora. Žádný spěch hrk frk, pečlivě se vyptal na aktuální zdravotní stav, NÚ po minulých dávkách, poradil co a jak v případě reakce, doporučil klidový režim, sepsal zprávu. Takhle by to mělo vypadat!

21.12.2021 18:12

https://fb.watch/a1MdR5aX79/

Jo, přesně tak. 👍 Já nemyju okna (v té zimě se to ani nedá, to se přece dělá až na jaře), nečistím koberce (to se dělá v létě, když psi můžou být venku), nepeču, ani ty rohlíčky ne. 😊 Ale vařím, to zas jo, aby všichni neumřeli hlady.

21.12.2021 18:23

Dokud ještě žijem je všechno OK.

A dokud se zpívá, ještě se neumřelo......

21.12.2021 18:27

Andrýsek3 napsal(a):
Děkuji, já tu Modernu zas tak nutně nepotřebuji, koukla jsem, jestli ji mají tam kam chci jít, jinak beru Pfizer. V Brně jinak dostupná byla na jiném místě, ale mám to dál.

Prostě posilující dávku vakcíny😁🤣

21.12.2021 18:28

GAELLE napsal(a):
No někdy to tak prostě je že je člověk sám a není to jeho volba.
Zkraje mne kamarádky zvaly, nikdy jsem nikam nešla.
Nikdo není radostně sám.
Ale dá se na to zvyknout a vytvořit si své nové rituály.
Je to jen jeden den, jeden večer.
Jsou horší věci než být na vánoce sám.
Bylo hodně let na hotelu kdy jsem měla noční a byla v práci, v práci jsou strojvedoucí, lékaři, řidiči.
Někdo je v nemocnici, někdo na svátky zemře.
Je to prostě život, musí ho člověk brát tak jak přichází.
Každý svého štěstí strůjcem.
přeji krásné vánoce vám všem. Hlavně zdraví.

Já to vím, že někdo to tak má. Moje mamka taky bývá na Štědrý večer sama. Protože chce. Někdo to zvládá v pohodě, zvykne si. Někdo ale ne, psychika je svi.ňa.

21.12.2021 18:45
fikovnice

XXX.XXX.132.201

Myslím, že jsi ten příspěvek nepochopila. Já v něm čtu snahu ukázat ti, že máš věci, že kterých můžeš mít radost. A i kdybys nakonec zůstala na Vánoce sama, i tak se na tom dají najít pozitiva.

Soustřeďovat se na to, co nemám je devastační. Pro každého bez výjimky.

Četla jsi někdy Polyannu od Eleanor H. Porter?
Krásný příběh o umění radovat se navzdory těžkostem...

Prosím, až budeš mít chvíli, přečti si to celé znovu.

Dostala jsem radu na většinu lidí zde v tomto kontextu nereagovat. Ono se opravdu ukazuje opravdu naprosto zbytečné jakékoli úsilí o porozumění.

Nemůžeš nikomu naordinovat, aby se radoval, když to momentálně není v jeho silách! Když třeba ztratil poslední jistoty, atd. atd. (myslím, že více veřejně rozebírat není vhodné).To přece chápeš, ne? Měla jsem Tě za člověka, který by s tímto pochopením neměl mít problém. Pokud bych to napsala expresívněji, budu zase obviněna, že se vyjadřuji více než zde určití uznali za vhodné. Ale to, že někdo napíše o "přitroublých názorech", jiný o "hekání", atd. by přece specielně Tebe nemělo nechat chladnou...? Mám tím mimo jiné na mysli, že jsem Ti řadu věcí napsala soukromě. Divíš se, že člověk, který nemá vše tak nějak na háku, tak nějak posléze ztrácí chuť zde vůbec diskutovat?

21.12.2021 19:13

fikovnice napsal(a):
Prosím, až budeš mít chvíli, přečti si to celé znovu.

Dostala jsem radu na většinu lidí zde v tomto kontextu nereagovat. Ono se opravdu ukazuje opravdu naprosto zbytečné jakékoli úsilí o porozumění.

Nemůžeš nikomu naordinovat, aby se radoval, když to momentálně není v jeho silách! Když třeba ztratil poslední jistoty, atd. atd. (myslím, že více veřejně rozebírat není vhodné).To přece chápeš, ne? Měla jsem Tě za člověka, který by s tímto pochopením neměl mít problém. Pokud bych to napsala expresívněji, budu zase obviněna, že se vyjadřuji více než zde určití uznali za vhodné. Ale to, že někdo napíše o "přitroublých názorech", jiný o "hekání", atd. by přece specielně Tebe nemělo nechat chladnou...? Mám tím mimo jiné na mysli, že jsem Ti řadu věcí napsala soukromě. Divíš se, že člověk, který nemá vše tak nějak na háku, tak nějak posléze ztrácí chuť zde vůbec diskutovat?

Strašně se chytáš jednotlivých slovíček, já píšu spíš o pocitu, který z těch příspěvků mám.

Myslím, že záměr pisatelů byl jiný, chtěli tě povzbudit, ne kritizovat. Možná to napsali neohrabaně, ale s dobrým úmyslem.
To jsem tím chtěla říct.

Chápu tě, máš to těžké a Vánoce jsou citlivé období.

Ale chápu i Reptu, Orionku a další, co ti psali, že všechno není černé a vyplatí se hledat i ty pěkné věci. Trápení je na světě dost...

21.12.2021 19:30

fikovnice napsal(a):
"Repto":
- relativně zdravá opravdu nejsem
- pro někoho jsou ta klišé důležitá a já osobně bych si určitě "nepoklepala na čelo nad jeho přitroublým uvažováním" - fakt ne a důrazně říkám, že ne - akceptujme, že se v tomto neshodneme, že máme každá jiné uvažování a nedehonestujme někoho nálepkováním "přitroublého uvažování"...není to podle mě vhodné
- ad nárok na šťastný život - jasně, že nikde není psáno, že člověk má nějakou záruku v tomto...ale věřte, že když se roky táhnou problémy (a nemám teď na mysli nic, co by bylo a priori zaviněno mým vlastním nastavením), tak je to nesmírně vyčerpávající.

Takže se vlastně v tomto Vašem příspěvku neshodneme prakticky v ničem...ale to nevadí .

..Janinko rozumím a jsem v duchu s Tebou..drž se...věřím, že se brzy odepiš od toho pomyslného dna a bude zase alespoň trochu líp....

21.12.2021 19:55
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):

Jani, ale já ty Vánoce neprožívám už 6let, protože nám 14dní před nima umřel Berry. Nijak zvlášť se na ně netěším, už proto, co jsi napsala, že vím, že se to pořád může stát. Ale letos jsem si řekla, že jestli Worka dožije, budu si tyto naše poslední užívat, budu koukat na pohádky a žít Vánocema. Třeba i proto, že ty další, už budou úplně jiné...bez něho Ne, neříkám, aby jsi byla bůhví jak happy, ale jen to, že prostě nejsi sama, co je sama. A máš přátele, se kterýma nebudeš...no ten jeden den...vždyť je to jedno, tak budeš některý další. Souhlasím s tím, aby jsi se snažila myslet pozitivně a hledat na tom tu kladnou stránku. Nikdo ti nepřepíná programy...

21.12.2021 20:23

lesnížínka napsal(a):
Jani, ale já ty Vánoce neprožívám už 6let, protože nám 14dní před nima umřel Berry. Nijak zvlášť se na ně netěším, už proto, co jsi napsala, že vím, že se to pořád může stát. Ale letos jsem si řekla, že jestli Worka dožije, budu si tyto naše poslední užívat, budu koukat na pohádky a žít Vánocema. Třeba i proto, že ty další, už budou úplně jiné...bez něho Ne, neříkám, aby jsi byla bůhví jak happy, ale jen to, že prostě nejsi sama, co je sama. A máš přátele, se kterýma nebudeš...no ten jeden den...vždyť je to jedno, tak budeš některý další. Souhlasím s tím, aby jsi se snažila myslet pozitivně a hledat na tom tu kladnou stránku. Nikdo ti nepřepíná programy...

..tak proč potom gruntuješ, zdobí dům, pečeš, chystáte si s pritelem dárky...jdeš k mamince...a tak dále a tak dále....tohle všechno je to prožívání Vánoc a není to samozřejmostí a někdo tohle prostě nemá a ani nemůže mít....

21.12.2021 20:52
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

..tak proč potom gruntuješ, zdobí dům, pečeš, chystáte si s pritelem dárky...jdeš k mamince...a tak dále a tak dále....tohle všechno je to prožívání Vánoc a není to samozřejmostí a někdo tohle prostě nemá a ani nemůže mít....

Nechystáme dárky. K mamince jdu právě proto, aby nebyla sama. Gruntovat a péct a zdobit, si přece může každý, ráda přenechám U nás, myslím ještě u rodičů Vánoce vypadaly tak, že mamka šílela a lítala, my jsme zlobili a taťka ležel a koukal na pohádky. Řev, proč nezdobíme stromek, řev, proč už nejsme nachystaní na koledu k babičce(té druhé) atd. Většinou jsme na sebe všichni řvali až do Štědrého večera, pak mamka brečela, že jí taťka nic nedal(nebyl na to stejně, jako já) Takže ne, Vánoce fakt neprožívám, i když teď už je to relativně pohoda...jestli se teda konečně zastavím

21.12.2021 20:57

lesnížínka napsal(a):
Nechystáme dárky. K mamince jdu právě proto, aby nebyla sama. Gruntovat a péct a zdobit, si přece může každý, ráda přenechám U nás, myslím ještě u rodičů Vánoce vypadaly tak, že mamka šílela a lítala, my jsme zlobili a taťka ležel a koukal na pohádky. Řev, proč nezdobíme stromek, řev, proč už nejsme nachystaní na koledu k babičce(té druhé) atd. Většinou jsme na sebe všichni řvali až do Štědrého večera, pak mamka brečela, že jí taťka nic nedal(nebyl na to stejně, jako já) Takže ne, Vánoce fakt neprožívám, i když teď už je to relativně pohoda...jestli se teda konečně zastavím

...ale měli jste sebe navzájem...a dárky pokud vím chystáte, když jsi psala holkám na kočkách, že si je dáváte 25.12., zřejmě jsem nepochopila....

21.12.2021 21:03
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Koronáč...muž někde dneska vyčetl příznaky Omikronu a podle toho, jsme možná byli první v republice, co ho měli První týden v říjnu. Všechno fakt sedí: šílené noční pocení, dvakrát se převlékal a totálně nám propotil obě postele, obě matrace, jak se stěhoval Škrábání v krku, kašel, chybí ztráta čichu a chuti. Byl na večeři s lidma, co měli několik vystoupení v Itálii a hned v den příjezdu šli na tu večeři. Ve čtvrtek a v pondělí se cítil chytrý, ve čtvrtek nakazil v autě moji mamku a další úterý jsem onemocněla já. Já jsem se potila tak nějak přiměřeně. Všichni horečky dva dny do 38st. Kašel nijak hrozný. Zpětně se to asi vyzjistit nedá?

21.12.2021 21:07
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

...ale měli jste sebe navzájem...a dárky pokud vím chystáte, když jsi psala holkám na kočkách, že si je dáváte 25.12., zřejmě jsem nepochopila....

Psala jsem dáváme? No dávali jsme si, před lety. Ne, teď si fakt nedáváme. Ale já jsem si koupila kabelu a pánev. Muži jsem řekla, ať si něco koupí, co chce, většinou jsou to věci na tenis. Řekl mi, že všechno má, nic teď nepotřebuje a svatý klid, co by chtěl, mu stejně neseženu Dárky dáváme jen mamce, protože jí je jinak nemá kdo dávat. S bráchovýma jsme to zrušili, pro děcka dám peníze, ať jim koupí, co chtějí, nezajíma mě to.

21.12.2021 21:07

omikron.... to je ta šílená nemoc, na kterou všichni umřeme?

mě už to zase nezajímá.

ale pořád mám psa

21.12.2021 21:12
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

omikron.... to je ta šílená nemoc, na kterou všichni umřeme?

mě už to zase nezajímá.

ale pořád mám psa

Já, že mi napíšete, jestli se to dá zjistit i zpětně. Ale to, že máte psa je teda 100x lepší než mít Omikron Ale pokud to u nás byl Omikron, tak teda pohoda. Jo...a měli jsme naprosto stejný průběh(ať to bylo co bylo) očkovaná mamka i my neočkovaní.

RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

lesnížínka napsal(a):
Koronáč...muž někde dneska vyčetl příznaky Omikronu a podle toho, jsme možná byli první v republice, co ho měli První týden v říjnu. Všechno fakt sedí: šílené noční pocení, dvakrát se převlékal a totálně nám propotil obě postele, obě matrace, jak se stěhoval Škrábání v krku, kašel, chybí ztráta čichu a chuti. Byl na večeři s lidma, co měli několik vystoupení v Itálii a hned v den příjezdu šli na tu večeři. Ve čtvrtek a v pondělí se cítil chytrý, ve čtvrtek nakazil v autě moji mamku a další úterý jsem onemocněla já. Já jsem se potila tak nějak přiměřeně. Všichni horečky dva dny do 38st. Kašel nijak hrozný. Zpětně se to asi vyzjistit nedá?

Leda už jen změřit protilátky... zda máte ?

Ale jestli myslíš kvůli potvrzení o prodělání covidu, tak to už asi ne.
PCR po té době už by byl asi negativní...

lesnížínka napsal(a):

Jedině zajít si na protilátky. Pokud nejste očkovaná a budete mít protilátky na covid pozitivní, pak to mohl být covid.
Nic jiného mě takhle zpětně nenapadá.

21.12.2021 21:14

lesnížínka napsal(a):
Psala jsem dáváme? No dávali jsme si, před lety. Ne, teď si fakt nedáváme. Ale já jsem si koupila kabelu a pánev. Muži jsem řekla, ať si něco koupí, co chce, většinou jsou to věci na tenis. Řekl mi, že všechno má, nic teď nepotřebuje a svatý klid, co by chtěl, mu stejně neseženu Dárky dáváme jen mamce, protože jí je jinak nemá kdo dávat. S bráchovýma jsme to zrušili, pro děcka dám peníze, ať jim koupí, co chtějí, nezajíma mě to.

...no jo no....

21.12.2021 21:14

jo, ale z protilátek se nedá zjistit, jestli jsou to protilátky proti omikronu.

teda pokud humán nepokročil na úroveň veterinární medicíny a neumí udělat HITy na vybrané varianty, jako si můžu nechat stanovit drůbeži.

ale ono je to vlastně jedno, co to bylo.

21.12.2021 21:32
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

jo, ale z protilátek se nedá zjistit, jestli jsou to protilátky proti omikronu.

teda pokud humán nepokročil na úroveň veterinární medicíny a neumí udělat HITy na vybrané varianty, jako si můžu nechat stanovit drůbeži.

ale ono je to vlastně jedno, co to bylo.

Není to jedno...byli by jsme slavní Takto nám to sebrala nějaká paní z Liberce

21.12.2021 22:13
GAELLE

XXX.XXX.66.235

ttps://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirus-nocni-poceni-a-vyrazka-u-deti-lekari-poznali-specificke-priznaky-omikronu-184012#dop_ab_variant=679540&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=OuqdMVCI5wq-202112212041&dop_id=184012&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

no vypadá to opravdu nebezpečně a smrtelně

21.12.2021 22:49

Hm, takovou mám angínu, potomek konec srpna a 3 týdny zpět. Tak teď nevím.
Ale omikron mě pustí za dva dny nebo jak to je myšleno? Já už tady pláču asi 10 dní :-) A on to omikron! Že mě to nenapadlo?!
Hele a víte, že když do hořící svíčky hodíte kůru z mandarinky, udělá ohnistroj?

22.12.2021 05:36
Dája6

XXX.XXX.41.254

Dobré ránko 🎄,
megí vyzkoušíme, uvidíme a nevěděli.
Dája

Přidejte reakci

Přidat smajlík