Naše nové přírůstky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.7.2022 08:56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
.nemít doma tři kočky, už si k vám pro ni jedu.....

Znáte hlášku: Kam se vejde N, vejde se i N+1 ?
😁😇

21.7.2022 09:00

😁😇

....ja vím, ale na 50 m čtverečních tři kočky a jeden motýl, to už je fakt na hraně....

21.7.2022 09:06

Zdravím všechny a přináším aktuality z naší smečky: pojmenovat nově příchozí mopsli Šakal se jeví čím dál tím příhodněji, než původní Bellinka nebo Žvejka. Ona je prostě živel!! Škoda, že sem nejdou nahrávat videa. Minule jsem psala, že sbírá na zahradě jablka a mění je za granule. To tak nějak pokračuje, jen teď už ty jablka rve přímo ze stromu K tomu dostala od známé čmuchací kobereček a to byla trefa do černého Takže nosí jabka a čmuchá a večer odpadne totálně vyřízená. Je to strašný zlato, pořád mě všude pronásleduje, nesmím jí zmizet ani na vteřinu, večer mě pro jistotu zalehne na gauči, aby mě měla stále pod kontrolou

Mops - pro mě číslo 1 mezi malými plemeny... asi jediné malé plemeno, o kterém bych byla ochotná uvažovat. No, ještě francouzský buldoček...

21.7.2022 09:18

....ja vím, ale na 50 m čtverečních tři kočky a jeden motýl, to už je fakt na hraně....

Jasně, já jsem vás jen škádlila. I když byste se mi teda jako nová majitelka líbila...🌷

21.7.2022 09:40

Mops - pro mě číslo 1 mezi malými plemeny... asi jediné malé plemeno, o kterém bych byla ochotná uvažovat. No, ještě francouzský buldoček...

No zdravotně je jeden horší, než druhý... Ale jsou dost rozdílní v povaze - mops je takový srdíčko, co miluje všechno a všechny, frbul bývá rezervovanější a tvrdohlavější.

21.7.2022 09:48

Jasně, já jsem vás jen škádlila. I když byste se mi teda jako nová majitelka líbila...🌷

.je děkuji....já o ni pořád přemýšlím, ale už by to bylo na úkor prostoru pro všechny zúčastněné....a pokud bude kočička živější, tak by prostě prostor na vylitani neměla....

21.7.2022 09:53

No zdravotně je jeden horší, než druhý... Ale jsou dost rozdílní v povaze - mops je takový srdíčko, co miluje všechno a všechny, frbul bývá rezervovanější a tvrdohlavější.

Já vím... Však je to jen hypoteticky... Prostě jsou pro mě krásní. Mám ráda velké psy, moc se mi líbí bulmastif, ale toho si nemůžu pořídit tuplem - čtvrté podlaží bez výtahu... A na zahradu s jeho krátkou srstí též ne...

21.7.2022 10:03

Já vím... Však je to jen hypoteticky... Prostě jsou pro mě krásní. Mám ráda velké psy, moc se mi líbí bulmastif, ale toho si nemůžu pořídit tuplem - čtvrté podlaží bez výtahu... A na zahradu s jeho krátkou srstí též ne...

A já si dycky představovala, že mám na zahradě tohle

21.7.2022 11:36

Zdravím všechny a přináším aktuality z naší smečky: pojmenovat nově příchozí mopsli Šakal se jeví čím dál tím příhodněji, než původní Bellinka nebo Žvejka. Ona je prostě živel!! Škoda, že sem nejdou nahrávat videa. Minule jsem psala, že sbírá na zahradě jablka a mění je za granule. To tak nějak pokračuje, jen teď už ty jablka rve přímo ze stromu K tomu dostala od známé čmuchací kobereček a to byla trefa do černého Takže nosí jabka a čmuchá a večer odpadne totálně vyřízená. Je to strašný zlato, pořád mě všude pronásleduje, nesmím jí zmizet ani na vteřinu, večer mě pro jistotu zalehne na gauči, aby mě měla stále pod kontrolou

S těmi videi je to škoda, musí to být legranda. Škoda, že ty videa nenahrajete na youtube a nám potom sem odkaz, abychom se taky pobavily.

21.7.2022 11:42

S těmi videi je to škoda, musí to být legranda. Škoda, že ty videa nenahrajete na youtube a nám potom sem odkaz, abychom se taky pobavily.

To bych si musela zakládat účet a to se mi, popravdě, nechce...

21.7.2022 11:43

To bych si musela zakládat účet a to se mi, popravdě, nechce...

To je ale taková škoda ...a FB??

21.7.2022 11:48

To je ale taková škoda ...a FB??

Zkuste:

https://www.facebook.com/1455687966/posts/pfbid02csSD74NSEWfD1FmKNGMVo1t6c8FJyf89Dh1a8ycKvaCDBkg2DZLAsz3DKQ8jQgcil/?d=n

21.7.2022 12:15

Zkuste:

https://www.facebook.com/1455687966/posts/pfbid02csSD74NSEWfD1FmKNGMVo1t6c8FJyf89Dh1a8ycKvaCDBkg2DZLAsz3DKQ8jQgcil/?d=n

vidím i já, bezfacebooková
By si s Yodou mohla podat - taky rve nezralá jablíčka - jen on to rve i s větví...

21.7.2022 12:24

Nechci se nikoho dotknout, ale Pan Bečka nemá chybu! Ten se prostě narodil ve špatném těle.

21.7.2022 12:41

vidím i já, bezfacebooková
By si s Yodou mohla podat - taky rve nezralá jablíčka - jen on to rve i s větví...

No vždyť jo, ona to nakonec taky přinesla s větvičkou

kometa: ano, proto stále říkám, že je to náš čtvrtý mops.

21.7.2022 14:43

A pan Bečka nezklamal, pořád je super Mops😁👍

21.7.2022 14:52
fikovnice

XXX.XXX.20.198

.nemít doma tři kočky, už si k vám pro ni jedu.....

Já to stejné...ale já bych měla i toho stříbrňáka.
No, a ve finále nakonec všechny tři!

21.7.2022 14:54

Ještě k tomu ovoci, chrti místo venčení, během sezóny obírají maliny, rybíz - černý je prý top, špendlíky...., Potvory umí to dokonale, ty dlouhý čumáky jsou na to stvořený. Ale vybírají jen ty zralý, prý vědí, co je dobrý. Večer to proloží chroustama, šnečky a luční koníky prý taky rádi. Vlastně nevím, nač kupuju maso🙈

21.7.2022 15:01
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Ještě k tomu ovoci, chrti místo venčení, během sezóny obírají maliny, rybíz - černý je prý top, špendlíky...., Potvory umí to dokonale, ty dlouhý čumáky jsou na to stvořený. Ale vybírají jen ty zralý, prý vědí, co je dobrý. Večer to proloží chroustama, šnečky a luční koníky prý taky rádi. Vlastně nevím, nač kupuju maso🙈

21.7.2022 15:01

Tak oni se barfují sami. A přirozeně. Já bych se nezlobila.

21.7.2022 15:54

Nezlobím, na podzim drobných plodů dosadím a třeba zbude i na buchtu 😂

21.7.2022 16:03

Hlásím, že se pro kočičku našel domov, za hodinu si pro ni přijedou. Pána jsem si vyzpovídala už po telefonu, bydlí na vesnici v domku se zahradou, zkušení "kočkaři", veterina a kastrace samozřejmostí, umí vypiplat kočičí miminko. Doma už mají zachráněného kocourka, chtějí pro něj kámošku, takže si malá bude mít i s kým hrát. Jsem spokojená 🤗

21.7.2022 16:04

fikovnice napsal(a):
Já to stejné...ale já bych měla i toho stříbrňáka.
No, a ve finále nakonec všechny tři!

..jsou kouzelní, ale ta kočička mi tak nějak učarovala....

21.7.2022 16:16

Retrívři taky. 😉Teda jen to ovoce, hmyz je blé.

21.7.2022 16:36

Si budou vybírat.

21.7.2022 17:16

Zkuste:

No juchůůů....já věděla, že mi dnes v práci něco vyloudí úsměv na tváři...

22.7.2022 07:05
fikovnice

XXX.XXX.135.234

..jsou kouzelní, ale ta kočička mi tak nějak učarovala....

Mně zas ten stříbrňák. Takovou barvu má Elsa, mám pro ni slabost...
Ale i kočička je pěkná a hlavně neskutečně šikovná dle toho, co píše "Ir.ma". Je až zázrak, že se podařilo tak rychle všem najít domov...

Sice jsem trošičičku doufala, že by se nemuseli všichni rozdělit...ale to bylo asi nereálné. "Ir.mo" za záchranu tří kočičích životů a vyhledání nového služebnictva pro ně!

22.7.2022 08:46
fikovnice

XXX.XXX.135.234

Alenko, zase se dovolím zeptat, zda je něco nového s panem Modrým?

22.7.2022 09:56

fikovnice napsal(a):

Že by tajně doufáte, že na vás zbyde?

22.7.2022 10:10
fikovnice

XXX.XXX.135.234

Že by tajně doufáte, že na vás zbyde?

A víte, že se mi fakt líbil ze všech nejvíc?

22.7.2022 10:16

fikovnice napsal(a):
A víte, že se mi fakt líbil ze všech nejvíc?

A nebo tajně doufáte, že jako poslední zbyde doma a vy budete jezdit.

22.7.2022 11:08

fikovnice napsal(a):

Jani, ve středu už odjel do nového domova. 😊

22.7.2022 12:47
aluska

XXX.XXX.197.205

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ještě pár dnů zpět by mne nenapadlo že sem někdy napíšu příspěvek shodný s názvem diskuze (papoušky a hady nepočítám)
Představuji vám nového člena naší rodiny.
3/4 roční trpasličí dlouhosrstý jezevčík jménem Bonbónek❤️
Aneb jak to dopadá když má člověk báječné přátele 😍 Děkuji.

Z kterépak je CHS ? Jestli budu znát .... :-)

22.7.2022 12:52
aluska

XXX.XXX.197.205

Nevim kolik mrkve může pochroupat dospělej pidi pes...a nevím jakou zkušenost mají ostatní, ale mě přijde, že pokud jsem dala psům mrkev v celku, aby si jí pochroupali, tak tak jak vešla, tak vyšla, hovínka plná kousků mrkve.

nejsem expert na výživu a blíž jsem to nezkoumala, ale u té mrkve mi konkrétně přijde, že pokud není vařená a nebo nastrouhaná, tak psem jen projde...

Lidožravá slovena ( 4,5 kg jezevec ) by klidně sežrala půl záhonu. Musela jsem to oplotit. Packou obhrábla mrkev, chytla zubama a vytáhla. Ostatní na ní koukali a jim nevytáhla . Jo a sr...ala tu mrkev snad celou zase ven

22.7.2022 16:55
dadu

XXX.XXX.33.64

A pro vás - lidi máte taky gauč, nebo vegetíte ve psích pelíškách? (nic ve zlém . . . )

Neregistrovaný uživatel

22.7.2022 17:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.226

aluska napsal(a):
Z kterépak je CHS ? Jestli budu znát .... :-)

Není s pp.

22.7.2022 21:36
fikovnice

XXX.XXX.135.234

Není s pp.

Tak to možná schytáš...

Jinak, co je to za psíka? Každopádně přeji, ať má u Tebe hezký život, což jsem přesvědčená, že mít bude...

22.7.2022 21:38
fikovnice

XXX.XXX.135.234

😁😇

To byla oblíbená úloha mého táty - matematika.
Hotel, kde je obsazen nekonečný počet pokojů. Přijde host se zájmem se ubytovat. Jak to hoteliér udělá?

22.7.2022 21:47

fikovnice napsal(a):
To byla oblíbená úloha mého táty - matematika.
Hotel, kde je obsazen nekonečný počet pokojů. Přijde host se zájmem se ubytovat. Jak to hoteliér udělá?

Nejspíš ho ubytuje v pokoji č.1, ne?😁😇

22.7.2022 21:54
fikovnice

XXX.XXX.135.234

Přesune všechny hosty o jeden pokoj dál a ano - ubytuje jej na pokoji č. 1.
Ono to mělo pak ještě jakési pokračování, složitější, ale to budu muset hodně přemýšlet, jak to bylo. Táta mi dávával s oblibou takovéto úlohy...

22.7.2022 21:55
fikovnice

XXX.XXX.135.234

Takže jsi to vlastně hned vyřešila!

Neregistrovaný uživatel

22.7.2022 23:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.226

fikovnice napsal(a):
Tak to možná schytáš...

Jinak, co je to za psíka? Každopádně přeji, ať má u Tebe hezký život, což jsem přesvědčená, že mít bude...

Děkuji. Dodavam foto. Jak u nás vypadá psí život. 😂

23.7.2022 08:19
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Děkuji. Dodavam foto. Jak u nás vypadá psí život. 😂

To je jak u nás. Akorát ten už plyšáky vyměnil za klacky, co si nosí že zahrady 😃8

Neregistrovaný uživatel

23.7.2022 19:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.201

Huskyjanina napsal(a):
To je jak u nás. Akorát ten už plyšáky vyměnil za klacky, co si nosí že zahrady 😃8

My u ns mame jinej levl. Jeden mamino biewer pasuje ven tenisaky maly. Tak to bude max tenhle tahat zpatky😂

25.7.2022 08:48
aluska

XXX.XXX.197.205

fikovnice napsal(a):
Tak to možná schytáš...

neschytá, i když merle bez PP může být velký problém, ale v dnešní době netu si člověk může načíst vše, takže pak je to jen jeho problém

Neregistrovaný uživatel

25.7.2022 09:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.226

aluska napsal(a):
neschytá, i když merle bez PP může být velký problém, ale v dnešní době netu si člověk může načíst vše, takže pak je to jen jeho problém

Lidičky nebudu tu obhajovat bez pp chov. Sama rikam že z 98% to je fujky. Nebudu tu vysvětlovat proč je zrovna on produkt z těch 2%.
Navíc to byl dárek, nikoliv umyslná koupě. Ano znám ho od štěňátka.
Je to zdravé veselé zvíře bez jakýchkoli problémů. Aspoň zatím samozřejmě. Příbuzenstvo též.

Neregistrovaný uživatel

25.7.2022 09:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.226

Nesmí se do postele... Nesmí 😂😂😂 nechci psa v posteli....

25.7.2022 10:30
aluska

XXX.XXX.197.205

Lidičky nebudu tu obhajovat bez pp chov. Sama rikam že z 98% to je fujky. Nebudu tu vysvětlovat proč je zrovna on produkt z těch 2%.
Navíc to byl dárek, nikoliv umyslná koupě. Ano znám ho od štěňátka.
Je to zdravé veselé zvíře bez jakýchkoli problémů. Aspoň zatím samozřejmě. Příbuzenstvo též.

to je dobře že jsou zatím zdraví a přeju jen aby jim to vydrželo. Právě u toho merle bych si nelajzla bez PP, když nevím jakou barvu měli rodiče a prarodiče a snad tam není příbuznost

Neregistrovaný uživatel

25.7.2022 14:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.172

aluska napsal(a):
to je dobře že jsou zatím zdraví a přeju jen aby jim to vydrželo. Právě u toho merle bych si nelajzla bez PP, když nevím jakou barvu měli rodiče a prarodiče a snad tam není příbuznost

Tak u něj se nebojim, protože 3 generace zpět vím co to bylo za psy. Takže minimálně rodiče, prarodiče a praprarodice nebyli merle na merle ani nahodou. Dal tedy pravda netusim.

Neregistrovaný uživatel

25.7.2022 14:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.172

aluska napsal(a):

Jestli je něco co se u nich vyskytuje a dá se na to pes otestovat... Nebo něco specifického na co si u nich dávat pozor budu ráda za každý postřeh. Dikybohu fyzičku má luxusní že já jen tiše závidím. Takže základ máme dobrý. Pazravý není z čehož jsem nadšená. Zatím máme režim granule nonstop (uzere jich pár za den) ráno kapsička, paštika nebo konzerva (ne celá samozřejmě) z toho chci postupně přejít když to půjde na barf snídani. Ale uvidíme. Zatim si zvyká na jiný režim, prostředí, přístup. Vše pozvolna.
Zkušenosti mám s jorky, no, japan chiny, shi tzu, rtw. Jezevčíci mě nějak míjeli. Ale nejak to vypadá... Echm 😂 je to jak s achalou... Nikdy to nechci....
A je to TOP.

Neregistrovaný uživatel

25.7.2022 14:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.172

Jinak extrémní paličatost mě nepřekvapila od jorku to trochu znám...
Zatím se teda projevuje jen v urputnosti proboxovat se v noci do postele😂😂😂

25.7.2022 21:02
aluska

XXX.XXX.168.15

Jinak extrémní paličatost mě nepřekvapila od jorku to trochu znám...
Zatím se teda projevuje jen v urputnosti proboxovat se v noci do postele😂😂😂

Nezaměňovat paličatost s vlastním názorem . Jezevčík si musí v lese sám poradit, proto si nenechá od páníčka radit blbosti. Moji pesani spí v posteli všichni čtyři a jsme spokojení

25.7.2022 21:04
aluska

XXX.XXX.168.15

Tak u něj se nebojim, protože 3 generace zpět vím co to bylo za psy. Takže minimálně rodiče, prarodiče a praprarodice nebyli merle na merle ani nahodou. Dal tedy pravda netusim.

Oni ti předci nemusí být merle zbarvení, můžou být jednobarevní a nositelé merle genu. Na tohle se právě jednobarevní s PP po rodičích kdy je jeden merle, testují

Neregistrovaný uživatel

25.7.2022 23:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.172

aluska napsal(a):
Oni ti předci nemusí být merle zbarvení, můžou být jednobarevní a nositelé merle genu. Na tohle se právě jednobarevní s PP po rodičích kdy je jeden merle, testují

Vím. Problematika merle mi neznámá úplně není. Ale když se v těchto generacích neobjevil jediny problem v souvislosti s merle genem úplně to nečekám ani zde. I když pravda nevím kdy nejpozději se dané prusery ukazuji. Uvidíme. Je doma. Je super.... Zbytek ukáže čas. Nicméně nelituju ani na chvilku. Je božan.
Momentálně tu šéfuje😂😂😂

Neregistrovaný uživatel

29.7.2022 18:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.156

Těžký život psův 😂😂😂 po 2 denním řádění s nevycválanou rotvajlerkou (byly jsme u nevlastního taťky kde se ze dvora naučil dovnitř chodit koupelnovým oknem 😂mimo jiné)
Ty jeho spací polohy jsou někdy vtipné. Doma už v posteli víceméně bydlí 😂

30.7.2022 12:38
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Těžký život psův 😂😂😂 po 2 denním řádění s nevycválanou rotvajlerkou (byly jsme u nevlastního taťky kde se ze dvora naučil dovnitř chodit koupelnovým oknem 😂mimo jiné)

Už viděl hadice? Nebo jej do té části vůbec nebudeš brát?

Neregistrovaný uživatel

30.7.2022 15:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.21

fikovnice napsal(a):
Už viděl hadice? Nebo jej do té části vůbec nebudeš brát?

Hady zná. Absolutne ho nezajímají. Do hadarny ho ale nepoustim přeci jen mam trosku vetsi kousky ktere by ublizit mohly kdyz by něco.

2.8.2022 20:46

Šakal mění jabka za borůvky. Beunka jen přicmrndává. A takhle čumí, když borůvky dojdou

3.8.2022 08:17

A dnes ráno při mém odchodu do práce... pohled pro bohy

3.8.2022 08:33

3.8.2022 08:49

Pejsci jsou boží, ale nemůžu si pomoci, nejvíc mě baví ten kočičí člen smečky. Jako už jsem viděla mraky koček, které žijí v míru se svými psími spolubydly. Kteří "svého" pejska milují, tulí se k němu, spí s ním, jedí spolu a já nevím co ještě. Jedna pyrenejka dokonce adoptovala bez souhlasu paničky 4 koťata a tak rodina, která nikdy kočku nechtěla má teď čtyři. A je to velká láska.

Ale u vás to není pes a kočka, tady je to prostě jedna smečka.

3.8.2022 09:01

Oni jsou tam vyrovnaní, jak kdyby si dítě hrálo na školu…

3.8.2022 09:13

Pejsci jsou boží, ale nemůžu si pomoci, nejvíc mě baví ten kočičí člen smečky. Jako už jsem viděla mraky koček, které žijí v míru se svými psími spolubydly. Kteří "svého" pejska milují, tulí se k němu, spí s ním, jedí spolu a já nevím co ještě. Jedna pyrenejka dokonce adoptovala bez souhlasu paničky 4 koťata a tak rodina, která nikdy kočku nechtěla má teď čtyři. A je to velká láska.

Ale u vás to není pes a kočka, tady je to prostě jedna smečka.

Však taky již několik let tvrdím, že Pan Bečka není kocour, ale MOPS

3.8.2022 09:17

A ještě vám pro pobavení přepíšu naši včerejší sms konverzaci s manželem:

On: "tohle nám běhalo v chodbě" (přiložena fotka mrtvýho hryzce na dlažbě)
Já: "já vím, ráno se tam mihnul, když jsem se obouvala; Bečka ho chytil?"
On: "Bečka byl na gauči s čubkama, chytil jsem ho já. Dneska je Bečka bez večeře, musel jsem makat za něj!"
Já: "Tak jo, večer dostaneš jeho porci."

Ale jinak jsme úplně normální

3.8.2022 10:21

A ještě vám pro pobavení přepíšu naši včerejší sms konverzaci s manželem:

On: "tohle nám běhalo v chodbě" (přiložena fotka mrtvýho hryzce na dlažbě)
Já: "já vím, ráno se tam mihnul, když jsem se obouvala; Bečka ho chytil?"
On: "Bečka byl na gauči s čubkama, chytil jsem ho já. Dneska je Bečka bez večeře, musel jsem makat za něj!"
Já: "Tak jo, večer dostaneš jeho porci."

Ale jinak jsme úplně normální

Ale tak to je ten lepší případ, že je kočka na gauči a nějaký lov hlodavců je jí u zadele. Známá se ujmula svého času kotěte, že nakonec proč ne, alespoň bude mít myšilovku a kocour teda nezklamal, uloví takřka cokoliv...myš, potkana, hada, netopýra ...uloví to venku a poctivě a v živém a neporušeném stavu to vypustí doma v obýváku. Takže místo, aby v domě vychytal případné myšičky, tak dům naopak havětí zásobuje. A to samé další příbuzná, kočka jí večer domů tahá myši...myš vypustía panička jde a nastraží pastičku, aby tu myš ulovila.

Myslím, že obě dvě by si gratulovali ke kocourovi, co je ve své podstatě mops a který neloví.

A jen tak pro zajímavost, co měl manžel dobrého k večeři?? Tím myslím tu porci pana Bečky.

3.8.2022 10:36

Tak to ale pozor! Pan Bečka je sice mops, ale loví! Myši, ptáky atd. A hrozně je tejrá. V neděli přinesl v hubě živou myš, pouštěl si jí po zahradě a mlátil jí packou a trvalo to děsně dlouho, než jí dodělal

A manžel porcí syrového krůtího pohrdl, takže pan mops dostal svou večeři jako obvykle

3.8.2022 10:56
fikovnice

XXX.XXX.132.229

Tak to ale pozor! Pan Bečka je sice mops, ale loví! Myši, ptáky atd. A hrozně je tejrá. V neděli přinesl v hubě živou myš, pouštěl si jí po zahradě a mlátil jí packou a trvalo to děsně dlouho, než jí dodělal

A manžel porcí syrového krůtího pohrdl, takže pan mops dostal svou večeři jako obvykle

Jééé, ale těch ptáků je mi líto...

3.8.2022 10:57

fikovnice napsal(a):
Jééé, ale těch ptáků je mi líto...

Ty naštěstí loví výjimečně.

3.8.2022 11:01
fikovnice

XXX.XXX.132.229

Ty naštěstí loví výjimečně.

Můj kocour už teď asi neloví vůbec, ale jako mlaďoch na chalupě byl extralovec. Ale chodí ven jen na noc, při rozbřesku jde domů...takže ptáky neloví.

8.8.2022 23:50
lenocka

XXX.XXX.101.179

Hlásím se ke šťastným majitelům nových přírůstků a nově i k majitelům pastevců - včera jsme se rozrostli Dráčka - malého šarplanince ❤️

9.8.2022 07:55

9.8.2022 08:03

lenocka napsal(a):
Hlásím se ke šťastným majitelům nových přírůstků a nově i k majitelům pastevců - včera jsme se rozrostli Dráčka - malého šarplanince ❤️

No božínku, ať dělá jen radost

9.8.2022 10:39

lenocka napsal(a):

Jééé...další pasteveček do fauňácký rodiny

9.8.2022 19:30

Dráček zdraví jmenovce.

Sarah, nádherná fotka 😍 Dráček je tu Pan pes 🎖

9.8.2022 19:33

lenocka napsal(a):

Jezu, krasaveček malej 💕🐾, ať ve zdraví roste 🌷🍀

9.8.2022 19:45

Sarah, nádherná fotka 😍 Dráček je tu Pan pes 🎖

Jj, tohle je jeho zvláštní posed, který si pořád neumím vysvětlit. Sedí tak třeba, když dostane límec nebo tričko před výstavou kvůli srsti. Ale tady mu to sluší, protože vypadá jako hrdý pes. Ačkoliv je možná hrozně otrávený. 😂

9.8.2022 19:53

Jj, tohle je jeho zvláštní posed, který si pořád neumím vysvětlit. Sedí tak třeba, když dostane límec nebo tričko před výstavou kvůli srsti. Ale tady mu to sluší, protože vypadá jako hrdý pes. Ačkoliv je možná hrozně otrávený. 😂

Ano, hrdý pes, to je ten správný výraz 👍 posílám pohlazení....

9.8.2022 20:01

Ano, hrdý pes, to je ten správný výraz 👍 posílám pohlazení....

Děkuju moc.

10.8.2022 09:27
aluska

XXX.XXX.197.205

u jezevců úplně normální

10.8.2022 09:34

Šakal přestává být nekontaktní k ostatním členům smečky a přišla na to, na kom si ustlat, aby to bylo co nejpohodlnější

10.8.2022 10:22

Šakal přestává být nekontaktní k ostatním členům smečky a přišla na to, na kom si ustlat, aby to bylo co nejpohodlnější

10.8.2022 12:15
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

aluska napsal(a):
u jezevců úplně normální

Jj. Malinu jsem takhle ještě spát neviděla, Timíka za jeho devítiletý život tak 3x, ale Stypík, vyvařený NO, vlastně taky asi na půl jezevčík spal takhle normálně. V té poloze dost často i ve spaní "běhal", štěkal a jednou zavyl, což ho vzbudilo a překvapeně se rozhlížel, zda jsme to také slyšeli. V bdělém stavu to nikdy neudělal, asi ani nevěděl, že to umí. Zřejmě byl ve snech vlkem a proháněl se po lesích.

Neregistrovaný uživatel

10.8.2022 12:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.154

aluska napsal(a):
u jezevců úplně normální

Koukám všichni stejný 😂😂😂

10.8.2022 13:06
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

aluska napsal(a):
u jezevců úplně normální

I u ohařů

10.8.2022 13:14
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

To jsou pusinky, roztomilý

Až mě srdce zabolelo, ten/ta nejdál od kočky vypadá takhle v leže ze zadu jako náš Tonik

Jsem stejně zvědavá, zda dokážu mít někdy příště jiného psa než mopsika...

10.8.2022 13:40

Zrzavci napsal(a):
I u ohařů

Tak to jsem si myslela, že když Gina za mladších let spala tzv. do vývrtky, tak že už je to top, to nikdo nepřekoná a teď vidím, že ona zas taková raritka nebyla

10.8.2022 13:42
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tak to jsem si myslela, že když Gina za mladších let spala tzv. do vývrtky, tak že už je to top, to nikdo nepřekoná a teď vidím, že ona zas taková raritka nebyla

Oni mívají neskutečný polohy. Zpravidla, když je sakra zničím a totálně odpadnou.

10.8.2022 13:49

Jj, i u barzojů a to je zvláštní, že jim nevadí hrb😁, ještě k tomu jedna packa ohlá, druhá natažená, říkám tomu spaní na Supermana - nejoblíbenější poloha 🙈

10.8.2022 13:51
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jj, i u barzojů a to je zvláštní, že jim nevadí hrb😁, ještě k tomu jedna packa ohlá, druhá natažená, říkám tomu spaní na Supermana - nejoblíbenější poloha 🙈

My tom říkáme na Hitlera, podle toho, která je zvednutá.

10.8.2022 13:58

Zrzavci napsal(a):

10.8.2022 14:09
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ano

10.8.2022 14:14
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Zrzavci napsal(a):
I u ohařů

A jste si jistá, že jste nám poslala fotky živých psů?

10.8.2022 14:34

No, úplně přesně 😁, a pak, že to umí jen jezevčíci

10.8.2022 14:36
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Trickyvoo napsal(a):
A jste si jistá, že jste nám poslala fotky živých psů?

tak je pravda, že působěj značně zcepeněle a mají toho vždycky dost a jsou rádi, že jsou rádi. Mají smůlu na paničku, která tvrdí, že unavenej pes = hodnej pes.

10.8.2022 14:38
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Espiro - my vždycky jen pípnem jako poručík Gruber v Halo Halo! "Tla"

10.8.2022 15:25
fikovnice

XXX.XXX.134.46

Já asi něco zaspala...
Kdo je Šakal?

10.8.2022 15:26
fikovnice

XXX.XXX.134.46

Zrzavci napsal(a):

Neeeeeeeeeeeeeeee, já už zas nemůžu!

10.8.2022 15:27

fikovnice napsal(a):
Já asi něco zaspala...
Kdo je Šakal?

Šakal, původně Bellinka a taky chvilku Žvejka, je mopsle, kterou jsme asi před měsícem a půl adoptovali.

10.8.2022 15:51
fikovnice

XXX.XXX.134.46

Šakal, původně Bellinka a taky chvilku Žvejka, je mopsle, kterou jsme asi před měsícem a půl adoptovali.

Děkuji!
Je úžasná a jste super, že jste si vzali opuštěného psíčka. Ať Vám přináší jen radost!

10.8.2022 15:56

fikovnice napsal(a):
Neeeeeeeeeeeeeeee, já už zas nemůžu!

..no náš kocour Eda, takhle spáva velmi často na škrabadle a povětšinou pravou packu nataženou rovně do dáli, přesně nad pravým okem...tak vždycky říkám, už zase Eduarde, dostane na ni pusu a ani to s nim nehne...poledni siesta na dovolené na chalupě....Eda je ten hrbol....

10.8.2022 15:59
fikovnice

XXX.XXX.134.46

..no náš kocour Eda, takhle spáva velmi často na škrabadle a povětšinou pravou packu nataženou rovně do dáli, přesně nad pravým okem...tak vždycky říkám, už zase Eduarde, dostane na ni pusu a ani to s nim nehne...poledni siesta na dovolené na chalupě....Eda je ten hrbol....

11.8.2022 14:53

Moje předchozí kraťanda si v podobné pozici s oblibou vyhřívala bříško - říkali jsme "už se zase opaluje"

11.8.2022 15:03
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Moje předchozí kraťanda si v podobné pozici s oblibou vyhřívala bříško - říkali jsme "už se zase opaluje"

a furt měla to bříško světlejší než zbytek

11.8.2022 15:04

Trickyvoo napsal(a):

a furt měla to bříško světlejší než zbytek

Jj, nepomáhalo to 😁

12.8.2022 08:49

Šťopka už taky podlehla a včera dobrovolně dělala Šakalovi polštářek. Šakal opět celý den brousila po zahradě a taky pronásledovala děti hostů, co máme v apartmánu a vyžadovala mazlení Večer padla za vlast.

14.8.2022 21:03
lenocka

XXX.XXX.47.194

Proboha co jsme si to pořídili?!? Zubatej pytel blech! 😳 Milion hraček a času pro něj a ten malej sroula vždycky vymyslí něco lepšího ke zničení 🤦‍♀️

Nemyslím to vážně, je to zdravý veselý štěně, ale tedy ten nám dává 🤣 Ještě že mám mojí úžasnou bílou, která se ho ujala a hodně se mu věnuje 😍

14.8.2022 21:12

lenocka napsal(a):
Proboha co jsme si to pořídili?!? Zubatej pytel blech! 😳 Milion hraček a času pro něj a ten malej sroula vždycky vymyslí něco lepšího ke zničení 🤦‍♀️

Nemyslím to vážně, je to zdravý veselý štěně, ale tedy ten nám dává 🤣 Ještě že mám mojí úžasnou bílou, která se ho ujala a hodně se mu věnuje 😍

Ťuťu ňuňu, medvídek malej .....jako rozumím vám, některá štěňata jsou obecně děs a běs, ale on z toho vyroste, kebulka malá pastevecká ....vydržať....druhej pes, který má zájem o štěně je potom opravdu velké plus.

14.8.2022 21:52
lenocka

XXX.XXX.47.194

Ťuťu ňuňu, medvídek malej .....jako rozumím vám, některá štěňata jsou obecně děs a běs, ale on z toho vyroste, kebulka malá pastevecká ....vydržať....druhej pes, který má zájem o štěně je potom opravdu velké plus.

Sardullah děkuji, speciálně na vás poslední 2 dny dost myslím. Konkrétně jak jste několikrát zmiňovala, že z těch kousavých ďáblíků jsou pak nejmazlivější dospěláci. Zatím se mi tedy daří ty rafance přesměrovat na hračku nebo na chudáka bílou 😁

Asi tady budu nějakou dobu spamovat, protože jsme z něj vážně nadšení ❤️ Snad mi to odpustíte..

14.8.2022 22:07

lenocka napsal(a):
Sardullah děkuji, speciálně na vás poslední 2 dny dost myslím. Konkrétně jak jste několikrát zmiňovala, že z těch kousavých ďáblíků jsou pak nejmazlivější dospěláci. Zatím se mi tedy daří ty rafance přesměrovat na hračku nebo na chudáka bílou 😁

Asi tady budu nějakou dobu spamovat, protože jsme z něj vážně nadšení ❤️ Snad mi to odpustíte..

Tak nevím jak ostatní, ale za mě klidně spamujte až do alelujá, protože pastevců tady na fauně moc není a já jsem z vašeho malého nadšená.
Jako všechny přírustky zde na fauně jsou super a úžasňáci, ale samozřejmě nejvíc člověka berou jeho srdcovky a já mám jako srdcovku pastevce.

A k tomu kousání....dokud ho lze převést na hračku, tak je to zlatý a hodný štěňátko, to jsou i horší případy....
No kdo by to do těch roztomiloušů řekl....na první pohed malé, hodňoučké a roztomiloučké psí holčičky, jedna vedle druhý a přitom.....

15.8.2022 06:41

lenocka napsal(a):

fotek a zážitků se štěníky není nikdy dost. Takže vesele spamujte

17.8.2022 01:56
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

No sice je to spíš do části koček a není zatím ničí, tedy přišel k tchýňovým tenhle kocourek a k mému překvapení u nich dostal najíst a udělali mu pelíšek. Tak jsem zvědavá, jestli u nich zůstane a jak to s ním bude dál.

17.8.2022 19:40
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Tak nevím jak ostatní, ale za mě klidně spamujte až do alelujá, protože pastevců tady na fauně moc není a já jsem z vašeho malého nadšená.
Jako všechny přírustky zde na fauně jsou super a úžasňáci, ale samozřejmě nejvíc člověka berou jeho srdcovky a já mám jako srdcovku pastevce.

A k tomu kousání....dokud ho lze převést na hračku, tak je to zlatý a hodný štěňátko, to jsou i horší případy....
No kdo by to do těch roztomiloušů řekl....na první pohed malé, hodňoučké a roztomiloučké psí holčičky, jedna vedle druhý a přitom.....

No jsou to ňuňánkové . No a která je která, já se v tom ztracím. Ta uprostřed je ten váš top pes? Nalevo ta, co máte nyní?

17.8.2022 22:42

Trickyvoo napsal(a):
No jsou to ňuňánkové . No a která je která, já se v tom ztracím. Ta uprostřed je ten váš top pes? Nalevo ta, co máte nyní?

Ta bílá je jasná...moje současná spolubydla Gina, ta rezatá, to je moje osudovka Sára resp. byla , no a to spící kavkazské miminko je Jessinka, která už má domov jinde.

Fotky psích chlapečků jsem záměrně nevkládala, neboť do tématu "malá psí kousavá příšerka, se to nehodí...chlapečkové, co jsem si pořídila za svůj život já, byli totiž hodná štěňátka. :-)

17.8.2022 22:46
fikovnice

XXX.XXX.132.115

Super, žádný spamování...život je občas hnusnej, tak sem prosím dávejte ty svoje ňufáky, čenicháky, pesany, kočičáky, co je libo!

Neregistrovaný uživatel

18.8.2022 00:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.154

Předevčírem předvedl i něco jako pózu pro fotografa 😁 sice na to muž měl přesně 4 vteřiny ale dobrý 😁
Dneska jsme s ním blbli v posteli (kam pes prostě jako fakt nesmí že) echm... Asi to byla chyba... Naučil se zavrtávat do peřin a vyhrabávat do nich díru tak usilovně že ho můžeme z fleku poslat jako pomocníka na stavbu ketra D 😂

18.8.2022 13:27
fikovnice

XXX.XXX.134.129

Předevčírem předvedl i něco jako pózu pro fotografa 😁 sice na to muž měl přesně 4 vteřiny ale dobrý 😁
Dneska jsme s ním blbli v posteli (kam pes prostě jako fakt nesmí že) echm... Asi to byla chyba... Naučil se zavrtávat do peřin a vyhrabávat do nich díru tak usilovně že ho můžeme z fleku poslat jako pomocníka na stavbu ketra D 😂

Ten má boží zbarvení!!!

18.8.2022 15:40
lenocka

XXX.XXX.47.194

1. Roztomilý načechraný pastevecký medvídek s roztomilou načechranou novou kamarádkou AUO

2. Dvě vymáchaný zablácený čuňata 🙈

Hned napoprvý se vydrželi rasit 1,5h, Dráček (10týdnů) se na závěr pos*al a odpadl 🤦‍♀️

Nevím na čem jedou, ale chci to taky!!

Neregistrovaný uživatel

18.8.2022 17:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.154

fikovnice napsal(a):
Ten má boží zbarvení!!!

Děkuju Jani. Red merle nebo jak se tomu říká 😂 je to oan Dokonalý i když neskutečnej hajzlík. Chtělo by to dalšího 😂

18.8.2022 18:29
fikovnice

XXX.XXX.134.67

Děkuju Jani. Red merle nebo jak se tomu říká 😂 je to oan Dokonalý i když neskutečnej hajzlík. Chtělo by to dalšího 😂

Aha, vidíš, to jsem vůbec netušila - že toto je red merle!
Je úžasnej! A ty barvičky se mi fakt líbí!

19.8.2022 08:55

Představuji vám naši novou členku rodiny, tedy maminčinu společnici Kazi. Je to chodský pes, má 11 týdnů, vlastně už bude mít 12. Přivezli jsme si ji před dvěma týdny.
Spává v kotci s mojí mamkou (mělo to být než si Kazi zvykne, ale mamce se tam spí dobře, vždycky ráda spávala venku, často spávala na verandě na staré sedačce), tedy skoro pod širákem, a když ji chce mamka zakrýt, tak se odsune z dosahu deky. Je jí teplo, protože u nás teplo je, i v noci.
Kazi u chovatelky vypadala, že neumí do pěti napočítat, ale to jen klamala tělem. Možná tam neměla ten správný prostor pro rozvíjení. Je velice chytrá, domýšlí věci. Má rychlé reakce. Zatím se ničeho nebojí. Hned první den začala hlídat zahradu. Když po pár hodinách od příjezdu přijel syn s partnerkou a s jejich dvěma fenkami bišonka, tak je nechtěla pustit do zahrady a holky se jí bály. Popravdě, obě asi utrpěly šok, protože byly zvyklé, že v zahradě po Aginčině smrti pes není. Po krátké době se holky otrkaly, ale hrát si s Kazi nechtěly. Ani, když přijely na návštěvu o týden později. Uvidíme, co další návštěvy.

19.8.2022 09:01

Představuji vám naši novou členku rodiny, tedy maminčinu společnici Kazi. Je to chodský pes, má 11 týdnů, vlastně už bude mít 12. Přivezli jsme si ji před dvěma týdny.
Spává v kotci s mojí mamkou (mělo to být než si Kazi zvykne, ale mamce se tam spí dobře, vždycky ráda spávala venku, často spávala na verandě na staré sedačce), tedy skoro pod širákem, a když ji chce mamka zakrýt, tak se odsune z dosahu deky. Je jí teplo, protože u nás teplo je, i v noci.
Kazi u chovatelky vypadala, že neumí do pěti napočítat, ale to jen klamala tělem. Možná tam neměla ten správný prostor pro rozvíjení. Je velice chytrá, domýšlí věci. Má rychlé reakce. Zatím se ničeho nebojí. Hned první den začala hlídat zahradu. Když po pár hodinách od příjezdu přijel syn s partnerkou a s jejich dvěma fenkami bišonka, tak je nechtěla pustit do zahrady a holky se jí bály. Popravdě, obě asi utrpěly šok, protože byly zvyklé, že v zahradě po Aginčině smrti pes není. Po krátké době se holky otrkaly, ale hrát si s Kazi nechtěly. Ani, když přijely na návštěvu o týden později. Uvidíme, co další návštěvy.

Jé, gratuluju, je moc krásná.
A mamka je teda super, že s ní spí venku.

19.8.2022 09:11

Jé, gratuluju, je moc krásná.
A mamka je teda super, že s ní spí venku.

Děkuji. Ano, mamka je skvělá. Ona spaní venku miluje. Vždycky jezdila ráda pod širák. Teď spí v kotci na matraci, jen zakrytá starým dekovým spacákem, který mi před 45 lety naši pořídili. Už dávno je tam špatný zip a je téměř průhledný. Ne, že by neměla nic jiného. V chatě má komfortní teplý spacák. Ale tady je fakt v noci teplo. Minulou noc jsem u mamky na zahradě spala taky, a usínaly jsme odkryté, protože bylo v deset večer 23 stupňů. Až k ránu jsme se přikrývaly.

19.8.2022 09:48
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Nádherná a jazýček má dlouhý jako Domiina Nefret .

19.8.2022 14:12

Děkuji. Ano, mamka je skvělá. Ona spaní venku miluje. Vždycky jezdila ráda pod širák. Teď spí v kotci na matraci, jen zakrytá starým dekovým spacákem, který mi před 45 lety naši pořídili. Už dávno je tam špatný zip a je téměř průhledný. Ne, že by neměla nic jiného. V chatě má komfortní teplý spacák. Ale tady je fakt v noci teplo. Minulou noc jsem u mamky na zahradě spala taky, a usínaly jsme odkryté, protože bylo v deset večer 23 stupňů. Až k ránu jsme se přikrývaly.

Upřímně...my mít kotec, tak tohle léto bych tam spala určitě taky. A klidně bez psů

Malá je super a doufám, že mamince bude dělat jen radost.

19.8.2022 14:14

lenocka napsal(a):
1. Roztomilý načechraný pastevecký medvídek s roztomilou načechranou novou kamarádkou AUO

2. Dvě vymáchaný zablácený čuňata 🙈

Hned napoprvý se vydrželi rasit 1,5h, Dráček (10týdnů) se na závěr pos*al a odpadl 🤦‍♀️

Nevím na čem jedou, ale chci to taky!!

Dráček (10týdnů) se na závěr pos*al a odpadl

Hezky napsáno..."pos*al a odpadl", teď jsem odpadla já, ale smíchy.

19.8.2022 16:56
fikovnice

XXX.XXX.135.118

"Balu", je úžasná, nádherná! Ať vám všem dělá jen radost!

19.8.2022 16:57
fikovnice

XXX.XXX.135.118

Asi bych také neodolala a spala v tom kotci. Obzvlášť při současném vedru v bytě!

21.8.2022 10:24

Teda ta je tak krásná 😍, vypadá moudře už teď miláček Kazi...taky bych si k ní klidně do kotce na noc vlezla a mamka je dobrá, kolik mamce je roků, jestli se mohu zeptat?

21.8.2022 13:21
GAELLE

XXX.XXX.66.235

"Balu" ta je boží. A mamka super že s ní spí v kotci. Těším se na další fotky a pokroky.

21.8.2022 19:38

Teda ta je tak krásná 😍, vypadá moudře už teď miláček Kazi...taky bych si k ní klidně do kotce na noc vlezla a mamka je dobrá, kolik mamce je roků, jestli se mohu zeptat?

Děkuji. Mamce je 76 let.
Kazi je opravdu velice chytrá. Skoro každý den nás něčím překvapí. A školí nás. Příliš dlouho jsme žily s vychovanou kavkazankou a už zapomněly, co je to mít štěně. Aktuálně se z ní několikrát denně stává piraňa, která nás kouše hlavně do nohou, obzvlášť ráda do palců.
Když přijíždím, pozná už zvuk mého auta a běží k brance mě přivítat.
Vymýšlí neuvěřitelné schovky pro syrovou kost, vždycky ji chvíli zpracovává, pak schová a za nějakou dobu zase přinese, zpracovává, schová a tak dokola.

21.8.2022 21:33

Děkuji. Mamce je 76 let.
Kazi je opravdu velice chytrá. Skoro každý den nás něčím překvapí. A školí nás. Příliš dlouho jsme žily s vychovanou kavkazankou a už zapomněly, co je to mít štěně. Aktuálně se z ní několikrát denně stává piraňa, která nás kouše hlavně do nohou, obzvlášť ráda do palců.
Když přijíždím, pozná už zvuk mého auta a běží k brance mě přivítat.
Vymýšlí neuvěřitelné schovky pro syrovou kost, vždycky ji chvíli zpracovává, pak schová a za nějakou dobu zase přinese, zpracovává, schová a tak dokola.

Před Vaší mamkou teda smekám 👍 to je vskutku obdivuhodné 👏 přeji vám oběma i Kazince, abyste byly všechny zdravé a užívaly život...ať se daří!🌷 a občas hoďte prosím foto Kazi, jak roste...díky předem

21.8.2022 21:56

Před Vaší mamkou teda smekám 👍 to je vskutku obdivuhodné 👏 přeji vám oběma i Kazince, abyste byly všechny zdravé a užívaly život...ať se daří!🌷 a občas hoďte prosím foto Kazi, jak roste...díky předem

Díky! To víte, že sem hodím občas foto a poinformuji, jak si nás cvičí.

31.8.2022 16:48

tak jsme se dneska stavili na veterině zvážit - a brouček maličký má 69.8 kg... Devět měsíců mu bude v sobotu. Výšku už má standardní (něco mezi 83 a 85 cm) a ještě chlapec jistě neřekl poslední slovo

1.9.2022 01:37
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Tak ten nový kočíčí přírustek u tchýňových překvapuje nejen mě, ale i muže. Nejdřív říkali ledabyle, dáme mu najíst, pak uděláme mu pelíšek, aby mu nebyla zima, další krok, že mu vyřezali díru do dveří od dílny, aby tam mohl chodit spát, i když tam nejsou, pak mu zařizovali krmení, když tam nebyli, protože měla tchýně koronu a nakonec, když jim člověk volá, jsou na chalupě a kotě si hoví u někoho z nich na klíně. Můj muž pravil, že je takhle nezná . Podle nás budou v zimě na chalupě bydlet, aby tam to kotě nebylo samo a nebo si ho vezmou do bytu.
Přemýšlela jsem, jestli je mám poučovat, že by bylo dobré ho odčervit a oni si mezi tím začali hledat informace sami.
Ŕekla bych, že si sice nepořídili kočku, ale ta kočka si evidetně pořídila je .

5.9.2022 11:16
arosek

XXX.XXX.130.20

Tak hlasim ze jsme genderove vyvazili smecku, ktera v soucasnosti obsahuje 2 GR feny, 1 skoroGR fenu a jednu kavos fenu a jako protivahu 2 GR psi, 1 skoroGR pes a nove od soboty jeden kavos pes :D

Tak tedy vitej (S)Quarku :-*

5.9.2022 12:03

arosek napsal(a):
Tak hlasim ze jsme genderove vyvazili smecku, ktera v soucasnosti obsahuje 2 GR feny, 1 skoroGR fenu a jednu kavos fenu a jako protivahu 2 GR psi, 1 skoroGR pes a nove od soboty jeden kavos pes :D

Tak, kulíšku malej , prožij ten nejšťastněší psí život.....

5.9.2022 12:08

arosek napsal(a):

Já teď budu asi za blbce, ale co je to "kavos"?

5.9.2022 12:27

Já teď budu asi za blbce, ale co je to "kavos"?

myslím, že kavalírek

5.9.2022 12:57

myslím, že kavalírek

Podle štěněte mi to tak taky připadá, ale kavos jsem nikdy neslyšela...

5.9.2022 13:01
5.9.2022 14:07
arosek

XXX.XXX.130.20

Jj, je to kavalir. U nas tez Kvakalir, nebo tlama placata, flekate vorachlo, lazenska veverka a spousta dalsich jmen ... ale ona Johanka (prvni kavoska u nas doma) je takova specificka, ona si proste mysli ze je golden, jen to ego ma vyrazne vetsi :D

5.9.2022 14:19

Takhle spí choďáci

Pole dance vleže

5.9.2022 15:16

No, tanečnice u tyče se obvykle nevyznačují takhle mohutnými tlapami, tímhle směrem bych budoucí kariéru úplně neviděla... ale třeba překvapí

5.9.2022 15:22

A já myslím, že šanci na zářnou kariéru má... tuhle figuru už má zmáknutou

5.9.2022 15:45

No, tanečnice u tyče se obvykle nevyznačují takhle mohutnými tlapami, tímhle směrem bych budoucí kariéru úplně neviděla... ale třeba překvapí

to je ten úhel pohledu - já si u stejné fotky říkala, jaké má malé paciny

U nás je problém - když se naše hovado ráno protáhne a nohy natáhne... hrozí, že vyvlíkne poličku nadpostelní... a ta nám spadne na hlavy... Má tedy nařízeno spát v nohách...

5.9.2022 17:18

Ty mohutné tlapy jsou jen na fotce. Ve skutečnosti je to malá psí holčička s přiměřeně malými tlapičkami...

5.9.2022 20:43
lenocka

XXX.XXX.38.242

Tak to Dráček pomalu mění malý štěněcí tlapišty za pořádný tlapiska a roste jako z vody (za 1 měsíc +6kg 🤦‍♀️).
Prozatím je to fakt prďák, veselej, vyrovnanej a tváří se, že bude docela ostrej, trochu se obavám

5.9.2022 20:50

lenocka napsal(a):
Tak to Dráček pomalu mění malý štěněcí tlapišty za pořádný tlapiska a roste jako z vody (za 1 měsíc +6kg 🤦‍♀️).
Prozatím je to fakt prďák, veselej, vyrovnanej a tváří se, že bude docela ostrej, trochu se obavám

Ten je nádherný!!

5.9.2022 21:04

lenocka napsal(a):

Docela ostrej.......no tak to má jako plemeno v popisu práce

Jinak co říct, napadá mě opět jenom ťuťuťu ňuňuňuňu m medvídek krásňouškej.....

5.9.2022 21:42
lenocka

XXX.XXX.38.242

Docela ostrej.......no tak to má jako plemeno v popisu práce

Jinak co říct, napadá mě opět jenom ťuťuťu ňuňuňuňu m medvídek krásňouškej.....

Jani asi jo, ale je to moje první štěně, které při nadměrně nadšeném úvodním kontaktu o se známým psem je takhle ostré. Konkrétně: jedeme na návštěvu ke koním, místní psy zná, s o měsíc starší AUO si hraje. ALE pokud se ona na něj hned nadšeně hrne, tak to nee, zle zavrčí a startuje. A zdá se, že to fakt není hra. Už to hlídáme, malou brzdíme a je to Ok, ale tedy docela zírám.
Včera tu byla návštěva se 2 psy, bylo to poprvé, co byli cizí u nás na zahradě. A malej prďola je pořád měl v merku, chvílemi na ně upřeně zíral dokud neuhnuli pohledem a i tak měl tendence po nich skočit 😳
Já fakt nevím, jestli je to normální. Říct si dá, o to nic, jen mám obavy, aby se to nestupňovalo. Tohle prostě neznám.
V jiných ohledech je absolutní božan ❤️

5.9.2022 22:15

lenocka napsal(a):
Jani asi jo, ale je to moje první štěně, které při nadměrně nadšeném úvodním kontaktu o se známým psem je takhle ostré. Konkrétně: jedeme na návštěvu ke koním, místní psy zná, s o měsíc starší AUO si hraje. ALE pokud se ona na něj hned nadšeně hrne, tak to nee, zle zavrčí a startuje. A zdá se, že to fakt není hra. Už to hlídáme, malou brzdíme a je to Ok, ale tedy docela zírám.
Včera tu byla návštěva se 2 psy, bylo to poprvé, co byli cizí u nás na zahradě. A malej prďola je pořád měl v merku, chvílemi na ně upřeně zíral dokud neuhnuli pohledem a i tak měl tendence po nich skočit 😳
Já fakt nevím, jestli je to normální. Říct si dá, o to nic, jen mám obavy, aby se to nestupňovalo. Tohle prostě neznám.

Tak já nevím, jestli je to normální kavkazů....v každém případě si pamatuju malou Sáru , ta byla fakt poděs a radikál od mala. Až na pár vyjímek se kterými se vídala pravidelně. Rozhodně neměla roblém se ohradit a hlavně měla óbr tendence zjednávat pořádek...samozřemě dle toho, jak to viděla ona...takže na společných procházkách už pak byl problém, protože chtěla, aby se chodilo v klidu, žádné běhání a žádné chození paničce za zády, pěkně před paničkou...všichni. Musela sem jí dost hlídat A tak od půl roku už bylo hraní s cizími psy sci-fi a feny vůbec. A to bylo mimo její teritorium. No a žádná kavkazačka to nebyla, naopak mix plemen, kde by se nějaká běžná tolerance ke psům dala očekávat.
jessinka ta jako štěně docela v poho, ale ak už jenom psy co znala...ale ona byla obecně pes, který by ke svém život psího kámoše neotřeboval...jako Ginu milovala, protože s ní vyrostla. K Ginuši sem Matese pořizovala, protože by jí psí kámoš chyběl, k jessince bych dalšího psa nepořídila, protože vím, že by si vystačila s námi, lidmi, spokojenej psí jedináček.

5.9.2022 22:53

Kdyby to byl kavoš, bylo by to pochopitelnější.
Ovšem Škvarek je kouzelné jméno. (Prostě ta nabodeníčka tam patří :-)) )

6.9.2022 09:19
arosek

XXX.XXX.60.11

Kdyby to byl kavoš, bylo by to pochopitelnější.
Ovšem Škvarek je kouzelné jméno. (Prostě ta nabodeníčka tam patří :-)) )

Kavos a Skvarek je to proto, ze jsem lina neustale prepinat klavesnici a pro praci prioritne potrebuju anglickou :D

NIcmene po vcerejsim dni mohu s klidem prohlasit, ze to neni ani kavos, ani kavoš, ale pirana :D

6.9.2022 22:04
fikovnice

XXX.XXX.132.1

lenocka napsal(a):

Tak tuto foto bych si snad nechala zarámovat nebo z ní udělala pohlednici nebo tak něco!

7.9.2022 08:10

lenocka napsal(a):

lenocka, pořídila sis pastevce
chová se jako pastevec
takže jo, je to normální
i když ne každý se tak projevuje od štěněte
a ne každý se tak výrazně projevuje i jako dospělý

je třeba s tím od začátku pracovat a štěně učit pravidla
hned
a opravdu doporučuji hned, a učit obecně ovladatelnost, ono stačí pár základních povelů
osobně za super důležitý považuji schopnost psa zastavit (ne přivolání, ale to samozřejmě také cvičit a pilovat)
a stejně tak považuji za důležité pastevečka naučit, že spolupracuje s člověkem
že spolu komunikují a pes se řídí pokyny člověka
zvlášť takového radikála....

7.9.2022 10:09

lenocka napsal(a):

Mě ještě tak napadlo, že jeden z nejpodstatnějších rozdílů mezi mými štěňaty, je...jak to nazvat...smysl pro humor. Třeba Sára i Jessinka už jako štěňata smysl pro humor postrádala a vše brala smrtelně vážně...teda v rodině ne, ale jinak co se týče cizích lidí i psů, tak to ano.
Jakože třeba Gina má takový styl hry běžně, takové to hravé mručení, vrčení, když si chce hrát nebo obecně uštěkanější psi na druhého psa radostně štěkají...no tak u Sáry i Jessinky bylo takové chování "not funny", obě dvě pozorovaly psy takovým tím nečitelným pohledem a pokud se pes neprojevoval dle jejich představ, tak už byla tendence na něj minimálně štěkat, kdyby měly volnou ruku, tak by je šly srovnat do latě.
Jessinka byla přátelštější než třeba malá Sára, ale myslím, že časem by to byl pes, který by měl pár vybraných kamarádů a zbytek psů by byl potenciální třídní nepřítel.
To se opravdu musí korigovat už od mala.

A ještě mě tak napadlo, třeba malá Jess byla ve hrách poměrně drsoň, vrčení, útoky a zakusování Giny vypadalo dost brutálně, ale tak tam jsem se řídila chováním Giny...pokud se dobře bavila a byla vysmátá a mordovala se s Jess, tak jsem zasahovala jen když to bylo na můj vkus už hodně divoké.
Ale když si představím, že by se s tímhle stylem hry vrhla na cizího nedejbože menšího psa, tak by to možná mohlo vypadat jakože ho běží zakousnout.

7.9.2022 10:36
lenocka

XXX.XXX.38.242

lenocka, pořídila sis pastevce
chová se jako pastevec
takže jo, je to normální
i když ne každý se tak projevuje od štěněte
a ne každý se tak výrazně projevuje i jako dospělý

je třeba s tím od začátku pracovat a štěně učit pravidla
hned
a opravdu doporučuji hned, a učit obecně ovladatelnost, ono stačí pár základních povelů
osobně za super důležitý považuji schopnost psa zastavit (ne přivolání, ale to samozřejmě také cvičit a pilovat)
a stejně tak považuji za důležité pastevečka naučit, že spolupracuje s člověkem
že spolu komunikují a pes se řídí pokyny člověka
zvlášť takového radikála....

Děkuji ☺️ Já asi jen potřebovala uklidnit, že mi z něj neroste nějaký extrémní rapl.
Jinak je opravdu skvělý, zatím vyhledává naší společnost a pokud nemá něco extra super zajímavého (jako třeba jelení bobek), tak má krásné “přivolání”. A tedy co na něm oceňuju nejvíc je vyrovnanost ❤️ (foto včera na veterině 😁).

Však já sem určitě ještě několikrát vložím dotaz typu “je to normální..?” 😃

Krásné štěněcí dny přeju 🙂

7.9.2022 10:38
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

lenocka napsal(a):
Děkuji ☺️ Já asi jen potřebovala uklidnit, že mi z něj neroste nějaký extrémní rapl.
Jinak je opravdu skvělý, zatím vyhledává naší společnost a pokud nemá něco extra super zajímavého (jako třeba jelení bobek), tak má krásné “přivolání”. A tedy co na něm oceňuju nejvíc je vyrovnanost ❤️ (foto včera na veterině 😁).

Však já sem určitě ještě několikrát vložím dotaz typu “je to normální..?” 😃

Krásné štěněcí dny přeju 🙂

No to je krásný. Malina při první návštěvě na veterině byla taky v pohodě, ale že by si tam lehla a zavřela oči, tak to fakt ne .

7.4.2023 07:59

Tak myslím, že už mohu i veřejně představit náš nový přírůstek. Jmenuje se Fin (ale ne podle irčáka fina, toho já neznám ), podle útulku jsou mu 1-2 roky a je o něco větší než kokršpaněl. Jeho superschopnost - okouzlovat lidi. Má rád jídlo, rád se mazlí a jde mu učení se nových věcí.
Do toho, co mu jde dobře, zatím úplně nespadá samostatnost, sice už běžně zůstává 5-6h doma, ale budu to muset ještě řešit a nacvičovat.

7.4.2023 08:03

Tak myslím, že už mohu i veřejně představit náš nový přírůstek. Jmenuje se Fin (ale ne podle irčáka fina, toho já neznám ), podle útulku jsou mu 1-2 roky a je o něco větší než kokršpaněl. Jeho superschopnost - okouzlovat lidi. Má rád jídlo, rád se mazlí a jde mu učení se nových věcí.
Do toho, co mu jde dobře, zatím úplně nespadá samostatnost, sice už běžně zůstává 5-6h doma, ale budu to muset ještě řešit a nacvičovat.

Krásný! Přeji hodně radosti s novým parťákem.

Edit: vidím v něm středního knírače...

7.4.2023 08:06

Krásný! Přeji hodně radosti s novým parťákem.

Edit: vidím v něm středního knírače...

Děkuji :) jedni kamarádi v něm vidí českýho fouska :)
Já v tom vidím vesnickýho podvraťáka, ten fousek mi přišel taky docela dobrej tip, samozřejmě to je jiná velikost, ale xichtík by tam byl.

7.4.2023 08:13

Děkuji :) jedni kamarádi v něm vidí českýho fouska :)
Já v tom vidím vesnickýho podvraťáka, ten fousek mi přišel taky docela dobrej tip, samozřejmě to je jiná velikost, ale xichtík by tam byl.

Já normálně nejsem pro věštění původu křížence, ale tady mi ten střední knírač okamžitě bleskl hlavou. I ta velikost... No, vždycky to budou jen dohady. Hlavně, aby se vám spolu dobře žilo, a to vám moc přeji.

7.4.2023 08:48
janaa

XXX.XXX.174.242

Krásný přírůstek,tak hodně radosti s ním btw ten ocásek je zjevně teriéří

7.4.2023 08:56
Fiona.Praha

XXX.XXX.71.33

Frajer Fin, gratuluji. Trošku vidím jagdteriéra.
Přeji pohodové soužití dalších pár let.

7.4.2023 10:13

Teda, keriton, to je ale krásný patterdale. :-)

7.4.2023 11:10

🐕‍🦺 Tak konečně zase s psím přítelem a tebe Fiňátko vítáme mezi fauní smečku💕

Plemeno nechci vůbec tipovat, ale ten první pohled bez brýlí a než jsem si přečetla původ,jsem myslela, že je to nějaký teriér.

7.4.2023 12:12

Keriton,tak konečně nový psík. Jak dlouho jste byla bez psa? Zase bude více starostí i radosti. Bez psa je doma smutno. Taky si užívám štěňátko, ořvaný šus a kusadlo je to. Ve vašem vidím č. fouska, knírače nebo teriéra. Hodně radosti s novým přírůstkem

7.4.2023 12:26

lenocka napsal(a):

Krásný medíček

7.4.2023 12:40

Keriton,tak konečně nový psík. Jak dlouho jste byla bez psa? Zase bude více starostí i radosti. Bez psa je doma smutno. Taky si užívám štěňátko, ořvaný šus a kusadlo je to. Ve vašem vidím č. fouska, knírače nebo teriéra. Hodně radosti s novým přírůstkem

Bez dvou měsíců dva roky :)

7.4.2023 16:20
Fiona.Praha

XXX.XXX.71.15

Bez dvou měsíců dva roky :)

Odkud jste si ho přivezli? Jestli to tedy není tajné.

7.4.2023 16:47

.....velká gratulace vám i pesanovi, že jste se konečně našli...hodně štěstí a radosti na vaši společně cestě zivotem, je to krásná všehosměs

7.4.2023 16:53

Vítáme Fina do ifauní smečky, já i žížala. Narodil se na šťastné planetě, kluk jeden fousatej

8.4.2023 08:59

Fiona.Praha napsal(a):
Odkud jste si ho přivezli? Jestli to tedy není tajné.

Z dogpointu

8.4.2023 10:15

Keriton, moc gratuluju k novému pesanovi Finovi. 🌷Mám radost s Vámi🐾. Je krásnej a moudrej, třeba na té fotce, kde leží na dlažbě....moc by mne zajímalo, jak proběhlo vaše 1.seznámení, kdyby se Vám to chtělo sem popsat? To naše vypadalo tak, jako bychom si po nějakém tom týdnu vyzvedávali psa z psího hotelu nebo tak nějak. Hnal se k nám, jak nás uviděl, jako bychom se znali už dávno a vítal nás a poskakoval...
Byla jste bez psa docela dlouho a tak Vám přeji, ať se máte spolu s novým parťákem krásně velmi velmi dlouho 💕 tu delší samotu určitě časem zvládnete, Vy jste bezva psí panička 🌷

8.4.2023 10:58

Keriton, moc gratuluju k novému pesanovi Finovi. 🌷Mám radost s Vámi🐾. Je krásnej a moudrej, třeba na té fotce, kde leží na dlažbě....moc by mne zajímalo, jak proběhlo vaše 1.seznámení, kdyby se Vám to chtělo sem popsat? To naše vypadalo tak, jako bychom si po nějakém tom týdnu vyzvedávali psa z psího hotelu nebo tak nějak. Hnal se k nám, jak nás uviděl, jako bychom se znali už dávno a vítal nás a poskakoval...
Byla jste bez psa docela dlouho a tak Vám přeji, ať se máte spolu s novým parťákem krásně velmi velmi dlouho 💕 tu delší samotu určitě časem zvládnete, Vy jste bezva psí panička 🌷

To jste měli krásné! My jsme tam vybírali ze dvou psů. Ten druhý byl menší, tj. více odpovídal velikostní představě, a trochu víc se mi líbil, protože byl dost bláznivý (= bylo by s ním asi víc práce ). To se zase nelíbilo manželovi a hned říkal, že Fin vypadá nadějněji :)
Když jsme dostali na procházku Fina, tak první, co jsem řekla manželovi: "Pokud vím, výslovně jsme říkali, že výraz týraného pejska už NECHCEME!" Fin působil klidným dojmem a hlavně od začátku dělal oči na manžela, byl evidentně zvyklý spíš na chlapy (i doma se první dva dny držel manžela, než zjistil, že hlavní psovod jsem já).
Přišlo mi, že jim tam chodí hodně různých lidí venčit a že to pes bere tak, prostě další lidi, se kterýma jdu na procházku. Že je za to rád a rád se pomazlí, ale pak se vrátí do kotce a zítra přijde někdo další. To bych řekla, že se začalo měnit až tak třetí den u nás.

8.4.2023 11:09
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Ještě jednou gratuluji . Užívejte zase “ psí život” 😊

Jinak jsem si myslela , ze je pesan z Dogpointu , dost je sleduji, hned mě to trklo, jen jsem nevěděla, který z těch dvou to je 😀 jsou si dost podobní ne?

8.4.2023 11:26

marcelaamax napsal(a):
Ještě jednou gratuluji . Užívejte zase “ psí život” 😊

Jinak jsem si myslela , ze je pesan z Dogpointu , dost je sleduji, hned mě to trklo, jen jsem nevěděla, který z těch dvou to je 😀 jsou si dost podobní ne?

V útulku mu říkali "Dave", což se nám nelíbilo, máme v rodině Davida, tak by se to tlouklo :)
Ten druhý byl o poznání menší, měl delší chlup a byl to takový větší rošťák. Fíno má skoro 17 kg a je to spíš kliďas, ačkoliv má i bláznivý režim, ale ten zatím zapíná jen v náročných situacích, třeba když loví srnku nebo chce sežrat nějakého psa.

8.4.2023 11:39

To jste měli krásné! My jsme tam vybírali ze dvou psů. Ten druhý byl menší, tj. více odpovídal velikostní představě, a trochu víc se mi líbil, protože byl dost bláznivý (= bylo by s ním asi víc práce ). To se zase nelíbilo manželovi a hned říkal, že Fin vypadá nadějněji :)
Když jsme dostali na procházku Fina, tak první, co jsem řekla manželovi: "Pokud vím, výslovně jsme říkali, že výraz týraného pejska už NECHCEME!" Fin působil klidným dojmem a hlavně od začátku dělal oči na manžela, byl evidentně zvyklý spíš na chlapy (i doma se první dva dny držel manžela, než zjistil, že hlavní psovod jsem já).
Přišlo mi, že jim tam chodí hodně různých lidí venčit a že to pes bere tak, prostě další lidi, se kterýma jdu na procházku. Že je za to rád a rád se pomazlí, ale pak se vrátí do kotce a zítra přijde někdo další. To bych řekla, že se začalo měnit až tak třetí den u nás.

Podle toho Vašeho popisu je to milý i vyrovnaný pes a od pohledu fešák 🐾 určitě časem do sebe mezi vámi zapadne úplně všechno a budete celá rodinka zase, po čase, báječná smečka🌷
opomenula jsem napsat, že my jsme za běloušem nebyli v útulku, ale u dočasky, dostali jsme ho za 2 dny po seznámení...v útulku předtím prý dost plakal, nelíbilo se mu tam...

mám hned hezčí den při pomyšlení, že byl zase jeden psí život zachráněn a bude se mít tak krásně! 🐾🌷

8.4.2023 12:19

Keriton, gratuluju k novému přírůstku, je krásnej.

8.4.2023 13:17

Z dogpointu

Keriton, máte ode mne SZ

8.4.2023 16:28

Keriton, máte ode mne SZ

Jste úžasná!

9.4.2023 00:17
Trickyvoo

XXX.XXX.132.165

To je ale pěkná fousatá tlamička . Gratuluji

9.4.2023 02:30

Také gratuluju, miluju originály. 🐶
Má chytrý pohled, bude určitě šikovný a učenlivý ❤️

Zavsivenec

25.4.2023 20:25
Zavsivenec

XXX.XXX.47.171

U nás když zraje hrášek, tak se musí důsledně střežit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík