Prodám výstavní andulky TCB

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám výstavní andulky texas clear body z venk...
Nedá mi to, zase jsem si něco nafotila. Ráda bych viděla duhové andulky někoho dalšího. Podělí se prosím někdo o fotky? Pokud ano, díky předem!
saluki
napsal(a):
Nedá mi to, zase jsem si něco nafotila. Ráda bych viděla duhové andulky někoho dalšího. Podělí se prosím někdo o fotky? Pokud ano, díky předem!
Omlouvám se za kvalitu fotek, pouze z telefonu. V přenosce jsou duhové pouze některé samozřejmě. Já některé považuji za duhové, ale byl jedním, chovatelem, nevybíravě kontaktován, že se o duhové nejedná, jaký je Váš názor? Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
araraun12
napsal(a):
Omlouvám se za kvalitu fotek, pouze z telefonu. V přenosce jsou duhové pouze některé samozřejmě. Já některé považuji za duhové, ale byl jedním, chovatelem, nevybíravě kontaktován, že se o duhové nejedná, jaký je Váš názor? Děkuji.
No já tam teda žádnou duhovou nevidím asi jsem slepý.
araraun12
napsal(a):
Dobré odpoledne. Je mi líto, pokud Vás někdo hloupě osočil. Stává se to v souvislosti s duhovými andulkami často. Asi nový "národní sport" . Bohužel duhová tam žádná není.
saluki
napsal(a):
Dobré odpoledne. Je mi líto, pokud Vás někdo hloupě osočil. Stává se to v souvislosti s duhovými andulkami často. Asi nový "národní sport" . Bohužel duhová tam žádná není.
tak jsem byl osočen správně, ale chybama se člověk učí můžu se teda zeptat jak má správně vypadat duhová andulka a jaké jsou její znaky? děkuji.
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r/detail/6430/duhova-andulka-miniserial-1-cast/
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r/detail/6454/duhova-andulka-miniserial-2-cast/
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r/detail/6470/duhova-andulka-miniserial-3-cast/
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r/detail/6488/duhova-andulka-miniserial-4-cast-opalinove-a-perlove-andulky/
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r/detail/6506/duhova-andulka-miniserial-5-cast-modre-zlutohlave-andulky.
hned v prvním odkazu uvádí pan Záruba (doufám, že NEúmyslně) chovatele v OMYL
cituji:
Světlekřídlá kresba je šedokřídlá nebo bělokřídlá.
to ovšem není pravda světlekřídlá je společné pojmenování pro zelené žlutokřídlé
a modré bělokřídlé
tato mutace vznikla už kol. r.1935 a je recesivní vůči normálním křídlům a je rovněž 1F či 2F
tudíž "duhová" je
1) MODRÁ (čím tmavší, tím lepší, s D či V faktorem ještě lepší)
2) ŽLUTOHLAVÁ (opalinová)
3) BĚLOKŘÍDLÁ
takže zde většinou prezentované šedokřídlé si na "duhové" jen "hrajou"
lupus4
napsal(a):
cituji:
to ovšem není pravda světlekřídlá je společné pojmenování pro zelené žlutokřídlé
a modré bělokřídlé
tato mutace vznikla už kol. r.1935 a je recesivní vůči normálním křídlům a je rovněž 1F či 2F
tudíž "duhová" je
3) BĚLOKŘÍDLÁ
Požóoor, do toho bych se raději nepouštěla . Nechme prostor fotkám, prosím .
araraun12
napsal(a):
tak jsem byl osočen správně, ale chybama se člověk učí můžu se teda zeptat jak má správně vypadat duhová andulka a jaké jsou její znaky? děkuji.
Nejlepší je ukázka. Moje představa mláďat duhových andulek, doufám, že správná. Foto mého odchovu vloni. Taky z přepravky pro lepší srovnání. Na první fotce mláďata. Na druhé fotce pro srovnání, vpravo mláďata, vlevo rodiče.
lupus4
napsal(a):
cituji:
a modré bělokřídlé
tudíž "duhová" je
3) BĚLOKŘÍDLÁ
Ještě ukázka. Moje touha po bělokřídlosti u duhových mne zatím neustále vede k tomuhle. Bělokřídlé, duhové, ale ve světlých barvách. Mám jich fakt dost, a teď koumám, co s nimi dál
jarat
napsal(a):
Ale byly moje.
a dalsie tri mi k nim pribudli :) jedna vasa mi uletela :( mate strasne pekne andulky konecne sa mozem aj ja chvalit a tiez saluki kraasa
Dobrý den, připojuji fotku dnes vyletěného mláděte. Pomůže někdo s určením barevného rázu? Hledala jsem k čemu bych ho přirovnala a je hodně podobné těmto na diskuzi. Děkuji.
zelenafarma
napsal(a):
Dobrý den, připojuji fotku dnes vyletěného mláděte. Pomůže někdo s určením barevného rázu? Hledala jsem k čemu bych ho přirovnala a je hodně podobné těmto na diskuzi. Děkuji.
Není duhová, protože není opalinová (má vlnkování v týle). Je to modrá světlekřídlá žlutolící. Některé jsou velmi krásné. Právě má můj synek v kleci na ochočení takovou fialovou.
Uživatel s deaktivovaným účtem
lupus4
napsal(a):
cituji:
a modré bělokřídlé
tudíž "duhová" je
3) BĚLOKŘÍDLÁ
U šedokřídlých je základní barva světlejší až o 50%, znaky v masce šedé, lícní skvrny světlé. Vlnkování jasně šedé.
Světlekřídlé. Základní barva je sytá, znaky šedé, lícní skvrny tmavé - fialové. Vlnkování co nejsvětlejší na žlutém (bílém) podkladu. Požadujeme co nejsvětlejší křídla při syté základní barvě.
Tak jsem se pokusil dneska nafotit letošní první hnízdo andulek. Nevím jestli jsou to duhové andulky nebo "zduhovek" andulky ale mě se zamlouvají...