Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.54
Jak nejlépe, nejrychleji a nejméně bolestně naučit štěně chlapečka chodit na plenu a následně ven? v jedné místnosti s plenou vše zvládá bez potíží (jen se občas netrefí), je-li plena ale v jiné místnosti, často na to kašle. a stává se taky, že vyskočí na postel a vyčůrá se i tam.jinak je sladkej, ale tohle je na zabití :-) venku naopak čůrat nechce a drží, až přijdeme domů :-) a je to v 4,5měsících ještě normální? děkuju moc za návody!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.182
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jak nejlépe, nejrychleji a nejméně bolestně naučit štěně chlapečka chodit na plenu a následně ven? v jedné místnosti s plenou vše zvládá bez potíží (jen se občas netrefí), je-li plena ale v jiné místnosti, často na to kašle. a stává se taky, že vyskočí na postel a vyčůrá se i tam.jinak je sladkej, ale tohle je na zabití :-) venku naopak čůrat nechce a drží, až přijdeme domů :-) a je to v 4,5měsících ještě normální? děkuju moc za návody!
mám štěně co má 5měs. už v pohodě vydrží čůrání na ven,ale ještě donedávna to nevydržel.měla jsem velké úsilí ho odmalička učit na plenu,ale prostě se mi to nepodařilo,snažila jsem se ze všech sil a nic,tak ted chodí čůrat jen ven a možná je to i lepší.chce to opravdu velkou trpělivost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.23
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
mám štěně co má 5měs. už v pohodě vydrží čůrání na ven,ale ještě donedávna to nevydržel.měla jsem velké úsilí ho odmalička učit na plenu,ale prostě se mi to nepodařilo,snažila jsem se ze všech sil a nic,tak ted chodí čůrat jen ven a možná je to i lepší.chce to opravdu velkou trpělivost.
Pes se chodí venčit ven odjakživa, to jste tak praštěný, že chcete
naučit chodit psa na plénku, směšný.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.69
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
S plenou jste si nadělali.Má předpoklady venčit se doma a venku budete mít problémy.Pejskové se naučí to venku držet a nechat si to až na doma.Plena se má dát pejskovi ke dveřím,když je majitel v práci a je jasné,že to štěně nemůže vydržet.Jakmile je páneček doma,plena se schová a lítá se ven.Štěně musí pochopit,kde má čůrat.To znamená venku.Prohřešek při pánově nepřítomnosti se toleruje.Váš pes to nejspíš nechápe a dělá si ci chce.Třeba se vyčůrá do postele.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.36
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jednou to prostě budete muset vydržet a být s ním venku tak dlouho, dokud se tam nevyčůrá a stráááááášně ho pochválit..... řešili jsme totiž úplně stejný problém
někdy jsou fakt na zabití, když s ním člověk pobíhá po venku třeba hodinu a nic........
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.182
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
kamárádka má jorkšíra,který chodí odjakživa na plenku,když není doma. někdy je to možná lepší a pes se nemusí trápit když třeba není pán 9hod doma.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jednou to prostě budete muset vydržet a být s ním venku tak dlouho, dokud se tam nevyčůrá a stráááááášně ho pochválit..... řešili jsme totiž úplně stejný problém
někdy jsou fakt na zabití, když s ním člověk pobíhá po venku třeba hodinu a nic........
nikdy jsem psa neučila doma čůrat na nic. Ani noviny,plenu či bůhví co. Jak tu kdosi psal, toleruji louži, pokud nejsem doma, ale pochvalu za ni nemá! Když jsem doma, lítám i dvakrát do hodiny. Pokud chci něco naučit, musím se tomu obětovat, bohužel. Právě nyní to tak je, mám zrovinka štěndo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.213
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejlépe je ho to učit rovnou venku. Máme tříměsíční štěně, učili jsme rovnou ven, je to bez problémů. Párkrát byla doma loužička-netrestali jsme ho, bobek neudělal doma ani jednou. Je pravda, že první týden co jsme ho měli doma byl nejdůležitější. Chodili jsme třeba každou půlhodinu. Přeji hodně zdraru
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
moje štěndo taky čůralo doma na plínku a venku ne. Osvědčilo se dávat štěňátku za loužičku venku nějaký mlsek a hodně chválit. Loužičku na plínce ignorovat. Štěňátko brzy zjistilo, že je pro něj lepší čůrat venku než doma, protože z toho něco kápne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.69
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
moje štěndo taky čůralo doma na plínku a venku ne. Osvědčilo se dávat štěňátku za loužičku venku nějaký mlsek a hodně chválit. Loužičku na plínce ignorovat. Štěňátko brzy zjistilo, že je pro něj lepší čůrat venku než doma, protože z toho něco kápne.
To,že je pes sám doma 9 hodin není trápení a pes je schopný to vydržet bez venčení.Stejně tu dobu prospí.To by si nemohl psa pořídit nikdo,kdo chodí do práce,nebo by musel mít každý doma tu plínku.Zajímavé,že majitelé velkých plemen tolik problémů nemají.Oni se k tomu venčení venku postaví mnohem zodpovědněji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.201
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To,že je pes sám doma 9 hodin není trápení a pes je schopný to vydržet bez venčení.Stejně tu dobu prospí.To by si nemohl psa pořídit nikdo,kdo chodí do práce,nebo by musel mít každý doma tu plínku.Zajímavé,že majitelé velkých plemen tolik problémů nemají.Oni se k tomu venčení venku postaví mnohem zodpovědněji.
To je zajímavé, že co jsem slyšela o psech, kteří se vyčůrali do postele, tak všichni mají doma plínu na čůrání.... Asi jsou z toho chudáčci zmatený. Nikdy bych psa neučila čůrat doma.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je zajímavé, že co jsem slyšela o psech, kteří se vyčůrali do postele, tak všichni mají doma plínu na čůrání.... Asi jsou z toho chudáčci zmatený. Nikdy bych psa neučila čůrat doma.
moje štěndo čůrá na plínku když nejsem doma a nebo prostě když to na něj neočekávaně přijde. Nikdy se mi nestalo, že by mi počůralo postel. První měsíc jsem s ním vůbec nechodila čůrat ven, neb byly hrozné mrazy a nemělo kompletní očkování, majitelé velkých psů si prostě neuvědomují, že malinké plemeno, které courá bříško po promrzlé zemi, snadno nastydne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.50
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
moje štěndo čůrá na plínku když nejsem doma a nebo prostě když to na něj neočekávaně přijde. Nikdy se mi nestalo, že by mi počůralo postel. První měsíc jsem s ním vůbec nechodila čůrat ven, neb byly hrozné mrazy a nemělo kompletní očkování, majitelé velkých psů si prostě neuvědomují, že malinké plemeno, které courá bříško po promrzlé zemi, snadno nastydne.
Moje čivava(4měsíce) taky chodí doma na noviny, protože jsme si ji pořídili, když byly ty mrazy. Měla jsem z toho strach, když potom venku asi 2 dny nečůral a nechával si to na doma. Dnes už krásně chodí i venku a když musí zůstat doma sám, tak jde pěkně na noviny. Krásně se to naučil. Pořád jsme ho venku chválili a funguje to.M
Ell123

XXX.XXX.152.249
Nevím, proč máte tak hloupou odpověď. Jsou pejsci, kteří jsou v bytě, nebo ani venku celý den být nemůžou. Tak plena slouží k tomu, že když není pán doma a nemůže ven, tak se vyčůrá tam. :).
Ell123
napsal(a):
Nevím, proč máte tak hloupou odpověď. Jsou pejsci, kteří jsou v bytě, nebo ani venku celý den být nemůžou. Tak plena slouží k tomu, že když není pán doma a nemůže ven, tak se vyčůrá tam. :).
Také mám tři pejsky menšího plemene v bytě, také nejsou celý den venku, ale nejsem líná jít s nimi pětkrát denně ven. Když byli malí jako štěňata běhala jsem i dvakrát v noci.
V životě bych neudělala takovou hloupost jako učit psa na plenu, protože se to nakonec tomu majiteli ve většině případech vymstí, viz zadavatelka.
Normální psi dobu, kdy je pán v práci /cca 9 hod,./ téměř celý čas prospí.
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No to bych teda chtěla vidět to plemeno, které courá bříško po zemi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

alenkapisalka
napsal(a):
No to bych teda chtěla vidět to plemeno, které courá bříško po zemi.
No taky nevím jaké...ani štěndo jezevčíka bříško po zemi netahá
Ell123
napsal(a):
Pokud člověk odchází do práce, pes má být vyprocházený, vyvenčený a i mentálně přiměřeně unavený. Potom, pokud je dobře vychovaný, většinu času, kdy je doma sám, jednoduše prospí a venčení si nechá na další procházku. Mluvím o dospělém, zdravém a vychovaném psovi. Není důvod, aby přes den pes chodil po bytě a čůral.
-
Budete se asi hodně divit, ale byly doby, kdy lidé chodili do práce, měli psy a něco tak uhozeného jako "pleny pro psy" vůbec neexistovalo. Tehdejší rady?
Pořídit si štěně před dovolenou, pokud je doma větší děcko, tak před prázdninami, a všechnu energii věnovat nácviku hygieny. Štěně musí ven ihned po probuzení, po pití, po žraní a vůbec každou volnou chvilku. Pokud je doma samo, pak dát na nějaké místo noviny a ty pak posouvat ke dveřím a co nejdříve je úplně odbourat. Jistě, byl to středověk a ty noviny můžete nahradit tou plenkou, ale systém je stále stejný - nenaučit psa, že je normální se venčit doma! Protože to normální není!
Jenže lidi si život usnadňují, psovi zařídí doma "záchod" (super pohodlné, ale tak trochu eklhaft, aspoň si myslím)... no a pak se diví, že pes prostě kadí doma. A protože je zvyklý, že může na plenku, tak prostě může na cokoliv plenku mu připomínající- koberec, postel atd.
Zadavatelce už má rada bude na nic, předpokládám, že za ta léta psa vychovala, nebo si halt zvykla... ale noví pejskaři mohou tuto diskuzi číst a těm doporučuju:
1/ Pokud si pořídíte štěně, věnujte nácviku hygieny veškerý čas, pes musí chodit ven co nejčastěji! Ta plenka, noviny atd. to je jen východ z nouze a pokud můžete, vyhněte se tomu úplně, i za cenu, že budete mít doma načůráno (ideální je mít na psa připravený byt, tedy mít např. omvatelnou podlahu).
2/ Připravte se na to, že pokud se pes na plenku vyvenčí a vy ho pochválíte, pak ho učíte, že venčit se má doma. Uděláte to několikrát a pes si to své venčení bude na doma přímo schovávat.
3/Pokud se pes naučí venčit doma a přestane rozlišovat, kde může a kde ne, na vině jste jen vy sami a trestat byste měli sebe.
4/ Každé štěně je individuál a nácvik hygieny mu trvá jinak dlouho. Kromě nervové soustavy záleží i na vývoji soustavy vylučovací- a s tím nic nenaděláte. Je třeba počítat s tím, že i když štěně pochopí, kde se má venčit, kolikrát to prostě "nestihne"- za to ho trestat nelze. A některé štěně to pochopí za pár dnů a jinému to trvá měsíce.
5/ Štěně nedělá nic "schválně". Jste to vy, kdo ho učíte vše dobré a bohužel i většinu toho "nedobrého".
6/ Odnaučovat zlozvyk je daleko obtížnější, než naučit ho něco rovnou správně.
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
Šarina
napsal(a):
Pokud člověk odchází do práce, pes má být vyprocházený, vyvenčený a i mentálně přiměřeně unavený. Potom, pokud je dobře vychovaný, většinu času, kdy je doma sám, jednoduše prospí a venčení si nechá na další procházku. Mluvím o dospělém, zdravém a vychovaném psovi. Není důvod, aby přes den pes chodil po bytě a čůral.
-
Budete se asi hodně divit, ale byly doby, kdy lidé chodili do práce, měli psy a něco tak uhozeného jako "pleny pro psy" vůbec neexistovalo. Tehdejší rady?
Pořídit si štěně před dovolenou, pokud je doma větší děcko, tak před prázdninami, a všechnu energii věnovat nácviku hygieny. Štěně musí ven ihned po probuzení, po pití, po žraní a vůbec každou volnou chvilku. Pokud je doma samo, pak dát na nějaké místo noviny a ty pak posouvat ke dveřím a co nejdříve je úplně odbourat. Jistě, byl to středověk a ty noviny můžete nahradit tou plenkou, ale systém je stále stejný - nenaučit psa, že je normální se venčit doma! Protože to normální není!
Jenže lidi si život usnadňují, psovi zařídí doma "záchod" (super pohodlné, ale tak trochu eklhaft, aspoň si myslím)... no a pak se diví, že pes prostě kadí doma. A protože je zvyklý, že může na plenku, tak prostě může na cokoliv plenku mu připomínající- koberec, postel atd.
Zadavatelce už má rada bude na nic, předpokládám, že za ta léta psa vychovala, nebo si halt zvykla... ale noví pejskaři mohou tuto diskuzi číst a těm doporučuju:
1/ Pokud si pořídíte štěně, věnujte nácviku hygieny veškerý čas, pes musí chodit ven co nejčastěji! Ta plenka, noviny atd. to je jen východ z nouze a pokud můžete, vyhněte se tomu úplně, i za cenu, že budete mít doma načůráno (ideální je mít na psa připravený byt, tedy mít např. omvatelnou podlahu).
2/ Připravte se na to, že pokud se pes na plenku vyvenčí a vy ho pochválíte, pak ho učíte, že venčit se má doma. Uděláte to několikrát a pes si to své venčení bude na doma přímo schovávat.
3/Pokud se pes naučí venčit doma a přestane rozlišovat, kde může a kde ne, na vině jste jen vy sami a trestat byste měli sebe.
4/ Každé štěně je individuál a nácvik hygieny mu trvá jinak dlouho. Kromě nervové soustavy záleží i na vývoji soustavy vylučovací- a s tím nic nenaděláte. Je třeba počítat s tím, že i když štěně pochopí, kde se má venčit, kolikrát to prostě "nestihne"- za to ho trestat nelze. A některé štěně to pochopí za pár dnů a jinému to trvá měsíce.
5/ Štěně nedělá nic "schválně". Jste to vy, kdo ho učíte vše dobré a bohužel i většinu toho "nedobrého".
Já jsem štastná že máme štěněcí období za sebou . nesnesla bych aby se mě doma venčila, proč je to pes i když mini , navíc tady jsou děti to by fakt byla hygiena. naše dlouho doma neni sama ale kdykoliv přijdu tak sice hned přijde kouknout ale je vidět že právě se probudila. Pokud bych v práci trávila tak moc času, manžel taky tak psa nekupuji k čemu aby byl doma sám? mě to prostě přijde fakt na hlavu aby pes kdykoliv mohl na plenu a ještě ho to učit. naše byla od chovatelky naučená na plenu takže tady taky jí měla ale byl vidět zlom kolem 4m a ve 4,5 jsme viděla jak šla na plenu udělat pár kapek, prostě tady byla podložka tak šla. Sebrala jsme ji a nehod minimálně ale ze začátku jsme chodila často, znam lidi co řeknou že at jde na podložku, je moc horko, zima, prší ale pak si stěžují že je pes čuně a nevenčí se venku, proč když doted mohl doma. manžel taky si klepal na čelo jestli jí budu takhle venčit pořád že to neni normální a pak že uznává že jsem měla pravdu. ted chodí 4x denně a vydrží, asi by vydržela i méně ale to nepotřebuji. Ta poslední je na noc jen se vyčůrá a běží domů, strašpytel nerada chodí ve tmě Je to pes a ti se chodí od pradávna venčí venku, štěněcí období je jiné ale chce to taky časté venčení, nedá se nic dělat ale ve výsledku se to vyplatí
fikovnice
napsal(a):
Mě by zajímalo - JAK a PROČ to ti lidi dělají. OK, je to stále užitečné. Ale to si vyhledají někde na stránce 650 zrovna takovouto diskuzi?
Já když jsem poprvé narazila na ifaunu, tak jsem se přes google a nějaké téma objevila na nějaké stránce..tak jsem Koukla na jiná témata na stránce a objevila nějaká zajímavá, kde se blbci ptali jak naučit štěně na normální záchod atd..pak jsem jela dál a koukala na další takovýhle témata, ale nikdy jsem nekomentovala..až pak mě napadlo, kouknout na ta aktuální a přispívat.. teď by mě nenapadlo se vracet
Andrýsek3
napsal(a):
Já když jsem poprvé narazila na ifaunu, tak jsem se přes google a nějaké téma objevila na nějaké stránce..tak jsem Koukla na jiná témata na stránce a objevila nějaká zajímavá, kde se blbci ptali jak naučit štěně na normální záchod atd..pak jsem jela dál a koukala na další takovýhle témata, ale nikdy jsem nekomentovala..až pak mě napadlo, kouknout na ta aktuální a přispívat.. teď by mě nenapadlo se vracet
Jo, takhle. Já jak jsem zde již celkem dlouho, tak koukám vždy max. na první 3 až 4 stránky. Vlastně jsem vyhledávače ani moc nepoužila, kdyžtak založím nové vlákno. Když to napíšete do starého, tak tam nový příspěvek často zapadne a lidi reagují hned na ten první - starý. To je zde blbě ošetřeno. Navrhovala jsem - třeba nějak barevně odlišit příspěvky starší řekněme půl roku, nebo prostě tak něco...
fikovnice
napsal(a):
Jo, takhle. Já jak jsem zde již celkem dlouho, tak koukám vždy max. na první 3 až 4 stránky. Vlastně jsem vyhledávače ani moc nepoužila, kdyžtak založím nové vlákno. Když to napíšete do starého, tak tam nový příspěvek často zapadne a lidi reagují hned na ten první - starý. To je zde blbě ošetřeno. Navrhovala jsem - třeba nějak barevně odlišit příspěvky starší řekněme půl roku, nebo prostě tak něco...
To by chtělo, já jsem nereagovala. Tak jsem jen vyhledávala ta zajímavá témata, a chápu, že když dáte dotaz na google, vyleze vám vlákno z ifauny, tak čtete a nekoukate na datum.. takze asi tak si to představuji. ale je jich tu fakt hafo..

To já se vždycky chytnu na někoho, kdo na starou diskuzi reaguje a mě to naskočí jako "aktuální téma"...až po té co něco napíšu si třeba všimnu, že původní vlákno je x-let staré
fikovnice
napsal(a):
Mě by zajímalo - JAK a PROČ to ti lidi dělají. OK, je to stále užitečné. Ale to si vyhledají někde na stránce 650 zrovna takovouto diskuzi?
Taky mne to napadlo, ale řekla jsem si, že třeba chtěl nick Elli 123 založit takovou diskusi a tak nejdřív hledal podobnou diskusi, začetl se a zareagoval. Nebo se jí kdysi účastnil. Nevím.
Jen mi uniká, proč takový výkřik do tmy po 10ti letech
napsal(a):
To já se vždycky chytnu na někoho, kdo na starou diskuzi reaguje a mě to naskočí jako "aktuální téma"...až po té co něco napíšu si třeba všimnu, že původní vlákno je x-let staré
Občas někdo oživí staré téma, novým podobným dotazem (aby nezakládal nové další stejné téma) a pak se ze starého stává "aktuální téma"
Přijde mi to lepší než zakládat další a další stejné téma.
Teď jsou na první stránce
Koupě štěněte
Koupě štěněte
Koupě štěněte s kýlou
Na straně druhé
Výběr psa
Výběr pejska
Proč?
To si zadavatel myslí, že jeho dotaz: Chci psa, poraďte jakého. Je lepší než dotaz toho přede ním: Poraďte jakého si mám pořídit psa?
Nebo má dojem, že dostane jiné rady?
Nebo neumí číst a nevšiml si, že už tam jednou téma je?
Fiona.Praha
napsal(a):
Občas někdo oživí staré téma, novým podobným dotazem (aby nezakládal nové další stejné téma) a pak se ze starého stává "aktuální téma"
Přijde mi to lepší než zakládat další a další stejné téma.
Teď jsou na první stránce
Koupě štěněte
Koupě štěněte
Koupě štěněte s kýlou
Na straně druhé
Výběr psa
Výběr pejska
Proč?
To si zadavatel myslí, že jeho dotaz: Chci psa, poraďte jakého. Je lepší než dotaz toho přede ním: Poraďte jakého si mám pořídit psa?
Nebo má dojem, že dostane jiné rady?
Nebo neumí číst a nevšiml si, že už tam jednou téma je?
To jo, to máte pravdu. Ale fakt spousta lidí začne reagovat hned na ten první, třeba 10let starý příspěvek. Proto jsem psala, že by to chtělo nějak (barevně?) odlišit staré příspěvky od nových.
SamDante

XXX.XXX.60.8
Pořídili jsme si stenatko...
Ma 2he ockovani...
Veterinár rekl ze ven jeste nemuze, aby neco nechytlo...
Bydlime na sidlisti, venci se tu mnoho psu...tak chapu..
Je take po lehkem zapalu plyc...uz je zdrav..jen dobere leky..
Jsou mu 2,5mes.
Cura tedy doma...uz jsem nestastna...
Stenatko roste, louze se zvetsuji a nekdy i v posteli ci na gauci...
Nevim co mam delat... :(
Je to 14let co jsme meli stene...uz si nepatuji jake to je...
Mam tedy chodit ven?
Nebo na plenu?
Nevim co stim... :/
Rozhodne nechvalime, ani netrestame...mozna slovem fuj kdyz je to na gauc a podob.
On vi...prikrci se a odejde...ale nechci aby se nas bal...podlaha je omyvatelna...
Je malinky...a jinak zlaty kluk...

SamDante
napsal(a):
Pořídili jsme si stenatko...
Ma 2he ockovani...
Veterinár rekl ze ven jeste nemuze, aby neco nechytlo...
Bydlime na sidlisti, venci se tu mnoho psu...tak chapu..
Je take po lehkem zapalu plyc...uz je zdrav..jen dobere leky..
Jsou mu 2,5mes.
Cura tedy doma...uz jsem nestastna...
Stenatko roste, louze se zvetsuji a nekdy i v posteli ci na gauci...
Nevim co mam delat... :(
Je to 14let co jsme meli stene...uz si nepatuji jake to je...
Mam tedy chodit ven?
Nebo na plenu?
Nevim co stim... :/
Rozhodne nechvalime, ani netrestame...mozna slovem fuj kdyz je to na gauc a podob.
On vi...prikrci se a odejde...ale nechci aby se nas bal...podlaha je omyvatelna...
Je malinky...a jinak zlaty kluk...
Taky bydlím na sídlišti, máme také dvě očkování, chodíme ven úplně normálně od první chvíle co ho máme (začátek listopadu). propásnete důležité období seznamování štěněte s různými vjemy... Myslím, že i když byl nemocný, nic vám nebránilo štěně po probuzení popadnout, odnést před panelák a po jídle totéž, (když ho nesete, nevyčurá se po cestě, ale až venku).

Ven, ven a ještě jednou ven.
nicbet

XXX.XXX.215.227
Mám 4 měsíčního stafordšírského bulteriéra a už opravdu jen, vyjímečně, se stane, že udělá loužičku u dveří ( a to jen proto, že zmizí ke dveřím když se třeba koupu nebo vařím a neslyším ho, že škrábe na dveře ). Ale ze začátku jsem měla plenu u dveří, hlavně přes noc ikdyž jsem měla nařízené budíky na venčení, tak stejně tam plenu měl kdyby náhodou šel jinak než zvonil budík a já ho neslyšela. Jinak jsem se snažila po každém probuzení a skoro každou hodinu, aby se mu venku zalíbilo. Teď by chodil pořád jen ven a když potřebuje vzorně stojí u dveří a škrábne si na ně nebo zakňučí.
Vychovala jsem několik štěňat. Žádné nemělo doma plenku. Se všemi jsem od prvního dne chodila řádně ven. Žádné nic nechytlo. Všechna v průběhu pár dnů pochopila, co se po nich chce a za několik málo týdnů spolehlivě zvládala hygienu v bytě (jistě, nehoda se občas stala).
Výjimkou byl pouze pejsek, kterého jsem si brala až jako 4měsíčního a byl od chovatele zvyklý na čůrání na noviny.
Osobně nepovažuji savé podložky a domácí toalety za pozitivní trend. Asi jsem ze staré školy, ale opravdu nechci mít z bytu psí záchod. Navíc nevěřím, že se jedná o něco, co je psovi ku prospěchu, přestože se tím zastánci domácího venčení vehementně obhajují.
Podložka svádí k lenosti a nedůslednosti. Když je venku ošklivé počasí, je pokročilá hodina nebo se vrátíte utahaní z práce, je tak pohodlné místo řádné vycházky poslat psa na podložku.
SamDante

XXX.XXX.60.8
Děkuji všem za radu
Zacnem tedy radne a dusledne chodit ven...
Je to nezbeda...a bude to velky pes..Vymarák...nechci aby doma delal same "Fuj"
Cekame potomka v Lednu... Psík musi byt uz schopny se slusne chovat co se tyce zachoda.
Doktor strasi asi zbytecne moc!
Je fakt ze si tu lidi po sobe exrementy neuklizi"vrazdila bych je" a procurany je to tu skrz na zkrz...
Az bude vetsi a ujde nejaky ten kus...je tu paradni les i louka..to uz bude lip...
Nemuzu se snim zdrzovat dlouho venku...zapal plyc mel velky...prave ze nam ofoukl venku a nez se prohreje auto..deka mu nestaci...klepe se jak trdlo vzdy...je to Ťuňťa malej no...
Predtim jsme meli AST odesla ve veku 15roku...
Tak ze je to vlastne vazne dlouha doba se stenatkem...
Dekuji vsem jeste jednou...
To je on...nas Rebel.
SamDante

XXX.XXX.60.8
Jo...je mu presne 2mes.4dny... vazi 8kg.
Snad nic nepodelam...hlavne co se tyce jeho zdravi...
SamDante

XXX.XXX.60.8
Mame tu plynu curaci v chodbě u dveri...
Nekdy si tam dojde...a nekdy si sedne pred TV a pusti to jako by nic... :/
SamDante
napsal(a):
Mame tu plynu curaci v chodbě u dveri...
Nekdy si tam dojde...a nekdy si sedne pred TV a pusti to jako by nic... :/
Jo tak aspoň. Už jsem se vyděsila. Tak to rovnou zrušte a choďte co nejvíce ven. Nám se kvůli novinám protáhl trénink až na 7 měsíců. A moc bych nevěřila tomu, že se do ledna naučí úplně čistotě. Do 5ti měsíců na to má štěně furt nárok a když už si to takhle vžilo. No určitě bych se na podložku i veterináře vykašlala a chodila co dvě hodiny ven. Budete to mít pak za chvíli, ale nehody budou.
Píšete: "Psík musi byt uz schopny se slusne chovat co se tyce zachoda."
V lednu vaše dnes 2,5 měsíční štěně určitě 100% čistotné nebude! Je bláhové to očekávat - i když bude perfektně vedené a "šikovné", bude na to prostě ještě příliš malé... takže s nehodami budete muset počítat. Tady nejde o nějaké "slušné chování", to je prostě matka příroda.
To, jak jste to ultimativně napsala... to byste mohla zanedlouho napsat i o vašem děcku: "už se musí slušně chovat, co se týče záchoda"...
A když se nebude (ať dítě či pes) "slušně chovat"... tak co? Co uděláte?
SamDante

XXX.XXX.60.8
Ok...
Dekuji moc...
Za chvilu snim pujde pritel, pak ja...a trening zacne no..
Plynu nechame prez noc...tim ze jsem v 8mes.teh. chodim v noci asi 4×na wc a to nezadrzim zase Ja abych dala nejdriv curat mrne...tak kdyby nahodou potreboval aby mel kam...
To chodi tak 2× hodne...to me zas tesi...prevazne chrape :)
Prez den plynu odklidim a budem behat ven...
Sem tedy zvedava...
Jake změny u nej budou...pisnu za par dnu jestli jsme udelali pokrok ;)
SamDante

XXX.XXX.60.8
Jezisi...
Slovickareni...
Je mi jasne ze nebude brilantni a je malinkej...
Ze sverace zacne poradne ovladat kolem 3/4mes.
Ale eliminovat to na minimum a budu spokojena...
Mop a dlazbu mame...nestrilime za louzicku...gauc je kozeny a deky vyperu..no problemo...
Jen ho naucit ze venku je lepsi curat...a tim ze nas desi veterinář...za to nemohu..
Nechci aby neco chytl...
Jinak venku uz byl...bavi ho to tam...umi se tam vycurat i vykakat...tak to proste jen musim udelat intenzivní pravidelne a ze je to spravne venku curat a v byte Fuj...
Staci ;).
SamDante
napsal(a):
Ok...
Dekuji moc...
Za chvilu snim pujde pritel, pak ja...a trening zacne no..
Plynu nechame prez noc...tim ze jsem v 8mes.teh. chodim v noci asi 4×na wc a to nezadrzim zase Ja abych dala nejdriv curat mrne...tak kdyby nahodou potreboval aby mel kam...
To chodi tak 2× hodne...to me zas tesi...prevazne chrape :)
Prez den plynu odklidim a budem behat ven...
Sem tedy zvedava...
Jake změny u nej budou...pisnu za par dnu jestli jsme udelali pokrok ;)
Prosím prosím - pište o plíně nebo pleně, ne o plyně. Vím, že to není úplně k tématu, ale takto to vypadá jako, že píšete o nějakým plynu.
SamDante

XXX.XXX.60.8
Ja myslela ze tady mohu pozadat o pomoc skrze pejska...ne skrz mou Cestinu.
Ale dekuji za vse a upozorneni...
Vsude se najdou rypalove a rypalky...a nikdo neni bez chyby...kazdy ma neco...
Tak se omlouvam zda vas to nejak Slecny urazilo natolik ze jste se toho chytly..
Kazdopadne dekuji za lidi kteří mi tu rádi odepsali na tema i prez me chyby..
Buďte ráda, že jste se dozvěděla i něco navíc, tedy o základech češtiny. Nevím, kdy se dnes probírají vyjmenovaná slova, ale za nás to bylo na prvním stupni... nejde o hloupé buzerování nějakých "slečen", jak vtipně předjímáte, ale o přístup a úctu k mateřskému jazyku.
Což by mělo být samozřejmostí i v kynologické diskuzi.
A pokud to "slovíčkaření" bylo reakcí na můj příspěvek, tak já jsem jen odpovídala na to, co jste psala vy. Ono se opravdu může stát, že štěně svěrače nezačne ovládat mezi 3/4 měsícem života, jak počítáte, ale třeba mnohem, mnohem později. Do toho budete mít miminko a pořídili jste si, bůhvíproč, štěně loveckého plemene... loveckého plemene, které vám může notně zatopit čistě jenom proto, že nebude mít vyžití, protože chození u kočárku mu nebude stačit... a počkejte, až se ze sladkého štěníska stane nevycválaný puberťák...
Možná vám připadá, že zbytečně straším, ale musíte být připraveni na vše a většina z toho bude pak vaše vina, protože to byla vaše volba. Na to pamatujte, až se na štěně budete hněvat.
balisek
napsal(a):
"Plynu nechame prez noc..."
Žádná plenka, ani přes noc ne! Zkrátka jí zrušte trvale. U psa nejde nic dělat jen tak napůl - teď něco můžeš a teď zase ne. Nedělejte mu v hlavě guláš!
Přesně!... zrovna máme doma štěně stejného věku... první dny jsem s ním byla venku v noci každé dvě hodiny, v podstatě pokaždé, když se jen probudilo/pohnulo, jsem ho ihned vzala ven (pokaždé okamžitě udělal loužičku, takže velká pochvala a pomazlení a hned domů). Poslední dva dny už vydrží od půlnoci do cca 5 hodin. Není to pochopitelně nic definitivního, ale prostě vidím ten pokrok. OVŠEM nic takového, že teď se mi nechce, tak mu dám někam nějakej hadr - abych se pak zlobila, když se vyčůrá na koberec (tedy pro něj na úplně ten samej hadr)... Na začátku to je opravdu hodně běhání a nevyspání, ale vyplatí se to. (S miminkem to třeba bude hodně podobné, to nevyspání, no a se štěnětem dohromady to může být opravdu problém.).
Taky mi přijde, že to máte nějaký komplikovaný. Nedokážou si představit, co dvě hodiny lítat ven se štěnětem před porodem. Natož pak po něm, když bude děťátko malinké, asi nebudete nechavat dítě doma, a nebo ho strojit při každém vyběhnutí před barák. A pokud necháte podložku, tak budete chválit venku, nebo na podložku nebo obojí, nebo doma bude fuj, ale podložka v pohodě? Opravdu to nejde dělat na půl, pes v tom má guláš. A chápu, že to je v noci pro vás těžké, jste aby ne, když jste v osmém měsíci. Já byla první měsíce se štěnětem tak unavená, že fakt vypadalo jako bych doma měla novorozence, teď budete mít tedy dvojčátka. Nedokážu si představit nějaký výcvik v dobu kdy budete lítat kolem mimča a s kočárkem venku. Natož u tak velkého a akčního psa. Snad pomůže manžel, ale co do té doby než je v práci.
Češtinu neřešte, můj bratr je dyslektik, dysgrafik a taky píše hrozně, nemám potřebu mu to házet před nos, jak je neschopný.. A můžete mu to říkat třeba 15x kde udělal chybu a stejně napíše ve slově teď - tet.

Už jsem to psala a napíšu zas - plínu klidně ano, ale nesmí nahrazovat venčení a návyk na potřebu venku! Pes s normálním režimem venčení se přirozeně vyprazdňuje venku, takže postupně ta potřeba plíny skončí.
Ono je to učení v prvé řadě o vrozené čistotnosti nebo naopak zhovadilosti štěněte.
"nekdy si sedne pred TV a pusti to jako by nic"
tohle je podstatné - pokud vidíš, že se chystá, okamžitě ho popadnout a fičet ven, (případně na tu plínu), potřebu nenechat udělat! Naučit ho v rámci toho povel (máme "čurá", nejdřív jsem štěně fyzicky tlačila ven, pak stačil povel "čurá venku" když jsem viděla, že by už chtěl...).
Ona ta plína se fakt, pro psa doma v případě střevních potíží, hodí.
SamDante
napsal(a):
Tak se omlouvam zda vas to nejak Slecny urazilo natolik ze jste se toho chytly..
Vy jste snad na svůj sloh a gramatiku hrdá, že se cítíte dotčena, že se to po Vás špatně čte?
Zajímavé je, že slečny se chytly a lidi, kteří odepsali Vám problém nedělá.
Umíte rozlišit i/y a umíte napsat a použít slovo brilantní a eliminovat a neumíte napsat slovo plíce, plena a přes?
Divná "dysgrafie"
Fiona.Praha
napsal(a):
Vy jste snad na svůj sloh a gramatiku hrdá, že se cítíte dotčena, že se to po Vás špatně čte?
Zajímavé je, že slečny se chytly a lidi, kteří odepsali Vám problém nedělá.
Umíte rozlišit i/y a umíte napsat a použít slovo brilantní a eliminovat a neumíte napsat slovo plíce, plena a přes?
Divná "dysgrafie"
Paní nepsala, že má dysgrafii, to jsem psala já o svém bratru.
Plína ani noviny nebo podobná bláznivina u nás neexistovala. Bylo pár nehod, mezi třetím a čtvrtým měsícem už vyžadovala sama chodit ven, i když častěji a několikrát přes noc mě budila. Když už se stalo, prostě jsem to jenom uklidila a šla s ní ven.
Pes si sám prostě doma uchcávat jen tak nebude, asi mu to taky nebude úplně příjemný... Samozřejmě, u takového prcka není možné tohle hned chtít, ale trochu ho vést k tomu, aby věděl, že to není běžné a žádoucí.
Fakt nechápu, že si někdo těma plenama zbytečně přidělává práci a starosti.
Já si tedy nedovedu představit lítat každé dvě hodiny v noci se štěnětem. Já si ji vzala na první týdny do postele a snažila se, aby spala, prostě aby věděla, že v noci se spí. Někdy jsem to nezaregistrovala, ona se probudila a počůrala se(v peřinách nic moc), takže momentálně je ve svém pelechu a celou noc mi prospí a ráno chodí až kolem 8 hodiny, před tím stačilo, aby se probrala a hned čůrala, teď už vydrží i ráno než se obleču...Plínku jsem zrušila, když je nehoda přes den, utřu, neřeším, je to převážně moje chyba, že to nestihnu..(v úterý bude mít 12týdnů).
Někde jsem četla, že psi do postele prostě nečůraj... Tak nějak jsem si chvíli myslela, že je to pravda. Než jsem vlezla na ifaunu, kde je to asi úplně normální.
Ale fakt jsem nikdy u nikoho nezažila psa, co by počůral postel, křeslo nebo gauč (myslím zdravého psa, který je schopný to nějak ovládat)... Jestli ony za to nemůžou ty pleny a to, že mu to navzájem přijde podobné?
Atheira
napsal(a):
Někde jsem četla, že psi do postele prostě nečůraj... Tak nějak jsem si chvíli myslela, že je to pravda. Než jsem vlezla na ifaunu, kde je to asi úplně normální.
Ale fakt jsem nikdy u nikoho nezažila psa, co by počůral postel, křeslo nebo gauč (myslím zdravého psa, který je schopný to nějak ovládat)... Jestli ony za to nemůžou ty pleny a to, že mu to navzájem přijde podobné?
Pleny ne, jsou to prasata :-D. u štěnda co teď mám to prostě beru tak, že byla malinkatá a nevydržela to a neuměla jsi říct, teď o pár týdnů později by to už asi neudělala, ale psa co je u našich jsem to odnaučovala hodně dlouho, počůral se i klidně v leže, vyšetření jsme taky podstoupili a dospěli jsme k názoru, že byl prase :-D. Teď mohu říci, že je to slušňák čistotnej...
Atheira
napsal(a):
Určitě ano. :) Jak má taky pes poznat, že plena ano, venku na trávě ano a na stejným povrchu jako je plena zase nee?
Atheira
napsal(a):
Viděla jsem to u dospělého vychovaného čistotného psa i fenky. Vyvenčený/á vyskočil/a na postel, ke které normálně neměl/a přístup, vyčůral/a se. Pes na návštěvě v dětském pokoji u příbuzných a fenka doma v ložnici, kam nesměla. Pes a fena spolu nesdíleli jednu domácnost, takže to od sebe nemohli odkoukat.
Proč to udělali jsme nikdo nepochopil.
Fiona.Praha
napsal(a):
Viděla jsem to u dospělého vychovaného čistotného psa i fenky. Vyvenčený/á vyskočil/a na postel, ke které normálně neměl/a přístup, vyčůral/a se. Pes na návštěvě v dětském pokoji u příbuzných a fenka doma v ložnici, kam nesměla. Pes a fena spolu nesdíleli jednu domácnost, takže to od sebe nemohli odkoukat.
Proč to udělali jsme nikdo nepochopil.
Možná že to bylo myšleno tak, že když je pes zvyklý spát v posteli nebo na gauči, nebude tam jen tak chodit čůrat? To by bylo asi pochopitelnější... To je potom otázka, co se jim honilo hlavou, když se potkají s postelí, kam normálně nemají přístup.
napsal(a):
Už jsem to psala a napíšu zas - plínu klidně ano, ale nesmí nahrazovat venčení a návyk na potřebu venku! Pes s normálním režimem venčení se přirozeně vyprazdňuje venku, takže postupně ta potřeba plíny skončí.
Ono je to učení v prvé řadě o vrozené čistotnosti nebo naopak zhovadilosti štěněte.
"nekdy si sedne pred TV a pusti to jako by nic"
tohle je podstatné - pokud vidíš, že se chystá, okamžitě ho popadnout a fičet ven, (případně na tu plínu), potřebu nenechat udělat! Naučit ho v rámci toho povel (máme "čurá", nejdřív jsem štěně fyzicky tlačila ven, pak stačil povel "čurá venku" když jsem viděla, že by už chtěl...).
Ona ta plína se fakt, pro psa doma v případě střevních potíží, hodí.
pokud vidíš, že se chystá, okamžitě ho popadnout a fičet ven,
To se fičí těžko, když je v 8. měsíci.
SamDante
napsal(a):
Já jsem Vám to ale napsala slušně. Souhlasím plně se Šarinou. Miluji mateřštinu a ctím ji a bolely mě fakt oči z těch hrubek.
Můžete být ale třeba dysgrafik, v takovémto případě se Vám omlouvám.
Já nemohu pochopit, k čemu psí mimino ve vašem osmém měsíci.
Holt to máte "dobře" vymyšleno.
Ono se opravdu může stát, že štěně svěrače nezačne ovládat mezi 3/4 měsícem života, jak počítáte, ale třeba mnohem, mnohem později.
Do toho budete mít miminko
a pořídili jste si, bůhvíproč, štěně loveckého plemene...
loveckého plemene,
které vám může notně zatopit čistě jenom proto, že nebude mít vyžití, protože
chození u kočárku mu nebude stačit...
a počkejte, až se ze sladkého štěníska stane nevycválaný puberťák...
Možná vám připadá, že zbytečně straším, ale musíte být připraveni na vše a
většina z toho bude pak vaše vina,
protože to byla vaše volba. Na to pamatujte, až se na štěně budete hněvat.
Šarina
napsal(a):
-
Reaguji na půl roku starý příspěvek, ale stále aktuální. Na této diskuzi jsem skoro poprvé. Psy jsem odchovával 25 let a 45 let chovám exotické ptactvo.
Paní, napsala jste to velice dobře, ale vidím, že mnozí laici to nechápou. Jejich psi je za to zaslouženě potrestají.
Moudivláček
napsal(a):
Reaguji na půl roku starý příspěvek, ale stále aktuální. Na této diskuzi jsem skoro poprvé. Psy jsem odchovával 25 let a 45 let chovám exotické ptactvo.
Paní, napsala jste to velice dobře, ale vidím, že mnozí laici to nechápou. Jejich psi je za to zaslouženě potrestají.
Děkuji ;).
Saimon

XXX.XXX.33.215
Možná bych spíš doporučila...
Také si zítra jedu pro 2 měsíčního prcka a už se mi osvědčilo jelikož jsou ty mrazy tak udělat umělý záchod tedy "travnaté wc" nebo jak to pojmenovat...ale určitě lepší než plínka :) vlastně je to spůsob jak naučit pejska rovnou na trávu bez toho aniž by pejsek prochladl :) vlastně se jedná o jakoukoli podložku (př. Wc pro kočky, odkapávač na boty nebo spodek klece ) jen se tam nasype hlína a semínka jakéhokoli rychle rostoucího plevele či trávy :) určitě jak už tu zaznělo není dobré navykat na plínku protože po čase kdy by jste už chtěli naučit na trávu mohl by být problém proto doporučuji toto řešení...jinak přeji pěkné svátky :).
Saimon
napsal(a):
Také si zítra jedu pro 2 měsíčního prcka a už se mi osvědčilo jelikož jsou ty mrazy tak udělat umělý záchod tedy "travnaté wc" nebo jak to pojmenovat...ale určitě lepší než plínka :) vlastně je to spůsob jak naučit pejska rovnou na trávu bez toho aniž by pejsek prochladl :) vlastně se jedná o jakoukoli podložku (př. Wc pro kočky, odkapávač na boty nebo spodek klece ) jen se tam nasype hlína a semínka jakéhokoli rychle rostoucího plevele či trávy :) určitě jak už tu zaznělo není dobré navykat na plínku protože po čase kdy by jste už chtěli naučit na trávu mohl by být problém proto doporučuji toto řešení...jinak přeji pěkné svátky :).
Tak to je skvělý nápad - hlavě aby pes nemusel ven... počítám, že socializaci po dobu několika měsíců zimy budete provádět za pomocí plyšáků, že?
Saimon

XXX.XXX.35.245
asurwic
napsal(a):
Tak to je skvělý nápad - hlavě aby pes nemusel ven... počítám, že socializaci po dobu několika měsíců zimy budete provádět za pomocí plyšáků, že?
Takto jsem to určitě nemyslela...je to myšleno že je to lepší než plínka a jak tu zaznělo aby pejsek neprochladl nechápu co máte za problém. je jasné že pejsek nebude zavřený doma tak dlouho je to většinou na dobu když nejste doma ale socializaci mezi psy to narušovat něják zvlášť nebude když se bude s pejskem chodit i ven.
Saimon
napsal(a):
To je s prominutím stejná hloupost jako plínka... ono nejde o povrch, ale o to, že DOMA SE PROSTĚ NEČŮRÁ! Navíc venku teď ani nejsou žádné mrazy a to vyčůrání /vykadění je jenom chvilka, u malého štěněte, když to máte dobře načasované, a socializaci taky nepodceňujte... co se týká zimy, já před léty přivezla domů štěně při dost kruté zimě (dost dlouho minus 20 až 25) a taky jsme to zvládli... i my máme zrovna štěně, už jsou mu tři měsíce, a to nejhorší je už za námi. Občas se mu doma stane nehoda, ale to je vždycky naše chyba... Už si krásně říká tím, že běží ke dveřím a dokonce dneska upozornil už i zakňučením. Na začátku jsem s ním v noci vstávala co dvě hodiny, ale dneska už vydrží celou noc. Chce to ale poctivý trénink, který se v případě učení čistotnosti fakt vyplatí...
Plena, noviny, či nějaká... tráva či co... pokud je to umístěné doma, tak je to špatné, pro psa nepřirozené, psa tím kazíte a sobě jen přiděláváte problémy.
Taky přeju pěkné svátky...
Saimon

XXX.XXX.48.229
Šarina
napsal(a):
To je s prominutím stejná hloupost jako plínka... ono nejde o povrch, ale o to, že DOMA SE PROSTĚ NEČŮRÁ! Navíc venku teď ani nejsou žádné mrazy a to vyčůrání /vykadění je jenom chvilka, u malého štěněte, když to máte dobře načasované, a socializaci taky nepodceňujte... co se týká zimy, já před léty přivezla domů štěně při dost kruté zimě (dost dlouho minus 20 až 25) a taky jsme to zvládli... i my máme zrovna štěně, už jsou mu tři měsíce, a to nejhorší je už za námi. Občas se mu doma stane nehoda, ale to je vždycky naše chyba... Už si krásně říká tím, že běží ke dveřím a dokonce dneska upozornil už i zakňučením. Na začátku jsem s ním v noci vstávala co dvě hodiny, ale dneska už vydrží celou noc. Chce to ale poctivý trénink, který se v případě učení čistotnosti fakt vyplatí...
Plena, noviny, či nějaká... tráva či co... pokud je to umístěné doma, tak je to špatné, pro psa nepřirozené, psa tím kazíte a sobě jen přiděláváte problémy.
Taky přeju pěkné svátky...
Možná vám to příjde hloupé ale mě se to osvědčilo a nikdy jsem s tím neměla žádný problém...mám psa který má už 4 roky a také jsme ho takto učili a nikdy problém nebyl...máme jen jiný názor ale já odjakživa pracovala s pejskami takto a nikdy problém prostě nebyl.
Saimon
napsal(a):
Možná vám to příjde hloupé ale mě se to osvědčilo a nikdy jsem s tím neměla žádný problém...mám psa který má už 4 roky a také jsme ho takto učili a nikdy problém nebyl...máme jen jiný názor ale já odjakživa pracovala s pejskami takto a nikdy problém prostě nebyl.
Tak to vysvětlujte lidem, co tady každou chvilku píšou o tom, že jim pes čůrá doma a nemohou ho to odnaučit. Čůrání doma je prostě eklhaft, aspoň si myslím... ale já jsem ze staré školy... kdysi byly jenom noviny, dneska je kolem toho celej byznys, takže už nestačej pleny a psí záchody (vlastně nevím, jak ty vypadají), ale zřejmě hitem bude, že si lidi budou doma sít trávu, aby měl pejsek pocit, že čůrá v parku... o tempora, o mores!
Patrik Konvička

XXX.XXX.42.146
Sice nemám psa ale to prece nevadi ne? Mam taky pravo poradit

Nedávno mi přišla celá sada videí, kde psi ( i kočky ) chodí na splachovací záchod. Někteří i spláchnou. Jak vidět, dají se psi naučit i nemožné.

Pegy2
napsal(a):
Nevím kdo je tu směšný......
Měl jsem fenku Maltézáčka a 12 let čurala na co jsem ji ukázal. Doman na zdravotnickou podložku, na návštěvách na noviny, na hadru, na co jsem ji ukázal. naučila se to za 3-4 týdny asi ve 4-5 měsíci A to celý svůj život na 100%.
Na návštěvách na noviny, na hadru????
No tak to je moc prima, to bych teda chtěla, aby ke mě na návštěvu chodil někdo se psem, co by mi doma čůral na noviny.....no pes za to nemůže, když je cvičenej a páníček ukáže, tak holt musí.
Tak jsem ráda, že ke mě vždycky chodili návštěvy s necvičenými psy, které vyvenčili, když ke mě šli a když už pejsek potřeboval po dobu návštěvy, tak si "řekl", že chce ven.
napsal(a):
Na návštěvách na noviny, na hadru????
No tak to je moc prima, to bych teda chtěla, aby ke mě na návštěvu chodil někdo se psem, co by mi doma čůral na noviny.....no pes za to nemůže, když je cvičenej a páníček ukáže, tak holt musí.
Tak jsem ráda, že ke mě vždycky chodili návštěvy s necvičenými psy, které vyvenčili, když ke mě šli a když už pejsek potřeboval po dobu návštěvy, tak si "řekl", že chce ven.
Tak přesně tohle jsem chtěla taky napsat...
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!