Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

20.11.2019 07:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Dotaz napsal(a):
Manžel to vyžaduje? Nepodpoří? Nebo nevidí, že Vás to trápí?

Manžel je v pohodě, když to řeknu úplně blbě, je na tom stejně. Ale neřeší to tak.

20.11.2019 07:44
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Asi by bylo spravedlivé se začít střídat, aby ty Vánoce musel uspořádat i někdo jiný, ne abyste to táhla jen vy. Pokud se nutně chtějí sdružovat, tak by mohli uspořádat Vánoce doma a babička by mohla dorazit k nim. To mi přijde spravedlivé. Teď to jen s pomocí a oporou manžela prosadit.

20.11.2019 08:31
Dep

XXX.XXX.233.143

Vánoce jsem nikdy neměla ráda. Máma protivná, protože nestíhala,Do dneška mám fobii z pečení cukroví, kdy mamka pekla všechno 14 dní před Štědrým dnem a já musela s ní pomáhat. Do dvou nebo do třech do rána. Na štědrý den byla unavená a protivná. Tatka s bráchou šli poklidit dobytek a já si časem vydupala zdobení stromečku. To mně začalo bavit. Pustila jsem si pohádky a zdobila dopoledne stromek. Nebo jsme ho šli s taťkou uříznout do lesa. Pak mi brácha s tatkou pomáhali zdobit. Sedli si k televizi a já zdobila :D. Každopádně, po tom co jsem se sestěhovala s manželem, onehdá s přítelem, začala jsem na ty Vánoce tak těšit. Co stihnu upéct, stihnu co nestihnu, nestihnu. Jestli budeme mít na stole o mísu žrádla víc nebo méně .. aspon nebudeme tlustý :D. Tím, že se je dělám podle sebe a jak chci já, jsem v klidu a opravdu si Vánoční svátky hezky užívám. Jediný co opravdu nemám ráda, je každoroční slezina u naši babičky se všema příbuznýma. Nemám ráda hromadné rodinné akce, takže to je pro mně utrpení.
To si radši na marokánky k babičce zajdu mimo tohle rodinné utrpení :D.
No a za rok nás bude o o jednoho více a to se těším že všeho nejvíc !

20.11.2019 08:39
canka

XXX.XXX.35.234

Tak to já jsem pravý opak Couďas...Vánoce miluji...už od mala...jediné,co si z dětsví nesu jako křivdu,že vždy všem svítilo něco v okně,jen naše mamka z důvodu bezpečnosti nikdy nic do okna nechtěla...a tak si to kompenzuji teď v dospělosti a všechna okna v bytě září Všude mám led světýlka,přímo kobercové světýlka přes okna a svícny a jsem šťastná .
Musím mít vždy živý stromeček,na tom si zakládám,i když manžel by radši umělý,že s tím není tolik práce..ale já prostě potřebuji tu vůni jehličí a umělotinu ani náhodou..miluji na Vánocích tu spoustu jídla a cukroví ,miluji dárečky - jsem stále jak malý parchant co škube ten papír a strašně se těší,co bude vevnitř...miluji užírání čokoládek z adventního kalendáře a odpočítávání těch dní do Vánoc...miluji mámy bramborový salát,protože jsem v životě nejedla lepší..miluji to(i když na to strašně nadávám ),když se sejdeme celá rodina,povídáme si,kolikrát se dohadujeme,ale pak zase vzpomínáme...
Jediné,co opravdu od srdce nesnáším,jsou ty vánoční nákupy..vzhledem k tomu,že jsem dlouhých 9 let dělala v obchoďáku,nenávidím tu lidskou nenažranost před Vánoci...jak se všude rvou,neberou ohledy,strkají do sebe a mají narvaný koše k prasknutí za tisíce korun,přitom to v životě nemůžou sníst...tak to jediný mi vadí...já 23.prosince nalítnu do obchodu,manžel otrokářsky táhne vozík a já to tam rychlostí světla naházím a rychle pryč..
A musím říct,že i v práci(dělám v americké firmě) je k Vánocům nádherný přístup...všude výzdoba,hrají nám koledy,dostáváme dárky a pohoštění..je to prostě takové rodinné...do tý doby než ty koledy začnu zpívat já nahlas

20.11.2019 08:57
kapička

XXX.XXX.64.44

Canka, děkuji za krásný příspěvek. Všude všichni na Vánoce nadávají a já si pomalu začala připadat divně, že je miluju.

A musím se přiznat, že závidím ty rodinné sešlosti. Rodiče byli/jsou jedináčci a babičky nemám od dětství/puberty a děda už taky spoustu let není tady s námi. A možná proto si ty společné chvíle s rodinou užívám víc a jsem za ně šťastná.

Neregistrovaný uživatel

20.11.2019 10:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Světýlka jsou fajn, když je top s rozumem a citem. Tady u nás jedni zdobili opravdu krásně, říkali jsme domečku perníková chaloupka. Bylo to pohádkový, a hlavně i proto, že byl sníh. Už to nedělají. Nebo se odstěhovali. Ale když pak barák vypadá jako pouťová atrakce, a dnes ty sobi, sáňky se Santa Klausem, nebo šplhající do okna... Každýho vkus, nikomu to neberu, ale 🎅 patří k českým Vánocům? Pak po fb lítají hlášky o "našem Ježíškovi a santa fuj". Prostě je to o přístupu lidi. A já můžu závidět těm, kteří jsou lidmi se správným přístupem obklopeni. No, ono je to vlastně tak i u těch koní....

20.11.2019 10:59
Žofi

XXX.XXX.42.114

Já mám ráda všechny svátky, jelikož jsem se svou rodinou. Je úplně jedno, kde jsme a co děláme a čím jsem starší (a mé dítě stále více dospívající), tím více si sakra moc těchto chvilek vážím. A děkuji. Děkuji všem těm nahoře, že mám zdravou rodinu, o kterou se můžu plně opřít a oni o mě. A samozřejmě i mé přátelé, těch si opravdu moc vážím a někteří z nich jsou prakticky součást mé rodiny. A všechno ostatní na světě jsou tím pádem nepodstatné věci.

V konečném důsledku i ti koně (myšleno k poměru k mé rodině). Samozřejmě pokud mám koně, tak má maximální možný wellfare, mám také štěstí na opravdu špičkovou trenérku, skvělého stájníka, kováře a veterináře, kteří jsou opravdu profesionály. Nemám problém prodat koně do top podmínek bez jediné výčitky, protože vím, že když se bude mít někde lépe než u mě, budu opravdu štastná. Kdybych nemohla svým zvířatům poskytnout veterinární, klinickou, kovářskou, fyzioterapeutickou, trenérskou a stájovou péči na úrovni, jakou si představuji, NIKDY bych si takové zvíře (od papouška až po koně) nepořídila. A to se dostávám k tomuto tématu - vadí mi, že v dnešní době mají koně a celkově zvířata lidé, co na ně nemají ani finance a ani vzdělání. A když to vidím mnohdy v mém okolí, je mi z toho zle, protože vždycky to v konečném důsledku odnese to zvíře, nikdo jiný

Takže dámy a pánové zde, nikdy nevíme, kdy nám ta naše svíčka definitivně shoří. Buďme rádi za neopakovatelné chvíle s našimi blízkými, s našimi koňmi, pejsky, kočkami, aj. Važme si našeho zdraví a buďme k sobě féroví. A mějme nadhled, protože se zdravým životním nadhledem a selským rozumem se žije podstatně "klidněji"

20.11.2019 11:44
etnies86

XXX.XXX.245.26

pro mě je nejhezčí na vánocích rozzářené dětské oči od doby co mám prcky. jinak jsem je taky moc nemusela, shon místo klidu.někdy taková faleš, na jednu stranu jsou na sebe všichni moc milý ale většina je milejších než běžně. jako měla jsem vánoce jako dítě ráda ale pamatuji si jak se naši dycky přes den zhádali a já teď s přítelem taky jak nic nestíhám. jooo dárky jsem měla ráda i to obžerství. teď řeším jen dárečky pro holky aby měli radost a už tolik nežeru :))))
ale štve mě co se kolem vánoc stráví času, co to stojí úsilí a za pár hodin je po vánocích. a nebaví mě pak vše sklizet. hlavně to jehliči všude a dlouho, ale taky chceme živý stromek a dekorace

jako vánoce fajn, ale je to spíš těch o těch dárkách,shonu, žrádlu...ale každej si to dělá sám a může to změnit. pro mě nejhezčí je to dětský těšení, radost se stromků a rozbalování dětský dárečků

20.11.2019 13:35
canka

XXX.XXX.35.234

Ono je to těžký,protože spoustu rodin,teda spíš přítelkyň,manželek a maminek,se snaží ty Vánoce udělat perfektní,aby v očích svých parnerů,manželů,dětí a rodičů byly za ty nejlepší a v nejlepším možném případě si vyslechli,jak se ty Vánoce díky jejich práci povedli...jenže pak ta ženská je totálně vyflusaná,protivná a otrávená,a je jasný,že si ty Vánoce neužije...
A proto se holky vyprdněte na to,jestli se v očích rodiny shodíte a nebudete perfektní...udělejte si takové Vánoce,jaké vyhovují Vám a vyprdn.te se na to,co si kdo myslí...
Myslím,že když si každý uděláme Vánoce podle svého(ať už tradiční nebo kurňa netradiční:-)),tak budeme spokojený a možná už tu příští rok bude diskuze na téma: JAK JSME SI UŽILI KRÁSNÉ VÁNOCE PODLE SVÉHO

Neregistrovaný uživatel

20.11.2019 13:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

A nějaká rada jak si nevšímat "Vánoc od září", když to na nás křičí že všech stran? Nechodit do obchoďáku ano, ale nám přes internet sem potraviny neprivezou. Takže tam jednou týdně musím. Jediný co, tak nekoukat na telku, to můžu, to mi problém nečiní 😀

20.11.2019 14:02
Arbora

XXX.XXX.192.218

Ja ich teda normaláne ignorujem. Až do kým neuznám za vhodné. Keď niekto má potrebu riešiť sviatky už v októbri, nech rieši. JA sa z toho nezbláznim.

Včera ma pobavil lidl v rádiu, ponúka "na svátky" čerstvého lososa. Tie spravia radosť o mesiac!

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.11.2019 16:18

Canka: živej sromek a klasika svíčky a prskavky, jo a ještě k Vánocům patři to krmení zvířátek před štědrovečerní večeří- chodíme do stáje za koníkem.....hlady sami šilháme, protože chcem vidět to Zlaté prasátko.....

20.11.2019 18:19
kapička

XXX.XXX.64.44

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A nějaká rada jak si nevšímat "Vánoc od září", když to na nás křičí že všech stran? Nechodit do obchoďáku ano, ale nám přes internet sem potraviny neprivezou. Takže tam jednou týdně musím. Jediný co, tak nekoukat na telku, to můžu, to mi problém nečiní 😀

Neporadím, já Vánoce do Dušiček ignoruju a je mi nějak jedno, že na mě v obchodech skáčou čokoládoví Mikuláši a kolekce. Já si toho prostě nevšímám, klapky na oči a pohoda klídek. I když já v obchodech celkově vidím jenom to, co potřebuju

A teď v listopadu se už těším, až půjdeme se ségrou na trhy, dáme si jako už několik let tradičně svařák a kremroli, pak půjdeme pokecat do kavárny o životě (ajaja, kalorie lítají vzduchem ) a pak nakoupíme vánoční výzdobu. Obě jsme dost aktivní a časově zaneprázdněný, takže tyhle chvíle jsou jedny z mála, kdy jsme spolu a zrovna u toho nepodáváme nějaký sportovní výkon.

20.11.2019 18:25
bongani

XXX.XXX.8.40

Nám vloni před Vánocema někdo nakrmil koně, takže 23. večer kolika, shánění veterináře, naštěstí všechno dobře dopadlo, ale to potom jdou všechny přípravy stranou a člověk má úplně jiné starosti. Ani ta večeře mi nechutnala, když jsem myslela na koně, jak je tam sám zavřený v boxe (což je pro něj to nejhorší) a nesmí nic žrát (to je to druhý nejhorší). Snad letos žádný krmič nepůjde kolem.

20.11.2019 18:50
canka

XXX.XXX.249.200

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Canka: živej sromek a klasika svíčky a prskavky, jo a ještě k Vánocům patři to krmení zvířátek před štědrovečerní večeří- chodíme do stáje za koníkem.....hlady sami šilháme, protože chcem vidět to Zlaté prasátko.....

Mám to skoro stejně,štědrovečerní kyblíky s baštou pro koníky a kozy jsou prioritou číslo jedna...pak vepřová panenka pro kočky a pejska a nakonec my...
Ale já bych na zlatý prasátko čekat nevydržela...já se už od rána láduji cukrovím a čokoládovýma amaretovýma šiškama,protože u nás jsem já to prase,jen néé to zlatý

20.11.2019 19:13
Pipilota

XXX.XXX.46.93

bongani napsal(a):
Nám vloni před Vánocema někdo nakrmil koně, takže 23. večer kolika, shánění veterináře, naštěstí všechno dobře dopadlo, ale to potom jdou všechny přípravy stranou a člověk má úplně jiné starosti. Ani ta večeře mi nechutnala, když jsem myslela na koně, jak je tam sám zavřený v boxe (což je pro něj to nejhorší) a nesmí nic žrát (to je to druhý nejhorší). Snad letos žádný krmič nepůjde kolem.

Vloni někdo do ohrady naházel zeleninové slupky od přípravy salátu. Jenže i s hlávkovým zelím - kus se ho našlo mezi slupkami od cibule, jinak bylo celé místo slušně vymetené. Stará kobyla to odnesla kolikou. Okamžitě se zdvojovala ohrada. Letošní Vánoce se nejspíš udělá ještě jeden okruh kolem ohrady pod elektrikou. Krmiči jsou zlo... jenže oni v rámci tradic šli přilepšit zvířátkům, jen až do lesa, nebo k zásypu v polích je jim to daleko ;-)

20.11.2019 21:22

lenacia napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=PJivC81pRDA

Čekám na ni, ještě letos v TV snad asi nebyla.....

Ještě než začala tadle diskuse, tak jsme v práci s kolegyní čučely z okna na první sníh a tak nějak jsme si zanotovaly , že už nás to nějak vánočně bere.....

neverend

21.11.2019 00:51
neverend

XXX.XXX.213.247

Vánoce jsou krásné přeci.🙂 Všude mír a klid.Jo že si z toho bohužel někteří dělají blázinec je jejich věc.Silvestr nesnáším,ale vánoce jsou něco zcela jiného.🙂 Už teď jsem všem známým rozeslal zprávy že letos dárky jen přijímám díky zoufalé finanční situaci v mé firmě😁 Dva už mi to zbaštili a jsem zvědavý za jak dlouho to roznesou po známých. 😁Sranda musí být i o vánocích.

Neregistrovaný uživatel

21.11.2019 07:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

My měli vánoce loni 29.10., kdy jsme šli na koncert Hradišťanu do kostela. Zároveň to bylo skoro jako půlnoční. To pro mne byly Vánoce. A před dvěma lety, kdy jsme si uspořádali adventní koncert v našem vesnickém rozpadajícím se kostele. Sice přišlo jen 10 lidí, ale já dostala dárek, po letech, splnil se.mi sen zahrát si v kostele.

22.11.2019 23:34
canka

XXX.XXX.35.234

Tak dneska mě děvčata naštvalo,že jsem místo koní našla dvě zablácený koule bahna,které po zásahu kartáčem už zase vypadali aspoň trochu jako koně a já s dobrým pocitem odešla dolít vodu do výběhu a chtěla běžet do práce a ty dvě prasata se vyváleli znovu!!!!Ty mě s prominutím tak nasr.ly .Jen jsem chtěla,aby byli čistý a nevypadali jako čuňata...
Stává se Vám někdy,že Vás taková prkotina,na který strávíte dost času,takhle vytočí???

23.11.2019 05:50
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Bláto v kožichu štve vždy. Jenže letos se k němu přidala plíseň. Prostě je ten podzim moc teplý. Mají snahu ochladit se válením v blátě. Zapocený už v ohradě, natož po práci. A při čištění pak najdu takové to typické kolečko v srsti... grrrrrrr. Tak jsme přeléčili, co už.

23.11.2019 06:49
lenacia

XXX.XXX.168.82

canka napsal(a):
Tak dneska mě děvčata naštvalo,že jsem místo koní našla dvě zablácený koule bahna,které po zásahu kartáčem už zase vypadali aspoň trochu jako koně a já s dobrým pocitem odešla dolít vodu do výběhu a chtěla běžet do práce a ty dvě prasata se vyváleli znovu!!!!Ty mě s prominutím tak nasr.ly .Jen jsem chtěla,aby byli čistý a nevypadali jako čuňata...
Stává se Vám někdy,že Vás taková prkotina,na který strávíte dost času,takhle vytočí???

mě štve když jeden den Sáru totálně vypucuju, i hřívu a ocas rozčešu, padne na to půlka lesku a rozčesávadla. I ty blbý rousy s kopyty. A druhý den přijdu. Říkám si z dálky jo vypadá dobře... No a na druhé straně těla je úúúplně, ale úúúplně černá

Neregistrovaný uživatel

23.11.2019 11:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

To mi dělal můj kůň, vyčistila jsem, okamžitě vylez před stáj a vyvalel se v bahně. Od té doby koně nečistím.

23.11.2019 11:32

No holky, já jsem trochu na todle už lenoch a nehodlám z tuny bláta vytesávat obden koně, mít umouněnou hubu a mezi zubama písek....lehká Bucas pláštěnka , šetří to i čas a myslím, že kobyla neprotestuje, u nás teď děsně fučí, v týdnu i lilo.....jinak momentálně dohojuju podlom(od konce srpna!) a když ty nohy očistím, napajcuju a u výpustě je po kopyto bahna tak úpím, ať našlapuje zlehka....

23.11.2019 12:22
bongani

XXX.XXX.8.40

To mi připomíná, jak jsem jednou šla s koněm kolem výběhů, bylo to v zimě, všude bahno, koně v trojobalu, ale spokojení. A před ohradou stál manželský pár, slušně mě oslovili, že by se chtěli na něco zeptat. Prý proč jsou ti koně tak špinaví, jestli je majitelé nemají rádi, že je nechají v tom blátě, proč je nečistí a jestli to není týrání koní. Tak jsem se jim snažila vysvětlit, že kůň se v blátě válí rád a že to s týráním nemá nic společného. No nevím, jestli to pochopili, odcházeli a pořád si něco šeptali o nezodpovědných lidech.

23.11.2019 13:18
lenacia

XXX.XXX.173.31

bongani napsal(a):
To mi připomíná, jak jsem jednou šla s koněm kolem výběhů, bylo to v zimě, všude bahno, koně v trojobalu, ale spokojení. A před ohradou stál manželský pár, slušně mě oslovili, že by se chtěli na něco zeptat. Prý proč jsou ti koně tak špinaví, jestli je majitelé nemají rádi, že je nechají v tom blátě, proč je nečistí a jestli to není týrání koní. Tak jsem se jim snažila vysvětlit, že kůň se v blátě válí rád a že to s týráním nemá nic společného. No nevím, jestli to pochopili, odcházeli a pořád si něco šeptali o nezodpovědných lidech.

Ty bych v létě pozvala na mytí koní. Aby viděli jak se koni i hodinu člověk věnuje, tři kyblíky vody k tomu hadice, šampon i kondicionér, jak se kůň pořádně vypucuje nádherně září.
Nechá se uschnout, a pustí se zpátky do výběhu, kde první co udělá je, že si najde pěkné prašné místečko a...

23.11.2019 19:46
Dotaz

XXX.XXX.235.225

lenacia napsal(a):
Ty bych v létě pozvala na mytí koní. Aby viděli jak se koni i hodinu člověk věnuje, tři kyblíky vody k tomu hadice, šampon i kondicionér, jak se kůň pořádně vypucuje nádherně září.
Nechá se uschnout, a pustí se zpátky do výběhu, kde první co udělá je, že si najde pěkné prašné místečko a...

Já bych je pozvala, aby toho koně vyčistili. A pak pustila koně zpět do výběhu, aby taky zažili tu beznaděj. :D

24.11.2019 08:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dotaz napsal(a):
Já bych je pozvala, aby toho koně vyčistili. A pak pustila koně zpět do výběhu, aby taky zažili tu beznaděj. :D

Ono taky hodně záleží na typu srsti. Prakoně mívají srst skoro bezúdržbovou. Měla jsem Rusáka a toho stačilo, i v zimě, přejet párkrát kartáčem a byl ok. A fjordík,ač smetanový, šel taky dobře čistit.
Kolega měl ovšem koně se srstí, která byla jemná a taková nanicovatá. Občas je to vidět na ponících tmavých hnědácích.
Takže on čistil a čistil a čistil. A ve výsledku byl můj poloočištěný pony hezčí a úhlednější, než jeho ČTčko.

24.11.2019 08:39
lenacia

XXX.XXX.167.158

sisi58 napsal(a):
Ono taky hodně záleží na typu srsti. Prakoně mívají srst skoro bezúdržbovou. Měla jsem Rusáka a toho stačilo, i v zimě, přejet párkrát kartáčem a byl ok. A fjordík,ač smetanový, šel taky dobře čistit.
Kolega měl ovšem koně se srstí, která byla jemná a taková nanicovatá. Občas je to vidět na ponících tmavých hnědácích.
Takže on čistil a čistil a čistil. A ve výsledku byl můj poloočištěný pony hezčí a úhlednější, než jeho ČTčko.

Proto já čas od času kompletně svou ČT vypucovávám i leštící hadrem s leskem. Potom při dalším čištění to vezmu jen hrubší kartáčem a hřbílkema jde to lépe dolů. Že stejného důvodu v létě alespoň jednou Sáru vykoupu s šamponem :)

Neregistrovaný uživatel

24.11.2019 10:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Kůň není auto, abych ho leštidla hadrem, a ani barbína, abych ho pořád cesala a kondicionerovala. Kobyla se mi takto od posahane majitelky vrátila, protože se dusila v boxe a nemohla pracovat na hale, hlavně že byla naleštěná a ucesana.

24.11.2019 11:27
lenacia

XXX.XXX.96.73

čas od času přeložit na - pořád
jojo, tahle pošahaná majitelka je taky fotografka no....

Neregistrovaný uživatel

24.11.2019 17:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

lenacia napsal(a):
čas od času přeložit na - pořád
jojo, tahle pošahaná majitelka je taky fotografka no....

Asi někdo vztahovacnej 😂

24.11.2019 17:17
lenacia

XXX.XXX.96.73

Asi někdo vztahovacnej 😂

nepovídejte... člověk zmíní hadr a hle pmada couďas vytáhne hadr...
zmíním kondicionér i česání, a hle madam couďas zmíní jak kondicionér tak česání...
jak zajímavé, jak zajímavé, ale jistě reakce na mě to nenííí

Neregistrovaný uživatel

24.11.2019 17:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

lenacia napsal(a):
nepovídejte... člověk zmíní hadr a hle pmada couďas vytáhne hadr...
zmíním kondicionér i česání, a hle madam couďas zmíní jak kondicionér tak česání...
jak zajímavé, jak zajímavé, ale jistě reakce na mě to nenííí

A kde jsem já udělala z vašeho čas od času pořád?

24.11.2019 17:48
lenacia

XXX.XXX.96.73

A kde jsem já udělala z vašeho čas od času pořád?

noto je to co mě zajímá

Neregistrovaný uživatel

24.11.2019 17:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

lenacia napsal(a):
noto je to co mě zajímá

Tak proč to konstatujete, smějete se tomu s tleskate?

24.11.2019 18:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

Kůň není auto, abych ho leštidla hadrem, a ani barbína, abych ho pořád cesala a kondicionerovala. Kobyla se mi takto od posahane majitelky vrátila, protože se dusila v boxe a nemohla pracovat na hale, hlavně že byla naleštěná a ucesana.

Kondicionér mám taky, ovšem nepoužívám, neboť Linda nemá žádné žíně. Zůstal mi po fjordovi.
Ale hadr používám, neboť co je na hadru, to není na podšívce drahé zimní Bucasky. Hadr vyklepu, ale klepat velkou, těžkou, zimní výběhovou deku, tak to je pošušňáníčko.
Stačí, když ji musím zvenku čistit od bláta.
Takže za mě, ať žije hadr!

24.11.2019 18:25
canka

XXX.XXX.35.234

Já teda nemám žádný rozčesávač ani kondicionér ani nic podobnýho..tak nějak to na koně neuznávám...přes léto se mi koníci lesknou jak psí kulky,jak říká můj vet,a nepotřebuji k tomu žádný přípravky...je to jen o stravě a že milují vodu,takže jsme furt v rybníku...a přes podzim a zimu už jsem se smířila s tím,že nemám koně,ale zablácený prasata
A dneska u mě byla kamarádka zajezdit si a byla vyřízená z toho,když kobylu viděla...řekla,že kam se hrabe posilovna na čištění takhle zaprasenýho koně A to jsem jí řekla,že včera byla vyčištěná...nechtěla věřit,co zvládla za bahnitou vrstvu za jeden den

24.11.2019 18:30

Kobylu čistím (klasikou) pokaždé, když tam u ní jsem, ať má deku nebo nemá ať jezdím nebo ne a po ježdění ještě jednou....mě to před ježděním zahřeje, kobyle se prokrví svalíky-myslím si to a po ježdění zase ty svalíky tím čištěním promasíruju..... čištění není nikdy dost-jen u toho nemusím být v kouli prachu z bláta, při tom i ošahám nohy....
Přiznám se, že rozčesávač si chci koupit na ocásek...

24.11.2019 20:12
sisi58

XXX.XXX.191.1

sisi58 napsal(a):
Dotaz píše:
"To vidíte i v různých krmných směsích pro koně, chcete něco pro schvácené a je tam plno obilovin. Když se spolehnete na název, nemusí se vám to vyplatit. Tuším sisi58 někde na FB zmiňovala něco takového, ale nevím, jeslti to bylo pro muchaře a nebo pro schváceného."
Ano, ve směsi pro schvácené koně byla kukuřice. Celá i vločky. S tou firmou jsem skončila. Paní mi dodnes neodpověděla, proč to tak bylo.
A stále, jak se na FB ve skupinách o koních někdo zmíní o problému, doporučuje své výrobky. Pro koně hubené i tlusté, dušné,muchaře, alergiky i s cushingem.
Je opravdu potřeba číst složení, a pokud ho výrobce neuvádí, dát ruce pryč. Jsou hromady jiného krmiva s popisem složení. Je ovšem potřeba,trochu se přivzdělat, aby člověk věděl, co čte.
Takže spoléhat se na název krmiva? Ani náhodou.

Před malou chvílí se na FB objevila tato nabídka od, mnou zmiňované, paní.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2424128267903520&set=gm.2728572093829604&type=3&theater
Eshop:
https://www.konskebylinky.cz/Krmna-smes-na-Pribrani-20kg-d53.htm#detail-anchor-description
Vzhledem k tomu, že ve složení je sice napsané,co směs obsahuje, ale nikde jsem neobjevila, kolik čeho, poprosím o recenzi na tuto směs zkušenější.

24.11.2019 21:06
Terven

XXX.XXX.110.159

sisi58 napsal(a):
Před malou chvílí se na FB objevila tato nabídka od, mnou zmiňované, paní.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2424128267903520&set=gm.2728572093829604&type=3&theater
Eshop:
https://www.konskebylinky.cz/Krmna-smes-na-Pribrani-20kg-d53.htm#detail-anchor-description
Vzhledem k tomu, že ve složení je sice napsané,co směs obsahuje, ale nikde jsem neobjevila, kolik čeho, poprosím o recenzi na tuto směs zkušenější.

Krmné směsi od Koňských bylinek vypadají sice lákavě, ale od jejich vyzkoušení mě vždy zrazovala tajemná komponenta nazvaná "základní granule", která je uvedená ve složení. Postupem času jsem vydedukovala, že základními granulemi budou granule Cerea, tudíž mám vyřešeno. To nechci

25.11.2019 07:05

Terven napsal(a):
Krmné směsi od Koňských bylinek vypadají sice lákavě, ale od jejich vyzkoušení mě vždy zrazovala tajemná komponenta nazvaná "základní granule", která je uvedená ve složení. Postupem času jsem vydedukovala, že základními granulemi budou granule Cerea, tudíž mám vyřešeno. To nechci

S konskyma bylinkama hlavně není absolutně žádná domluva. Objednávala jsem dvakrát, poprvé jsem čekala na zboží měsíc, podruhé 14 dní. Podotýkám, že všechno objednané bylo "skladem". A potom, co člověk posílá maily, kdy zboží bude, buď neodpoví vůbec, poslou informací ze ještě není ale až bude, ozvou se, nebo vás odkazou na někoho, kdo vás do telefonu serve, že zboží je dávno na místě, proč jsem si ho jako ještě nevyzvedla.
Takze pro mě dvakrát a naposledy 😒

25.11.2019 08:44
kapička

XXX.XXX.176.236

Štvou mě lidi, kteří jsou vztahovační na všechno, co se jen velmi vzdáleně může týkat jejich osoby, ale v okamžiku, kdy se podobně zachová někdo jiný, tak po něm začnou štěkat.

A taky mě štve, že když už mám konečně po X dnech volno, tak je pod mrakem a ještě v 9 dopoledne tma, že bych šla pomalu znovu spát. Naštěstí neprší, toho už jsem si v říjnu užila dost.

25.11.2019 09:25

Dotaz napsal(a):

Přesně! Názorná ukázka je nejlepší.

25.11.2019 10:00
Terven

XXX.XXX.110.159

S konskyma bylinkama hlavně není absolutně žádná domluva. Objednávala jsem dvakrát, poprvé jsem čekala na zboží měsíc, podruhé 14 dní. Podotýkám, že všechno objednané bylo "skladem". A potom, co člověk posílá maily, kdy zboží bude, buď neodpoví vůbec, poslou informací ze ještě není ale až bude, ozvou se, nebo vás odkazou na někoho, kdo vás do telefonu serve, že zboží je dávno na místě, proč jsem si ho jako ještě nevyzvedla.
Takze pro mě dvakrát a naposledy 😒

Aha, tak to já jsem od nich objednávala vícekrát a vždycky bez problémů, došlo to cca do tří dnů.

25.11.2019 10:21

Terven napsal(a):
Aha, tak to já jsem od nich objednávala vícekrát a vždycky bez problémů, došlo to cca do tří dnů.

Mám stejnou zkušenost. Objednávala jsem zatím jen dvakrát. I když jsem platila předem převodem, takže se čekalo na obdržení platby, měla jsem zboží do tří pracovních dnů doma.

25.11.2019 11:14
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Koukala jsem na ta krmiva a nutriční štítek na stránkách nemají, je alespoň na balení, co máte doma?

25.11.2019 12:12

Dotaz napsal(a):
Koukala jsem na ta krmiva a nutriční štítek na stránkách nemají, je alespoň na balení, co máte doma?

Já objednávala jen bylinky a další jednodruhové doplňky. Směs ne.

25.11.2019 14:25
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Sisi58, vy jste doma měla jedno z těch krmiv, byla na krmivu tabulka, kolik obsahuje v sušině energie, bílkovin apod.?

25.11.2019 18:17
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dotaz napsal(a):
Sisi58, vy jste doma měla jedno z těch krmiv, byla na krmivu tabulka, kolik obsahuje v sušině energie, bílkovin apod.?

Nepsaly jsme si o tom v nejake diskuzi? Kruciš ja si nepamatuji,co bylo vcera,ale neco takoveho se mi vybavuje. Ale pokud nenajdeme,nevadi. Stajova kolegyne si od nich chce tu smes , pro schvacene kone, znovu objednat. Tak pak napisu,co je na obalu.

25.11.2019 18:26
Dotaz

XXX.XXX.235.225

sisi58 napsal(a):
Nepsaly jsme si o tom v nejake diskuzi? Kruciš ja si nepamatuji,co bylo vcera,ale neco takoveho se mi vybavuje. Ale pokud nenajdeme,nevadi. Stajova kolegyne si od nich chce tu smes , pro schvacene kone, znovu objednat. Tak pak napisu,co je na obalu.

Já vím, že jste to přebírala kvůli té kukuřici, takže jste balení asi měla doma. Jen mě zajímalo, jestli jsou na balení ty nutrienty uvedeny, protože ať hledám, jak hledám, na netu to nemají, komentář mi nejde na FB pod inzerát napsat. Ale vůbec se z toho nestřílí, nemusíte to nijak hrotit, jen jsem chtěla vědět, jestli si to náhodou nepamatujete.

25.11.2019 19:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dotaz napsal(a):
Já vím, že jste to přebírala kvůli té kukuřici, takže jste balení asi měla doma. Jen mě zajímalo, jestli jsou na balení ty nutrienty uvedeny, protože ať hledám, jak hledám, na netu to nemají, komentář mi nejde na FB pod inzerát napsat. Ale vůbec se z toho nestřílí, nemusíte to nijak hrotit, jen jsem chtěla vědět, jestli si to náhodou nepamatujete.

Prošla jsem emaily a zjistila, že jsem do "bylinek" posílala dotaz s fotkou kukuřice v krmivu. Dodnes mi neodpověděli.

25.11.2019 19:44
Dotaz

XXX.XXX.235.225

sisi58 napsal(a):
Prošla jsem emaily a zjistila, že jsem do "bylinek" posílala dotaz s fotkou kukuřice v krmivu. Dodnes mi neodpověděli.

Sleduju, že jakákoliv interakce s tou stránkou moc "pro veřejnost" možná není, nelze se zeptat v komentáři a i když jste napsala, nekomunikují. Vlastně nevíte, kolik čeho krmíte, to by pro mě byl problém, já mám ráda aspoň rámcový přehled. Takto "tajemné" produkty bych já osobně nekoupila, nepůsobí to na mě moc seriózně.

25.11.2019 20:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dotaz napsal(a):
Sleduju, že jakákoliv interakce s tou stránkou moc "pro veřejnost" možná není, nelze se zeptat v komentáři a i když jste napsala, nekomunikují. Vlastně nevíte, kolik čeho krmíte, to by pro mě byl problém, já mám ráda aspoň rámcový přehled. Takto "tajemné" produkty bych já osobně nekoupila, nepůsobí to na mě moc seriózně.

Ale reklamu mají všude.
Naštěstí je teď mnoho a mnoho krmiv, u kterých je vypsané všechno. Jen to umět přečíst.

25.11.2019 21:07
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Chtěla jsem už odpoledne napsat, že mě poslední dobou štve neochota lidí od koní vzdělávat se alespoň o základech. Jako základy zootechniky, základy krmení, základy na jízdárně a vlastně už i základy slušného chování (pozdravit, omluvit se, říkat věci včas a na rovinu...)
Ale ono už to tu vlastně je.

Neregistrovaný uživatel

25.11.2019 21:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

sisi58 napsal(a):
Ale reklamu mají všude.
Naštěstí je teď mnoho a mnoho krmiv, u kterých je vypsané všechno. Jen to umět přečíst.

Ke konským bylinkám si dovolím taky napsat zkušenost

Já jsem od nich taky brala na poprvé vše ok paní ochotná a milá. Podruhé jsem potřebovala přikoupit i něco pro hříboška a byli jsme s paní domluvené po neděli že si zavoláme. Paní nevolala tak volám já telefon za celé 3 dny marných snah nezvedla ani reakce na sms Mohla napsat aspon hele nemám ted čas necháme to na jindy. Tak jsem asi po 14 dnech nekomunikace kdy už mi docházelo krmivo objednávku zrušila a beru nové italské krmiva co sem vozí kamarádka a ta žádný hnus vozit nebude.

Přístup bylinek se mi značně nelíbil protože chování k zákazníkovi nula komunikace na bodě mrazu. Zajímalo by mě kdyby se situace otočila jak by se paní cítila když něco pak už nutně potřebuje a prodejce přes sliby na to prostě s***ere 14dní.

Paní jsem napsala i důvod proč jsem to zrušila. odpoved nedošla

25.11.2019 22:21
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Ke konským bylinkám si dovolím taky napsat zkušenost

Já jsem od nich taky brala na poprvé vše ok paní ochotná a milá. Podruhé jsem potřebovala přikoupit i něco pro hříboška a byli jsme s paní domluvené po neděli že si zavoláme. Paní nevolala tak volám já telefon za celé 3 dny marných snah nezvedla ani reakce na sms Mohla napsat aspon hele nemám ted čas necháme to na jindy. Tak jsem asi po 14 dnech nekomunikace kdy už mi docházelo krmivo objednávku zrušila a beru nové italské krmiva co sem vozí kamarádka a ta žádný hnus vozit nebude.

Přístup bylinek se mi značně nelíbil protože chování k zákazníkovi nula komunikace na bodě mrazu. Zajímalo by mě kdyby se situace otočila jak by se paní cítila když něco pak už nutně potřebuje a prodejce přes sliby na to prostě s***ere 14dní.

Paní jsem napsala i důvod proč jsem to zrušila. odpoved nedošla

A víte, co v tom je, nebo jako záruka kvality slouží kamarádka, které věříte, že to složení četla?

25.11.2019 22:23

lenacia napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=PJivC81pRDA

Dneska už byla....a má pokračování...

Neregistrovaný uživatel

25.11.2019 22:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

Dotaz napsal(a):
A víte, co v tom je, nebo jako záruka kvality slouží kamarádka, které věříte, že to složení četla?

Kamarádka věřím protože ona nikdy koni nedávala žádný blaf. A krmení od ní se mi osvědčilo a kobyla nabrala před zimou a to jsem před tím krmila to od konských bylinek a spilers a výsledek nic. To italské výsledek mělo. https://www.itmangimi.com/product-page/em-horse-food-maintenance

Ono jak nemáme pastviny tak to bylo na udržení složitější na nové stáji přejdu i se hříbátky asi jen na základní jádro v podobě ovse nebo ječmena ještě tam máme další výběr ale do jara času dost.

25.11.2019 22:32
lenacia

XXX.XXX.211.203

Dneska už byla....a má pokračování...

jojo, tam přiběhne k majiteli, ale prostě klasika je klasika

25.11.2019 22:45
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Kamarádka věřím protože ona nikdy koni nedávala žádný blaf. A krmení od ní se mi osvědčilo a kobyla nabrala před zimou a to jsem před tím krmila to od konských bylinek a spilers a výsledek nic. To italské výsledek mělo. https://www.itmangimi.com/product-page/em-horse-food-maintenance

Ono jak nemáme pastviny tak to bylo na udržení složitější na nové stáji přejdu i se hříbátky asi jen na základní jádro v podobě ovse nebo ječmena ještě tam máme další výběr ale do jara času dost.

Já na ta krmiva koukám, přesto nechápu, v čem je italská pšenice, kukuřice, soja, melasa, vojtěšková mouka a slunečnice takové terno. :)

To se dá přece sehnat i tady. Nejsem teda výživář, abych posoudila, jak moc vhodné to pro hříbata je, na to jsou tu jiní. Ale nevšimla jsem si v jejich nabídce ničeho pro mladé a rostoucí koně, nebo bude dovážet i to?

Neregistrovaný uživatel

26.11.2019 01:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

Dotaz napsal(a):
Já na ta krmiva koukám, přesto nechápu, v čem je italská pšenice, kukuřice, soja, melasa, vojtěšková mouka a slunečnice takové terno. :)

To se dá přece sehnat i tady. Nejsem teda výživář, abych posoudila, jak moc vhodné to pro hříbata je, na to jsou tu jiní. Ale nevšimla jsem si v jejich nabídce ničeho pro mladé a rostoucí koně, nebo bude dovážet i to?

Tady nejde o to že je to italské ale že sklad mám pár km od baráku. Takže beru vetší množství.

Vzhledem k tomu že hromada lidí krmí jen ovsem tak už neřeším zda je to nebo není pro hříbata i na testační odchovně krmí pouze ovsem. Koně žijou jsou zdraví takže jádro asi už moc řešit nebudu a na jaře najedu taky na oves.

26.11.2019 02:16
Dotaz

XXX.XXX.235.225

A máte tedy někde aspoň spočítáno, třeba od výživáře, kolik čeho a kdy těm mlaďochům dávat, aby měli všeho dost a neměli naopak zase moc? Že nějak krmí na odchovně zkušení- proti tomu žádná, ale zvládnete to v novém ustájení vychytat i vy sama, aniž by to mělo pro ta hříbátka nějaké negativní následky?

Neregistrovaný uživatel

26.11.2019 03:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

Dotaz napsal(a):
A máte tedy někde aspoň spočítáno, třeba od výživáře, kolik čeho a kdy těm mlaďochům dávat, aby měli všeho dost a neměli naopak zase moc? Že nějak krmí na odchovně zkušení- proti tomu žádná, ale zvládnete to v novém ustájení vychytat i vy sama, aniž by to mělo pro ta hříbátka nějaké negativní následky?

paní ustajovatelka je velice milá a vyzná se víc než já. Odchovává i svá hříbátka.

Hřebeček ted dostává hříběcí spilers a pak bych ráda zpět na oves popřípadě zůstaneme zatím u spilersu. Nechám si poradit od paní.

Sonička má omezený bílkoviny. Nožky se jí srovnali. Strouháme co 5-6 týdnů.

26.11.2019 04:25
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Víte, milá byla i ta v tom posledním ustájení a to jste mi psala, že vás teď hodně zklamala (jako několikátá v řadě). Není čas přestat spoléhat jen na ostatní a jejich (třeba jen domnělé) znalosti, ale i sama se aktivně začít něco učit, abyste měla aspoň základní představu a nebylo lehké vás "ošulit"?

Máte třeba představu, proč po tom italském krmení kobyla přibrala a proč po Spillers ne? Tam se přece můžete rovnou vzdělat a vysledovat podle složení, proč něco má efekt a jiné ne a podle toho hledat třeba informace dál. Vy se naopak spoléháte na kamarádku, protože ta by nekoupila špatné krmení (ale složení neřešíte), taky jste se spolehla na Hoeveler, že vám dobře poradí, no nestalo se. Opakovaně chcete znalosti od druhých, bezmezně jim věříte, protože možná nemáte svoje vlastní, nepoužíváte kritické myšlení a pak jste jen zklamaná, když to opět nevyjde. Z předposledního příspěvku mi přijde, že si moc neděláte hlavu s přípravou krmení těch hříbat, přece krmí tak všichni, tak to tak zkusíte taky, ale neřešíte proč, za jakých podmínek tak krmí, on vám někdo ve stáji poradí, ale je ten člověk opravdu odborníkem, kterého v něm vidíte? Vy jste proti mně třeba taky s hříbaty zkušenější, prošlo vám jich rukama víc než mně, ale přesto bych se na vás, bez urážky, o radu stran odchovu a krmení neobrátila, i když nějaká hříbata odchováváte a já jsem v tomhle zelenáč.

Vlastně neustále narážíme na to, že ostatní mají z dobrého srdce zařídit/poradit/postarat se o vás a vaše koně. Pořád vkládáte naděje do cizích lidí ve vašem okolí, ale pak se na nich stáváte akorát závislou a když odejdou, jste zase na začátku a i na dně, protože se na ně příliš upínáte.

Psala jste, že si netroufáte kupovat dalšího dospělého koně, protože jste se spálila už jednou a kobyla není úplně zdravá, ale podle mě pořídit si malé hříbě a dovést ho v pořádku do těch tří čtyř let je mnohem větší nejistota a problém, než vybrat s veterinářem zdravého dospělého koně, co myslíte?

EDIT: Proč má vlastně Soňa snížený příjem těch bílkovin?

Neregistrovaný uživatel

26.11.2019 07:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Dotaz napsal(a):
Víte, milá byla i ta v tom posledním ustájení a to jste mi psala, že vás teď hodně zklamala (jako několikátá v řadě). Není čas přestat spoléhat jen na ostatní a jejich (třeba jen domnělé) znalosti, ale i sama se aktivně začít něco učit, abyste měla aspoň základní představu a nebylo lehké vás "ošulit"?

Máte třeba představu, proč po tom italském krmení kobyla přibrala a proč po Spillers ne? Tam se přece můžete rovnou vzdělat a vysledovat podle složení, proč něco má efekt a jiné ne a podle toho hledat třeba informace dál. Vy se naopak spoléháte na kamarádku, protože ta by nekoupila špatné krmení (ale složení neřešíte), taky jste se spolehla na Hoeveler, že vám dobře poradí, no nestalo se. Opakovaně chcete znalosti od druhých, bezmezně jim věříte, protože možná nemáte svoje vlastní, nepoužíváte kritické myšlení a pak jste jen zklamaná, když to opět nevyjde. Z předposledního příspěvku mi přijde, že si moc neděláte hlavu s přípravou krmení těch hříbat, přece krmí tak všichni, tak to tak zkusíte taky, ale neřešíte proč, za jakých podmínek tak krmí, on vám někdo ve stáji poradí, ale je ten člověk opravdu odborníkem, kterého v něm vidíte? Vy jste proti mně třeba taky s hříbaty zkušenější, prošlo vám jich rukama víc než mně, ale přesto bych se na vás, bez urážky, o radu stran odchovu a krmení neobrátila, i když nějaká hříbata odchováváte a já jsem v tomhle zelenáč.

Vlastně neustále narážíme na to, že ostatní mají z dobrého srdce zařídit/poradit/postarat se o vás a vaše koně. Pořád vkládáte naděje do cizích lidí ve vašem okolí, ale pak se na nich stáváte akorát závislou a když odejdou, jste zase na začátku a i na dně, protože se na ně příliš upínáte.

Psala jste, že si netroufáte kupovat dalšího dospělého koně, protože jste se spálila už jednou a kobyla není úplně zdravá, ale podle mě pořídit si malé hříbě a dovést ho v pořádku do těch tří čtyř let je mnohem větší nejistota a problém, než vybrat s veterinářem zdravého dospělého koně, co myslíte?

EDIT: Proč má vlastně Soňa snížený příjem těch bílkovin?

Napsáno přesně, s jednou věcí bych nesouhlasila. Slečna zatím neodchovala ještě ani jedno hříbě, vlastnictví 2-3 měsíce, max půl roku není odchov, zvláště pak bez znalostí.

26.11.2019 10:47

Sonička má omezený bílkoviny.....

...........taky bych chtěla vědět...... nemělo to spíš být škroby?(energetické krmivo)

26.11.2019 11:43
Gerlinda

XXX.XXX.105.7

A me nastvalo (a nastvava) neco z uplne jineho soudku. Proc pastevne ustajeni koni nemaji narok na slusne zazemi? Jezdecke (i pastevni kun a jeho majitel muze mit ambice se jezdecky zlepsovat na korektnim povrchu, nikoliv "joo, jestli chcete jezdit na jizdarne, tu nemame, ale jezdime tady ve vybehu"), ve forme zazemi ("Ne, majitele pastevne ustajenych koni zde nemuzou vyuzivat sedlovnu, socialni zazemi, hadici pro kone....), pripadne slusne pece o pastvinu, porost jako takovy, ohrady atd. (brecim, kdyz vidim zmarneny potencial ve forme krasnych rozlehlych vybehu, do kterych nikdo nikdy nevjel s technikou (aby aspon ubranoval), o sbirani trusu nemluve, s ohradami, ktere nedrzi ani an to povestne dobre slovo. Muj vztek nasobi to, ze jsem s nikym z ustajovatelu nedebatovala o penezich (nebylo to kriterium), pripada mi normalni platit za extra vymysly (2x denne prevlict, kamasovat, mazat ocicka, bebicka, dovest kone ke kovari), ale platit za "extra sluzbu", ze smim v arealu pouzit WC? Umyt si ruce?

Neregistrovaný uživatel

26.11.2019 12:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Jestli to nebude tím, že je stále v povědomí, že pastevne ustájeny kůň je méně náročný na zázemí jako boxové ustájeny? Což se pak odráží finančně, protože každý chce na pastevko, protože je přece levné. Já bych to viděla v tomhle. Myslím si, že kdybych ještě k tomu, co jsem teď za poslední rok udělala pro své koně, udělala ještě trochu lepší jízdárnu, ne jen "kousek pastviny", a řekla si 6 tisíc, tak mi to nikdo nedá.

26.11.2019 12:54
bongani

XXX.XXX.8.40

Gerlinda napsal(a):
A me nastvalo (a nastvava) neco z uplne jineho soudku. Proc pastevne ustajeni koni nemaji narok na slusne zazemi? Jezdecke (i pastevni kun a jeho majitel muze mit ambice se jezdecky zlepsovat na korektnim povrchu, nikoliv "joo, jestli chcete jezdit na jizdarne, tu nemame, ale jezdime tady ve vybehu"), ve forme zazemi ("Ne, majitele pastevne ustajenych koni zde nemuzou vyuzivat sedlovnu, socialni zazemi, hadici pro kone....), pripadne slusne pece o pastvinu, porost jako takovy, ohrady atd. (brecim, kdyz vidim zmarneny potencial ve forme krasnych rozlehlych vybehu, do kterych nikdo nikdy nevjel s technikou (aby aspon ubranoval), o sbirani trusu nemluve, s ohradami, ktere nedrzi ani an to povestne dobre slovo. Muj vztek nasobi to, ze jsem s nikym z ustajovatelu nedebatovala o penezich (nebylo to kriterium), pripada mi normalni platit za extra vymysly (2x denne prevlict, kamasovat, mazat ocicka, bebicka, dovest kone ke kovari), ale platit za "extra sluzbu", ze smim v arealu pouzit WC? Umyt si ruce?

Na to jsme zrovna včera narazili při debatě s přítelem. Mám koně na pastevku. Teď přišla do stáje nová holka a já jenom podotkla, že je asi bohatá, protože má drahé vybavení. A přítel se podivil, bohatá, a to má koně tady? Jenže já nemám koně na pastevku proto, že na nic jiného nemám, ale protože mi to pro něj přijde nejlepší. Nedaleko je stáj, kde se za ustájení platí kolem 15 000 Kč, mají tam halu, jízdárnu, kolotoč, solárko, 3x denně místování, ale koně se podívají ven tak na dvě hodiny denně a stojí v udupaných výbězích o velikosti pár metrů. Koně bych si tam nedala, i kdybych nevěděla, co s penězi. Celoroční pobyt venku je přece zdravější a přirozenější, než zavřít koně do boxu na většinu dne a brát ho ven jenom na ježdění na krytou jízdárnu, místo sluníčka solárko a místo přirozeného pohybu do kolotoče. Samozřejmě bych tu halu taky někdy uvítala, to přiznávám, jenže krásné pastevní ustájení s krásnou halou asi moc běžné není.

Neregistrovaný uživatel

26.11.2019 13:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

bongani napsal(a):
Na to jsme zrovna včera narazili při debatě s přítelem. Mám koně na pastevku. Teď přišla do stáje nová holka a já jenom podotkla, že je asi bohatá, protože má drahé vybavení. A přítel se podivil, bohatá, a to má koně tady? Jenže já nemám koně na pastevku proto, že na nic jiného nemám, ale protože mi to pro něj přijde nejlepší. Nedaleko je stáj, kde se za ustájení platí kolem 15 000 Kč, mají tam halu, jízdárnu, kolotoč, solárko, 3x denně místování, ale koně se podívají ven tak na dvě hodiny denně a stojí v udupaných výbězích o velikosti pár metrů. Koně bych si tam nedala, i kdybych nevěděla, co s penězi. Celoroční pobyt venku je přece zdravější a přirozenější, než zavřít koně do boxu na většinu dne a brát ho ven jenom na ježdění na krytou jízdárnu, místo sluníčka solárko a místo přirozeného pohybu do kolotoče. Samozřejmě bych tu halu taky někdy uvítala, to přiznávám, jenže krásné pastevní ustájení s krásnou halou asi moc běžné není.

To asi není. Ne že by to byl problém, ale i když je to blbý, jde o tu sortu lidí, kteří vyhledávají pastevko právě kvůli tomu, že je to za pár korun. Je pro koně samozřejmě lepší být cel den venku, pro některé dokonce velmi žádoucí. Ale z hlediska zázemí je to několikanasobne dražší, a stavba haly, když vám budou dávat jen i "hloupé" 3 tisíce, se vám nikdy nezaplatí.

26.11.2019 13:26
lenacia

XXX.XXX.211.203

No ono jde o to, že jsou stáje co mají koně v boxech i ve výběhu, a už mají i halu, sedlovnu s wc.
Ale přesně jak píše slečna. Už v nabídce ustájení, kdy je box a pastevko rozděleno cenově, s rozdílem něco mezi 1000-1500 korun (což mi ale přijde ok, jelikož je to částka za čas, který se ušetří stajnikovi, který takové koně obvykle nemusí chytat a dávat do boxu a ráno pouštět, a nemusí ten box pak po nich denně jednotlivě čistit, boxovaní koně mají obvykle nárok na dekování, a většinou i příkrm je pouze v rámci boxu.
Ale přesto majitelé pasteně ustájených koní tam nemohou využívat onu krytou halu, tu si musí zaplatit, a už se se i setkala s tím že nemá nárok ani na ono zázemí v podobě sedlovny. V rámci ovšem stáje která obojí má.

26.11.2019 13:34
bongani

XXX.XXX.8.40

Znám třeba stáj, která tohle všechno zázemí má, dokonce dvě haly, dvě jízdárny. Kolem několik opravdu velkých výběhů, které jsou ovšem většinu dne prázdné, protože koně chodí ven jenom na pár hodin. Tady by se to dalo krásně využít. Postavit do jednoho z výběhů přístřešek, trochu to upravit a osít a nabídnout pastevko pro pár koní. Cena by byla o trochu nižší než pro boxáky, ale majitel by mohl využívat ostatní zařízení. Určitě by se našli majitelé, kterým by to tak vyhovovalo. Já bych do takového ustájení šla hned.

Neregistrovaný uživatel

26.11.2019 14:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

Sonička má snížený bílkoviny kvůli těm problémům s nohama. O nohách jsem se radila i tehdy na klinice. Nesměla rychle vyrůst a strouhání max do 6 týdnů. Zachránilo se to.

Italský jsem brala protože to bylo akutní bylo to ode mě kousek. A mělo výsledky. Tak jsem to pro starou zkusila a po konzultaci jsem vzala i soničce na lehký příkrm protože ještě před necelým měsícem měla výběh 4x4m.

K Testační odchovně. Tam se krmilo tak že se koně uvázali dal se jim oves a nazdar pak se zas vypustili. a pár dní v roce koně pohonili na překážkách. A já nechtěla aby mi ročka honili na skocích 100cm. My máme taky velké pastviny.

K zázemí. Krom haly kruhovky a pískové jízdárny máme vše co potřebuji. Mám si kam dát věcí koně se mají dobře. A já radši půjdu do přírody než do haly. Tak mi to ani nechybí. Chybí mi jedině ta kruhovka.

26.11.2019 15:03

Sonička má snížený bílkoviny kvůli těm problémům s nohama. O nohách jsem se radila i tehdy na klinice. Nesměla rychle vyrůst a strouhání max do 6 týdnů. Zachránilo se to.
....ale v čem to spočívá, snížené bílkoviny?že to má asi kvůli nohám se tu dovtípil každý.....

DotazbezPC

26.11.2019 15:20
DotazbezPC

XXX.XXX.68.20

Tak to vám nerozumím. Za ty nohy mohou hlavně hlavně škroby, to vám tu vysvětlovali už minule. Vy teda škrtíte kvůli těm ortopedickým problémům místo toho bílkoviny a krmíte kobylu krmivem, kde je na prvním místě vojtěšková mouka (bílkovinné krmivo) a jako další pšenice (škrobové krmivo). Moje otázka zní PROČ? Jaký to má tedy smysl, čeho tím chcete dosáhnout?

DotazbezPC

26.11.2019 15:36
DotazbezPC

XXX.XXX.68.20

EDIT složení, pšenice je tam v mouce, ale i v otrubách, zapomněla jsem na sóju, kukuřici a melasu. Množství cukrů ani energie není na stránkách prodejce uvedeno.

Složení dle stránek: Vojtěškova mouka, pšeničné otruby, moučka pšenice, sójová mouka, mletá kukuřice, mouka z loupaných slunečnicových semen, melasa.

26.11.2019 15:43
Gerlinda

XXX.XXX.28.27

A me to proste zlobi. Protoze memu koni vyrazne prospiva byt cely den venku, tak nema narok na slusnou peci a zazemi? Korektni povrch? Je mi jasna prace okolo slusneho pastevka, zazemi, stroje, seno, lidi, voda... kdyz budou mit stejnou cenu jako za boxove ustajeni a kun peci, nereknu ani popel. Necekam, ze nekomu dam 3 tisice a budu jeste vymrcovat, ze tohle a tamhle. Chci, abych se mohla spolehnout, ze se mi o kone postaraji, pastevko bude bezpecne atd., a cekam, ze za to budu adekvatne platit. Ale s tim nikdo nepocita a neni ochoten nam pastevakum priznat misto k zivotu:-(

Neregistrovaný uživatel

26.11.2019 16:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Bohužel "postavit přístřešek na pastvinu" není zajištění pastevního ustájení a není to levná záležitost. Ale to někteří nechápou. Zázemí pro majitele koní mi přijde logické v každém ustajeni, včetně WC. Sprcha, klubovna a pod už pokládám za nadstandart.

26.11.2019 16:41
Gerlinda

XXX.XXX.82.87

Jestli to nebude tím, že je stále v povědomí, že pastevne ustájeny kůň je méně náročný na zázemí jako boxové ustájeny? Což se pak odráží finančně, protože každý chce na pastevko, protože je přece levné. Já bych to viděla v tomhle. Myslím si, že kdybych ještě k tomu, co jsem teď za poslední rok udělala pro své koně, udělala ještě trochu lepší jízdárnu, ne jen "kousek pastviny", a řekla si 6 tisíc, tak mi to nikdo nedá.

A to ja bych klidne dala, a nejspis bych mela pocit, ze jsem dobre poridila:-)

Ale pripadam si jak v tom postesknuti o tom, ze nejsou rajtky na slovanskou postavu, ac by trh byl. Jen z meho okoli vidim, ze i na dobre vedene pastevko by trh byl a jsou lidi, co by ho s klidem kvuli svym konim zaplatili...

Neregistrovaný uživatel

26.11.2019 17:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Gerlinda napsal(a):
A to ja bych klidne dala, a nejspis bych mela pocit, ze jsem dobre poridila:-)

Ale pripadam si jak v tom postesknuti o tom, ze nejsou rajtky na slovanskou postavu, ac by trh byl. Jen z meho okoli vidim, ze i na dobre vedene pastevko by trh byl a jsou lidi, co by ho s klidem kvuli svym konim zaplatili...

Ano, na lokalitě záleží. Tady ten trh není.

Neregistrovaný uživatel

26.11.2019 17:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Italský jsem brala protože to bylo akutní bylo to ode mě kousek. A mělo výsledky. Tak jsem to pro starou zkusila a po konzultaci jsem vzala i soničce na lehký příkrm protože ještě před necelým měsícem měla výběh 4x4m.

K Testační odchovně. Tam se krmilo tak že se koně uvázali dal se jim oves a nazdar pak se zas vypustili. a pár dní v roce koně pohonili na překážkách. A já nechtěla aby mi ročka honili na skocích 100cm. My máme taky velké pastviny.

K zázemí. Krom haly kruhovky a pískové jízdárny máme vše co potřebuji. Mám si kam dát věcí koně se mají dobře. A já radši půjdu do přírody než do haly. Tak mi to ani nechybí. Chybí mi jedině ta kruhovka.

To máte zase jiné, nové ustájení?

26.11.2019 19:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

DotazbezPC napsal(a):
EDIT složení, pšenice je tam v mouce, ale i v otrubách, zapomněla jsem na sóju, kukuřici a melasu. Množství cukrů ani energie není na stránkách prodejce uvedeno.

Složení dle stránek: Vojtěškova mouka, pšeničné otruby, moučka pšenice, sójová mouka, mletá kukuřice, mouka z loupaných slunečnicových semen, melasa.

To je na výkrm, ne?

Neregistrovaný uživatel

26.11.2019 19:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

To máte zase jiné, nové ustájení?

stěhovala jsem před 3 týdny +- u Kladrub už nejsem tam je jen Zlata aby prožrala ustájení protože jsme měli zaplaceno do konce roku a peníze vrátit odmítli. Tak za sonu to prožere stará

Neregistrovaný uživatel

26.11.2019 19:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

DotazbezPC napsal(a):
Tak to vám nerozumím. Za ty nohy mohou hlavně hlavně škroby, to vám tu vysvětlovali už minule. Vy teda škrtíte kvůli těm ortopedickým problémům místo toho bílkoviny a krmíte kobylu krmivem, kde je na prvním místě vojtěšková mouka (bílkovinné krmivo) a jako další pšenice (škrobové krmivo). Moje otázka zní PROČ? Jaký to má tedy smysl, čeho tím chcete dosáhnout?

Vysvětlete mi jak je tedy možné že problémy s nohama se objevili u 3 měsíčního hříběte ihned po přestrouhání? To dosvědčí i chovatelka. Do té doby neměla žádný potíže. Problémy začali jak jí přestrouhal a přestavil kovář.

Krmila jsem ze začátku hovelerem pro hříbata načež sem pak po radě s výživářkou přešla na jiné. pak přišla hospitalizace a dostávala obyčejné krmivo zaměřené na probiotika co mi doporučili na klinice pro první týdny/měsíce.

Nebudu tu polemizovat o krmení ani o jiných věcech kolem mých hříbošů. Nehodlám se tu zpovídat stejně se vše otočí proti mě. Stejně tak nezakládám vlákna a nežádám rady. Pouze jsem vyjádřila zkušenost s konskými bylinkami který si nechali naposlat i fotky nohou koní na fcb a dodnes to ani nezobrazili.

Pěkný večer všem

26.11.2019 20:26
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Vysvětlete mi jak je tedy možné že problémy s nohama se objevili u 3 měsíčního hříběte ihned po přestrouhání? To dosvědčí i chovatelka. Do té doby neměla žádný potíže. Problémy začali jak jí přestrouhal a přestavil kovář.

Krmila jsem ze začátku hovelerem pro hříbata načež sem pak po radě s výživářkou přešla na jiné. pak přišla hospitalizace a dostávala obyčejné krmivo zaměřené na probiotika co mi doporučili na klinice pro první týdny/měsíce.

Nebudu tu polemizovat o krmení ani o jiných věcech kolem mých hříbošů. Nehodlám se tu zpovídat stejně se vše otočí proti mě. Stejně tak nezakládám vlákna a nežádám rady. Pouze jsem vyjádřila zkušenost s konskými bylinkami který si nechali naposlat i fotky nohou koní na fcb a dodnes to ani nezobrazili.

Pěkný večer všem

Já nevím, jestli jsme teda četly stejnou diskuzi, ale já v té vaší viděla poznámku, nejednou, že je hříbě příliš tlusté. Také vám to krmivo tady poradili vynechat, mělo být plné obilovin, což jste vy netušila. Kobyla měla i málo pohybu. Podtrženo sečteno, zadělala jste na problém a on se pak prostě projevil. A to je tuším druhé hříbátko, u kterého jste řešila nohy.

Neregistrovaný uživatel

26.11.2019 21:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Atlantido, víte o koních houby, zpusobujete jim svou neznalosti zdravotní problémy, a ještě odsuzujete z různých věcí ostatní. Až se konečně jednou zamyslite sama nad sebou, přestanete si lhát do kapsy, zvířatům se uleví. Do té doby všem zvířatům ve vašich rukou hodně štěstí.

26.11.2019 21:40
Sophii

XXX.XXX.173.31

nebojte.... když budou špatná kopyta, tak se prostě vymění kovář, ten za to může... a ještě tu jsou pořád krmiva z Belgie a z USA, co ještě zřejmě nekrmila... s ustájením už je to horší, protože těch už jí v okolí moc nezbývá... Jen u Zlatky nevím jestli je nějaké další ostřejší uždění, až si jí tím skákáním na westernové páce ztupí natolik, že už ji ani na ní neujezdí.

Neregistrovaný uživatel

26.11.2019 23:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

Atlantido, víte o koních houby, zpusobujete jim svou neznalosti zdravotní problémy, a ještě odsuzujete z různých věcí ostatní. Až se konečně jednou zamyslite sama nad sebou, přestanete si lhát do kapsy, zvířatům se uleví. Do té doby všem zvířatům ve vašich rukou hodně štěstí.

Co ta odpověd? Proč zdravotní problémy nastali po špatném strouhání?

26.11.2019 23:27
Slon Indický

XXX.XXX.255.109

Mě hlavně děsí to, že rostoucí kůň má omezené bílkoviny, zvláště po problémech s růstem. Zato ale dostává krmení plné škrobů a hlavně pšenice (ve složení rozdělena na 3 složky, aby jí vypadalo míň a nebyla na prvním místě). To je prvotřídní recept na problémy, rostoucí organismus bílkoviny potřebuje, jinak prostě nemá z čeho růst, co nepotřebuje, jsou naopak škroby. Tohle je diletanství nejvyššího kalibru, pokud ten kůň má v dospělosti navíc nosit těžkou váhu, tak už tuplem potěš koště...

26.11.2019 23:41
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Slon Indický napsal(a):
Mě hlavně děsí to, že rostoucí kůň má omezené bílkoviny, zvláště po problémech s růstem. Zato ale dostává krmení plné škrobů a hlavně pšenice (ve složení rozdělena na 3 složky, aby jí vypadalo míň a nebyla na prvním místě). To je prvotřídní recept na problémy, rostoucí organismus bílkoviny potřebuje, jinak prostě nemá z čeho růst, co nepotřebuje, jsou naopak škroby. Tohle je diletanství nejvyššího kalibru, pokud ten kůň má v dospělosti navíc nosit těžkou váhu, tak už tuplem potěš koště...

A viděla jste složení toho Hoeveleru, co krmila před tím?

Ječné vločky • Pšeničná mouka krmná • Kukuřičné vločky • Sójový extrahovaný šrot (moučka) • Kukuřice pufovaná • Pšenice pufovaná • Ovesné vločky • Pšeničné otruby • Řepná melasa • Svatojánský chléb • Lněné semínko • Slunečnicový extrahovaný šrot • Pivovarské kvasnice • Uhličitan vápenatý • Sójové boby extrudované1 • Kukuřice • Tekutá glukósa • Kasein sušený • Ječmen • Dihydrogenfosforečnan vápenatý • Chlorid sodný • Sójový olej1 • Slunečnicový olej • Dextrosa

https://www.hoeveler-czech.cz/vyrobky-pro-kone/original-fohlenmusli/

Já tuhle firmu a produkt neznám a budu moc ráda, jestli mi někdo znalý může k tomu říct víc, docela by mě zajímaly názory na tuhle směs, kdy je vhodné ji u těch hříbat použít, dle složení to vypadá na hodně cukrů. Díky.

Neregistrovaný uživatel

26.11.2019 23:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

Slon Indický napsal(a):

To co mi řekl kovář se dodržuje. Bylo a je nežádoucí aby rychle vytáhla.. Granule dostává jen tak aby sežrala psylium. O nějakém jádru se můžeme bavit až se pustí na pastviny do stáda.
A s vámi se o krmivu bavit fakticky nebudu. Už se obracím pouze na veterináře popřípadě kováře.

Kováře máme skvělého a zachránil to co podělali jeho kolegové.

Nebo vám tohle přijde jako dobře strouhané kopyto? Na místo byl volán i veterinář protože malá skákala pomalu po 3 a bylo řečeno že se jedná o přestrouhání kdy jsme dostali léky na bolest.
Fotky jsou den po strouhání. V té době malá pila jen od matky a měla seno. A od této doby se řešili nohy. Dneska už po tom není ani stopy. Tak kde je asi problém co.

26.11.2019 23:57
Slon Indický

XXX.XXX.255.109

Dotaz napsal(a):

Ječné vločky • Pšeničná mouka krmná • Kukuřičné vločky • Sójový extrahovaný šrot (moučka) • Kukuřice pufovaná • Pšenice pufovaná • Ovesné vločky • Pšeničné otruby • Řepná melasa • Svatojánský chléb • Lněné semínko • Slunečnicový extrahovaný šrot • Pivovarské kvasnice • Uhličitan vápenatý • Sójové boby extrudované1 • Kukuřice • Tekutá glukósa • Kasein sušený • Ječmen • Dihydrogenfosforečnan vápenatý • Chlorid sodný • Sójový olej1 • Slunečnicový olej • Dextrosa

Já tuhle firmu a produkt neznám a budu moc ráda, jestli mi někdo znalý může k tomu říct víc, docela by mě zajímaly názory na tuhle směs, kdy je vhodné ji u těch hříbat použít, dle složení to vypadá na hodně cukrů. Díky.

Ano, já osobně jsem jí na několika jí založených tématech psala, že Hoveler je naprosto nevhodné krmivo pro její hříbě, právě vzhledem k vámi uvedenému vysokému podílu sacharidů.
Upřímně bych tuhle konkrétní směs nepoužila u žádného hříběte, pro mě tedy hlavně kvůli obsahu pšenice, tenhle problém mám ale se všemi produkty Hoveleru, zvláště v granulích ji mají obsaženu všude - chápu, že po stránce technologie zpracování je pšenice vhodná, ale zajímá mě spíše vhodnost jako krmiva pro koně. Řada puritan se mi naopak líbí moc, ale ta žádnou pšenici neobsahuje, je za mě škoda, že zbytek produkce z neprémiové řady ji musí mít všude.
Pro mě je momentálně nejlepší produkt na trhu krmiv pro mladé koně Spillers Grow N Win balancer, bezobilné, bez pšenice a s vysokým podílem bílkovin, to jsem taky Zlatce doporučila. Určitě jsou i jiná kvalitní krmiva, zas tolik krmení pro hříbata v merku nemám - netýká se mě to.

27.11.2019 00:05
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Slon Indický napsal(a):
Ano, já osobně jsem jí na několika jí založených tématech psala, že Hoveler je naprosto nevhodné krmivo pro její hříbě, právě vzhledem k vámi uvedenému vysokému podílu sacharidů.
Upřímně bych tuhle konkrétní směs nepoužila u žádného hříběte, pro mě tedy hlavně kvůli obsahu pšenice, tenhle problém mám ale se všemi produkty Hoveleru, zvláště v granulích ji mají obsaženu všude - chápu, že po stránce technologie zpracování je pšenice vhodná, ale zajímá mě spíše vhodnost jako krmiva pro koně. Řada puritan se mi naopak líbí moc, ale ta žádnou pšenici neobsahuje, je za mě škoda, že zbytek produkce z neprémiové řady ji musí mít všude.
Pro mě je momentálně nejlepší produkt na trhu krmiv pro mladé koně Spillers Grow N Win balancer, bezobilné, bez pšenice a s vysokým podílem bílkovin, to jsem taky Zlatce doporučila. Určitě jsou i jiná kvalitní krmiva, zas tolik krmení pro hříbata v merku nemám - netýká se mě to.

Díky. :)

Neregistrovaný uživatel

27.11.2019 00:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

Slon Indický napsal(a):

Já jsem na doporučení spilers brala ale ten byl pro koně náchylných ke schvácení a tehdy jsem to konzultovala i s výživářem. Psala jsem tam tenhle a i ten co jste mi psala a ten v tu dobu nebyl nejlepší volba. Tak jsem měla myslím ten Happy Hoof a k tomu ještě něco obojí pro koně náchylný k Laminitis.

Italské jsem vzala protože to mám za humny a hlavně byli snahy dovést i pro hříbata ale kvůli nezájmu z toho sešlo.

Neregistrovaný uživatel

27.11.2019 06:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Co ta odpověd? Proč zdravotní problémy nastali po špatném strouhání?

Protože byl kůň špatně vystrouhany? Protože ve 3 měsících hribeciho věku stačí vzít kopýtko rašplí a ne "strouhat"? Ale to kdybyste věděla, měla o koních a hribatech nějaké potuchy, tak se vám nestane.

27.11.2019 07:14
Slon Indický

XXX.XXX.255.109

Já jsem na doporučení spilers brala ale ten byl pro koně náchylných ke schvácení a tehdy jsem to konzultovala i s výživářem. Psala jsem tam tenhle a i ten co jste mi psala a ten v tu dobu nebyl nejlepší volba. Tak jsem měla myslím ten Happy Hoof a k tomu ještě něco obojí pro koně náchylný k Laminitis.

Italské jsem vzala protože to mám za humny a hlavně byli snahy dovést i pro hříbata ale kvůli nezájmu z toho sešlo.

Zlatko, já chápu, že chcete pro hříbata to nejlepší, ale bohužel tím, že omezíte bílkoviny koni v růstu nezabráníte růstovému skoku, pokud teda absolutně neomezíte krmení na minimum.
Pokud má rostoucí organismus dostatek živin, tak růst bude, jenže tím, že nemá dostatek bílkovin, budou ty nově vzniklé struktury nekvalitní a nepevné.
Růst se zastaví v případě, že by se omezil příjem natolik, že se dostane do druhého extrému růstové křivky a podrazí se - ale na to se musí omezit krmení až pod záchovnou dávku.
Vzhledem k tomu, že je dobře krmitelná, tak jí k růstu stačí dostatek sena a když dáte i příkrm, tak se růst rozhodně nezastaví - ale omezením bílkovin se zajistí, že bude nekvalitní.
Ano, před 50 lety se myslelo, že za růstové poruchy, schvácení kopyt a jiné metabolické poruchy mohou bílkoviny. Ale na vině jsou cukry. Jen prostě v hlavách lidí od koní, z praxe, to o bílkovinách zůstalo.
Doporučila bych vám se vzdělávat sama, nastudovat si o výživě koní, studie ohledně poruch růstu, schvácení kopyt atd - ne ze staré české literatury, anglicky vzhledem k věku asi umíte. Nemůžete spoléhat na to, co vám kdo doporučí ani na to, že nějaký výrobce hodí na obal, že to je pro hříbata. Když chcete mladé koně, musíte mít sama ty znalosti, bez toho se neobejdete.

27.11.2019 07:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

Petro, pokud nejste ochotná se řídit radami "slona indického" ohledně krmení pro koně, pro JÁKÉHOKOLIV koně, pak jste velmi,ale velmi hloupá.
Její znalosti krmiv jsou dalekosáhlé a ROZUMÍ jejich složení.
V dnešní době jsou desítky krmiv. S krásnými obaly, bezvadnou reklamou, ovšem tajuplným složením. Bohužel pro koně.
A to, že máte prodejnu nějakého krmiva za humny? No a co? Přepravci vozí pytel granulí i za 80 Kč. To je pytlík pistácii,jedna bomboška,půl kila párků.
Raději kvalitu a zaplatit o 200 víc, když vím,že krmím dobře, než NĚJAKÉ krmení, jen proto,že ty dvě stovky ušetřím.
Furt to všechno děláte tak strašně složité. Proč?

27.11.2019 09:46

sisi58 napsal(a):
Petro, pokud nejste ochotná se řídit radami "slona indického" ohledně krmení pro koně, pro JÁKÉHOKOLIV koně, pak jste velmi,ale velmi hloupá.
Její znalosti krmiv jsou dalekosáhlé a ROZUMÍ jejich složení.
V dnešní době jsou desítky krmiv. S krásnými obaly, bezvadnou reklamou, ovšem tajuplným složením. Bohužel pro koně.
A to, že máte prodejnu nějakého krmiva za humny? No a co? Přepravci vozí pytel granulí i za 80 Kč. To je pytlík pistácii,jedna bomboška,půl kila párků.
Raději kvalitu a zaplatit o 200 víc, když vím,že krmím dobře, než NĚJAKÉ krmení, jen proto,že ty dvě stovky ušetřím.
Furt to všechno děláte tak strašně složité. Proč?

Slon.indický a sisi58 díky. I já se poučila.

27.11.2019 09:56
Arbora

XXX.XXX.192.218

Dotaz napsal(a):

Škrob 40,6%, cukry 6,8 %

DotazbezPC

27.11.2019 11:42
DotazbezPC

XXX.XXX.68.124

Arbora napsal(a):
Škrob 40,6%, cukry 6,8 %

Cukry jsem samozřejmě myslela sacharidy. :)

To je slušná nálož. Píší, že se má nechat hříbátko bez omezení baštit, jak se na to díváte?

27.11.2019 13:09
Arbora

XXX.XXX.192.218

Žriebätko áno -tam si viem predstaviť, že spapá tak hrsť počas kŕmenia, len aby neliezlo mame do žrádla. Od odstavu do 9 mesiacov dve kilá denne, to je na môj vkus priveľa škrobu aj pre dospelého koňa.

27.11.2019 18:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

Slon.indický a sisi58 díky. I já se poučila.

Vždyť to přece všechno děláme pro ty naše čtyřnohé miláčky, ne?

27.11.2019 18:21
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Arbora napsal(a):
Žriebätko áno -tam si viem predstaviť, že spapá tak hrsť počas kŕmenia, len aby neliezlo mame do žrádla. Od odstavu do 9 mesiacov dve kilá denne, to je na môj vkus priveľa škrobu aj pre dospelého koňa.

Já myslím, že se v překladu k dávkování ztratila informace, že se jedná o výkrm, nebo klidně jen závěrečný dokrm. V Itálii je běžný výkrm koní na maso. Spousta chladnokrevných plemen už by v dnešní době nebyla, pokud by se hříbata nevykrmovala na porážku. Nebo to na pytli prostě nebylo jen proto, že nikoho ani nenapadne hříbě které má v dospělosti sportovat takhle ládovat...
Zas je to o tom zjistit si základní informace a dávat je do souvislostí. To je ovšem náročnější než věřit kamarádce.

27.11.2019 22:37

Arbora napsal(a):

Ale ani není, ale musí mít to hříbě pohyb......

Neregistrovaný uživatel

28.11.2019 20:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

Slon Indický napsal(a):
Zlatko, já chápu, že chcete pro hříbata to nejlepší, ale bohužel tím, že omezíte bílkoviny koni v růstu nezabráníte růstovému skoku, pokud teda absolutně neomezíte krmení na minimum.
Pokud má rostoucí organismus dostatek živin, tak růst bude, jenže tím, že nemá dostatek bílkovin, budou ty nově vzniklé struktury nekvalitní a nepevné.
Růst se zastaví v případě, že by se omezil příjem natolik, že se dostane do druhého extrému růstové křivky a podrazí se - ale na to se musí omezit krmení až pod záchovnou dávku.
Vzhledem k tomu, že je dobře krmitelná, tak jí k růstu stačí dostatek sena a když dáte i příkrm, tak se růst rozhodně nezastaví - ale omezením bílkovin se zajistí, že bude nekvalitní.
Ano, před 50 lety se myslelo, že za růstové poruchy, schvácení kopyt a jiné metabolické poruchy mohou bílkoviny. Ale na vině jsou cukry. Jen prostě v hlavách lidí od koní, z praxe, to o bílkovinách zůstalo.
Doporučila bych vám se vzdělávat sama, nastudovat si o výživě koní, studie ohledně poruch růstu, schvácení kopyt atd - ne ze staré české literatury, anglicky vzhledem k věku asi umíte. Nemůžete spoléhat na to, co vám kdo doporučí ani na to, že nějaký výrobce hodí na obal, že to je pro hříbata. Když chcete mladé koně, musíte mít sama ty znalosti, bez toho se neobejdete.

Moc děkuji já bych chtěla brát pro hřebečka ten jeden spilers a Soničce ještě nevím. Ted dostává pouze granule aby zdlabla psylium kdy dáváme preventivně. Můžu na vás prosím nějaký kontakt? Ráda bych se dozvěděla více ale účet si zde zakládat nechci. Jinak Anglicky bohužel neumím nebyla jsem schopná se naučit.

Jo a sisi pistacie a bomboniéry nejím a párky už vůbec ne kvůli rychlo-solím. Moje tělo si s nadbydkem solí neumí poradit a pak mi otékají ruce a musím brát léky. Uzeninu jako takovou velice mámo a jen 2 produkty a nesmí být vakuované

28.11.2019 20:40
Slon Indický

XXX.XXX.104.252

Moc děkuji já bych chtěla brát pro hřebečka ten jeden spilers a Soničce ještě nevím. Ted dostává pouze granule aby zdlabla psylium kdy dáváme preventivně. Můžu na vás prosím nějaký kontakt? Ráda bych se dozvěděla více ale účet si zde zakládat nechci. Jinak Anglicky bohužel neumím nebyla jsem schopná se naučit.

Jo a sisi pistacie a bomboniéry nejím a párky už vůbec ne kvůli rychlo-solím. Moje tělo si s nadbydkem solí neumí poradit a pak mi otékají ruce a musím brát léky. Uzeninu jako takovou velice mámo a jen 2 produkty a nesmí být vakuované

Poradím vám ráda, ale nezlobte se, soukromý kontakt veřejně na diskusi dávat nechci. Nejsem výživář, jen mě baví se učit nové věci, a případně se s poznatky podělit s ostatními - protože hodně lidí má ohledně výživy koní mezery, a úplně zbytečně se pak trápí oni i koně.
Byla bych ráda, pokud máte dotazy, abyste je buď napsala sem na fórum, pomůže to více lidem, kteří třeba řeší podobný problém, případně mě taky někdo může zkorigovat - jsem jenom člověk, taky nevím všechno.
Případně si založte účet, ve kterém mi napíšete soukromou zprávu - vaše uživatelské jméno ani obsah konverzace zveřejňovat nebudu.

Neregistrovaný uživatel

28.11.2019 20:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

Slon Indický napsal(a):
Poradím vám ráda, ale nezlobte se, soukromý kontakt veřejně na diskusi dávat nechci. Nejsem výživář, jen mě baví se učit nové věci, a případně se s poznatky podělit s ostatními - protože hodně lidí má ohledně výživy koní mezery, a úplně zbytečně se pak trápí oni i koně.
Byla bych ráda, pokud máte dotazy, abyste je buď napsala sem na fórum, pomůže to více lidem, kteří třeba řeší podobný problém, případně mě taky někdo může zkorigovat - jsem jenom člověk, taky nevím všechno.
Případně si založte účet, ve kterém mi napíšete soukromou zprávu - vaše uživatelské jméno ani obsah konverzace zveřejňovat nebudu.

Dobře děkuji profil si tedy aktivuji já se bojím sem dát jakékoliv info popřípadě fotky.

28.11.2019 21:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

"Jo a sisi pistacie a bomboniéry nejím a párky už vůbec ne kvůli rychlo-solím."
To byl příklad CENY ! Zrovna tak jsem mohla napsat jedno balení toaleťáku, Jar či Savo.
Nemám tuchu,co baštíte. I když,co čtu vaše příspěvky, vypadá to, že žijete z many nebeské.

Neregistrovaný uživatel

28.11.2019 21:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Dotaz napsal(a):
Ahoj,
zakládám tohle vlákno frustrace, abychom si mohli postěžovat a popovídat o věcech, které nás štvou a nemíchali to jinam. :)

Viděla jsem reportáž ohledně koní z Křenku a musím říct, že mě to docela nadzvedlo. Chápu, že právně je to asi OK, ale lidsky a selským rozumem? Co zájmy těch zvířat? A co teď? Budeme čekat, až ta zvířata na to zařvou? Pokud je tohle možné, má smysl tedy ty koně vůbec zachraňovat, když se k nim dotyčný tyran zase dostane? A co vlastně takového člověka vede k tomu tyto koně mít za každou cenu, když nemá na jejich provoz? Umí mi to někdo vysvětlit, nebo víte o tom více?

https://www.facebook.com/ftvprimazpravodajstvi/videos/%C5%BEiv%C4%9B-kon%C4%9B-z-k%C5%99enku-se-vrac%C3%AD-zp%C3%A1tky-radku-%C5%A1n%C3%A1blovi/534339447400001/

A jako druhé mě samozřejmě naštvala místní "chovatelka hříbat", protože jsem si všimla, že za tři roky má nyní aktuálně už 6. hříbě.

Co frustruje vás?

Hlavně slečna se bojí dávat sem informace, ale pak mírnix tirnix napíše, jaké má zdravotní problémy, které vůbec s ničím nesouvisí a nikdo se na to neptal ani náznakem.... Já jsem asi fakt úplně pifkovata....

Neregistrovaný uživatel

28.11.2019 23:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

Hlavně slečna se bojí dávat sem informace, ale pak mírnix tirnix napíše, jaké má zdravotní problémy, které vůbec s ničím nesouvisí a nikdo se na to neptal ani náznakem.... Já jsem asi fakt úplně pifkovata....

Aby jste se nenudila

29.11.2019 00:05
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Aby jste se nenudila

Proto ta změna přezdívky? Oliver je další zvířátko, co máte nové? Abychom se teda tady nenudili. :)

Neregistrovaný uživatel

29.11.2019 01:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

Dotaz napsal(a):
Proto ta změna přezdívky? Oliver je další zvířátko, co máte nové? Abychom se teda tady nenudili. :)

Oliver je můj Kocour. Samozřejmě kastrovaný a jméno využívám i pro hřebce

29.11.2019 01:43
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Aha, no já si vždycky pod Oliverem představím Pažouta ve svetru s jeleny. Protože Oliver je Pažout. :)

29.11.2019 02:15
Sophii

XXX.XXX.168.82

Dotaz napsal(a):
Aha, no já si vždycky pod Oliverem představím Pažouta ve svetru s jeleny. Protože Oliver je Pažout. :)

https://www.youtube.com/watch?v=g_NDqFrrJC4&t=107s

Neregistrovaný uživatel

29.11.2019 02:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

Dotaz napsal(a):

Oliverů na světě běhá. Já si pod jménem představím Olivera Queena ztvárněného hercem Stephen Amell ze seriálu Arrow z dílny DC. I když byl vysílaný do 5 serie i u nás já mám ale radši originál s titulky. V Podstatě novodobí Robin Hood s prvky fantaz-magoras postavený dobro-zlo. Moje krevní skupina. Asi mi to bude chybět dobíhá závěrečná 8-ma sezóna . Faktem je že v TV dávají kulové a ještě ke všemu u nás neumí točit. Dělají chyby i kraviny na dobových filmech kdy se šetří a kolikrát i ty kostýmy jsou úplně mimo jak látkou tak dobově střihem. Třeba film o Karlovi IV tuší že to bylo Hlas pro římského krále byla hrůza zmatlaný doby kdy ani divák neměl přehled
https://www.youtube.com/watch?v=WOwFHHMxdnk

29.11.2019 02:49
Sophii

XXX.XXX.168.82

Oliverů na světě běhá. Já si pod jménem představím Olivera Queena ztvárněného hercem Stephen Amell ze seriálu Arrow z dílny DC. I když byl vysílaný do 5 serie i u nás já mám ale radši originál s titulky. V Podstatě novodobí Robin Hood s prvky fantaz-magoras postavený dobro-zlo. Moje krevní skupina. Asi mi to bude chybět dobíhá závěrečná 8-ma sezóna . Faktem je že v TV dávají kulové a ještě ke všemu u nás neumí točit. Dělají chyby i kraviny na dobových filmech kdy se šetří a kolikrát i ty kostýmy jsou úplně mimo jak látkou tak dobově střihem. Třeba film o Karlovi IV tuší že to bylo Hlas pro římského krále byla hrůza zmatlaný doby kdy ani divák neměl přehled
https://www.youtube.com/watch?v=WOwFHHMxdnk

tak si předplať netflix, tam je toho hodně, třeba film Bright by se ti mohl líbit.

29.11.2019 03:02
Dotaz

XXX.XXX.235.225

A co Bylo nebylo? Tam je to taky dobro se zlem a má to dost sérií. Hra o trůny mě taky bavila. A nebo klasika (pro někoho už hodně přitažené za vlasy) Doctor Who.

29.11.2019 04:10
Sophii

XXX.XXX.168.82

Dotaz napsal(a):
A co Bylo nebylo? Tam je to taky dobro se zlem a má to dost sérií. Hra o trůny mě taky bavila. A nebo klasika (pro někoho už hodně přitažené za vlasy) Doctor Who.

Hra o trůny bude zřejmě tady na Zlatku až moc složitá, to není pohádka kde máte Tým hrdinů co musí všechny porazit a tým nepřátel co stojí proti nim jako u jednodušších filmů a seriálů

Neregistrovaný uživatel

29.11.2019 04:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.41

Sophii napsal(a):
Hra o trůny bude zřejmě tady na Zlatku až moc složitá, to není pohádka kde máte Tým hrdinů co musí všechny porazit a tým nepřátel co stojí proti nim jako u jednodušších filmů a seriálů

Podle čeho soudite? Já něco viděla ale na mě silný šálek kafe, děj jsem pochopila. Viděla jsem asi 3 řady. Velké sklamaní pro mě byli hvězdné války některé řady hvězdné brány a hobbit. Pán prstenů se držel dost knihy a byli tam super efekty nebylo moc poznat počítač vypadalo to reálné v hobbitovi byli extrémně vidět počítače třeba u koní bylo to umělé a nedotazene. Někdy se za každou cenu snaží seriál udržet a kolikrát to dopadne katastrofou. U Arrowa mě taky některé řady nudili. Docela se mi líbil seriál Constantine škoda že nepokracovali a i shadowhunters tam mě mrzelo že neudrželi víc linku s knihou a konec úplně zmrvili. Knihy úžasný čtení, kdy jsem ležela v knihach pernamentne měsíc obsáhlé čtení seriál dobrý dobře obsadili herce ale závěr hrůza. Další můj oblíbený seriál the musketers od bbc který se točil u nás. Ten mě přivedl k šermu 😁. Mám i podepsanou fotku s věnováním a filmovou minci co mi poslal producent. Když si pustím tak tam hromadu lidí znám a vím že to jsou mí bývalí kolegové s tím i tím jsem sermovala ten mě učil ten dělá srandičky atd.... Serial mile překvapil čekala jsem hrůzu.

29.11.2019 05:04

Fakt má někdo cas sledovat seriály? 😱 Přijde mi to hrozně ne užitečné strávený čas, než hodinu cucet na seriál, radši jdu na hodinu se psem 🤔

Neregistrovaný uživatel

29.11.2019 06:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Aby jste se nenudila

Máte ten dojem?

Neregistrovaný uživatel

29.11.2019 06:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Fakt má někdo cas sledovat seriály? 😱 Přijde mi to hrozně ne užitečné strávený čas, než hodinu cucet na seriál, radši jdu na hodinu se psem 🤔

Jenže ty jsi člověk, který se těm zvířatům snaží dát co má, na rozdíl od některých.

29.11.2019 06:49
akscha

XXX.XXX.26.44

Kazdy ma nejaky naprosto neproduktivni relax. Nekdo kouka na serialy, nekdo na ifaunu :) ve vysledku to vyjde nastejno

29.11.2019 06:55

Sophii napsal(a):

Ale no tak, jak víte, že Hra o trůny je pro Zlatku moc složitá?

29.11.2019 06:57

Aby jste se nenudila

Vím - OT - ale prosím - abyste se nenudila.

29.11.2019 07:00

Já spoustu seriálů taky nesleduju, jelikož to rovněž považuju za ztrátu času. Ale tvůrci Hospodského kvízu mají očividně jiný názor. A náš tým ztrácí body.

29.11.2019 08:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

Já si tak jednou spletla Dallas s Dynastií a hrozně jsem se divila, že se tam ti hrdinové tak vyměnili.
U těchto seriálů stačí, když kouknete na každý cca pátý díl, jen aby byl člověk v obraze. A vlastně spíš jen na úvod, tam to vždycky zopáknou.

29.11.2019 08:25
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Je to neužitečné , ale když jsem dělala v zoo, musela tam sedět na pokladně do večera, lidi moc mimo sezónu nechodí a už fakt není co dělat, tak je seriál ideál. Je to nenáročné a nevadí mi u toho jako u knížky, když mě z toho lidi vytrhávají. Časem už nevíte, na co koukat. Zkoušela jsem se tam i učit, ale to mi nešlo právě kvůli tomu přerušování, dostat se do toho zpátky, když vás někdo 10x vyruší, to jsem nedávala.

29.11.2019 08:54
lenacia

XXX.XXX.211.203

já teda nevím, ale říct "nechápu jak někdo může koukat na seriály" je více enž.. no... úsměvné? Kdyby se lidé nedívali a bylo nás jen pár co se koukne, asi by jich tolik nedělali... a že by všichni co sledují seriály neměli životy? To je taky vtipné.
Já doma psa nemám, takže mám tu hodinu, nebo třeba i dvě volné na to sledování seriálů a filmů, a baví mě to.
Navíc dělám v práci noční směny, takže od půlnoci do nějakých 4 hodin v práci nemám vpodstatě co dělat, tak proč bych si, jako Dotaz, nemohla pustit nějaký filmík. Zrovna včera sem shlédla jeden moc zajímavej, Americký syn.
A třeba filmy od Quentina Tarantina se dají spíše považovat za umělecké dílo, on je prostě frajer na ty filmy.
A někdy si filmy či seriály pouštím jako zvukovou kulisu k tomu co dělám, uklízení, žehlení, vaření... proč to dělat někde potichu...

29.11.2019 09:21
kapička

XXX.XXX.87.86

Já to sledování seriálů (takovéto celý týden sjíždím sérii, každý večer do noci jsem napojený na Netflix, koušu si nehty než na HBO Go vyjde nová epizoda...) taky už dneska nechápu, jde dělat milion a jedna věc než sedět a koukat na jeden díl za druhým.
Ale v době, kdy jsem neměla žádné koníčky jsem na seriály koukala. Moje generace vyrostla na Kobra 11, Medicopter 117, Doktorka Quinová, Divoký Anděl.... To byly časy, desnak bych se asi u takového stylu života ukousla nudou a nedopla kalhoty

29.11.2019 09:30

sisi58 napsal(a):
Já si tak jednou spletla Dallas s Dynastií a hrozně jsem se divila, že se tam ti hrdinové tak vyměnili.
U těchto seriálů stačí, když kouknete na každý cca pátý díl, jen aby byl člověk v obraze. A vlastně spíš jen na úvod, tam to vždycky zopáknou.

Jo jo, takhle se před léty "společensky" znemožnila kamarádka, když dala dohromady mrchu Alexis s padouchem J.R(.em).

29.11.2019 10:12
Varaxi

XXX.XXX.1.226

sisi58 napsal(a):

To já vzpomínám na maminčin zážitek z nemocenské - najednou měla poprvé v životě dost času na televizi. Tak se jednou koukala na nějakou tu Ulici nebo Ordinaci nebo něco. A druhý den zase. Zdálo se jí, že je tam těch postav hodně nových, ale navazovalo to, dávalo to smysl... A až pak se dozvěděla, že se dívá na jiný program. :)
Výsledkem bylo, že se začala těšit do práce.

29.11.2019 10:24

lenacia napsal(a):
já teda nevím, ale říct "nechápu jak někdo může koukat na seriály" je více enž.. no... úsměvné? Kdyby se lidé nedívali a bylo nás jen pár co se koukne, asi by jich tolik nedělali... a že by všichni co sledují seriály neměli životy? To je taky vtipné.
Já doma psa nemám, takže mám tu hodinu, nebo třeba i dvě volné na to sledování seriálů a filmů, a baví mě to.
Navíc dělám v práci noční směny, takže od půlnoci do nějakých 4 hodin v práci nemám vpodstatě co dělat, tak proč bych si, jako Dotaz, nemohla pustit nějaký filmík. Zrovna včera sem shlédla jeden moc zajímavej, Americký syn.
A třeba filmy od Quentina Tarantina se dají spíše považovat za umělecké dílo, on je prostě frajer na ty filmy.
A někdy si filmy či seriály pouštím jako zvukovou kulisu k tomu co dělám, uklízení, žehlení, vaření... proč to dělat někde potichu...

V tom to právě je, doba je zdegenerována a kdyby někteří radši zvedli zadek a šli něco dělat, asi by to bylo užitečnější než sedět u seriálu.
Ještě teda pochopím, na zahnani nudy v práci, já teda nikdy neměla práci takovou kde bych to vyžadovala (a to ani když jsem v ní byla 6 dní v kuse, mi televize nechyběla).
K vaření a uklízení... Si radši pustím rádio, ono pustit si film taky může znamenat že místo uklízení se do toho zazeru a u vaření jídlo pripalim. Netvrdím že nikdy nesleduji filmy. Ale spíš filmy jako filmy, seriály mě nějak na večer u vína s muzem prostě neberou...

29.11.2019 10:26

Jinak ano, řekla bych, že pokud lidi ve svém volném čase sleduji seriály - tak nemají život, protože to je fakt ztráta času. Pak se lidi diví, že jsou sami, že nemají kamarády, protože nikam nejdou, sedí doma na zadku, žerou cipsy a čumí na netflix. Ale já jsem prostě člověk, který má tolik povinnosti, že je mu každá minuta drahá, tak to možná vidím prostě jen jinak...

29.11.2019 10:38
akscha

XXX.XXX.26.89

"kazda minuta je draha" a pritom sjizdite ifaunu a prispivate do nejzbytecnejsi diskuze ;) Zas tak moc bych ty sledovace serialu neodsuzovala. Tim spis, ze dost serialu je kvalitou vysoko nad prumernym filmem.
PS: ja sama jsem seriál naposled videla pred xmesici, ale nevidim na nich vubec nic zavadneho. Ted treba travim dost casu ctenim basni, za coz me nikdo asi kritizovat nebude, jenze ve vysledku to vyjde uplne nastejno jako ty serose

29.11.2019 10:48

akscha napsal(a):
"kazda minuta je draha" a pritom sjizdite ifaunu a prispivate do nejzbytecnejsi diskuze ;) Zas tak moc bych ty sledovace serialu neodsuzovala. Tim spis, ze dost serialu je kvalitou vysoko nad prumernym filmem.
PS: ja sama jsem seriál naposled videla pred xmesici, ale nevidim na nich vubec nic zavadneho. Ted treba travim dost casu ctenim basni, za coz me nikdo asi kritizovat nebude, jenze ve vysledku to vyjde uplne nastejno jako ty serose

Tak zrovna mám pauzu, na diskuzi mě upozornila kamarádka že mám odpověď, jinak bych sem dolezla až večer. Ale sjíždím faunu jen v práci, když mám 10 20 minut čas, když jsem doma, tak seriály ani fauna ani Facebook mě prostě netankujou 🤷‍♀️

Neregistrovaný uživatel

29.11.2019 10:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.240

Jinak ano, řekla bych, že pokud lidi ve svém volném čase sleduji seriály - tak nemají život, protože to je fakt ztráta času. Pak se lidi diví, že jsou sami, že nemají kamarády, protože nikam nejdou, sedí doma na zadku, žerou cipsy a čumí na netflix. Ale já jsem prostě člověk, který má tolik povinnosti, že je mu každá minuta drahá, tak to možná vidím prostě jen jinak...

Blbost. Mam rodinu, chlapa, dite pres 160hadu.60mysi. Doma krom me ditete a chlapa je i braxha, mama, jeji pritel. Pet psu, krecci fretka a kralik. Vicegeneracni dum, delam ve fabrice na smeny. Presto stiham vsecko a jo cucela jsem na big bang theory, hru o truny, castle rock. See, walking dead. A presto stíhám obcas i hrat na psku a precist aspon 6knizek do mesice. Jestli to nebude jen o tom rozvrzeni. U serose si stiham i cist, nebo poklizet neco ci si ho poustim v noci neb chodim spat nejdriv ve dve. Pres den mi bezi max bbt jako kulisa ale to znam nazpamet uz. Pravda ovsem je ze vse jedu na pc pres net. A pak z disku

Neregistrovaný uživatel

29.11.2019 10:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.240

A kamarády mam po celé republice tak stihame parkart do roka sraz a jinak zlatej telefon nebo fcb.

29.11.2019 11:02

Blbost. Mam rodinu, chlapa, dite pres 160hadu.60mysi. Doma krom me ditete a chlapa je i braxha, mama, jeji pritel. Pet psu, krecci fretka a kralik. Vicegeneracni dum, delam ve fabrice na smeny. Presto stiham vsecko a jo cucela jsem na big bang theory, hru o truny, castle rock. See, walking dead. A presto stíhám obcas i hrat na psku a precist aspon 6knizek do mesice. Jestli to nebude jen o tom rozvrzeni. U serose si stiham i cist, nebo poklizet neco ci si ho poustim v noci neb chodim spat nejdriv ve dve. Pres den mi bezi max bbt jako kulisa ale to znam nazpamet uz. Pravda ovsem je ze vse jedu na pc pres net. A pak z disku

No jo, já jsem na dvougenerační barák sama, mám psa, kone, papouška, každý den dvanáctky a radši se prostě věnují těm zvířatům aby nestradaly, udělám něco pro své zdraví a jdu ven, než sedět na pupku 🤷‍♀️ holt každý to má jinak. Jdu zas pracovat 😂

29.11.2019 12:38
Arbora

XXX.XXX.192.218

Tak neviem, ja po práci stíham behať/cvičiť, venčiť psa, navariť si jedlo, oprať, trochu upratať a furt mám od deviatej čas na nejaký seriál. Tým samozrejme nemyslím nič typu ordinácia, ani podobné kraviny. Ale na film mi to nevydá, to už mi padá hlava, seriál si zastavím, popri tom občas čítam, občas pracujem, surfujem...

29.11.2019 13:00
kapička

XXX.XXX.87.86

Když ono je dívat se na seriál a dívat se na seriál. Já si večer taky pustím v TV Vyprávěj nebo nějakou kriminálku, co zrovna běží. Nebo mě bavily různé sitcomy Dejvického divadla (Čtvrtá hvězda, Dabingstreet) nebo Most. Ale je to hodina, dvě času denně. Znám lidi, co na konci pracovní doby shání kámoše na nějakou aktivitu a když se jim do příchodu domů nikdo neozve, tak lehnou do postele, pustí seriály a pak se v 11 večer proberou, že vlastně nemaj uvařený oběd na zítra... Ale tak každýho věc, z mého pohledu je to ujetý.

(moje vysedávání na ifauně je buď pár minutová pauzička v práci a nebo ve volnu mezi vyřizováním mailů, snídaní, cvičením, úklidem a koněma, hodinu v kuse bych to nevydržela)

29.11.2019 14:07

kapička napsal(a):
Když ono je dívat se na seriál a dívat se na seriál. Já si večer taky pustím v TV Vyprávěj nebo nějakou kriminálku, co zrovna běží. Nebo mě bavily různé sitcomy Dejvického divadla (Čtvrtá hvězda, Dabingstreet) nebo Most. Ale je to hodina, dvě času denně. Znám lidi, co na konci pracovní doby shání kámoše na nějakou aktivitu a když se jim do příchodu domů nikdo neozve, tak lehnou do postele, pustí seriály a pak se v 11 večer proberou, že vlastně nemaj uvařený oběd na zítra... Ale tak každýho věc, z mého pohledu je to ujetý.

(moje vysedávání na ifauně je buď pár minutová pauzička v práci a nebo ve volnu mezi vyřizováním mailů, snídaní, cvičením, úklidem a koněma, hodinu v kuse bych to nevydržela)

Takhle nějak jsem to myslela, jen jsem to nedokázala napsat jako vy 😁

DotazbezPC

29.11.2019 14:19
DotazbezPC

XXX.XXX.68.166

Skoro se tu stydím přiznat, že jsem v minulosti proflákala mraky hodin tím, že jsem si pro radost hrála na klavír. Taky to nemá účel, sedí se u toho a dalo by se dělat něco užitečnějšího. Jsem proto líná, nebo se mám cítit méněcenně?

29.11.2019 14:22
Horsana

XXX.XXX.40.140

Môj najobľúbenejší seriál na relax boli, sú a budú Letecké katastrofy.
Neviem to vysvetliť, ale hlasy z toho dabingu ma upokojujú, rovnako ako to, že sa vždy nájde príčina havárie.

29.11.2019 14:29

DotazbezPC napsal(a):
Skoro se tu stydím přiznat, že jsem v minulosti proflákala mraky hodin tím, že jsem si pro radost hrála na klavír. Taky to nemá účel, sedí se u toho a dalo by se dělat něco užitečnějšího. Jsem proto líná, nebo se mám cítit méněcenně?

Vidíte, já třeba v minulosti proflakala stovky hodin hraním PC her a dnes toho třeba lituji, že jsem ten čas nevyužila lépe. Hudba mi nicméně přijde ucelnejsi než zirani na obrazovku 🤷‍♀️

Jako já to nikomu neberu, ať každý dělá co uzná za vhodné, jen jsem napsala svůj názor, že prostě cuceni na seriály tak jak popsala kapička považuji za ztrátu času. Ale je každého věc, jak se svým časem nakládá 😊

Neregistrovaný uživatel

29.11.2019 15:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Hm, tak v tom případě jsem nejlinější clovek z ifauny 😀 a máte pravdu, proč utrácet čas psaním sem a hlavně čtením, no, nechci napsat přímo nesmyslů 🙂

29.11.2019 15:25
Horsana

XXX.XXX.40.140

Oddych je predsa každého vec.
Niekto rád oddychuje aktívne, iný pasívne, alebo proste sa to kombinuje.

29.11.2019 18:36
sisi58

XXX.XXX.191.1

lenacia napsal(a):

Ticho je krásné. Po 10 letech v Kauflandu, kde hraje od rána do večera jakási hudba, to ticho člověk ocení. A to už teď hraje nějaký písničkový kanál. Ze začátku se opakovalo jen několik melodií furt dokola. A nahlas. To je potom na palici.
Mám dojem, že stejným způsobem mučili nacisti hudebníky.
Sice platím za rádio a televizi, ale rádio ani nemáme a televizi pouštím snad jen o Vánocích.

Neregistrovaný uživatel

29.11.2019 18:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):
Ticho je krásné. Po 10 letech v Kauflandu, kde hraje od rána do večera jakási hudba, to ticho člověk ocení. A to už teď hraje nějaký písničkový kanál. Ze začátku se opakovalo jen několik melodií furt dokola. A nahlas. To je potom na palici.
Sice platím za rádio a televizi, ale rádio ani nemáme a televizi pouštím snad jen o Vánocích.

Ano, po 8 letech bydlení u hlavních tahu, kdy si bez zavřených oken ani tu televizi pustit nemůžete dav vždy cokoliv za "ticho". Bohužel míst, kde ticho je je velmi málo.

29.11.2019 18:47
lenacia

XXX.XXX.211.203

sisi58 napsal(a):

Ticho je jistě krásné. Ale ne vždy. Já jsem na chatě kousek od lesa a prostě se přiznám že mám jistou iracionální úzkost a strach ze tmy a ze samoty... Vrzají a bouchají tu okenice, skřípe střecha a dřevěná galerie, fičí tu vítr a naráží do domu.
Prostě jsou to zvuky, které mi jsou nepříjemné a způsobují mi tu úzkost. Tak si prostě pustím nějaký film, nebo seriál, ideálně vtipný ať se zasměju. Radio a hudbu... to já hudbu raději poslouchám když někam jdu, nebo jedu v autobuse. Doma mám raději ty filmy, případně si pustím záznam z divadelních her Járy Cimrmana.

Neregistrovaný uživatel

29.11.2019 19:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Tak on je serial a serial ze. Asi tezko nekdo bude esmeraldu povazovat za stejne kvalitni jako Hru o truny napr. Stejne jako u vseho. Hudba je fajn ale pro me stejne bezucelna dle Cstmr jako ty serose nebo hry. Nebo koneckoncu cokoliv jinyho na co si clovek vzpomene.

Neregistrovaný uživatel

29.11.2019 20:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Tak on je serial a serial ze. Asi tezko nekdo bude esmeraldu povazovat za stejne kvalitni jako Hru o truny napr. Stejne jako u vseho. Hudba je fajn ale pro me stejne bezucelna dle Cstmr jako ty serose nebo hry. Nebo koneckoncu cokoliv jinyho na co si clovek vzpomene.

Jak bezúčelná? Jakože poslouchání hudby Vám nic neříká?

Neregistrovaný uživatel

29.11.2019 23:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Jak bezúčelná? Jakože poslouchání hudby Vám nic neříká?

Je fajn ale malokdy mi nejaka pisnicka neco rekne. I v aute mivam vetsinou radio vypnute. Jen kdyz jsem ztahana a mam travit treba osm hodin za volantem rve mi to. A k cemu je hudba? Proc je tahle dobra a tamta ne? Nevidim rozdil mezi poslechem hudby a koukanim na seriály. Naprosto zadnej. Mineno ve smyslu jakej to ma smysl a proc by hudba mela byt lepsi. Asi jedina vec co dokazu poslouchat kdykoliv ale setrim si to je soundtrack k Panovi prstenu.

Neregistrovaný uživatel

30.11.2019 07:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Je fajn ale malokdy mi nejaka pisnicka neco rekne. I v aute mivam vetsinou radio vypnute. Jen kdyz jsem ztahana a mam travit treba osm hodin za volantem rve mi to. A k cemu je hudba? Proc je tahle dobra a tamta ne? Nevidim rozdil mezi poslechem hudby a koukanim na seriály. Naprosto zadnej. Mineno ve smyslu jakej to ma smysl a proc by hudba mela byt lepsi. Asi jedina vec co dokazu poslouchat kdykoliv ale setrim si to je soundtrack k Panovi prstenu.

Vynemusite hudbu, Cstmr seriály, lenacie vrzajici okenice, mně třeba nebaví uklízet a zdobit bydlení na vánoce, Velikonoce a.pod, jiný bez toho nemůže žít. Každý máme něco, já jen nechápu, proč se tady názor druhého musí svým způsobem zesměšňovat. Když by lidi nekoukali na seriály, netocili by je, když by lidi nezajimalo patlat se v soukromí ostatních, meby by bulvár a paparazzi, kdyby nemusel mít každej auto a jezdit do města jednotlivé, byli by kde zaparkovat atd atd. Mně pan prstenů nic neříká, zato Enya ano. A co.

Neregistrovaný uživatel

1.12.2019 18:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

sisi58 napsal(a):

A to si vemte jak je úmorné trávit 12h s přestávkami 13h v práci kde vám furt dokola hrají ty Vánoční nesmysli.

Neregistrovaný uživatel

1.12.2019 19:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

A to si vemte jak je úmorné trávit 12h s přestávkami 13h v práci kde vám furt dokola hrají ty Vánoční nesmysli.

Na co máte 3 kone a další zvířata, když travite 13 hod v práci?

Neregistrovaný uživatel

1.12.2019 20:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

Na co máte 3 kone a další zvířata, když travite 13 hod v práci?

A kdo dnes není? ono je lepší jít do práce na 13h 3x - 4x týdně něž třeba 5-7x na 8h.

Neregistrovaný uživatel

1.12.2019 20:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

A kdo dnes není? ono je lepší jít do práce na 13h 3x - 4x týdně něž třeba 5-7x na 8h.

Někteří nejsou, mají koně jen jednoho a jsou rádi, že se.mu muzou věnovat naplno. Proč vy máte 3?

Neregistrovaný uživatel

1.12.2019 20:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

Někteří nejsou, mají koně jen jednoho a jsou rádi, že se.mu muzou věnovat naplno. Proč vy máte 3?

tak naposledy! nic vám do mého soukromí není

Neregistrovaný uživatel

1.12.2019 20:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

tak naposledy! nic vám do mého soukromí není

Ja se vás neptám na soukromí, ale n to, proč máte 3 koně, když na ně nemáte čas a znalosti.

Neregistrovaný uživatel

1.12.2019 20:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

O svém soukromí tady píšete dost a dost bez mého přičinění.

Neregistrovaný uživatel

1.12.2019 20:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Me by to taky zajimalo. Ale ono se to casem smrskne hadam az stara nebude pojízdná. I kdyz misto ni pribude nejspis jiny zvire. Silne pochybuju ze ji u sebe necha dozit. Stary nemocny nepojizdny zvire co ji sezere pul vejplaty

Neregistrovaný uživatel

1.12.2019 20:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Me by to taky zajimalo. Ale ono se to casem smrskne hadam az stara nebude pojízdná. I kdyz misto ni pribude nejspis jiny zvire. Silne pochybuju ze ji u sebe necha dozit. Stary nemocny nepojizdny zvire co ji sezere pul vejplaty

Staré se přece nikdy nevzda, po tom co si zažila a tak strašně ji má ráda.... Na tu přece zbyde vždy.

Neregistrovaný uživatel

1.12.2019 21:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

Jojo potrefená husa se vždy ozve ač má mnohem více svých problémů než dost že Leithan? Že bych se taky rozepsala? Když už se tu tak pitvá soukromí? Asi by vám to nebylo příjemný že? Vím to už pěkně dlouho

Jo a Katko alias coudas vy se starejte o sebe a svého PSSM pozitivního koně! Jednomu vyčítáte páku a na čem pak jezdíte vy? žluták nevypadal bůh ví jak happy

Neregistrovaný uživatel

1.12.2019 21:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Jojo potrefená husa se vždy ozve ač má mnohem více svých problémů než dost že Leithan? Že bych se taky rozepsala? Když už se tu tak pitvá soukromí? Asi by vám to nebylo příjemný že? Vím to už pěkně dlouho

Jo a Katko alias coudas vy se starejte o sebe a svého PSSM pozitivního koně! Jednomu vyčítáte páku a na čem pak jezdíte vy? žluták nevypadal bůh ví jak happy

Jeeee Atlantida objevila Ameriku! Nevím, kterou páku máte n mysli, patrně na té fotce s kloboukem? Hm, to vás zklamu, to má hackamore....

Neregistrovaný uživatel

1.12.2019 21:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Jo a pozdravujte maminku s babičkou, radi vám dobře.

1.12.2019 22:12
Sophii

XXX.XXX.211.203

jako... nechci bejt úplně hnuná jo, ale PSSM majitel jaksi nezpůsobí (pokud není fušer co pouští kdeco bez 5 panelu).... zato zapískování střev je jiná písička

Neregistrovaný uživatel

1.12.2019 22:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

Sophii napsal(a):
jako... nechci bejt úplně hnuná jo, ale PSSM majitel jaksi nezpůsobí (pokud není fušer co pouští kdeco bez 5 panelu).... zato zapískování střev je jiná písička

to řekněte i těm dalším majitelům mladých koní co měli ten samí problém a byli na klinice. Prý toho letos bylo hodně.

1.12.2019 22:34
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Nezlobte se, ale sama jste na FB, když jste poptávala ustájení pro Soňu, psala, že vám bylo doporučeno změnit ustájení - tedy jinými slovy, že to stávající nebylo vhodné a je příčinou toho stavu.

1.12.2019 22:41
Sophii

XXX.XXX.211.203

Ono to jednou přijít muselo... Když vidím já lidi drží koně na jízdárnach a písečných placech. Může toho bejt celý FB plný, ať koně nežerou z písku. Ale lidi si myslí že to platí jenom na seno... A hlavně to neni jejich vina

Neregistrovaný uživatel

1.12.2019 23:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

Dotaz napsal(a):
Nezlobte se, ale sama jste na FB, když jste poptávala ustájení pro Soňu, psala, že vám bylo doporučeno změnit ustájení - tedy jinými slovy, že to stávající nebylo vhodné a je příčinou toho stavu.

Ano bylo protože výběhy byli holé a olem kladrub to e na písku a protože jsme nevěděli příčinu bylo doporučeno změnit ustájení. Stalo se to pár týdnů na to kdy šli na nový zarostlí výběh ale jak to bylo v písčité půdě vytahávali to i s kořeny.

1.12.2019 23:06
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Nerozumím, nevěděli jste příčinu zapískování?

Neregistrovaný uživatel

1.12.2019 23:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

Dotaz napsal(a):
Nerozumím, nevěděli jste příčinu zapískování?

Ne vy můžete říct zda písek žrala nebo to bylo jen náhodou a pro ní omylem v kořenech trávy či nedej bože v senu?

My jí nikdy neviděli že by žrala nebo lízala písek. Bylo mi řečeno že nezjistíme jak se zapískovala a hlavně nebylo to ze dne na den.
Já osobně si myslím že to bylo v té trávě a protože jsme měli pískové podloží veterinářka doporučila změnu ustájení tak aby byla na trávě s letitým a pevným drnem. To ted máme a doporučení je občas preventivně podávat Psylium.

Letos na klinice toho bylo prý hodně a vše mladí koně. Veterinářka mi jasně řekla že jsem nebyla jediná a letos toho bylo o dost více jak roky předchozí. Přisuzují to telecím létům a nezkušeností mladých koní a byli tam i koně co jsou na velkých pastvinách.

1.12.2019 23:46
Dotaz

XXX.XXX.235.225

A jak se k tomu ti koně na kvalitních pastvinách dostali? Proto vám doporučovali kobylu na dva roky na pastvinu umístit?

Jinak je celkem logické, že ten písek nežere záměrně, ale spíš ho do sebe dostává s potravou. Proto je dobré mít tohle právě na paměti a vyhnout se nevhodnému podkladu - tedy vybrat vhodné ustájení, kde toho nehrozí. Aspoň mně to přijde logické.

Přece je to jako s dětmi, taky nečekáte, až strčí vidličku do zásuvky, ale uděláte preventivní opatření - tedy předejdete situaci, že by tam něco strčit mohly a koupíte záslepky.

1.12.2019 23:46
Sophii

XXX.XXX.211.203

pardon... ale co je tohle za otázku? Každej ví že se kůň zapískuje protože žere písek i s trávou případně se senem... a hluboce mě koncernuje že vy si myslíte že zapískování je z toho že kůň jí písek úmyslně...

Neregistrovaný uživatel

1.12.2019 23:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

Sophii napsal(a):
pardon... ale co je tohle za otázku? Každej ví že se kůň zapískuje protože žere písek i s trávou případně se senem... a hluboce mě koncernuje že vy si myslíte že zapískování je z toho že kůň jí písek úmyslně...

No nechci vám oponovat ale vyprávěla mi paní doktorka na klinice z praxe že v jednom hřebčíně navezli tehdy nový písek a koním chutnal proto ho skutečně žrali a měli taky zapískováno.

A pro info mě nedoporučili na 2 roky nějakou odchovnu ani hříbárnu! Pouze mi řekli že by bylo dobré změnit ustájení na lokaci s nepískovím podložím a nebo tak aby byl pevný travní kořenový systém a nedocházelo ke škubaní i s kořeny a podávat psylium. Tak mě prosím nechytejte za slovo

1.12.2019 23:56
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Nechytám, jen jste to sama psala, tak z toho vycházím.

1.12.2019 23:57
Sophii

XXX.XXX.211.203

No nechci vám oponovat ale vyprávěla mi paní doktorka na klinice z praxe že v jednom hřebčíně navezli tehdy nový písek a koním chutnal proto ho skutečně žrali a měli taky zapískováno.

A pro info mě nedoporučili na 2 roky nějakou odchovnu ani hříbárnu! Pouze mi řekli že by bylo dobré změnit ustájení na lokaci s nepískovím podložím a nebo tak aby byl pevný travní kořenový systém a nedocházelo ke škubaní i s kořeny a podávat psylium. Tak mě prosím nechytejte za slovo

to jeale základ!!!! a někdo kdo má koně nato hříbata by tohle měl vědět!!! a měl by t vědět ještě před tím ne se něco podělá....

Neregistrovaný uživatel

1.12.2019 23:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

Dotaz napsal(a):
Nechytám, jen jste to sama psala, tak z toho vycházím.

Jo tohle pardon na tohle jsem zapomněla. To bylo v době kdy jsem na stáji chtěla zůstat. A doporučeno minimálně 2 roky za předpokladu že tam zůstanu a pak by se tam vrátila i Sona

Nakonec to dopadlo úplně jinak a po tom co se na stáji začalo dít jsem šla pryč. Zůstává tam jen Zlatka protože mi odmítli vrátit předplacené ustájení. Tak to spadlo i za Soninu na Zlatku

Neregistrovaný uživatel

2.12.2019 00:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

Sophii napsal(a):
to jeale základ!!!! a někdo kdo má koně nato hříbata by tohle měl vědět!!! a měl by t vědět ještě před tím ne se něco podělá....

Na tý stáji vyrostlo několik hříbat a vše bylo ok.

A řekněte to těm dalším lidem co měli stejný problém! Proč furt jen já?

2.12.2019 01:15
Sophii

XXX.XXX.211.203

ti další lidí se tím takhle nechlubí... Ale jasně tak jim vzkažte že já jim vzkazuju, že je to hodně blbej nápad.
To je tak když se tu i často, teď nemusím myslet vás, rozmáhá americkej systém. Paddocky plný písku, tráva prorůstající skrz. Seno hodí na kupičky na zem, nebo do 'seníku' což je z prken utlučená ohrádka stejně ležící na onom písku.
Co na tom, že v USA je tohle problematika stará už víc jak 10 let... tady je to teď velká novina.
mimochodem... víte proč se koním po zapískování doporučuje podávat ono psyllium?

Neregistrovaný uživatel

2.12.2019 01:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.196

Simte co na mě chces vytahnout? Ze jsem mela dohromady pet koni a proc sli pryc? To jsem tu sama verejne zminovala takze zadna novinka. Jinak by me zajimalo jakej pru ser mam dle tebe mit na krku fakt ze jo. Vis o me velky prd mila zlata. A jedinej zdroj kterej o me muzes mit ti tezko rekne neco co ja sama nevim. Tak sup sup sem s tim 😂

2.12.2019 06:58

Na tý stáji vyrostlo několik hříbat a vše bylo ok.

A řekněte to těm dalším lidem co měli stejný problém! Proč furt jen já?

Zapískování se dá poznat dopředu, obvykle se projevuje dlouhodobým průjmem, hubnutím apod. V listopadu k nám přijelo nové hříbě s těmito projevy, veterinářka vytáhla i z konečníku písek. Psyllium pomohlo. Nebylo třeba čekat na koliku...

Mimochodem, zapískované bylo z nedostatku krmení v bývalé stáji. To byl i důvod, proč ho nová majitelka odvážela hned po odstavu, ne až na jaře, jak původně plánovala.

Kobyla měla málo sena, málo mléka, příkrm asi nic moc. Tak (asi nejen) hříbě tahalo zbytky trávy asi i s pískem (hlínou). To šetření na seně bude asi příčina letošního většího výskytu pískových kolik. Výběhy se moc nemění. A kvalitní tráva může být i na pískovém podlaží, stačí nevypásat "do mrtě" a když je málo trávy, nabídnout dostatek sena.

Neregistrovaný uživatel

2.12.2019 07:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Tak po výhrůžkách TO, roznesení soukromé konverzace a neschopnosti rozumné komunikovat končím.

2.12.2019 08:42
Sophii

XXX.XXX.211.203

Tak po výhrůžkách TO, roznesení soukromé konverzace a neschopnosti rozumné komunikovat končím.

A její tatínek ti vyhlásí válku?

Neregistrovaný uživatel

2.12.2019 09:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Sophii napsal(a):
A její tatínek ti vyhlásí válku?

Tatinek ne, vyhlásila mi ji maminka, jestli to tedy vůbec paní ví.

2.12.2019 09:42

Já si myslím, že kdyby Petrina matka věděla jaká její dcera je, jak se prezentuje na internetu, tak ji spíš flakne. Protože žádný normální rodič nebude podporovat dceru v tom, aby se zadluzovala nakupováním a prodavanim hribat. A taky, už vidím, jak ji matka schvaluje sverovani se anonymním lidem na internetu a pak její vyhrožování trestním oznámením apod.
Přitom je to tak jednoduchá rovnice. Nechci aby o mě někdo něco věděl - prostě nic ne zveřejňuju. Ale Petře ten zájem dělá náramně dobře, konečně si ji lidi vsimaji, konečně se s ní baví, to si vždycky přála, být v kolektivu oblíbená. Jen na to jde holt trochu špatným způsobem a odnáší to ty zvířata...

2.12.2019 10:20

Tatinek ne, vyhlásila mi ji maminka, jestli to tedy vůbec paní ví.

Bože to je tyjatr...to musi byt strasne nešťastná rodina pokud vse řeší timto způsobem..no aspoň víme po kom to podávání TO Atlantida má....

Neregistrovaný uživatel

2.12.2019 11:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Ano, je to teatre a můžu za něj prej já, takže se tímto veřejně omlouvám, jdu si hledět sve PSSM hajtry a vůbec všeho, a Atlantida ať si střídá koně jak ponožky a má jich kolik chce, když je to její soukromá věc, budu tedy k tomu lhostejná. Škoda zvířat.

2.12.2019 12:14
Arbora

XXX.XXX.192.218

Dospelý, zárobkovo činný človek, ktorý má zodpovednosť za tri kone a xy ďalších kusov zvierat potrebuje svoje problémy riešiť cez rodičov. Niežeby som si myslela, že je Atlantída psychicky vyrovnaný jedinec, ale... Vždy dokáže prekvapiť.

2.12.2019 14:56
canka

XXX.XXX.35.234

Ano, je to teatre a můžu za něj prej já, takže se tímto veřejně omlouvám, jdu si hledět sve PSSM hajtry a vůbec všeho, a Atlantida ať si střídá koně jak ponožky a má jich kolik chce, když je to její soukromá věc, budu tedy k tomu lhostejná. Škoda zvířat.

Moment moment Couďas,Vám jako vyhrožuje Atlantidy máma trestním oznámením? To snad ne?!
Za dospělou holku řeší problémy maminka?Za to,že jí člověk řekne svůj názor???Tak to je hodně ubohý...

Neregistrovaný uživatel

2.12.2019 15:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Ja furt čekám na tu spinu co na me chce vytahnout a asi se nedockam 😂

2.12.2019 15:10
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Tak ono kydat špínu je tak trochu jako věštit, ale jestli po tom toužíte, tak já si trochu zakydám:
Jako malá jste ukradla nějakou drobnost v hračkářství, dále jste přešla přechod na červenou, alkohol jste poprvé pila před dosažením 18. narozenin, lhala jste příteli, že jste neslyšela mobil, když Vám volal, jídlo, které Vám nechutnalo, jste dala sežrat psovi a jistě jste odmlouvala rodičům. A to by bylo, kdybych se alespoň jednou netrefila. :)
A teď na Vás pošlu svou maminku, aby na Vás taky udělala bububu. :)

2.12.2019 15:18
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Couďasi, vyse... se na Atlantidu a nekažte si advent. A užiívejte si, že jste dospělá a máte mozek v hlavě a můžete si dělat co chcete. I o Vánocích. Taky jsem jako dítě Vánoce zrovna nemusela, matka učitelka, šílené uklízení, pečení když jí to nebavilo a u koní jsem mohla být jen dopoledne, protože se muselo na procházku do města, aby všichni viděli... Dlouho mi trvalo, než jsem pochopila, že si mám v prosinci brát dovolenou, abych viděla denní světlo, užít si koně do spokojenosti a když padne tma, dám se do vánočního cukroví. Mé nejoblíbenější je domácí vaječňák, udělám si ho, jaký chci a kolik chci. U toho si pustím Vtedy sú Vianoce od Darinky Rolincovej (r. 1983), koštuju ten koňak a rozlévám do lahví a u každé vím, pro koho je. Dárky si kupuji sama, jaké chci a kolik chci. I si je zabalím, schovám a zapomenu, co to je😀. Prostě se chvíli věnuji sama sobě a na ostatní... Pak se normálně začnu těšit i na lidi. Jestli chcete, pošlu Vám recept na vaječný koňak a klavírní podklad k Darině.

Neregistrovaný uživatel

2.12.2019 15:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Varaxi napsal(a):
Tak ono kydat špínu je tak trochu jako věštit, ale jestli po tom toužíte, tak já si trochu zakydám:
Jako malá jste ukradla nějakou drobnost v hračkářství, dále jste přešla přechod na červenou, alkohol jste poprvé pila před dosažením 18. narozenin, lhala jste příteli, že jste neslyšela mobil, když Vám volal, jídlo, které Vám nechutnalo, jste dala sežrat psovi a jistě jste odmlouvala rodičům. A to by bylo, kdybych se alespoň jednou netrefila. :)

Ja myslela ten megapruser co vyhrozovala a realny fakta a ne ptakoviny co si nekdo taha z vestecky koule 😂

Neregistrovaný uživatel

2.12.2019 15:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Varaxi napsal(a):

Ale jinak dobrý 😁😁😁😁😁😁

Neregistrovaný uživatel

2.12.2019 15:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

canka napsal(a):
Moment moment Couďas,Vám jako vyhrožuje Atlantidy máma trestním oznámením? To snad ne?!
Za dospělou holku řeší problémy maminka?Za to,že jí člověk řekne svůj názor???Tak to je hodně ubohý...

V podstatě ano, ale nechci nikoho obviňovat, třeba jsem si to jen špatně vyložila.

Neregistrovaný uživatel

2.12.2019 15:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Varaxi napsal(a):

V hračkářství jsem nekradla, s alkoholem to je pravda, příteli jsem nelhala o telefonu, ale úplně o něčem jiném, na červenou mne jednou malém přejelo auto, a rodičům omlouvám dodnes 😛 Na mne je krátká i moje maminka, natož cizí , ale jsem slusné vychovaný člověk, takže se vůči starším chovám slušně ☺️ jinak ano přesné 👍

Neregistrovaný uživatel

2.12.2019 15:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Rif Du Madon napsal(a):
Couďasi, vyse... se na Atlantidu a nekažte si advent. A užiívejte si, že jste dospělá a máte mozek v hlavě a můžete si dělat co chcete. I o Vánocích. Taky jsem jako dítě Vánoce zrovna nemusela, matka učitelka, šílené uklízení, pečení když jí to nebavilo a u koní jsem mohla být jen dopoledne, protože se muselo na procházku do města, aby všichni viděli... Dlouho mi trvalo, než jsem pochopila, že si mám v prosinci brát dovolenou, abych viděla denní světlo, užít si koně do spokojenosti a když padne tma, dám se do vánočního cukroví. Mé nejoblíbenější je domácí vaječňák, udělám si ho, jaký chci a kolik chci. U toho si pustím Vtedy sú Vianoce od Darinky Rolincovej (r. 1983), koštuju ten koňak a rozlévám do lahví a u každé vím, pro koho je. Dárky si kupuji sama, jaké chci a kolik chci. I si je zabalím, schovám a zapomenu, co to je😀. Prostě se chvíli věnuji sama sobě a na ostatní... Pak se normálně začnu těšit i na lidi. Jestli chcete, pošlu Vám recept na vaječný koňak a klavírní podklad k Darině.

Díky, ja mam bezvadnou medovinu ze Starých Hradů, a moje vánoční je Janek a jeho Sliby. Vánoční traumata se časem přepnou, chce to jenom čas, chce to jenom čas čas čas...

neverend

2.12.2019 18:53
neverend

XXX.XXX.213.247

A bude stačit když Atlantida skočí z mostu? Či snad bude potřeba něco brutálnějšího? 😁 Třeba upálení na hranici?😁 Možná jsou stovky ba i tisíce daleko horších lidí kolem zvířat a to i např. chovatelé od kterých by to člověk nečekal a Vy tu řešíte Atlantidu...Zbytečné, bezvýznamné a notabene v roli nezávislého pozorovatele je zřejmé že jsou to již jen útoky osobní a s chovem zvířat již zcela nesouvisející.

Neregistrovaný uživatel

2.12.2019 19:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Stačilo by, kdyby přestala střídat hříbata jako.ponozky, protože nemá schopnosti, nezbavovala se staré nemocné kobyly, přesto že ji tu nadevše milovala, a našla si adekvátního koně své postavě a umu, jednoho, a tomu věnovala to, co má. Pak nikdo neřekne ani popel. Jenže v téhle republice mají holt všichni právo....

2.12.2019 19:42
Dotaz

XXX.XXX.110.146

neverend napsal(a):
A bude stačit když Atlantida skočí z mostu? Či snad bude potřeba něco brutálnějšího? 😁 Třeba upálení na hranici?😁 Možná jsou stovky ba i tisíce daleko horších lidí kolem zvířat a to i např. chovatelé od kterých by to člověk nečekal a Vy tu řešíte Atlantidu...Zbytečné, bezvýznamné a notabene v roli nezávislého pozorovatele je zřejmé že jsou to již jen útoky osobní a s chovem zvířat již zcela nesouvisející.

Jako Meifi překvapujete mne. Brojíte tady proti dostihům, protože tam koně podle vás trpí, brojíte proti jatkám, ale klidně přehlížíte utrpení těch hříbátek a staré kobyly, dokonce to snad hájíte. Co to s vámi je?

2.12.2019 19:48
akscha

XXX.XXX.26.89

Souhlasím s Meifim. Me prave ted stve zaplevelenost snad uz tri temat zbytecnymi osobnimi utoky na Zlatku.

Jo, Zlatka dela spoustu veci spatne a jeste tady o nich porad dokola zbytecne pise. Ale virtualne do ni rypat nepomuze, jak uz ostatne vsichni vime. Navic v kazde druhe vesnici se najde nekdo, kdo se ke konim chova hur nez ona. Takze pokud chce nekdo konat dobro a skutecne mu jde o kone, muze se realizovat ve skutecnem svete a ne tady na diskuzi

Neregistrovaný uživatel

2.12.2019 20:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

akscha napsal(a):
Souhlasím s Meifim. Me prave ted stve zaplevelenost snad uz tri temat zbytecnymi osobnimi utoky na Zlatku.

Jo, Zlatka dela spoustu veci spatne a jeste tady o nich porad dokola zbytecne pise. Ale virtualne do ni rypat nepomuze, jak uz ostatne vsichni vime. Navic v kazde druhe vesnici se najde nekdo, kdo se ke konim chova hur nez ona. Takze pokud chce nekdo konat dobro a skutecne mu jde o kone, muze se realizovat ve skutecnem svete a ne tady na diskuzi

Poradíte jak?

2.12.2019 21:00
akscha

XXX.XXX.26.89

Co jak?

Neregistrovaný uživatel

2.12.2019 21:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

akscha napsal(a):
Co jak?

Jak se dá realizovat boj se zabednenymi lidmi ve prospěch zvířat?

neverend

2.12.2019 21:07
neverend

XXX.XXX.213.247

Dotaz napsal(a):
Jako Meifi překvapujete mne. Brojíte tady proti dostihům, protože tam koně podle vás trpí, brojíte proti jatkám, ale klidně přehlížíte utrpení těch hříbátek a staré kobyly, dokonce to snad hájíte. Co to s vámi je?

Sama jste vyjmenovala mnohé podle mě minimálně nekomfortní stavy pro koně.Tady v republice to tak strašné není,ale v mnohých "vyspělých" zemích světa kůň odzávodí co může a pak putuje do salámu.Och jak lásky plné a citlivé zacházení od těch renomovaných a slavných stájí.A ještě ten transport přes půl světa plný komfortu a skvělé péče.To sorry,ale proti tomu je Atlantida jen slabý čajíček a možná špatně občas koná z nevědomosti,ale tito "pánové" bohužel s plným vědomím a svým způsobem ani nehnou brvou že ten kůň pro ně vydělal celkem spoustu peněz.No a jak dopadla kauza Vondruška? Ten tam mučil koně hlady a co se stalo? Nakecá se toho spousty a jak to dopadlo? Máme sazbu odnětí svobody za týrání zvířat a dostal to ? Ne a ještě pomalu koně dostane zpátky.Tak proto podle mě Atlantida zase tak strašný koncentrák pro koně nebude.🙂 Jsou mnohem horší a dělat se s tím v mezích zákona moc stejně nedá.

2.12.2019 21:12
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Tak počkejte na jaro a popovídáme si o tom, ano? ;)

2.12.2019 21:21
akscha

XXX.XXX.26.89

Coudas - radou (vyzadanou), diskuzi a potom pomoci - fyzickou, financni nebo zdravotni (dost lidi tyrajicich kone ma vlastni, hlavne psychicke, problemy). Jde to blbe, ale taky je potreba si uvedomit, ze kazdy ma narok to zvire chovat "podle sveho", pokud to nepreklacuje platne pravni predpisy.

Tady Zlatka neni nejhorsi z nejhorsich, rady moc neprijima a nebo si z nich nevybira to spravne. Nevidim duvod ji tu porad dokola resit a pranyrovat, kdyz to stejne nema zadny realny smysl. Maximalne se stahne z ifauny, ale kone bude chovat porad stejne. A osobne si nemyslim, ze je nutne ji odsud za kazdou cenu vystipat (ma pravo tu byt stejne jako vsichni ostatni; ona navic temata nepleveli, ale zaklada si nova)

neverend

2.12.2019 21:47
neverend

XXX.XXX.213.247

akscha napsal(a):
Coudas - radou (vyzadanou), diskuzi a potom pomoci - fyzickou, financni nebo zdravotni (dost lidi tyrajicich kone ma vlastni, hlavne psychicke, problemy). Jde to blbe, ale taky je potreba si uvedomit, ze kazdy ma narok to zvire chovat "podle sveho", pokud to nepreklacuje platne pravni predpisy.

Tady Zlatka neni nejhorsi z nejhorsich, rady moc neprijima a nebo si z nich nevybira to spravne. Nevidim duvod ji tu porad dokola resit a pranyrovat, kdyz to stejne nema zadny realny smysl. Maximalne se stahne z ifauny, ale kone bude chovat porad stejne. A osobne si nemyslim, ze je nutne ji odsud za kazdou cenu vystipat (ma pravo tu byt stejne jako vsichni ostatni; ona navic temata nepleveli, ale zaklada si nova)

Taky nechápu proč by sem nemohla chodit a kdyby jen jednu jedinou radu aplikovala do praxe,tak to pro koníky bude lepší než když sem chodit nebude a tudíž ani tu jednu radu nemůže aplikovat.🙂 Prostě člověk nemůže soudit někoho,koho v životě neviděl a i tady je chování Atlantidy možná jen odrazem chování lidí zde k ní.Ona sama musí chtít a vědět na co stačí.Tedy a pokud za moji krátkou historii u koní můžu něco říct,tak mě připadá že péče o koně spíš padá na bedra ustajovatele než majitele? V sobotu jednou týdně tomu koni asi majitel moc neprospěje a pokud je ustajovatel schopen a ochoten koním dát co má,tak majitele kůň ani nepotřebuje.Tedy ne všichni samozřejmě.🙂

2.12.2019 22:01

neverend napsal(a):
Taky nechápu proč by sem nemohla chodit a kdyby jen jednu jedinou radu aplikovala do praxe,tak to pro koníky bude lepší než když sem chodit nebude a tudíž ani tu jednu radu nemůže aplikovat.🙂 Prostě člověk nemůže soudit někoho,koho v životě neviděl a i tady je chování Atlantidy možná jen odrazem chování lidí zde k ní.Ona sama musí chtít a vědět na co stačí.Tedy a pokud za moji krátkou historii u koní můžu něco říct,tak mě připadá že péče o koně spíš padá na bedra ustajovatele než majitele? V sobotu jednou týdně tomu koni asi majitel moc neprospěje a pokud je ustajovatel schopen a ochoten koním dát co má,tak majitele kůň ani nepotřebuje.Tedy ne všichni samozřejmě.🙂

Nikdo ji přece nenutí aby tady nechodila. Může svobodné psát, číst, diskutovat, stejně jako každý jiný. Pokud vím, coudas se pouze zeptala, proč má 3 kone. To je fakt otázka hodná toho, aby ji tu pak napadla maminka z kybersikany a bůhvíceho všeho?

Neregistrovaný uživatel

3.12.2019 06:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

akscha napsal(a):

Psala jste, že se máme zaměřit na své okolí a dělat něco v reálu. Tak jsem se zeptala jak na to, Váš postup jsem několikrát použila, ale po zkušenostech, zvláště té poslední, opouštím ideu pomoci a záchrany a lepší bude ta lhostejnost a starat se sama o sebe. K Atlantidě se dále vyjadřovat nebudu, nemám zapotřebí čelit trestním oznámením a obviňování půlky její rodiny z šikany. Nikdo ji odsud nevyhani, sama stále dokola píše, jak sem chodit nechce a jak jsme tu všichni hrozný. Takže nevím, proč bych za to mohla moct já. A že mam na její chování svůj názor? Mám, stejně jako každej jinej ho má taky, je to každého věc. Až zde zakazou prezentovat veřejně vlastní názory, a pojede se jen v jednom uznaném, budu to respektovat. Zatím jsem si nevšimla, že by se něco takového stalo.

3.12.2019 08:11
Arbora

XXX.XXX.192.218

neverend napsal(a):

On by nebol problém v ničom, keby si sem naozaj chodila po rady a aplikovala ich v praxi. Lenže ona si príde po radu a zároveň má milión výhovoriek, prečo to všetko nejde a následne to spraví úplne opačne, ako jej tu radia. A za pol roka sa to celé zopakuje.

3.12.2019 09:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

neverend napsal(a):
Sama jste vyjmenovala mnohé podle mě minimálně nekomfortní stavy pro koně.Tady v republice to tak strašné není,ale v mnohých "vyspělých" zemích světa kůň odzávodí co může a pak putuje do salámu.Och jak lásky plné a citlivé zacházení od těch renomovaných a slavných stájí.A ještě ten transport přes půl světa plný komfortu a skvělé péče.To sorry,ale proti tomu je Atlantida jen slabý čajíček a možná špatně občas koná z nevědomosti,ale tito "pánové" bohužel s plným vědomím a svým způsobem ani nehnou brvou že ten kůň pro ně vydělal celkem spoustu peněz.No a jak dopadla kauza Vondruška? Ten tam mučil koně hlady a co se stalo? Nakecá se toho spousty a jak to dopadlo? Máme sazbu odnětí svobody za týrání zvířat a dostal to ? Ne a ještě pomalu koně dostane zpátky.Tak proto podle mě Atlantida zase tak strašný koncentrák pro koně nebude.🙂 Jsou mnohem horší a dělat se s tím v mezích zákona moc stejně nedá.

Připomíná mi to, jak si mohli příbuzní "čarodějnice" zaplatit, že jí bude pod krk přivázán pytlík se střelným prachem a ona nezemře na uhoření,ale bude zabita hned zpočátku.
Byla označena za čarodějnici, příbuzní nejspíše také, platili jak mourovatí "péči" ve vězení a ta žena byla nakonec mrtvá a nejspíše se všemi ženskými z příbuzenstva.
Muzeum čarodějnických procesů mám, coby kamenem dohodil.
Ale proč jsem to napsala.
Péče o koně je buď správná nebo špatná.
Nelze být částečně těhotná a nelze tvrdit, že pokud kůň nevypadá nijak strašně, dostane něco do žlabu a nestojí 24/7 ve štontu, tak že je to přece docela ok. Protože jiní jsou mnohem horší.
Buď se starám pořádně nebo jdu od toho! Nejde o starožitný nábytek, který se dá zrestaurovat,ale o ŽIVÁ zvířata. Zničený kůň,je zničený kůň. A zničené hříbě si ponese následky na celý život.
Takže to, že se Petra nestará správně, navíc, když jí tu radí zkušení, tak to je tuplem hnusné.

K těm utraceným dostihovým koním, co jdou po karieře na jatka.
Cca před měsícem jsem viděla A1/1, který tedy běhal jen chvilku, teď má 21 roků. Ta jatka jsou, proti tomu, co teď žije, velmi milosrdná. A takových koníků jsou po světě statisíce.
Za mě je rychlá smrt mnohem humánnější, než ta agonie, co většina z nich před svou pozdější smrtí, zažívá.

3.12.2019 09:46
Žofi

XXX.XXX.42.114

sisi58 napsal(a):
Připomíná mi to, jak si mohli příbuzní "čarodějnice" zaplatit, že jí bude pod krk přivázán pytlík se střelným prachem a ona nezemře na uhoření,ale bude zabita hned zpočátku.
Byla označena za čarodějnici, příbuzní nejspíše také, platili jak mourovatí "péči" ve vězení a ta žena byla nakonec mrtvá a nejspíše se všemi ženskými z příbuzenstva.
Nelze být částečně těhotná a nelze tvrdit, že pokud kůň nevypadá nijak strašně, dostane něco do žlabu a nestojí 24/7 ve štontu, tak že je to přece docela ok. Protože jiní jsou mnohem horší.
Buď se starám pořádně nebo jdu od toho! Nejde o starožitný nábytek, který se dá zrestaurovat,ale o ŽIVÁ zvířata. Zničený kůň,je zničený kůň. A zničené hříbě si ponese následky na celý život.
Takže to, že se Petra nestará správně, navíc, když jí tu radí zkušení, tak to je tuplem hnusné.

Cca před měsícem jsem viděla A1/1, který tedy běhal jen chvilku, teď má 21 roků. Ta jatka jsou, proti tomu, co teď žije, velmi milosrdná. A takových koníků jsou po světě statisíce.
Za mě je rychlá smrt mnohem humánnější, než ta agonie, co většina z nich před svou pozdější smrtí, zažívá.

Sisi - ámen! Naprostý souhlas s Vámi!

3.12.2019 10:35
akscha

XXX.XXX.26.89

Sisi - ja souhlasim, az na to, ze neni jen jedna spravna pece o kone. To je jako rict, ze dite lze vychovat jen zpusobem xy. Ponechme ted stranou Zlatku, ale mozna prave tohle plodi tolik problemu mezi konaky, protoze kazdy ma svuj zpusob, ktery povazuje za jediny spravny. Pritom kdyby to delal o neco jinak, zrejme by se nestalo vubec nic.

Neregistrovaný uživatel

3.12.2019 12:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Za možnost "chovat koně jinak" považuji že třeba s koněm závodím, tak se ho snažím chránit před zraněním, nebo s koněm nedělám vůbec nic, tak si užívá života, mám koně 24/7, nebo 12/12, nebo jinak, ale vždy ty koně mají plnou základní péči, kterou bud zaplatím ustajovateli a nebo mu ji věnuji na vlastním. Kůň je zdravý, vychovaný, a vím, co s ním. Pak neřeknu nikomu ani půl slova. Ale nezlobte se, zničit koně, pak už se mi nehodí, tak naschle, nebo pomoz mi, já si s ním neporadím, jistě, udělej to takhle, ne j to takhle dělat nechci, to už není o toleranci jiného způsobu chovu, ale o rane lopatou mezi oči, aby se rozsvítilo. S diagnostikou problému "jen já to dělám správně a nikdo jiný" souhlasim a také v tom vidím problém.

3.12.2019 17:37
Pipilota

XXX.XXX.46.93

akscha napsal(a):
Sisi - ja souhlasim, az na to, ze neni jen jedna spravna pece o kone. To je jako rict, ze dite lze vychovat jen zpusobem xy. Ponechme ted stranou Zlatku, ale mozna prave tohle plodi tolik problemu mezi konaky, protoze kazdy ma svuj zpusob, ktery povazuje za jediny spravny. Pritom kdyby to delal o neco jinak, zrejme by se nestalo vubec nic.

To je tak strašně obecné... každý způsob držení koní má nějaké klady a zase i zápory. Jde o to, že když např. mám tažáky 12/12 s tím že na noc jsou v prostorných venkovních boxech, tak většině to bude vyhovovat - ALE dušnému už ne. A celé je to o tom, že v momentě kdy mám ve vlastnictví dušného koně, musím mu zajistit kvalitní prostředí ideálně 24/7.
Jenže dnes je spousta vlastníků koní kteří nedokáží posoudit vhodnost prostředí pro svoje zvíře. Neumí posoudit podmínky ustájení ještě než si tam dají koně, ani neví jak má vypadat ideál a který nedostatek lze tolerovat a co už ne atd. Potom s koněm střídají stáje co půl roku a to je taky týrání nedopřát tomu zvířeti klidné vztahy ve stádě... a pak jde všecko dolů... Končívá to velkým fňukáním a posláním koně k dalšímu majiteli. S tím že problémového si většinou koupí zas neználek. Tohle upadání povědomí o chovu a držení koní mě hrozně štve - protože už vidím, že to dopadne jako s pejskaři (psa má každá rodina, ale psa co má svou práci je vychovaný a vycvičený, zdravý a správně krmený aby pohledal)

3.12.2019 19:27
Sophii

XXX.XXX.168.82

jednou je tohle diskuze tak se tu diskutuje.. Jednou prostě je to tak a netřeba tvrdit opak, lidi mají rádi drama a rádi se nípou v cizích věcech, a tak se tu nípeme v cizích věcech. jednou se lidem něco nelíbí z nějakého důvodu tady třeba z důvodu welfare zvířee tak k tomu máme co říct...
Od toho diskutování je. Možná je to hnusný ok, ale tak trochu si za to člověk může i sám. Tím jak se chová a jak se prezentuje a když toho člověka znáte a najednou zase udělá něco, nad čím vám jen zůstává rozum stát no tak se podělíte, je tu i plno témat o jiných lidech co něco udělali. ale je tu jen jedna holka, která si honí ego na zvířatech, a jakýkoliv neúspěch není její vina ale všech ostatních okolo. Kovářů, ustajovatelů, bývalých majitelů.... ona je samaritánka co je všechny zachránila, a pak se jich zbavila když byli až moc nároční na péči a práci... nebo nedostali prémie.
Nemusíme to řešit? no jo nemusíme, ale jak už sem řekla na začátku myslím si, že je to taková, neříkám že příjemná, lidská vlastnost že rádi řeší dramata. A kde jinde než na diskuzi jek tomu dobré místo.

3.12.2019 20:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

akscha napsal(a):

Ale souhlasíte, že správně chovaný koník (ať už je to správné takové, či makové) je koník spokojený, pěkný, zdravý (jak jen kůň může být ) s jasným okem a "veselou myslí" ?!
Způsobu, jak se k tomu dopracovat, je přehršel, neboť každý kůň je jiný a může mít jiné nároky. Výsledkem pak je kůň, na kterého je radost pohledět.

neverend

3.12.2019 21:28
neverend

XXX.XXX.213.247

sisi58 napsal(a):

No vidíte Sisi a tehdy se ale upalování čarodějnic považovalo za správné a normální.🙂 Až později se přišlo na to že je to blbost.Stejným způsobem se lidstvo pomalu vyvíjí dál a co bylo normální před 50 lety dnes začíná být mírně řečeno "divné".Koně už přestávají být hospodářská zvířata a většina lidí je má ve stejné rovině jako psa.Prostě PET kategorie.Jinak na smrt mám asi zcela jiný pohled.Mám i daleko lepší řešení kam s koněm co vydělal prachy a teď se mu odvděčím smrtí a to ještě že ho šoupnu do transportu bůh ví kam.Prostě se nenarodí a bohužel nevydělá peníze,ale zase nebude třeba řešit kam s ním.🙂 Notabene je to podlost a zavržení hodné jednání zacházet takhle s někým,kdo např. léta živil mě i mou rodinu.Bohužel takový člověk se mi hnusý už jako bytost a přemýšlel bych do jakého transportu ho strčím až bude "k ničemu"🙂 Mrkněte na YTB kolem toho a uvidíte že Atlantida je fakt slabý odvar.

3.12.2019 22:36
Sophii

XXX.XXX.168.82

neverend napsal(a):
No vidíte Sisi a tehdy se ale upalování čarodějnic považovalo za správné a normální.🙂 Až později se přišlo na to že je to blbost.Stejným způsobem se lidstvo pomalu vyvíjí dál a co bylo normální před 50 lety dnes začíná být mírně řečeno "divné".Koně už přestávají být hospodářská zvířata a většina lidí je má ve stejné rovině jako psa.Prostě PET kategorie.Jinak na smrt mám asi zcela jiný pohled.Mám i daleko lepší řešení kam s koněm co vydělal prachy a teď se mu odvděčím smrtí a to ještě že ho šoupnu do transportu bůh ví kam.Prostě se nenarodí a bohužel nevydělá peníze,ale zase nebude třeba řešit kam s ním.🙂 Notabene je to podlost a zavržení hodné jednání zacházet takhle s někým,kdo např. léta živil mě i mou rodinu.Bohužel takový člověk se mi hnusý už jako bytost a přemýšlel bych do jakého transportu ho strčím až bude "k ničemu"🙂 Mrkněte na YTB kolem toho a uvidíte že Atlantida je fakt slabý odvar.

víte, mám trochu problém s tím že lidi je máj jako psa... jsou lidi co maj psa a ten vztah k tomu psovi je taky špatný...
Ostaně Petra má taky psa... a jak ten es vlastně skončil.. možná někde s elektrickým obojkm aby neutíkal?

neverend

3.12.2019 23:35
neverend

XXX.XXX.213.247

Sophii napsal(a):
víte, mám trochu problém s tím že lidi je máj jako psa... jsou lidi co maj psa a ten vztah k tomu psovi je taky špatný...
Ostaně Petra má taky psa... a jak ten es vlastně skončil.. možná někde s elektrickým obojkm aby neutíkal?

V tom případě to se zvířaty neumí univerzálně a dostala by do občanky "razítko" zákaz chovu všeho živého.🙂 Mě tedy taky utíkala Bella co jsem přivezl z útulku a dokonce jsme se sousedy vlastně sdíleli nějakou dobu jednoho psa,ale to chtělo zase jen čas.Rozhodla se bydlet nakonec trvale u mě a je pokoj.😁 Teď milionový pes a kamarád až za hrob.

4.12.2019 00:31
Sophii

XXX.XXX.168.82

to by bylo hezké takové razítko...jako já si myslím že ti hlodavci sou v poho... ale ty větší a dražší zvířata...

4.12.2019 00:53
Sophii

XXX.XXX.168.82

ale teď změna...
Víte co tak trochu mě, ne úplně štve, ale spíš to nechápu?
Zbytečné držení hřebců hřebci... A tím teď ani nemyslím tu konkrétní princeznu, co si naivně myslí e udělá z hřebce lemeníka protože je prémiovanej....
Ale celkově... jo, pochopím to právě u plemeníků, jasně že takocého koně se vyplatí mít jako hřebce.
Já mluvím o lidech, co prostě mají koně, je to hřebec, nesportuje, nepřipouští, často ani nemá žádný původ a je to kříženec, a je to jen takovej rekreační 'parťák'.
A najednou ho chtějí prodat. A tomu koni je třeba 16 let... a co teď? Do stáda ke kobylám nemůže. Po vykastrování může stále hřebčit a mít hřebčí manýry... většinu svého života byl zřejmě možná i separovanej od ostatních...
Přijde mi to prostě takový že nechápu proč. Jednak tomu koni nijak fakt že je hřebec neprospěje, myslím si že právě naopak, protože v tu chvíli jsou značně omezené možnosti kam koně ustájit, někde ve smíšeném stádě je pak hřebec sám. Člověk si tím vlastně může i přidělat starosti, protože hřebce páskové hrazení neudrží, takže potřebuje pořádnou, pevnou a vysokou ohradu (a stejnak už sem viděla hřebce jak to prorval dřevěným hrazení za kobylama, že mu div tu rozervanou plec nemuseli zašívat), někteří hřebci se nesnesou ani s valachy...
Taky si tím zbytečně zužují trh zájemců v případě prodeje, protože kdo by vlastně chtěl mít starost dospěým hřebcem, který není plemeník a ani jím být nemůže.
O faktu, že co sem zatím viděla tak si tyhle 'zbytečné' hřebce drží lidi kteří toho o koních, neříkám že moc neví, ale nejsouto žádní profíci, a hřebce mají asi fakt jen k chlubení se, jé hele mám hřece... raději nemluvit.

Neregistrovaný uživatel

4.12.2019 01:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

Sophii napsal(a):

Mě pes neutíkal ze zahrady. Pouze měl zálibu štvát zvěř a byl neodvolatelný. To jsme vyřešili bez použití elektriky ale pouze za pomoci zvukového a vibračního signálu. V životě jsem nemusela použít elektriku jako takovou. Jinak pes se má velice dobře stačí se optat. foto Letošní léto.

Víte co je zvláštní? Když si tak neberu k srdci vaše rady. Jak je možné že jsem si nechala poradit ohledně krmiva? Jen jsem použila soukromou konverzaci. Chovám se tu tak jak vy se chováte ke mě.

Již několikrát jste mě zatáhli za diskuzí tak čemu se divíte? Že s některými z vás nechci nic mít čemu se divíte.

A ano zlatku jsem se po poradě s vetem rozhodla darovat kamarádce. Vím kam půjde a vše je smluvně ošetřené. Taky si dovolím připomenout že já nejsem ta co co kobylu zkazila! Já dostala 16letou problémovou hubenou kobylu a ještě dušnou. Já nejsem schopná Zlatce poskytnout podmínky tak aby žila bez toho aby se dusila. Mám být s**vině a koukat se na její utrpení? Ne radši jí najdu domov tak aby žila bez problému a dělala dalších x let někomu radost.

k mojí matce. Vy by jste se svojí dcery nezastali?

Jo A Kay Tee je fajn že si myslíte že hřebeček je problémový kdopak vám to nakukal?
Hřebeček je absolutní zlatíčko. Hračička po tatínkovi ale problémoví opravdu není. Zná základní návyky a víc po něm nechci. Klidně si to ověřte u chovatelky když jí tak ráda a často otravujete

A k těm nevychovaným zdevastovaným hříbatům budte konkrétní krom toho Storma který žije plnohodnotně.

4.12.2019 02:00
Sophii

XXX.XXX.168.82

ano ano... kobyla co před tímna všech fotkách jezdila jen na stihle ale u vás se z ní spala nerví psychotická kobyla co musela začít jezdit na páce.... ale jistě vy ste ji dostala probléovou... nic není vaše vina. Vůbec nic.

4.12.2019 02:04
Dotaz

XXX.XXX.110.146

neverend napsal(a):
V tom případě to se zvířaty neumí univerzálně a dostala by do občanky "razítko" zákaz chovu všeho živého.🙂 Mě tedy taky utíkala Bella co jsem přivezl z útulku a dokonce jsme se sousedy vlastně sdíleli nějakou dobu jednoho psa,ale to chtělo zase jen čas.Rozhodla se bydlet nakonec trvale u mě a je pokoj.😁 Teď milionový pes a kamarád až za hrob.

Myslím, že "jí to nejde se zvířaty", jsme si tu všimli všichni už dávno. Teda mimo vás. Ona toho psa nemá krátce, má ho léta a pokud vzniklý problém chce řešit el. obojkem, je to podle vás v pořádku?

Jinak když už se tu bavíme tedy o těch hříbátkách a můžeme se zeptat, sama k tomu vybízíte, tak já se zeptám, aspoň to osvětlíte a zabrání se dohadům.

Zajímaly by mne důvody, proč jste jednotlivé koníky dávala pryč, uváděla jste důvody převážně zdravotní a psychické.

Hřebeček Storm - tam jste řešila postoj. Proč jste ho dala pryč? A jak je na tom s postojem nyní, přetrvávají problémy?

Pak Soňa, tam tedy víme o dvou kolikách a ortopedických problémech - co bude s kobylkou dál? Bude jen PET společníkem, bude v budoucnu ježděna, ponecháte si ji?

Ten flekatý koník u vás také dlouho nepobyl, jaké byly jeho problémy, že jste ho předala dál?

První kinský hřebeček, toho jste vlastnila měsíc možná dva, proč byl odejit? Také ze zdrav důvodů?

A poslední hřebec, Gasper, to bude tedy v budoucnu váš jezdecký parťák místo Zlatky? Má on nějaké problémy, nebo je zcela zdráv?

Zlatka tedy jde k někomu čistě jen na důchod, nebo třeba ještě na hříbátka? Vím, že jste nechtěla, aby další hříbata měla, jen nevím, jestli to ještě potom ovlivníte. Jestli máte tedy jistotu, že jde Zlatka na lepší a bude o ni dobře postaráno vč. nákladnější léčby.

Neregistrovaný uživatel

4.12.2019 03:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

Dotaz napsal(a):
Myslím, že "jí to nejde se zvířaty", jsme si tu všimli všichni už dávno. Teda mimo vás. Ona toho psa nemá krátce, má ho léta a pokud vzniklý problém chce řešit el. obojkem, je to podle vás v pořádku?

Jinak když už se tu bavíme tedy o těch hříbátkách a můžeme se zeptat, sama k tomu vybízíte, tak já se zeptám, aspoň to osvětlíte a zabrání se dohadům.

Zajímaly by mne důvody, proč jste jednotlivé koníky dávala pryč, uváděla jste důvody převážně zdravotní a psychické.

Hřebeček Storm - tam jste řešila postoj. Proč jste ho dala pryč? A jak je na tom s postojem nyní, přetrvávají problémy?

Pak Soňa, tam tedy víme o dvou kolikách a ortopedických problémech - co bude s kobylkou dál? Bude jen PET společníkem, bude v budoucnu ježděna, ponecháte si ji?

Ten flekatý koník u vás také dlouho nepobyl, jaké byly jeho problémy, že jste ho předala dál?

První kinský hřebeček, toho jste vlastnila měsíc možná dva, proč byl odejit? Také ze zdrav důvodů?

A poslední hřebec, Gasper, to bude tedy v budoucnu váš jezdecký parťák místo Zlatky? Má on nějaké problémy, nebo je zcela zdráv?

Zlatka tedy jde k někomu čistě jen na důchod, nebo třeba ještě na hříbátka? Vím, že jste nechtěla, aby další hříbata měla, jen nevím, jestli to ještě potom ovlivníte. Jestli máte tedy jistotu, že jde Zlatka na lepší a bude o ni dobře postaráno vč. nákladnější léčby.

Znova opakuji v životě jsem nepoužila elektrický impuls. Používala jsem pouze zvukoví nebo vybrační impuls který mi pomohl aby mi pes věnoval pozornost a vrátil se mi. Ted mohu jít bez obav do lesa i pole a pes mě poslechne.

Jinak kobyla byla ježděná na olivě ale musela být vyvazovaná. Já používala páku pouze vyjímečně. Huberta jsem zvolila bezpečnost protože kobyla nerada chodí v zadu a myslím že byla důležitá bezpečnost kobyly, mě i okolí. Jinak mám sněhuláka.

Dark je syn mojí zlatky toho jsem prodala protože jsem chtěla odkoupit Zlatku. Odcházel v pořádku se základními návyky.

Storm - Tam se defakto postoj neřešil. řešil se tam vzniklí špalek vlivem rychlého růstu. Bylo tam hodně aspektů a poslední kapka byla pro stav koně že přes zákaz mě i veta ustajovatel koni píchl ATB na neprovalený absces. Když se přeustájil do měsíce začali potíže znova přivolaný vet chtěl koně utratit. Koně jsem darovala kde mám v darovací smlouvě napsáno ( Smlouvu vyhotovil nový majitel s jejich veterináře ) že uvedené zdravotní problémy byli způsobeny rychlím růstem a hříbě nejeví známky dle konzorcia veterinárního lékaře žádné známky týrání

Sona ukáže čas předpokládá se že bude plně jezditelná je to bez následků. Nemá ani kýlu a to jsme to předpokládali. Prozatím tedy lze i dle veta počítat že jezdecky využitelná bude. Nic nenasvědčuje opaku. Ale i kdyby byla jen na sekání tak tu si nechám. Jediný ortopedický problém je tendence na dříve přestrouhané přední noze špalkové kopyto ale to se pravidelně 3-6 týdnů rovná. Na klinice paní doktorka na stav noh konstatovala že to není žádná katastrofa.

Se strakáčem jsem si nesedla. I lidi na stáji ho hodnotili jako asociála. Bál se všeho a všech. Chytit ho ve výběhu práce na hodinu. Od začátku si rozuměl s nýnější majitelkou. Byl to koník pro jednoho pána s prací každý den. Já se tam každý den dostat nemohla. Udělala jsem jedině dobře. Jsou to sehraný tým.

Monet M Kinský. Myslím že hřebec hodnocený panem Chýlem jako výrazně ušlechtilí s výrazně slabou holení nebyl pro mě dobrá volba. V roce a půl už lze předpokládat že by to nebyl žádný mohutný koník. Byl ve své kategorii na NP nejmenší a nejdrobnější. Vžtyt ten Gasper je 2x tak mohutnější a pomalu stejně vysoký a je o rok mladší. Hodnocení mám na telefonu natočené.

A ke Gassíkovi je to zdravé otužilé hříbě. Na nové stáji máme kováře v místě takže okamžitě se mohou srovnat nesrovnalosti. Jinak je to veselé hříbě hračička ale určitě není problémoví. Zná základní návyky. Musí se na něj pomalu ale do budoucna to bude můj parták. Možná ho nechám projít i třeba sportem aby se ukázal. Nicméně neplánuji aby byl plemeníkem

Neregistrovaný uživatel

4.12.2019 03:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.138

Porad cekam Petro na tu spinu co na me chces vytáhnout. Asi se nedockam co.
Jinak chovatelku neotravuju známe se x let. Mela jsem od ni tri kone. A zajimalo by me ktera tvoje kamaradka si Zlatku vezme protoze Eva to nebude. A jsem zvedava kde takovyho svetce chces najit co se ujme staryho nepouzitelnyho zvirete do kteryho se cpou leky.

4.12.2019 04:05
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Děkuji za odpověď.

Neregistrovaný uživatel

4.12.2019 04:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

Jinak chovatelku neotravuju známe se x let. Mela jsem od ni tri kone. A zajimalo by me ktera tvoje kamaradka si Zlatku vezme protoze Eva to nebude. A jsem zvedava kde takovyho svetce chces najit co se ujme staryho nepouzitelnyho zvirete do kteryho se cpou leky.

Co to tu kecáš? Na tvou úroven se nesnížím jsi ubohá. Kde ty koně máš co? Musela si je prodat protože si na to neměla peníze. Kdo by měl když se ti stalo co se ti stalo. A nesoudím tě! Ba naopak je mi tě i líto. A moc dobře vím že si toho hřebce chtěla. Do kobyly se léky cpát nemusí! Běž si množit radši ty své hadice. Ty máš dost svých problémů víc než já tak se v první řadě podívej do zrcadla ty nádhero

Neregistrovaný uživatel

4.12.2019 04:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

Dotaz napsal(a):
Děkuji za odpověď.

Tak tohle není tajemství

Neregistrovaný uživatel

4.12.2019 05:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.138

Co to tu kecáš? Na tvou úroven se nesnížím jsi ubohá. Kde ty koně máš co? Musela si je prodat protože si na to neměla peníze. Kdo by měl když se ti stalo co se ti stalo. A nesoudím tě! Ba naopak je mi tě i líto. A moc dobře vím že si toho hřebce chtěla. Do kobyly se léky cpát nemusí! Běž si množit radši ty své hadice. Ty máš dost svých problémů víc než já tak se v první řadě podívej do zrcadla ty nádhero

O dluzich pomlc mas toho na triku dost. Proc sli kone pryc a jak na me padla insolvence tajny neni. Gase sem koupit nechtela jen jsem rekla ze shanet ted kone sla bych do nej. Ne ze ho chci. Kapku rozdil. Poslouchej poradne. A do zrcadla se koukam s cistym svedomim. Normalni zenska s normální vahou.
Problemy? Ze o zadnejch nevim. Insolvence konci. Chlap jr super, dite zdravy. Zvirata mam v kondici a parej se ostoset. Ja jsem naprosto v pohodě 😉

4.12.2019 05:41
Sophii

XXX.XXX.168.82

to je vtipné... hlavně že před tím byl Monet mohutný, a vhodný a psala si hromadě lidí a všichni ti řekli, že vyroste a bude mohutný a všem si to takhle říkala...
Do Zlatky se léky necpou? Jakože do dušné, dvacetileté kobyly, kterou dáváte pryč po dohodě s veterinářem ste nedávala žádné léky? A kortikoidy teda nejsou léky?

Neregistrovaný uživatel

4.12.2019 07:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2

Sophii napsal(a):
to je vtipné... hlavně že před tím byl Monet mohutný, a vhodný a psala si hromadě lidí a všichni ti řekli, že vyroste a bude mohutný a všem si to takhle říkala...
Do Zlatky se léky necpou? Jakože do dušné, dvacetileté kobyly, kterou dáváte pryč po dohodě s veterinářem ste nedávala žádné léky? A kortikoidy teda nejsou léky?

Letos se dávali ale když vám dušného koně nakrmí plesnivím senem do toho tam prášilo. Jde o menežment a evidentně tam s tím byl problém.

K Monetovi bylo mi řečeno že to doroste, ale tak co. Na přehlídce to vyvrátili.

Neregistrovaný uživatel

4.12.2019 07:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Letos se dávali ale když vám dušného koně nakrmí plesnivím senem do toho tam prášilo. Jde o menežment a evidentně tam s tím byl problém.

Ten matros co mas je koukam skvelej.

4.12.2019 07:09
Sophii

XXX.XXX.167.28

A opět cizí vina... Asi ilumináti

4.12.2019 07:32
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Takže Zlatka je nyní taky v novém ustájení?

4.12.2019 08:05

Pipilota napsal(a):
To je tak strašně obecné... každý způsob držení koní má nějaké klady a zase i zápory. Jde o to, že když např. mám tažáky 12/12 s tím že na noc jsou v prostorných venkovních boxech, tak většině to bude vyhovovat - ALE dušnému už ne. A celé je to o tom, že v momentě kdy mám ve vlastnictví dušného koně, musím mu zajistit kvalitní prostředí ideálně 24/7.
Jenže dnes je spousta vlastníků koní kteří nedokáží posoudit vhodnost prostředí pro svoje zvíře. Neumí posoudit podmínky ustájení ještě než si tam dají koně, ani neví jak má vypadat ideál a který nedostatek lze tolerovat a co už ne atd. Potom s koněm střídají stáje co půl roku a to je taky týrání nedopřát tomu zvířeti klidné vztahy ve stádě... a pak jde všecko dolů... Končívá to velkým fňukáním a posláním koně k dalšímu majiteli. S tím že problémového si většinou koupí zas neználek. Tohle upadání povědomí o chovu a držení koní mě hrozně štve - protože už vidím, že to dopadne jako s pejskaři (psa má každá rodina, ale psa co má svou práci je vychovaný a vycvičený, zdravý a správně krmený aby pohledal)

Vidím to velice podobně - u koní i psů.

4.12.2019 08:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jak už jsem psala, koně mají zázračnou schopnost, se dát do kupy. Jen to chce ty správné podmínky. A naopak. Z krásného koně bleskurychle uděláte nepoužitelnou trosku.
Takže mi něco říká, že pokud by šla kobyla k tomu správnému majiteli, stále by byla,po rekonvalescenci, používatelná. Mohl by z ní být príma rekre kůň,na couračky.

4.12.2019 08:41

Petro, je vidět, že nemáte tušení, CO je problémova kobyla. Vzhledem k tomu, co všechno s vama snese, jaké chování, drndani na zádech, huberty atd. Je to naprosto normální hodná kobyla.
Ale třeba na to jednou přijdete, že to ze s vama kobyla někam zdrhne hned neznamená, že je problémova... A pokud na ni před vámi jezdily děcka, jakoze jezdily, tím tuplem ten kůň nemůže mít post "problémový".
Nebojte, mladosi vám to třeba vysvětlí 🙂

4.12.2019 08:55

Mě furt nejde do hlavy, že poté, co si tu veřejně několikrát vylije srdce, přidá fotky, dostane k tomu patřičné komentáře, tak volá maminku, aby to vyřešila a udělala bububu....

4.12.2019 09:08
kapička

XXX.XXX.87.86

Já si teď vzpomněla na první řadu Kočka není pes. Snesu hodně,ale tenhle díl jsem měla co dělat dokoukat

Z jiného soudku. Proč myslíte, že je dneska běžný, když si každý druhý pořizuje koně? Ten prvotní impuls. Něco jako byla dříve slepice nebo vejce. Bylo to tím, že skončili kvalitní kluby a lidi hledali alternativu a nebo se lidi odmítli přizpůsobovat, koupili si koně ( a přizpůsobují se ustajovateli) a tím začali mizet kvalitní JK?
Já o sobě vím, že jsem lehce divná, ale nějak mi nedává smysl mít koně v běžném komerčním ustájení a dostat se k němu maximálně 2x týdně... A to jsem člověk, který zastává názor, že pro koně je nejdůležitější spokojené stádo, seno a voda, nějaký člověk až kdesi na konci požadavků spokojeného koně.

Neregistrovaný uživatel

4.12.2019 09:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Chybovat je lidské, chybám se člověk učí, za předpokladu, že svou chybu dokáže uznat a umí být sebekritický. Zde na ifaune je dohledatelné, že slečna Petra chyby stále opakuje, dva (možná více) roky je to stále dokola, a vždy to končí stejně. Víc psát nebudu.
Snad jen, abych nebyla jako vy, Atlantido, tak já na vaši otázku ohledně hřebečka odpovím. Nevzala jsem nikde, že je váš hřebeček problemovÍ , napsala jsem vám, že hřebec je na výchovu složitý. A to, co mi píše vaše matka není zastání, kdyby vám opravdu chtěla pomoct, najde jiné řešení a ne že bude svou dceru ještě podporovat v tom, že veřejné na net cizím lidem vybleje osobní detaily.
O psu raději mlčím, jakožto bývalý profesionální našeptávač psů by mne muselo už je.bnout, když bych se zabývala takovými lidmi. A jestli si slečna sehnala elekteiku na borderku, ruce bych urazila tomu, kdo ji tu elektriku podstrčil.

Neregistrovaný uživatel

4.12.2019 09:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

kapička napsal(a):
Já si teď vzpomněla na první řadu Kočka není pes. Snesu hodně,ale tenhle díl jsem měla co dělat dokoukat

Z jiného soudku. Proč myslíte, že je dneska běžný, když si každý druhý pořizuje koně? Ten prvotní impuls. Něco jako byla dříve slepice nebo vejce. Bylo to tím, že skončili kvalitní kluby a lidi hledali alternativu a nebo se lidi odmítli přizpůsobovat, koupili si koně ( a přizpůsobují se ustajovateli) a tím začali mizet kvalitní JK?
Já o sobě vím, že jsem lehce divná, ale nějak mi nedává smysl mít koně v běžném komerčním ustájení a dostat se k němu maximálně 2x týdně... A to jsem člověk, který zastává názor, že pro koně je nejdůležitější spokojené stádo, seno a voda, nějaký člověk až kdesi na konci požadavků spokojeného koně.

Naprosto s Vámi souhlasím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík