Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.10.2020 01:15
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
On je hřebec hodně vysoký paní drobounká a souhlasím s tím že se na něm sedět nemělo doma budiž ale před lidmi to ne no. Já na doprovodný program nebyla tak nevím. Paní mi sice nesedí ale zvíře je její tak co člověk může dělat

Ale jestli zatěžujete koně doma nebo veřejně - to je tomu pohybovému aparátu jedno, ne?

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.10.2020 01:20

Dotaz napsal(a):
Ale jestli zatěžujete koně doma nebo veřejně - to je tomu pohybovému aparátu jedno, ne?

to sice ano ale nebyla by na očích že na něm sedí sedá s tím nic neuděláme bohužel. Je její je v dobré kondici a na tom bohužel vše stojí

13.10.2020 05:02
canka

XXX.XXX.215.5

to sice ano ale nebyla by na očích že na něm sedí sedá s tím nic neuděláme bohužel. Je její je v dobré kondici a na tom bohužel vše stojí

Co s tím má jako společného to,že je v dobré kondici?Takže protože je 2- letý kůň v dobré kondici,tak na něm budu jezdit?Nehledě na to,že je to mladé zvíře,které si má ještě užívat bezstarostné mládí? Nějaká kondice je přece hovadina sakra...to s tím vůbec nesouvisí...Asi je to nějaký trend,nechápu....proč se jako v klidu nemůže počkat,až kůň dosáhne určitého věku a doroste(dle plemene) a pak začít jezdit?Proč takovýhle typy slečen jako tady ta na přehlídce nevydrží počkat?Svědí je zadek nebo co?

Za mě takhle mladému koni na záda leze akorát tak zamindrákovaný idiot,co nerespektuje svého koně a jeho potřeby....

Coudas

13.10.2020 07:41
Coudas

XXX.XXX.87.254

"Za mě takhle mladému koni na záda leze akorát tak zamindrákovaný idiot,co nerespektuje svého koně a jeho potřeby...."
Diky Canko za definici, konecne jsem se o sobe neco dozvedela.

13.10.2020 08:39
Slon Indický

XXX.XXX.253.118

No ale to, že je kůň vysoký neznamená, že by bylo ok na něj sedat ve dvou letech, byť doma! Ve dvou letech nemá uzavřené růstové štěrbiny ani náhodou, a to, že je na svůj věk vysoký a rychle roste je naopak přitěžující okolnost. Čím je kůň vyšší a mohutnější, tím víc má problém jeho tělo ten růst kvalitně dotovat. Vysocí a mohutní koně by se měli obsedat naopak později.
A třeba v Německu je debata o tom, že teplokrevníci by měli zkoušky dělat ve čtyřech letech, protože podle moderních poznatků je třeba vývoj páteře dokončen až v 6 letech, tj předčasné zatěžování nezralých hřbetů koní vede k nárůstu diagnóz kissing spines a podobně.
Osobně kdybych si kupovala mladého koně pro sebe, obsedám v pěti letech nejdřív. Vzhledem k tomu, co dnes o růstu koní víme, mi přijde schvalování ježdění na dvouletých koních hodně krátkozraké.

13.10.2020 08:45
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Jestli je ten hřebec velký, tím hůř. Velký kůň potřebuje víc času, aby všechno dorostlo, jak má, a aby se s tím naučil fungovat. Na tom koni rostou, sílí a vyvíjejí se i tkáně, které nejsou zvenčí viditelné - a u velkých koní to trvá déle.

13.10.2020 08:49

Slon Indický napsal(a):
No ale to, že je kůň vysoký neznamená, že by bylo ok na něj sedat ve dvou letech, byť doma! Ve dvou letech nemá uzavřené růstové štěrbiny ani náhodou, a to, že je na svůj věk vysoký a rychle roste je naopak přitěžující okolnost. Čím je kůň vyšší a mohutnější, tím víc má problém jeho tělo ten růst kvalitně dotovat. Vysocí a mohutní koně by se měli obsedat naopak později.
A třeba v Německu je debata o tom, že teplokrevníci by měli zkoušky dělat ve čtyřech letech, protože podle moderních poznatků je třeba vývoj páteře dokončen až v 6 letech, tj předčasné zatěžování nezralých hřbetů koní vede k nárůstu diagnóz kissing spines a podobně.
Osobně kdybych si kupovala mladého koně pro sebe, obsedám v pěti letech nejdřív. Vzhledem k tomu, co dnes o růstu koní víme, mi přijde schvalování ježdění na dvouletých koních hodně krátkozraké.

Pokud vím ona právě chce nějaký korung a určitě bude chtít uchovnit a dostat ho do plemenitby. Vůbec netuším no. Ale lidi mi tvrdí že to je jeho máma. Já tam nebyla a určitě není v pořádku že na něm seděla.

13.10.2020 09:29

No přála bych vám být v zadu v boxech. Několik hodin poslouchat jak kope do boxu a majitelky rozhořčení a domlouvání hřebci. Už loni jako rocek to byl hajzlík ale letos no každej normální by mu už asi jednu Křapl. Stat celou dobu u boxu a hlidat ho zda zrovna nekope trochu na hlavu. To že na něj sedla asi žádná tragedie on je moc pěkný a narostli už loni to bylo vysoké hovadko které ještě bumbalo na Národní od maminky

Opravdu hajzlík? Nebo nevhodné podmínky pro držení hřebce? Není zvyklý na box? Nehledala bych chybu v koni.

13.10.2020 12:24
Slon Indický

XXX.XXX.54.253

K tématu obsedání dvouletků - tohle na mě vykouklo v inzerci. https://zvirata.bazos.cz/inzerat/126410921/prodam-klisnu.php
Dvouleté podrážděné cosi, vypadá to jako roček, a už ježděné a k tomu i informace o tom, že při dotahování se šklebí. Tohle opravdu nechápu.

Coudas

13.10.2020 12:36
Coudas

XXX.XXX.87.254

No přála bych vám být v zadu v boxech. Několik hodin poslouchat jak kope do boxu a majitelky rozhořčení a domlouvání hřebci. Už loni jako rocek to byl hajzlík ale letos no každej normální by mu už asi jednu Křapl. Stat celou dobu u boxu a hlidat ho zda zrovna nekope trochu na hlavu. To že na něj sedla asi žádná tragedie on je moc pěkný a narostli už loni to bylo vysoké hovadko které ještě bumbalo na Národní od maminky

Kazdej normalni by hledal pricinu, proc se tak chova a kde je problem, krapl by mu neumel jako Vy.

13.10.2020 12:40

Slon Indický napsal(a):
K tématu obsedání dvouletků - tohle na mě vykouklo v inzerci. https://zvirata.bazos.cz/inzerat/126410921/prodam-klisnu.php
Dvouleté podrážděné cosi, vypadá to jako roček, a už ježděné a k tomu i informace o tom, že při dotahování se šklebí. Tohle opravdu nechápu.

Na tohle fakt někdo leze? Já vím, řečnická otázka.

13.10.2020 12:59

Slon Indický napsal(a):

takhle bídně vypadala moje kobyla ještě ve třech letech (stejná křižovatka), při dobré péči to bude krásná kobyla, tak na šestém roce
ale lízt na to teď, hanba by mě fackovala a ještě se tím chlubit v inzerci...

13.10.2020 13:18
evcusik

XXX.XXX.150.10

Hlavně by potřebovala nabaštit - jinak mě shagya vypadala taky "ročkoidně", prostě pozdní plemeno.

13.10.2020 16:45
canka

XXX.XXX.215.5

Coudas napsal(a):
"Za mě takhle mladému koni na záda leze akorát tak zamindrákovaný idiot,co nerespektuje svého koně a jeho potřeby...."
Diky Canko za definici, konecne jsem se o sobe neco dozvedela.

Hele Coudas sorry,ale jestli jezdíte na 2- letých koních,myslím si o vás své..je mi jasný,že vám to je jedno,mě je taky jedno,co si o mě myslíte Ale nedokážu pochopit,co vede lidi k tomu lézt na takhle mladého koně,můžete mi to teda vysvětlit?

Coudas

13.10.2020 18:09
Coudas

XXX.XXX.87.254

canka napsal(a):
Hele Coudas sorry,ale jestli jezdíte na 2- letých koních,myslím si o vás své..je mi jasný,že vám to je jedno,mě je taky jedno,co si o mě myslíte Ale nedokážu pochopit,co vede lidi k tomu lézt na takhle mladého koně,můžete mi to teda vysvětlit?

Muzu Vam to vysvetlit jen sama za sebe, co k tomu vede lidi nemam tuseni. Muzete to brat jak chcete, jako vymluvu, jako ze jsem blba, jako ze si neumim najit informace, a ano, je mi jedno, co si o mne myslite. Jezdila jsem na 2 letem koni, protoze jsem vychazela z informace, ze kone se obsedaji ve 2 letech, kterou jsem dostala v JK. Pozdeji byla informace rozsirena o kone se obsedaji ve 2 letech, pozdnejsi plemena ve 2,5. Kdyz jsem kone ve 2 letech obsedla, a chvili jezdila, prisla dalsi informace, ze kone se ve 3 letech seznamuji se sedlem, obsednou se, na rok se pusti na pastvinu a ve 4 letech se zacina jezdit. Az s prichodem internetu, Equichannelu a podobnych vymozenosti mi byly drsne vysvetleny veci, kteredo te doby byly v normalu, a prihlizelo se ke zvireti individualne, dle konstituce, povahy atd, ne pausalne "dle poslednich vyzkumu". A ano, jiz 2 lete kone neobsedam, jednak k tomu nemam prilezitost, druhak mi je o 25 let vice, mam vice informaci, a jine priority, a ty, ktere jsem obsedla po sprse vycitek a nadavek jsem obsedla dle zdraveho rozumu a jestli jsou tak tezce ujmuti, protoze byli obsedli "okolo" 3 let, muzu nadavat jen ja, protoze se k jinemu cloveku jiz nedostali a nedostanou. A jen abych Vam vysvetlila svuj postoj, nejsem zastance brzkeho obsedani, u jakehokoliv plemene, ale nejsem take zastancem pausalizovani jen protoze nekdo urcil nejaky standart, ktereho se budu bezhlave drzet a nadavat ostatnim, kdyz budou veci videt trochu jinak.

13.10.2020 18:47
sisi58

XXX.XXX.191.1

On je hřebec hodně vysoký paní drobounká a souhlasím s tím že se na něm sedět nemělo doma budiž ale před lidmi to ne no. Já na doprovodný program nebyla tak nevím. Paní mi sice nesedí ale zvíře je její tak co člověk může dělat

To jako fakt? Doma ano a před lidmi ne? Hřebec je kůň, jako každý jiný a musí dorůst do dospělosti. Nejen pohlavní, ale i tělesné. Nevím jak KK, ale někde je tabulka a malůvka, kdy a co už je na koni "hotové". Že je velký, to nic neznamená.
Začátek o rok později prodlouží životnost koně o roky. A o dva to bude ještě lepší.
Co dělat?
Zeptat se pořadatelů, jestli to je ok? Zeptat se paní, jestli ví, že kůň není dorostlý a může mu způsobit nenávratnou újmu? Slušný dotaz by neměl být takový problém.

13.10.2020 18:58
sisi58

XXX.XXX.191.1

Coudas napsal(a):
Muzu Vam to vysvetlit jen sama za sebe, co k tomu vede lidi nemam tuseni. Muzete to brat jak chcete, jako vymluvu, jako ze jsem blba, jako ze si neumim najit informace, a ano, je mi jedno, co si o mne myslite. Jezdila jsem na 2 letem koni, protoze jsem vychazela z informace, ze kone se obsedaji ve 2 letech, kterou jsem dostala v JK. Pozdeji byla informace rozsirena o kone se obsedaji ve 2 letech, pozdnejsi plemena ve 2,5. Kdyz jsem kone ve 2 letech obsedla, a chvili jezdila, prisla dalsi informace, ze kone se ve 3 letech seznamuji se sedlem, obsednou se, na rok se pusti na pastvinu a ve 4 letech se zacina jezdit. Az s prichodem internetu, Equichannelu a podobnych vymozenosti mi byly drsne vysvetleny veci, kteredo te doby byly v normalu, a prihlizelo se ke zvireti individualne, dle konstituce, povahy atd, ne pausalne "dle poslednich vyzkumu". A ano, jiz 2 lete kone neobsedam, jednak k tomu nemam prilezitost, druhak mi je o 25 let vice, mam vice informaci, a jine priority, a ty, ktere jsem obsedla po sprse vycitek a nadavek jsem obsedla dle zdraveho rozumu a jestli jsou tak tezce ujmuti, protoze byli obsedli "okolo" 3 let, muzu nadavat jen ja, protoze se k jinemu cloveku jiz nedostali a nedostanou. A jen abych Vam vysvetlila svuj postoj, nejsem zastance brzkeho obsedani, u jakehokoliv plemene, ale nejsem take zastancem pausalizovani jen protoze nekdo urcil nejaky standart, ktereho se budu bezhlave drzet a nadavat ostatnim, kdyz budou veci videt trochu jinak.

Fakta, milá Coudas. Fakta. Nikoli "protoze nekdo urcil nejaky standart...".

Coudas

13.10.2020 19:06
Coudas

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):
Fakta, milá Coudas. Fakta. Nikoli "protoze nekdo urcil nejaky standart...".

Ano,posledni pruzkumy ukazaly. Nekdo to vymyslel, napsal, dal jako fakt. Ja u toho nebyla.

13.10.2020 20:38

sisi58 napsal(a):
To jako fakt? Doma ano a před lidmi ne? Hřebec je kůň, jako každý jiný a musí dorůst do dospělosti. Nejen pohlavní, ale i tělesné. Nevím jak KK, ale někde je tabulka a malůvka, kdy a co už je na koni "hotové". Že je velký, to nic neznamená.
Začátek o rok později prodlouží životnost koně o roky. A o dva to bude ještě lepší.
Co dělat?
Zeptat se pořadatelů, jestli to je ok? Zeptat se paní, jestli ví, že kůň není dorostlý a může mu způsobit nenávratnou újmu? Slušný dotaz by neměl být takový problém.

Tím myslím že co si dělá doma na dvorku bez obecenstva je jen její svědomí veřejně je to horší.

Prvně bych ho pořádně vychovala protože on je hrozně rozmazlený uz jako rocek loni se choval hrozně respekt k člověku na pováženou ještě loni na npkk bumbal od matky

13.10.2020 20:45

Coudas napsal(a):
Kazdej normalni by hledal pricinu, proc se tak chova a kde je problem, krapl by mu neumel jako Vy.

Haha neumětel no to je vtip. Mě koně poslouchají aniž bych musela křápnout nějakýho. 2 léta soninka poslouchá je ovladatelná to samé hřebec máme vymezené hranice co ano co ne a to je prostě dle mě základ.

Určitě bych tam 4 hodiny stála s tusirkou pred boxem a nadavala mu prosila ho až toho nechá ať si neurve kopytko. Hromada lidí nad tím kroutili jen hlavou.

Já na doprovodný program nebyla po předání premii sem naložila uklidila box a jela domů. Ale zahledla jsem to myslim si své. Jinak KK je pozdější plemeno.

13.10.2020 21:28

Tím myslím že co si dělá doma na dvorku bez obecenstva je jen její svědomí veřejně je to horší.

Prvně bych ho pořádně vychovala protože on je hrozně rozmazlený uz jako rocek loni se choval hrozně respekt k člověku na pováženou ještě loni na npkk bumbal od matky

Nějak mi uniká smysl vašich příspěvků. Kritizujete nebo se zastáváte majitelky, která jezdí na dvouletém koni?

13.10.2020 21:58

Nějak mi uniká smysl vašich příspěvků. Kritizujete nebo se zastáváte majitelky, která jezdí na dvouletém koni?

Ani jedno ani druhé nerada bych měla nějaké zle na klubu.

Ano nebylo to správné ale teď už s tím nikdo asi nic nezmůže. V programu s nim nebyla. Byla na opracku a nemohu říct zda o tom pořadatelé věděli je to otazka asi na klub nebo přímo na majitelku.

Neschvaluji to. Víc k tomu asi není co říci.

Já chci obsedat po 4 roce hřebce když už ve třech tak někdo lehoucky kdybych ho chtěla protahnout případně zkouškama ale to je kdyby. Kk jsou pozdější takže 2 letka bych nesedlala ani kvůli testům korungu a co ja vim ještě protáhla bych ho testaci jako 4 letého.

Proto jsem stáhla Volfa z TO byl to jeden z důvodu. Nechtěla jsem aby ho ve 2a půl někdo rajtoval.

13.10.2020 22:08
anobbona

XXX.XXX.25.251

Slon Indický napsal(a):

Tahle už mě velmi zaujala někdy v zimě nebo z jara, tehdy byla za 18 tis. Fotky uvazana na retazu na stontu a foto venku nekvalitní, ale bylo vidět, že je to pěkná kobylka....
Nyní co z ní udělali je děs, podvizivena a už musí i nosit, o povaze se nedivím, když jsem viděla prostředí a přístup majitele, divím se, že se jen šklebi.....

Opravdu velká škoda pěkného koně

13.10.2020 22:30
sisi58

XXX.XXX.191.1

Coudas napsal(a):
Ano,posledni pruzkumy ukazaly. Nekdo to vymyslel, napsal, dal jako fakt. Ja u toho nebyla.

Také jste nebyla na orbitu Země, abyste viděla, že je opravdu kulatá.
Co se týká toho, že mládě má napřed dospět, než jede na plný výkon. To přece ví každá matka. A nemusí jí to žádný odborník dokazovat.
Proč by to mělo být jiné u koní, než u lidí?

13.10.2020 22:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

Matláte dohromady hrušky s jabky. Pokud kobyla hříbě neodstaví, může pít i v několika letech. Výchova je potřeba u hřebečků, jako u valachů či klisniček. Ale ani jedno z toho nemá nic společného s tím, že na nedospělce se prostě neleze! Nikde! Ani na dvorku, ani na louce, ani na veřejnosti.

Neregistrovaný uživatel

13.10.2020 22:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.89

canka napsal(a):

Canko. Na druhou stranu. Ty rajtujes starsi rekneme si dost malou ponicku dobrou tak pro decko ne pro dospelaka ze.... Sice s laskou umerne ale.... A rajtovala si.

Neregistrovaný uživatel

13.10.2020 22:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.89

Ani jedno ani druhé nerada bych měla nějaké zle na klubu.

Ano nebylo to správné ale teď už s tím nikdo asi nic nezmůže. V programu s nim nebyla. Byla na opracku a nemohu říct zda o tom pořadatelé věděli je to otazka asi na klub nebo přímo na majitelku.

Neschvaluji to. Víc k tomu asi není co říci.

Já chci obsedat po 4 roce hřebce když už ve třech tak někdo lehoucky kdybych ho chtěla protahnout případně zkouškama ale to je kdyby. Kk jsou pozdější takže 2 letka bych nesedlala ani kvůli testům korungu a co ja vim ještě protáhla bych ho testaci jako 4 letého.

Proto jsem stáhla Volfa z TO byl to jeden z důvodu. Nechtěla jsem aby ho ve 2a půl někdo rajtoval.

Kecas holka. A protos ho nekrmila poradne az pred vystavou si zacla poslouchat? Hahaha. Hovno. Muselas ho mit u sebe aby sis s nim mohla hrat. Ne proto ze by ho obsedali brzo.

14.10.2020 00:15
koně

XXX.XXX.174.63

Dotaz napsal(a):
Teď mě (nás) při prohlížení fotek a katalogu nepříjemně překvapilo zjištění, že na Národní přehlídce KK měla jezdeckou ukázku paní, která sedlala koně Kinského ve věku 2 roky a 3 měsíce.
Zaráží mě, že v době, kdy se diskutuje o tom, že tři roky jsou moc brzy, zařadí s klidem do programu tohle. Vzhledem k tomu, že se účastnil přehlídky, tak datum narození koně museli znát. Je to běžná praxe i jinde?

Třeba s ním jde zjara zkoušky.Tak spojila výstavu s tím,že se jí okouká i pod sedlem ?
Co předvedla,nevím,ale asi nic extra ,na takovém mladíkovi.A ani nijak dlouhé tyhle ukázky nebývají.
Tam šlo o to,že se nějaký žlutý ,ukáže pod sedlem,tipuji .
Nejsem zastáncem brzkého obsedání ,nevidím k tomu důvod. když si dělám koně pro sebe ,nechvátám.
Ale pokud má na jaře něco přejít,tak bohužel se na něj začít sedat musí.
Kdo vymyslel chovatelský řád a kritéria pro zkoušky zrovna ve třech letech taky nevím.Ale léta se to tak dělalo a asi u nás ještě nikoho nepadlo to předělat .
Každopádně dost koní tenhle systém už přežilo ,fungovalo,sportovalo ,rodilo ,vozilo a dožilo se vysokého věku,tak to asi taková hrůza a děs nebude

14.10.2020 00:27

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kecas holka. A protos ho nekrmila poradne az pred vystavou si zacla poslouchat? Hahaha. Hovno. Muselas ho mit u sebe aby sis s nim mohla hrat. Ne proto ze by ho obsedali brzo.

Ty zapadni do nory a neotravuj moc dobře vím že po mě furt smejdis. Ano to že si s ním chci hrat další důvod chci ano chci je můj je! Chci aby znal i něco jiného než jen stodolu halu a louku TO. Pochybuji že v TO potká krávy, že se bude koupat že bude chodit do provozu. Tímhle mám hronadu věci vyřešenou. Až si koupíš svého tak si ho klidně na TO dej sedej si na něj klidně v roce nech ho jak dříví v lese prostě si dělej co chceš. Chápeš to?

Nemám potřebu po tobě slidit jako ty po mě a to že jsem neposlouchala bylo beztak jen kvůli tobě a tomu co tu trousis. No asi hodím zas řeč s tím kdo ti poskytl info. Protože já si to nepřeji aby se tobě dostala vůbec nějaká informace.

14.10.2020 00:28

Otazka je zda to nebyla hrebecka máma třeba a nedošlo k záměně čísel byli tam nějaké zmatky.

14.10.2020 00:40
Dotaz

XXX.XXX.23.132

Otazka je zda to nebyla hrebecka máma třeba a nedošlo k záměně čísel byli tam nějaké zmatky.

Ne, nebyla to jeho máma. Přikládám fotky i se startovním číslem, jsou veřejné, nemám je jak upravit, ale paní se vědomě zúčastnila, takže obličej zamazávat asi není třeba.

V prvním odkazu se sedlem je jich víc za sebou.

https://www.zonerama.com/navarama/Photo/6524332/237989154

https://www.zonerama.com/navarama/Photo/6524332/237987762

https://www.zonerama.com/navarama/Photo/6524332/237986963

14.10.2020 07:05

Ty zapadni do nory a neotravuj moc dobře vím že po mě furt smejdis. Ano to že si s ním chci hrat další důvod chci ano chci je můj je! Chci aby znal i něco jiného než jen stodolu halu a louku TO. Pochybuji že v TO potká krávy, že se bude koupat že bude chodit do provozu. Tímhle mám hronadu věci vyřešenou. Až si koupíš svého tak si ho klidně na TO dej sedej si na něj klidně v roce nech ho jak dříví v lese prostě si dělej co chceš. Chápeš to?

Nemám potřebu po tobě slidit jako ty po mě a to že jsem neposlouchala bylo beztak jen kvůli tobě a tomu co tu trousis. No asi hodím zas řeč s tím kdo ti poskytl info. Protože já si to nepřeji aby se tobě dostala vůbec nějaká informace.

A to je zase nějaké slušné děvče! Se mi vkrádá myšlenka o potrefené....

Coudas

14.10.2020 07:44
Coudas

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):
Co se týká toho, že mládě má napřed dospět, než jede na plný výkon. To přece ví každá matka. A nemusí jí to žádný odborník dokazovat.

Proc s tim nejdete na dostihovy spolek, ke komisarum u vykonnostnich zkousek atd? Co dokazete tim, ze mne tu budete o necem presvedcovat? Canka chtela vysvetleni, dala jsem ji ho, a nevim, proc bych mela kvuli nejakeho obrazku menit nazor, sama jste mi napsala, ze na nej mame pravo kazdy.

Coudas

14.10.2020 08:07
Coudas

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):

a jen tak mimo, nemusim bejt astronaut, abych si overila kulatost zeme, ale abych objevila rustove zony u zvirete bych mela mit asi zdravitnicke vzdelani a potrebne vybaveni, ze 😉

Coudas

14.10.2020 09:33
Coudas

XXX.XXX.87.254

Haha neumětel no to je vtip. Mě koně poslouchají aniž bych musela křápnout nějakýho. 2 léta soninka poslouchá je ovladatelná to samé hřebec máme vymezené hranice co ano co ne a to je prostě dle mě základ.

Určitě bych tam 4 hodiny stála s tusirkou pred boxem a nadavala mu prosila ho až toho nechá ať si neurve kopytko. Hromada lidí nad tím kroutili jen hlavou.

Já na doprovodný program nebyla po předání premii sem naložila uklidila box a jela domů. Ale zahledla jsem to myslim si své. Jinak KK je pozdější plemeno.

Je uchvatne ja z obycejnych veci udelate zazrak jen proto, ze vy...

14.10.2020 11:31
canka

XXX.XXX.249.200

Canko. Na druhou stranu. Ty rajtujes starsi rekneme si dost malou ponicku dobrou tak pro decko ne pro dospelaka ze.... Sice s laskou umerne ale.... A rajtovala si.

Hele,kobča zase tak malá není,je vysoká jako huculík A má se kurňa dobře.....záda má naprosto v pořádku,obsedala se ve 3- letech a fyzio jsem tu měla několikrát Veterinář mi teď při očkování řekl,že by jí její věk vůbec nehádal..takže já mám svědomí čistý
Kdybych měla vytahovat něco na tebe a tvému přístupu ke koním...ten pozemek jsme měli po vás a nic dobrého jsme neslyšeli..nebudu to tu rozebírat,každý jsme byli nějaký

14.10.2020 11:36

A to je zase nějaké slušné děvče! Se mi vkrádá myšlenka o potrefené....

Protože já si slečny nevšímam blokujeme se navzajem a pak mi chodí informace jak se po mě vyptává. Kvůli ní jsem se rozhadala s jistou osobou a nenechala jsem se vést. To už nevidí že to byla reakce na její jedovaté poznamky. Prostě nechci aby dostala jakoukoliv informaci

14.10.2020 11:43

Coudas napsal(a):
Je uchvatne ja z obycejnych veci udelate zazrak jen proto, ze vy...

Jasně najedno. Napřed mě kamenujete že jsem si dovolila jít s hříbaty na prochazku pak zas je to obyčejná věc ale musí to být zazrak jen proto že to dělám já. Ne jsou to pro mě takzvané běžné věci který je učím od mala není to nic extra ani vzácného. Pak mě tu zas kamenovali za skoky ve volnosti a přitom na TO se taky skáče volnost.
Tak já nějak nevím. Asi se vám to hodí do krámu vždy jinak. Jen aby jste ze mě udělali tu krávu že. Jste kam vítr tam plášť

14.10.2020 11:55
akan11

XXX.XXX.248.17

Slon Indický napsal(a):

Z toho jsem šla taky do kolen, očividně ten kun není ani v ideální výživové kondici. Kdoví kdo tu kobylku vlastní. Opravdu přeju hříběti, aby ho koupil někdo rozumný, ale vzhledem k tomu, co má v inzerci a k té ceně si myslím, že zkušený člověk tuto koupi (bohužel) neudělá.

Coudas

14.10.2020 12:32
Coudas

XXX.XXX.87.254

Jasně najedno. Napřed mě kamenujete že jsem si dovolila jít s hříbaty na prochazku pak zas je to obyčejná věc ale musí to být zazrak jen proto že to dělám já. Ne jsou to pro mě takzvané běžné věci který je učím od mala není to nic extra ani vzácného. Pak mě tu zas kamenovali za skoky ve volnosti a přitom na TO se taky skáče volnost.
Tak já nějak nevím. Asi se vám to hodí do krámu vždy jinak. Jen aby jste ze mě udělali tu krávu že. Jste kam vítr tam plášť

Delate ji ze sebe sama.

14.10.2020 12:51

Protože já si slečny nevšímam blokujeme se navzajem a pak mi chodí informace jak se po mě vyptává. Kvůli ní jsem se rozhadala s jistou osobou a nenechala jsem se vést. To už nevidí že to byla reakce na její jedovaté poznamky. Prostě nechci aby dostala jakoukoliv informaci

...a proto neustále dokola přispíváš na veřejné diskuze...

14.10.2020 15:09
Arbora

XXX.XXX.212.164

Coudas napsal(a):
Proc s tim nejdete na dostihovy spolek, ke komisarum u vykonnostnich zkousek atd? Co dokazete tim, ze mne tu budete o necem presvedcovat? Canka chtela vysvetleni, dala jsem ji ho, a nevim, proc bych mela kvuli nejakeho obrazku menit nazor, sama jste mi napsala, ze na nej mame pravo kazdy.

Jeden z nemeckých zväzov už zmenil podmienky a umožňuje už körung 4-ročných koní. Čímnikoho nepresviedčam, len konštatujem, že dochádza k posunu.

14.10.2020 15:13
canka

XXX.XXX.248.76

Coudas napsal(a):

Coudas díky za vysvětlení..já s vámi určitě souhlasím v tom,že prostě dřív co se řeklo v JK nebo to řekl starý koňák,tak to tak prostě bylo..já byla úplně stejná a asi každý tady...to s vámi plně souhlasím....

Myslím tím ale dnešní dobu jestli mě chápete?Proč když máme tolik nových informací a ve znalostech celkového chovu koní jsme se tak posunuli,tak proč i přesto se v té dnešní době stejně na ty dvouletky leze?Proč?

14.10.2020 15:37
Dotaz

XXX.XXX.158.206

canka napsal(a):
Coudas díky za vysvětlení..já s vámi určitě souhlasím v tom,že prostě dřív co se řeklo v JK nebo to řekl starý koňák,tak to tak prostě bylo..já byla úplně stejná a asi každý tady...to s vámi plně souhlasím....

Myslím tím ale dnešní dobu jestli mě chápete?Proč když máme tolik nových informací a ve znalostech celkového chovu koní jsme se tak posunuli,tak proč i přesto se v té dnešní době stejně na ty dvouletky leze?Proč?

Hlavně pro spoustu lidí je třeba plnokrevník v původu důvodem lézt na hobby koně dříve, než je zdrávo.

Když se třeba podívám na vloženou fotku Soni, která by měla mít A1/1 a nějakou ameriku v původu, tak nemám pocit, že je to nějaký raný a hotový kůň, i když má v předcích raná plemena. A to je o 14 dní starší než ten teplokrevný hřebec ze svodu.

Coudas

14.10.2020 15:43
Coudas

XXX.XXX.87.254

Arbora napsal(a):
Jeden z nemeckých zväzov už zmenil podmienky a umožňuje už körung 4-ročných koní. Čímnikoho nepresviedčam, len konštatujem, že dochádza k posunu.

To je snad dobre, ne? Az se presvedci ti viditelni a vlivni lide, asociace a podobne, tak se to treba posune cele.

Coudas

14.10.2020 16:30
Coudas

XXX.XXX.87.254

canka napsal(a):

Nereknu Vam to Canko. Ne ze bych nechtela, ale nevim to. Proc si lidi nechtej nechat poradit, mame tu mezi sebou jednu, zkuste se zeptat ji. Mozna az dostihy prestanou behat dvouleti, mozna az americany prestanou obsedat ve dvou, mozna az zkousky odlozi na pozdeji.... Do te doby chapu ty, kteri si reknou, proc oni muzou a ja ne... Priklady tahnou. Az na zavodech prestanou rozhodci vysoce hodnotit prasarny, mozna az se prestane posuzovat podle perfektne sladene sady na koni a jezdci a uvidi se, jak se pod nacancanou krasou tvari kun, mozna se neco zmeni. Ale toho ja uz se nedoziju, lidi totiz nechteji, aby se neco menilo.

14.10.2020 19:48
sisi58

XXX.XXX.191.1

Coudas napsal(a):
a jen tak mimo, nemusim bejt astronaut, abych si overila kulatost zeme, ale abych objevila rustove zony u zvirete bych mela mit asi zdravitnicke vzdelani a potrebne vybaveni, ze 😉

A to vybavení mají právě ti, kteří dodali podklady pro tabulku/malůvku růstových zón.
Mezi námi, já spíš věřím na ty zóny, než že Američané přistáli na Měsíci.

14.10.2020 19:53
Dotaz

XXX.XXX.23.132

Jen k těm zónám jsem kdysi našla i jiný obrázek, tak sdílím.

Coudas

14.10.2020 20:03
Coudas

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):
A to vybavení mají právě ti, kteří dodali podklady pro tabulku/malůvku růstových zón.
Mezi námi, já spíš věřím na ty zóny, než že Američané přistáli na Měsíci.

Takze kdyz americka veterinarka "prokazala" spatnost ockovani, prestaneme ockovat....

14.10.2020 20:33
lenacia

XXX.XXX.168.148

Coudas napsal(a):
Takze kdyz americka veterinarka "prokazala" spatnost ockovani, prestaneme ockovat....

vím, že mě moc nemusíte...
Ammm... jde o to, jestli tu danou studii uznali i ostatní vědci/lékaři apod... je plno 'studií' které sice byli třerba i publikované, ale nejsou pravdivé, jsou třeba zavádějící, případně pracovaly s omezeným počtem subjektů zkoumání a v závěru třeba i zmiňují, že je třeba udělat další studie, které by se tomu víc věnovaly. Jenže lidé tu studii i přesto vezmou a interpetují ji špatně.
Ale tyhle studie o růstu jsou oficiální a právě uznané a není to 'jedna vetka řekla'

14.10.2020 20:35
sisi58

XXX.XXX.191.1

Coudas napsal(a):

Opravdu ho prokázala?
Proč vám tak vadí, že by se mělo na koně sedat později?
Proč koni nedopřát delší mládí, když se to pak vrátí stonásobně, v podobě vyrovnaného, zdravého, dobře narostlého koně?
Mám kobylu, která bude mít v lednu 25 let. Stále jezdíme a nikdo mi nevěří, že má tolik. Byla pošetřená, takže je fit. Muchařina, kterou trpí, nemá vliv na fyzičku koně.

Coudas

14.10.2020 20:45
Coudas

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):
Opravdu ho prokázala?
Proč vám tak vadí, že by se mělo na koně sedat později?
Proč koni nedopřát delší mládí, když se to pak vrátí stonásobně, v podobě vyrovnaného, zdravého, dobře narostlého koně?
Mám kobylu, která bude mít v lednu 25 let. Stále jezdíme a nikdo mi nevěří, že má tolik. Byla pošetřená, takže je fit. Muchařina, kterou trpí, nemá vliv na fyzičku koně.

Muzete mi napsat, kde pisu, ze mi vadi sedat na kone pozdeji? Myslim, ze se bavime o relevantnosti studii, dukazu, faktu. A ze nemusim verit vsemu, co mi okoli cpe a muzu mit svuj nazor.

15.10.2020 07:41
sisi58

XXX.XXX.191.1

Coudas napsal(a):
Muzete mi napsat, kde pisu, ze mi vadi sedat na kone pozdeji? Myslim, ze se bavime o relevantnosti studii, dukazu, faktu. A ze nemusim verit vsemu, co mi okoli cpe a muzu mit svuj nazor.

Můžete mít svůj názor, a vzhledem k tomu, že máme demokracii, budu se bít všemi silami, abyste ho mít mohla.
Něco jiného je, veřejně pochybovat o tom, že v té studii jsou věci, které by měl vědět každý majitel mladého koně.
Aby mu dal čas dorůst a dospět.
Před týdnem jsem zachraňovala roční, venkovní kočičku. V domnění, že je opět březí, jsem ji sebrala s ulice a zavezla na veterinu. Vykastrovat.
Vetka ji musela uspat. Březí nebyla. Břišní dutina plná tekutiny, pohlavní orgány na hadry. Atd., atp. Podle doktorky měla vnitřnosti jako stará kočka.
Stejná kočička v dobré péči žila a prospívala roky.
Proč to píšu? Protože příliš brzo byla NUCENĚ DOSPĚLÁ a proto to dopadlo tak jak to dopadlo.

Coudas

15.10.2020 07:55
Coudas

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):
Můžete mít svůj názor, a vzhledem k tomu, že máme demokracii, budu se bít všemi silami, abyste ho mít mohla.
Něco jiného je, veřejně pochybovat o tom, že v té studii jsou věci, které by měl vědět každý majitel mladého koně.
Aby mu dal čas dorůst a dospět.
Před týdnem jsem zachraňovala roční, venkovní kočičku. V domnění, že je opět březí, jsem ji sebrala s ulice a zavezla na veterinu. Vykastrovat.
Vetka ji musela uspat. Březí nebyla. Břišní dutina plná tekutiny, pohlavní orgány na hadry. Atd., atp. Podle doktorky měla vnitřnosti jako stará kočka.
Stejná kočička v dobré péči žila a prospívala roky.
Proč to píšu? Protože příliš brzo byla NUCENĚ DOSPĚLÁ a proto to dopadlo tak jak to dopadlo.

A co chcete po mne?Abych se verejne omluvila a uznala obrazek za svaty?

Coudas

15.10.2020 10:50
Coudas

XXX.XXX.87.254

I kdyz o to, Sisi, nestojite, pokusim se Vam popsat svou skepsi a proc se nevrham do bezhlaveho uznavani daneho, nebo jak to napsat. Abyste pripadne cely elaborat nemusela cist, hned na zacatku Vam napisu, co chcete slyset, ze obrazek uznavam, protoze je samozrejme mozne, ze to takto je, i kdyz jsem k tomu zadnou studii necetla, a za sebe mohu jen rict, ze kdyz by tech studii bylo nezavisle treba 5, a shodli se vsichni, bude to pro mne prijatelnejsi. Treba je, co ja vim, nestuduju to, jak jsem jiz napsala, nemam jiz prilezitost obsedat a pracovat s mladymi konmi. A jestli se vsichni shoduji na tom, ze obsedat po 4 roce je lepsi, prosim.
A ted k tomu "vysvetleni", i kdyz se to koni tak nejak netyka. V drivejsim zamestnani jsem prosla obema stranami byti psovodem, jak radovym, tak i tim, ktery pak psovody cvici. Zakladni vycvik se svym 2 letym psem jsem absolvovala velmi mlada a vcelku i cerstve po vstupu do zamestnani. Takze nejake vyskakovani a vlastni nazory nehrozily, i kdyz uz jsem sve zkusenosti mela. Nechapala jsem rady "kdyz nechce lehnout, tak ho donut fyzicky "(nechci psat primo nasilim, aby to neznelo tak hrozne). Protoze to bylo proti memu presvedceni, hledala jsem jinou metodu, bez zalehavani psa, ci prislapnuteho voditka. Nasla jsem, jenze abychom to vse v tom trimesicnim maratonu udelali, tahle metoda se proste nehodila, a lehni jsme se naucili trochu obstojne 14 dni pred zkouskami. Aby clovek prosel, i tim zakladnim vycvikem, musel splnit urcity pocet bodu. Poslusnost se skladala z urciteho poctu cviku za urcity pocet bodu. Takze naucit se na splneni bylo pomerne narocne, respektive narocne pro cloveka bez zkusenosti a bez pomoci zdatnejsich. Nicmene prosli jsme s odrenyma usima. Dalsi nevyhodu vidim v tom, ze misto podpory cloveka se spise zastrasovalo, ale taky zpusob vycviku. Pak se jezdi na tzv kondicni kurzy, kde se pes svym zpusobem prezkousi. Ten jsem neprosla. Neprosla nas tenkrat polovina. Panovaly proste metody, ktere byly dane, a na individualitu psa se nehledelo. Pak jsem se zazrakem dostala na druhou stranu barikady. Opet jsem se musela drzet a prizpusobit nasazenym metodam, i kdyz jsem na vlastni oci videla, jak to nekterym nevyhovuje, snazila jsem se pomahat temto, ale (zde oblibene) tricetletupsu proste vyhravalo. Zakladni vycvik, kdy se ten pes teprve vse ucil, byl zakoncen zkouskou ala mistrovstvi republiky, kdy za sebemensi pomoc psovi psovodem byly strhavany body. Kdyz jsem se ozvala, ze mi to prijde jako hloupost, tak ty bud zticha, ty tomu nerozumis. Pravda, neproslo mi rukama tisice psu, nezucastnila jsem se stovek zavodu s umistenim, a i v tom uceni se ucit jsem musela teprve studovat "jen pozorovanim", co a jak je a jak to funguje. Abych se dozvedela jine pohledy, musela jsem si zaplatit z vlastni kapsy, pripadne mi to pro jistotu nebylo umozneno vubec. A rada bych v tomhle miste podekovala tem dvema chlapum, kteri se nebali rict nahlas, ze nebyt mne, tak zkouskama neprojdou. Prave proto, ze jsme se museli, tak trochu tajne, vymanit z tech beznych standartu, uznavanych metod a vyzkumu. Po mem odchodu se celych, nevim presne jak dlouho se to pouzivalo, placnu 30 let vycviku zahodilo, a podle poslednich pruzkumu se preslo na clicker trening. Doba zakladniho kurzu se prodlouzila, vystupni test byl jako mistrovstvi sveta, a chlapi pomalu odpadali, protoze bylo pro ne tezke se do takove formy vycviku dostat po proslych letech ve starych metodach. A to vse jen proto ze "nekdo rekl, ze to bude takto a je to dokazane".

Omlouvam se za elaborat a chapu, ze to je nepochopitelne. Ale chovam se dle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi na zaklade zazitku. Mam jich par i s konmi. Sisi ohledne obsedani uvadi svou kobylu, ja mohu uvest kobylu, kterou jsme obsedali ve 2,5 letech, ve 3 absolvovala pro mne prasacky vycvik renomovanym westernovym trenerem, kobyle je dnes 28 a lita jako za mlada. Neni a nebyla moje. Sveho kone jsem obsedla kolem druheho roku, dozil se i s timto hendikepem 21 let, kdy jsem jej uspala pro nervove onemocneni. Dnes 14 leta kobyla obsedla v necelych 3, kupodivu zije, ale ma 100 dalsich problemu, tak nevim, jak dlouho bude, nicmene brzke obsednuti nebude to, co ji zivot zkratilo. 8 lety valasek, na kterem jsem nikdy ja, ani nikdo jiny, nesedela, protoze nechtel, ma artrozu obou zadnich hlezen. Tak na toho si uz ani nikdo nesedne. Atd atd atd. Takze ano, studii uznavam, ale co je to platne, ze ji uznam ja, kdyz vlivny zbytek sveta to stejne bude delat dale po svem, a ostatni to budou kopirovat. Az se to otoci, a obsedat v 6 letech bude 80% konaku, a hlavne tech viditelnych konaku, tak se blejskne na lepsi casy, protoze tech par, co to bude delat "po staru" uz bude ubyvat.
Jeste jednou se omlouvam, asi mi ty 2 hodiny na desti trochu splouchly na majak, tak jsem se u kafe trochu rozjela.

15.10.2020 11:49
lenacia

XXX.XXX.173.31

Tak já věřím, že strasser trim taky nakonec tolika koním co ho měli do budoucna tolik neuškodí a zřejmě bude velká část žít dlouho a zdravě...
To ale není podstatou věci toho, že provádění toho trimu byla prasárna, kterou obhajovala jen Strasser a její sekta.
A spousta koní žije bez závažných omezujících problémů i přes 'prasácký' strouhání a kování neumětelů či uspěchaných kovářů co jedou podle šablony a nehledí na jednotlivé koně...
A i zde, tohle ovšem není důvod k "přivření" očí že vlastně v poho. A každý z nás bude hledat lepšího kováře než toho co to babrá že ano.
Ke všemu se samozřejmě musí dojít.
Nemůžeme odsuzovat za věci co kdysi byli 'normální' protože minulost nelze vrátit. Ale řešit ty, kteří tak činí nyní, s vědomostmi které jsou, a bojovat o změny je to co je třeba...
Třeba v lékařství byste asi nechtěli podstoupit zákrok s vědomostmi a lěčivy, co se prováděly 30 let zpátky na základě výuky jiných co to dělali 30 dalších let zpátky, když posledních třeba 5, 10 let už je chirurgie a zdravotnictví úplně jinde s úplně jinou technikou a účinnými léky. A nikdo nebude říkat že nebude uznávat tu novou techniku jen pro to, že na to proběhly nějaké výzkumy... Tak proč v jiných odvětvích je tenhle problém?

Coudas

15.10.2020 12:34
Coudas

XXX.XXX.87.254

lenacia napsal(a):
Tak já věřím, že strasser trim taky nakonec tolika koním co ho měli do budoucna tolik neuškodí a zřejmě bude velká část žít dlouho a zdravě...
To ale není podstatou věci toho, že provádění toho trimu byla prasárna, kterou obhajovala jen Strasser a její sekta.
A spousta koní žije bez závažných omezujících problémů i přes 'prasácký' strouhání a kování neumětelů či uspěchaných kovářů co jedou podle šablony a nehledí na jednotlivé koně...
A i zde, tohle ovšem není důvod k "přivření" očí že vlastně v poho. A každý z nás bude hledat lepšího kováře než toho co to babrá že ano.
Ke všemu se samozřejmě musí dojít.
Nemůžeme odsuzovat za věci co kdysi byli 'normální' protože minulost nelze vrátit. Ale řešit ty, kteří tak činí nyní, s vědomostmi které jsou, a bojovat o změny je to co je třeba...
Třeba v lékařství byste asi nechtěli podstoupit zákrok s vědomostmi a lěčivy, co se prováděly 30 let zpátky na základě výuky jiných co to dělali 30 dalších let zpátky, když posledních třeba 5, 10 let už je chirurgie a zdravotnictví úplně jinde s úplně jinou technikou a účinnými léky. A nikdo nebude říkat že nebude uznávat tu novou techniku jen pro to, že na to proběhly nějaké výzkumy... Tak proč v jiných odvětvích je tenhle problém?

Nijak hluboce jsem strasser metodu nestudovala, vim o tom jen to, ze nebyt Vydry, o strasser se vi houby. Taky vim, ze to je metoda invazivni, ze by se mela uzivat v pripade problemu a v urcitych podminkach, jako kuprikladu gumove podlozi atd. Ze se to nekomu zalibilo, a zacal to propagovat jako celkovou metodu na vsechny, opet vypustena individualita, a pouzil prave to, ceho ja se snazim vyvarovat "napsala to doktorka, tak to je prece pravda", a k tomu vyuzil sveho jmena, to je z meho pohledu to nebezpeci "bo to psali na internete a je na to vyzjum". A kdyz se k tomu nabali dostatek nasledovatelu, fanatiku, a spravnych presvedcovatelu, dojdete k poznani, ze to pravda neni az kdyz v realu uvidite, ze ten kun kulha, ze mu tece krev, ze to neni uplne ok. Ano, zjisteni az pozde. A uprimne, kdyz tuto metodu bude pouzivat vetsina jako standart, protoze to prece ti kone nejakym zpusobem prezili, kdy, s jakou pomoci se vam podari presvedcit vsechny, ze to tak neni, protoze jeden, dva, tri, pet koni tim utrpeli.... Drive zuby trhal taky jen kovar, a co tem lidem zbyvalo jineho nez doslo k presunu na lekarskou uroven a prvni vlastovky se odvazily jit k sarlatanovi....

A mimichodem, sorry, ze jsem na vas, lenacie, reagovala, vim, ze si vas nemam vsimat, dale se budu snazit vasi zasadu dodrzovat.

27.2.2021 11:13
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Jako vydělat za každou cenu, to se mi fakt příčí.

Kůň hubne, má takovou KD, jako když pejsek s kočičkou vařili. Většina doporučuje samozřejmě veta, krve, vyživáře, zubaře. Ale pak se najdou takoví vykukové - viz obrázek. A ty lajky u toho mě teda děsí.

27.2.2021 12:30
lenacia

XXX.XXX.173.31

Dotaz napsal(a):

Kůň hubne, má takovou KD, jako když pejsek s kočičkou vařili. Většina doporučuje samozřejmě veta, krve, vyživáře, zubaře. Ale pak se najdou takoví vykukové - viz obrázek. A ty lajky u toho mě teda děsí.

ježiši... to je ta biorezonance žejo

27.2.2021 12:35
Dotaz

XXX.XXX.7.78

lenacia napsal(a):
ježiši... to je ta biorezonance žejo

Nevím přesně, co je to za přístroj, ale stačí mi, že to pozná psychiku koně ze sražené krve v alobalu.

Asi jen prostředek k tomu natlačit další pochybné produkty jako řešení. Lidi se fakt neštítí ničeho. Odpovědnost samozřejmě žádná.

27.2.2021 13:00
lenacia

XXX.XXX.173.31

Dotaz napsal(a):
Nevím přesně, co je to za přístroj, ale stačí mi, že to pozná psychiku koně ze sražené krve v alobalu.

Asi jen prostředek k tomu natlačit další pochybné produkty jako řešení. Lidi se fakt neštítí ničeho. Odpovědnost samozřejmě žádná.

jo... to je biorezonance... to je taková předražená hmeopatie na entou... trdí jak to funguje na základě 'kvantové fyziky'... absolutně nefuguje, sejně jako NEFUNGUJE!! Homeopatie

28.2.2021 18:51
koně

XXX.XXX.174.63

Dotaz napsal(a):

Rada typu "dejte mu nažrat" je pro dnešní majitele příliš zastaralá primitivní a málo vědecká.
Tu nikdo slyšet nechce.
Takže ,dobře jim tak,za blbost se platí

28.2.2021 20:05
anobbona

XXX.XXX.84.98

koně napsal(a):
Rada typu "dejte mu nažrat" je pro dnešní majitele příliš zastaralá primitivní a málo vědecká.
Tu nikdo slyšet nechce.
Takže ,dobře jim tak,za blbost se platí

No nemá cenu se vyjadřovat k takovému zvastu co jsi vyplodila, ale vzhledem k tomu, že drbete mého koně tož musím....
Přečti si moje téma - o krmení mi fakt nekvakej!!!!

Veterinář přijede snad zítra, možná přijde na to co tomu koni je, ale nedostatkem krmení opravdu netrpí... No nebudu napínat, hned jak něco zjistím, tož to do tématu napíšu, hodně lidí to zajímá a koukám, že zvlášť slepice potřebuji info

28.2.2021 21:55
koně

XXX.XXX.174.63

anobbona napsal(a):
No nemá cenu se vyjadřovat k takovému zvastu co jsi vyplodila, ale vzhledem k tomu, že drbete mého koně tož musím....
Přečti si moje téma - o krmení mi fakt nekvakej!!!!

Veterinář přijede snad zítra, možná přijde na to co tomu koni je, ale nedostatkem krmení opravdu netrpí... No nebudu napínat, hned jak něco zjistím, tož to do tématu napíšu, hodně lidí to zajímá a koukám, že zvlášť slepice potřebuji info

Netuším zlatíčko,co tě konkrétně žere
Dotaz tu zmínila jakousi vědkyni ,asi žádanou,co určí náladu a stav koně, z krve v alobalu .Jestli jsi to ty,nebo nějaká tvoje favoritka,která ti radí netuším
Ale klidně si zakvokej,odreaguj se ,virtuál toho snese

28.2.2021 23:41
Dotaz

XXX.XXX.235.225

koně napsal(a):
Netuším zlatíčko,co tě konkrétně žere
Dotaz tu zmínila jakousi vědkyni ,asi žádanou,co určí náladu a stav koně, z krve v alobalu .Jestli jsi to ty,nebo nějaká tvoje favoritka,která ti radí netuším
Ale klidně si zakvokej,odreaguj se ,virtuál toho snese

Ne, paní/slečna to není. Její dotaz byl konstruktivní, většina odpovědí také, jen tento komentář mě prostě zarazil, protože mi to připadá úplně ujeté a vnímám to jako využívání zoufalosti majitele. Už před dvěma týdny paní šamanka nabízela svou minerálku "S příběhem", tak mi utkvěla. A tohle mě prostě naštvalo, protože to není pomoc, to je fakt jen využívání. Divím se, že zrovna tato konkrétní paní má za potřebí nabízet takové "služby".

1.3.2021 06:38
anobbona

XXX.XXX.84.98

Dotaz ano, první moje reakce byla díky využiji, po přečtení o co jde, tak reakce díky nemám zájem.
Ano jsem "zoufalá", nemám páru co koni je, veškeré moje zkušenosti tady selhali, ale nejsem blbá abych dělala hokusy pokusy. A myslím, že stejný názor má spousta dalších lidí, možná to někdo zkusí, ale nemyslím, že to bude mít nějaký výsledek

1.3.2021 08:41
lenacia

XXX.XXX.173.31

anobbona napsal(a):
Dotaz ano, první moje reakce byla díky využiji, po přečtení o co jde, tak reakce díky nemám zájem.
Ano jsem "zoufalá", nemám páru co koni je, veškeré moje zkušenosti tady selhali, ale nejsem blbá abych dělala hokusy pokusy. A myslím, že stejný názor má spousta dalších lidí, možná to někdo zkusí, ale nemyslím, že to bude mít nějaký výsledek

Vy nejste. Ale jiní jsou. Bohužel. Pak tu sou lidi, kteří mi budou tvrdit, že se vyléčili za pomoci homeopatie, což vědecky!!! Prostě není možné, když ty tabletky sou je cukr klepanej o koňskou kůži....
Pak přijdou s jakousi kvantovou fyzikou, a vytvoří biorezonanci... Což je jen přístroj kterej bliká dělá divný zvuky a generuje náhodné výsledky. A opět budou tvrdit, že tahle hračka, kterou by zřejmě v Pompo neprodali proto tvrdí že umí diagnostikovat, funguje.... No... NE! Protože to nejde, ani fyzicky, ani kvantově.
A to je to co může lidi štvát. Mě to štve. Protože kupovat kouzelný cukřík je ztráta peněz, a navíc pak začínám chápat hlášku pana Maška, což mě vzhledem k historii s ním až děsí, kde říká že "samoozdravná síla koní je neuvěřitelná"... Protože zatímco vy si zavoláte veta a problém vyřešíte, jiní lidé budou věřit že homeopatie a biorezonance funguje a budou zvířeti dávat NIC. A pak je to na koni (ale taky třeba i na malém dítěti, to je ještě děsivější) aby ukázal zda to zvládne přežít.

1.3.2021 08:42

anobbona napsal(a):

A odvézt koně na kliniku? Já vím, drahé, ale přece jenom je tam kumulace koňských specialistů.

1.3.2021 09:36

Já vědecky neověřeným formám léčení nevěřím. Na druhou stranu, věřím na placebo. Kamarádce homeo (na rozdíl od kortikoidů a podobných věcí) zázračně pomohla u kobyly na projevy dušnosti. Šla za homeo na radu z nějaké té klasické fejsbůkové poradny, na radu tamních si našla nějakého dědka z druhé strany republiky, který jí dle popsaného po mailu namíchal cosi, co důvěřivě dala kobyle (být to arsen, na nic by se nepřišlo), a ono to zabralo. Jako nechápu, ale fakt zůstává faktem. Nic jiného se nezměnilo. Takže buď placebo a nebo fakt ten arsen Je mi to jedno, hlavně že to pomohlo. Neodsuzuju alternativní léčebné metody jako takové, jsou to pouze prostředky. Pokud člověk vyškrtá všechny racionální možnosti, občas nezbývá, než juknout po nějakých iracionálních. Pokud to pomůže, hurá.

Když si myslela holčina, že je kobyla po dvou letech na homeo "vyléčená", a jeden rok homeo nepodala, šupito presto je pak v sezoně u dědka objednávala, páč jí kobyla zase klekla. A po podání homeo zase ok - v sezoně. Tak to mě fakt zaskočilo.

1.3.2021 10:13
Arbora

XXX.XXX.233.1

Keby som mala možnosti, poslala by som pani v alobale vlastnú krv, nech mi z nej vyveští. Schválne, či by vôbec zázračný prístroj poznal, že to nie je konská krv.

1.3.2021 10:15
lenacia

XXX.XXX.173.31

Arbora napsal(a):
Keby som mala možnosti, poslala by som pani v alobale vlastnú krv, nech mi z nej vyveští. Schválne, či by vôbec zázračný prístroj poznal, že to nie je konská krv.

Já bych tam poslala rajčatový protlak

1.3.2021 10:35
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Arbora napsal(a):

To mě taky napadlo.
Chcete adresu?

1.3.2021 10:44
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Já vědecky neověřeným formám léčení nevěřím. Na druhou stranu, věřím na placebo. Kamarádce homeo (na rozdíl od kortikoidů a podobných věcí) zázračně pomohla u kobyly na projevy dušnosti. Šla za homeo na radu z nějaké té klasické fejsbůkové poradny, na radu tamních si našla nějakého dědka z druhé strany republiky, který jí dle popsaného po mailu namíchal cosi, co důvěřivě dala kobyle (být to arsen, na nic by se nepřišlo), a ono to zabralo. Jako nechápu, ale fakt zůstává faktem. Nic jiného se nezměnilo. Takže buď placebo a nebo fakt ten arsen Je mi to jedno, hlavně že to pomohlo. Neodsuzuju alternativní léčebné metody jako takové, jsou to pouze prostředky. Pokud člověk vyškrtá všechny racionální možnosti, občas nezbývá, než juknout po nějakých iracionálních. Pokud to pomůže, hurá.

Když si myslela holčina, že je kobyla po dvou letech na homeo "vyléčená", a jeden rok homeo nepodala, šupito presto je pak v sezoně u dědka objednávala, páč jí kobyla zase klekla. A po podání homeo zase ok - v sezoně. Tak to mě fakt zaskočilo.

Spíš bych to viděla na to, že se zklidnila majitelka (placebo), zklidnil se kůň. Takhle mi přijde, že to funguje.

K té ozdravné síle - část lidí má úlevu i po CT. ;)

Annobona:
Chápu, že človeku dojdou nápady a je už pak jen frustruvaný, ale třeba hned ty krevní hodnoty napoví, odkud vítr fouká. Budu držet pěsti.

1.3.2021 11:11
lenacia

XXX.XXX.173.31

Dotaz napsal(a):
Spíš bych to viděla na to, že se zklidnila majitelka (placebo), zklidnil se kůň. Takhle mi přijde, že to funguje.

K té ozdravné síle - část lidí má úlevu i po CT. ;)

Annobona:
Chápu, že človeku dojdou nápady a je už pak jen frustruvaný, ale třeba hned ty krevní hodnoty napoví, odkud vítr fouká. Budu držet pěsti.

jen aby to nebylo jako u madam co jí udaljně covid vyléčilo odčervení pro koně (mimochodem, je krásný jak se o tom mluví, ale vědecké studie opět hovoří o tom že výsledky z Brazílie, podle kterých údajně funguje, zatím ndokázai po opětovných testech dosáhnout).... To, že si k té pastičce ale narvala vysokou dávku vitamínů, kterých má člověk v zimním období velký deficit a taktéž vysokou dávku aspirinu, který snižuje horečky, to asi efekt žádnej nemělo nooo

1.3.2021 11:39
Arbora

XXX.XXX.233.1

Dotaz napsal(a):
To mě taky napadlo.
Chcete adresu?

božechráň, už len samotná predstava odberu krvi mi znižuje tlak na 80/60 okamžite a už vidím čierne bodky :D nieto ešte podstúpiť to sama na sebe.

1.3.2021 12:04
anobbona

XXX.XXX.84.98

Krve jsou už odebrány, teď tu byla vetka, výsledky by měly být zítra.
Na koni prohlídkou ani poslechove nic nenašla, jen sama viděla, že kůň je smutný, bez jiskry a chodí divne....
Klinika je taky možnost, dost jsem zvažovala, ale zatím se přikláním k té krvi doma a pak se uvidí

1.3.2021 12:42
Dotaz

XXX.XXX.235.225

anobbona napsal(a):
Krve jsou už odebrány, teď tu byla vetka, výsledky by měly být zítra.
Na koni prohlídkou ani poslechove nic nenašla, jen sama viděla, že kůň je smutný, bez jiskry a chodí divne....
Klinika je taky možnost, dost jsem zvažovala, ale zatím se přikláním k té krvi doma a pak se uvidí

Psala jste, že je tam v předcích i appa, tak bych myslela i na PSSM.
Navíc ta krmení, co jste tam uváděla, mají na prvních místech kukuřici, ječmen, oves, jsou melasovaná, k tomu dáváte další ječmen, což by koni s PSSM neprospívalo a tam by mi to "čím víc krmím, tím víc hubne" dávalo i smysl.

1.3.2021 13:08

Dotaz napsal(a):
Psala jste, že je tam v předcích i appa, tak bych myslela i na PSSM.
Navíc ta krmení, co jste tam uváděla, mají na prvních místech kukuřici, ječmen, oves, jsou melasovaná, k tomu dáváte další ječmen, což by koni s PSSM neprospívalo a tam by mi to "čím víc krmím, tím víc hubne" dávalo i smysl.

že kůň je smutný, bez jiskry a chodí divne....

to by sedělo....

1.3.2021 13:09

Kde se ten kůň řeší/řešil? Jen na FB nebo i někde tady?

1.3.2021 13:27
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Kde se ten kůň řeší/řešil? Jen na FB nebo i někde tady?

Tady nevím, narazila jsem na něj na FB.

1.3.2021 15:56
anobbona

XXX.XXX.84.98

Založila jsem téma na face, tady jsem jen reagovala na příspěvek který mě označuje za "nekrmice koní"
Musím počkat na krve, krmnou dávku jsem stáhla od čt na rýžové otruby, trochu vojtesky a cukrovarek, kůň nechce žrát.
V ten čtvrtek začal právě i viditelně divně chodit, takže jsem cokoliv s jádrem vyřadila, v sobotu kovar - na kopyta kůň nereaguje.
Předchozí dávku co jsem krmila mi odkyval kovar a i teď vetka, mám mu jádro zas nasadit, jecmen mám teda vynechat.
Já ho tím co tam píšu krmila právě z důvodu, že Hübl (maličko, ale od listopadu ta jeho kondice šla spíš dolů) chtěla jsem ho vykrmit, jen už jsem se dostala do množství s kterým už jsem si nevěděla rady, proto jsem založila to téma .....

1.3.2021 15:58

Pokud máte podezření na PSSM, vyměňte jádro za tuk.

1.3.2021 16:00

Pokud máte podezření na PSSM, vyměňte jádro za tuk.

A co si budeme... i když nemáte :-) Tuk je prostě výhodnější po všech směrech (pokud jsou zdravá játra - to by měl odhalit ten kr. test).

1.3.2021 18:13
Arbora

XXX.XXX.233.1

anobbona napsal(a):
Založila jsem téma na face, tady jsem jen reagovala na příspěvek který mě označuje za "nekrmice koní"
Musím počkat na krve, krmnou dávku jsem stáhla od čt na rýžové otruby, trochu vojtesky a cukrovarek, kůň nechce žrát.
V ten čtvrtek začal právě i viditelně divně chodit, takže jsem cokoliv s jádrem vyřadila, v sobotu kovar - na kopyta kůň nereaguje.
Předchozí dávku co jsem krmila mi odkyval kovar a i teď vetka, mám mu jádro zas nasadit, jecmen mám teda vynechat.
Já ho tím co tam píšu krmila právě z důvodu, že Hübl (maličko, ale od listopadu ta jeho kondice šla spíš dolů) chtěla jsem ho vykrmit, jen už jsem se dostala do množství s kterým už jsem si nevěděla rady, proto jsem založila to téma .....

Predpokladám, že to veterinárka urobila, ale skontrolovala dôkladne ústnu dutinu?

1.3.2021 19:01

Arbora napsal(a):
Predpokladám, že to veterinárka urobila, ale skontrolovala dôkladne ústnu dutinu?

Pořád je tady "chodí divně".

1.3.2021 20:05
anobbona

XXX.XXX.84.98

Zuby a odčervený je... Já vám sem pak prekopiruju ten můj příspěvek, založím tema

1.3.2021 20:06
sisi58

XXX.XXX.191.1

canka napsal(a):
https://www.nastartu.cz/slavny-trener-sedi-na-mrtvem-koni-a-telefonuje-fotografie-na-sitich-spustila-skandal/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=WvtJJc68WT9-202103011820

Vzpomínáte ti, co jste jezdili na turistické jízdárně jako doprovod na chvíli, kdy jste zjistili, že vás jízda na koni přestala bavit a uvědomili si, že berete koně jako prostředek pro výdělek?
Řekla bych, že se tomu člověku stalo něco podobného.
Neomlouvám ho a to co udělal je velmi nevhodné, ale dokázala bych to pochopit.

1.3.2021 21:02
Terven

XXX.XXX.110.191

sisi58 napsal(a):
Vzpomínáte ti, co jste jezdili na turistické jízdárně jako doprovod na chvíli, kdy jste zjistili, že vás jízda na koni přestala bavit a uvědomili si, že berete koně jako prostředek pro výdělek?
Řekla bych, že se tomu člověku stalo něco podobného.
Neomlouvám ho a to co udělal je velmi nevhodné, ale dokázala bych to pochopit.

Přiznám se, že si moc nepotrpím na pietu. Ten kůň už o ničem neví, nic ho netrápí. Podstatné je, jak se k němu lidi chovali za živa, jestli měl vše, co kůň ke spokojenému životu potřebuje. Pokud neměl, pieta po smrti už to nezachrání.
Nijak zvlášť mě nepohoršuje, co udělal ten trenér...kdo viděl nakládat koně na kafilerní vůz, možná potvrdí, že to je stokrát horší.
A stokrát horší mi přijde brát živého koně jako prostředek pro výdělek.

2.3.2021 07:31

Souhlas s Terven, určitě mě nepohoršuje nic, co by mohl někdo udělat s mrtvou hmotou. Ani s mým příbuzným. Nebo se mnou. Sedá se běžně na ležící živé koně, proč by to měl být problém, když je kůň mrtvý.

Jednou jsem šla po výběhu na návštěvě a našla kopyto. Jakože celé. Vyděsila jsem se a běžela se zeptat, o co jde. No, nakládali kadáver na kafilerní vůz, a kopýtko se nevešlo, žejo. A plošina se sklápí hydraulicky. Nějak si obsluha nevšimla.... Hm.

2.3.2021 09:15
Arbora

XXX.XXX.233.1

Pán Eliot je na nejaký čas bez papierov a opustili ho niektorí sponzori. Je to nechutné, nezmyselné a úplne zbytočné.
Ale, v športe, ktorý stojí na peniazoch z Arabského polostrova, kde je welfare ľudí a zvierat sprosté slovo, to je naozaj akurát na úsmev.

2.3.2021 09:27
Terven

XXX.XXX.110.191

Arbora napsal(a):
Pán Eliot je na nejaký čas bez papierov a opustili ho niektorí sponzori. Je to nechutné, nezmyselné a úplne zbytočné.
Ale, v športe, ktorý stojí na peniazoch z Arabského polostrova, kde je welfare ľudí a zvierat sprosté slovo, to je naozaj akurát na úsmev.

Tak, že to je nesmyslné, o tom žádná. Na místě toho trenéra bych to neudělala už jen z důvodu, co se kolem toho naprosto zbytečně rozpoutá.
Ale chtěla jsem tím říct, že některé věci, kterých se trenéři dopouštějí na živých koních, mě pohoršujou víc.

2.3.2021 09:36
etnies86

XXX.XXX.245.26

lenacia já si nemyslím, že ivermektin je blbost ....https://www.novinky.cz/domaci/clanek/brnenska-nemocnice-dostala-ivermektin-pro-25-tisic-pacientu-40352623#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=Sd8JCLtUvbb-202103020824&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
věřím, že homeopetika uzdravit můžou, věř a vírá tvá tě uzdraví. psychika je velmi silná. něco na nich bude. znám taky případy a racionalně to nevysvětlíš

pan trenér na mrtvém koni se mi příčí. nějaká úcta k mrtvým ne. nepřijde mi to normální a jestli měl být jako frajer nebo blbý vtip, nevím. ale určitě horší jsou ty zvěřstva co se dějou na živých, o tom žádná

2.3.2021 09:41
Arbora

XXX.XXX.233.1

Terven napsal(a):
Tak, že to je nesmyslné, o tom žádná. Na místě toho trenéra bych to neudělala už jen z důvodu, co se kolem toho naprosto zbytečně rozpoutá.
Ale chtěla jsem tím říct, že některé věci, kterých se trenéři dopouštějí na živých koních, mě pohoršujou víc.

Preto píšem, že na jednej strane sa dvíha vlna odporu pri tomto, čo už reálne nikomu ublíži. Na druhej strane, nikomu nesmrdia peniaze od šejsov, nikto neukazuje prstom na trénerov, ktorí majú pravidelne pozitívne kone na zakázané látky.

2.3.2021 09:55
Arbora

XXX.XXX.233.1

etnies86 napsal(a):
lenacia já si nemyslím, že ivermektin je blbost ....https://www.novinky.cz/domaci/clanek/brnenska-nemocnice-dostala-ivermektin-pro-25-tisic-pacientu-40352623#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=Sd8JCLtUvbb-202103020824&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
věřím, že homeopetika uzdravit můžou, věř a vírá tvá tě uzdraví. psychika je velmi silná. něco na nich bude. znám taky případy a racionalně to nevysvětlíš

pan trenér na mrtvém koni se mi příčí. nějaká úcta k mrtvým ne. nepřijde mi to normální a jestli měl být jako frajer nebo blbý vtip, nevím. ale určitě horší jsou ty zvěřstva co se dějou na živých, o tom žádná

O ivermektine zatiaľ neexituje žiadna štúdia, ktorá by potvrdila, či vyvrátila jeho účinok. Nebezečné je to, že ľudia si ho objednávajú rôzne z aliexpresu, alebo používajú na vnútorné použitie prípravky, ktoré sú určené na odstránenie vonkajších parazitov.

2.3.2021 09:58

Arbora napsal(a):
O ivermektine zatiaľ neexituje žiadna štúdia, ktorá by potvrdila, či vyvrátila jeho účinok. Nebezečné je to, že ľudia si ho objednávajú rôzne z aliexpresu, alebo používajú na vnútorné použitie prípravky, ktoré sú určené na odstránenie vonkajších parazitov.

Třeba se blbci eliminujou sami. Co už.

2.3.2021 21:37

No, hned jak to začalo chodit po netu o tom ivermectinu, hned jsem si pomyslela, že letos koně budu muset odčervit moxidectinem....protože ivermectin nebude k sehnání....

2.3.2021 22:08
lenacia

XXX.XXX.173.31

https://www.youtube.com/watch?v=tdF5ePZDqNs
začínají to nějak zběžně řešit kolem 11:20 a trvá to cca 6 minut, řeší skutečné reálné léky na covi a jak fungují a pak řeší iivermectin a provedené studie a výsledky.... které jsou v rámci užití lidmi neprůkazné

2.3.2021 22:17
evcusik

XXX.XXX.145.236

Na FB jsou naštvání veti, ať jim proboha nevolají lidi pro ivermectin na covid. (Vůbec se nedivím rozhořčení). A taky že jaksi je trošku vyprodán.

Ještě že se cpe ivermectin i do kombinaci s jinými látkami = nepoužitelné pro lidi.

Tak si říkám, aby se nelecila odpálená játra - až si to budou lidé točit na aplikátoru podle koňského dávkování :D (černý humor)

2.3.2021 22:29
lenacia

XXX.XXX.173.31

evcusik napsal(a):
Na FB jsou naštvání veti, ať jim proboha nevolají lidi pro ivermectin na covid. (Vůbec se nedivím rozhořčení). A taky že jaksi je trošku vyprodán.

Ještě že se cpe ivermectin i do kombinaci s jinými látkami = nepoužitelné pro lidi.

Tak si říkám, aby se nelecila odpálená játra - až si to budou lidé točit na aplikátoru podle koňského dávkování :D (černý humor)

viděla sem díl "ADost" kde právě byli i lidi, co si dali celou tu dávku.... magoři!!!

3.3.2021 06:02
sisi58

XXX.XXX.191.1

evcusik napsal(a):

Mohou si pak dát kůru Ostropestřce Mariánského. Nejlépe extrudovaný, to mají i s vlákninou.

3.3.2021 07:07
Rif Du Madon

XXX.XXX.70.103

Ivermectin se jako antivirotikum nejeví vůbec marně. A i kdyby nepomáhal, je to léta používané antiparazitikum proti svrabu. V Indii atd. toho lidi zkrmí mraky, prochází to i do mateřského mléka a děti jsou ok. Za mě dostatečně ověřená látka. V dané situaci, kdy ekonomika a celý život lidí míří do pr..., nevidím jediný důvod, proč to nemocným lidem nedávat. Určitá kontraidikace je současné podávání antiepileptik. Co se týče veterinárního ivermectinu, tipuji, že klinickou studii už léta provádějí veti, co mají potřebu se odčervit, asi nebudou shánět scabioral, když mají v autě bednu noromectinu. Jen pevně věřím, že zásoby ivermectinu, které jsou v CZ/SK kotlině, se nerozpustí do zahraničí a na černém trhu, ale průbnou to po špitálech. A že vet, který to dá známému, samozřejmě liháčem viditelně na krabičku napíše dávkování v přepočtu na hmotnost daného kámoše. 0,2mg/kg ivermectinu je jedna lidská dávka. Profylaxe 1x14dní. Léčebná 1x denně 5 dní. Zdroj informací:
https://liptakpeter.blog.pravda.sk/2021/02/04/ivermektin-nove-davkovanie-obstaranie-neziaduce-ucinky/?fbclid=IwAR1py0Arp9uaS1CRCZee96piSSNrNJLY6aq2tO5vqI2S6w4583M3-ju5DQ4

Článek má trochu odvážné závěry, co se týče účinnosti, ale to dávkování už asi zkoušel:)

3.3.2021 07:15

Profesor Flegr taky podepsal petici za schválení :-) Pokud bude informovaně dostupné i pro uživatele, kteří nečtou příbaláky, nemají potřebu si počítat odpovídající dávku, je jim jedno, jaký přípravek s ivermectinem si šňupnou, tak proč ne. Zatím je to dost western. Snad to dobře dopadne a nikdo kvůli tomu nebude obtěžovat zdravotní systém.

3.3.2021 07:15
evcusik

XXX.XXX.145.236

Já nehejtim ivermectin jako lék - já hejtim ivermectin v rukách laiků.

5.3.2021 09:05
Arbora

XXX.XXX.233.1

Terapeutickú kokaínovú výnimku ste zachytili?
http://www.ikun.cz/?fbclid=IwAR1WRnBX377C76j-q0v1TbHAEUS5YJaeDBlWjCs3y-8y_hYnr0shJCeuG-Q# !/aktualita?itemId=3327

5.3.2021 18:26
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Arbora napsal(a):
Terapeutickú kokaínovú výnimku ste zachytili?
http://www.ikun.cz/?fbclid=IwAR1WRnBX377C76j-q0v1TbHAEUS5YJaeDBlWjCs3y-8y_hYnr0shJCeuG-Q#!/aktualita?itemId=3327

Mohl by mi někdo, prosím, ve zkratce vysvětlit, o co jde?

5.3.2021 19:39
Arbora

XXX.XXX.233.1

V skratke, Slečna bola pozitívna na kokaín, v tom čase 17-ročná.
Rodičia Prišli so správou od doktora, ktorý údajne ošetroval dievčinu po ťažkom páde s krvácaním z nosu a na jeho zastavenie použil roztok, ktorý kokaín obsahuje. Vzhľadom k tomu, že slečna je členkou olympijského týmu a viacerí pád videli a v deň, v ktorý mala byť hospitalizovaná s masívnym krvácaním z nosu po ťažkom páde (to sa píše v lekárskej správe) ešte odjazdila ďalšie dva kone a v skákaní pokračovala aj ďalší deň, keď “nafúkala”, tak sa niektorí nechcú zmieriť s tým, že dostala spätne terapeutickú výnimku.

5.3.2021 20:26
evcusik

XXX.XXX.40.173

Arbora napsal(a):
V skratke, Slečna bola pozitívna na kokaín, v tom čase 17-ročná.
Rodičia Prišli so správou od doktora, ktorý údajne ošetroval dievčinu po ťažkom páde s krvácaním z nosu a na jeho zastavenie použil roztok, ktorý kokaín obsahuje. Vzhľadom k tomu, že slečna je členkou olympijského týmu a viacerí pád videli a v deň, v ktorý mala byť hospitalizovaná s masívnym krvácaním z nosu po ťažkom páde (to sa píše v lekárskej správe) ešte odjazdila ďalšie dva kone a v skákaní pokračovala aj ďalší deň, keď “nafúkala”, tak sa niektorí nechcú zmieriť s tým, že dostala spätne terapeutickú výnimku.

Kor když jiní dostanou stopku, za to že byl "dopovaný" kůň skrz látku ve krmení. Které jednak nebylo na obalu (takže se nedalo vyhnout), nýbrž kontaminace při výrobě. :/

Mno, chyby se mohou dít. Ale nějak mi je morálně příjemnější říct, jsem husa, než se v tom nimrat jak sviňa v roští.

(A hledat příběh a okolností aby si to sedlo - kokain jako zdroj z Bonainova roztoku, který se jaksi už moc nepoužívá, není spíš vůbec)

30.4.2021 13:10

Dotaz napsal(a):
Lidi jsou fakt hovada.

https://www.jarojaromer.cz/exmoor-chycen-na-uteku-kvuli-nocnimu-mejdanu/?fbclid=IwAR0MUQxO9JGV7WTe6C1R7nXeV_qwPp6mKbTySb2Xd3RtAoA1MzgrZ1L6gwE

1.5.2021 10:32
etnies86

XXX.XXX.245.26

Vraždila bych. De..l. Ani nedomýšlím jak se tedy chová k ostatním koním a jak se bude asi chovat dcera. Ubohý zvířata. A jak víme bohužel není jediný :(

(z www.equichannel.cz)
Drezurní olympijský jezdec Leandro Aparecido da Silva hrubě vycukal (1. video) a zkopal poníka své dcery (přičemž na něm seděl), údajně jeho dceru kousl. Na druhém videu s poníkem absolvoval parkur.

https://www.youtube.com/watch?v=_LqIX3pXZ1I
https://www.youtube.com/watch?v=ywkBU_8k12c

1.5.2021 12:42

etnies86 napsal(a):
Vraždila bych. De..l. Ani nedomýšlím jak se tedy chová k ostatním koním a jak se bude asi chovat dcera. Ubohý zvířata. A jak víme bohužel není jediný :(

(z www.equichannel.cz)
Drezurní olympijský jezdec Leandro Aparecido da Silva hrubě vycukal (1. video) a zkopal poníka své dcery (přičemž na něm seděl), údajně jeho dceru kousl. Na druhém videu s poníkem absolvoval parkur.

humus....kam se hrabe pedex.... a ten co to nataci se smeje🙁

1.5.2021 13:31

etnies86 napsal(a):

(z www.equichannel.cz)

za todle by měl dostat doživotní zákaz se přiblížit k jakémukoliv zvířeti, natoš sportovat dle pravidel far play + pravidel sportu...dám tomu na you tube palec dolu a nahlásím ho. (až zjistím , kde se to dělá)
Edit: no to je hovado první třídy....

1.5.2021 14:10
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

etnies86 napsal(a):

(z www.equichannel.cz)

Věčná škoda že si nezlomil vaz (chudák poník málem ano). Pokaždé až vyjede někam na závody, by mu měli na obrazovce, kde bývá jméno jezdce a koně, pouštět tahle videa. Možná by ta ostuda byla nejúčinnější trest. Přispěla bych na úplatek tomu, kdo by to zařizoval😀

1.5.2021 16:23
slonicess

XXX.XXX.245.26

Trest nakonec naky dostal. Viz.info equichannel
Brazilská federace prohlásila, že videa nespadají do její jurisdikce, protože se jedná se o soukromou záležitost jezdce a k incidentu nedošlo během soutěže. V říjnu 2020 však FEI zahájila disciplinární řízení a udělila tomuto jezdci tříletý ban s odkazem na článek 142, ve kterém je násilí na koních přísně zakázáno. Leandro Silva musí navíc zaplatit pokutu ve výši 5 000 švýcarských franků a právní náklady ve výši 2 000 franků.

Jo ještě se tomu tlemi.hnus.hnus. jinak na koni byl jeho syn 20 na tom parkur myslim

1.5.2021 19:23
sisi58

XXX.XXX.191.1

za todle by měl dostat doživotní zákaz se přiblížit k jakémukoliv zvířeti, natoš sportovat dle pravidel far play + pravidel sportu...dám tomu na you tube palec dolu a nahlásím ho. (až zjistím , kde se to dělá)
Edit: no to je hovado první třídy....

Byl potrestán. Nesmí závodit. Jen už nevím, jak dlouho.

2.5.2021 12:18
Dogas

XXX.XXX.114.211

etnies86 napsal(a):

(z www.equichannel.cz)

Hnus. Já bych vraždila, kdybych tam byla.

11.7.2021 20:49
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Ty jo, po dvou měsících na internetu v klidu řešit, že ještě nemáme hříbě, to jsem ještě neviděla.

11.7.2021 21:53
lenacia

XXX.XXX.168.148

Dotaz napsal(a):
Ty jo, po dvou měsících na internetu v klidu řešit, že ještě nemáme hříbě, to jsem ještě neviděla.

Tohle je sranda sama o sobě... Kobyla u hřebce měsíc v ohradě, nakonec z ní vylezlo, že se pripoustela někdy napodzim, možná v srpnu.... Majitelka prej neměla prachy, protože jí je někdo sebral v bytě ze stolu?...

19.7.2021 12:19
etnies86

XXX.XXX.245.26

jak to hříbě dopadlo, víte? už je na světě? v pořádku?

19.7.2021 15:33
lenacia

XXX.XXX.173.31

etnies86 napsal(a):
jak to hříbě dopadlo, víte? už je na světě? v pořádku?

hádám že diskuze smazána a slečna už nic víc nenapíše. Nicméně podle mě kobyla prostě ještě neměla porodní termín, když byla u hřebce měsíc někdy ke konci léta možná v září.
Takže hádám že někdy teď asi možná porodila a snad je to oukej.. Je opravdu hodně věcí co se může podělat i přes každodenní kontroly včetně kamery v boxe.
Takový úhyn hříběte v děloze je téměř nezjititelný a vpodstatě je to rozsudek smrti pro oba

19.7.2021 15:58
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Taky to už nevidím. Asi smazáno.

Autorka nebyla majitel, trvala na správném datu, pak zase mlžila, že se možná spletla - těžko říct, kde je pravda.

19.7.2021 16:21
lenacia

XXX.XXX.173.31

Dotaz napsal(a):
Taky to už nevidím. Asi smazáno.

Autorka nebyla majitel, trvala na správném datu, pak zase mlžila, že se možná spletla - těžko říct, kde je pravda.

To mě prostě fascinuje... jakože... Já teď abolutně nemám peníze na nic... protože všechny peníze co sem měla našetřené padly na zaplacení různých věcí- zemřel mi tatínek , člověk by fakt neřekl jak drahý špás je vypravení pořbu a náhrobek... do toho několik měsíců nezapaceného nájmu v bytě v jeho vlastnictví, plus elektřina, plus garáž, plus jeho auto... měl hromadu věcí na splátky třeba u O2, nezaplacený telefony....
Neobhajuji se. Je říkám že sem teď totálně v háji a ještě bez člověka mě nejbližšího... a lidi choděj a hlásaj jak ten virus neexistuje, je to jen rýmička a všechno je to komplot vlády....

Nicméně abych o dořekla, tak i přes tohle všechno ale vím, že mám rodinu a přátele, kteří by měl nenechali padnout a určitě by pomohli... třeba teď mi maminka zaplatila Sáry očkování, což bylo 1200,- korun... Věřím že běžné veterinární vyšetření u klisny, co s ní je není tak drahé aby jí někdo z přátel či rodiny nepůjčil. Kor když jde o zdraví koně.

19.7.2021 16:29
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Tak to je mi líto. Taky se děsím toho příjít o rodiče, neumím si to vůbec představit.

19.7.2021 16:36
lenacia

XXX.XXX.173.31

Dotaz napsal(a):
Tak to je mi líto. Taky se děsím toho příjít o rodiče, neumím si to vůbec představit.

To nejde si představit... je to vlastně prázdno, prázdo a zase jen prázdno a nejde nic jiného než se s tím vyrovnat...
A upřímně, fakt nebýt mojí mamky, sestry a čekání na porod Tianky, tak už visí na nástěnce města 3. parte rodiny Smetanů (30.12 mi zemřel i děda).

20.7.2021 07:46
Arbora

XXX.XXX.149.42

No, nakoniec tam zo slečny vyliezlo, že nevie vlastne nič, kobyla bola so žrebcom až do jesene, takže je viac pravdepodobný neskorší dátum, tento si vyrátala snáď 9 mesiacov od jesene.

A keďže nie je majiteľka, ale len chodí niekam za svojim koňom, tak ktovie, ako to je. Ak ale kobyla striekala mlieko dva mesacie pred pôrodom, pravdepodobne to bola placentitída a tam to chce zásah veterinára.

24.9.2021 22:25
Dotaz

XXX.XXX.8.106

Říkám si, proč je stále dáván v médiích prostor tomuto člověku, který se přiznává, že strouhá, i když na to nemá vzdělání a oprávnění a jehož metodu vědecká obec označuje týráním. To je tenhle měsíc už druhý článek.
Zbláznili se ti novináři?

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/jedine-kopyto-zabere-i-tri-ctvrte-hodiny-rika-herec-vydra-o-chovu-bosych-koni-175102#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=j3mh1pIFLFn-202109231900&dop_id=175102&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Coudas

24.9.2021 22:31
Coudas

XXX.XXX.87.254

Mme na tom vždy rozesmutní to, že kvůli tomu museli přestat dělat si kopyta úplně všichni, i když to dělali s rozumem a citem. Síla osobnosti, asi.

24.9.2021 22:37
Dotaz

XXX.XXX.8.106

Coudas napsal(a):
Mme na tom vždy rozesmutní to, že kvůli tomu museli přestat dělat si kopyta úplně všichni, i když to dělali s rozumem a citem. Síla osobnosti, asi.

Přesně, jiný by za to byl popotahován, u Vydry z toho ještě udělají oslavnou reportáž.

Coudas

25.9.2021 06:24
Coudas

XXX.XXX.87.254

Dotaz napsal(a):
Přesně, jiný by za to byl popotahován, u Vydry z toho ještě udělají oslavnou reportáž.

Ono asi záleží, kolik má člověk za sebou lajkerů, pak je jeho názor vyzdvižen a následován, i když to je kravina. Podobný jako článek "Developer staví bez povolení a souhlasu sousedů, úřady na něj nemůžou." Tak hlavně že můžou dědovi nechat zbourat kozí chlívek. Svět se v ona místa obrací a spolecnost jde do kytek.

25.9.2021 07:59

Dotaz napsal(a):
Říkám si, proč je stále dáván v médiích prostor tomuto člověku, který se přiznává, že strouhá, i když na to nemá vzdělání a oprávnění a jehož metodu vědecká obec označuje týráním. To je tenhle měsíc už druhý článek.
Zbláznili se ti novináři?

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/jedine-kopyto-zabere-i-tri-ctvrte-hodiny-rika-herec-vydra-o-chovu-bosych-koni-175102#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=j3mh1pIFLFn-202109231900&dop_id=175102&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Novináři se nezbláznili, jenom tomu nerozumí. A pan Vydra je herec, známá osobnost, tak přece musí mít pravdu. A vo tom to je.

25.9.2021 09:09
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Novináři se nezbláznili, jenom tomu nerozumí. A pan Vydra je herec, známá osobnost, tak přece musí mít pravdu. A vo tom to je.

Jednou se v týdeníku Respekt vyjadřovala k týrání koní majitelka Rolinky. Bylo to v souvislosti se zřizováním útulku pro staré koně někde u Rousínova. Okamžitě jsem jim posílala komentář s odkazem na diskuze na EQ. No ani neodpověděli... Ono to s tím hledáním zdrojů u novinářů hodně pokleslo... Ale propagovat týrání zvířat by neměli ani nevědomě!

25.9.2021 09:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ještě pořád se o tom diskutuje?
Blbé fotky v článku, ale zdá se, že už nevyznává ty příšerné extrémy.
Tak snad se poučil, že všeho moc škodí.

Coudas

25.9.2021 09:56
Coudas

XXX.XXX.87.254

Mně se ta myšlenla kopytní kliniky líbila. Kdyby nenastal extrém jedné metody. A následný zákaz v podobě uzákonění.
Zajímavé je, že když teda řežou jak řežou, že ty koně drží, jako stát třičtvtě hodiny kvúli jednomu kopytu, to jsou 3 hodiny opruzu. Se nedivím, že když tam mají 25 koní, že strouhá pořád. 🤔

25.9.2021 13:00
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Coudas napsal(a):
Mně se ta myšlenla kopytní kliniky líbila. Kdyby nenastal extrém jedné metody. A následný zákaz v podobě uzákonění.
Zajímavé je, že když teda řežou jak řežou, že ty koně drží, jako stát třičtvtě hodiny kvúli jednomu kopytu, to jsou 3 hodiny opruzu. Se nedivím, že když tam mají 25 koní, že strouhá pořád. 🤔

Mě hlavně překvapuje, že za ta léta nedošel k tomu, že to moc nefunguje, když ta zvířata jsou pořád bolavá a musí chodit na gumách. Jiní bosí koně normálně chodí. Navíc proč pořád tvrdí, že on má boso a ostatní ne? V reportáži uváděli, že je naboso půlka koní v republice. On se vždycky ohání podkovami, jak je to zlo, a on jediný to dělá správně, když jsou jeho koně bosí. Co to ostatní bosonožci?

25.9.2021 19:54

Pipilota napsal(a):
Jednou se v týdeníku Respekt vyjadřovala k týrání koní majitelka Rolinky. Bylo to v souvislosti se zřizováním útulku pro staré koně někde u Rousínova. Okamžitě jsem jim posílala komentář s odkazem na diskuze na EQ. No ani neodpověděli... Ono to s tím hledáním zdrojů u novinářů hodně pokleslo... Ale propagovat týrání zvířat by neměli ani nevědomě!

Jenže oni nevědí, že nevědí. Si myslím.

25.9.2021 23:57
canka

XXX.XXX.215.25

Naštvalo mě dnešní vystoupení oslíků v Lysé nad Labem Paní na bílém oslovi tam evidentně neměla co dělat..a protože ji neposlouchal a stále s ní od házel k východu z haly,tak na večerní gala show mu do papuly narvali páku a efekt ještě umocnili na pevno zapnutým nánosníkem přes tu páku Za mě prasárna a oslík byl očividně totálně znechucen..

Coudas

26.9.2021 08:19
Coudas

XXX.XXX.87.254

canka napsal(a):
Naštvalo mě dnešní vystoupení oslíků v Lysé nad Labem Paní na bílém oslovi tam evidentně neměla co dělat..a protože ji neposlouchal a stále s ní od házel k východu z haly,tak na večerní gala show mu do papuly narvali páku a efekt ještě umocnili na pevno zapnutým nánosníkem přes tu páku Za mě prasárna a oslík byl očividně totálně znechucen..

Z toho si nic nedělejte, to je totiž normální. Nez by se některý zamysleli jak a proč, a hledali chybu u sebe a řešení ve změně přístupu, jednodušší je to osolit zvířeti, ono přece neposlouchá, dotyčný to dělá správně. Proto na show, závody, tréningy a pod nejezdím. Sejmula bych pak ty lidi nejradši z toho koně pareliho lopatou.

26.9.2021 09:02
evcusik

XXX.XXX.145.236

Coudas napsal(a):
Z toho si nic nedělejte, to je totiž normální. Nez by se některý zamysleli jak a proč, a hledali chybu u sebe a řešení ve změně přístupu, jednodušší je to osolit zvířeti, ono přece neposlouchá, dotyčný to dělá správně. Proto na show, závody, tréningy a pod nejezdím. Sejmula bych pak ty lidi nejradši z toho koně pareliho lopatou.

Nojo, všichni jsou idioti, jen vy letadlo.

Coudas

26.9.2021 10:49
Coudas

XXX.XXX.87.254

evcusik napsal(a):
Nojo, všichni jsou idioti, jen vy letadlo.

Tak hlavně že v tom máte jasno.

26.9.2021 15:36
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Jenže oni nevědí, že nevědí. Si myslím.

A proto jsem je upozornila... (ale obávám se, že je to hrách na zeď)

26.9.2021 16:53

Pipilota napsal(a):
https://hradecka.drbna.cz/zpravy/10932-nekdy-je-eutanazie-jedine-reseni-kazdemu-koni-ale-dam-sanci-rika-zakladatelka-domova-duchodcu.html

není to jen Vydra - ten je alespoň známá tvář a umí jezdit...

Majitelka je taky "známá", desítky let "prověřená" tvář. Zda umí jezdit, netuším, ale v týrání zvířat je opravdu dobrá...

Čtení na dlouhé večery místo hororu:
https://equichannel.cz/forum/vyhledavani/?q=rolinka
https://equichannel.cz/hledat?q=rolinka

https://www.ifauna.cz/kone/nemodforum/r/detail/566148/znovu-rolinka

Coudas

26.9.2021 17:42
Coudas

XXX.XXX.87.254

Rolinku mám přes kopec. Slečna Poláková mně uháněla kvůli umístění koně či koní, nevím, po sdělení mývh podmínek už neodepsala. Kamarádka má kobylu z jejího chovu. Nikdy jsem přímo tam nebyla, vždy jen projíždím okolo. Takže soudit nemohu. Ale vychází mi z toho, že holt některý můžou, jiní ne. Stejně jako s panem Vydrou. A jaktože není známá? 🙂 Farmář hledá ženu přeci, tedy v tomto případě farmářka hledá muže.

26.9.2021 18:20

Pipilota napsal(a):
https://hradecka.drbna.cz/zpravy/10932-nekdy-je-eutanazie-jedine-reseni-kazdemu-koni-ale-dam-sanci-rika-zakladatelka-domova-duchodcu.html

není to jen Vydra - ten je alespoň známá tvář a umí jezdit...

Nesmí se to vzdát. Připomínat historii.
Musím kouknout, jestli repta -a repta linkovala dost.:-) Na fora už chodí příliš málo lidí, co pamatují vypsání sbírky a podporu EQ tehdy-a jak to bylo dál.

Připomínám, protože mi není známo, že by kdy zaujala paní Poláková veřejně ke všem sporným kausám / požár a vyúčtování sbírky, další peníze a spolupráce se stavební firmou, obvinění z travičství a nedodání kadáveru, Satanas Lady, Drak, koně z Miaty, vestfálové, množení a odchovy a určitě něco nevybavuji z fleku spatra / nějakou sebereflexi.

26.9.2021 18:54

Tak od začátku, a pod články z EQ jsou diskuze a odkazy na další související:
https://www.equichannel.cz/rolinka-a-jeji-kone-volaji-sos-konsky-domov-duchodcu-vyhorel
https://ct24.ceskatelevize.cz/regiony/1431969-ani-verejna-sbirka-nepomohla-konskemu-utulku
https://www.equichannel.cz/jak-zije-a-co-noveho-v-rolince
https://www.equichannel.cz/zima-v-rolince
https://www.equichannel.cz/rolinka-plna-zmen
https://www.equichannel.cz/kauza-rolinka-nekonci-budoucnost-koni-je-stale-nejista
zvukový záznam tiskovky už nejde spustitněkde u někoho v archovu možná bude
https://www.equichannel.cz/tak-trochu-jina-tiskovka-v-rolince
https://www.equichannel.cz/forum/diskuze/1283359/3
dva roky bolesti + darování vybraných peněz původnímu majiteli Johanky: : http://www.rolinka.cz/kone/kone-zemreli/johanka
otázky kolem odchovů- 2013
https://www.equichannel.cz/forum/diskuze/1325517/2
a 2015, další chudáci přemístěni na osvědčenou adresu
https://www.equichannel.cz/jeste-jednou-ranc-miata-aktuality-a-pribeh-plnokrevne-lamelky

no, a v diskuzích EQ je toho na celou zimu

Pokud to někdo myslí s ochranou koní proti týrání vážně, měl by to zazálohovat,je to inspirující, i tak už není dostupné vše.

Coudas

26.9.2021 19:21
Coudas

XXX.XXX.87.254

Možná budu mít hloupou otázku, protože já to nesleduju. Čeho se za ty roky sledování, rejpání se v tom, požadavků na vyjádření atd atd, tolik lidí, a nemalejch bych řekla, se v tim angažovalo, všude se psalo, čeho se dosáhlo? Já to nemyslím nějak zle. Ale že se tomu věnuje taková pozornost, snada a píle, a slečna Poláková si jede vesele dál, ješte skoro se statusem útulku pro odebraná zvířata KVS. Mě to hlava nebere. Co může obyč člověk dělat, když ani novináři a televize nic nezmůže.

26.9.2021 19:52
Pipilota

XXX.XXX.46.93

No právě že v jejím případě je vidět, že stokrát opakovaná lež....

A nenadělám nic, než že můžu požádat novináře aby takové osobě nedával prostor. Ale bulvár si to asi žádá.

26.9.2021 20:08

Coudas napsal(a):
Možná budu mít hloupou otázku, protože já to nesleduju. Čeho se za ty roky sledování, rejpání se v tom, požadavků na vyjádření atd atd, tolik lidí, a nemalejch bych řekla, se v tim angažovalo, všude se psalo, čeho se dosáhlo? Já to nemyslím nějak zle. Ale že se tomu věnuje taková pozornost, snada a píle, a slečna Poláková si jede vesele dál, ješte skoro se statusem útulku pro odebraná zvířata KVS. Mě to hlava nebere. Co může obyč člověk dělat, když ani novináři a televize nic nezmůže.

Za mě: to nejsou souvislé roky sledování a rejpání se v tom. To byly 2-3 roky,kdy část lidí amatérsky dala svou energii a čas opakovaně nárazově a pak už jen při dalším zviditelnění mnohem méně lidí méně energie, spíš na připomenutí souvislostí.Tolik lidí? Nemalejch je lichotivé, kolik lidí a koho myslíte? Všude se psalo? EQ a ifauna není fšude, to je relativně malá bublina, pak regionální tisk 2-3 články, ale ty byly opačného vyznění, TV šoty pamatuju asi 3, jako Chvojen, Vondruška atd-"otvírák" a zapadne,denní porce emocí. Zajímalo to jen část koňáků a jinak trochu těch nekoňáků, co se o tom vůbec dozvděli, jako obecný princip, ale jako laici se špatně orientují v cizím "oboru" a to tehdy ještě lidé dávali hledání informací víc času a ty informace byly lépe dostupné/nemazalo se, nebyl GDPR../. Ale prestižní časopis njn, taky mě to píchlo do oka.Nemyslím, že by hlavní, kdo by měl něco zmoci s podezřením na protiprávnost a nemorálnost měl být byl novinář a TV, ti mají být KPZ a hlídací pes:-).

Nedosáhlo se skoro nic. Kdo z Rohanu tehdy přispěl a pak sledoval, bude už při dalším brekotu "dejte na žvížátko" opatrnější, nebo mu není pomoci:-), obecně se trochu změnil právní rámec sbírek. Katka K udělala velký kus práce a dala hodně sila času, zúročila to a napsala dobrý návod co dělat při podezření na týrání, na EQ, včetně toho, jaké to má ale, několikrát jsem ho tady linkovala. V Rohanu se lidé z těch diskuzí trochu rozhlédli, kdo je jakého názoru a proč asi.
. Kdo chce i dnes odložit starého koně nebo koupit odchov, má možnost kliknout a vidět a jít jinam, část peněz do Rolinky takto jistě nedorazila. Jeden jiný útulek a jeho provozovatel " z dobrého srdce" zjistil, že byl manipulován.V regionu mohli lidé zjistit, že vyjádření tehdy voleného zastupitele a lokálního tisku bylo nějaké-a jiná zas nějaká,takže mohli vyvodit důsledky ve volbách. Zas, kdo je kdo.A část lidí zjistila, kde jsou háčky, že nečím pohnout vezme
neuvěřitelné množství času a sil i něco peněz/, se všemi následky./, tak líp zvažuje, jestli chce hýbat. A jak důležitý je pro šanci něco změnit dobrý tým, takže se vyplatí dávat pozor, když někdo začne svolávat tým na stejný problém.

Coudas

26.9.2021 21:02
Coudas

XXX.XXX.87.254

2-3 roky myslíte zřejmě po požáru. V tv klasicky velký začátek, a konec žádný. No, možná tím, jak to mám "za bukem" tak to mám s tím trváním zkreslené. Znám lidi, co když řeknete Poláková, tak jim naskakuje husí kůže, a znám lidi, co jí ještě koně vozí, nebo řeknou se tam jeďte podívat a pak suďte. Proč to nevidí ti veterináři, co jezdí ošetřovat koně? Ti lidi co si jedou koupit hříbátko, ti to taky neviděj? Proč se tam vozí zabavení koně KVS? Otázky stejný, odpovědi žádný. A dělat s tím něco? Když tedy novináři nejsou ti praví, obyčejný člověk může jen upozorňovat, bez výsledku. Jak dlouho to jde vydržet. Zvláště pak když mají ti "zlí" tolik obdivovatelů, kteří vás ukamenujou. Většinou, když jste sám. Jak říkáte, tým je pak zdatnější.

A třeba u pana Vydry, ano, laická veřejnost neví, že porušuje zákon. A ještě se o tom veřejně píše.Proč je nepostihnutelnej, když ví znalí....

Coudas

26.9.2021 21:41
Coudas

XXX.XXX.87.254

S těmi nemalými jmény jsem se spletla, pardon. To mi MVDr Žežulková vyprávěla, jak byli s dalšími odborníky u pana Vydry.

26.9.2021 21:49
canka

XXX.XXX.215.25

Coudas napsal(a):

Strašně mě to v tu chvíli nasr.lo...a upřímně mi to zkazilo zbytek show...ono třeba i člověk tak nějak počítá nebo spíš doufá,že když se tam někdo do tý Lysý jede prezentovat,tak že to asi bude na nějaké jakože ,,úrovni,,....asi je na čase,abych se z toho snu probudila

Coudas

27.9.2021 07:25
Coudas

XXX.XXX.87.254

canka napsal(a):
Strašně mě to v tu chvíli nasr.lo...a upřímně mi to zkazilo zbytek show...ono třeba i člověk tak nějak počítá nebo spíš doufá,že když se tam někdo do tý Lysý jede prezentovat,tak že to asi bude na nějaké jakože ,,úrovni,,....asi je na čase,abych se z toho snu probudila

Jak dokáže jedna nepříjemnost ovlivnit celej dojem, viďte 🙂

27.9.2021 21:08
canka

XXX.XXX.215.25

Přesně tak...já mám Lysou ráda,jezdím každý rok a většinou vždy vše v pohodě a člověk se zasměje a pobaví,když tam třeba vtrhnou poníci To, kolik peněz tam ale vždycky nechám,tak už se mi tolik nelíbí

Jenže tohle mě fakt totálně rozladilo..a i si to myslelo víc lidí,diskutovali o tom asi 4 lidi vedle nás...to samé takový starý děda na Frísovi,který vypadal,že tam umírá nebo je snad vožralý...myslím si,že by přeci jen ty účinkující měli trošku vybírat..

Neregistrovaný uživatel

27.9.2021 21:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.69

canka napsal(a):
Přesně tak...já mám Lysou ráda,jezdím každý rok a většinou vždy vše v pohodě a člověk se zasměje a pobaví,když tam třeba vtrhnou poníci To, kolik peněz tam ale vždycky nechám,tak už se mi tolik nelíbí

Jenže tohle mě fakt totálně rozladilo..a i si to myslelo víc lidí,diskutovali o tom asi 4 lidi vedle nás...to samé takový starý děda na Frísovi,který vypadal,že tam umírá nebo je snad vožralý...myslím si,že by přeci jen ty účinkující měli trošku vybírat..

To by je taky museli zaplatit... Ten co tam jede na tom vetsinou projede kalhoty a prd z toho. Proč tam asi nejsou moc často velká jména že

27.9.2021 21:46
canka

XXX.XXX.215.25

V tomhle máš pravdu,že ten,kdo tam jede,prostě spíš prezentuje sám sebe,nebo svoji stáj a o tom,že by za to něco dostal,si může nechat jen zdát..ale třeba za tu noční show si myslím,že něco dostali,když 2 hodiny stály 500 kč ...tak proč by vybírali tolik,když by těm lidem nic nedali...byl tam i Berousek a ten by jen tak zadarmo nevystupoval..

27.9.2021 22:42
lenacia

XXX.XXX.168.148

canka napsal(a):
V tomhle máš pravdu,že ten,kdo tam jede,prostě spíš prezentuje sám sebe,nebo svoji stáj a o tom,že by za to něco dostal,si může nechat jen zdát..ale třeba za tu noční show si myslím,že něco dostali,když 2 hodiny stály 500 kč ...tak proč by vybírali tolik,když by těm lidem nic nedali...byl tam i Berousek a ten by jen tak zadarmo nevystupoval..

to máte asi stejné jako s ATM bankomaty. Za některé platí lidem aby tam byli. někde musí platit lidé jim, aby tam byly.

27.9.2021 23:33
evcusik

XXX.XXX.145.236

canka napsal(a):

Teď je prima článek o Lysé na equichannelu. Prostě až na prvním místě ty prachy, noo :/

Já už od Lysé nejezdím, nemá mě čím zaujmout. Max mě láká prezentace našeho plemene, ale jinak nic moc :(

28.9.2021 01:51
lenacia

XXX.XXX.168.148

Já tam byla 2017, v sobotu, a musím říci, že mě to nijak neoslovilo už ani tenkrát.
Ono se nedá moc dělat, když všechny stánky vedle sebe měly ty stejné HKM a Waldhausen věci, ideálně s přírážkou, po které bych to měla z eshopu i s poštovným levnější, než tam. Vrchol byli štramáci, kteří si nakoupili na aliexpressu náramky a přívěsky, o hodnotě 10 korun kus, a prodávali to tam jako hrozně vintage šperky za 250,-. Na noční show sem bohužel nemohla zůstat (telefon, že tatínek je v nemocnici), ale z odpolední show též moc elánu nesálalo, ideální místo na odpoledního šlofíka. Alespoň o lidi tam tenkrát nebyla nouze, ačkoliv nejvíce se jich drželo u stánků ala manmat, aiva či jiné s osobitou vlastní výrobou.

Coudas

28.9.2021 13:16
Coudas

XXX.XXX.87.254

Jakože nedostanu dost peněz, abych mohla sebe a svou práci prezentovat na show před lidma, tak budu "předvádět odpad" 😱 tak to jsem dakt nepochopila...

Neregistrovaný uživatel

28.9.2021 21:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.69

Coudas napsal(a):
Jakože nedostanu dost peněz, abych mohla sebe a svou práci prezentovat na show před lidma, tak budu "předvádět odpad" 😱 tak to jsem dakt nepochopila...

Ne ale kdyz nezaplati kvalitni lidi prijede jim tam předvádět odpad.

Coudas

29.9.2021 06:25
Coudas

XXX.XXX.87.254

To pořád nedává smysl vůči chování ke zvířeti. Slušně zacházet má se zvířetem každý a zadarmo. Na co máme ty zákony.

29.9.2021 07:49
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Coudas napsal(a):
To pořád nedává smysl vůči chování ke zvířeti. Slušně zacházet má se zvířetem každý a zadarmo. Na co máme ty zákony.

Jasně že slušné chování vždy a všude...

Já tohle chápu tak, že slušně zaplacený předvádějící je ten který už opravdu něco umí i veřejně předvést. Kdo to dělá ví, že je velký rozdíl mezi tím co kůň předvede doma, co na místních akcích (vlastně už místo zná, byl tam víckrát v životě) a co předvede na novém místě po noci v cizím boxu atd. Opravdu je větší šance u amatéra, že když se něco podělá, tak sáhne k hrubšímu prostředku, jen aby to předvedl, dotáhl. Zatím co profík si nechává zaplatit i tu minulost - zkušenost koně, že se to zvládne bez úhony. Taky už dříve pozná, že kůň není OK a má dostatek nižších cviků k předvedení na uklidněnou...

29.9.2021 11:12

K Polákové - patřím k těm, kteří říkají "jděte se tam podívat". Já jsem s ní měla možnost trochu spolupracovat před několika lety, takže daleko poté, co se řešily nějaké kauzy. Já jsem tam neviděla jediného koně zanedbaného ve smyslu nedostatečné péče. Nechodila jsem samozřejmě od koně ke koni. A koně (krávy), které jsem přivezla (odebráni KVS, odloženi do útulku majiteli, koně na komerční ustájení, koně na poslední chvíli vyhandlovaní z nedobrých podmínek...), se v čase lepšili a zdravili, to jsem viděla při návštěvách na vlastní oči, protože mě ti "moji" zajímali.

Jezdí jí veterináři, chiropraktici a fyzioterapeuti, podkováři, někteří známí, někteří méně. Spolupracují s ní obce, veterinární správa. Chodí kontroly na všechno možné a nemožné. Podporuje ji obec, ve které sídlí.

Už jsem tam ale zase pár let nebyla. Paní Poláková je svá, každý si s ní nesedne, to také může dělat svoje (kdo od koní není trochu "jiný", že).

Takže z toho, co jsem já na vlastní oči viděla, zažila, podávala, pomohla, nakrmila, přivezla, odvezla, předala, zaplatila, vyúčtovala, no problemo. No, mohu mluvit jen za sebe.

29.9.2021 11:18

Se vsadím, že kdyby předvedli oslíka na ruce s tím, že se dnes necítí a místo plánovaného programu, do kterého by se musel nepřiměřeně nutit, ho vezmou pouze projít kolem kolbiště, sklidili by od vědomých diváků největší aplaus :-)

Jenže večerní gala show aspirující na novou Apassionatu s tímhle asi nepočítá, a i ti vědomí diváci budou v menšině.

Neregistrovaný uživatel

29.9.2021 15:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.74

K Polákové - patřím k těm, kteří říkají "jděte se tam podívat". Já jsem s ní měla možnost trochu spolupracovat před několika lety, takže daleko poté, co se řešily nějaké kauzy. Já jsem tam neviděla jediného koně zanedbaného ve smyslu nedostatečné péče. Nechodila jsem samozřejmě od koně ke koni. A koně (krávy), které jsem přivezla (odebráni KVS, odloženi do útulku majiteli, koně na komerční ustájení, koně na poslední chvíli vyhandlovaní z nedobrých podmínek...), se v čase lepšili a zdravili, to jsem viděla při návštěvách na vlastní oči, protože mě ti "moji" zajímali.

Jezdí jí veterináři, chiropraktici a fyzioterapeuti, podkováři, někteří známí, někteří méně. Spolupracují s ní obce, veterinární správa. Chodí kontroly na všechno možné a nemožné. Podporuje ji obec, ve které sídlí.

Už jsem tam ale zase pár let nebyla. Paní Poláková je svá, každý si s ní nesedne, to také může dělat svoje (kdo od koní není trochu "jiný", že).

Takže z toho, co jsem já na vlastní oči viděla, zažila, podávala, pomohla, nakrmila, přivezla, odvezla, předala, zaplatila, vyúčtovala, no problemo. No, mohu mluvit jen za sebe.

Me stacilo jak jakymsi prapodivnym nevysetrenym paintem (majicim pidiflek na brise a lysinku) pripoustela vsecko s delohou. To je prasarna neokecatelna nicim. Jako stopeni penez ze sbirky.

29.9.2021 17:23
Pipilota

XXX.XXX.46.93

To stopení peněz bez vysvětlení by se nemělo zapomínat.

29.9.2021 17:27

Mě teda uvízla krom výše zmíněných ještě záchrana kobylky Johanky

29.9.2021 17:32
Pipilota

XXX.XXX.46.93

no to bylo trápení jaké si u ní zažilo víc koní

29.9.2021 22:04
canka

XXX.XXX.215.25

A jak probíhala ta záchrana?To mi asi uteklo...

Coudas

30.9.2021 06:22
Coudas

XXX.XXX.87.254

alidi se přece můžou poučit, změnit, napravit a chovat se jinak. Keden příklad tady přece máme. Tak proč stále brojit a burcovat....

30.9.2021 07:59

Coudas napsal(a):
alidi se přece můžou poučit, změnit, napravit a chovat se jinak. Keden příklad tady přece máme. Tak proč stále brojit a burcovat....

No jéje, lidi se určitě mohou poučit, změnit, napravit a chovat se jinak.
Obvykle to ale znamená, že se v daných mantinelech naučí líp chodit, přizpůsobí se. O tom by drsná horalka mohla přednášet.

Zloděj je pořád stejný zloděj, i když neskončil ve vězení. Týrání zvířat je neomluvitelné, i když tvoří počátky vašeho byznysu. Černá plemenitba je porušením zákona, i když v porovnání se zlodějnou a týráním prkotina.

Řečeno s klasikem - některé kletby se nepromíjejí.
Na tom je přece postavena civilizace, ne?

30.9.2021 08:10
Arbora

XXX.XXX.149.42

canka napsal(a):
A jak probíhala ta záchrana?To mi asi uteklo...

Dlho, veľmi bolestivo a skončila utratením. Ale zase, vyzbieralo sa dosť peniažkov a to sa počíta.

Coudas

30.9.2021 09:55
Coudas

XXX.XXX.87.254

No jéje, lidi se určitě mohou poučit, změnit, napravit a chovat se jinak.
Obvykle to ale znamená, že se v daných mantinelech naučí líp chodit, přizpůsobí se. O tom by drsná horalka mohla přednášet.

Zloděj je pořád stejný zloděj, i když neskončil ve vězení. Týrání zvířat je neomluvitelné, i když tvoří počátky vašeho byznysu. Černá plemenitba je porušením zákona, i když v porovnání se zlodějnou a týráním prkotina.

Řečeno s klasikem - některé kletby se nepromíjejí.
Na tom je přece postavena civilizace, ne?

U některých lidí asi holt ano, možná záleží, jak moc umí plakat. Ale jak já říkám pořád, někdo může, někdo ne.

4.10.2021 15:05
etnies86

XXX.XXX.245.26

Z face.
Kostým pěkný, ale není na něj trochu velká :/

4.10.2021 15:23

Ježiš, to se jí to na tom musí blbě sedět (!).

Kdyby fouknul vítr, tak jsou oba na bok

4.10.2021 16:12
etnies86

XXX.XXX.245.26

etnies86 napsal(a):
Z face.
Kostým pěkný, ale není na něj trochu velká :/

https://www.krajicek.net/album.html?p1=kone&p2=rok_2021&p3=skokove_zavody_2.10.2021_-_vysoka&p4=4 koník teda skáče pěkně, ale je proti ní fakt malý

4.10.2021 16:41
etnies86

XXX.XXX.245.26

https://www.krajicek.net/album.html?p1=kone&p2=rok_2021&p3=skokove_zavody_2.10.2021_-_vysoka&p4=9

ale tohle mi zvedlo tlak, to je teda hnus velebnosti, chudák kůň, je mi z toho úplně ouvej, kdyby se jednalo o jednu překážku budiž, ale očividně jeho jezdecký styl

4.10.2021 17:53
Dotaz

XXX.XXX.235.225

etnies86 napsal(a):
https://www.krajicek.net/album.html?p1=kone&p2=rok_2021&p3=skokove_zavody_2.10.2021_-_vysoka&p4=4 koník teda skáče pěkně, ale je proti ní fakt malý

Nechápu, že je pustí na start.

4.10.2021 20:25
canka

XXX.XXX.215.25

etnies86 napsal(a):
https://www.krajicek.net/album.html?p1=kone&p2=rok_2021&p3=skokove_zavody_2.10.2021_-_vysoka&p4=9

ale tohle mi zvedlo tlak, to je teda hnus velebnosti, chudák kůň, je mi z toho úplně ouvej, kdyby se jednalo o jednu překážku budiž, ale očividně jeho jezdecký styl

Taková prasárna...já myslela,že rozhodčí má právo na to ukončit jízdu,pokud je koni nějakým způsobem ubližováno..prostě diskvalifikovat...a tohle?Kdy mu visí v hubě takovým způsobem s jeho užděním,kdy kůň se tlaku zoufale snaží div ne hlavu přilepit až na prsa...tohle je opravdu humus...

Neregistrovaný uživatel

4.10.2021 20:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.139

etnies86 napsal(a):

Nepamatujete pedex? Dalsi holma co neujezdi normal tak si zvysuje ego takhle

4.10.2021 21:02
etnies86

XXX.XXX.245.26

canka napsal(a):
Taková prasárna...já myslela,že rozhodčí má právo na to ukončit jízdu,pokud je koni nějakým způsobem ubližováno..prostě diskvalifikovat...a tohle?Kdy mu visí v hubě takovým způsobem s jeho užděním,kdy kůň se tlaku zoufale snaží div ne hlavu přilepit až na prsa...tohle je opravdu humus...

můžu to třeba někam nahlásit? bylo by správné kdyby dostal nějaké napomenutí i zpětně, prostě takovýhle lidi nemohli absolvovat parkur

4.10.2021 21:32
Dotaz

XXX.XXX.235.225

etnies86 napsal(a):
můžu to třeba někam nahlásit? bylo by správné kdyby dostal nějaké napomenutí i zpětně, prostě takovýhle lidi nemohli absolvovat parkur

Ale jak zjistit, co je to za jezdce? Nemá startovní číslo. Pár seniorských jezdců tam v závodu je, ale asi těžko zjistit, kdo je dotyčný soutěžící. Nebo myslíte nějakou obecnou stížnost na rozhodčí a pořadatele závodu?

4.10.2021 21:39
etnies86

XXX.XXX.245.26

Dotaz napsal(a):
Ale jak zjistit, co je to za jezdce? Nemá startovní číslo. Pár seniorských jezdců tam v závodu je, ale asi těžko zjistit, kdo je dotyčný soutěžící. Nebo myslíte nějakou obecnou stížnost na rozhodčí a pořadatele závodu?

Právě nevim, kam co. Jméno nevím, vím kde a kdy ten závod byl. Za toho konika ráda klidně někam napíšu. Za oba koniky. Ne, že by jim to asi moc pomohlo, ale lepší než nic. Třeba se za rypák chytnou

5.10.2021 04:37
Dotaz

XXX.XXX.235.225

etnies86 napsal(a):
Právě nevim, kam co. Jméno nevím, vím kde a kdy ten závod byl. Za toho konika ráda klidně někam napíšu. Za oba koniky. Ne, že by jim to asi moc pomohlo, ale lepší než nic. Třeba se za rypák chytnou

Je otázkou, když to byly hobby a i když asi už tušíme jméno, tak jestli z toho někdo něco vyvodí, když dle výsledkové listiny rozhodčí na místě koně nechali dojet - ve výsledkové listině jsou 32., ten člověk nemá aktivní licenci, jen zaplacené členství.
Ta dvacetiletá holka je taky bez licence. O pony sportu nic nevím, ale tam nejsou limity, o které by se dalo opřít?
https://www.instagram.com/stories/highlights/17983317628404306/

5.10.2021 07:16
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

etnies86 napsal(a):

Ta 20 letá holka s ponym je Anna Vencovská a koník Mohykán. Měla ho ustájenýho kousek pod náma a ačkoli jsem pejskař, tak mi na něj přišla strašně velká, což jsem jí i řekla. No, bylo mi odpovězeno, že na něm jezdit nechce, že ho má jen na práci ze země. A najednou ejhle.

5.10.2021 08:29
etnies86

XXX.XXX.245.26

Huskyjanina napsal(a):
Ta 20 letá holka s ponym je Anna Vencovská a koník Mohykán. Měla ho ustájenýho kousek pod náma a ačkoli jsem pejskař, tak mi na něj přišla strašně velká, což jsem jí i řekla. No, bylo mi odpovězeno, že na něm jezdit nechce, že ho má jen na práci ze země. A najednou ejhle.

No hnus. Jsem ji napsala, ale to by ji vzhledem k jeji prezentaci muselo napsat asi vic lidí, že na tom vypada blbě, hlavně to teda blbe je

5.10.2021 10:35
etnies86

XXX.XXX.245.26

Dostala jsem moc hezké vyjádření ze stáje, kde se závody konaly. Bohužel přerušit závod nemohou. Sami byli zhrozeni a nejenom oni. Bohužel slečna je i majitelem poníka. Já to fakt nechápu, proč si taková kr...pořídí takové mrně a ne adekvátního koně.

5.10.2021 11:22

Jaktože závod přerušit nemohou? Od čeho jsou tam teda funkcionáři?

Všeobecná pravidla:
"15. Hlavní rozhodčí může dle vlastního uvážení kdykoliv vykázat z areálu závodů koně, Sportovce, nebo i dvojici Sportovec-kůň, kteří ohrožují zdraví nebo bezpečnost svojí nebo ostatních účastníků, případně nerespektuje pokyny oficiálních funkcionářů závodů. Nerespektování tohoto rozhodnutí hlavního rozhodčího bude řešeno dle Disciplinárního řádu ČJF"

5.10.2021 12:19
Arbora

XXX.XXX.226.51

To sú také kecy. Načo sú zastrešované tie súťaže ČJF, keď "usporiadateľ bol síce zhrozený", ale nič urobiť nemohol.

5.10.2021 12:42
jesie

XXX.XXX.224.171

Samozřejmě,že můžou. Ale neudělají. Já na závodech o víkendu poukázala na podvyživené 2 koně,kteří soutěžili...oba evidentně zdravotně v pr.... Bylo mi také řečeno,že vlastně se nic nedá dělat.

Moji stížnost,kterou jsem na ČJF posílala už před 2 měsíci v jiné věci,doteď se nikdo neobtěžoval ani odepsat. Asi tak

5.10.2021 13:16
etnies86

XXX.XXX.245.26

jesie napsal(a):
Samozřejmě,že můžou. Ale neudělají. Já na závodech o víkendu poukázala na podvyživené 2 koně,kteří soutěžili...oba evidentně zdravotně v pr.... Bylo mi také řečeno,že vlastně se nic nedá dělat.

Moji stížnost,kterou jsem na ČJF posílala už před 2 měsíci v jiné věci,doteď se nikdo neobtěžoval ani odepsat. Asi tak

Můžou když to bude v rozporu s pravidly-uzdeni apod. Že jezdí jak prase je subjektivní. Ale psala jsem na cjf pro co vše je tedy můžou vyloučit tak jsem zvědavá

5.10.2021 13:19
etnies86

XXX.XXX.245.26

Jaktože závod přerušit nemohou? Od čeho jsou tam teda funkcionáři?

Všeobecná pravidla:
"15. Hlavní rozhodčí může dle vlastního uvážení kdykoliv vykázat z areálu závodů koně, Sportovce, nebo i dvojici Sportovec-kůň, kteří ohrožují zdraví nebo bezpečnost svojí nebo ostatních účastníků, případně nerespektuje pokyny oficiálních funkcionářů závodů. Nerespektování tohoto rozhodnutí hlavního rozhodčího bude řešeno dle Disciplinárního řádu ČJF"

Můžou, ale ne pro důvody, které nám vadí - prasacke ježdění, velky jezdec na malého koně. Když bude mit třeba výstroj co nesmi být tak ho na start pustit nemusí. Oni nikoho neohrožovali v podstatě. Pokud by najizdeli do diváků pak by je vyloučit mohli to tak chápu

5.10.2021 13:23

Můžou, pokud jezdec porušuje zákon, např. tím, že na koně klade požadavky nepřiměřené jeho fyzickým schopnostem - pokud by to tak na místě v tomto případě vyhodnotili - což si nemyslím, protože to koník se slečnou evidentně odskákal a okamžitou újmu ani předpokládanou újmu na zdraví tím neutrpěl. Pokud by náhodou ano, potom přeci pořadatelé pochybili.

5.10.2021 13:25

Ale já jsem přesvědčená, že kdyby hlavní rozhodčí chtěl, tak prostě vykáže, a jsem přesvědčená i o tom, že pokud by se dotčená odvolala, tak by si to rozhodčí obhájil (foto, svědci..). Takže je to zase pouze "o lidech" :-)

5.10.2021 13:26
etnies86

XXX.XXX.245.26

https://m.facebook.com/photo.php?fbid=3110972952480413&id=100007032158214&set=a.1480747965502928&m_entstream_source=timeline&anchor_composer=false uz ji davaj kotel. Kéž by tam nyla naka sebereflexe. A ještě kdyby se to dozvěděl i ten prasacky pán

5.10.2021 13:31

Co je to za název stránky na fb? Nějak mě to automaticky háže na marketplace a ten mám zablokovaný :D

5.10.2021 13:44
etnies86

XXX.XXX.245.26

Co je to za název stránky na fb? Nějak mě to automaticky háže na marketplace a ten mám zablokovaný :D

je to profil fotky, kde má úvodní fotku s poníčkem https://www.facebook.com/anicka.vencovska

Neregistrovaný uživatel

5.10.2021 13:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.128

etnies86 napsal(a):
je to profil fotky, kde má úvodní fotku s poníčkem https://www.facebook.com/anicka.vencovska

Jo neudržela jsem nerv. V práci dneska blázinec 😁😂 komentáře její asi mamky nebo ségry a té další jsou fakt mazec.

5.10.2021 14:03
etnies86

XXX.XXX.245.26

Jo neudržela jsem nerv. V práci dneska blázinec 😁😂 komentáře její asi mamky nebo ségry a té další jsou fakt mazec.

pěkná pipina no. ono to holkám někdy dojde, až budou starší. bude jim to možná pak i za pár let líto, ale odsere to poník no

pochopila to vůbec někdy pedex? pochybuju, případně to trvalo hodně dlouho

5.10.2021 14:10

Ale jo, s postupujícím věkem člověk přehodnotí, a mám kolem sebe spoustu lidí (sebe počítajíc), kteří si uvědomují, jaké dřív dělali chyby, a třeba i takové, které jim tenkrát nikdo nevytknul, ale sami si teď zpětně říkají, že kdyby tenkrát věděli, co vědí dnes... No, kdo z nás si to občas neřekne, že.

Nejhorší je, že nevědomost je sladká :-) Dokud jsem nic nevěděla, a dělala jen, co mi říkali ostatní, případně "tak se to vždycky dělalo" a nebo "u nás v klubu to tak je, jsme na to zvyklí", byla to pohoda. Teď, když si uvědomuji spoustu souvislostí, a vím, že nic nevím, je "chovatelská" pohoda ta tam A pořád si musím opakovat, že dělám to nejlepší, co umím, s prostředky, které mám k dispozici, v zázemí, které mám k dispozici, že samozřejmě mít vyhranou tu sportku, šlo by to lepší, ale.... Člověk si pořád říká, že by to určitě šlo udělat líp, a jestli i teď těm koním vlastně něco nechybí....

5.10.2021 14:23
etnies86

XXX.XXX.245.26

škoda, že nikdo neřekl něco i tomuto jezdci :(
(Nešlo o momentu,více fotek tu bylo dolejc)

Neregistrovaný uživatel

5.10.2021 14:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.80

Info. Slečna kvůli zdravotním problémům nesmí na velké koně. Pád by ji mohl trvale zmrzacit. Tohle je áčkovej velšík a ona je lehounka jrn hrozne vysoka. No podle jinejch foto fakt lehounka neni. A dost lidi ji obhajuje jak se o něj skvele stará a ze jsou sehrany, sladeny a problem s ni poncl očividně nemá tak proc ji prudime. Na to už fakt nemám co říct. On se nevzepne, tak je prece v pohodě spokojenej.

5.10.2021 15:35

Tak určitě by se našel stejně vysoký, ale mohutnější koník, u kterého by to nevypadalo tak neproporcionálně. Nehledě na to, že takhle si slečna umístěním těžiště o ten pád tak trochu říká a žádné významné snahy o lepší chránění těla fakt nevidím. Neříkám, že koník nemůže být zdravý a bez zdravotních následků při tomhle ježdění, to vůbec, jen pokud je argument slečny zdravotní, nějak mi to tam nesedí.

5.10.2021 15:48
etnies86

XXX.XXX.245.26

Odpověd čjf, slučuji dvě odpovědi na mé dotazy:
Dobrý den,

určitě ano, hlavní rozhodčí je oprávněnou osobou nepovolit start, v případě, že není v souladu s platnými pravidly ČJF.

Na tyto případy je pamatováno v dokumentech všeobecná a veterinární pravidla.
Předně pak ČLÁNEK 243: ŠPATNÉ ZACHÁZENÍ A TÝRÁNÍ KONÍ (VŠEOBECNÁ PRAVIDLA, ČLÁNEK 142).

Děkuji a přeji pěkný den.

S pozdravem

Ing. Petr Kuklík
Generální sekretář

5.10.2021 16:03
Dotaz

XXX.XXX.68.124

Na tom odkazu na její instagram, co jsem dávala, je vidět video, jak jezdí. Přijde mi, že mu ve cvalu docela bouchá do zad.

Formulace týrání je dost nešťastná v tom, že na koně to musí být viditelně moc. Nedočetla jsem se nikde nic třeba o 20%, což ona hrubě nesplňuje.

Stran toho jezdce na velkém koni - startoval za pořádajíci klub, takže co jim jako je líto, nebo z čeho jsou zhrozeni? Jednoho ze tří rozhodčích tam dělal jejich člověk.

5.10.2021 16:09
lenacia

XXX.XXX.214.47

Ono, možná i by splnila, s odřenejma ušima?
Podle mě je tam ale problém hlavně ve výšce a těžišti, pokud si mohu dovolit toto komentovat.

5.10.2021 16:14
Dotaz

XXX.XXX.68.124

lenacia napsal(a):
Ono, možná i by splnila, s odřenejma ušima?
Podle mě je tam ale problém hlavně ve výšce a těžišti, pokud si mohu dovolit toto komentovat.

Ta má tak 55-60 kilo. Ten áčkový pony má kolik?

5.10.2021 16:21
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Info. Slečna kvůli zdravotním problémům nesmí na velké koně. Pád by ji mohl trvale zmrzacit. Tohle je áčkovej velšík a ona je lehounka jrn hrozne vysoka. No podle jinejch foto fakt lehounka neni. A dost lidi ji obhajuje jak se o něj skvele stará a ze jsou sehrany, sladeny a problem s ni poncl očividně nemá tak proc ji prudime. Na to už fakt nemám co říct. On se nevzepne, tak je prece v pohodě spokojenej.

Ponďa má 120 v kohoutku a Anča kolem 57 kilo. Třeba už jsou sladěný, ale když ho slaďovala tak kolikrát od ní dostal. Např. když se bál jít přes mostek a šprajcoval se, tak utrhla prut a seřezala ho s tím. A jelikož jí nechtěl zastavovat, tak mu do huby narvala páku. Koni, kterej byl staženej z pastvin a neuměl naprosto nic, tak místo učení nastalo mučení. Moje dcera byla jednou z holek, co se jí tam o něj staraly a já už jí pak říkala, že at mi o Andule nic neříká, nebo jí tam dojdu rozbít hubu, za to, jak s ním zachází. Nakonec ji ten majitel stáje vyhodil....

5.10.2021 16:31
Dotaz

XXX.XXX.68.124

Huskyjanina napsal(a):
Tady video z jízdy...
https://www.facebook.com/jana.masilkova.90/videos/1846834302168174

Video bohužel není dostupné.

5.10.2021 16:32
etnies86

XXX.XXX.245.26

už si to vše blokla

5.10.2021 16:34
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

etnies86 napsal(a):
už si to vše blokla

Tohle je na fb její kamarádky, já to pořád vidím, takže si asi blokla jen lidi, co tam Anče komentovali?

5.10.2021 16:36
etnies86

XXX.XXX.245.26

Huskyjanina napsal(a):
Ponďa má 120 v kohoutku a Anča kolem 57 kilo. Třeba už jsou sladěný, ale když ho slaďovala tak kolikrát od ní dostal. Např. když se bál jít přes mostek a šprajcoval se, tak utrhla prut a seřezala ho s tím. A jelikož jí nechtěl zastavovat, tak mu do huby narvala páku. Koni, kterej byl staženej z pastvin a neuměl naprosto nic, tak místo učení nastalo mučení. Moje dcera byla jednou z holek, co se jí tam o něj staraly a já už jí pak říkala, že at mi o Andule nic neříká, nebo jí tam dojdu rozbít hubu, za to, jak s ním zachází. Nakonec ji ten majitel stáje vyhodil....

a nevíte proč si pořídila takového malýho poníka? jako ze zdravotních problémů a pádu to je fakt výmluva jak kráva.
ale možná lepší se v tom nepitvat. takových zvěřstev je
ale myslim, že by vůbec nebylo špatný kdyby ti lidi dostali aspoň nákou zpětnou vazbu na těch závodech ve vypískání, nepovolení startu apod.

5.10.2021 16:37
Dotaz

XXX.XXX.68.124

Huskyjanina napsal(a):
Tohle je na fb její kamarádky, já to pořád vidím, takže si asi blokla jen lidi, co tam Anče komentovali?

Já jsem nekomentovala nic, chtěla jsem se teď podívat na vložené odkazy a nevidím nic z toho. Asi to nemá už veřejně přístupné.

5.10.2021 17:59
canka

XXX.XXX.215.25

Já jsem třeba na Hipodromu v Mostě byla svědkem,kdy za ,,styl jízdy" byl jezdec diskvalifikován a vyloučen z dalších závodů. Jeho chování ke koni už na opracovišti bylo naprosto nekorektní a já byla nahlásit rozhodčím...nebyla jsem jediná,očividně hlásilo více lidí..koník vcházel do kolbiště naprosto pod pěnou,naužděn na sněhulákovi - o kontaktu jezdce s jeho hubou nemohla být ani řeč,koník byl stažen asi jako koník na fotkách tady,v očích děs...jezdec měl ostruhy a už při vjezdu na kolbiště bylo vidět,jak agresivně se ke koni ostruhami zachoval..přejel asi první dvě překážky,kdy koni co krok škubnul v hubě,čímž ho totálně rozhodil,kůň oči na vrch hlavy a ještě ho do toho dost hrubě pobízel ostruhami...ozvalo se bučení lidí a rozhodčí v mikrofonu ho poprosil o opuštění kolbiště a následnou diskvalifikaci za nekorektní chování ke koni...toho koně mi bylo hrozně líto..nevím,jak to tenkrát dopadlo,ale očividně tedy jde takového jezdce vyloučit...

5.10.2021 18:19
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

etnies86 napsal(a):
a nevíte proč si pořídila takového malýho poníka? jako ze zdravotních problémů a pádu to je fakt výmluva jak kráva.
ale možná lepší se v tom nepitvat. takových zvěřstev je
ale myslim, že by vůbec nebylo špatný kdyby ti lidi dostali aspoň nákou zpětnou vazbu na těch závodech ve vypískání, nepovolení startu apod.

Ono to prej bylo kvůli zdraví, ale právě že na něm nechtěla jezdit. Že prej ho bude učit ze země různý hry a časem, že by ho zapřahala. No a pak dcera přišla s tim, že se bude Mohykán obsedat. No já se tam párkrát byla podívat a pokaždý jsem jí říkala, že ten koník je na ni malej.To co pak uměl, ho všechno naučily ty holky, co se o něj staraly. Anča ho i jeden čas chtěla prodat, protože s ní absolutně nefungoval a na vyjížďce s ní zdrhal, nebo jí sejmul. Tak mu Anča vrazila páku a přitom den předem s nim dcera jela ven na parelce naprosto bez problémů. On je šikovnej a strašně hodnej. Akorát je vyblázněnej z Anči.

Neregistrovaný uživatel

5.10.2021 18:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.80

Huskyjanina napsal(a):
Ono to prej bylo kvůli zdraví, ale právě že na něm nechtěla jezdit. Že prej ho bude učit ze země různý hry a časem, že by ho zapřahala. No a pak dcera přišla s tim, že se bude Mohykán obsedat. No já se tam párkrát byla podívat a pokaždý jsem jí říkala, že ten koník je na ni malej.To co pak uměl, ho všechno naučily ty holky, co se o něj staraly. Anča ho i jeden čas chtěla prodat, protože s ní absolutně nefungoval a na vyjížďce s ní zdrhal, nebo jí sejmul. Tak mu Anča vrazila páku a přitom den předem s nim dcera jela ven na parelce naprosto bez problémů. On je šikovnej a strašně hodnej. Akorát je vyblázněnej z Anči.

Ale prej maj super vztah a sou v pohodě

5.10.2021 19:07
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Ale prej maj super vztah a sou v pohodě

Třeba už jsou, já fakt nevím. Teď je ustájenej na ranči Deep Way u Vandy Hybnerový. Ty tam pořádaj i různý kurzy, tak třeba jí ukázaly cestu. Ale stejně mě prostě pro ni nepřijde, jako kůň na ježdění, ona je na něj ohromná.

5.10.2021 19:19
Dotaz

XXX.XXX.10.132

A když se blbě zeptám. Co se tím dá vlastne dělat? Evidentně si oficiální organizace prostě nevědí rady, nebo se nemají o co opřít.
Směrnici, kde by bylo nějaké doporučené maximální zatížení koně ať váhou (třeba v procentech), tak poměrem výšky člověka a koně, nejsou. Jak psala Jesie, zřejmě ani není stanoveno, v jakém výživovém stupni se již nesmí startovat, tedy aby bylo jasně dáno, že třeba stupeň 4 je minimální možný.

Je tristní, že "lynč" na Facebooku je možná jedinou cestou, jak dotyčnému dát na srozměnou, že to, co dělá, je za hranou. ČJF a pořadatel dotyčnou za její výkon odměnili/"museli" odměnit zlatým pohárkem za druhé místo. Jaké to pro ni a ostatní pak má poselství?

5.10.2021 19:19
etnies86

XXX.XXX.245.26

Huskyjanina napsal(a):
Třeba už jsou, já fakt nevím. Teď je ustájenej na ranči Deep Way u Vandy Hybnerový. Ty tam pořádaj i různý kurzy, tak třeba jí ukázaly cestu. Ale stejně mě prostě pro ni nepřijde, jako kůň na ježdění, ona je na něj ohromná.

předpokládám, že to byla ironie.
je na něj velká prostě.
ale jestli se k němu začla chovat líp, jen dobře.

Neregistrovaný uživatel

5.10.2021 19:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.80

V příloze dávám rwakce majitelky ranče kde je ustájen poník. Chce se mi blejt velebnosti.

5.10.2021 19:57
etnies86

XXX.XXX.245.26

V příloze dávám rwakce majitelky ranče kde je ustájen poník. Chce se mi blejt velebnosti.

bože ty lidi nemaj soudnost ? Jak to, že je těch slepců tolik

Neregistrovaný uživatel

5.10.2021 20:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.80

etnies86 napsal(a):
bože ty lidi nemaj soudnost ? Jak to, že je těch slepců tolik

Dodávám zbytek diskuze

5.10.2021 20:43
Arbora

XXX.XXX.226.51

Dotaz napsal(a):
Na tom odkazu na její instagram, co jsem dávala, je vidět video, jak jezdí. Přijde mi, že mu ve cvalu docela bouchá do zad.

Formulace týrání je dost nešťastná v tom, že na koně to musí být viditelně moc. Nedočetla jsem se nikde nic třeba o 20%, což ona hrubě nesplňuje.

Stran toho jezdce na velkém koni - startoval za pořádajíci klub, takže co jim jako je líto, nebo z čeho jsou zhrozeni? Jednoho ze tří rozhodčích tam dělal jejich člověk.

Hypotetická situácia, jazdca vylúčia, pretože podľa rozhodcov nezachádza s koňom v súlade s welfare, on s tým nesúhlasí, tak môže urobiť čo? Maximálne tak dupať nožičkami a už nikdy pod konkrétnym rozhodcom nebude štartovať. Môže sa odvolať, to je tak všetko. Skrátka, keby rozhodcovia občas riešili aj ozaj takéto situácie, aspoň upozornením, resp. Žltými kartami, tak by sa tiež takýto ľudia nikde verejne neukazovali.

Ten hnedák je normálne reklama na knihu “keby kone mohli kričať”.

5.10.2021 21:30
etnies86

XXX.XXX.245.26

vyjádření paní z ustájení. za mě píše tedy moc hezky
Ach... tak jo.
Příspěvek zveřejňuji zde, protože na stránku ranče přišlo několik zpráv... jinak by snad spíše patřil na můj osobní profil.
Na fotografii od Lukáš Krajíček je jezdykně Anna jež má na Ranch Deep Way ustájeného svého poníka.
Na závodech, kde byla fotka pořízena, jsem nebyla. Informace mám zprostředkované. Upřímě se vůbec nejedná o můj "bussines". Nicméně jsme já i ranch jakýmsi způsobem do situace vtahováni.
Takže tedy zde je moje vyjádření k ohni pod který je intenzivně přikládáno, už mě to pálí i v osobním prostoru. Poněkud se cítím až lehce šikanována. Stejně jako když mi do osobního prostoru vstoupí kůň, se musím i teď vymezit. Nejspíš mezi lidmi opravdu nefunguje a není znám způsob upřímné, laskavé, neagresivní komunikace a prostor pro plodnou diskuzi.
Anna je na svého poníka vysoká, váhovým limitem není optimální.
Kdyby záleželo na mne, tak jako instruktorka takovou dvojici dobrovolně nevytvořím. Kdyby měla být situace ideální, kdyby měl být život ideální, tak tato dvojice určitě není. Ale život takový není. Situace jsou různé, různě se vyvíjejí.
Anna velmi opatrně a svědomitě pracuje na tom, aby její ježdění jejího koně nepoškozovalo psychicky ani fyzicky.
Můj upřímný názor je ten, že Mohykán dostává přesně takovou péči a takový trénink, jaký mu neubližuje. Není přetěžován, není zanedbáván.
Při společném tréninku jsem Annu upozornila na všechny překážky, které komplikují jí i jejímu koni společnou jízdu. Například náročné kompenzování zvýšeného těžšitě jezdce pro koně atd.
Skákání jsem Anně nedoporučila, dokud se svým koněm nedokončí jiné jezdecké aspekty. Skokové tréninky absolvuje pod vedením někoho jiného. Skákání nerozumím, rozumět nepotřebuji a tak jej ani nehodnotím.
Celek je vytvářen mnoha aspekty. Bohužel jak se zdá, ty které mi potřebují psát, se nejspíš spokojily s jednou fotografií nebo jedním zážitkem a na základě toho soudí. Prosím, nebráním vám v tom. Jste takové. Buďte své a bijte se o to, co vám přijde správné, použijte všechny dostupné prostředky k tomu, abyste situaci pomohli zlepšit.
Můžete jezdkyni nabídnout konzulatci nebo trénink, můžete nabídnout odkup poníka, můžete spravit potřebné orgány a nechat je, aby situaci řešili za vás. Doufám, že jste situaci po dobrém řešili okamžitě na místě s pořadatelem závodů, který jezdkyni s koněm posoudil a dle toho jí umožnil startovat nebo se umisťovat.
Za sebe předpokládám, že pořadatel si sám od sebe zakládá na tom, aby na akci neumožnl startovat dvojici, která porušuje wellfare koní. Do komentářů přikládám zásady wellfare. Pro zajímavost a třeba pro následnou laskavou diskuzi.
Kdyby bylo na mně, nedovolila bych startovat dvojícím s martingalem. Dvojícím, které nedokážou svoje koně zastavit na dvou koňských délkách ze cvalu. Dvojicím, kdy jezdec nedokáže svého koně ovládat bez napnutých otěží. Dvojicím, kdy jezdec neví, jak udidlo, které používá, působí v koňské hubě, proč mají koně nánosník a k čemu slouží. Atd. Moje požadavky na závodní dvojici jsou velmi vysoké a obávám se, že bych nebyla spokojená s většinou jezdců (soudím podle fotek z alba). Nabízím těmto jezdcům trénink a konzultaci. Ráda jim vše vysvětlím.
Prosím, přestaňte být agresivní, slovně napadat mě, ranch i jezdkyni. Ponižujete sami sebe. Vyvoláváte ve mě lítost nad časem, který je ztracený nekonstuktivní diskuzí.
Přeji každému jen to nejlepší. Jezděte svoje koně s láskou, s láskou studujte jezdectví ve všech jeho ohledech. Hledejte svoje chyby a snažte se z nich růst, hledejte chyby druhých a pomáhejte jim si je uvědomit a nakládat s nima tak mile, jako byste chtěli, aby mluvil někdo s Vámi.
Prosím, tak jako myslíte na pohodlí, zdraví a budoucnost Mohykána myslete na to stejné v případe jeho milující majitelky.
Najděte v sobě prosím slušnost, laskavost a pochopení. Touhu vědět víc a ptát se a radit tak, abyste při hájení jednoho nezraňovali jinde.
Koně a zvířata obecně jsou důležití. Stejně, snad i víc, jsou důležití lidé. Jsou to právě oni koho má smysl formovat. Stejně jako u zvířat je pozitivní motivace ta, která má dlouhodobý smysluplný účinek. To je to čím se řídím když učím jezdce.
Děkuji, že jste se dočetli až sem.
s láskou, respektem a touhou po klidném večeru
Josefína Jíra Rašilovová

5.10.2021 21:50
Dotaz

XXX.XXX.10.132

Arbora napsal(a):
Hypotetická situácia, jazdca vylúčia, pretože podľa rozhodcov nezachádza s koňom v súlade s welfare, on s tým nesúhlasí, tak môže urobiť čo? Maximálne tak dupať nožičkami a už nikdy pod konkrétnym rozhodcom nebude štartovať. Môže sa odvolať, to je tak všetko. Skrátka, keby rozhodcovia občas riešili aj ozaj takéto situácie, aspoň upozornením, resp. Žltými kartami, tak by sa tiež takýto ľudia nikde verejne neukazovali.

Ten hnedák je normálne reklama na knihu “keby kone mohli kričať”.

Já si právě myslím, že problém je v tom, že to není přesně definováno.
Když to vztáhnu na pomocné otěže: je jasně v pravidlech řečeno, že nejsou povoleny, čili každý, kdo je používá, je srozuměn, že na závodech je mít nemůže. Nestane se, že by přijel na závody s průvlečkama, jak je zvyklý, a tam byl překvapen, že rozhodčí trvá na tom, že je nelze použít.

Cokoliv, co není definováno a je na subjektivním uvážení, je sporné.
Chápu rozhodčího, že když mu tam přijede někdo, kdo zaplatí cestu a startovné a on ho má vyřadit na základě svého subjektivniho úsudku, že se mu do toho moc nechce. V případě výstroje se ale má na co odkázat, v případě tvrdé ruky a blbého stylu ježdění je ta hranice těžká. V případě přetěžovaného koně by lidi v pravidlech měli mít stanoveno, co je nepřípustné, aby se nestávaly takové extrémy jako ta dvacítka na poníkovi a že rozhodčí neví, jak s tím naložit. Ta by se měla dozvědět z pravidel, že neplňuje parametry pro start na malém koni a nebude vpuštěna do závodu. Současná věta ohledně týrání nadměrnou zátěží, je docela vágní, ten poník nepadal na hubu, odskákal to, ale každý ví, že to od.ere v budoucnu.

I rozhodčí jsou jenom lidi a asi ne každý
dokáže vyhodit závodníka z pořádajícího klubu, když to není vyložený agresivní extrém, ale když to dotyčnému na hobby "jen" moc nejde, vlaje za pohybem a jeho styl není dobrý.

"Co je psáno, to je dáno." by situaci aspoň v případě toho přetěžování a výživoveho stavu sportujících koní podle mne pomohlo.

6.10.2021 08:25

paní z ustájení: To je baba! Takovou bych ráda poznala. Klobrc dolů.
Pokud skutečně reálně garantuje, že se v její péči koni i děvčeti daří nedostatky kompenzovat, nemám s tím problém.

Dotaz: a tady naprosto souhlasím s tím, že dokud nebude definováno "množství větší nežli malé", pak se s tím bude jen velmi těžko nějak cíleně operovat. Rozhodčí může "na základě vlastního uvážení", ale jak to udělat, aby se veřejně neodstřelil... Jakkoli tady by asi podporu našel. Ale právě že "asi".

6.10.2021 08:45
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Já moc to nadšení nechápu. Ten kůň byl obsednut, dle Insta, před 65 týdny. Tak dlouho se na něm asi jezdí. Tréninková videa jsem viděla, kamarádka a asi trenérka dotyčné je něco podobného, viz foto.
Já prostě pro dvacetiletou gymnazistku takové pochopení nemám. Pochopila bych to možná u někoho intelektuálně slabšího, že na takovou kravinu může přijít a nedomyslet následky, ale tady to o inteligenci asi nebude.
65 týdnů asi nejezdí potajmu o samotě, ale v nějakém ustájení, mezi lidmi, kteří tomu klidně přihlíží, či ji dokonce podporují. Toho koně a jeho nohy a záda asi fakt nezajímá, že "svět není ideální", ale spíš fakt, že na zádech táhne 30-35% hmotnosti navíc a že s tím dokonce skáče. Je to stejné, jako kdyby na teplase lezl člověk se 180 až 200 kilogramy a skákal na něm. Také by to bylo v pořádku, protože na světě se dějí větší zvěrstva?!

6.10.2021 08:51
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Dodávám zbytek diskuze

Mně by zajímalo, jak na těch limitech slečna Anička hodlá pracovat. Chce zhubnout na 35 kg a uřezat si kus páteře, aby byla menší? Nebo plánuje nějak nastavit toho poníka?
Vždyť je to nesmysl. Pokud pro poně není vhodným jezdcem, tak prostě pro něj není vhodným jezdcem. A dokud pro něj vhodná nebude, nemá mu co sedět na hřbetě.

6.10.2021 08:51
Arbora

XXX.XXX.226.51

Myslím, že traja rozhodcovia už nie sú subjektívny názor. Hypoteticky, ak by sa tam vyšplhal na toho poníka stokilový dospelý človek, tak sa tiež budú pozerať, lebo v pravidlách to nie je presne napísané?

Pozerám FEI pravidlá, ktoré sú väčšinou prekladané a platné aj v rámci tých národných a je tam niekoľko bodov, ktoré by sa dali aplikovať na tento prípad, v rámci tzv. "warning cards", niečo a žltá karta. Je tam napríklad nešpecifikovaný bod "Other Forms of Abuse".

Samozrejme, že poník to asi prežije, predpokladám, že aj bez ujmy, veď Pedex tú malú poníčku trápila na skokoch roky.

6.10.2021 08:59

Mně se líbí způsob vyjadřování té dámy, co se týče jejího odborného působení, nemám nejmenší tušení, proto tam poznamenávám "pokud skutečně", je tam ta podmínka, kterou já si nikdy neověřím. Takže pokud skutečně ten kůň je v takové péči, že je zajištěno, aby dlouhodobé následky větší, než běžný sportovní jezdecký kůň, neměl, tak fakt nemám problém.

Insta nemám, co je tam, to nevím. Na fejsbůk si tadyty příspěvky ověřovat nechodím, tak taky nevím. Usuzuji jen z toho, co se tady napíše a postne. Tadyta dáma na toho černého poníka mi nepřijde tak pěstnaoko jako slečna na bílém poníkovi. Ale tak to může být otázka subjektivního vnímání.

Že to není řekněme tak uplně v pořádku je jedna věc, jestli je to fakt špatně a týrání nepřiměřenými požadavky je druhá věc. A asi by to chtělo znát situaci osobně, aby člověk mohl soudit.

6.10.2021 09:03
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Arbora napsal(a):
Myslím, že traja rozhodcovia už nie sú subjektívny názor. Hypoteticky, ak by sa tam vyšplhal na toho poníka stokilový dospelý človek, tak sa tiež budú pozerať, lebo v pravidlách to nie je presne napísané?

Pozerám FEI pravidlá, ktoré sú väčšinou prekladané a platné aj v rámci tých národných a je tam niekoľko bodov, ktoré by sa dali aplikovať na tento prípad, v rámci tzv. "warning cards", niečo a žltá karta. Je tam napríklad nešpecifikovaný bod "Other Forms of Abuse".

Samozrejme, že poník to asi prežije, predpokladám, že aj bez ujmy, veď Pedex tú malú poníčku trápila na skokoch roky.

V případě, že se shodnou. U toho dospělého chlapa, který jel za pořádající oddíl, prostě k ničemu takovému asi nedošlo. Je otázkou proč. Jedním z rozhodčích byl i místní komisař z pořádající stáje.

Stejně tak trenérka z Koles jako rozhodčí nechalala jet tu holku z jejich stáje na závodech v Ostrově i přes upozornění s pomocnými otěžemi. Mezi dětmi na pony tak závodila dvacetiletá a průvlečkama s požehnáním rozhodčí.

Měla jsem možnost vidět odpověď stáje na tu pony závodnici - byli zhrozeni, ale nevěděli, co dělat. Mají tam 3 rozhodčí a evidentně nikomu to nepřišlo tak hrozné, že by zasáhl. Proč, když se jim to nelíbilo? Proč je nechali startovat? Je to o osobní statečnosti, nebo o tom, že nemají jak to dle pravidel zdůvodnit?

6.10.2021 09:07
etnies86

XXX.XXX.245.26

Dotaz napsal(a):
Já moc to nadšení nechápu. Ten kůň byl obsednut, dle Insta, před 65 týdny. Tak dlouho se na něm asi jezdí. Tréninková videa jsem viděla, kamarádka a asi trenérka dotyčné je něco podobného, viz foto.
Já prostě pro dvacetiletou gymnazistku takové pochopení nemám. Pochopila bych to možná u někoho intelektuálně slabšího, že na takovou kravinu může přijít a nedomyslet následky, ale tady to o inteligenci asi nebude.
65 týdnů asi nejezdí potajmu o samotě, ale v nějakém ustájení, mezi lidmi, kteří tomu klidně přihlíží, či ji dokonce podporují. Toho koně a jeho nohy a záda asi fakt nezajímá, že "svět není ideální", ale spíš fakt, že na zádech táhne 30-35% hmotnosti navíc a že s tím dokonce skáče. Je to stejné, jako kdyby na teplase lezl člověk se 180 až 200 kilogramy a skákal na něm. Také by to bylo v pořádku, protože na světě se dějí větší zvěrstva?!

Na fotkách To bude ta její kamaradka, co ji v komentech furt obhajovala, takže pro ni je to naprosto v pořádku tato dvojice, jezdí pěkně, ponclovi to nevadí. Vyjadřování neměla moc dobré. Takže tato,, trenérka,, ji poplaca jak jsou šikovní a nevadí mu

6.10.2021 09:13
etnies86

XXX.XXX.245.26

Dotaz napsal(a):
V případě, že se shodnou. U toho dospělého chlapa, který jel za pořádající oddíl, prostě k ničemu takovému asi nedošlo. Je otázkou proč. Jedním z rozhodčích byl i místní komisař z pořádající stáje.

Stejně tak trenérka z Koles jako rozhodčí nechalala jet tu holku z jejich stáje na závodech v Ostrově i přes upozornění s pomocnými otěžemi. Mezi dětmi na pony tak závodila dvacetiletá a průvlečkama s požehnáním rozhodčí.

Měla jsem možnost vidět odpověď stáje na tu pony závodnici - byli zhrozeni, ale nevěděli, co dělat. Mají tam 3 rozhodčí a evidentně nikomu to nepřišlo tak hrozné, že by zasáhl. Proč, když se jim to nelíbilo? Proč je nechali startovat? Je to o osobní statečnosti, nebo o tom, že nemají jak to dle pravidel zdůvodnit?

Mrkněte v sz na celou konverzaci z ty stáje , já to pochopila tak, že si s tím nevěděli rady, že se právě neměli objektivně o co opřít. Nechtěli pak řešit naky popotahovani

Ja radsi uz na závody nejezdim koukat, jen mi dycky bylo z pár lidi blbě a jsem cita no

6.10.2021 09:16

Dotaz: ano, bude to otázka osobní odvahy, podle mého. Právě proto, že v pravidlech nenacházejí konkrétní oporu. On by se jim proti tomu určitě nikdo neodvolal, prostě by tam příště ta slečna závodit nepřijela. Nebo možná na žádné ČJF hobíčka. Jezdila by sranda mače za statkem... Za statkem nikdo nikoho nevyloučí, protože příště by jim nemuseli lidi přijet.

6.10.2021 10:02
Rif Du Madon

XXX.XXX.56.29

Hnilá rajčata házet, to už asi nefrčí😀
Na slečnu přímo na závodech počíhat, odtáhnout za vlasy za roh a seřezat jí řiť tušírkou tak, že bude mít poník dlouho volno na regeneraci.
Počas jízdy volat fúúúj a pískat, to už se nedělá? Kdyby si utrhla takovou ostudu pokaždé, když někam vyjede, účinek by se dostavil.

6.10.2021 10:13

Souhlasím jen s tím pískáním a bučením :-) seřezaná řiť snad byla nadsázka

6.10.2021 10:22
Horsana

XXX.XXX.40.140

Pánafera, nevedeli, čo majú robiť? Dobre to vedeli, iba nemali gule.

Som rozhodca na na huculskom šampionáte a v sobotu za mnou prišiel organizátor s hrôzou v očiach a slovami "máme veľký problém" mi oznámil, že jeden pán má ostrohy.

Skoro som spadla z nôh, týpek bol veľmi štýlovo ohodený, kôň mal krásnu výstroj, ladili westernovo a ostrohy fakt mal, také tie kolieska, čo sa s nimi vykrajuje cesto a videla som, ako ich používa a srsť koňa v tých miestach nebola ani len počechraná, normálne štartoval.

Pokiaľ by do koňa bodal, alebo by bol kôň poranený, na štart by proste nešiel a mohol by precestovať aj pol republiky a byť neviem kto.

6.10.2021 10:23
Rif Du Madon

XXX.XXX.56.29

Souhlasím jen s tím pískáním a bučením :-) seřezaná řiť snad byla nadsázka

Poník by asi souhlasil s obojím😀

6.10.2021 11:36
evcusik

XXX.XXX.145.236

Nojo, asi startovné je dost vysoké, že to považovali za držhubné. Ono když se chce, tak se dají vždy najít způsoby, ale ta teplá místa asi lépe hřejí no.

Škoda že nejsou vstupní veteriny na všechny disciplíny jako u vytrvalosti :(

6.10.2021 12:50

Me ta věta-nemuze jezdit na větších koních pac by ji to mohlo trvale zmrzacit..

takze radsi sama zmrzaci poncla...super pristup

Jen moc nevím proc do tohoto zatahovat tu ustajovatelku.Jeji vyjádření se mi líbí a ma úroveň

Neregistrovaný uživatel

6.10.2021 13:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.128

Jen moc nevím proc do tohoto zatahovat tu ustajovatelku.Jeji vyjádření se mi líbí a ma úroveň

Forma možná ale to že to schvaluje taky? Vážně?

6.10.2021 14:35
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Tak hlavně zmrzačit se pádem z vysokého koně může úplně každý.
Z malého koně jsou naopak vážné úrazy častější, protože člověk se nestihne sbalit do klubíčka a minimalizovat náraz, takže padá na hlavu a na plocho hrudník. Malý kůň může být výhoda při vynuceném, ale kontrolovaném seskoku, ale ne při skutečném pádu.
Nicméně tuším, že tady je veškeré vysvětlování marné. Slečna Anička prostě poníčka chce, chce na něm jezdit a je přesvědčena, že je vše v pořádku. Nic ji zjevně nezvyklá.
Jak řekl (napsal) můj idol, některé mozky nezměníš ani sekerou.

Ale přiznám se, že ten chlap s koněm, co skáče s hubou na hrudi, mi vadí přece jen víc.

6.10.2021 14:37
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Forma možná ale to že to schvaluje taky? Vážně?

Já jsem pochopila, že to neschvaluje; zkrátka přišla zákaznice, platí, říct si nedá, na KVS to zjevně není, když bude odmítnuta, bude páchat ještě větší prasárny sama, takhle je aspoň trochu pod dozorem...
Možná jsem optimista. Kdo ví, jak to vlastně je.

6.10.2021 14:55

Na mě to také dělá dojem, že ustajovatelka s tím nesouhlasí. Anna je na svého poníka vysoká, váhovým limitem není optimální. Kdyby záleželo na mne, tak jako instruktorka takovou dvojici dobrovolně nevytvořím. Píše přeci, že pod jejím dohledem neskáčou. Je otázka, zda tím, že na skákání to zatím není, myslí úroveň přiježdění a nebo nasvalení a nebo uzavření růstových zón, to může nakonec být vše při jednom. Fakt bych ji do toho netahala. Zjevně se snaží dělat co může v rámci svého působení na jezdkyni, aby to probíhalo ke koni co nejšetrněji. Ale nakonec majitel má vždycky poslední slovo, že...

6.10.2021 15:06
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Nic ji zjevně nezvyklá.

Kdyby někdo nevěděl, tak se jedná o předponu vy-. Napřed je to kel, kterým se klá, až se s ním vyklá. A když se s ním vyklá nějak moc, tak se s ním nezvykle vyklá.
Bože růžo, potřebuju číst víc knížek a míň internetových diskuzí.

6.10.2021 15:21

Varaxi napsal(a):
Nic ji zjevně nezvyklá.

Kdyby někdo nevěděl, tak se jedná o předponu vy-. Napřed je to kel, kterým se klá, až se s ním vyklá. A když se s ním vyklá nějak moc, tak se s ním nezvykle vyklá.
Bože růžo, potřebuju číst víc knížek a míň internetových diskuzí.

Z toho si nic nedělejte, já po dlouhých zimních večerech dopisování s jedním dys*** psala potom půl roku pravidelně "bytva". To mi teda aspoň editor označil U toho vyklání (zde tedy od slova vyklánět) to prostě editor nepodtrhne a nepodtrhne, protože zvyklá od slova zvyknout - to pak člověka ani nenapadne, když to není s tou červenou vlnovkou...

7.10.2021 09:04

Aha, takže z malého koně spadnout může? A proto skáče? Když při tom je riziko pádu větší? Kór na (pro ni) malém a krátkém koni. Tomu teda fakt věřím!

Přidejte reakci

Přidat smajlík