Uživatel s deaktivovaným účtem

Slyšeli/viděli jste už?
https://www.youtube.com/watch?v=5y0djafNvyY
neverend

XXX.XXX.213.247
A tohle? 😀
https://youtu.be/Vc6AAMYvDCg
neverend

XXX.XXX.213.247
https://youtu.be/M-EvRl2ZWrE
Tak laboratoře na Ukrajině potvrzeny a kdo teď bude víc lhát a překrucovat pravdu? 🙂
neverend

XXX.XXX.213.247
A pro méně zasvěcené, bych rád uvedl dnešní možnosti AI. Příklad Deepfake.
https://youtu.be/iyiOVUbsPcM
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.245
neverend
napsal(a):
https://youtu.be/M-EvRl2ZWrE
Tak laboratoře na Ukrajině potvrzeny a kdo teď bude víc lhát a překrucovat pravdu? 🙂
Co vím, probíhá tam výzkum, ale nejde o biologické zbraně s účelem zabíjet.
To možná dělají rusáci a jak se říká "podle sebe soudím tebe" vidí v tom hned hrozbu.
Deepfake je zneužitelný hlavně v zemích kde není svoboda a kde je zvykem zavírat mírové demonstranty, likvidovat nestranná média a novináře, pod výhružkou lhát o skutečnostech v médiích. Tam kde je na dením pořádku zasahovat do osobní svobody. Vidíme jaký odpor mají byť i jen náznaky u nás, to jsme si mohli vyzkoušet při covidu. Nejsme snadno manipulovatelní, protože na tyto praktiky nejsme zvyklí, dokonce máme odpor ke všemu co tím jen trochu smrdí i když je to pro dobrou věc. Prostě cítíme jak je to zneužitelné a nebezpečné. Proto jsem rád že se snažíme Rusko zastavit, protože to svobodu zabíjí dokonale a navíc se tváří že ne.
Se zlepšujícími se technologiemi se těmto státům ale postupně bude blížit celý svět. Jsou tak snadno zneužitelné a mocné... to lidem nedá.
lesnížínka
napsal(a):
K laboratořím dodám: takové laboratoře má každý stát. No...a co včil? Jo, teď by se mělo zjistit, kam Ukrajina uklidila ty tuny netopýrů s covidem
Kdyby jen s covidem. Ale ve finále to moc srandovní není, P. už mává chemickými zbraněmi, takže těch biologických by se asi neštítil taky.

Tak co, snížili jste spotřebu, sváču připravovali potmě a do práce pěšky?

lesnížínka
napsal(a):
Já každopádně do práce chodím jen pěšky
Tak nás flákačů, co chodíme do práce přes chodbu doma (a říkáme tomu do práce), jsem se neptala :D
napsal(a):
Tak nás flákačů, co chodíme do práce přes chodbu doma (a říkáme tomu do práce), jsem se neptala :D
No ale kolik ušetříme za ten benzín! A můžu hrdě vykřikovat, že toho haj.a nepodpořím ani korunou
Kolo? Měla bych vylézt na půdu oprášit dědovu ukrajinu Mám takový dojem, že jsem ji tam v koutě viděla viset, když jsem na podzim dráňala od mamky seno Workovi do boudy

assil
napsal(a):
Vlakem se může?
:-) Naším rozhodně ne, nemáme elek. trať :-) Vlak má trojnásobnou spotřebu paliva oproti busu, 100 km jedné osoby ve vlaku sežere 2,6 l.

assil
napsal(a):
NATO nás chrání pěkně koukám
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/vybuch-v-zahrebu-spadl-tam-zrejme-zbloudily-sovetsky-dron-z-ukrajiny-40390030#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=8zJ7WhJp9Pj-202203110955&dop_id=40390030&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest183_vzhled_vyh_pole_na_tel_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Vystřelen z UA? Podle mě to mělo ukázat, že nejsme chránění. A to se povedlo. Hurá do WW3.
napsal(a):
:-) Naším rozhodně ne, nemáme elek. trať :-) Vlak má trojnásobnou spotřebu paliva oproti busu, 100 km jedné osoby ve vlaku sežere 2,6 l.
Já jezdím příměstským elefantem, to jezdí na elektřinu. Ale i tak koukám, že i ten motoráček je pořád lepší než auto ve spotřebě.

napsal(a):
Tak co, snížili jste spotřebu, sváču připravovali potmě a do práce pěšky?
já jsem skromný člověk, což má ovšem ve špatných časech fakt nevýhodu, že už není kde ubrat.
sváči nevedu, jím jednou denně večer a kalorické tabulky mi tvrdí, že jsem před pěti lety uhynula hlady.
do práce pěšky... na nejbližší středisko to mám 20 km a běžná cesta je 60 a víc. to nedám ani na kole.

v podstatě jediný, co můžu ještě udělat k ušetření je: sníst kočky. krmit Noru jednodenními kuřaty. vodu na splachování a mytí nádobí si nosit v lahvích z práce. jíst jen chleba, pak bych ušetřila za lednici i za to mytí.

Můžete ještě vařit venku na ohni - chlebové placky, brambory, semtam maso
A je mi teď jasné, za koho vlastně teda již roky jím

Jsem měla na mysli naftu, benzin, plyn :-) Ty vlaky - záleží na naloženosti, stejně asi jako u auta, já to neznám, o autu vím, že má 4 kola a končím, ale když jezdí 3 lidé spolu do práce...
Ohýnek je určitě proti nějakému předpisu :-)
Musím říct, že jsem teď ultra zmatená s tím topením.
neverend

XXX.XXX.213.247
Tak říkali nám přeci, že aby byly sankce účinné proti Rusku, budeme se muset uskromnit. 😂
Miriam33

XXX.XXX.226.21
napsal(a):
v podstatě jediný, co můžu ještě udělat k ušetření je: sníst kočky. krmit Noru jednodenními kuřaty. vodu na splachování a mytí nádobí si nosit v lahvích z práce. jíst jen chleba, pak bych ušetřila za lednici i za to mytí.
Teda, nejste z naší vesnice? Tady prý žijou nejšetrnější lidi odjakživa. A co nedělá užitek, nepřežije.

A Slováci se zavázali nepřehánět marže u základních potravin.
Asi půjdu po vycházce gůglit pěstování kukuřice a slepic.
Včera jsme šly s megý na kopec, přišla k nám mini fenka, já strach :D tak jsem megý chytla za postroj, fenka megý očuchala zadek a v tom zleva takový zvuk "švih"... dědek tu malinkou fenku švihl turistickou hůlkou. A přitom ona se chovala perfektně po psím, nikdo nevrčel, neskákal, já psům říkala - vy ste ale šikovný - a dědek tohle. Takový šok pro mě. Jsem řekla - chudák pes dostal za to, že je hodnej, to se teda má. A babka zahlásila - musí poslouchat!
Mini fenka utekla dopředu, ohlížela se po nich, to bylo úplně... hnus.
Den předtím za námi utekl pes, takový legrační bojový s ušima nahoru, volala na něj panička a nic, tak já teda že půjdeme s megý k nim k baráku, on půjde s námi... paní rvala proutek se slovy " já se omlouvám, on utíká, já musím klacek, on jinak neposlechne, je to puberťák". A já blbá řekla, že se nic neděje, tak se mají rádi, no, ať ho nechá, že jdu až ke dveřím, v pohodě. No tak klacek zahodila.
Přišla k nám a pleskla ho po zadku. A psi se pusinkovali a megý uhla hlavou pod stojící auto a říz do víčka :-) Se teď směju tomu, jak šikovně si to řízla, že jí vůbec nic není, už dnes to má zatáhnuté a je zcela bez zranění, ale to jsou takové šokové situace, kdy ztratím řeč, když potkám takové lidi, už jsem teda trochu vycvičená, ale jako proč?
Tak snad dnes bude vycházka normální.

Protože - jak praví lidem všeobecně uznávaná škola života - k vlastnictví psa je kvalifikován každý, kdo disponuje vlastním anem (od slova anus)..

Miriam33
napsal(a):
Teda, nejste z naší vesnice? Tady prý žijou nejšetrnější lidi odjakživa. A co nedělá užitek, nepřežije.
to asi ne, pořád mám ty kočky, přece. a dokonce žerou i fitmin, což není nejhorší
ale teda minulý víkend mi došel, tak jsem jim u vietnamce koupila dax.
no a ony se tvářily, že mají konečně něco dobrýho a celej víkend jsem dax hlídala před Norou. takže jo, ještě je tam mezistupeň setření "krmit psa a kočky barevným šrotem"
ale při současných cenách pšenice 10 litrů za tunu to nebude levné dlouho.
napsal(a):
" A já jsem prej v záplavové oblasti (nebo povodňové nebo potopové nebo co), i když tady nemáme rybník, řeku, nic. A přes ty hory, tuším, se vlna těžko převalí... tak možná mysleli koupaliště, co je pod kopečkem 1,5 km daleko :D"
Můžete být v záplavovce i bez blízkosti vodního toku. Třeba v lokalitě, kudy/ kam stéká voda při bleskové povodni 😉
Zažila jsem to jako dítě u babičky, po vydatném lijáku při bouřce to vyplavilo půlku návsi. Voda s bahnem z okolních polí...
Já to zažila přímo v rodině, cca 3 roky zpátky. Vylil se jakejsi derivační kanál (jinak v té dědině není ani potok), a vše z polí strejdovi vyplavilo barák. Je mu 87 let, a taky tehdy vlna solidarity - lidi tam naklusali, vyváželi mu bahno na kolečkách, uklízeli...
neverend
napsal(a):
Protože jsme dementní "idi*ti".Nejdřív lezeme do zadku sovětům, pak zase Bruselu.😐 Teď asi pojmeme půlku Ukrajiny. Joo, my jsme přeci ti nejlepší. Angláni je vypakovali, ale ČR ta na to mááá.😂 Tedy nyní když lidi trochu procitli, tak už stahují hromadně nabídky k ubytování. Samozřejmě, zjistili, že to nebude na pár dní, či týden.😀 A my Jano s UKáčka přicházíme do styku denně a víme co dovedou. Já po stavbách a ty v továrně. Kolik lidí myslíš, že tady s nimi přichází do styku? Vódka dóšla, znáš?😂 U nás se kvůli ubytovně lidi bojí večer chodit přes park. Nedávno jsem tam doprovázel večer paní, co pracovala s mojí mamčou v Tescu. Bojí se tamtudy chodit domů, ač to má blíž.😐 A třeba lidi z Mladé Boleslavy...To bys je měla slyšet jak je milují.😐 Tak asi tak a lidi pochopí o čem mluvím, až se to vedle nich nastěhuje. Ne všichni samozřejmě a třeba lékař z UK bude pochopitelně zcela jiný případ.🙂
"Neverende", UK jsou dlouhodobě zaměstnaní jako zedníci v té vesnici, kde mám pseudofamílii. A reference...prý fakt makají, neskuhrají, nula problém s nimi... Samozřejmě neříkám, že takoví jsou všichni a všude. Ale to platí pro všechny národy...
assil
napsal(a):
Kdyby jen s covidem. Ale ve finále to moc srandovní není, P. už mává chemickými zbraněmi, takže těch biologických by se asi neštítil taky.
Fakt? Zas teď nečtu zprávy... Máte, prosím, odkaz vyhrožování i chemickými zbraněni?
Dodnes používám ve výuce video s útokem v Sýrii sarinem - otřesné!
Heleďte, mně Čeněk při jízdě do práce - jedu do dost prudkého kopce - ukazuje aktuální spotřebu 50l, na konci se to ustálí mezi 25 - 35l ....i proto stále ještě neprodávám staré auto...
Zajímalo by mě, zda je možné, že první majitelka auto tzv. blbě "zajela" (?). Podle TP by měla být nejvyšší spotřeba (přes město) něco přes 7l (jde o tu nejsilnější motorickou verzi, tuším 104kW). Jasný, toto je aktuální spotřeba a já to zatím stále nezměřila - nicméně vidím četnost čepování staré vs. nové auto - cca 1:3-4. Vytíženost aut přesně opačná, či snad ještě víc ve prospěch starého auta. Teď na dovolené jsem Čeňkem, při výjezdu z Brna ukazatel dojezdu cca kolem 200km (jsem od Brna necelých 100km)...a cestou jsme museli čepovat, tak nevím, no...
napsal(a):
to asi ne, pořád mám ty kočky, přece. a dokonce žerou i fitmin, což není nejhorší
ale teda minulý víkend mi došel, tak jsem jim u vietnamce koupila dax.
no a ony se tvářily, že mají konečně něco dobrýho a celej víkend jsem dax hlídala před Norou. takže jo, ještě je tam mezistupeň setření "krmit psa a kočky barevným šrotem"
ale při současných cenách pšenice 10 litrů za tunu to nebude levné dlouho.
Já narychlo na tu dovolenou sháněla kočkám "zrní" a taky jsem musela koupit barevné. Doufám, že se za ty 4 dny na tom nestanou závislé...
lesnížínka
napsal(a):
Ne, Jani, Skřet vyhrožuje, že je ,,určitě a 100%" použijí Ukrajinci
No jo, je v úzkých, lže, fabuluje . Zatím jsem četla jen, že Rusové hledají v těch JE indicie, že UA vyráběla jaderné zbraně!
Jinak si myslím (navzdory někt. politickým komentářům), že ta válka se potáhne dlouho - týdny - měsíce...
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
"Neverende", UK jsou dlouhodobě zaměstnaní jako zedníci v té vesnici, kde mám pseudofamílii. A reference...prý fakt makají, neskuhrají, nula problém s nimi... Samozřejmě neříkám, že takoví jsou všichni a všude. Ale to platí pro všechny národy...
Vždyť já to říkám taky. Až takové potkám, změním názor.🙂 U mě budou ale vždy na prvním místě naši lidé.🙂 To ale poznáte až za pár měsíců jak se lidi vzepřou. A jinak už zase není řezivo a nově ani hutní materiál. Dnes jsem byl pro "kari sítě" a 1300 Kč za jednu. Ještě před měsícem 350.😐 Tak jedu kvůli oplechování na střechu za klempířem a on nemá z čeho dělat.😀 Ferona skončila již zcela a není materiál.😐 Pergola za půl milionu je blízká realita.😀
neverend
napsal(a):
Vždyť já to říkám taky. Až takové potkám, změním názor.🙂 U mě budou ale vždy na prvním místě naši lidé.🙂 To ale poznáte až za pár měsíců jak se lidi vzepřou. A jinak už zase není řezivo a nově ani hutní materiál. Dnes jsem byl pro "kari sítě" a 1300 Kč za jednu. Ještě před měsícem 350.😐 Tak jedu kvůli oplechování na střechu za klempířem a on nemá z čeho dělat.😀 Ferona skončila již zcela a není materiál.😐 Pergola za půl milionu je blízká realita.😀
Feronu mám vedle baráku (a mamka v ní byla skoro celý život zaměstnaná)...jak skončila??
Ráno říkal v předpovědi počasí, že se na Ukrajině má výrazně oteplit, což by mohlo pomoct tomu, že se tanky utopí v bahně. Tak uvažuju: nemají kolem Kyjeva možnost, pustit kolem na ta pole odněkud vodu? Znáte to: princi, já to říkal, vykopeme strouhu, voda odteče(v tomto případě by bylo žádoucí naopak) Nemohl by jim to někdo poradit Kdo jste na FB?
napsal(a):
A Slováci se zavázali nepřehánět marže u základních potravin.
Asi půjdu po vycházce gůglit pěstování kukuřice a slepic.
Včera jsme šly s megý na kopec, přišla k nám mini fenka, já strach :D tak jsem megý chytla za postroj, fenka megý očuchala zadek a v tom zleva takový zvuk "švih"... dědek tu malinkou fenku švihl turistickou hůlkou. A přitom ona se chovala perfektně po psím, nikdo nevrčel, neskákal, já psům říkala - vy ste ale šikovný - a dědek tohle. Takový šok pro mě. Jsem řekla - chudák pes dostal za to, že je hodnej, to se teda má. A babka zahlásila - musí poslouchat!
Mini fenka utekla dopředu, ohlížela se po nich, to bylo úplně... hnus.
Den předtím za námi utekl pes, takový legrační bojový s ušima nahoru, volala na něj panička a nic, tak já teda že půjdeme s megý k nim k baráku, on půjde s námi... paní rvala proutek se slovy " já se omlouvám, on utíká, já musím klacek, on jinak neposlechne, je to puberťák". A já blbá řekla, že se nic neděje, tak se mají rádi, no, ať ho nechá, že jdu až ke dveřím, v pohodě. No tak klacek zahodila.
Přišla k nám a pleskla ho po zadku. A psi se pusinkovali a megý uhla hlavou pod stojící auto a říz do víčka :-) Se teď směju tomu, jak šikovně si to řízla, že jí vůbec nic není, už dnes to má zatáhnuté a je zcela bez zranění, ale to jsou takové šokové situace, kdy ztratím řeč, když potkám takové lidi, už jsem teda trochu vycvičená, ale jako proč?
Tak snad dnes bude vycházka normální.
Tak takové osobě bych asi řekla něco od plic. Riskovala bych, že po čumáku já dostanu od nich, ale někteří lidi jsou fakt vůči zvířectvu hnus... Bohužel i ve svém okolí jsem teď zaslechla: Pes si nesmí dovolit na svého pána zavrčet (i kdyby mu dělal cokoli), takže feňule byla potrestána. Jak, se bojím zeptat...
lesnížínka
napsal(a):
Ráno říkal v předpovědi počasí, že se na Ukrajině má výrazně oteplit, což by mohlo pomoct tomu, že se tanky utopí v bahně. Tak uvažuju: nemají kolem Kyjeva možnost, pustit kolem na ta pole odněkud vodu? Znáte to: princi, já to říkal, vykopeme strouhu, voda odteče(v tomto případě by bylo žádoucí naopak) Nemohl by jim to někdo poradit Kdo jste na FB?
...ale já to už četla - že Rusáky zastaví bahno...
Varaxi
napsal(a):
Proč se mu říká Skřet? Podle internetu má metr sedmdesát, to není zas tak málo. Pořád je to víc než průměrná žena.
Tak on má různé přezdívky...
A na chlapa to málo je, populace roste...
Teď jsem se dívala na to video, jak předával medaili Nohavicovi. Nevím, jak vysoký Nohavica je, ale rozdíl ve výšce byl výrazný...

fikovnice
napsal(a):
Heleďte, mně Čeněk při jízdě do práce - jedu do dost prudkého kopce - ukazuje aktuální spotřebu 50l, na konci se to ustálí mezi 25 - 35l ....i proto stále ještě neprodávám staré auto...
Zajímalo by mě, zda je možné, že první majitelka auto tzv. blbě "zajela" (?). Podle TP by měla být nejvyšší spotřeba (přes město) něco přes 7l (jde o tu nejsilnější motorickou verzi, tuším 104kW). Jasný, toto je aktuální spotřeba a já to zatím stále nezměřila - nicméně vidím četnost čepování staré vs. nové auto - cca 1:3-4. Vytíženost aut přesně opačná, či snad ještě víc ve prospěch starého auta. Teď na dovolené jsem Čeňkem, při výjezdu z Brna ukazatel dojezdu cca kolem 200km (jsem od Brna necelých 100km)...a cestou jsme museli čepovat, tak nevím, no...
to je divný a zajetím to nebude.
spíš nějaká netěsnost nebo tak něco.
Varaxi
napsal(a):
Proč se mu říká Skřet? Podle internetu má metr sedmdesát, to není zas tak málo. Pořád je to víc než průměrná žena.
Nevím, jestli se mu tak říká, jsem si to pracovně vymyslela já Protože ten člověk má očividně komplex méněcennosti a ta výška, tak ta tam hraje asi hlavní roli, protože tu nejde nahnat ani svalama, ani prachama. Když vidíte záběry z nějakých starších jednání, jak pochoduje, třeba s americkým prezidentem, nebo i Makronem, který asi také není z nejvyšších, je prostě prcek.
fikovnice
napsal(a):
Tak on má různé přezdívky...
A na chlapa to málo je, populace roste...
Teď jsem se dívala na to video, jak předával medaili Nohavicovi. Nevím, jak vysoký Nohavica je, ale rozdíl ve výšce byl výrazný...
Já kdesi četla Liliputin. :)
Jako výšku Putina nesoudím, je mi to dost jedno; ale muži stejně vysocí jako já (tj. s výškou kolem 174 cm) jsou pro mě ideál, plus mínus těch 5 cm. Takže mi to prostě nepřijde málo.
Ale asi je to individuální. Jako všechno.
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
Feronu mám vedle baráku (a mamka v ní byla skoro celý život zaměstnaná)...jak skončila??
No celá snad ne, ale on jezdil do pobočky v Holešovicích. Ještě je v Malešicích, ale má tam problém, že mu nechtějí uznat slevy co už měl za ta léta v té Holešovické pobočce. 😐 Tak asi se na to už vykašle a pak půjde do předčasného důchodu.

Tyjo ale já znám lidí z východnějc hodně a moc vysokých jich není.
fikovnice, já bejt Váma, tak teď na ty ukazatele (nebrali jste před koupí na diagnostiku?!) moc nekoukám, to je o infarkt :D
U nás žijí chudí lidé, tak mají malé auto se spotřebou 4 - 4,5 litru. A to prej "4,5 už je moc, někde je to vadný" :D Staré jak Metuzalém, ale do práce stačí, je jich tu hodně.
Nevím nevím nějaký komplex... země jak kráva, uran, plyn, ropa, nikl, palladium, ta pšenice :D lyžovat může kdykoli, všici tam teď vytváří lidské obrazce Z (je to podle Mravenec Z?), akorát je hamižný, ne? A válčit furt, no, chlap. Kdyby mu někdo daroval nějaké videohry, tak se to nemuselo stát.
My máme to ňuňu autíčko CitiGo a fakt žere do 5 l, i když je to automat. A pak máme ojetinu takovou tu velkou oktávku, co se nejmenuje oktávka, a to žere v průměru 6-7 l. A je to docela rozdíl.
Nicméně - přítel i tak radši jezdí tou neOctavií a dokonce občas jezdí jen tak „pro radost“. Zajede si koupit pár banánů do 15 km vzdáleného města, i když by si je mohl koupit den poté a měl to při cestě. A tak.
Někteří chlapi jsou divní. :)

Varaxi
napsal(a):
My máme to ňuňu autíčko CitiGo a fakt žere do 5 l, i když je to automat. A pak máme ojetinu takovou tu velkou oktávku, co se nejmenuje oktávka, a to žere v průměru 6-7 l. A je to docela rozdíl.
Nicméně - přítel i tak radši jezdí tou neOctavií a dokonce občas jezdí jen tak „pro radost“. Zajede si koupit pár banánů do 15 km vzdáleného města, i když by si je mohl koupit den poté a měl to při cestě. A tak.
Někteří chlapi jsou divní. :)
tak ono jasný. měla jsem služební oktávku a ta uměla být žravá, ale zase když se člověk trochu zapomněl jela 170 jak nic. a aby brala 6 l na sto, člověk musel jet hodně opatrně.
teď mám jinou a ta 170 jede taky, ale už to nejde samo a je třeba jí k případným výkonům nutit, prostě žádná radost. takže jezdím 130 se spotřebou 4,5.
Megííí videohry? Dobrý nápad jen: ty jsou imperialistické!
Varaxi...autí dobré Jinak s mužem...máme(teda už jen mamka) takovou sousedku. Má mercedesa, toho klasického méďu, nejspíš to žere jako kráva, není to žádný nejnovější model. Zrovna včera jsme se o tom bavily, jestli se bude s tím ježděním mírnit. Jede totiž do Pekárny, kterou má od baráku 200m Kdyby se prošla kolem vody, tak ještě míň a hezká procházka. Vyjede a vlastně už brzdí u Pekárny Je schopná jet dvakrát denně do Kaufu, který máme 15km, že si zapomněla koupit tu smetanu, tu kafe Bože, já jí to fakt nezávidím, ale já tam jedu jednou za měsíc, protože už musím a jsem z toho na prášky, nákupy nesnáším. Teď s tím benzínem mám další důvod, proč nejet ještě dýl

Videohry dělají i ruští vývojáři. A hele tankionline je jejich hra
Tak jsem vygůglila kukuřici a je tam "Kukuřice: plodina vhodná i pro méně zdatné pěstitele", doufám, že i pro ty zcela nezdatné - mě.
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
Když CHCETE, najdete všechno, i ty jaderné zbraně v Záporoží (třeba)!
Vy tomu fakt věříte?
Já tak nějak spíš sleduji co se děje a ne co kdo říká.😀 Fíkovnice a Vy věříte těm na druhé straně? 😀 Oni nikdy nelhali? 🙂 Z mých dosavadních zkušeností zatím vyplývá asi toto. Svět dělím na lži Ruské a ty naše.😀 To je normální součást boje a musíte s tím počítat. Asi jako že špičkový sniper jede pomoci na Ukrajinu.😂😂😂 Británie okamžitě volá zpět vojáky co se rozhodli jít bojovat a zahájí s nimi po příjezdu disciplinární řízení a neznámý stát tam pošle takového člověka asi i s vlajkou,ne? 😂😂 To jsou zprávy pro děti. Ve skutečnosti nás čeká dlouhá válka z které vítěz nevzejde. Jistá nejmenovaná země docílila toho co delší dobu plánovala.🙂 Dělá to po celém světě již mnoho let a pokaždé to prošlo. Tak proč to neaplikovat znovu?
napsal(a):
Videohry dělají i ruští vývojáři. A hele tankionline je jejich hra
Tak jsem vygůglila kukuřici a je tam "Kukuřice: plodina vhodná i pro méně zdatné pěstitele", doufám, že i pro ty zcela nezdatné - mě.
Jestli vám tam prší, tak není problém. Pěstuju každý rok, máme rádi, tak ať nemusíme krást někde u cesty a zbytek jde tchánům pro králíky. Ovšem předloni, bez deště, měla 60cm
neverend
napsal(a):
Já tak nějak spíš sleduji co se děje a ne co kdo říká.😀 Fíkovnice a Vy věříte těm na druhé straně? 😀 Oni nikdy nelhali? 🙂 Z mých dosavadních zkušeností zatím vyplývá asi toto. Svět dělím na lži Ruské a ty naše.😀 To je normální součást boje a musíte s tím počítat. Asi jako že špičkový sniper jede pomoci na Ukrajinu.😂😂😂 Británie okamžitě volá zpět vojáky co se rozhodli jít bojovat a zahájí s nimi po příjezdu disciplinární řízení a neznámý stát tam pošle takového člověka asi i s vlajkou,ne? 😂😂 To jsou zprávy pro děti. Ve skutečnosti nás čeká dlouhá válka z které vítěz nevzejde. Jistá nejmenovaná země docílila toho co delší dobu plánovala.🙂 Dělá to po celém světě již mnoho let a pokaždé to prošlo. Tak proč to neaplikovat znovu?
Špičkový snajpr je ve výslužbě, takže on prý může kam chce. To samé britové, nesmí jen ti v aktivní službě.
Neregistrovaný uživatel

fikovnice
napsal(a):
Dotankujte plnou nádrž, normálně jezděte jak jste zvyklá, a po ujetí 100 km dotankujte znovu do plné a máte průměrnou spotřebu. Na ukazatel okamžité spotřeby se vykašlete a radši koukejte na cestu .

lesnížínka
napsal(a):
Ještě k těm videohrám..to jde absolutně mimo mě, ale ty tanki...já vím, s měkkým, takže divné, ale nějak jsem měla za to, že to dělali naši
To jsou jiné tanky :-) myslíte slavnou World of tanks - to celé patří Bělorusovi, ale zdejší lidé pak také něco přidali... Mafia je ocaď :-) Já nic nehraju, neumim, ale bratr je maniak, ten snad od toho pc nevstal, dokud nedohrál, a vokna se třásla od repro, jak já ho nenáviděla :-) No je to ale zajímavé, jak jsme tady takoví šikulové :-) když jsme asi neměli takové zdroje jako v USA. (i ty roušky jsme dali, že jo :D)
Tady jenom prší, případně sněží. Když ale ten týden v červenci praží slunce, tak mně na zahradu od rána do večera, žádný stín. Aby z ní nebyl popcorn :-) A viděla jste Kukuřičné děti?
napsal(a):
To jsou jiné tanky :-) myslíte slavnou World of tanks - to celé patří Bělorusovi, ale zdejší lidé pak také něco přidali... Mafia je ocaď :-) Já nic nehraju, neumim, ale bratr je maniak, ten snad od toho pc nevstal, dokud nedohrál, a vokna se třásla od repro, jak já ho nenáviděla :-) No je to ale zajímavé, jak jsme tady takoví šikulové :-) když jsme asi neměli takové zdroje jako v USA. (i ty roušky jsme dali, že jo :D)
Tady jenom prší, případně sněží. Když ale ten týden v červenci praží slunce, tak mně na zahradu od rána do večera, žádný stín. Aby z ní nebyl popcorn :-) A viděla jste Kukuřičné děti?
To je horor? Mysím, že ne, neviděla, na to nekoukám. Kukuřice má ráda teplo. Ale musíte vyset tak týden před zmrzlýma, aby nedostala mrazíkerm, nepřežila by.

lesnížínka
napsal(a):
To je horor? Mysím, že ne, neviděla, na to nekoukám. Kukuřice má ráda teplo. Ale musíte vyset tak týden před zmrzlýma, aby nedostala mrazíkerm, nepřežila by.
Jo, něco jako horor, ale já se bojím jenom těch, kde se žerou lidi. No vidíte to a jinde psali, že až po zmrzlých! Není to jednoduché to zemědělství, není divu, že mi to nejde :D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.163
fikovnice
napsal(a):
Je mozny ze ti to ukazujr aktualni spotrebu. Ja kdyz na to koukam pod 9 vidim jen narazove casto i 15. Ale v realu je prumer na 5,5 - 6.
Ty auta ukazujou leccos tak pozor na co se člověk kouká. Ale ano. Novější auto a blbě ježděne tu spotrebu větší mít bude. Staré auto byla nafta nebo benzin a nove je co?

fikovnice
napsal(a):
A nemůžeš si reálnou spotřebu spočítat sama? Aspoň orientačně, až pojedeš někam dál. Při pojíždění ve městě to samozřejmě žere víc, ale 50l je teda dost divočina...

Jestli byste chtěli pomoci - tady taky bude chybět + podívejte se
www.sestryvsukni.cz
A kdybyste se nechtěli dívat : 2600807333/2010
Děkuji a děkují.
napsal(a):
fikovnice, já bejt Váma, tak teď na ty ukazatele (nebrali jste před koupí na diagnostiku?!) moc nekoukám, to je o infarkt :D
U nás žijí chudí lidé, tak mají malé auto se spotřebou 4 - 4,5 litru. A to prej "4,5 už je moc, někde je to vadný" :D Staré jak Metuzalém, ale do práce stačí, je jich tu hodně.
Nevím nevím nějaký komplex... země jak kráva, uran, plyn, ropa, nikl, palladium, ta pšenice :D lyžovat může kdykoli, všici tam teď vytváří lidské obrazce Z (je to podle Mravenec Z?), akorát je hamižný, ne? A válčit furt, no, chlap. Kdyby mu někdo daroval nějaké videohry, tak se to nemuselo stát.
Jj, díky "Megííí" . Radilo mi to víc lidí odtud - nekoukat na budíky. Prostě to musím fakt spočítat přesně, no...
Další "problémek" - el. ručka - nejsem schopná s ní vycouvat do prudkého kopce. A to řídím cca 35 let, denně, tři čtvrtě mio km bez nehody. Ale tato "vymoženost" mě tedy dostává... Holt se budu snažit neparkovat v kopci (tak, jak jsem to udělala kvůli nedostatku místa předevčírem zde u penzionu)!
napsal(a):
Edit: Auto jsem nechala před koupí prohlédnout u známého, dal je na zvedák, koukali na ně tři mechanici, ten známej se i projel... Na dg. to tuším ale nepíchnul... A řekl mi, že jestli se mi líbí (což se mi líbilo a líbí pořád ;-)) a chci tento typ a značku, tak že se nemám bát do toho jít...

no, možná bych se na tom "budíčku" nekoukala na spotřebu okamžitou, ale na průměrnou....ještě s úvahou, zda jsem vynulovala či ne nájezd a tedy k čemu se průměrná spotřeba vztahuje
no a pak to, co zde i v jinde lidé radí - viz balu výše
napsal(a):
Dotankujte plnou nádrž, normálně jezděte jak jste zvyklá, a po ujetí 100 km dotankujte znovu do plné a máte průměrnou spotřebu. Na ukazatel okamžité spotřeby se vykašlete a radši koukejte na cestu .
Nebojte "Balu", koukám hlavně na cestu, Vám i ostatním každopádně děkuju za příspěvky!
napsal(a):
no, možná bych se na tom "budíčku" nekoukala na spotřebu okamžitou, ale na průměrnou....ještě s úvahou, zda jsem vynulovala či ne nájezd a tedy k čemu se průměrná spotřeba vztahuje
no a pak to, co zde i v jinde lidé radí - viz balu výše
Jasný, díky ještě jednou!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je mozny ze ti to ukazujr aktualni spotrebu. Ja kdyz na to koukam pod 9 vidim jen narazove casto i 15. Ale v realu je prumer na 5,5 - 6.
Ty auta ukazujou leccos tak pozor na co se člověk kouká. Ale ano. Novější auto a blbě ježděne tu spotrebu větší mít bude. Staré auto byla nafta nebo benzin a nove je co?
Obojí benzín. Obojí Fiat. Staré cca 70kW = cca 100 koníků, nové tuším 107kW (do SZ jsem to někomu napsala nepřesně, omlouvám se, teď se mi to nechce hledat) = cca 150 koníků. Samozřejmě velký rozdíl v hmotnosti a velikosti. Nové = SUV, typ motoru 1.6 Multi Jet. Lovím to z hlavy, tak - především pánové - promiňte event. nepřesnosti...
napsal(a):
A nemůžeš si reálnou spotřebu spočítat sama? Aspoň orientačně, až pojedeš někam dál. Při pojíždění ve městě to samozřejmě žere víc, ale 50l je teda dost divočina...
Snad poslední můj edit: I Tobě moc díky . Těch 50.0l to ukazuje dennodenně při jízdě do toho kopce, když jedu do práce, při přeřazování kolem 35l, při neutrálu 2.0l, při snaze o co nejúspornější jízdu cca 6.5l, jak trochu polechtám plyn, tak kolem 12 - 15l. Vše jsou ale opravdu okamžité spotřeby.
Je potřeba to spočítat...
A už to nebudu plevelit tady tímto...

"Je potřeba to spočítat.."
fíkovnice, v prvé řadě to chce přepnout "čudlík" z té okamžité na průměrnou...

Co plevelit, lepší než že Čína je s koronavirem opět v haj.lu, na UA hoří muničák a PL už je velmi přes své možnosti. Ale na Marsu našli kytku, myslím, že z Lega, ale to nevadí, to se počítá.
neverend
napsal(a):
Tak máte "Neverende" pravdu v tom, že překroucené údaje jsou na obou stranách. Zamrzelo mě v první dny invaze, že se psalo o útoku na školku a sirotčinec s oběťmi na dětských životech. A "Rájka" zde pak napsala, že je pravda "jen" to, že Rusáci zaútočili na školku, ale nebyly oběti, nebyli zranění...
Nicméně NIC neopravňuje jeden stát napadnout vojensky druhý samostatný a svrchovaný stát. Už to zde píšu asi podesáté. A že jsou na UA oběti na civilistech, o tom tedy nepochybuji...a Vy snad také ne...?! Videa z evakuací (děti, ženy, staří lidé) také nejsou fake. Jsem háklivá hlavně na ty staroušky. A vidět belhající se paní se dvěma fr. holemi jak opouští ruiny svého domova mi fakt trhá srdce! Vůbec, vůbec si neumím představit, jak takovíto lidé začnou nový život - úplně jinde, v cizině, kde nebudou znát jazyk, bez prostředků...toto je pro mě prostě neomluvitelný akt agrese od Putina!!!

fikovnice
napsal(a):
Obojí benzín. Obojí Fiat. Staré cca 70kW = cca 100 koníků, nové tuším 107kW (do SZ jsem to někomu napsala nepřesně, omlouvám se, teď se mi to nechce hledat) = cca 150 koníků. Samozřejmě velký rozdíl v hmotnosti a velikosti. Nové = SUV, typ motoru 1.6 Multi Jet. Lovím to z hlavy, tak - především pánové - promiňte event. nepřesnosti...
Motor MultiJet je dieslový...
Benzín se 103 kW má název MultiAir a je to 1.4, pak je ještě benzín 1.6 E.torQ, 81kW...pak asi novější 1.0 FireFly 120k, 1.3 FireFly 150k,...
napsal(a):
Co plevelit, lepší než že Čína je s koronavirem opět v haj.lu, na UA hoří muničák a PL už je velmi přes své možnosti. Ale na Marsu našli kytku, myslím, že z Lega, ale to nevadí, to se počítá.
Jj, Poláci už fakt hodně nezvládají, píše se o největší migrační vlně v Evropě za posledních xy desítek (?) let...
napsal(a):
Motor MultiJet je dieslový...
Benzín se 103 kW má název MultiAir a je to 1.4, pak je ještě benzín 1.6 E.torQ, 81kW...pak asi novější 1.0 FireFly 120k, 1.3 FireFly 150k,...
Vidíte, tak jsem popleta , Multi Air, jasně... Já to fakt lovila z hlavy, tak pardon. R.v. je 2016.
...tak aspoň ta barva sedí - stáhnutý obrázek z netu, jak mi tu onehdá radila "Megííí" typ té červené, jak jsem auto (zpětné zrcátko) škrábla...
A tak ještě teda vložím plevel, i ten kód barvy jsem už našla...nicméně takto zajímavě může být ukrytý = takový malý dobrodrůžo jej hledat a moc nechápu, proč jej jednoduše nenapíšou do TP:
Barva / barva na vašem Fiat 500 X na následujících různých místech:
Uvnitř kokpitu:
- Na dveřích vašeho vozu Fiat 500 X na straně řidiče
- Závěs dveří řidiče
- Za sluneční clonou řidiče
- Na zadním okně
- V kufru, levá strana
- Na dveřích kufru uvnitř vašeho Fiat 500 X
Pod kapotou:
- Při otevření kapoty na straně motoru
- V motorovém prostoru na horní, pravé nebo levé straně vašeho Fiatu 500 X.
- Vnitřní strana krytu, nahoře vlevo nebo vpravo
Zde je několik míst, kde můžete získat barevný kód svého Fiat 500 X.
Buďte opatrní, může to být na malém, neviditelném kusu kovu.

Recenze/testy říkají, že nový bral průměrně 6,7 l. Např. tady https://auto-mania.cz/test-fiat-500x-16-multijet-120k-4x2/
https://fiat-500x.spotreba.sk/cz/fiat-500x-1-6-multijet-plus-leto-88-00kw-2015-140356.html
Tak ale co chcete, to je tak normální, ne? Dva litry tam, dva litry sem...
https://www.autohled.cz/a/fiat/500x/spotreba

fikovnice
napsal(a):
Jj, Poláci už fakt hodně nezvládají, píše se o největší migrační vlně v Evropě za posledních xy desítek (?) let...
tak tady se taky nezvládá
stanové městečko na letné je fujky a vláda je schopná maximálně vybízet lidi, aby si vzali nějaké ukrajince dom. za 1000 na měsíc.
nahoře v patře mám dvě obyvatelné místnosti, ale za tisícikorunu je ani nevytopím.
napsal(a):
Recenze/testy říkají, že nový bral průměrně 6,7 l. Např. tady https://auto-mania.cz/test-fiat-500x-16-multijet-120k-4x2/
https://fiat-500x.spotreba.sk/cz/fiat-500x-1-6-multijet-plus-leto-88-00kw-2015-140356.html
Tak ale co chcete, to je tak normální, ne? Dva litry tam, dva litry sem...
https://www.autohled.cz/a/fiat/500x/spotreba
Tak kdyby to bylo do 7.0, budu ráda...
Ale já blbě napsala předtím Multi Jet (= nafta), "Balu" mě opravila - je to benzín - Multi Air.
Až to spočítám, tak to sem ev. pro zajímavost písnu. Každopádně si ale myslím, že tzv. blbé zajetí auta může spotřebou pohnout - mám takové info někdy z minulosti...

fikovnice
napsal(a):
A oni tam mají ale běloruskou hranici a řeší tam velké trable od loňska, to není jen teď těch pár milionů.
edit.: však poslední odkaz je na na všecky možné žravé fiaty... jako tohle by moje volba fakt nebyla, ale tak když musíte mít červenou, no :D
fikovnice
napsal(a):
...tak aspoň ta barva sedí - stáhnutý obrázek z netu, jak mi tu onehdá radila "Megííí" typ té červené, jak jsem auto (zpětné zrcátko) škrábla...
A tak ještě teda vložím plevel, i ten kód barvy jsem už našla...nicméně takto zajímavě může být ukrytý = takový malý dobrodrůžo jej hledat a moc nechápu, proč jej jednoduše nenapíšou do TP:
Barva / barva na vašem Fiat 500 X na následujících různých místech:
Uvnitř kokpitu:
- Na dveřích vašeho vozu Fiat 500 X na straně řidiče
- Závěs dveří řidiče
- Za sluneční clonou řidiče
- Na zadním okně
- V kufru, levá strana
- Na dveřích kufru uvnitř vašeho Fiat 500 X
Pod kapotou:
- Při otevření kapoty na straně motoru
- V motorovém prostoru na horní, pravé nebo levé straně vašeho Fiatu 500 X.
- Vnitřní strana krytu, nahoře vlevo nebo vpravo
Zde je několik míst, kde můžete získat barevný kód svého Fiat 500 X.
Buďte opatrní, může to být na malém, neviditelném kusu kovu.
To je sranda, poznámka "Buďte opatrní, může to být na malém, neviditelném kusu kovu"
Měla si lupu a čelovku? A kde nakonec byl ?
Já bych ho být výrobcem napsala třeba někam uvnitř do výfuku
Jinak uklidnim,
Já minulý měsíc při couvání z garáže "škrábla" manželovi trochu víc levý bok auta. Též nové (r.v. 2018) .
Úžasné na tom bylo, že jsme se chvílí předtím pohádali, takže super bylo mu to jít říct, ale tím, že se mnou zrovna nemluvil , tak na to ani nic neříkal
napsal(a):
tak tady se taky nezvládá
stanové městečko na letné je fujky a vláda je schopná maximálně vybízet lidi, aby si vzali nějaké ukrajince dom. za 1000 na měsíc.
nahoře v patře mám dvě obyvatelné místnosti, ale za tisícikorunu je ani nevytopím.
Jo, mluvila jsem o tom se sousedkou...
Já mám po rodičích třípokojáč v paneláku...a sousedka (žije také sama) mi říká:"No, co chceš? Je nouzový stav, třeba nám někoho do bytu přidělí!" Teď tu možná budu kritizována, ale já nebyla schopná žít v jednom bytě ani s ex, kočky plašanky... Napadené Ukrajině jsem pomohla a pokud budu schopná, tak ještě pomůžu...
Jsem si plně vědoma, že teď asi otevírám kontroverzní téma, o němž jsem sama psala...nicméně můj byt je:
a) "squat" (= skladiště věcí, které jsem zatím nebyla schopná roztřídit a povyhazovat); stěží občas na pár dní ubytuju tetu
b) moje útočiště o cca 60 m čtverečních, kde rodinu mi tvoří tři čtvernožci
Každopádně, např.v Brně prý je spousta volných obecních bytů, ale v havarijních stavech.
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
To je sranda, poznámka "Buďte opatrní, může to být na malém, neviditelném kusu kovu"
Měla si lupu a čelovku? A kde nakonec byl ?
Já bych ho být výrobcem napsala třeba někam uvnitř do výfuku
Jinak uklidnim,
Já minulý měsíc při couvání z garáže "škrábla" manželovi trochu víc levý bok auta. Též nové (r.v. 2018) .
Úžasné na tom bylo, že jsme se chvílí předtím pohádali, takže super bylo mu to jít říct, ale tím, že se mnou zrovna nemluvil , tak na to ani nic neříkal
Jj, ten článek mě pobavil také...:-))).
Je to (ten kód) na dveřích (u mého auta). A škrábla jsem je též při výjezdu z garáže...
No a koukám, že Tobě se tedy zrovna stav rozhádání se hodil...
napsal(a):
A oni tam mají ale běloruskou hranici a řeší tam velké trable od loňska, to není jen teď těch pár milionů.
edit.: však poslední odkaz je na na všecky možné žravé fiaty... jako tohle by moje volba fakt nebyla, ale tak když musíte mít červenou, no :D
"Megííí", vůbec ne...mně na barvě vůbec nezáleželo (jako jasný - říká se, že ženský vybírají podle barvy, mně je to ale celkem šumák). Původně jsem měla vybraného černého, ale měl právě jiný typ motoru.
No a stran obecně značky - každý máme svůj vkus, no...

fikovnice
napsal(a):
Já mám po rodičích třípokojáč v paneláku...a sousedka (žije také sama) mi říká:"No, co chceš? Je nouzový stav, třeba nám někoho do bytu přidělí!" Teď tu možná budu kritizována, ale já nebyla schopná žít v jednom bytě ani s ex, kočky plašanky... Napadené Ukrajině jsem pomohla a pokud budu schopná, tak ještě pomůžu...
Jsem si plně vědoma, že teď asi otevírám kontroverzní téma, o němž jsem sama psala...nicméně můj byt je:
a) "squat" (= skladiště věcí, které jsem zatím nebyla schopná roztřídit a povyhazovat); stěží občas na pár dní ubytuju tetu
Každopádně, např.v Brně prý je spousta volných obecních bytů, ale v havarijních stavech.
fíkovnice, nikdo nemá povinnost u sebe kohokoliv ubytovávat. A rozhodně se opovažte cítit provinile proto, že bydlíte v třípokojáči, a nechcete spolubydlící.
fikovnice
napsal(a):
Mě překvapilo toto :
https://www.super.cz/845396-berenika-kohoutova-ubytovala-doma-rodinu-uprchliku-dlouho-u-ni-nevydrzeli.html
Pokud je to pravda:
Odešli, že se jim v domě u ní nelíbilo. Že nebylo ještě vytopeno, nesnědli ani připravené jídlo. Chápu, že každý má možnost volby, ale aspoň bych ze slušnosti to jídlo snědla a poděkovala :-)
Zase na druhou stranu člověk neví v jakém psychickém stavu jsou . Nicméně myslím, že dům a ubytovna by byla jasná volba .
Co si myslíte?

Já teda tomu moc nerozumím, jo, ale tisková zpráva říká:
"Sněmovna koaliční návrhy schválila, nyní tedy postupují
do Senátu a pokud i tam získají podporu, bude chybět už jen podpis
prezidenta republiky. Výši příspěvku, minimální počet dnů,
po které je ubytování poskytnuto, a období, po které bude příspěvek poskytován,
upraví vláda svým nařízením."
Autor mpsv. Nelíbí se mi, že před "a" není čárka. (protože na ostatní věci už nemá smysl si stěžovat :D)

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Mě překvapilo toto :
https://www.super.cz/845396-berenika-kohoutova-ubytovala-doma-rodinu-uprchliku-dlouho-u-ni-nevydrzeli.html
Pokud je to pravda:
Odešli, že se jim v domě u ní nelíbilo. Že nebylo ještě vytopeno, nesnědli ani připravené jídlo. Chápu, že každý má možnost volby, ale aspoň bych ze slušnosti to jídlo snědla a poděkovala :-)
Zase na druhou stranu člověk neví v jakém psychickém stavu jsou . Nicméně myslím, že dům a ubytovna by byla jasná volba .
Co si myslíte?
Je to divné. Kdo ví jak to bylo. Nesnědli připravené jídlo. Třeba jim nechutnalo. Evidentně bylo koupené, Berenika to nevařila (nevím, jestli bohužel nebo naštěstí)... Třeba se tam odehrálo něco, co nevíme... Těžko říct.
napsal(a):
fíkovnice, nikdo nemá povinnost u sebe kohokoliv ubytovávat. A rozhodně se opovažte cítit provinile proto, že bydlíte v třípokojáči, a nechcete spolubydlící.
Děkuji, "Balu"!
No jo, uhádla jste to...provinilost fakt trochu pociťuji, vím, že jsou lidé (i zde na iFAUNĚ), co ubytování u sebe jsou schopni nabídnout...
Ale včera mi zase ukápla slza! Jsem na té dovolené s tou mojí nej kamarádkou, co mě v podstatě zachránila v době mého COVIDu. Je tu i její malá dcerka a ta mi včera říká:"Teto, a víš, že možná budu mít nevlastního brášku nebo ségru?" Tak zírám a kámoška prý, že kdyby byly výzvy k dočasnému ubytování UA dětí, že o tom uvažovala/uvažují.

Však z toho zámku těch kluků taky nějaká rodina odešla, nastydla děcka venku nebo co... jenže ono je to takové na houby... být někde na samotě u lesa, ti lidé se cítí ztracení, zatímco v té Praze např. je pomoc blízko, dostupná... víc jistoty uvnitř člověka. A ještě když není tlumočník?

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Mě překvapilo toto :
Pokud je to pravda:
Co si myslíte?
Že chtěli být radši pohromadě s krajany. Možná to na ně plně dolehlo až na místě a cítili se "ztracení"?

fikovnice
napsal(a):
Děkuji, "Balu"!
No jo, uhádla jste to...provinilost fakt trochu pociťuji, vím, že jsou lidé (i zde na iFAUNĚ), co ubytování u sebe jsou schopni nabídnout...
Ale včera mi zase ukápla slza! Jsem na té dovolené s tou mojí nej kamarádkou, co mě v podstatě zachránila v době mého COVIDu. Je tu i její malá dcerka a ta mi včera říká:"Teto, a víš, že možná budu mít nevlastního brášku nebo ségru?" Tak zírám a kámoška prý, že kdyby byly výzvy k dočasnému ubytování UA dětí, že o tom uvažovala/uvažují.
Každý podle svých možností. Nemyslím tím jen prostorové možnosti. Taky bydlím sama ve třípokojovém bytě.
Nedovedu si představit, že bych nabídla bydlení úplně cizím lidem. Že bych je pustila do své nejintimnější zóny, do prostor, kde mám úplně všechno. Nemyslím teď peníze, ty mám v bance, ale jiné věci, zařízení bytu, fotky, předměty ke kterým mám vztah, a tak dál. Možná bych si dovedla představit dočasně ubytovat dítě, či dvě děti, ale zase - chodím do práce, a to chce někoho, kdo je doma, kdo se může těm dětem věnovat - v důchodu, na mateřské či rodičovské,...
Všechna čest těm, kdo ukrajinské uprchlíky ubytují.

lesnížínka
napsal(a):
K tomu ubytovávání. Nevím, proč prostě nějak nespočítají ,,kvoty", prostě do každé obce, podle počtu obyvatel, jednu, dvě, tři ...rodiny. Tak by se to snad líp zvládnulo, ne?
A kde je ubytují ty obce, které žádné volné ubytovací kapacity nemají? A kdo to bude platit?
napsal(a):
Je to divné. Kdo ví jak to bylo. Nesnědli připravené jídlo. Třeba jim nechutnalo. Evidentně bylo koupené, Berenika to nevařila (nevím, jestli bohužel nebo naštěstí)... Třeba se tam odehrálo něco, co nevíme... Těžko říct.
To ano, jídlo lákavě nevypadalo :-)
Nicméně mám strach, aby takové články nevzbuzovaly pocit nevděčnosti. Protože k tomu přímo vybízí

Volné kapacity... hlavně vláda to hodila na kraje a obce a zcela na to kašle.
napsal(a):
A kde je ubytují ty obce, které žádné volné ubytovací kapacity nemají? A kdo to bude platit?
Nevím, jestli nemají, myslím, že v každé obci se nějaké najdou. U nás je třeba celý volný starý obecní úřad. Jistě, nejsme malá obec. A muselo by se to tam trochu zkulturnit, léta je opuštěný. Lidi mají x volných baráků po rodičích. Moje mamka taky, jenže ten je prostě už neobyvatelný, není tam vybudovaná klasická kuchyně, není tam zavedená teplá voda a po x letech, co prarodiče umřeli, jen chátrá a čeká, kdyby ho někdo potřeboval, respektive...si tam postavil nový dům, protože mamka babči musela slíbit, že ho nikdy neprodá, že bude rodiny
Já zas něco k tomu, co psala "Megi", nějak jsem koronáč přestala sledovat, tak jsem teď googlila a:
"Čína ohlásila za den 1500 případů koronaviru - nejvíc za jeden den"
Tzn. v překladu, že tam je tak o dva řády případů více (Čína vždycky mlžila). Blbý... Dál jsem to nečetla, takže nevím, zda píšou, o jakou mutaci zase jde...
K našim dětem do školy po jarních prázdninách nastupuje zatim 7 ukrajinských dětiček
Pokud se to příští týden nezmění, máme tu jarnaky a nebude jich víc.
V každé třídě bude pro ně mluvčí , aby jim pomáhal, přišlo mi i fajn, že třídní s dětmi probíral co a jak, jak se chovat a pomáhat jim, případně nevnucovat .. tak věřím, že se jim bude u nás líbit
napsal(a):
Přesně...
Je mi trapné napsat to, co teď napíšu: Ale s tou velkou migrační vlnou budou fakt problémy... Včera jsem navíc kdesi zahlédla, že Bělorusko je na spadnutí do faktického zatažení do konfliktu. Odstranit Putina a jeho spolupracovníky = jediné řešení. A to se fakt asi musí stát zevnitř - z Ruska.
Ach jo, možná budeme ještě na dobu covidovou vzpomínat jako na výrazně menší neštěstí (a tím rozhodně nezlehčuji těžké případy a hlavně úmrtí - i zde pár lidem umřel někdo blízký, a já měla také skoro namále).
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
K našim dětem do školy po jarních prázdninách nastupuje zatim 7 ukrajinských dětiček
Pokud se to příští týden nezmění, máme tu jarnaky a nebude jich víc.
V každé třídě bude pro ně mluvčí , aby jim pomáhal, přišlo mi i fajn, že třídní s dětmi probíral co a jak, jak se chovat a pomáhat jim, případně nevnucovat .. tak věřím, že se jim bude u nás líbit
A písneš, z jak velkého města jsi?
A víš, kde jsou ubytováni? Jenom s mámami ty děti přijely?

lesnížínka
napsal(a):
Nevím, jestli nemají, myslím, že v každé obci se nějaké najdou. U nás je třeba celý volný starý obecní úřad. Jistě, nejsme malá obec. A muselo by se to tam trochu zkulturnit, léta je opuštěný. Lidi mají x volných baráků po rodičích. Moje mamka taky, jenže ten je prostě už neobyvatelný, není tam vybudovaná klasická kuchyně, není tam zavedená teplá voda a po x letech, co prarodiče umřeli, jen chátrá a čeká, kdyby ho někdo potřeboval, respektive...si tam postavil nový dům, protože mamka babči musela slíbit, že ho nikdy neprodá, že bude rodiny
No vidíte...U vás je volný starý obecní úřad. U nás v městské části není volné nic. Nejsou ani byty pro žadatele z naší MČ (a nebyly ani před válkou na UA).
Píšete, že u vás mají lidi x volných baráků po rodičích. A to byste některým nařídila, že musí uprchlíky ubytovat, když by se nikdo dobrovolně nepřihlásil? A jak byste jim kompenzovala náklady? Nebo by je měli nést majitelé nemovitostí?
Vím, že mnozí lidé uprchlíky ve svých nemovitostech ubytovali, a těm všechna čest, ale nemůže to být formou nařízení... aspoň zatím.
napsal(a):
No vidíte...U vás je volný starý obecní úřad. U nás v městské části není volné nic. Nejsou ani byty pro žadatele z naší MČ (a nebyly ani před válkou na UA).
Píšete, že u vás mají lidi x volných baráků po rodičích. A to byste některým nařídila, že musí uprchlíky ubytovat, když by se nikdo dobrovolně nepřihlásil? A jak byste jim kompenzovala náklady? Nebo by je měli nést majitelé nemovitostí?
Vím, že mnozí lidé uprchlíky ve svých nemovitostech ubytovali, a těm všechna čest, ale nemůže to být formou nařízení... aspoň zatím.
Myslím si totéž, co Vy...
Včetně toho všechna čest, kdo ubytování nabídli.
Pravdou je, že ten nouzák je ale poněkud ošemetný...

V nouzovém stavu kompenzace? :-) Jo, něco o nich zákon říká, ale.. hehe. Panda zákon si to ještě všecko pojistil.
"nedotknutelnost obydlí, shromažďovací právo, vlastnické a užívací právo (nařídit poskytnutí věcných prostředků, strpět užití nemovitosti), právo na podnikání, právo na stávku a svobodu pohybu a pobytu"
napsal(a):
A píšu někde, že formou nařízení? Nějaké příspěvky lidi na jejich ubytování dostat mají. Vzhledem k tomu, že mají ty baráky volné, třeba i z důvodu, jako má mamka...nechávají je případně pro vnuky...třeba i pár let tam může někdo bydlet, alespoň to nechátrá.
No akorát že: ještě se nikomu z našich žádné příkoří neděje, ale už tady začínáte frflat a malovat čerty na zeď. Až to přijde, můžu nadávat(stejně mi to bude prd platné) ale proč tu sýčkujete už teď? Nad Ukrajinou visela x let hrozba, že ji Putin napadne, věděli to, jen tady to teda nikoho nezajímalo. Stačilo, kdyby mu už tehdy svět dal jasně najevo, že v případě toho zasáhne a razantně...a mohli jsme si toto všechno ušetřit. Takže jo, frflat a dávat najevo svou nelibost, burcovat státníky k jasné odezvě jsme mohli...no u nás pohodička, nikoho to nepálilo, nezajímalo. Co na to říct? Dobře nám tak? Ale tu nikdo neumírá, ani hlady neumře...umírají Ukrajinci! Tak se prosím chyťte za nos

Protože je potřeba říct vše narovinu a ne blbě kecat jako politici, neříkají vše, nedávají nikomu jistotu v ničem - ani občanům UA, ani ČR. Tak si to gůglíme sami! Prosím, nějaké sankce jsou mu ukradené už roky a do třetí světové půjdeme? Jasně, proč ne :-) A mluvte za sebe, že koho to nezajímalo.
Slibují něco, co ještě neprošlo celým procesem schvalování, jsou to zloději a lháři, jeden vedle druhého. To Vám klidně podepíšu. Míla Břečka.

lesnížínka
napsal(a):
A píšu někde, že formou nařízení? Nějaké příspěvky lidi na jejich ubytování dostat mají. Vzhledem k tomu, že mají ty baráky volné, třeba i z důvodu, jako má mamka...nechávají je případně pro vnuky...třeba i pár let tam může někdo bydlet, alespoň to nechátrá.
ty nějaké příspěvky je tisíc korun na osobu.
to je prostě fakt málo, za to v tom prázdném baráku ani nezaplatíte zálohy na energie.

a s tím umíráním hlady... nafta za padesát, pšenice deset tisíc za tunu.... nevím nevím.
napsal(a):
ty nějaké příspěvky je tisíc korun na osobu.
to je prostě fakt málo, za to v tom prázdném baráku ani nezaplatíte zálohy na energie.
Ale ano jen: přece i obyčejný člověk musí pochopit, že ta státní kasa není bezedná. Zprvu covid, výdaje navíc, které se měly postupně mazat a přišlo toto. Prostě se stalo, odnesou to jako vždy nevinní, ale v této situaci by bylo dobré, postavit se tomu čelem. Politici kecají...no to dělali a dělají odjakživa, ale kdo jen trochu přemýšlí ví, že pokud se tu začne šířit panika, jsme totálně v prd...a ten stát si položíme sami, i bez Skřeta. Takže ne, tohle já podporovat nebudu.

Poslední dva tři čtyři roky je u nás každý desátý pod hranicí chudoby. To ovšem ještě nebylo tak špatné, dokud se tak nechutně nezvýšily nájmy, energie, palivo, jídlo.
Odsud lidé jezdí do práce dokonce až do Prahy (100 km), protože tady fabrika nebo pekárna atp. dává minim. mzdu, tak ti teď zůstanou asi doma :D

lesnížínka
napsal(a):
Ale ano jen: přece i obyčejný člověk musí pochopit, že ta státní kasa není bezedná. Zprvu covid, výdaje navíc, které se měly postupně mazat a přišlo toto. Prostě se stalo, odnesou to jako vždy nevinní, ale v této situaci by bylo dobré, postavit se tomu čelem. Politici kecají...no to dělali a dělají odjakživa, ale kdo jen trochu přemýšlí ví, že pokud se tu začne šířit panika, jsme totálně v prd...a ten stát si položíme sami, i bez Skřeta. Takže ne, tohle já podporovat nebudu.
Jaká panika? Náhodou tady dost lidí stojí nohama na zemi. A to je potřeba nejvíc.

lesnížínka
napsal(a):
Však nikdo nikomu nebrání, aby poskytl svou nemovitost pro ubytování UA uprchlíků. Máte volný dům, tak můžete i vy. Vlastně - proč jste ho už nenabidli?

lesnížínka
napsal(a):
tak realita je prostě taková, že většina lidí si nemůže dovolit živit ukrajinskou rodinu, jakože ze svého.

Ráno jsem četla tohle - jiné znění, úplně jiné
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/vzdejte-se-rusku-radi-izraelsky-premier-zelenskemu-40390128
A v diskuzi dal někdo citaci z haaretz.com, kde je pravda, tak to teď před chvilkou novinky upravily.
To jen tak... hlavně že píšou rychle, ale že píšou kraviny...

fikovnice
napsal(a):
Je to kontroverzní. Minulý týden jsem při čekání v kosmetickém salónu nemohla neslyšet konverzaci zákaznice a manikérky. Jak ukrajinské děti nechtějí chodit do školní jídelny, protože očekávaly, že jim budou vyvářet v hotelu - samozřejmě zadarmo. A jak se jejich rodiče diví, že když dostanou byt, musí platit aspoň energie, když už ne nájem. Pohled z druhé strany.

napsal(a):
Ráno jsem četla tohle - jiné znění, úplně jiné
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/vzdejte-se-rusku-radi-izraelsky-premier-zelenskemu-40390128
A v diskuzi dal někdo citaci z haaretz.com, kde je pravda, tak to teď před chvilkou novinky upravily.
To jen tak... hlavně že píšou rychle, ale že píšou kraviny...
A jak to tedy je? Navrhnul nebo ne?

napsal(a):
Je to kontroverzní. Minulý týden jsem při čekání v kosmetickém salónu nemohla neslyšet konverzaci zákaznice a manikérky. Jak ukrajinské děti nechtějí chodit do školní jídelny, protože očekávaly, že jim budou vyvářet v hotelu - samozřejmě zadarmo. A jak se jejich rodiče diví, že když dostanou byt, musí platit aspoň energie, když už ne nájem. Pohled z druhé strany.
Tyhle řeči bych brala s rezervou. Ukrajinské děti jsou zvyklé na jiná jídla, musí si zvyknout, rozkoukat se, aklimatizovat se...

napsal(a):
Tyhle řeči bych brala s rezervou. Ukrajinské děti jsou zvyklé na jiná jídla, musí si zvyknout, rozkoukat se, aklimatizovat se...
Však já netvrdím, že to tak je. Byla to informace z druhé ruky. Ale může způsobit nenáladu ve společnosti, jak to tady někdo psal. Znáte to - na každém šprochu...

Ukrajinští nacionalisté vyvraždili v letech 40-45 150000-200000 Židů, Poláků a Rusů. Podíleli se iniciativně na Babím Jaru, na etnických čistkách ve Volyni. Bohužel Ukrajina se po osamostatnění přihlásila k těmto smutným tradicím. Heslo "Jak stakan čistá Ukrajina" Znak Trojzubec. Jsou to smutná, ale dohledatelna fakta.
Proto první reakce Izraele - strach o občany židovské nár.
A Zelensky nic na těchto taktech nemění.

napsal(a):
Ukrajinští nacionalisté vyvraždili v letech 40-45 150000-200000 Židů, Poláků a Rusů. Podíleli se iniciativně na Babím Jaru, na etnických čistkách ve Volyni. Bohužel Ukrajina se po osamostatnění přihlásila k těmto smutným tradicím. Heslo "Jak stakan čistá Ukrajina" Znak Trojzubec. Jsou to smutná, ale dohledatelna fakta.
Němci jich vyvraždili 6 miliónů (jenom Židů). Tím vůbec nezpochybňuji historická fakta. A taky nevím, jaké názory mají současní Ukrajinci. Ale rozhodně mám větší obavy z Putina než Gaucka.

lesnížínka
napsal(a):
Žinko, nepodporujte, mamku vemte k sobě, nabídněte maminčin dům. Nebo opačně - nastěhuje se k mamince a nabídněte svůj.
Ale zamyslete se - najdou u vás na vsi práci, aby se uživili? Vy byste možná další 4 lidí uživila. Ale kdo další?

Tak mě našel Pavel Slota. Nevím, kdo to je. Video Dětský tábor na Ukrajině. Nevím, jestli je to sehrané, jestli to najdete - poučte mě.

napsal(a):
Němci jich vyvraždili 6 miliónů (jenom Židů). Tím vůbec nezpochybňuji historická fakta. A taky nevím, jaké názory mají současní Ukrajinci. Ale rozhodně mám větší obavy z Putina než Gaucka.
A byla byste tak klidná, kdyby se Německo vrátilo k hákovému kříži?
Ne Rusko nemělo napadnout Ukrajinu, ale ostatní se ani nepokusili tomu předejít.
Asi by náš stát měl prostředky vydávané na zbraně pro UA, vydávat ty prostředky na starost o uprchlíky.
Nebo myslíte, že naše zbraně nezabíjí?

napsal(a):
Ne Rusko nemělo napadnout Ukrajinu, ale ostatní se ani nepokusili tomu předejít.
Asi by náš stát měl prostředky vydávané na zbraně pro UA, vydávat ty prostředky na starost o uprchlíky.
jak, předejít?
jak chcete předejít útoku od agresora? předem se mu vzdát, nebo jak?
ženu nelze znásilnit, měla si tu sukni sundat sama? nebo jak?

napsal(a):
Ruská propaganda padá na úrodnou půdu, koukám...

napsal(a):
Ještě napište, že je ruský troll. Jsou to fakta. Kromě toho, že Izrael si své lidi stahuje kvůli tomuhle, má pravdu. Izrael vždy evakuuje lidi hned. Ale zbytek toho příspěvku?
Člověk, co připomene historii v diskuzi, je ruský troll z trollí farmy Putina, nesvéprávný, hloupý, komunista, ještě jsem zahlédla něco jako pátá kolona, to nevím, co je, ale je to vše dost trapné. V 2010 ho vyznamenali jako hrdinu, o rok později to prý nějaký soud (neví se, jestli jo a který) zrušil, UPA jsou ale hrdinové a tu třídu v Kyj. už přejmenovali? Náckové jsou tam součást armády, to se jaksi popřít nedá. Akorát s tím Izraelem to tak není. I když... kdo to ví... se jich zeptat leda :-) jako naše novinky... ale spíše to tak není.
Svobodaslova

XXX.XXX.213.247
Právo na názor by měl mít každý.

napsal(a):
Já nepotřebuji ruskou propagandu, já jsem si propagandy užila dost a vždycky, když na něco narážím, tak ověřuji. Leckdy to jde, jindy ne. Tak se zeptám.
Co se minulosti UA týče - sešla jsem se před nemnoha lety s paní, která prožila válku na Volyni. Byla hodně, moc vylekaná, když viděla Ukrajince s Trojzubcem. Tri zuby, on měl tri zuby...
Tak jsem hledala.
Historie by se neměla přeceňovat, ani zapomínat a je špatně, když stát na svou temnou historii naváže.
Nejhorší je nafoukaná nevědomost. To si neberte osobně.
napsal(a):
Však nikdo nikomu nebrání, aby poskytl svou nemovitost pro ubytování UA uprchlíků. Máte volný dům, tak můžete i vy. Vlastně - proč jste ho už nenabidli?
Který myslíte? Já žádný dům nemám, jen ten svůj. Ten není stavěný jako dvougenerační, ale v případě nutnosti, tu volný pokoj(nechaný pro případné návštěvy) máme. Ano, uvažuju o tom, že kdyby bylo třeba, tak ho poskytnu. Zatím to bylo tak, že jedni sousedé úplně volný dům nabídnuli, ale nebyl zájem, ubytování jim zajistila vedlejší vesnice. Uvidíme, co bude dál.
napsal(a):
A proto tolik Židů žije na Ukrajině? Když se jich tak bojí? Já fakt nevím, kam vy na tohle chodíte...
napsal(a):
Žinko, nepodporujte, mamku vemte k sobě, nabídněte maminčin dům. Nebo opačně - nastěhuje se k mamince a nabídněte svůj.
Ale zamyslete se - najdou u vás na vsi práci, aby se uživili? Vy byste možná další 4 lidí uživila. Ale kdo další?
Nikdo po vás nechce, aby jste nabízela domy, ve kterých bydlíte. Mamka si svůj dům, stejně jako já, postavila sama. Je jí 70 a pochybuju, že ji odtud dostanu, až nebude moct. Jestli se tu uživí, to je dotaz spíše na místní podnikatele, ne na mě.

napsal(a):
jak, předejít?
jak chcete předejít útoku od agresora? předem se mu vzdát, nebo jak?
ženu nelze znásilnit, měla si tu sukni sundat sama? nebo jak?
Umístěním Modrych baretů na linii dotyku - hranice Donecka? Třeba. Zjistit jestli jsou etnické útoky reálné, nebo smyšlené?

napsal(a):
Já nepotřebuji ruskou propagandu, já jsem si propagandy užila dost a vždycky, když na něco narážím, tak ověřuji. Leckdy to jde, jindy ne. Tak se zeptám.
Co se minulosti UA týče - sešla jsem se před nemnoha lety s paní, která prožila válku na Volyni. Byla hodně, moc vylekaná, když viděla Ukrajince s Trojzubcem. Tri zuby, on měl tri zuby...
Tak jsem hledala.
Historie by se neměla přeceňovat, ani zapomínat a je špatně, když stát na svou temnou historii naváže.
Nejhorší je nafoukaná nevědomost. To si neberte osobně.
Orionko, já vás chápu tak, že se vám sice válka nelíbí, ale máte pochopení pro důvody, které byly oficiálně uvedeny Rusy jako důvod anexe. Nevím, jaké vazby máte na Rusko, jestli to v nějaké diskuzi zde bylo uvedeno, tak si to nepamatuji. Pro mě se ruská agrese a anexe nedá ospravedlnit a odůvodnit ničím.

Já jsem dodnes netušila, že jsem v případě mobilizace "voják v záloze"
https://cnn.iprima.cz/prehledne-kdy-by-byli-povolani-obycejni-lide-do-boje-aneb-jak-v-cesku-funguje-mobilizace-85821?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=BE6tbjH25VH-202203121419&dop_id=15750427

Svobodaslova neverend byl lepší :-)

napsal(a):
Orionko, já vás chápu tak, že se vám sice válka nelíbí, ale máte pochopení pro důvody, které byly oficiálně uvedeny Rusy jako důvod anexe. Nevím, jaké vazby máte na Rusko, jestli to v nějaké diskuzi zde bylo uvedeno, tak si to nepamatuji. Pro mě se ruská agrese a anexe nedá ospravedlnit a odůvodnit ničím.
Vazby? - žádné
Konecsrandy

XXX.XXX.213.247
Všem Vám přeji mnoho štěstí při obraně naší vlasti. Nehodlám bojovat s ifaunou o možnost dále se účastnit diskuze. Tak se tu mějte všichni moc hezky a držím palce ať vše dobře dopadne a nastane opět mír v Evropě. Ahoj.
z FB
Rusky jsem se učil 8 let. Z ruštiny mám dokonce maturitu.
Mnohokrát jsem v Rusku i na Ukrajině byl. Mám rád jejich kulturu a umění, jejich pohostinnost. Byl jsem vždy dojat, jak moc si Čechů a Slováků váží.
Po válce jim za 20 mil. mrtvých,
kterými zastavili fašistické tanky, byla vděčná celé Evropa.
No co už, zapomnělo se či chtělo zapomenout.
Své kořeny si mnozí Evropané vědomě usekli, zahodili, zřekli se jich...
Mě ale nikdo na světě nedonutí na Rusy plivat, ničit jejich majetek,
vyhazovat je z místní dopravy, šikanovat jejich děti, vzdát se přátel,
dělat z nich lovnou zvěř.

napsal(a):
https://cnn.iprima.cz/prehledne-kdy-by-byli-povolani-obycejni-lide-do-boje-aneb-jak-v-cesku-funguje-mobilizace-85821?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=BE6tbjH25VH-202203121419&dop_id=15750427
...to já taky ne

Konecsrandy
napsal(a):
Všem Vám přeji mnoho štěstí při obraně naší vlasti. Nehodlám bojovat s ifaunou o možnost dále se účastnit diskuze. Tak se tu mějte všichni moc hezky a držím palce ať vše dobře dopadne a nastane opět mír v Evropě. Ahoj.
Co je, zas si někdo stěžoval?

napsal(a):
Asi je čas vyhlásit mobilizaci. Vyhlašuje se i v případě ohrožení demokratických základů státu.
K těm základním patří svoboda slova - tu.vzali. Na diskuzich se udává, příspěvky se mažou, weby se vypínají
Ve školách vychovávají novodobé typy Pavlíka Morozova. Už zase musí táta říkat - ne abys o tom mluvil ve škole.

Rronjabutterfly
napsal(a):
Je vidět, že se máme ještě velmi dobře.
Nebojte, všeho do času. Brzy bude hůř.
napsal(a):
Nebojte, všeho do času. Brzy bude hůř.
Nebojte, nebojím, už několik let vidím, jak jde svět do kopru a jak hezky tomu napomáháme. Já si v létě rozmýšlím, jestli si umýt svojí hřívu, nebo jestli ještě chvíli vydržím a brečení na internetový diskuzi...když furt ten internet máme, pořád si můžeme hledat informace a pořád tu můžeme psát...to mi přijde, jako bychom nevěděli roupama co by. Ale prosím, je to jen můj pohled, každý žijeme svůj život a chodíme ve svých botách.
itwastime

XXX.XXX.0.245
70letý Kozyrev tento týden vyvolal rozruch prohlášením na Twitteru, že prezidentův válečný kalkul považuje za racionální. „Je to strašné, ale není to iracionální. Abychom pochopili, proč byla invaze pro Putina racionální, musíme se vžít do jeho situace,“ napsal Kozyrev. Z prezidentova pohledu podle něj bylo potřeba přivést západně orientovanou Ukrajinu zpět do náruče Kremlu.
itwastime

XXX.XXX.0.245
napsal(a):
Co je, zas si někdo stěžoval?
Zakázali nově, možná dočasně, klasické smajlíky mimo ty předvolené, myslím, že si neverend myslel že ho nějak blokujou

napsal(a):
Ale Německo se k hákovému kříži nevrátilo, pokud vím. Jak předejít napadení Ukrajiny Ruskem? Jako ve filmu Zítra vstanu a opařím se čajem? Pardon, asi blbý příklad.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.163
Ukrajina pokud chce zbrane a vojaky by hlavne mela zacit makat na tom aby si stahla sve bojeschopne mlade muze z nasich fabrik. Dokud to neudelaji tak za mne nemaj narok na jakoukoli jinou nez humanitarni pomoc.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.163
Jinak do naseho baraku nikdo nebude chtit ani kdyby jim za to platili. 90% navstev je hysterickych uz z toho ze tu mam havet v jedne mistnosti natoz kdyz bych ji trosku rozestrkala po celym baraku a nonstop jeceni coklu a papouchu tomu dodava tresnicku na dortu.

Nevím kdo co a koho nahlašoval, pro cenzuru nejsem.
Na druhou stranu zde ráda diskutuji s přihlášenými uživateli. I když se neznáme osobně, a zde jen podle nicku, připadá mi to takové osobnější.
A proto mi vadí, že zde mohou diskutovat i nepřihlášení. Zaregistrovat se zde není žádná věda...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ukrajina pokud chce zbrane a vojaky by hlavne mela zacit makat na tom aby si stahla sve bojeschopne mlade muze z nasich fabrik. Dokud to neudelaji tak za mne nemaj narok na jakoukoli jinou nez humanitarni pomoc.
Nevím, kde děláte, ale vím o firmách, které mají velké problémy zajistit výrobu, protože tam pracující Ukrajinci odjeli bránit svou vlast.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.163
napsal(a):
Nevím, kde děláte, ale vím o firmách, které mají velké problémy zajistit výrobu, protože tam pracující Ukrajinci odjeli bránit svou vlast.
Delam v boschi. Vyroba zacla stagnovat a neodjel zadny z ukrajincu ktere znam ze tam makaj a ze drtiva vetsina jsou kluci kolem 30 nebo pod 40. Od nas co vim z nasi haly neodjel nikdo. A z jinych hal take ne. Jen v mem tymu je tech kluků 10. A tqkovych firem bude habakuk.

napsal(a):
Nevím kdo co a koho nahlašoval, pro cenzuru nejsem.
Na druhou stranu zde ráda diskutuji s přihlášenými uživateli. I když se neznáme osobně, a zde jen podle nicku, připadá mi to takové osobnější.
A proto mi vadí, že zde mohou diskutovat i nepřihlášení. Zaregistrovat se zde není žádná věda...
Vnímám to stejně. Že se najednou vyrojily nové nicky, o kterých nic nevíme.
neverend

XXX.XXX.213.247
Tak to je prča, ale stejně už frčím domů zítra a rád bych bez Ruský rakety v zadku.

neverend
napsal(a):
Tak to je prča, ale stejně už frčím domů zítra a rád bych bez Ruský rakety v zadku.
Byl byste tam rychleji

itwastime
napsal(a):
Zakázali nově, možná dočasně, klasické smajlíky mimo ty předvolené, myslím, že si neverend myslel že ho nějak blokujou
To bude asi deemotikonizace

Tak už ani dálnice nebudou. Všecko vychází :-)
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Byl byste tam rychleji
Ale to přistání.
neverend

XXX.XXX.213.247
elisak
napsal(a):
Já jsem otevřela diskuzi pod článkem, že uprchlíci mají v Praze zadarmo MHD a ZOO za 1Kč a bylo mi z toho normálně smutno...
To jsou holt lidi a není na tom nic překvapivého. A to ještě nic není, za dva měsíce bude mnohem víc lidí změněna k nepoznání. Solidarita je přímo úměrná stavu vlastního žlabu.
Já jen tedy, je to reakce na to neregistrování. Za sebe mohu říct, že jsem se registrovat chtěla, při registraci mi ale fauna spadla, nevím, co tehdy bylo za problém. Nicméně jsem zjistila, že příspěvek lze napsat i bez registrace a tu potřebu už jsem dál neměla, protože jsem v tom problém neviděla. Nepovažuju se za trola a myslím, že ani povahou nejsem ( snad ) rejpal. Chápu, že se tu spolu roky znáte, ale prostě je to veřejné fórum a je nastavené tak, jak je. Pokud se lidi chovaji slušně, tak snad na tom tak nezáleží, i zaregistrovaný může tvrdit, že je Kleopatra, i když není. Ale tedy přeju vám, ať vám vaše faunová rodina vzkvétá a ať se máte i v osobních životech, a v této nelehké době dobře .
neverend
napsal(a):
To jsou holt lidi a není na tom nic překvapivého. A to ještě nic není, za dva měsíce bude mnohem víc lidí změněna k nepoznání. Solidarita je přímo úměrná stavu vlastního žlabu.
Tak u tohodle mě to zarazilo, protože mi to nepřijde až tak o solidaritě. Že děcka vezmou do ZOO, aby si užili hezkej den po tom co zažili? To jim to fakt závidí, že můžou skoro zadarmo? Nebo proč je to tak se.e? Mě to přišlo jako hezký gesto.
neverend

XXX.XXX.213.247
elisak
napsal(a):
Tak u tohodle mě to zarazilo, protože mi to nepřijde až tak o solidaritě. Že děcka vezmou do ZOO, aby si užili hezkej den po tom co zažili? To jim to fakt závidí, že můžou skoro zadarmo? Nebo proč je to tak se.e? Mě to přišlo jako hezký gesto.
Je nejistá doba, mnoho lidí nevěří ani institucím angažujících se kolem uprchlíků,aby z těch našich peněz někdo trochu nebral do svých kapes a tak podobně. Byly už kauzy v minulosti kolem nějakých rádoby dobro-spolků a tak někteří tu dobročinnost vidí jinak. To že vezmou děti zdarma do ZOO už je jen vrcholek ledovce. Mnoho lidí už zkrátka dobročinnosti nevěří a vidí za tím spíš osobní prospěch ze snadno získaných peněz, ať už od státu či soukromých osob.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.111
Tady jde ale přímo o závist ukrajincům, ti lidé o kterých je řeč o těchto uprchlících nemluví dobře, nejde o nedůvěru ve sbírky.

neverend
napsal(a):
Je nejistá doba, mnoho lidí nevěří ani institucím angažujících se kolem uprchlíků,aby z těch našich peněz někdo trochu nebral do svých kapes a tak podobně. Byly už kauzy v minulosti kolem nějakých rádoby dobro-spolků a tak někteří tu dobročinnost vidí jinak. To že vezmou děti zdarma do ZOO už je jen vrcholek ledovce. Mnoho lidí už zkrátka dobročinnosti nevěří a vidí za tím spíš osobní prospěch ze snadno získaných peněz, ať už od státu či soukromých osob.
Taky nevěřím těm různým neziskovkám, že darované peníze použijí pro potřebné. Ale v případě volného vstupu do ZOO je to jenom závist. Tady na tom se nikdo obohatit nemůže.

rapotacka11
napsal(a):
z FB
Rusky jsem se učil 8 let. Z ruštiny mám dokonce maturitu.
Mnohokrát jsem v Rusku i na Ukrajině byl. Mám rád jejich kulturu a umění, jejich pohostinnost. Byl jsem vždy dojat, jak moc si Čechů a Slováků váží.
Po válce jim za 20 mil. mrtvých,
kterými zastavili fašistické tanky, byla vděčná celé Evropa.
No co už, zapomnělo se či chtělo zapomenout.
Své kořeny si mnozí Evropané vědomě usekli, zahodili, zřekli se jich...
Mě ale nikdo na světě nedonutí na Rusy plivat, ničit jejich majetek,
vyhazovat je z místní dopravy, šikanovat jejich děti, vzdát se přátel,
dělat z nich lovnou zvěř.
Rusky jsem se musela učit 8 let, mám z ní maturitu, protože jiná možnost nebyla.
Po válce Rusům a dalším národům bývalé SSSR byla vděčná celá Evropa a měli určitý kredit, který se sice už koncem války trochu kalil, třeba proto, že spojenci nemohli pomoci Praze, ale muselo se čekat na Rudou armádu, protože byla dohodnuta demarkační linie...
Po osvobození a zejména pro roce 1948 u nás měli velký vliv tzv. sovětští poradci, kteří radili vládnoucí komunistické garnituře a určovali oběti politických vykonstruovaných procesů.
A definitivně si pověst Rusi pohnojili obsazením naší vlasti v srpnu 1968. Ano, nebyli sami, vojska dalších sovětských satelitů nás obsadila též, ale na příkaz Moskvy.
Nyní anexí Ukrajiny klesli už úplně na pomyslné dno... i když je to fakt dno?

Orionko, rapotačko a spol - víte, co by mne hrozně zajímalo?
Proč se tak strašně bojíte - mohly byste xenofobii přímo přednášet.
Zkuste si udělat takové malé mentální cvičení - sedněte si do křesla, zavřete oči a přeneste se v duchu o pár stovek km západně - třeba do Heidelbergu.
Přijely jste z okupovaného Česka s ostatními uprchlíky busem spolu s tříletým synem/vnukem a starou matkou, máte jednu tašku na kolečkách, dvě přes rameno, tři igelitky a vystresovaného psa (kočku, papouška apod - dle libosti). V peněžence máte bankovky, která vám nikdo za eura nevymění.
Jste unavené, špinavé, prochladlé a vůbec nevíte, co s vámi bude. Nerozumíte německy tak dobře, abyste vše hned dobře chápaly. Vaši muži zůstali v Česku, bojují a nevíte, jestli ještě žijí.
Přistupují k vám laskavě, vše je v běhu a provizorní, nicméně podařilo se vám už se ubytovat, ale vůbec nevíte, co bude dál. Prostě čekáte.
Jediné, co víte, že bytový dům se šesti byty, ve kterém jste bydlely, byl takzvaně denacifikován a už prostě nestojí.
Jste momentálně v bezpečí, okolí je k vám laskavé, máte místní dopravu zdarma, stejně tak i vstup do místní zoo či na zámek, ale i tak je to těžké. Ještě k tomu všemu se někteří místní na vás začínají koukat skrz prsty, protože oni musejí za dopravu i vstupné platit.
Konec mentálního cvičení (jehož téma vychází ze skutečných událostí, jen zeměpisně jinde).
To by se fakt jeden pofral.....z vás.

Repto, kde jste to vzala? Vraťte se o pár stran zpět a podívejte se, jak se lidé vyjadřovali o Ukrajincích, než to začalo. Povaha lidí se nemění, ukáže se to velmi brzy. Bohužel pro uprchlíky.
Však rapotacka sdílela něčí komentář o tom, že je ubohost házet všechny Rusy do jednoho pytle.
Vy je tady, diskutéři, házíte do jednoho pytle? Např. lesnížínka.
Ale zase já oceňuji upřímnost, ono je to lepší.

Nojo, Hájek.
Co na to napsat?
Snad jen, že "ruští trollové a jim užiteční idioti dál posilují ruský informační "Černobyl" "- to je citát z twitteru
napsal(a):
Repto, kde jste to vzala? Vraťte se o pár stran zpět a podívejte se, jak se lidé vyjadřovali o Ukrajincích, než to začalo. Povaha lidí se nemění, ukáže se to velmi brzy. Bohužel pro uprchlíky.
Však rapotacka sdílela něčí komentář o tom, že je ubohost házet všechny Rusy do jednoho pytle.
Megííí, ale to se nevylučuje. Určitě jsem se o některých Ukrajincích taky v životě hezky nevyjádřila, tak o romech, tak o černoších...ale vždycky o konkrétních, kteří něco nepěkného dělali. Stejně tak souseda bych něčím praštila(on ví za co ) a počastovala jsem ho nepěknýma výrazama, ale kdyby se mu stalo něco hrozného(jako, že jemu už se i stalo ) určitě bych se mu snažila pomoct. Při takových tragediích se prostě zapomíná na žabomyší války, stejně tak jako Poláci teď nechali staré křivdy stranou.

Já to sem dal proto, aby bylo zřejmé, že blokováním takových a dalších webů se jim dělá naopak reklama. Já vím, že je to tam prošpikovano spoustou závadných a smyšlených dezinformací, které mne mají mást a ovlivňovat. Ale ví to ostatní?

napsal(a):
Jak - do jednoho pytle?
Den a půl jsem tu nebyla, jen jsem to prolétla, a z příspěvků orionky a rapotačky se mi udělalo smutno - nechápu je. Tak jsem se zeptala.
Ten příběh, který jsem popsala jako meditační cvičení, posunuté dál na západ, je skutečný - žena s 3,5letým synem a starou matkou, dům smazaný z mapy a navíc taková třešnička na dortu - když se měli u nás nastěhovat, tak ubytovatel navzdory tomu, že avizoval možnost ubytování i se zvířetem, nabídku stáhl zpět.
Ujal se jich jeden z hasičů a vzal si je do svého domu.

napsal(a):
Já to sem dal proto, aby bylo zřejmé, že blokováním takových a dalších webů se jim dělá naopak reklama. Já vím, že je to tam prošpikovano spoustou závadných a smyšlených dezinformací, které mne mají mást a ovlivňovat. Ale ví to ostatní?
Proč sem vůbec dáváte odkaz, když teď děláte chytrého, že vy nic, že tomu samozřejmě nevěříte.
Proč takové věci ale vůbec šíříte?
Jste taky užitečný idiot - viz citát v mém příspěvku níže?
Megííí, zapomněla jsem regovat na to: ,,do jednoho pytle". Ano, máte pravdu, v tomto určitě. Ale setkání s ruským národem ve mně doteď zanechalo jen záporné reakce. Až potkám slušného Rusa, tak svůj náhled na ně možná upravím. Stejně tak moji prarodiče měli celý život problém s Němci, protože válku zažili. A mohl ji člověk říkat, že už jsou jiní, stejně nechápali po revoluci odklon od Ruska a příklon k ,,Německu".

Ne, lesnížínko, nikdy jsem nikomu nic takového neřekla, neudělala... abych měla na mysli rasu, náboženství. Určitě jsem řekla, že někdo z vlády je dobytek, to ano. Nebo cokoli extremního... a pro mě prostě není každý Rus svině a každý muslim terorista.
Diskuzi o romských uprchlících museli smazat a uzamknout. To byli jiní uprchlíci?
Já vím, je to těžké.

lesnížínka
napsal(a):
Megííí, zapomněla jsem regovat na to: ,,do jednoho pytle". Ano, máte pravdu, v tomto určitě. Ale setkání s ruským národem ve mně doteď zanechalo jen záporné reakce. Až potkám slušného Rusa, tak svůj náhled na ně možná upravím. Stejně tak moji prarodiče měli celý život problém s Němci, protože válku zažili. A mohl ji člověk říkat, že už jsou jiní, stejně nechápali po revoluci odklon od Ruska a příklon k ,,Německu".
Chápu a říkám, že tohle je lepší - být upřímný.

napsal(a):
Proč sem vůbec dáváte odkaz, když teď děláte chytrého, že vy nic, že tomu samozřejmě nevěříte.
Proč takové věci ale vůbec šíříte?
Jste taky užitečný idiot - viz citát v mém příspěvku níže?
Idiot jsem, jestli užitečný to nevím.
Ale přesně o tom jsou ty deziformace. Jak někdo může vědet co si ten druhý opravdu myslí a co ríká a co je pravda , nebo není. A kdo má patent na ten jediný správný názor. Myslet si může člověk co chce, ale říct jen to co se očekává ?
neverend

XXX.XXX.231.71
Já mám takovou milou mírovou zprávu. Jsem opět pozitivní na covid.
neverend

XXX.XXX.231.71
lesnížínka
napsal(a):
Tak ono to sem patří, i když ,,už jste si to fakt mohl odpustit, kazíte nám čísla!" Pardon, ale to zřejmě poletíte do pr... a ne do USA, ne??
No, už jsem byl ráno testech a tak musím počkat. Tatík už si bude myslet, že se mi nechce domů.

neverend
napsal(a):
Já mám takovou milou mírovou zprávu. Jsem opět pozitivní na covid.
A já si myslela, že covid zmizel

Všecko to přestávám chápat. Prej budou hlídat marže. EuroOil = čepro = stát = stejná cena jako u ostatních společností. Jak je to možné?
Dnešní výroky předčily naprosto vše. Já asi nemít toho psa, tak jdu. Vědomě lže, dělá z lidí debully, to se pak těm reakcím už zas tolik nedivím.
neverend

XXX.XXX.213.247
Moc nemá smysl sledovat dílčí události. Vše to vede k jednomu cíli. Jako kdo si myslí, že jako Evropa něco zvládne je blázen. Za jak dlouho očekáváte první odpadlíky? Já tak za měsíc Polsko a potom Maďarsko. To je cílem krize na Ukrajině a nestalo se to náhodou a ani viníkem není sám Putin.

Tak něco odlehčeného k nedělnímu kafíčku:
https://www.youtube.com/watch?v=73UKnDUPR_M&t=8s
https://www.youtube.com/watch?v=53iUfFDrzwY&t=3s
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.184
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bilý fosfor, už neví co by https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/rusove-pouzili-fosforove-bomby-uvedli-ukrajinci-40390218#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=Qvqwkm3iK6U-202203131356&dop_id=40390218&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest183_vzhled_vyh_pole_na_tel_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
A Rusko to popřelo,že? To to nechápete co to s námi všichni hrajou za komedii? USA potvrdilo jaderné zbraně v Iráku a Irák to popíral. Schválně, komu jste tenkrát věřila? A když vyšla až mnohem později pravda na povrch, tak co? Dovolil si někdo oficiálně USA napadnout a likvidovat jejich prezidenta? Ničit vše Americké a zneuctít např. památníky vojáků z druhé světové? Přitom tam díky "omylu" zemřelo milion lidí. Tedy kdyby jen USA, ale také Británie,Polsko,Australia,INC,KDP,PUK. V post-invazi i mnoho dalších států vč. ČR.

2014 prej z druhé strany
neverend

XXX.XXX.213.247
https://www.novinky.cz/clanek/dosahli-jsme-pokroku-v-jednani-hlasi-diplomate-ruska-a-ukrajiny-40390220?section=valka-na-ukrajine
Tohle je zpráva na kterou čekám. Rusko dosáhlo svých cílů. NATO dostalo jasné varování, UK nemůže vstoupit do NATO a potažmo ani do EU. Teď velmi bedlivě sledujte reakce USA a spojenců, jestli i jejich cíle byly splněny.
neverend
napsal(a):
A Rusko to popřelo,že? To to nechápete co to s námi všichni hrajou za komedii? USA potvrdilo jaderné zbraně v Iráku a Irák to popíral. Schválně, komu jste tenkrát věřila? A když vyšla až mnohem později pravda na povrch, tak co? Dovolil si někdo oficiálně USA napadnout a likvidovat jejich prezidenta? Ničit vše Americké a zneuctít např. památníky vojáků z druhé světové? Přitom tam díky "omylu" zemřelo milion lidí. Tedy kdyby jen USA, ale také Británie,Polsko,Australia,INC,KDP,PUK. V post-invazi i mnoho dalších států vč. ČR.
Dobrý den,
neverend, ale my se tady teď bavíme o Ukrajině a vy stále jen odbočujete a nebo další jdou někam do minulosti. Teď je teď a píše se teď.
Svou minulost vím a znám ( to kdyby mě někdo chtěl poučovat ).
Dája
neverend

XXX.XXX.213.247
Dája6
napsal(a):
Dobrý den,
neverend, ale my se tady teď bavíme o Ukrajině a vy stále jen odbočujete a nebo další jdou někam do minulosti. Teď je teď a píše se teď.
Dája
Jsem zmaten, reaguji na mechové.jezírko a ozve se mi Dája. Nic ve zlém,ano? Se na mě nezlobte, ale já důsledky neřeším. Spíš příčiny toho konfliktu a ty sahají až do období kolem roku 1997. Vám taky přeju dobrý den samozřejmě.

napsal(a):
Zkuste si udělat takové malé mentální cvičení - sedněte si do křesla, zavřete oči a přeneste se v duchu o pár stovek km západně - třeba do Heidelbergu.
Přijely jste z okupovaného Česka s ostatními uprchlíky busem spolu s tříletým synem/vnukem a starou matkou, máte jednu tašku na kolečkách, dvě přes rameno, tři igelitky a vystresovaného psa (kočku, papouška apod - dle libosti). V peněžence máte bankovky, která vám nikdo za eura nevymění.
Jste unavené, špinavé, prochladlé a vůbec nevíte, co s vámi bude. Nerozumíte německy tak dobře, abyste vše hned dobře chápaly. Vaši muži zůstali v Česku, bojují a nevíte, jestli ještě žijí.
Přistupují k vám laskavě, vše je v běhu a provizorní, nicméně podařilo se vám už se ubytovat, ale vůbec nevíte, co bude dál. Prostě čekáte.
Jediné, co víte, že bytový dům se šesti byty, ve kterém jste bydlely, byl takzvaně denacifikován a už prostě nestojí.
Jste momentálně v bezpečí, okolí je k vám laskavé, máte místní dopravu zdarma, stejně tak i vstup do místní zoo či na zámek, ale i tak je to těžké. Ještě k tomu všemu se někteří místní na vás začínají koukat skrz prsty, protože oni musejí za dopravu i vstupné platit.
Konec mentálního cvičení (jehož téma vychází ze skutečných událostí, jen zeměpisně jinde).
Mentálně jste na špatné adrese. Nikdy jsem na Ukacka ( měl se jim říkalo). Když jsem přes zimu jezdila ještě za tmy tramvají do prace, jezdili tam ještě ukrajinští dělníci a ženské pomocné síly do nemocnice. Nikdy mi nevadili, před křiklouny jsem je hájila slovy - kdyby tu nebyli, tak nám tu nejezdí tramvaje ani za 10 let. Kdybyste si našla staré diskuze, tak i cikány jsem vždycky hájila. Rozhodně nejsem xenofob.
Protože .mi vadí vypnuté weby a protože mi vadí popírání fašistické minulosti UA, tak jsem xenofob? Nevím, kdo závidí vstupenky zdarma, já to nejsem. A že napíšu, že jsem zvědavá, kdy našincum dojde humanita? Znám své spoluobčany dost dobře.
A osudy utečenců taky. Jako utečenec že Sudet umřela moje babička ve sklepním "bytě" v Praze. Bydlela v tom sklepě s odrostlými dětmi. Doklady o jejím statusu uprchlíka máme schované.
Tak děkuji za hezkou pohádku.
Tak a teď můžete napsat, že bych uprchlíky vrazila do sklepa. Fantazii se meze nekladou!!!

Dája6
napsal(a):
Dobrý den,
Dája
Ale ono to přece souvisí. Takové události dávaly Rusku precedens, že si může ledacos dovolit.
A až budete mít čas, pusťte si Největší lži minulosti. Celý ten kolotoč kolem Iráku byla jedna obrovská úmyslná dezinformační kampaň, na kterou byly angažovány nejlepší reklamní agentury.
A jak to souvisí ? Dnes jim chcete věřit ?

rapotacka11
napsal(a):
Nesnáším, když mi někdo radí, co si mám
myslet. Ať je to tahle válka nebo covid.
(nejsem stádní typ)
Nejsem ani asociál.
Kdybyste byla jen asocial, to byste na tom byla dobře. Ale vy jste xenofob.

Vláda prosí Evropu, aby pomohla. Myslíte, že pomůže?
Když se ještě vrátím...
Ve 38. roce byla Praha plná uprchlíků z Německa. Židů, antifašistů, soc.de......Do toho přišel Mm. a obrovská vlna uprchlíků že Sudet. Tenkrát naše vláda taky prosila, ulevte Praze. A co myslíte? Vykašlali se na nás - spojenci.
Miluj bližního svého. Znáte ? Jasně je to dávno. Co s tím má dnešek společného.

napsal(a):
A jestli všechno, tak určitě se nebojím. Nemám čeho. Tento svět opustím bez litosti - spolu s Delonem.
Kecám - bojím se zubaře.

napsal(a):
Vláda prosí Evropu, aby pomohla. Myslíte, že pomůže?
Když se ještě vrátím...
Ve 38. roce byla Praha plná uprchlíků z Německa. Židů, antifašistů, soc.de......Do toho přišel Mm. a obrovská vlna uprchlíků že Sudet. Tenkrát naše vláda taky prosila, ulevte Praze. A co myslíte? Vykašlali se na nás - spojenci.
Miluj bližního svého. Znáte ? Jasně je to dávno. Co s tím má dnešek společného.
Bavme se o dnešku - o roku 2022 ve smyslu únor, březen a Ukrajina.
Proč do diskuze o Ukrajině taháte jakési sestry v sukni, rok 38, Sudety, babičku ve sklepě apod? Ani se mi to nechce vše vyjmenovávat.
Podstatné je, že východní soused Ukrajiny bezprecedentně narušil hranic svrchovaného samostatného státu, zabíjí civilisty, vyhání je z domovů, likviduje infrastrukturu úplně jiného státu a vy v podstatě svými příspěvky naznačujete, že je vlastně z historického pohledu možná i v právu.
Znát historii, ať už vlastní země či geografické oblasti, je dobré v tom smyslu, že pak snáze chápete souvislosti - možná. Ale zneužívat historická data k útržkovitým výkřikům, vytržených z dějinných souvislostí, v diskuzi, vás staví do z mého pohledu poměrně nepříznivého světla. Je to samozřejmě vaše věc.
K tomu vypínání propagandistických webů jen tak obecně - dnes si můžete, pokud chcete, koupit třeba Mein Kampf. A je to v pořádku, že máte tu možnost. Kniha je ale v českých vydáních opatřena předmluvou, která pomůže nepolíbenému čtenáři objasnit a pochopit historické souvislosti a význam, a snižuje tak pravděpodobnost adorace obsahu knihy.
Vysvětlující předmluva v prostředí internetu možná není. Lidé bez kritického myšlení či jen prostě jednodušší raději věří svým strachům a nejraději čtou to, co s nimi souzní a utvrzuje je. Internetové prostředí se vyvinulo z generačního pohledu příliš rychle a je hodně hlavně starších lidí, kteří jsou ochotni sdělovanou informaci akceptovat taky jen proto, že si ji přečetli na monitoru. Takže proto.

Ale notak. Nikdo to neobhajuje. Se jenom divím, že jinde se do všeho všici pletou, ale tady už je to osmý rok a nic... a ty zakázané zbraně tam byly také a nic... furt nic... copak ty roky ukázaly, že na sankce slyší? Proč ho u svatýho psa někdo nesundal už dávno, proč tohle, všechno zbytečný. A proč se bavíme o tom, co kdy spojenci... no protože se bojíme... nikdo nám nepomůže.
Informace... už to bude lepší, nebojte, orionko, oni si už teď na novinkách dávají bacha a píšou "údajně" :-)
Vypínání webů (jen s doménou cz, tak nevím, čemu pomohli) má ale jeden následek... takový hrozný právě... lidé si myslí, že to byla skrývaná pravda, takže tomu teď věří o to víc. A hledají, kde by se co dalo zjistit. A nejsou zlí. Většina je po.. strachy. Já taky. Mám plán, kam pošlu dítě, kdyby něco, asi tu zůstanu, nechci opustit psa a je bojový, tak vlastně ani nevím, kam může, to musím ještě domyslet, až si dám večeři, mně to bez jídla nemyslí... no takže... neinformovaní lidé se bojí o hodně víc... i když to slovními výpady zakrývají... často pomůže to prodiskutovat, i proto sem občas přijde někdo neregistrovaný a máte mu to za zlé, ale co když je ten člověk sám, nemá s kým mluvit, neví, co dělat... vím, všecko přeháním... jen koukám i na mně nepříjemné z více stran.
Říkat, o čem se tu může diskutovat? Kde to jsme? Budeme si tedy jen říkat - je to špatné od Putina - což už jsme všici řekli... a posílat si linky na novinky.cz a další zprávy? Vážně?
neverend

XXX.XXX.213.247
Uprchlíka do každé rodiny!! A půjdem do Ruska všichni a rádi.

neverend
napsal(a):
Uprchlíka do každé rodiny!! A půjdem do Ruska všichni a rádi.
Jste dospělý člověk, tak prosím, než něco zase někde opíšete, speciálně tahle ohraná hesla, tak zkuste chviličku přemýšlet.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Jste dospělý člověk, tak prosím, než něco zase někde opíšete, speciálně tahle ohraná hesla, tak zkuste chviličku přemýšlet.
To je hezký že mi alespoň tohle věříte. Jsem dospělý a ještě k tomu člověk. Jinak Megi mně by se to ale opravdu nelíbilo, aby tady bylo příliš různých národností a kultur. Ať už jim říkáme jakkoli. Většinou to nepřináší nic moc dobrého z hlediska bezpečnosti a sociálního smíru. Ostatně naši předci to budovali pro své děti a ne pro cizí. Jsem pro pomoc v jejich zemích, ale půl světa se do Evropy nevejde. Musí se makat aby se měl člověk dobře a ne zajít k sousedovi a dej mi.. Rozumíte?

Pro repta : Nevím, proč si myslíte, že mi na nějakém vašem světle záleží? Máte o sobě zbytečně vysoké mínění.
Sestry v suknich - to je jediné o co se neotirejte!
O tom ostatním si něco přečtěte a možná pochopíte, že všechno souvisí se vším.

napsal(a):
Ale notak. Nikdo to neobhajuje. Se jenom divím, že jinde se do všeho všici pletou, ale tady už je to osmý rok a nic... a ty zakázané zbraně tam byly také a nic... furt nic... copak ty roky ukázaly, že na sankce slyší? Proč ho u svatýho psa někdo nesundal už dávno, proč tohle, všechno zbytečný. A proč se bavíme o tom, co kdy spojenci... no protože se bojíme... nikdo nám nepomůže.
Informace... už to bude lepší, nebojte, orionko, oni si už teď na novinkách dávají bacha a píšou "údajně" :-)
Vypínání webů (jen s doménou cz, tak nevím, čemu pomohli) má ale jeden následek... takový hrozný právě... lidé si myslí, že to byla skrývaná pravda, takže tomu teď věří o to víc. A hledají, kde by se co dalo zjistit. A nejsou zlí. Většina je po.. strachy. Já taky. Mám plán, kam pošlu dítě, kdyby něco, asi tu zůstanu, nechci opustit psa a je bojový, tak vlastně ani nevím, kam může, to musím ještě domyslet, až si dám večeři, mně to bez jídla nemyslí... no takže... neinformovaní lidé se bojí o hodně víc... i když to slovními výpady zakrývají... často pomůže to prodiskutovat, i proto sem občas přijde někdo neregistrovaný a máte mu to za zlé, ale co když je ten člověk sám, nemá s kým mluvit, neví, co dělat... vím, všecko přeháním... jen koukám i na mně nepříjemné z více stran.
Říkat, o čem se tu může diskutovat? Kde to jsme? Budeme si tedy jen říkat - je to špatné od Putina - což už jsme všici řekli... a posílat si linky na novinky.cz a další zprávy? Vážně?
Víte, kdy komunisti nejvíc rušili? Když se nejvíc báli. A čím víc se báli...
Podobnost čistě náhodná ?

neverend
napsal(a):
To je hezký že mi alespoň tohle věříte. Jsem dospělý a ještě k tomu člověk. Jinak Megi mně by se to ale opravdu nelíbilo, aby tady bylo příliš různých národností a kultur. Ať už jim říkáme jakkoli. Většinou to nepřináší nic moc dobrého z hlediska bezpečnosti a sociálního smíru. Ostatně naši předci to budovali pro své děti a ne pro cizí. Jsem pro pomoc v jejich zemích, ale půl světa se do Evropy nevejde. Musí se makat aby se měl člověk dobře a ne zajít k sousedovi a dej mi.. Rozumíte?
Ne, nerozumím. Každý šestnáctý člověk v ČR je cizinec. Máme stabilně čtvrt milionu volných pracovních míst. Ještě pořád máme co jíst a kde spát, většina, takže to můžeme nabídnout těm, co to nemají. Jen to chce, aby vláda trochu přemýšlela a ne jen vysílala signály a mocně rozhazovala rukama a házela vše na menší celky (kraje, obce). Obyčejní lidé naštěstí fungovali vždy a fungovat budou. S těmi nahoře se to vyřídí defenestrací.
Vaši předci, naši předci, byli cizinci. Smiřte se s tím. Odněkud jsme sem všichni přišli. A také jsme často utíkali. Do Austrálie, do USA, 1,5 milionů původních Čechů v USA, v UK (prosím, to je Spojené království a Vy to furt píšete jako UA - Ukrajina) a tak všude možně.
Jestli se tu bojíte, pozdravujte Celine Dion ;-)
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Ne, nerozumím. Každý šestnáctý člověk v ČR je cizinec. Máme stabilně čtvrt milionu volných pracovních míst. Ještě pořád máme co jíst a kde spát, většina, takže to můžeme nabídnout těm, co to nemají. Jen to chce, aby vláda trochu přemýšlela a ne jen vysílala signály a mocně rozhazovala rukama a házela vše na menší celky (kraje, obce). Obyčejní lidé naštěstí fungovali vždy a fungovat budou. S těmi nahoře se to vyřídí defenestrací.
Vaši předci, naši předci, byli cizinci. Smiřte se s tím. Odněkud jsme sem všichni přišli. A také jsme často utíkali. Do Austrálie, do USA, 1,5 milionů původních Čechů v USA, v UK (prosím, to je Spojené království a Vy to furt píšete jako UA - Ukrajina) a tak všude možně.
Jestli se tu bojíte, pozdravujte Celine Dion ;-)
Megi,ty země tak vznikaly a jistě znáte temnou historii USA,ne?
Jinak tady jsou ty problémy..
https://nasregion.cz/zahranicni-delnici-jsou-na-mladoboleslavsku-problem-v-ulicich-tak-slouzi-i-policiste-z-polska-227295/

napsal(a):
Je fajn, že zmiňujete komunisty.
Máte na mysli ty domácí české desítky let pod pevným vlivem sovětských nebo ty ryze sovětské?
Máte dnes opravdu tak málo svobody, že vám ten její poslední zbyteček sebralo právě vypnutí ruskopropagandistických webů, vrátila jste se tak rozpoložením do ČSSR a vidíte zřetelnou podobnost?

napsal(a):
Náhodná, no. Chápu, že je hodně zranitelných lidí, kteří nepoznají manipulaci. Ale taky vím, že těch webů je mraky, a když už někdo umí vlézt tam, umí taky vlézt na translator a weby s koncovkou .com .info a bla bla... a že si třeba taky řeknou - hele, když to zakázali, tak tam bylo určitě něco tajnýho, musím to najít, oni nám tají pravdu!
Mě u nich točí to, jak se jim jakože vše hodí - nemůžeme tohle, protože o tomhle musí rozhodnout EU, drahé tohle, protože válka, přitom to začlo kus před ní, za vše může Babiš, řepka řepka řepka, která to stejně neovlivní a už je dávno zasetá, a co jsme mohli změnit za takovou chvíli, jako by tu byli poprvé...
no jo, jenže to si nevyberu, však za koho bychom je vyměnili? U netu jsem chytrá jak rádio, že jo, kdo ví, co by ze mě bylo v politice :D asi nic, já veřejnost nee + všecko bych to propleskla a vyvedli by mě :D mimochodem Volnýho prej budou stíhat, obdiv Putina nebo co.

neverend
napsal(a):
Megi,ty země tak vznikaly a jistě znáte temnou historii USA,ne?
Jinak tady jsou ty problémy..
https://nasregion.cz/zahranicni-delnici-jsou-na-mladoboleslavsku-problem-v-ulicich-tak-slouzi-i-policiste-z-polska-227295/
Hádejte, proč jsou tam cizinci. Víte, jak se chovají Češi v cizině? Ne, tak nejen vznikaly, to se děje pořád a vůbec nevím, proč by nemělo.
No tak to vrátím teda k tématu, no... https://www.novinky.cz/domaci/clanek/prehledne-jak-se-meni-pravidla-pro-rousky-40390231
Ani nevím, co to znamená :-) nevěděla jsem, že se to ještě někde nosí.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Hádejte, proč jsou tam cizinci. Víte, jak se chovají Češi v cizině? Ne, tak nejen vznikaly, to se děje pořád a vůbec nevím, proč by nemělo.
No tak to vrátím teda k tématu, no... https://www.novinky.cz/domaci/clanek/prehledne-jak-se-meni-pravidla-pro-rousky-40390231
Ani nevím, co to znamená :-) nevěděla jsem, že se to ještě někde nosí.
Protože se nesmí psát Poláci, Ukrajinci a třeba Uzbekové. Jinak Megi tohle musíte vysvětlit lidem co tam žijí a ne mě. Kolem Čechů v cizině rozhodně není takový problém, protože kolem nich neosciluje mafie a nemusí za nimi jezdit naše policie.
Juk.as

XXX.XXX.175.123
neverend
napsal(a):
https://www.novinky.cz/clanek/dosahli-jsme-pokroku-v-jednani-hlasi-diplomate-ruska-a-ukrajiny-40390220?section=valka-na-ukrajine
Tohle je zpráva na kterou čekám. Rusko dosáhlo svých cílů. NATO dostalo jasné varování, UK nemůže vstoupit do NATO a potažmo ani do EU. Teď velmi bedlivě sledujte reakce USA a spojenců, jestli i jejich cíle byly splněny.
A dnes článek "Rusko požádalo Čínu o vojenskou pomoc"

Takže: Dron, který údajně uletěl a spadl u Záhřebu, nesl výbušniny. Už tak se mi zdálo podivné, že náhodně zbloudilý stroj trefí zrovna hlavní město jiného státu.
Co myslíte? Kdo chtěl do konfliktu zatáhnout další státy? Chorvatsko sice není v NATO, ale i tak...
Tady ještě naznačují možnou chybu programátora, ale tak blbej snad nikdo není. Předpokládám, že se trasa zadává v souřadnicích a ne v místních názvech...
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-invaze-rusko-valka-dron-bezpilotni-letoun-chorvatsko.A220314_104010_zahranicni_dtt
napsal(a):
Takže: Dron, který údajně uletěl a spadl u Záhřebu, nesl výbušniny. Už tak se mi zdálo podivné, že náhodně zbloudilý stroj trefí zrovna hlavní město jiného státu.
Co myslíte? Kdo chtěl do konfliktu zatáhnout další státy? Chorvatsko sice není v NATO, ale i tak...
Tady ještě naznačují možnou chybu programátora, ale tak blbej snad nikdo není. Předpokládám, že se trasa zadává v souřadnicích a ne v místních názvech...
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-invaze-rusko-valka-dron-bezpilotni-letoun-chorvatsko.A220314_104010_zahranicni_dtt
Podle mě to byl test, co NATO, EU udělá, kdyby se nějak ozvaly nebo protestovaly, příště by to letělo jinam. Ticho po pěšině byla asi správná reakce.

assil
napsal(a):
Podle mě to byl test, co NATO, EU udělá, kdyby se nějak ozvaly nebo protestovaly, příště by to letělo jinam. Ticho po pěšině byla asi správná reakce.
Tomu úplně nerozumím, můžete svůj názor trochu rozvést?
napsal(a):
Tomu úplně nerozumím, můžete svůj názor trochu rozvést?
Rusko chtělo eskalovat konflikt jinam, ale nevyvolat přímo konflikt s NATO, takže na zkušební popíchnutí země jako Chorvatsko je ideál. A dron, u které to lze svést na technickou chybu, taky. Teď bombardují pár km od polských hranic, jsem zvědavá, jak dlouho bude trvat, než něco "omylem" spadne i za hranice.

No v Bosně taky není zrovna ukázkový mír... ne že by se tam bojovalo, ale takové před bouří... už pěknou chvíli.

assil
napsal(a):
Rusko chtělo eskalovat konflikt jinam, ale nevyvolat přímo konflikt s NATO, takže na zkušební popíchnutí země jako Chorvatsko je ideál. A dron, u které to lze svést na technickou chybu, taky. Teď bombardují pár km od polských hranic, jsem zvědavá, jak dlouho bude trvat, než něco "omylem" spadne i za hranice.
Jo, teď už chápu. Myslím si zhruba totéž.
neverend

XXX.XXX.213.247
A nebo ne Rusko. Na území Ukrajiny jsou cizí vojáci a ne že ne. Minimálně tam operují rozvědky několika států. Jen bůh a pár mocných zná jejich přesné úkoly. Uvidíme brzy.

Ajaj
"Ukrajinský parlament rovněž varoval, že se Rusko chystá vyhodit do povětří munici před blokem Záporožské jaderné elektrárny."
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/zelenskyj-necekane-zrusil-projev-v-rade-evropy-40390314#dop_ab_variant=1&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=mwRvZu0cftw-202203141334&dop_id=40390314&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest183_vzhled_vyh_pole_na_tel_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz