Ráda bych vytvořila takové téma pro nás pro všechny.
Myslím, že většina z nás se ráda pochlubí svým novým přírůstkem zde na ifauně. Teď tu máme dvě nová štěniska od Markéty80 a Macomb (určitě jsem ty nicky zkomolila ) a nebo třeba bláznivou ohařovou od Zrzavců. Ne každý si chce o svém přírůstku zakládat vlákno, a pak by toho bylo příliš, ale myslím, že většina si ráda počte o nových členech rodiny, nových pokrocích, apod..A ti, co mají zrovna doma malé štěndo, nalezence nebo zachráněnce (u chingis na denním pořádku ) nemusí psát mezi řádky k jinému vláknu, aby se pochlubili (nebo požádali o radu) o novém štěstíčku a přidali třeba fotku.
Hrozně ráda to čtu, a hledat pak ve vlákně ve kterém se to objevilo mě zdržuje, ráda se podívám na fotky a pročtu příběhy, jak to například funguje se stávajícím pejskem, a jestli si už štěně omotalo páníka kolem tlapek.
Doufám, že téma zůstane v příjemném duchu, bohužel toho tu moc poslední dobou není.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lumpík si to přečetl a hned se musí taky pochlubit s fotečkami. Takhle jsme včera vyrazili do města, a pokud to vyjde, ve středu by mohl jít do nového domova. Bude tam mít kočku a paničku téměř celý den k dispozici, tak mu držte palce ať to vyjde.
Edit: novější přírůstek zatím není, pokud nepočítám rybičky v nádrži s kytkami. Ty naštěstí můžou putovat zpět do potoka, až dodělám akvárko.
Tak super :) Foto naše raubíře kočičího určitě přidám, až budu mít zpátky svůj telefon.
Roste jako z vody a taky náležitě zlobí, takže vypadám jako bych se sebepoškozovala. Ale je super, jak si hraje malý s Barnym, nebo se spíš perou a pak se mu zavrtá do kožichu, žužlá mu ucho a s vrněním usne.
Andrýsek3
napsal(a):
Myslím, že většina z nás se ráda pochlubí svým novým přírůstkem zde na ifauně. Teď tu máme dvě nová štěniska od Markéty80 a Macomb (určitě jsem ty nicky zkomolila ) a nebo třeba bláznivou ohařovou od Zrzavců. Ne každý si chce o svém přírůstku zakládat vlákno, a pak by toho bylo příliš, ale myslím, že většina si ráda počte o nových členech rodiny, nových pokrocích, apod..A ti, co mají zrovna doma malé štěndo, nalezence nebo zachráněnce (u chingis na denním pořádku ) nemusí psát mezi řádky k jinému vláknu, aby se pochlubili (nebo požádali o radu) o novém štěstíčku a přidali třeba fotku.
Hrozně ráda to čtu, a hledat pak ve vlákně ve kterém se to objevilo mě zdržuje, ráda se podívám na fotky a pročtu příběhy, jak to například funguje se stávajícím pejskem, a jestli si už štěně omotalo páníka kolem tlapek.
Doufám, že téma zůstane v příjemném duchu, bohužel toho tu moc poslední dobou není.
Super nápad
Hned jak jsem viděla ten název, tak jsem si nejdřív myslela, že máte vy nějaké další přírůstky, že má Barney nové kámoše
marcelaamax
napsal(a):
Super nápad
Hned jak jsem viděla ten název, tak jsem si nejdřív myslela, že máte vy nějaké další přírůstky, že má Barney nové kámoše
Nejprve jsem chtěla napsat "náš nový přírůstek", ale to by bylo ještě více matoucí.
Zatím to stačí, další přírustky (dokonce v množném čísle) to snad zatím nee.
Barney má teď plné tlapky práce s jedním příživníkem, který mu nedá spát.
to bude fajn a věřim že tato diskuze bude aktuální pro další a další
Malá je od první dne tady jako doma, vůbec nebyla zaražená, žádné stýskání. Dnes k nám přišla paní z rané péče a hned se od ní nechala mazlit a jak jí na sobě měla tak malá udělala hop a rozvalila se na stole kde paní měla papíry . Starší už před ní teda neutíká ale malá po ní jde zubama, asi si chce hrát tak po sobě různě skáčou ale přijde mě že už se starší tolik jí nevyhýbá, víc jí očuchává a věřim že kdyby malá nekousala bylo by to ok. malá nechce moc chodit venku, sotva se vyčůrá už táhne směrem k baráku . venčim každou zvlášť, alespoń zatim

"venčim každou zvlášť, alespoń zatim "
proč to?
napsal(a):
"venčim každou zvlášť, alespoń zatim "
proč to?
Nevim jak bych je venčila dohromady . malá toho moc nenachodí, vyčůrá se a otočí směr zpátky domů a starší jde rychle, takže bych jí musela furt zastavovat což ted v zimě ani nechci aby čekala na malou než se uráčí. malá má venčení hodně rychlé, prostě se vyčůrá sedne si a dál nechce nebo s velkym přemlouváním a starší v zimě raději vidim v rychlém pohybu, s tou byl dnes manžel a byli doma do 5ti minut že se rychle vyvenčila a běžela domů takhle můžu každé dát venčení dle jejich potřeb. až malá bude chodit normálně tak uvidíme ale už vidim jak se zamotají mezi vodítka
Markéta80
napsal(a):
Nevim jak bych je venčila dohromady . malá toho moc nenachodí, vyčůrá se a otočí směr zpátky domů a starší jde rychle, takže bych jí musela furt zastavovat což ted v zimě ani nechci aby čekala na malou než se uráčí. malá má venčení hodně rychlé, prostě se vyčůrá sedne si a dál nechce nebo s velkym přemlouváním a starší v zimě raději vidim v rychlém pohybu, s tou byl dnes manžel a byli doma do 5ti minut že se rychle vyvenčila a běžela domů takhle můžu každé dát venčení dle jejich potřeb. až malá bude chodit normálně tak uvidíme ale už vidim jak se zamotají mezi vodítka
Když to tak čtu, jsem ráda, že jsem měla dvě štěnda najednou a mohli jsme chodit všichni Když nám onemocněl berňucha, trvalo to sice jen asi měsíc, když už nemohl s náma na velké a museli jsme s mužem chodit každý z jedním, ale bylo to strašné tím spíš, že on bez toho zbytku nechtěl jít: když šli na opačnou stranu, po chvíli mu utekl za náma a já ho musela přivést zpátky, protože by neušel, když šli jenom kousek s náma, musel ho pořád držet, aby neutekl zase dopředu za náma. Až nemohl úplně, poslední týden, tak se to dalo. Jinak to pro nás všechny bylo strašné utrpení, ještě víc asi psychické...
lesnížínka
napsal(a):
A fotky jsou kde? Vždyť vůbec nevím, co všichni máte za přírůstky?
Fotky . ona ted ani starší moc venku toho nenachodí jak je zima ale s malou by musel pořád čekat a to nechci, nebo malá by naopak chtěla běžet za ní a ani by se v klidu nevyčůrala
nevíme čím to je ale starší poslední týdny kdokoliv šel pryč tak brečela, na zvonek řev a co je tady malá tak je ticho
Markéta80
napsal(a):
Fotky . ona ted ani starší moc venku toho nenachodí jak je zima ale s malou by musel pořád čekat a to nechci, nebo malá by naopak chtěla běžet za ní a ani by se v klidu nevyčůrala
nevíme čím to je ale starší poslední týdny kdokoliv šel pryč tak brečela, na zvonek řev a co je tady malá tak je ticho
Ta je hezká a jaký má vážný kukuč :D
Třeba už se necítí tak sama, když má parťačku.
Fine
napsal(a):
Ta je hezká a jaký má vážný kukuč :D
Třeba už se necítí tak sama, když má parťačku.
Manžel říká prý aby se neztrapnila před malou která se nebojí, na zvonek nereaguje nebo se jde podívat. právě starší vždy kňučela kdokoliv odcházel a od včera vůbec uvidíme až tady zůstanou sami dvě. zatim byl vždy někdo doma
Markéta80
napsal(a):
Ano grifonek bruselský a je to fakt totální závislák na člověku. jen manžel dneska smutně že na něm moc nechce ležet a pak že ej to jasný když nemá prsa
No...naši psi na nás také nikdy neleželi...naštěstí My jenom takto Tak ať si z toho nic nedělá
Markéta80
napsal(a):
Manžel říká prý aby se neztrapnila před malou která se nebojí, na zvonek nereaguje nebo se jde podívat. právě starší vždy kňučela kdokoliv odcházel a od včera vůbec uvidíme až tady zůstanou sami dvě. zatim byl vždy někdo doma
Teď má funkci: musí malou hlídat. Je ta starší a rozumná, musí jít příkladem..no má toho teď na starosti moc
lesnížínka
napsal(a):
Jóó...ještě jsem zapomněla dodat s těma prsama. Ono by to muže přešlo, kdyby mu na ně tlapou hňácnul 50kg berňák..kolikrát jsem si málem cvrknula
ted přišel do kuchyně a malá leží opět na stole , tak jí hned fotil že to je fakt neskutečný a prý jako v tom filmu, tam prý taky ten pes si lehnul na stůl do papírů malá má něco málo přes kilo takže to chování je fajn

"jen manžel dneska smutně že na něm moc nechce ležet "
tak na to to chce kapku jiné plemeno :.
napsal(a):
Naši psi nikdy nechtěli na nás ležet ani na jednom, ani dobrovolně, ani z donucení A samík už vůbec ne. U Berryho bylo maximum, když si na zahradím lehátku sednul ne zadkem ale ks.chtem k nám - to byl vrchol jeho přítulnosti. Na sedačku nesměl ani jeden, ale když začínal Berry marodit, tak se tam najednou vyjímečně chtěl vecpat, jako na zahradní lehátko, tak to jsme ho už nechali Samojed ten ani na zahradní nikdy nevlezl, mysleli jsme, že proto, že tu výsadu má jen Berry, ale ten byl už půl roku pryč a Worka na lehátko nechce ani za nic Na sedačku tedy pořád nesmí, ale nanejvíš stejně položí hlavu, někdy přední packy. Asi se mu ani nelíbí, že je teplá.
napsal(a):
takový pes by se u nás v bytě ani neotočil. pro manžela je max výška psa kavalír a i to říká že to byl obr. Dneska dokonce na naší starší že je nějaká obrovská, no myslim že za pár měsíců to uvidí zase jinak
lesnížínka
napsal(a):
Naši psi nikdy nechtěli na nás ležet ani na jednom, ani dobrovolně, ani z donucení A samík už vůbec ne. U Berryho bylo maximum, když si na zahradím lehátku sednul ne zadkem ale ks.chtem k nám - to byl vrchol jeho přítulnosti. Na sedačku nesměl ani jeden, ale když začínal Berry marodit, tak se tam najednou vyjímečně chtěl vecpat, jako na zahradní lehátko, tak to jsme ho už nechali Samojed ten ani na zahradní nikdy nevlezl, mysleli jsme, že proto, že tu výsadu má jen Berry, ale ten byl už půl roku pryč a Worka na lehátko nechce ani za nic Na sedačku tedy pořád nesmí, ale nanejvíš stejně položí hlavu, někdy přední packy. Asi se mu ani nelíbí, že je teplá.
Tak to Vám závidím. Na mě psi bez ohledu na svou váhu relaxují úplně běžně. Jen zlaťák je netýkavka a nerad se mačká. Asi je mu chudinkovi z delšího válení se s někým horko.

napsal(a):
Moje fena by se po mě taky nejradši furt válela...ale s její váhou 50+ mám občas problémy s dýcháním
Markéta80
napsal(a):
takový pes by se u nás v bytě ani neotočil. pro manžela je max výška psa kavalír a i to říká že to byl obr. Dneska dokonce na naší starší že je nějaká obrovská, no myslim že za pár měsíců to uvidí zase jinak
Nebyla by společná fotka malé a velké, abychom si všichni mohli vychutnat ten "obrovský" velikostní rozdíl?
Fiona.Praha
napsal(a):
Nebyla by společná fotka malé a velké, abychom si všichni mohli vychutnat ten "obrovský" velikostní rozdíl?
zkusim vyfotit ale bude to složitější aby byly vedle sebe a v klidu
jak je lepší krmit? po vyvenčení nebo před? Večer jsem vyvenčila i se vykadila dostala krmivo a za půl hodinu zase kadila tak jestli by nebylo lepší nakrmit před procházkou? nebo je to fuk?
Markéta80
napsal(a):
jak je lepší krmit? po vyvenčení nebo před? Večer jsem vyvenčila i se vykadila dostala krmivo a za půl hodinu zase kadila tak jestli by nebylo lepší nakrmit před procházkou? nebo je to fuk?
No asi úplně hned před procházkou ne, po žrádle by mělo být štěně v klidu. Ale zas jestli je to venčení typu dojdu ven, vyčůrám se, udělám bobek a jdu domů (žádné lítání a řádění) tak bych to asi neřešila.
My jsme po krmení ven nechodili, protože většinou jen co nažral tak šel spát, takže jsme venčili hned po probuzení.
marcelaamax
napsal(a):
No asi úplně hned před procházkou ne, po žrádle by mělo být štěně v klidu. Ale zas jestli je to venčení typu dojdu ven, vyčůrám se, udělám bobek a jdu domů (žádné lítání a řádění) tak bych to asi neřešila.
My jsme po krmení ven nechodili, protože většinou jen co nažral tak šel spát, takže jsme venčili hned po probuzení.
Já práě zvažuji ale zase je jasné že bude kadit stejně, dneska dostala nažrat po venčení, jenže se starší se honí běhá takže právě včera po hodina začala kadit tak jsme jí dneska měla raději na sobě což se jí líbilo, spala a po 2h jsme s ní šla ven a udělala obojí. Jo venčení je že jí vynesu ven, letí na trávu se vyčůrat a přiběhne pro odměnu a pak se otočí a chce běžet domů což jí nenecham že půjde ještě kousek tak se vykadila a to už se ukecat nedala že půjdeme ještě kousek takže venčení max 5 minut?Chápu že ani ta zima se jí nelíbí. ale když ví že jdeme domů tak to krásně běží ale jinak jde pár kroků, sedne si a kouká Ted jsem si starší dala do postele a malá je na zemi v pelechu protože jinak by ani jedna neležela a ještě že jsou malé protože tady lítají jak splašený
Markéta80
napsal(a):
Já práě zvažuji ale zase je jasné že bude kadit stejně, dneska dostala nažrat po venčení, jenže se starší se honí běhá takže právě včera po hodina začala kadit tak jsme jí dneska měla raději na sobě což se jí líbilo, spala a po 2h jsme s ní šla ven a udělala obojí. Jo venčení je že jí vynesu ven, letí na trávu se vyčůrat a přiběhne pro odměnu a pak se otočí a chce běžet domů což jí nenecham že půjde ještě kousek tak se vykadila a to už se ukecat nedala že půjdeme ještě kousek takže venčení max 5 minut?Chápu že ani ta zima se jí nelíbí. ale když ví že jdeme domů tak to krásně běží ale jinak jde pár kroků, sedne si a kouká Ted jsem si starší dala do postele a malá je na zemi v pelechu protože jinak by ani jedna neležela a ještě že jsou malé protože tady lítají jak splašený
Ja jsem běžné štěně nakrmila a šlo se ven se vyčůrat i vykakat. A za chvíli domu spat. Před delší blbnouci procházkou dostal menší dávku masa, někdy ani to ne. Záleželo zda se šlo blbnout s ostatnima psama ven nebo zda se šlo na procházku mimo zahradu dále, před tou delší venku jsem ho nikdy nekrmila. Granulky pak dostával na noc.
Markéta80
napsal(a):
Kde je ta fotka?
Až malá vyroste a bude větší než velká, to už nebude ono
Prosím to foto, neříkejte, že je nefotíte do rodinného alba
Fiona.Praha
napsal(a):
Kde je ta fotka?
Až malá vyroste a bude větší než velká, to už nebude ono
Prosím to foto, neříkejte, že je nefotíte do rodinného alba
Už jsem tu . Fakt jsme se snažila ale ideálně nestojí vedle sebe tak dlouho abych je vyfotila.
Atheira
napsal(a):
Na poslední fotce jednoznačně, ale na té první se malá (teda, ta menší ) tváří nějak výhružně, nemůžu si pomoct. Ale to možná dělá ten blesk.
Blesk ne to se jí zakousla do chlupů
manžel při vyklízení našel první pelíšek po starší a malá v něm ráda spí, on je malý tak to má jak hnízdo
Markéta80
napsal(a):
Blesk ne to se jí zakousla do chlupů
manžel při vyklízení našel první pelíšek po starší a malá v něm ráda spí, on je malý tak to má jak hnízdo
Já jsem právě myslela tu první, že je tam taková výhružná. Tam nikdo zakouslý do nikoho není... I když, tváří se, že brzy bude.

Markéta80
napsal(a):
Už jsem tu . Fakt jsme se snažila ale ideálně nestojí vedle sebe tak dlouho abych je vyfotila.
Super dvojka
Krásní jsou spolu. A přesně, jak píše někdo nade mnou, té malé (mladší) koukají lumpárny z očí.
Sardullah, jak se mají telátka, nějak tě tu málo vidím? :)
Tak a ještě něco o tom našem mrněti, jsem naštvaná, že nemám u sebe svůj mobil s foťákem, protože, co ti dva moji dnes vymysleli za spací polohu, to bylo něco.
Malý (kotě, kdyby někdo nebyl v obraze) je pořád jak Otesánek, i mámu brzo sní. Pořád by jedl nebo mě šikanoval, už se mě ve škole opatrně ptají, jestli je vše v pořádku, když mám ruce jak pořezaný.
Velkej Barney je nějaký přespříliš hodný, teda zapomněl jak se chodí na vodítku, ale protože teď chodí víceméně pořád vzorně na volno, tak mu to i odpustím.

Andrýsek3
napsal(a):
Krásní jsou spolu. A přesně, jak píše někdo nade mnou, té malé (mladší) koukají lumpárny z očí.
Sardullah, jak se mají telátka, nějak tě tu málo vidím? :)
Tak a ještě něco o tom našem mrněti, jsem naštvaná, že nemám u sebe svůj mobil s foťákem, protože, co ti dva moji dnes vymysleli za spací polohu, to bylo něco.
Malý (kotě, kdyby někdo nebyl v obraze) je pořád jak Otesánek, i mámu brzo sní. Pořád by jedl nebo mě šikanoval, už se mě ve škole opatrně ptají, jestli je vše v pořádku, když mám ruce jak pořezaný.
Velkej Barney je nějaký přespříliš hodný, teda zapomněl jak se chodí na vodítku, ale protože teď chodí víceméně pořád vzorně na volno, tak mu to i odpustím.
No jak se mají telátka?...s pesanem se zrovna držim za "ruku" usnul vedle mě na gauči, hlavu má na mým rameni a musím ho držet za packu.
Jinak bych je nejraděj zabila...jak se brzo stmívá...tak po svačině a odpoledním klidu se ťuťánci proberou a hle..už je tma, to teda znamená, že je čas večeře a začnou už chvíli po čtvrté hodině odpolední předvádět divadlo (snad by to bylo i na filmovýho Oscara), abych pochopila, že má zvednout kotelnu a jít je nakrmit, nepomáhá nic, nechtějí si hrát, nechtějí jít ven, když je drbu a mazlim, tak jsou jak na trní...no co ti budu povídat, vydržím to tak do pěti max a jdu je radši nakrmit ...to se fakt nedá...
Zajímavý je, že když jsem v práci, tak nikoho jinýho neukecávaj a papaj standardně v osum nebo i kolem devátý, po večerní rychloprochajdě...
Jinak teda gratulace k tomu chození na volno...vidíš, já ti říkala, že jsi holka šikovná a že to s Barňákem zvládnete ...tak on už je to vlastně zasloužilej kočičí strejda, tak už se nemůže chovat jako nevycválanej...prostě jste šikulky oba
No jéjej, Barney se teď taky nějak hodně mazlí, furt u mě leží, celou noc se ode mě nehne. A experta na jídlo máme teď jiného.
Ještě nemáme zdaleka vyhráno, ale už je to fájn :) Teď tady dokola sleduju tenhle trailer na film, který bude na nový rok. A pomalu bulim už jen u toho. Psí poslání.
https://www.youtube.com/watch?v=yQYXLLUO65w.

Andrýsek3
napsal(a):
No jéjej, Barney se teď taky nějak hodně mazlí, furt u mě leží, celou noc se ode mě nehne. A experta na jídlo máme teď jiného.
Ještě nemáme zdaleka vyhráno, ale už je to fájn :) Teď tady dokola sleduju tenhle trailer na film, který bude na nový rok. A pomalu bulim už jen u toho. Psí poslání.
No bezva, tak už taky bulim
Fiona.Praha
napsal(a):
Konečně
A malá je prostě malá
Zatim , má fakt dlouhé nohy takže na výšku starší brzo asi přeroste
nejspíš má z pamlsků skoro průjem , z krmiva by to být nemělo. a je fakt že za každé venčení má pamlsek takže pamlsky jsme přesypala do krabičky pro starší která je žere bez problémů, je fakt že jako štěně taky měla řídkou stolici ale to se ji po změně krmiva upravilo. tak zkusim malé vynechat pamlsky, ona je žravá tak bere i jako pamlsek granuli a ted večer mě to přišlo lepší. a asi výhledově začnu sušit maso doma, takhle kdo ví jestli jí spíš než to maso nevadí něco navíc co tam přidávají
Markéta80
napsal(a):
Zatim , má fakt dlouhé nohy takže na výšku starší brzo asi přeroste
nejspíš má z pamlsků skoro průjem , z krmiva by to být nemělo. a je fakt že za každé venčení má pamlsek takže pamlsky jsme přesypala do krabičky pro starší která je žere bez problémů, je fakt že jako štěně taky měla řídkou stolici ale to se ji po změně krmiva upravilo. tak zkusim malé vynechat pamlsky, ona je žravá tak bere i jako pamlsek granuli a ted večer mě to přišlo lepší. a asi výhledově začnu sušit maso doma, takhle kdo ví jestli jí spíš než to maso nevadí něco navíc co tam přidávají
Proč je nejmenujete, časem se jména naučíme, než psát malá velká, starší mladší.
Průjem může být důsledek změny všeho.
Fiona.Praha
napsal(a):
Proč je nejmenujete, časem se jména naučíme, než psát malá velká, starší mladší.
Zvláště, pokud malá bude za chvíli stejně velká ne-li větší. To se bude pak psát "bývalá menší, nyní už větší, mladší".
Je hrozné, jak ta štěňata rostou. Můj Trishák byl před nedávnem malá kulička do dlaně a dnes, když jsem při společném běhání zakopla, vyrazila si dech a tudíž nemohla dát povel pro zastavení, tak si to tele ani nevšimlo, že už neběžím a že mě za sebou táhne.
Koukala jsem na staré foto a je neskutečné, jaké to bylo psí miminko.
Fiona.Praha
napsal(a):
No právě se to do jmen zamotá. No máme jí týden tak uvidim, zatim má krmivo na které bylo zvyklá od chovatelky mě to takhle přijde jednodušší než jména. Ája taky měla tenhle problém ale když jsme pak změnila krmivo bylo to ok a ted už úplně super , pamlsky vlastně má 2-3 denně, ale Sissi jich má v průměru cca 8-12 za den což je asi moc
Andrýsek3
napsal(a):
Ty bláho, taky mi ukápla slza. Na Nový rok se to bude dávat?
Markéta80
napsal(a):
No právě se to do jmen zamotá. No máme jí týden tak uvidim, zatim má krmivo na které bylo zvyklá od chovatelky mě to takhle přijde jednodušší než jména. Ája taky měla tenhle problém ale když jsme pak změnila krmivo bylo to ok a ted už úplně super , pamlsky vlastně má 2-3 denně, ale Sissi jich má v průměru cca 8-12 za den což je asi moc
A co Sissi mňamky, co dostává, nakrájet na malé kousky do pytlíčku? Takže by měla jednu mňamku jako víc odměn.
Fiona.Praha
napsal(a):
A co Sissi mňamky, co dostává, nakrájet na malé kousky do pytlíčku? Takže by měla jednu mňamku jako víc odměn.
Právě to jsem dělala, dostává sušené kuřecí, granule jsou taky kuřecí a už mě i napadlo jestli jí nevadí kuřecí maso. ale žrala to u chovatelky a tam vše ok, proto si říkam jestli neni problém v drůbežim masu nebo ty pamlsky . když hodně zavzpomínám tak Ája to měla taky, takže pak vim že sušené měla až od 4m a ok a krmivo jsem změnila a ok. a to 7.12 má mít Sissi očkování. Tak pamlsky jsme včera odourala a beze změny tak nevím jestli čekat nebo zkusit změnu krmiva, mam tady kachní a rybí nebo počkat co řekne veterinář. No u Áji mě poradil at u něj koupim výborné granule calibra
Markéta80
napsal(a):
Právě to jsem dělala, dostává sušené kuřecí, granule jsou taky kuřecí a už mě i napadlo jestli jí nevadí kuřecí maso. ale žrala to u chovatelky a tam vše ok, proto si říkam jestli neni problém v drůbežim masu nebo ty pamlsky . když hodně zavzpomínám tak Ája to měla taky, takže pak vim že sušené měla až od 4m a ok a krmivo jsem změnila a ok. a to 7.12 má mít Sissi očkování. Tak pamlsky jsme včera odourala a beze změny tak nevím jestli čekat nebo zkusit změnu krmiva, mam tady kachní a rybí nebo počkat co řekne veterinář. No u Áji mě poradil at u něj koupim výborné granule calibra
Jestli z ní nestříká, ale má to řidší, asi bych neřešila a počkala, co z toho vyplyne.Event. se zeptala veterináře při očkování.
Představa, že krmím každou fenu jiným žrádlem, mne děsí. Stát u nich jak dráb a hlídat, aby se všechny nažraly, neměnily si misky, nedožíraly po sobě... no děs. Nebo je zavírat do jiných místností?
Čím krmila chovatelka?
Fiona.Praha
napsal(a):
Jestli z ní nestříká, ale má to řidší, asi bych neřešila a počkala, co z toho vyplyne.Event. se zeptala veterináře při očkování.
Představa, že krmím každou fenu jiným žrádlem, mne děsí. Stát u nich jak dráb a hlídat, aby se všechny nažraly, neměnily si misky, nedožíraly po sobě... no děs. Nebo je zavírat do jiných místností?
Čím krmila chovatelka?
Řídké to má no ale zase si říkám že kdyby to byl fakt průjem tak to z ní lítá častěji. No krmim ted každou něčim jinym . Ája po dlouhém hledání žere wolfsblut a ten jí sedí hodně dobře a Sissi od chovatelky je zvyklá na n&d a to žere i teď, chovatelka říkala že pokud starší krmim něčim kvalitnim můžu převést tak chci až sežere balení co dostala na cestu . Moje představa je aby ideálně časem žraly obě stejné, mohla bych brát větší balení a toči jen příchutě
Markéta80
napsal(a):
Konečně, starší se bála a ted už to vypadá že si zvykla že tady už bud pořád
A ani nebyla naprdnutá, že má 'mladší ségru'? Po příchodu mojí mladší sestry jsem se prvních pár dní snažila mámu přesvědčit, aby ji nechala někde u silnice v příkopu. Nevyšlo to. Sice nejsme se sestrou tak úplně psi , ale stejně... žárliví a ukřivdění umíme být všichni bez rozdílu.
A nemůžu si pomoct, ale z nové fotky mám zase ten pocit, že podle výrazu, to mimino prostě něco kuje. :D.
Zdravím Tak nadešel den D a ve čtvrtek jsme si přivezli náš malej přírustek. Zařádila jsem si ted na dva týdny volno abych měla víc času na prcka. Zatím musím zaklepat, ale je hodnej, první dvě noci jsem spala s ním v obyváku, ale spinkal celou noc, žádný knučení, První den teda celý odpoledne poplakával, ale ted už ok, Čůrání se snažíme vychytávat a docela se daří
Samozřejmě néé 100%
Venku se u mě drží a celkem jsem koukala, že i vodítko dává dobře, nelehá, netáhne...mnooo zatím je to takovej truhlík, ale věřím, že až se pořádně rozkouká tak nám dá ještě hašte
Zítra jdeme na cvičák na čumendu a nasát atmosféru. Tady foto z nového domova
macomb
napsal(a):
Zdravím Tak nadešel den D a ve čtvrtek jsme si přivezli náš malej přírustek. Zařádila jsem si ted na dva týdny volno abych měla víc času na prcka. Zatím musím zaklepat, ale je hodnej, první dvě noci jsem spala s ním v obyváku, ale spinkal celou noc, žádný knučení, První den teda celý odpoledne poplakával, ale ted už ok, Čůrání se snažíme vychytávat a docela se daří
Samozřejmě néé 100%
Venku se u mě drží a celkem jsem koukala, že i vodítko dává dobře, nelehá, netáhne...mnooo zatím je to takovej truhlík, ale věřím, že až se pořádně rozkouká tak nám dá ještě hašte
Roztomilý medvídek
Atheira
napsal(a):
A ani nebyla naprdnutá, že má 'mladší ségru'? Po příchodu mojí mladší sestry jsem se prvních pár dní snažila mámu přesvědčit, aby ji nechala někde u silnice v příkopu. Nevyšlo to. Sice nejsme se sestrou tak úplně psi , ale stejně... žárliví a ukřivdění umíme být všichni bez rozdílu.
A nemůžu si pomoct, ale z nové fotky mám zase ten pocit, že podle výrazu, to mimino prostě něco kuje. :D.
Jasně že byla ale spíš se jí bála což je fakt že jsem nečekala . venku y šla ke každýmu psu a hrála by si a ze štěněte měla hrůzu. Teď ok ale sissi jí pořád kouše za chlupy ale zdá se že jinak ok
a dělaly to pamlsky , Áje nic nedělají tak má vekou zásobu a pak asi fakt začnu sušit
Markéta80
napsal(a):
Řídké to má no ale zase si říkám že kdyby to byl fakt průjem tak to z ní lítá častěji. No krmim ted každou něčim jinym . Ája po dlouhém hledání žere wolfsblut a ten jí sedí hodně dobře a Sissi od chovatelky je zvyklá na n&d a to žere i teď, chovatelka říkala že pokud starší krmim něčim kvalitnim můžu převést tak chci až sežere balení co dostala na cestu . Moje představa je aby ideálně časem žraly obě stejné, mohla bych brát větší balení a toči jen příchutě
Co dostava za pamlsky? My jsme meli stejny problem+ chtela zrat jen pamlsky. Susim maso, a mame krasny bobek
Lexaurin
napsal(a):
Co dostava za pamlsky? My jsme meli stejny problem+ chtela zrat jen pamlsky. Susim maso, a mame krasny bobek
Http://www.spokojenypes.cz/brit-pochoutka-lets-bite-loops-80-g/ ale jedno kolečko na tak 4 dílky. tohle jsem ještě nevyndala http://www.spokojenypes.cz/rinti-extra-bitties-puppy-kure-kachna-75-g/ a pak tady mam od této značky http://www.granule.cz/pamlsky-pro-psy-kocky/fleischeslust-beef-minis-100g-treninkove-pamlsky-z-hoveziho-masa/ ale jou to jen miniaturní kostičky. Takže jí to asi vadí, ája taky měla problém, až jako starší ok, ale dostává max denně 3 mini kousky.
Markéta80
napsal(a):
Http://www.spokojenypes.cz/brit-pochoutka-lets-bite-loops-80-g/ ale jedno kolečko na tak 4 dílky. tohle jsem ještě nevyndala http://www.spokojenypes.cz/rinti-extra-bitties-puppy-kure-kachna-75-g/ a pak tady mam od této značky http://www.granule.cz/pamlsky-pro-psy-kocky/fleischeslust-beef-minis-100g-treninkove-pamlsky-z-hoveziho-masa/ ale jou to jen miniaturní kostičky. Takže jí to asi vadí, ája taky měla problém, až jako starší ok, ale dostává max denně 3 mini kousky.
Tak v tom prvnim je urcite glycerin a asii sorbitol. Mrknete na slozeni, moji holk to projimalo, ale ne, ze vy kadila vice krat, jen mela roste pokazde posr... rajtky
Lexaurin
napsal(a):
Tak v tom prvnim je urcite glycerin a asii sorbitol. Mrknete na slozeni, moji holk to projimalo, ale ne, ze vy kadila vice krat, jen mela roste pokazde posr... rajtky
Já už obal nemam, no už nedávam a zdá se že se to lepší takže alespoň vim že to byl problém. asi bude nejlepší pak koupit sušičku a budu vědět co jim dávám. ˇAja když se zamyslim tak měla podobný problém ale jí to dělalo i krmivo a pamlsky jsem jí zkusila dát o pár týdnů déle a už ok tak zásoby spotřebuje a další nekoupím tohle mam ještě neotevřené a mělo by to být fakt jen maso http://www.granule.cz/pamlsky-pro-psy-kocky/fleischeslust-beef-minis-100g-treninkove-pamlsky-z-hoveziho-masa/ ale zatim jí necham at se jí zažívání zklidní. etš doma mam od wolfsblutu suchary.
Markéta80
napsal(a):
Já už obal nemam, no už nedávam a zdá se že se to lepší takže alespoň vim že to byl problém. asi bude nejlepší pak koupit sušičku a budu vědět co jim dávám. ˇAja když se zamyslim tak měla podobný problém ale jí to dělalo i krmivo a pamlsky jsem jí zkusila dát o pár týdnů déle a už ok tak zásoby spotřebuje a další nekoupím tohle mam ještě neotevřené a mělo by to být fakt jen maso http://www.granule.cz/pamlsky-pro-psy-kocky/fleischeslust-beef-minis-100g-treninkove-pamlsky-z-hoveziho-masa/ ale zatim jí necham at se jí zažívání zklidní. etš doma mam od wolfsblutu suchary.
Ano, to mado je, mame ho doma, ale nejedenam

macomb
napsal(a):
Samozřejmě néé 100%
Je kouzelnej
...já měla taky truhlíka a truhlíkem zůstal, ale zase je s takovým truhlíkem míň práce, jsou to zlatíčka...
Markéta80
napsal(a):
Nám veterinář říkal, že kuřecí maso je častým alergenem.

RomčaJelča
napsal(a):
Nám veterinář říkal, že kuřecí maso je častým alergenem.
Ale jen kupované.
Ach jo , průjem se vrátil, sice doma se netváří že má problém ale venku to z ní pěkně teklo , navíc strašně prdí vlastně od začátku. ája neprdí vůbec tak nevim .otázka co mě poradí veterinář, u áji mě tenkrát řekl at zkusim změnu a že on by dal calibru
mam tady štěněcí tyhle http://shop.wolfsblut.cz/grey-peak-puppy-15 http://shop.wolfsblut.cz/wildduck-puppy-15 a http://shop.wolfsblut.cz/index.php?route=product/product&path=61&product_id=455
ted má tyhle od chovatelky http://www.farmina.com/cz/krmivo-pro-va%C5%A1eho-psa/natural-&-delicious-low-ancestral-grain-canine/106-chicken-&-pomegranate-puppy-mini.html.

Andrýsek3
napsal(a):
Už bych neriskovala a nasadila maso s rýží a mrkví :) To už je několikátý den ne? Pro takového prcka nic moc.
No já se obávám, že jsem taky pro maso, mrkev, rejže...a hlavně pokud by průjem trval déle, tak bych asi se štěnětem mastila k vetovi...

Markéta80
napsal(a):
Na veterinu jdeme ve středu. to jsem vařila a vyžrala jen maso Nemůže být problém celkově v kuřecim mase?
Vím, že lidi právě u diety nasazujou kuřecí, já u průjmu vždycky vařila hovězí...klidně bych zkusila mletý a do toho zamíchat strouhanou vařenou mrkev a trochu tý rejže...a možná něco na ovonění, třeba špetku kmínu...
napsal(a):
Vím, že lidi právě u diety nasazujou kuřecí, já u průjmu vždycky vařila hovězí...klidně bych zkusila mletý a do toho zamíchat strouhanou vařenou mrkev a trochu tý rejže...a možná něco na ovonění, třeba špetku kmínu...
Ráno s ní raději zajdu na veterinu a uvidim. s tim mletym to bude fajn protože jestli jí dělá problém kuřecí maso

napsal(a):
Já taky vždycky hovězí. Ale teď s Lumpem jsem nakonec měla největší úspěch s vepřovým s mrkví, sladkým bramborem a špetkou oregana. Mrkev opravdu rozvařená na kaši. A každý večer jogurt do kterého jsem vysypala tobolku probiotik, bez toho bych ho z toho asi nikdy nedostala.

Když se to téma jmenuje naše nové přírůstky... Osoba která adoptovala Tess vypustila zpět na ulici Honey, kterou adoptovala předtím, v jejích nejlepších dnech... Takže teď mám doma maličkou fenku nakrytou hned několikrát několika psy, z nichž jeden má asi 25kg, a sháním veterináře který ji vykastruje, majitelka je pryč, její manžel mi ve čtvrtek slíbil, že ji vezme domů a v pondělí (tzn dnes) mi dá peníze na kastraci, nicméně v pátek ráno byla Honey opět na ulici a jeho jsem od té doby neviděla. Musela jsem kvůli ní narychlo přestěhovat ryby, abych jí mohla dát na patio. Tak jsem jim slepila akva obyčejným silikonem, protože akvarijní není k sehnání. Šance že to praskne tak 50 na 50. Do toho mám hodně vytrvalou chřipku a manžel protože nesouhlasí s tím, abych fenku měla doma, když má majitele, tak jí ráno opět vypustil ven. Krásný to adventní čas.

napsal(a):
Když se to téma jmenuje naše nové přírůstky... Osoba která adoptovala Tess vypustila zpět na ulici Honey, kterou adoptovala předtím, v jejích nejlepších dnech... Takže teď mám doma maličkou fenku nakrytou hned několikrát několika psy, z nichž jeden má asi 25kg, a sháním veterináře který ji vykastruje, majitelka je pryč, její manžel mi ve čtvrtek slíbil, že ji vezme domů a v pondělí (tzn dnes) mi dá peníze na kastraci, nicméně v pátek ráno byla Honey opět na ulici a jeho jsem od té doby neviděla. Musela jsem kvůli ní narychlo přestěhovat ryby, abych jí mohla dát na patio. Tak jsem jim slepila akva obyčejným silikonem, protože akvarijní není k sehnání. Šance že to praskne tak 50 na 50. Do toho mám hodně vytrvalou chřipku a manžel protože nesouhlasí s tím, abych fenku měla doma, když má majitele, tak jí ráno opět vypustil ven. Krásný to adventní čas.
To je fakt děs...taková krásná psí holčička a ty vočička, někdy mi přijde, že snad lidi nemaj špetku citu, že nemaj svědomí, přeci není možný, aby psa, ke kterému máte nějaký vztah (záměrně nepoužiju slova "láska a milovat", protože chápu, že tak to každý nemá)...aby prostě psa, kterého snad má trochu rád a který mu dá všechnu lásku, které je schopno jeho psí srdíčko, aby ho prostě vykopli na ulici.
napsal(a):
Chuděrka..
To je pořád jen samý vyhozený pes, chápu, že v Mexiku je to prostě jiné, ale to ty lidé tam k těm psům žádný cit nemají? Nebo to je tím, že je jich tam tolik? Máte v okolí nějaké "kynology"? Nebo je to tam fakt uplně jiné?
Andrýsek3
napsal(a):
Chuděrka..
To je pořád jen samý vyhozený pes, chápu, že v Mexiku je to prostě jiné, ale to ty lidé tam k těm psům žádný cit nemají? Nebo to je tím, že je jich tam tolik? Máte v okolí nějaké "kynology"? Nebo je to tam fakt uplně jiné?
Kynologové tam musejí být - Mexiko pořádá mnoho výstav a závodů. Spíše je otázkou, jak mají k hafanům vztah ne úplní "pejskaři celým srdcem".
Tak možná znám příčinu? večer jsme jí zvážila , máme jí 12 dní, v době odběru měla prý těsně přes kilo a dnes 1,5kg což je víc jak 200gr za týden takže asi jsme jí krmila moc a tělo to nezvládalo Chovatelka říkala at nic nevážim že si sežere co potřebuje, ae ona je při chuti pořád a takový nárůst váhy je asi moc

asurwic
napsal(a):
Kynologové tam musejí být - Mexiko pořádá mnoho výstav a závodů. Spíše je otázkou, jak mají k hafanům vztah ne úplní "pejskaři celým srdcem".
Tak ono i ti "pejskaři celým srdcem" - tady třeba není uplně běžné aby se psi venčili jen venku, zcela stejně normální je nechat psy venčit se na patiu, a občas bobky posbírat a vytřít savem. Věci jako nechat psa několik dní samotného doma je taky celkem normální, i u lidí co se o psy starají dobře, mají je doopravdy rádi a nemůžete o nich tvrdit že by jim na psu nezáleželo. Pes je tu tak trochu víc "jen zvíře". Tak jako třeba v čechách kočky, morčata atd. Pro českého pejskaře to pak občas vypadá, jako že tu psy nemají rádi, ale jsou to víceméně jen kulturní rozdíly. A když to potom promítnete do té "nepejskařské" roviny, plus nízké vzdělání, dopadá to tak jako s Honey. Zrovna její majitelé nemají pocit, že by ji vyhodili, je to pořád jejich pes (o to je to pro mě horší, nemůžu jí jen tak zachránit a dát k adopci), jen nechce být doma, utíká, tak ji nechají. Přece ji nebudou držet doma násilím. A následky - holt příroda, no, bůh to tak chtěl.

Markéto, pokud má štěně průjem, tak bych vždy řešila možné napadení parazity, tedy nejen koprologie, ale i vyloučení giardií, kokcidií, i bakteriologii.
Představuji náš nový přírůstek do rodiny - Faxe. Zatím je to zlatíčko, je moc hodný a taky strašně šikovný
Tak tam bylo narváno ale docela to šlo rychle. Tak jí prohlídli a má nafouklé břicho tak dostala dle plánu odčervovací pastu, injekci na bolesti břicha a plynatost a injekci s atb, zítra další. dali mě nějakou speciální konzervu a tu mam přidávat do rozvařené rýže, zítra další atb a až se to srovná tak prý nějaké dietní granule prý mohla někde něco olíznout, prý z hodně krmiva by neměla průjem tak vařim rýži ale kolik čeho mě taky neřekli prý to mam odhadnout
Accuracy

XXX.XXX.1.187
Corrabell
napsal(a):
Představuji náš nový přírůstek do rodiny - Faxe. Zatím je to zlatíčko, je moc hodný a taky strašně šikovný
Krásné, ťuťavé, ňuňavé, tlapkavé, ouškaté, zvídavé, maličko zlobivé, hodně dlachnivé.
Pusu bych mu dala na čumáček.
Už strašně dlouho mě žádné štěně tolik nerozněžnilo jako to Vaše.

Markéta80
napsal(a):
Tak tam bylo narváno ale docela to šlo rychle. Tak jí prohlídli a má nafouklé břicho tak dostala dle plánu odčervovací pastu, injekci na bolesti břicha a plynatost a injekci s atb, zítra další. dali mě nějakou speciální konzervu a tu mam přidávat do rozvařené rýže, zítra další atb a až se to srovná tak prý nějaké dietní granule prý mohla někde něco olíznout, prý z hodně krmiva by neměla průjem tak vařim rýži ale kolik čeho mě taky neřekli prý to mam odhadnout
Takže diagnostika žádná?

Markéta80
napsal(a):
Dostala atb a dietu, zítra další atb.
To není diagnostika - diagnostika jsou postupy vedoucí k určení příčiny problému, aby mohla být nasazena odpovídající léčba.
napsal(a):
To není diagnostika - diagnostika jsou postupy vedoucí k určení příčiny problému, aby mohla být nasazena odpovídající léčba.
To já vím , ted asi jim jde o to ten průjem zastavit, ráno to z ní teklo . jsem zvědavá na kolik jeden průjem vyjde peněz, zítra se zeptam jak dlouho atb?Doma se chová vesele.
Tak já ještě plním rozkazy a přidám fotky jak nám náš přírůstek roste. Do psa má teda daleko, ale někdo jste ho chtěl vyfotit.
Thiago (Tigi, Tigísek) 3,5 měsíce (?).

Andrýsek3
napsal(a):
Tak já ještě plním rozkazy a přidám fotky jak nám náš přírůstek roste. Do psa má teda daleko, ale někdo jste ho chtěl vyfotit.
Teda Andrejko, roste neskutečně, když se kouknu na starší fotky, co jsi sem dávala, tak to bylo takový malilinkatý kočičí nic a teď už to začíná vypadat jako kocourek...
No mamino, hezky jsi ho vypiplala

Andrýsek3
napsal(a):
Pěkně vyrost
tak se sem taky vecpu - přejmenovaná zpět na Falco, můra jedna usměvavá mi vyhrabala všechny brambory, aby si mohla zahrabat veškeré pamlsky a přebytečné jídlo. Krmím jí 100g denně a nedojídá.
napsal(a):
Teda Andrejko, roste neskutečně, když se kouknu na starší fotky, co jsi sem dávala, tak to bylo takový malilinkatý kočičí nic a teď už to začíná vypadat jako kocourek...
No mamino, hezky jsi ho vypiplala
Děkuji, zrovna jsem se dívala na ty první fotky. Je to ohromný rozdíl. Jak byl malinký, teď je pořád delší a delší.
napsal(a):
Pěkně vyrost
tak se sem taky vecpu - přejmenovaná zpět na Falco, můra jedna usměvavá mi vyhrabala všechny brambory, aby si mohla zahrabat veškeré pamlsky a přebytečné jídlo. Krmím jí 100g denně a nedojídá.
Ta je tak krásná. A ta je těch sousedů? Která bude navrácena?
Dnes jsem kupovala dárečky (až).
Kocour: Pelíšek (plyšová, tvar boty, minulé spal v pritelove batohu, tak má podobný uzavřený pelech) balónky (s rolničkou, se světelkem), chundelatá koule na hraní.
Pes: Vepřové záušky, hračka z tvrdé látky, přetahovadlo, obojek a vodítko už dostal o měsíc dříve.
Oba: kupu mých starých plyšáků, a vše co dostanou od příbuznch (pravděpodobně mňamky).
Už se těším, jak budou rozbalovat.

napsal(a):
Pěkně vyrost
To jméno se k ní fakt hodí

Andrýsek3
napsal(a):
Děkuji, zrovna jsem se dívala na ty první fotky. Je to ohromný rozdíl. Jak byl malinký, teď je pořád delší a delší.
Jo jo, přesně tohle jsem měla na mysli...to je neuvěřitelný, jak ty zvířecí dětičky rychle rostou ...než se člověk naděje, tak je ze štěňátka popř. koťátka dospělý zvíře...
To si tak člověk říká, jak to skoro vůbec neroste a pak mu přijde, že si toho malýho kulíška ani pořádně neužil...

Andrýsek3
napsal(a):
Ta je tak krásná. A ta je těch sousedů? Která bude navrácena?
Dnes jsem kupovala dárečky (až).
Kocour: Pelíšek (plyšová, tvar boty, minulé spal v pritelove batohu, tak má podobný uzavřený pelech) balónky (s rolničkou, se světelkem), chundelatá koule na hraní.
Pes: Vepřové záušky, hračka z tvrdé látky, přetahovadlo, obojek a vodítko už dostal o měsíc dříve.
Oba: kupu mých starých plyšáků, a vše co dostanou od příbuznch (pravděpodobně mňamky).
Už se těším, jak budou rozbalovat.
Jo, to je těch sousedů. Ještě jsem je nepotkala, nevím jestli odjeli nebo jen nemám štěstí. Ale vážně přemýšlím, že ji příští týden nabídnu k adopci a nebudu čekat až sousedy odlovím. Jen mám trochu strach o Tessie, pořád ji asi mají. Včera jsem měla sen (nebo spíš noční můru), že jsem je konečně potkala, a oni se mi vysmáli že Tess je už dávno mrtvá. Strašně mě to štve, že jsem jim jí dala.
napsal(a):
Jo jo, přesně tohle jsem měla na mysli...to je neuvěřitelný, jak ty zvířecí dětičky rychle rostou ...než se člověk naděje, tak je ze štěňátka popř. koťátka dospělý zvíře...
To si tak člověk říká, jak to skoro vůbec neroste a pak mu přijde, že si toho malýho kulíška ani pořádně neužil...
A to já si kulíšků užívám -, ale zároven se vždy těším "at už má aspon rok" a až po té mám dojem jak to strašně letí.. Pak jsem sama překvapená, když se někdo zeptá "a kolik jí/mu je?"
No jo už 6, už 8, už 3 atd...a nemůžu uvěřit, že už "tolik"..
U štěkanátek mě to tak nepřijde
napsal(a):
Pěkně vyrost
Asi mi něco uniklo -Vy máte dalšího psa?

Fiona.Praha
napsal(a):
Asi mi něco uniklo -Vy máte dalšího psa?
Jo, sousedka které jsem dala Tessie vypustila na ulici ty dvě co adoptovala předtím a odjela pryč. Jedna skončila u původních majitelů, druhá u mě v dočasce. (vše v jedné ulici).
napsal(a):
Jo, sousedka které jsem dala Tessie vypustila na ulici ty dvě co adoptovala předtím a odjela pryč. Jedna skončila u původních majitelů, druhá u mě v dočasce. (vše v jedné ulici).
No, to je teda... A Tessie si nechala?
Moc tomu nerozumím, má 2 nalezené fenky, vzala si třetí a ty první dvě vypustila zpět na ulici? A až uvidí další, vezme si ho/ji domů a vypustí třetí, tj. Tessie?

Fiona.Praha
napsal(a):
No, to je teda... A Tessie si nechala?
Moc tomu nerozumím, má 2 nalezené fenky, vzala si třetí a ty první dvě vypustila zpět na ulici? A až uvidí další, vezme si ho/ji domů a vypustí třetí, tj. Tessie?
Spíš to bylo tak, že fenky háraly, tak se snažily utíkat a ona je nechala. Tessie je "čistokrevná kníračka", tak té si cení víc. Sama jsem zvědavá, až ji potkám, jak se k celé té situaci postaví.
Zdravím, už jsme se s Dartym pěkně sžili. Musím říct, že je to takovej salámista, že to ani není možný Zatím je fakt hodnej, nemá tendence něco demolovat, ale samozřejmě co není může ještě přijít
Párkrát se mu povedlo celou noc se doma nevyvenčit, přes den jsme to víceméně vychytávali.Zlatej barák oproti paneláku v tomto
Seznámili jsme se s 3 měsíčním štěněte shibi tak je super, že má i sparinga na vylítání

macomb
napsal(a):
Zdravím, už jsme se s Dartym pěkně sžili. Musím říct, že je to takovej salámista, že to ani není možný Zatím je fakt hodnej, nemá tendence něco demolovat, ale samozřejmě co není může ještě přijít
Párkrát se mu povedlo celou noc se doma nevyvenčit, přes den jsme to víceméně vychytávali.Zlatej barák oproti paneláku v tomto
Seznámili jsme se s 3 měsíčním štěněte shibi tak je super, že má i sparinga na vylítání
No na fotečce opravdu vypadá, jak kdyby neuměl do pěti napočítat, tak ať vám to vydrží...i když myslím, že člověk je s příchodem štěněte připraven na vše, tak nás otrlejší snad ani nemůže nic překvapit...je super, že jste našli parťáka na lítání, štěnďata si to určitě užívaj...
napsal(a):
No na fotečce opravdu vypadá, jak kdyby neuměl do pěti napočítat, tak ať vám to vydrží...i když myslím, že člověk je s příchodem štěněte připraven na vše, tak nás otrlejší snad ani nemůže nic překvapit...je super, že jste našli parťáka na lítání, štěnďata si to určitě užívaj...
Já myslím, že fakt neumí
napsal(a):
No já právě furt čekám kdy to začne, zatím je milionovej Vodítko zvládá od začátkuu dost dobře, u obojku neprotestoval, neletí za každým psem nebo děckem, vždycky se zastaví a kouká a když zavolám tak valí za mnou... no, ale já myslím, že to ještě přijde
Právě toho šibáka mají furt na vodítku a pouští ho jen když jdeme spolem a jsme ve vinohradech nebo úplně bokem.On je takovej dost dominantní oproti tomu našemu
macomb
napsal(a):
No já právě furt čekám kdy to začne, zatím je milionovej Vodítko zvládá od začátkuu dost dobře, u obojku neprotestoval, neletí za každým psem nebo děckem, vždycky se zastaví a kouká a když zavolám tak valí za mnou... no, ale já myslím, že to ještě přijde
Právě toho šibáka mají furt na vodítku a pouští ho jen když jdeme spolem a jsme ve vinohradech nebo úplně bokem.On je takovej dost dominantní oproti tomu našemu
To je super, já bych toho teď maximálně využila, když už ho sami od sebe nezajímají jiní lidé ani psi, určitě nebude tak náročné stát se středobodem jeho vesmíru. Držím palce. Je to ňuňánek, náš teda byl takový líný štěně, jeho segra furt lítala a kousala, byla jak Malej tasmánskej čert, ten náš si pobíhal a šel se rozvalit pod strom a dělal blbiny. Hodně to teda dohnal, temperamentní není, ale akčňák je dost.
Andrýsek3
napsal(a):
To je super, já bych toho teď maximálně využila, když už ho sami od sebe nezajímají jiní lidé ani psi, určitě nebude tak náročné stát se středobodem jeho vesmíru. Držím palce. Je to ňuňánek, náš teda byl takový líný štěně, jeho segra furt lítala a kousala, byla jak Malej tasmánskej čert, ten náš si pobíhal a šel se rozvalit pod strom a dělal blbiny. Hodně to teda dohnal, temperamentní není, ale akčňák je dost.
Snažím se toho využívat co to jde On není vyloženě bez zájmu, se třeba zahledí, ale není to tak, že by prostě hned hnal za vším a nechá se odvolat, že já jsem pořád pro něj zajímavější. I když třeba jdeme s tím druhým štěnětek na vodítku než je pustíme tak ten druhej je jak blázen, tahá, štěká po něm a on ho má víceméně v paži
Až jsou na volno tak se taky umí pěkně rozdivočit
Kousat umí taky jak malá piraňka, hlavně mladší syn už má ze pár trik rozervanejch, protože ho strašně baví jak ho kouše a tahá a on se s ním přetahuje.Takže pořád dokola je u nás písnička ať se s ním tahá a hadry co tak jsou k tomu určené
To je ale asi normální, prostě bez ztrát to není nikde
macomb
napsal(a):
Snažím se toho využívat co to jde On není vyloženě bez zájmu, se třeba zahledí, ale není to tak, že by prostě hned hnal za vším a nechá se odvolat, že já jsem pořád pro něj zajímavější. I když třeba jdeme s tím druhým štěnětek na vodítku než je pustíme tak ten druhej je jak blázen, tahá, štěká po něm a on ho má víceméně v paži
Až jsou na volno tak se taky umí pěkně rozdivočit
Kousat umí taky jak malá piraňka, hlavně mladší syn už má ze pár trik rozervanejch, protože ho strašně baví jak ho kouše a tahá a on se s ním přetahuje.Takže pořád dokola je u nás písnička ať se s ním tahá a hadry co tak jsou k tomu určené
To je ale asi normální, prostě bez ztrát to není nikde
Je mi to jasný, tak to má malý doma se synem určitě veselo, děti a štěňata musí pěkně řádit, hlavně když maminka nestresuje, pokud se právě třeba roztrhne tričko, štěně kouše nebo ve hře zavrčí. Takové mám v rodině. Jdete na to určitě dobře, a tak vy jste spíše kočičí že? To mi teď máme premiéru s tím malým čertem (kocourkem), takže válčíme.
Andrýsek3
napsal(a):
Je mi to jasný, tak to má malý doma se synem určitě veselo, děti a štěňata musí pěkně řádit, hlavně když maminka nestresuje, pokud se právě třeba roztrhne tričko, štěně kouše nebo ve hře zavrčí. Takové mám v rodině. Jdete na to určitě dobře, a tak vy jste spíše kočičí že? To mi teď máme premiéru s tím malým čertem (kocourkem), takže válčíme.
Jj, je u nás dobrej cirkus Tak my jsme psa už měli, ale tenkrát jsme to vzali (nebo spíš jen já) za špatný konec a byla z toho hodně blbá zkušenost díky mé blbosti. Pak jsme byli na pár let ze psa vyléčeni a pořídili jsme si na barák kočky, se kterými je to o dost jednoduší.O prázdninách mě to zase začalo chytat a začala jsem se o vše víc zajímat a číst a v prosinci jsme si ho dovezli.
My jsme si brali rovnou dvě koťata naráz z azylku a musím říct, že super, nikdy s nima nebyl problém
Tak my zrovna čekali na pána u ztraceného labíse, který nás doprovázel a tak trochu napadal mého psa celou procházku. Tak jsme došli dom, kam jsem dala svého psa a šla jsem zkontrolovat známku na obojku. Páníček si pro něj došel, chudák když ho viděl se začal schovávat za mě, plazit po zemi, ocas měl staženej až jakoby ho ani neměl a div se nepočůral. Pán už nastavoval vodítko, neuhodil ho asi jen kvůli mě, když jsem mu říkala ať ho nechá být, že to není vina psa, že utíká ze zahrady. Nakonec říkal, že pro něj už byli několikrát v útulku. Takový mazlík to byl celou dobu čekání seděl u mě s hlavou na mé noze. Zabedbaný - prošlapy, velké ospalky a špína v očích, špinavé uši, srst ani nemluvit. Ach jo.

Andrýsek3
napsal(a):
Tak my zrovna čekali na pána u ztraceného labíse, který nás doprovázel a tak trochu napadal mého psa celou procházku. Tak jsme došli dom, kam jsem dala svého psa a šla jsem zkontrolovat známku na obojku. Páníček si pro něj došel, chudák když ho viděl se začal schovávat za mě, plazit po zemi, ocas měl staženej až jakoby ho ani neměl a div se nepočůral. Pán už nastavoval vodítko, neuhodil ho asi jen kvůli mě, když jsem mu říkala ať ho nechá být, že to není vina psa, že utíká ze zahrady. Nakonec říkal, že pro něj už byli několikrát v útulku. Takový mazlík to byl celou dobu čekání seděl u mě s hlavou na mé noze. Zabedbaný - prošlapy, velké ospalky a špína v očích, špinavé uši, srst ani nemluvit. Ach jo.
Můj nový přírůstek Rin tin tin von Schnappi Schnapp alias Rémi :), malý šeltiák. Je to terorista, co během deseti minut zvládne vytahat všechno dřevo na topení, sežrat kapesníky, vytahat tkaničky z bot a ještě se u toho tvářit roztomile. Je prakticky neunavitelný, v noci je pak velmi krutým násilím nucen odpočívat.
shavoid
napsal(a):
Můj nový přírůstek Rin tin tin von Schnappi Schnapp alias Rémi :), malý šeltiák. Je to terorista, co během deseti minut zvládne vytahat všechno dřevo na topení, sežrat kapesníky, vytahat tkaničky z bot a ještě se u toho tvářit roztomile. Je prakticky neunavitelný, v noci je pak velmi krutým násilím nucen odpočívat.
Co na něj říká Yuki?
Fiona.Praha
napsal(a):
Co na něj říká Yuki?
Ze začátku moc nadšená nebyla, ona ostatně nikdy není z jiných psů moc nadšená. Už se to ale celkem srovnalo a nemusím je tak hlídat, dokonce si spolu hezky hrají. Hezky ho jemně převaluje na zemi a s citem do něj při hře kouše, je to sranda :).
shavoid
napsal(a):
Ze začátku moc nadšená nebyla, ona ostatně nikdy není z jiných psů moc nadšená. Už se to ale celkem srovnalo a nemusím je tak hlídat, dokonce si spolu hezky hrají. Hezky ho jemně převaluje na zemi a s citem do něj při hře kouše, je to sranda :).
Tak to je fajn.
On se od ní určitě naučí spoustu věcí, ale ona od něj taky. Možná jí nakonec bude dělat uši, tak jak to u hluchého a slyšícího psa často bývá
On bude taky agilitit?
Ano, mám ho primárně na sport. I když je fakt, že jsme u chovatelky při odběru probíraly i možnost uchovnění a výstav. Nicméně, genetika nedopadla, takže zůstaneme primárně u sportu.
Mám ještě jednoho psa - cca 5-6 vořecha a přijde mi, že se od něj Yuki naučila možná tak hrabat. No a samozřejmě se podle něj orientuje, když vidí že jde ke mě, čumí stejným směrem, jinak ho ani nepotřebuje.
shavoid
napsal(a):
Ano, mám ho primárně na sport. I když je fakt, že jsme u chovatelky při odběru probíraly i možnost uchovnění a výstav. Nicméně, genetika nedopadla, takže zůstaneme primárně u sportu.
Mám ještě jednoho psa - cca 5-6 vořecha a přijde mi, že se od něj Yuki naučila možná tak hrabat. No a samozřejmě se podle něj orientuje, když vidí že jde ke mě, čumí stejným směrem, jinak ho ani nepotřebuje.
Jak nedopadla genetika? Je nestandardní?
To se Yuki naučila od parťáka prima věc
Fiona.Praha
napsal(a):
Jak nedopadla genetika? Je nestandardní?
To se Yuki naučila od parťáka prima věc
Fyzicky je ok, je to nebojácné a pohodové štěně, což se u šeltií celkem cení. Nemá žádné oční vady, bohužel nedopadly genetické testy, je postižený jak na MDR, tak na CEA, kde to sice při očním vyšetření dopadlo dobře - čili žádné kolobomy ani zkroucené cévy nemají, ale evidentně je přenašeč.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
shavoid
napsal(a):
Fyzicky je ok, je to nebojácné a pohodové štěně, což se u šeltií celkem cení. Nemá žádné oční vady, bohužel nedopadly genetické testy, je postižený jak na MDR, tak na CEA, kde to sice při očním vyšetření dopadlo dobře - čili žádné kolobomy ani zkroucené cévy nemají, ale evidentně je přenašeč.
Díky za tento příspěvek, vracíte mi důvěru v chovatele.

macomb
napsal(a):
Taky teď chodíte z procházky jak čuňata ?
No je fakt, že my to nemáme až na zádech ...ale nohy a břicho komplet...zlatý mrazejky, to jsme chodili domů čisťounký...
napsal(a):
No je fakt, že my to nemáme až na zádech ...ale nohy a břicho komplet...zlatý mrazejky, to jsme chodili domů čisťounký...
Noo jooo, vy už nemáte střelený štěnisko Piťanda to občas nevychytala a malej dělal kotrmelce. No jak byl sníh tak to bylo super jen jsem ho vytřela ručníkem, teď jsme zamířili rovnou do sprchy, kde z toho taky nebyl zrovna nadšenej a koupelna měla nový kropenatý dekor
shavoid
napsal(a):
Jéé, já sem nekoukala...to je krásný lišáček Bacha na loukách
A to dole, co píšete o genetice, také jsem nesmírně ráda, že jste tak zodpovědná..kéž by takových chovatelů bylo víc. Za všechny, co přišli vinou genetiky o milovaného psa...děkuju.
shavoid
napsal(a):
Ten je božíí, jak plyšovej

macomb
napsal(a):
Noo jooo, vy už nemáte střelený štěnisko Piťanda to občas nevychytala a malej dělal kotrmelce. No jak byl sníh tak to bylo super jen jsem ho vytřela ručníkem, teď jsme zamířili rovnou do sprchy, kde z toho taky nebyl zrovna nadšenej a koupelna měla nový kropenatý dekor
Jo taky pamatuju doby, kdy jsem vyrazila se dvěma čisťounkými plyšáky a vracela se s černými kuličkami...koupelna dopadla podobně...a u nás bylo ještě bezva, že ani jedno ze štěňat nechtělo bejt ve vaně...a když máte jen dvě ruce a s těma máte jedno štěně umýt a druhé držet, aby nevyskočilo ...co budu povídat vyskočilo a několikrát...takže kompletní úklid koupelny následoval...
To teď je to zlatý...nechám v chodbě na dece uschnout a pak jen vykartáčuju (někdy ani to není potřeba) a pesani jsou čisťounký...navíc krásně voněj, protože na jejich deky používám docela dost máchadla a peru je docela často, takže nahoru pak už přijde čistý a voňavý pejsek-bez práce...
napsal(a):
Jo taky pamatuju doby, kdy jsem vyrazila se dvěma čisťounkými plyšáky a vracela se s černými kuličkami...koupelna dopadla podobně...a u nás bylo ještě bezva, že ani jedno ze štěňat nechtělo bejt ve vaně...a když máte jen dvě ruce a s těma máte jedno štěně umýt a druhé držet, aby nevyskočilo ...co budu povídat vyskočilo a několikrát...takže kompletní úklid koupelny následoval...
To teď je to zlatý...nechám v chodbě na dece uschnout a pak jen vykartáčuju (někdy ani to není potřeba) a pesani jsou čisťounký...navíc krásně voněj, protože na jejich deky používám docela dost máchadla a peru je docela často, takže nahoru pak už přijde čistý a voňavý pejsek-bez práce...
Tak ho mít ve vaně dvakrát tak to by bylo taky veselý, pořád se drápal ven a to prý choďáci mají rádi vodu Pokud je urousanej jen zespodu tak ho taky nechám oschnout a pak vyčešu, ale tohle už se nedalo
To koukám, že jim to navoněný nevadí, většinou čtu, že pak mají tendence to přečurávat aby jim to vonělo po jejich Já jsem teda pelech prala i bez prášku pro sichr

macomb
napsal(a):
Tak ho mít ve vaně dvakrát tak to by bylo taky veselý, pořád se drápal ven a to prý choďáci mají rádi vodu Pokud je urousanej jen zespodu tak ho taky nechám oschnout a pak vyčešu, ale tohle už se nedalo
To koukám, že jim to navoněný nevadí, většinou čtu, že pak mají tendence to přečurávat aby jim to vonělo po jejich Já jsem teda pelech prala i bez prášku pro sichr
No náš pes je speciálně na tohle asi úchyláček ...já vždycky vysaju a pak stříknu koberec nějakým neutralizérem pachů, který i voní nebo naředěným máchadlem...a pesan hned běží a hned se "v tom" válí...z vypraný deky je v sedmým nebi...to se s ní vydrží "ňufat" třeba i půl hoďky...
myslím, že by snad byl i rád, kdybych to stříkala rovnou na něj
No furt lepší, než kdyby se válel v nějakých smradech...
Naše roste jako z vody, teda hlavně nohy rostou , k vánocům dostala nové vodítko a je vidět že je spokojená . štědrý den obě zaspaly, naštěstí jí ani neláká stromeček
napsal(a):
No náš pes je speciálně na tohle asi úchyláček ...já vždycky vysaju a pak stříknu koberec nějakým neutralizérem pachů, který i voní nebo naředěným máchadlem...a pesan hned běží a hned se "v tom" válí...z vypraný deky je v sedmým nebi...to se s ní vydrží "ňufat" třeba i půl hoďky...
myslím, že by snad byl i rád, kdybych to stříkala rovnou na něj
No furt lepší, než kdyby se válel v nějakých smradech...
Tak lepší než kdyby se vyvalovat v nějaké chcíplině
Markéta80
napsal(a):
Naše roste jako z vody, teda hlavně nohy rostou , k vánocům dostala nové vodítko a je vidět že je spokojená . štědrý den obě zaspaly, naštěstí jí ani neláká stromeček
Za chvilku přeroste i plyšáka Na jaké krmení jste nakonec přešly po tom průjmování?
U nás se žužlají hlavně slaměné ozdoby, ale není to žádná tragedie, čekala jsem to horší
No starší už je menší teda na výšku , nakonec jsme jí převedla na wolfsblut a super. Co jí vadí nevim ale má bezobilné a neni tam nic kuřecího já se bála že půjde po stromku tak je na stolečku a nic, tak alespoň že tak Minulý týden sousedka že teda vypadá ted naše nějak jinak, prý asi tím že jsme jí ostříhali . Pak celá vykulená když jsme jí vysvětli že tohle přece jork neni, že je to úplně jiný pes . jsem neviděla jorka co po ostříhání mu spadnou uši a čumák se mu splácne
Markéta80
napsal(a):
No starší už je menší teda na výšku , nakonec jsme jí převedla na wolfsblut a super. Co jí vadí nevim ale má bezobilné a neni tam nic kuřecího já se bála že půjde po stromku tak je na stolečku a nic, tak alespoň že tak Minulý týden sousedka že teda vypadá ted naše nějak jinak, prý asi tím že jsme jí ostříhali . Pak celá vykulená když jsme jí vysvětli že tohle přece jork neni, že je to úplně jiný pes . jsem neviděla jorka co po ostříhání mu spadnou uši a čumák se mu splácne
sranda se sousedkou My krmíme právě zatím Acanou, kterou byl krmený i u chovatelky, ale pořád nemá klasika tuhý bobky.Teď jsem koupila Lukullus tak bych později ho chtěla převést na něj. To je děs, granulí milion a každýmu sedí něco jinýho.Tak hlavně, že se to té vaší krásce srovnalo a je v pořádku
Jo granulí je moc, no kdyby byla na nějakých nekvalitních převedla bych hned ale ona byla na N&D a průjem se horšil . Starší taky wolfsblut sednul krásně ale jako štěně ho odmítla... jen ta představa že byh měla zkoušet x druhů, už jen cenově by se to šíleně prodražilo. wolfsblut fakt sedí, odpad menší, pevný a žere s chutí , měla kozí a ted má kachnu, ještě tady má půl kg rybích a pak vezmu už větší balení.
Máme taky přírůstek nenastartovali to kluci a holky moc dobře, přišli o maminku. Taky jsem řešila, čím ho teď krmit, u paní dostávali hlavně vařené maso s rýží, piškoty v mléce, nic jiného nechtěl. Měla jsem nervy, jestli má, bude mít, všechno potřebné. Měla jsem nervy, že ho budu muset naučit na granule a že ho budu muset třeba půl roku živit granulemi. Katastrofické scénáře
Venku ochutnává všechno - trávu, hlínu, kůru.
Granule - vysypat a masírovat si jimi záda.
Doma jedl jen to, co mu kocour doporučil.
Jen s kocourem.
Během pár dnů už baští všechno, tak to bude fajn. Musel se jen rozkoukat

tapina
napsal(a):
Máme taky přírůstek nenastartovali to kluci a holky moc dobře, přišli o maminku. Taky jsem řešila, čím ho teď krmit, u paní dostávali hlavně vařené maso s rýží, piškoty v mléce, nic jiného nechtěl. Měla jsem nervy, jestli má, bude mít, všechno potřebné. Měla jsem nervy, že ho budu muset naučit na granule a že ho budu muset třeba půl roku živit granulemi. Katastrofické scénáře
Venku ochutnává všechno - trávu, hlínu, kůru.
Granule - vysypat a masírovat si jimi záda.
Doma jedl jen to, co mu kocour doporučil.
Jen s kocourem.
Během pár dnů už baští všechno, tak to bude fajn. Musel se jen rozkoukat
Bez fotky to neplatí :-p

Koncem listopadu jsme pořídili "novou" mopsli, zachráněná z množírny. Doma už máme jednu papírovým jménem Whoopie, takhle černá na mě vykoukla pod jménem Whoopi a už bylo jasno. Takže jsme jí odvezli domů a přejmenovali na Šťopku. Je to takovej malej prďola, po generálce v hubě jí zbyly jen dva zuby, a (zřejmě po zanedbaném rohovkovém vředu) má vyteklé a tudíž nefunkční jedno oko, ale nese to v pohodě. Teď po měsíci začínáme trénovat samostatnost a základní štábní kulturu, už si děvče začíná vynucovat určitý věci a to se u nás nenosí Ale takhle mazlivýho psa jsem ještě neměla a to je i na mopsli co říct. Dělá nám radost.
napsal(a):
Koncem listopadu jsme pořídili "novou" mopsli, zachráněná z množírny. Doma už máme jednu papírovým jménem Whoopie, takhle černá na mě vykoukla pod jménem Whoopi a už bylo jasno. Takže jsme jí odvezli domů a přejmenovali na Šťopku. Je to takovej malej prďola, po generálce v hubě jí zbyly jen dva zuby, a (zřejmě po zanedbaném rohovkovém vředu) má vyteklé a tudíž nefunkční jedno oko, ale nese to v pohodě. Teď po měsíci začínáme trénovat samostatnost a základní štábní kulturu, už si děvče začíná vynucovat určitý věci a to se u nás nenosí Ale takhle mazlivýho psa jsem ještě neměla a to je i na mopsli co říct. Dělá nám radost.
Vypadá poloviční proti domácí nebo to dělá ta fotka?
To na ni voláte fakt Šťopko?

Je drobnější, má hlavně o dost menší hlavu, ale zbytek pomalu dohání. Nevím, jestli je tak drobná proto, že od mlada rodila a je tudíž podražená nebo že taková prostě je.
A ano, opravdu na ní voláme Šťopko :) Já vždycky chtěla Šťopku nebo Žvejku a Šťopka mi k ní seděla víc, vzhledem k tomu jednomu vykulenýmu oku.
A s dvouma zubama se dá žužlat i morkovka ;).
Minulý týden měl 3 měsíce a aktuální váha je 12,5 kila Je to kus psa
Jinak už přes noc vydrží bez nehody (doufám, že to teď nezakřiknu)
V sobotu jsme byli na čumendě na cvičáku a chvilku jsme se aktivně zůčastnili. Zvládnul to myslím dobře a už se těšíme na aktivní výcvik
A jakpak se mají vaše štěniska ?

Už asi tři dny se snažím rozčesávat, po kouskách Daisy. Já a jemná dlouhá srst prostě nejde dohromady. Na procházku se už nebojí, vesele běhá, dokonce se i vrátila ke mě na pole, poté co se zaběhla a nejspíš doběhla až domů. Falco předevčírem pokousala sousedovic fenka, tak je z toho celá špatná, smutná. A teď mám před domem uvázaného dalšího - kokra. Naštěstí vypadá čistokrevně a napsala jsem na facebook že ho večer vypustím zpět na ulici, tak se o něj zájemci můžou přetrhnout.
macomb
napsal(a):
Minulý týden měl 3 měsíce a aktuální váha je 12,5 kila Je to kus psa
Jinak už přes noc vydrží bez nehody (doufám, že to teď nezakřiknu)
V sobotu jsme byli na čumendě na cvičáku a chvilku jsme se aktivně zůčastnili. Zvládnul to myslím dobře a už se těšíme na aktivní výcvik
A jakpak se mají vaše štěniska ?
Krasavec
napsal(a):
Už asi tři dny se snažím rozčesávat, po kouskách Daisy. Já a jemná dlouhá srst prostě nejde dohromady. Na procházku se už nebojí, vesele běhá, dokonce se i vrátila ke mě na pole, poté co se zaběhla a nejspíš doběhla až domů. Falco předevčírem pokousala sousedovic fenka, tak je z toho celá špatná, smutná. A teď mám před domem uvázaného dalšího - kokra. Naštěstí vypadá čistokrevně a napsala jsem na facebook že ho večer vypustím zpět na ulici, tak se o něj zájemci můžou přetrhnout.
Opět se v tom ztrácím
Falco je adoptovaná a vypuštěná sousedkou na ulici při hárání. Je březí?
Daisy nevím, kdo je
Taky jste měli Lumpa skorojezevčíka.
A před barákem máme ukrutně zanedbaného kokříka
Domácí si pamatuji Čerta, Anděla a Tori.

Fiona.Praha
napsal(a):
Opět se v tom ztrácím
Falco je adoptovaná a vypuštěná sousedkou na ulici při hárání. Je březí?
Daisy nevím, kdo je
Taky jste měli Lumpa skorojezevčíka.
A před barákem máme ukrutně zanedbaného kokříka
Domácí si pamatuji Čerta, Anděla a Tori.
Chronologicky: místo plánovaného kluka basenjiho (mimochodem teď je tu jeden k adopci) mám dvě holky Čerta a Anděla.
Pak Anděl přitáhla domu štěně - Eclipse - po týdnu šla do nového, bohužel nemám kontakt
Pak přišla Tori Rose - "té se určitě zbavím, až ji vypipláme", sliby chyby, už je naše.
Pak jsem na parkovišti v obchoďáku odlovila vyhublou, zablešenou Tess, ta je teď u té sousedky co vykopla následující dvě, které adoptovala předtím.
Pak Lumpi - ten je v novém domově, ale fotky co mi posílá jsou strašný, i když věřím že se má dobře - posuďte sami.
Pak jsem na parkovišti v obchoďáku odlovila vyhublou, zablešenou Tess, ta je teď u té sousedky co vykopla následující dvě, které adoptovala předtím.
Pak Falco, to je ta háravka co sousedka vykopla, už je kastrovaná.
Daisy je vykopnutá od té samé sousedky, přestěhovaná zpět k původní majitelce - o dva vchody dál. Obě dohromady se ji pak pokusily odvést do jiné části města a opustit, což možná bylo sehrané divadélko abych si jí vzala, ale byl na to sranda pohled. Dvě ženský co jsou líný dojít do obchodu 200m daleko, běhaly celý den jako fretky. Bůhví co všechno jí dělali, krom kopanců, první den kousala do všeho co se k ní přiblížilo.
No a kokřík toho jsem včera sebrala na ulici, skoro ho zajel autobus na který jsem čekala.
Foto všech po pořadě Čert, Anděl, Eclipse, Tori, Tess, Lumpi, Falco, Daisy, Kokr.

Už v tom mám sama bordel, jsem to napsala a hned musela editovat protože jsem je zpřeházela.
EDIT: a ještě jsem to zeditovala blbě, Tess je tam dvakrát. Tu jsem přinesla o pár dní před Lumpim.
napsal(a):
Chronologicky: místo plánovaného kluka basenjiho (mimochodem teď je tu jeden k adopci) mám dvě holky Čerta a Anděla.
Pak Anděl přitáhla domu štěně - Eclipse - po týdnu šla do nového, bohužel nemám kontakt
Pak přišla Tori Rose - "té se určitě zbavím, až ji vypipláme", sliby chyby, už je naše.
Pak Lumpi - ten je v novém domově, ale fotky co mi posílá jsou strašný, i když věřím že se má dobře - posuďte sami.
Daisy je vykopnutá od té samé sousedky, přestěhovaná zpět k původní majitelce - o dva vchody dál. Obě dohromady se ji pak pokusily odvést do jiné části města a opustit, což možná bylo sehrané divadélko abych si jí vzala, ale byl na to sranda pohled. Dvě ženský co jsou líný dojít do obchodu 200m daleko, běhaly celý den jako fretky. Bůhví co všechno jí dělali, krom kopanců, první den kousala do všeho co se k ní přiblížilo.
No a kokřík toho jsem včera sebrala na ulici, skoro ho zajel autobus na který jsem čekala.
Foto všech po pořadě Čert, Anděl, Eclipse, Tori, Tess, Lumpi, Falco, Daisy, Kokr.
Takže teď jsou doma domácí holky: dvojčata s Tori.
Dočasnou návštěvou jsou Falco, Daisy a bezejmenný kokřík.
Co s kokříkem bude? Pojmenujete, vykrmíte a nabídnete ho k adopci?
Manžel musí mít svatozář

Fiona.Praha
napsal(a):
Takže teď jsou doma domácí holky: dvojčata s Tori.
Dočasnou návštěvou jsou Falco, Daisy a bezejmenný kokřík.
Co s kokříkem bude? Pojmenujete, vykrmíte a nabídnete ho k adopci?
Manžel musí mít svatozář
Kokříka jsem se snažila udat než přijde manžel domu. Nevyšlo to, ale už je v jednom soukromém útulku, kde se o něj postarají.
napsal(a):
Týý brďo, u vás aby měl den 48 hodin To je vaše "práce" nebo mimo tohle ještě pracujete ?

macomb
napsal(a):
Týý brďo, u vás aby měl den 48 hodin To je vaše "práce" nebo mimo tohle ještě pracujete ?
Ne, to ještě normálně pracuji,42h týdně.

Tak Daisy už má nové páníčky. Zato "mám" na poli kam chodím venčit pár polodivokých psů s dvoudenními štěňaty. Fenka je mi strašně povědomá a na pouličního psa až příliš dobře vykrmená.
Uběhlo 7 týdnů co máme doma toho našeho rošťáka a nedalo mě to udělat srovnávačku z prvního dne u nás doma Aktuálně 3,5 měsíce a 13 kilo.
Já doma vyrůstala s NO tak si pamatuji jak vždy rychle vyrostli. a ted kdy mam jen malé rasy tak jo vidim že rostou ale nepřijde mě to, většinout chán který chodí cca 1 za měsíc tak přišel a prý že je nějaká veliká. Teda on se lekl že máme dalšího psa, jsme jí celou vytrimovala a z černé je celohnědá
Markéta80
napsal(a):
Já doma vyrůstala s NO tak si pamatuji jak vždy rychle vyrostli. a ted kdy mam jen malé rasy tak jo vidim že rostou ale nepřijde mě to, většinout chán který chodí cca 1 za měsíc tak přišel a prý že je nějaká veliká. Teda on se lekl že máme dalšího psa, jsme jí celou vytrimovala a z černé je celohnědá
jé tak dejte fotečku jak vám čubina poporostla
Ahoj, Bertik 9 tydnu...lotr a lump a zaroven miminko do kterého jsme doma vsichni az po uši zamilovaní...:-D.
Atheira
napsal(a):
Z těch fotek je vidět, jaký je to malý čertidlo. I na té spací to z něj úplně kouká. S tím si určitě ještě užijete.
Je to malinkatej pérák, ale je miloučkej tak doufám, že mu to vydrží. Samozřejmě spí s náma v posteli i když jsme ze začátku byli strašně zásadoví... S čůráním a kakáním to zatím není žádná sláva, ale už polevily mrazy, tak vypukne drezůra. Ale už šikulka umí dát pac a povel sedni...když se mu chce
Pepina007
napsal(a):
Je to malinkatej pérák, ale je miloučkej tak doufám, že mu to vydrží. Samozřejmě spí s náma v posteli i když jsme ze začátku byli strašně zásadoví... S čůráním a kakáním to zatím není žádná sláva, ale už polevily mrazy, tak vypukne drezůra. Ale už šikulka umí dát pac a povel sedni...když se mu chce
Je ještě maličkej, to bývají všichni hodní, poslušní, drží se za patama i bez vodítka... To nejhorší s ním teprve mlátit začne.
Tím samozřejmě chci říct, že s ním budete mít hromadu srandy, vůbec si z vás neudělá kousátko ani trampolínu.
Tak i nám to malinké miminko nějak za ty dva měsíce, co je u nás, povyrostlo Je zatím stále neuvěřitelně hodný a hlavně šikovný, tak snad mu to vydrží ještě hodně dlouho
Pepina007
napsal(a):
Já doufám že krysařík Dcera sestavila rodokmen: táta - netopýr, máma koza, babička klokan a děda surikata...
Jo tak takhle se vyšlechtil krysařík! Houby křížením jiných psů, ale křížením klokanů a surikat vznikla koza, přikřížením netopýra vznikl krysařík. Zajímavé.
Andrýsek3
napsal(a):
Ani jsem si nevšimla, že jsme s naší flekaticí v nových přírůstcích. Leč na fotky zatím není čas a prostor, neb rozjívené stádo fleků moc prostoru nenechává . Je to magor, ale musím ji pochválit. Velmi tiše, aby to nikde nikdo neslyšel, protože vím, že jakmile se čoklid pochválí, otočí to kormidlem na opačnou stranu. A já bych si ráda chvíli odpočinula. Každopádně rozjívené stádo fleků se už dokáže občas chovat jako pes, teda mladá psí dáma. Začala si užívat toho, že jí člověk pochválí. Což je moc fajn. A někdy ale taky dosti bolestivé, protože když se flekatice rozradostní, přemůže jí to a zavalí toho co jí pochválil. Vtipná byla dneska ráno. Sdělila jsem jí, že je nejen výborná /což miluje/, ale taky báááječná, je bááječná. Podívala se na mě, jakože ešivá to myslím vážně a když jsem jí řekla, že je úplně báječná jak Angelika, byla z toho tak hyn, že mi skončila na hlavě. Učí se poslouchat a vnímat člověka i na rušnějších místech a v psí společnosti. Včera byla moc šikovná, potkaly jsme fenku která se s ní dala do hry a vydržela všechny ty hovadiny, co Talířová předvádí - její styl hry by nejlépe vyhovoval buldozeru kříženému s honáckým psem, protože ona je hrozně brutální ve hře a ještě chytá každýho za nohy, jako kdyby byl kráva. Nikdo si s ní proto nechce moc hrát. Jen náš mlaďas si jí už "sešikanoval" tak, že se trochu dokáže krotit. No každopádně feňule to dala a když byla Talířová moc rozjetá, tak jsem ji ze hry vytahovala, aby se uklidnila a nepřeháněla to. Reagovala moc hezky, dokázala sednout na ten svůj věčně poskakující flekatej zadek a vnímat, že po ní něco chcu. To mě potěšilo moc, stejně jako to, že byla hezky se chovajícím psem na ulici při míjení lidí a rozhovoru s nima. Pěkně si sedla, nechala nás mluvit a koukala na mě, nechala se odměňovat. Slušně se chovala i při dalším míjení, kdy jsme potkali maminku s malinkatým chlapečkem /děti jsou velké lákadlo, má je moc ráda, ale... bohužel se při kontaktu neovládá, takže to moc nejde, musí se halt učit prostě jen tak procházet/. Maminky komentář "Podívej se, jak je pejsek poslušnej!" mě poslala do závěje , kdyby totiž viděla Talířovou v plné parádě, asi by to viděla jinak, každopádně v tu chvíli byla Talířová moc vychovaná psí slečna. A dneska mi udělala radost ještě větší - poprvé, poprvé za tu dobu co jí máme, tak když na ní přišla potřeba tryskat (což pochopitelněí vede k totálnímu výpadku v mozku a na vodítku trošku problém) se rozeběhla, aby se hned! a sama! od sebe zastavila a přiběhla raději za mnou s výrazem Heeeej, podivej, jsem tu, zvládla jsem to! Tak hlavně kvůli ní doufám, že po tomhle prvním momentu si to bude uvědomovat častěji a časteji
Andrýsek3
napsal(a):
Nedávno jsem na tohle téma pomyslela. Tak kde jsou nové přírůstky?
tak když vše dopadne dobře tak v květnu bude nový přírůstek. Vali už vymyslela jméno a jiné nepřipadá do debaty Jedno jsem jí rozmluvila, u druhého jsem odsouhlasila . To je snad už tradice že nikdy štěně nemá jméno co dostane u chovatele
Markéta80
napsal(a):
tak když vše dopadne dobře tak v květnu bude nový přírůstek. Vali už vymyslela jméno a jiné nepřipadá do debaty Jedno jsem jí rozmluvila, u druhého jsem odsouhlasila . To je snad už tradice že nikdy štěně nemá jméno co dostane u chovatele
Jaké jaké, vám se to ale rozrůstá. Aby nebyli psi pozadu, když máte tři děti jo.
no právě , manžel říkal aby Sissinka měla kamarádku ale takhle to může pokračovat pořád . Bude to Zuzanka . Já chtěla celočernou brabantičku, manžel chtěl taky brabantičku a vzhledem k tomu že mě chovatelka psala že ted má čerstvá mimina ale celočerné nemá ale má tam fenku černou s pálením ale až kolem 3 týdne věku se pozná jestli brabantík nebo grifon tak jsem psala že jí berem . Já původně chtěla grifonku černou s pálením ale nechtěla jsme čekat tak jsme vzali červenou tak to bude ještě překvápko jestli zase hrubosrstá nebo hladká? Manžel říkal jestli budu objednávat další pelech tak jsme mu řekla že když je spočítá a postel at nepočítá tak 3 pelechy jim snad stačí
Tak pro oživení Sice to není nový přírůstek, ale je nejnovější :-D Hovík Coinneach Na3, teď už téměř dvouletý (5.5. bude mít narozky). Junioršampion čr a v přípravě na zkoušky. Dělá nám doma velkou radost a jakékoliv mini pokroky ve výcviku mě mega moc těší
Je to mamánek, který se snaží zavděčit. Momentálně dospívá a pěkně s ním cloumají hormony, takže je to s ním občas krapet náročné :-D
coinneach
napsal(a):
Tak pro oživení Sice to není nový přírůstek, ale je nejnovější :-D Hovík Coinneach Na3, teď už téměř dvouletý (5.5. bude mít narozky). Junioršampion čr a v přípravě na zkoušky. Dělá nám doma velkou radost a jakékoliv mini pokroky ve výcviku mě mega moc těší
Je to mamánek, který se snaží zavděčit. Momentálně dospívá a pěkně s ním cloumají hormony, takže je to s ním občas krapet náročné :-D
Krásnej, já myslela, že profilovka je zlaťák No dělá mi problém tyhle rozeznat.
Tohle je naše Mína. Čťyřměsíční kříženka..těžko říct čeho, myslíme si že asi pinče. Našeho krysaříka už předběhla o půl kila. Poděs, průzkumník, mazel, pokušitel a taky popelnice a žrout...ještě jsem neviděla, že by se někdo tak radoval z jídla...ať je to co je to...třeba i tabletka na odčervení Ale je naše a takovou ji máme rádi...

napsal(a):
Ta vlevo bude Nora.
"repete"?

napsal(a):
"repete"?
No ty vole Bohužel ano.
Ale protože se narodili jak bylo ráno těch -12, většina štěňat zmrzla a nebo to zalomila následně. Takže tentokrát jsou jen dvě.

napsal(a):
No ty vole Bohužel ano.
Ale protože se narodili jak bylo ráno těch -12, většina štěňat zmrzla a nebo to zalomila následně. Takže tentokrát jsou jen dvě.
No chudinky malý...ty si uměly vybrat dobu, kdy přijdou na svět.
Takže zase budete mít jesličky a následně mateřskou školku...

napsal(a):
No chudinky malý...ty si uměly vybrat dobu, kdy přijdou na svět.
Takže zase budete mít jesličky a následně mateřskou školku...
Ale tak dvě, to není žádná práce. jednu chvíli to vypadalo, že nemusí vydržet taky žádné. dvě si aspoň budou moct hrát.

napsal(a):
No ty vole Bohužel ano.
No nazdar s opožděním gratuluji a prckům hodně zdraví

Pepina007
napsal(a):
Bodlinko co je to za rasu? Já to nepoznám.
Je to kavkazan s moskvákem, po rodičích s PP.

Nějak se v tom ztrácím. Myslela jsem, že ta minulá štěňata byla náhoda a hlavně, že nebyla od vaší feny.
A pak : tipovala bych, že od těchto plemen přežijí i štěnda narozená v mrazu - špatný tip.
napsal(a):
Nějak se v tom ztrácím. Myslela jsem, že ta minulá štěňata byla náhoda a hlavně, že nebyla od vaší feny.
A pak : tipovala bych, že od těchto plemen přežijí i štěnda narozená v mrazu - špatný tip.
Pokud vím, tak máte pravdu - štěňata nejsou od bodlinčiny feny, žádnou ani nemá. :) A náhoda... No, vlastně ano, ale spíš blbost majitele, když se mu to stalo podruhé.
Také se přidáváme :) Byť teda jsme si tuhle malou čůzu přinesli domů už v květnu... Dneska už je to veliká slečna, příští týden oslaví první rok
nějak to uteklo a už se to blíží, dnes jí je 6 týdnů a brabantík nám neni souzen
macomb
napsal(a):
pořizujete dalšího ?
no jo, ani manžel dlouho nemusel přemlouvat. Jen chtěl brabantíka černého jenže to by jsme se taky mohli načekat a paní psala že tam má černou s pálením ale že neví co to bude. A před tou co máme jsem chtěla grifonka černou s pálením tak jsem řekla že bereme cokoliv . Je to 14 dní co jsem trimovala a říkala si že brabantík na tu údržbu by byl super . Ale když koukám na vrhy tak brabantíků fakt moc neni

Vážené osazensto Fauny.
Dovoluji si vám představit náš nový přírustek........je to holčička PHP.
Včera jsme si jí přivezli. Zatím se jeví jako samostatná jednotka...jediné, kdy byla v domě bylo v noci, když jsem jí vzala na spaní do postele. V půl šestý ráno se probudila šli jsme na zahradu a vlastně o ní ani nevim....do baráku se jí nechce, i když jsou otevřené dveře, tak teď vařim a vybíhám kontrolovat jestli je v poho a nedělá žádný bejkárny. Navíc žádný štěně, co se může ztrhat, že na něj člověk nadšeně zavolá a sedne si u toho i na bobek....ona je jakože "si nemysli, že když jsi si mě koupila, že si z tebe teď sednu na zadel"...no celej náš chrťák, když jsme si ho přivezli, tak uvidíme, jestli jí ta rezervovanost zůstane, až se pořádně rozkouká.
A jako docela vtipný je, že jsem ze seznamu vhodných plemen vyškrtla kavkazáka, protože od určitého věku už nechtěj bydlet doma....malá doma bejt nechce hned od prvního dne, tak doufám, že se až se otrká, tak se to změní a že jsem si nekoupila "venkovního psa".
A je úžasná....má nás těžce na háku, přitom není bázlivá, jen občas trochu opatrná, když něco zkoumá. Tak doufám, že je to přesně ten pes, jehož lásku si člověk musí opravdu zasloužit.
Je to trapný, ale jméno zatím nemá...to z PP nevyhovuje, myslela jsem, že by to mohla být další Sára, ale manžel nechce a tak jí pracovně říkáme Princezno....snad jí to nezůstane ....a uvidíme jestli si nějaký jméno nevybere sama...
Fotomodelka z ní asi nebude....nějak se mi povedla zatím jedna fotka, kdy se na mě kouká.
Nějaké..."prdelko, kuky na mě...vyletí ptáček"...."no a co, já si tady koušu kostičku a na tvý ptáčky nejsem zvědavá.
napsal(a):
Vážené osazensto Fauny.
Včera jsme si jí přivezli. Zatím se jeví jako samostatná jednotka...jediné, kdy byla v domě bylo v noci, když jsem jí vzala na spaní do postele. V půl šestý ráno se probudila šli jsme na zahradu a vlastně o ní ani nevim....do baráku se jí nechce, i když jsou otevřené dveře, tak teď vařim a vybíhám kontrolovat jestli je v poho a nedělá žádný bejkárny. Navíc žádný štěně, co se může ztrhat, že na něj člověk nadšeně zavolá a sedne si u toho i na bobek....ona je jakože "si nemysli, že když jsi si mě koupila, že si z tebe teď sednu na zadel"...no celej náš chrťák, když jsme si ho přivezli, tak uvidíme, jestli jí ta rezervovanost zůstane, až se pořádně rozkouká.
A jako docela vtipný je, že jsem ze seznamu vhodných plemen vyškrtla kavkazáka, protože od určitého věku už nechtěj bydlet doma....malá doma bejt nechce hned od prvního dne, tak doufám, že se až se otrká, tak se to změní a že jsem si nekoupila "venkovního psa".
A je úžasná....má nás těžce na háku, přitom není bázlivá, jen občas trochu opatrná, když něco zkoumá. Tak doufám, že je to přesně ten pes, jehož lásku si člověk musí opravdu zasloužit.
Je to trapný, ale jméno zatím nemá...to z PP nevyhovuje, myslela jsem, že by to mohla být další Sára, ale manžel nechce a tak jí pracovně říkáme Princezno....snad jí to nezůstane ....a uvidíme jestli si nějaký jméno nevybere sama...
Fotomodelka z ní asi nebude....nějak se mi povedla zatím jedna fotka, kdy se na mě kouká.
Nějaké..."prdelko, kuky na mě...vyletí ptáček"...."no a co, já si tady koušu kostičku a na tvý ptáčky nejsem zvědavá.
Ahoj Jani,
myslela jsem, že to do "onoho" data nevydržím - teď jsem prolátla, že jsem o tom věděla - snad se nebudeš zlobit. Malá je nádherná, muchlací - i když píšeš, že zatím až takový mazel není. Moc moc moc Ti to přeju, Sára stejně bude navždy v Tvém srdci a malá si za chviličku omotá kolem prstu Tebe, Tvého manžela i Tvého psího kluka! Přeji hodně a hodně společných let strávených ve zdraví!

napsal(a):
Vážené osazensto Fauny.
Moc krásná! Ať je ten váš společný život spokojený a dlouhý.
napsal(a):
Vážené osazensto Fauny.
Jméno - zkráceně Princess....?

napsal(a):
Vážené osazensto Fauny.
..ta je nádherná..ať Vam děla jenom radost, vlastně ať si jí děláte navzájem, počítám do toho i Vašeho psa a manzela.....
napsal(a):
Vážené osazensto Fauny.
Moja intuícia,že do šteniatka nakoniec pôjdete,ma teda nesklamala!
Blahoželam ku krásnej princeznej! Prajem jej len to,nech je zdravá. O to,aby bola šťastná a mala vždy plné bruško, sa postaráte perfektne Vy A som zvedavá na menoooo Mne sa páčilo ešte meno Arissa,ale Nefret je Nefret.
Ako novú ségru zvládal Jack? Bože, teda dúfam,že je to Jack,mám v tých menách už trocha hokej.

No u psa jsem se trochu bála, ne teda, že bych se bála, že by jí sežral, ale že na ní bude moc hrrr a navíc ON vyhlášenej buldozer a navíc nadšení projevuje nadměrným štěkáním.........ale úplně v pohodě, jen toho očuchávání bylo samozřejmě více, ale zase když jsem mu řekla, ať toho nechá, aby se malá trochu rozkoukala, tak ona tradá za ním a už mu olizovala tlamu. Jediný na co nereaguje, tak jsou její výzvy ke hře, on na to není a malá se tím pádem i trochu vzteká, ale pak se sebere a jde si tahat z hromady klacky.
Takže momentálně to vypadá tak, že vlastně ani nevím, že nějaký štěně máme....já teď vařím oběd psi jsou venku a jediný rozdíl je v tom, že pes nekňourá, ať jsem s ním na zahradě, že chce být venku, ale ne sám
Domů jsme jeli asi 3 hodiny, ale malá celou dobu hodná, ležela vedle mě v košíku.
......jo tak jsem se byla na pesany podívat a oba chrápou....pes na chodbě a malá venku....

domi.t
napsal(a):
Moja intuícia,že do šteniatka nakoniec pôjdete,ma teda nesklamala!
Blahoželam ku krásnej princeznej! Prajem jej len to,nech je zdravá. O to,aby bola šťastná a mala vždy plné bruško, sa postaráte perfektne Vy A som zvedavá na menoooo Mne sa páčilo ešte meno Arissa,ale Nefret je Nefret.
Ako novú ségru zvládal Jack? Bože, teda dúfam,že je to Jack,mám v tých menách už trocha hokej.
No ona to byla více méně náhoda....před 14 dny, se mi ozvala chovatelka, co jsem u ní poptávala štěně, ale byl volný už jen pejsek, že jí zrušili rezervačku na holčičku a vzhledem k tomu, že top ten byl moskevák a na druhém místě PHP a vzhledem k tomu, že pes byl strašně ukňouranej a nic ho nebavilo, ani prochajdy, tak nebylo, co řešit......
Jo....pes se ofigo jmenuje Jack.
Sardullah to je super, že jste se tak rozhodnuli, taky jsem si říkala, že to asi nevydržíte. A když pejsa v pohodě nebyl...tak to bylo jasné. Ještě, že se vám naskytnula příležitost na štěnátko tak brzy A jsem fakt ráda, že máte pyrenejku, jako naši sousedi, co jsem jim ji občas hlídala. Ne, ona mazlící není vůbec, nechá se pohladit a stačí, ale dost možná, že je to i přístupem páníků, nikdy jsem je neviděla ani ji pohladit Třeba vám se povede ji vymazlit Přeju vám všem hodně krásných chvil se štěkaňátkem

Krásná holčička
Tak doufám, že bude dělat jen radost a bude hlavně zdravá spoustu let .
A pockej si, až se rozkouka, budeš mít dracici. Náš malý byl taky první týden nejhodnejsi miminko, než se z něj stalo satáně obecné

Skvělý nápad. My máme už 2 týdny doma tuhle slečnu.
Jela s námi přes 700km a skoro celou cestu prospala. Je opravdu šikovná. S našima dvěma fenkami vychází skvěle, i když tu naši starší docela prudí.
Docela jsem se bála, že naše NO bude moc hrrr nebo, že bude štěkat, ale dopadlo to nejlíp jak mohlo. Šli jsme se projít na pole za barák, kde se očuchaly a okamžitě z nich byly nejlepší kámošky.
S radostí pozoruju, jak během té krátké chvíle získala sebevědomí a jistotu. Před pár dny nechtěla jít k nikomu cizímu, kdo k nám zavítal nebo ji chtěl na procházce podrbat. Dneska k lidem skoro běží a vrtí ocáskem. Akorát se ještě bojí dětí, které jsou v rozmezí 5-10 let, protože jsou hlučné a příliš rychlé.
Na psy ze začátku štěkala, dneska už se očuchá, s některým si i hraje.
Jsem na ni pyšná a těším se, až vyroste, protože věřím, že to bude nejlepší parťák do života.

napsal(a):
Skvělý nápad. My máme už 2 týdny doma tuhle slečnu.
Jela s námi přes 700km a skoro celou cestu prospala. Je opravdu šikovná. S našima dvěma fenkami vychází skvěle, i když tu naši starší docela prudí.
Docela jsem se bála, že naše NO bude moc hrrr nebo, že bude štěkat, ale dopadlo to nejlíp jak mohlo. Šli jsme se projít na pole za barák, kde se očuchaly a okamžitě z nich byly nejlepší kámošky.
S radostí pozoruju, jak během té krátké chvíle získala sebevědomí a jistotu. Před pár dny nechtěla jít k nikomu cizímu, kdo k nám zavítal nebo ji chtěl na procházce podrbat. Dneska k lidem skoro běží a vrtí ocáskem. Akorát se ještě bojí dětí, které jsou v rozmezí 5-10 let, protože jsou hlučné a příliš rychlé.
Na psy ze začátku štěkala, dneska už se očuchá, s některým si i hraje.
Jsem na ni pyšná a těším se, až vyroste, protože věřím, že to bude nejlepší parťák do života.
A ještě k povaze. Je to docela mazel, toužící po pozornosti, ale taky je často nejradši venku jen se svou psí parťačkou. Když ji chci zavolat domů, většinou si jen sedne a čumí, proč ji zase otravuji. Je dost citlivá na zvuky a když potká něco nového, většinou se lekne a snaží se utéct, ale po pár minutách se otrká a je strašně zvědavá a najednou se ničeho nebojí.
napsal(a):
Vážené osazensto Fauny.
super. velká gratulace ! je nádherná !!! těším se na další fotky. ať vám dělá jen radost
Druhé stejné jméno nedávejte..................

Velká gratulace k mimískovi ! Je moc krásná. Ať jste spolu šťastní, Sárinka vás určitě seshora pozoruje a má radost s váma

Fiona.Praha
napsal(a):
sardullah:
Holčička je krásná a evidentně Vám vyhovuje i povaha.
Jaké jméno je v PP? Třeba místní osazenstvo vymyslí jméno, podobné tomu v PP
Tak nakonec jsem feňuli dala jméno Terezka....hlavně proto, že to má hodně obměn a já nejsem zvyklá psům říkat striktně jedním jménem a tady lze zkráceně Terry a zároveň se tam hodně místa pro ty moje zdrobnělinky......
Jinak v PP je Gaelin....
napsal(a):
Vážené osazensto Fauny.
Bože ta je krásnáá . Ten kukuč! To bude teda samostatná jednotka . Ale až si ji získáte, tak na pořád. Hodně štěstí dámy
napsal(a):
Tak nakonec jsem feňuli dala jméno Terezka....hlavně proto, že to má hodně obměn a já nejsem zvyklá psům říkat striktně jedním jménem a tady lze zkráceně Terry a zároveň se tam hodně místa pro ty moje zdrobnělinky......
Jinak v PP je Gaelin....
Terezka je fajn, je tam to hezké R co prý mají psi rádi
Gaelin taky není špatné, skoro se to podobá na gaelle což je bretaňské jméno mé francouzské kamarádky.
Eli by taky šlo ale stejně jí budete určitě volat jinak, viz třeba pes Jack a je z něj Mimíšek
Tak ať vám dělá jen radost. Co na novou parťačku říká Jack-Mimíšek?

GAELLE
napsal(a):
Terezka je fajn, je tam to hezké R co prý mají psi rádi
Gaelin taky není špatné, skoro se to podobá na gaelle což je bretaňské jméno mé francouzské kamarádky.
Eli by taky šlo ale stejně jí budete určitě volat jinak, viz třeba pes Jack a je z něj Mimíšek
Tak ať vám dělá jen radost. Co na novou parťačku říká Jack-Mimíšek?
Pes už jí má plný brejle ...takže teď tady vyspává v obýváku, protože sem malá nechodí a tak má klid. Ale jakože přestal kňourat....a přestal jen tak apaticky polehávat. I když si s malou nehraje....ve své podstatě jí zatím spíš z povzdálí pozoruje a občas jí jde očuchat, občas jdou společně čmuchat na zahradu...dneska už za ním princezna běžela, když se řítil k brance hlídat a i si párkrát blafla....
Jako dneska nezakňoural za celej den ani jednou....za mě je to obrat o 180 stupňů.
napsal(a):
Jinak v PP je Gaelin....
Já bych z toho udělala asi Elinka, což už je teď jedno. Terezka je taky hezké jméno pro takového roztomilého medvídka.

Fiona.Praha
napsal(a):
Já bych z toho udělala asi Elinka, což už je teď jedno. Terezka je taky hezké jméno pro takového roztomilého medvídka.
Jo je to jedno....volám na ní Princezno ...takže jí je to asi jedno a já doufám, že si zvyknu